Illiona 2015 aug. 15. - 16:15:20
(221647/239047)
és mellékelve ami a "mienk":

Fekete Madonna, az Andrássyak (azóta már leégetett) Krasznahorka várából.
10/10
Ljerk 2015 aug. 15. - 14:02:22 10/10
(221646/239047)
Engem nem zavarm hogy tetszik neked - csak azt írtam le, hogy nekem miért nem tartozik a legjobbak közé.

Egyébként ha már újra szóba hoztad a Legendet, na igen abban a mítikus/fantasy vonalnak volt értelme az õsi legendák vagy inkább az emberi lélek örök mélységei miatt - nem a semmibõl, vagy a jõvõbõl kerültek elõ.
offtopic
Crutia 2015 aug. 15. - 12:47:21
(221645/239047)
"...és az Ember is a maga képére teremti az Istent." /Popper P./
Mellékelve egy indián Madonna - szerintem csak az elsõ benyomás furcsa. De minél tovább nézed...
bori3 2015 aug. 15. - 12:43:57
(221644/239047)
Ljerk, várnálak a KHT-ban egy kis eszmecserére a Gye Baek kapcsán .... :)))
offtopic
Crutia 2015 aug. 15. - 12:41:34
(221643/239047)
Szia!
Anno a Chuno vetítésekor Oh Ji Ho tekintete emlékeztetett egy meggyötört Krisztus-arcra.
Illiona 2015 aug. 15. - 08:19:57
(221642/239047)
Megnéztétek ezt a videót?

azért ez a csók nem semmi!!!!!!!!!!

vajon igazi??? egy szinpadon nem lehet ugy trükközni, meg összevágni mint egy filmben!!!???

a felvétel és a fotó sem éles, de próbáltam más felvételeket is keresni, de van amirõl pont ezt a befejezést hagyták le !
(Arról nem is beszélve, hogy mennyi más tennivalóm lenne éppen, ehelyett a Halál csókját vadászom!)
Illiona 2015 aug. 15. - 06:56:31
(221641/239047)
megtaláltam Junsu "Halál" voltát:

https://www.youtube.com/watch?v=VXMQQHuCs7k
Illiona 2015 aug. 15. - 06:52:15
(221640/239047)
Koreai vendégemet elvittem egy szegedi sétára, kb ugyanugy ahogy Titeket, amikor Szegeden volt a Libagoly találkozó.
Utána beültünk egy étterembe a teraszra a Tisza-parton.
A vacsora haltepertõ , szegedi hallé, és volt egy vegyestál amin volt mandulás csirke, süllõ (én csak sellõnek mondom) juhtúrós pulyka, meg még valami , mindez grillezett zöldségekkel, és a desszert pedig egy nagy tálra összepakolt pici falatok: somlói galuska, szatymazi barackos pite, és almás diós palacsinta.
A hölgynek nagyon tetszett minden, lelkesen fotózta az ételeket, koreai önmagamra emlékeztettett!
A palacsintát már ismerte, nem elõször jár Magyarországon.
az étteremben volt cigányzene is, és nagyon tetszett nekik! Igazi hangulatos, kellemes este volt.
Illiona 2015 aug. 15. - 06:42:33
(221639/239047)
Igen, az ilyen szinpadi mûveknél kicsit fura, hogy európai kulturkörbõl való személyt egy koreai- fekete haj, és ferde szem- személyesít meg.
Junsu pl mint Halál tökéletes az Elizabethben, õ olyan világpolgár kinézetû külsõleg, a Halál maga pedig nemzettelen, Junsu hangja pedig tud halálian dermesztõ lenni.

De Rudolf Nagyherceg viszont már cikis.

És hát nekem az is furcsa, hogy Jézus szerepében a Jézus Krisztus Szupersztárban Egy igazi koreai arcú - bár nagyon tehetséges - szinész tünik fel. Az egyetlen, akit alkalmas lenne Jézus Szerepére, és koreai, az a Damo fõszerepében egy Kim MIn Jun nevû szinész, akit nem is láttam másban, de külsüségekben is rájátszott a jézusi karakterre, inkább volt "tanító" mint "harcos", ráadásul az öltözéke is egyértelmûen Jézusra emlékeztetett.

Ezzel együtt elfogadó vagyok ezekkel a darabokkal szemben. Szeretem nézni, hallgatni õket.

Kép: a Damo c soriból
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 15. - 00:57:45 8/10
(221638/239047)
További szép éjt!:))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:)

Kellemes hétvégét, jó szórakozást azoknak, akik a koreai programokon vesznek részt!:)
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 15. - 00:53:35 8/10
(221637/239047)
"A következõ bolygón egy iszákos lakott. Ez a látogatás nagyon rövid ideig tartott, de nagyon elszomorította a kis herceget.

Ott találta az iszákost egy sor üres meg egy sor teli palack elõtt.

- Hát te mit csinálsz itt? - kérdezte tõle.

- Iszom - felelte gyászos képpel az iszákos.

- Miért iszol? - kérdezte a kis herceg.

- Hogy felejtsek - felelte az iszákos.

- Mit? - tudakolta a kis herceg, mert máris megsajnálta.

- Azt, hogy szégyellem magam - felelte az iszákos és lehajtotta a fejét.

A kis herceg szeretett volna segíteni rajta.

- Miért szégyelled magad? - kérdezte.

- Mert iszom - vágta el a további beszélgetést az iszákos, és mélységes hallgatásba süllyedt.

A kis herceg meghökkenve szedelõzködött.

"Bizony, bizony - gondolta út közben -, a fölnõttek rettentõen furcsák"
Antoine de Saint-Exupéry : A kis herceg - Fordította: Rónay György - 12. fejezet

A kis herceg roppant népszerû Koreában is. A Flower Boys Next Door-ban a játékfüggõknek és szüleiknek tartanak a sorozat egyik részében elõadást a függõségrõl, ezzel a kis herceg idézettel felvezetve. Nekem nagyon tetszett ez a filmbeli megoldás, ahogy a családon belüli megértéssel igyekszik ezt a súlyos problémát enyhíteni, elzárkózás, bûntudat helyett inkább a közös élmény... Hmm, egy próbát nálunk is megérne...

Kép forrása: http://www.libri.hu/konyv/antoine_de_saint-exupery.a-kis-herceg.html
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 15. - 00:38:34 8/10
(221636/239047)
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 15. - 00:30:53 8/10
(221635/239047)
Biztosan érdekes lehetett a beszélgetés, a metakommunikációd és a szenvedélyességed elég meggyõzõ lehetett. Azt hiszem, a hölgyre nagyobb hatást gyakorolhatott, mint egy visszafogott tökéletes koreai nyelven folytatott társalgás!:) Mit szólt az ételhez, tetszett neki?
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 15. - 00:23:29 8/10
(221634/239047)
Pufff, a Nyomorultak, egy másik nagy kedvenc a múltból...egy villanásnyira megjelent a közönség... mellkasra szorított kezek, feszült arcok... teljes extázis...
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 15. - 00:09:12 8/10
(221633/239047)
Érdekes volt, de mivel ez nekem egy régi nagy kedvencem, ezért az eredeti van a fülemben... szeretem a koreai nyelvet, több száz órát néztem felirattal, de itt most zavart még úgy is, hogy a híres sorok angolul voltak... Bocs, de vannak meghatározó élmények, nekem ehhez ilyenek fûzõdnek...

Bianne...
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 14. - 23:56:46 8/10
(221632/239047)
Nagyon érdekes volt a Doktornõ. Emlékszem, elõször engem kifejezetten idegesített, de épp maggi mutatott rá a kiszolgáltatottságára, ahogy elragadják egy tõle idegen, erõszakkal, vérrel teli világba. Csodálatos a karakter fejlõdése, ahogy az izgága, elégedetlenkedõ perszóna fokozatosan átalakul. Kezdetben még a hangja is zavart, érdekes, aztán már olyan élettelivé vált, meleggé...

Én nem érzékeltem a filmben a "fantasys hókuszpókokat", nekem az a mese része volt. Egy mesében lehetnek mesebeli, csodás elemek, hiszen épp az a mese egyik sajátossága. A Legendben ott volt a Négy Õrzõ, itt pedig különleges eszközökkel harcolók (villám, fagy, fuvola, tûzkéz), ott 2000 év ugrás az idõben, itt kb. 600 év. Ott a Menny Fia egyszerûen csak alászállt az Égbõl a Hegyre, itt a HWa Ta különleges idõkapuja nyílt meg alkalmanként. Hogy mért épp ezt a kort választotta ki a rendezõ, nem tudom. Annyira nem vagyok járatos a koreai történelemben, de ha jól emlékszem, akkor Gongmin az utolsó jelentõs uralkodója Korjónak, ha úgy tetszik, akkor épp a történelem egy korszakváltása elõtt vagyunk, Korjót Csoszon váltja, Yuant pedig majd a Ming birodalom... A filmben ábrázolt Gongmin ha úgy tetszik, akkor az identitást teremtõ uralkodó, aki saját pecsétet használ, a yuani öltözéket koreai cseréli, felvállalja a harcot a függetlenségért... és ne feledjük, hogy a film végén ott az északi területek visszaszerzéséért folyó küzdelem...

A film attól remek, hogy a mese közbe azért igenis próbál apró jelzésekkel visszautalni a valós történelemre. Erre is nagyon jó a Doktornõ karaktere, hiszen õ tudja a történelmi tanulmányaiból, hogy a királyi párnak nem születik gyermeke, ezért is olyan meglepett a királyné terhességén. Mint ahogy azzal is tisztában van, hogy a Király szerelme az imádott nõ elvesztése után hogyan teszi az uralkodót közönyössé minden iránt, ezért is köti a Királyné lelkére, hogy vigyázzon az egészségére, mert az a Király legfõbb támasza. Izgalmas megoldást ad a festészetet kedvelõ király szenvedélyére, a filmben ez a gondban lévõ király számára egyfajta megoldást keresõ relaxáció, a nyugtalanság levezetése, míg a kéz fest, a fej töpreng....
A Doktornõ képviseli Choi Young mai kettõs megítélését, egyrészt a véreskezû királyi támaszt... emlékezzünk csak, ahogy a film elején még egyszerûen pszichopatának nevezi.... aztán jön a legenda.. kõ/pénz... a Doktornõ idézi fel a közismert jellemzõt, a tántoríthatatlan hûséget és megvesztegethetetlenséget.... Zseniális, ahogy aztán ezt a filmben ütköztetik a Kapitány hamis megvesztegetési ügyével, ahol nevetséges a vád, egész bensõnk tiltakozik a méltánytalanság ellen...végül az öléstõl megcsömörlött harcos belsõ szenvedését is megértjük....
A Doktornõ pedig épp azt menti meg mûtétjével, aki Choi Young gyilkosa lesz majd, az új korszak jövendõ uralkodója... és a filmben ott Choi Young reakciója, amikor ezt elmondja neki a Doktornõ... nem tesz szemrehányást, egyszerûen nem érdekli, jöjjön, aminek jönni kell... a sors elfogadása...

Annyi briliáns párbeszéd található a filmben, annyi bölcsesség... megannyi végiggondolandó...

Én nem kizökkenést éreztem, inkább a történet ritmusának változását, ahogy a kezdeti sodrás a végére lelassul, ahogy a dolgok beérnek...ahogy a világ összeszûkül a Kapitány szobájára... két emberre... és egy csészére... mi pedig torokszorítva várjuk a hajnalt...

Itt egy másiki kedvenc képem - a Doktornõ mosolya - szerintem ez is gyógyító!:)
Illiona 2015 aug. 14. - 12:38:43
(221631/239047)
még egy:

https://www.youtube.com/watch?v=3nnM4ZmwTq0

Az énekes az a Hong Kwang Ho, aki a Balbanbalbam c dalt énekli a Sillából...

KÉp: szintén Szöulban, egy plázában hirdetõoszlopon az Elizabeth.

Tegnap este egy igazi koreai hölggyel vacsoráztam Szegeden!
fantasztikus volt, bár nehezen értettük meg egymást, de õ is nagy filmrajongó, Vannak közös közös kedvencek! Rainért azért rajong mert erõs és egyenes, és tisztességes ember, aki tud küzdeni

és még sok másról is volt szó!
Szintén nézi a Hwajungot, és a Yong Pal c drámát is. A Yong Pal-t "jópari" nak ejti, majd ma este elmesélem neki mi volt a 4. részben, én azt még éjjel megnéztem.
Illiona 2015 aug. 14. - 12:27:32
(221630/239047)
na jó, még egy zene:

https://www.youtube.com/watch?v=01tVtAZNUec

Egyébként nemigen jó hallgatni, mert munka közben állandóan odakapcsolok, hogy ez + az hogy néz ki.

hiába, az élõ elõadás varázsa van.
kint csak ugy nem lehet jegyet venni, pillanatok alatt elkapkodják az egyébként drága jegyeket.

Kép: szintén saját plakátfoto
Illiona 2015 aug. 14. - 12:11:26
(221629/239047)
Sziasztok!

Tavaly, amikor rendszeresen tettem fel dalokat, volt hogy egy héten keresztül csak musical részleteket válogattam. Nagyon kevés jó minõségû videó volt, azok is fõleg különféle mûsorokból részletek!

Jelenleg több musicalnak is van elõadása kint Szöulban, a Nyomorultak, A Jézus krisztus Szupersztár, az Elizabeth mind ezen a nyáron vannak terítéken.

A YT csatornán nagyon sokféle viszonylag friss felvétel jelent meg, és vannak köztük ugyan kézikamerás, de profibb, jó minõségû videó is.
most csak egyet teszek ide, de itt a többi ajánlásból tucatnyi jó muzsikát
kereshettek:

https://www.youtube.com/watch?v=XmvTQ8qNhjE

kép: reklám Szöul utcáin, saját fotó
10/10
Ljerk 2015 aug. 14. - 10:16:02 10/10 Előzmény edimir
(221628/239047)
A Faith-el egyébként semmi bajom nem volt ezen kivül amit leírtam, mert jók voltak a szereplõk, még a doktornõvel is kibékültem egy idõ után, nagyon nézhetõ sorozat volt.

DE. :)) Egy mozinak tökéletes szemfényvesztésnek kell lennie szó szerint és átvitt értelemben is, a Faithben állandóan kikerültem a varázsból a fantasys hókuszpókokkal meg avval, hogy tudtam - érdemben nem játszhat komoly szerepet a sci-fis rész sem. Shillában könnyen elvarázsolódtunk, mert az még szerintem a koreaiak többsége se tudta, hogy most hányan nõvérek, vagy Mishil mikor élt - így például Dokmán jelenetei Jusinnal és Alcheonnal az elsõ csatájában szerves részei voltak a történetnek, nem zökkentett ki semmi belõle.
10/10
offtopic
kimbin01 2015 aug. 13. - 11:30:14 10/10
(221627/239047)
Úgy néz ki belátható idõn belül vége a hõségnek. Most kezdett folyni rólam a víz, hogy
leültem egy kis fõzés után.
10/10
offtopic
kimbin01 2015 aug. 13. - 08:15:52 10/10
(221626/239047)
10/10
offtopic
kimbin01 2015 aug. 13. - 08:13:02 10/10
(221625/239047)
Sziasztok!

És ne felejtsük el, hogy az egyszerû, idõsebb korosztály mennyi babonával bír még ma is!
Így a történelem nagy embereit is valami "félistenként"(Silla) tisztelik, akiknek nagy, és
misztikus hatalma volt, mert emberfeletti tetteket tudtak végrehajtani.
No meg a divatirány is errefelé vitte a mostani filmgyártást, és mindenkinek szíve joga, hogy
szereti-e, vagy sem. Nem akarom edimirt ismételni az emberi kapcsolatok ábrázolásáról, az emberek
vágyairól, mert ezekben a sorozatokban talán ez a fõ mozgatórugó, a külsõségek mögött.
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 13. - 06:24:33 8/10
(221624/239047)
Szerintem azzal van a gond, hogy a koreai készítõ és mi is másként értelmezzük a "történelmi" jelzõt. Szerintem náluk ez egyszerûen a kosztümös sorozatokat jelenti, amik a múltban játszódnak. És nem holmi megfilmesített történelemkönyvként akarják elkészíteni, hanem olyan sorozatként, ami jobb esetben hordoz vmi üzenetet a ma embere számára, esetenként a kor egy speciális szeletét próbálja bemutatni (lásd festészet - Painter of the Wind v. A Palota ékköve - orvoslás+királyi konyha), vagy egy-egy történelmi esemény, szereplõ kapcsán vmi általános emberi dilemmát.. lásd bosszú, hatalmi intrikák, hûség... Nem akarnak történelmileg hitelesek lenni, csak játszani hívnak az adott korba, lépj be a mesémbe.... Ezek a sorozatok elsõsorban szórakoztatni akarnak, azért készítik õket....

A Faith-rõl már írtam, a Queen In Hyuns Man nekem azért tetszett, ahogy játszott az idõvel, ha itt történik vmi, akkor az hogyan fogja átírni a jövõt, másrészt ahogy csak az egyikõjük emlékezete törlõdik, izgalmas a talizmán, akárcsak a Faith idõkapuja, más, de ugyanúgy elgondolkodtató....
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 13. - 06:07:05 8/10
(221623/239047)
Üdv!:)

"Látod edimir, elfelejtetted, hogy én sem rajongtam a Faith -ért mint magyar nézõ. :)" Sumomo se, szóval legalább ketten voltatok!:)

"Szeretem külön-külön a sci-fit, a fanatasyt, a történelmi témájú filmeket sõt néha a keverékfilmeket is. Az volt a bajom a filmmel, hogy tulajdonképp semmit de semmit nem adott hozzá a történelmi témához a másik két mûfaj, csak színesítõ elemek voltak."
- Én ezt egy kicsit másként látom, úgy érzem, ez a sorozat egy kicsit görbe tükröt tart a ma embere elé, és rámutat a 21. század fejlõdésének visszásságaira. Elég, ha a Doktornõ és Jang Bin elsõ beszélgetéseire emlékezünk vissza, ahogy a Mennybõl érkezõ Isteni Gyógyító szembesül Jang Bin betegek iránti elkötelezettségével, tõle nyeri vissza a hivatástudatát, az orvoslás iránti szeretetét. De a fõ ellenlábas Ki Cheol is izgalmas, ahogy a Mennybe vágyik, mert a telhetetlenségét saját világa már nem elégíti ki, számára hihetetlen, hogy abban a világban, ahová õ vágyakozik, ahol csodás új dolgok vannak, ott akadnak elégedetlen, boldogtalan emberek. Milyen fura is számukra, ahogy a Doktornõ próbálja Ki Cheol számára elmagyarázni a modern demokrácia mûködését....

Ha jól emlékszem, akkor a Farth-t is a Legend rendezõje készítette. Míg a Legend a vágyott aranykor visszatértét, az õs Joshon, a megjövendölt király eljövetelét járja körül a mítosz és az ember oldaláról... lásd Damduk - nem akarok király lenni, aztán mégis belekényszerülök a szerepbe, majd levetem a Menny akaratát és a magam útját járom....

Ha úgy tetszik, akkor a Faith kapcsolódik a Legendben felvetett gondolatokhoz. Egy alávetett kis ország kiszolgáltatott, hitehagyott lakóival... és egy új király, akiben senki sem hisz, aki erõtlen, támasz nélküli, de vágyik igazi király lenni, nem a hatalomért, a trónért, hanem mert belsõ késztetése van... és a jelentéktelennek tûnõ egyszerû testõrkapitány miként segíti ebben....

Imádtam a korjói varázsigét: "Felség, adja ki a parancsot!"... Hányszor fordított a reménytelen helyzeteken...

Szeretem a címet, a Faith-t, mert sokkal inkább visszaadja, a lényeget, mint a The Great Doctor... Mindkét világ a korjói és a 21. századi egyformán hitehagyott, a bennük élõ emberek egymást gyógyítják meg hittel, bizalommal és önfeláldozással.... ettõl gyönyörû ez a sorozat, az emberi kapcsolatok árnyalásától... Jang Bin és az Isteni Gyógyító... a Király és a Kapitány... a Király és a Királyné.... a Kapitány és az õ Imja-ja...

és talán az egyik legfontosabb... mindegy, milyen korban élsz, mindegy, hogy akár az életed is múlhat rajta... csak azzal az egyetlen emberrel élhess, aki számodra fontos...

"De például a Rooftop Prince -nél, ami alapból romantikus vígjáték, ott nekem tetszett a plusz mûfaj, mert a vígjátéki lehetõségeket bõvítette." - én is jókat kuncogtam a 21. századba pottyant csoszon kori idõutazók kalandjain, de ez inkább a napjainkba játszódó sorozat, amilyen Jöttünk, láttunk, visszamennénk koreai változata, a két korban játszódó hatalmi összeesküvés adja a kapcsot, de ezen túl mélyebbre nemigen ás. Könnyed szórakozást ígér, ezt be is tarja némi pzs használattal és a könnycsatornák kellõ átöblítésével. Szeretem, de hosszan nem kell rajta gondolkodnom, agytevékenységet nem igényel.

Nem véletlenül ez az egyik kedvenc képem a Faithbõl - a Király és a Kapitány - olyan jó beszélgetõs...
10/10
Ljerk 2015 aug. 13. - 00:59:39 10/10
(221622/239047)
Az a baj, hogyha valós történelmi témájú drámához komoly sci-fi elemeket teszünk - valótlan lesz az egész, ami megkérdõjelezi a történelmi jelzõt a filmmel kapcsolatban. Ezért jó pld. a Star Wars, mert a sci-fi elemek a "jõvõ" történelméhez kapcsolódnak, amit nem ismerünk - így nem is tudjuk megkérdõjelezni. A Faith -ez hasonlóan nem tetszett a Queen In Hyuns Man sem. Persze nem akarattal nem tetszett ez a két film, de így utólag ha már szóba került, meg tudtam fogalmazni azt is, hogy miért.
10/10
Ljerk 2015 aug. 13. - 00:23:10 10/10
(221621/239047)
Látod edimir, elfelejtetted, hogy én sem rajongtam a Faith -ért mint magyar nézõ. :)

Szeretem külön-külön a sci-fit, a fanatasyt, a történelmi témájú filmeket sõt néha a keverékfilmeket is. Az volt a bajom a filmmel, hogy tulajdonképp semmit de semmit nem adott hozzá a történelmi témához a másik két mûfaj, csak színesítõ elemek voltak. De például a Rooftop Prince -nél, ami alapból romantikus vígjáték, ott nekem tetszett a plusz mûfaj, mert a vígjátéki lehetõségeket bõvítette.
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 20:57:32 8/10
(221620/239047)
Mivel a tanulás náluk kiemelten elismert, társadalmilag megbecsült tevékenység, így talán az olvasás sem csengett le még annyira.

Egy kis könyvtárnépszerûsítõ!:))))))))))))))))))))))http://k-dramaland.com/library/

Megjegyzem a Queen In Hyun's Man-ban a könyvtár vmi gyönyörûséges volt... és természetesen fontos a történet szempontjából, hiszen ott ellenõrizték (míg rá nem jöttek, hogy az okos telefonjukon is fenn van az info), hogy mi változott az adott napokon a történelemben.....

kép forrása: https://givemedramas.files.wordpress.com/2013/06/qim_scene_11.jpg
Illiona 2015 aug. 12. - 20:32:25
(221619/239047)
Egyre kevesebb a könyvesbolt, és egyre kevesebbet olvasnak.
Csak magamból kiindulva, bizony inkább nézek filmet, mint hogy olvassak.

Mindenképp van a filmekben ilyen háttérben tudatosító hatás.
Voltam Szöulban könyvesboltban, (kép) és sokan voltak nézelõdõk.
Persze ebbõl levonni tanulságot nemigen lehet!
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 20:18:44 8/10
(221618/239047)
Ez a tábla+kréta+idézet dolog tetszik, szívesen találkoznék vele nálunk is egy könyvesboltnál.

valahol van egy olyan érzetem, hogy nem véletlenül szerepeltetik a könyveket, könyvesboltokat, könyvtárakat annyiszor a sorozatokban, lehet egy népszerûsítõ szándék is a dolog mögött rejtve... de ez csak az én teóriám.
Illiona 2015 aug. 12. - 20:12:15
(221617/239047)
és ime a tábla a falon közelrõl.
Illiona 2015 aug. 12. - 20:09:14
(221616/239047)
Sziasztok!
Gratulálok a képhez! nagyon tetszik.

Gyorsan a könyvekhez reagálnék: When a Man Loves- Ha Szeret a Férfi (a fõszereplõ Song Seung Hun-SSH)

ebben a sorozatban egyik helyszin egy könyvesbolt. itt a falon kívül van egy tábla elhelyezve, amire krétával lehet írni, és arra az idelátogatók-vagy bárki ideirhatja a kedvenc idézetét, bármibõl.
A sorozat végén a szerelmesek-miután utjaik korábban szétváltak,- itt üzennek egymásnak puhatolózva.
Nagyon jó ötlet!
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 19:43:39 8/10
(221615/239047)
A Detectives of Seonam Girls' High School-ban mindig két könyv a tanár esszétémája különóráin a különleges diákjai számára, az egyik A kis herceg, a másik a Hamlet. Míg az elõbbinél az egyéni meglátásokra és nem az unalomig szajkózott közismert megállapításokra akarja rávenni diákját, addig a másodiknál a bosszú kérdését járatja körül nem véletlenül....
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 19:08:20 8/10 Előzmény Sumomo
(221614/239047)
Üdv Kószám!:) Ré ragyogja be napjaid, Hathor pedig töltse meg örömökkel!:))))))))))) Bár nekem már kicsit kezd sok lenni belõle minden napimádó klubtagság ellenére!:))))))))))))))))))

Forrás: Kunsthistorisches Museum - Egyiptomi Gyûjtemény - saját fotó
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 18:46:53 8/10
(221613/239047)
A filmben többször elõjön a kis hableány. Elõször számukra megdöbbentõ értelmezésben, mint az elsõ szeretõ említése, Giccses Melegítõsünk ebben az értelemben emlegeti és teszi meg ajánlatát a Kaszkadõrlánynak, aztán õ maga akar azzá válni, de még mindig csak a viszony múltával feleslegessé váló, így a semmibe tûnõ buborékként vetítve elõ a lehetséges jövõt a kapcsolatuknak...

A szerelem érteti meg vele a kis hableány önfeláldozását, hogy aztán magát is épp erre szánja....

Itt pedig egy fontos pillanat, amikor felszakítja az emlékeket lefojtó amnéziát......
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 18:26:01 8/10
(221612/239047)
Sokan szeretünk olvasni, így mindig örülünk, ha egy-egy könyv felbukkan a koreai sorozatokban, hol csak villanásnyira, hol pedig meghatározó elemként. Egy kis gyûjtõmunkára szeretnék társakat keresni...
Sorozat+ könyv
esetleg mellé komment, hogy miért fontos, mi a szerepe a filmben.
Találtam egy kis összeállítást e témában, ez közel sem teljes, csak amolyan kedvcsináló.
http://k-dramaland.com/reading/ ... ez a kép forrása is, ami a Secret Gardenbõl van

Bár itt csak az Alice Csodaországban szerepel, de tudjuk, hogy Andersen A kis hableány épp ilyen fontos a filmben.
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 18:17:36 8/10
(221611/239047)
!:)))))))))))))

Kíváncsi vagyok a véleményére....

én ma sem értem, hogy lehetett olyan alacsony a nézettsége és miért lett 2012 nagy bukása... sajnos elég sok probléma társult hozzá, Jang bin idõ elõtti kiírása a forgatókönyvbõl Lee Philip szemproblémája miatt, aztán a pénzügyi és szerzõi jogi gondok...
Kár, hogy így alakult a sorozat sorsa.... Kicsit elátkozottnak tûnik, a rendezõ utolsó alkotása, Lee Philipet azóta se láttam új sorozatban. Vajon mi lett vele?

Érdekelne, hogy egy koreai miért nem szerette, amiért egy magyar rajongott? Lehet, hogy azért ahogy a Kapitányt ill. a királyt ábrázolták? Számunkra õk csak érdekes karakterek, de egy koreainak õk a történelmük alakjai, biztosan van hozzájuk vmilyen kötõdésük, elõzetes képük, ahogy bennük él, mint ahogy nekünk is a saját történelmünk alakjaihoz.

Forrás: Jang Bin, a királyi orvos - képkivágás Faith
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 12. - 17:53:02 8/10
(221610/239047)
befejeztem... azt hiszem sejtem Illiona nagy lelkesedésének okát... itt is szerepel egy fõhõs, aki számára a szerelem kizárólag egy személyhez köthetõ, ez az érzelem a meghatározó az életében... ha úgy tetszik bizonyos mértékig megszállottja, de azért mégsem ugyanaz a megszállottság, mint a Maids Kim Eun Gi -ja, mert itt társul a szerelem mellé a vágy, hogy valódi, gyógyító orvos lehessen, ez utóbbi segíti hozzá, hogy az embertársai felé is nyitott maradjon, empatikus és segítõkész...
Egy vigyorgó, csipkelõdõ Kölyök, akinek lazasága és mosolya rejti a sebeit, izgalmas karakter, a szerep és a színész tökéletes találkozása....

Sajnos a kiváló jellemû és kimagaslóan tehetséges Kim Eun Gi számára nincs ilyen másik erõs vágy, talán ettõl válik a szerelme olyan végzetes, önrontó szenvedéllyé....
Illiona 2015 aug. 11. - 12:46:49
(221609/239047)
én 14.én és 16.-án Makón leszek, ott is vannak rendezvények.
15.-én még nem tudom hová is megyek, vagy MaKóra, vagy Pestre.
Ez szörnyû, hogy egyazon napra szerveznek eseményeket, holott ugyanaz a célközönség.
Így valamirõl mindenképpen le kell mondanom.
kymara 2015 aug. 11. - 12:29:40
(221608/239047)
Sziasztok!
A 15-i programokra megy valaki?
10/10
döncimama 2015 aug. 11. - 09:57:11 10/10 Előzmény edimir
(221607/239047)
Sziasztok!
A nagy meleg elõl elbújva, most nézzük apucimmal a Faith-et, sikerült rávennem.
Úgy látom neki is tetszik, én már harmadszorra nézem.....
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 11. - 02:11:35 8/10 Előzmény Illiona
(221606/239047)
belevágtam!:)))))))))))))) Hm, azért érdekes volt a második részben a budapesti helyszínek!:))))))))))))))))) Az OSZK, mint a koreai nagykövetség!:)))))))))))))))))))

kép forrása. https://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Stranger
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 11. - 01:03:13 8/10
(221605/239047)
"Szent megvesztegetés" nincs, max. kísérlet egy Szent megvesztegetésére, de ez a kísérlet egy reménytelen kísértés... hmm, Tilli egy jellem, add fel, esélyed sincs!:))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2015 aug. 11. - 00:05:25
(221604/239047)
"Szent felháborodás" : nagyon jó!!!

Biztosan csillapitja valamiféle "szent megvesztegetés"...
Illiona 2015 aug. 10. - 23:57:16
(221603/239047)
már filmhegyek vannak felhalmozva!
az idén jóval kevesebbet néztem, ugyanakkor mindent begyüjtök, félvén a szükebb napoktól.

Kép:
még a poszterekhez annyit hogy hoztam párat moziból el, és ha lesz találkozó, akkor tudok mutatni jópárat.
Pl ezt: Perfect Proposal (nagyon jóóóóóóóóóó)
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 23:41:21 8/10
(221602/239047)
Oho, te azt hiszed, hogy némi megvesztegetéssel a szent felháborodást csak úgy csillapíthatod... ne is reménykedj!:))))))))))))))))))

egyébként a Painter of the Wind egyedülálló kis ékszerdoboz a koreai festészetrõl.... akkor töltsd le kisebben, egyszer csak rászánod magad....
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 23:36:43 8/10
(221601/239047)
végre nem egy tini chebol!:)))))))))))) már ez is nagy dolog... azt hiszen, hogy nem csak kártyavetésre, de sminkes és stylist ötletadásra is kell adnod a fejed koreai nyugdíjas éveidben!:)))))))))))))))))))))))))))

A plakát tényleg ütõs....
Illiona 2015 aug. 10. - 23:35:59
(221600/239047)
Lee Jong-suk nekem is kedvencem, a Dr Idegenben nagyot alakított, szerintem az az eddigi legnagyobb szerepe volt.

Ami Tillit illeti, vannak eszközeim a kiengesztelésre, amik eddig bejöttek.
reménykedem, hogy most is bejön.
Ha mégsem, még mindig van a csoki ami....
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 23:31:25 8/10
(221599/239047)
nehéz lesz Tillit kiengesztelned, mert más sorozatot nem nézett a neten, a kisfestõt pedig tényleg imádta a sorozattal egyetemben!:))))))

a Pinocchiot csak miatta nem hagynám ki, nagyon igényes a mellékszereplõk tekintetében, sok jó karakter, és hozzá jó alakítások.... megjegyzem én szeretem a a fiút, aki a partnerét játssza... Lee Jong-suk már a I Hear Your Voice is jól játszik, bár a Secret Garden zenész fiújaként is érdekes volt....
Illiona 2015 aug. 10. - 23:21:47
(221598/239047)
Lee Min hónak volt most egy filmje, egy egyrészes, szerintem azt sem láttad még a Gangnam 1970 címmel.
Itt igazán lehetett volna bepiszkolódni, hisz a nyomorból, piszokból, emelkedik ki, az út a gengszterségen keresztül vezet felfelé.
Ez hatalmas kitörési lehetõség lett volna számára a komolyabb filmek irányába, de sajnos a jólfésültségét végig megõrizte.
Ettõl függetlenül ez is egy NAGY FILM.

Na jó ez a Gangnam 1970 plakátja. Még maradt.
Illiona 2015 aug. 10. - 23:14:03
(221597/239047)
Ajjajjj!!!

Azt hiszem, ujabb harcnak nézek elébe :)))) de jót tesz a vérnyomásnak, az erek rugalmasságának.
PSH-t láttam a Heartstringsben, és a Heirsben is. Ha nagyon muszáj, és elfogy a néznivaló, akkor azért megnézek vele filmet. A Pinocció letöltve van, egyszer sorrakerül,
De a kancsal keramikusnõ semmiképp. A Painter of The Wind-et vagy 5-ször elkezdtem, de nem birtam nézni.
Épp a mult hétvégén le is törültem, nagy méretben foglalta a helyet a vinyón!
Majd Tillit valamivel kiengesztelem...
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 23:12:40 8/10
(221596/239047)
nagyon bátor KNG, hogy bevállalta, ez tetszik, hogy ki mert lépni a skatulyából, méghozzá nem is kicsit, mert a korábbi rosszfiúk szépek voltak, de ahogy írtál róla, ez bizony már nem a sármjával akar hatni....

örülök, hogy a plakát dolog tetszik, remélem, másoknak is bejön a dolog!:))))))))))))))))))))

Egyébként LMH-ra épp ezért haragudtam kicsit a Faith-ben, hogy ragaszkodhatott volna némi piszokhoz a pofiján némely jelenetnél, mert bármennyire szerettem is a karaktert, de smink helyett az hitelesebb lett volna...
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 23:03:05 8/10
(221595/239047)
Ajaj, pedig nekem épp Park Shin Hye az egyik kedvencem, szeretem azt a kislányt a felkunkorodó szájsarkával, nekem bejön a hangja is, jókedvem lesz a lényétõl. azt hiszem, nekem megmarad a Heartstrings kajagümös lányának, vagy a Bichunmoo-ban a kislány, akinek a bátyja meghal.... érdekes volt õt látni felnõttként a Pinocchioban, nekem nem okozott csalódást, nem egysíkú, vibrál....

kép forrása https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Heartstrings_(TV_series)&prev=search

Ki a kancsal keramikus? ha netán Hold Geun-young-ra gondolsz, akkor megint bajban vagyok, mert õ a kisfestõ a Painter of the Windben, az pedig nem csak az én, de Tilli kedvence is!:)))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2015 aug. 10. - 23:00:17
(221594/239047)
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, ez a plakátosdi nagyon jó õtlet!!!!!

én vállalok 25-100-ig. majd oszd szét, ki mennyit akar bevállalni.

akkor nem is teszek többet a Secret Love Affairból, maradjon érzéki plakát még akkorra is.

Kin Nam Gil.
Errõl már irtam talán 2 hónapja, most csak címszavakban.:
Ezt a The Shameless c filmet Puszanban láttam egy esõs napon, Hosszú, 3 órás. A moziban jéghideg volt.
Nincsenek benne szinek, csak a szürke, és annak árnyalatai.
Nyomozót alakít, akinek semmi nem számít, kiégett robotember.
"Rákattan" egy nõre akit megfigyel. 40 éves, prostituált, nemi beteg....
és ennyi. Hogy mi történik, nem árulom el, de a cím, hogy "A Szégyentelen" sokat mondó.
Egyszer ha lesz felirat (én szöveg nélkül néztem) megnézhetnénk együtt, és beszélhetnénk róla.
Illiona 2015 aug. 10. - 22:51:05
(221593/239047)
még egy Secret Love Affair plakát

no comment

bár annak idején sokat irogattunk róla, de jobb ezt ugy nézni, hogy belevégni minden elõzetes ismeret nélkül, és csak hagyni, hogy áramoljon át az impulzuscunami.
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 22:49:27 8/10
(221592/239047)
tudom, hogy van jó plakát is!:)))))))))))))))))))

egyik este lehetne csinálni egy kedvenc plakát kibeszélõst. az illetõ feltenné a kedvencét, a többiek hozzászólnának. aki látta a filmet, az igazolja, hogy jól eltalált-e, aki nem, az pedig arról az érzetrõl beszél, amit kelt benne... ez utóbbiak meglátásai egész érdekesek lehetnek.....
Illiona 2015 aug. 10. - 22:48:24
(221591/239047)
és ha már plakát:

Sevret Love Affair

ehhez a sorozathoz készitettek néhány igazi figyelemfelkeltõ plakátot.

(még messze a szeptember, és az elsõ héten lehet órán aludni, szegény gyerekek is azt csinálják, igy rögtön megteremtõdik a közös hang)
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 22:43:51 8/10
(221590/239047)
ezen a fotón az arc markánsabb, keményebbek a vonások.... most vhogy mintha eltûnt volna belõle az érzékenység
Illiona 2015 aug. 10. - 22:40:37
(221589/239047)
A döncimama által ajánlott Five Fingerst én is ajánlanám, két ragyogó fiatal fõszereplõvel, jó történettel.
Egy minõséges sorozat, bár engem kicsit megviselt amig néztem, de ez nem biztos hogy másnél is igy lesz.
Ráadásul azért nézünk filmet, hogy meg tudjon viselni, nem igaz?
Hogy abban ki volt, vagy éppen volt -e nõi szereplõ arra nem is emlékszem...

Számomra a Pinoccio és a The Girl Who Sees Smell kizárva, azt a 2 csajt annyira nem birom, hogy megsem nézem a filmjeit. Pedig a többi szereplõk elõkelõ helyen vannak. Ezen a csajon (PSH) kivûl csak a nagyon kancsal kerámikuslányka filmjeit nem nézem meg, a többi szinész ha nem is kedvenc, de attól nézhetõ.

Én tegnap éjjel ( ami alatt a ma hajnal értendõ) fejeztem be a The Great Seer c történelmi 35 részest.
Ji Sungot most láttam elõször történelmi szerepben, megoszlik a saját véleményem is, de maga a sorozat jó volt.
Itt volt fõszerepben a Két Hét ügyésznõje, hát neki sem való a történelmi szerep, mókás volt benne, de nem hiteles.

A plakátokhoz: vannak igazi jó filmplakátok is, én gyüjtöm õket egy mappában.
Kép: Five Fingers
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 22:40:22 8/10
(221588/239047)
Rá gondoltam, bár én a katonaság után forgatott filmjeit nem láttam, csak a róluk írt kommentjeiteket olvastam anno, az pedig nem volt olyan lelkes....

emlékszem, hogy Junki is roppant beesett ábrázattal csinálta az Arangot leszerelés után, de az legalább egy jó szerep é forgatókönyv volt, jaj, az a sámánlány, imádtam!:)
Illiona 2015 aug. 10. - 22:25:00
(221587/239047)
A katonaságnak talán Kim Nam Gil a legnagyobb vesztese.
Amilyen jó szériában volt a bevonulása elõtt, azóta nem volt olyan filmje, ami méltó lett volna hozzá.
Vagy nincs olyan segítõje, menedzsere, aki jó forgatókönyvet halászna ki számára.
A Piratesben bûnrosszul néz ki, a The Shameless c filmben már jobban egy kicsit, de itt meg maga a történet nagyon taszító. Arról nem beszélve, hogy egyikben sincs szerelem, és hát neki az érzelmek közvetítése az egyik nagy erõssége.
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 22:12:03 8/10
(221586/239047)
Reméljük, hogy a hadsereg után sikerül egy jó filmmel visszatérnie, sajnos volt, akinek ez nem jött össze...

Ezek közül a Maids-et láttam. Sajnos jövõ héten már jön újra a dolgozó, és addig is muszáj lenne néhány dolgot még elintéznem, sajna a dõzsölésnek vége, jön az újabb filmmegvonás....

egyébként tetszett a King of Dramas, eddig is sejtettük, hogy a sorozatok milyen körülmények között készülnek....

a Scent of a Woman megétintett...

a Queen In Hyun's Man egy kicsit a Faith-t juttatta eszembe, amit 2szer néztem újra megint, hiába, a szerelem az szerelem!:)

a Prosecutor Princess-nél eszembe jutottál a kedvencedet látva...

a The Master's Sun-t imádtam...
10/10
döncimama 2015 aug. 10. - 21:57:55 10/10
(221585/239047)
Azt hiszem jól jön neki egy siker, mielõtt bevonul (jövõre).
Ami manapság tetszett, az a Falling for Innocense, a The Girl Who Sees Smell, a Whit's Romance, a Five Fingers, a Healer éa a Maids, ezeket még bátran ajánlom, ha még ráérsz nézegetni.
Talán nekifutok mégegyszer a Marry Him If You Dare-nek, ha azt mondod késõbb lesz jobb is, köszi.
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 21:49:56 8/10
(221584/239047)
Szép estét!:) nagyon jól alakította az autista orvost, örülök, hogy ezúttal bár szintén doki, de más a karakter, jó ha nem hagyja magát beskatulyázni... tehetséges színész.

Sajnálom, hogy neked nem jött be a Marry Him If You Dare. van benne pár meglepõ fordulat, engem maga az ötlet fogott meg, bár az nem túl eredeti, de ahogy próbálnak a Sors és ennek ismeretében az érzelmeik ellen küzdeni, az nagyon jól ábrázolt. És szimpatikus volt számomra a film üzenete is... talán adhatnál neki még egy esélyt... csak egyet nem értettem, hogy a frászba tették be a vígjátékok közé....

csak néhányat tettem fel az utóbbi idõben nézettek közül, nem akartam listával untatni senkit....
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 21:36:44 8/10
(221583/239047)
Hmm. most vettem észre, hogy az egyébként a részletekre annyira adó koreai filmeseknél milyen vacak, semmitmondó némelyik filmplakát, mintha csak a szereplõk szép pofikája számítana, de a film témája nem... kár, egy jó plakát üzenetet hordoz, atmoszférát teremt... ha csak a plakátot látnám, bizony nem sok kedvem lenne némelyik filmhez....
10/10
döncimama 2015 aug. 10. - 21:31:27 10/10
(221582/239047)
Sziasztok!
Edimir kedves, látom belehúztál, és jó sorozatokat választottál. Kivéve szerintem-persze a Marry Him If You Dare-t, ezt én 3 rész után feladtam. Persze ettõl még másnak tetszhet.
Azt ugye mondanom se kell, hogy a Good Doctor szerintem is szuper, és most épp megint megy egy sorozata Joo Won-nak, a Yong Pal, Ancsa nagyon gyors, az eddig lement 2 részhez más a magyar felirat is megvan. Eddig nagyon jó ez is. Ebben is orvos, de nem igazán "tiszta".
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 21:19:42 8/10
(221581/239047)
Természetesen.. és köszönöm!:)

volt még egy fontos találkozáson... a I Hear Your Voice.... ebbõl jöjjön az anya üzenete:
"An eye for an eye and a tooth for a tooth. If you live that way the whole world will become handicapped. Don’t waste your life by filling it with hate for someone else. You only live once… so you should live your life loving those that are around you. All those people who are rude to you its because they are jealous. Because you are so fortunate. So don't hate them. Don't be mean to them. Feel sorry for them."

forrás:http://sourcreamandsocks.blogspot.hu/2014/05/i-hear-your-voice-review.html
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 20:54:00 8/10
(221580/239047)
Szinte egy évnyi filmmegvonás után most dõzsöltem, bár néha belefutottam 48 órás filmnézésbe, de mint tudjuk, itt mindig marad restancia... dõzsöltem, fura, de a sok közül egy kis minisorozat fogott meg a legjobban az egyszerûségével.... hmm, talán én is úgy vagyok, mint a fõhõs.. "szeretem az unalmas dolgokat"...

One Sunny Day - tényleg az....ami az idõjárástól független!:)

kép forrása.
http://forums.soompi.com/en/topic/86-so-ji-sub-%EC%86%8C%EC%A7%80%EC%84%AD/?page=1125
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 20:36:22 8/10
(221579/239047)
aztán belebotlottam egy fura sorozatba: Detectives of Seonam Girls' High School. Elõször szokatlan, kicsit bárgyúcskának tûnõ effektek, megoldások voltak benne, de a téma kõkemény. Épp az jutott eszembe, hogy szándékosan választották ezt a formát, hogy be lehessen mutatni annak a korosztálynak, akinek szól. A végén a színdarab vmi döbbenetes, eszköztelenül úgy kólint fejbe, hogy nincs az a robbanás, tûzcsóva, vérfolyam, ami képes lenne így hatni....

Iskolai erõszak, leszbikusok, abortusz.... lélekkel ábrázolva és emberséggel lezárva, bizony megmutatnám néhány tininek, de szülõnek is...

szép a zenéje, de sajnos hiába kerestem rá a neten, természetesen az nem, csak a leszbikus pár videoja szerepelt fenn, jellemzõ, kár....

forrás http://www.koreandrama.org/seonam-girls-high-school-investigators/
hanguktaekwondooo 2015 aug. 10. - 20:17:18
(221578/239047)
filmet nem láttam
de érzem, hogy szeretsz
s ez nekem elég

hordani fogom
megígérem! ;-)
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 20:08:57 8/10
(221577/239047)
Bûn és bûnhõdés, megbocsátás, bosszú - errõl is jókat vitatkoztunk. A találkozásom ezúttal a Good Doctor sorozattal volt.
A megbocsátással kapcsolatban hangzott el: "Nézd meg, hogy él most!", a tanács bevált, jó döntés született.

érdekes, hogy a koreai drámákban milyen gyakran bukkan fel fogyatékkal élõ, és kivétel nélkül mindig egy rendkívül empatikus és emberséges megközelítés a jellemzõ.

kimbin részvényei már megint az eget ostromolják, nekem kicsit túl érzelgõsre sikeredett a vége, de még pont belefért!:)

kép forrása.
http://www.dramafever.com/drama/4306/Good_Doctor/
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 19:57:05 8/10
(221576/239047)
A másik beszélgetés érintette a média szerepét, felelõsségét, erre belebotlottam a Pinocchio sorozatba. Örülök neki, végre egy olyan sorozat, ahol a két fõszereplõ igazán tökéletes párost alkot és ahol a mellékszereplõknek is súlya van, a forgatókönyvnek és a színészek játékának köszönhetõen pedig adott mindaz, amit szeretünk.

forrás:
http://www.dramafever.com/drama/4544/Pinocchio/
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 19:44:19 8/10
(221575/239047)
Most végre volt idõm egy kicsit filmeket nézni. Furcsa módon pont olyanokba botlottam, amik vhogy épp a közelmúlt beszélgetéseihez kapcsolódtak, megint csak szembesülnöm kellett azzal, hogy nincsenek véletlenek, csak találkozások.

Az egyik beszélgetés a csillagokba megírt Sorsról szólt, ami ellen bõszen tiltakoztam. Aztán ma befejeztem a Marry Him If You Dare sorozatot, ami épp a Sors "kicselezésérõl", a jövõ átírásáról szólt és bizony gondolatébresztõen. Örülnék, ha vki beszélgetne róla.

kép forrása:
http://www.dramafever.com/drama/4320/Marry_Him_If_You_Dare/
8/10
offtopic
edimir 2015 aug. 10. - 19:32:03 8/10 Előzmény hanguktaekwondooo
(221574/239047)
Üdv!:)

"lelkesedni remek.
Tisztességes pszichéjû embernek kötelezõ és megy magától." Köszönöm, én is így gondolom.
Van szerencsém személyesen ismerni Illionát, akit emberként nagyra tartok, a "kebelbarátnõ", brrrr, utálom a szót, remélem, hogy barát ebben az esetben a helyénvaló megnevezés.

Én is utálok jó pár dolgot, de gátlástalanul sosem jutna eszembe üldözni, a lángpallos dögnehéz, gyûlölködni lusta vagyok, fõítésznek pedig buta!:)

" nem izgasd fel magad edimir.
nekem rossz a hírem.
Hírhedten vadállat vagyok :-)" - Hmm, az jó. legalább nem vagy unalmas!:)

"valld be, hogy cuki vagyok ;-)" - Ha megengeded, akkor a teljesebb összhatás kedvéért megajándékozlak egy eredeti Osca-zoknival!:)
Forrás: Secret Garden - képkivágás a filmbõl
10/10
offtopic
kimbin01 2015 aug. 10. - 19:05:38 10/10
(221573/239047)
2 hét csupa újdonság, új emberek, új játszópajtások, ismerõsök, idegenek, mindegy.
Myrthe nem babázik, focizik! A labda mindene, az egyszínû, a tarka, a rücskös, a pöttyös,foci-kézi-röplabda.....
https://www.facebook.com/eszter.deleeuwkalapis/videos/vb.100001125505455/896711873709654/?type=2&theater
10/10
offtopic
kimbin01 2015 aug. 10. - 19:00:55 10/10
(221572/239047)
Sziasztok!

Elröpült ez a 2 hét, úgy érzem rövid volt. Myrthém nagyon jól érezte magát, otthonosan mozgott
mindenhol, nem volt nyuszi. Különösen a nagybácsi volt a legjobb haver, amolyan személyi testõr,
úgy csavargatta az ujja köré, ahogy akarta.
https://www.facebook.com/eszter.deleeuwkalapis/videos/vb.100001125505455/896707130376795/?type=2&theater
kymara 2015 aug. 10. - 11:11:07
(221571/239047)
A Koreai film- és drámaközösség film- és drámanapot szervez [KA:KON]* néven, ahol koreai filmek mellett számos más program is vár! A belépés, valamint a filmvetítések is ingyenesek.

HELYSZÍN: Fõvárosi Mûvelõdési Ház, Budapest, Fehérvári út 47, 1119

IDÕPONT: 2015. augusztus 15.

FILMVETÍTÉS
10:30 – 12:50 Nemzeti válogatott (TAKE OFF)
13:10 – 15-10: Eljõ a sakál (The Jackal Is Coming)
15:25 – 17.30: Az üldözõ (The Chaser) 16 éven felül ajánljuk

A filmvetítés regisztrációhoz kötött, kérjük, hogy a filmcím megjelölésével küldj emailt a koreaifilmdrama@gmail.com címre augusztus 12 éjfélig, és jelezd elõre hány fõnek kérsz ülõhelyet a filmre. Nincs megkötés, hogy hány filmre jelentkezhetsz, ha mindhármat látni szeretnéd, mindhárom film címét megírhatod.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

ELÕADÁSOK ÉS WORKSHOP

10:00 – 11:00 : 1945–2015 A Koreai-félsziget megosztottságának 70 éve a koreai mozifilmeken keresztül
Elõadó: Csoma Mózes

11:30 – 12:30 : Nyelvi ábrázolás a koreai filmekben
Elõadó: Harkai Daniella

13:00 – 14:00 : A koreai sorozatok forgatási titkai
Elõadó: Baksa Tímea

14:30 – 15:30 : Apróságok vonzásában... Kézmûves tradíciók a filmvásznon (workshop)

Elõadó: Jakab Krisztina
16:00 – 17:00 : A Mugunghwa tánccsoport élménybeszámolója koreai útjukról

EGÉSZ NAP VÁR:

Drámasarok: Egy hely, ahol igazi kikapcsolódás vár kedvenc sorozataiddal és betétdalaikkal.

K-FOOD: Kóstolj bele a koreai snackek világába!
Hanbokpróba: Bújj bele a történelmi sorozatok fõszereplõinek bõrébe!

ZÁRÓPROGRAM:
* Tedd próbára a filmes tudásod nyereményekért!
* Tombola
* A Mugunghwa tánccsoport rendhagyó elõadása

(A szervezõk a programváltoztatás jogát fenntartják.)

---------------------------------------------------------------
TÁMOGATÓINK:

Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원)

TEMI Fõvárosi Mûvelõdési Háza

K-FOOD Ázsia Center

----------------------------------------------------------------
A [KA:KON] név a K mint Koreai, valamint az angol CON mint "convention", "összejövetel" szavak nemzetközi fonetikai ábécén (IPA) alapuló írásából jött létre, ejtése [ká-kon].

Weboldal: http://koreaifilmdrama.blog.hu/2015/07/08/_esemeny_koreai_film-_es_dramanap_augusztus_15-en
Illiona 2015 aug. 09. - 16:23:04
(221570/239047)
Diamond Lover

Rain kínai sorozata népszerûségben mindent ver Kínábn!

A multkor már irtam itt, hogy a vetités óta a Marilyn Monroe c dala több hete vezeti a népszerûségi listákat.
De a filmját is sokan nézik.
Az egyetlen amit sajnálok, hogy az esti Kim Tae Hee-s beirásom és ez a mostani pont egymás mellé esett....
Illiona 2015 aug. 08. - 21:25:11
(221569/239047)
Yong Pal 1-2 folyt

és a fõszereplõnõ, épp ébredezve a kómából
Kim Tae Hee.
7 évvel idõsebb a szinésznõ Joo Wonnál, emiatt kilópuder nélkül nem áll a kamera elé.
Ugyanolyan múmiámak nézett ki az autóban még a baleset elõtt még vidám szerelmesként, azután kómában egy kórházi ágyon, és ime felébredve.
Lehet hogy késõbb esetleg jobb lesz. Én utoljára most idén a Jang Ok Jungban láttam, ott egyáltalán nem volt meggyõzõ, az õ arcjátéka, tulzott mimikája ott sok volt.(persze csak nekem)
Itt még nem lehet semmi véleményt mondani, az õ szerepe csak most indul.
Illiona 2015 aug. 08. - 21:15:06
(221568/239047)
Yong Pal 1-2 folyt

A Hailerhez tudnám hasonlítani ezt a sorit, de ez annál is jobb. (késõbb még romolhat)

a Hailerben egyetlen dolog nem tetszett, az pedig ennek a szinésznõnek a jelenléte, az a félripacs figura amit nem alakított, inkább megjátszott.
Hát nincs nélküle sorozat, nagyon kevés lehet kint a középkorú szinésznõ.
Tudatosan megfigyelve néztem a második részt, hogy rájöjjek, mi az ami ebben a nõben taszít.
Azt mondják okosabb körökben, egy másik személyben ha valamit utálsz, az megvan benned is, és a tudatalattid utasítja el, mint önmagad egyébként esetleg valós kivetülését.
Hát ilyen szemmel vizsgáltam ezt a nõt, az okra ugyan nem jöttem rá, de arra igen, hogy amikor õ megszólal, akkkor hangosabb a hang, Vagyis tudatosan fontosítják õt a nézõben. (A reklámokat is igy szokták bekúsztatni...,)
Vajon mit adhatott ez a nõ a hangmérnöknek ezért?
Tudom hogy sokaknak kedvence, de ezt akkor is vállalom, aki meg szereti, tegye!
Illiona 2015 aug. 08. - 21:03:08
(221567/239047)
Yong Pal 1-2 folyt.

és ekkor Miseng (van-e aki másképp ismerné?) aki egy kiöregedett, már titkoltan reszketõ kezû sebész, rájön arra, hogy ki a titokzatos Yong Pali, és egyszerûen megzsarolja, legyen a gazdag kómás nõ orvosa, titoktartással pénzzel stb.
Most itt tartunk. Illetve ott, hogy a nõ a kómából ébredezik...
Illiona 2015 aug. 08. - 20:58:36
(221566/239047)
Yong Pal 1-2

az elsõ résznek már van is magyar felirata, a 2.-at meglehet nézni googleessal.

NEM SPOILER, csak egy kis felvezetõ azoknak, akik gondolkodnak rajta:

a fõszereplõ Yong Pal, akit a googlee fordító néha egyszerûen Pál-nak ír, ettõl egybõl közel érzi magához egy magyar nézõ, van egy olyan érzése, hogy "ez a Pali a mi fiunk".
A Joo Won által megszeélyesített fiú egy frissen végzett orvos, aki diákhitelbõl végezte el a egyetemet, amit visszafizetni nem képes, hiszen árvák lévén õ fizeti a huga mûvesekezeléseit is.
Hogy mindezt finanszirozni tudja, sokadmagával lakik kollégiumban, és titokban gazdag házakhoz jár ki mint orvos. Aki ezeket a munkákat szerzi neki, az a tipikus jószándékú, de semmihez nem értõ bugyuta ember (Két Hétbõl ismerjük, õ a sokfogú és csunya árvaházi barát) beszervezi hogy maffiózókat is lásson el verekedések után, (persze a pénzt vagy lenyulja, vagy számolni sem képes.)
A rendõrség is tud Pali létezésérõl, de konkrétat semmit.
Azután eljön a végzetes pillanat, a meglõtt maffiafõnököt kell titokban mûteni, rajtukcsapás, menekülés, autósüldözés, folyóbaugrás, de a mi Palink megússza. Szószerint.
A kórházban ahol dolgozik, van egy nagyon VIP beteg, lány kómában, akirõl senki semmit nem tud.
Neki a barátját nyirták ki, és õ ugyan meguszta, de azután besegítvén a balkezes SORSnak, aki életben hagyta, egyszerûen kiugrott az ablakon. Vagyis õ csak magának köszönheti a sérüléseit, ez fontos lesz!!! mert persze mást fog okolni gondolom.
Illiona 2015 aug. 08. - 15:00:37
(221565/239047)
Jingbirok

az egyetlen fiatal szereplõ
Illiona 2015 aug. 08. - 14:48:04
(221564/239047)
Jingbirok

feltették az AvistaZ-re a komplett változatot kétféle méretben is, és mellette van az angol felirat is.
Történelmi sorozat, most ért véget, már hoztam ide ismertetõt korábban.
Tudtommal senki nem fordítja.

http://asianwiki.com/The_Jingbirok:_A_Memoir_of_Imjin_War

ha megnézitek az ismertetõt, akkor 23 középkorú és idõsebb férfi szereplõ van + 1 fõ fiatal.
És van 2 középkorú nõi szereplõ + 1 fõ fiatal!

Háborúk, Japán támadás, politikai kavarás.
Nézi valaki?

Kép: az uralkodó a Jingbirok c sorozatból
Illiona 2015 aug. 08. - 14:47:11
(221563/239047)
Jingbirok

feltették az AvistaZ-re a komplett változatot kétféle méretben is, és mellette van az angol felirat is.
Történelmi sorozat, most ért véget, már hoztam ide ismertetõt korábban.
Tudtommal senki nem fordítja.

http://asianwiki.com/The_Jingbirok:_A_Memoir_of_Imjin_War

ha megnézitek az ismertetõt, akkor 23 középkorú és idõsebb férfi szereplõ van + 1 fõ fiatal.
És van 2 középkorú nõi szereplõ + 1 fõ fiatal!

Háborúk, Japán támadás, politikai kavarás.
Nézi valaki?

Kép: az uralkodó a Jingbirok c sorozatból
Illiona 2015 aug. 08. - 07:20:26
(221562/239047)
Illiona 2015 aug. 08. - 07:19:37
(221561/239047)
Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

ime egy gyönyörû dal: G Soul
Illiona 2015 aug. 07. - 23:59:40
(221560/239047)
Mrs Cop:

Ha már az agyonemancipált rendõrnõ rossz anya, legalább végezné jól a munkáját: de ott is hibára halmoz:
meghal miatta egy 7 éves kisfiú, amikor lõni kell nem mer,

Nagyon jó sorozat, ajánlom mindenkinek, aki szereti a nyomozós, üldözõs sorozatokat, attól hogy már fanyalgok, azért nézem tovább, hétrõl-hétre.
A szintén most indult Yong Palnál azért gyengébb.
Illiona 2015 aug. 07. - 23:49:37
(221559/239047)
Sziasztok!

Mrs Cop 1-2 rész

a multkor már irtam errõl a most indult sorozatról, nyomozós, izgalmas. Már túl vagyok az 1-2 rész feliratos verzióján, és kicsit visszábbveszem a lelkesedést.
Azt továbbra is fenntartom, hogy jó izgalmas, fordulatos, jó szereplõkkel.

De!

van egy olyan érzésem hogy a forgatókönyvet nõ irta. ... no comment.

Van egy nyomozónõ. nõ?
Olyan férfias tipus, nadrág, nõietlen kinézet, , ami nem is lenne baj, de van egy kicsi lánya, akit teljesen elhanyagol, mert az elsõ a munka, a bûnösök üldözése.
Nagyon régóta táma hogy család, vagy karrier, itt ennek egy elborzasztó példáját láthatjuk.
Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy ezt azzal a szándékkal készitették, hogy a nyomozónõ elhivatottségát pozitivként állítsák be.
hanguktaekwondooo 2015 aug. 07. - 14:41:38 Előzmény edimir
(221558/239047)
természetese egyetértünk.
A szarkamus remek, mert rávilágít olyasmire is, amit a mesterségesen felhizlalt ködfelhõ eltakar.
A cinizmus rosszindulatú
én pedig soha nem óhajtottam kicsinálni védtelen embert.
Ám az ostobasággal kevert felfuvalkodottságot üldözöm
és minden lelkiismeret furdalás nélkül.
hogy úgy mondjam,
gátlástalanul.

Ahogy másnak joga azt tömjénezni, amit én nem tûrök
fõleg nem Korea kapcsán.
és, mivel, amit leírtam abban minden szó a valóságnak megfelelõ
ezért értetlenül állok a tiráda elõtt.
mi a probléma?
nem értesz egyet velem?
kebelbarátnõ vagy?
Jogod van hozzá.
De miért zárja ki ez az objektivitást?

lelkesedni remek.
Tisztességes pszichéjû embernek kötelezõ és megy magától.
De miért kell ezt spékelni agymosással?

nem izgasd fel magad edimir.
nekem rossz a hírem.
Hírhedten vadállat vagyok :-)
tentebaba

ha megnézed, van olyan, amit én is elismerek.

A szívbõl fakadó
minõséget.

valld be, hogy cuki vagyok ;-)
Illiona 2015 aug. 06. - 23:01:49
(221557/239047)
Yung Pal: Arcok

vagy inkább szemek: a fõszereplõ: Joo Won
Illiona 2015 aug. 06. - 23:00:11
(221556/239047)
Yong Pal : arcok

rendõrnyomozó! nem a szépségéért fogjuk szeretni
( olyan buzgómócsing tipus, nem szimpi)
Illiona 2015 aug. 06. - 22:58:02
(221555/239047)
Yong Pal: arcok

ez a szinész mindig rosszfiút alakít
Most még nem tudni, milyen szerepe lesz, de kulcsfigura az eseményekben
Illiona 2015 aug. 06. - 22:56:28
(221554/239047)

kómából ébredve
Illiona 2015 aug. 06. - 22:55:36
(221553/239047)

egy rendõrnyomozó
Illiona 2015 aug. 06. - 22:19:23
(221552/239047)
az elõzõ kép elég rossz, talán ez élesebb

Hogyan is remeghetett meg a kezem, ezt nem is értem.
Illiona 2015 aug. 06. - 22:15:33
(221551/239047)
Ez a kép pedig vidéken, Gyeongjuban készült.
(közvetlen Matyi háza elõtt)
A szállásomat rizsföldek vették körül.
Este jó levegõ volt, autók zaja alig hallatszott fel.

Hát itt meg olyan hangos békakurutty volt, hogy megint alig lehetett elaludni tõlük.
Itt felénk is vannak békák, de az ami ott volt az valami iszonyú hangorkán volt!!!
Persze most, hogy irok róla, csak mosolygok ezen !!!
Illiona 2015 aug. 06. - 22:10:11
(221550/239047)
Még egy fotó Szöulból, az éjszakai zaj miatt:

Íme a kilátás a szobám ablakából!
a szomszédos épületekben üzemelõ konyháknak mind itt voltak a szellõcsövei, hûtõmotorok.
De ez nem panasz!!!!!!!!!
Néha láttam szerelni jómunkásembereket!!! Sõt egyszer egy férfinak nejlontáska volt a fején, onnan vettem észre, hogy kint esik az esõ.
A képen is látszik hogy az ablakon viszont mindenhol volt szunyogháló!
Illiona 2015 aug. 06. - 21:59:58
(221549/239047)
Yong Pal:
tényleg nagyon jó! végül mégsem vártam ki a feliratot, megnéztem a 2.-at, hû!

persze egyetlen apró dolog volt, amit a Healerben nem szerettem, és itt lám, a 40 perc körül szintén feltünt!!!
Nem baj, egy kis szereplõn még keresztül lehet nézni!

a zajterhelésrõl Szöulban:

itt egy fotó, magam készitettem a reptéri transzferre várva, egy hotel hátsó oldala. Lehet hogy kattintani kell a képre hogy lehessen látni milyen irdatlan mennyiségû klíma van felszerelve!
Nyitott ablaknál csak altatóval lehetett volna aludni, csukott ablaknál meg a meleg miatt nem lehetett.
Az altatómat a 2. héten elkevertem, soha nem lett meg.
Viszont a szállásom Szöul szivében a City Halltól 400 m-re volt. Valamit valamiért.
10/10
döncimama 2015 aug. 06. - 21:33:45 10/10
(221548/239047)
Pedig milyen idilli ez a kép! Hát a szmog meg a zaj valóban nem látszik...
Azt gondolná az ember, hogy ezek között a házak között nincs nagy forgalom.
(Sajnos olaszban is így van, nem lehet sétálni az utcán a kipufogó gáz miatt)

Jó kis sorozat lesz, legalábbis eddig az...