dr molnár marianna 2011 jan. 03. - 13:24:09 Előzmény Kara_kán
(2417/239047)
off. larioval azonos vagyok csak más géprõl.

Egyetértek , én is karmolom meg magam azoktól a filmektõl , ahol fél órán keresztül fékcsikorgás, nyögés, lövöldözés, rohanás, stb... a szövegkönyvírónak nem igen sok dolga van , az embernek szét megy az agya olyan gyorsan váltakoznak a képek ,hogy fel se lehet fogni.Na én ezeket nem szoktam nézni de már a hanghatástól is ...DÜHBE JÖVÖK... Leginkább úgy szoktam találkozni ezzel hogy kirohanok a nappaliba és megkérdezem valamelyik családtagomtól hogy és hangzott már el 2 értelmes mondat? És átkapcsolom valami természetfilmre. Ahhoz képest, hogy mindenki már felnõtt korú egészen jól türik ezeket az akcióimat.Sõt megértik, vagy inkább belátják ,hogy igazam van.
Amikor legelõször észrevettem A palota ékkövét pont az ragasztott a TV elé, hogy gyönyörû volt a zene, nyugodtan mozogtak és értelmesen beszéltek a filmben.
9/10
napraforgó 2011 jan. 03. - 13:02:28 9/10
(2416/239047)
Most olvasom, hogy holnap délelõtt részleges napfogyatkozás lesz látható hazánkból. A nap 76-78 %a elbújik.
8/10
Kara_kán 2011 jan. 03. - 10:25:58 8/10
(2415/239047)
Te döntesz!
8/10
Kara_kán 2011 jan. 03. - 10:19:45 8/10
(2414/239047)
Aranybogaram!

Egyik kedvenc jelenetem ebbõl a filmbõl a Taklamakán sivatag oázisában zajlik (ha jól emlékszem itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Dunhuang).
Az oázist a kínai császár nevében egy teljhatalmú kormányzó irányítja, aki az élet és halál ura.
Valamilyen okból - talán aszályt követõ áruhiány miatt - betiltják a tea kivitelét. Akik ezt megszegik, azokat a kormányzó elé viszik, hogy ítélkezzen felettük. Õ azonban trükkösen teszi ezt. Elvileg egy-egy korongot rejt mindkét, marokra szorított kezében, egyiken az „Élet”, másikon a „Halál” felirattal. Ha az elsõt választod, akkor megmenekültél, ha a másodikot, akkor a halál fia vagy.
Ez eddig a szerencsére lenne bízva, de a kormányzó gonosz ember, aki még a véletlen életben maradás esélyét is ki akarja zárni, ezért végülis úgy dönt, hogy minkét markában a halált jelentõ korong legyen. Bármelyiket választod, lefejeznek.
Elébe vezetik a kamasz Tokhmánt is (ekkor szegénylegény, amúgy hercegnõ). Több társával együtt.
Õ rimánkodik, kegyelemért könyörög, majd belenyugszik a sorsjátékba, de még abban a döntõ pillanatban is pörög az agya, és gyanút fog (lehet hallotta már másoktól), hogy nincs esély, mert a kormányzó nem játszik tisztességesen.
Amit kiagyal az zseniális: lenyeli az egyik „Halál” feliratú korongot (az más kérdés, hogy a gyomrát nem irigyelem), és akkor logikusan következik, hogy a kormányzó másik markában csakis az „Élet” címkéjû maradhat. Mivel a logika nagy úr, és a kormányzó nem fedheti fel a másik korong jelentését, nem ismerheti be, hogy csalt, ezért megkegyelmez Tokhmánnak és társainak.

Mi ennek a jelenetnek az üzenete?
Nem írom le most, mert neked kell megfejtened.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 03. - 05:40:34 10/10
(2413/239047)
Egyébként biztos el fogja mondani itt egy-két ember, hogy ez a beszédstílus, az eltúlzott gesztusok stb visszavezethetõek a távol-keleti színjátszáshoz. Én ehhez nem értek ,majd a hozzáértõk leírják.
Legyen szép napod !
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 03. - 05:24:01 10/10
(2412/239047)
Nem kötelezõ nézni és persze szeretni sem ezt a sorozatot.
Bár mi akik nézzük nem is nyilvánulunk meg így mint te az egyik hsz-ban :

"Nem értem mi a sz*rnak szarakodott Tereskova az infantilis szaros dumájával annyit, és mért nem sz*rt inkább oda vastagon az asztalra? Nyilván egy jó büdöset szarni hívták oda, de neki csak halovány szellentésre tellett. Lehet az volt a baj, hogy nem adták elég késõn a mûsort. De láthatóan az egész kib*szott bagázs be van szarva Szaraitól, nem mernek nyíltan az arcába szarni."

Nagyon rossz világban élünk, de mi megpróbáljuk az ilyen sorozatok nézésével, megértésével vagy egy kicsit feledni a borzalmat a világban,kis hazánkban, vagy élvezni a filmben rejlõ szépet.

Próbáld meg Te is, de legalábbis ne borzold a kedélyeinket ilyen hozzászólásokkal :)
Thousand Lakes 2011 jan. 03. - 02:51:41 Előzmény Kara_kán
(2411/239047)
"az az érdekes, hogy ebben a filmben a szereplõk az idõ min. 50%-át elbeszélgetik. Ülnek egy asztal körül, vagy állnak egy patakparton, és beszélgetnek."
+
A szereplõk egy csoportja úgy beszél, kajabál, rikoltozik, nyavalyog stb. ebben a filmsorozatban - fél füllel hallottam - mint akiknek ledarálták az agyát, és aztán visszatették, hadd szaladgáljanak még egy kicsit.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 03. - 00:36:34 10/10
(2410/239047)
CAT8, írtam neked . Megkaptad?
8/10
Kara_kán 2011 jan. 02. - 22:54:58 8/10
(2409/239047)
...és az az érdekes, hogy ebben a filmben a szereplõk az idõ min. 50%-át elbeszélgetik. Ülnek egy asztal körül, vagy állnak egy patakparton, és beszélgetnek. Mégis, a szavak mögött rejlõ gondolatok magukkal ragadnak minket. Mert képesek bennünk megmozgatni a fantáziát, és az érzelmeket.
offtopic
Pimpa67 2011 jan. 02. - 22:29:13
(2408/239047)
Köszönöm! ::))