9/10
napraforgó 2010 dec. 08. - 13:26:07 9/10
(887/239047)
Szerintem még a palotából is csak kevesen tudják, hogy Misil milyen trükköket alkalmaz (pl a beáztatott bab, vagy a víz megfestése piros festékkel), ahhoz, hogy hiteles tudjon maradni, nem engedheti meg, hogy a palota népe, köztük a királyi család belelásson a kártyáiba.
A babos trükköt pl. csak az öccse tudta, sõt a festékest is, hiszen az új papnõ is rákérdezett.
10/10
kiskovacska 2010 dec. 08. - 13:12:57 10/10
(886/239047)
Jaaa! Egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Ha így tesszük fel a kérdést, akkor a válasz spoiler lenne szerintem. Természetesen nem végezteti ki, mert akkor megint õ kerülne bajba, hiszen ha kivégezteti, akkor feltûnne mindenkinek és felhívná a figyelmet arra, hogy az õ jóslataiban is van hiba és turpisság. Az egy dolog, hogy a palotán belül majdnem mindenki tud Misil mesterkedéseirõl, mert egyenlõre még meg vannak félemlítve, és Misil a nép felé akar bizonyítani. A nép itt, mint az õt támogató nemesség és az õket támogató köznép értendõ. Azok a nemesek, akik nem élnek közvetlenül a palota berkeiben is kell, hogy valahova tartozzanak és Misilnek rájuk is szüksége van a hatalma megtartásában, Azért ezt sem kell elfelejteni, bár errõl nem nagyon beszélnek, de azért ne felejtsük el, hogy nem csak a Misil hangyabolyból és a királyi családból áll Silla.:)
9/10
napraforgó 2010 dec. 08. - 13:05:25 9/10
(885/239047)
Igen, ez eddig rendben is van, de most, hogy tévedett az "isteni papnõ", hamis volt a jóslata, de Bidámé nem, most mi lesz? Mert ha Bidám igazat mondott - és azt tette, akkor a királlyal kapcsolatos jóslata is beválhat. Én erre kérdeztem rá. Még mindig ki akarja végeztetni Misil? Még mindig meg meri kockáztatni, hogy megsüsse, ahogy orosz mondta?
9/10
napraforgó 2010 dec. 08. - 13:01:06 9/10
(884/239047)
OK. Mindenkinek joga van elõre megnézni bármit, ha nem bír magával, de nem szabad elrontani mások szórakozását, akik szeretnék szép sorban végignézni és együtt izgulni a leadott mûsorral. Ez elvégre nem valami tingli-tangli brazil szappanopera, ahol elõre lehet tudni, hogy a szerelmesek a végén egymáséi lesznek és élnek boldogan, amíg meg nem halnak.
10/10
kiskovacska 2010 dec. 08. - 12:57:08 10/10
(883/239047)
Ezzel én is tisztában vagyok. De ime az eredeti kérdés, amin elindult a mi kis párbeszédünk:
"Az elején meg pont azt mondta Mishil is, hogy azért nem nyúlhatnak hozzá mert Bidam a királyt is "magával rántotta"(ez volt a magyar fordítás).
Nagyon ügyes, mondta . Erre fel aztán mégis kivégezteti? Most már nem számít, hogy Bidam mindenki elõtt a királyra hivatkozott? Nincs ebben valami nagy ellentmondás?"

Tehát ez alapján az én elgondolásom alapján. Nem kell figyelembe venni semmi mást csak Misilt, Bidamot és a jóslatot. A mindenki más számára csak annyi van, hogy Bidam imádkozására kinyilatkoztatást kapott a kõtábla formájában, amin beígérnek egy napfogyatkozást. Erre mindenki megijed, elfogják Bidamot, vallatni kezdik. Misil, hogy csõbe húzza Bidamot felteszi a kérdést, amire furfangos választ kap és ezzel újra megdöbbenti a jelenlevõket. Ha Bidam nem jól válaszolt volna kivégzi és eltûnik a hamis próféta eltûnik vele együtt a jóslat. Mint ahogy a nyelvezete esetében felhívtátok a figyelmem, hogy a 7. században vagyunk, úgy a gondolkodásmódban is ott kell lenni, azaz egy jóslat addig igazi, amíg a jóslatot mondó feddhetetlen. Mivel ott helyben nem tudta kivégezni elkezdi meghallgatni a mondandókat, Bidamét, Jushinét, és gondolkodni kezd, majd beleesve Tokmán csapdájába kijelenti, hogy nem lesz napfogyatkozás, és õ amit a Szent Papnõ kijelent az elsõdleges, ezért Bidam feddhetetlensége rombadõlt, tehát minden, amit jósolt is semmissé lett, így már nyugodt szívvel kivégeztetheti.
Remélem érthetõ volt, amit leírtam és kigondoltam.
9/10
napraforgó 2010 dec. 08. - 12:56:54 9/10
(882/239047)
Mivel a királyné, a sógornõje, Jusin apja és Jong-csun is be voltak avatva, sõt még a király is úgy tudta, hogy nem lesz meg a napfogyatkozás, õk forszírozták ki, hogy Misil nyilatkozzon. (Máskor a király egyáltalán nem kezdeményezte Misil, isteni papnõ kinyilatkoztatásait, mert azok mindig valami követeléssel jártak.)
Misil épp Jusin elõtt festegette azokat az írásjeleket, amelyek megjelentek a Buddha szobrán - igaz 2 szótag felcserélésével kellett a gájaiakra értelmezni a kiûzési parancsot. Pont ekkor hunyorított Misil Jusinra azzal a kis mozdulattal a menny akaratára való utalás mellett - és épp ezt látta vissza Bidámtól.
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 08. - 12:54:16 10/10
(881/239047)
Megértettem.
10/10
Márton Lászlóné 2010 dec. 08. - 12:50:51 10/10
(880/239047)
Nagyon haragszotok? :-(( Higgyjétek el, hogy én most sokkal nyomorultabbul érzem magam a hanyagságom, a felelõtlenségem és tiszteletlenségem miatt, mint Ti. Élvezem olvasni minden betûtöket, mert látom, hogy egy nagyon képzett, okos, értelmes társasággal állok szemben, és sokat tanulok tõletek. A környezetemben nem tudom megbeszélni, mert majdnem mindenki lehurrog a sorozatfüggõségem és a téma miatt. Én is izgulok, és alig várom minden nap a folytatást, olyan jó elmerülni egy régmúlt világban, kultúrában, teljesen más emberek közé
9/10
napraforgó 2010 dec. 08. - 12:47:42 9/10
(879/239047)
Bidám pont azokat a szavakat használta a Misillel folytatott beszélgetésben, mint amiket Misil mondott korábban Tokmán, vagy Jusin elõtt . MÉG AZT A KIS MOZDULATOT IS LEUTÁNOZTA, HOGY "KELL EGY PICI a menny akaratából. Misil pontosan értette, hogy hülyét csinálnak belõle, csak azt nem tudta eldönteni, hogy higggyen-e Volcson levelének. Az volt a legszebb, hogy minden igaz volt, Volcson levele, a Vei naptár számításai, amit Jusin adott át neki és mégse hitt nekik.
9/10
napraforgó 2010 dec. 08. - 12:39:26 9/10
(878/239047)
Ezt a kõtáblát Tokmán csináltatta meg Dzsukbánggal. Az elejére felírták azt a szöveget, ami a régi megmaradt kõtábla-darabon szerepelt, de a folytatást Tokmán találta ki. Az egészben a királyné segítette, aki lenyomatot készített az eredeti kõrõl, ami félbetört 200 évvel korábban és a másik fele elveszett.
Misil persze tudta, hogy csalás az egész, de mivel nem sokkal elõbb õ ugyanezt a trükköt alaklmazta, hát nem leplezhette le.