8/10
edimir 2019 febr. 23. - 00:55:34 8/10
(236247/239047)
Drunk in Good Taste

KÉP: ... és persze miről is álmodozhatna?:)
8/10
edimir 2019 febr. 23. - 00:54:01 8/10
(236246/239047)
Drunk in Good Taste

van úgy, hogy a húzós nap teljesen leamortizálja az embert... és csak néz ki a fejéből... többre már nem képes...:) Ilyenkor jöhet vmi kifejezetten édes semmiség... Ez a 2 részes abszolút minisorozat is épp ilyen.... két helyes fiatal... egy fiú és egy lány...

KÉP: meg egy kis kölcsönkért borzalmas melegítő egy másik sorozatból a poén kedvéért!:))))))))))))))
Azért Hyun-Binnek jobban állt anno!:))))))))))))
Illiona 2019 febr. 22. - 16:08:22
(236245/239047)
uj sorozat kezdődött a mult pénteken The Fieri Priest - A Tüzes Pap cimmel.
Én rögtön el is neveztem némi áthallással Feri Atyának, miután egyetlen pillanat alatt közel került a szivemhez.
Főszerepben Kim Nam Gil, aki -számomra legalábbis - váratlanul berobbant ezzel a filmmel. Pazar szerep az övé, nagyon jó a forgatókönyv, itt megmutathatja ha nem is mind az ezer arcát, de 999-et mindenképp.
Nyoma sincs már a korábbi depressziónak, az arca letisztult, sugárzó.
A másik főszereplő -a szokásos rosszfiú (férfi) pedig az a Joon Go, aki a Mistyben, mint golfbajnok szerepelt.
Remélem itt nem lövik ki a 4. epizódban, illetve az már elmúlt, és még megvan.
Illiona 2019 febr. 22. - 16:01:54
(236244/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

egyik sem, dehát ez pl a Misty esetében nem is volt cél. Az egy bűnügyi sorozat, ahol a gyilkos megtalálása a cél, számtalan csavarral megspékelve.
Ugyanigy a Bemutatom Őt cimű sorozat is egy feladvány kibogozása, és megoldása körül zajlott. Ennyi fért ott akkor bele.
De ez a romance is a Bonus Book cimű sori kapcsán nekem ezek a témák jutottak eszembe, de válaszok nincsenek.
De persze hogy nem is kell válaszokat találni, csak akkor ennek megfelelően kell mérlegelni.

8/10
edimir 2019 febr. 21. - 23:46:19 8/10 Előzmény Illiona
(236243/239047)
"Ezeknek a sorozatoknak választ kellene adni ezekre a feszitő problémákra, előre gondolkodni 10-20 évvel, de itt csak érezzük a problémát, még a kérdést sem teszi fel, választ pedig egyáltalán nem ad. Szerintem ez dönti el, hogy mennyire komoly a sorozat. Ez a Romance... pl nálam ezek miatt a legalacsonyabb pontszámot kapja csak. "

Ez lenne az ideális. Szerinted a neked annyira tetsző és magasra értékelt sorozatok közül melyik felelt meg ennek a kritériumnak? Misty? Let Me Introduce Her? ??????

Egy ilyen címmel "Romance is the Bonus Book" miért nem szólhat csak arról, amit már a cím is sugall? Nem vállalkozik többre, tény... a készítők a nagy társadalmi problémák helyett kisebbekre fókuszáltak... hogy a könyv, a nyomtatott kiadványok már túlhaladott, avitt... hogy a világ már meghaladta... más a fejlődés iránya? Ez azért mélyebb összefüggéseket és következményeket hordoz, mint amit egyáltalán belátunk belőle.... Nem kellene olyan gyorsan lesöpörni...

Egy romantikus vígjáték ennyire vállalkozik, nem világot vált, nem tesz fel olyan kérdéseket, amikre nem tiszte válaszolni.... Ez van. ettől még lehet szórakoztató, nem hagy maga után mély nyomot, de a maga módján tisztességes....
8/10
edimir 2019 febr. 21. - 23:21:43 8/10
(236242/239047)
Off

Last Empress/Empress Dignity

Spoiler

Nos, véget ért a sorozat. Plusz részeket készítettek hozzá.... nem tudom, mennyiben változtattak az eredeti koncepción... vagy eredetileg is ilyen befejezést szántak-e neki. Magával a végével nincs gondom. egy reális befejezés... olyan, ami szervesen következik az előzményekből... végül kerek, egész lett...
Csak

egyetlen szereplőnek lett egészen furcsa a végén, ahogy szerepeltették. Nem az, ami vele történik, nem is az, ahogy, hanem ahogy eltüntetik a képernyőről közben... Bármi történt is vele, szerettük volna látni, hiszen a sorozat egyik legszimpatikusabb karaktere, az egyik, akiért néztük, aki lendületet adott neki.... kár, hogy a végénél nincs személyes részvétel, csak áttételes minden vele kapcsolatban.... ez komolyan levett a végéből, pedig különben korrekt lenne.... de így maradt az emberben hiányérzet... túlontúl ukmukfukk volt az egész

KÉP: ez tetszett.. szép fordulat...

8/10
edimir 2019 febr. 21. - 19:37:46 8/10 Előzmény Illiona
(236241/239047)
Off

Romance is the Bonus Book - 8. rész
Spoiler

KÉP: - felirat - szándékosan az angol feliratot vágtam ki, nem a guglisat.... nagyon egyértelműen fogalmaz a Nő... számára egy természetes szükséglet a szex.. tehát nem nyűg, nem "házastársi kötelesség", ő pedig nem egy frigid szentfazék. Kb. ennyi...

Hogy miért csalta meg a férje, ebben ő mennyire "hibás"? Bevallom, engem a volt férj nem érdekel, számomra, az én véleményem szerint (!!!!) emberként egy nulla. Mivel ezt már korábban kifejtettem, hogy miért, nem ragoznám... azt a verést a Fiútól nagyon is megérdemelte a sunyi kis patkány.
8/10
edimir 2019 febr. 21. - 19:09:46 8/10 Előzmény Illiona
(236240/239047)
Off

Spoiler

Az a minimális kis töredék, amit házasságról, feleség és anya szerepkörben a "teljesítményéről" tudni vélünk mindenféle spekulációt megenged, nincs kellő érv egyik oldalon sem. Talán szándékosan nem ad a sorozat több támpontot, ránk bízza, hogy gondoljunk a Nőről azt, amit akarunk, töltsük ki a hézagot mi magunk....

Tessék, adva van egy középkorú elvált nő egy gyerekkel.
Ha úgy tetszik, akkor ez a három dolog 3 nagy mínusz, ha NŐ-ként szeretné az életét továbbélni normálisan. Egy társkereső szépen körberöhögné... hogy mit akar, nincsen se lakása, se jól fizető állása, nincsen mögötte egy társadalmilag megbecsült család, nincsenek kapcsolatai.... és ráadásul a három "mínusz"... Láttunk épp elég koreai vakrandit, hogy tudjuk, a nőnek esélye se lenne, csak vmi nagyon problémás férfire, de semmiképp se olyanra, mint ez a két fiatalember....

A sorozat pedig azt mondja, tessék, én bebizonyítom neked, hogy rosszul gondolod, ha ezt a nőt "leírod", igenis van esélye a szerelemre, van esélye egy új párkapcsolatra..... méghozzá nem is akármilyen partnerrel...

Hogy te erre azt mondod, rózsaszín maszlag? Szíved joga, akkor rólad le kell, hogy mondjon a sorozat... téged nem tudott megnyerni. Vagy nem hiszed, hogy egy nőnek sikerülhet a 3 mínusz ellenére, vagy elhinnéd, csak a sorozat nem tudta ezt számodra hihetővé tenni....
Illiona 2019 febr. 21. - 10:37:09
(236239/239047)
Romance is a Bonus Book

nem tudom, hogy ez a szuper nő ebben a sorozatban van-e?
egyáltalán nincs arra semmi utalás, hogy ez a nő annyira élvezte volna a szexet a házasságában. Pont a férje félrelépése mutatta meg, hogy nem volt minden rendben, és pőont nála. Arra sincs utalás, hogy milyen feleség volt. Lehetett ugyanannyi információ alapján akár egy házsártos is. Arra sincs utalás, hogy milyen anya volt. Végül minden pl a ház fontosabb volt neki, mint a gyereke. Az hogy főfoglalkozású feleség volt, egy gyerekkel, és a munkáját annyira elhanyagolta, hogy még figyelemmel sem kisérte, azért elég gázos. Vannak akiknek szintén 1 gyermeke van, és helyt állnak a munkában is, vagyis csak egyfajta szellemi leépülés, vagy a kényelem kellett hogy legyen.
Koreában van még ez a tradicionális családszerkezet, hogy a feleség nem dolgozik a házasság után, hanem ellátja a gyerekeket (sokat, nem egyet). ellátja az öregeket (általában anyós após, és ha nincs fiútestvére, akkor a saját apját, anyját.
Ezt a családmodellt ő megtörte, modern nő akart lenni.
De a modern nő dolgozik, pénzt keres, neveli az egyke gyerekét, és nem kerül hajléktalanul az utcára.
Vagy -vagy. És itt van az a hangsúlyeltolódás, amit én ebben a sorozatban érzek.
A forgatókönyviró nem gondolta át teljesen, hogy mit is akar.
Egyébként ebből is látszik, hogy nő lehetett az irója :)))) Mert egy álomvilágot irt meg, aminek semmi köze a valósághoz, illetve mindenkinek egy jó sorozat. Csak azok számára nem, akik gondolkodnak is.

Egyébként Koreában is nagyon nagy társadalmi gond az, hogy a fiatalok beköltöznek a fővárosba, vidéken hagyva a szülőket, akik nyugdijat sem kapnak.
Szöul lakossága a külső kerületekkel, akik még bejárnak dolgozni, eléri a 20 milliót.
Szöul mellett egész lakótelepek nőnek ki a földből. Itt a fiatalok csak összeköltöznek, ha éppen nem egyedül élnek, és csak egy gyermeket vállalnak, de sokan még azt sem.
Igy öregszik elfelé a lakosság.
Ezeknek a sorozatoknak választ kellene adni ezekre a feszitő problémákra, előre gondolkodni 10-20 évvel, de itt csak érezzük a problémát, még a kérdést sem teszi fel, választ pedig egyáltalán nem ad. Szerintem ez dönti el, hogy mennyire komoly a sorozat. Ez a Romance... pl nálam ezek miatt a legalacsonyabb pontszámot kapja csak.
8/10
edimir 2019 febr. 21. - 06:59:59 8/10
(236238/239047)
Off

Spoiler
Abban igazad van, hogy az "anya" ábrázolásával adós marad a sorozat. Mindent nagyon kevéske kis adalékból igyekszünk kikövetkeztetni. A gyerek 12 éves, 11 évig élt családban, a válásig, addig a nő "anya" volt és feleség csak és kizárólag. ezt nem látjuk igazán.

A döntése, hogy bentlakásos iskolába adja a Fülöp-szigeteken..... Szerencsére sosem voltam hajléktalan munkanélküli, így nem tudom a dolgot megítélni. Biztos, hogy lehetőséget keresnék arra, hogy együtt maradhassunk, de az is biztos, hogy elsődlegesen a gyerekem érdekét nézném, legyen biztonságban, ne nélkülözzön. Ha ennek az az ára, hogy tőlem ideiglenesen külön él, akkor meghoznám ezt az áldozatot, de csak ideiglenes megoldás lenne, a lehető legrövidebb távra.
8/10
edimir 2019 febr. 20. - 16:32:00 8/10 Előzmény Illiona
(236237/239047)
Off

Spoiler

A sorozat nem lesz egetrengető siker, vszínűleg számítottak is erre a készítők, de azért szépen araszolgat felfelé a nézettségben.

A sorozat felvállalja, hogy bizonyos dolgokat igyekszik népszerűsíteni, formálni kicsit velük kapcsolatban a köztudatot. Az egyik ilyen a könyv a másik pedig az "elvált nő", a karrierjét megszakító, majd azt évekkel később folytatni akaró nő.

Először nézzük a nőt. Csak a saját véleményem tudom ebben a kérdésben megírni, nem vagyok koreai férfi. Mi a vonzó a Nőben, hogy két férfi is "rákattan"?

A Nő... 37 éves, intelligens, kedves.. a stílusa lezser nőies, ebben is egyéniség, kényelmes, de nőies ruhák jellemzik az öltözködését... ő csak lótifuti a kiadónál, amolyan mindenes, tehát nem kell a körömcipő és a kosztüm, mindenkihez kedves, mosolygós, segítőkész, szorgalmas, ezért is népszerű a kollégái körében. Kifejezetten jól tartja magát, természetesen szép, smink, ékszerek és trendi cuccok nélkül is. S ami fontos, nem tudja, hogy szép, sőt... ő már a két férfi érdeklődése előtt "leírta" magát nőként, A válás után nem hitte volna, hogy még kívánatos lehet a másik nem számára. Nem egy férfifaló bestia, így nem riasztó a szelídebb férfiak számára.

A Fiúról tudjuk, hogy nála ez egy gyerekkori barátságból kinőtt vonzalom. Mióta a balesetben gyerekként megmentette, a Nő mindig is jelen volt az életében, sok közös élményük van, a meghatározó a közös olvasás a kórházban. Ez változtatta meg gyökeresen a Fiú életét. Mindig felnézett a nőre, tisztelte az intelligenciáját, az önállóságát, a kedvességét. Szerintem ezt nem kell agyonragozni. A Fiú 32 éves, a Nő 37, az 5 év korkülönbség nem fényévnyi távolság. Ráadásul a Fiú mindent tud a Nőről, azzal együtt fogadja el.... számára a Nő emberként és nőként egyaránt vonzó, életében a legfontosabb személy.

A Kutyás Fiú... számára a Nő először csak egy Sors által az útjába kerülő vki, akit különleges körülmények között ismert meg, ezen felül van benne vmi titokzatos, rejtélyes... Művész, jó szeme van, tehát az ázott verébben is felismeri a finom csontozatot, a kecses lábat, ahogy a megtalált cipőbe lép a nő.... Az, hogy vki az esőben minden cuccával együtt ázik fedél nélkül... és a cserép hagymát neki ajándékozza... az mutatja számára, hogy ez az ázott veréb erős ember, akit vszínűleg élete egyik legnehezebb pillanatában ismert meg, ennek ellenére kedves, tárgyilagos és nagyvonalú.
Ez bizonyára felkelti az érdeklődését, szimpatikusnak érzi a másik embert. Talán tetszik neki a természetes szépsége, az öniróniát se nélkülöző szemlélete, a humorérzéke, a kedvessége. Későbbi találkozásaik során pedig érzi, hogy vele minden olyan természetes, erőlködés nélküli, olyan kellemes és magától értetődő.....

Szex. A Sorozat nem prűd. A Nő szájából el-elhangzik, hogy hiányzik neki a szex, a szeretkezés. Tehát ezt a házaséletben bizony élvezte. Szerintem e téren nem volt baj a házasságával. Nem a Nő volt Jégcsap feleség, a férj nem volt monogám típusú, képtelen volt egyetlen nővel beérni, félrelépett a házasság előtt és alatt. Majd a pénzügyi bukás után a szerető családjára akart támaszkodni, így újrakezdeni. Ezért vált el a férfi.

Hogy a Fiú és a Kutyás Fiú egy könnyed szexpartnerre vágyna, olyanra, akivel házasság előtt/nélkül is ágyba lehet bújni, ezért kattantak rá a Nőre? Ha csak szexre vágynának, azt már mástól is megkaphatták volna, van olyan jóképű mindkét fiú. Csak a könnyű kalandért nem hajtanának rá.

KÉP: - felirat - a két fiú életkora....
Illiona 2019 febr. 19. - 21:05:52
(236236/239047)
Romance is a Bonus Book 8 / 16

én is megnéztem ma a 8. epizódot, és nem is értem, hogyan huzták eddig.
A 8 eddigi részben nem volt egyetlen ujszerű ötlet, gondolat sem, ami a szerelmi szálakat illeti.
Ez a két "ártatlan" fiatal pasi, egy középkorú (öregedöt irtam először, de javitottam!) nő, de persze mindkettő rákattan a nőre! ez már annyira unalmas!
Erre egy magyarázatom van, de ezt meg nem irták bele a filmbe, hogy ebben a prüd koreai társadalomban az is számit, hogy valakinek már tapasztalatai vannak, végük is 5 év házasság alatt csak kitanulmányozta az érzékiséget - meg hogy mit hogyan is kell csinálni- vagy ha nem, akkor nagy a baj, hogyan is hibáztathatnánk szegény volt férjet?
Továbbra is hiányolom az " anyát" a filmkockákról, és ekkor erre a nőre gondolok. Az apa ebből a szempontból nem számit, nem róla szól a film.
Miféle példa ez a fiataloknak?
Olyan, mintha nem is lenne gyereke. Azt sem fogadtam el, hogy nem lehet vele, egy anya mindig talál valamiféle megoldást. De ahogy ott elpasizgat, meg oldalog csak, és semmi fénykép, vagy beszélgetés róla: tényleg olyan mint egy felhőtlen fiatalkorú.
Az egyetlen jó ötlet az a könyvkiadás témaja lenne. De ez meg már a múlté.
Persze, most is vannak könyvek, de ezeket már célzottan vesszük meg. (pl a Hunyadi 9 kötetére Bán Mórtól).
Azok a könyvek, amiket bezúztak, azok mind azok voltak, amelyeket senki nem vásárol meg.
Ez is olyan dolog, amit el kellene fogadni. Nincs más lehetőség, a Föld visszafelé nem forog.

Illiona 2019 febr. 19. - 10:13:06
(236235/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Érdekesen alakult a koreai Box Office a hétvégén!
Az Extreme Job túllépett a 14,5 millió jegyvásárlón!
Ez az a mozi, amiben egy 5 fős nyomozótársaság egy csirke éttermet üzemeltet, hogy lebuktasson egy bandát.
Még letöltőoldalakra nem tették föl a filmet, ezen a hétvégén is volt majdnem egymillió nézője.
Nagyon várom!
Korean Box Office - Admissions for the Weekend 2019.02.15 - 2019.02.17 (www.kobis.or.kr)
# Films Release date Week-end Total
1 "Extreme Job" (극한직업) 2019/01/23 945 408 14 536 378
Kép: az Extreme Job cimű film plakátja
8/10
edimir 2019 febr. 19. - 00:13:13 8/10
(236234/239047)
Off

Romance is the Bonus Book
Spoiler

Nos, a sorozat megőrizte az erényeit, maradt egy kedves, mély humánummal átitatott történet, ami az értékek mellett teszi le a voksát....

Új oldaláról ismerjük meg az eddig rideg marketingigazgatónőt... Úgy tűnik lassan terelgetni kezdik egymás felé Ms Piros Melltartót és a Kutyás Fiút... hmm, ők lennének a 2, számú párosa a sorozatnak?

Megtudjuk, milyen, ha beérkezik egy rég várt kézirat a kiadóba... egy kis babona is társul, hogy biztos siker legyen majdan a könyv.:)))))))))))))))))

S végül megtudjuk... mit jelent a kifejezés... "Szép a Hold!".... emlékeztet kicsit a dömdödömre!:)))))))))))

KÉP: a 20 év ellenére vmi új... érintés másként...
Illiona 2019 febr. 18. - 21:11:14
(236233/239047)
és irr a 2. része az előbbi beírásnak:
Ricemegatron Expert - The magical world of Korean cinema:

"Korábban már mutattam a The Cyclist King Uhm Bok-dong egyik hivatalos előzetesét, mely az ellenállásra és a kerékpárversenyek izgalmaira fókuszált. De azóta láttunk olyan villanásokat is a filmből, melyekben humorral és szerelemmel áthatott, bukolikus idill is kirajzolódik. Reméljük, hogy a film is be tud futni egy olyan nagyívű utat, ami ezekből az ízelítőkből a főhőse számára kirajzolódni látszik."

https://www.youtube.com/watch?v=tehsC_g66dk&feature=share&fbclid=IwAR2biDAtlIeZ6EfqrrqzuWxMeRLP3UDVQypY5RtsuevC-zDH8PnzGv9Qo7g

https://www.youtube.com/watch?v=DKSPwMfvZU0&fbclid=IwAR2ED-i-emZ354wXtly35gnvcF26Kxmh29LXHG3Ojg354CSb2LZcEcMltuU

kép: Rain...

Illiona 2019 febr. 18. - 21:04:53
(236232/239047)
Sziasztok!

Ricemegatron Expert - The magical world of Korean cinema:

"A koreai mozi idén ünnepli 100. születésnapját, mely egybeesik a japán megszállás elleni függetlenségi mozgalmak indulásának 100. évfordulójával. A kettős ünnepet két filmmel is ünneplik, melyek sajátos versenytársai lesznek egymásnak. Ugyanabban az időpontban, február 27-én startol el a "The Cyclist King Uhm Bok-dong" és az "A Resistance", és fut majd versenyt a közönség kegyeiért. Történelemkezelésben, filmes ábrázolásmódban és szórakoztatási faktorban nem is állhatna messzebb egymástól a két alkotás, legalábbis erről árulkodnak az előzetesek.
Eltérő módon reflektálnak arra a szakmai berkekben és a közönség soraiban egyaránt élénken dúló vitára, melyben megy az adok-kapok a szórakoztatás, a dokumentarizmus, a hitelességhez való ragaszkodás és a túlzóan nacionalista érzelemgerjesztés javára és ellenében.
Ember legyen a talpán, aki el tudja találni a legjobb arányt, most nem irigylem egyik film készítőit sem :)"

Jöjjön az A Resistance előzetese!

https://www.youtube.com/watch?v=wYXFRS8dlzk&t=2s&fbclid=IwAR207BnTfZZ_qYujmboLUwoqRnubl0uUcgDRppUqdyxtHD5xFc50lhOFn7E

8/10
edimir 2019 febr. 18. - 19:30:40 8/10
(236231/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

KÉP: még megdöbbentőbb a tény, hogy az a bizonyos másik nő a sógornő!

Eddig mind az Ügyész, mind a Színésznő Feleség irányába nagyon rendes, kedves volt az Elnök Lánya,
A férfiba szerelmes, tiszteli a férfit ügyészként is, mint aki okos és elkötelezett. A sókornőjét is kedvelte, hiszen elköltözésekor még azt is felajánlotta, hogy költözzön hozzá.... Most bizonyára elárulva és megcsalatva érzi magát... vajon felül tud ezen emelkedni, vagy ő is bosszúállóvá válik?

Sok kérdés vár még tisztázásra... de az csak majd legfeljebb a 7. részben történik...
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 19:24:34 8/10
(236230/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

KÉP: a kórházban egy másik nőt lát meghitt viszonyban a szeretett férfivel....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 19:22:59 8/10
(236229/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

DE az Elnök Lánya ezzel képes rávenni az anyját....
KÉP: hogy megállítsa a bérgyilkos fodrászt.... épp időben, már az alélt Ügyész torkát vágta volna át...

Hmm, később majd nem kevés gondja lesz abból, hogy Anyucinak beváltsa az ígéretét... a valódi végrendeletet a kezére juttassa.... de most örül, hogy a szeretett férfi megmenekült....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 19:19:42 8/10
(236228/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

A "Fodrász" megkapja az ukázt, végezzen az ügyésszel.... Az Elnök Lánya rájön, hogy a Nagybácsi semmit se mer az Anyja ellenében tenni, tehát az Ügyész elleni bosszút sem állította le... Az Anyjához kell ez ügyben fordulnia... Elnöknét nem hatja meg, hogy a Lánya szerelmes az Ügyészbe... csakis azzal lehet egyelőre eltéríteni a bosszútól, hogy az Ügyész csinálta az Elnök végrendeletét, ő tudja hol van az Elnökné által annyira áhított irat...

Hmm, hogy valóban így van-e, az kétséges... nem valószínű... a Nőnek az ötletet tkp. a Bátyja korábbi szavai adják, amikor keserűen beszámolt neki anyjuk hamis végrendeletes csalásáról..... Akár igaz, akár nem... DE
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 19:11:53 8/10
(236227/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Az Elnök Lánya eleget tesz anyja kérésének...

KÉP: és bejelenti, hogy korábbi munkahelyét feladva a cég jogi csapatát vezeti majd.... - felirat - sajnos látnia kell, hogy a cég jogi csapata a bátyja tisztázásánál nem szakmai érvekre és tényekre kíván alapozni a védelem kialakításában, hanem a hatalmi eszközökre, a Legfelső Bírósággal való jó kapcsolat kihasználására és a médiára való nyomás gyakorlásával a közvéleményt elzárni az információtól.

Ő ennél tisztességesebb, így kiszórja ezt a tehetetlen társaságot....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 19:06:45 8/10
(236226/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

KÉP: Az Ügyész megsemmisíti a pendrive-ot, miután megtudja, hogy a viszonyról a Színésznő feleség is tudott, hiszen így a pendrive, nem csak a sógor, a sógornő, de a Színésznő feleség ellen is felhasználható lenne, mondván, hogy volt indítéka a gyilkosságra... a féltékenység....

Mi már tudjuk, hogy a Színésznő Feleség, az Idősebb Fiú Felesége is látta a videót, ismerte a pendrive-ot... de még nem tudjuk, hogy mikor szertett tudomást róla az Idősebb Fiú, mint ahogy azt sem, hogy mikor került hozzá....
Mivel Tae Min Ho-nak sokat ért ( a sógornő részvényeit), ezért nagyon vigyázott rá, amíg a csere végbe nem megy. A csere haláláig nem ment végbe... itt csak arra tudok gondolni, amit már az 5. résznél írtam feltevésként róla....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:57:10 8/10
(236225/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

A nő tud a pendrive létezéséről... Hiszen maga Tae Min Ho mutatta meg neki a rajta lévő videót a szeretkezésükkel....
KÉP: - felirat - sőt ezzel zsarolta őt... a pebdrive-ért cserébe a részvényeit kérte.... A Nő nagyot koppant, csúnyán kihasználták... ez roppant megalázó.....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:53:53 8/10
(236224/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Az Ügyész magánál tartotta a pendrive-ot... az Idősebb Fiú feleségével beszél a tartalmáról....

Az asszony felidézi, hogyan kezdődött a viszonya a sógorával..
KÉP: - felirat.... a drogos, nőket hajkurászó férje elhanyagolta... így természetesen fogékony volt a csábításra, márpedig Tae Min Ho értett a nők nyelvén.....

Azért milyen egy család... tudják, mit művel a fiúk, mégsem tesznek semmit, se egy beutaló vmi amerikai drogklinikára, se egy szanatórium... semmi.. Tudhatták, hogy magától nem fog kigyógyulni belőle.. az Elnök is inkább lemondott róla, mint sem erővel bedugta volna vhova.... És persze a feleség sem kap semmilyen támogatást a részükről... viseld el, ez a sorsod... passz.. csak nézik, ahogy a borospoharat szorongatja egyre sűrűbben.... Elnökné nem akarta, hogy Tae Min Ho "tisztátalan" vére szaporodjon, de a saját fiától se akart unokát? Vagy tán azt hitte, hogy ilyen viszonyok között is összejön? Körülöttük tényleg széthullik minden, miközben Elnökné pöffeszkedik a romokon, másokat hibáztat, tele van bosszúvággyal a férje és az Ügyész ellen.. mindenhatónak képzeli magát...
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:43:50 8/10
(236223/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Kezdenek egyre óvatlanabbak lenni a kapcsolatuk eltitkolásában....
KÉP: meg is látják őket kézen fogva sétálni....

Hmm, én úgy nézem (de lehet, hogy tévedek), mintha Tae Min Ho, a meghalt férj személyi asszisztense lenne, aki meglátta őket.... Ha igen, akkor tudjuk, hogy két táska pénzzel éppen rejtőzködik... viszont nem tudhatjuk, nem akarja-e majd az Elnöknénál egyszer behízelegni magát ezzel az infóval... egyelőre nem tartozik sehova, de bármikor eladhatja magát v. az infót, ha érdeke úgy kívánja..
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:38:09 8/10
(236222/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Az Ügyész a felfüggesztése után a szülei emléktáblájához utazik, onnan akar erőt meríteni a további küzdelemhez... közben a Színésznő feleségnek hazudik, nem szeretné, hogy aggódjon érte... a nő rájön, hogy vmi baj lehet vele...

KÉP: tudja, hol találhatja meg a férfit....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:35:18 8/10
(236221/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

KÉP: szerencsére a lánya kihallgatja... a Nagybácsit próbálja rávenni, hogy anyja utasítása ellenére se bántsák az Ügyészt... a nő megnyugszik, azt hiszi, ezzel megoldódott a dolog...
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:33:17 8/10
(236220/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Bár a műtét sikerült, de az Idősebb Fiú állapota továbbra is kritikus...
KÉP: - felirat - Elnökné mint egy átkot, úgy mondja ki az Ügyészre a bosszút... Fivérének ki is adja az utasítást....

Az Ügyész csak bűnbak, kell vki, akit hibáztatni lehet... természetesen saját magát, a majomszeretét, azt, hogy ennyire félrenevelte a fiacskáját... azt, hogy amikor látta, hogyan süllyed egyre lejjebb, akkor semmit se tett, csak elnézte.... ezt sokkal nehezebb lenne bevallania önmagának...
Az Idősebb Fiú már a gyilkosság hajnalán is megpróbált öngyilkos lenni... ez a későbbiekben is benne volt a kalapban... hogy pont az ügyészségen történt... ez csak egy hirtelen ötlet volt a részéről, adott helyzetben egy hangulat....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:26:37 8/10
(236219/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Az Ügyészt fegyelmivel felfüggesztik...
KÉP: egy kis búcsúparti..... de sajnos az Ügyésznek rá kellett jönnie, tégla van az ügyészségen, a pendrive tolvaja nagyon otthonosan mozgott, belső infoval kellett rendelkeznie.... társát kéri meg, derítse ki a kilétét...
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:23:28 8/10
(236218/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Az Idősebbik Fiú öngyilkossági kísérletének komoly következményei lesznek.... Vizsgálat indul, ami arra menne ki, hogy az Ügyészre húzhassák a vizes lepedőt, mondván, hogy a vallatás során erőszakot, vagy lelkileg nyomást gyakorolt, ezért történt az öngyilkossági kísérlet... szerencsére a kollégái hűségesek, ő maga a történtekkor még csak az épületben sem tartózkodott...
Sajnos a főnökére sikerül ráijeszteni, saját pozíciója is veszélybe kerülhet, ezért kihátrál az Ügyész mögül, aki egyedül viszi el a balhét....

KÉP: kollégák kihallgatása - főnök megingása
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 18:17:37 8/10
(236217/239047)
Off

Babel - 6. rész
Spoiler

Nézzük akkor a részt főbb vonalaiban!

Az Idősebb Fiút a kórházba szállították, megoperálják...

KÉP: Elnökné és az Ügyész.... a vörös posztó....
8/10
edimir 2019 febr. 18. - 00:22:14 8/10 Előzmény edimir
(236216/239047)
Off

Babel - 6. rész

végre felkerült a felirat is... A pendrive még kacifántosabb, mint gondoltam, de még mindig nem teljesen tiszta.... Viszont most már bizonyosak lehetünk az elnök lányának érzelmei felől... vajon az eddig korrekt nőt mennyire változtatja meg a szerelmi csalódás? Azért jellemző volt a vállalati jogász team "bemutatkozása" előtte... semmi szakmaiság, mindent erőből akarnak megoldani, amilyen az elnökné, olyan volt a sleppje is. Kézi vezérlésre épül az egész. A "fodrász" elég félelmetes egy alak, az Ügyésznek nem sok esélye volt ellene, csoda, hogy egyáltalán olyan sokáig kitartott....
Vajon ki lehet az ügyészségen belül az áruló?
Úgy tűnik, hogy egyelőre a kérdéseink szaporodnak.....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:59:23 8/10
(236215/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

Az eddig háttérbe húzódott Nagyemberek..
KÉP: egy festményt néznek... Raffaello Szent Margitját..... a "vadászat" következő áldozata talán egy nő lesz?
Nos, Szent Margit anno nem volt olyan könnyen elpusztítható... sok megpróbáltatást, szenvedést kibírt és túlélt, míg a hóhér lefejezte...
https://wunderkammer.blog.hu/2017/01/28/sarkanyolo_szent_holgy

Egy apró megjegyzés a sorozat díszletezőjének... ne felejtse el a forgatás után visszavinni a Louvre-ba!:)))))))))))))))))))))))))
A festményt két változatban is megfestette Raffaello, a sorozatban a pálmaágas változatot látjuk
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Saint_Margaret_by_Raphael_(Louvre)

A feszületet tartó változat megtekintéséhez elég Bécsig mennünk.... a fentebb szereplő cikkben ott találjuk ezt az ábrázolást is...

8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:44:54 8/10
(236214/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

S ha azt hittük, ő áll a csúcson...
KÉP: hát tévedtünk..... Mivel nem először történik velünk a sorozat nézése közben, ezért lassan már hozzászokunk!:))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:42:55 8/10
(236213/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler
Furcsa szereplők bukkannak fel
KÉP: miként a TV Sztár üzleti partnere... Vagy talán több annál?
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:41:13 8/10
(236212/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

Néha kimondott szavaink visszaszállnak a fejünkre...

Kép. - felirat - könnyű vki más fájdalmát távolságtartással kezelni, tragédiákat "rangsorba" állítani... fájdalmas, fájdalmasabb....legfájdalmasabb... amíg mással történt, addig ez megy is szépen...

de légy te az érintett fél, mindjárt megváltozik a hozzáállás, a vélemény... ha veled történik, akkor megtudod, hogy nincs ennél fájdalmasabb

Amit az egyik Apa a múltban, azt a másik Apa a jelenben éli át... vajon szövetségesek lesznek, vagy a maguk útját járják?
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:28:35 8/10
(236211/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

Igen, ez egy vérbeli thriller, de nem csak annyi... ez számomra kicsit az "apák" sorozata... Az apáké, aki védeni próbáljak szeretteiket, igazságot szolgáltatni nekik... ők az Apák... s van benne olyan apa is, aki fensőbbséges gőgjében hagyja szörnyeteggé nőni a saját gyerekét... ő csak nemzett egykor egy gyereket....

KÉP: az egyikük Apa, a másiknak még csak van egy gyereke....de majd megtanulja, mi az apának lenni.....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:22:23 8/10
(236210/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

A TV Sztár a kórházban különös vallomást tesz laptopba írva ... ennek nyomán értesülnek eltűnt feleségéről és kisfiáról....
Innentől két szálon futnak az események... egyrészt látjuk a férfi emlékfoszlányait a történtekről a múltban... másrészt a jelenben folyik a keresés és a nyomozás....

KÉP: a kis vidéke rendőrcsapathoz csatlakozik a szöuli Profilozó... A hölgy jóval több, mint amit elsőre kinézünk belőle... de nem először fogunk majd mellé a szereplők megítélésénél....A látszat csal... ennél a sorozatnál ez különösen így van... Amikor már azt hisszük, mindent értünk, akkor természetesen jön a fordulat....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:16:00 8/10
(236209/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

KÉP: úgy tűnik, csak a kislánya örül a férfinak....

Ideje, hogy megismerkedjünk vele... most a nyugdíjazás előtt álló vidéke nyomozó... de egykor Szöul legjobb nyomozójának számított... Hogy mi törte ketté a karrierjét és a családját? ... hmmm...
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:12:39 8/10
(236208/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

A riport adásba kerül....
KÉP. egy másik apa is nézi.... ő is szeretne jó férj, jó apa lenni, de úgy tűnik a felesége nem akarja, hogy hosszú hónapok különélése után újra együtt éljenek... Vajon ki ő... s miért ment tönkre ez a házasság... miért olyan hajthatatlan az asszony... miért olyan lecsúszottnak tűnő a férfi?
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:09:05 8/10
(236207/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

A családi vakáció rémálomba csap át.... az egykori TV sztár furcsa helyzetben találja magát.... egy vadászatba csöppent, ahol ő és családja a préda
KÉP: - felirat - kegyetlen választás.... vajon képes rá?
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 18:02:33 8/10
(236206/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

Majd az égő házból az útra küszködi el magát...amikor rátalálnak...
KÉP: ez a családi vakációt megörökítő fotó esik ki a zsebéből... csak néhány napja készült

Apa..anya.. és a kisfiúk...

Hogy kik is ők? Az apa egy híres bemondó, a 8 órási hírek sztárja, aki éppen riportban mondta el, hogy visszavonul a TV-és szerepléstől, a családjával akar foglalkozni, jó apa akar lenni a fiának....
A riportban ugyan azt hangoztatja, hogy nincsenek politikai ambíciói, de mi azért ebben kicsit kételkedünk... Közeleg a 10. házassági évfordulójuk, egy régi emlékezetes helyen szeretné ünnepelni a feleségével... ezért a kirándulás, amelyen a családi totó készült...
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 17:54:27 8/10
(236205/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

KÉP: a cipőből sejtjük, hogy kit kereshet a lángok között... két nevet is kiabál kétségbeesetten.....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 17:52:49 8/10
(236204/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

Ahogy indul....
kép. egy férfi vág át egy mezőn...sebesüléseitől nehezen mozog... egy égő házat figyel....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 17:51:11 8/10
(236203/239047)
Off

Trap 1-3. rész

Spoiler

A Trap az OCM minisorozata, mindössze 7 részes... Vérbeli thriller..... izgalom, rejtély, akció...
ismertető:http://asianwiki.com/Trap_(Korean_Drama)
Ha csak a címre gondolunk - csapda - már is ott sejtünk mögötte vmiféle összeesküvést, szövevényes szálakat... Ki állította kinek? vajon beleesik, vagy elkerüli... vajon úgy történik minden, ahogy a csapdát felállító eltervezte?

Nem ígér a sorozat könnyű szórakozást, most nincsenek feszültségoldó kis humoros jelenetecskék, szereplők.... Most bizony erőszakos, durva és véres jelenetekkel találkozunk , ne legyenek illúzióink...
sajnálom, akiket ez visszatart a sorozat megnézésétől... vagy már az 1. rész után feladják....

Érdemes előrehaladni a történetben...

KÉP: a sorozat nyitóképe.... a két főszereplő... majd meglátjuk, milyen sok szállal kapcsolódnak ők össze....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 16:47:36 8/10
(236202/239047)
Off
Romance is a Bonus Book - 7. rész
Spoiler

KÉP: ... míg aztán hirtelen késő..... talán a költészet nem halt meg, de egy költő igen....
hmm, milyen furcsa lenne az életünk versek nélkül... mindünknek van kedvenc költője, kedvenc verse... egy verssor, a különleges jelentéssel bír a számunkra....

hát ezért is olyan jó ez a sorozat.....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 16:41:26 8/10
(236201/239047)
Off
Spoiler

s felvillant előttünk egy embert, egy sorsot....
KÉP. - felirat - aki akkor is írja a verseket rendületlenül, ha senkit se érdekelnek... a kis jegyzetfüzetbe sorjáznak a verssorok, míg újabb autó nem érkezik a benzinkútra... mert hogy ő nem egy dolgozószoba íróasztalánál, vagy egy hangulatos kis kávézóban, netán egy park padján alkot.... ott ég benne az írás, a közlés kényszere....
... a szerkesztő hiába vitázik érte, verseskötetet nem adunk ki!
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 16:32:19 8/10 Előzmény edimir
(236200/239047)
Off
Spoiler

Most pedig jöjjön a z az oldal, ami a komolyabb, a mélyebb... a könyvkiadó nem jótékonysági intézmény, az üzleti élet törvényei rá is vonatkoznak, csak olyan könyvet ad ki, amely nem ráfizetéses... ezért jöhetnek a szakkönyvek, a szépirodalom terén a próza, de ismeretlen kortárs költő versével nem mer reszkírozni, a bukás előre borítékolható....

kép. - felirat - teátrálisnak tűnhet az egyik szerkesztő megállapítása... de ez a sorozat sosem áll meg ennyinél... mint ahogy a zúzdába került könyvek esetében sem....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:31:11 8/10
(236199/239047)
Off
Spoiler

KÉP: a Fiúban pedig van annyi szeretet, hogy képes volt ezt a kibékülést lehetővé tenni... hogy közben fáj... a szeretet már csak ilyen....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:27:55 8/10
(236198/239047)
Off
Spoiler

aztán jön egy hosszú szünet... az egyik megbántottságában, a másik szégyenében hallgat...
szerencsére a Kutyás Fiúnak tényleg fontos a Nő

KÉP: egy plüssel kér bocsánatot és újabb esélyt.... Mi más lehetne a plüss, mint zöld hagyna... emlékeztetőül a növényre, amit első találkozásukkor kapott a nőtől... Mr Esernyő... és Ms Zöld Hagyma!:)))))))))))))))))

Bevallom, nem vagyok nagy rajongója a koreai plüssöknek, ez sem lett a kedvencem... azt hiszem, maradok a jó öreg "malacorrú nyúl"-nál.. .!:)))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:20:44 8/10
(236197/239047)
Off
Spoiler

KÉP: a Nő otthon a Fiúnak dohogja el megbántottságát, ahogy őszinteségére a randin reagáltak....
A Fiú immár megnyugodva és hatalmas elégedettséggel biztosítja arról, hogy az elvált, gyereke van... és 37 éves igazán nem azok a dolgok, amin egy férfinak fenn kéne akadnia....

lám, szükségtelenek voltak az sms-ei, a másik férfi maga puskázta el a randit.... Egy kis kaján mosolyt azért szabad megeresztenie.... elvégre nem szent!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:13:35 8/10
(236196/239047)
Off
Spoiler

KÉP: -felirat - hát igen... ezt a beégést nehéz túlélni... a kutya vakkant rá!:))))
Hmm, legalább az vigasztalhatja, hogy volt kinek elmondania.... Rá nem igaz, hogy a "kutya se figyel rá"!:)))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:08:35 8/10
(236195/239047)
Off
Spoiler

KÉP: kutyául érzi magát... s ezt meg is osztja otthon a kutyájával!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:06:01 8/10
(236194/239047)
Off
Spoiler

Szegény Kutyás Fiú...
KÉP: a jól indult randi után jöhet egy kis önkínzás..... miért is szúrta el...
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:04:03 8/10
(236193/239047)
Off
Spoiler

A csuklás makacs....

KÉP: különösen akkor, mikor a saját életkorát kell megmondania... - felirat - a Kutyás Fiú 29 éves... tehát 8 év a korkülönbség köztük....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 10:00:25 8/10
(236192/239047)
Off
Spoiler

a Kutyás Fiú úgy vélte, a Nő egy-két évvel lehet idősebb nála...
KÉP: -felirat - az, hogy 37 éves, csuklást vált ki!:)))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:57:40 8/10 Előzmény edimir
(236191/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - ezen a bizonygatás sem segít, a zsebkendő ugyan letörli a ráfreccsent vizet, de a reakciót nehéz feledni....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:55:14 8/10
(236190/239047)
Off
Spoiler

További tisztázandó...
KÉP: hogy gyereke van.... a reakció az előbbinél is elemibb, az épp kortyolt víz csak úgy spriccel széjjel mindent beterítve... még a vallomást tevő Nőt is!:)))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:51:57 8/10
(236189/239047)
Off
Spoiler

KéP: - felirat - ennél már csak a magyarázkodás a kínosabb!:))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:50:29 8/10
(236188/239047)
Off
Spoiler

KÉP: kínos pillantás az asztal két oldaláról... lentről és fentről....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:49:05 8/10
(236187/239047)
Off
Spoiler
Minden olyan remekül indult, mint egy tündérmesében... de a nő egy őszinte teremtés,,, szereti a dolgokat tisztázni... ilyen tisztázandó a múltja....

KÉP: - felirat - elvált... és a reakció a bejelentésre...evőeszközt is kiejti a Kutyás Fiú döbbenetében...

Sajnos ez a néhány képkocka képtelen visszaadni a jelenet kacagtató gyors váltásait.... de a szánk még így is mosolyra húzódik!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:42:10 8/10
(236186/239047)
Off
Spoiler

A Kutyás Fiú igazán gáláns... a randi egy kitűnő étteremben folytatódik...ajándékkönyv a boltocskából...

KÉP: - felirat - és a festmény a Nőről!:)))))))))))))) Jaj, én is szeretem!:)))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:38:18 8/10
(236185/239047)
Off
Spoiler

Tudom, sokan veszünk online könyvet, egyszerű, praktikus, akciós... de jó néha kicsit személyesen böngészgetni, belelapozni... érezni a könyv illatát...
KÉP: a könyvesboltocska neve... ha úgy döntenénk, hogy mi is felkeressük!:)))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:32:54 8/10
(236184/239047)
Off
Spoiler

lám, még a randiba is becsempészik a könyvek iránti szeretet.. egy kis reklám a könyveknek, az olvasásnak... soha rosszabbat!:))))))))

KÉP: - felirat - egy kis kitérő ... a betérő a független könyvesboltocskába... ez nem könyváruház az újdonságok ömlesztett felhozatalával... itt a tulajdonos válogatott könyveket kínál... garantált a minőség....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:28:10 8/10
(236183/239047)
Off
Spoiler
KÉP: mindkét én csak a nagy fejtörésre képes.... aminek eredménye néhány szánalmas kis SMS a nőnek, hogy éppen milyen óriási probléma van otthon, amit halaszthatatlan el kell hárítania.....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:25:11 8/10
(236182/239047)
Off
Spoiler

A "spontán" én meglehetősen kétségbeesett

KÉP: - felirat - hát igen, ez már szinte ősemberi indulat... megragadni és hazacipelni... a legősibb reakció!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:22:28 8/10
(236181/239047)
Off
Spoiler

Otthon aztán lehet rágódni rajta, hogy vajon mi is történhet a randin... hozzá megkapjuk a Fiút kettőzve... ahogy "racionális" énje is bekapcsolódik...

KÉP: - felirat - a racionális én is kénytelen elismerni.... ezt itt vészhelyzet!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:18:30 8/10
(236180/239047)
Off
Spoiler

A Fiú próbálja ugyan a Nőt a kiadóban kitalált munkával feltartóztatni...

KÉP: de aztán mégis indul a randi... ő pedig nézhet a párocska után...

Hmmm, tényleg helyesek együtt a Kutyás Fiú és a Nő....
8/10
edimir 2019 febr. 17. - 09:14:54 8/10 Előzmény edimir
(236179/239047)
Off
Spoiler

Megjött a 7. rész... és azt kell mondanom, imádom ezt a sorozatot.... Hihetetlenül kedves, érzékeny, mélyen humánus... néhol kacagtató... máskor rámutat az élet egy-egy fájdalmas szeletére, de nem műkönnyek árjába fullasztóan, csak fel-felvillantva egy vita félmondataként, egy rövidke képsor erejéig...

Lássuk, hogy miért is szeretem... először jöjjön a kacagtató!:)))))))))))))))))

KÉP: itt hagytuk abba a 6. résznél
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 23:30:44 8/10 Előzmény edimir
(236178/239047)
Babel - 6. rész

közben felkerült a 6. rész is a feltöltő oldalakra, persze angol felirat nélkül....
de azért annyira belenéztem, hogy mi lett a nagy ugrás vége...

KÉP: a kórházba kötött ki az Idősebb Fiú....

Hiába, ennyire az elején nem tűnhet el a sorozatból, kell a feszültség fenntartásához... egyébként is egy ilyen jó kis karakterért kár lenne.....:)))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 22:38:56 8/10
(236177/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: az Idősebb Fiú pedig kitépi magát kísérői kezéből és leveti magát az ügyészség épületéről....
.... lezuhanva még van benne élet....

De már csak a 6. részben tudjuk meg, hogy a kiérkező mentő kórházba viszi-e, vagy a hullaházba....
Mivel még 11 rész van hátra... szerintem talán inkább a kórházba..:)
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 22:34:57 8/10
(236176/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

az Ügyész ennyi mocsok után rohan a nőhöz, akit így megcsúfolt anno a férje...

KÉP: találkozás a hóesésben... vajon most végre szóba kerül a baba... vagy továbbra sem meri egyikük sem említeni? A 6. részben majd meglátjuk...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 22:31:35 8/10
(236175/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - az idősebb fiú tehát tudott róla!

de álljunk meg... hogy került ez a pendrive az idősebb fiúhoz.... A 3. részben még azt láttuk, hogy egyszer a Színésznő feleség találta meg véletlenül takarítás közben az Üvöltő szelek Bronte könyvben volt elrejtve a lapok közé vágott rejtekhelyen... A szobába belépő Tae Min-Ho nadrágszíjjal verte el a feleségét, mert megtalálta és belenézett ! Eddig ennyit tudtunk a pendrive-ról. Vajon hogyan szerzett róla tudomást az Idősebb fiú és a felesége? Mikor, hogyan jutott az idősebb fiú birtokába ez a pendrive?

no, most jön az én teóriám!:))))))))))))))))))))) szerintem, miután a kisvendéglőben az igazgatótanács hűséget fogadott neki, Tae Min-Ho még vhol összefutott a fivérével... összevitatkoztak... s annak során dörgölhette a fivér orra alá, hogy nem csak az igazgatói széket, de az asszonyát is elszedte tőle.... talán még a pendrive-ot is felmutathatta neki... elvégre úgy néz ki mint egy szivar... pimaszul utalhatott volna rá, hogy ez nem szivar, hanem annál sokkal kellemesebb és ártalmasabb.....

otthon aztán az idősebb fiú nekitámadt volna az asszonynak azzal, amit megtudott a volt szeretőjétől... Emlékezzünk, az idősebb fiú felesége kint dohányzik hajnali 4-kor a lakásuk erkélyén...
Miért is van fent ilyen időpontban, miért is gyújt rá?

az idősebb fiú az otthoni veszekedés után beronthatott Tae Min-Hohoz a vállalatnál az elnöki irodába, hogy számon kérje rajta a felesége elcsábítását... a holtestet látva esetleg megpróbálta megkeresni a zsebében a pendrive-ot, így lett véres a keze és a ruhája... így került hozzá a pendrive, amit otthon elrejtett....

Ez a tippem... Másnak vmi más ötlete?
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 22:27:31 8/10
(236174/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

A pendrive egy másik videója
KÉP: Tae Min-Ho esküvőjén készült... a Színésznőt látjuk rajta izgatott-boldog menyasszonyként...

mivel későbbi videó, mint az előző kettő... így Tae Min-Ho és sógornője viszonya még régebbi, mint az esküvője volt, azaz 7 évnél régebbre nyúlik vissza....

hogy mennyi volt benne a férfi részéről az őszinte szenvedély, vagy a sógornő is csak eszköz volt a számára... amolyan visszavágás, büntetés, mint a kutya megmérgezése gyerekként? hogy amolyan trófea, az biztos, azért is csinált róla rejtett felvételt....

8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:58:31 8/10
(236173/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az Ügyész természetesen kíváncsi lesz a pendrive tartalmára, ha már egyszer tolvajt küldtek érte az ügyészségre....

a pendrive-on videók vannak.. az első felvétel ismerősen indul... már láttuk a 3. részben...
KÉP: de most látjuk a nőt is, akivel Tae Min-Ho szeretkezik az ágyban.... aztán egy másik videón a ház egyik szobájában..... ez a sógornője, az Idősebb fiú felesége!!!!! Hát ezért volt olyan ideges a nő, amikor az ügyészség megtalálta a pendrive-ot, ezért akarta mindenáron visszaszereztetni....

8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:52:18 8/10
(236172/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

A fodrász tolvaj valóban profi... megszerzi a pendrive-ot..

KÉP: sikerül az őt üldöző Ügyészt is leráznia... ám a verekedés közben kiesik a zsebéből a pendrive...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:49:28 8/10
(236171/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Érdekes alakot bíznak meg a pendrive visszaszerzésével az ügyészségről...

KÉP: látszólag fodrász, de ahogy a 3 gengszterrel pillanatok alatt elbánik... nincs kétségünk a képességei felől...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:43:21 8/10
(236170/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az idősebb fiú felesége aggódik a pendrive miatt... az elnöknéhez fordul segítségért...
kép: - felirat - csak így számíthat a segítségére, ha a pendrive bizonyíték a férfi gyilkosságára...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:39:55 8/10
(236169/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: de nem csak a padló véres, hanem a ruhája, a keze is merő vér....

Ennek ellenére vhogy mégsem hiszem, hogy ő lenne az elkövető... emlékezzünk, a széf üres volt... A Színésznő feleség biztos, hogy nem, és szerintem az idősebb fiú sem nyúltak a széfhez.... ergo kellett, hogy egy 3. személy is járjon a helyszínen azon a hajnali órán.... lehetett ő a gyilkos...

Miért véres a keze és a ruhája? erre egy későbbi képkockánál térnék vissza....

8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:31:59 8/10
(236168/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: az idősebb fiút még most is kiveri a víz az emléktől... ahogy ott állt anno a véres padlón... mindenütt vér... és vér.. és vér....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:29:32 8/10
(236167/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler
az ügyészségen folyik az idősebb fiú kihallgatása... ellene a legfőbb bizonyíték egy cipő..

KÉP: - felirat - amit a komornyik elfelejtett elégetni, a kertész megtalálta, hordja... a cipőn rajta van Tae Min-Ho vérének nyoma... a cipő mivel egyedi, sorszámozott és a nyugta is megvan róla, hogy az idősebb fiú fizetett érte, így bizony megcáfolhatatlanul bizonyítja, hogy ebben a cipőben ott járt a gyilkosság helyszínén....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:23:42 8/10
(236166/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az elnök házában az Idősebb Fiú lakrészében házkutatás tartanak...

KÉP: egy különleges pendrive-ot találnak... az Idősebb fiú felesége idegesnek tűnik...

vajon korábban ezt kereste olyan bőszen?
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:20:14 8/10
(236165/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: az idősebb fiút a medencében tartóztatja le...

Hmm, milyen érdekes, hogy a férfi milyen előszeretettel merül el ruhástól a vízbe... már láttuk ezt a fürdőkádnál.... minden őrült megnyilatkozás mögött van egy csepp ésszerűség....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:16:56 8/10
(236164/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az elnök házának személyzeténél...
KÉP: a kertész fotójánál ugrik be neki egy korábbi élmény...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:15:04 8/10
(236163/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az ügyészségen megbeszélik a nyomozás új fejleményeit... AZ Ügyész innen értesül..
KÉP: hogy kedvese előző este az elnöknénél járt....
Hmm, tehát ezért volt olyan furcsa a nő... még furcsább, hogy neki nem beszélt erről a látogatásról...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:11:49 8/10
(236162/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az Ügyész az étteremben várja... Terhes kedvesét szeretné kényeztetni, ezért főz neki... A nő nem árulja el, hol járt....
KÉP: hiába kedvesek a másikhoz... de a babáról való beszélgetés ismét elmarad... egyik sem hozza szóba... a nőben még ott az elnöknővel való beszélgetés utáni félelem... a férfi pedig vár a bejelentésre..... nem fedheti fel, hogy tud a babáról.....

Hmm, megint egy elmulasztott lehetőség...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 21:05:53 8/10
(236161/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Azért az előbbi csörte megviseli a Színésznő feleséget... tudja, hogy az elnöknétől minden kitelik és mennyire gyűlölte a férjét és őt.... eszébe jut a múlt, amikor friss házasként gyereket szeretett volna, ekkor tudta meg férje származásának titkát is...

KÉP: - felirat - és a helyzetüket....

Hmm, már értjük, miért nem mer senkinek se beszélni a babáról....
A baba 3 hónapos, a fogantatáskor ő még Tae Min-Ho felesége, mivel a szeretőjéről még senki nem tud, így mindenki a férje gyerekének tartaná... a babát az elnökné fenyegetésnek érezné... azt nem lehetne kisemmizni Tae Min-Ho részvényeiből, mint a feleséget...

Ergo az Elnöknő mindent megtenne, hogy ez a baba meg se szülessen... "besegítene" egy kis vetélésbe....

Ezért akar a Színésznő Feleség minél előbb végleg szakítani a családdal, mielőtt rájönnének, hogy gyermeket vár...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:55:07 8/10
(236160/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - de elnökné ennél kisstílűbb... továbbra is dróton akarja rángatni.. Színésznő Feleséget azért nem tudja megfélemlíteni....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:51:46 8/10
(236159/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - Színésznő feleség ezért az árért végleg szeretne a családtól megszabadulni....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:48:27 8/10
(236158/239047)
Off

Babel - 5. rész

Közben bekapcsolódunk az Elnökné és Színésznő Feleség beszélgetésébe... ami elég nyers és cinikus, nem lacafacáznak....
KÉP: - felirat - Most, hogy az Idősebbik Fiút beiktatták az igazgatói székbe.. elnökné szeretné Tae Min-Ho részvényeire is rátenni kicsiny kacsóját... Színésznő Feleség átlátja, hogy mire megy ki a játék... ha ez az ára a szabadulásának, ám legyen... de
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:40:10 8/10
(236157/239047)
Off

Babel - 5. rész

Az Ügyész a személyi asszisztens lakásánál belefut Rickybe, nem tudja elkapni... Ricky ügyesen lerázza és elmenekül...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:38:10 8/10
(236156/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: Tae Min-Ho személyi asszisztense főnöke halála után inkább lelép a pénzzel, amit Rickynek kellett volna a bizonyítékért átadnia...
Abba a két aktatáskába jó pár "saimdang" belefér!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:35:30 8/10
(236155/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - Ricky ezek szerint Tae Min-Honak kellett volna, hogy az elnökről a terhelő bizonyítékot átadja, de annak halála után a személyi asszisztens nem akar fizetni, tárgytalan már a dolog...

Hmm, vajon Tae Min-Ho ezzel a bizonyítékkal akarta az apját sakkban tartani, ha egyszer mégsem támogatná már tovább?
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:30:45 8/10
(236154/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: A vonakodó Színésznő Feleséget pedig erőszakkal viszik az elnöknéhez....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:29:23 8/10
(236153/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler
A Színésznő feleség és az Ügyész találkozása ezúttal elmarad...

KÉP: - felirat - az Ügyész rájön, hogy Tae Min-Ho eltűnt személyi asszisztensét ismeri... az rabolta el Ricky-t a repülőtérnél... igyekszik hát a lakcímére....
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:26:12 8/10
(236152/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - Színésznő feleség és barátnője vendéglőjének neve... Don Quijote....Hmmm, a Bábel tornya után egy másik irodalmi utalás... vajon a szélmalomharc, vagy az álomvilágban élés?
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:19:36 8/10
(236151/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - elnökné a lányát akarja a vállalathoz citálni, kell vki az Ügyész ellenében, akiben megbízhat... a "kutyájuk" ellenük mer szaglászni... vagy tán már acsarog is?
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:16:25 8/10
(236150/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - még utoljára próbálja bizonygatni az ártatlanságát az anyjának...

Az anyja nem hisz neki, de én igen. látjuk, hogy roppant indulatos, az agresszivitását képtelen fékezni... és mégis... vhogy túl gyáva és ostoba hozzá.... szerintem nem ő a gyilkos...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:10:39 8/10
(236149/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

Az idősebb fiú hálásan zokog a kómában elnök betegágyánál... lám, apja mégis hitt benne...
Ám anyja és annak fivérei beszélgetéséből rájön, hogy azok rettentően keresik az elnök rendelkezését... upsz.. amit az előbb nyilvánosan bemutattak, ezek szerint hamisítvány.... hát igen, a saját fiát is átverte, muszáj, mert oly ostoba..

KÉP: - felirat - igen, végre rájöttél te is.... anyuci bábja...
8/10
edimir 2019 febr. 16. - 20:04:25 8/10
(236148/239047)
Off

Babel - 5. rész

Spoiler

De elnökné erre is felkészült.. láss csodát..
KÉP: a részvényekről az elnök rendelkezése lám itt van! Természetesen az idősebb Fiú neve szerepel rajta, aki az elnök elhunyta v. akadályoztatása esetén a részvényekkel rendelkezik...

Hmm, ugyan mikor és miért írta volna ezt? A baleset előtt kellett volna, de tudjuk, hogy egy éve már a kisebbik fiának készítette elő a talajt az igazgatói székbe... akkor a részvényei felett ellenőrzést miért adná az idősebbik fiúnak? Ebben nincs semmi logika, sőt!

Vajon ki a csuda a tanú, ez a Choi Byeong Wook? Azért kíváncsi lennék rá... meg arra is, hogy elnöknéhez mi köze lehet.... Mert ugyebár a kómában fekvő elnök pecsétjével visszaélni gyerekjáték...