Aroma11 2011 jan. 08. - 10:27:44
(3170/239050)
Egyébként azt tapasztalom, hogy ha valaki csak úgy "belenéz" kb a felénél, azt nem dobja fel. Így volt nemrég a barátnõm is. Aztán a kedvemért megnézett belõle még 2 részt és most már õ is függõ! Nem napjainkban játszódó, hétköznapi dolgokról szóló cselekmény, aminek a szálát menet közben is símán fel lehet venni.
Aroma11 2011 jan. 08. - 10:21:38 Előzmény Miranda666
(3169/239050)
Miszenget én is jó karakternek tartom! Kiváló színész alakítja. Jó ötlet volt kezébe adni a legyezõt!
Én nem tudom, a magyar szinkront régebben agyon dícsérték mindig. Most ezt miért kellett így elkapkodni? Az is felháborító, hogy meg lehet csinálni azt, hogy megveszünk egy sorozatot és kivagdosunk belõle részeket. Ezt meg lehet csinálni az alkotókkal szemben?
10/10
Márton Lászlóné 2011 jan. 08. - 10:09:00 10/10 Előzmény ariskerase
(3168/239050)
Kár, hogy ez a véleményed. Mi itt mindannyian az ellenkezõjét tudjuk neked bizonyítani. Csak azt vedd alapul, hogy olyan mûfajt nézhetsz, amit eddig nem ismerhettünk meg. A keleti kultúrát, ráadásul a VII. századból, amikor például mi magyarok, hol tartottunk? Csak tényszerû kérdés volt, semmi ártó szándékkal. Ebben a sorozatban megismerhetsz mindenféle emberi problémát, feladatot, élethivatást, tulajdonságot, ami a mai korra is igaz.
10/10
Márton Lászlóné 2011 jan. 08. - 09:54:31 10/10 Előzmény Miranda666
(3167/239050)
Ezzel nagyon egyetértek én is. A Misil klánból õ az egyik legösszetettebb karakter, és a színész lenyûgözõen visszaadja a különbözõ jellemeit. Nem tud lovagolni, hiányzik belõle az adott kor férfias tulajdonságai, amit a csavaros eszével, nyelvtudásával, politikai bravúrjaival próbál ellensúlyozni. És azzal a pávatollas legyezõvel, amint belibben a tanácsterembe? Misillel kiegészítik egymást, mint testvérek.
pilcher 2011 jan. 08. - 09:28:59 Előzmény noncsi93
(3166/239050)
Bár már nem sok van a filmbõl, kérlek próbáljatok nem spoilerezni képekkel sem. Tudom, hogy aki már elõre megnézte, annak nehezére esik, de azért mégis... Köszi!
10/10
BicskaMaxi 2011 jan. 08. - 08:54:42 10/10 Előzmény ariskerase
(3165/239050)
Szerintem már egy belenézés alapján is nyilvánvaló, hogy messze nem szappanoperáról van szó. Igaz, hogy a sok vágással, amivel az eredeti verziót megcsonkították, és a félrefordításokkal sajnos sokat rontanak rajta. Érdemes venni a fáradságot, és az eredeti verziót az elejétõl kezdve megnézni. Valós történelmi eseményeken alapuló, elgondolkodtató, értékeket felmutató, szívet-lelket megérintõ, igényes filmsorozat. Szerintem érdemes foglalkozni vele.
10/10
Miranda666 2011 jan. 08. - 08:27:22 10/10
(3164/239050)
Nagyon kedvelem a Miszenget alakító színészt is. A karikatúraszerû figuráját végig azon a nagyon keskeny sávon tartja, ami az eltúlzott eszközökkel való színjátszást a ripacskodástól elválasztja, de egyetlenegyszer sem lépi át. Erre csak a legjobbak képesek.
10/10
habbbea 2011 jan. 08. - 08:05:41 10/10
(3163/239050)
...na és a kiváló szinészek, mint KNG.
10/10
Mara60 2011 jan. 08. - 08:00:41 10/10
(3162/239050)
Kicsit összekevered a szezont a fazonnal.

Szappanoperának azt a mûfajt nevezzük, amikor filmesek kigondolnak egy szituációt, hozzá a szereplõket, meg a helyszínt, majd hónapról-hónapra írnak hozzá történeteket. Ilyen például a Barátok közt, vagy a sitcomok többsége.

A filmstúdiók azonban már elég régen rájöttek arra, hogy nem mindenki kedveli a szappanoperákat. Az emberek ugyanis szeretik azokat a történeteket, aminek van eleje, tetõpontja és vége.

Ezért hódítottak olyan nagyot a latin telenovellák a kilencvenes években. A történet kerek, a szereplõknek meghatározott sorsa van, így a szappanoperával ellentétben sokkal drámaibb tud lenni. Viszont ugyanakkor egy sima tv-sorozatnál hosszabb, így tovább lehet élvezni.

Csakhogy éppenséggel ez tud lenni a hátulütõje is. Ha nem elég jól kidolgozott a forgatókönyv, ha csupa sablonokból építkezik és tele van üresjárattal, akkor könnyen unalmassá, vagy idegesítõvé válhat.

És miközben a Dél-Ameriakaiak próbáltak megújulni, addig a többi ország lenyúlta és a maga módján átdolgozta a mûfajt.

Így születtek meg a doramak, a távol-keleti telenovellák is. A kínai és tajvani sorozatokról nem tudok nyilatkozni, de koreait már éppen eleget láttam ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, miért annyival jobbak.

Remek forgatókönyvíróik vannak. A legsablonosabb megoldást is úgy fel tudják turbózni, hogy az ember csak hüledezik. Nincs üresjárat (náluk is a pénz, meg a nézettség diktál, mint az amerikaiaknál)az egyes részeket úgy megtöltik cselekménnyel, hogy csak kapkodod a fejed. Szabad teret adnak a fantáziának és a gondolkodásnak.
A karakterek pedig nagyon erõsek, kidolgozottak. Itt nincs fekete vagy fehér, mind gazdagon árnyalt.
Ehhez jönnek még a nagyszerû rendezõk, akik képesek megjeleníteni az író minden elgondolását.
4/10
ariskerase 2011 jan. 08. - 02:12:25 4/10
(3161/239050)
Hát belenéztem elég gyenge. Tipikus szappanopera azoknak való akik ezt szeretik.