kje 2016 febr. 11. - 17:15:21 Előzmény Illiona
(222947/239047)
Nagyon felkeltetted az érdeklõdésemet ez iránt a film iránt ( Isten veled ágyasom) sikerült is letöltenem, azonban a magyar felirat 3 részben van meg és nem tudom ezt összerakni. Ezért ha megkapod a fordítótól - ha neki sincs ellene kifogása - el tudnád küldeni a feliratot?

A Shamelessnek van angol vagy magyar felirata?
offtopic
Crutia 2016 febr. 10. - 20:14:59
(222946/239047)
Szép estét mindenkinek!
Végre kissé könnyebb idõszak következik a kiszeng házban, ezért nem csak olvasó üzemmódban tudok köztetek lenni. :)
Több hónapja "gyûröm" az "Empress Chun Chu" c. 78(!) részes sorozatot - most tartok a 60. rész körül. A sorozat 2009-es, tehát már-már klasszikusnak számít. Monumentális alkotás minden tekintetben: "veretes" forgatókönyv, lassú és kimunkált történetvezetés rengeteg szereplõvel és néhány megszokott klisével. A címszereplõ élete fordulatos és nagyon érdekes - valahol Mishilre emlékeztet a figura.
A "kiskedvencem" természetesen mellékszereplõ (Kim Hyeong-mi színész Sa Ka-moon szerepében). Helyeske, csak le kellene nevelni arról, hogy ész nélkül szolgálja a rosszban sántikáló fõnökét, mert ennek nem lesz jó vége! Ja, és nem kellene beleszeretnie kitán nõi terminátorokba! :)
Illiona 2016 febr. 10. - 19:32:19
(222945/239047)
Sziasztok!

Rainra nem kell sokat várnunk, most február 24.én indul egy uj sorozata!!!!
egy kis elõzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=1pgt5kADK2o

Nem informálódtam (nem is akarok), kivárom, hogy adják az 1. részt, remélem ez komolyabb szerep lesz a számára, mint a My Lovely Girl.
A témáját tekintve ez ilyen ide-odapottyanásos, hát majd meglátjuk.
A biztos csalódás ellenszere, ha eleve nem várunk tõle túl sokat, és igy minden kis jónak már tudunk örülni.
a kép a netrõl, az uj soriból...
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 febr. 10. - 08:55:35
(222944/239047)
Kedves Libagolykák! Olyan jó látni, hogy együtt vagytok és beszélgettek sok érdekes témáról és filmrõl. Kicsit elsodort az élet, de hûséges vissza-visszatérõ vagyok. Hoztam is egy csésze teát Nektek és mivel ma indul a böjt, így remélem, hogy a munka stresszének böjtéjét fogom most élni húsvétig. :)) Mindenkinek szép napot és jó kedvet kívánok! Illiona, köszönöm a korábbi Rain írásokat, még jövök és reagálok. :))) Gyertek teázni!!!
Illiona 2016 febr. 09. - 21:15:15
(222943/239047)
A multkor, ha emlékeztek, tettem fel egy videót, ahol JK KIm Dong Wook az édesanyjával énekelt egy szép duettet.

Most hasonló:
Kim Tae Won, a Boohwal együttes gitárosa a lányával lépett fel, és egy gyönyörû, lélekmelegítõ dalt elõadtak ketten:

https://www.youtube.com/watch?v=pdnq6yhH3CY&feature=em-hot-vrecs

Hogy ez most az Immortal Songs versenybõl, vagy másból van, fogalmam sincs.
Illiona 2016 febr. 09. - 20:53:09
(222942/239047)
Azt azért soha nem hittem volna, hogy magyarázkodnom kell a filmekkel, sorozatokkal kapcsolatos izlésem miatt.

Azokat a filmeket, sorozatokat hagyom abba, amelyben lelki terrort alkalmaznak bárkivel szemben, vagy a kilátástalan, nyomorúságos, reménytelen életet nem bírom látni.

Hogy ez honnan jön, nem tudom, gondolom elõzõ életeimbõl, vagy épp ezen életem korábbi szakaszaiból. Azt hiszem, ezzel mindannyian igy vagyunk, mindenkinek vannak prioritások, amiket mindenek felett szeret, és vannak tabuk, amiket semmiképp sem. ÉS EZ NEM A FILM MINÕSÉGÉTÕL FÜGG!!!

Azt hiszem, nincs okom szégyenkezni, sok nagyon értékes sorozatot néztem meg, és sok olyat hagytam félbe, amit gagyinak gondoltam.
Illiona 2016 febr. 09. - 20:28:49
(222941/239047)
és a Greatest Love, részemrõl már utoljára.
ez egy közepesnek mondható sorozat volt, nem volt benne éppen semmi olyan momentum, ami a jó sorozatok közé vitte volna.
Az az igazság, nem is emlékszem már minden részletre, pl az orvos anyjára sem, inkább azok az érzések benyomások maradtak meg, amelyeket a nézése közben éreztem.

Én nem emelem a fõszereplõ csajt egyetlen celeb fölé sem!!!
Ezt a véleményemet arra a jelenetre alapozom, amikor ezen a versenyen a háttérben kialakított menetrend szerint ki kellett esnie, és ezt tudta, de nem érdekelte.
A szinfalak mögötti megegyezés még ha hátrányára volt is, de a következõ, további, -akár ujabb megalázásokat hozó müsor miatt bevállalta.
Ez volt az a megalkuvás, ami nálam a süllyesztõbe tette.
Hogy a családjáért? hát!? Önmagáért, hogy túlélni tudjon.
Volt -e más lehetõsége?
Volt!
Elmehetett volna pincérnõnek, akkor a menedzsere (a bátyus ha jól emlékszem ) is elmehetett volna pl kubikusnak...
Lehetett volna belõle egy bárénekesnõ, vagy énektanár, vagy - éppen könyvelõ!-
Aki benne él a celebvilágban, abban aközegben nem tünik annyira fel ennek az üres lét volta, mint kívülrõl, ahogy mi éppen látjuk.
Hogy a sorozat bemutatta ezt a show mûsorokat készitõ számunkra idegen világot?
Azt hiszem, nekem sok ujat nem mondott. Mindennap jönnek évek óta hirek, hogy mi hogyan készül, minek mi van a hátterében. Egyes énekesek, együttesek, sztárok szinfalak mögötti életérõl, botrányokról, producerekrõl nap mint nap több friss hir érkezik, mint amit én pl el tudok olvasni, (mondjuk annyira nem is érdekel)
Illiona 2016 febr. 09. - 20:10:17
(222940/239047)
Veszem sorba a válaszolandókat: a dohányzás.

azt hiszem maga a dohányzás nem osztálykülönbségeket takar, hanem a mozifilmekben teljesen elfogadott hogy dohányoznak.
Minden valamirevaló mozifilmben rágyújtanak, egyébként Dél-Korea vezet a dohányzási listákon, bár küzdenek ellene, de az idõsebbeknek szinte mindnek a szájában van a cigi.
Pl a The Shameless c 2015-ös mozifilmben maga Kim Nam Gil is dohányzik!!!

A sorozatokban más a helyzet.
Azokkal szemben elvárás, hogy példát mutassanak, és némi népnevelést csempésszenek bele.
Emiatt van, hogy sorozatokban szinte soha nem gyujtanak rá, a hétvégi hosszú családi sorikban meg végképp soha.
De nem csak bagótilalom van, a cipõket is mindig leveszik, az egyik sorozatban még nevettem is, gengszterek rohantak be szétverni, de õk is kiugráltak a cipõikbõl.
Soha nincs olyan hogy valaki - legyen autósüldözés akár- és nem kapcsolja be a biztonsági övet.

Kép: az Obsessed c filmbõl
Illiona 2016 febr. 09. - 19:59:13
(222939/239047)
Sziasztok!

Most jöttem meg, ma volt a Kínai Kaleidoszkóp rendezvényeként Szegeden elõadás a varázslatos Kínáról.
Elérte a célját, engem pl sikerült teljesen elvarázsolni.
Olyasvalaki tartotta, aki sok évet élt kint, és közelrõl ismeri azt az "országot".

de ami fontos!
Az Isten Veled Ágyasom c film feliratát elkértem magától a fordítótól!!!
Megigérte, van benne egy-két elütés állítólag, -bár én nem vettem észre semmilyen hibát a vetitéskor- azt kijavitja és küldi.

Az ember, amikor meglátta a névjegykártyámon az emailcímemet, ami ugy kezdõdik hogy "korearajongo" , nagyon felkapta a fejét. Azt hiszem még lesz pár beszélgetésünk ugy a Távol-Kelet kapcsán.
Rögtön meg is említette, hogy ha nem csak Koreába akarnék utazgatni, akkor itt a jó lehetõség, Kínában egy hónapos nyelvtanulási táborba épp el lehet menni, csak a repülõjegyet kell fizetni egyébként ingyenes.
Én már soha nem tudok sajnos 1 hónapot a munkám miatt bevállalni, de rajtunk kivül volt ott kérdezni a táborról 2 fiatal kislány, akik viszont még nem voltak 18 évesek.(viszont átlagéletkorban pont jók lennénk)
Ha megkapom a filmfeliratot, rögtön jelezem.

A kép: ennek az elõadásnak a nyitóképe volt. Amikor megláttam, azt hittem, ez valójában valamiféle festmény, de nem , ezek valódi rizsföldek.
Az elõadó tolmácsolni volt ott, egy magyar filmet forgattak, ami ugyan soha nem készült el, de õ legalább járhatott ezen a varázslatos helyen.
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 23:15:29 8/10
(222938/239047)
vannak bizonyos alaptörténetek, amiket Illiona nem szeret, nem vagyunk egyformák, nincs ezzel semmi gond!:))))))))))))

azt hiszem ez is ebbe a kategóriába tartozik.

érdekes, nekem errõl a sorozatról még így évek távlatából sem holmi megaláztatások jutnak eszembe, hanem a beteg kislány fantasztikus lelki derûje, ami a körülötte lévõ szegényes világot a szeretet paradicsomává varázsolja. nekem nagy élmény volt, eltért az addig látott sorozatoktól, ráadásul vonderrel közösen nézve még egy plusz élmény is társult hozzá, a közös hullámhossz, ahogy vettük a film rezdüléseit... ez tényleg nagyon jó dolog. A Sillaféle nagy beszélgetések mindenkinek hiányoznak... sajnos azóta is ritkán jön össze, hogy a sorozatok között bóklászva egyidõben ugyanabba botoljanak bele a libaglyok. ezért aztán írunk az épp aktuális filmélményeinkrõl, kicsit kibeszélve azt magunkból, hátha érkezik visszhang!:))))))) Ha Illiona nem is kedveli az ilyen típusú történeteket, vondernek és nekem bejött!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 23:02:51 8/10
(222937/239047)
nem teljesen ezekkel a szavakkal, de nagyjából én is így gondolom, hogy ki az igazi sztár. bár a tehetség a mûvészeknél hatalmas energiákkal és emóciókkal együtt jelentkezik, ezért némelyikük ezt nem mindig tudja kontrollálni, így önsors rontóvá válhat. mondjuk számomra Som sosem volt kiemelkedõ sztár, én sose kedveltem, rám nem hatott....de ízlések és pofonok... szóval ezen nem érdemes vitatkozni!:))))))))))))))))))))))))))

a Kiszel Tünde párhuzam nekem erõs... a The greatest love fõhõsnõje nem a kislányát használja naptárhoz, épp a családját nem akarja olcsó módon kiárusítani. Hiszen felajánlják neki, hogy a családját bemutatva hasson az emberekre, de õ nem akarja az apját és a bátyját lúzerként a világ elé állítani, sem a kis unokaöccsét kitenni a megjegyzéseknek. Vele csinálhatnak, amit akarnak, de a szeretetteit megvédi... hogy jön egy ilyen karakternek még akár a lába nyomába is az általad említett magyar celeb, nem írnék ez utóbbiról, méltatlan dolog lenne. ... ha nem is szereted a színésznõt (ami szíved joga), de a filmbeli karaktert nem kell ennyire lekicsinyelni, lehet, hogy több van benne, mint az neked feltûnt.
Illiona 2016 febr. 08. - 19:38:37
(222936/239047)
Nem!
az ajánlód nagyon is szimpatikus volt, csak a hatása pont az ellenkezõjére sikeredett.
a sikertelen sokkal finomabb és árnyaltabb, mint az unszinpatikus szó!
Illiona 2016 febr. 08. - 19:36:12
(222935/239047)
Akkor most nézzük ezt a "sztár"ságot!
már nem emlékszem, hogy mikor és mi kapcsán volt errõl szó, azt tudom, hogy több alkalommal is beszélgettünk- vitatkoztunk akár- az is biztos, hogy valami hasonlókat mondtam, de igy a környezetbõl kiragadva olyan amiket tõlem idézel, mintha mégsem az én gondolataim lennének.

Ugyhogy összefoglalnám amit errõl gondolok:
ahhoz hogy valaki sztár legyen, kell tehetség. Ha énekes, akkor kell tudnia énekelni, ha táncos, kell tudnia táncolni, ha festõ, kell tudnia festeni. Magán a tehetségen kívül tudnia kell a "szakmát" is, minden mûvészetnek kell egy technikai tudásalap.
De sok ilyen tehetséges ember van, és ezek közül csak kevesen lesznek sztárok! pedig mindegyikük tud énekelni, táncolni, festeni, stb...
Ahhoz, hogy a nagyon tehetségesek közül kibõl lesz majd sztár, ahhoz az kell, hogy legyen benne valami plussz kisugárzás, valamiféle kiáradás, ami odavonzza a szemet, ami kinyitja fület. Hogy amikor nézed, hallod akkor a lélek is halljon, lásson, ne csak a fizikai test.

Csak egy magasabb szintû lélek kiáradása tud megérinteni egy magasabb szinten rezgõ lelket.

Egész nap azon gondolkodtam, ki is lenne erre igazi példa? (A magyar mûvészek, sztárok közül.)
Olyanon gondolkodtam, aki részérõl megérintett az amit csinált, és amikor kiment alóla az ÉLET, és fizikai szinten vegetált, akkor is megmaradt sugárzónak, ami fiatalon volt. Most egyetlen példám van erre, Som Lajos.
Lássam bármilyen szánalmasra sikeredve, médiahirnek tálalva, nekem õ a SOM, akire igy is fel tudok nézni, akit csillogónak tudok látni.

Van a mai fiatalok között is, aki nagyon tehetséges, de mégis hiányzik valami belõlük. Pl egyik borfesztiválon Szegeden egy ingyenes szabadtéri szinpadon fellépett egy akkor nagyon nagyon menõ hölgy, a neve nem lényeges, és vagy 30-an ott ácsorogtak, hallgatták, amikor belehallgattam és megláttam, hogy ki is õ, mondtam a barátnõmnek, hogy haladjunk gyorsan, és elmentünk a tér másik oldalára.

Most visszatérnék a The Greatest Love c sorozatra.
A lányt fiatalon felkapta a média, nagyon ment a szekér, egy vezetõ sztár volt- gondolom rövid ideig-.
Azután lett belõle ez a szánalmas- megélhetésért küzdõ celeb.
Én õt koreai Kiszel Tündének hivtam, becéztem.
Ahhoz, hogy õ ott maradjon az élen, hogy ujrakezdjen, kellett volna benne hogy legyen elhivatottság, sõt!!! megszállottság, hogy zene és tánc nélkül élni se legyen kedve.
Hogy kikerült ebbõl, és szánalmasan élt, az nem csak a körülmények hatása, hanem az õ döntése is volt.
Amikor elõször mindegy volt, milyen mûsorba kerül be, csak képernyõn lehessen, és ki tudja ebbõl a számláit fizetni, akkor kiderült, hogy egy üres héj csak, semmilyen sztárságról nincs szó.
Hogy nem a mostani helyzete a tévedés, hanem a korábbi sztárság volt a félreértelmezett!

Egy igazi csillag soha nem huny ki. Millió évekig ontja fényét. Van amelyiket nem látjuk, mert nappal van, vagy mert felhõk takarják az eget (a szmogról most ne beszéljünk).
Ezt a plusz fényességet hiányoltam a nõ karakterébõl. Mert az õ szürkeségén semmi nem sütött keresztül.
bori3 2016 febr. 08. - 19:28:46 Előzmény edimir
(222934/239047)
Iliona biztos ezt is olvasta - csak nem reagált -, úgyhogy kicsit megnyugodtam..... :)))
bori3 2016 febr. 08. - 19:03:48
(222933/239047)
Tényleg? - ennyire unszimpatikusra sikerült az ajánlóm?? Sajnálom ... :)
Illiona 2016 febr. 08. - 18:51:52 Előzmény bori3
(222932/239047)
Köszi az ajánlást, és bocsánat, de ebbõl semmi nem fogott meg, sõt!
ennek a pastás nõnek a filmjeit azért megnézem, még ha nem is szimpatizálok vele, ha jó a sztori, és vannak húzó szinészek akik átlenditik a sorozatot.
Jang Hyuk már eladta magát teljesen a ripacskodásnak, a mostanit, A Kalmárt is miatta nem nézem. Régebben, fõleg a Chuno körül nagyon jó volt, ma már valahol Jukbang szintjére lekerült, remélem még észhez tér, és játszik normális karaktert is filmben.
Ahhoz, hogy valamit megnézzek, legalább az ajánlónak kellene valami felemelõt tartalmaznia.
De hogy valami csak a megalázásról, sárbatiprásról szóljon csak, Hát...
Hogy ha menet közben kiderül, hogy mégiscsak végig szenvedés, akkor már mindegy, nem hagyom abba, de igy már biztosan bele sem kezdek.
Azért már több olyan sorozatot végignéztem, amiben végig szenvedés volt, pl Õsz a Szivemben, a Nyári Illat, a most nem rég látott Honesty, és hirtelen nem is jut eszembe, pedig van még néhány.
Nem is szégyellem, annyi sok sorozatot és filmet nézek, hogy a válogatásom miatt nem kellene szégyenkeznem.
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 17:14:53 8/10
(222931/239047)
Mozifilm? Akkor tényleg lehetne egy péntek esti filmes randevú témája, 2 óra belefér mindenkinek!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 17:13:19 8/10
(222930/239047)
Kár, pedig a hínárlevest kipróbáltam volna, mondjuk szülinap nélkül is, csak úgy!:)))))))))))))))))))))))))))))))
Azt hiszem, végképp megfizethetetlenek lennének az árak, ha a friss zöldséget Koreából szállítanák, bár a néhány fõzéssel kapcsolatos filmjüket elnézve a zöldségek nagy részét vmilyen eljárással (többnyire erjesztéssel) kezelik/tárolják, de így is körülményes a szállítása ekkora távolságban. Mindegy, azért a fíling adva lesz, no meg egy ezt értékelni tudó társaság is!:))))))))
Illiona 2016 febr. 08. - 16:44:17
(222929/239047)
Sziasztok!

Micike az Obsessed c filmrõl írt, ami 2 órás NAGY mozifilm!
Vagyis egy fílmõrültek éjszakáján hajnal 2 és 4 között simán belefér majd!!!!

nem habkönnyû, de mégis nézhetõ.

A képek jók amiket feltett, ezek nekem is megvannak. DE! ezek a nagyon konszolidált képek, és aki már látta a filmet az tudja mire gondolok.

én nem félek elmenni egy Távol Keleti étterembe Budapesten, az élet amugy is nagy kaland, miért kellene félni bármitõl?Ezekben az étkezdékben ismerik a nem csípõs fogalmát, még Koreában is tudták, mit jelent a "NOt Spicy".
És tengeri herkentyû még ha van is, de zömében itteni husok vannak, és sajnos itteni zöldségek.
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 14:48:40 8/10 Előzmény micike_MSc
(222928/239047)
Majd csak megtaláljuk közösen, nekem tetszik. Mondjuk én a tengeri herkentyûket kihagyom, a csirkés ételek jöhetnek, imádom a fûszereket, szóval ettõl nem félek!:)))))))))))))

Köszönöm, hogy gondoltál a szempontomra. Igen, azért vagyunk páran, akiknek nagyon nem mindegy, hogy tömegközlekedéssel mennyire egyszerûen közelíthetõ meg vmi. Örülnék néhány tradicionális étel megkóstolásának, ha már annyit látjuk õket a filmeken... mondjuk a rámen a fedõrõl nem épp ez a kategória!:)))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 14:11:03 8/10 Előzmény micike_MSc
(222927/239047)
Ajaj, már megint egy olyan sorozat, amit nem láttam, de az ismertetõd alapján kedvet kaptam hozzá.

Csak néhány gondolat így látatlanban, amit az írásod nyomán felmerült bennem... mivel nem láttam, így lehet, hogy nagyon mellétrafálok....

Az jutott eszembe, hogy egy háborút megjárt ember a poszttraumás stresszen túl vhogy átlépi a saját korábbi belsõ Rubiconját, olyasmiket lát, tesz egy háborúban, amelyik korábbi erkölcsi értékrendjét, világlátását esetleg gyökeresen átírják. Ha nincs elõtte a háború, talán kevésbé lenne fogékony egy másik nõ jelzéseire, ahogy a szavaidból kivettem, itt elõször azzal kelti fel a nõ a figyelmét, hogy szókimondásával áttöri a férfi maga építette magányának falát. E fal mögé húzódott az ezredes a háborús traumáival. Talán egy idõ után a feleségével is vissza tudna zökkenni egy kevésbé gépies kapcsolatba, fõként, ha a vágyott baba összejönne, ha más nem, akkor az apai felelõsség lendíteni ki az ezredest a lelki mélypontról. De így úgy tûnik, õ és a feleség a saját kis világukba zárkóznak külön-külön, csak a saját problémájukra koncentrálnak, a házastársukéra nem, így közéjük lehet állni...

Hmm, írtad a férfi dohányzását, ami a belsõ feszültségét jelzi. Szerintem a "lecsúszását" is. A koreai filmekben nekem már klisének tûnik, hogy csak a gengszterek, bûnözõk és az alja nép dohányzik kizárólag, mintha ezzel is jeleznék, hogy társadalmilag elítélt cselekvésrõl van szó, ezért egy megbízható, jól szituált, követendõ példakép kezébe még véletlenül sem adnának egyetlen filmben sem cigarettát, csakis a társadalom söpredékének....
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 13:48:20 8/10 Előzmény micike_MSc
(222926/239047)
Mi is élveztük, így nem kell szabadkoznod!:)))))))))))))))) Jó képek!!!
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 10:56:44 8/10
(222925/239047)
Annak idején vonderrel néztük együtt. Nagyon szerettem ezt a sorozatot, a vidéki élet egyszerûségét, szerénységét nekem ez a sorozat mutatta be elsõként, jó nagy kontrasztot jelentve a korábbi sorozatokkal. Még elõttem, ahogy a kinti csapnál mos fogat a lány. Ha õ a rút kiskacsa, akkor mit szóljunk a beteg kislányról, aki szintén nem a trendi cukiság... és a betegségen, az elõnytelen kislány külsõn itt is átragyog a belsõ szépség. Azt hiszem, hogy itt is egy kiemelkedõ gyerekszereplõvel találkozhatunk.

Szerintem egyszer mindenképp meg kell nézni!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 10:37:46 8/10
(222924/239047)
"Amugy az is bajom volt, ha már itt tartunk, hogy valahogy az orvossal jobban el tudtam volna képzelni, õk ketten- mint két esetlen ember- pont összeillettek volna.
Hogy miért a nyegle pasi kellett?
Hát egy sztár mindig vonzóbb, mint egy szürke orvos, ugye?
A külsõség mindig vonzóbb, mint a csendes nyugalom?"

Valóban két esetlen ember lenne csak a doki és a lány, csak ennyi? A doki amolyan tudós típus, de nem életidegen, nagyon is jól lát a látszat mögé, jól méri fel a két nõt. Megérzi a "mûsorvezetõ" lányban a külsõ szépség alatti silányabb embert, míg a fõszereplõnkben a törõdõ, gondoskodó típust, a lélek szépségét. Aki igazi társat választ egy életre, az tudja, hogy melyik a fontosabb. A doki pedig jól választ. Ahogy a kirakót rakja türelmesen és módszeresen, úgy derít ki egyre többet a lány múltjáról, rakja össze a kis darabokból, nem csak a történést, hanem a lány személyiségét is. Hogy szürke lenne és esetlen? Nézõpont kérdése, számomra nem, mert közel áll hozzám ez a karakter. Én tudom értékelni benne a kiegyensúlyozottságot, a nyugalmat. Nem csak a sztárság glóriája az, amivel "kevesebb" a sztárunknál, de szerintem életkorban legalább egy 10-sel kevesebb a filmben, még ott van anyuci, õ nem vált le a családról, eddig védett, támogató közegben élt, a legnagyobb lázadása a rámenevésben merült ki. Õ még csak fiatalember, a sztár igazi férfi, 37 éves, saját maga intézi az ügyeit, nem is akárhogyan, önzõ énje hozzásegítette, hogy addigi élete során kiépítse a karrierjét, tudja az érdekeit érvényesíteni, az akaratával egyetemben. Ezért tudja a dokit mindig megelõzni, amikor a lánynak segítségre van szüksége. Ráadásul a sztár saját , ismert terepén harcol a lányért, míg a doki számára a showbiznisz igazi aknamezõ, próbálna segíteni, de nem igazán tudja, hogyan....
A lány talán esetlennek tûnhet, de õ igazi harcos, a hétköznapok harcosa, ez pedig a legnehezebb harc. Minden nap mosolyogni, miközben megaláznak, minden nap köszönetet mondani, megõrizni az önuralmat, miközben belül feszítenek az indulatok. Nem kellene ezt annyira lebecsülni. A két férfi sem teszi, sõt átérzi ennek a fajta bátorságnak az értékét. Csak így érthetjük meg, hogy a békajelmez sem nevetséges és lenézendõ, ha a családodért teszed. A büszkeségünk fontos része az emberi tartásnak, feladni, engedni belõle nem kis lelki válságot okoz. De a lánynál elõrébb való a szeretet. Nem azért, mert nincs benne önérzet, hanem azért, mert a saját büszkeségénél fontosabbnak tartja a másokról való gondoskodást.

Ha csak a színes, vonzó sztár kellett volna neki, akkor egybõl lecsap a sztárra, amikor az közeledik hozzá. Õ ehelyett elutasítja, mert látja annak az önzését. Olyan, mint "A császár új ruhájá"-ban a gyerek, kimondja, hogy a császár meztelen, ebben az esetben, hogy a sztár egy egoista dög. Nem omlik a kidolgozott mellkasra, nem nézi az elõnyöket, amivel a kapcsolat járna, nem választja a könnyebbik utat. Mi ez, ha nem önérzet? Nem harsány, ez is a csendesebbik fajta, de azért már nem becsülendõ? Szerintem az ilyen körülmények között megõrzött önérzet értékesebb, mint a sztár büszkesége.

Persze a harsány, nyilvánvaló dolgok könnyen magukra vonják a figyelmet, de néha a csendesebb, finomabb, halkabb dolgok is megérdemlik ezt, sõt néha inkább õk!
bori3 2016 febr. 08. - 09:54:55
(222923/239047)
.
bori3 2016 febr. 08. - 09:39:39
(222922/239047)
.
bori3 2016 febr. 08. - 09:36:59
(222921/239047)
Iliona - figyelmedbe ajánlom Gong Hyo Jin Thank you c. 2007-es sorozatát ... (Nem említetted, ezért gondolom, hogy nem láttad még.)
Gong nagyon megindítóan tudja eljátszani a mindenki által lenézett, megtiport egyszerû nõt, aki ráadásul egyedül neveli a kislányát egy faluban (!) Ez is egy nagyon nehéz szerep, melodrámás persze...
Méltó partnere Jang Hyunk, na és a nagypapát alakító idõs színész - fantasztikus hármas :)))
Gongnak a rút kiskacsa szerep megformálása zsigerbõl jön, lelkileg sem lehet könnyû eljátszani és õ remekül hozza ...
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 00:21:22 8/10
(222920/239047)
Én sem vonok egyenlõséget a The procuder és a The greatest love közé, mindössze annyi a közös bennük, hogy a népszerûség kérdését járják körül más-más oldalról közelítve.....

Egyébként minden sorozat annyit ér, amennyit a nézõjének ad!:))))))))))))))))))))))))))))) Én ebben nem vagyok olyan nagyon sznob, nem kezdem õket pontozni, sem besorolni. Felesleges. Amire emlékszem, az fontos volt nekem vmiért, amire nem emlékszem, az biztosan nem fogott meg. Ennyi, minek akkor pontozni?:))))))))))))))))))))))))))))

Egyébként a Master's Sun gyönyörû, sajnálom, ha neked semmi sem adott, számomra egyes jelenetei felkavaróak... még mindig elõttem a billegõ kukafedõ, vagy a porráomló zöld rózsák. jó, hogy minden sorozat megtalálja a maga nézõjét, akinek fontos. Szerencse, hogy az ízlés eltér!:))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 08. - 00:11:00 8/10
(222919/239047)
Hm.... kezdjük a The Greatest Love-val... én egy szempontból hívtam rá fel a figyelmet, mint ami a showbiznisz belsõ mûködésének anomáliára irányítja a figyelmet. szerinted egy sztár, ha igazi, akkor a kisugárzását át kéne tudnia menteni, meg kellene tudnia õrizni. ez leírva roppant hatásos, de az élet nem mindenkihez kegyes, fel tudja falni az embert, kicsontozni, kizsigerelni...
apródonként, minden nap épp csak egy falásnyit.
spoiler
a fõszereplõ lány egy tini lánybanda vezetõje volt egykor, a film szerint õ volt a banda legnépszerûbb tagja. csak egy tini, végzettség, tapasztalat nélkül, erõs családi támogatás nélkül. Aztán máról holnapra eltûnik a csúcsról, nemzeti kincsbõl a nemzet számkivetettje lesz. Mindez egyetlen döntése miatt, hogy a többieket védje. Aztán jön tíz keserves év.... rajta lóg az apa, a bátyuska és annak kisfia. õ a családfenntartó. nem ért semmihez, egykori tinis hírnevének morzsái nyomán próbál a felszínen maradni az általa ismert egyetlen világban, a showbizniszében. Énekes volt, de nincs igazi zenei tálentummal megáldva, sem feltûnõ külsõvel... egykori "sztársága" talán csak egy jó piaci koncepciónak köszönhetõ, a közönségnek akkor éppen õ kellett, de egykori botránya miatt nem tudta a hírnevet meglovagolva kiépíteni a karrierjét, nem kap új esélyt, csak tingli-tanglit. persze mondhatnánk, hogy a tehetség utat talál magának, de õ nem RAIN nõi megfelelõje, az õ akaratereje kimerül abban, hogy minden szemetet elvállaljon a betevõért. Az egykori vagányságát az így eltöltött 10 év elkoptatja, a tini felnõ... kénytelen... és egy nagyon is realista vkivé válik, aki tudja, hogy a hierarchia alján helyezkedik el, de még ezért is hálásnak kell lennie. de egy nagyon is jó ember! jobb ember, mint azok, aki a hierarchiában felette állva lábtörlõnek nézik. Ezért a krumplivirág... és nem holmi egzotikus orchidea!!!!

Hm, lehetne a doki, de annak nincs igazán rá szüksége, talán csak a megmentõ szerepbe szeret bele, Paul a képregénybõl, sajnálatból született ragaszkodás. Az öntelt színésznek igenis szüksége van rá, mint az egyetlenre, aki helyére teszi "Segkyuk" urat!:))))))))))))))))) Aztán pedig õszintén képes "feltölteni". Itt elhisszük a klisét, van hitelessége. Mihez kezdene a lány a dokival, ha megkapja? Együtt rakják a kirakót? Vagy netán élete végéig hallgatja az anyós kárálását a Tökéletes Fiacskája tökéletlen feleségétõl? belesavanyodna a kényelembe és a nyugalomba. mert a lány igenis adni akar és gondoskodni, nem pedig elfogadni csupán....És a "konyhányod" stílusosan krumplivirág!:)))))))))))))) Nem hercegnõ, nem világmegváltó sztár, csak ember. És ebben a szerepben igenis jó.
SPOILER VÉGE
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 23:23:18 8/10
(222918/239047)
Épp ezért jutott eszembe a korábbi írásod, mert adott a haldokló anya, a gyerek, akirõl gondoskodni akar, úgy, hogy a mit sem tudó apára akarja hagyni... ennyi a közös, aztán már teljesen más....

Nem láttam azt a másik sorozatot, .... azt kell mondanom, hogy szerencsére, még belegondolni is félelmetes egy anyának, hogy végzetes kór miatt nem tud gondoskodni a gyermekérõl, nem tudja felnevelni. Az élet néha ilyen kegyetlen. Nem tudom, hogy hasonló próbatételt én hogyan oldanék meg, az elsõ reakció biztosan egy keserû düh lenne az élet igazságtalansága miatt, aztán megpróbálna az ember lázasan kitalálni vmit, amivel biztosítja a gyereke jövõjét úgy, hogy a gyermeke minél kevesebb fájdalmon menjen keresztül. A szélesebb család nélkül ez tényleg nehéz. Kiben bízhatsz, ki vállalná fel a gyám szerepét önzetlenül, gyerek/ember szeretetbõl? De ugyanilyen fontos, hogy a gyereked felkészítsd arra, ami be fog következni, szeretettel, empátiával... Azt hiszem ebbe holmi bakancslistás ifjonc már nem igazán fér bele, nevezzük akármilyen tiprásnak is...
A Super Dady Yeolt talán épp ezért szerettem, mert nem ringat ábrándokba, de ugyanakkor a három ember - apa-anya-kislány - küzd egymásért... és végül megtalálják egymást, a betegség összekovácsolja õket, nem kívül, hanem belül, egymásban keresik a megoldást.... persze átmennek a kapcsolatok különbözõ fázisain, de ezek a fázisok sosem aljasak, lehetnek dühösek, elutasítóak, egymást bántók, de nem mindvégig természetesek, az adott helyzetbõl fakadóak.
.... nem akarok spoilerezni, de örülök, hogy én nem a "MAMA"-t láttam, hanem a Super Daddy-t és abban egy igazi anyát!:) õ sem tökéletes (melyikünk az?), de õt közelebb éreztem magamhoz.

Azért érdekes, hogy egy gyenge sorozat is nyomot hagyhat bennünk még egy év múlva is, ha beszélgetünk róla!:))))))))))))))))))
Hát még ha egy kis vitát is kavar!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2016 febr. 07. - 21:07:56
(222917/239047)
ami sztárságot, a sikert, annak megélését, kezelését, és a média befolyását illeti, majd holnap este!
Illiona 2016 febr. 07. - 21:04:22
(222916/239047)
Akkor megpróbálom kibontani amit gondolok az általad felvetettekrõl:

nem vonok egyenlõségjelet a The Producer, és a The Greatest Love közé!!!

A The Producer egy közepesnél is sokkal gyengébbre sikeredett tucatsorozat.
Ez a rossz minõsítés fõleg a fõszereplõnõ gyengesége, és nem a képessége, hanem a karakter hiteles megformálásának alkalmatlansága miatt.
Nem hogy nem tesz hozzá a filmhez, hanem lehúzza.
Egy másik, alkalmasabb szinésznõvel ez lehetett volna sokkal jobb.
Megjegyzem, más fórumokon, és facén is a nagy többségnek ugyanaz volt a véleménye mint nekem.
Ha a fõszereplõ srác nem lett volna benne, akkor félbe is hagytam volna.

A The Greatest Love esetében nem volt annyira rossz a nõ, de nem is tett hozzá a sorozathoz, viszont nem is húzta le.
Az esorozatbeni karakterébõl nem jött le az, hogy pár évvel korábban egy vagány, sikeres sztár lett volna.
Hiányoltam ezt a fajta sugárzást. Egy volt sztár évek mulva is rendelkezik egyfajta különös szikrával.
Amugy az is bajom volt, ha már itt tartunk, hogy valahogy az orvossal jobban el tudtam volna képzelni, õk ketten- mint két esetlen ember- pont összeillettek volna.
Hogy miért a nyegle pasi kellett?
Hát egy sztár mindig vonzóbb, mint egy szürke orvos, ugye?
A külsõség mindig vonzóbb, mint a csendes nyugalom?
Kinek az érvei ezek?
Amugy meg törvényszerûség, hogy mindig a nagyobb sztár viszi a nõt, ez egy olyan klisé, amit nem szegnek meg soha a sorozatkészitõk.

A The Graetest Love-t én a közepes sorozatokhoz sorolom, tetszett, és a nõ ellenére is még kellemesen nézhetõ sorozat volt.
De ujra nem nézném, az biztos!
Már nem emlékszem mikor beszéltünk errõl, de ezt a szinésznõt csak egyetlen szerepben láttam jónak, mégpedig a Pasta konyhalányaként. Hiába próbálkozik más karakterrel, egyszerûen nem tudja levetkõzni a tenyeres-talpasságát.
A The Master's Sunban sem voltam elájulva tõle, pedig mások mindenki. (ott magával a sorozattal, annak egész koncepciójával is voltak gondjaim)
A 2014-es In Sunggal készitett sorozatát pedig mind a mai napig nem birtam megnézni, pont miatta. Le van töltve, mindig ránézek, és kiráz a hideg ettõl a konyhalány stilusú beszédétõl, és lapozok. Pedig In Sung nagy kedvencem!
Tudom, hogy sokan viszont szeretik ezt a nõt, dehát nyugodtan, felõlem lehet!
Illiona 2016 febr. 07. - 19:57:08
(222915/239047)
egyszer megfogalmaztam a mondanivalóm, hát nem elszállt, mig képet kerestem a neten?
Ujra leirtam de némiképp visszafogottabban már.
Ezt olyan régen néztem, még akkoriban nem vágtam ki képeket!
Illiona 2016 febr. 07. - 19:51:21
(222914/239047)
Sziasztok!

Hû edimir, hogy mikre emlékszel, ez félelmetes!

azt hiszem a Mama c s 20 részes sorozatról beszélsz, az már több mint egy évvel ezelõtt néztem, vagy még több.
Abban volt valóban az az alapszituáció, hogy egy egyedülálló nõ hazajön Kanadából egy 13 éves körüli fiúval, mert halálos beteg - rákos - hogy megkeresse a fiú apját, hogy majd rábizhassa a gyereket.

Mindezt ugy csinálja meg, hogy kullancsként ráakaszkodik a feleségre, és szinte beépül a családba, barátságot szinlelve.
A házaspár amugy is sok problémával küzd, a feleség betegesen sznob, túlköltekezik, a férj pedig hát félrelépeget.
A nõ pedig megpróbál igazi családot faragni belõlük.
Eközben persze összejön egy 20-25 közötti sráccal, a rák és a 15 évnyi korkülönbség neki nem számit.

Amikor a filmet adták, én néztem folyamatában, de rajtam kivül senki. más helyeken sem tudok róla, hogy bárki megnézte volna ezt a sorozatot.
Koreában is ahogy vége lett, rögtön elfeledte mindenki, mintha nem is lett volna.

Ja, nekik nincs edimirjük :))))

Ez a sorozat számos etikai kérdést vetett fel bennem, ezek egy része szinte megválaszolhatatlan.

az egyik az utolsó pillanatig való titkolózás a 13 éves, de koraérett fiú elõtt.
Az anya nem érezte szükségességét egyetlen õszinte szónak sem, csak hazudozott amikor már a gyerek kétségbesetten sejtett mindent, akkor is.

A másik: ilyen durván beavatkozni egy házaspár életébe - a cél nem menti fel, miért mentené?
A fiú a vérszerinti apáé.
Azzal sem értettem egyet, hogy 13 év óta titkolta a fia létezését. Az apának akkor is joga lett volna tudni, hogy született a kapcsolatukból gyermek, ha visszautazott Koreába akkoriban.Az, hogy most gondolkodik, hogy beteg lévén kire hagyja agyereket, de történhetett volna egy autóbaleset pl, és akkor a fiú árvaházba jut Kanadában, és árvaként élhetett volna...
A másik, ahogy a házaspár intim életébe belenyúlt, az sem tetszett.
Mi köze volt a mostani feleségnek és a közös lányuknak a fiúhoz?

Lehet hogy Koreában erõsebben akarták ezt a "Szent Család eszményt nyomatni a népnek", és ebben mi európaiak már jobban vagyunk egyéni érdekérvényesítõk.
De ez a sorozat Koreában sem aratott sikert!

és még egy! az hogy valaki a halálra készülve felszedjen egy 20 éves srácot, és még utoljára kiélje a vágyait (diplomatikus fogalmazás, valójában másképp gondoltam!!!) ez bennem nagyon negatív érzést váltott ki.
Nem tudom ki emlékszik, egy libagoly találkozón feltettem egy etikai -filozófiai kérdést, és csak Maggi állt mellém, mindenki más azt véleményezte nincs igazam????
Az igaz, hogy egy másik sorozat kapcsán, de ugyanez a szituáció!
A 35-40 közötti nõ elcsábit egy 20-25 közötti srácot, pedig tudja, hogy halálos beteg.
Ezt a volt párja, a fia, a srác apja szeme elõtt.
Az srác hogy fog élni tovább ilyen teherrel.
A film nem követi a nõ haláláig az eseményeket, amikor összejön a sráccal, akkor ér véget, de éreztetik, hogy a hat hónapból 6 már eltelt, és bár még megven, de már nem sok van neki hátra...
Apropó, mi a liliomtiprás párja, ha a nõ az öreg és a fiú még éretlen, azt hogy nevezik?

Kép: a MAMA c filmrõl
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 18:54:05 8/10
(222913/239047)
Most fejeztem be a Super Daddy Yeol-t, egy fura sorozatot, ahol számunkra furcsa gegek szerepelnek, alájátszott hangok, eltúlzott gesztusok, nevetünk persze, pedig a történet igazából megrendítõ. Persze ezt már megszoktuk a koreai sorozatoknál.
Igazi érzelmi hullámvasútra ülünk fel, ha nézzük.
Az alapképlet egyszerû, a rákos anya keres a kislánya számára apát, aki majd tovább neveli, ha õ meghal. Illiona ismertetett már egy hasonló témájú sorozatot, azt nem láttam, ezt viszont jó szívvel ajánlom, szerethetõ karakterek és nem olcsó válaszok az élet nagy kérdéseire, a végéért külön tisztelem a készítõket..... Betegség, fájdalom, aggodalom... mindannyiunk életébe beköszöntött vmikor, a "sírva-röhögés" (átvétel maggitól) segít nekünk, hogy ne ragadjunk le a "miért?" kérdésnél.....
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 18:37:00 8/10
(222912/239047)
The Greatest Love a címe. Énekesek, színészek a showbiznisz alakjai a szereplõi, akad közöttük a csúcson lévõ és olyan, aki lecsúszott. Nem akarok a sztoriról mesélni, mert ez olyan spoiler lenne, ami levonna a meglepetésekbõl, amit a sorozat tartogat... nekem nagyon tetszett, különösen azért, mert utána gondoltam az elmúlt idõszak botrányainak, "híreinek"... és kicsit más színben látom õket, eddig sem voltam naiv e téren, de igazolta néhány sejtésem.

Néhány tanulság:
- ez a világ eléggé rideg, de épp a rajongók benne a legkegyetlenebbek...
- az internettel azonnal értesül a posztokon keresztül mindenki mindenrõl... az igazság szegény hiába próbálkozik, a látszat az erõsebb.... ráadásul a rajongó számára az arctalan kommentelés néha kontrollálatlan érzelemnyilvánulásokhoz vezet... amikor bele sem gondol, hogy micsoda károkat, fájdalmat okoz...
- bár Illiona szerint fantasztikus lehetõséghez jut egy-egy énekes és színész, ami az egyszerû halandónak nem adatik meg, így pár év csillogás többet ér, mint "jelentéktelen csendességben" leélt élet. Szerinte az ár megéri..... a filmet nézve kétségeink támadnak....
- lehetsz a csúcson, de ott sem vagy szabad, kötöttségek mindenütt, reklámszerzõdés, imidzs, kapcsolatok....
- és itt is van bizony hierarchia, a mûvészek világa nem az egyenlõké... és nem mindig a tehetség, az érdem emel fel. a csúcsról néha épp az emberséged, a korrektséged miatt csúszhatsz le....

Kicsit hasonló volt a The procuders sorozat, ami a népszerûség kérdését járta körül más szempontból....mindkettõben ugyanaz a színésznõ volt a fõszereplõ. Illiona szerint konyhalány típus, annak jó, de sosem hinnénk el róla, hogy alkalmas lenne a királyi konyhát vezetni, mert nincs igazi kisugárzása... nos, a The Greatest Love-ban épp erre volt szükség, egy lecsúszott egykori énekesnõ, aki nem különösebben szép és olyan jelentéktelennek tûnik.... pont ettõl lesz hiteles ebben a szerepben... és lassan kezdjük õt másként látni, mert mi is a szem helyett a szívünkkel látjuk, ahogy a két férfi fõszereplõ... és megértjük, hogy miért õt választják, ebben a nõben meg lehet bízni, ez a nõ nem kihasználni akar, hanem akár önmagának ártva, de megmenteni a társát, igazi, õszinte érzelmei vannak... a klasszikus "lótusz" lány... több sorozatban is elõjön ez a fajta karakter, én szeretem, mert a lótusz-emberek nélkül szegényebb lenne a világ...és sokkal ridegebb.....
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 18:02:38 8/10
(222911/239047)
Néha jó is kicsit "bolondot" csinálni magunkból, fõleg úgy, hogy mindenki benne van, így kevésbé feltûnõ!:)))))))))))))))))))

Nem kell a családi háznak idõsnek lennie, egy háztartásban óhatatlanul akad idõrõl idõre vmi, ami rakoncátlankodik, esetleg elromlik, tönkremegy... csak ne egyszerre tegyék!:))))))))))))))))))))))))))))))
offtopic
maggi99 2016 febr. 07. - 13:55:11
(222910/239047)
Elvesztettem a fonalat....mi ez a sorozat?
offtopic
maggi99 2016 febr. 07. - 13:54:32
(222909/239047)
Nem egy nagy dolgot kellett csinálni, hanem sok kicsit. Eltört, lecsúszott cserepek. Nagyon öreg már ez a ház. Feszegette nekem a mester a tetõlécek cseréjét is, de ellenálltam. Idén ennyi fér bele.

A farsangra sütit sütöttem és kellékeket készítettünk a lányommal, mert mindketten szerepeltünk egy-egy jelenetben. Állítólag jók voltunk. De igazából mi szórakoztunk legjobban, amíg próbáltunk. Kipróbáltuk a "sírva röhögést" is. Az ment a legjobban :)))
5-75-ig mindenki engedett bolondot csinálni magából. Nagyon élveztük :)))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 11:12:56 8/10
(222908/239047)
Nem olyan régen csinálták meg a tetõt, a vihar okozott benne kárt?

Farsangi készülõdés? Süti v. jelmez is?:))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 11:10:34 8/10 Előzmény kimbin01
(222907/239047)
Gratulálok az újabb picurihoz!:))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 10:37:54 8/10
(222906/239047)
Egyszer Illionával beszélgettünk a színészek/elõadómûvészek sorsáról, hogy mennyire lehet könnyû átélni a híres létbõl való kicseppenést, ill. a népszerûség hanyatlását átélni, feldolgozni... nos, mint oly sokszor, ebben sem értettünk egyet!:))))
Talán nem véletlenül született a mondás, "mindennek ára van". Néha nem is kicsi... sok hsz. íródott már népszerû színészeket ért támadásokról, botrányokká dagasztott történésekrõl, párkapcsolatok hivatalos bejelentésérõl és azok esetleges hátterérõl, arról, hogy nem is olyan egyszerû a reflektorok fényében élõknek a megfelelõ élettárs megtalálása, de a partneré sem...

Egy kedves vígjáték sorozat kalauzol el ebben bennünket persze a kellõ pzs fogyasztást is garantálva, ha a túlzó felszív mögé nézünk, akkor azért vhol megsejtjük azt a bizonyos árat... és nagyon nem mindegy, hogy kinek mikor kell azt megfizetni, mennyire erõs egyéniség, milyen stabil mögötte a háttér, hogy a zuhanást túlélje....

A The procudersbõl is ismert "konyhalány" ezúttal már nyugodtan vezetheti a királyi konyhát, nekem bejött az alakítása, meggyõzött, passzolt a szerepéhez.
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 10:22:31 8/10 Előzmény Illiona
(222905/239047)
Az ismertetõd után érdemes lenne egy magyar nézõi statisztika is... rajtad kívül garantáltan lesz még egy!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 10:20:43 8/10 Előzmény Illiona
(222904/239047)
Ismét egy lenyûgözõ fotó M-tõl. Nem csak a nap formája fantasztikus, hanem a különleges színhatások, a Nap, az égbolt hihetetlen színárnyalatai, sávjai... mindehhez egy költõi keret a tenger fodrainak csillámai és a magányos kis kõszirtecske, benne az ébredezõ madarak sötét sziluettjével, ahogy mindegyiket más-más ébredési stádiumban ér a napfelkelte... a még bóbiskolótól a már tollászkodóig.... ilyenkor érjük meg a napelemmel mûködünk valóságát, ami naponta lezajlik a maga természetes rendjében... napfelkelte... a természet életre kel....
8/10
offtopic
edimir 2016 febr. 07. - 10:03:35 8/10 Előzmény Illiona
(222903/239047)
Nem vagyok RAIN rajongó, de elképesztõ, amire képes... minden értelemben.... hm, érdekes volt a magyar nevû pszichológusnõ fejtegetése RAIN filmválasztásával kapcsolatban. Iszonyat fegyelmezett ez az ember, az a nyolc hónapos felkészülés a szerepre, azt túl is kellett élni, nem kevés testi szenvedés és lelki akarat árán...

élmény ezt az elemzést olvasni, mert minden sorában magas színvonalon igyekszik az egészen apró részleteken keresztül rámutatni a színész kvalitásaira.

köszönöm.
offtopic
maggi99 2016 febr. 07. - 09:07:27
(222902/239047)
Hát csúcs nem vagyok, legfeljebb terebélyes dombocska, de a jutalmat nagyon köszönöm. Tetszettek nagyon együtt :)))))
offtopic
maggi99 2016 febr. 07. - 09:06:00
(222901/239047)
Szia Jó reggelt :))
Köszönöm a kávét, még éppen elért. Ma sokáig aludtunk.

Éppen most kezdek a másodikba, aztán mennem kell. Egy úton már túl vagyok.

Örömmel olvastam a családod növekedésérõl. Remélem jól vannak?
Biztosan már nagyon várod õket.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 febr. 07. - 07:34:01 10/10
(222900/239047)
Sziasztok!

Remélem ágyban vagytok még, hogy ott igyátok meg az elsõ kávét, vagy teát.
10/10
offtopic
kimbin01 2016 febr. 06. - 12:48:51 10/10
(222899/239047)
offtopic
maggi99 2016 febr. 06. - 09:52:15
(222898/239047)
Nekem tetszenek ezek a halászok.
Még a WC-papírral együtt is van valami nagyon otthonos az együttlétükben. A reggelijük sem rossz :)))
offtopic
maggi99 2016 febr. 06. - 09:51:00
(222897/239047)
Sziasztok, szép napot Mindenkinek.

Nálunk minden a feje tetején. Godó helyett a tetõfedõre várva.... Szerencsére csak javítani kell, nem újra telepíteni az egészet :))))
Közben az esti közösségi farsangra készülünk. Remélem a cserepesek is elkészülnek addig.

A Gwamni erõdnél gondolom a "Legendás" nagy királlyal van találkozód? Esetleg a Kéksárkánnyal?
A másikat sajnos nem tudom. Lehet, hogy ismétlõ oktatásokon kellene részt vennem....
10/10
offtopic
kimbin01 2016 febr. 06. - 09:15:12 10/10
(222896/239047)
Sziasztok!

Az szalvéta helyett van, vagy arra, amire kell?

Nincs senki aki tudná a választ? Felteszem még egyszer a kérdést.

Jelenleg a Gwanmi erõdnél idõzök, találjátok ki mit ismétlek!!
Elõtte pedig a Girin barlangoknál, ezt is találjátok ki!

Hogy jobban forogjanak a kerekek...........
Illiona 2016 febr. 06. - 08:35:44
(222895/239047)
és a hogy ne legyen olyan személytelen: a halászok.

a 4 "jómunkásember."

Koreában teljesen természetes, ha wc papir van az asztalon...
itt már tartója is van...
Az üvegkancsóban az ivóviz...
Illiona 2016 febr. 06. - 08:31:55
(222894/239047)
a sülthal közelebbrõl!
Illiona 2016 febr. 06. - 08:30:19
(222893/239047)
Sziasztok! Szép hétvégét mindenkinek!
Nekem sajnos munka...
De közben a kedvenc dalaimat hallgatom, igy ki lehet bírni.
Ime egy teljes hangerõ és lehet tevékenykedni:

https://www.youtube.com/watch?v=BQ6pKffFQvU

Kép: ez a halászok reggelije. Ma reggel Gyeongjuban...
Kifogva, tisztitvqa, megsütve, barátok, béke, királyságérzés...
10/10
offtopic
kimbin01 2016 febr. 05. - 19:28:49 10/10
(222892/239047)
Sziasztok!

Rég voltam, mert letudtam az engem érdeklõ, tetszõ filmeket, most levezetésként ismétlek.
A hónap végén készülnöm kell a gyerekek jövetelére, akik március elején jönnek.
Mindkettõ jön az anyával, egyik a karjában, másik a hasában.

Ugye legutóbb a Gwanggaetot néztem, aztán angolul folytattam, és teljesen jó volt, mert az elsõ fele
le van fordítva, így sokkal könnyebb a másik felét így megnézni. Gyakorlatom van már benne.

Persze megnéztem még mást is, When It's at Night, You Came From The Stars, A maszkos ügyészt, meg
az Éjszaki tudóst. Most Dokmanunknak egy új sorozatát kezdték fordítani, meg PSH-ét. Ebben szerepel
még a szép orgánumú vámpírunk Gwi.

Jelenleg a Gwanmi erõdnél idõzök, találjátok ki mit ismétlek!!
Elõtte pedig a Girin barlangoknál, ezt is találjátok ki!
Illiona 2016 febr. 04. - 18:52:03
(222891/239047)
The Himalayas

és a fõszereplõ
Illiona 2016 febr. 04. - 17:58:23
(222890/239047)
The Himalayas

és végül egy kép a készülõdéskor
Illiona 2016 febr. 04. - 17:56:26
(222889/239047)
The Himalayas

még egy havas kép

Nem az egész film a hegyen játszódik, sok jelenet a felkészüléskor készült.
Nagyon jó lenne ezt a filmet moziban nézni, talán õsszel a filmes fesztiválon, ha lesz
Illiona 2016 febr. 04. - 17:52:46
(222888/239047)
The Himalayas

Hû, hogy ez mekkora film!

- mindenki jó meleg szobában filmezik? Értékeli is? Csak kérdezem?

- minden tiszteletem a készitõké, a szinészeken kívül mindenkinek, aki akár a kamera mögött ténykedett!
Emberfeletti munka lehetett!!!
- Felirat nélkül sok dolog nem világos, de ezt LÁTNI IS kell!
Magát a film képi világát elég egyáltalán önmagában befogadni, azután majd lehet felirattal akár a filmet értelmezni is!

- (megkönnyebbült sóhaj):Jó hogy nem szegõdtem el statisztának, biztos hitelesen megfagytam volna!!! :)))))
Illiona 2016 febr. 04. - 12:26:21
(222887/239047)
A The Himalayas c sikerfilm letölthetõ az Avistáról!!!

persze felirat még nincs, de én azért este belenézek!
eddig 7,7 millióan nézték meg csak Koreában moziban!

A sikere sokkal nagyobb, mint az ugyanazon a napon, 2015 12 16-án megjelenõ The Tiger c mozifilmé, aminek még szintén nincs felirata.
Illiona 2016 febr. 04. - 08:09:35
(222886/239047)
és egy ma reggeli napfelkelte fotó, Gyeongjuból, a Keleti Tengernél.
Ez már egy tökéletes Omega alakú nap, remélem M is elégedett végre.
Illiona 2016 febr. 04. - 07:57:46
(222885/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

ime a RAINrõl készült nagyon alapos elemzõ cikk 2. része:

http://ricemegatronexpert-mag.blogspot.hu/2016/02/jatszani-szuletett-jung-ji-hoon-rain.html?view=magazine

Azt hiszem, kétség nem fér hozzá, hogy az õ egy különleges képességekkel megáldott mûvész!
Illiona 2016 febr. 03. - 20:45:07
(222884/239047)
The Empress of China 32/96

Õfelsége a sok lámpásával.
A Nagy Tang Birodalom felemelkedésének fényei...
Illiona 2016 febr. 03. - 20:42:56
(222883/239047)
The Empress of China 32/96

epizódismertetõ

Xu és Wu megbeszélik, hogy a trónörököst segitik ebben a helyzetben, és a császár elõl eltitkolják a történteket.
Addig, még Wu beszél a trónörökös mesterével és feleségével, hogy mit lehetne tenni, Xunak el kellene vonni a császár figyelmét. De Xu épp arrafelé tereli a császárt séta közben, ahol a titkos találka van, igy õfelsége meglátja, és meghallja a történteket.
Közben a trónörökös a barátjával a hegyen a tanyán beszélget. Chen Xin megkérdi, miért ragaszkodik ennyire hozzá a herceg, a válasz, mert egy gyerekkori játszópajtásra emlékezteti, akit az apja öletett meg. Azt mondja, minél jobban próbálja elfelejteni a sok meghalt barátot, annál inkább emlékezik rájuk.
Kéri a barátját, menjen el messzire, és éljen egyszerû pásztorként, és soha ne jöjjön vissza, az anyjáról õ gondoskodni fog.
Miközben késõbb Chen Xin fát vágni megy, megjelenik a felbõszült császár, és egy suhintással levágja a fejét a férfinak! Mindezt úgy, hogy az odarohanó trónörökös látja. Elõször nekiront õfelségének, de azután összeroppan, és megadja magát, megkötözve viszik el a katonák.
A 2. herceg és a 2. királyi ágyas titkos megbeszélést tartanak, ahol a 2. herceg megigéri a korlátlan teljhatalmat a palotában a nõnek, ha sikerül megszereznie a trónt.
Igy, hogy a trónörökös valószinüleg lemondatódik, most õ lesz a várományos.
Nagyon magabiztosak…

Éjjel a császár és Wu iszogatnak egy teremben, ahová csak a császár léphetett be eddig.
Minden olyan embernek, akit eddig õfelsége sajátkezüleg ölt meg, ég egy lámpás.
Most Chen Xinnek gyujtott meg egyet. A terem fényben uszik, nagyon sok lámpás ég már.
Az olajat õfelsége sajátkezûleg pótolja, hogy soha ki ne aludjon egy is.
Hét ilyen egy szorgalmas, gondoskodó uralkodó!

Kép: idilli délután a hegyen, egy tanyán.
a két barát, beszélget, iszogat, fözöget. Beszélnek a barátségról, Sorsról, hûségrõl, áldozatvállalásról.
Nem is sejtik, hogy õfelsége már felbõszülten közelit...
Illiona 2016 febr. 03. - 19:27:25
(222882/239047)
The Empress of China 31-96

epizódismertetõ

Xu, a kétarcúvá lett korábbi barátnõ meglátogatja a fiatal, terhes ágyast, és megpróbálja titokban rábeszélni, hogy a szülést követõen ölje meg a gyermeket, és fogja rá nagynénjére, a 2. királyi ágyasra, mert az a nõ eddig is sok csecsemõt megöletett, sokszor az anyával együtt, de mindig megúszta, és a császár soha nem hitt ezeknek a meséknek. Így viszont tudnák a legnagyobb befolyással bíró legelsõ ágyast likvidálni.
A fiatal lány megrémül, neki most esélye sincs túlélni, vagy csak kegyetlen áron.
A 2. királyi ágyas már kezdi is terjeszteni a pletykát, hogy a fiatal ágyasnak ellenségei vannak a palotában, hogy majd õ minden gyanún felül legyen.

A trónörökös látszólag belesímul az udvar szokásaiba, és közli is hogy napokra elmegy apjáért imádkozni egy hegyi templomba. Mindenki örül hogy igy pikk pakk megjavult.
A 2. herceg viszont nem ideges, hogy a trónörökös helyzete megszilárdulni látszik, csak mosolyog… Mintha tudna valamit...
A trónörökös felesége viszont megsejt valami rosszat, és utána szökik a hercegnek.
Nem tudom ez a templom mennyire van a városon kívül, de csak ugy selyemruhában, az összes fejdísszel együtt.
Meglátják a trónörökös herceget, egy tanyán, ahol kecskéket tartanak, a korábban általa lefejezett barátjával, akivel örömmel üdvözölték egymást.
A két barát meghitt kapcsolata látszik, hogy igazi barátság. Csakhogy nem engedelmeskedni sõt becsapni a császárt, az bizony felségsértés…
A trónörökös felesége tudja ezt, meg is rémül.
Rögvest felkeresi Wu-t, hogy most mitévõ legyen. De csak az álszent barátnõt, Xu-t találja, aki mézes mázas szavakkal kiszedi belõle a történteket.
Valahogy a herceg barátját titokban meg kellene ülniük…

Kép: a látszat csal: a két bájos nõ épp emberéletekrõl csacsog, ki kinek mikor és hogyan kellene megölni.
offtopic
maggi99 2016 febr. 03. - 10:12:08
(222881/239047)
Mit szólnátok egy február végi LIBAGOLY TALÁLKOZÓ-hoz?

Tehát
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ - 2016 - libagoly farsang!:)

február 27. szombat - valahol egy jó kis étteremben, a metró közelében.
Téma: minden, ami koreai, minden, ami érdekel, minden, ami csak az eszedbe jut!:)))))))))))))

1./ edimir
2./ vonder /megígérte, hogy a következõn ott lesz, ez pedig AZ a következõ!:)/
3./ maggi
4./ Dorombka
5./ Illiona
6./ Cilia
7./ Mennyei Harmónia
8./ micike (?????)
9./
10./

Addig is jelentkezzetek. És fõleg gyertek !!!! :)))))
offtopic
maggi99 2016 febr. 03. - 10:08:08
(222880/239047)
Sziasztok, szép napot mára is Mindenkinek :))

Tetszik Micike ajánlata ezzel a koreai étteremmel. Egyszer már ki kéne próbálnunk.
Bár én elég félõs vagyok az új ételek terén, különösen az erõs fûszerektõl tartok. De egyszer talán túlélem....
Kérdés, mennyire vagyunk bátrak, vagy kiváncsiak?

A cím alapján, ez a Keleti pályaudvar melletti utcában van. Tehát 2-es és 4-es metro közelében. Talán itt még parkolni is lehet a közeli kis utcákban.

Február 27-ig még elgondolkodhatunk rajta.
10/10
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:47:53 10/10 Előzmény Illiona
(222879/239047)
Édentõl Keletre.
Én a könyvre http://legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li1966 és a filmre http://www.port.hu/edentol_keletre_east_of_eden/pls/w/films.film_page?i_film_id=673 gondoltam.

De egyszer majd jól megnézem (SSH miatt már tuti :)), csak idõ kellene több.
Talán majd ha lesz legalább egy hétnyi szabim egyben, akkor elkezdem, aztán majd csak kibírom valahogy a napokat, amikor be leszek szippantva a sztoriba, de már dolgoznom is kell... (ennél nagyobb problémám soha ne legyen)

A szodzsu pedig nagyon csábító, már az ígérete is!
(kép innen: http://welovebudapest.com/kavezok.ettermek/uj.autentikus.koreai.ettermet.talaltunk.budapesten )
Mentem.
:)
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:09:55 10/10
(222878/239047)
Obsessed: a végsõ elhatározás...

Most egyelõre mennem kell, nem tudom mikor járok erre legközelebb.
Addig is legyen szép napotok!
:))
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:07:08 10/10
(222877/239047)
Bocs, de úgy élvezem, hogy tudok képeket kivágni! :)))
10/10
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:06:15 10/10
(222876/239047)
.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:05:19 10/10
(222875/239047)
.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:04:28 10/10
(222874/239047)
.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 febr. 01. - 15:03:32 10/10 Előzmény Illiona
(222873/239047)
Szép napot Mindenkinek!

Obsessed megnézve telefonon kicsiben és este újra a monitoron. Hát SSH vibrálása átjött már a 4 colos képernyõn is, de nagyban élvezetesebb... :)))
Ez a film csupa feszültség és dráma, végig bizsergeti az ember minden porcikáját.

SPOILER. Kim ezredes (SSH) olyan, mint egy ketrecbe zárt tigris, feszülnek az izmai, idegei, csak a szerelmével lazul el, nagy ritkán még mosolyognak is, de aztán újra ott a bûntudat és a feszítõ vágy...
A feleség kedves, naiv (fõleg a többi koreai úrinõ katonafeleség között), bár sokkal fontosabbak neki a külsõségek, a gépies "gyerekcsinálás" ('ügyes voltál'), mert már csak nekik nincs... Talán régen mások voltak, de már csak egymás mellett élnek.
Az új beosztott százados (nem barát) idegesítõ a folyamatosan erõltetett lazaságával, mosolygásával, miközben kegyetlen a foglyokkal, sunyi (a mama is megmondja menyének, hogy a fia gonosz).
A kínai feleség nem vegyül, szótlan, nem vesz részt a többi nõ társasági életében - viszont Kim ezredessel ehhez képest szókimondó. Ki tudja, ha nem mondana olyanokat, amit az ezredes hallani akar, akkor is kialakult volna-e ez a titkos-tiltott szerelem közöttük?
Cherchez la Femme!
Hiszen õ az, aki gondoskodik az ezredesrõl a felesége helyett ('egyen barackot, az jó a dohányosoknak'), aki elmondja, hogy tetszett a látogatása a kórházban - ezzel mintegy bátorítja a férfit az udvarlásra. Máskor elküldi, de mégis a végén derül ki, hogy õ már korábban arra kérte a férfit, soha ne felejtse el, élete végéig. Úgy is lesz...
És amikor az ezredes majdnem meghal (és mindent felad) miatta, akkor sem megy utána, pedig a film végén úgy tûnik, hogy a férjét elhagyta/elváltak (?), hiszem a lánykori nevét használja. (Úrinõnek tûnik, de nem tudom, mi lehet az a nagy épület, ahonnan kijön a katonák hívására.)

SSH rendkívül meggyõzõen alakítja a nõ után vágyakozó férfit, akit lassan felõröl a vágyakozás és a visszautasítás. Tényleg folyamatosan cigarettázik, vagy szeretkezik, vagy a száját, arcát babrálja ábrándozva...
Ahogy a "tánctanár" mondja: biztosan tetszik neki valaki, mert tele van élettel.
Szépséges! :))))

És persze ott a vietnámi háború, mint háttér (ma már elõkelõen poszttraumás stressznek hívják a háborúk borzalmait átélõk lelki kikészülését). De nem vagyok biztos benne, hogy ez kellett a férfi és nõ egymásra találásához, hiszen a szerelem, a vágy - és a magány - bárhol utolérhet.
Illiona 2016 febr. 01. - 14:05:30
(222872/239047)
egy mandarinültetvény, növényházas technológiával Koreában:

Vagy Gyeongjubeli diákok voltak Jejun, vagy Jejui diákok Gyeongjuban, a lényeg ez a technológia, és a gyönyörû gyümölcs.
Jejun ettem ebbõl a fajta mandarinból, 3 db 10000 won, vagyis 2500 forint!!!!
Illiona 2016 jan. 31. - 17:51:47
(222871/239047)
Az East of Eden 56 része valóban soknak tünik, de amikor majd benne leszel, már nem tünik úgy, bármeddig szivesen elnéztem volna.
Hogy miért ez a cím, azt nem tudom.
Én az elsõ pár részt egyszerûen beletekertem, nem voltam kiváncsi a gyermekkori részekre, talán 2-3 rész ilyen, késõbb ugyis visszautalnak rá, az is elég.
Ha mindig aszerint választunk, hogy rövid legyen, akkor egy csomó értékrõl viszont lemaradnánk.
Vagyis HAJRÁ!

Jutalmul, ha jössz a találkozóra, akkor viszek neked sojut!
Szóval mindegy hogy hol lesz a tali, megkapod!
Illiona 2016 jan. 31. - 17:44:31
(222870/239047)
Sziasztok!

Az Obsessed egy nagyon jó film, de nem egy rózsaszin lányregény filmadaptációja!!!!
Vannak kemény jelenetek a vietnámi háborúból, és az onnan hazatérõ katona mentálisan megzúzott lelkérõl.
De van szerelem is... -A barát felesége...
és van pár érdekes jelenet is, fullasztó, izzasztó, lihegõs, ablakbepárásító.
SÕT! ÉS! Song Seung Hun hatkockája után a hatsóját is meg lehet látni!
-Hogy dublõrrel vagy õ maga, ezt nem tudom, nem szoktam a filmkészités rejtelmeibe belebonyolódni, mindenesetre bevállalós, mégsem 18 karikás.
A film a háborút túlélõ reményvesztett ember kétségbeesett kapaszkodása az életbe, és az egyetlen segitség csak a szerelem tiszta érzelme lehet. Lehetne.
Lehet?
Kép: posztere az Obsessednek.
10/10
offtopic
micike_MSc 2016 jan. 31. - 02:29:09 10/10 Előzmény Illiona
(222869/239047)
Köszönöm a sorozat ajánlóját, mindenképpen meg fogom nézni. Már többször találkoztam ezzel a címmel, éppen ideje bepótolnom a hiányosságaimat, bár ez a "mindössze 56 rész" engem sokkol - õrületes idõtávlat ez nekem... :))))
(A doramax-ról töltögetek, 40 rész már megvan, bár jó sok kattintgatással jár, de legalább nem kell regizni; ráadásul láttam olyan részt, ami kb. 1 óra 23 perces!)

Nem tudom, mennyi közös vonása van az eredeti regénnyel és a filmadaptációval, de ha ugyanolyan lenne, akkor is tök más lenne a koreaiakat ismerve. :)
Mindig elcsodálkozom, mennyire bõségesen használják a "nyugati kultúra" remekeit és klasszikusait a filmekben, sorozatokban. Pl. a Personal Taste-ben Rimszkij-Korszakov Dongóját, mikor a papa "ráröpül" az elkényeztetett fiacskájára nevelési célzattal, meg a galériában Kandijszkij festményeit, vagy a BOF-ban Sosztakovics keringõjét (bár gondolom, keringõzni csak európai klasszikusokra lehet, koreai folklórra kevésbé), stb.
Nyilván a XX. századig elzárt "Remetekirályságot" korábban nem érhették nyugati hatások, most bezzeg az ott állomásozó amerikai szövetségesek révén annál inkább. Ezzel szemben "amcsi" filmekben a koreaiak legtöbbször csak észak-koreai terroristaként jelennek meg...

Ami Song Seung Hun-t illeti: az Obsessed már rég arra vár, hogy megnézzem, lehet, hogy most bele is fogok.
(Éppen a 2. éjszakámat töltöm, rendkívül nyugis - lekopogom -, úgyhogy ideális alkalom filmnézésre, még ha csak a telefonom van kéznél, akkor is.)
Jó éjt!
10/10
micike_MSc 2016 jan. 31. - 01:41:00 10/10 Előzmény Illiona
(222868/239047)
Ha hiszed, ha nem, még nem láttam teljesen a No Regret-et, csak úgy bele-belenéztem (jó régen)...
Sajnos ennek is 2cd-s felirata van, ami nem illeszthetõ a filmhez.
Ha valaki tud olyan programot, amivel a több cd-s felratok összeilleszthetõk, akkor kérem, ne titkolja az infót! Köszi. :)))
10/10
micike_MSc 2016 jan. 31. - 01:27:09 10/10
(222867/239047)
Nagyon kérdõjeles, hogy tudok-e menni, mert elõtte és utána dolgozom, de azért tervben van.
És tudom, hogy az eddigi kb. 20 találkozóból eddig csak kettõn vettem részt, de azért lenne egy kérdésem/ javaslatom.

A korábbi K-Pop büfébõl "nõtt ki" a K-Point nevû étterem, szintén nem messze a Keletitõl (ha már Edimir korábbi szíves invitálásában metró-megálló közelébe szervezne találkozót).
Ritkán járok Bp-en, de a K-pop-ban egyszer voltam, nagyon bejött... Kérdeztem a fiút, nincs-e, nem lesz-e szodzsujuk és azt mondta, a fõnöke éppen azon mesterkedik, hogy legyen. Lehet, hogy csak úgy kapott engedélyt, hogy étterem is kellett hozzá? :)))
Mindenesetre ez az étterem gyönyörû, hangulatos, legalábbis a képek és a cikk alapján.
http://welovebudapest.com/kavezok.ettermek/uj.autentikus.koreai.ettermet.talaltunk.budapesten
fb-profil: https://www.facebook.com/kpoint31restaurant/
10/10
micike_MSc 2016 jan. 31. - 01:08:19 10/10
(222866/239047)

Tehát

Téma: minden, ami koreai, minden, ami érdekel, minden, ami csak az eszedbe jut!:)))))))))))))

1./ edimir
3./ maggi
4./ Dorombka
5./ Illiona
6./ Cilia
7./ Mennyei Harmónia
8./ micike (?????)
9./
10./
10/10
micike_MSc 2016 jan. 31. - 01:04:53 10/10
(222865/239047)
Szép estét minden erre járónak!
És persze elsõsorban Neked, Illi drága, aki a rendszeres ismertetõiddel életben tartod a topicot. :)
Olvasgatom a soraidat, pl. ezzel az "Isten veled, ágyasom" c. kínai filmmel is felcsigáztál, a jutubról már leszedtem (CC-vel), magyar feliratot 3cd-set találtam, de majd egyszer megnézem valahogy...
Illiona 2016 jan. 31. - 00:14:48
(222864/239047)
.
Illiona 2016 jan. 31. - 00:13:59
(222863/239047)
Bocs de eltévesztettem, még jó hogy észrevettétek, és figyelmeztettetek:

Nem is a Cruel Love, hanem Crazy Love c soriban volt ez a szinésznõ szintén fõ...

a képen is a Crazy Love posterképe van.
Illiona 2016 jan. 30. - 16:21:59
(222862/239047)
Honesty (2000)

és egy boldog kép.
Ja, ez épp csak az 5. részbõl van.

A sorozatot a sz avistáról szedtem, de nem a legjobb minõségû, angol van hozzá.
Illiona 2016 jan. 30. - 16:19:37
(222861/239047)
Honesty (2000)

a kõgazdagék butuska lánykájáról is teszek ide képet.

ez a szinésznõ már több általam látott sorozatban is játszott, a legnagyobb szerepe talán a Cruel Love c sorozatban, ahol egy feleséget alakított, akinek meghal a kislánya, ezután a férje elhagyja, kidobják a házból, és megpróbál ujra elkezdeni élni.
Ez egy kemény szerep volt, de nagyon jól megoldotta.
Illiona 2016 jan. 30. - 16:14:51
(222860/239047)
Honesty (2000)

ime a gaz csábító!!!
Én megértettem õt is, egyszerûen szeretett volna jobb életet élni.
Illiona 2016 jan. 30. - 16:12:46
(222859/239047)
Sziasztok!

Miután tudjátok hogy az egyik 3TB-os külsõ vinyóm decemberben elszállt, igy az ujat elkezdtem feltölteni, oly módon, hogy az avistán rákerestem a koreai komplett sorozatokra, igy találtam jópár olyat, amirõl még soha sehol nem is hallottam.
Fõleg a 2000-2008-as évekbõl.
Egy ilyen sorozat a Honesty címû, 2000-ben készitették, és az Ázsiawikin sem található.
A benne szereplõ szinészek lapjáról is próbáltam elindulni, hiszen a fõszereplõnõ a Temptationban is az, és a Twenty Againban is, de ez a sorozat az õ adatlapján sem elérhetõ.

Pedig nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!

az alapszituáció, hogy van egy szegény, de okos lány, az alagsorban lakva, akit elcsábit egy férfi, aki azt hiszi, hogy õ az emeleten élõ kõgazdagék lánya.
A kõgazdagék lánya szintén szép, csak épp buta, és velejéig romlott.
A gonosz lány kiveti a hálóját egy jóképû, gazdag fiúra, aki viszont, mint egy mesében, az alagsori szegény lányt szeretné.

A sorozat 16 részes, izgalmas, fordulatos cselekmény, és nagyon jó szinészi alakítások.
Nem pörög ugy, mint a maiak, hosszabb, egyszerûbb jelenetek, viszont alapos kidolgozottság.

A képen a "jó" fõszereplõ
10/10
diane 2016 jan. 29. - 18:27:28 10/10 Előzmény Mennyei Harmónia
(222858/239047)
Ó, sajnos a 27.-e nem jó nekem.
Vendégeim jönnek aznap.
Illiona 2016 jan. 28. - 20:39:35
(222857/239047)
Farewell My Concubine: Isten Veled ágyasom!

ez a helyes magyar cím.

A képen a két fõszereplõ, színpadi maszkban.
A maszk egy érdekes dolog.
amit gondolsz , érzel ugy hinnénk eltakarja, elfedi, mögé lehet bujni.
De ez nem igy van ezeknél a festett maszkoknál.
Minden érzelem, hangulat, fájdalom, bánat felerõsödve jelenik meg, eltitkolhatatlanul, põrére vetkõztetve a személyt.
Illiona 2016 jan. 28. - 20:27:56
(222856/239047)
Farewell My Concubine - a Király Ágyasa

már korábban irtam a film tragikus sorsú fõszereplõjérõl.

Itt ennek a szállodának a 24. emelétérõl ugrott ki.
Egyetlen pillanatig nem volt kétséges, mennyire azonosult ezzel a nehéz szereppel, a nõi ruhába bujtatott mély érzésû férfi meghasonlásával.
A szinész neve Leslie Cheung, ha rá akartok az életére keresni.
Lehet-e összehasonlítani az õ, és Lee Jun Ki szerepmegformálását?
Erre várom azok véleményét, akik megnézik ezt a filmet.
Talán két hét múlva sikerül a feliratot elkérnem.

Nem angolból fordítottat.
A kínai nyelvet magas szinten beszélõ filmértõ ember minõségi szeretetfordítása.
(ott volt a vetitésen, és vele lehetett beszélgetni a film után a korról, meg ugy általában.)
Illiona 2016 jan. 28. - 20:06:57
(222855/239047)
Farewell My Concubine - A Király ágyasa

A filmet emésztgetve sokszor eszembe jutott a koreai filmek egyik kiemelkedó alkotása a Király és bohóc.
Vannak párhuzamok, és vannak különbözõségek.
Maga az ötlet biztosan egyedi mindkét esetben, de hasonlóságok némely hangulatban egyértelmûen felbukkannak.

A kínai film viszont 1993-as, a koreai viszont 2006-os...
Illiona 2016 jan. 28. - 19:59:05
(222854/239047)
A király Ágyasa -- Farewell My Concubine

A történetrõl - csak amennyi kedvcsinálóként lehetséges

A opera szó ebból a szmpontból egészen mást jelent, mint amit mi itt Európában értünk alatta.
Kínában a Pekingi Opera Hatalmas, látványos, túldiszes maszkokban elõadott történelmi darabok, amelyekben vékony, visitó hangon énekelnek. Ennek a fajta operának a Mai Kína területén 300 éves hagyománya van.
Külön társulatok jöttek létre, akik mûvelték ez a mûvészeti ágat.

Egy ilyen történelmi témájú operaelõadás címe volt az hogy " A Király Ágyasa".
Ezt tanulták be -más operákkal együtt persze - a fõszereplõink, ezt mutatták be annyiszor.
A filmben mindig a szinpadi elõadásból csak 1-2 percet vágtak be, ami még egyébként pont elviselhetõ volt az európai fülnek szinte nyekergés + fémkorongvágó hatású "éneklésbõl"
Ezekben az operákban nem voltak nõk, a szerepeket is nõknek maszkirozott férfiak adták elõ.
Maga a film a gyerekek társulathoz való kerülésével kezdõdik, ahol A Mester veszi õket kezelésbe, és farag belõlük Mûvészt.
Hogy hogyan, és milyen áron lesznek vezetõ mûvészei õk ketten a Pekingi Operának?
Hogy a siker milyen változásokat eszközöl a személyiségükben?
Hogy maga az a vérzivataros kor, amelyben éltek mit hoz az életükbe, és mit vesz el tõlük?

A film majdnem 3 óra. Utána Meghökkent, kiürült, fejbekólintott állapotban bambán üldögélés: minimum 1-2 óra!
Illiona 2016 jan. 28. - 19:30:00
(222853/239047)
Sziasztok!

Hol van mindenki?

Visszatérnék néhány gondolat erejéig a kedden a szegedi Kinai Filmklubban vetített "A Király ágyasa!" c filmhez, már vannak saját képeim is, nemcsak amiket a neten találtam.
A film simán leszedhetõ az avistáról.

Egy könnyû film ugy vasárnap délutáni családi mozinak, elterülve a tv elõtt - ez NEM az a film!

aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, valami jó kis lazulásra - ez NEM az a film.

aki szomorú, és sírni szeretne, és zsebkendõ bekészitve - ez NEM az a film.

nekem is várnom kellett a megtekintés után két napot, hogy lecsengjen bennem az az érzelemhullám, amit kiváltott.
Megrenditõ volt, mégsem kellett egy könnycseppet sem letörülni.
Egy történet, két férfi élete, sorsa egy olyan világban ahol már túlélni is mûvészet. Ahol gyerekként túlélni a mûvészet csúcsa.
A film az 1920-as években kezdõdik, és 1977-ben fejezõdik be. A szereplõk végigélik a Kínai állam születése, és földrengésszerû társadalmi változásainak több eseményét. Végigélnek sok veszélyes politikai formációt, de vajon túlélik-e? megmarad-e az ember embernek, és megalkuszik -e illetve ha igen, milyen áron?

A film alkotója, rendezõje egy húsbavágó szembesítést végeztetett a kínai néppel: képes-e arra, hogy visszanézzen, és megértse, egyáltalán felfogja, milyen viszonyok voltak, milyen értékeket semmisitettek meg, mit hoztak helyette, egyáltalán, mit tett az ember itt.
Fájdalmas ez a szembesülés, nem is hozott ez a film osztatlan lelkesedét a hazájában, Be is volt tiltva egy kis ideig.
Viszont hatalmas siker volt nemzetközi szinten, igazi díjesõt eredményezett.
Hogy miért?
Talán, mert mindenki rácsodálkozott erre a szembesítésre. Mert minden nép vágyik arra a saját XX. századi történelmének az õszinte, kendõzetlen feltárására.
Talán, mert más népek is érzik ennek sürgetõ szükségességét, de mégsem teszik meg.
Hogy miért? Talán mert gyávák hozzá.
És mi magyarok? nekünk van ilyen adósságunk?

kép a filmbõl.
Illiona 2016 jan. 27. - 21:51:48
(222852/239047)
The Empress of china 30/96

A trónörökösnek felajánja a hûséges barát, Chen Xin hogy nyugodtan végezzen vele, õ ezt elfogadja.
Kimennek ujra az erdõbe, és a trónörökös kihuzza a kardját. Az az idõ, amig a kard a hüvelyét elhagyja, fémes hangot hallatva, szinte végtelennel tünik. A trónörökösnek, a barátnak, és bizony nekünk nézõknek is.

A trónörökös másnap megjelenik apjánál, ládában hozva –õfenségének dedikálva- a levágott fejet.
a trónörökös „megtérésének” megünneplésére nagy lakomát rendeznek, ahová mindenki hivatalos, és el is megy.
A császár fiatal ágyasa, aki jelenleg babát vár, szintén menne, de az 2. királyi ágyas nem engedi. Kiszökik a kertbe és kihallgatja annak beszélgetését, a szülés után a nõ "természetesen" elvérzik, és utána õ maga lesz, aki a gyermeket majd felneveli, ezzel biztosítva a helyét a palotában.
A fital nõ kétségbeesik, és elszökik õ is az ünnepségre, ahol sikerül titokban pár szót Xu ágyassal váltania.
Megtudjuk, a palotában közbeszéd tárgya, hogy a frissen szült anyák és babák meghalnak a 2. királyi ágyas közbenjárásának okán.

Kép: a trónörökös azzal a dobozzal.
Illiona 2016 jan. 27. - 20:59:11
(222851/239047)
The Empress of China 29/96

epizódismertetõ

Minden a trónörökös rémálvával kezdõdött. Álmában meghalt kedves barátja, titkára, testõre, szolgája. A mindenese. A mindene... A nevét a googlee csak „szív”nek fordítja.

és lám ahogy reggel lesz, megjelenik õfelsége és egy lovat ajándékoz a trónörökösnek.
Nem önzetlen az ajándék. A trónörökös elleni nemesi beadványok elégetésének ára van: a kedves barátot el kell maga mellõl távolítania. És hûsége jeléül azt kéri a császár, ez saját magának kell megtennie.
A trónörökös szenved, de meg kell igérnie.
Kimennek vadászatra, és a barát már tud mindent, de nem szól, megpróbálja könnyûvé tenni a herceg számára amit annak tennie kell.
Van-e ennél szebb gesztus?
A trónörökös képtelen megtenni, visszaérkezve már szemrehányó tekintettel néz rá tanitója, és az egész udvar errõl a megfutamodásáról beszél...
Õfelsége hadjáratba indul, személyesen, Wu aggódik, és elkisérné õt, de az nem engedi.
Kb 1 évig lesz távol…

Kép: a hûséges barát, nyilra várva...
Az egyetlen bûne, hogy a trónörökös herceg túlságosan kötõdik hozzá...
offtopic
Mennyei Harmónia 2016 jan. 27. - 19:56:51
(222850/239047)

Tehát

1./ edimir
3./ maggi
4./ Dorombka
5./ Illiona
6./ Cilia
7./ Mennyei Harmónia
Illiona 2016 jan. 27. - 19:44:22
(222849/239047)
The Empress of China 28/96

epizódismertetõ

A palotában ketten is megkörnyékezik a császárt, és döntésre akarják bírni- na persze az érdekeiknek megfelelõen.
A trónörökös tanitója a kiegyezést, megbékülést sürgeti a jóutra tévedt trónörökössel, hiszen a palotán belüli béke jó üzenet azoknak, akik még mindig a jóslatban hisznek.
A miniszterelnõk, aki a császár legfõbb tanácsadója, még mindig Wu halálát sûrgeti. A trónörökössel kötött szövetsége Wunak pont azt erõsíti meg, hogy veszélyben a Tang trón, hiszen a trónörökös egy gyenge jellem, és gyermeke sem született.
Közben a palotában uj ellensége lett Wunak: eddigi legfõbb barátnõje megelégelte a másodrangú szerepet, és ellene fordult. Egyenlõre még titokban.
Wu a 4. királyi ágyasnál tett látogatása során megköszönte annak fiának, a 3. hercegnek az életmentõ segitséget, amit a vadászaton nyujtott.
Régi barátságok oszladoznak, uj, erõs szövetségek köttetnek…

képen a trónörökös
Illiona 2016 jan. 27. - 18:40:50
(222848/239047)
The Empress of China 27/96

epizódismertetõ

Nem nyugszanak a palotában a kedélyek, mindenáron Wu fejét akarják.
A trónörökös még mindig megingott helyzetén nyavalyog, végül felesége felkeresi Wut és szövetséget kötnek, hogy a jövõben támogatják egymást.
Ez egy elsõ alkalom, hogy Wu kilépve az ágyasi minõségbõl elkezd a palotában lévõ szövevényes hatalomféltésekbe beleavatkozni, és nem csak szemlélõ többé.
Itt jön rá, ha nem biztosítja a helyét könnyen a feje bánja, és eddig megbízott a császárban, de többé nem teheti.

A király öreg, félszemû dajkája haldoklik.
Wu mellette van, de közben megjelenik a császár maga is. A dajka egy világosabb pillanatában elzavarja onnan.
Késõbb Wut megesketi: mondja meg azt õfelségének, hogy az utolsó szavaival megátkozza õt.
Kéri Wut, mindenképp mondja meg neki, és ha nem tartja be az esküjét, akkor soha nem fogja férfi szeretni õt.
Wu megdöbben, két súlyos átok egymás után. Viszont ha megmondja õfelségének, õ mentesül.
Késõbb Wu találkozik a császárral, együtt szórják ki a hamvakat. A kérdésre, mik voltak a dajka utolsó szavai, Wu megszegi esküjét, és hazudik valami semlegest.
Õfelsége tudja, hogy Wu hazudik.

A képen egy korabeli halottégetõ. 1360 évvel ezelõtt mûködõ krematórium.
a kép érdekessége még az alsó jobb sarokban egy fiatalember, aki már több rész óta folyamatosan vörösbort kortyolgat. :)))