Illiona 2021 ápr. 11. - 15:43:18
(238877/239047)
Sziasztok!
Hol van mindenki?
Filmet néz?

Én kicsit el voltam szomorodva, hiszen az uj filmek , sorozatok között nincs kedvemre való, így főleg ujra néztem régebben látott sorozatokat, mozifilmeket.
Viszont most uj szivet melengető sorozatra bukkantam, a mult héten pénteken ért véget, leforditottam az angol feliratot, és már be is fejeztem, 40 félórás epizód, nagyon nagyon jó, mindenkinek ajánlom.
A sorozat kinai, (talán ezt mondanom sem kellene) a cime You are my Hero - Te vagy az én hősőm!

A férfi elit rendőr, a legbrutálisabb helyzetekhez küldik őt. Egy ilyen bankrabláshoz riasztva találkozik először Mi Ka doktornővel, aki sebész-rezidens egy kórházban. Az első találkozást már a "forró" jelző illeti, hiszen kezet fognak, sőt el sem eresztik egymás kezét, sőt, már az első alkalommal össze is fekszenek, a pillanat érezzük, hogy robbanásveszélyes, az érzelmek túláradása okán. Kell-e több valakinek hogy továbbnézze az első rész 1-15 percében????
Nos, igy inditják az első részt, de 40 részen keresztül van izgalom, feszültség, bizonytalanság, akció, földrengés+ utórengés, és még a 15. rész környékén az is elhangzik, hogy a "a fiúk a bányában dolgoznak" .
Közben pár könny, pár mosoly, és párszor hangosan hahota.
Némán mondják ki, hogy "vigyázz magadra" csak nekünk segitség a felirat. És mi hányszor mondjuk ki csak ugy rutinból, bele sem gondolva, a bucsúzáskor ugy odavágva, hogy "vigyázz magadra". De ebben a sorozatban uj értelmet nyer, az aggódás, a félelem, a valós veszély, a soha viszont nem látás.

Én már a jövőben biztosan soha nem fogom csak ugy odamondani ezt a a 2 szót: vigyázz magadra!!!

Kép: Mi Ka doktornő, és Xing kapitány, a két főszereplő
Illiona 2021 márc. 28. - 19:26:53 Előzmény edimir
(238876/239047)
Nos az orosz éveket természetesen szarkasztikusan gondoltam, azt hittem ez kihallik a sorok közül.

Az pedig hogy az Oscarra nevezhető film? szép lassan az Oscar már szitokszónak fog számitani, és az lesz az előny, ha valamit nem nevezhetnek az Oscarra.
Az Oscar Birodalom szétesésének leszünk tanúi, - mármint én biztosan nem, mert nem fogok ráfigyelni- de sebaj jönnek ujabb megmérettetési lehetőségek, majd egyszer ők is lesznek régiek.
A Föld meg csak forog tovább...
8/10
edimir 2021 márc. 28. - 11:19:07 8/10 Előzmény Illiona
(238875/239047)
Mind a kazahok, mind a kirgizek viszonylag frissen váltak ki az egykori Szovjetunióból, az identitás tudatuknak fontos volt, hogy maguk és a nagyvilág számára is megmutassák kik is ők, mik a gyökereik, ehhez pedig ugyanahhoz az eszközhöz fordultak, csinálj a történelmedből egy Oscarra benevezhető filmet!:)
Hmm, vajon mi mikor jövünk rá erre?

A Myn Bala időzítése is fontos volt, a függetlenségük 20. évfordulójára készült el.:)

KÉP: naplemente sokadszor - Myn Bala:))))))))))))))))))))))))
10/10
offtopic
Ljerk 2021 márc. 26. - 16:47:08 10/10 Előzmény kimbin01
(238874/239047)
Erről a mély hangról jut eszembe. :) Diana Ankudinova előbb tanult meg énekelni, mint beszélni tragikus gyermekkora miatt - nevelőanyja ugyanis énektanárhoz járatta egy pszichológus tanácsára. 15, illetve 14 éves korában már így énekelt: https://www.youtube.com/watch?v=7jv-DQnf2UY ; https://www.youtube.com/watch?v=35Dwo4QVLqs (orosz népdal - A folyó). Szerencsére gondnoka nem engedte szerződéseket kötni, hanem még most is tanul - nyilván sok függ attól, hogy kivel hozza össze a sors későbbi pályáján.
Illiona 2021 márc. 23. - 22:29:07
(238873/239047)
Ma lement a River Where the Moon Rises cimű filmsorozat 12. része.
Ez volt talán az első olyan epizód, ami tetszett. Ezt a sorozatot teljesen szétzilálta a főszereplő lecserélése - de hát muszáj volt, egytéetettem vele, jogosan. Mindenestre lett 3 olyan rész, amikor nem is volt főszereplő, csak a többiek PRÓBÁLKOZTAK - KEVÉS SIKERREL.
Tegnap azután még félszegen megjelent az uj főszeplő is, sőt kezdi kialakitani uj arcolatát,stilusát. Csak még attől a műlobonctől kell megszabadulnia.
De hogy megvátozott! megszabult a félszegségtől, a ráerőltettett könnyedségtől, arca felvidult, artikulált, szenvedélyes volt.
Csak igy tovább!
Go tábornokot viszont sajnálom. megérdelne egy rendes lányt, de csak a gyilkos gyógynövényárus jut neki.Annak meg szeretőjének lenni, annak még a halál is jobb.
Hercegnőnk is most az igazság bajnokaként lép fel, mintha annyira könnyen elfeledhetnénk orgyilkos multját, sőt SOHA.
Kép Aki lemarad....
Illiona 2021 márc. 23. - 21:56:29 Előzmény edimir
(238872/239047)
Kazahsztán ma is egy mohamedán ország.
Én csak Dimash családi képeit ismerem , innen tudom.
Mindössze annyi, hogy nem szélsőségesek, normálisan öltözködnek stb...
Hiába, azok a jótékony orosz évek!!!!
8/10
edimir 2021 márc. 23. - 19:57:27 8/10 Előzmény kimbin01
(238871/239047)
Úgy látom, készült folytatása 2019-ben az Arany trón alcímmel, tehát a Gyémánt kard (2017) csak az 1. rész volt.
Ismertető: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kazakh_Khanate_–_Golden_Throne
8/10
edimir 2021 márc. 23. - 19:45:57 8/10 Előzmény kimbin01
(238870/239047)
Off
Myn Bala: A szteppe harcosai - kazah film - 2011
Spoiler

Milyen jó, hogy felirattal néztük... A két nép két eltérő vallás is. A dzsungarok buddhisták, a kazahok muzulmánok. Volt egy pillanat a filmben, amikor egy fura gondolat futott végig rajtam. A kazahok indulnak a nagy támadásra Allah kiáltással.... Ugyebár nekik szurkolunk a filmben.... s közben az kattant be, hogy anno a törökök is pont így támadtak eleinkre Allah kiáltással.... hmm....

KÉP: még egy kis naplemente!:)))))))))))))))))))))))
10/10
kimbin01 2021 márc. 22. - 20:32:02 10/10
(238869/239047)
Megnéztem még egyszer én is magyar felirattal, és megnyugodva konstatáltam, hogy nem maradtam le semmi érdemleges részletről. A szavakból sokat ismerek, és ha a ragozás, és a mondatszerkezet nem is megy annyira, a cselekmény helyre tesz mindent. Így voltam anno a Jumonggal, és a Kingdom or the winds-sel is.
10/10
kimbin01 2021 márc. 22. - 20:26:50 10/10
(238868/239047)
Más. Geoff Castellucci egy másik száma, ami néhány énekesnél kiverte a biztosítékot.
https://www.youtube.com/watch?v=8rrg0ksSQdw