9/10
Letty72 2011 jan. 14. - 21:23:48 9/10
(4357/239047)
A valóságban ajánlották fel Alcheonnak a trónt, aki a filmmel ellentétben nem kisnemesi származású, hanem elõkelõ származású volt, a trónra is igényt tarthatott volna, de õ inkább Yushinnal együtt Chunchu-t, aki késõbbi Muyeol királyt támogatta. (Nem biztos, hogy jól írtam Chunchu király nevét)
10/10
Márton Lászlóné 2011 jan. 14. - 21:21:07 10/10
(4356/239047)
Éppen ezért nem alkalmas a trónra, hiába királyi vér, nem?
Arra kíváncsi lennék, hogy Deokmant valóban eldobták a szülei, és a sivatagban nevelkedett?
9/10
Letty72 2011 jan. 14. - 21:18:37 9/10
(4355/239047)
Konkrétan mutatták a két katonát, hogy kinyitották a kaput.

A pekcsei kémnek semmi köze sincs sem Bidamhoz, sem a patkányképûhöz, Chunchu-hoz meg pláne nem.

Miért árulnák el a saját országukat, egy idegen hatalomnak?
10/10
Márton Lászlóné 2011 jan. 14. - 21:18:33 10/10
(4354/239047)
Köszi. Azt kapom vissza, hogy ez a kapcsolat nem megbízható. Mi a fene ez? Majd holnap megpróbálom.
10/10
Miranda666 2011 jan. 14. - 21:18:13 10/10
(4353/239047)
Ezen a fórumon már trónra került, az biztos.:)
9/10
esztokam 2011 jan. 14. - 21:16:28 9/10
(4352/239047)
éreztem én, hogy Alcheon valahol nagyon jó királyalapanyag lenne. ez most feldobta az estét...
8/10
edimir 2011 jan. 14. - 21:16:10 8/10
(4351/239047)
Félreértettél. Megpróbálok nekifutni mégegyszer......
Azért akartam királynõ lenni, hogy Koreát egyesítsem, ....... de ha teljesítettem? Akkor megvalósítottam az álmot, akkor végrehajtottam, amiért a trónra szükségem volt.
Dolgom végeztével lemondhatok a trónról, átadhatom az örökösömnek, visszavonulva pedig újra nõ lehetek, a társam (aki nem a király!) immár nem gyengít, mert nem kell a pozícióm tõle féltenem.
maggi99 2011 jan. 14. - 21:14:23
(4350/239047)
Köszi a hátteret.
Már ezért sem történhet minden úgy, ahogy mi szeretnénk.
A film készítõi nem mehettek el a történelmi valóság mellett. Yusinnak hosszú élete, 3 fia és számos harci érdeme volt. Viszont sosem volt a királynõ férje. Szerintem ügyesen összehozták a valóságot a még elfogadható mesével. Õ kb. olyan nekik, mint nekünk Hunyadi János. Mi sem törölhetnénk ki Hunyadi Mátyást a történetbõl egy szép szerelmi szál miatt. Rosszat sem lehet róla mutatni, hiszen õ náluk egy történelmi ikon. Mi sem tennénk ilyet a mi hõseinkkel, ha csak valami durva történelmi tény nem lenne a kezünkben.
9/10
Letty72 2011 jan. 14. - 21:14:01 9/10
(4349/239047)
pilcher 2011 jan. 14. - 21:11:57
(4348/239047)
Húú, kedves fórumozótársak, ez a mai rész engem kiütött. Ja, én is azon kevés közé tartozom, aki nem nézte még meg a filmet. Elkövettem egyszer azt a hibát, hogy egy belinkelt zenét megnyitottam, mert a jobb oldalon a kis ablakoknál éppen egy olyan képet láttam meg, ami brutális, elkeserítõ spoiler volt, úgyhogy egy dolgot biztosan tudok a végérõl, de többet nem akarok.
Szóval jó, hogy jön a hétvége, zaklatott lelkivilágom lecsillapodtával, ha végre józanul tudok gondolkodni, akkor talán ki tudom bogozni a szálakat nagyjából.
Hogy ilyen érzelmes párbeszéd lehetséges ebben a filmben Tokmán és Bidam között - ez minden képzeletemet felülmúlta. És amikor Bidam egy hirtelen mozdulattal a királynõ keblére borult - bennem meghûlt a vér. Egy pillanatra azt hittem megcsókolja, komolyan mondom megállt bennem az ütõ...:))
Aki csak felületesen nézi a filmet, az most biztosan jót röhög rajtam, netán megsajnál :), de szerintem a rajongók értik mirõl beszélek. És annyira jó ez, hogy egy érzelmes jelenetnél azon drukkol az ember, hogy az a bizonyos kéz hozzáérjen a másik hátához, ne pedig ökölbe szoruljon... Manapság egy film szexjelenet nélkül elképzelhetetlen, pedig mennyivel jobb ez a visszafogott ábrázolás.
Másrészt, végre pörögnek az események, ez az igazi Silla.
A sok-sok apró részlet közt annyi bizonyos, ahogy azt Tokmán "anyám, én nem ezt akartam" befejezõarca mutatta, gond lesz ebbõl a Yusin-féle titkosnak szánt kémkedésbõl. Elvégre a tábornagy számûzve van, el kéne számolnia azzal, miért nincs a kijelölt helyén, másrészt csak Tokmán levelével tudja "igazoltan hiányzóra" hozni magát, ami a királynõnek finoman szólva sem lesz elõnyös. Most perpillanat elképzelni sem tudom, hogy jönnek ki ebbõl, valószínûleg a váratlan pekcsei támadásban elsikkadnak a dolgok, és csak késõbb kerül sor ennek a problémának a megoldására.
Na és az a bizonyos fekete kém az erõdben!? Csak nem Bidam? Csak nem a Patkány vagy Solwon, netán Csuncsu magánakciója, hogy megrendítsék a királynõ hatalmát? Most erre sem tudok épkézláb gondolatot.
Bidam - Yusin - Királynõ: elképesztõ háromszög. Ez a vallomás Tokmántól, Bidam tekintete a hihetetlen szerelemrevágyással... Tokmán végre bevallotta, hogy magányos, hogy vágyik a szerelemre (konkrétan Bidamra, elvégre Yusinnak melegítik az ágyát), de a királynõségnek ára van. Nagy, nagy ára... (Sosem akarnék királynõ lenni már csak ezért sem. Az ember tényleg csak a kutyájában bízhatna - talán.:)).