8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 28. - 00:15:19 8/10
(224447/239047)
.... és van olyan elem, amit nem mertek lekoppintani más filmekbe, sorozatokba....

KÉP: egy kis bûvészmutatvány némi tûz közremûködésével... hogyan lesz a papírtulipánból vörös rózsa?:))))))
Illiona 2016 júl. 28. - 00:14:02
(224446/239047)
a blogról:

én támogatom!
egy ilyen internetes oldal olyanokat is odavonzana, akik ide nem irnak, de néznek filmeket, de más fórumokon kötelezték el magukat, akár itt ezen a fórumon is.

Mindenesetre nagy elkötelezettség kell ahhoz hogy ezt valaki naponta ellenõrizze, és témákat dobjon fel, hogy látogatott legyen az oldal.
És ennek az elkötelezettségnek éveken át kell tartania, hiszen ez a korábbi blog is elhalt, gondolom a nem látogatás miatt.
Annak mindenesetre örülnék, ha megvalósulna, hogy a "nagy " mondatok, közmondások gyüjtõhelye meglegyen, errõl már korábban is volt szó.
mozi mindörökké???

nem inkább Mindörökké Mozi???
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 28. - 00:09:11 8/10
(224445/239047)
Van egy olyan eleme a filmnek, ami késõbbi sorozatban is visszaköszön, pl. a Queen In Hyeon's Man-ben.....

KÉP: a piros telefonfülke... itt is lényeges, itt is találkozó színhelye
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 28. - 00:04:49 8/10
(224444/239047)
A szerelem mellett ott a barátság is.... Az egykori barátok közé odaékelõdött egy tragédia, ezt nem lehet egyszerûen szavakkal feloldani, az egymás iránti szeretvegyûlöllekésnemtudomhogyantudnékmegbocsátani érzésen nem tudnak sem felülemelkedni, sem átlépni, ezért szavak nélkül oldják meg úgy, hogy elkeseredett érzelmeik kitörnek...

KÉP: Ököl-párbeszéd egykori barátok közt.... ezúttal nincs zene, csak hagos fújtatás, ahogy megy ki belõlük a szusszal együtt a düh is....
Illiona 2016 júl. 28. - 00:02:06
(224443/239047)
Az út:

nem tudom Szohva mit kavart a sorozat elején, én amikor ujranézem, mindig csak a 21. résztõl teszem, és csak a 59. részig.
Tudom, hogy fontos részek vannak ezen kívül is, de ...

De! Szohva késõbb nem volt egy nagy talentum, ideges, reszketõ nõ volt. Nem volt az a kiemelkedõ személyiség.
Azt hiszem hogy abban hogy Tokmán ilyen bátorrá és vakmerõvé nevelkedett, abban a saját õsi vérének, veleszületett talentumának volt inkább szerepe.
Persze attól még mondhatta!!!
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 23:57:59 8/10
(224442/239047)
Talán már az eddig feltett képekrõl felismerhettétek Cool Úrfit... hát igen, SSH!:)))))))))))

És akkor egy kis kitérõ... a filmbeli Cool Úrfi 18-20 év körüli lehet, SSH ekkor 28 éves. Siwan a Miesengben 26 évest alakít, azaz saját életkorának megfelelõt, de kölyökképével jóval fiatalabbnak látszik.... SSH nem kölyökképû, nem is az a feminim típusú szépfiú, az általa hozott karakter is inkább egy fiatal férfi, mint egy kamasz.... Izgalmas karakter... odavakkantja a Leányzónak az ukázt, nem kér, nem magyarázkodik, csak szeretné, ha a másik kérdezés nélkül is megértené õt..... Miss Mitakarsz persze kezdetben nem lát be a néma könyörgés mögé, de aztán apródonként ráhangolódik a másikra... és bizony a vígjáték egyre több drámai elemmel kezd megtelítõdni, a nevetést pedig kezdi felváltani az elkomolyodás, aztán jönnek a könnyek...

És Néma Leventénk a maga módján egy grál lovag, nem kamasz, hanem egy fiatal férfi... érzéseinek, gondolkodásának érettségében is...

KÉP: Cool Úrfi akkor sem üt meg nõt, ha az a legteljesebb mértékben rászolgált (minden erõszakmentességem ellenére én jóváhagytam volna az állra elhelyezett jobbegyenest), az ököl az ablaküvegbe vágódik a fej mellett.....
Illiona 2016 júl. 27. - 23:53:37
(224441/239047)
Sziasztok!

annyi a megválaszolandó, hogy nem is tudom hol kezdjem!

My Paparotti

A tanárról ugyanaz a véleményem, mint Neked, ritka kivételes helyzet!

Ez a szinész egyébként már a Kvizkirályban is túljátszott egy kicsit, és itt is, ugy tünik, tõle ez a megszokott, lehet hogy ezt el is várják tõle!
Ettõl függetlenül egy nagyon jó film, és a végérõl a dalt folyamatosan hallgatom.
Na azért nem napi 105-ször, de ugy napi 20-szor!!!
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 23:38:49 8/10
(224440/239047)
Meglepõ módon Cool Úrfi is ragaszkodik Bocsdemegintbeégtem Barátnõhöz!:))))))))) Ajaj, ha egy konszolidált kislány a végzet asszonyának öltözik be.. és még éri is némi baleset, akkor bizony a remélt szexi hatás helyett csak egy beszorult "zebra" lesz a végeredmény, no, meg néhány kínos, ill. vicces pillanat... nézõpont kérdése!:))))))))))))))

KÉP: a beszorult "zebra"
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 23:32:24 8/10
(224439/239047)
S ahogy az egy romantikus vígjátékban elvárható... bizony Azttecsakhiszed Leányzó elõször csak kedvetlenül, majd egyre lelkesebben követi zsarnokát....

KÉP: a szerelem nem csak vak, de tuti, hogy süket is!:)))))))))))))) Cool úrfi éneklésnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetõ mikrofonba történõ üvöltését Leányzónk teljes átszellemültséggel hallgatja.... de csak õ!:)))))))))))))
Ne tévesszen meg az énekes látványa, a hangos képtõl menekülõre fognád!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 23:26:01 8/10
(224438/239047)
Még ugyan a fodrászüzletbõl sikerül meglógnia, de amit a Végzet elrendel, azt nem lehet megúszni....szökhetünk elõle akár az iskola magas falán át... el nem kerülhetjük.... Megszeppent Leánykánk sem... sõt... a falon átreppenve ott landol, ahol kell!:)))))))))) És aztán innentõl bizony Cool Úrfi bejelenti rá az igényét... Megszeppent Leánykánk átmegy Azttecsakhiszed Leányzóba, mert azért belé is szorult (hál' Istennek) spiritusz!:))))))))))

KÉP: A jogigény után természetesen Cool Úrfi kiadja a parancsot: Tessék mindennap felhívni....
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 23:17:55 8/10
(224437/239047)
Az iskola honlapjára beírt sértõ bejegyzésre Harcias Amazonunk csípõsen válaszol, nem sejtve, hogy ezzel Cool Úrfi bõsz haragját vonja szerencsétlen fejére. Még inkább megijed (és joggal), miután kiderül, hogy Cool Úrfi bizony a korosztálya körében félelmetes verekedõ hírében áll, és bizony nem alaptalanul. Tény, hogy se perc alatt szétver bármely bandát egy szál egyedül. Remek zenére élvezhetjük a verekedést, ah... verekedni csak jó zenei aláfestéssel és megfelelõ koreográfiával... ezt késõbb a Chunoban is remekül értették....

Persze Harcias Amazonunk kezd átvedleni Megszeppent Leánykába, igyekszik elkerülni Cool Úrfi telefonjait, elvégre szeretné testi épségét megõrizve még tovább tengetni egyre inkább leértékelõdött életét....

Ám egyszer óvatlanul felveszi a telefont a fodrásznál...

KÉP: fodrász szalon - kölcsönös beazonosítás némi érzelmi ingadozással!:))))))))))) Azért nem semmi a fejük!:))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 23:06:10 8/10
(224436/239047)
He was cool - 2004-es film, besorolása szerint romantikus vígjáték....

Az indulása fergeteges, egyrészt akció dús, másrészt fetrengünk a nevetéstõl:))))))))))) A fõszereplõi középiskolások, ill. szakiskolások lennének, de ez ne tévesszen meg bennünket, mert ez nem egyszerûen egy az iskolai témájú filmek közül. Bevallom, a film nézése elõtt nem igen ástam be magam a stáblistába, inkább a tetszés index érdekelt, hogy így hátha nem fogok mellé...
Hihi, ért némi meglepetés!:)))))))))))

KÉP: elõször jöjjön a film eredeti posztere...
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 19:06:38 8/10
(224435/239047)
Nem igazán. Tilli állt vele személyes kapcsolatban. Õ kérdezett rá a mozis fórum sorsára és az ott lévõ tartalmak elérhetõségére is...

Gondolom, azért vhol biztosan fájt neki is a mozis fórum sorsának alakulása. Hiszen õ álmodta meg, és nem kevés munkával folyamatosan gondozta, tartalmát bõvítette... no, és a sok technikai analfabétának próbálta elmagyarázni, hogy mikor mit csináljon... Nem tudom, hogy fordít-e még filmet? Kár lenne, ha abbahagyta volna. A betétdalok fordításához különösen jó érzéke volt, azt hiszem a "Jer, Isten Népe" erre kiváló példa..... A néha mufurc külsõ mögött igazán tiszteletre méltó volt a sokoldalú tudás és a mérhetetlen kíváncsiság, amivel a világ felé fordult. Dorombka mellett õ volt talán az, aki a háttér információk olyan nagy kedvvel és hozzáértéssel elõbányászta.

És ne feledjük, hogy a libaglyok fele nevüket (LIBA) neki köszönhetik!:)))))))))))
8/10
offtopic
Sumomo 2016 júl. 27. - 18:08:33 8/10
(224434/239047)
és Bip-biprõl tudsz valamit?
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 16:17:00 8/10
(224433/239047)
Én elfogult vagyok, szerettem!:)))))))) Silla vetítésének vége felé készítette Bip-bip, épp azért, hogy a Silla fórumon elkezdett filmes beszélgetéseknek legyen helye. Sok olyan filmet néztem meg általa, ami talán kimaradt volna az életembõl, viszont így a társaság ösztönzésére megnéztem és gazdagodtam általuk. Pengeéles viták is folytak alkalmanként akár több oldalon keresztül... Fúúúúúúúúúúúú, a Poetry, a Tavasz, nyár, õsz, tél ... és tavasz, vagy a Lopakodó lelkek stb. kapcsán rendesen felhorgadtak az indulatok... És ezek a filmek épp azért maradtak meg bennünk még jobban, mert újra és újra el kellett gondolkodnunk rajta, ahogy a másikunk hozzátette a maga nézõpontját.

Az is a közösséget szolgálta, hogy bárki nyithatott új topic-ot egy neki tetszõ filmnek/sorozatnak, így aztán olyan utakra is becsalogattuk egymást, amire magunktól sosem tértünk volna be.

Borzasztóan hiányzik ez a fajta beszélgetés, ami messze meghaladta, a ki milyen helyes, hány kocka van a hasán és társai "mélységet". És persze a társaság is... Taylor, Tilli, BicskaMaxi, maggi, Sumomo és a többiek....

Alkalmanként én is vissza-visszajártam, hogy az ott feltett hsz-eimbõl szemezgessek és aztán itt a porton bemásoljam... Amikor most nyáron maggi egyik versét kerestem, és tudtam, hogy a mozis fórum Verstárában megvolt, akkor szembesültem, hogy többé már nem jelenik meg az oldal, a sok kis kincsünk elveszett!:(((((

Persze biztosan nem volt tökéletes, de még ha kicsi, savanyú, de akkor is a mienk..... volt...
biri66 2016 júl. 27. - 14:46:58
(224432/239047)
Kár, hogy nem tudtam errõl a megszûnt Bip-bip mozis fórumról, szívesen beleolvastam volna.
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 14:05:29 8/10
(224431/239047)
Akkor én kezdem a sort az ötletelésben

A fórum elnevezése:

Mozi Mindörökké - no komment!:)

Fesztelen Filmezés - mint látjátok, szeretem az alliterációt, de azon túl szeretném, ha az új filmes fórum hangulata is ilyen lenne, kötetlen, érezd jól magad... egyetlen korlát a személyeskedés, a durvaság lenne.... ebben azt hiszem, hogy egyetérthetünk!:)

Felépítés: nekem tetszett a kontinenses felosztás, volt benne logika.... mondjuk azon belül szerintem elég lenne az ország betûrendben, ha megoldható, a betûrend egyértelmûbb, mint a földrajzi besorolás..., de csinálnék betûrendes visszakeresési rendszert a filmekhez általában is. Mondjuk kellene benne a címváltozatokhoz utalót elhelyezni pl. Great Doctor lásd Faith

Szeretném, ha lenne benne OFF topic, a konkrét filmeken kívüli, mint anno a másikban volt...

Ötlet:

S.O.S topic: ide lehetne minden segítségkérést beírni, akár letöltési ötlet, feliratkérés, de bármi, amire szükséged van, hogy zavartalanul tudj filmet nézni.... de a fórum haszmálatával kapcsolatban is itt kérdezhetnél.....

ZENETÁR: filmekbõl neked tetszõ zenét tehetnél ide, esetleg kedvenc dalok magyar felirattal.... Persze az adott film topic-jába is tehetõ, de így kiemeled....

VERSTÁR: a filmekkel kapcsolatos saját versek helye lenne, mint amilyenek maggié voltak...Kérem, hogy ezt ne duzzasszuk fel a kedvenc költõnk verseivel, mert akkor pont a lényegét veszítené el és áttekinthetetlenné válna....

KÖNYVÁR: a filmekhez kapcsolódó könyvek ajánlása

KÕTÁR: mindazon filmekben elhangzott mondatok, amik neked vmiért különösen tetszettek. Akár azt is megérdemelné, hogy "kõbe véssék":) Célszerû lenne a képpel együtt kivágva feltenni feliratként és megadni a forrást: film címe, szereplõ megnevezése, aki mondta, esetleg megjegyzés, hogy miért szereted. De ez utóbbi nem feltétlen szükséges, a jó mondatok "önmagukért "beszélnek"!:) Ide kerülhetnének a közmondások is!:)

KÉPTÁR: kedvenc filmkockád, amit kivágtál és másokkal is szívesen megosztanál vmiért

FORDÍTOK: filmfordítok blogjainak megadása

MEGHAJLÁS:) : Ide lehetne tenni minden köszöntõt, megköszönést, felköszöntést... az elnevezést a vizuális típusú embereknek nem kell megmagyaráznom!:)))))))))))))))))))))

CSAK ÚGY : Ide kerülhetne minden olyan hozzászólás, ami az eszedbe jut, szeretnéd megosztani, nem feltétlenül kell hozzá filmes kötõdés....

ELFELEDETT FILMEK HÁZA: Itt kérhetnél a többiektõl segítséget, ha van egy emlékfoszlányod egy filmbõl, hátha vkinek bekattan a címe, így pedig újra meg tudod nézni.....

REJTVÉNY: Ide lehetne tenni a saját készítésû filmes feladványokat, az értékelés módját megvitathatnánk... nekem tetszett anno a "Grál-keresõ", lehetne hasonló!:))))))))))))

Most hirtelenjében ennyi!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 12:24:32 8/10
(224430/239047)
Mindennel úgy vagyunk, hogy csak akkor becsüljük meg igazán, ha már elveszítettük....

Mint talán néhányan tudjátok, Bip-bip mozis fóruma májusban megszûnt. Akik jártak ott, azok ismerték a felépítését és a benne rejlõ lehetõségeket, igazi filmes Mekka kincsekkel.... Köszönjük Bip-bip, hogy ilyen nagyszerû lehetõséget teremtettél a beszélgetésre filmekrõl! Iszonyat mennyiségû munkád volt benne!

Személy szerint én nagyon sajnálom, hogy azt ott lévõ tartalmak egyszer s mindenkorra eltûntek. Nagyon sok remek film/sorozat került ott bemutatásra, ill. rengeteg értékes hozzászólás, észrevétel, ajánlás tûnt el immár a semmiben.

Tilli fontolgatja, hogy újraindítaná ezt a fórumot új köntösben.
Amit kér:

- ötlet a fórum elnevezéséhez
- ötlet a felépítéséhez
- vélemény, hogy mit érdemes Bip-bip fórumából formai megoldásként átmenteni?

Miért lenne jó Silla mellett egy ilyen fórum?
- Mert a "Megszentelt Partok"-on egy idõ után nehéz visszakeresni egy régebbi hsz-ben szereplõ film- és sorozatismertetõt.
- Mert egy menüpont alá kerülne, ami összetartozik
- Mert tõled sem igényelne plusz energiát, amit ide írsz, azt csak átmásolnád Tilli új fórumára és követhetõ formában ott lenne a fórumtagok számára elérhetõen, így bármikor (akár hónapok múlva is) hozzászólhatnának, amikor már õk is megnézték az általad ajánlott filmet.

Szerintem remek ötlet Tillitõl. Hatalmas vállalkozás, ami megérdemli a támogatást. Kérlek, segíts neki!:)

KÖSZÖNÖM!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 11:43:30 8/10 Előzmény Illiona
(224429/239047)
My Paparotti - a tanár

Hmm, a Táborban egyszer hajnali 5.30-ig vitatkoztunk a tanítás, a tanár szerepérõl wonderrel és maggival:))))))))))))))

Mit mondjak, nehéz meccs volt!:)))))))))))))) Rá kellett jönnöm, hogy mennyire meghatározóak itt is a saját élményeink... diákként, milyen tanáraink voltak, hogyan, mivel hatottak ránk....

Vissza a filmhez - a tanár karaktere koreai szokás szerint végletesen eltúlzott. Indít egy a pályájába belefáradt, beleszürkült vkivel, hogy aztán a tehetséges Tanítvány által újra felfedezze magában a Tanárt, aki aztán még a lábát is hajlandó lenne feláldozni, csak hogy kimentse a fiút a környezetébõl. Számunkra túl nagy az ív, irreálisnak tûnik, de tényleg van ilyen, az Élet már játszott le ilyet!:))))))))))))

Hmmm, hangszalagrák... ez a személyes tragédiája, de ez ad neki ismeretet és erõt. Mivel õ maga is kiemelkedõen tehetséges volt anno, így felismeri a Fiúban rejlõ kvalitást, tudja, hogyan kell képeznie, és azt is tudja, mekkora felelõsség, hogy kihozza belõle a jövendõ kvalitásos elõadót... és igen, vhol általa megadassék néki újra, hogyha már nem is elõadóként, de annak mestereként vmilyen köze legyen újra az operaszínpadhoz.

Hogy kicsinyes kezdetben, hogy elég ocsmány dolog, ahogy az éneklõ diákjait kigúnyolja, hogy zenetanárként a feladata az lenne, hogy a kurzusára járókkal felfedeztesse az éneklés örömét, hogy tapintatlan az õszinteségében, mert nem négyszemközt, hanem mindenki elõtt mond negatív, néha megalázó kritikát? Igen, ez sajnos mind igaz, nem is szimpatikus nekünk. De könyörgöm, õ tanár, nem szent, tehát emberi gyarlóságokkal teli. Mondjuk, ezért nem adnék neki Németh László-díjat..... És azt sem látjuk a filmben, hogy a tehetséges Fiúval való foglalkozás a többi tanítványához, a tanításhoz való viszonyát is átformálná.... Ez bizony komoly hiba. De ez talán az egyébként olyannyira eredményeiben sztárolt koreai oktatási rendszerben is ott van, ahol iszonyat mennyiséget tanulnak a gyerekek, a hagyományos keretek mellett különórákon. Ahogy elnéztem az iskolai sorozataikat, hát többnyire poroszos módszerrel, a tanár többnyire merev elõadó, kötött a hierarchia.

Egyébként én igazán jó tanár karaktert a School 2013 sorozatban láttam, na, az ott izgalmas, ahogy a két osztályfõnök között le van osztva az ész és a szív.......
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 11:04:22 8/10 Előzmény Sumomo
(224428/239047)
R E J T V É N Y - J Á T É K

Most egy kis REJTVÉNY-t hoztam. Silla melyik szereplõjére utalhat a vers, ki mondhatná magáról, kinek?

Szeretném, ha nem csak a rejtvényt oldanátok meg, hanem készülnének hasonlók.

Nekem a versnél a haiku épp azért tetszik, mert iszonyú tömör, a lényeget megragadni a legnehezebb. Persze a háttérként választott kép is sokat segíthet. De senkit nem szeretnék az alkotásban korlátozni!:))))))))))

Szóval jöjjön sokadszor újra Silla, de kicsit másként!:)))))))))))))))))))))))

EDDIGI MEGOLDÁSOK:

- Illiona - to Bidam for Deokman
- Tilli - to Bidam for Deokman
- kimbin - to Jushin for Deokman
- Ljerk - to Munno for Bidam
- Sumomo - - to Jushin for Deokman – vaaaagy to Seol-Won Szolvon for Misil
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 11:02:26 8/10 Előzmény Sumomo
(224427/239047)
Üdv Kószám!:)))))))))))))))

Látom, Silla, a haiku, a rejtvény és a hegyek bevonzottak!:)))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 27. - 10:56:54 8/10
(224426/239047)
Tökéletesen igazad van abban, hogy egyes életszakaszokban másként viszonyulnak egymáshoz, ez természetes. Nagyon örülök az indoklásaitoknak, mert akár egyetlen sorával is rávilágítotok fontos elemekre. Jó ez a többféle megközelítés, nézõpont.
Számomra egyértelmû volt a megoldás, de általatok kénytelen vagyok újra és újra átgondolni.

Lehetne Munno is, de vajon ilyen háttérképet választanék akkor is a rejtvényhez? Neked olyan remek képkivágásaid szoktak lenni. Csináld meg a rejtvényt Munnosra!:))))))))))))

Én készítettem egy másik variációt, hogy érzékeljétek a háttérkép miként módosíthat az asszociációs láncon....
Direkt olyan Feladót és Címzettet választottam, akit még nem párosítottatok össze a haiku kapcsán.... de akár õk is lehetnének.... fõleg, ha Munnot vetted alapul, akkor ez Sohwára is igaz, õ ugyan nem "tanít", de szeret, Deokman azért is válik magabiztos, kezdeményezõ, talpraesett kamasszá, mert egy elfogadó, támogató szeretet adja az alapot a szárnybontogatáshoz.....

KÉP: A rejtvény megoldása ITT to Sohwa for Deokman... Ugye, mindenkinek ott a jelenet, amikor a sivatagban Sohwa elvágja kötelet?:))))))))))))))))))))))))
Illiona 2016 júl. 26. - 11:48:21
(224425/239047)
" és láttam, hogy még csak a felénél tart a film, akkor már gondoltam, hogy nem fog itt véget érni!"

Mármint a történet!
És nem pozitív, ami következni fog - így gondoltam...

Kép: de igy van lehetõség még egy képre, amikor az éjszaka után felkel a nap!
Illiona 2016 júl. 26. - 11:06:21
(224424/239047)
The Himalayas

Nagyon jó az angol, a googlees fordítással is minden tökéletesen érthetõ.
Nem érdemes várni, lehet hogy évek lesznek, mire lesz magyar fordítása, ha egyáltalán...

Ehy nagy film a szenvedélyrõl, amit a hegymászók közül is csak kevesen élnek át, szerelem a HEGYek iránt, amikor a magasság leküzdése értékesebb az életnél is.

Amikor hõseink elérik a csúcsot, rengeteg viszontagság közepette, és ránéztem az órára, és láttam, hogy még csak a felénél tart a film, akkor már gondoltam, hogy nem fog itt véget érni!

Sokban változtatott ez a film a hegymászókról való gondolataimon is.(NE ITÉLJ...)
Az volt a kiindulási alap, hogy volt egy magyar hegymászó, a neve nem lényeges, aki a saját torz egojával mászott, ki sérülten kockáztatott egy egészséges másik fiatalt, és azt cserbenhagyva a halálba vitte.
Ezen negatív hozzáállást változtatta meg ez a film.
Hogy vannak hegymászók, akiknek tényleg a NAGY SZERELEM a hegy!
Hogy egy nõ iránti szerelmet felülirhat a hegyek iránti vonzalom!

Mindenképp feltöltöm a héten a filmet, és a feliratot, még van idõ dönteni!

Kép: éjjel a végtelen hósivatagban
8/10
Sumomo 2016 júl. 25. - 19:27:46 8/10
(224423/239047)
vaaaagy:

to Seol-Won Szolvon for Misil
8/10
Sumomo 2016 júl. 25. - 18:37:30 8/10
(224422/239047)
- to Jushin for Deokman
Illiona 2016 júl. 25. - 17:32:29
(224421/239047)
The Himalayas

klíma helyett!!!!
Illiona 2016 júl. 24. - 18:30:38
(224420/239047)
The Himalayas

már 1 hete van angol felirat!!!!
Én megnézem ma, vagy holnap, de már láttam felirat nélkül!

Mi legyen két hét mulva pénteken?

The old Garden vagy The Himalayas
Illiona 2016 júl. 24. - 17:45:39
(224419/239047)
The Flower in Prison

Hogyan fegyelmezzük meg a gisengeket?

Hát igy!
Illiona 2016 júl. 24. - 17:43:56
(224418/239047)
The flower in Prison

és a tegnapi kertrészlet itt is feltünik, más szögbõl.
Biztosan nem volt ott a kapu!!!
Illiona 2016 júl. 24. - 17:42:07
(224417/239047)
The Flower in Prison

Hogy ez milyen jóóóóó!!!!

Most volt a 25. rész, és 6 teljes napot kell várni a folytatásra!
Elõjött a háttérbõl a 2. férfi fõszereplõ, és kiütéssel gyõzött!!!

Ime egy kép róla, csak a fácántoll miatt!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 24. - 11:03:26 10/10
(224416/239047)
Sziasztok!

Azért nehéz ilyen kvalitású énekes színészt találni Koreában is. Eleve a tenorok, és általában
az operaénekesek nem fitnesz babák, akkora hanghoz kell tüdõ, és test. Persze bannak kivételek,
Carreras, talán még Domingó, és Simándy.Nõknél is hasonló a helyzet, kezdõként még talán
nem annyira, de 5-10 év után megtestesednek, még akkor is, ha nem híznak meg nagyon.
Illiona 2016 júl. 24. - 10:23:30
(224415/239047)
My Paparotti

azért ez kiábrándító!

Van egy gyönyörû hang, és egy nem filmképes elõadó!

Nekem a tanár alakja sem szimpatikus! Volt egy betegsége: (hangszálrák??????????) , ami azt is jelenti, hogy hiába volt jó hangja, a Sors nem akarta, hogy elõadómûvész legyen! Ezt lehet elfogadni, méltósággal, vagy pedig méltóság nélkül hisztizve autókat összetörni, és mindenkibe belerúgni, akibe lehet! Aki persze alatta áll, mert fölfelé ott van behajlás!!

Hiszem hogy az igazi tehetség utat talál, és aki szinpadra termett, az ott is fog állni valamikor!
Lehet hogy nem ezen az énekversenyen, hanem a következõn, egy másikon, de majd ott lesz!
a fõszereplõ:
Nem volt egy tehetséges fiatal, aki képenyõképes, és énekelni is tud?

Ide teszek egy dalt, sehol nem szerepel az énekes neve,(jó a Boohwalé igen, de az oparaénekesé nem, de még a hozzászólásokban sem!)

https://www.youtube.com/watch?v=vqzY5fTjb7U
10/10
Ljerk 2016 júl. 24. - 08:37:52 10/10
(224414/239047)
Nagyjából 10 éven keresztül bármikor mondhatta volna ( :) ) egészen a barlangi mérgezésig, hiszen Bidámot próbálta nevelni annak a királynak, aki egyesíti a koreai királyságokat.

Csak azért mondom ezt, mert a film elején Yushin sem tárt karokkal fogadta Deokmánt, amikor bekerült a csapatába, és Bidám is fellázadt.

Magyarán mindhárom megoldás jónak tûnhet, de csak az idõ egy-egy szeletében, nem általánosságban.
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 24. - 01:08:46 8/10
(224413/239047)

Most egy kis REJTVÉNY-t hoztam. Silla melyik szereplõjére utalhat a vers, ki mondhatná magáról, kinek?

Nekem a versnél a haiku épp azért tetszik, mert iszonyú tömör, a lényeget megragadni a legnehezebb. Persze a háttérként választott kép is sokat segíthet. De senkit nem szeretnék az alkotásban korlátozni!:))))))))))

EDDIGI MEGOLDÁSOK:

- Illiona - to Bidam for Deokman
- Tilli - to Bidam for Deokman
- kimbin - to Jushin for Deokman
- Ljerk - to Munno for Bidam
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 24. - 01:03:51 8/10
(224412/239047)
"Akár Munnó is mondhatná ezt, elõkészítve a három han egyesítését - méghozzá Bidámnak. Többször is inti Bidámot, hogy a nagy cél eléréséhez nem a leggyorsabb út a megfelelõ."

Tehát a megoldásod: Feladó- Munno
Címzett - Bidam

Köszönöm!:)

Hmm, a "Lassan fuss rajtam." sorra talán még igaz is lehetne, amit írtál...

de a "Léptedért lettem..." - szerinted volt Munnoban annyi szerettet teljes alázat Bidam felé, amennyi ebbõl a sorból árad?
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 24. - 00:46:33 8/10
(224411/239047)
Ez a tanár kedvenc dala, ezért választotta a fiú... Az eredeti ost albumon két változatban van fenn a dal, egyszer úgy, hogy az a bizonyos valóban gengszter volt, de szárt lett Gang Yo Sep énekli (list 1.), és van egy másik változat, ahol a fiút játszó színész (Lee Je-Hoon) énekli a tanárával közösen (list 7.)
Itt találod az ost albumot: https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=tr&u=http://www.yeppudaa.com/showthread.php%3Ft%3D82161-My-Paparotti-OST-Film-M-zikleri&prev=search

Szerintem a filmbõl feltett videódon a list 1. lehet, tehát a fiú bizony tátog és a dalt valójában Gang Yo Sep énekli, egyébként pedig amikor már a stáblista megy, akkor ismét elõjön a dal, de ezúttal a list 7., azaz a két színész közösen énekli.

Lehet, hogy jó nagy hülyeséget írtam, de most nem volt kedvem letöltögetni a két verziót, hogy belefüleljek....
10/10
Ljerk 2016 júl. 24. - 00:43:29 10/10
(224410/239047)
Akár Munnó is mondhatná ezt, elõkészítve a három han egyesítését - méghozzá Bidámnak. Többször is inti Bidámot, hogy a nagy cél eléréséhez nem a leggyorsabb út a megfelelõ.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 24. - 00:40:06 10/10
(224409/239047)
Az igazi hang, és elõadó: Kim Ho-Joong, akinek valós történetérõl szól a My Paparotti koreai film.
https://www.youtube.com/watch?v=4rwhA1T368I

https://www.youtube.com/watch?v=DbLK7VJJKAU&index=2&list=PLYIrAYtFxOl69oEA-vWuHJTTBiuIhqB7T

https://www.youtube.com/watch?v=E2jL2Yzv61E&list=PLYIrAYtFxOl69oEA-vWuHJTTBiuIhqB7T&index=3

Anno a facéra tettem, amikor megnéztem.
Illiona 2016 júl. 23. - 23:20:43
(224408/239047)
My Paparotti

kérdés: vajon a fiú maga énekel, vagy csak alátátog???

https://www.youtube.com/watch?v=AGdoHHfqUz4
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 23:16:29 8/10
(224407/239047)
Többek között nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz Yoon Shi Yoon fõszerepben. Talán azért is sikerült neki hoznia ezt a karaktert olyan hitelesen és magával ragadóan, mert a valóságban sem áll messze tõle.

Számomra akkor még ismeretlenként láttam a Mezítlábas barátokban, néhány momentum a saját életébõl, ami a sorozatbeli szereppel összhangban van...

- erõs kötõdés az édesanyjához, aki olyan szerény körülmények között nevelte fel, hogy nem futotta drága különórákra. Ugyanakkor az édesanyjáról gondoskodni akaró fiú a keresetébõl fodrászüzletet vesz az anyukájának...

- van benne még egy adag szinte gyermeki tisztaság, öröm - a szobájában kirakva a rajongóktól kapott macik, olyan az egész összhatásában, mintha egy gyermek, nem pedig egy fiatal férfi szobája lenne!:)

- szerénység és hihetetlen szorgalom kitartással párosulva... amikor az uszodában a toronyugró részeket vették, az elején épp csak evickélt a vízben, a tériszonyával szerencsétlenkedett a legalacsonyabb pallónál is... aztán naponta bejárt forgatás elõtt gyakorolni, a végén pedig bevállalta az extra magasságból való ugrást is. Legyõzni saját gyengeségeink, kalap megemelve...
Ezért is szurkoltam neki annyira ebben a fõszerepben... és bizony nagyon szerethetõre sikeredett!:)

Az hiszem az elátkozott hercegnõ keresve sem találhatott volna ideálisabb társat a megpróbáltatások közepette!:) Igazán remek párost alkottak, volt köztük derûs egyetértés, egymásra mosolygás, meghittség... Azt hiszem az az EGY NAP, az utolsó gyertya elõtt... az olyan igazi búcsúajándék a Fiútól, mi pedig meghatottan nézzük õket így együtt...
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 23:12:16 8/10
(224406/239047)
A sorozat "üzenete" talán bárgyúnak tûnhet, de minden egyszerûsége ellenére is vhol nagyon emberi és igaz...

B
Miért? Mert bár fantasy, de nagyon is valóságos egyben, hiszen a fekete mágia csak az emberi gyarlóságokon keresztül mûködik. S bizony elszégyellte magát az ember, amikor a gonoszság már mágia nélkül is mûködött. Ja, kérem, ilyen az ember... ilyen is... Mert egyszerûbb a dögvészért a hercegnõt okolni, mint feltárni a bajok forrását és azt orvosolni... A Király árulása igazán szégyenteljes, ahogy feláldozná a hercegnõt, hogy mentse a bõrét, a trónját. Piros pont a forgatókönyvírónak, ahogy a királyt megbünteti, kijózanító... Azt hiszem a Fiú szavai, amit az áruló királyhoz intéz, mintegy élõ lelkiismeret... szóval igen, ez bizony sokaknak a fejére lehetne olvasni...

A fantasy elemek közül külön tetszett a "bájital", nem annyira a hatása, mint inkább a zseniálisan eltalált "címkéje", hiszen ahhoz tényleg a delikvens szívét, annak gyengéjét kellett kiválóan ismerni, hogy a megfelelõ elixír kerülhessen a kis flaskába.

Az jutott eszembe, hogy vajon milyen "bájital"-t is kéne kérnem, mi az, amire igazán szükségem lenne....:) Talán a fecsegés ellenit?:)))))))))))))))))))))))))))

KÉP: a gonosz fivérnek átadott "bájital" a bátorságért, hogy merje vállalni a bûneit... micsoda szép zárás ezúttal is... visszaidézi a Fiú és anyja Kínába való szökésének jelenetét... ugyanakkor méltó a Fiúhoz... maggi mondta a napokban Esterházy Pétert idézve. " Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá."
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 22:40:26 8/10
(224405/239047)
SPOILER

Aztán ügyes a folytatás az elsõ találkozásukat idézõ jelenettel, így a történet keretes szerkezetben záródik, nekünk pedig felsóhajt megnyugodva a lelkünk... szabad elandalodni!:) Az ész mellett a szív is megkapta a kielégítõ lezárást!:))))))))

SPOILER VÉGE

Kép: újra együtt... immár örökre...
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 22:36:37 8/10
(224404/239047)
SPOILER

Az "idõkapu"megoldás pedig beteljesítette azt az ígéretüket, hogy majd a következõ életükben találkoznak és szerethetik egymást... Az idõkaput nagyon líraian valósították meg képileg... az odavezetõ égen lebegõ sárkány a jelzés... az egyszerû faácsolat és a gyertyák kétoldalt, jól megválasztott elemek, kellõ ünnepélyesség csiribiri nélkül....

SPOILER VÉGE

Kép: idõkapu a filmbõl...
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 22:30:05 8/10
(224403/239047)
Vére letudtam négi restanciám... befejeztem a Mirror of the Wich-et. Jól indult a sorozat... aztán mivel vhol a tizenvalahányadik résznél megálltam fordítás hiányban és késõbb már azt se tudtam, hol is hagytam félbe... szóval nehéz volt visszazökkenni a sorozat hangulatába.... viszont végre egy olyan sorozat, amit jól tudtak befejezni....

SPOILER
Az a bizonyos utolsó gyertya.. és az "áldozat"... nem egyszerûen meglepõ fordulat, de igazi bölcs választás, hiszen ha végiggondoljuk, akkor az megy el, akinek megszületnie sem lett volna szabad, egyszerûen a léte kizárólag a fekete mágiának volt köszönhetõ, ha úgy tetszik, akkor a Sors nagy könyvében õ nem is szerepelt, így visszazökken minden az eredeti kerékvágásba, mintha a királynõ nem szült volna ikreket, igaz, a trónra oldalági rokon került, de legalább a természet rendje és a bevett szokásoknak megfelelõen. A Hercegnõ életben maradva az átok elmúltával is csak magán viselte volna a boszorkány bélyeget, szerelme elvesztéséért sem kárpótolta volna sem a palota rideg világa, sem pedig a barlangi szentély magánya, bármelyiket is választotta volna, hogy ott morzsolja le maradék napjait... Persze készíthette volna a bájitalokat mások megsegítésére, de tkp. megrekedt volna... nincs további fejlõdés, felfelé ívelés a karakter számára...

Ugyanakkor a Fiú szerelme elvesztése után is tovább tud fejlõdni, a fájdalom nem töri össze, csak még inkább felerõsíti a segítõ szándékot benne, a szociális érzékenységet, közös múltjukat tovább tudja menteni, amikor az orvosi hivatást választja, s az elkészült orvosi könyv is mintha a szerelmének állítana emléket és egyben saját munkásságát összegezné, koronázná meg...
SPOILER VÉGE
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 20:58:03 8/10
(224402/239047)

EDDIGI MEGOLDÁSOK:

- Illiona - Bidam
- Tilli - Bidam
- kimbin - Jushin
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 23. - 20:28:56 10/10
(224401/239047)
Elõtte Jushint ajánlottam, és asszem azt nem kell magyarázni.
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 20:22:28 8/10
(224400/239047)
Sajnos nincs lementve, anno talán angol felirattal néztem és próbáltam kikövetkeztetni a történéseket, de nagyon kíváncsi voltam az "eredeti" Mulanra... Ami megmaradt, azok többnyire benyomások, monumentális képek, tömegek mindkét oldalon, mozgalmasság és látványosság ezerrel... és a forgatagban néhány lírai pillanat... Mulán és szerelmese... a sátor... kb. ennyi....
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 20:15:10 8/10
(224399/239047)
Tokmán nem "mondhatná" senkinek, õ nem lehetne a haiku feladója semmiképp, mert õ nem "támogató" karakter....

Seolwon egészen jó tipp, akinek címezhetné az Mishil, de .... õ csak szolgálja Mishilt "ÚT"-nak kevés....

bár a lábmosás jelenetet gyönyörû....

A háttérkép nagy segítség!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 23. - 20:11:24 10/10
(224398/239047)
Jól emlékszel. A jó filmeket érdemes legalább 2x megnézni, mert a sok új között halvényodnak
a részletek, pedig az ördög ott bújik meg.

Persze vannak olyanok is, amelyek már elspre felejthetetlenek lesznek, van jócskán ilyenem is.
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 19:51:09 8/10
(224397/239047)
Évekkel ezelõtt láttam, de két jelenete kicsit ködösen, de megmaradt... az egyik, amikor Mulan a csatában elesett katonák azonosító falapocskáit (korabeli dögcédula) akasztgatja föl... és a gyarapodó lapocskák jelzik a sereg súlyos veszteségét....
Ez képileg hatásosabb, mint egy hullahegy....szokatlanabb, vhol hátborzongatóbb...

A másik úgy rémlik, hogy az elfogott társaikat (?) a seregükkel szemben térdeltetik fel hosszú sorokban és végzi ki a szemük láttára az ellenség... és mintha énekelni kezdenének a kivégzésre váró foglyok és az õket elkeseredetten nézõ sereg, így aztán a borzalom fölött is ott az összetartozás, a megerõsítés....
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 23. - 19:46:28 10/10
(224396/239047)
Sõt! Igaz ez Dokmanra is, de még Szolvonra és Mishilre is! Mindenki elõtt áll valamilyen út, és akik segítik, az
úton menõt, célok nem lehetnek, csak út a másik számára.
Illiona 2016 júl. 23. - 19:27:36
(224395/239047)
"célod nem"

azért irtam, hogy a "nagy"ok, mert a Silla idején még nem voltam itt, utána évek teltek el, mikor a fórumozásba bekapcsolodtam.

DE!
Bidám kiséri a királynõt, az õ életének célja maga az uralkodó.
Szolgálja a Célt, de csak annyira, mint amennyire azt Tokmán is szolgálja.
(most az utolsó részeket hagyjuk)

Jusin viszont a Célt szolgálja, az az elsõdleges, és a királynõvel annyi a közös utuk, hogy õ maga is a 3 királyság egyesítéséért küzd.

Mi lett volna, ha Bidám felvállalja az egyesítést, és Jusin viszont elzárkózik?
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 23. - 19:02:36 10/10
(224394/239047)
Most értem egy film végére, reggeltõl sok mindent megcsináltam, de messze a vége.

Mire mennem kell, bõven kész leszek, mindennap valamennyit, beosztom. Nem is lehet, mert patakokban
folyik a víz az emberrõl, ha dolgozik.

Tehát a film: Mulan (A film) Az északi Wei-korszakban volt egy Mulan nevû kislány, aki egyedül élt az apjával. Hua Hu hatására Mulan titokban harcmûvészetet és katonai stratégiát tanult. Felnõve a fiatal lányból edzett, jól képzett harcos lett. Mulan tizennyolc éves, amikor a Rouran vezette nomádok megtámadják a Wei-házat. Csak akkor képesek ellenállni, ha minden családból elviszik a férfiakat katonának. Mulan képtelen elviselni a gondolatot, hogy az apja háborúba menjen, ezért leitatja az öreget, és helyette õ csatlakozik a sereghez. Vitézségére hamar felfigyel Wen Tai, a zászlóalj helyettes parancsnoka. Egyik nap Mulan éppen fürdik, amikor felbukkan Wen Tai.

2009-es kínai film, amit a Wei királyság miatt sillás szemüvegen át néztem.A leírásban a fürdõs jelenet egybõl Jushin
és Dokman jelenet villan be, van homokvihar, eltûnik egy értékes gyûrû a táborban ezért vetkõztetés van. És, de ezt.....
inkább nézzétek.

Ugye csak bekapcsoltam a gépet, és amit találtam.
http://www.magyarvagyok.hu/videok/listak/filmek/25831-Mulan-A-film/
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 23. - 18:47:48 10/10 Előzmény edimir
(224393/239047)
Sziasztok!

Szerintem leginkább Jushinra illik ez a versike, és a táj is.
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:45:17 8/10
(224392/239047)
Hmmm, nem vmi KPOP csapat rajongóit látjuk a táblákat lengetve, hanem a felszentelési ceremóniára érkezõ rokonokat, ismerõsöket... a buszon érkezõk nem idolok, hanem a papi esküt letenni készülõ szeminaristák!:)))))))))))))))

Egy kis habkönnyû vígjáték, nem több, de nem is kevesebb... a film címét kicsit átírva.. a Nevetés olyan isteni!:))))))))))))))

Kép: papnövendékek és családjuk!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:35:04 8/10
(224391/239047)
A plébánostól kap egy "büntetést", rá kell vennie a plébános vadóc unokahúgát, hogy megkeresztelkedjen. Mission inpossible...
A hölgyemény nehéz eset...

Kép: - felirat - Szegény feje, az SOS segítségért lám, ezt kapja!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:27:38 8/10
(224390/239047)
Péterünk igyekszik a környezet káros hatásainak ellenállni.....

Kép:Nektek nem a Sixtusi-kápolna freskóinak alakjaira rápingált diszkrét kelmécskék jutnak az eszetekbe? Péterünk mindenesetre elszántan dolgozik a filctollal!:)))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:22:53 8/10
(224389/239047)
A baj nem jár egyedül, Péterünknek a templomon kívül is akad problémája... nem egyszerû az eltévelyedett bárányokkal szót értenie....

Tamásunk remekül feltalálja magát, gyakorlata van már az ilyen büntetésbõl vidékre számûzetésben. Tudja, hogy a közösséget fennkölt prédikáció helyett inkább hasznos munkával kell megnyerni.....

Kép: ne nem éppen a három grácia, füstölnek és füstölögnek!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:17:13 8/10
(224388/239047)
További sokkoló, akihez ez a bizonyos tárgy tartozik!:)))))))))) Nem könnyû perszóna, zûrt kavar rendesen!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:15:36 8/10
(224387/239047)
Péterünket érik meglepetések a templomban is..... A sokk érthetõ, nem a standard templomi berendezés tartozékára bukkan takarítás közben....
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:12:11 8/10
(224386/239047)
Nem egyszerû megtalálni a templomot és a plébániát... útközben felbukkan az "áldás"....

Mert hát mi másnak is nevezhetné a nõi nem iránt oly elmélyülten érdeklõdõ Tamás a szomjas hölgyeményt!:)))))))))))))

Kép: Ha Ji Won eszméletlen fiatalon és hosszú hajjal!:)))))))))))))) Üdítõ kép a nyári kánikulában, bár Péterünk kellõképp ledöbbenve!:)))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 18:07:05 8/10
(224385/239047)
Aztán a misén kevert kalamajkáért büntibõl vidékre helyezik õket....

Kép: a két "bûnös" a világ végén!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 17:59:57 8/10
(224384/239047)
Rögvest megcsodálhatjuk a reverenda alól kivillanó lábait (hmmm, vajon miért nincs rajta nadrág?), ha ugyan a nevetéstõl kicsorduló könnyeinktõl még látjuk!:))))))))

Jellemzõ "belépõ" Tamástól, õ bizony két lábbal áll a földön (miután lehuppant rá), a földi hívságok sem állnak tõle távol....
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 17:55:24 8/10
(224383/239047)
A másikról sokat elárul, hogy elsõként a falon átmászva pillantjuk meg!:))))))))))))) A film 2004-es, így a színészt a Please,Come Back Mister után is simán be tudjuk azonosítani, úgy tûnik, komikus vénáján nem fog az idõ!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 17:51:19 8/10
(224382/239047)
Két szeminaristánk közül az egyik a Tökély... õ Péter.... Tiszta lelkület, elhivatottság, aki komolyan készül eljövendõ missziójra...
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 17:45:51 8/10
(224381/239047)
Egy kis könnyû nyári szórakozásra vágytam, így csak egy vígjátékot néztem ki magamnak: Love so Divine..... A szerelem olyan isteni...

Ismertetõt és FELIRATot is Ocu oldalán találtam hozzá: http://ocufordit.blogspot.hu/2015/02/love-so-divine.html
Köszönet neki, hogy felhívta rá a figyelmet, ill. hogy a nem egyszerû fordítást elkészítette hozzá.

A történet egy papneveldében indul, mindjárt egy erõs hangi felütéssel!:))))) S elhangzik az a bizonyos latin imaformula, ami majd a filmben egy külön jelentést is kap....

Kép: ugye, halljátok az ébresztõt!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 16:42:02 8/10 Előzmény Illiona
(224380/239047)
Ne légy kishitû, elvégre te is "nagy" vagy!:)))))))))))) Legalábbis Nagybetûs!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 16:40:45 8/10
(224379/239047)
Üdv RöppeNÕ!:)))))))))))))))) Jaj, de jó újra látni a rózsaszín kalapodban belibbenve!:)))))))))))))))))))))))))))

A Balbanbalban bizony jó érv, de a dal nem csak Bidamhoz köthetõ, a sorozatban többször felcsendül, általában vkitõl való elválás, ill. a kapcsolat megváltozásának jelzéseként....

A háttérkép is fontos asszociációs információt hordoz, egy adott jelenetre utal....
10/10
Tilli 2016 júl. 23. - 16:27:24 10/10
(224378/239047)
Én is boldog névnapot kívánok a Magdolnáknak,
Magginak és Döncimamának! :-)
10/10
Tilli 2016 júl. 23. - 16:16:57 10/10 Előzmény edimir
(224377/239047)
Az én tippem is Bidam, aki ezt Deokmannak mondja és utalás van a BalbamBalbam c. dalra,
mely ugye azt jelenti cca. lépésrõl lépésre.
Illiona 2016 júl. 23. - 14:58:44
(224376/239047)
Passz!

Majd a "nagy"ok megválaszolják!

(én Bidamra gondolok, de lehet hogy ez egy más megközelítés)
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 14:46:29 8/10
(224375/239047)
Szép napot Mindenki!:)))))))))))))))) R E J T V É N Y - J Á T É K

8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 14:36:30 8/10
(224374/239047)
Igazi "Idõ-Kapu"!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 14:35:43 8/10
(224373/239047)
Gyönyörû, de a környezõ panoráma is!:)))))))))))) Hogy a klasszikusokat idézzem:"Táj is van.":))))))))))))))))))))))))

Azért tudtak vmit anno, hogy a léleknek is kell egy hely, nem csak a testnek....
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 14:32:48 8/10
(224372/239047)
Azért nem éppen munkában elgyötörtnek látszanak.... de biztos rájuk fért a munkanap zárásaként ez a "levezetés"!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 14:30:27 8/10
(224371/239047)
Heten, mint a gonoszok!:)))))))))))) Hmm, ötletes a tálca, bár kettõs, netán elhomályosodó látással nehéz lehet kibogarászni a feliratot a sör beazonosításához!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 23. - 14:27:08 8/10
(224370/239047)
Köszönjük, hogy feláldoztad a májad a magyarság védelmében!:)))))))))))))))))))))))) Igen, tényleg létezik "italáldozat"!:))))))
Illiona 2016 júl. 23. - 12:36:15
(224369/239047)
Egész biztos vagyok abban hogy fotoshop!

Ilyen kapu nincs, viszont van vagy 5 különbözõ, és ez 2-ból van összerakva!
Persze, ez megengedett, semmi baj nincs ezzel.

Mennyi apró momentum, amire figyelni kellene!

Kép: a Dramia vége, itt kijöttem, és vége volt, lehetett a parkolóba menni!
Illiona 2016 júl. 23. - 12:18:56
(224368/239047)
és akkor még egy kép:

A pavilon, igaz hogy hercegnõ nélkül!

A kapura nem emlékszem, hogy ott lett volna, lehet hogy fotoshop!
Illiona 2016 júl. 23. - 12:09:12
(224367/239047)
és egy kép a koreai mindennapokról:

A filmekben is szokott elõjönni, hogy a munkaidõ végén nem hazamenni, hanem közösen beülni valahová, és inni.

Ebbe a sörözõbe is bejött egy együtt dolgozó , és csapatépitési céllal ittak együtt.
Mindenki komoly ruhában, és nem volt olyan hogy valaki hamarabb hazamegy.

Összetolták az asztalokat, odatelepedtek, és ittak, férfiak, nõk együtt.

Mi már elmentünk onnan késõbb (ekkor volt kb 9 óra) és még otthagytuk õket...
Illiona 2016 júl. 23. - 12:02:59
(224366/239047)
és ime a bizonyiték, hogy megálltam a helyem!
A tálcán ott volt, hogy milyen fajta sörök voltak, hogy könnyebb legyen a visszarendelés!

Egyébként ennek a képnek a visszakeresése a gépemen több órát vett igénybe, mert a képeket nézegetve elnosztalgiáztam azon, milyen jó is volt kint!
Sétálni céltalanul az utcákon, beülni kis kifõzdékbe, sojut és sört inni, utazni vonaton, busszal, repülõvel, (belföldi járaton).
Illiona 2016 júl. 23. - 11:56:10
(224365/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Nos, keresgéltem a tavalyi koreai képeim között, és meg is találtam ahol a sügér koktél készül, ajummai segédlettel, de sajnos épp akkor abban a pillanatban nem jutottatok eszembe, (egyébként mindig) igy nem készült olyan fotó, amin nincs fehér ember.
:))))
Helyette itt egy másik, egy igazi sörözõbõl, ami Szöul belvárosában található, és kézmûves söröket árulnak.
7 féle van, mindegyiknek nagyon különleges ize van, és lehet kérni 1-1 decit, hogy megkostolva mindent, azután a kedvencbõl korsóval!
Már azt hiszem meséltem errõl a helyrõl, itt van egy magyar pincér, de épp akkor õ volt Magyarországon, be kellett érni egy koreaival! ...
Kép: amikor hozzákezdtünk.

A teremben volt 2 koreai férfi, ugy 50 körül, és feltünõen figyeltek, amikor kihozták ezt a sört, és közben is, hogy vajon mit is kezdek vele. Muszáj volt szépen sorban meginni, -az egész magyarság jobb megitélése érdekében!!!-
Illiona 2016 júl. 22. - 20:07:12
(224364/239047)
Örülök, hogy elkezdted a Come Back Mistert!

Az elsõ rész az a felvezetõ, épp csak megismerhetjük az alapszituációt, a két kisembert, ahogy csetlik-botlik, majd életük véget is ér.
Olyanok õk, mint bármelyik más kisember, és életük-haláluk nem hagy nyomot. Még talán a közvetlen környezetükben sem. Hiszen nem ismerik öket, nem tudják, milyen gondolataik vannak, mit éreznek.
DE! ök visszajöhetnek a Földre!
Igy kapnak esélyt arra, hogy olyan tetteket hajtsanak végre, amikkel fontossá válnak...

Most hol tartasz?

Kép: az Come Back Misterbõl az 1. részbõl.
Mert itt még nem tudják, hogy össze kell fogni. A bizonytalanság a jelent és a jövõt illetõen ösztönösen a másik ellen ösztönöz. Ez is amiatt,hogy mindkettõ igazi kisember, alacsony szellemi szinten, hogy üt-vág, ha valami ismeretlen!
Hosszú lesz az út a bölcsesedéshez!
Illiona 2016 júl. 22. - 19:48:31
(224363/239047)
Sziasztok!

Nincs jobb mint az itthoni billentyûzet!

Én is köszöntöm a Magdolnákat, Maggit, és Döncimamát!

A Tábor: szivesen!

Most már látom hogy mit kell másként csinálni, de összességében nagyon én is jónak tartom!
Már csak azért is, mert filmet nézni igy lehet, hogy elinditom, és nem lehet közben abbahagyni!
Most is néztem egyrészeseket, és közben meg-megállva, nem volt az igazi!

Már gyüjtöm a következõ táborra a filmeket, hogy majd mindennek legyen jó magyar felirata. De ismét több film lesz, mint idõ! :)))

A tábor csúcsa azt hiszem az a pillanat volt, amikor edimir kiment bagózni és kihivott bennünket, és felnézve az égre ott volt a Göncölszekér pont a fejünk felett!!
Mindez ugy, hogy a fák takárták az ég többi részét, csak az kis szelet volt látható, és oda fészkelte be magát!
Mint valami égi jel, hogy jó helyen, jó társaságban, jó idõben vagyunk!

Szeretném azt mondani, hogy igy volt megrendelve, dehát az Ég misztikus dolgaira nekem sincs ráhatásom!
10/10
offtopic
kimbin01 2016 júl. 22. - 06:23:17 10/10
(224362/239047)
Sziasztok!

Kikísérjük a ház urát, segítünk a csomag cipelésben, vett egy kis biciklit az unokáknak.
Ha Myrthe kinövi, jó lesz a pocaklakónak.Utána egy kis piacozás.

Szeretettel köszöntöm örökös fõpapnõnket, Maggit, névnapján!
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 22. - 02:20:55 8/10
(224361/239047)
És egy reggeli beköszöntõ, ha már ilyen különleges napra virradunk!:))))))))))))) Isten éltesse a Magdolnákat és az ünnepeltek mellett egy jókívánság mindenkinek jár!:))))))))))))))))

Kép: Miért tulipán?
1. maggi kedvenc virága!:))))))))))))))))
2. kimbin most van az otthoni készülõdés finisében, hamarosan útra kel Hollandiába!:))))))))))))
3. libagolyhoz illõn lila!:))))))))))))
+1 .... csak!:)))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 22. - 02:15:13 8/10
(224360/239047)
és immár még egy külön... a Kék Sárkányosoknak!:)))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 22. - 02:13:22 8/10
(224359/239047)
További szép hajnal/éjt!:) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:))))))))))

Az a bizonyos agyon magyarázott "elköszönõs":)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2016 júl. 22. - 00:28:34 8/10
(224358/239047)
Drága döncimama!:) Isten éltessen a névnapodon, jó egészséget és csupa kellemes meglepetést, vidám perceket kívánok!:))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 22. - 00:08:14 8/10
(224357/239047)
Átlépve az éjfél bûvös határán... különleges napra virradunk!:) Isten éltesse maggit, hajoljon le hozzád a Menny!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 21. - 21:18:19 8/10
(224356/239047)
Egy viktoriánus vénkisasszonyt biztosan megbotránkoztattál volna, nekem csak az ízlésem más a "vaskos" humor esetében, nálam Cyrano orra a határ!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ennyi!:)
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 21. - 16:34:46 8/10
(224355/239047)
A kép alapját maggitól kaptam a Faith vetítése idején, amikor teljesen a Kapitány karakterének bûvöletében éltem, ebbe kontárkodtam bele Sillából az összeölelkezõ Alcheont és Yushint, mint akik megtestesítik számomra az igazi elkötelezett, mély és örök barátságot. Így ez lett az új "elköszönös" képem, mert rengeteg mögöttes tartalmat hordoz...

- a két kedvenc sorozatom összekapcsolva:) Az elsõ koreai sorozat, amit láttam (Silla), az elsõ, amit Vetítettem (Faith)
- ott a Találkozások Fája... az idõtlenség...
- a Kapitány, az idõvel dacolva várakozó alakja és mindaz, ami számomra lenyûgözõ volt ebben a személyben....
- külön Alcheon és Yushin karakterében lévõ pozitív tartalmak... és amikor ez a barátságukkal nem egyszerûen csak összeadódik
- Az alap kép maggi ajándéka
- az ölelkezõs kép maggi sillás listájának TOP 3-jában szerepel
- és egy nagyon személyes vmi, amitõl az egész különleges jelentéssel bír a számomra

Szeretem, ha egy dolog minél többet sûrít magába a számomra fontos dolgokból... ilyen ez a kép, és ilyen a kisbetûs edimir is!:)))))))))))

Ha a következõ Libagoly találkozón lesz egy szabad óránk, majd részletesen kielemzem neked!:))))))))))))))))

Kép: felsõ: maggi- Faith "átirata", alsó: Silla: Alcheon és Yushin
10/10
Ljerk 2016 júl. 21. - 16:31:08 10/10
(224354/239047)
Nagyon megbotránkoztattalak ezek szerint, hogy kénytelen voltál felhozni mentségemre néhány jócselekedetemet. :))

Köszönöm a "virágos" lányt. Még egyszer bocsánat, és egy viszont ajándék - õ is majdnem hibát követett el, de a "virágos" lány kemény és lágy szavakkal lelket öntött belé.
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 21. - 16:00:59 8/10
(224353/239047)
Kicsit kutyult a kép és az elköszönõ formula, a Kép a Faith-bõl van, ahol Jang Bin-t alakítja, Korjó királyi orvosát, az elköszönõ formula pedig utal a Legend-es szerepére, Kék Sárkány... egyébként magginak volt egy olyan verse, amiben a Sárkány kék mosolyáról írt, rá gondolva!:)

Õ egyébként Philip Lee... én még az említetteken kívül a Secret Gardenben láttam, mint a kaszkadõr csapat vezetõjét, nem erre gondolsz esetleg?

Itt találsz róla ismertetõt:
http://asianwiki.com/Phillip_Lee

Kép: Kék Sárkány és Sujini... talán az egyik legszebb történet, amit láttam...
8/10
offtopic
edimir 2016 júl. 21. - 15:35:57 8/10
(224352/239047)
Az ügyésznõs címe: Wonderful Nightmare!:))))))))))))

Én is imádtam!:))))))
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 júl. 21. - 15:02:45 Előzmény edimir
(224351/239047)
Igen, értem. De a megszólítás ellenére is? Mert ékes anyanyelvünk igényli a megszólításban a nagybetût. De ha te így kéred, legyen nemecsekes. :) Értem én, értem.
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 júl. 21. - 15:01:13 Előzmény edimir
(224350/239047)
Jujjjjjjj, De jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Nagyon szépen köszönöm. Most görgettem csak tovább és láttam, hogy ezt is küldted, nagyon szépen köszönöm. :) Mi minden este megemlékezünk Kék Sárkányról, nélküle nem lehet aludni :) :) :) De ez a kép nekem nagyon tetszik. Kék Sárkány is.:) Már sokszor elgondolkodtam azon,hogy megkérdezem: volt neki egy másik filmje, bele is vágtam, de az elsõ részen nem jutottam túl, mert elvitt az élet. Mi volt a film címe?
Ezt is megértük!!!!! Már kezdenek kavarodni a filmek. Pedig én annyira nagyon, nagyon sokat nem is láttam. De már kavarognak. :)
Ünnepélyesen bejelenthetem: teljes mértékig Libagolyitiszben szenvedek, úgy megfertõzõdtem. :) Elég jó érzés. :)
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 júl. 21. - 14:57:31 Előzmény edimir
(224349/239047)
Ezt a Jusin-képet még nem is láttam. Te készítetted? Nagyon tetszik, most vetekszik KÉk Sárkánnyal. :)
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 júl. 21. - 14:55:33 Előzmény edimir
(224348/239047)
Csatlakozom: a tábor nagyon, nagyon, nagyon jó volt. Mi most is rengeteget emlegetjük. És végre én is odajutottam, hogy filmeket nézzek, ezért különösen nagyon hálás vagyok, mert nagyon hiányoztak. :)

Kérek szépen segítséget: sok film közt mozogtunk és a címek és a filmek kavarodnak. :) Én most az ügyésznõs viccesre nem emlékszem, mi volt a címe?
Nekem a nõ-mentes, bebörtönzött ügyészes nagyon, nagyon tetszett. Azt szívesen megnézném újra, és akkor lehetne sokat nevetni. :)

Még egyszer köszönjük a csodálatos helyet és a kitûnõ szervezést Illionának és azt, hogy mindenki ilyen fergetegesen érezhette magát.