10/10
BicskaMaxi 2010 nov. 25. - 11:36:04 10/10
(447/239047)
Kedves Twillight!
"Téma: A Silla királyság ékköve"
Köszönjük, hogy tiszteletben tartod.
10/10
offtopic
Kattrin 2010 nov. 25. - 11:29:28 10/10
(446/239047)
Mondani mindent lehet.
9/10
napraforgó 2010 nov. 25. - 11:22:17 9/10
(445/239047)
Azt mondják, hogy egy zuhanó repülõgépen nincs ateista. Ez azért jelent valamit.
twillight 2010 nov. 25. - 10:02:18
(444/239047)
Az, hogy Misil hogy viszonyul az Ég Akaratához, nem mond semmit arról, hogy a sleppje hogy viszonyul hozzá.
Továbbá Misilt is vallásosnak nevelték, és hát - mint azt ma is láthatjuk - nehezen kopnak ki a berögzült szokások (erre jó példa, hogy manapság már van ahol külön szakterület a pokoltól való félelem kikezelése a pszichológiában olyanoknál, akik bár már felismerték hogy a rájukerõszakolt vallás minden ízében baromság (ez ugyebár elég könnyû ha végre valaki ténylegesen beleolvas az istenített "szent" könyvébe), mégis félnek a kárhozat kínjaitól).
9/10
napraforgó 2010 nov. 25. - 09:53:53 9/10
(443/239047)
Misil nem szívbajos, ha valakit el kell távolítani az útból, láttuk, hogy még a nagy királyt, Dzsin-Hjüngöt is megölte volna - már ment hozzá a méregpohárral - pedig az õ ágyasa volt és szinte mindent tõle tanult. Miért pont a lehetséges trónutódokat kímélte volna? És könnyebb tõlük még akkor megszabadulni, amikor még nem ülnek a trónon. Egy gyerek akkoriban bármikor, bármiben meghalhatott, hát még egy katona a háborúban. Ezeket a lehetõségeket biztosan ügyesen kihasználta.
Kim-Szjoholt és a fiát is azért küldte egy lehetetlen feladattal a háborúba, mert azt remélte, hogy sose jönnek vissza.

És tényleg hová lett Csuncsu, Cson-Mjong kisfia? Én úgy emlékszem, hogy miután Tokmánnal és Jusinnal visszatért a palotába a szerzetesi kolostorból, a szülei tudtára adta a gyermek születését és a kicsit is a palotába hozták. Igaz, azóta sem hallottunk róla. Valaki úgy tudja, hogy Kínában nevelkedik, hát én erre nem emlékszem, vagy nem figyeltem eléggé.
9/10
napraforgó 2010 nov. 25. - 09:43:45 9/10
(442/239047)
Azt, hogy Misil hisz-e az ég akaratában, nem igazán tudom eldönteni. Hallhattuk párszor, hogy mond olyat, hogy "velünk van a menhi". (Pl. mikor Szoli fõpapnõvel, vagy az öccsével beszélget. Akkor maguk vannak, nekik nem kell igazolnia a tetteit az ég akaratára hivatkozva)Gondolom ez a menhi az ég akarata, ha úgy tetszik Isten, vagy az istenek akarata.
Õ maga is hisz a Munno által kapott égi kinyilatkoztatásban - a Göncöl csillagairól, és tart a Munno féle második jóslattól is.
Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy az ég akaratára hivatkozva a saját terveit szövögesse.
Szerintem is lehetséges, hogy a 3 kis herceget, a potenciális örökösöket õ tette el láb alól - persze nem lekaszabolta õket, de annyiféle méreg van, és lehet szép lassan is elsorvasztani valakit az ételébe kevert méreggel.
Nem vagyok abban sem biztos, hogy Cson-Mjong férjét nem az õ megbízásából lõtték-e le, aztán meg ráfogták egy pekcsei katonára. Mert érdekes módon a férjét - akit épp akkor neveztek meg trónörökésként - akkor lõtték le, amikor már megnyerte a háborút.
twillight 2010 nov. 25. - 08:56:28
(441/239047)
Muci, elég tisztességtelen - de vallásos emberkétõl nem is várunk mást - hogy nem linkeled rendesen a hsz-edet.

Most komolyan azt mondtad egyébként, hogy - mittomén, 500 éve voltak istenek? Ez ugye most pojén volt?

Misil, lévén a "közvetlen kapcsolattartó az istenekkel", pontosan tisztában volt azzal, hogy minden, amit az istenek nevében õ tesz, amit bárki valaha tett, és amit bárki majd tenni fog holmi istenek nevében, az egyszerû hazugság, az illetõ a saját közléseit teszi, a csodák semmi mások mint csalás (l. a kútból kiemelkedõ buddhát).
10/10
BicskaMaxi 2010 nov. 25. - 04:22:31 10/10 Előzmény Kattrin
(440/239047)
Igen, nem kell mindent kimondani. Van, ami úgy szép és úgy marad örök, hogy egy ujjal sem érnek hozzá.
10/10
BicskaMaxi 2010 nov. 25. - 04:10:21 10/10
(439/239047)
A Hercegnõ szerintem mindent tud. Nem lehet, hogy az ok az, hogy a Hercegnõ a szerelme, az érzelmei fölé helyezi a testvéri szeretetet? Hogy adott esetben fölül tud emelkedni a még oly gyengéd érzelmein is? Hogy nem birtokolni akarja Yusint, hanem tud igazán szeretni? Mit kérhetne számon Yusintól, a saját érzelmeit? Az érzelmeken uralkodás szempontból szerintem Yusin viselkedése is figyelemre méltó.
10/10
Kattrin 2010 nov. 25. - 02:42:44 10/10 Előzmény Letty72
(438/239047)
Nem fiúként nevelte. Kemény volt az élet a sivatagban, a fogadóban sok volt a munka, ez tény. De Deokman csak azóta álcázza magát férfinek, mióta elindult a sivatagból Sillába.