8/10
Kara_kán 2011 jan. 01. - 17:18:43 8/10
(2347/239047)
Hát, kedves Orosz, miután felhívtam a figyelmed az I. Erzsébettel való hasonlóságra, nem csodálkozom, hogy rá egy hétre neked is szöget ütött ez a fejedbe.

De miért nem hasonlítottad Hatsepszuthoz, vagy Kleopátrához, vagy akár másokhoz?
Persze, azért, mert több vele a hasonlóság.

Én ma rosszul kezdtem az évet, mert a 33-as feliratot gondoltam kijavítom, hogy valami szellemi foglalkozás legyen ma is, de a 17:40-18:00 közötti félrefordítás felbosszantott.

De ez is elmúlik, jön egy izgalmas esztendõ, amely sok reménnyel és egyben aggódással is tölt el.

BUÉK!
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 01. - 16:16:27 10/10
(2346/239047)
Állítolag mindenkinek van egy "ikerpárja" a Földön. ha ez igaz akkor Johnny Deppnek biztos Kim Nam-gil az :) Az biztos hogy mindketten nagyon jó színészek, ezer arcuk van képesek bármilyen szereplõ börébe hitelesen belebújniuk , mozdulataik,alkatuk, mimikájuk is borzasztóan hasonló. Fekete szemük pedig igen kifejezõ. Na szóval jó õket nézni nõi szemmel és szívvel :))

Szerintem ritka az ilyen sorozat ,melyben még a legapróbb szerepet játszó színészek is ennyire kiválóan teljesítenek . Én személy szerint nagyon élvezem a mellékszereplõk alakítását. Ráadásul a rossz oldalon állók sem annyira "gonoszok" ( mint volt pl: A palota ékkövében ), Hajong alakítója rendkívül szórakoztató, vagy Mieseng, Chukbang,Godo. És annak a hwarangnak is nagyon tetszik az alakítása aki leült enni Chukbangékkal ,majd Chukbang a fejét ütögette a amikor az adóreformról beszélgettek ( nem tudom a nevét,ciklámenes színû hwarang).
noncsi93 2011 jan. 01. - 14:21:37
(2345/239047)
Nagyon is erdekesek es mar engem is erdekelnek es folyton ilyeneket nezegetek...
Most is talatam szinek, allatok jelnteset..
(tudom hogy mer kuldtem el a jelentesuket...de csak nem birom ki hogy elkuldjem...)

Színek
Kék - szentség, béke, gyógyulás
Barna - állatok, otthon
Zöld - jólét, szépség
Narancs - kreativitás, termékenység
Vörös - harag, élet/halál, erõ, szeretet
Lila - vagyon, erõ, királyi hatalom
Fehér - sivárság, tisztulás
Sárga - jövendölés, hálaadás

Állatok

*Angolna - alkalmazkodóképesség, ihlet, védelem.
*Bagoly - megtanít a csendes szemlélõdésre.
*Béka - mágia.
*Bika - hatékonyság, erõ
*Borz - kitartás, bátorság.
*Delfin - harmónia, egyensúly.
*Denevér - üzenetet hoz a túlvilágról, vagy a tudatalattiból.
*Daru - mély titkok, logikus gondolkodás.
*Egér - ravaszság, rejtõzködés.
*Hattyú - segít az álomképek megfejtésében, és a lelki fejlõdésben.
*Holló - hamarosan bekövetkezõ válság.
*Kakas - hangja elûzi a rossz szellemeket.
*Kutya - baráti kapcsolat, követõ tehetség.
*Lazac - bölcsesség, segít kapcsolatba lépni az õsi tudással.
*Ló - hûség, kitartás.
*Macska - belsõ erõk õre, védelmezõ a bajban.
*Medve - erõ, állóképesség.
*Méh - kemény munka, ragaszkodás a családhoz.
*Oroszlán - erõ, nemesség
*Ökörszem - az istenek hírnöke, tisztulás
*Páva: tisztaság
*Pillangó - látomásban a pozitív energia jelzõje.
*Rigó - az istenek hírnöke, titkokat hoz tudomásunkra.
*Róka - éles szem, rafináltság.
*Sárkány - vagyon, a természet nyers erõi, a tudatalatti értékei.
*Sas - bölcsesség, hosszú élet, mágikus tudás, gyorsaság.
*Sólyom - hírnök föld és túlvilág között, tisztán látás, megtanít értelmezni a külsõ és belsõ jeleket.
*Szarka - intõ jelek, jóslat.
*Szarvas - kegy, gyorsaság, kecsesség.
*Tehén - bõség.
*Vaddisznó - ravasz és vad.
*Varjú - háború, halál, bölcsesség, rafináltság.
*Vidra - hûség, élet szeretet, segítõkészség.

*Vipera/kígyó - bölcsesség, fortély, újjászületés.
noncsi93 2011 jan. 01. - 14:04:58
(2344/239047)
Nah ugy latszik akkor mar figyelmetlen voltam...noh de akkor megkeresem a jelentesuket
Szín szimbólumok
Sárga

* Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezõje, a közvetítés jelképe emberek és istenek között.
* A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma; az isteni szeretet, a bölcsesség színe; a zöldessárgát viszont a halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították.
* A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe.
* Kínában a Föld, a középpont színe. Eredetileg császári szín volt - csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott -, késõbb az elõkelõség kifejezõje lett.
* A keresztény hagyományban is megjelenik a sárga szín többértékûsége: lehet a szentség, a felfedett igazság kifejezõje, ugyanakkor a sötétsárga az eretnekség, az árulás színe.

Kék

* Az égbolt, a tenger színe, a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.
* Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezõje, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.
* Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezõje, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelzõ vörös ellentéte.
* A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szûz Mária színe.
* A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
* Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésû, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.

Aztan hosszabban a tobbi szinrol is
Lila

* A mértékletesség színe.
* Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
* Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bûnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.
* A rómaiaknál Jupiterhez kapcsolódik.
* A kereszténységben a papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás kifejezõje.

Fekete

* Az õsi sötétség, a káosz, az éjszaka, a feneketlen, titokzatos mélység, a világûr jelképe.
* A színekben kifejezõdõ élet ellentéte, a halál szimbóluma.
* A lemondás színe, a gyász kifejezõje; számos hagyományban a gonosz erõkhöz kötõdik.
* Az ókorban az alvilág isteneihez társult, pl. Hádész-Plútón, Hekaté, Ozirisz színe.
* A kereszténységben egyrészt a halál és a gyász színe, másrészt a bûn, a pokol, a bûnhõdés jelképe.
* A világtól, az élettõl való elfordulást, az alázatot is kifejezte, ezért a papok és a bencés szerzetesek ruházatuk színéül választották.
* Az alkímiában a szín hiánya, a Nagy Mû elsõ foka, a bomlás, az erjedés, a pokolba való alászállás jelképe.

Fehér

* A fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerûség jelképe.
* Lunáris szín, a nõi princípium szûzi aspektusát jelzi.
* Az égi istenek állatainak színe, így pl. Zeusz, mint fehér hattyú; a Buddha születését jelzõ álom elefántja; a Szentlélek galambja.
* A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal és az ehhez kapcsolódó rituális tárgyakkal (halotti lepel, gyertya), jelképezi a szellemeket és a kísérteteket.
* A hinduizmus Kozmikus Tojásának színe, amely az állandóság és örökkévalóság megvalósulása.
* Kínában a gyász színe. A fehér tigris az õszre, az érett életkorra utal, maszkokon pedig a ravaszságot jelzi.
* A fehér virág a gyermekáldást jelenti.
* Ártatlanság értelemben jelenik meg Athénban, ahol az Areioszpagosz bírái fehér kövekkel szavaztak a vádlott felmentése mellett.
* A keresztény hagyományban az öröm és a vigasság hordozója. A szentséghez, Istenhez tartozó szín, valamint a feltámadás színe.
* A fehér ruha a tisztaságot, a szüzességet, a lélek gyõzelmét jelenti az anyag felett.
* A béke és a jóakarat kifejezõje; erre utal Noé fehér galambja és a békekövetek fehér zászlója.

Ezüst

* Utalhat a kereskedelemre és a pénz hatalmára.
* Az egyiptomi mítoszok szerint Ré napisten csontjai ezüstbõl vannak.
* Kínában a legértékesebb fémnek tartották; a Tejútat „ezüstfolyónak” nevezték.
* A görög-római mitológiában a második világkorszak az ezüstkor, amely az aranykor boldog világával szemben a hanyatlás kezdete.
* Míg a királyok féme az arany, a királynõé az ezüst.
* Az ezoterikában a lunáris asztrál színe.

Arany

* A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsõség jelképe.
* Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja.
* A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a transzcendens szférára, a mennyei birodalomra utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsõült szentekre.
* Az ezoterikában a szoláris asztrál színe.

Narancssárga

* Átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi.
* Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása.
* A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe.

Piros

* Éppúgy lehet az élet, mint a halál jele; mindkét esetben a vérrel asszociálható.
* A nemiség szimbóluma, a libidó színe.
* A történelem elõtti idõkben a halottak mellé vörös színû port szórtak a temetkezési szertartás során. Ókori babona, hogy apotropaikus erejû, megóv a démonoktól és a veszélyektõl.
* Az egyiptomiak befestették fáikat, barmaikat, vagyontárgyaikat pirosra, hogy megvédjék a tûztõl és más károktól, s hogy termékenyek legyenek.
* A zsidók ajtófélfáikat az áldozati bárányok vérével festették meg, hogy megóvják házaikat a tíz csapás öldöklõ angyalától.
* Görögországban vörös leplet borítottak a holtakra, ezzel jelképesen áldozattá avatták, hogy kibékülve az alvilágiakkal, lejuthasson birodalmukba.
* Az antikvitásban a szeretet, a szerelem, a szenvedély kifejezõje; Rómában a menyasszony tûzpiros fátylat visel, ez a flammeum.
* Erõ-, tûz- és hatalom-jelképként is szerepel.
* A zsidó és keresztény hagyományban a komolyság, a fenség színe.
* Az Újszövetségben a bûn, az engesztelés, a vezeklés és az áldozat színe.
* Negatív jelentése a testi szenvedélyek megbélyegzéséhez kapcsolódik, a skarlátvörös a „nagy babiloni parázna” színe.
* A piros lámpás házak színeként a paráznaságra utal.
* Az alkimisták kemencéjét jelképezi, valamint a „Nagy Mû” harmadik fokozatát.
* Az európai népszokásokban a húsvéti piros tojás a termékenység jelképe.

Barna

* A föld színe, ebbõl adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése.
* Mint anyagi szimbólum, az ösztönszféra kifejezõje is.
* Már az ókorban felveszi a vezeklés, az egyszerûség, az alázat értelmet.
* A középkorban az alábbi jelentések tartoznak hozzá: hallgatagság, az evilági hívságok megvetése, szegénység; ezért lesz a ferences szerzetesrend öltözetének színe.

Szürke

* A hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe.
* A keresztény szimbólikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a rendek megkülönböztetõ színévé.
* A szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti.

Zöld

* A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvõ életnek a kifejezõje.
* Különösen az örökzöld növényekhez kötõdik termékenységi és halhatatlanságot kifejezõ szimbolika.
* A színskála „közepén” áll, kiegészítõ színe a piros, s mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát. Ebbõl adódik kétértékûsége is: lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölõje.
* Meleg és hideg, égi és földi keveréke.
* Lehet az éretlenség, a tapasztalatlanság és naivság jelképe.
* A kereszténységben a halhatatlanság, a feltámadás színe, az Erények közül a Reményé.
* Negatív jelentése: méreg, halál, a gonosz rontó ereje. A sátánt gyakran ábrázolják zöld testtel és szemmel.
noncsi93 2011 jan. 01. - 13:49:43
(2343/239047)
Ez igaz nekem is Johnny Depp (kedvenc szineszem)jutott az eszembe..es emiatt figyelni kezdtem hogy hogyan jatsza Bidam szerepet...hat nagyon jol...es a tobbi szines, szineszno is kivaloan teljesit...
1luxika1 2011 jan. 01. - 13:39:40
(2342/239047)
Minden kedves fórumozónak sikerekben gazdag, boldog új esztendõt kívánok.
flower_baba 2011 jan. 01. - 13:23:43
(2341/239047)
Pont ez a kép jutott eszembe!
Hm érdekesek ezek a szimbólumok!
Am biztos figyelt a rajzoló a Tigris éS Farkas jelentésére!Tényleg igaz rájuk!
10/10
Miranda666 2011 jan. 01. - 11:06:36 10/10
(2340/239047)
Nem ilyen szép aprólékosan kidolgozva, de már nemkem is megfordult a fejemben a hasonlóság Tokmán és Erzsébet között.

Viszont a hozzászólásod egy hatalmas nagy spoiler!!!:))
10/10
Mara60 2011 jan. 01. - 10:52:44 10/10
(2339/239047)
Nem. Yusin megfelelõje Robert Dudley, Erzsébet gyermekkori barátja. Együtt nõttek fel, nagyon sok titkon megosztoztak. Éveken keresztül szerették egymást, pedig Robert mást vett el feleségül.
10/10
Miranda666 2011 jan. 01. - 09:04:26 10/10
(2338/239047)
Külsõ hasonlóság is van köztük: szép száj, barna szem, és legfõképpen az arccsont.
10/10
Mara60 2011 jan. 01. - 08:58:35 10/10
(2337/239047)
Szerintem ebben közrejátszik az is, hogy Bidam elsõ felbukkanásakor sokunknak Jack Sparrow jutott róla elõször eszünkbe.
De tény, hogy pont olyan sokoldalú és érzékeny, mint Depp.
10/10
Mara60 2011 jan. 01. - 08:54:18 10/10
(2336/239047)
Bizony Go Hyun Jung nem semmi színésznõ. Két egymást követõ évben is sikerült megszereznie a díjat. Múlt évben Misilért kapta.
10/10
Miranda666 2011 jan. 01. - 08:44:04 10/10
(2335/239047)
Jé, én is!
(Mármint hogy nem játszom el bármit nagyon jól, hanem a koreai Johnny Deppnek hívom Kim Nam-Gilt :))
9/10
napraforgó 2011 jan. 01. - 06:58:09 9/10
(2334/239047)
Jó reggelt! Boldog 2011-et!
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 01. - 04:52:43 10/10
(2333/239047)
Nem írtad a kék és a sárga színek jelentését. Kíváncsi lettem volna ezekre is,mert Alcheon sárgában van , gondolom ez egyfajta erõ,bátorság,egyenesség jele . Yushin színe a kék, nyugodt,õszinte, állhatatos ember. Bidamot pedig mindig fekete-szürkébe öltöztették, ami telitalálat hiszen valóban hajlama van a rossz és a jó felé is elmozdulni és bizony hideg,jeges éjszaka is tud lenni .
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 01. - 03:49:39 10/10 Előzmény Márton Lászlóné
(2332/239047)
Idõsödõ korára gondoltam inkább,mert azért már benne lehet a korban és sok ideje nem lesz további maradandót alkotni.
De nem volt semmi amikor pár résszel korábban Yushin felajánlkozott neki és Misil erre azt mondta,ha pár évvel fiatalabb lenne õ ajánlkozna fel Yushinnak. Nem tudom ez csak magyarul fordították-e így,de eléggé kacér kijelentés volt, vajon mennyire illett egy akkori jó pozíciójú udvarbeli hölgyhöz :))
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 01. - 03:44:00 10/10 Előzmény noncsi93
(2331/239047)
DDD
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 01. - 03:43:16 10/10 Előzmény Mara60
(2330/239047)
Kim Nam-gilt én a koreai Johnny Deppnek hívom :)
Bármit eljátszik nagyon jól.
Vinyó 2011 jan. 01. - 03:41:00
(2329/239047)
A sorozat összes rajongójának sikerekben gazdag, Nagyon Boldog Újévet Kívánok!!!!
9/10
esztokam 2011 jan. 01. - 02:51:02 9/10
(2328/239047)
Egy picit talán offtopic a mostani hozzászólásom, de a Mishilt alakító Go Hyun Jungról van szó. Alig pár órája a legutóbbi alakításáért (a sorozat címe Daemul) megkapta az SBS csatorna Drama Awardsán a Daesung díjat. (ez a legrangosabb a színészi díjak között) És szerintem nagyon szép volt az átadón: http://i294.photobucket.com/albums/mm96/javabeans122/event/2010/10a/sbsa_daemul1.jpg (A képen Kwon Sang Wooval látható, aki a sorozat férfi fõszereplõje és Top Excellent Awardot érdemelt az alakításával)
noncsi93 2011 jan. 01. - 02:00:02
(2327/239047)
Mellesleg nem csak az allatok van jelentse hanem a novenyeknek, targyaknak
itt van nehany erdekes:
virág: remény, vágy
fa: tudás, család, élet, világkép
kertész: Isten, Gondviselés
rét: nyílt, áttekinthetõ tudat
erdõ: rejtett dolgok, szorongás, tudatalatti
bogáncs: szúrós, rossz természet
borostyán: elszántság, hosszú élet
búzavirág: tisztaság, spiritualitás
fagyöngy: bölcsesség, halhatatlanság, gyógyító, varázslatos erõ
gyöngyvirág: vidám csilingelés, szeretet
ibolya: remény, szerénység, megújulás
krizantém: hosszú élet, halhatatlanság
napraforgó: sugárzás, nagyság, szellemi megvilágosodás iránti vágy, befolyásolhatóság – arra fordul, amerrõl a legtöbb fényt kapja
pipacs: heves, de mulandó fellobbanás, bódulat
nefelejcs: hûség
páfrány: szelíd természetesség, õserõ
rózsa, piros: szerelem, szenvedély
rózsa, fehér: tiszta szeretet, távolságtartás
százszorszép: gyermekkori gondtalanság, játékosság
szegfû: szerény, cirmos, bársonyos szeretet
tavirózsa: lelki fejlõdés, teremtés
alma: szerelem, termékenység, tudás, kísértés
hagyma: szomorúság, kellemetlen, de hasznos és gyógyító
káposzta: egyszerûség, naivitás
karalábé: kemény, nehezen feldolgozható
paradicsom: boldogság, elégedettség

Gyermek Lehetõség, egyszerûség, ártatlanság, öröm, tökéletesség, átalakulás
Fátyol Illúzió, májá, sötétség, tudatlanság
Víz Érzelmek, mélység, intuíció, áramlás, a megnyilvánulatlan, a lehetséges, megtisztulás, anyaméh és születés, életet adni
Tûz Átváltozás, hatalom, energia, erõ, szenvedély, megtisztulás, ösztönzés, férfiasság,a Nap
Nyolcszög A megújulás száma, újjászületés
Nap Hatalom, isteniség, ragyogás, bölcsesség, felvilágosultság, férfias, az élet forrása
Lótusz Virág: az ellentétek egyesülésének gyümölcse - fény (nap) és sötétség (víz), a lélek és az átváltozás szimbóluma.
Levél: tökéletesség, spirituális kibontakozás
Kés/Kard Megosztás, hatalom, agresszió, mentális, átszelés (azaz: tisztánlátás)
Serleg Nyitottság, befogadás, nõies, a szív
Haj
Hosszú, hullámos: energia, a gondolat szabadsága (inspiráció), életerõ, férfiasság
Borotvált: az anyagi dolgok megtagadása
Kócos: zavarodottság, boldogtalanság
Színek
Lila: intelligencia, egyensúly, egyenlõség
Vörös: erõ, energia, tûz, a Nap, szenvedély, nemi ösztön, férfiasság, aktív elem
Rózsaszín: szerelem, tökéletesség
Arany: igazság, megvilágosodás, ragyogás
Fehér: tisztaság, tökéletesség, ártatlanság, a fény megjelenése, szentség, egyszerûség, jang
Fekete: ûr, halál, idõ, éjszaka, hideg, jin
Szürke: felhõk, változás, semleges (képesség, hogy bármely irányba mozdulj), a sötét és a világos között
Zöld: természet, bõség, tavasz
noncsi93 2011 jan. 01. - 01:34:39
(2326/239047)
Kutattam egy picit es a tigris jelentese ez jott ki
Tigris Tekintély, fényûzés és beteljesülés

farkas: nyílt támadási szándék, agresszió, falkahûség

Itt van meg nehany allat jelentese
kutya: hûség, barátság, szolgálat
bagoly: bölcsesség
bárány: szelídség, ártatlanság, áldozat
béka: önbizalomhiány, terhességi félelem, kétéltû, tudatos és tudattalan is a közege
bika: szívós, kitartó, düh, vak indulat
csiga: védekezés, biztonságra törekvés
egér: jelentéktelenség, hiábavalóság, bosszúság
Kígyó Megújulás, nemiség, ravasz, teljesség, önállóság, a vég a kezdet
kígyó: veszély, bölcsesség, újjászületés, változás
krokodil: kegyetlenség, észrevétlen hirtelen veszély, szomorúság
lepke: újjászületés, változás, törékeny szépség, állhatatlanság
macska: nõiség, titokzatosság, hamisság
majom: játékos elme, emberi karikatúra
medve: õserõ, életerõ
mókus: játékosság, ügyesség, rejtõzés
nyúl: fürgeség, találékonyság, termékenység, ártatlanság, félénkség
majom: játékos elme, emberi karikatúra Átváltozás, szélhámos, kíváncsiság
oroszlán: büszkeség, hatalom, erõ, védelem
õz: szelídség, gyengédség
patkány: alantas rosszindulat
pók: csapdaveszély, behálózás, cselszövés
róka: ravaszság, agyafúrtság
sárkány: szellemi erõ, nyugaton – alvilági sötét erõ, keleten – emelkedett fénylény
szarvas: férfias becsvágy
Sas Ihlet, erõ, tekintély, spirituális fõmotívum, híd a föld és a menny között, férfias, a Nap, kiterjedés
Oroszlán Bátorság, hatalom, egyéniség
Gyík Bölcsesség, titoktartás, csönd
Hattyú: szerencse, szerelem
noncsi93 2011 jan. 01. - 01:03:24
(2325/239047)
Igen en rajzoltam...huh azt hittem nem lesz felismerheto...de akkor tevedtem ...ennek orulok hogy sikerult felismerhetove rajzolni:)
flower_baba 2011 jan. 01. - 00:45:17
(2324/239047)
Énis erre gondoltam! h valami szimbólum v valami.
Van több elképzelés,pl Mishil amikor rajzolt és azon a képen is volt egy Tigris lehet h valami nagy jelentése van náluk Indiában köztudott h 100 hogy tulajdonítanak a Tigrisnek valami erõt.
Farkasról semmi fogalmam nincsXD
10/10
Mara60 2010 dec. 31. - 23:28:11 10/10
(2323/239047)
De jó! Te rajzoltad?
Nekem is ez a kedvenc Bidamos fazonom.
noncsi93 2010 dec. 31. - 23:07:10
(2322/239047)
Szeretnek egy kis jatekot az ev utolso napjan...Ki o?? Remelem felismerheto lett...nem nehez...ha jo skerult...
Ezzel akeppel is kivanok mindenkinek (Silla rajongonak) Boldog ujevet
noncsi93 2010 dec. 31. - 23:02:23
(2321/239047)
Hat amugy eredekes hogy Yusint tigrissel Bidamot meg farkassal abrazolja ...
amugy lehet hogy vmi szimboluma, jelentese van a tigrisnek es a farkasnak es lehet hogy a szemelyesegukhoz kapcsolodik...de sajnos a jelentesuket nem tudom...
vagy akio keszitette a kepet az nem torodott vele...
flower_baba 2010 dec. 31. - 21:52:10 Előzmény noncsi93
(2320/239047)
hm Tigris és Farkas hm:) érdekes :) am szép kép *-*
kymara 2010 dec. 31. - 21:32:30
(2319/239047)
Itt az új év,
új jót hozzon,
régi jóktól meg ne fosszon,
de ha az új jót nem is hozhat,
vigye el a régi rosszat! Boldog Új Évet Kívánok!
noncsi93 2010 dec. 31. - 20:32:16
(2318/239047)
Ez nagyon jo ez a kep...Legalabbis szerintem
noncsi93 2010 dec. 31. - 20:20:00
(2317/239047)
BUÉK
10/10
Miranda666 2010 dec. 31. - 20:00:34 10/10
(2316/239047)
Jó gondolat! Nehéz lenne megmondani, mi lett volna Misilbõl, ha Tokmán körülményei közt nõ fel. Nem sokat tudunk a gyerek- és fiatalkoráról, de egészen biztos, hogy nem kellett annyi nehézséggel szembenéznie, mint Tokmánnak. Az, hogy értik és tisztelik egymást, hasonlóságot jelez.

Minden kedves fórumozónak boldog, békés új esztendõt kívánok!
noncsi93 2010 dec. 31. - 19:55:14
(2315/239047)
Egy oldalon nezegettem kepetket aztan akkor pillantottam meg ...
itt a link: http://krfilm.net/f/viewthread.php?tid=30776&extra=&page=337
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 31. - 19:45:28 10/10
(2314/239047)
Úgy gondolod, hogy ez a kapuzárási pánik lehet Misil részérõl? Akkor ez megmagyarázza a rosszulléteit, és a szokásaitól eltérõ döntéseit is. Erre nem is gondoltam. És nagyon egyetértek,csak az a hihetetlen,hogy ezekrõl lelki és fizikai változásokról soha nem írtak a történelemben.
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 31. - 19:40:18 10/10
(2313/239047)
És ezt hol láttad meg?
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 31. - 19:39:42 10/10
(2312/239047)
Boldog, vidám, sikeres, és szeretetben gazdag új évet kívánok mindenkinek!(Mindazonáltal minél több gondolatot, információcserét, lojalitást és segítõkészséget azért, hogy megértsük Korea egyesítésének történetét, magyarul minél tovább maradjunk együtt, ismeretlenül :-)
10/10
Mara60 2010 dec. 31. - 19:01:15 10/10
(2311/239047)
A feliratot a szokott helyen találod, a D-Addicts-on

http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_86038.htm
drabál 2010 dec. 31. - 18:50:48
(2310/239047)
Lehet ,hogy állítólag okos ez a Misil,de úgy viselkedik mint egy idióta.Mindent negismétel és utána meg gügyén röhög.Kivétel nélkül minden esetben, még ha valaki azt mondja ,hogy süt a Nap akkor is .Ja és mindezt egy éneklõ kántáló hangon teszi:)
flower_baba 2010 dec. 31. - 18:50:15
(2309/239047)
Hm most erõsen nyomozok a színész után :)
Eltudnád majd küldeni a linket? ha már kész a felirat?:D
És nagyon köszi:)
noncsi93 2010 dec. 31. - 18:43:57
(2308/239047)
Am,ikor meglattam csak neztem egy nagyott hogy ez most komoly?? Aztan meg rohogtem egy sort...
10/10
Mara60 2010 dec. 31. - 18:40:19 10/10
(2307/239047)
Én is mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
10/10
Mara60 2010 dec. 31. - 18:37:08 10/10
(2306/239047)
A Bad Guy-nak már majdnem teljesen kész a felirata. Kim Nam Gil abban is szenzációsat alakít.
flower_baba 2010 dec. 31. - 18:34:51
(2305/239047)
Boldog Új Évet kívánok minden fórumozónak!!! :)

Már megöl az ideg,hogy hogyan alakul a helyzet.
Sajnos tegnap a késõi ismétlést tudtam csak megnézniés nagyon fáradt voltam,de amint láttam a dolgokat rögvest kipattant a szemembõl az álmosság.

Mishil nemtudja elviselni a vereséget,ez szerintem is egy utolsó akkor is megmutatom dolog.
Pedig kezdtem bírni nagyon ügyesen manipulálja az embereket maga körül és még a férfiakat is irányítja.

Bidam az abszolút kedvenc szereplõm. Nemtudja valaki hogy esetleg magyar felirattal elérhetõ e más sorozat amiben játszott az õt alakító színész?
noncsi93 2010 dec. 31. - 18:34:23
(2304/239047)
Am,ikor meglattam csak neztem egy nagyott hogy ez most komoly?? Aztan meg rohogtem egy sort...
Lario 2010 dec. 31. - 17:43:23
(2303/239047)
Békés, boldog új évet, jó egészséget kívánok minden kedves fórumozónak!
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 31. - 17:23:53 10/10
(2302/239047)
Az biztos,hogy valami most nagyon bekattant Mishilnek. érzi hogy öregszik lassan vége az életének és utolsó kapuzárás elõtti pillanatban mégiscsak királynõ akar lenni?
Ha annyira bölcs,elõrelátó lenne és az ország illetve a saját maga vérvonalát nézné elsõdlegesen ( azaz uralkodásra termett )akoor nem az lenne a legegyszerûbb hogy kihasználva Bidam és Tokman közti jó kapcsolatot összeházasítaná õket? Ráadásul fia nemcsak jó vérvonalú, de agyilag,taktikailag,erõben a másik két fia felett áll. Még egy kicsit nevelné és kész az uralkodó.
De nem,Mishil nem a jövõt nézi hanem most csak Õ akar lenni valaki. Ez az önzõsége fogja okozni valószínûleg minden baját a késõbbiekben .
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 31. - 17:11:28 10/10
(2301/239047)
Minden Kedves Fórumozó Társamnak Nagyon Boldog Új Kívánok !
9/10
napraforgó 2010 dec. 31. - 16:38:58 9/10
(2300/239047)
Kellemes Szilveszter estet és Boldog Újévet kívánok mindenkinek!
noncsi93 2010 dec. 31. - 16:15:47
(2299/239047)
Minden kinek Sikerekben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!

Péter Erika: Szilveszter

Szilveszter az év utolja,
itt az óév búcsúzója.
Ez a nap a vígságszerzõ,
holnap vár egy új esztendõ.

Vígan tülköl minden duda,
retteg tõle minden kutya.
Puffog, pattog a petárda,
szikrát vet a betonjárda.

Otthon semmi sincs a helyén,
maskara van apa fején.
Konfettik és szerpentinek,
jut és marad mindenkinek.

Itt az éjfél, harangoznak,
magyarhimnusz-hangok szólnak.
Jön az óév búcsúcsókja,
„Új-év! Új-Év!" – üt az óra.
noncsi93 2010 dec. 31. - 16:00:17
(2298/239047)
Hoppa vmit elfelejtettem ... pl mi lesz ha Bidam kiszabadul vagy a patkanykepu meg is elengedi es akkor irany segiteni...es akkor mi lesz?? Tonkre teszi Mishil tervet... de megis hogyan?? mindekit megol?? Vagy vogy elmenekulnek??
Amugy en ugy gondolom hogy vhogy mindenkep ki fog szbadulni Bidam...csak a kerdes meg idoben?? es Tokman meg a kiralyi csalad valahogy elfog menekulni...legalabbis en igy gondolom...aztan mi lesz Yusinekkal?? Valoszinuleg elfogjak oket...de ezt Yusin apja sztem nem hagyja es vhogy ki fogja szabadtani...de addig nem oleti meg Mishil oket mig nem tudja hol van a hercegno (ha tenyleg el teud menekulni) es akkor kemeny valatasnak neznek szem elott..Es mi van akkor ha a csatateren elkapjak Bidamot?? Tervei vannak vele?? Nem engedheti el...vagy meg is?? Mellesleg majd a boriteknak is komoly szerepe lehet...csak a kerdes hogy mit tartalmaz?? es megkapja e akinek szanja?(nem bidamnak akara adni??)
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 31. - 15:26:42 10/10
(2297/239047)
Ezek szerint Misil és Tokmán elvileg azonos jellemek? Csak az eszközeik és a lehetõségeik különbözõek?
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 31. - 15:23:49 10/10
(2296/239047)
Ez honnan derül ki? Nem is tudtam.
noncsi93 2010 dec. 31. - 14:57:37
(2295/239047)
Bevallom öszintén nem rég szerettem meg ezt a sorozatot...de most meg nagyon tetszik nekem...amugy sok részt nem láttam így néha nem nagyon értem meg még a nevekkel vagyok hadi lábon....de remélem amit írok majd érthetõ lesy
A tegnapi részrõl csak annyit hogy Mishilék ravasz tervet eszeltek ki...Yusinék kicsit meggondolatlanok voltak mikor segítettek...am semmi baj hogy segítettek csak az hogy mért kellett fegyvert rántani (az örök arcán látszotthogy megijedtek) amugy puszta kézzel is neki mehettek volna ha már harcba gondolkoztak...azt nem értem hogy mért léptek be a teplomba karddal a kezõkbe mért volt az nekik jó? egyáltalán mért léptek be? Azért mert gondolták lehet a teplomba is katonák akik majd nem engedik be...Amit azt hitték hogy botrányos lesz(2 tanácsost kihagyni és nem engedni be õket)annál lett egy nagyobb...Az pedig Yusinék által történt meg...
A patkányképû hát azért zavarba volt (ideges is) hogy személyesen Mishil kérte meg hogy távolítsa el Bidamot 2 napra...Amugy fiától félt hogy meggátolja?? Tervei vannak még vala?? Egy kis félelem hogy megsérülhet?? Vagy mind ezek együtt?? Ha nem tudnám hogy Bidám kiváló harcos...és ott látva megkötözve kiabálvameg akarsz halni?? Engedj ki!!...kijelentésekkel) arra gondolnám hogy egy selyemfiú elkényeztett akarotos ember...
Amúgy teljesen jogos hogy ennyire mérges volt...tele aggódalommal...A patkányképû és hogy félt tõle...mellesleg Bidam tett egy olyan megjegyzést hogy akkor mért nem kirándulunk??...Amugy Bidam mar felvette az ötletet Tokmánnak de nem vették komolyan...meg is említi
A piros borítékhoz nincs mit hozzá füznöm...nem tudom mi az...látnom kellett volna az elõzõ részeket hogy vmi ötletem legyen vele kapcsán...
Lehet hogy hosszúra sikerült...bocsi
10/10
Miranda666 2010 dec. 31. - 13:27:09 10/10
(2294/239047)
Álom vagy terv? A különbség (szerintem), hogy az álomban benne van a vágy is. Márpedig Misil nagyon-nagyon vágyott királyné lenni. Nem valami magasztos álom, az igaz, nem mérhetõ Tokmánéhoz, kicsinyes és gyarló, ebben egyetértünk, de mégiscsak álom. Az álmaink nem mindig az emberiség nagy céljait szolgálják. Tokmán sem ezekért a szép célokért akart elõször uralkodó lenni, hanem hogy Misilen bosszút álljon, de az õ személyiségében benne van, hogy felnõjön a feladathoz, és merjen nagyot, szépet, igazat álmodni.
8/10
Kara_kán 2010 dec. 31. - 12:35:58 8/10
(2293/239047)
Hát igen.
Misil most épp 59 év körüli, és olyan fitt, hogy ajjaj. Bár azért a hegyre fel egy kicsit szuszogóssá vált, még szerencse, hogy Bidám fia karját nyújtotta.

A király meg csak 45 éves, de a sok rizspálinka meg a stressz tönkretette. Ha jól láttam, túl van az elsõ sztrókon, és magas a koleszterinszintje is. Plusz a vérnyomása is magas.
9/10
napraforgó 2010 dec. 31. - 12:12:06 9/10
(2292/239047)
15 évvel idõsebb. Amikor férjhez akart menni hozzá, akkor azt hiszem Miszeng tréfálkozott is, hogy az anyja lehetne.
8/10
Kara_kán 2010 dec. 31. - 12:05:22 8/10
(2291/239047)
Sakkozz ki nekem valamit: hogy lehet az, hogy Misil legalább 10 évvel öregebb, mint Csonpjong király, mégis sokkal jobban kapkodja magát, mint az utóbbi?
8/10
Kara_kán 2010 dec. 31. - 11:06:35 8/10
(2290/239047)
Na ne!

Csonmjong szongol, Juszin dzsingol, tehát nincs joga megérinteni egy királyi sarj testét. Persze, ha megkérik rá, akkor miért is ne.
10/10
Miranda666 2010 dec. 31. - 10:25:00 10/10
(2289/239047)
Misilnek volt álma, mindent ennek az álomnak a megvalósítására rendelt alá, csak most rádöbbent,milyen pici volt ez az álom. Királynénak lenni? Csak valaki feleségének? És ellopta Tokmán álmát, hogy királynõ legyen.
8/10
Kara_kán 2010 dec. 31. - 09:39:54 8/10
(2288/239047)
OFF
Belenéztem egy másik film magyar felirataiba a http://www.podnapisi.net honlapon. El vagyok borzadva.
Igazából, azt a napot is átkozom, amikor saját magam elõtt elvállaltam e film magyar feliratainak javítását.

Annyi munka van vele, hogy a piacon ezért százezreket kaptam volna.
8/10
Kara_kán 2010 dec. 31. - 09:31:56 8/10
(2287/239047)
Még álmos vagyok.

Sok mindent bele lehet magyarázni.
8/10
Kara_kán 2010 dec. 31. - 09:29:17 8/10
(2286/239047)
Ok minden bele lehet magyarázni.
9/10
napraforgó 2010 dec. 31. - 09:13:26 9/10
(2285/239047)
És mi a terve Misilnek a királyi családdal? Nem hiszem, hogy túl népszerûvé tenné, ha megöletné a királyt. (legalábbis élesben, mert ha király atya szívrohamot kap, az más. vagy szép lassan megmérgezik) Királyné mamát mondjuk kolostorba számûzné - elõzõ király mama is buddhista kolostorban tengeti életét.
Tokmánt mondjukmint lázadót kivégeztetné a leghûségesebb híveivel együtt (Alcson, Jusin). A gájaiakat ismét számûzné, most még messzebb. Aztán mondjuk üldögél a trónon néhány évet, de az idõ megy, Misil asszony meghal. Ki fogja követni a trónon? Szedzsong? (ha még él) A hülye Hadzsong? Na nem. Szolvon és fiacskája? Vagy netán a lobbanékony Bidám?
Vagyvisszatérne a korábbi dinasztia Csuncsuval?
Nem elég addig tervezni, hogy megszerzem a trónt, fejemre teszem a koronát. Mi lesz aztán?
10/10
Miranda666 2010 dec. 31. - 08:19:55 10/10
(2284/239047)
Már megint elkapkodtam....látom, te is rájöttél. Bocs.
10/10
Miranda666 2010 dec. 31. - 08:19:10 10/10 Előzmény zoey0001
(2283/239047)
A király diktálta a parancsot, Szolvon írta.
10/10
Miranda666 2010 dec. 31. - 08:17:16 10/10 Előzmény Lario
(2282/239047)
Szokpum nem s..gnyaló. Ugyanolyan lojális és hûséges Misilhez, mint Alcson Tokmánhoz.
9/10
napraforgó 2010 dec. 31. - 05:33:52 9/10 Előzmény Cserevirág
(2281/239047)
A "hercegem"-et NEM Bidámnak mondta! Ott ült köztük Csuncsu, õ a herceg, neki mondta.
9/10
napraforgó 2010 dec. 31. - 05:31:44 9/10
(2280/239047)
Tokmánnak, meg Jusinnak ott a Gájai Ellenállás. Azok a katonák hol a csudában vannak? Milyen szép érdemekre tehetnének most szert, ha megmentenék a királyi családot a katonai puccstól.
Mert itt rendes kis katonai hatalom átvétel zajlik. Misil és Szolvon ezt rendesen megszervezte. A katonai erõket már akkor összegyûjtötték a fõváros körül, amikor még semmi sem történt. Aztán a provokáció - és kezdõdhet a móka.
9/10
napraforgó 2010 dec. 31. - 05:26:52 9/10
(2279/239047)
Szerintem is sántít az érvelés. Ha a levélben tényleg az az utasítás van, hogy Szolvon ölje meg Misilt, akkor talán érthetõ, hogy Misil sem tartotta be az öreg király utasítását a trónutódlást illetõen. De ez abszolút nem magyarázat arra, hogy a fiát miért dobta el. Ahhoz már semmi köze az öreg királynak. Meg aztán, ha a gyereket semmiképp nem akarta megtartani - mondjuk a férj, meg a szeretõ nem vállalta volna fel - akkor még mindig rábízhatta volna õ maga egy megbízható emberre/asszonyra, hogy nevelgesse helyette. Végsõ esetben bedughatta volna egy kolostorba, hogy neveljenek belõle szerzetest. De hogy abszolút szem elõl tévessze? Hogy még annyira se érdekelje, hogy él-e, hal-e?
Hát ezt nekem nem tudná kimagyarázni holmi levéllel, akármi is van benne.
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 31. - 00:00:30 10/10
(2278/239047)
Én ezt a levél-dolgot nem igazán értem, kérlek magyarázd meg amit írtál vele kapcsolatban.
Ha azt írja benne ,hogy a király meg akarta öletni és ezért hagyta el Bidamot, ez még nem ok arra hogy az Tokmant otthagyja és anyja mellé szegõdjön. Hisz azóta Mishilnek millió alkalma lett volna hogy anyai érzelmeit mutassa a fiú felé,nem pedig egy levélen áll vagy bukik a dolog.
Miért és hogyan kerülne Bidamhoz a levél?
A késõbbiekben biztos nagy jelentõsége lesz a levélnek.
Lario 2010 dec. 30. - 23:30:19
(2277/239047)
Helyes! Én is ezt tettem volna! Pl erre is értettem azt ,hogy utálom amikor lépésrõl lépésre több embert is az orránál fogva lehet vezetni. Hogy ezek milyen hülye hiszékenyek!
Lario 2010 dec. 30. - 23:21:03
(2276/239047)
Nekem az volt az érzésem azért távolítja el Bidamot mert ismeri a harci tudását, Ismerte Munnot , tudja mit tanult tõle a fiú, ha kell egy egész hadsereget feltartóztat egy darabig, és Munnó ezzel a hatalmas harci tudásával már egyszer áthúzta a számítását amikor mindenkin átverekedve megmentette Deokmant, nem akarta ,hogy most Bidam menekítse el a lányt. Szerintem attól sem riad el Mishil, hogy megölje a hercegnõt itt a harcok idején.
10/10
zoey0001 2010 dec. 30. - 23:18:49 10/10
(2275/239047)
Elnézést! Leírta! És olyan piros borítékban volt! Visszanéztem gyorsan :)
10/10
zoey0001 2010 dec. 30. - 23:17:26 10/10
(2274/239047)
Én úgy emlékszem, hogy az öreg király Solwon-nak mondta, hogy meg kell ölnie Mishil-t. Nem hiszem hogy írásba foglalta volna bár ki tudja...kiváncsi vagyok mi lehet a borítékban :D
8/10
Kara_kán 2010 dec. 30. - 23:17:14 8/10
(2273/239047)
Egyébként, nemrég néztem azt a részt, amelyben Csonmjongot lenyilazzák. Szegény Tokhmán annyit sírt, hogy a mûkönnyei az arcán lévõ sminkben szemmel láthatóan árkokat vájtak.
Lario 2010 dec. 30. - 23:14:37
(2272/239047)
Ha tényleg az öreg király parancsa áll benne arról, hogy meg kell ölni Mishilt, akkor nem azért kérte a levelet , nehogy a felfordulásban valaki megtalálja és rájöjjön ,hogy Mishilnek már nem is kellene élni?
És miért küldené el ezt a levelet Bidámnak?
Azt hittem felfordulok azon a hülye patkányon!!!Úgy éreztem mintha én lennék megkötözve Bidám helyett! Uram Isten! Ez nem is patkány, egy féreg!Még Mishilnél is gonoszabb! Ez a mai rész kiakasztott! ÚÚÚÚ nem bírom amikor ennyi embert így az orruknál fogva lehet vezetni és sorozatban csalnak. Nem tudom a nevét leírni csak így ..-Szokpumot is utálom!!! Õ meg egy s..g nyaló. Ott lóg állandóan Bohjongon és azt hiszi majd attól lesz neki jó. ÚÚÚÚTTTÁÁÁLOM õt is!
8/10
Kara_kán 2010 dec. 30. - 23:10:18 8/10
(2271/239047)
Még, hogy nem tehetnek!
Odajön az ellenségük csak úgy teázgatni, mi?

Én ott fogtam volna el mind a két cselszövõt (Hadzsong&Szolwon), a szolgáimmal ott helyben kivégeztettem volna, és elástam volna õket a palotakertben, a virágágyásokban.
10/10
zoey0001 2010 dec. 30. - 23:08:31 10/10
(2270/239047)
Off
Ilyen pillanatokért érdemes színésznek lenni! :D
10/10
zoey0001 2010 dec. 30. - 23:07:32 10/10
(2269/239047)
Arról nem tehetnek, hogy aludtak, mivel altatót kaptak, de igazad van tényleg felszólalhattak volna Jushin és Alchon védelmére.:/
8/10
Kara_kán 2010 dec. 30. - 22:53:32 8/10
(2268/239047)
Egyébként ebben a részben engem a leginkább az a 2 mamlasz koronatanácsos borított ki.
Nem elég, hogy elalusszák az idõt, késnek, és Tokhmán emberei betuszkolják a terembe, utána ülnek, mint az idióták.
Amikor Szedzsong verte a nyálát, hogy hé, Juszin, maguk mit keresnek itt kivont karddal, akkor ki kellett volna nyitni a szájukat, hogy hát minket juttattak be, te vén gazfickó.

Ehelyett Joncsung még arra sem képes, amire általában igen, hogy orrhangon jajveszékeljen.

Szegény hercegnõ, micsoda szedett-vedett hívek jutottak neki.
Csoda, hogy még nem jelent meg Csukpáng és Godó full plánban, de gondolom az elsõ adandó alkalommal eliszkolnak Szorabolból.
Kétbalkezes banda!
8/10
Kara_kán 2010 dec. 30. - 22:47:42 8/10
(2267/239047)
Csaxólok, hogy az m2 0:20-kor ismétel. Tehát, ne csüggedjetek.
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 30. - 21:36:05 10/10
(2266/239047)
Írtam pü-t Neked, nem tudom megkaptad-e,mert nem jelezte vissza a rendszer.
8/10
Kara_kán 2010 dec. 30. - 21:14:17 8/10
(2265/239047)
Hát, ha Szedzsong a tanácselnök, akkor Misil a párttitkár. Már csak a pufajkások hiányoznak, de a rendezõ szerint Koreában nincs tél, így õket el lehet hagyni. :-)
9/10
napraforgó 2010 dec. 30. - 20:24:06 9/10 Előzmény Lario
(2264/239047)
Off
Én attól nem félek, hogy megsemmisítem a mûholdas kapcsolatot, ha rossz gombot nyomok meg - ennyire azért nem vagyok ügyes - de a saját gépemet esetleg használhatatlanná teszem és akkor könyöröghetek, amíg rendbeteszik...
10/10
Mara60 2010 dec. 30. - 19:05:11 10/10
(2263/239047)
Misil megmondta, hogy õ egy szörnyen aljas tervet kér. Solwon meg azt válaszolta, hogy akkor még dolgozik rajta. :)
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 30. - 19:00:02 10/10
(2262/239047)
Örülök,hogy kezded megkedvelni a sorozatot,mert az elején nagyon sokáig nem igazán tetszett neked . A továbbiakban még jobban fog tetszeni, ezt megígérem :)))
Cserevirág 2010 dec. 30. - 18:48:58
(2261/239047)
És még ezután jön a csattanó. Mishil teljesen "legalizálja" lázadását.
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 30. - 18:47:38 10/10
(2260/239047)
Már láttam 2x ezt a rész angol felirattal( tegnap éjjel megnéztem megint) de most is ugyanolyan izgalmasnak találtam és csak fogtam a fejem ,hogy micsoda pokoli csapdába esett szegény Alcheon,Yushin .
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 30. - 18:45:16 10/10 Előzmény napraforgó
(2259/239047)
Most azért megmutatta Bidam, hogy mennyire aggódik a hercegnõ miatt és egyáltalán nem akar a maminak segíteni.
Cserevirág 2010 dec. 30. - 18:44:54
(2258/239047)
Na igen, dupla csavar még megkutyulva. Nem hiába Seolwon jó stratéga, õ dolgozta ki a terveket. Amikor elõször néztem ezeket a részeket, nem is értettem meg. Csak utólag nyert értelmet sok minden..
10/10
vondermonarchia 2010 dec. 30. - 18:40:19 10/10
(2257/239047)
Ez a rész valami fenomenális volt. Nagy gratula a forgatókönyvírónak,rendezõnek.
8/10
offtopic
Kara_kán 2010 dec. 30. - 18:38:14 8/10
(2256/239047)
Szia!

Bumcibogyó nõi hvaráng és apródjai fordították angolból magyarra.
Én a magyar fordítást javítom ki.
ibacs2 2010 dec. 30. - 18:34:24
(2255/239047)
Te fordítod? Vagy csak javítod? Bár mindkettõhöz vágni kell a nyelvet. Nem is tudtam, hogy ilyen bajnoka vagy a nyelvnek?! Ez honnan jött? Mióta tanulod?
8/10
Kara_kán 2010 dec. 30. - 18:27:50 8/10
(2254/239047)
De mondom!
A 62-bõl most tartok a 35. résznél, ennyit sikerült eddig kijavítanom.
A legfrissebb verzió mindig a 4shared-es linken van.
Shanks 2010 dec. 30. - 18:16:52
(2253/239047)
Ez a sorozat nagyon menõ.
Cserevirág 2010 dec. 30. - 17:41:23
(2252/239047)
Mármint Bidamnak mondta..
Cserevirág 2010 dec. 30. - 17:40:51
(2251/239047)
"Hercegem"? A patkány azt mondta, "hercegem"? Félrefordítás vagy Patkány tudja?
Lario 2010 dec. 30. - 17:19:00
(2250/239047)
Nem mondod,hogy még mindig változik a magyar szöveg????? Akkor fölöslegesen töltötték le nekem a film alá?
És a Te PROFILOD hol van?
Lario 2010 dec. 30. - 17:12:36
(2249/239047)
Nem csak Te :-) De én türelmesen kivártam amíg a fiam megcsinálta nekem, mert én is attól féltem leállítom az összes fellõtt mûhold kapcsolatát az egész internetes világban ha megnyomok egy gombot :-))))
8/10
offtopic
Kara_kán 2010 dec. 30. - 17:05:08 8/10
(2248/239047)
Na, kiszúrtam a modikkal.
A profilomon minden megvan. :-)