Illiona 2016 okt. 26. - 08:39:03
(225047/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

a link meg lemaradt :)))

https://www.youtube.com/watch?v=IGp12lz6oAw
Illiona 2016 okt. 25. - 23:14:32
(225046/239047)
És még egy, szintén Son Jun Jo-tól, a feleségével énekel egy tradicionális dalt.
Én közben azt hittem, hogy az Arirang lesz belõle, de nem.
Illiona 2016 okt. 25. - 23:09:59
(225045/239047)
És egy kis zene a végére.

Az énekes Son Jun Ho egy videóját ajánlom figyelmetekbe, valami gyönyörûség!!!
Mindez az Immortal Songs c mûsörban!
Sajnos a kameraman nem szerette õt annyira, mint pl én, de hát ez van:

https://www.youtube.com/watch?v=BNgtFbpngwI
Illiona 2016 okt. 25. - 22:53:29
(225044/239047)
K2

Amit a hatalomról irtál, az nagyon igaz!!
és amit a képvilelõnérõl is!

Csakhogy néha legalább egyet is értünk valamiben!!!
Illiona 2016 okt. 25. - 22:48:33
(225043/239047)
Monnlight...

Ebben nem igazán értek egyet, kell ilyen sorozat is.
És elõre megmondták hogy egy laza, könnyed sori lesz, ezt vártuk, ezt kaptuk.
Lehet hogy aki valami nagyon keményet, véreset, világmegváltót várt, annak talán csalódás.
A vége talán tényleg sziruposnak mondható, mondjuk ez engem most nem annyira zavart.

Azonkívül 2 Holdas sorozat ment egyidõben, mindenki nézte mindkettõt. A másikban volt vér literszámra, hatalomért való harc, sokkal keményebb mint itt. Ha hasonlóra veszik ezt a sorozatot is, akkor mindenki hasonlitgatja, és talán az érdeklõdést ki is oltja.
Igy viszont lehetett nézni mindkettõt, ami könnyet elsirtunk az egyiken, az felszáradt a másikon. Ennyi.

És csak egy apróság: a miniszterelnöknek nem fia volt a vírusos meghalt srác, hanem az unokája.Bár ez a történet szempontjából nem fontos.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 22:41:21 8/10
(225042/239047)
További szép estét!:))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:)))))))))))))))))))

Egy régi elköszönõs!:))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 22:39:19 8/10
(225041/239047)
Szívesen megnézném, de nekem nincs meg letöltve... Biztosan jó, ha harmadszor is ajánlod, egyébként van egy sajátos hangulatuk a régebbi sorozatoknak, ha tehetem, én is szemezhetek belõlük.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 22:36:01 8/10
(225040/239047)
Ez a fontos, az elsõ gyógyszermentes napod!:)))))))))))))) Vigyázz magadra, nem semmi út elõtt állsz, muszáj a legjobb formád hoznod, ahhoz pedig nem elég, hogy már nem vagy beteg, vissza is kell nyerned az energiád, hogy bírjad az extra terhelést!:))

FIGHTING!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 22:31:50 8/10
(225039/239047)
Áldozat, de nem tetszeleg ebben a szerepben, hanem igyekszik kitörni belõle. Sajnos épp a Nagybácsival szövetkezve. Nézd meg a 9-10. részt, van egy olyan jelenet (nem akarok spoilerezni), amiben nyilvánvalóvá válik, hogy nem pusztán kihasználni akarja K2-õt, hanem akár a saját élete árán is megmenteni a fiút. Szóval nem pusztán csak egy élõsködõ dög!
Illiona 2016 okt. 25. - 22:30:47
(225038/239047)
K2

Én még nem néztem meg az utolsó 2 részt.
Már nem is fogom indulásig...
Igaz, még egy hét hátravan, de egészségesen kellene menni, ma volt az elsõ gyógyszermentes napom...
Egyszerûen nem merem elinditani, pedig még felirat is van!!!!, mert csak felhúzom magam rajta!
és enélkül is nagyon ideges vagyok!

Amit megnéztem az a The Gentlemen... , ott tovább hömpölyög a cselekmény, továbbra is kiegyenlítetten jó, érdekes.
Még megnéztem az 1 %-ot, az is jó, a két fõszereplõ férfit hasonlítom még mindig össze, minden egyes jelenetben.
És éppen megnéztem a Blow Breeze 18. részét is, ez is jó, szerintem csak én nézem, majd irok róla, ha hazajöttem.
A The Flower in Prisonnak meglesz a a hétvégén az utolsó két része, még szerencse!!!
Bár nincsenek illuzióim, valószinûleg nem az a befejezés lesz, amit én szeretnék, dehát valahogy túl fogom élni!
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 22:25:36 8/10
(225037/239047)
Nem semmi farkasfogacskák, amit Anna a mostohamamiba mélyeszt az élõ adásos talk show-ban!:) Én már sajnáltam Mostohamamit...

Egyébként szenzációsan jó karakter a Mostohamamié. A hervadásában is még mindig szép nõ, aki nem kell a férjének, sõt... Aki vas kézzel dirigálja a magánhadseregét, de végtelenül magányos. Szerintem nem lehetett gyereke, ezért is külön szálka a szemében Anna, férje hûtlenségének élõ mementója, akinek létezése csak még jobban kiemeli a hiányt, annak a gyereknek a hiányát, akit õ szeretett volna szülni a férfitól, akiért kezdetben akkora áldozatokat hozott, s akit olyan nagyon szeretett....

Kíméletlen, de nem kisstílû... K2 is értékeli a korrektségét, bízik benne. Érdekes kettejük kapcsolata. Mintha Mostohamami megkedvelte volna K2-öt, hatott rá a fiú önzetlen lovagias gesztusa, ahogy két alkalommal is megmentette... Talán csipetnyi gyengéd érzelem is vegyül ebbe a megbecsülésbe. Érezzük, hogy fáj neki, amikor K2 Anna mellé áll, egy újabb ok, amiért Annát még jobban gyûlölheti... Mert valljuk be K2 egyedi, nem pusztán egy tökéletes élõ fegyver, megfizetett zsoldos, bár alkalmazásban áll, de eléggé önfejû és öntörvényû, tettei, hûsége belsõ indíttatásból fakadnak, ettõl lesz megfizethetetlen és különleges.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 22:06:00 8/10
(225036/239047)
Vmi ilyesmi lehetett a kapcsolat, nem tiszta, csak sejtetik. A színésznõmami egy rendkívül szép nõ lehetett anno, hiszem a cég topmodelljei is volt egykor. Nem egy vaslady, na bumm, és nem tökéletes, de szerintem nem rosszabb az átlagnál és semmiképp sem egy alkoholista már a kezdetektõl, inkább csak egy a viharokat rosszul tûrõ vki, aki gyengeségében az italhoz menekül alkalmilag...
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 21:56:52 8/10
(225035/239047)
Megnéztem idõközben a 9-10. részt. Teljesen nyilvánvaló, hogy Anna igyekszik változni, beilleszkedni. Erre példa az együtt étkezés javaslata, nyitás más emberek felé, ahogy próbál kapcsolatba lépni az emberekkel. Ez már hatalmas lépés. De azért ott motoszkál bennünk a Mostohamami intelme... Farkas gyerekébõl sosem válik Bárány, azaz Anna sem az az egyszerû ártatlanság....

Ez a sorozat egyértelmûen a látványelemekre épít, kitûnõ koreográfiájú verekedések, remek színészi játékkal hozott szélsõséges karakterek. Nekünk kevés a Titok, hogy az egész forgatókönyv ráépüljön, nyugati szemmel szemmel ez kevésnek tûnik, csípõbõl hozod te is az ellenérveket, ezért is tûnik a számodra hiteltelennek a sorozat.

Mostohamaminak megint csak volt egy fontos meglátása/mondata a politikus ellenfél megölése kapcsán... hogy elvenni tõle a politikai ambíciós álmát sokkal inkább jelenti számára a véget, mint a fizikai halál. Ha belegondolsz, akkor ez Politikusapucira is épp így igaz. Ez a sorozat is a Hatalom körül folyó ádáz harcot mutatja be, amiben a "család" mint olyan halálra ítéltetett, kõkemény meccsek folynak nyíltan és a színfalak mögött....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 25. - 21:35:02 8/10
(225034/239047)
Valljuk be, igazi nézõbarát volt a befejezés. Én nem a történelmi hûséget kértem rajta számon olyan értelemben, hogy perce pontosan akkor kell a valós történelmi alaknak meghalnia a filmben, ahogy az anno történt.... de SPOILER azért az, hogy egy király a trón lépcsõjére üljön, a koranahercegnét csak úgy minden következmény nélkül elengedjék az udvarból SPOILER VÉGE ... ezek abszolút nem illettek bele az egyébként nagyon is kötött udvari szokásokba, nekem ezért volt hiteltelen, túlságosan is meseszerû ... és bizony negédes....

Annyira igyekeztek megfelelni a nézõk elvárásainak, hogy minden szálat optimálisan zártak le, kivéve SPOILER a szegény miniszterelnökfiét, õt meghalasztották... megjegyzem, a Testõr sokkal komolyabb sérüléseket élt túl, de õt is muszáj volt megmenteni. Ha halni kell, hát akkor a rendkívül szimpatikus miniszterelnökfi lett a forgatókönyv áldozata, mintegy levéve a Trónörökösrõl a fiatalon elhunyás átkát a gyermekkori ruhacserével. És tényleg olyan a befejezés, mint a mesékben, minden rossz elnyeri jutalmát... olyan, mintha vmi idealizált királyságba csöppennénk a végén. Lázadó Apuci is felbukkan elégedetten egy röpke jelenetre... Anyuci sehol(!)... a végén pedig a pinkszínû virágtengerben a párocska roppant épületes párbeszéde.... SPOILER VÉGEN bocs, de nekem ez tényleg limonádé a javából...
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 okt. 25. - 08:12:09
(225033/239047)
Szép reggelt! Erre jártam és most olvasom, hogy Illiona nincs jól. Jobbulást kívánok. Küldök hozzá egy kis gyógyító teát. :) Remélem, hogy egyre jobban leszel, Illiona, mert nemsokára itt az év vége. :) És rád még az idén nagy dolgok várnak.... :) Délután visszaolvasok. :)
10/10
Ljerk 2016 okt. 24. - 23:51:10 10/10
(225032/239047)
A három díjkiosztóból csak egy volt saját csatorna, a másik kettõ általános (tv sorozat illetve all-in (mozi-tv)). Az elsõ rész egy kicsit felszínesnek tûnhet, bár engem pont evvel az átmászkálással már megfogtak :) - de késõbb azért több lesz a mélyebb jelenet - igazából egy közepesen fajsúlyos szép-szomorúan humoros, de roppant hangulatos drámának tartom.
Illiona 2016 okt. 24. - 23:40:08
(225031/239047)
K2

Az az oldal, ahonnan a feliratokat szedem le, a K2-bõl részenként 24 félét kínál!
Még soha egyetlen sorozathoz nem csináltak ennyi feliratot.
Ez objektíven mutatja, mennyire népszerû!

https://subscene.com/subtitles/the-k2
Illiona 2016 okt. 24. - 21:13:50
(225030/239047)
Nos, le van töltve, már 1-2 éve örzöm.
egyszer el is kezdtem nézni, de az elsõ rész nemigen fogott meg, ott mindenki küldte a másik családnak az ételt, és olyan kavalkád volt. Talán ha egyszer lábam törik...
Úgy emlékszem, ugy éltek, mint valami kommunában, nem volt igazán intim élete egyik családnak sem.
A korebeli koreai szegény rétegei biztosan igy éltek, így könnyebb volt átvészelni a nehéz idõket, összetartva, összetartozva.

A dijak pedig: ezek közül melyik az, ami nem egy csatorna dija?

Most jön az év vége, és mindegyik nagy tvtársaság megtartja a maga évzáróját, és kioszja a saját dijait.
Itt Magyarországon is sokan online nézik, és fel vannak pörögve, hogy hú, ki az aki megérkezett, meg integet, a tv társaságok bevételei pedig az egekben, a reklámból, nézettségbõl.

Akkor jön a dijesõ: mindenki a saját filmjeit osztályozza, és a résztvevõknek, szinészeknek, rendezõknek, iróknak jut még egy kis figyelem, -végül is nem kerül semmibe, sõt...
Én nem is szoktam ezeket nézni, és még olvasni sem, egyszerûen túlpörgetem az ilyen hireket.
Na most akkor, kigyomlálva a dijak közöl a saját eredményeket mennyi is marad?

Persze nem vitatom, hogy ez a korabeli élet egy naturális ábrázolása, és egy komoly mû.

De most éppen az érdekel, hogyan élnek és dolgoznak a mai korban, idén, novemberben, hogyan viszik be a high-tech vívmányait a napi termelésbe, mennyire van jelen az automatizálás, hogy olcsóbb e a munkaerõ, mint a gépek költsége stb stb stb...
10/10
Ljerk 2016 okt. 24. - 17:19:38 10/10
(225029/239047)
Nézzük milyen díjakat nyert õ és a sorozat (Reply 1988):
2016 (52nd) PaekSang Arts Awards - June 3, 2016
Best Director (Shin Won-Ho)
Best New Actor (Ryoo Joon-Yeol)
2016 (5th) APAN Star Awards - October 2, 2016
Best New Actor (Park Bo-Gum)
Best New Actress (Hyeri)
Best Director (Shin Won-Ho)
tvN10 Awards - October 9, 2016
Grand Prize (content)
Scene Stealer Actor (Kim Sung-Kyun)
Scene Stealer Actress (Ra Mi-Ran)
Popular Actor and Actress Award (Ryoo Joon-Yeol/Hyeri)
Content Main Prize
10/10
Ljerk 2016 okt. 24. - 17:17:08 10/10
(225028/239047)
Elsütöm harmadszorra is :) , itt robbantott õ is többekkel együtt: Reply 1988

(csak azért nem került be annyira a köztudatba, mert kisebb nézettségû kábel tv-n ment a sorozat, viszont minden idõk legsikeresebb kábel tv-s sorozata lett).
Illiona 2016 okt. 24. - 16:50:28
(225027/239047)
K2

Azt hiszem ezeket az információkat a testõrhadsereg fõparancsnoka osztotta meg K2-vel, amikor felvette.
Én nem emlékszem egyéb infókra a régi, 20 évvel ezelõtti dolgokról.

A Mostoha!
Brilliáns szinésznõi alakitás!!!
Hát valahogy vele tudok legjobban azonosulni most.Lehet azért, mert betegen nem zavar az kis vér :)))
Végül is õ is csapdában van, amit a férje készitett neki, és egyedül a férj dolga lenne megoldani Anna problémáját.
Ja, hogy az áldozatokkal jár?
Hogy le kellene mondani akkor a politikusi ambíciókról?
hogy valami hasznosat dolgozni kellene?
Hogy fel kellene venni a harcot a feleséggel Anna érdekében?
egy pipogya alak! Ez az õ dolga, õ problémája, de mással oldatja meg, hogy õ tiszta maradhasson!

Aki még nagyon unszinpatikus, az a meleg nõ, aki a képviselõné titkára. Még a tekintetétõl is megfagy a levegõ!

Ennyire nyiltan "imádni" a fõnököt, hát nem tudom mi lesz a vége!
10/10
Mara60 2016 okt. 24. - 15:02:45 10/10
(225026/239047)
K2

Áldozat mindaddig, amíg függõségben van. Én már láttam negyvenévesnél idõsebb áldozatokat is, akik egyszerûen képtelenek voltak kikecmeregni a csapdából, amibe kerültek.
Itt viszont Je Ha tett róla, hogy Anna valamelyest kiszabaduljon a csapdából. Meg is lett az eredménye. Bár szerintem a csajszi eléggé vérszemet kapott. Ahogy látom már növeszti a farkasfogait. Nem tudom Je Ha hogyan fogja rendszabályozni a két nõstényfarkasát, amikor majd összemarakszanak. :)
10/10
Mara60 2016 okt. 24. - 14:54:41 10/10
(225025/239047)
K2

Jaj, te mindent elhiszel, amit a mostoha mond? Az még nem jutott eszedbe, hogy ezekkel a hazug információkkal hitelteleníti el a lány vádjait?
Az igazság mindig valahol középen van. Azt még nem lehet tudni, hogy az elnökjelölt elõször a színésznõvel volt együtt, vagy azután állt össze a csajjal, hogy már házas volt. Szerintem az utóbbi. Mert amikor a színésznõ rájött, hogy gyereket vár, akkor gyorsan férjhez ment egy rendezõhöz, akivel Amerikába költöztek. Azonban a házasság nem jól sült el, így hazatért Koreába, és felvette a kapcsolatot a kislány apjával. Aki persze továbbra sem tudta nyíltan felvállalni sem õt, sem a gyereket. Ekkor kezdett el inni. Ezt támasztják alá a lány emlékei. Ekkortájt jöhetett rá az asszony, hogy a férjének van egy másik családja is, és úgy döntött, megszabadul tõlük. Lehet, hogy elõször pénzt ajánlott fel. (erre húzta rá azt a hazugságot, hogy a csajszi zsarolta õt) de mikor a színésznõ pénzért se akart lelépni, akkor drasztikusabb eszközhöz folyamodott.
Illiona 2016 okt. 24. - 14:18:47
(225024/239047)
K2

Igen a lány áldozat!
ez tény!
Meddig?
21 éves koráig?
30 éves koráig? 45 éves koráig? vagy éelete végéig?

Valamikor le kell vetnie ezt a nyûgöt a válláról! (mármint ha normálisan akar élni)
És ezt neki magának kell megtennie, senki mástól nem várhat segitséget!

Meddig akar az áldozat szerepében tetszelegni?
Oké, persze lehet akármeddig is, a papa adja a pénzt, fiú akad a testõrök között elég, élhet mint Marci hevesen!

Amikor felelõsség van az életéért, akkor bolondként, de amikor az élet egyéb dolgai vannak, akkor persze normálisként!!!

Hát ilyen nincs!!!!!!

Még nem láttam az utolsó két részt, csak belepislantottam, és ugy emlékszem a 7-8-at sem láttam felirattal, de már nem vagyok biztos semmiben.
Most naponta 1-2 órát nézek csak filmet, és csak ennyi fér bele.
De
Illiona 2016 okt. 24. - 14:07:09
(225023/239047)
K2

Hogy az anya házas lett volna, arra nem emlékszem, viszont arra sem, hogy olyan idilli lett volna a párkapcsolat.
Az oké, hogy van fénykép, de az sokszor a valóság elleplezésére szolgál.
Az biztos, hogy amikor elmegy a korábbi szeretõ (Amerikába ???) akkor férjhez megy, valakihez, de nem hagyja annyiban a dolgokat, és zsarolni kezdi a képviselõt.
Aki ekkorra már boldogan jövedelmezõ családban él.
Ebbe a sztoriba simán belefér, hogy az anya már a gyermek fogantatása körül is alkoholizált.
Az biztos, hogy gyenge volt ugy akaraterõben, életerõben, céltudatosságban.

De nagyon hangsúlyosan gyengének bizonyult a gyermeke iránti felelõsségben!!!
Illiona 2016 okt. 24. - 13:58:04
(225022/239047)
K2

Hû, itt azután össze kell szednem az összes indokaimat, hogy válaszolni tudjak!

Az elsõ fontos kérdés, hogy a lány akkor MOST bolond avagy sem.
Szerintem igen.
Azt te magad is elismered, hogy a gyerekkorból hozott traumák jelen vannak, és befolyásolnak.
Hogy ez csak okozat, az magán a tényen nem változtat.
Hogy ki a hibás? Vitatható!
De a mi szempontunkból ez a kialakult helyzetben teljesen mindegy.
Az hogy egy terápia ezen mennyit segit, nem tudom. Talán panaszmentessé tehetõ, láttunk már ilyet. De ez csak a távoli jövõben képzelhetõ el.

Ennek a sorozatnak a nagy hibája, hogy eltúlzottak a jelenetek, túlkapások vannak benne, amik az egészet hiteltelenné teszik.
Ezt magad is elismerted.
A zenéje viszont tényleg egyedi, és különleges.
Ez a zene megérdemelt volna egy különb sorozatot!

Kép: oh, az a hátizsák!!!! Ha a W-bõl megrajzolná nekem az, aki most a rajzgépet birtokolja :)))))))))))))))))
Illiona 2016 okt. 24. - 13:19:54
(225021/239047)
Ez a sorozat egyébként nagy sikert hozott Park Bo Gumnak, és bár olyan kis romantikusra sikeredett, de biztos, hogy látjuk viszont még nagy, drámai szerepekben.

A testõr neve pedig Kwak Dong Yeon, az ismeretlenbõl egybõl a mindenki által megismertbe váltott, nem kis teljesítmény egy ilyen fiatal szinésztõl.
Illiona 2016 okt. 24. - 13:16:17
(225020/239047)
Egy órán át kerestem a neten olyan fotót, ahol a 3 fiú együtt van, és nem a filmbõl, hanem ugy forgatás közben.
Nincs ilyen, vagy legalábbis nem fellelhetõ, vagy csak ketten vannak, vagy ott van rajta a nõ is.
Illiona 2016 okt. 24. - 12:25:03
(225019/239047)
Sziasztok!

Még mindig félholtan ugyan, de azért válaszolgatok.

elõször is Moonlight.

Egy kedves kis sorozat volt, semmiképp sem limonádé.
Én a végéig vártam, hogy a fõszereplõ srácot kinyirják, ugyhogy olyan reszketõsen ültem le mindig, de hogy nem, ez külön öröm.
Igaz, hogy akkor már meghagyhatták volna volna a vírusos szépfiút is, de hát annyira nem akartak a történelemtõl sem elrugaszkodni (na jó egy picit)

Külön felüdülés volt nézni, hiszen az uj sorozatokat ha összehasonlitjuk, akkor mindegyikben az ármány, a cselszövés, a hatalomért folytatott harc, a szerelmi háromszögek, és négyszögek dominálnak. Itt a szerelem dominált, kellett már ilyen is.
Amugy ez sem volt azért konfliktusmentes sorozat, volt cselszövés bõven, de nem kapott akkora hangsúlyt.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 24. - 10:40:46 10/10
(225018/239047)
Sziasztok!

Örülök, hogy megnézted, egy könnyebb fajsúlyú film, melynek nincs más célja a szórakoztatásnál.
"Nem kell mindig kaviár"

Most Junki folytatását várom, szerintem a Moon Lovers, sokkal jobb az éjszaki tudósnál és az Arangnál is.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 16:43:04 8/10
(225017/239047)
Úgy tûnik, mindenbõl szeretnek listát készíteni. Három ok, hogy miért igyunk sojut, avagy......

KÉP: Hmm, lám, megint egy lista!:))))))))))))

Köszönet unikornisnak a fordításért!
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 16:37:41 8/10
(225016/239047)
Valóban jó kis film!:) Emlékeztet bizonyos elemeiben a Master's Sun-ra. De míg ott csak a lány látta a szellemeket, addig itt más emberek is. A humor remekül oldja fel a feszült pillanatokat, így inkább vígjáték, mint igazi horror film. Azok az ingtépõs jelenetek!:)))))))))) Tényleg szórakoztató....
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 23. - 09:41:28 10/10
(225015/239047)
Sziasztok, kellemes hétvégét!

Tegnap mégis rászántam magam, hogy elmenjek a koreai film vetítésére, és egészében nem bántam meg, mert
elég szórakoztató volt, a horroros, szellemes jelenetekkel együtt. Néhol egész szellemes volt.:)))

http://www.programok-debrecen.hu/apollo-mozi-deesy-alfred-terem/szellemes-szerelem-korean-movie-road-vetites

(Zárójelben megjegyzem, hogy alig lehetett a fõszereplõ lányt felismerni!)
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 03:04:27 8/10 Előzmény Illiona
(225014/239047)
"Az anyja amikor õ volt kb 4-6 éves, akkor már töményen alkoholista volt.
Amikor meghalt is, az altatós dobozzal, mi az hogy 2 métert nem tudott elmenni, és ugy kellett odaadni neki a dobozt?
Mi ugyan tudjuk hogy megölték, a lány még nem, (az árnyék az ajtó mögött) de egy életképtelen, embernek már nem is nevezhetõ személyt öltek meg.
Hogy ez mikor kezdõdött, hogy a lány megfogantatásakor is alkoholista volt-e már, ezt még nem tudjuk, pedig lényeges."

Nem volt az Anya eredendõen alkoholista. Hiszen a gyermekkorból voltak olyan képfelvillanások, amiben szinte idilli családként látjuk õket. Még fotó is készült róla. Szerintem az Anya fokozatosan menekül az alkoholhoz, ahogy az politikuspapa egyre másra okozza neki a csalódást, hogy az ígéreteit nem tartja be. Az altatóért el tudna menni, ha akarna. Itt nem ez a lényeg. Hanem az, hogy korábban a kislány adott az anyjának altatót, ha az részeg volt, pont azért, mert nem akarta ilyen állapotban látni. A végzetes estén is így történik... épp ezért lesz a kislánynak bûntudata késõbb...

"Utána a lányt bevitték Spanyolországban egy kolostorba!
Ahol csupa rettenetes öregasszony gondjaira bizták! Ott voltak a sátáni árnyak a templomnál, hideg, élettelen környezet. Brrr!!!! Én ha keresztény lennék, tiltakoztam volna az ilyen elferdített bemutatás ellen, de igy...
Így nõtt fel a lány, egy kietlen környezetben, társak, barátok, oktatás nélkül." Mindkét állítással egyetértek. A kolostor ilyen fajta megjelenítése a hívõ keresztényben biztosan kiveri a biztosítékot, de azt hiszem, itt inkább a képi világ a gyermeki szemszöget mutatja be, szinte a kislány szemén keresztül látjuk, minden hatalmas, csupasz, hatalmas kõfalak...Szinte vele együtt fagyunk oda...

"Azután megszökik: mezitláb, egy szál pöndölyben, ziláltan menekül utcákon át, mindenki, az össze járókelõ ráfigyel.
Nem egy -két percig, hanem hosszú percekig, egyáltalán nem váltott ki részvétet, inkább ellenkezõleg."
Azt hiszem te is ledöbbennél, ha összefutnál egy ilyen jelenséggel az utcán...annyira hihetetlen... Nem véletlen, hogy a híres tervezõ is mintegy furcsa látomást lefotózza "Angyalként"...

"A hibás persze az apa, aki eltolja magától a lányt.
De elsõsorban a lány a hibás, hogy az életét mindig másokkal oldatja meg, egy lépést sem tesz azért, hogy a saját érdekében saját maga valamit is cselekedjék. Csak az, hogy mások segitségével, valami nagy bajt keverni, azzal felhivni magára a figyelmet.
Õ egy élõsködõ a társadalom nyakán, aki semmit nem tesz önmagáért.
Vagy igen? mert ha igen, akkor persze nem bolond!!!"

Elsõsorban a Mostoha és az Apa hibás. A Lányt semmiképp sem okolnám, õ áldozat. Túl keményen mondasz felette ítéletet.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 02:40:34 8/10 Előzmény Illiona
(225013/239047)
Mért túlkapás, túlaggódás az újraélesztés? K2-nek szörnyû bûntudata van, hiszen õ adta a lánynak az epres fagyit, mintha az apja küldte volna. Szerintem ez egy reális reakció.Szükséges, hogy még kontrasztosabb legyen a rideg utasítás... kórház helyett a Központba... Azaz inkább haljon meg a Lány, mint a Titok kiderüljön....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 02:33:18 8/10 Előzmény Illiona
(225012/239047)
K2

"20 évig titkolni egy ember kilétét, ugy, hogy közben vagy 30 titkosugynök, orvos, meg még nemtudomkicsoda tud róla?
ez lehetetlen!"

Úgy lehet eltitkolni, hogy mind a testõrök, mind az orvosok tudják, hogy az életükbe kerülne a fecsegés... Ismerik az "ügymenetet"... az emberélet nem számít, ha a titkot kell megõrizni!

"Amugy meg, most hogy kiderült a lány személye, ugyan milyen hátrámy éri a képviselõt? semmilyen!"
De igen, ezt már az elõbb kifejtettem. A Színésznõ anya férjezett nõ volt, a vele való intim kapcsolat, amibõl a Lány született, az kõkemény házasságtörés, amit a koreai törvények anno bûntettek. Azért ezt így felvállalni azzal együtt, hogy kedves híveim éveken át átvertelek benneteket, mégsem vagyok ma született bárány... Ki a csoda hinne ezek után egyetlen szavának is?

"Ez a túszként tartás inkább mintha a feleség mûve lenne. De nem hiszem hogyha elengednék a lány kezét, akkor normális életet volna képes élni."Egybõl nem, de ha kapna támogató segítséget, akkor fokozatosan beletanulna....

"A diagnózis pedig tény: villogó fényeket látva rohama lesz." Ez tény, de ha belegondolunk az életének az alakulásába, akkor ez nem csoda, ettõl még késõbb élhetne normális életet.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 02:18:34 8/10 Előzmény Mara60
(225011/239047)
Nagyon jól összefoglaltad. Egy dologban nem értek egyet, a nõ igenis chebol. Hiszen elhangzik, hogy az ország 1. számú vállalatának volt egykor az örökösnõje, amirõl a férjéért mondott le... legalábbis a TV-és interjú szerint, de sejtetik velünk, hogy vállalati részvényei vannak, amit az Alapítványába mentett át.

Maffia? Hát nem tudom. Legális nagyvállalat, de persze emellett lehetnek alvilági kapcsolataik...
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 02:08:06 8/10 Előzmény Illiona
(225010/239047)
Olvastam a K2-rõl folytatott beszélgetéseteket. Nekem kifejezettem tetszik. Fõként a zenéje.
Így egybe reflektálnék arra, amit te és Mara írtatok.

A Lány. Õrült, dilis, élõsködõ? Nem, csak egy fiatal nõ egy gyermekkori traumával, aki a világtól elzárva nõtt fel úgy, hogy mindvégig önmagát okolta az anyja haláláért. Az anyja halálát követõen nem volt esélye, hogy normális emberi kapcsolatokat alakítson ki, nem voltak barátai, senki, akivel õszintén megbeszélhette volna a problémáját. Ráadásul a Mostohamami még mérgezi a lelkét azzal, hogy az apjának se kell, sõt csak a múlt egy olyan szilánkja, ami terhes.

Könyörgöm, csoda, hogy nem lett ennek ellenére egy eltorzult személyiség. Mert igenis nem dilis, csak megfélemlített és bizonytalan. A rámenfõzés, vagy ahogy a cicával eszik a tetõn... talán eltúlzottnak tûnõ jelenetek, de ezek hivatottak megmutatni a gyermeki ént, ami egy felnõtt nõ testében még mindig ott van. A Lány nem tudott normálisan felnõni, bizonyos dolgokban ott ragadt a gyermekkorban.

Hmm, hogyan lehetne önálló, és nem "élõsködõ"? Nincs végzettsége, szakmája, amivel pénzt tudna keresni. Még önmagát sem tudná egyedül ellátni, hiszen a hétköznapok legegyszerûbb dolgaiban is tájékozatlan... lásd gázcsap elfordítása a fõzéshez...Ez nem az õ hibája, esélyt sem kapott rá, hogy beletanuljon, hogy bármit kipróbálhasson....

Szerintem hallatlan bátorság a Lánytól, hogy belemegy K2 ötletébe, és kilép a nyilvánosság elé az anyját felvállalva, de van annyira bölcs, hogy apjának a filmrendezõt nevezi meg. Így már nem lehet megölni mindaddig, amíg ráirányul a figyelem.

Hmm, miért nem lehet a politikus papát bevallani? Mert az nem szimpla politikus, hanem elnök aspiráns. Azért az elnökjelöltnek nem hiszem, hogy a szemforgató, álszent közvélemény elnézné a balkézrõl való gyereket. Ráadásul ott a politikai ellenfél, aki azonnal lecsapna erre a lehetõségre és joggal kérdõjelezné meg politikusapuci szavahihetõségét. Onnantól pedig a jól felépített imidzs kártyavárként omlana össze, ezen a populista, hatásvadász fellépése se segítene.

Nekem tetszik a film építkezése, ahogy apródonként kerülnek helyükre a dolgok. Ahogy K2 kapcsolata egyre szövevényesebbé válik ennek a furcsa "családnak" a tagjaival.... és lassan mindhármuk számára nélkülönözhetetlen...

Azért a "Tükröm, tükröm"-öt én is kérném, ha elgurul a cavintonom, akkor lenne kihez fordulni!:))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 01:18:39 8/10 Előzmény Illiona
(225009/239047)
Hmmm, én sem írok a végérõl spoilert... csak annyit, hogy lám, nem követték a történelmet.... számomra egyre jobban felhígult a történet... már émelygõs limonádé....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 23. - 01:14:20 8/10 Előzmény Illiona
(225008/239047)
Szia! Gyógyulj meg végre teljesen! Ez a visszaesés elég aggasztó. Próbálj meg minél több ágynyugalmat, van, amit ki kell rendesen feküdni....

Most épp azt a teát kortyolgatom, amit tõled kaptam a Latin Negyedbõl.... küldök egy védangyalt erõsítésként!:))))))))))))
Illiona 2016 okt. 21. - 21:29:04
(225007/239047)
K2

Már csak 2 pontot kap a 10-bõl.

A lány vagy tisztára bolond, vagy teljesen normális, de akkor szemetebb az összes szemét szereplõnél, ami a sorozatokban elõfordul.

pont.
Illiona 2016 okt. 21. - 12:12:37
(225006/239047)
Sziasztok!

én megvagyok, bár majdnem a halálomon, visszaestem.
Nem nézek napok óta filmet sem, épp csak annyit dolgozom, amit muszáj.
Pedig kellene gyorsan gyógyulni, már csak 11 nap van hátra.

És egy igazi zenei csemege: Somló Tamás énekel együtt a kinai Zhang Hu -val.

Aki a dal hatására ingerenciát érez, hogy személyesen találkozzon a mûvésznõvel, Szegeden megteheti november 2.án.
(én magam Koreáig menekülök elõle!!!!)

https://www.youtube.com/watch?v=3Xr4q4AvOOY

Majd kiváncsi leszek a véleményetekre...
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 21. - 10:16:26 10/10
(225005/239047)
Szép napot mindenkinek!

Azé' ennyire nem lehettek elfoglaltak, hogy még egy-egy beköszönésre se futja!?
Minden nap megnézem a postámat, megnézem a facét, és megnézem a portot. Ez kb. 5 perc.
Kellemest a hasznossal, kávészünetben meg lehet tenni, idõ is van rá, és alkalom is.
Illiona 2016 okt. 18. - 18:01:09
(225004/239047)
Moonlight

és vége!
Nagyon ... befejezés volt, nem irok róla, mindenki csak nézze meg, izguljon értük.
Ami viszont nem spoiler: ez a fõszereplõnõ is visszatérhet a rendes beszédhez, mert 18 (na jó, az elején még normális volt) akkor 15 részen keresztül elhaló hangon suttogva lassan, odaadóan, baromi nehéz lehetett.
Azt hittem a végén majd visszatér a hangja, de nem.
Vagy ez a nõ ilyen is?
Tudom hogy gyerekszereplõ volt, lehet hogy éppen mutál?
Illiona 2016 okt. 17. - 22:37:04
(225003/239047)
Moonlight...

megnéztem felirattal.Hát eleget panaszkodtunk, hogy részeken keresztül szinte semmi nem történt, az epekedõ pillantásokon kívül, most azutám minden volt benne, ami kell!
És semmire nincs válasz, még minden kétesélyes!

Úgy, hogy fogalmam sincs, mi fog történni holnap, van egy vizióm, ami vagy bejön, vagy nem.

Ez a mérgezés nem mérgezés, a trónörökös szervezte meg, igy halottként kijut a palotából, és álnéven boldogan élnek mig meg nemm halnak, koronaherceg, So Ra, és a testõr.
Az uj király a volt virusos barát lesz, a saját nagyapját elûzve.
A koronaherceg felesége viszont szüzen fog meghalni, örökké siratja az elveszitett lehetõséget:. Neki eredetileg a virusos pasit szánták, nem kellett neki, nagyratört, sikerült, megkapta, de minek!

Nagyon kiváncsi vagyok a holnap estére!!!
10/10
Mara60 2016 okt. 17. - 19:30:55 10/10
(225002/239047)
Moonlight
Nekem is elsõ dolgom volt megbizonyosodni, hogy testõrünk túlélte-e.
Ami a végét illeti, azért én itt még várnék a következtetésekkel. Nem tudhatjuk pontosan mi áll mögötte. Young annyira magabiztos volt. Vagy csak a remény hal meg utoljára? :)
Illiona 2016 okt. 17. - 18:30:55
(225001/239047)
Igen, iróniának!
Csak ez nem mindig jön át a szövegbõl!
Illiona 2016 okt. 17. - 18:29:35
(225000/239047)
Moonlight...

Hû, még a szivverésem is kihagyott!
elõször a testõr miatt, és azután ujra!

Én gondoltam, hogy ez a nõ, a feleség, vagy akármi csak bajt hoz, mit édeskedett ott, hogy õ teázni akar!!!
Maradt volna vénlánynak apucival megöregedni!!!

Nagyon mérges vagyok!
10/10
Mara60 2016 okt. 17. - 18:26:18 10/10
(224999/239047)
Ha jól értelmezem, akkor ezt iróniának szántad. :)))
Mert hogy is lehetne, hogy egy radikális politikusból egy évtized alatt hataloméhes, korrupt vezetõ váljon. :)
Illiona 2016 okt. 17. - 16:31:33
(224998/239047)
K2
egyetértek!
de, méghogy radikális ellenzéki!!!
Hazudik minden szavával, de amikor nem beszél akkor is!

Ha az lett volna, akkor nem szelidül nyulacskává, hiszen a radikalizmus pontosan a józan ész hiányát, és a kompromisszum nélküliséget takarja!
Még jó hogy ilyen csak kizárólag a Távol-Keleten és csak filmekben lehet!!!!

:)))))
10/10
Mara60 2016 okt. 17. - 06:55:52 10/10
(224997/239047)
K2
A kiegyensúlyozatlansághoz elfelejtettem hozzátenni, hogy amíg bizonyos jeleneteket túltolnak, addig fontos információkat viszont csak jelzés értékûen mutatnak be.
Persze ez valamilyen szinten érthetõ, hiszen hazai nézõknek készült a sorozat, akik minden gond nélkül képesek kikódolni a rejtett információkat. Mint ahogy számunkra is teljesen világosak egy olasz, vagy amerikai gengszterfilmben elõforduló gesztusok vagy szófordulatok.
Persze úgy négy-öt koreai maffiásfilm után már az európai szem is felfigyel néhány jelzésre.
Ilyen például a testõrök száma. Egy sima chebol családnak nincs testõre, politikusoknak van kettõ-három, tehát azok az emberek, akik körül hemzsegnek a kigyúrt emberek, azok tuti gengszterek.
Mivel náluk teljesen természetes a kenõpénz, így csak a mértékébõl lehet valamilyen következtetést levonni. A pénzmosás, viszont náluk is tilos. Márpedig a film elején a riporter csaj pont erre kérdezett rá. Mire a fõnökasszony azonnal befenyítette. Innentõl kérdés sem volt miféle csoportba tartozik. :)

Érdemes az elnökjelölt úr beszédeire figyelni. Szörnyen ripacskodó és populista, de nagyon ügyesen, az igazságra vannak felépítve. És ha az ember olvas a sorok között, akkor ki tudja hámozni belõle az igazságot. Így mondta el ugyanis azt is, hogy õ fiatal korában radikális ellenzéki volt, és emiatt börtönben ült. Gondolom ez a másik dolog, amit a felesége szemére vet, hogy kénytelen volt feladni az elveit, hogy befutó lehessen.
Illiona 2016 okt. 17. - 00:06:01
(224996/239047)
K2

http://www.hancinema.net/hancinema-s-drama-review-the-k2-episode-8-99599.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Azt hiszem az utolsó elõtti bekezdés rám is vonatkozik!
Muszáj lesz egy kicsit magasabb agytevékenységre kapcsolni, ha meg akarom érteni ezeket a játszmákat!
10/10
Mara60 2016 okt. 16. - 20:51:39 10/10
(224995/239047)
K2
Adott egy gazdag örökösnõ, aki valószínûleg nem chebol. Vagyis új generációs gazdagék. (Más szóval maffiacsalád) :)
A lány ambiciózus, de mivel van egy öccse, így a családi vállalkozás elvileg nem rá száll. Megismerkedik egy jóképû, radikális fiatalemberrel. Minden valószínûség szerint beleszeret. (a 7. rész után ez szinte bizonyos) Úgy gondolja, a pasi tehetséges, és segít neki politikai hatalomra jutni. Azt viszont kötve hiszem, hogy a pasi valaha is szerette. Vagy ha igen, akkor ez csak addig tartott, míg a barátnõje vissza nem tért Amerikából a kislánnyal. Akkor nyilván kitört köztük a háború, aminek az lett a vége, hogy a barátnõt meggyilkolták, a kislányt elpaterolták, a pasit pedig megzsarolták. Így most a férfinak nincs más lehetõsége, mint elõre menekülni a miniszterelnöki székbe. Cserébe viszont igyekszik minden módon beletaposni a felesége lelkébe. Erre pedig mi más lehetne a legjobb módszer, mint hogy fûvel fával megcsalja.
Illiona 2016 okt. 16. - 18:30:28
(224994/239047)
K2

Nekem még mindig nem tiszta a házaspár 2 tagjáról, hogy milyen emberek.
Ott van a képviselõ, aki elnök akar lenni: azt már tudjuk, hogy házassága elõttrõl származik a lány.
De közben azért eltelt 20 év!
20 évig titkolni egy ember kilétét, ugy, hogy közben vagy 30 titkosugynök, orvos, meg még nemtudomkicsoda tud róla?
ez lehetetlen!
Akkor ott a felesége, szinte megdermed a levegõ, ha csak feltünik.
De miért nincs nekik maguknak gyermeke?
Amugy meg, most hogy kiderült a lány személye, ugyan milyen hátrámy éri a képviselõt? semmilyen!
Szóval van még titok bõven!
Ez a túszként tartás inkább mintha a feleség mûve lenne. De nem hiszem hogyha elengednék a lány kezét, akkor normális életet volna képes élni.
A diagnózis pedig tény: villogó fényeket látva rohama lesz.
10/10
Mara60 2016 okt. 16. - 16:31:27 10/10
(224993/239047)
K2
Igen, pontosan ezek miatt a túlhúzott jelenetek miatt írtam, hogy nincs kiegyensúlyozva a történet. Ami a cselekmény rovására megy vagy félre érthetõ válik egy-egy szituáció.
Nem hiszem, hogy a lánynak volt választási lehetõsége, mióta az anyja meghalt. A diagnózist pedig az ellenségei állították ki róla. Szóval én azért nem venném készpénznek. Csak így könnyebb volt õt õrizni. Mert hogy õ voltaképpen egy túsz. Mint a régi korokban, amikor a szülõket a gyerekeikkel tartották sakkban. Az apja tehát nem taszította el magától. Nagyon is félti õt. Ennek már néhányszor jelét adta. De gondolom a feleségével való megállapodás szerint, nem veheti fel vele a kapcsolatot. Nyilván úgy szólt az alku, hogy ha kiderül, miszerint az õ lánya, akkor elteszik láb alól.
Illiona 2016 okt. 16. - 14:38:10
(224992/239047)
K2
egyébként nem is érdekelne a lány személye, ha nem õt nem érdekelné a testõr.
Egyszerûen át lehetne nézni a karakterén.

De az a táncikálás is kilógott, amikor a rament fõzte, akkor a túlzott aggodás, meg ujraélesztés a parkbea, akkor a "mindenképpvigyükkórházba" ...
Vagyis sajnos lényeges karakter.

Ezek a túlkapások teszik egyébként hiteltelenné magát a történetet.

A Come Back Misterben nem éreztem ezt, hogy a részek nem függnének össze, egy logikusan felépitett sorozat volt, amibõl a vége felé eltünt már a humor, ennyi hibája volt.
Illiona 2016 okt. 16. - 13:58:42
(224991/239047)
K2

Bocs, de a lány nagyon is õrült!
Még a diagnózis is elhagzott.
Inkább ez a kis "normális" idõszak a félrevezetõ.
Ott van a gyerekkor.
Az anyja amikor õ volt kb 4-6 éves, akkor már töményen alkoholista volt.
Amikor meghalt is, az altatós dobozzal, mi az hogy 2 métert nem tudott elmenni, és ugy kellett odaadni neki a dobozt?
Mi ugyan tudjuk hogy megölték, a lány még nem, (az árnyék az ajtó mögött) de egy életképtelen, embernek már nem is nevezhetõ személyt öltek meg.
Hogy ez mikor kezdõdött, hogy a lány megfogantatásakor is alkoholista volt-e már, ezt még nem tudjuk, pedig lényeges.
Utána a lányt bevitték Spanyolországban egy kolostorba!
Ahol csupa rettenetes öregasszony gondjaira bizták! Ott voltak a sátáni árnyak a templomnál, hideg, élettelen környezet. Brrr!!!! Én ha keresztény lennék, tiltakoztam volna az ilyen elferdített bemutatás ellen, de igy...
Így nõtt fel a lány, egy kietlen környezetben, társak, barátok, oktatás nélkül.
Azután megszökik: mezitláb, egy szál pöndölyben, ziláltan menekül utcákon át, mindenki, az össze járókelõ ráfigyel.
Nem egy -két percig, hanem hosszú percekig, egyáltalán nem váltott ki részvétet, inkább ellenkezõleg.

A hibás persze az apa, aki eltolja magától a lányt.
De elsõsorban a lány a hibás, hogy az életét mindig másokkal oldatja meg, egy lépést sem tesz azért, hogy a saját érdekében saját maga valamit is cselekedjék. Csak az, hogy mások segitségével, valami nagy bajt keverni, azzal felhivni magára a figyelmet.
Õ egy élõsködõ a társadalom nyakán, aki semmit nem tesz önmagáért.
Vagy igen? mert ha igen, akkor persze nem bolond!!!
Még sok mindent irnék...
10/10
Mara60 2016 okt. 16. - 10:58:44 10/10
(224990/239047)
K2
A lány nem dilis. Ez a 6. részbõl egyértelmûen kiderült. Kidolgozott magának egy túlélõ taktikát. Kényes helyzetekben ehhez folyamodik.

Amúgy a sorozatnak nem a logikátlanság a hibája, hisz viszonylag ésszerûen épülnek egymásra az események. A probléma a kiegyensúlyozatlansággal van. Képtelenek eltalálni a megfelelõ arányokat. Ezért van aztán az, hogy hiába jók az egyes jelenetek, mégsem állnak össze egy egésszé, nem elég gördülékeny a történet. A koherencia hiányzik a sorozatból.
Ugyanez volt a bajom a Goodbye Mr. Black-kel is.

Pedig a Moonlight bebizonyította, hogy ezerszer használt anyagból is lehet tökéleteset alkotni, ha megvan az összhang.
Illiona 2016 okt. 16. - 09:36:49 Előzmény edimir
(224989/239047)
Moonlight

igen, ez szimpla együttalvás.
Két nagyon szerelmes embertõl?
Csak azután kiderül hogy a lány terhes? Láttunk már ilyet!
Most a 2 utolsó részbe csak belekukkantottam, hogy történik-e benne valami komoly, de semmi.
Az apa megjelenik, 20 évig bujkált, hogy fél óra alatt letartóztassák!!!!!!!!!!!
Az anyát meg látni sem birom, annyira bennem van a Hwajungbéli alakitása, szinte rosszul vagyok tõle.
Illiona 2016 okt. 16. - 09:31:34
(224988/239047)
Remélem hogy jól leszek, de mindenképp kell, hogy "tartsd a frontot".

A téli táborra le van foglalva a szállás, ugyhogy lehet rá jelentkezni.

De tegnap már tudtam filmet is nézni, vagyis a jóllét mércéje, hogy hány részt birok egy este!!!
Illiona 2016 okt. 15. - 21:34:41
(224987/239047)
K2

megnéztem a 7. epizódot, és már csak 3 pont jár a 10-bõl.
Mint akciófilm oké lenne, de annyi benne a logikátlanság, hogy képtelenség elhinni, hogy ilyen lehetséges.
Oké, hogy élnek a túlzásokkal, és valószinûleg unalmas is lenne, de itt logikátlanságról van szó.

A bolond lány még gázosabb, mint aminek elõször kinézett!!!
Ja, és az anyja nem volt narkós! ezt rosszul gondoltam.
Alkoholista volt!!!

Viszont Ji Chang Wook még mindig nagyon jó!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 15. - 21:31:03 10/10
(224986/239047)
Nono! Csak nem? Remélem rendben leszel, mire menned kell.
Majd megpróbálom tartani a frontot, mert ha itthon vagyok a gép állandóan be van kapcsolva,
csecsemõ-tanácsadás végett.
Most egyébként is pihenõ üzemmódban vagyok, mert lumbagó gyötör.
Mindenesetre jó utat!
Illiona 2016 okt. 15. - 21:28:17
(224985/239047)
1 %

és az utolsó öltöny!

és ezek csak az elsõ 4-ben voltak!
Nem is figyeltem fel, csak a 3.4. részben rájuk!
Illiona 2016 okt. 15. - 21:26:31
(224984/239047)
1 %

ime az ing!
Illiona 2016 okt. 15. - 21:25:43
(224983/239047)
1 %

és még.

a csikos öltöny alatt egyébként felete és fehér pöttyes ing rejtõzik
Illiona 2016 okt. 15. - 21:19:21
(224982/239047)
1 %

és egy ujabb gyöngyszem:
Illiona 2016 okt. 15. - 21:18:19
(224981/239047)
1 %

a 2003-as sorozatban még olyan érzésem volt, mintha 2 számmal nagyobb öltönyt hordott volna a fõszereplõ Kang Dong Won.
Ezt más is észrevehette, mert most az uj fõszereplõn ujabb és ujabb öltönyök vannak, bemutatva nekünk a legeslegujabb divatot.
Ime az egyik: gallér nélküli zakó!!!
Mintás öltönyhöz mintás ing, és mintás nyakkendõ!
Még 2 év, és ide is be fog gyûrûzni a legujabb trend, ugyhogy lehet készülni!!!
Illiona 2016 okt. 15. - 18:05:38
(224980/239047)
1 %

és az uj páros Ha Seok Jin, és Jeon So Min

http://asianwiki.com/Something_About_1_Percent_(2016)

Mindenesetre nézem tovább...
Illiona 2016 okt. 15. - 17:59:35
(224979/239047)
1 %

ime az eredeti kettõs, Kang Dong Wonnal.
Illiona 2016 okt. 15. - 17:49:05
(224978/239047)
Sziasztok!

megkerültem, bár olvastalak benneteket, de még hozzászólni sem volt erõm, annyira beteg voltam.
De már kicsit jobban vagyok, bele is vettettem magam itt a napi filmnézések menetébe.
Az elmúlt héten szinte semmit nem néztem, csak belekukkantottam a részekbe, szóval van mit behozni.
Ez már csak amiatt is aggasztó, hogy csak 17 nap van az indulásig...

1 %

elkezdtés ezt a 2003-as filmet adni ujraforgatva, uj szereplõkkel.
Hát elkezdtem nézni, de elég nyögvenyelõsen halad, egyszerûen nem tetszik.

Azt hiszem jobb lett volna picit változtatni a forgatókönyvön, és uj filmként tálalni!
Pedig a fõszereplõk nagyon jók, még a nõ is!!!!!!!!!!! egyik kedvencem az Endless Loveból.

Maga az alapsztorin változtattak egy kicsit, ez a rosszabb verzió.
Hajléktalannak gondolják a nagypapát, és a nõ segit rajta, hogy ellássák a kórházban, azt hazudja, hogy õ a gyámja.
A problémám a hajléktalannak gondoltákkal van, azért nem az az egyetlen ismérv, hogy nincsenek iratai.
Vagyis nem minden iratok nélkül balesetet szenvedõ hajléktalan!!!
Amikor most szeptemberben mentem a borfesztiválra, Busszal!!!!!!!!!!!azután gyalog, akkor mentem el egy pad mellett, amin hajléktalanok tanyáztak. Az a bûz, ami körbelengte õket, a tömény h-úgyszag (ezt nem tudom diplomatikusabban fogalmazni.
Azonkivül ugye az arrogánsnak mondott fiút akarja igy megleckéztetni a nagyapja, és jó utra tériteni.
De hol van az arrogáns fiu???
Csak kérdezem!
Arrogancia -e az ha valakinek tök hülye alkalmazottai vannak, és próbál velük valamit elérni????
Ez arrogancia vagy jogos idegesség???
Szintén csak kérdezem!
A fiu, amikor találkozik elõször a lánnyal, udvariasan megmutatja neki hol van a mosdó!
Nem arrogáns, dolgozik a nap 16 órájában, gondolom elõtte tanult, nem iszik, nem csajozik.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 15. - 07:50:22 10/10
(224977/239047)
Sziasztok!

Talán hétvégén többen is benéznek, elkészült a 15. rész is Junki sorozatából, egyre izgalmasabb a történet.
Bár a végkimenetelt ismerjük, de itt egy másik szemüvegen keresztül is megnézhetjük a történetet, és
ki-ki döntse el, melyik szimpatikusabb.
Egy tanulsága van, amit le lehet vonni, hogy a hatalom, és a hatalom utáni vágy milyen mértékekre képes,
és mikre képes. Maga a hatalom is egy lélekromboló, lélek, és erkölcstorzító valami, amitõl csak kevesek mentesülnek.

https://hu.pinterest.com/hmaraki30/moon-lovers-scarlet-heart-ryeo/
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:51:31 8/10
(224976/239047)
További szép napot!:)))))))))))

Egy kis zene... kicsi lány nagy hanggal!:)))))))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=QWcpoQirMoU&list=PLvB2V_hFqgEGHjQdOs1QqmB0jK0AATPXU
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:49:20 8/10 Előzmény Illiona
(224975/239047)
Szimpla együttalvás. A Koronaherceg mímeli az alvást, hogy ne riassza el az arcát simogató kezet... ennyi... Ez a Lány búcsúja, egyfajta elköszönés...
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:34:56 8/10 Előzmény Illiona
(224974/239047)
Megnéztem a rajongói videót, gyönyörû az aláfestõ zene, ez a dal és hang fantasztikus, éteri és van egy finom sodrása....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:28:17 8/10 Előzmény Ljerk
(224973/239047)
Köszönjük az ajánlót, kíváncsivá tettél....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:26:40 8/10 Előzmény kimbin01
(224972/239047)
Jó nagy baba és szépen gyarapodik. Még nem hallottam ezt a keresztnevet, de tetszik, illik egy kislányhoz.
Gratulálok Nagymami!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:20:14 8/10
(224971/239047)
Jól sejted. Nálam állandósult állapot, de szerintem Cru, Illi és maggi is így van vele... én is csak benéztem, hogy életjelet adjak....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:18:02 8/10
(224970/239047)
Köszönjük az ajánlást. Nekem egy újabb most nem fér az idõmbe....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:16:51 8/10
(224969/239047)
Tündéri a Picur. Ez a fotó is igazolja egy régi állításom, miszerint nincs szebb egy önfeledten alvó gyereknél....

Szerintem te az elsõ unokának annyi mindent gyártottál sk., hogy egy tucat unoka sem lenne képes elnyüstölni. Nézz nyugodtan sorozatot, még emlékszünk az itt anno bemutatott cipõcskékre, sapkákra, pulóverekre és takarókra...

Az panaszkodjon, aki negyed annyit készített, más pedig legyen csendben hálás a sok fáradozásodért.....
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 13. - 18:10:30 8/10
(224968/239047)
Nekem is tetszik. Én is néztem felirat nélkül, aztán angol felirattal, majd végül magyarral. Érdekes volt minden felirat nélkül nézni, hogy ennyi sorozat után pirinyó azért ragad ránk, bizonyos kifejezések, szófordulatok... és persze a testbeszéd is segít... De a magyar felirat azért nagy könnyebbség, ez tény....
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 13. - 05:44:50 10/10
(224967/239047)
Sziasztok!

Így jár az, aki folyamatban levõ filmbe kezdett. Várhatom minden héten a folytatást, és elõször megmézem
felirat nélkül, majd felirattal. Persze gondolhatjátok, hogy Junki új sorozatáról beszélek, nekem nagyon
tetszik.Egy kicsit enyhíti a hat sárkányost.
Képben voltam, mert olvastalak benneteket, hogy mik az újdonságok.
Igaz így több idõm marad másra, mert szóvá lett téve, hogy ennek a babának nem lett semmi sk. készítve.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 12. - 20:14:18 10/10
(224966/239047)
Szép estét.

Nemtom a többieknél már havazik, illetve hófúvás van?
Illiona 2016 okt. 11. - 18:52:54
(224965/239047)
The Flower in Prison

a 43. részt néztem meg tegnap, és most fordult elõ elõször, hogy valami kivetnivalót találtam benne.
A fõszereplõnõ már tudja hogy kicsoda, de mindenképpen el akarja titkolni a király elõl, pedig nincs semmi oka rá!
Legalábbis amit õ mond az olyan mondvacsinált semmilyen ok.
De térdenállva sopánkodik, hogy inkább meghal, stb, stb...

Persze ha nem lesz benne több ilyen, hogy a forgatókönyvirónak épp semmi nem jutott eszébe, akkor oké, benyeljük.

Kép: a börtön igazgatója. Olyan igazi szeretetreméltó figura, pedig nincs benne semmi szeretnivaló.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 okt. 11. - 08:07:56 10/10
(224964/239047)
Sziasztok!

Itthon vagyok pár napja, kicsit pihengettem, és közben filmet néztem. Nagyjából képben voltam, mert olvasni
tudtalak benneteket, de a kis tableten a regisztrálás, és a hozzászólás alig sikerült. Nem tudom, hogy a
wifi, vagy a nyelv okozott nehézséget a holland googleban.

Megszületett a 2. unoka is, aki szintén lány, 3,84 kg a "picike"és a Milou nevet kapta.Igaz, lassan 5 kg lesz.
Illiona 2016 okt. 08. - 13:15:40
(224963/239047)
K2

Ott van az én nagy félelmem, hogy ezzel a bolond lánnyal hozzák össze!
Hát csak azt ne!!!
Annak a lánynak az anyja sem volt már normális, biztos drogozott, azután pár éves volt amikor az anyja meghalt.
Most 20 éves, és semmit nem csinál.
Nem tanul, nem néz tv-t, nem dolgozik, nincsenek barátai.
Lehet ezt a neveltetésre fogni, de ahhoz olyan természetûnek kell lenni, hogy hasson ez a fajta nevelés!!!

Erre a lányra nem lehet számitani, ha igazából baj történik.
Elmehetne akár apácának is, talán ott okozna legkevesebb bajt, és ott tünne ki legkevésbé, mennyire alkalmatlan a normális életre!
(megnéztem az elõzetest is!!!!!!)

Kép: a kedvenceim a mesterséges esõben: szavak nélkül is érteni, hogy a másik mit akar!!!
Illiona 2016 okt. 08. - 13:07:30
(224962/239047)
K2

Nagyon jó volt az 5. rész is!
Most meg lehet szólni engem, de igazából a képviselõnénak szurkolok! Meg a több mint testõrnek természetesen!

Igaz, hogy 14 év van köztük, de hát mennyiszer túlléptek ezen!
pl a Secret Love Affair!
Meg ezek a testõrök ugy sem érik meg a 80 évet, közben kilövik öket, hát legalább arra a kis idõre...!!!

Akkor ott van ellenérvként, hogy a nõ az egy kegyetlen, szivtelen teremtés, csak int, és már hullanak is az emberek, a jól képzett testõrök ( a kevesebb mint testõrök).
És?

Hõsünk micsoda tulajdonképpen!??? egy gyilkos, akinek csak ugy odaintenek, hogy "parancs van" és már öl is! Akiket megöl, azok a társadalom ellenségei!
Biztos ez? és ki az ellenség? Melyik oldalról? azoknak is van anyja, apja, testvére, szerelme, gyereke!!!

Egy szó mint száz: megérdemelnék egymást!!!!!!!!!!
Illiona 2016 okt. 07. - 17:51:04 Előzmény edimir
(224961/239047)
Moon Lovers

én konkrétan arra gondoltam, hogy a nõnek talán herpesz volt a száján.
10/10
Ljerk 2016 okt. 06. - 14:04:20 10/10
(224960/239047)
Reply 1988 (Answer Me) - másodszor is ajánlom, most az okból, mert a tv csatornákon sugárzott drámák közül is az egyik legkiemelkedõbbnek találták (APAN Star Award 2016) - 3 díjat is nyert. Tudjátok, hogy oda vagyok a történelmi sorozatokért, viszont olyan filmet mint ez, szívesen megnéznék minden évben.
Illiona 2016 okt. 05. - 13:27:48
(224959/239047)
És a másik nagy Song, a The Princess Man vesztese, legalábbis a szerepet illetõen, mert mint szinész megnyerte, Song Jong Hoo. Nem csak hogy mindkettõ Song, hanem egy napon is születtek, ugyanazon évben!

Erre mondta a facén az egyik földim (nem Kimbin) " a Songokat külön tenyésztik Koreában, hogy ilyen szépek?"

Ezt a rajongói videót egyik fórumtársunk készitette, nagggyon jóóó!!

https://www.youtube.com/watch?v=Z7HCUrGQ6VQ

ezt pedig már tettem ide fel, ha máskor nem, akkor tavaly ilyenkor, de van amiból nem lehet elégszer:
https://www.youtube.com/watch?v=peAFsP_nFmE
Illiona 2016 okt. 05. - 12:50:28
(224958/239047)
Ma van a szülinapja Song Seung Hunnak!
1976 október 05-én született.

Már nagyon vártam az uj történelmi sorozatát, a Saimdang-ot, amirõl azt mondták hogy októberben kezdõdik, de most néztem az ázsiawikin hogy csak 2017-ben lesz belõle valami.
Már több mint egy éve, hogy jönnek ki ezzel kapcsolatban fotók, meg forgatási jelenetek.
http://asianwiki.com/Saimdang,_Light%27s_Diary

Kép: a Saimdang c soriból
Illiona 2016 okt. 05. - 12:44:23
(224957/239047)
Az akkor volt, amikor megnézted az Empress Ki-t.
Arra mondtam, hogy Jo Jin Mo beleszólhatott a forgatókönyvbe, de mégis a népakarat másképp döntött, és a fiatal Ji Chang Wook simán lejátszotta.
Jo Jin Mo szerepe annyira egysikú volt, a játéka szintén, és bár megmaradt számomra nagy szinésznek, de azért vannak elõtte tizen-huszon páran, és nem lépett elõrébb egyetlen egyet sem.
Ji Shang Wook viszont úgy robbant be, egybõl mindenki kedvence lett, tele voltak vele a hirportálok, és azóta két nagysikerû filmsorozatot is produkált. (az egyik még félig, csak remélem ilyen marad!!!))

Eddig erre az egy filmsorozatra használtam a "lejátszotta" kifejezést.
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 05. - 00:57:28 8/10
(224956/239047)
További szép estét!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 05. - 00:56:34 8/10
(224955/239047)
Szerintem gyönyörû ez a lány, nagyon kifejezõ a szeme.... Asztmás hatású csaj? Hmm, én inkább törékenyen bájosnak tartom.

A seb azért tûnt el a szájáról az idõutazás során, mert másik testben "születik újjá", megváltozik a hajszíne, örömmel fedezi fel, hogy eltûntek az apró ráncai, feszesebb a bõre... stb. Nekem nem tûnt fel, hogy olyan közhelyesek lennének a mondatai, a koreai sorozatokban azért elég sûrûn elõfordulnak a szövegben is a klisék...

Egyébként többször látni, hogy komoly testi kínzás után a szereplõk seperc alatt regenerálódnak, mintha mi sem történt volna. Itt a kínzás után még 1 év elteltével is vánszorog a lány...

Hmm, nem mind a 8 hercegnek lesz a szívszerelme, más nõk is feltûnnek a hercegek látóterében...igazából csak két herceg jön számításba, mint lehetséges jelölt...

Megjegyzem, engem is zavart a hercegek számmal és nem névvel való illetése, mintha Királyapunak így könnyebb lenne sarjait számon tartania.... Talán azért is a számokkal operálnak, mert így a hercegek közötti idõrend és hierarchia is kifejezõdik. Nekem is feltûnt a számmisztika!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 okt. 05. - 00:34:59 8/10
(224954/239047)
Mivel idõlen idõk óta nem olvastam vissza a fórumon, így ez egy korábbi telefonbeszélgetésünkre volt a reagálás, nem a hsz-eidre, amiket ide írtál a sorozat indulásakor....Ha neked nem rémlik, nem baj, csak bennem azért maradt meg annyira a beszélgetésünknek ez a része, mert én kedvelem Junkit... hmm, egy kis elfogultság a részemrõl....

Emlékszem, akkor a két Moon-os sorozatot vetetted össze közvetlenül az elsõ benyomásaid alapján, még gondolkodtam is, hogy egyáltalán belevágjak-e a Moon Loversba.... Ennyi, ragozni felesleges....
Illiona 2016 okt. 04. - 20:35:37
(224953/239047)
The Flower in Prison

Izgalmas rész volt ez is! (40-41) Na végre már tudni, hogy ki Ok Nyeo apja!
Mondjuk eddig lehetett sejteni, de mostmár biztos.
Viszont a szerelmi szál is tisztul lefelé, bár nem az én elvárásaimnak megfelelõen.
Na de sebaj, ezt még túlélem!
De hiába az elszánt küzdelem, az özvegy királyné, és az öccse hatalmát még nem sikerült megérinteni sem, és már csak 9 rész van hátra!
Illiona 2016 okt. 04. - 17:22:29
(224952/239047)
Most várva a letöltõ linkekre, most visszanéztem vagy 15 oldalt, oda, ahol a Moon Lovers elsõ részeit néztem.
Megjegyzem, a 3. rész után abbahagytam, de persze folytatni fogom, mihelyt egy pici idõ lesz rá.

Amiatt kerestem vissza, hogy miket is irogattam róla, mert ez a Te megjegyzésed nagyon szíven ütött. Hogy mikor irhattam én azt, hogy Jun Ki-t lejátszák a fiatalok????

ezt irtad:
"Kedves Illiona, szerintem Junkit nem "játsszák le" a fiatalok. Külön erénye a sorozatnak, ..."

ezzel szemben ezt irtam anno:
"Moon Lovers
Már egész káosz kezd kialakulni a fejemben a sok uj sorozat miatt.
Azért Így, hogy ma 3 uj részt néztem meg a Moon Loversbõl, azért valahogy kiigazodom.
Akkora nagy volt a beharangozás, fotók tucatjait árasztották ránk, elõzetesek, szerencsére nem néztem meg egyet sem, igy nem befolyásolt.
Hát, vannak hiányosságai a sorozatnak, ez sem lesz egy nagy siker, de hát a Jun Ki rajongók legalább gyönyörködhetnek.
Az álarc egyébként hasonlít arra, amit Operaház Fantomja viselt, nálunk is, és ott Koreában is!
Most gondolkodtam, és szerintem egész Szöul kiürült a szép, eladható fiatal szinészfiúk tekintetében!!

Most olvastam, hogy a 3. részre nagyon lezuhant a nézettsége Koreában.
Vagyis azok a túlkapások, ki nem dolgozott részletek másnak is feltünnek, nem csak nekem.

Azért nézem tovább...
Azért az furcsa, hogy a hercegeket számozzák, ez olyan személytelen, és kinai történelmi filmekben volt ez m,egszokott.
És a hibás, az elátkozott herceg ugya a 4-es számot viseli!!!!!!

és mégegy: a csajnak volt egy seb a száján. Talán herpesz!!!????
Mégis ivott az üvegbõl, nekem már akkor vakaróznom kellett.
Amikor a hajláktalan férfi kinézi tõle a félig üres, (vagy inkább teli) üveget, odaadja, és õ is abbõl iszik...
Ettõl már nekem nagyon nagyon kellett vakaróznom.
Ott volt, hogy menekült, meg lökdösõdés más asszonyokkal, de arra nem emlékszem, hogy valaki szájon is vágta volna.
Amikor az idõutazás után kijön a vizbõl, akkor már gyógyult a szája, hová tünt egy-két perc alatt a seb?

Ez a nõ amugy elég közhelyes dolgokat mond, és nem logikus, amit csinál, ráadásul olyan asztmás hatása is van a beszédének, de azért hogy 8 fiatal férfira egy ilyen asztmás hatású csaj ( a csaj itt minõséghatározó) jusson, hát azért ez túlzás."

idetettem mindent amit a Moon Loversrõl irtam és 3 megnézett rész van mögöttem.

Várom a választ!
Illiona 2016 okt. 04. - 12:24:40
(224951/239047)
Ez az együtt alvás sem világos, hogy akkor volt valami, csak elszemérmeskedik, és nem mutatják, vagy mutatták, de pont pislogtam, vagy csak szimplán összebujva aludtak, de nem volt semmi, akkor pedig hol is van a nagy szerelem???

Ez pl konkrét kérdés!!!

Kép: koronahercegünk szöveget tanul
Illiona 2016 okt. 04. - 12:20:23
(224950/239047)
Moonlight Drawn by Clouds

Tegnap megnéztem a hétvégén leadott 2 részt, és ugyanaz a topogás, romantika felsõfokon, de semmi más!
Oké, hogy egyre többen megtudják közben hogy a az eunuch az nõ, hogy a felkelõ lánya, de ez kevés.

Na de Bo Gum sose fárad ki ha mosolyogni, grimaszkodni, jópofáskodni kell, és ez elvitte a sorit.
Olyan mintha valami rossz történne, és nem mernének belevágni!
Lehet hogy rossz nyomon járok, amikor várok valami nagyon drámait, és a saját csapdámba esem, de hát ez van...
Illiona 2016 okt. 03. - 23:31:43
(224949/239047)
Na még egy kép róla.

(a több sem lehet elég...)
Illiona 2016 okt. 03. - 23:30:37
(224948/239047)
K2

Viszont feltünt a mai részben a képviselõné fiútestvére: hogy öccs, vagy bátty nem tudom.
Õ egy nagyon nagy kedvencen, igaz itt gonosz karaktert kell neki játszani, de hát már a Temptationban is az volt, és birta, sõt jól állt neki!

http://asianwiki.com/The_K2

Kép: Lee Jung Jin. Az ázsiwikin nem is jutott neki fényképes hely!!! Tiltakozom!!!