k.szilvia86 2011 jún. 27. - 20:18:11
(41750/239050)
Sajnos õt se érdekli Korea,így hiába probálkozom film ügybe.Talán tanul a saját hibájából,és nem követi el azokat újra,meg újra.Ilyenkor gondolok arra,h. még rám is vár sok tapasztalat/buktató ezen ügybe.Talán megbirkozom velük,ha megtalálom a szerelmet.
maggi99 2011 jún. 27. - 20:04:05
(41749/239050)
Na látod, õ tényleg tanulhatna Tokmántól. Tartást is és önbecsülést is. A férfiak sem becsülik azt a nõt, aki magát nem becsüli.
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 19:59:20
(41748/239050)
Mondtam is neki,h. merítsen ebbõl erõt,és gondoljon rám,mikor mindent sötéten lát.:-)Remélem hallgat rám.Mert neki kell változni,meg hozni a döntéseket,én csak tanácsot adhatok.:-)De õ nem akar tanulni,pedig muszáj lenne.Annyit írok,h. a pasik körül forog,nem tud 1ül lenni.Ez nem jó.nehéz eset
maggi99 2011 jún. 27. - 19:49:29
(41747/239050)
Legyél büszke magadra, mert már mások is észreveszik, hogy megváltoztál. Neki szegénynek meg meg kell küzdenie az oroszlánokkal :((((
Ha jobb a kedved és magabiztosabb vagy, akkor mások is jobban bíznak benned. És talán munkát is bátrabban bíznak Rád :)))
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 19:42:42
(41746/239050)
Szép estét neked is!

Csak félórája gondolkodom a témán,töröltem,írtam,ez jött ki belõle.:-)Pedig nem könnyû nekem megfogni,felfogni a sorsát.Tokmánról is lehetne hetekig beszélni,én szeretem a szerepét,jellemét.:-)))
Képzeld tegnap kaptam egy bókot,egy régi barátnõtõl,kivel rég beszéltem.Azt mondta:Meg se ismeri a hangom,olyan felnõttes lett,és mosolygok.:-)))csodáll,h. milyen a helyzetem,mégis tudok öszintén,tiszta szívbõl mosolyogni.:-)))Irigyel is,õ meg sajnálja magát,a pasik miatt,meg más miatt....
kriszti97 2011 jún. 27. - 19:38:26
(41745/239050)
Juud amint mondtam ide leírom a gömb hajtogatását.
Remélem nem zavarok senkit vele. Végülis nem teljesen off mert Chunchu is ilyet hajtogatott. :)))
Négyzet alakú papír kell hozzá, amit téglalapból is lehet csinálni.
maggi99 2011 jún. 27. - 19:34:52
(41744/239050)
Szia Fióka, :))
Ha fiatal az a fej, ha nem, nagyon jót írtál. Nekem tetszik a gondolatmeneted :))) Bizony számított a döntésében, hogy szeretettel nevelték és az vette körül. Tudta, hogy számítanak rá és õ is számíthat sokakra. És ez bizony szárnyakat ad :))))
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 19:27:54
(41743/239050)
Drága orosz!

Tegnap este épp Tokmánról írtam,milyen hatással volt rám.:-)Megpróbálok,én fiatal eszemmel,valamit kihozni a kérdésedre válasznak.
Mi motiválta a barlangnál,h. meghozza a döntést?!Elõttem jó páran leírták,igy lehet ismétlem õket.
Mikor az ember,meghoz egy döntést,sokat rágodik,gondolkodik rajta.És bár nem láttuk Tokmán is ezt tehette.mert ott voltak az érvek,miértek.
A bosszú nem olyan erõs rúgó,h. egy ember csak ez alapján döntsön.Volt benne bosszú (nem olyan sok szerintem)de szenvedély,elhivatottság,gyõzni akarás,töretlen hit,szeretet is.A szemébõl ezeket is ki lehetett olvasni.És persze a félelmet is,mert ekkor még nem tudta az utat,és emlékezzünk rá remegett Misil elõtt már.De ott volt a dac,a sértõdés,a fájdalom,bánat is a döntésében.Talán nem is lehet jól megfogalmazni,mit is érezhetett.:-)

Én szerintem ez volt a sorsa,ahogy a nõvérének is,átvette a strafétát a nõvérétõl.Nem fordíthatott hátat a sorsának.Mert akkor nem válik belõle,egy nagyszerû uralkodó.
A jelleme is befolyásolta,mert erõs volt,nem félt semmitõl,minden veszélyt túlélt,mert kockáztatni,bátor volt,mert szeretni,remélni,hinni a jóban...stb.Megedzette az élet rendesen,hiszen sokat elvett,de sokat adott neki.és sokan szerették,és e szeretet volt az erõs rúgó az életébe.Mert Sohwa szerette õt,felnevelte,kockáztatta az életét miatta.a bajtársai is szerették,az ellenfelei is tisztelték õt.És hát Yusin,biztosan tudta,h. mit jelenthetett neki.A nõk ezt csak megérzik.Aztán ott van Csomjong is.
a szeretet fontos érzés,még a mai világba is.ha szeretnek,az maga a csoda.:-))Szárnyakat ad!.-)))
ezen tulajdonságai nem hagyhatták,h. hátrahagyjon mindent és elmenjen Yusinnal.
maggi99 2011 jún. 27. - 19:19:04
(41742/239050)
Sziasztok szép délutánt (vagy estét?)
Most már engem is beszippantott a fejtegetés. Én is elmondom, amit gondolok és érzek, bár lehet, hogy még fog változni a véleményem. Ez egyelõre a mostani gondolatom:
Szerintem olyan létezik, hogy valaki hoz egy tiszta érzelmi döntést (ez a hirtelen felindulásból elkövetett....), de olyan nincs, hogy tisztán értelmi döntést hoz. Még amikor azt gondoljuk, hogy csak a fejünkkel döntünk, akkor is beleszólnak láthatatlanul az érzelmeink. Az ember már csak ilyen. Jobban, vagy kevésbbé, de befolyásolják az érzelmei.
Tokmán nem értelmi döntést hoz, de nem is csak a bosszú vezérli. Eleget látott és tapasztalt az udvarban. Látta a király csekély hatalmát és rettegését, Misil félelmetes és becstelen játszmáit. Látta az egyszerû emberek mindennapi gondjait. Jobban is, mint mások. És hogy mennyire csak eszközök a hatalomért marakodók kezében.
Azonkívül eleve nehezen indult el Jusinnal. Õ a sivatagban nõtt fel és férfiként élt. Egyenlõként kezelték a kereskedõk és a barátai. Tokmán nem alkalmas arra, hogy egy férfi csöndes és megadó felesége legyen. Ezt õ is érzi, de Jusin is. Mégis menni akarnak, mert õszintén szeretik egymást és esélyük sincsen más az életben maradásra.
A testvére halála azonban mindent megváltoztat. Kibújik belõle a makacs, tenni akaró, és igen, talán bosszúra is éhezõ ember. Utálja azt a világot, ahol gyereket kell eldobni félelembõl (Valahol az elején elmondja a király, hogy az ikerszülés miatt a gyerekek és a királynõ élete is veszélybe kerülhet. Nem csak a trón elvesztésétõl félnek), ahol évekig üldöznek valakit országokon át, ahol egy ország retteg egy hataloméhes embertõl, ahol bárkivel bármit meg lehet tenni. És dühös és tenni akar. De nem tudja mit vállal. A gyász és a jogos harag nagy szavakat mondat vele és nagy döntést hoz. A hogyanról csak késõbb kezd gondolkodni. De azt hiszem, ez minden nagy elhatározásnál így van.
Jusin érzi, hogy Tokmán milyen sokra hivatott és hogy sosem lenne boldog egy férfi mellett másodikként. Nem királynénak, hanem királynõnek született. És mert õszintén szereti, hát felajánlja, hogy akkor ebben segíti majd. Jusinnak van ideje gondolkodni, õ már tudja mit vállal. Tokmán csak akkor kezd erre rájönni, amikor Jusin visszamondja neki a Gayai ellenállás melléállítása után. De mivel erõs jellem, bevállalja így is. Talán nem is olyan nehéz, hiszen Jusin mindig ott van. Mindig vele van, mindig segíti. Látja rajta mennyire szereti õt. Nap, mint nap bizonyságát adja a szerelmének és megbecsülésének. Egyenlõ társak a harcban. Ez való Tokmánnak.
Igazán sosem kell lemondania róla. Amikor már úgy tûnik, hogy vége mindennek, mindig újra visszakapja. Az esküvõje után is ugyanúgy mindig vele van. A koronázás után is neki hozza haza a gyõzelmet, mint egy ajándékot. Amikor letartóztatják, visszajön, hogy megmentse a lehetetlen helyzetbõl és végül még új szerelmét is elfogadja, támogatja.
Tokmán erõs érzelmektõl vezérelve, de nem felelõtlenül hozta meg a döntését. Jobbító szándék, õszinte tenniakarás dolgozott benne, amit még személyes veszteségei is alátámasztottak. De a döntése valódi súlyát és valódi tétjét csak késõbb tapasztalta meg. De akkor már tiszta fejjel tudatosan vállalta a küldetést.
(((Te jó ég, már megint grafomániám van, bocsánat :)))))
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 18:58:34
(41741/239050)
Szép napos délutánt/estét mindenkinek!:-)
10/10
Ljerk 2011 jún. 27. - 18:09:51 10/10
(41740/239050)
Deokmán döntése értelmi döntés volt - ilyen értelmi döntése az is amikor Yushint nem engedi többet maga közelébe.
Értelmi döntések ezek ami rengeteg tapasztalaton és érzelmi válságon alapultak, szeretné mindvégig hogy ne kelljen ilyen döntéseket hoznia, de nem tehet másként.

Az én meglátásom az, hogy Deokmánnak nincs értelme már elmennie, és ha el is menne Yushinnal - tudna "boldogabb életet élni, nõként" ? Nem tudna, és azt is látja, hogy Yushin szerelme sem mindent elsöprõ irányába. Másrészt ebben az értelmi döntésben benne van, hogy van kikkel együtt küzdenie és azok akik Mishil ellen vannak kellhet egy legitim vezetõ akivel együtt (tehet vele Deokmánnal) mégiscsak erõsebbek. Az hogy õt akarták megölni, számára egyértelmû (ruhacsere okán tévedés), ezért akar majd Chunchutól késõbb bocsánatot kérni.

Ez egy már "hideg fejjel" meghozott értelmi döntés, ami azonban nem "rideg", tehát az õ célja nem tisztán a bosszú, hanem az összes addigi tapasztalat, érzelem és a helyzet leképezése, hogy NE ÍGY LEGYEN.
jelem 2011 jún. 27. - 18:02:09
(41739/239050)
A kérdés nagyon érdekes mi motiválta Deokmant a döntésben valóban csak bosszú, harag keserûség az igazságtalanságok miatti harag és bosszú vágy? Nem hiszem az õ gondolkodása más volt mindig mint a többieké elõrébb látott és mindig többet és jobbat akart adni a körülötte élõknek képes volt megvédeni,tanítani példát mutatni a környezetében élõknek. Igen akarta a hatalmat,de nem a bosszúért /hiszen be került a hatalomba és senkin nem állt bosszút/- nagyon kicsiben a saját életemben volt rá pl,hogy döntöttem de a szívemben nem bosszú volt hanem makacs dac- "Ez így nem jó meg akarom mutatni lehet jobban csinálni még nem tudom hogyan de megcsinálom, érzem meglesz" és sikerült is .Igaz ára volt küzdelmes harc de gyõztem!!! Tudod aki a piramis csúcsán van az lát a legmesszebbre. Deokmán alátudta rendelni az személyes érdekeit egy nagyobb cél érdekében itt még nem tudta mi az de azt már érezte hogy képes rá. Elindította a nagy álom beteljesedését és ez olyan szép nekem nagyon sokat adott:)))))))) Kérlek gyere sokszor :)))
10/10
M42 2011 jún. 27. - 17:04:01 10/10
(41738/239050)
A bosszú a döntését mindenképpen befolyásolhatta, viszont hosszú távon nem mozgathatta, mivel akkor mindenen, mindenkin átgázol, és nem épít. A célja Dokmannak és Mishilnek is a fejlõdés volt, de Mishil a saját érdekét nézte elsõsorban.
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:53:45
(41737/239050)
semmi baj :)
úgyis jó szövegeket találtál ki:D tetszett az összes :)
neked is kellemes délutáni pihenést:)
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:51:24
(41736/239050)
:)
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:50:35
(41735/239050)
szia! :)
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:17:52
(41734/239050)
5.kép
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:17:22
(41733/239050)
4.kép
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:16:55
(41732/239050)
3.kép...
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:15:34
(41731/239050)
2.kép...kimutatja a foga fehérjét...
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:14:46
(41730/239050)
1.kép
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:14:07
(41729/239050)
Szeretnék 5 darab képet feltenni...remélem nem zavar senkit..
kymara 2011 jún. 27. - 14:31:57
(41728/239050)
Ajaj! Csak kapkodom a fejem. Mintha egy tenisz mérkõzést néznék.
Kedves Orosz. Köszike mélyrõl jövõ gondolataidat, nagyon jók, habár még párszor át kell olvasnom, hogy teljesen megértsem. Megint olyan témát hoztál fel, ami idevonzott olyan tagokat is akik csak ritkán látogatnak el erre felé.
Tegu 2011 jún. 27. - 13:16:20
(41727/239050)
Hát ez nagyon nem igy van, gondolj csak beszélgetéseire Mishillel és CSomjonggal a barlangjelenet elõtt, azért nagyvonalakban, sõt, néha részleteiben is /a mennyek hatalma Mishil hatalma stb./ tisztában volt az erõviszonyokkal, szülei gyengeségével, tehetetlenségével, ezt akarták elfogadni azzal mindannyian, hogy elmenekül, s mi állitotta meg? Éppen Csomjong halála, mit mondott Mishil Csomjongnak, vagy elmenekülsz vagy felveszed a harcot, de akkor gyüjts magad köré több embert.
Plusz, mit mondott Csomjong Mishilnek? Kb. a mennyek hatalma nem sokáig idõzik egyvalakinél.
Nos, szerintem, amikor gondolkozott, a bosszuvágyon kivül, ami terméeszetes emberi tulajdonság, s párosulhat az igazságosság vágyával, ezeket mind végiggondolta.
Mi az alaphelyzet, egy buta babona, az ikerszülésrõl, amit Mishil felhasznált saját céljai érdekében, amivel egyuttal megroggyantotta Tokmán szülei hatalmát és lelkiismeretét, morális szempontból is állandóan szembesülniük kellett saját tettükkel, ami már másik lányuk életét is félig-meddig tönkretette /miért halt meg a férje, miért kellett gyermekét másra bizva neveltetni Mishiltõl rettegve/ No ezeken végigzongorázva, nincs benne az emberben az a vágy, hogy ennek véget vessen és "igazságot" szolgáltasson? Ez nem a zsigeri ösztönös bosszuvágy.
taylor88 2011 jún. 27. - 13:08:50
(41726/239050)
Kedves Orosz!
Jó, hogy felhoztad ezt a témát. Bár én csak röviden akarok most hozzászólni. Azt gondolom ezek fontos részek voltak. Mert itt még Deokmanak még nem volt elrontva az élete. Sõt itt még úgy állt a helyzet, hogy többet nyer mint veszít. Gondoljunk csak abba bele, hogy nem nyilazták volna le Cheonmjeongot. Elutaztak volna Kínába Yushinnal és ott összeházasodtak volna. És biztosra veszem, hogy idõvel Sohwát is utánuk küldték volna.(Ahogy Sokwa-t ismerjük a találkozástól biztos rendbe is jött volna.) És így gyakorlatilag minden fontosat visszakapott volna amit az életben õ elveszített. És ennek meg volt a realitása. Így Deokmanból egészen biztosan nem lehetett volna uralkodó de nem is akart õ uralkodó lenni. De hát mint tudjuk nem minden szép és jó, ezért az a mérgezett nyíl közbeszólt és tönkretett mindent.
Tegu 2011 jún. 27. - 11:33:24
(41725/239050)
Volt terve, persze, hogy a bosszu is inspirálta, de indulj ki abból, hogy CSomjong miért halt meg, mit akart, miért került olyan helyzetbe, hogy meg tudták ölni? Mert felvette a harcot, amit már párszor feladott anyjával és apjával együtt.
Ez is döntõ ok volt Tokmán döntéséhez, az érzelmi elzárkózás annak a pillanatnyi veszteségnek szólt, amit testvére elvesztésekor érzett, ezt minden bizonnyal felülirta volna, ha idõközben nem jelentett volna politikai akadályt is Yusinnal kialakuló kapcsolata.
És igen, berakható az értékrendjébe az, hogy elitélte apja és anyja cselekedetét az ikerszülés okán, akkor is, ha akkor még nem volt kezükben egy olyan megoldás, amit Tokmán talált ki. /hisz, sok értelme nem volt a látszólagos hatalom megtartásának számukra, semmit nem tudtak vele kezdeni, Mishil urakodott támogatóival.
A buta és megengedem, nem csak saját jogán buta Üldzse és pár segitõjük kivételével nem tudtak maguk mellé állitani senkit.
noncsi93 2011 jún. 27. - 11:29:05
(41724/239050)
Sziasztok! Szép napot mindenkinek!
Tegu 2011 jún. 27. - 10:51:47
(41723/239050)
Hozzáteszem, amig Mishilt és támogatóit kellett legyõzni a célok érdekében.
Tegu 2011 jún. 27. - 10:47:05
(41722/239050)
Röviden, s csipõbõl válaszolva talán annyi, hogy mert volt egy értékrendje, amely érvényrejuttatásához látott lehetõséget a hatalom megszerzésével, aztán lehet árnyalni a kezdeti bosszuvágytól a szociális érzékenységén keresztül az emberek iránt és az országért érzett felelõsségéig.
Még azt is megemlitettem idõközben, hogy az elején talán rosszul itélte meg, hogy ezeknek megvalósitása érdekében nem biztos, hogy önként le kellett volna mondania az egyéni boldogságról, érzelmekrõl, amit megint szinez az, ami késõbb kiderül, Yusin gayai származása erõsen akadályozta volna õket a céljaik megvalósitásában.
Tegu 2011 jún. 27. - 10:27:17
(41721/239050)
"Érdemes-e magadat feláldozni?"
Mirõl szólna egy film, Tokmánról, aki boldogan él a kinai sivatagban és szül 5 gyereket Yusinnak és dugdossa a teát a nagyhatalmu uralkodó elõl?
Fennmaradt volna a neve?
Nem tekintette volna áldozatnak a család oltárán álmai, elhivatottsága feladását?
Szerinted hogy halt volna meg a nyámnyila király, Tokmán édesapja tudva, hogy CSomnjong is él, viszont tehetetlenül nézik Mishil hatalmát, mint tették elõtte 15 évig? Szerinted jobban érezte volna magát? Ha Tokmán soha nem kerül elõ és nem derül ki az ikerszülés, boldogan éltek volna, mig meg nem halnak, ez mennyivel lett volna felemelõbb számukra, fõleg annak tudatában, hogy semmit nem tudtak tenni Shilláért?
gwener 2011 jún. 27. - 10:24:41
(41720/239050)
Maggi Kedves, nem hagylak itt titeket - figyelek és olvasok mindent, ahogy szoktam :))))
Nagyon-nagyon jól éreztem magam a Találkozón, már alig várom a következõt!
Azóta is fülig ér a szám :)))))))))))))
Tegu 2011 jún. 27. - 10:21:55
(41719/239050)
Nem felejthetõ, s ne tedd ezt te sem, én viszont inkább az emlitett szempontból értékelek, mondhatni, más módon egyszerüsitek, de ez csak egy hozzászólás volt a témához, majd mások más szempontból teszik uezt.
Tegu 2011 jún. 27. - 08:47:07
(41718/239050)
Ezzel persze nem akarom a filmbéli karakterek fontosságát tagadni, csupán annak vonatkozásában nézném meg, milyen tulajdonságok és célok vezérelnek egyes vezetõket, kiemelkedõ egyéniségeket, hogy alkalmassá váljanak egy ország, hadsereg, érdekcsoport vezetésére, ill. azok érdekeinek képviseletére.
Ahogy Mishil elmondta, tisztában volt vele, hogy ha a trón érdekében tehetne, nem a nemesek megerõsitése lett volna elsõdleges célja, de az ország érdeke, s bizonyos játékszabályok betartása, mégha azokat õ is irta elõ, fontos volt számára is, a legnagyobb gonoszságai közepette is. Az õ tragédiája többek között az, hogy mire alkalmassá vált volna /szent származás követelményének megszüntetése/ az uralkodásra, egy másik, s kezdettõl fogva a trón érdekét képviselõ egyéniség /Tokmán/ nõtt a feje fölé.
Tegu 2011 jún. 27. - 08:24:36
(41717/239050)
Szerintem leegyszerüsited most a kérdést az egyén érzelmi életére, ebben a sorozatban ideológiák csapnak össze és egy ország fennmaradásáról volt szó, valójában nem Tokmán és Yusin szerelmi életérõl, a hasonló érdeklõdés pedig mindig összehoz embereket, mindazonáltal ezek virtuális szinten müködnek a legjobban, s az egyéni összeborulásoknak valójában semmi közük Shillához, amikor nem Shilláról van szó, uolyan mindenki, mint a többi ezer topikon, egyiknek nincs munkahelye, másik sokat dolgozik, vesz valamit, aminek örül vagy esküvõre készülõdik.
Minden, ami fontos érték, áldozatokkal jár, s a nagy emberek bizonyos szintig magányosak, a céljukat, álmukat elérték, nekik ez volt fontos, mint az életben: van akinek kocsi, van akinek utazás s van, akinek a család, gyerek a fontos.
maggi99 2011 jún. 27. - 07:35:53
(41716/239050)
Szia Ruca Kedves, :))))

Nem titok a név, mert itt keletkezett nyilvánosan. Dorombka biztosan jobban tudja, mert õ találta meg annak idején a bejegyzést. De ahogy én emlékszem:
BipBip annak idején egy vicces beszólásban lebutalibázott minket, amin hatalmas derültség volt a fórumon. Nagyokat nevetve libáztunk mi is. Aztán egy éjszakai mûszakban valaki baglyoknak nevezett minket. Meg azon is nevettünk, hogy milyen lilák vagyunk. Mármint gondolkodásban. Innen már csak egy lépés volt a lila-liba-baglyok. Aztán már csak egy ugrás a lila libaglyok. Úgy emlékszem egy edimir-rüzi-maggi éjszakai agymenés eredményeként született.

Késõbb egy liba és egy bagoly rajz összeolvasztásából megszülettek az elsõ libaglyok. Onnan meg már nem volt megállás a lejtõn :))))))
Azt hiszem ez volt az elsõ rajz :)))) A nevek is az éjszakai agymenésbõl valók :))
maggi99 2011 jún. 27. - 07:10:38
(41715/239050)
Köszönjük a reggeli kávét, nagyon rám fér :)))

Nagyon örülök, hogy végre elõkerültél. Már kezdtem aggódni, hogy nem érezted jól magad velünk és szép csendesen itthagysz minket :)))
De hála Égnek, megkerültél :)))
Szép reggelt Neked is. :)))))
maggi99 2011 jún. 27. - 07:06:25
(41714/239050)
Szép reggelt Mindenkinek :)))
Remélem mindenkinek jó napja lesz ma.
Legyetek nagyon ügyesek, jókedvûek, szépek és okosak.......
De legfõképpen (ahogy orosz mondja mindig): Legyetek szeretve :)))))))))))

(Jeju szigete)
gwener 2011 jún. 27. - 05:43:28
(41713/239050)
10/10
Cilia 2011 jún. 27. - 01:34:40 10/10
(41712/239050)
Sziasztok, jó éjszakát, szép álmokat libagolykák!
Megint éjjelre értem ide, napközben sem mindig voltam itthon, meg másfelé is elkeveredtem, több órát kitévõ telefonjaim is akadtak pl.
Megpróbálok visszaolvasni legalább, mielõtt aludni térek. Hajnalban feküdtem le én is. Még néztem a Yi Sant...
ruca60 2011 jún. 27. - 01:27:09
(41711/239050)
Most, hogy végigolvastam, megértettem, mit kérdez, mit kér a fórumosoktól Orosz. Bevallom, nem nagyon szeretek elemezgetni, nekem az mindig olyan erõltetett.
Viszont én azért szeretek itt lenni, mert itt nem csak a filmrõl van szó, hanem egymással is beszélgetünk, egymással is törõdünk. Ezért van itt mindig olyan jó, szeretetteljes hangulat. Apropó! Van egy kérdésem. Mikor, hogyan keletkezett a libagoly elnevezés? Ha nem nyilvános, akkor pü-ben kérek szépen választ.
Miko ezt a levelet olvassátok, már biztosan reggel lesz, így mindenkinek szép napot kívánok! Végre megint Silla!!!
ruca60 2011 jún. 27. - 01:05:58
(41710/239050)
Úgy látom, itt a bal térdén van a keze, de mikor a tanácskozáson megjelenik, mint hwarang, Munno levelével, ott is letérdel, de akkor a jobb térdén van a keze. Szerintem ez "csak" filmes beállítás. Így mindkét alkalomman jobban látszik a térdelés.
ruca60 2011 jún. 27. - 00:45:26
(41709/239050)
Nagyon szép és igaz gondolatokat írtál. Értem, hogy "orosz95" mit kérdez,(55525) csak azt nem értem, hogy miért. Nem hiszem, hogy szét kellene választani a színészt és a karaktert. A színész, ha látjuk, halljuk a hangját, õ maga a karakter. Nem lehet úgy nézni, hogy van egy Bidam vagy egy Yushin karakter és azt megformálja a színész. Mert mi a kész produkciót látjuk, a karaktert valakivel megtestesítve. Ha rosszul játszanának a színészek, bitosan megéreznénk, nem tetszene, nem néznék a filmet. Hány ilyen rosszul elõadott film van, érezzük, hogy csak "megjátsza", eljátsza a szerepet, de nem azonosul vele. Ezeket kikapcsoljuk. De pl. éppen Bidam annyira jó, hogy ezért rajongunk érte. Amúgy nekem, mint férfi, nem biztos, hogy tetszene, ha csak a színészt látom. Sõt! Néha olyan képeket tesznek fel, ahol nem "Bidamos", már is továbblapozunk.
Bocsánat, még nem olvastam el a többit, csak idáig jutottam, de máris beindultak a gondolataim.Pedig elvileg pihenni térni készültem...
ruca60 2011 jún. 27. - 00:19:26
(41708/239050)
Sziasztok! Szép álmokat az aludni térõknek! Csak beköszönök mert ma nagyon zsúfolt napom volt, most érkeztem haza, de látom, már mentek is. Még nem olvastam vissza, majd holnap, most kicsit fáradt vagyok.
maggi99 2011 jún. 27. - 00:12:37
(41707/239050)
Olvasónak és Kukucskálóknak is szép álmokat.
Nagyon hiányoztok. Néha kerüljetek felénk is :))))

Kedveseim Mindenkinek szép csillagfényes, vagy csillagporos álmokat. :)))
Sarkcsillagosat annak, akit illet :)))

Aludjatok nagyon jól
Pihentetõ, feledtetõ álmotok legyen :)))

Holnap találkozunk :)))
maggi99 2011 jún. 27. - 00:08:27
(41706/239050)
Úgyhogy most tényleg elköszönök.
Aludj jól Judykám.
Szép csillagfényes álmokat Neked is.
Holnap lássuk egymást :))))
maggi99 2011 jún. 27. - 00:06:26
(41705/239050)
Judykám, tényleg álmos vagyok.
Bevallom, hogy nagyon késõn (korán) feküdtem ma hajnalban le.
Már elég régen töltögetem le a vágatlan Sillát, de mindig nagyon nehezen ment és volt olyan rész, ami sosem sikerült. Tegnap olyan jól ment a letöltés, hogy hiába köszöntem el, ott ragadtam mert egymás után töltötte le a részeket megállás nélkül. Végül sikerült befejeznem az egész letöltését :)))

De legalább megérte :))))
maggi99 2011 jún. 27. - 00:02:11
(41704/239050)
Kedves Boil,
Kedves Szilvike Fióka,
Aludjatok jól, álmodjatok csillagfényeset.
Bidám melengesse a hátatokat éjszaka. :)))

Szép álmokat, holnap találkozunk :))))
maggi99 2011 jún. 26. - 23:59:18
(41703/239050)
Bocsánat, hogy eltûntem. :)))
Én meg persze szokás szerint ülve is elaludtam.

Hiába öregszem :)))
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 23:50:50
(41702/239050)
Tudom,és a képeket megszoktam nézegetni.:-)Profik dabdiék,mert helyt tudnak állni,2fórumon.páran 3.-n is,mert vannak a LYW is közülük sokan.Nekem mégse megy az osztódás jól.
Na de most már megyek.
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 23:47:29
(41701/239050)
Repül az idõ,most már ideje megkeresnek az ágyamat.:-)
Szép hetet kívánok nektek!:-)

További szép estét kívánok Shilla békés partjainál mindenkinek!:-)))
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 23:45:06
(41700/239050)
Talán ilyen karaktert kellett eljátszani.Gondolj bele a hõsök már csak ilyenek,mert Yusin az volt.:-)Neki sziklaszilárdnak,határozottnak,magabiztosnak kellett lennie,egy hadvezér ilyen.:-)Már parancsnokként se szerette,ha folyton poénkodtak a katonái.õ ilyen,és lehet szeretni ezért.Igazi példa másoknak.:-)
UTW-t is megakarom nézni más filmekbe,biztos nagyot alakít ott is.
maggi99 2011 jún. 26. - 23:30:15
(41699/239050)
Na jóóóóó!!!
Te mindig tudod, mivel lehet levenni a lábamról. Bocsánatkérés elfogadva !!!
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 23:27:37
(41698/239050)
Nem lehetne elfelejteni azt a botlásom már.:-)Na jó,akkor küldök egy képet engesztelésül.:-)
Pedig fontos,h. te itt legyél.:-)
maggi99 2011 jún. 26. - 23:27:20
(41697/239050)
Biztos nagyon jó lesz még visszatérni a jellemekhez a film után is :))))))
Most már engem is érdekel a véleményetek. Orosznak igaza van :)))))
maggi99 2011 jún. 26. - 23:25:10
(41696/239050)
Nagyon helyesek ezen a képen. Pedig tényleg nagyon fárasztó lehetett az a forgatás. Milyen képeket láttunk róla....
maggi99 2011 jún. 26. - 23:23:59
(41695/239050)
Akkor ne riogass Kedves, mert ha infarktust kapok, nem leszek itt Neked :))))
maggi99 2011 jún. 26. - 23:22:27
(41694/239050)
És tényleg. Még ugrál is örömében az úton. Csak akkor lesz szegény szomorú, amikor szembesül azzal a levéllel.
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 23:21:44
(41693/239050)
Drága boil!
Iszom minden szavadat.Én is igy érzem magamat.Igaz eszembe van már,h. mit is kéne néznem a drága KNG-tõl,meg másoktól.
Az utolsó két mondat,nagyon passzol az én életemre is.:-)Hiszem,h. egy ajándék vagytok a jó Istentõl.:-)))mert nekem sokat jelentetek!:-)
maggi99 2011 jún. 26. - 23:20:05
(41692/239050)
Ha mi vagyunk az a jó, akkor maradj velünk. Majd kitaláljuk közösen a következõ témát :)))))
Bizony mindenkinek kijár a barátság és szeretet, és az elfogadás :)))))))
maggi99 2011 jún. 26. - 23:17:08
(41691/239050)
Én sem jöttem rá, ez csak egy gondolat.
Onnan jött, hogy annyira komolyan beszél abban a pillanatban. Nem lehet nem észrevenni, mennyire fontos neki, hogy elkötelezhesse magát. Késõbb is mennyire boldog, amikor a hercegnõ feladattal bízza meg. :))
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 23:15:41
(41690/239050)
Ez a kép csodaszép,összefoglal minden fontos eseményt kettejük életében.:-)még noncsi tett fel,valami hasonlót,az is jó volt.
maggi99 2011 jún. 26. - 23:13:32
(41689/239050)
A vizsga OK és az utánalávõ elemezgetés is.
De én bizony nem gondolkodom elválásban. Miért, Te igen ? :(((
maggi99 2011 jún. 26. - 23:09:53
(41688/239050)
Vigyázz, mit kívánsz :)))
maggi99 2011 jún. 26. - 23:08:35
(41687/239050)
Azt hiszem ez a merõleges kéztartás valamilyen hivatalos kifejezése a szolgálatnak, vagy odaadásnak, esetleg az alázatnak. Mert mindig így térdelnek le. Bidam mindig csak ímmel-ámmal tesz eleget a hivatalos szokásoknak. Nem sokra tartja ezeket a külsõségeket.
Talán amikor saját elhatározásból térdelt le és ajánlotta fel magát, akkor ezzel a hivatalos kéztartással is ki akarta fejezni, hogy mennyire komolyan gondolja.
maggi99 2011 jún. 26. - 23:00:36
(41686/239050)
Túl szép ez a kép, nem lenne lelkem elrontani. Nekem elég a tudat, hogy éppen hozzám tart ;)))))
maggi99 2011 jún. 26. - 22:55:13
(41685/239050)
Jók is ezek a képek.
Néha egy gondolatot fejeznek ki, néha egy vágyat, néha csak összehoznak összetartozó képeket egy lapra.
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 22:53:32
(41684/239050)
Elnézésed kérem tõled ezért.:-)
Engesztelésül küldök a héten neked s mindenkinek képet,mert 1rokont megkértem fényképezzen le pár virágot,mert most csodásak.És szeretném megosztani veletek.:-)
maggi99 2011 jún. 26. - 22:48:20
(41683/239050)
Mind a két kép nagyon jó :)))
Szeretem ezeket a jeleneteket :))
maggi99 2011 jún. 26. - 22:41:15
(41682/239050)
Örülök, hogy egyformán gondolkodunk :)))

Elõtte még egy libagolyvizsgát is megrendezhetnénk. Persze, ha Kimbinéknél lecseng az esküvõ és ha mindenki ráér :)))
maggi99 2011 jún. 26. - 22:39:26
(41681/239050)
Te irogatsz ilyeneket, CSAK ÚGY!!
Nekem meg kiakad a pecemakerem :(((((
Ne ijesszgess Te lány :((
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 22:37:29
(41680/239050)
Szép estét neked is!:-)

Ezt csak ugy írtam,nem gondoltam komolyan,nyugi..-)
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 22:36:23
(41679/239050)
Szép álmokat neked!:-)
maggi99 2011 jún. 26. - 22:33:06
(41678/239050)
Te jó ég! Ki tiltana ki és miért???
maggi99 2011 jún. 26. - 22:31:06
(41677/239050)
Szia Kedves, bocs, hogy csak most értem ide.
Aludj jól és álmodj nagyon szépeket :)))
Csillagfényeset :))))
maggi99 2011 jún. 26. - 22:29:51
(41676/239050)
Sziasztok, Szép estét :))

Hová is mennénk? Eszünmk ágában sincsen. :)))

Ettõl függetlenül, kitárgyalhatjuk a jellemeket, ez nagyon jó ötlet. Amúgy is gyakran csináljuk, miért ne lehetne összefogottan. De volna egy gyakorlati ötletem. Kb. augusztus elején lesz vége a sorozatnak. Akkor már újra mindenkiben felfrissülnek az összes élmények és gondolatok. Akkor kellene elkezdeni ezt a boncolgatást, mert addig a cselekmény kitárgyalása is pont elég idõ (ahogy Judy is írta). Akkor legalább lesz újabb témánk a személyes gondolatokon kívül is. Amik nekem szintén nagyon fontosak... SÕT!!!! :)))
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 22:28:47
(41675/239050)
Ez csak nem történik meg.Szerintem a szinészek fórumán,szívesen fogadnak,még most is.:-)nem szoktál benézni a többire?Nekem se megy jól a visszatérés a KNG-re,pedig jó lenne.
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 22:14:38
(41674/239050)
Szerintem,úgy belaktuk Shillát,h. innen nincs szivünk elmenni.Rem nem is tesznek ki ilyenért minket.
meg hova mennénk?!Jó itt lenni!:-)
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 21:50:17
(41673/239050)
Szép estét judy!

Nagyon egyetértek veled.:-)Mert ha csak a filmrõl szólna a fórum,nem biztos,h. jó lenne.hiszen olyan most,mintha egy nagy család lennénk.:-)kell a mosoly,a vidámság és néha a lelki gubancok kibogozása is,a film melett.:-)
k.szilvia86 2011 jún. 26. - 21:33:07
(41672/239050)
Szép estét mindenkinek!:-)

Drága orosz feladtad nekünk a leckét rendesen.:-)De megigérjük igyekszünk a karakterekrõl is beszélni.Nemcsak a filmrõl,szereplõkrõl.
Rám a karakterek közül,Tokmán volt nagy hatással.Ha írhatom,példaként áll elõttem.Mert szeretnék olyan bátor,talpraesett,határozott egyéniség lenni mint õ.:-)Ki nem riad vissza semmitõl,és a fájdalom erõsíti,nem gyengíti.:-)Ki a szeretteiért bármire képes,nem fél semmitõl.:-)Kit oly sokan szerettek.:-)Valljuk be a szöges ellentéte vagyok,mégis rá szeretnék hasonlítani.Ha csak egy kicsit sikerül,már megéri.Ne aggódjatok,nem szándékozom politikai babérokra törni,mint õ.:-)Tokmánnak ott volt Misil-ki kiváló tanára volt,ha írhatom ezt.Hiszen az ellenféltõl a legkönnyebb tanulni.:-)És rengeteg barát,kik szerették,támogatták õt.
de most irhatnék több szereplõrõl is,ki milyen volt,miért szerettem annyira.:-)Talán majd legközelebb.
kymara 2011 jún. 26. - 21:20:27
(41671/239050)
Az elejétõl kezdve ezt mondom.
kymara 2011 jún. 26. - 21:17:34
(41670/239050)
Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rá, de mikor vége lett a sorozatnak én felvetettem, hogy ha lehet akkor vesézzük ki egyenként a karaktereket. És itt nem csak a fõ karakterekre gondoltam, hanem az összesre.
10/10
Ljerk 2011 jún. 26. - 20:46:19 10/10
(41669/239050)
Denambó valóban a tökéletes példa arra, hogy õ nem tud változtatni semmin még azon sem ami õrajta múlik. Bojong megint más, igaz csak kicsit - hiszen õ is mindent végrehajt saját meggyõzõdése ellenére is (látszik rajta hogy tétovázik amikor úgy hallja hogy Mishil megöletni akarja Sohwát, de végrehajtatja. De van amikor kitör ebbõl, Yushint biztatja hogy "Kelj fel !", pedig az érdeke ez ellen szólna - mert így nem õ Bojong) lesz a Fõparancsnok.
kymara 2011 jún. 26. - 20:33:31
(41668/239050)
erre mondtam én anno, hogy teljesen megértem Seokpum-ot. Mert a végén elkezdtem különbözõ karakterek szemszögébõl nézni a történéseket. És valahol legbelül mindegyik karakternek igazat adtam. Mert Seokpum is tudta, hogy rossz amit Misill tesz, de neki köszönhette az életét, ezért teljes odaadással tartozott neki.
Lehet, hogy másodjára is meg kellene néznem a sorozatot?
Tegu 2011 jún. 26. - 20:28:45
(41667/239050)
Köszi, szuper:) Mindjárt elolvasom mind.
Tegu 2011 jún. 26. - 20:26:31
(41665/239050)
Õ a parancsra tettem tipikus megszemélyesitõje. Apja és felettese parancsolta, gondoljunk a konfucinánus tanra, nem tétovázott, s a megbánás is csak azért volt, mert nem Csomnjongot akarta megölni.
Tegu 2011 jún. 26. - 20:23:28
(41664/239050)
Jut eszembe errõl a mozdulatról, amikor Bidam harcol Munnoval, a harc végén megdöbbenve nézi Munno mozdulatsorát amelyek valamit jelentenek, vagy még nem látta eddig vagy felismeri a szándékot, mindenesetre látszik az arcán, hogy itt most valami végzetes történik, most nem a fuvócsöves gyilkosságra gondolok.
10/10
Ljerk 2011 jún. 26. - 20:22:16 10/10
(41663/239050)
Jellem - érdekes kérdés. Többen feszegetik a filmben, hogy miért mennek háborúba, így akár a halálba. Nincs más választás. Persze van, mert Jukbáng és Godo nem akar sehogysem harcolni halálig.

Deha konkrét választás kellene, akkor Denambót mondanám. Mishil kiválasztja testõreként mint Misaeng legjobb kardforgató fiát. Olyan dolgokat kell megtennie késõbb, amit nem akarna - de õ a "nincs más választás" útját követi mindig, elég az ikerhercegnõ megölésére kapott parancsra gondolni - látható az õszinte megkönnyebülés amikor Chunchu késõbb (számításból persze) megbocsát neki.
maggi99 2011 jún. 26. - 20:20:27
(41662/239050)
Jó filmnézést,
aztán aludj jól.
Szép álmokat :)))
10/10
szakire 2011 jún. 26. - 20:16:54 10/10
(41661/239050)
Én viszont tökéletesen emlékszem arra, hogy mennyiszer elmondtuk már, hogy miért szeretjük ezt, vagy azt a karaktert. Az edimir például nem Lee Seung Hyo-ért szereti az Alchont, maggi sem csupán az UTW-ért Yusint stb. Én pld. még most sem tudtam igazán eldönteni, hely melyiket szeretem a legjobban. Ha meg tudnám most ezt fogalmazni, akkor egy hétig kellene azt megtennem. Nem azért mert gyenge a felfogásom, hanem azért, mert olyan sok lenne elmondani. Egyszerûbben is meg tudnám tenni, ha bemásolnám Adal verseit, mert tökéletesen visszaadják azt, amit én is érzek. Viszont ezt Te, kedves Orosz tökéletesen ismered.
Mára elköszönök Mindenkitõl, további jó beszélgetést, majd szépséges álmokat, jó pihenést kívánok.
Úgy döntöttem, hogy csekélyke tennivalóm után visszatérek Jumong herceghez, majd beröppenek takaróm alá.
Holnap ugyan itt!!!!
Tegu 2011 jún. 26. - 20:16:41
(41660/239050)
Ez az információ honnan? /nekem uj/
maggi99 2011 jún. 26. - 20:16:39
(41659/239050)
Szép álmokat:)))
És jó munkát holnapra. Remélem minden sikerül :)))
10/10
Ljerk 2011 jún. 26. - 20:08:31 10/10
(41658/239050)
Nemcsak arról van szó, hogy szép-e egy színésznõ ! Ugyanis az MBC aki megrendelte a filmet elsõként Go Hyun Jung-ot (Mishil) tervezte Deokmánnak. Majd õt inkább áttették Mishil szerepére (mily szerencse mindenkinek :) ). Deokmán szerepére másodjára Sung Yuri -t választották, de végülis nem tartották megfelelõnek - így a harmadik és a végleges választás Deokmán szerepére Lee Yo-won lett (szintén szerencsére, bár futni látványosan nem tud :) ).
10/10
szakire 2011 jún. 26. - 19:54:19 10/10
(41657/239050)
Igen!
kymara 2011 jún. 26. - 19:36:06
(41656/239050)
Sumomo még mindig hegyet mászik?
Elég rég járt erre?
10/10
szakire 2011 jún. 26. - 19:33:51 10/10
(41655/239050)
Nagyon szépek mint mindig!!! Köszönet érte!!!
10/10
szakire 2011 jún. 26. - 19:32:11 10/10
(41654/239050)
Köszönöm, már nagyon várom!!!
kymara 2011 jún. 26. - 19:31:44
(41653/239050)
Ok. Joo Sang Wook már az elsõ pillanattól kezdve szimpi volt nekem, és ennél a sorozatnál Õ volt az elsõ színész aki után néztem.
kymara 2011 jún. 26. - 19:28:25
(41652/239050)
HÛÛÛÛ!! Ezt nagyon szépen írtad le! Én se fogalmazhattam volna szebben. Teljesen igaz.
kymara 2011 jún. 26. - 19:27:04
(41651/239050)
Naná, hogy JÖSSZ!!! Akkor kit fényképezhetnék, vagy ki fényképezne engem???