8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:59:52 8/10
(225247/239047)
Számomra méltatlanra sikeredett a halála... A nyílzápor elég gyáva dolog volt, megérdemelt volna egy párviadalt Yushintól, hogy kard által haljon....

KÉP: Gye Baek halála....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:57:40 8/10
(225246/239047)
Aztán az újabb Királynõ után már végre Csuncsu kerül a trónra, hogy a nagy cél megvalósításába foghasson.... Számomra mégis az igazán maradandó élményt Yushin és Gy Baek botozgatásai, bafuk partijai jelentették Silla-Baekje határán a sziklánál..... Két remek színész jutalomjátéka, ahogy a két hatalmas hadfi egymást mélyen tisztelõ közeledését ábrázolják..... Sajnos tragikus véggel....

KÉP: - felirat - Méltó mondás Gye Baekhez, sorsot beteljesítõ....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:47:10 8/10
(225245/239047)
DEOKMAN... Deokmana... még a fülünkben van, ahogy a "Sillás" Bidám utolsó leheletével kiejti, amit tilos... Itt a Királynõt megvetõ Bidam simán ledeokmanozza Õfelségét, amikor a lázadásra készülve beszél róla híveinek....

KÉP: - felirat -
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:37:02 8/10
(225244/239047)
Egy idõ után sajnos a játéka kiszámíthatóvá válik, a "kacaja" pedig egyre hamisabb.... Sajna itt is becsúszik némi idétlen mondat...

KÉP: - felirat - Hmm, a síron túlról küldi?
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:33:00 8/10
(225243/239047)
Meglepõen színes egyéniség, aki kajagümön is játszik, királyi titkok tudója, egy szép hölgy bolondja (ez nem Deokman!), férfias jelenség, hatalmas ambíció és egyre növekvõ hataloméhség feszíti.....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:29:01 8/10
(225242/239047)
Természetesen kíváncsiak vagyunk Bidamra is... Az elsõ benyomásunk hasonló a "Silláshoz"... csak irr nem csirkét, hanem halat eszik.... a vízbepottyanó horgász vicces jelenete egy pillanatra félrevezet bennünket..... és a hozzá kéréssel érkezõt is....

KÉP: a Daeya erõd parancsnoka épp pecázik és persze bort kortyol!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:23:03 8/10
(225241/239047)
A King's Dream szerint ennek építése során keletkezõ gondokat használja ki Bidam a Királynõ ellen....

KÉP: már megépülve
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:20:29 8/10
(225240/239047)
Deokmannál általában csak a csillagvizsgálót szoktuk emlegetni, pedig volt egy másik jelentõs építkezései is, az sajnos anyaga miatt nem maradt fenn....

A Hwangnyongsa, a kilenc emeletes fából készült pagoda
Hwangnyongsa
KÉP: amikor még csak tervezik
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:14:58 8/10
(225239/239047)
KÉP: immár Királynõ
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:13:22 8/10
(225238/239047)
Nagyon kíváncsi voltam Deokman alakjára, milyennek mutatja be a sorozat.... Hmm, kezdetben nagyon visszafogott, majd a Királyné mesterkedései miatt bátran és okosan felvállalja a szembeszegülést.

Tetszett a színésznõ alakítása (sajnáltam, hogy autóbaleset miatt más vette át a szerepet), visszafogott, méltóságteljes alakítás, igazi Hercegnõ. DE a lelkem mélyén hiányzott a sivatagi vagány fruska "Sillából". Különösen okosnak és bölcsnek, az Irgalmasság földi megtestesítõjének mondja a narrátor, de bizony a történet elõrehaladtával egyre inkább úgy érezzük, hogy királynõként kiszolgáltatott, Bidam rendesen sakkban tartja....

KÉP: a harcos Deokman
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 20:02:17 8/10
(225237/239047)
Akitõl falra másztam, az a Királyné volt, Deokman ellenfele... de Mishil erényei nélkül, csak ripacskodott... egy hisztérika túljátszva. Nem szoktam színésznõkre panaszkodni, de miatta majdnem abbahagytam, annyira idegesített ....

KÉP: a Királyné
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 19:57:16 8/10 Előzmény Ljerk
(225236/239047)
Hmmm..... King's Dream.... A Király Álma.... Most fejeztem be, még emésztenem kell, 70 rész az mégis csak 70 rész....

Az elsõ benyomásaim: kicsit olyan, mintha a Samguk Yusa vagy a Samguk Sagi lapjain szereplõ kis történetecskéket fûzték volna fel képsorrá (máglyára lépõ húg, békabrekegés- ellenség.. stb.) . A Silla királyság ékkövével szemben sokkal inkább igyekszik követni a feljegyzésekben szereplõ történeteket, de hiányzik belõle a varázs, többször kellett magamon erõt venni, hogy folytassam. Kicsit szakaszosnak éreztem. Itt a domináns Csuncsu és Yushin barátsága és esküjének beteljesítése a három királyság egyesítésére.
Nem veszem sorra a két sorozat közötti különbséget részletesen, mert az túl sok és túl lényegi.

Tetszett a kezdés, a gyermekkor. Ahogy megismerjük a családjukat, Yushin esetében a húgait. Õk külön színt jelentettek. Bevallom, rám a gyermek Csuncsut alakító színész tette a mélyebb benyomást. A felnõtt korhoz érve, viszont a Yushint alakító színész elõtt emeltem kalapot, õ tényleg egy olyan karaktert hozott, akit csak csodálni tudtam. Igazi telitalálat.

Végig kísérhetjük Deokman uralkodását.... majd pedig Baekje és Gouryeo meghódítását. Ez utóbbi kettõ bemutatásával A Silla királyság ékköve sorozathoz képest lezárja a három királyság egyesítését.

KÉP: King's Dream - Csuncsu és Yushin esküje Jinheung király emléksztéléjénél
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 19:31:15 8/10
(225235/239047)
Jól sejtetted, a lánc is mást jelent és a ketrec is!:(((((((((((((((((( Pedig gyönyörûek ezek a fehér kutyusok....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 26. - 19:29:38 8/10 Előzmény Illiona
(225234/239047)
Gyönyörûek maguk a tárolóedények is, tetszik ez a szögletes, hosszúkás forma, az anyaga se vacak mûanyagnak tûnik. Szívesen elfogadnám bármelyiket!:)
10/10
Cilia 2016 nov. 25. - 13:25:55 10/10
(225233/239047)
Grrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-(
Borítékolom, hogy a ketreces szegénykéket ebédnek szánják... :-( :-(
10/10
Cilia 2016 nov. 25. - 13:24:11 10/10
(225232/239047)
Sziasztok!

Mit mondjak, örülök a helyszín változásnak, nincsenek a Veneziáról jó emlékeim... ;-)
A múzeumba pedig nagy valószínûséggel én sem mentem volna...

Nagyon várom a találkozást veletek! :-)
Illiona 2016 nov. 25. - 10:04:42
(225231/239047)
Még egy elgondolkodtató kép a koreai utamról.

Az egyik szamócatermelõnél a bejárat mellett voltak ketrecek.
A szélén szép fehér nyulak, ugy 10-12 db, utána két jól fejlett fehér kutya, utána a következõben tyúkok, az is vagy 10-12 db.
Házörzõ kutya volt vagy 3 db, azok ott voltal láncon, és ugattak. (kerités nincs)
Én semmit nem szóltam arról, hogy némely koreaiak esznek kutyát is, mégis a delegáció egyik tagja halkan csak annyit mondott : "itt nem fogadunk el semmit".
Hû, én nem tudtam a termelõre ránézni anélkül, hogy ne láttam volna képzeletben kutyahúst enni!
Persze lehet hogy mindez csak fantázia, de az is lehet hogy a kõkemény valóság?!
Illiona 2016 nov. 25. - 09:53:26
(225230/239047)
Sziasztok!
Nagyon jó a megváltozott helyszin, a multkor elég gáz volt az olasz étteremben, hogy 4 órakor kidobtak bennünket.

Azonkívül, hamár olasz étterem, akkor micsoda dolog az, hogy még qhiantiuk sem volt!!!
Ez egy végzetes hiba.
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 24. - 22:13:22 8/10 Előzmény Cilia
(225229/239047)
TÉLI LIBAGOLY TALÁLKOZÓ
Közeledik a tél, még az ünnepek elõtt jó lenne egy kicsit összejönni, beszélgetni. Ha Te is így gondolod, akkor iratkozz fel és gyere. Mindenkit szeretettel várunk!:)

FIGYELEM - VÁLTOZÁS - HELYSZÍN!!!!!

Helyszín: K POINT ÉTTEREM
http://etterem.hu/k-point-restaurant-cafe

Bocs, de így a MÚZEUM ELMARAD!!!!!

Javaslat érkezett a helyszín megváltoztatására, az érvek elõtt fejet kellett hajtanom. Az egyik a Venezetiában szerencsétlenül kialakított dobogó (szegény Cilli!), a másik, hogy viszonylag korán távozásra kértek bennünket a múlt alkalommal, ez kicsit kellemetlen utóízt hagyott. A K Point-ban már voltunk. Nagyon vendégszeretõ, viszonylag drága, de hatalmasak az adagok, akár ketten is osztozhatnak étken és számlán. És a koreai ízek mellett hangulatosabb koreai sorozatokról beszélgetni.
Program javaslat:

- ebéd - finom falatok beszélgetéssel fûszerezve...
Mirõl?
- Bálint gazda helyett Illiona mesélhetne a koreai kertészetekben szerzett tapasztalatairól
- Ez történt velem, ezt láttam, ez jutott eszembe róla....
- jelentkezés a rendkívüli filmes-bulizós szilveszterre
- és mindaz, ami fontos és kevésbé fontos!:)))))))))))))))))))))))))))))))

VÉGLEGES IDÕPONT:
december 3.
1./ edimir
2./ dorombka
3./ Illiona csak az étterem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4./ MH
5./ Crutia (csak az étterem)
6./ szakire
7./ micike (múzeum is érdekel, de a kezdéstõl függ, illetve nekem csak ez a nap jó, ha szabadnapot kapok; és a királyi pecsétet is vissza kellene már szállítanom... :))
8./ Cilia
9./ maggi

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!:))))))))))))))))))))

Ha nehézséged van a Portra belépéssel: azt az e-mail címed írd be, amelyre a portról kapod az értesítést (PÜ, filmfigyelõ, portos ajánlások stb.), jelszóként pedig a portos jelszavad írd be, amivel regisztráltál, ne az e-mailod jelszavát!
Illiona 2016 nov. 23. - 15:44:02
(225228/239047)
na még egy utolsó

majd több képet fogok a héten a facéra feltenni, majd ott figyeljétek
Illiona 2016 nov. 23. - 15:35:17
(225227/239047)
és a hatalmas orchidea választék. Mindenféle szinben, formában, nagyságban, mennyiségben!
Illiona 2016 nov. 23. - 15:33:40
(225226/239047)
ezt a mikulás közelsége miatT választottam
Illiona 2016 nov. 23. - 15:32:00
(225225/239047)
Tegnap voltam a koreai utammal kapcsolatban egy fotóvetitésen, az egyik kertész tartotta a tágabb családjának, és barátainak, a telep mellett lévõ panzióban lévõ nagyteremben.
Én is hivatalos voltam, mentem is.
Hogy én is Korea.fan vagyok ezt már tudjátok rólam, de hogy valaki 1 hét alatt megváltozzon!!! Ami az én esetemben 1-2 évig tartott!!!
Az ajtónál egy kiragasztott papir fogadja az ideérkezõt: a cipõt mindenkinek le kell venni, belül vannak papucsok, kérik használni!
Annyira elképedtem, hogy még lefotózni is elfeledtem.

Viszont elkaptam ennek a kertésznek a fotóit, hiszen volt hogy a kapott fényképezõgép lemerült,( csak másnap hozták a töltõt, és csak éjjel tudtam tölteni.)

A virágnagybanin készültek. Összesen 2 kõház, és 2 hatalmas üvegház található itt.
Ahol a virágárverés zajlott, arról már hoztam fotót, most a 3, az üvegházbõl 2-öt. Nem is jártam be az egészet, hatalmas, ameddig a szem ellát, addig vannak virágok.
Illiona 2016 nov. 23. - 14:26:44
(225224/239047)
Interview (2000)

Volt egy igazi meglepetés is a filmben: az Empress Ki -bõl Tangisi, a lelketlen, és sötét tekintetû harcos, valamint a The Greet Queen Seondeok-ból Misil eszetlen, idétlen gyereke, valamint a Dae Jo Young-ból az okos, higgadt, intelligens elemzõ.

3 különbözõ szerep, egymástól teljesen ellentétes karakterek, és jól megformálva.
Itt most nagyon fiatalon, de modern kori szerepben mutatkozik be, és nagyon jól.

Kép: Jungok: Lee Jung Jae és Kim Jung Hyun.
Illiona 2016 nov. 23. - 12:52:01
(225223/239047)
Illiona 2016 nov. 23. - 12:47:39
(225222/239047)
Tegnap este megnéztem az Interview (intenjú) c 2000-ben készitett filmet.

A Lee Jung Jae fõszereplésével készült film egy nagyon egyszerû kérdést jér körbe: mi is a szerelem. Egyszerû, hétköznapi embereket keres meg egy forgatócsoport.
Az egyszerû emberek egyszerû választ adnak.
Mig egyszer csak egy fodrászsegéd nagyon érzékien, és kétértelmûen kezd beszélni, amivel felkelti a rendezõ figyelmét, és már indul is a történet...

Nagyon lebilincselõ, egy szenvedélyes, végzetes szerelem utóéelete bontakozik ki a szemünk elõtt.
Végig nagyon kell figyelni, mert több idõsíkban folyik a cselekmény+ olvasni + a szereplõk ruhanélküliségét emészteni nem könnyû, olyan megviselõs kategória.

Van rendes magyar felirata, az avistáról letölthetõ, passzol is hozzá.

Kép: Lee Jung Jae
Illiona 2016 nov. 23. - 12:24:21
(225221/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Song Seung Hun esetében én is õrzök pár kivágottat, de nem izgatjuk vele a moderációt :)))
Meg mindenki szenvedjen csak meg érte: töltse le, nézze meg, száritsa fel a könnyeit, kikezeltesse magát a depresszióból, és mindez után csak vágjon ki néhány képet, csak úgy magának.
A When a Man Loves letöltve is megnéztem, ha jól emlékszem már magyar felirattal. Sajnos a szinésznõ nem tartozik a kedvenceim közé - nagyon nem - igy nem is nézegettem sokat, de SSH játéka miatt igy is muszáj volt végignézni.
Az East of Edenben viszont mindenki a kedvencem volt, nem volt ellenérzést kiváltó szereplõ.
Nagyon érdekes, mert az egyik maffiózót játszó szereplõ Yoo Dong Geun ebben a filmben (EOE) nagyon tetszett, és bár negativ karaktert kellett volna játszania, de szinte lubickolt a szerepében, hogy mindent elnéztem neki. Láttam vele más filmsorozatot is, de pocsék volt. :))

Ha majd nézed a Summer Scent c sorit, akkor kiváncsi leszek a véleményedre.
Szerintem ezen sorozaton már túlhaladt az idõ, egyszerûen lassú, kényelmes vágásokkal, andalító zenével.
De azért mindenképp meg kell nézni persze.

Kép: Song Seung Heun a Saimdangban.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 23. - 00:27:30 10/10
(225220/239047)
Hú, mellényúltam, de ez még a publikusabb pillanatok közé tartozik az Obsessed-bõl (van pár 18+-os kép lementve a filmbõl).
Remélem, most nem nyúlok mellé.

Szóval: When a Man Loves és az õ felirata... :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 23. - 00:23:44 10/10
(225219/239047)
Ja, és még egy érv amellett, hogy miért nézd meg a When a Man Loves-t magyar felirattal... :))))
(remélem, megjelenik a kép)
A feliratért köszönet Chinguya-nak!
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 23. - 00:17:31 10/10
(225218/239047)
Szép estét!
Hm, Mr. Tökéletes-sel már egyik kedves kolléganõmet is beetettem, bár nem akkora fan, mint én, de azért jókat sóhajtozunk együtt, ha van rá alkalom... :))))
KNG is nagyon bejött anno, de valahogy a katonaság után "megcsúnyult", olyan püffedt lett az arca. OJH nem tartott nálam sokáig (neki meg a füle volt nagy és elálló - gondolom, még most is az). LMH sokáig nagggyon-nagy kedvencem volt, bár a ruganyossága mellett mindig egy kicsit gizdának tûnt, de a keze az tényleg zavart, mert nem csak vékonyak az ujjai, hanem olyan fura formájúak az ujjvégei (nemhogy nem férfias, de még nõiesnek sem mondanám...) Fújjj, de utálatos vagyok! :)))
Ezzel szemben SSH maga a tökély a kidolgozott izmaival, a szép kezével, amin a gyûrû is jól áll,... a finoman (már-már nõiesen) gyönyörû, szabályos arcvonásaival, orrával, szájával, meg a férfiasan hangsúlyos szemöldökével és a kilóméteres szempilláival... (Talán ha egy pár centivel magasabb lenne... de ugyan már! :))))
Ezek persze csak külsõségek, de szerencsére ezek a pasik (meg még jó sokan) játszani is tudnak.

Közben olvastam valahol, hogy "a People magazin, ahogy az elmúlt években, idén is megválasztotta az év legszexisebb pasiját. Az olyanok mellé, mint Channing Tatum (2015) , Chris Hemsworth (2014) vagy Adam Levine (2013) most az egyik legkedveltebb pankrátorból filmszínésszé avanzsált Dwayne Johnsont választották."
http://www.glamouronline.hu/sztarhirek/dwayne-the-rock-johnson-a-vilag-legszexibb-pasija-2016-ban-21322
Hááát, nem is tudom, meg ízlések és pofonok..., de én már csak maradok az ázsiai, elsõsorban koreai pasiknál és legfõképpen SSH-nál. :)

Közben újra végignéztem a When a Man Loves-t és csak olvadoztam. :))))
Viszont ha csak yt-on láttad anno, gondolom valami pocsék guglis fordítással, akkor nézd meg rendes magyar felirattal is, mert mindenképpen érdemes.
Az East of Eden 2008-as sorozat, akár réginek is számíthatna, de ha abból indulok ki, hogy a Palota ékköve meg 2003-as és már x-edszer ismételték, akkor akár az EOE-t is megvehetnék, de a történelmi sorozatok mellett csak egyetlen mai sorozat volt a magyar tv-ben, a Pasta - hát nem tudom, kinek jutott eszébe pont azt megvenni.

A Saimdang 2017-re csúsztatása számomra rejtély, ha jól olvastam, LMH mostani sorozata után következik (azt meg lehet, azért adják most elõbb, mert hamarosan be kell vonulnia?). Szerintem jó lesz ez, bár idõutazós, meg történelmi-kosztümös, de reméljük a legjobbakat. Két nézõjük már biztos van... :)))
Meg a The Bombing-ért is nagyon epekedek már, de szeptember helyett decemberre csúsztatták a bemutatót, talán a korábbi pénzügyi-finanszírozási botrány miatt, most meg még Kína is bojkottot hirdetett a koreai hallyu ellen az amerikai rakétavédelmi rendszer dél-koreai telepítése ürügyén (ami persze az északi fenyegetések miatt van, de ugyan már...) - ebben a filmben pedig nem csak SSH, hanem az "amcsi" Bruce Willis és Adrian Brody is szerepel, Mel Bibson pedig producer... Csak nem marad dobozban!
Nem is szerepel ez a film az asianwikin SSH oldalán, viszont lesz egy új filmje '17-ben: Commander Kim Chang-Soo - a japán megszállás idején játszódik, a címszereplõ a koreai függetlenség harcosa lesz, SSH pedig az ellenfeleként elõször játszik "gazembert" (villain=gonosztevõ, gazfickó, cselszövõ). Már most kilyukad az oldalam a kíváncsiságtól. Biztos gyönyörûen utálatos (vagy utálatosan gyönyörû?) lesz :))))
10/10
offtopic
kimbin01 2016 nov. 22. - 08:19:14 10/10
(225217/239047)
Sziasztok!

El voltam veszve, a kötelezõkön túl filmeztem. Rég láttam ennyire lebilincselõ sorozatot, mint a Jang Yeong Sil, amely egy Joseon kori technikai,
és csillagászati zsenirõl szól. A történet Jang Yeong Sil (Song Il Gook) életét követi nyomon, aki tudós, technikus és feltaláló volt a Joseon-korban. S bár Jang Yeong Sil rabszolgának született, Sejong király felismerte tehetségét és a palotába vitte, hogy ott kamatoztathassa képességeit. Találmányai közé tartozik számos csillagászati eszköz, a nyomtatás, illetve a vízóra.

http://asianwiki.com/Jang_Youngsil:_The_Greatest_Scientist_of_Joseon
http://www.messagetoeagle.com/ancient-genius-jang-yeong-si…/

Mindenesetre az idõskori maszk ölég jóra sikeredett.
10/10
Cilia 2016 nov. 22. - 03:25:32 10/10
(225216/239047)
TÉLI LIBAGOLY TALÁLKOZÓ (edimir után szabadon + pontosítva, mivel szakire idõközben lemaradt)

Közeledik a tél, még az ünnepek elõtt jó lenne egy kicsit összejönni, beszélgetni. Ha Te is így gondolod, akkor iratkozz fel és gyere. Mindenkit szeretettel várunk!:)

Helyszín: Venezia étterem - Corvin-negyed (könnyû megközelítési lehetõség a metróval), ha megfelel. Már voltunk itt, de ha más helyszín jobban tetszik, akkor jöhet az ötlet!:))))))))))))))))))))))))))

Program javaslat:
- ebéd elõtti szellemi táplálék: Iparmûvészeti Múzeum - Gyûjtõk és kincsek állandó kiállítása -
ismertetõt olvashattok róla itt: http://www.imm.hu/hu/exhibits/view/27,Gy%C5%B1jt%C5%91k+%C3%A9s+kincsek
E szerint a Bácsi Magda adományban van celadonmázas kerámia is. Hmm, nem nézzük meg, hátha korjói?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mirõl?
- Bálint gazda helyett Illiona mesélhetne a koreai kertészetekben szerzett tapasztalatairól

Javasolt idõpontok:
december 3.
1./ edimir múzeum+étterem
2./ dorombka
4./ MH
6./ szakire
7./ micike (múzeum is érdekel, de a kezdéstõl függ, illetve nekem csak ez a nap jó, ha szabadnapot kapok; és a királyi pecsétet is vissza kellene már szállítanom... :))
8./ Cilia

december 10.
2./ dorombka
3./ Illiona Csak az étterem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4./ MH
5./ Crutia
6./ szakire
7./ Cilia
Illiona 2016 nov. 21. - 17:58:49
(225215/239047)
Szia! Egyetértek veled abban hogy Song Seung Hun a MR Tökéletes!

Én is nagyon várom már a Saimdangot, kiváncsi leszek milyen lesz benne, remélem nem olyan mint a Dr Jin-ben, ott azért nem áll jól neki az a szerep.
De hát a kedvenc attól kedvenc, hogy ha látjuk is a hibáit, de igy is szeretjük.
A When a Man Loves-t még akkor láttam, amikor naiv kezdõként koreait kezdtem nézni a neten.Ha jól emlékszem a Yt.on néztem egymás után a részeket, és egyszer csak elfogyott. Nem is értettem! Csak késõbb jöttem rá, hogy akkor vetitették, és nem is volt tovább. Ma már persze csak mosolygok akkori csetlés-botlásaimon.

Mostmár emlékszem a fiúra az East of Edenbõl! igaz csak haloványan, de majd belenézek, ugyis elõ kell venni bizonyos idõ után!

Nem tudom miért ennyire mellõzött ez a sorozat? Vannak ennél sokkal gyengébb sorozatok is, amik viszont népszerûbbek!
A Endless Love a nyomába sem ér, de a Soeul 1945 is gyengébb.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 21. - 04:15:15 10/10
(225214/239047)
Újra végignéztem a Palota ékkövét (bár néhány rész azért kimaradt) és ugyanúgy élveztem, mint régen. Persze ez a lassabb történetmesélõ sorozatok közé tartozik,de azért nagy klasszikus a hõskorból.
Kíváncsi leszek a Saimdang-ra, hiszen Lee YoungAe ezzel tér vissza a 2003-as PÉ és az utolsó 2005-ös filmje után. Meg persze SSH-ra is kiváncsi vagyok, vajon olyan Min JongHo-s lesz-e, mint anno Ji JinHee, vagy valami/valaki egészen más... :)))

A Hwajung-ot is néztem (szintén pár rész híján). Persze tetszett, ha már a tv-ben volt, de nem szippantott be igazán. Most hogy vége lett, egy az egyben újrakezdték, bele-belenézek, de nem köt le.
Viszont az Empress Ki tényleg csúcs! Szinte csak jó kritikát olvastam róla anno itt a Port-on, de túl hosszúnak találtam ahhoz, hogy letöltsem, meg konkrét kedvencem sincs benne, így kimaradt. Viszont most nézem ezerrel, szerencsére a kimaradó részek elérhetõk a Dunatv médiatárjában, így nem maradok le semmirõl.
Az elsõ rész szinkronja furcsa volt, de vagy megszoktam, vagy idõvel a színészek is rátalálnak a karakterükre...
Mindenesetre bírom, ahogy zajlanak az események, igazán pörög, jók a szereplõk, a komolyabb részeket ellensúlyozzák a tesze-tosza Togon Temür idétlenkedései, és bírom, ahogy a két "felséges pasi" értetlenkedik a Sakál iránti vonzódása miatt...

Most viszont mennem kell, nem tudom, mikor érek ide megint.
Addig is szép napot, jó hétkezdést mindenkinek!
:)
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 21. - 03:48:18 10/10
(225213/239047)
Hú, 1 éve (csaknem 2 éven át) akkora LMH-fan voltam, hogy minden fellelhetõt megnéztem vele; na jó, valójában csak a BOF-fal kezdõdõ 5 sorozatát és a Gangnam Blues-t, a Heirs kivételével mindegyiket nagyon szerettem, de aztán jött SSH és letaszajtotta a csúcsról.
Ez a sorozat sem keltette fel túlzottan az érdeklõdésemet, a Bounty Hunters c. kínai filmjérõl meg már nem is tudok semmit, el is felejtettem, hogy meg akartam nézni...

Song SeungHeon most mindent visz, õ a Mr.Tökéletes! :)))))))
Legutóbb júniusban jelentkeztem, akkor jártam az EOE felénél... Aztán mikor a végére értem, akkor újra kezdtem, bele-belenéztem (mindig így nézek sorozatot, filmet, mert nem tudom csak úgy elengedni a szereplõket, a történetet, ezért nagyon lassan haladok a gyûjteményem megtekintésével).
Imádom a sorozat zenéjét, legújabb kedvencem a Hateful Love (gyötrelmes szerelem) - ezt csak nemrég töltöttem le, de a szomorú mondandója ellenére mindig felpörget. Bár ha halkan, csak úgy a háttérbõl hallgatom, akkor valóban szomorkás, de mikor bedugom a fülhallgatót és rányomom a hangerõt, akkor teljesen feléledek a refréntõl.
Nemrég jöttem éjszakára, éppen a liftben jutottam el a refrénig, elkezdtem táncikálni meg dúdolni, aztán mikor kiszálltam, csodálkozva (és szerencsére mosolyogva) nézett rám az egyik beteg a 4-5 látogatójával egyetemben, hogy kb. ki ez a szédült tyúk... Ez már kóros lenne? :))))
https://www.youtube.com/watch?v=9t3g9EQEm28

Aztán az EOE után következett a My Princess - és ebben SSH végre nemcsak szép és okos és megbízható és becsületes, hanem baromi gazdag csebol-örökös is, és végre vicces és sokat mosolyog (gyönyörû a mosolya is) és végre nem hal meg... :))) Végre, naaa. :))))
Egyedül a zenéje feledhetõ ennek a sorozatnak - eddig ez volt az egyetlen a látottak közül, amibõl egyetlen dallam sem mászott a fülembe.

Dr. Jin: na jó, SSH persze ebben is szép volt, mint mindig, de valahogy szerintem egyáltalán nem mûködött a kémia közte és Park MinYoung között (pedig a SSKScandal ban oké volt Mickey Yoochunnal, és a City Hunter-ben is LMH-val; SSH-nal nem illettek össze és kész.) A sok-sok operációról nem is beszélve, amit még oké, hogy technikailag megoldott ez a jó doktor, de a mai szigorú aszepszis-antiszepszis szabályokat ismerve a betegeknek bele kellett volna halniuk a postop. szövõdményekbe... Nem is néztem meg újra, bár ennek legalább volt pár jó zenéje. :)

When a Man Loves: EOE után kicsit tartottam tõle, milyen pasi lesz ez a Han TaeSang - már megint egy, a törvényesség határán táncikáló pasi. De tök más karakter, mint Lee DongChul, SSH meg - gondolom mondanom sem kell - igen szíííp ebben is. Persze ebben a sorozatban is megnézhetjük az izomzatát, hiszen tudják a forgatókönyvírók, mitõl döglik a légy (meg a nõi rajongók hada) - és akkor még hol volt az Obsessed!!! (Én sajnos azzal kezdtem SSH életmûvének megtekintését és azóta sem tudok szabadulni tõle - na nem mintha akarnék... :)))))
És azok a SZEMPILLÁK! Ahhh! Már a My Princess-ben is poénkodtak vele, de itt is fontos szerepe van a könyvek és a táblára írt üzenetek kapcsán... (azzal szórakoztatom magam, hogy gyakorlás céljából lemásolom a táblára írt szöveget, a hangul betûket + a fordítást; így persze, hogy nem haladok...)
"Miért nézel rám ilyen szomorú szemekkel? Mikor behunyom a szemem, a szempillád érzem a szememen reszketni, mint csapdába esett vízcseppet. A szempillád betakarja az enyémet (dangsinuei soknunsseobi naega sokneunsobeul deopeoyo.) (Bárcsak az enyémet takarná be - mondom én...) Furcsa kötõdés, amit érzek."
"Olyan vagy, mint akirõl a legszomorúbb könyvet olvastam." "Te vettél észre, vagy én figyeltem fel rád, nem tudom. (naega dangsineul bogoissneunji dangsini nareul bogoissneunji alsu eopseoyo.) Akkor is hiányzol, mikor épp téged nézlek."

Aztán majd még következik az Autumn in My Heart, meg a Summer Scent (+ vannak régebbi sorozatai is), de lassan már érkezik a Saimdang is...
Meg le van töltve úgy 10 filmje is (a '99-es Calla-val kezdve), de eddig csak párat láttam. Bár az én gyönyörködési gyakorlatomat nézve kitart még egy darabig ez a portfolio.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 21. - 02:33:10 10/10 Előzmény Illiona
(225212/239047)
Maszkok: éppen most nézem (újra) a When a Man Loves-t - hát abban SSH is megküzd egy ilyen maszkkal (ha jól láttam, pont olyan Innisfree, amilyet Te is hoztál nekünk. :)))
Han TaeSang, mint kemény gengszter múltú igazi macsó (jó értelemben véve) nagyon megküzd ezzel a gyenge kis maszkkal, mire végre az arcára teszi, ráadásul le is kell fényképeznie a fiatalka barátnõjének bizonyítékként. Nagyon szenved szegény! :)))))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 21. - 02:18:20 10/10 Előzmény Illiona
(225211/239047)
Az EOE-ben õ volt WangGun (a nevére nem biztos, hogy jól emlékszem), akivel a 15 éves DongChul a kolóniában (nevelõintézet, fiatalkorúak börtöne?) találkozott.
WangGun volt a banda kisfõnöke, aki segített DongChul-nak pénzt szerezni az anyja mûtétjére; késõbb ellene fordult, mert az apja gyilkosának tartotta a kaszinós Gook elnököt, akinek Dongchul dolgozott, és inkább a fõellenség Shin TaeHwan embere lett. Aztán persze késõbb visszatért DongChul mellé, sõt beleszeretett a húgába, aki kiskora óta Angyal ahjussi-nak hívta, és végül össze is házasodtak.
Szóval elég sokat szerepelt ahhoz, hogy ne emlékezz rá, bár kétségtelen, hogy SSH felejthetetlenebb. :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 21. - 02:09:33 10/10
(225210/239047)
TÉLI LIBAGOLY TALÁLKOZÓ (edimir után szabadon + pontosítva, mivel szakire idõközben lemaradt)

Helyszín: Venezia étterem - Corvin-negyed (könnyû megközelítési lehetõség a metróval), ha megfelel. Már voltunk itt, de ha más helyszín jobban tetszik, akkor jöhet az ötlet!:))))))))))))))))))))))))))

Program javaslat:
- ebéd elõtti szellemi táplálék: Iparmûvészeti Múzeum - Gyûjtõk és kincsek állandó kiállítása -
ismertetõt olvashattok róla itt: http://www.imm.hu/hu/exhibits/view/27,Gy%C5%B1jt%C5%91k+%C3%A9s+kincsek
E szerint a Bácsi Magda adományban van celadonmázas kerámia is. Hmm, nem nézzük meg, hátha korjói?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mirõl?

Javasolt idõpontok:
december 3.
2./ dorombka
4./ MH
6./ szakire

december 10.
2./ dorombka
4./ MH
5./ Crutia
6./ szakire
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 nov. 21. - 02:03:42 10/10
(225209/239047)
Szép estét Mindenkinek!
Szokás szerint olvasom a Port-ot, de bejelentkezni nem szoktam (az a fránya idõ meg a hiánya nekije...:))))
Aztán most jól megküzdöttem a bejutással meg a kissé átalakított, már rendszer-kompatibilis új jelszavammal.
Sok mindenre reagálnék amúgy közbe'-közbe', de nagy részükön már túlhaladott az idõ.
10/10
Ljerk 2016 nov. 21. - 01:45:19 10/10 Előzmény Ljerk
(225208/239047)
Tegnap néztem Az utolsó hercegnõ címû filmet, ma belenéztem Az utolsó császár (az utolsó kínai császár - a kései csinek azaz a mandzsuk utolsó uralkodója) címû filmbe a tv-ben. Pont ugyanolyan szomorúra sikeredett - õ még Mandzsúria császáraként késõbb újra császár lett a japánok bábjaként (a koreai dinasztia tagjait mind Japánba vitték, ugyanúgy totális ellenõrzés alatt volt mindkét dinasztia).

SPOILER
Érdekes volt a visszatérése a pekingi császári palotába - mint munkára átnevelt kertész 1967-ben turistajegyet váltott, és úgy látogatott vissza. :)
Illiona 2016 nov. 20. - 23:45:42
(225207/239047)
The Legend of The Blue Sea

Elkezdtem, 2 részt néztem meg, de errõl azért több rosszat tudok mondani, mint jót.

Hogy Lee Min Ho szép, azt vagy 5-ször hallhattuk, 3-szor a saját szájából, egyszer az anyukájától, egyszer pedig már nem is emlékszem kitõl.
Ezzel a jó dolgok ki is merültek.
A rossz pontok pedig járnak a gyors, és logikátlan vágásokért, a szinésznõ nagyon idétlen ruhájáért, és még sok másért. (Földközi Tenger, vagy óceán?)

Maga a szinésznõ nagyon népszerû, még Koreában is rengeteg drogériában van kint a képe, (én ilyenkor mindig szigoruan a földre néztem, vagy oldalra) és kapott dijat az Assassination c filmért, amiben nagyon nagyot alakított.

6 évvel idõsebb az amugy is babaarcú Lee Min Honál, látszik is!

Még egy részt megnézek, de valószinûleg hagyom!
Illiona 2016 nov. 20. - 23:30:57 Előzmény Ljerk
(225206/239047)
Köszönet a linkért, hasznos volt.

Végül is a történelmi részekben nem volt semmiféle mellébeszélés, és a mellékszálakat hogy így kitalálták, hát Istenem, de legalább szórakoztató volt a sorozat.

Én nem tartom ezt egyáltalán olyan rossz dolognak.
Ha egy igazán reális film készült volna, szerintem annyira nyomasztó lenne, hogy nem is néznénk meg.

Én a Hwajungot is akkor néztem, amikor vetitették, és nagyon élveztem minden részét.
Mondjuk egyiket sem nézem már meg ujra, legalábbis belátható idõn belül biztosan nem, de attól még élvezetes sorozatok.

Kép: a gonosz házaspár!
10/10
Ljerk 2016 nov. 20. - 17:53:31 10/10
(225205/239047)
https://thatricecakegirl.wordpress.com/2016/06/03/the-flower-in-prison-%EC%98%A5%EC%A4%91%ED%99%94-historical-context/

SPOILER

Valószínû, hogy a hercegnõ (a története szinte biztos, hogy ugyanúgy fel van tupírozva mint a Hwajungban) és a két fiatal férfi fõszereplõ kitalált (vagy kiszínezett) karakterek. A király és az anyja közt valóban ilyen volt a viszony, utóbbi régensként nem hagyta érvényesülni a fiát. Az özvegy anyakirályné fiútestvére és ágyasa (késõbb) Csoszon történelmének legvadabb figurái közé tartoztak, haláluk is a filmben látott módon így történt. A király utódja is reális - féltestvérének egyik fia örökli a trónt: Seonjo király néven (Gwanghae és A fény hercegnõjének apja).
Illiona 2016 nov. 20. - 14:42:40
(225204/239047)
The flower in Prison

Ami nem tetszett: az az, hogy a lány még akkor is tagadta a király elõtt születése körülményeit, amikor nem kellett volna, Na az ott egy kicsit sok volt.
Azonkivül ebben az ügyvédi munka eredetére is utaltak, ez nekem nagyon nyögvenyelõsre sikeredett, valahogy nem igazán hittem el nekik, bár kétségtelenül hatásos volt, ahogy az igazságot felderitették, és képviselték.

Az sem tetszett, ahogy a végén Tae Won, és Sung Ji Hun összemosolyog, oké, hogy meg kell bocsátani, és csak ugy lehet továbblépni, én is ezt vallom, de ez itt pont egy kivétel lett volna... :)))))))

Azt hogy ez a sorozat mikor, ki uralkodott, és ki helyett, és miért, és kit követett a trónon, és meddig élt, és utána ki következett, és nemmyi gyereke volt, és azok.....

Én ezek után nem nyomoztam, nem igazán értem erre rá, de majd ha mások megnézik, akkor kinyomozzák, és el fogom olvasni,...

Kép: a nagydarab mackóbenyomású börtönigazgató
Illiona 2016 nov. 20. - 14:32:07
(225203/239047)
The Flower in Prison

A fõszereplõnõ számomra egy teljesen uj arc volt, és nagyon visszafogott volt végig, -bizonyára hangproblámai miatt- õ nem az, aki a legszebb kategóriában fog indulni az év végén, de mégis el tudta fogadtatni magát. Soha nem volt harsány, (nem ugy mint az Endless Love töltött száju szinásznõje).
Kicsit ideális szerep volt neki megírva, de hát nem ezért nézünk filmet?
Azonkívül ez egy vasárnap esti filmsorozat lévén nem hiányzott a sok vér.

A fõszereplõ "férfi" pedig már középkorú, vagyis eladni fiatal kis elsõ szerelemesnek - hát ez is csak Koreában lehetséges.
Még A Green Roze, meg a Love 911-ben,Empire of Gold-ban elment, hisz ott érett, már "férfit" játszott, de itt "csak" 8 évvel volt fiatalabb az apjától is.

De a szerep, illetve karakter, amit játszott is hagyott bennem kételyt. Amikor az apja hatalomhoz juttatta, egybõl nagyon élt is vele, és meg is sikerült ölnie Tae Joon apját. A születése körülményei, hogy ki az apja, eleve nem dobhatók félre úgy, ahogyan õ félredobta. Õ egy bûnös, és késöbbi apamegtagadása, meg jó cselekedetei nem sztornirozzák a korábban betöltött pozicióját, és helyzetét.
De õ láthatóan ezen simán túllépett.

Voltak olyan karakterek, amelyek nagyon jól sikerültek, nem volt sok, de kevés sem:
a börtönigazgató pénzéhes, buta, de ugyanakkor szerethetõ figura, a börtönpénztáros gyermekszeretete mindenek elõtt, A fogadósné szerelme a rendõrkapitány felé, a rendõrkapitány mindig mosolygó arca, az utcai koldus szinte remegõ gyors mozdulatai, a kisengházbeli nõ epekedõ pillantásai, a Yoon Won lánya, aki Sung Ji Hunba volt szerelmes.
Ja, és Yoon Won szolgája, a szerelemre éhes, és hatalomról álmodozó szolgálólány, aki minden küzdés ellenére egy gyerekkel koldusként kénytelen élni.
Ezek mindegyike feldobták a sorozatot, és kedves ismerõsök lettek már a végére.
Illiona 2016 nov. 20. - 14:02:48
(225202/239047)
The Flower in Prison

Nem tudom mennyire elõztél be, de valamikor egy héttel a hazaérkezésem után néztem meg, tekintettel a felhalmozódott filmmennyiségre, és nagyon nem voltam megelégedve a végeredménnyel.
A romantikus énem azt szerette volna, ha a fõszereplõnõ összejön a fiatal Tae Joonnal, de nem igy történt.

Ennek ellenére az eddigi legjobb folmsorozat volt, amit idén láttam, tekintve hogy csak 1-2 dolog volt ami nem tetszett, szemben a "nagy" és "hû de jó" sorozatokkal, amiknél 10-20 dologgal volt problémám.

A történet végig élvezetes volt, és bár arra koncentrált, hogy mi Ok Nyeo születése körüli titok, de azért annyi kis mellékszálat szõttek bele, hogy lehetett hétrõl hétre izgulni.

A karakterek pedig ujak voltak, frissek.
Már herótom van, amikor meglátom Jukbang ripacskodik, még 10.-20. sorozatban is, mindig ugyanugy, itt legalább uj fazonok voltak, akik szinesítették a képet.

Kép: a fiatal Tae Joon (Sung Ji Hun)
10/10
Ljerk 2016 nov. 19. - 22:49:52 10/10
(225201/239047)
A történelmi témájú filmeknél mindenevõ vagyok - a maiaknál inkább csak azokat nézem amiket itt is dicsértetek már sokan: Giant, Secret Garden, Brilliant Legacy, Reply 1988 most meg ez. Kicsit hasonlít a Ms Temper-re egy rész alapján - amit Lee Yo-won miatt néztem meg, akárcsak a 49 Days-t.
Rhu Barb 2016 nov. 19. - 22:19:08
(225200/239047)
Már vártam...:)
Biztosra szeretsz menni. :))
10/10
Ljerk 2016 nov. 19. - 21:30:02 10/10
(225199/239047)
Misaeng elkezdve fórumvéleményekre alapozva.

Hogy erõsítsük új fiatal beosztottaink önbizalmát ? :)
10/10
Ljerk 2016 nov. 19. - 19:56:10 10/10 Előzmény Illiona
(225198/239047)
Befejeztem a Flower in Prison-t ! Nem írtál róla, mióta hazaérkeztél - beelõztelek volna ? :)

Összeségében nézhetõ sorozat, de nem tudom visszatartani a kritikám - hiába nézhetõ és sokáig eteti a nézõt is, valahogy akárcsak a Hwajung ez sem áll össze igazán.
10/10
Ljerk 2016 nov. 19. - 19:46:40 10/10
(225197/239047)
Megnéztem a The Last Princess-t - nagyon szomorú hangulata van, erre készültem már elõre a történelmi tények miatt. Magyar felirat is készült már hozzá, az http://azsiaifeliratok.hu/ -n megtalálhatja az akit érdekel.
10/10
Ljerk 2016 nov. 19. - 12:51:02 10/10
(225196/239047)
Kiváncsian várom a véleményed arról a sorozatról.
offtopic
Crutia 2016 nov. 19. - 06:45:48
(225195/239047)
Jó reggelt mindenkinek!
Végre sikerült bejutnom a port.hu-ra!
Olvaslak ám benneteket, de nem tudok hozzászólni az új sorozatokhoz, mert még nem láttam õket.

Javasolt idõpontok:
december 3.
2./ dorombka
4./ MH
5./ Crutia
6./

december 10.
2./ dorombka
4./ MH
5./ Crutia
6./
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 03:34:10 8/10
(225194/239047)
Köszönöm, de már belevágtam a King's Dream-be. Tudom, anno beszéltetek róla, amikor indult. Én akkor még képtelen lettem volna megnézni, túlságosan kötõdtem Sillához, hogy egy másik verziót más szereposztással meg tudtam volna akkoriban nézni... Végre rászántam magam... és eddig nem bántam meg....

KÉP:a leváltott király kisebbik fia...... vonder nagy kedvence volt a Kim Sop Ro-ban
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 03:28:11 8/10
(225193/239047)
The K2

Nekem nem olyan negatív a véleménye, mint neked. Nem éreztem összedobáltnak a történetet. A hatalom embert, jellemet romboló hatásáról már több sorozat is szólt, azért a The K2 tudott e téren is vmi pluszt hozzátenni. Nekem kifejezetten tetszett a vége, jól oldották meg a zárást, az igazságérzet és a romantikus lélek se sérült!:))))))))))))))
Lám, Anna teljesen normális ifjú hölgy lett a végére. megérdemelte az esélyt. Nem egy magatehetetlen élõsködõ maradt, hanem egy az életre nyitott vki.....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 03:10:44 8/10
(225192/239047)
Itt pedig már felrakva....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 03:07:09 8/10
(225191/239047)
Itt tépi fel a csomagolást
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 03:04:07 8/10
(225190/239047)
Ez az arcmaszk csomagolása... Te lehet, hogy ismered a márkáját

Hmm, vajon mennyit fizettek ezért a reklámért?:)))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 02:59:12 8/10
(225189/239047)
Megkerestem a jelenetet a The K2-bõl, utolsó részben 1 óránál a testõrpárocslánál a lány teszi fel a fiúnak a maszkot!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 19. - 02:28:16 8/10
(225188/239047)
A The K2 utolsó részében Anna testõrpárja rak fel maszkot, de a My Lawyer, Mr. Jo-ban is van ilyen jelenet., ügyvédbojtár és az irodavezetõ...

KÉP: Snows Lorus-ból, ezt találtam hirtelen
Illiona 2016 nov. 18. - 21:30:19
(225187/239047)
Ma találkoztam a koreai tanárnõvel, (Koreai, és tanár :)) ) elmentünk együtt vacsorázni, egy rövid, de tartalmas városnézés után.

Meg is ajándékoztam pár arcmaszkkal, miután most hoztam Koreából, amit nevetve fogadott, és õ is megajándékozott engem - arcmaszkkal-pár darabbal.
Hogy milyen jót nevettünk ezen!
Utána elmentünk sütizni, ahol találkoztunk 2 koreai diáklánnyal, õ egybõl kiszúrta õket, beszélt is velük pár szót.

Miközben beszéltem neki Kossuth Lajosról, József Attiláról, Szentgyörgyi Albertrõl, ezek szobrát is megnéztük, és most küldöm neki angolul, hogy kit is láttunk :)

Kerestem valami arcmaszkosat, annyit lementettetm már, de most hogy kellene egyet sem találok. De biztosan találkoztatok már ilyennel valamelyik filmben!
Illiona 2016 nov. 18. - 09:18:14
(225186/239047)
Nekem megvan ez a gépemen - egy kicsit kusza volt, mert van talán több "Reply" sorozat is, bele is kavarodtam,
és bele is néztem.
De valahogy nem jutottam túl az elsõ részen - a parókás nõk látványa kiábránditó volt.
A fõszereplõnõ -a parókás- ráadásul szerepel a Blow Breeze c sorozatban, egy észekról menekült nõt alakit, elõször nagyon sznob, majd affektálás megmaradva szenved.

Majd egyszer biztosan lesz olyan hogy vevõ leszek erre a sorozatra, de egyenlõre semmiképp!
Illiona 2016 nov. 18. - 08:31:05
(225185/239047)
Nem kezdtem el még egyiket sem.

A Tal Tal fõszereplésével készülttel vagyok úgy, hogy az 1. részt megnéztem, és talán...
Mindegyiket töltöm lefelé, és bele-bele nézek, ugy 5 -10 percet töltve vele.
Azt hiszem a mennyiség mindenképpen a minõség rovására megy!?

Igy vagyok a K2-vel is. Egy összedobált történet, felépitve egy harcos, nagyon népszerû fiú köré- és már eladható is a történet.
Na persze azért nem igazán: a K2 úgy ért véget, hogy teljes hallgatésba zuhant, egyetlen szó sem esett róla sehol.
Magyarul megkapta amit megérdemelt.

Amit viszont nézek hétrõl hétre, az az 1%, a Blow Breeze, A The Gentlemen Wolgyesi Tailor Shop, és az Our Gap Soon.
Ez már nem sok, de most elég is.

Kép: az Our Gap Soonból
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 nov. 17. - 22:10:28 Előzmény edimir
(225184/239047)
Ez az Én igazi Kék Sárkányom. :) :) Ez az a nagyon szép jó-éjt! :) :)
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 nov. 17. - 22:09:26
(225183/239047)
TÉLI LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

Program javaslat:

Mirõl?

Javasolt idõpontok:
december 3.
2./ dorombka
4./ MH

december 10.
2./ dorombka
4./ MH
10/10
Ljerk 2016 nov. 17. - 19:47:43 10/10
(225182/239047)
:)

Lehet, hogy nem vetted észre, mert akkor írtam amikor egy jó darabig nem voltál:

A Reply 1988-at Answer Me 1988 néven lehet megtalálni a szokott letö... oldalon. 3 rész után vagy beszippant a sorozat, vagy nem - elég annyit megnézned a tisztánlátáshoz.
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 17. - 19:27:55 8/10
(225181/239047)
Látom, megint dõzsölsz... 6 új sorozat? Ennyire se megszállott, se idõmilliomos nem vagyok.... Még nem tudom, mibe vágok bele... Így, hogy a a The K2 is befejezõdött, most nehezen szánom rá magam vmi újra....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 17. - 19:22:09 8/10
(225180/239047)
Érdekes, vagyok így színészekkel én is, hogy amikor az oldalukra kattintok, és látom, hogy általam nézett sorozatban játszottak, de egyszerûen nem tudom õket az adott szerepben felidézni... azt hiszem, ez vmit jelez....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 17. - 19:17:33 8/10 Előzmény edimir
(225179/239047)
A végére értem... Hmm, azt kell mondanom, hogy a fõszereplõ bizony nagyon jó... Egy biztos, nem vmi ifjonc szépfiú, de árad belõle az energia és egyszerûen magával ragad bennünket a játéka...

A sorozat végét szépen elsimogatták, olyan, mint a mesebeli okos lány... lezárták is meg nem is... szájba nem rágták, de azért sejtetik... Néhány apró gesztus kifejezetten tetszett... és igen, itt is akad túlzás, karikírozottra sikeredett karakterek, de szórakoztató és emberséges egészében...

A szereplõgárda több sorozatból ismerõs... a fõügyész a The K2 politikai ellenlábasa... Az jutott eszembe, hogy a nézésével mennyire tud hatni, a hideg tekintett mögött halljuk az agykerekek kattogását, a mosolyától pedig borsózni kezd a hátunk, remekül alakítja ezeket a körmönfont hatalommániásokat..... Azért két sorozat forgatását lenyomni egy év alatt nem lehet vmi könnyû...

A fiatal ügyvédbojtár lányt bár több sorozatban is láttam, de érdekes módon a Misaeng-bõl maradt meg az alakítása, ott kiemelkedõen jó volt....

A fõügyész fiát játszó színészt vmiért nem igazán kedvelem, nekem kicsit olyan mû, nagy túlélõ, még a Bad Couple-bõl rémlett, nem is tudom, mi igazán vele a bajom, de zsigerileg érzem, hogy hibádzik nála vmi.
Illiona 2016 nov. 17. - 17:03:31
(225178/239047)
Most rengeteg - vagy 6 dorama rajtolt el, egyik furcsább nevû mint a másik.
Van amit az angolul nem tudónak ugy kell(ene) kimásolni, és eszembe jut milyen kellemes is volt a W, a K2, vagy az 1% cimû sorozatokról irni.

És ebben az egy betûben benne van maga a film is.

tt van pl. a "My Wife's Having an affair this Week", amire csak ennyi mondanivalóm maradt, hogy egészségedre, megérdemled.
A film maga nem is érdekel.

Kép: az 1 % fõszereplõje.
Illiona 2016 nov. 17. - 16:56:43
(225177/239047)
Something about 1 %

már a 13. résznél tart, és semmi izgalom.
Persze a történetet már ismerjük, ia 2006-os verzió okán, így marad az édes kettes szemlélése.

Ami okán megemlitem, az a másodvirág, Kim Hyeong Min, aki egyszerûen érdekes jelenség.
Megnéztem, alig játszott eddig, pedig 33 éves.

http://asianwiki.com/Kim_Hyeong-Min

Sõt az East of Edenben is játszott, de nem emlékszem rá...
10/10
szakire 2016 nov. 16. - 23:44:34 10/10
(225176/239047)
Sziasztok!

Már rég voltam Sillában, de mindig visszahúz a szívem, és a lehetõség, hogy együtt legyünk. Köszönöm edimirnek is az infót. A felhívásnak csak a végét másoltam be, töltöm ki. Várom a találkozást. :)
december 3.
2./ dorombka
4./ szakire (csak az étterem)

december 10.
2./ dorombka
4./ szakire
Cafee. 2016 nov. 15. - 10:00:31
(225175/239047)
Sziasztok,
Mivel az egyik talalkozón voltatok az Aranymuzeumban, gondolom, erdekes info
https://blog.atlatszo.hu/2016/10/25-milliard-forintert-arverezik-az-atveros-aranymuzeum-villajat/
Illiona 2016 nov. 15. - 09:50:50
(225174/239047)
The Gentlemen...

egészségedre!!!!!!!

BRRRRR....
Illiona 2016 nov. 15. - 09:46:53
(225173/239047)
The Gentlemen...

Hát egy 50-es asszonynak, (persze lehet hogy még lány, sõt akár szûz is!) füles babasapka van a fején, még csak hagyján!

De ez az iszaphal levestõl még a hideg is kiráz!
Mert ilyenkor lehet nyugodtan hidegrázni, de ezek a dolgok meg is történhetnek veled!!!!
Lásd a sünhal történetét.
Illiona 2016 nov. 15. - 09:43:20
(225172/239047)
TÉLI LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

Program javaslat:

Mirõl?

Javasolt idõpontok:
december 3.
2./ dorombka

december 10.
2./ dorombka
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 15. - 00:31:23 8/10
(225171/239047)
További szép hajnal/éj!!:))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 15. - 00:29:47 8/10
(225170/239047)
Így félpályához érve egyre jobban tetszik a My Lawyer, Mr. Jo sorozat.
Jöjjön egy gyönyörûséges dal a filmzenébõl...
Ringasson mindenkit álomba!:))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=X3UTscnnPk4

KÉP: ügyvédünk mindig elõjön vmi merész, szokatlan húzással... esetleg ugrással!:))))))))))))))))))

Ami eddig feltûnt, hogy a sorozat együttérzõ a kiszolgáltatott kisemberekkel, a kerettörténet itt is lassan teljesedik ki a múlt mozaikdarabjaival. Az elkeserítõ valóságot oldja a film humora és mély embersége. Ügyvédünk karaktere végtelen szimpatikus.... amit gazdagít a szeretõ apa, így a Sillán elhíresült pingvin új értelmezést kap!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 14. - 23:33:44 8/10
(225169/239047)
TÉLI LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

Program javaslat:

Mirõl?

Javasolt idõpontok:
december 3.
2./
3./

december 10.
2./
3./

Gyere, hogy újra örülhessünk egymásnak!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 22:05:14 8/10
(225168/239047)
További szép estét!:))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 22:03:31 8/10
(225167/239047)
Isten éltesse a Szilviákat!:)))))))))))) Fiókánkat és Szilvia333-at különösen!:)))))))))) Az õ ajándékuk természetesen csak különleges virág lehet!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 21:57:38 8/10
(225166/239047)
Lehet, hogy már volt róla szó, én csak most kezdtem elnézni a My Lawyer, Mr Jo c. sorozatot. Egész ígéretesnek tûnik itt az elsõ részek alapján. Kíváncsi vagyok, hogy mennyiben hoz újat az eddig látott más ügyész/ügyvéd sorozatokhoz képest. Elég erõs volt a hajléktalan indítás. Örülök, hogy a fõszerepben Park Shin-Yangot láthatom. Nekem a Painter of the Wind Mestereként, azaz Kim Hong-Dojaként roppant meggyõzõ alakítást nyújtott, egyszerûen imádtam, õ és a Kisfestõ vmi fantasztikus párost alkottak, ahogy egymást ösztönözve látják a világot, amit meg akarnak a képeiken keresztül mutatni, ahogy közösen dolgoznak, kéz és lélek együtt fest.

Kép: a film plakátja
Forrás: http://asianwiki.com/My_Lawyer,_Mr._Jo
10/10
offtopic
kimbin01 2016 nov. 13. - 19:05:53 10/10
(225165/239047)
Na jó, legyen fekete! Az slankít, és a fehér hamar piszkolódik. :)))))))

Ugyanezt a témát a kínaiak is megfilmesítették, és a végén ott is lett egy "herceg".
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 16:00:14 8/10
(225164/239047)
Fehér autós herceg az már nyálas befejezés... a komor 4. herceghez vhogy nem passzol, hozzá illik a fekete!:)))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 15:52:56 8/10
(225163/239047)
Ugyanez a kanna A Frozen Flower-ben, de itt a szirmok pereme nincs festéssel kiemelve, csak a forma azonos.

KÉP: 133. nemzeti kincs - celadon melegítõ kanna lótuszvirág alakban - A Frozen Flowers - Egy fagyott virág....

Hmm, mindkét filmben a király használja!!!
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 15:48:39 8/10
(225162/239047)
A Moon Loversben is találni nemzeti kincset a berendezésben.

KÉP: 133. celadon melegítõ kanna lótuszvirág alakban _ Moon Lovers
10/10
offtopic
kimbin01 2016 nov. 13. - 15:47:45 10/10
(225161/239047)
Sziasztok!

Nem is tudom mit is nézzek, mert valahogy egyik sem hoz izgalomba.

Nekem így megfelelt a sorozat befejezése, de sokaknak nem. talán annyi, hogy egy fehér autós herceg a jelenben is megjelenhetett volna.
(Megjegyzem a Rebirth-Next, pont ezt a dolgot boncolgatja)

Ha jól emlékszem 1-2 éve ajánlottam a God of Wart, de nem ezek szerint kevesen tették túl magukat az elsõ részek véres mivoltán, és
talán nem folytatták. Pedig......, de ezt edimir már megfogalmazta, nem akatom ismételni.
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 15:45:33 8/10
(225160/239047)
Szép napot! Hmm, nem olvastam más fórumokon a véleményeket, így azokhoz nem tudok hozzászólni. Az égi jelenségek befolyásolják az idõsíkokat az egyes sorozatokban. Különleges naptevékenység kíséretében nyílik meg a Faith-ben az idõkapu, a Roofrop Prince-ben a Hold az, aminek segítségével idõsíkot váltanak, hiszen a menekülõ lovasok a Hold segítségével repülnek át a csoszon-korból a jelenbe.

A Moon Lovers forgatókönyvírója eléggé sejtelmessé teszi a dolgot, elég nagy hézagokat hagy, ránk bízza, hogyan töltsük ki. A kerettörténet a jelenben nem igazán kerek, indulásként a Nõ a vízbe esik..... a múltban találja magát egy az övéhez hasonló, de fiatalabb testben... aztán jönnek a történések... majd halála szívbajban ..... és a kerettörténet a jelenbe új helyszínt kapcsol be, az ágyában ébred!

A hézagot szerintem 3 magyarázat vmelyikével tölthetjük ki:
1. A lány csak álmodta az egészet
2. Idõutazás, de csak a léleknek
3. reinkarnáció fordított elõjellel, azaz egy "korábbi" életét lett képes újra átélni

Játszunk el a 3 megoldási lehetõséggel!

1. Csak álom.... Hogy ez több annál, azt abból sejthetjük, ahogy a kiállítás képei felkavarják a végén, ott szembesül, hogy amit álomnak hitt, az megtörtént...

2. Idõutazás a léleknek. A Moon Lovers-ben is a Hold az, ami megkavarja a dolgok szokásos menetét, itt csak a lélek utazik és landol egy olyan testben, amely több száz éve élt, s melynek eredeti tulajdonosa épp kiszállt, hiszen vízbe fulladt. A test hasonló az övéhez, de fiatalabb kiadásban!:) Jelenkori én egy több száz éve élt testben. És itt jönnek a klasszikus idõutazós problémák, felismerni, hogy a régmúltba csöppentem, hogy immár az a valóság, beilleszkedni a korba.... Ami szokatlan, hogy MEGHAL. Ilyen idõutazóval még nem találkoztunk a sorozatokban, aki a másik idõsíkban meghalt volna. Hogy vele miért történik? Mert további létezése abban a korban már indokolatlan. A maga választotta küldetés, hogy a hercegek közötti összecsapásokat a hatalomért úgy tompítsa le, hogy az ne kerüljön egyikük életébe se. Ez a lehetetlen küldetés, a számára kedves emberek halála fokozatosan õrli fel, aminek következménye a szívbaj (fizikai és lelki értelemben egyaránt) és a halála...

3. reinkarnáció fordított elõjellel... Persze mondhatja erre vki, hogy a halál kapujában a víz alá esve a jelenkori Nõ lelke egy idõre egy korábbi "életét" válik képessé megismerni. De ez nem egészen így van, az utazó lélek nem a csoszoni lány életét szemléli, hanem annak testét felöltve, ha úgy tetszik tovább éli, mégpedig a korábbi tulajdonostól nagyon is eltérõ módon. Hiszen a környezete is észreveszi és szóváteszi a változást a magatartásában, a jellemében. A csoszoni lányka szerény, magának való, illedelmes, a beköltözõ lélek azonban nagyon is öntudatos, merész és kezdeményezõ.
bori4 2016 nov. 13. - 13:59:37
(225159/239047)
Ezt most nagyon jókor összegezted, legalábbis az én számomra.... sehogy sem sikerült eldöntenem eddig, hogy idõutazás volt-e vagy nem... a különbözõ fórumokon is megoszlanak errõl a vélemények.
Megvilágosítottál, köszi :)))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:59:11 8/10
(225158/239047)
További szép napot!:))))))))))))))

Isten éltesse Fõpapnõnk, aki a nem oly rég ünnepelte szülinapját!
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:53:34 8/10 Előzmény kimbin01
(225157/239047)
Pihenj, van kint épp elég babaringató!:) Én mindig találok restanciát, bár elég sokszor inkább régi kedves sorozatot nézek újra... és nem belepörgetõsen, inkább újraízlelgetve szép nyugodtan.
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:45:57 8/10 Előzmény Illiona
(225156/239047)
Hmm, én történelmi drámában eddig csak a Dr. Jin-ben láttam, mondjuk nem voltam annyira oda érte, hiába, elfogult vagyok a Faith-szel kapcsolatban, így óhatatlanul is összehasonlítottam magamban... és bizony az utóbbi felé hajlottam... Lehet, ha elõbb látom a Dr. Jin-t, akkor más lett volna a hatás, de így még SSH sem volt elég....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:36:19 8/10
(225155/239047)
Azért milyen érdekes... a lapok egyformák, nincsenek kiemelt évek... ez is egyfajta szemlélet..... az Idõ egységeiként a lapok tehát egyenértékûek...

Náluk az Idõ vhogy másként mûködik... a koreai sorozatokban néha nem is igazán értjük a szereplõket, akik hosszú éveket képesek várni... szerelemre, bosszúra, mi ennél türelmetlenebbek vagyunk....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:28:14 8/10
(225154/239047)
Megjegyzem, érdemes nézni a fotón az utca emberét... némelyikük kíváncsian elolvassa az idõpatakot....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:24:50 8/10
(225153/239047)
Ahogy az egészet beillesztették a városképbe... amolyan velünk élõ múlt!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:22:54 8/10 Előzmény Illiona
(225152/239047)
Köszönöm, aranyos vagy, azóta már találtam róla képet, egy városfejlesztési pályázathoz kerestem ötletként, mert anno még egy Szöulról készült dok.filmben láttam, magamban "idõpatak"-nak kereszteltem el és vmi hasonlót szívesen látnék itt is...

Szerintem fantasztikus, ahogy a víz az évszámokon... és a hozzájuk kapcsolódó fõbb eseményeken átfolyik, mintegy kontinuitást adva....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 13:11:42 8/10 Előzmény kimbin01
(225151/239047)
Hmm, egy második évad már nincs benne... kevés lenne hozzá a kettejük románca, még ha újabb idõutazással kötnék is össze, akkor is soványka alapanyag a sztori újabb mondjuk 14 - 16 részéhez... Kikoptak mellõlük azok a mellészereplõk, akik vitték a történetet elõre (pl. a többi herceg). Másrészt a Lány nem tudna visszamenni a múltba, hiszen ott õ már "meghalt", a Király viszont nem igazán tudna mit csinálni a jelenben, ehhez vmi kapcsolódási pontot már be kellett volna építeni az elsõ évadba....

Egyik Moon-os sorozat sem tudta igazi happy enddel zárni...

A Moonlidht-ban ugyan együtt vannak a végén, de a kapcsolatuk legális kimenetele erõsen lebegtetett, nincs tisztázva....

A Moon Lovers-ben pedig ténylegesen magányra ítéltetnek két külön idõsíkban, a király a múltban, kedvese a jelenben.... bár tettek oda néhány közös idilli jelenetet a végére, de ez a tényen nem változtat.

Az idõutazásosoknál a happy endhez mindig vmelyik fõhõsnek a másik világába kellett maradnia... Lásd Queen In Hyun's Man-ben a fiatal tudós választja a 300 évvel késõbbi jelent, hogy kedvesével élhessen
A Faith-ben pedig a Doktornõ dönt úgy, hogy az idõkapun át visszatér a korjói Kapitányhoz
Tehát van a múltat és a jelent is választó szerelmes.
Ez a fajta megoldás nem járható a Monn Loversnél az említett okok miatt

Másik verzió:
A Rooftop prince-ben pedig a reinkarnáció hozza össze a múlt szerelmes párját a jelenben.... Ezt még el tudtam volna képzelni, de nem újabb évadként, hanem a zárórészben mondjuk úgy, hogy amikor a Lány a kiállításon látja a Király magányos képét a Palota udvarán, akkor mögé áll egy férfialak, a lány hátranéz, az arcába tekintve elõször hitetlenkedik... velünk pedig sejtetik, hogy az alak a Király reinkárnálódása új, immár a jelenben létezõ testben....
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 12:26:10 8/10 Előzmény Illiona1
(225150/239047)
Elég kényes helyzet, nem árt meghúzni a megfelelõ határt, mielõtt a média összeboronálja õket egy párrá, mert aztán jóval nehezebb lesz szabadulni ettõl a valós rajongástól.
Okos fiú, nem csak a szerepében, a valóágban is!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 12:18:45 8/10
(225149/239047)
A kép giccsesnek tûnhet, de a filmben ez az egyik legmegindítóbb jelenet.... A munka elõrehaladtával a szent szöveget másoló és kifaragó szerzetes a munka során mind jobban eltávolodik a földi dolgoktól, mind inkább egy kivételes lelki állapotba kerül... már csak fenyõmagvakat eszik, szinte nem is alszik.... Az egyszerû emberek pedig zarándokolnak, hogy megcsodálják ezt a különleges szerzetest, aki a szemükben "élõ Buddha"....

KÉP: God of War - a szerzetes elkészül az utolsó tábla kifaragásával... ültében meghal... de mögötte feltûnõ fény jelzi, hogy csak a test végezte be földi pályáját.... a hosszan tartó súlyos aszályt pedig égi áldásként a zuhogó esõ szünteti meg....

- felirat - az elsõ gyûjtemény pusztulásának évszáma
8/10
offtopic
edimir 2016 nov. 13. - 12:04:00 8/10
(225148/239047)
Ez pedig az egyik elkészült tábla... Az új Tripitaka Koreana arra is lehetõséget nyújtott, hogy a korábbiban történt szövegpontatlanságot korrigálják.

KÉP.: Egy a 80 ezerbõl!!!