Illiona 2016 ápr. 04. - 16:49:36
(223347/239047)
Sziasztok!

egy tökéletesen találó kép a Come Back Misterbõl.

Ma Mother The Mermaid:

Gondolkodtam azon, amit irtatok, hogy hiányzik a katarzis.
Ez igy ilyen formában eszembe sem jutott.
Miután a film a végével kezdõdött, igy nem volt meglepetés, hogyan végzõdik.

Az anya szempontjából a tanulság az, hogy amirõl álmodozunk, amire vágyunk, az nem mindig ugyanolyan, ha meg is kapjuk.
Mindenáron akarta a férfit, mert látta benne a különbet, okosabbat, jobbat, szebbet.
De nem látta, hogy a különbséghez õ soha fel nem ér, mert a nemességet csak az tudja megtanulni, aki felismeri.
De nem látta a férfi okosságában azt a szintet, amit õ soha nem képes már megtanulni
Nem látta a jóságában, hogy a férfi másokhoz is jó, és ahogy nem tudott neki ellenállni, nem tudott a rokonoknak, ismerõsöknek is.
Nem látta szépségében, hogy az nemcsak a szép vonásokban rejlik, hanem belsõ, kisugárzott szépségben.

Még ha fel is ismerte talán néha, hogy mennyivel különb csendességében a férfi mint õ, de ez olyan halk hangocska volt, hogy házisárkány léte nem engedte felszínre jutni.
offtopic
maggi99 2016 ápr. 04. - 00:56:58
(223346/239047)
Aludtam rá egyet, de úgy látom, Ti is :))))
Gondolom, akkor majd elmondjátok, mit álmodtatok meg...

Szép álmokat, aludjatok jól :)
offtopic
maggi99 2016 ápr. 03. - 02:43:39
(223345/239047)
Na jó, erre még alszom egyet....

Addig is csillagporos szép álmokat Mindenkinek.
Aludjatok jól :)
offtopic
maggi99 2016 ápr. 03. - 02:42:22
(223344/239047)
Még nagyon a hatása alatt vagyok, kicsit még emésztenem kell.....

Addig csak pár gondolat:
1/Nekem úgy jött le, hogy a papa valami kölcsönügyletbe ment bele és az okozta a család szegénységét. Az nem derül ki, hogy a mama vajon csak azóta lett-e ilyen megkeseredett, vagy már korábban kezdõdött nála?

2/Vonderrel tartok abban, hogy egy film/könyv végén én is azt várom, hogy belehaljunk, vagy "beleéljünk" a történtekbe. Ez a legrosszabb. De sajnos ugyanakkor ez a leggyakoribb a valóságban is. Pont ettõl olyan szomorú ez a film. És persze pont ettõl olyan megrázó és elgondolkodtató.

3/Hogy a mama már fiatalon is ilyen lett volna? Nem vagyok benne biztos. Az a legrémesebb benne, hogy pont õ bizonygatja a lányának, hogy milyen jó is ilyen jólelkûnek lenni. Pont ezt szereti a fiúban. A lány pedig a késõbbiek ismeretében állítja, hogy ez sok bajt okoz.
Nekem szörnyûbb (de sajnos hihetõbb is) az a lehetõség, hogy a mama tényleg naiv és szerelmes fiatal lány volt, akit az évek és a gondok tesznek aztán ilyenné. Rosszabb ez, mintha már eleve lett volna benne valami ebbõl a szeretetlen keménységbõl. Rosszabb, mert arra figyelmeztet, hogy ha nem vigyázunk, bárki ilyenné válhat....
Persze sok ezer ember nem válik ilyenné a bajban sem (mint a papa például) tehát kell valami hajlam is hozzá. De ez mégsem ennyire direkt összefüggés.
A papa jólelkûsége okozta a bajt. A mama fogát összeszorítva próbálta a családot kihúzni belõle és belekövesedett ebbe az akarásba. Szinte hallom is a monológot: "Ha ez az ember nem lenne ilyen tutyi-mutyi, akkor nem lennénk ilyen bajban. De csak magamra számíthatok, ez úgysem tud megoldani semmit" És csak mondja és mondja..... És csak gyûlik benne a harag.

4/De a lány viselkedése és az, ahogy a kislányával beszélt hordoz még némi reményt. A negatív példa is vezethet jó útra....talán.
offtopic
maggi99 2016 ápr. 03. - 02:16:40
(223343/239047)
Sziasztok,
Mivel nálam az április elseje nem az elsõ péntek (??!!!!) ne kérdezzétek miért nem....?

Szóval, rendesen elnéztem a naptárt és csak tegnap hajnalban szembesültem vele. Így csak most értem a film végére.

Külön köszönet Illiona, hogy elküldted :))
És Szilvavirágnak is köszönet a szép fordításért.

Vonder, Isten hozott újra itthon :)))))
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 03. - 00:19:55 10/10
(223342/239047)
...
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 03. - 00:18:59 10/10
(223341/239047)
További szép éjszakát mindenkinek ! :)
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 02. - 23:15:46 10/10
(223340/239047)
Félre ne érts, én nem hibáztatom a férjet csak összegeztem, hogy szegénynek milyen sors jutott. De a rendezõ mentségére szólva - szerintem - nem volt pálfordulás a feleség természetében, csak nem mutatta meg az elején, hogy milyen is lesz valójában. Na jó eléggé sipákolós volt az öccsével (az öccse volt ?) de hát a legtöbb koreai nõi szereplõ ilyen (DDD).
Illiona 2016 ápr. 02. - 23:06:53
(223339/239047)
A film 2004-es.
ekkor még nem volt megadva a "népnek" annyira a válás lehetõsége, mint most.
Ez jutott, és végigélték az emberek az életüket akár rossz házasságban.
Sõt, ez még mifelénk is igy volt.

A szülõk összeházasodtak, és nem gondolkodtak azon, hogy lehetne másképp.
Az apának lett volna joga és oka kilépni, de épp a mindenkfelett lévõ jósága akadályozta meg ebben - eszébe sem jutott.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 02. - 22:56:41 10/10
(223338/239047)
Én elhiszem, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de hosszabb kapcsolatban, éveken át csak olyan emberek tudnak együtt élni (szerintem) akiknek azonos a természete, így nem ölik meg egymás lelkét azzal, hogy egymáshoz kell alkalmazkodni úgy, hogy vagy feladja egyik vagy másik az önazonosságát, vagy állandó veszekedés az életük. Így felfogom a filmet egy intésnek, figyelmeztetésnek, hogy minden ifjú koreai vigyázzon kit választ magának párjául :)

A Shillában ( és persze több koreai filmben) is megfigyelhetõ, hogy mennyire besötétítik annak a szereplõnek a bõrét aki szegényebb sorban illetve hátrányban él. Aztán mikor már révbe ér az életük szépen kifehérednek :)))) Én nem is tudom ezt hogy képzelik ezek a koreai rendezõk :)
Illiona 2016 ápr. 02. - 22:31:39
(223337/239047)
a "vizisárkány" nagyon jó!!!!

Igazad van, amit az apáról írsz! De mégis az õ jósága, csendessége, nemessége döntõ volt a lányuk növekedésében, õmiatta lett a közös gyermekük ilyen érzékeny, elfogadó, és nemeslelkû.
Ha az anya feleségként ki is facsarta, de mégis továbbadta a gyermekének a maga nagy értékeit.

a végén az anya mondja is szemrehányóan, hogy nem született fiuk, vagyis a szülõk a házasságban intim életet sem éltek.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 02. - 22:26:36 10/10
(223336/239047)
Nem volt rossz film, jól mutatta be a sorsukat. Csak én az olyan történeteket szeretem ahol van katarzis, még ha halál is a vége. Hogy ne a sajnálat könnyei legyenek, hanem haljak bele (vagy éljek) a szereplõvel együtt újra és újra. Na persze ez magánvélemény .
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 02. - 22:23:01 10/10
(223335/239047)
Nem is figyeltem rá, hogy a könyv is ott volt a csomagban, de persze hogy beletette a rendezõ :)
Nem vitatkozom a címmel, végül is mindegy hogy sellõ, hableány vagy szirén, mindenki ugyanarra a lényre gondol. Bár a mesében valóban a szerelemért feladja életét a mesehõs és ezt mint katarzist éli át az olvasó, nézõ. De itt a filmben - számomra - csak a postásfiú a pozitív szereplõ, a lányt nem tudtam megszeretni. Nekem túl sok, túl egyszerû ( nem a pozitív értelmében a szónak), kicsit kullancs-jelleg aki ráadásul feleségként egy igazi vízisárkány lesz.

A postásfiút mint férjet nagyon nagyon sajnáltam. Borzasztó lehet egy ilyen magunk által választott börtönben élni, érdekes hogy a lányához sem tudott úgy közeledni ahogy elvárható lett volna egy apától. de lehet addigra mire megszületett a lány, már teljesen kiégett az apa, kiszívta a feleség belõle az életet.
Illiona 2016 ápr. 02. - 21:49:27
(223334/239047)
A címet a fordító - Szilvavirág - egyébként Anyám, a Hableány-nak fordította.

ugye a Kis Hableány c könyvet adta a fiú oda búcsúzáskor, hogy a lány majd olvassa el.Az is ott volt az utolsó ajándékcsomagban.
A könyv, a mesebeli történet amit képvisel: a mélységes feltétel nélküli szerelem, az önfeladás.
Végülis egy szomorú történet.

Talán a könyv miatt adták ezt a címet.
Az egyetlen ember a nõ lánya volt, aki pozitivnak látta az anyját, és õ is ugy, hogy gyülölte korábban, csak itt a szigeten értette meg.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 02. - 21:36:55 10/10
(223333/239047)
Mivel felirat nélkül néztem a filmet, így elolvastam mit írsz most összefoglalva, hisz nálam is kábé azok a pontok voltak tisztázatlanok, mint MH-nál és nem akartam rossz következtetéseket levonni :)

1. A film Címe :

Elõször csodálkoztam, hogy ez a címe, hisz elsõ olvasatra egy pozitív hõsnek kellett volna kirajzolódni, úgy mint Anya és úgy mint a Sellõ, aki valójában mint egy szép tengeri lény él az emberek szemében, egyáltalán nem pejoratív képpel.
De aztán eszembe jutott, hogy a sellõt a szirénnel is keverjük (bár lehet azonosak, azonosítjuk, márpedig õk egyáltalán nem emberbarátiak, hisz lehúzzák az embert a tenger mélyére. és biza nekem az anya olyannak tûnt aki lehúzta a férjét az élet sötét bugyrába.

2. Kapcsolat a házaspár között :

Számomra olyan volt a postásfiú és a kagylóslány szigetbéli kapcsolata, mint a Kisherceg-ben mikor megszelídette a rókát és utána felelõsséget kell vállalni érte. Megtanította a postás az analfabéta lányt írni-olvasni és lehet amit utána már érzett az nem a szerelem hanem egy rosszul értelmezett kötelességtudat ( feleségül vette, különösen hogy majd meghalt a merülés közben) .
Illiona 2016 ápr. 02. - 21:11:33
(223332/239047)
Szia!

Várjuk a véleményedet a filmrõl.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 02. - 20:56:49 10/10
(223331/239047)
Szép estét mindenkinek !
Illiona 2016 ápr. 02. - 20:44:40
(223330/239047)
Az apa beteg volt.
Õ is tudta, és elfogadta.
Visszament titokban arra a helyre ahol utoljára boldog volt. Itt történt meg egyedül, hogy valaki felnézett rá, csodûlta, tisztelte. Még utoljára meg akart mártózni ebben érzésben.
A lánya az egyetlen, aki ezt megérti, megérzi, õ tudja csak hogy hol is keresse, és azt is tudja, hogy miért.

A gyöngyhalász kislány kagylóhalász volt. A gyöngy nem is illett volna hozzá.
Szerintem egyszerûen utánament a fiúnak, elvette férjül.
Az pedig nem tudott tiltakozni sem, a jósága, az elfogadó személyisége miatt.

a buszos jelenet: a lányának az apa ugy élt az emlékeiben, hogy egész éltében mosolytalanul, boldogtalanul szürkén, minden szeretet nélkül élte az életét. A busz mellett postásként a felszabadult, boldog mosoly volt az egyetlen olyan momentum, ami azt mutatta meg, hogy a férfinak is volt olyan szakasz az életében, amikor tudott boldog lenni.
Azért megdöbbentõ, amikor egy lány meggdöbben azon, hogy az apja volt valaha boldog is!

Hogy miért hivta fel?
Mert a számára két kedves ember, az anya és az apa egymással gyülölködõ kapcsolatban éltek évtizedeken keresztül. A lányuk most szembesült azzal, hogy ezek valamikor mégiscsak szerették egymást. És ennek a régi szerelem emléke miatt hivta az anyát, hogy az is képes legyen a sok durvaság közepette visszaidézni egy kis jót, valami értékeset.
Az anya talán képes is lenne.
Érzi hogy a a közönségességének a fala elzárja attól, ami régen olyan kedves volt, de nem képes felülemelkedni.
És az utolsó nagy fricskát is megkapja a férfitól: még õ kér bocsánatot a nõtõl.

Hogy szerette-e?
Akkoriban bizonyosan. Felnézett a fiúra, tisztelte a tanultságát, a mûveltségét, a jóságát, a kedvességét, és a jóképûségét. Lehet hogy ez nem is volt szerelem, csak a nagy lehetõség kitörni abból aszerencsétlen életbõl, amiben része volt.
De még ha szerette is, azt hiszem ez a nászéjszakáig tartott nála. Amikor már bírtokon belül volt, és nem kellett viselkednie, hogy megszerezze a fiút, akkor elõtört belõle a pénzsóvárság, a közönségesség, a durvaság.
A férfinak keserû ébredés lehetett.

A férfi egész életében postás volt, vagyis keresett, ott az állami alkalmazottak ha nem is keresnek jól, de biztos, nyugdíjas állás.
a Nõ is jól keresett, végül is milyen munkát tudott volna végezni ilyen tudatlanul?
Azért bukott ki, mert számára a pénz volt a minden, már fiatalként is. Szeretett volna jobbmódban élni, és mindenért a férfit hibáztatta.
Illiona 2016 ápr. 02. - 20:19:02
(223329/239047)
My Mother The Mermaid:

most fejeztem be, tegnap az elsõ felét, most a 2.-at, de én korábban már láttam.
De hiába, 2 év nagy idõ, fõleg igy, hogy sok sok filmet néztem közben, most teljesen ujként hatott, és volt jelenet, ami másképp élt az emlékezetemben.

ez a 700 mb-os verzió nagyon gyenge, fõleg mozifilmnek, próbáltam letölteni nagyobb verziót, de nincs. Hiába 2004-es mozi, és így tették fel.

Amire rosszul emlékeztem, most jobban megfigyeltem, hogy a lány amikor még a szigeten élt, mint egy egyszerû naív, analfabéta fiatal lányként. Most már látni hogy igenis ott van a közönségesség a személyiségében
Hogy a férfi mégis, hogyan tudott beleszeretni?
Talán a hormonok miatt. Vagy villám csapott bele? vagy... ???
Mennyei Harmónia 2016 ápr. 02. - 14:52:51
(223328/239047)
Kedves Libagolykák! Nagyon megindító volt a My Mother, the Mermeid. Egy kicsit néha keveredtek az idõsíkok, de tetszett. Szóval igaziból nekem sok kérdésem lenne. Tényleg, most akkor szegény papa beteg volt, vagy sem? És miért pont a szigeten kellett õt keresni? Mert ott még boldog volt? És végül nem hagyta ott a szegény gyöngyhalász-kislányt a szigeten? Arról volt szó, hogy áthelyezték. Akkor most mégis hogy jöttek össze? És most az a buszos-biciklis jelenet mi volt a végén? És miért hívta föl a lánya, hogy az anya tudja-e? És ha annyira szerette, akkor most mi baja volt, mire megöregedett? Az, hogy nem keresett elég pénzt? És ezen képes volt az anya kibukni? Láttam, hogy nagyon egyenként, kemény munkával szedte össze a vont, de a papának is volt munkája, egy helyen dolgozott a lányával, nem? Szóval nem annyira értek részeket, lehet, hogy meg kéne néznem még egyszer-kétszer.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 01. - 22:31:28 10/10
(223327/239047)
Köszönöm az információt !
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 01. - 22:30:44 10/10
(223326/239047)
A kínaiak falják Európát, a Földközi-tengeri cruise-hajók tele vannak kínaival, kár hogy Magyarország nem használja ki a feltörekvõ kínai középréteg pénzelköltési vágyát.
biri66 2016 ápr. 01. - 22:12:37
(223325/239047)
A My Mother the Mermaid c. filmhez Szilvavirág készített fordítást, és ha a blogjáról már nem is szedhetõ le, az azsiafilm.hu oldalon fent van, mert oda is feltöltötte annak idején.

Szeretem ezt a színésznõt (Jeon Do-yeon). Kosztümös filmekben is játszott, az Untold Scandal és a Memories of the Sword címûekhez egyaránt van magyar felirat (azsiafilm.hu illetve doramaforever.hu).

Jómagam is fordítottam tõle pár dolgot; a Cherished Memories (Dédelgetett emlékek) c. 1 részes tévéjátékot, amiben egy siketnéma lányt alakít, valamint a The Harmonium in my Memory (Az emlékeimben élõ harmónium) és a You Are My Sunshine (Te vagy nekem a napfény) címû mozifilmeket. Az utóbbiban szintén egy "könnyûvérû" nõt személyesít meg. Elõzetes, tartalom, videó letöltési lehetõség, magyar felirat a blogomban található, ha érdekel valakit: birikorea.blogspot.hu
Illiona 2016 ápr. 01. - 22:05:12
(223324/239047)
látom hogy ugyanez a fõszereplõnõ játszott még a Lovers in Prague c soriban.

már irtam, hogy kedden volt a Kinai Filmklubban a Zöld Sárkány Gyermekei c filmbõl a kinai Yu De Bin a közönségtalálkozón elmondta, hogy korábban Kínában leadták a tv-ben a Lovers in Prague c sorozatot, ami hatalmas siker volt, megismertette Prágát Kínaszerte, és emiatt a kínai turisták máig özönlenek Prágába, és nem Magyarországra.
Ezt arra a nézõi kérdésre válaszolta, hogy Kínában mennyire ismernek minket magyarokat.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 01. - 21:43:59 10/10
(223323/239047)
Azt hiszem kevertem valakivel, mert nem láttam a filmjeit.
Illiona 2016 ápr. 01. - 21:40:21
(223322/239047)
most nézem, hogy ez a nõ játszott a The Housemaid c mozifilmben is , ez 2010-es.

Az elsõ koreai mozifilmek között volt amit láttam, a fõszereplõ miatt néztem meg, Lee Jung Jae örök nagy kedvenc, ez a film nagy mûvészfilm, én nem értettem meg a lényegét, valószinûleg nem vagyok ennyire mûértõ még.
Talán ujra kellene néznem, mostmár nagyobb az tapasztalatom filmek terén, talán az érzékenységem is nõtt a kor elõrehaladtával.
Biztos a szobalány volt...
Illiona 2016 ápr. 01. - 21:31:33
(223321/239047)
a lány kétszer:

http://asianwiki.com/Jeon_Do-Yeon

Én csak a The Shamelessben láttam ezen kívül, de erre az azonosságra csak most jöttem rá.

Õ ebben a filmben egy kedves, de egyszerû, naiv, butácska lányt alakít, de a The Shamelessben egy kiöregedett, ... prostituáltat.
Vagyis a két véglet.

Az is jó, ahogy a lány moderkori változatás eljátssza, ugyanaz az ember két különbözõ személyiség
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 01. - 21:20:52 10/10
(223320/239047)
Nagyon fiatalnak tûnt benne, pedig azt hiszem csak 5 év van a film és a sorozat között. A Pasta-nak sosem fogom elfelejteni azt a jelenetét mikor a séf a kikötõ vizében landolt :)))
A lány is nagyon ismerõsnek tûnik, ha leírnád a nevét megnézném miben láthattam.
Illiona 2016 ápr. 01. - 20:58:19
(223319/239047)
arról már el is feledkeztem, hogy a pastás fiú is szerepel benne.
én még 2014-ben néztem meg vagy 2-szer, de azóta nem.
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 01. - 20:55:26 10/10
(223318/239047)
Nem volt rossz, jó lesz ha megbeszéljük. Az elején kicsit kapkodtam a fejem, hogy mi van, de aztán rendbe jöttek az idõsíkok.
Illiona 2016 ápr. 01. - 20:42:11
(223317/239047)
Szia!
nem tudom én letöltöttem a másik gépre a sajátomat, és jó mind a film, mind a felirat.
De edimir is panaszkodott.
Valóban ez olyan film, hogy a cselekménybõl következik a megértés is.
És? tetszett?
mivé lesznek szerelmeink 20-30 év után?
10/10
vondermonarchi 2016 ápr. 01. - 20:24:09 10/10 Előzmény Illiona
(223316/239047)
Köszönöm, 5 perc híján megnéztem. Sajnos a feliratra kiírta, hogy sérült fájl, de így is jól érthetõ a metakommunikáció.
Illiona 2016 ápr. 01. - 07:52:50
(223315/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

ime:

https://drive.google.com/folderview?id=0B4ZC7XxEdq1rZEFkY1p3TkhwWHM&usp=sharing

kép a My Mother The Mermaid c filmbõl
10/10
Ljerk 2016 ápr. 01. - 00:22:20 10/10
(223314/239047)
2. Jang Youngsil

A Jumong-ot alakító színész visszatér nagycsoportos elkeseredett hörcsög képében (lásd illusztráció). Teljesen hagyományos koreai történelmi sorozat, bár itt is vannak tragikus események, valahogy kivülrõl látjuk, nem úgy mint a Six Flying Dragon -ban. Idõben szinte pontosan akkor kezdõdik a történet mint az elõbb említett sorozat végetér, látjuk az elõbbi "fõszereplõjét" felnõve. Jang Youngsil és néhány hozzá köthetõ esemény feltûnt már más sorozatban is (most nem jut eszemben melyik is volt az), így igazán nem okozott sok újdonságot, mert a történetek egy része ismerõs volt.

Amiért érdemes megnézni a sorozatot az a tudományos részek és a szerkezetek amiket megalkottak, itt sokkal alaposabban betekinthetünk a mûködésükbe, kiderül hogy közel akkora polihisztor volt mint Leonardo da Vinci.
10/10
Ljerk 2016 ápr. 01. - 00:20:44 10/10
(223313/239047)
1. Six Flying Dragons

"Silla" és "A mélygyökerû fa" szerzõpárosának sorozata. A fõszereplõ Joseon megalapítójának a fia (lásd a képen), vagy mégsem õ a fõszereplõ ?

..... Igen is, meg nem is - itt is vannak nem történelmi szálak mint Sillában, valamint lányok karddal és kard nélkül, politikusok, klánurak, politikus tudósok, bukott tudósok, katonák, barbár katonák, hírszerzõk, királyok, egyszerû emberek minden mennyiségben. Ármány és indulatok, itt nincs helye az érzelmek beteljesedésének. A legjobb politikai indíttatású sorozat (az Eyes of Dawn mellett) amit láttam koreai filmben. A szereposztás jó ahhoz képest, hogy nem MBC-s (eredetileg 3 évvel ezelõtt náluk indult volna a sorozat).

A film nagy baja, hogy egy idõ után lehet érezni, hogy "Game Over", ahogy a fõszereplõ mondja megvallván szerelmének. A gyermekkor végetér. Ez a jelenség viszont érzelmileg nagyon megterhelõ volt számomra, egy idõ után nagyon magas szintre emelkedett a kín. Sillában hullámvölgyek és hegyek voltak e téren, könnyebb volt. Nem tudom mikor fogom újranézni, úgy vagyok vele mint az Emperor of the Sea vagy a Fashion 70's filmekkel, kell két-három év.
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 31. - 23:17:48 8/10
(223312/239047)
Azt hiszem semmi nem fog úgy hatni rám, mint a Silla kezdõzenéje.... mint Pavlov kutyája, olyanok voltunk, ahogy felhangzott, mindjárt beindult a mechanizmus, csak ültünk és megszûnt a külvilág....

Ha Silla, akkor Balbam...

A Jer Isten népe ... ha már nem lett volna nemzeti himnuszuk, hát nem kéne tovább keresgélniük....

Azt hiszem, hogy a legszebb filmzenék közé tartozik a Bichunmo Nocturne-je...

Az elsõ szerelem tényleg meghatározó, szerencsénk volt, hogy találkoztunk velük!:)))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 31. - 23:05:27 8/10
(223311/239047)
Szegény Csóri Csuncsu, ajaj, még mindig nem tudtad megkedvelni... hiába no, te vagy Alcheon mellett a leghûségesebb!:))))))))))))))) Hûséges az utálatban és a szeretetben egyaránt!:)))))))))))))))))))))))

Nemrég volt a Remember c. sorozata, abban jól játszott... nem igazán fog rajta az idõ, továbbra is az a kölykös arc, de azért felnõtt, nemcsak életkorban.....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 31. - 23:00:57 8/10
(223310/239047)
Szép estét Neked is!:))))))))))))))

Üdv itthon!:))))))))))))))))))))))) Illiona tényleg rendületlen a porolásban, de szerencsére csak szórja, nem rajtunk veri el!:))))))))))
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 31. - 22:51:31 10/10 Előzmény Mennyei Harmónia
(223309/239047)
Szia ! :)

Szégyen és gyalázat, de semmilyen koreai filmet/sorozatot nem láttam mostanában és a gépen is utoljára a Sherlock egyik részét néztem, mert nem láttam a tévében.
De jó, hogy megkerestem, ezért : https://www.youtube.com/watch?v=QkFfctcZgRA

Bocsi az offért :)))
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 31. - 22:46:07 10/10 Előzmény Illiona
(223308/239047)
Tudsz linket küldeni, ahol megnézhetném ( angol felirat is lehet, vagy felirat nélkül ), mert sehol nem találom. A youtube-on fent van az elsõ 10 perc .
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 31. - 22:22:28 10/10 Előzmény Illiona
(223307/239047)
:)
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 31. - 22:18:49 10/10 Előzmény edimir
(223306/239047)
Csóri Chunchu, azóta sem szerettem meg.
Napok óta a régi koreai kedvenc filmjeim zenéjét hallgatom ( Shilla, Bad Guy, Bichunmoo), úgy tûnik még mindig annyira borzongatnak mint mikor elõször hallottam meg õket. Lehet valóban igaz az, hogy a legtartósabb szerelem a "szerelem elsõ látásra" :)
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 31. - 22:12:06 10/10
(223305/239047)
Meg fogom nézni ezt a filmjét. lehet a "No regret"-beli alakítása miatt választották fõszerepre, az is egy igen komor hangvételû film és szerintem KNG jól alakította a másik oldalt .
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 31. - 22:07:49 10/10 Előzmény edimir
(223304/239047)
Szép estét mindenkinek ! :)

Örülök, hogy újra köztetek lehetek ! Remélem lesz nemsokára Találkozó és oda is eljutok.
Valóban nagy hála Illinek, hogy tovább szórja a csillagport Shilla földjére !
Illiona 2016 márc. 31. - 19:16:19
(223303/239047)
Goodbye mr Black

és egy utolsó - kihagyhatatlan kép.
Illiona 2016 márc. 31. - 19:13:02
(223302/239047)
Goodbye Mr Black

a másik fõszereplõ Kim Kang Woo

a sori ismertetõje:
http://asianwiki.com/Goodbye_Mr._Black
Illiona 2016 márc. 31. - 19:10:26
(223301/239047)
Szerda-csütörtök: 3 szuper sorozat megy egyidõben.
Talán nem szerencsés, mert a harmadik kistestvér, a Goodbye Mr Back szinte elenyészõ figyelmet kap, pedig nagyon jó.
Ha nem lenne a másik kettõ, akkor teljesen a figyelem középpontjában lehetne.
Mirõl is szólhatna másról, mint a különleges Alakulat 2 katonája kalandjairól.
A képen a fõszereplõ, (õ volt a Nagyanyó Kisasszonyban is), fehér egyenruhában...
Illiona 2016 márc. 31. - 14:09:37
(223300/239047)
ime a The Shameless postere.

A fõszereplõné épp néztem 43 éves, és 4 évvel volt idõsebb a 2004-es filmbeli partnerénél.
Kim Nam Gilnél 8 évvel idõsebb, de a a Szégyentelenben épp az a sztori lényege, hogy a nyomozként egy idõsebb, bûnronda prostiért beáldozza az önbecsületét. (ez nagyondióhéj)
Illiona 2016 márc. 31. - 13:53:24
(223299/239047)
My mother The Mermaid

ime az ismertetõje:

http://asianwiki.com/My_Mother_the_Mermaid

A fõszereplõnõ nagyon nehéz feladatot kapott, hiszen egyrészt van egy szerepe a mában, és egy másik, ahol az anyja 20 éveskori énjét alakítja.
Két teljesen különbözõ környezet, kultúra, személyiség.
A mában élõ fiatal lány egy modern gondolkodású, talpraesett fiatal lány, reális értékitélettel.

Az anya fiatalkori énje azért nem ilyen. Kicsit butácska, de talán a naív jobb szó, szük látókörõ, épp ezért benne van az az õserõ, az a nõi ösztön, ami viszi, hajtja elõre, nem csak álmodik egy szép jövõrõl, hanem tesz érte, igaz a maga módján, de aktív.

Ez a szinésznõ játsza a The Shameless c mozifilm (Kim Nam Gil) nõi fõszerepét, ezen most meglepõdtem.
Az Anyám a Sellõ 2004-es mozi, a Szégyentelen pedig 2015-ös.
Az Anyám a Sellõben egy tisztalelkû, naív kislányt játszik, aki ábrándozik, álmodik egy jobb jövõrõl, a Szényentelenben pedig egy kiöregedett, nemi beteg prostituáltat , aki kiégett, jövõtlen, esélye sincs egy minõségibb életre.
Érdekes...
ideteszem az ismertetõjét, hátha van rajta általatok már nézett film
http://asianwiki.com/Jeon_Do-Yeon
Illiona 2016 márc. 30. - 19:50:50
(223298/239047)
Park Hae II volt a fõszereplõje a War of The Arrows c mozinak is, ami egy nagyon jó történelmi film.
Azt már többen is láttuk szerintem.û
Ebben a filmben egy teljesen más karaktert fog alakítani.
Illiona 2016 márc. 30. - 19:44:36
(223297/239047)
és egy kép a Come Back Misterbõl:

ellensúlyozandó a Descendants sorozat sok sok félmeztelen katonáját, ime egy igazi Jukbang hatkockásan elõadva!
:)))
Illiona 2016 márc. 30. - 19:41:26 Előzmény Mennyei Harmónia
(223296/239047)
My Mother The Mermaid

Nem, ez a férfi nem a Pastás fiú, bár talán tényleg hasonlít rá, a neve Park Hae II.

Ami az érdekes, hogy csak mozifilmekben játszott eddig vagy 2 tucatban, de sorozatban egyáltalán nem.
A felsorolt filmjei között van ami nálam megnézésre vár, és van amit már láttam is, de olyan semleges.

http://asianwiki.com/Park_Hae-Il

kép a pénteki filmbõl
Illiona 2016 márc. 30. - 19:29:03
(223295/239047)
Descendants 11 : ime a ló másik oldala :))))
Illiona 2016 márc. 30. - 19:26:08
(223294/239047)
Hát ez telitalálat, mármint a zene, lehet órákig is hallgatni.
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 14:07:50 8/10
(223293/239047)
Nem igazán szoktam zenéket felpakolászni, ide amúgy is többnyire KPOP v. koreai filmzene szokott felkerülni, de most mégis arra vetemedek, hogy egy magyar dalt tegyek fel... egyszerûen muszáj... én lúdbõrözök tõle, ott zsong a fülembe... bocs...

Az együttes neve: Szabó Balázs Bandája

Hétköznapi:
https://www.youtube.com/watch?v=nhO0mz5NF2Q
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 11:21:35 8/10 Előzmény edimir
(223292/239047)
Nem csak a tea volt ránk frissítõ hatással, hanem egy csodálatos ember is, aki széles spektrumú tudásával, küldetéstudattal egyszerûen lenyûgözött bennünket. Íme, egy ember, aki tartalmas életet él, aki kortalan, talán épp a belsõ tûz tartja örök ifjan.....

Hegyi Gabriella professzor

Itt pedig egy elõadása, mi is hasonló témában hallhattuk gondolatébresztõ elképzeléseit-tapasztalatait...

Dr. Hegyi Gabriella: Beilleszthetõ-e a hagyományos kínai orvoslás az európai egészségügyi ellátásba?
https://www.youtube.com/watch?v=Xbw2U7CqacM
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 08:25:15 8/10
(223291/239047)
Ha esetleg nem vetted volna észre....

A PÉNTEKI FILM TEHÁT:

"Illiona| Válasz márc. 29. 22:56 | 266283/266297
Kezdjünk hangolódni a péntek estére!

a film amit választottam: My Mother the Mermaid"

ANYÁM A SELLÕ!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 08:22:48 8/10
(223290/239047)
Eléggé következetlen e téren a forgatókönyv... hiszen egyik pillanatban úgy látjuk a doktornõt, mint aki a betege megmentéséért bárkivel hajlandó szembeszállni, lásd az arab politikus és testõrei, ugyanakkor a meglõtt fegyverkereskedõhöz hozzá sem akar nyúlni.... Jó lenne már, ha eldöntenék, hogy milyen karaktert akarnak a doktornõvel megformáltatni, mert lassan hiteltelenné válik ettõl a furcsa kettõsségtõl....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 08:15:13 8/10
(223289/239047)
Szerencsére nem európai, hanem koreai a doktornõ.... de szerintem az orvos az orvos, lett légyen a világ bármely pontján...

Hmm, nekem is a Faith Doktornõje villant be, akit épp azért tudnak elrabolni a királyi kórházból, mert a rá támadó, de közben megsebesülõ katonát kezdi ápolni... az élet érték, amit tisztelni kell....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 07:57:45 8/10
(223288/239047)
Használat közben....csak egy kortynyi tea fér a csészébe, de az íz így is jellegzetes....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 07:53:58 8/10
(223287/239047)
A készlet, egyszerû és elegáns....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 07:53:04 8/10
(223286/239047)
A kis faalátét feliratát elfelejtettük megkérdezni.... majd Illiona következõ alkalommal pótolja, addig is lehet tippelni a karakterek jelentésére....

Az enyém: Üdítsen fel!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 07:51:24 8/10
(223285/239047)
A kínai teaház csészéi apró remekek....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 07:46:43 8/10
(223284/239047)
Akkor következhet az enyém!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 30. - 07:44:38 8/10
(223283/239047)
Bizony jó dolog egy közösséghez tartozni, fõként, ha az a társaság a belsõ gyarapodásunkat szolgálja....

Néhány adósságom....
elõször a te kedvenc mondásod!:)))))))))))))))
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 márc. 30. - 01:17:47
(223282/239047)
Nagyon ígéretesnek tûnik, jó lesz. :))))
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 márc. 30. - 01:11:15
(223281/239047)
Én nem láttam a filmet, de amit leírsz, abból következtetve teljesen egyetértek veled. Nehogy a katona figyelmeztesse az orvost a Hippokratesz-i esküre. Ez azért is fura, mert kicsit megrendítõ, hogy Koreában így látnak akár egy európai orvost is. És persze tényleg nincs joga ítélni, hogy ki mennyit szenvedjen. Kicsit a Faith jutott az eszembe, ahol a doktornõ sosem kérdezte elõször, hogy ki kinek a fia-borja. Elõször segített és mindig utólag derült ki, hogy most õ - anélkül, hogy tudta volna - részese lett a történelemnek.
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 márc. 30. - 01:01:40
(223280/239047)
Szia Vonder! Örülök, hogy jöttél! Te mostanság milyen filmeket nézel?
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 márc. 30. - 00:55:25 Előzmény Illiona
(223279/239047)
Szia Illiona! Õ játszotta a Pasta fõszerepét, a konyha fõszakácsát?
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 márc. 30. - 00:53:06
(223278/239047)
Szervusztok Libagolykák! MÁr én is nagyon, nagyon régen jártam erre. Engem nagyon visz az élet. De örülök, hogy most itt vagyok. Az utolsó találkozón megegyeztün, hogy jönnek a hónap elsõ péntekei. Azóta már kétszer megnéztem a Missez Granny-t és úgy érzem, hogy másodszor is jókat nevettem a poénokon. Viszont közben eltelt az idõ és egy hét múlva megint filmkibeszélõ est lesz, úgy gondolom, hogy ez most nem poén, mert április 1re esik. :))) Egy ilyen jókedvû társasághoz mi sem illik jobban, mint egy jókedvû filmkibeszélés. MÁr van új film? Vagy még nincs? Megyek visszaolvasok addig és remélem, hogy kicsit gyakrabban idejutok. :)
Illiona 2016 márc. 29. - 23:06:08
(223277/239047)
My Mother the Marmaid

Van-e olyan aki nem hallotta azt a frázist az utóbbi években, hogy "kérd és megadatik"
Hogy a pozitiv gondolkodással, vágyaink erõs akarattal és küzdelemmel elérhetõkké vágynak.
Ezzel vannak tele a különféle ezotérikus magazinok, életvezetési tanácsadók tömege ontja a bölcsességnek tûnõ okoskodásokat.
Az asztrológia tanárom viszont azt mondta: vágyj arra, amid már van, és boldog leszel!

Én azt mondom: vigyázz mit kívánsz, mert megkapod!!!!

Ezen gondolatok köré csoportosul ez a film.

Van egy szegény, analfabéta lány Jeju szigeten, és mi az, amit az õ kis világából lát ismer?
A postás fiú! Aki szép, irástudó, okos, jóságos szive van.Sõt! biciklije is van!
Az õ szûkreszabott világában ez a MINDEN, ami elérhetõ!

És szerintetek?
Illiona 2016 márc. 29. - 22:56:31
(223276/239047)
Kezdjünk hangolódni a péntek estére!

a film amit választottam: My Mother the Mermaid

Elõször 2014-ben a Koreai Filmapokon láttam moziban Szegeden.
Amiért rá esett a választásom.
-nem egy divatfilm, nem túl népszerû a filmrajongók körében
-dijnyertes alkotók, vagyis szubjektum kizárva, ami az értékeit illeti
-mindannyiunk számára van üzenete, amit vagy elfogadunk vagy nem...
-a gyönyörû Jeju szigeten játszódik.
Illiona 2016 márc. 29. - 22:26:37
(223275/239047)
A Descendants sorival kapcsolatban kivételesen egyetértünk, és bár én is látom a számtalan hibáját, azért alig várom hogy holnap nézhessem a 11-et.
Az ember lánya márcsak ilyen esendõ.
Még a 9. részhez: amikor visszajönnek a hajukban a szánával, (és mindkettõnek hátul van a tarkóján)akkor csak együtt voltak, nem? Utána meg megint jött a "kezemetsemfoghatod" viselkedés?

Egyébként az az egyetlen jó van husvétban, hogy egybõl kedd lett, és már holnap szerda! (ma egész nap azt hittem hétfõ van...)
Az óraátállítás miatt viszont egy órával tolódik, vagyis csak 5 óra körül lehet letölteni az eddigi 4 helyett.
Korea ismét távolabb került, az eddigi 7 óráról nyolcra nõtt a távolság.
Bármekkora is a Napfiú szépsége, azért nálam Raint még õ sem gyõzi le, vagyis Come Back Mister az elsõ.
Hiába alacsonyabb a nézettsége, de az ami: egy fergeteges komédia, belecsempészve némi tragédiacseppet.
Illiona 2016 márc. 29. - 21:50:51
(223274/239047)
Egyetértek, ez valóban egy propagandajellegû film.
A kölsõségekre alapoz, és lám, mégis lehet ezzel nyerni, az emberek, (fõleg a nõk) szeretik nézni a szép embereket, és még akkor is, ha maga a forgatókönyv nem a legszerencsésebb.

A koreai emberek egyébként büszkék arra, hogy katonáik soha nem léptek idegen földre háborús céllal, minden harcuk honvédõ volt.
Errõl meg az Ode to My Father c mozi jut eszembe, amikor is koreai katonák részt vettek a vietnami háborúban, naná hogy az amcsik oldalán. De ugyanez megjelenik az Obsessed c filmben is, ott is Vietnamból jön vissza a fõszereplõ.
Akkor most hogy is van ez?

A Descendants sorozat egyébként kínai finanszirozással készült, így elõre azért lehett tudni, hogy populárisabb igényeknek fog megfelelni az egész sorozat, elõre megirt forgatókönyv volt, hogy ne lehessen a közönségigényeknek megfelelõen manipulálni a cselekményt.
Illiona 2016 márc. 29. - 21:38:11
(223273/239047)
Szia! tényleg rég jártál erre, és jó hogy ujra itt vagy!
Illiona 2016 márc. 29. - 21:33:25
(223272/239047)
A Zöld Sárkány Gyermekei

itt volt , és velünk nézte végig a filmet Yu Debin, a film kínai fõszereplõje.
Utána elmondta, hogy 87-ben jött Magyarországra, eredetileg gépész, ez volt az elsõ filmje, ismerõsök ajánlották be, egyébként nem szinész.
Azóta is Pesten él, van egy 7 éves kisfia, a felesége szintén kínai, és épp otthon Kínában gyógykezelteti magát.
Jelenleg is dolgozik, és mellette egy színházban lép fel egy szerepben, nagyon élvezi, de fárasztó is, hiszen most õ gondoskodik a fiáról, egy gyerekcsõsz segitségével.
Szépen beszél magyarul, meg lehet érteni, egy egy szófordulat esetén segitett neki a beszélgetés levezetõje.

Sok-sok humoros mondat hangzik el, vannak igazán vidám, és vidámnak látszó szófordulatok.

Mindannyiótoknak merem ajánlani ezt a filmet.
Illiona 2016 márc. 29. - 21:24:22
(223271/239047)
Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Ma megnéztem a Kínai filmklubban sok sok társammal együtt a Zöld Sárkány Gyermekei c magyar filmet.
Fent van az indán, bárki megnézheti, magyar felirat NINCS hozzá :))))
( Klubban angol volt alátéve, mert voltak nem magyar, és nem kínai vendégek is)

Elõzetesen annyit tudtam, hogy 1400-an nézték meg moziban, vagyis alig pár tucat ember. A tréler nem volt nagyon bizalomgerjesztõ is!
Amiért mégis elmentem, mert egy közösség tagjaként egyszerûen nem akartam kimaradni.

És jóltettem hogy elmentem!!!
ez a film egyszerûen jó!!!!!
Egyszerû, és jó!
Két kisember találkozása, kicsinységük megmutatkozik mindenben.(nem kicsinyességük, sõt!)
Két különbözõ kultúrát képviselnek, ugymond ellentétei egymásnak.
Lassan közelednek, lépésrõl lépésre, rugással, futással, kávéval, teával.
Késõbb megértjük, a két teljesen különbözõ ember teljesen egyforma.
Kicsinységükben semmi sem gátolja õket hogy lelkiekben nagyok lehessenek.

A cselekmény a Tízkerben játszódik, egy raktárépületben, amit épp el szeretnének adni a tulajdonosok. Itt él a raktáros kínai férfi, Wu, akinek adósságai miatt a fönöke elvette az útlevelét. Ide érkezik az ingatlanügynök (Rátóti Zoltán) egy nagydarab, csetló-botló öltönyös, tele gátlással.
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 17:25:08 8/10
(223270/239047)
A szomszéd kertje mindig zöldebb...

Tudjuk, hogy a filmek, sorozatok elkészítésének költségéhez a különbözõ szponzorok is hozzájárulnak, így bizonyos termékek megjelennek az egyes sorozatokban, aztán a sorozat rajongói persze veszik, mint a cukrot....
Nem hiszem, hogy a Nivea is ilyen cég lenne, a Mask c. sorozatban mégis ott szerepel többször is a szobalány kezében a flakon, aki gazdagon permetezi a készítményt a karjára, miközben elragadtatottan konstatálja a permet kiváltotta élményt. Miután mostanság elég sok koreai gyógynövényes kozmetikumot vásároltam, így elég furcsa volt látnom, hogy náluk pedig a Nivea kap ekkora súlyt!:)))))))))))))))))))) Hm, a szomszéd kertje tényleg zöldebb!:))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 17:16:34 8/10
(223269/239047)
Nem tehetek róla, de még egy dolog nem hagy nyugodni, ez pedig a 9-10. rész határán lévõ jelenet, a fegyverrel bizniszelõ egykori katonát lelövik, a doktornõ pedig nem akarja ellátni, mondván, ha meggyógyítja, akkor még több embert öl meg. Ez nálam kivágta a biztosítékot, hogy a lelõtt embernek kell a doktornõt a Hippokratészi esküre figyelmeztetnie!!! Egy orvos nem ítész, nem csak a "jó" embereket kell ellátnia, hiszen számára csak beteg létezhet... Az, ahogy a golyó kiszedését érzéstelenítés nélkül teszi, az pedig egyszerûen kicsinyesség, nem arról van szó, hogy az utolsó ampulla érzéstelenítõvel spórol, hogy esetleg egy fájdalmat kevésbé tûrõ, súlyosabban sérült páciens számára tartogassa, hanem pusztán azért, mert ha már ellátni kénytelen a gonosz fegyverkereskedõt, akkor az csak szenvedjen, elvégre megérdemli.... sajnálom, de ezt a fajta mentalitást én nem tudom elfogadni. Van, amikor nincs helyük a személyes érzelmeknek, hanem az embernek legjobb tudása szerint, szakszerûen kell tennie a dolgát.....

Jöhetnek a kövek!:)))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 17:01:40 8/10
(223268/239047)
Igen, valóban a katonaságot, a "hazafiságot" hivatott népszerûsíteni.... DE

Vhol bujkál bennem a kisördög, ugyanakkor Európa és az európaiak imázsát viszont alaposan megtépázza.... Igaz, hogy a helyszínt a Balkánra teszi, azon belül pedig egy képzeletbeli országba, mégis... egy másik kontinens lakói mit is látnak belõlünk? A katonai tábor közvetlen környékét... éhezõ, kéregetõ koszos gyereket, nyomorult férfiakat és nõket. Persze egy háború sújtotta terület nem is lehetne más, ahogy az ott élõk sem. De a kontraszt túl erõs, ahogy az is, hogy egy európai ország dél-koreai segítségre szorul bármilyen behatárolt és korlátozott is az... ez bizony jókora fricska.
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 11:47:35 8/10 Előzmény Illiona
(223267/239047)
A sorozat feledhetõ, a kommentelõ-nevetõs filmnézés soha!:))))))))))))))))))))))))))))))))))) Talán az elsõ Silla vizsgán nevettem végig éjszakát-hajnalt permanensen!:)))))))))))))))))))))

A sorozatról írottakkal egyetértek, számomra mindent a szemnek, semmit az észnek sorozat, eléggé gyatruska, következetlen forgatókönyv... kezdve azon, hogy egy igazán elkötelezett orvos a tehetségtelen ejtõernyõs kolléga miatt sem válik az emberek megmentõjébõl TV-és celebdokivá...... a maga kéretés is elég rágógumis, hiszen szegény Napfiú tettekkel/szavakkal épp eleget bizonyít, hogy illene igazán ráfigyelni a partnernõjének... és alkalmanként a saját, meglehetõsen szûk látókörébõl kitekinteni... persze ha így lenne, akkor jó pár részt meg lehetett volna spórolni....

Hm, "Csákvár", "szarka".... azért a szem örült nekik... bár szerintem bûnronda volt az a rozsdás hajóroncs, elcsúfította a szép kis öblöt... nekem egy facsónak darabjai inkább illettek volna oda, mint az a roppant fémmonstrum....
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 11:31:11 8/10
(223266/239047)
Látod, látod!:)))))))))))))))))) Bár érintettség okán a másik nem elfogulatlanabbul ítél, persze azért jöhetett volna az a bizonyos lecsó fröccsentõ hsz!:)))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 11:22:49 8/10
(223265/239047)
Hm.... a visszaolvasás.... Hát bizony szomorú egy kicsit, sajnos nem igazán messzire kell visszalapoznod, a hsz-ek is többnyire pusztába kiáltott magányos monológok... ha Illiona nem lenne a megszentelt partok oly hû õrzõje, bizony Silla elsüllyedne a port porában... és ez sajna nem csillagpor lenne..... Persze rajtunk múlik, beszélgetni, véleményt cserélni, vitatkozni csak együtt lehet.... szóval hiányoztál..... Ki dobna rám jó lendülettel követ, ha nem te!:))))))))))))))))))))))))))))))))) Ajaj, a régi szép Csuncsus-viták!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 márc. 29. - 11:10:12 8/10
(223264/239047)
Szép napot neked is!:))))))))))))))))))

Sosem szerettem a tékozló fiú történetét, mindig roppant igazságtalannak tartottam, de amikor megláttam a régikedvesismerõs nicked, akkor egyszerûen elöntött az öröm. A viszontlátásnak az az öröme, ami nem kérdezi, hogy hol jártál, mit csináltál, miért nem jöttél elõbb.... egyszerûen örül, hogy újra lát... aztán persze kíváncsi, de majd mesélsz, ha akarsz..... Remélem, hogy a következõ libagoly találkozón már személyesen.....
ferenc12 2016 márc. 29. - 07:14:14
(223263/239047)
Desc Sun

Ezt a sorit szerintem Junki kedvéért készitették. Nemrég szerelt le és különben is a tinik bálványa. Ettõl remélik a siker.
A sorira én nem vesztegetném az idõt.Teljesen propaganda céllal készült. Megszeretni a sereget,elmélyiteni a hazafiságot./az 5 részben az egyik párbeszéd a lány és a fiu között "szereted a hazádat,mi a hazafiság.../ Keservesen próbálják az amerikai katona tárgyu filmeket utánozni. Ott azonban volt tényleges háttér,történelem,de a koreaiak ugy tudom nem vesznek részt a háboru után semmiféle,igy békefentartó missziókban sem

Maradok a "No 1"-nél.
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 28. - 22:16:40 10/10
(223262/239047)
Jó éjt mindenkinek !
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 28. - 22:05:26 10/10 Előzmény dorombka
(223261/239047)
Elfogadnám :)
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 28. - 21:27:46 10/10 Előzmény Illiona
(223260/239047)
Jó, hogy nem írhattam abba a vitába, biztosan belecsaptam volna a lecsóba :)
10/10
vondermonarchi 2016 márc. 28. - 20:28:49 10/10
(223259/239047)
Szép estét mindenkinek !

Nagyon rég jártam Shillán, megpróbálok visszaolvasni (bár azt sem tudom mikor vesztem el és honnan kezdjem az olvasást). Már azt sem tudom, hogy néz ki egy koreai színész vagy milyen egy film :)

Remélem jól vagytok, megpróbálom kibogozni a hsz-okból ki hogy van és mi történt vele :)

Majd jövök.
Illiona 2016 márc. 28. - 19:44:17
(223258/239047)
Még egy kínai film van, amiben koreai szinész szerepel. épp most néztük itthon a To The Fore - Teljes Erõvel c mozifilmet, amiben Choi Siwon az egyik fõszereplõ a 3-ból.(képen)

Rainnak volt egy mozija 2014-ben és PSH nak azt hiszem a Scent c filmje kínai, azt még nem láttam, csak hallottam róla.
Illiona 2016 márc. 28. - 01:40:35
(223257/239047)
Sok koreai szinész kap lehetõséget hogy Kínában forgasson, ez szerintem mindkét országnak jó, fel tudják frissíteni a lehetséges karaktereit.

Song Seong Hunnak egyébként készül Koreában most sorozata, egy kösztümös, Saimdang címmel.
Partnernõje a Palota Ékköve c sori fõszereplõje lesz!
Sok képem van a forgatásról, igazán igéretesnek néz ki, persze majd meglátjuk...

Kép: SSH egy közönségtalálkozón szelfizik...
Illiona 2016 márc. 28. - 01:35:27
(223256/239047)
A képen Jin Goo, akirõl az elõbb írtam.
Éppen mielõtt elkezdtük a Descendants of the Sun c sorit, elõtte néztük meg a Northern Limit Line c mozifilmet, amiben szintén katonaként, a hajót ért támadáskor halt meg, de nagyon önfeláldozóan és szépen!
Rögtön utána jött a sorozat, ahol szintén katona, csak az egyenruha más.
Nagyon jól áll neki...
Illiona 2016 márc. 28. - 01:25:42
(223255/239047)
Song Joong Ki uj filmsorozatát én egészen eddig nem néztem, de tegnap(elõtt) edimirrel lezúztuk az 1-8 részt, egyfolytában nézve!!!
A közös filmnézésnek is van varázsa, végigkommenteltük, és rengeteget nevettünk. A kommentjeinkben nyilvánosságra hozható nem volt, sajnálhatjátok!!!

Nekem a sorozat összességében tetszik. A fõszereplõ, a Napfiú persze mindent visz.
Sajnos a partnerválasztás nem igazán sikerült, ennek a nõnek semmi kémia nem jön át.
Egyébként a korábbi filmjében, a Full House c soriban Rainnel is az volt a probléma, hogy semmi vonzalmat nem képes kimutatni. Jól játszik, de olyan üresen. Egyedül a vak lányt alakitó "ezen a Télen fuj a szél" c 24 részesben volt jó, de ott fogyatékosként nagyon visszafogottan kellett elõadni magát, és abban jó volt. Na persze, ha ott nem In Sung (Hong Kapitány) van mint partner, a csaj miatt biztosan nem néztem volna végig.

A Descendants of the Sun c soriban amugy van másik fõszereplõ is, és semmivel nem marad el a Napfiú mögött, sõt, számomra sokkal kisugárzõbb férfiasabb személyiség. Az õ "csaja" pedig egy energikus szinésznõ, a vonzódás köztük tényleg ott van, nagyon szurkolok, hogy sikerüljön összejönniük.

Maga a történet az 1-4 részben felejthetõ, utána van egy-2 akció.
Magát a sorozatot bevállaltan a látványra építették, félmeztelen katonák edzése, az egyenruha mágiájának kihasználása, a szép szereplõk...

Ami nem tetszett, az az, hogy egy elszigetelt steril környezetben játszódik.
Ilyen állapotok a Balkánon nincsenek. Talán régebben, a háború után voltak, de ma már biztosan nem.
Ez a katonai és orvosi egység le van oda téve, de hogy miért, milyen politikai környezetben, azt nem bontják ki.
Hogy naperõmû építésén dolgozik 40-50 ember, ha több mûszakban akkor sem több 100 fõnél, és erre telepítenek oda egy 20 fõs személyzettel orvosi csapatot???!!!
A kép:
Illiona 2016 márc. 28. - 00:58:05
(223254/239047)
Valóban, a moziélmény az hozzátesz a filmhez.És nagyon sokat!
Nem tudod megállítani, nincsenek zajok, külvilág, telefon.
Az ember beül, telefon kikapcs, és csak a vászon van.(+cola és kukorica)
Sajnos ritka alkalom, hogy ilyenbe részünk legyen.
Bár én kedden megint kinai filmklubba megyek, és ott nézzük a Zöld Sárkány Gyermekei c magyar!!! filmet.
És utána kibeszélés lesz, itt lesz a film kínai szereplõje személyesen.-
Az ilyen vetítésekhez mindenképpen hozzátesz a közösség is.
De én már készülök a pénteki itteni filmre is!
Kép: poszter
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 márc. 27. - 23:10:56 10/10 Előzmény Illiona
(223253/239047)
Azt hiszem, egy kedvenc kínai (pláne esetleg koreai) filmet moziban látni akkor is kiváltságos, különleges élmény, ha éppen "elrontják" a szinkronnal.
Nem mindenki olyan fanatikus, mint mi, hogy eredeti nyelven, feliratozva nézünk távol-keleti filmeket...:)
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 márc. 27. - 22:56:26 10/10
(223252/239047)
Annyi jó filmet, sorozatot ajánlotok, én meg csak gyûjtögetek, hátha egyszer idõm is lesz rájuk... :)

A "Descendants of the Sun"-t nézi valaki? Hatalmas felhajtás van körülötte - tényleg ilyen jó?!
Mondjuk Song Jung-git imádtam a SungKyunKwan Scandal Csábmestereként. :)
http://koreaifilmdrama.blog.hu/2016/03/25/a_sorozat_ami_elsoporte_azsiat
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 márc. 27. - 22:47:56 10/10
(223251/239047)
.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 márc. 27. - 22:47:06 10/10
(223250/239047)
Szép estét!

Na nemazér'azegyhuszér', de Japánban (lsd. a Ghost remake-jét) és Kínában is kölcsönkérik SSH-t, ha jóképû, szívdöglesztõ pasira van szükségük?! :) Mondjuk teljes mértékben megértem õket... :)))))
(A filmet már leszedtem a doramax-rõl, de feliratot nem találok.)
Illiona 2016 márc. 27. - 16:01:31
(223249/239047)
The Third Way of Love

kínai, 2015-ös film, a Dél-Koreai Song Seung Hun fõszereplésével.
Magyar felirat frissen van hozzá.
Egy testvérpár minkét tagja beleszeret a gazdag kinai örökösfiúba...
A férfi is viszonozza egyikük szerelmét.
Hogy ki lesz a befutó? nem árulom el.
Song Seung Hun itt is gyönyörû mint mindig, sugárzó, hiteles.
A kínai szinésznõ is nagyon jó, hihetetlenül vékony,mintha medencecsonjai sem lennének!
Illiona 2016 márc. 27. - 08:30:04
(223248/239047)
a gyógyító, az unokája, és a madár...