10/10
Ljerk 2019 febr. 12. - 20:12:37 10/10
(236047/239047)
Nem hiszem el, hogy nem tudod, hogy ki az az "egyszerű" vízhordó leány - legalábbis még nem is célozgattál rá... :) Ezzel a filmmel köti össze ugyanis a forgatókönyvírónő a két nálunk is vetített sorozatát.... :)
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 20:06:01 8/10
(236046/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: A sorozat egy gyilkossággal indul... egy női holttestet akaszt vki a fára... az egész részen keresztül tart a nyomozás utána...

Az elkövető maga Yi Tan herceg.... mint később kiderül, az áldozat egy özvegyasszony volt, akit megerőszakolt, majd teherbeesése után megölt... de végzett az özvegy húgával is... a férfit is megölték, aki a halálesetet fel akarta deríteni...
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:57:21 8/10
(236045/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: - felirat - igen, van még egy herceg, de vele egyetlen párt sem számol... túl alacsony származású... Királyi atyja egy egyszerű palotai vízhordó szolgalányon felejtette a szemét... ebből született meg ő... amolyan "Senki herceg"... különösebb tervek, vágyak nélkül él bele a világba...

Egy nemes hölgyet adtak hozzá feleségül, van saját háza, de kb. ennyi...

Hát persze, hogy nem ennyi!:)))))) Egy sorozat főszereplőjétől többet várunk... Egyelőre amit kapunk, egy szemtelen svihák!:)))) Aki bevállal közszolgálati vizsgát más helyett egy remek lóért... Aki a maga "alacsony" származása miatt emberszámba veszi még a kis utcai italárus lányt is...Sok képesség szunnyad benne, de még nem igazán adódott olyan körülmény, ami kikényszerítette volna, hogy felszínre hozza őket... de majd meglátjuk!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:46:55 8/10
(236044/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: a Saheonbu...mindössze 24 ember, de ők tényleg hisznek abban, amit csinálnak....
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:44:33 8/10
(236043/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: Yi Tan herceg, a Noron párt támogatottja, jóval erőszakosabb figura, kifejezetten agresszív. Kardánccal próbálja saját férfiasságát hangsúlyozni, miközben a férfiassági teszten a Koronaherceg elbukott....
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:40:56 8/10
(236042/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: - felirat - Yi Hweon herceg is a királyi család tagja, a Soron párt támogatását élvezi

A sorozatban eddig amolyan nyugodt, kiegyensúlyozott benyomást keltett... lehet, hogy a király túl szelídnek véli a trónra? Kár, mert nagyon szimpatikus, okos és megfontolt... Van egy olyan érzésem, hogy amolyan kicsit kiváró típus, a Koronaherceg helyzetének megingására nem csap le, nem igyekszik ebből saját tőkét kovácsolni...
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:31:47 8/10
(236041/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: - felirat - Yun Koronaherceg éppoly gyenge, mint az őt támogató Namin párt... Úgy tűnik helyzetét megingatja, hogy léptelen örököst produkálni... A Király mintha más irányba kezdene el gondolkodni a trónutódlás szempontjából... Kezd ellehetetlenülni, befolyása nem számottevő....

A sorozatban csak egy szomorú, tétova behemót.....
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:20:04 8/10
(236040/239047)
Off

Haechi

Spoiler
Úgy tűnik, 1721-ben nagy a zűrzavar Csoszonban. A pártok más más herceget támogatnak. A Koronahercegnek nincs gyermeke... Ahogy elnéztem, impotens szegény... hiába vonultatják fel előtte a palota szép hölgyeit...
A politikában mindenki igyekszik jó lóra tenni. A hatalom elvesztése egyben az életed elvesztését is jelenti, tehát muszáj okosnak és óvatosnak lenned....

Az igazság senkit se érdekel, csak a túlélés...

Kivéve egyetlen kis szervezetet, mely igyekszik a politikától mentesen az igazságot felderíteni, ez a Saheonbu...az igazságügyi hatóság...

KÉP: - felirat - Haechi, a mitikus szörny (az első ismertetőnél már írtam róla)
8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:10:10 8/10
(236039/239047)
Off

Haechi

Spoiler

KÉP: - felirat - :)))))))))))))) Rég láttunk már olyat, hogy a felvezető feliratban nem arról olvashatunk, hogy minden fiktív!:)))))))))))

1721-et írunk, Sukjong király uralkodásának vége felé járunk (még 1 év van belőle vissza)
Sukjong: https://en.wikipedia.org/wiki/Sukjong_of_Joseon

Sukjong a királyi hatalom megerősítésére használta fel a politikai pártokat, hol egyikre, hol másikra támaszkodott... és persze élt azzal a lehetőséggel is, hogy "tisztogatásokkal" gyengítse az egyes politikai pártokat....

8/10
edimir 2019 febr. 12. - 19:04:22 8/10 Előzmény edimir
(236038/239047)
Off

Haechi

Spoiler

Nos, ahogy a beharangozóban ígérték, a héten kezdődött a Haechi történelmi sorozat.
Ismertetője itt: https://en.wikipedia.org/wiki/Haechi_(TV_series)
Azért elképesztő, hogy decemberben volt az első olvasópróba, tegnap pedig már le is ment belőle a első dupla rész....

KÉP: a sorozat nyitóképe
10/10
micike_MSc 2019 febr. 12. - 01:58:01 10/10
(236037/239047)
Jó éjt! :)))
10/10
micike_MSc 2019 febr. 12. - 01:54:37 10/10 Előzmény Illiona
(236036/239047)
Sky Castle.
Még az első gondolatom egyike, ami felmerült a sorozat kapcsán, az Illiona bejegyzéséhez kapcsolódik.
(Ha a hivatkozás nem pontos, akkor ez lenne az eredeti: Illiona, január 13. 16:19:08)

Azt hiszem, mondtam már, hogy imádom az oroszok gondolkodását. Ebben a kis írásban benne van a tuti recept, hogyan kell jól gyereket nevelni... :))))
"Hányszor tetted fel a kérdést magadnak: – vajon jól csinálom én ezt az anyaság dolgot? – Kell-e irányt mutatnom, vagy ‘csak’ kísérnem kell az útját? – Mikor szeretem, ha kiválasztom számára a jövőhöz vezető utat, vagy ha rábízom? – Egyáltalán képes rátalálni egyedül? Milliónyi kérdés. Talán meglepő, de a válasz mindig ugyanaz…"
https://hellobaby.hu/ez-itt-az-anyak-egy-oldalas-bibliaja/#

Ami még a Sky Castle-höz kapcsolódik, elsősorban az "önző gén" miatt, az már genetika. Lehet, hogy talán túl messzire kalandoztam az asszociációim kapcsán, de az egészségügy (és az orvos-/ egészségtudomány) nem kerülhető meg.
De erre már csak később térek ki.

Jó éjt, szép álmokat Mindenkinek!
10/10
micike_MSc 2019 febr. 12. - 01:21:32 10/10 Előzmény Illiona
(236035/239047)
Mostanában futó sorozatok:
Ez a Babel ígéretesen hangzik, pláne ennyi kiegészítő infóval, amit hozzáfűztök. :)))

A sorszámokat azon cikk alapján írtam a címek elé, ami a felsorolt 10 sorozat népszerűségét ismertette:
1) Sky Castle - na, ezt mindenképpen meg kell majd néznem, mert így látatlanban is ezernyi gondolatot elindított a fejemben.
2) Memories of Alhambra - PSH nem az esetem, Hyun Bint viszont már muszáj lenne megnéznem végre... a téma alapvetően nem érdekelne, de mivel kettőből kettő gyermekem ha nem is túl sokat, de mégis rendszeresen játszik virtuális játékokkal, így mégiscsak kíváncsi vagyok rá. Meg ugye ott vannak a magyarországi helyszínek is. :)
3) The Last Empress - a szintén magas nézettsége és Edimir ajánlója miatt érdekel, így felkerült a virtuális kívánságlistámra.
4) Encounter - néha kellenek ilyen cukormázas romantikus történetek... csak éppen nehezen tudok elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy a főszereplő Song Hye-kyo azzal a fiatal (számomra egyébként ismeretlen és érdektelen) Park Bogum-mal játszik szerelmespárt, aki a szintén fiatalabb férje, Song Jong-ki legjobb barátja. Lehet, hogy túl konzervatív vagyok, de nekem így látatlanban sem jön be ez a páros, mert Koreában rengeteg színész van, akik közül legalább az egyiküket (a középkorú nőt vagy a huszonéves fiút) ki lehetett volna választani...
7) The Crowned Clown - ez a történet túlságosan romantikusnak tűnik az eredetihez képest.
Időközben megnéztem a Masquerade-ot. Na, az film! Pont.
Abban Ganghwae király FÉRFI (Lee Byung-hun), mint ahogy a Hwajung-ban is az volt Cha Seung-won alakításában (azt meg csak a tv-ben láttam "A fény hercegnőjeként" szinkronnal, de legalább láttam...)
Szóval ezután a két férfi után biztosan nem szánok időt a sorozatra, bár a király/bohóc igazán dekoratív jelenség, de ez kevés.
http://m.kpopherald.com/view.php?ud=201901090929051759212_2

+1 Kingdom.
Őszintén szólva már Edimir vetítése is elborzasztott, mivel ki nem állhatom a horrort, de végigolvastam az ismertetőjét, mert egyébként maga a történet érdekes.
Ettől függetlenül nem értem, miért kell borzalmasan véres képekkel illusztrálni a pusztító, mindent felfaló hatalomvágyat... bár van olyan ismerősöm, aki fiatal lány létére kimondottan szereti, sőt imádja a horrorfilmeket, és ezzel nyilván nincs is egyedül. Szerintem viszont az életben enélkül is van annyi szörnyűség, hogy én nem vágyom véres húscafatok látványára.
Pedig ezen az oldalon megkaptam, míg odatévedtem. Huhh, ez bőven elég is volt... :)
https://lorddorama.blogspot.com/p/kingdom.html
10/10
micike_MSc 2019 febr. 12. - 00:32:00 10/10 Előzmény micike_MSc
(236034/239047)
Íme a konkrét lista az eddigi legnézettebb koreai filmekről:
1) The Admiral: Roaring Currents (명량, 2014) Rendező: Kim Han-min, főszereplők: Choi Min-sik, Ryu Seung-ryong, Cho Jin-woong. Nézőszám: 17.615.437 fő.
2) Along With the Gods: The Two Worlds (신과함께-죄와 벌, 2017) R: Kim Yong-hwa, fsz: Ha Jung-woo, Cha Tae-hyun, Joo Ji-hoon, Kim Hyang-gi. Nsz: 14.411.558 fő.
3) Ode to My Father (국제시장, 2014) R: Yoon Je-kyoon, fsz: Hwang Jung-min, Kim Yunjin, Oh Dal-su. Nsz: 14.262.766 fő.
4) Veteran (베테랑, 2015) R: Ryoo Seung-wan, fsz: Hwang Jung-min, Yoo Ah-in, Yoo Hae-jin, Oh Dal-su. Nsz: 13.414.200 fő
5) The Host (괴물, 2006) R: Bong Joon-ho, fsz: Song Kang-ho, Bae Doona, Park Hae-il, Go Ah-sung. Nsz: 13.019.740 fő
6) The Thieves (도둑들, 2012) R: Choi Dong-hoon, fsz: Kim Yoon-seok, Lee Jung-jae, Kim Hye-soo, Jun Ji-hyun. Nsz: 12.983.841 fő.
7) EXTREME JOB (극한직업, 2019) R: Lee Byeong-heon, fsz: Ryu Seung-ryong, Lee Hanee, Jin Seon-kyu, Lee Dong-hwi, Gong Myung. Nsz: 12.835.926 fő.
8) Miracle in Cell No. 7 (7번방의 선물, 2013) R: Lee Hwan-kyung, fsz: Ryu Seung-ryong, Kal So-won, Park Shin-hye, Oh Dal-su. Nsz: 12.811.435 fő.
9) Assassination (암살, 2015) R: Choi Dong-hoon, fsz: Jun Ji-hyun, Lee Jung-jae, Ha Jung-woo. Nsz: 12.706.663 fő.
10) Masquerade (광해, 왕이 된 남자, 2012) R: Choo Chang-min, fsz:Lee Byung-hun, Ryu Seung-ryong, Han Hyo-joo. Nsz: 12.323.595 fő.
11) King and the Clown (왕의 남자, 2005) R: Lee Joon-ik, fsz: Kim Woo-sung, Jung Jin-young, Lee Joon-gi. Nsz: 12.302.831 fő.
12) Along with the Gods: The Last 49 Days (신과함께-인과 연, 2018) R: Kim Yong-hwa, fsz: Ha Jung-woo, Joo Ji-hoon, Kim Hyang-gi, Ma Dong-seok, Kim Dong-wook. Nsz: 12.274.017 fő.
13) A Taxi Driver (택시운전사, 2017) R: Jang Hoon, fsz: Song Kang-ho, Thomas Kretschmann, Yoo Hae-jin, Ryu Jun-yeol. Nsz: 12.189.436 fő.
14) Taegukgi (태극기 휘날리며, 2004) R: Kang Je-gyu, fsz: Jang Dong-gun, Won Bin. Nsz: 11.746.135 fő.
15) Train to Busan (부산행, 2016) R: Yeon Sang-ho, fsz: Gong Yoo, Jung Yoo-mi, Ma Dong-seok. Nsz: 11.566.874 fő.

Egyelőre kb. 10 filmet láttam ebből a 100-ból, úgyhogy van mit bepótolnom. :)
A legnézettebb koreai (100) és külföldi filmek (51) elérhetősége itt (nézőszámok 4 millió felett):
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-grossing_films_in_South_Korea
Illiona 2019 febr. 12. - 00:30:48
(236033/239047)
off
Bábel
Vonatkozik ez a történet a mai kor cseboljaira, akik azt hiszik, ők nem csak a társadalmon felül vannak, de Istent is játszanak: élet és halál korlátlan urai.
És vonatkozik az összeomlásra, amikor a család és szűkebb környezete egymást elhagyva, legyilkolva, tönkretéve, barátságok, kötelékek nélkül továbbélve léteznek, ahányan annyi nyelvet beszélve, még ha egy nyelvcsaládba tartoznak is. Nincs túlélő barátság, szerelem, semmi.
Az egyedüli remény, ha találnak uj kapcsolatokat, különben a magány csak az övék.
Egészségükre.
Bár az összeomlás még messze van, hiszem a vállalt még prosperál, de már csak ideig óráig. Az elnök életveszélyben a kórházban, az idősebb fiú teljesen a kábszer rabja, a fiatalabb fiú temetése zajlik éppen, az elnök felesége meg buta, nem való vezetőnek. Az idősebb fiú felesége még a borospoharat sem tudja megfogni?. a fiatalabb fiú felesége meg egy kokott. (végül is az, ha jól meggondoljuk, ).
Vagyis a vég elkerülhettelen.
Ja, még van egy lány, akinek az igazságérzete viszonylag a helyén van, és eléggé visszafogott életet él, na ő még lehet egy jó vezető.

A Torony megjelenik fizikai valóságban is, a Szöul fölé magasodó üvegpalota, a cég székháza, ami olyan stabilan uralja a teret. Részenként többször is mutatják, mint az erő, a mindenekfelettiség
szimbólumát.

Kép: a tarot XVI. lapja is ezt a tornyot mutatja.
a jelentése is sokatmondó:
10/10
micike_MSc 2019 febr. 12. - 00:27:08 10/10
(236032/239047)
És akkor boxoffice. Én ugye a daum.net oldalát követem, ahová naponta kerülnek fel a nézettségi adatok.

A Swing Kids-ről Edimir vetített egy kis ízelítőt, biztosan nézésre érdemes, ha valaki szereti a zenés-táncos filmeket (én pl. igen...:)))
Viszont a filmről azt olvastam, hogy a hatalmas állami (anyagi) támogatás miatt is nagy várakozás előzte meg, ehhez képest a nézőszám jóval elmaradt a várttól.
Ezzel szemben a Malmoe (lsd. kép) némileg váratlanul, de sokkal jobban teljesített, bár ott is fellelhető a hazafiasság, ami igen kedvelt témája a koreai filmeknek (bárcsak elmondható lenne ez a magyar filmgyártásról is...)
Az Extreme Job-ról Illiona már hozott hírt: elképesztően szárnyal, szombaton még csak a 13., vasárnap pedig (19 nap alatt) már a 7. legnézettebb film lett Koreában - és ma este már tuti meglesz a 4-5. hely, de a dobogó is egyre közelebb van... kíváncsi vagyok, meddig jut el.

És akkor a konkrét számok:
● 스윙키즈 (2018) Swing Kids
Bemutató: 2018.12.19 (133 perc), nézőszám: 1.470.741 fő.
Nézői értékelés: 8,5 (3258), kritikusoké:6,6 (8)
https://movie.daum.net/moviedb/main?movieId=112060

● 말모이 (2018) MAL·MO·E: The Secret Mission
Bemutató: 2019.01.09 (135 perc), nézőszám: 2.843.112 fő.
Nézői értékelés: 9,0 (1848), kritikusok: 6,5 (2)
[A történet az 1940-es években, a japán megszállás alatt játszódik, amikor a koreai nyelv használata tilos volt.
Az írástudatlan Pan-Soo (Yu Hae-Jin) börtönbe kerül, ahol találkozik Jung-Hwan-nal (Yoon Kye-Sang), egy gazdag koreai család fiával. JH családja japánbarát, miközben a fiú a Koreai Nyelvi Társaság tagja. Ez a találkozás megváltoztatja PS életét, és a két férfi a nehézségek ellenére együtt kezd dolgozni egy koreai nyelvű szótár létrehozásában.
A koreai „Malmoi” cím az első koreai nyelvű szótárból származik, amelyet Ju Si-Gyeong írt és 1911-ben publikált.]
https://movie.daum.net/moviedb/main?movieId=118907

● 극한직업 (2018) Extreme Job
Bemutató 2019.01.23 (111 perc), nézőszám 12.835.930 fő (szombaton még "csak" 12.176.029 fő és 13. hely volt)
Nézői értékelés: 7,8 (3888) kritikusi nincs.
[Egy öttagú nyomozócsoport drogkereskedők lefülelése érdekében ügyködik. Álcázásként egy sült csirke étteremben dolgoznak, ami azonban váratlanul népszerűvé válik, ezzel bonyolítva a nyomozók életét, meg gondolom a nyomozás sikerességét is...]
https://movie.daum.net/moviedb/main?movieId=119859

+1 film, amire szintén kíváncsi vagyok, bár moziban már lemaradtam róla.
● 보헤미안 랩소디 (2018) Bohemian Rhapsody
Megjelenés 2018.10.31 (134perc) nézőszám 9.934.881 fő.
Nézői értékelés: 8,9 (4059) kritikusoké 6,3 (10)
Ez a nézőszám a 6. legnézettebb külföldi mozivá tette. Jó ideje nem nagyon emelkedik a mozinézők száma, hiszen már több mint 3 hónapja volt a bemutatója... egy kicsit olyan érzésem van, mintha a 10 milliós nézettséget akarták volna elérni, ezért még vetítik a mozik, de az már nem lesz meg.
https://movie.daum.net/moviedb/main?movieId=115280
10/10
micike_MSc 2019 febr. 12. - 00:21:45 10/10
(236031/239047)
Sziasztok, szép estét Mindenkinek! :)
Továbbra is mindennap olvasom, amit írtok, meg gyűjtögetem, amire majd egyszer talán válaszolok, ha még aktuális lesz egyáltalán...

Most éppen egy fárasztó éjszakás hét után vagyok, holnap meg egész napos programom lesz kedvenc gyerekeim jóvoltából, aztán jön pár szabadnap, de mindig akad valami, ami elfoglalja azt a kevéske szabadidőmet, amikor írni tudnék.
Meg hát itt van Silla újbóli ismétlése (az most kevésbé köt le, hiszen nemrég nézhettük újra 7-8 év után), viszont A palota ékkövét megint nézem... mert azt is láttam már párszor, de elég régen ahhoz, hogy újra élvezzem a sok főzést meg gyógyítást. És bírom, hogy Ti elképesztő mennyiségű filmet, sorozatot láttatok már és néztek folyamatosan, de a PÉ mégsincs ezek között. :)))

És ha már m3, ott bizony igazi "retro" csemegék is elcsábítanak, mert egyébként nem nagyon nézek tévét... de A névtelen várat századszor sem tudtam kihagyni hetekkel ezelőtt, meg miután tematikus hetek vannak, vagyis általában egy hét egy színészé, így láttam pl. Tordai Terivel (és Kállai Ferenccel meg Huszti Péterrel) egy jó kis filmet A gyáva címmel.
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-gyava-a-gyava/movie-61809

De a PÉ-re visszatérve: most már tudom, hogy Lee Young-ae még most sem tetszik Dzsanggümként... mármint nőként... valószínűleg az zavar, hogy mindig "gyönyörű udvarhölgyként" emlegetik a rettenthetetlen Min Dzsongho (Ji Jin-hee) szerelmét. És számomra inkább volt koravén leányzó (aki 32 évesen játszotta az eleinte még jóval fiatalabb főhősnőt), miközben mellette ott volt a sok szebb és fiatalabb színésznő.

LYA a Saimdang-ban talán éppen ezért sokkal jobban tetszett nőként, mert hozzáérett a saját korához...
[És érdekes a szinkron is: Gubás Gabi erőteljes hangja jól illett Dzsanggümhöz, ezért Saimdang-ként eleinte fura volt a halk, szinte gyenge saját hangja, ami végül mégis illett a karakter egyéniségéhez... csak kiabálni ne próbált volna néha...]
De ez csak olyan mellékes dünnyögés volt, amit el akartam mesélni. :))))
Illiona 2019 febr. 12. - 00:06:22
(236030/239047)
off
Bábel
a cím mindenesetre telitatalálat.
Utak a bibliai Bábel Tornyára:
Bábel: A Bábel név a népi szóelemzésben nem "Isten kapuját" jelenti, hanem a "zűrzavart". - Bábel (Babilónia) valóban létező város volt Mezopotámiában, romjait az Eufrátesz folyó partján fedezték fel.

"Az ember felnagyított öntudatában, gőgjében egyenlőnek vélte magát Istennel, s maga akarta sorsát irányítani. Ezt példázza A bábeli toronytörténete is.

A bábeli torony

Az egész földnek ugyanaz volt a nyelve és ugyanazok voltak a szavai. Amikor keletről elindultak, Sineár földjén találtak egy nagy síkságot és ott letelepedtek. Így szóltak egymáshoz: "Gyertek, csináljunk téglát és égessük ki." A tégla épületkő gyanánt szolgált, a szurok pedig kötőanyagul. Azután így szóltak: "Rajta, építsünk várost és tornyot, amelynek teteje az égig ér. Szerezzünk nevet magunknak, és ne szóródjunk szét a földön!"

Akkor az Úr leszállt, hogy megnézze a várost és a tornyot, amelyet az emberek építettek. Így szólt: "Nézzétek, egy népet alkotnak és egy nyelvet beszélnek. Ez csak a kezdete tevékenységüknek. Ezután semmi sem lesz nekik lehetetlen, aminek a megvalósítását elgondolják. Ezért leszállunk és összezavarjuk a nyelvüket, hogy senki ne értse a másik nyelvét!" Az Úr tehát szétszórta őket onnét az egész földön, s abba kellett hagyniuk a város építését. Ezért nevezik azt Bábelnek, mivel az Úr ott zavarta össze az egész föld nyelvét, és onnét szórta szét őket az Úr, az egész földön.

(Dr. Gál Ferenc fordítása) "

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1bel_tornya

https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/irodalom/irodalom-7-osztaly/a-mitosz/bibliai-tortenetek
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 23:21:30 8/10
(236029/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

A kirándulás után gyorsan lerázza a nő, ám egy telefonhívásból értesül az Ügyész, hogy a kórházban lett volna a nőnek időpontja...

KÉP: megdöbbentő a felfedezés hogy a Színésznő feleség már 3 hónapos terhes, amit neki elmulasztott az orrára kötni... Vajon ki az apa?

Illiona, tökéletesen tippeltél!:))))))))))))))) Tényleg ezért védte olyan feltűnően a hasát, amikor a parkolóban ütlegelte, hasba rugdalta a férje.

Itt pedig elköszönünk az 4. résztől... és bőszen várjuk, hogy lejöjjön az 5. angol felirata....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 23:15:22 8/10
(236028/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: majd egy közös vidéki kirándulás során felkeresik az Ügyész szüleinek emléktábláját....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 23:13:50 8/10
(236027/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: Végre az Ügyész és kedvese együtt tölthetik az egész éjszakát.... csodálatos dolog együtt ébredni reggel!:)
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 23:11:48 8/10
(236026/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

Az a női cipőt meglátva levonja a megfelelő következtetést... hölgylátogatója van a férfinak... elmenne, de a férfi csatlakozik hozzá egy sétára, ahol igyekeznek megbeszélni a történteket... a férfi korrekt nyomozásnál többet nem ígérhet...

Később a nőben felidéződik 3 évvel ezelőtti első találkozások... egy tárgyalás, ahol a férfi volt a vádat képviselő ügyész, aki lemosta őt a perben védőként... aztán ő maga ment utána, hogy megvilágítsa a nő számára ismeretlen részleteket....

Hmm, az alamuszi macska nagyot ugrott... az alvó ügyvéd kőkemény ellenfélnek bizonyult....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 23:00:31 8/10
(236025/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP Színésznő feleség Cha ügyésznél köt ki... egy szerelmes ölelésben borulnak össze...
ám megzavarja őket a sógornő felbukkanása, az elnök lánya csenget be...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:54:22 8/10
(236024/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - aki még a letartóztatásból való távozta előtt meghatón beszél arról, mennyire szerette megölt testvérét.... Remek színészi alakítás... de sokat ront rajta. hogy a kocsiban már követeli magának a drogot.... elég masszív drogosnak látszik... a nem létező kutyámat se bíznám rá, nem hogy egy céget.....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:48:59 8/10
(236023/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: eközben az elnök feleségének fivére gőzerővel rakja a pénzt az aktatáskákba... a jó öreg megvesztegetéshez sok táska és sok pénz kell .. elvégre sokakat kell meggyőzni a szem becsukásáról... Szegény rendőrök előtt csak úgy vágódnak be az ajtók.... Az Idősebbik Fiú előtt pedig megnyílik...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:45:33 8/10
(236022/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: anyós és menye.... jelenleg ennyien "népesítik be" a hatalmas étkező asztalt.. Jelzi a szigort, hogy a menny a szokott helyén ül, pedig közelebb is ülhetne... üres szék akad bőven.... de persze nem akar.... egyikükben sincsen igény a másikkal bensőségesebb kapcsolatra...

Hmm, ezek a térleszűkítő paravánok olyan furcsa megoldás... ahelyett, hogy a hatalmas teret meghittebbé tennék, csak a tér fenségességéből vonnak le... így snassz....

Amolyan belső keret a családi "idill"-hez....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:35:43 8/10
(236021/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - hát igen, a barátnővel egyet kicsit többre számítanánk, mint mindössze 1 bőröndnyi cucc... 7 év házasság után...
De elképzelhető, hogy volt házassági szerződés... de az is lehet, hogy a nőnek a nyugalom többet ér, mint hogy acsarkodjon a vagyonért....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:32:34 8/10
(236020/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

A Színésznő Feleség úgy dönt, hogy elköltözik... bölcs döntés... végre megszabadul ettől a mérgezett levegőjű háztól és lakóitól is függetlenedik...

Régi barátnőjéhez költözik... sógornője által felkínált közös szállásból nem kér....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:27:22 8/10
(236019/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - a hotel biztonsági felvétele rögzítette a két fivér verekedését, ez magyarázat leget a köröm alatti bőrfoszlányra... ez a a bizonyíték tehát már nem a gyilkossághoz köthető egyértelműen, hanem az azt megelőző verekedéshez... Így az Idősebb Fiút el kell engedni...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:23:14 8/10
(236018/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

Sajnos a rendőrség elkésik...
KÉP: a pilóta feleségét már elkábították és elrabolták... tehát nem kihallgatható... a megbízó még homályban...Az elnök feleségét sejtjük mögötte, ő lenne a logikus felbujtó....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:19:45 8/10
(236017/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - A szemcseppen a pilóta feleségének ujjlenyomata... de nincs kétségünk afelől, hogy vki megbízásából tette... ott a rengeteg új márkás cucc a lakásban... rongyokért rongy lett!
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:16:54 8/10
(236016/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: időközben a helikopterbaleset ügyében folytatott nyomozás új fejleményeket hoz... a pilóta szemcseppjét manipulálták, annak tettek allergiás sokkot eredményező adalékot.
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:14:37 8/10
(236015/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

A rideg bánásmód hatására a csecsemőből egy kis "csendes" szörnyeteg lesz... észrevétlenül, ám annál hatásosabban áll bosszút...

KÉP: megmérgezi a kutyát
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:12:13 8/10
(236014/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

Ami innentől történik, az aljasság... egy csecsemő mindig vétlen a szülők bűnében... Márpedig az Elnök Felesége a kakukkfiókán vezeti le bosszúvágyát... azért az, hogy napokig éhezteti, ez nem egyszerűen kicsinyesség, hanem már beteges.....

KÉP: beszélő képek... a "család" a dús terítékű asztalnál, a kakukkfióka pedig újságpapíron térdelve az alamizsna ételt eszi ... szinte leállatiasítva...

Bezzeg a kutyát finom falatokkal kényeztetik... az is messze fölötte áll a családi hierarchiában....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:05:44 8/10
(236013/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

Az Idősebb Fiú megtörik, az anyai intelem ellenére beszélni kezd... tőle tudjuk meg, mi is történt a múltban...
KÉP: - felirat - 1984... megérkezik az idegen csecsemő... a féltestvér...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 22:03:09 8/10
(236012/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - beigazolódik az, amit mi már az 1. résznél feltételeztünk, hogy bizony a fiatalabbik fiú anyja nem az elnök felesége... :))))))))))))))))))))))))))))) Nemhiába láttunk már annyi sorozatot!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 21:57:38 8/10
(236011/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

A feleség kihasználja, hogy férje letartóztatásban van... a fiúkájával szórakozik....aki észrevesz egy képet a falon...

KÉP: a festmény híres kép...Francisco Goya: Szaturnusz felfalja gyermekét.
A görög-római mitológia szerint Szaturnusznak megjósolták, hogy a hatalmát egyik gyermeke fogja megdönteni. Hogy ezt elkerülje és megőrizze pozícióját, a megszületendő utódokat sorban megette. Az isten kidülledt szemeiből és lassan eldeformáló testéből látszódik, hogy már nem önmaga, az őrület hajtja. Azt sugallja nekünk, “Nem fogom elveszíteni a hatalmamat”. A történet mégis úgy folytatódik, hogy Jupiter anyjának köszönhetően életben maradt és megfosztotta apját a tróntól.

Természetesen nem véletlenül van a falon épp ez a festmény...a történetet végiggondolva könnyű a sorozatra átfordítani....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 21:50:40 8/10
(236010/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

KÉP: a kihallgatáson kiderül, hogy a legfőbb bizonyíték ellene, hogy az áldozat körme alatt az ő bőrfoszlányát találták....

Természetesen anyuci minden követ megmozgat fiacskája érdekében... a pénz pedig képes köveket mozgatni....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 21:47:10 8/10
(236009/239047)
Off

Babel - 4. rész

Spoiler

Nos, ebben a részben beigazolódott néhány korábbi feltételezésünk... de lássuk sorjában...

KÉP: temetési megemlékezés... korábban a Színésznő feleség egyedül volt csak, most csatlakozott az Idősebb Fiú és annak felesége... feltűnő, hogy az elnök felesége még csak az orrát se dugja oda, holott a "fia" lenne hivatalosan... de úgy tűnik az elnök felesége már nem ad a látszatra...
Ez egy okos stratégától bizony gyenge húzás... de hát a nő nem is az... akarja a hatalmat, kellőképp elszánt, de az igazi kaliber azért hiányzik belőle...

A rendőrség itt tartóztatja le az Idősebb Fiút...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 15:53:48 8/10
(236008/239047)
SILLA

Néha váratlan meglepetések érnek...
Mást kerestem, erre Sillát találtam!:)))))))))))))))))))))))

Nos, íme egy szép történet a sillai hadvezér fiáról:
"A híres sillai hadvezér, Pumil fiát, a kiváló hwarang-do harcost, Kwan Changot fogságba ejtette az ellenséges Baek-je királyság egyik osztaga. A fegyveresek a fogoly díszes harci pajzsát látván rögtön tudták, hogy igencsak értékes a "zsákmányuk". A 16 éves Kwan Changot azonnal a Baek-je-i hadvezér színe elé vitték, aki alaposan meghökkent a fogoly fiatalsága láttán. Saját, hasonló korú fiára gondolt, majd úgy határozott, hogy nem végezteti ki a foglyot, hanem hazaküldi a sillai csapatokhoz. visszatérve a táborba, Kwan Chang szégyenkezve az apja elé állt, és kérte, hogy hadd menjen mielőbb ismét a csatamezőre. Pumil hadvezér engedett fia kívánságának. A sikert sikerre halmozó fiatal harcost azonban egy idő után elérte a végzet: puszta kézzel megölte a baek-je-i sereg alvezérének két testőrét, majd egy ugró forduló rúgással végzett a lovon ülő alvezérrel is. Ekkor egy további csapat termett ott, amelynek tagjai kemény küzdelem végén fogságba ejtették a fiút. Kwan Changot ismét a hadvezér elé vezették, aki a következőket mondta a harcosnak: "Egyszer megkíméltem az életedet, mert fiatal vagy. Te azonban ismét visszatérték, hogy elvedd tőlem legjobb alvezérem életét. itt most már nincs helye könyörületnek." A fiút kivégezték, majd fejét lova nyergéhez kötve visszaküldték övéihez. Amikor a sereghez visszatért harci mén döbbenetes terhét meglátta Pumil hadvezér, monoton hangon csak ennyit mondott: "A fiam arca olyan, mintha élne. Képes volt az életét áldozni a királyért, így nincs miért sajnálnunk...!"

Az idézet Harmat László - dr. Serényi János: A testből edzett fegyver c könyvéből van....
A könyv elején a sillai hwarangokról olvashattok elég nagy részletességgel:
Tartalomjegyzék szerint:
Hwarang-do 11
A Hwarang-do különítmény megszületése 14
Az intellektuális harcos eszménye 14
Művészeti emlékek 15
Hwarang-do történetek, legendák 16
A fővezér és fia tragédiája 16
A fogadalom 16
A csatavesztés szégyene 17
Az 5 szabály és a 9 erény 18
A nemes jellem parancsolatai 19
A küzdőszellem csiholása 19
A belső erőfeszítések és a fizikai megpróbáltatások 20
A Hwarang-do küzdelem technikái 24
Lábtechnikák 24
Kéztechnikák 24
Az esések, gurulások technikája 24
A fegyverrel, illetve a fegyver ellen végrehajtható technikák 26
Forrás:
https://www.antikvarium.hu/konyv/harmat-laszlo-dr-serenyi-janos-a-testbol-edzett-fegyver-13719

Egy tehetségfejlesztéssel kapcsolatos könyv hivatkozási jegyzékében bukkantam rá!:))))))
A tehetséggondozásról szóló könyv is Sillával és a hwarangokkal kezdődött!:)))))))))))))))))))))
Illiona 2019 febr. 11. - 15:21:17
(236007/239047)
Sziasztok!
már rég volt Box Office koreából, de én azért nyomon követem hétről hétre.
De most az Extreme Job c mozifilm már elérte a 12 835 974 megtekintést, ennyien vettek eddig mozijegyet,
Hát ez most már érdekes!

Korean Box Office - Admissions for the Weekend 2019.02.08 - 2019.02.10 (www.kobis.or.kr)
# Films Release date Week-end Total
1 "Extreme Job" (극한직업) 2019/01/23 659 962 12 835 974
2 "Alita: Battle Angel" 216 148 1 256 304
3 "How to Train Your Dragon 3" 82 884 1 181 059
4 "Hit-and-Run Squad" (뺑반) 2019/01/30 75 177 1 732 208
5 "Hello Carbot Theater Version: The Cretaceous Period" (극장판 헬로 카봇: 백악기 시대) 2018/08/01 33 390 523 279
6 "The Lego Movie 2: The Second Part" 17 213 71 030
7 "Love Yourself in Seoul" (러브 유어셀프 인 서울) 2019/01/26 9 942 340 411
8 "Green Book" 5 926 277 407
9 "MAL-MO-E: The Secret Mission" (말모이) 2019/01/09 5 642 2 848 754
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:45:02 8/10
(236006/239047)
Babel

Nem tudom, mi lehet a Babel sorozattal, már az 5. rész is letölthető, de még a 4. résznek sincs fenn az angol felirata..:((((((((((((((
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:35:39 8/10
(236005/239047)
Off
Romance is a Bonus Book - 6. rész
Spoiler
KÉP: mi pedig várhatunk 1 hetet a randira és a fejleményekre!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:34:02 8/10
(236004/239047)
Off
Spoiler

A Kutyás Fiú nem akarja az újabb találkozást a véletlenre bízni....

KÉP: - felirat - telefonon találkozóra hívja a Nőt, ami ezúttal már randi!:))))))))))))))))))))))
Végre vki, aki tudja mit akar és ezért tesz is!:))))))))))))))))))))))))))))) Szóval randi? Ez bizony az igény bejelentése....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:30:16 8/10
(236003/239047)
Off
Spoiler

A Fiúnak fáj, hogy nem tudta a Nő érdekét érvényesíteni a marketing igazgató ellenében, hogy az új könyv közreműködői között maradhasson a Nő neve...

KÉP: ezért vigasztalásul egy olyan próbanyomat példányt ad a Nőnek, amiben még ott szerepel közreműködőként a neve...és elismeri a teljesítményét, ha a világ nem is tudhatja meg, de ő tudja, hogy milyen remek munkát végzett.... eközben Piros Melltartó megdöbbenve bámul a meghitten beszélgető párosra....

Hét igen, a hármójuk kapcsolata eddig harmonikus volt, de ha belép a féltékenység, az bizony szétzúzhatja a bizalmat, a szimpátiát....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:22:47 8/10
(236002/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - közben a Nő véletlenül rájön, hogy a marketing igazgatónő egy korábbi alkalommal mégsem nyúlta le az ötletét, valóban csak arról volt szó, hogy mindketten ugyanarra gondoltak egymástól függetlenül....

és akkor itt most bizony meg kell követnünk a marketing igazgatónőt... talán mégsem egy etikátlan, idegen tollakkal ékeskedni nem átalló vki.... talán túlzottnak hitt keménysége és ridegsége sem bosszúállás és szándékos megalázás... csak szakmaisághoz való kemény ragaszkodás....

Mondjuk, azért a tisztítóból elhozni a ruháját... nálam nem egy gyakornok feladata, de annyiszor látjuk ezt a személyes ügyeket is elintéztetünk a beosztottal hozzáállást, hogy már ez is szinte természetesnek tűnik... de csak szinte!
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:15:07 8/10
(236001/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat -10 nap alatt elfogyott az első kiadás 3 ezer példánya... lehet utánnyomást rendelni, ezúttal 10 ezer példányt!:))))))))))))))))))))))))))))) Micsoda siker!:))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:13:16 8/10
(236000/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - a szokatlan marketing fogás felkelti az emberek figyelmét, kíváncsiak lesznek a könyvre... és a könyvesboltokban bizony vásárolják!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:10:57 8/10
(235999/239047)
Off
Spoiler

A Nő kézbesíti a küldeményt (születésnapi ajándék volt)... kicsit el van kenődve a történtektől....
KÉP: a lánya mutatja be neki telefonon, hogy milyen jól áll neki az anyja által küldött új ruha.... a gyerek jól van, boldog... végső soron csak ez számít... bár most a munkáját nehéznek érzi...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 01:07:24 8/10
(235998/239047)
Off
Spoiler

Öröme korai volt. A Marketing Igazgatónő törölteti a nevét a megjelenő könyvből, mondván, hogy nem a marketing osztály munkatársa, csak ötletadó, egy könyv marketingmunkálatai pedig nem merülnek ki ennyiben.

KÉP: - felirat - Piros Melltartó kénytelen a Nővel közölni a döntést a törlésről... így Piros Melltartó lett a könyv marketingese egyedül...

Elsőre talán kicsinyes bosszúnak tűnik a dolog, úgy érezzük, mintha az igazgatónő szeretné a Nőt visszaszorítani, mintha tartana kicsit tőle.... DE... kicsit később kifejtve!:)

És az se tetszik nekünk, ahogy a Nőt állandóan hajszolja eléggé alantas feladatokkal... elhozni a tisztítóból a ruháját..stb. Most is olyan kézbesítést bíz rá, ami megoldható lenne futárszolgálattal...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:57:23 8/10
(235997/239047)
Off
Spoiler

KÉP: a Nő meghatottan nézi nevét az új könyv szerzőségi közlésében a közreműködők között, mint aki a könyv marketingjéért felelős....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:54:28 8/10
(235996/239047)
Off
Spoiler

A Kutyás fiút változatlanul izgatja Kang Byeong-Jun.. különösen, hogy mit jelenthet utolsó könyvének címe: Április 23. ... A Nőnek korábbi beszélgetésükben volt egy teóriája, Mivel Shakespeare és Cervantes is ezen a napon halt meg, talán a saját írói munkásságának a végét... "elhunytát" akarja vele jelezni....
Mivel nem olvastam a könyvet, így nem gyártanék róla saját teóriát!:)))))))))))

Egy biztos... a Fiú múltja elég különös... egyrészről ez a rejtélyes író apa, másrészről, hogy az anyát se látjuk... róla a Fiú mondta egyszer Piros Melltartónak, hogy nem volt túl szerető, gondoskodó anya, ezért is jön olyan szívesen Piros Melltartó szüleinek a vendéglőjébe, élvezi az ő anyukája meleg szívélyességét... amolyan pótlék, amit gyerekkorában nem kapott meg....

KÉP: az a bizonyos utolsó könyve Kang Byeong-Jun-nak, és a címben a dátum
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:43:19 8/10
(235995/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - végre megtudjuk, hogy milyen kapcsolatban állt a Fiú a titokzatos íróval... a fia....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:41:01 8/10
(235994/239047)
Off
Spoiler

Fontos bejelentésekhez egy fontos helyszín....
KÉP: a kiadó vezetője bemutatja elhunyt feleségének újdonsült munkatársát.... A Fiú pedig átadja Kang Byeo-Jun végakaratát a szerzői jog átruházásáról, valamint írói visszavonulásáról....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:37:17 8/10
(235993/239047)
Off
Spoiler

KÉP: visszalépünk 10 évet az időben... A Fiú és a Kiadó vezetője egy fához igyekezett, aminek a tövében a Kiadó vezetője meghalt feleségei hamvait elszórta... kis táblácska őrzi az asszony nevét....
A férfinek ezért amolyan személyes "szent" hely....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:32:43 8/10
(235992/239047)
Off
Spoiler

KÉP: egy koreai mese előadása az árvaházban... a kiadó jótékonykodik Kang Byeo-Jun végakaratának megfelelően...miként a könyvei utáni szerzői jogból befolyt összeggel is az árvaházat kell támogatni....

Itt pedig meg kell kicsit állnunk... Kang Byeo-Jun író körül eddig nagy volt a homály... annyit tudtunk csak, hogy kapcsolatban volt a könyvkiadóval, nekik ajándékozta a szerzői jogot művei után, majd eltűnt.... Azóta senki se tud róla, csak titokzatos eltűnéséről találgatások, pletykák keringnek...
A Kutyás fiú is érdeklődik utána... Vajon miért?

8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:25:34 8/10
(235991/239047)
Off
Spoiler

KÉP: nos, a két kiskakas és az ő tyúkocskájuk!:)))))))))))))))) A Kutyás Fiú bizony bejelenti igényét a Nőre... A Fiú pedig szeretné meggyőzni riválisát, hogy a Nő nem véletlenül lakik éppen nála, több, mint testvér.... A Kutyás Fiút azonban nem lehet félrevezetni holmi színjátékkal, hisz a Nőnek... Viszont a Fiúnak van min elgondolkodnia, eddig természetes volt, hogy a Nő életében ő az egyetlen hímnemű.....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:19:34 8/10
(235990/239047)
Off
Spoiler

A Fiú diszkréten kitessékeli Piros Melltartót... nem ajánlja fel, hogy kocsival hazaviszi, de elég udvarias ahhoz, hogy a taxiig elkísérje.... Közben azért idegesíti, hol is lehet a Nő... bezzeg érte elmenne... de nem kell, közli, hogy épp egy barátjával vacsorázik. A Fiú csatlakozik hozzájuk, annak ellenére, hogy a "barát"-ról kiderül, a kellemetlenkedő könyvborító tervezőről van szó...
A Fiú, mivel tudja, hogy szakmabeli, szeretné előtte eltitkolni, hogy a nővel kapcsolatban áll... de a Nő már korábban őszintén mesélt a Kutyás Fiúnak, így ez egy elkésett óvatoskodás... A Kutyás Fiú rákérdez kettejük kapcsolatára...

KÉP: - felirat - igen, számára egy fivér a Fiú, kisöcsi....A Fiút így kimondva egy másik férfi előtt már zavarja ez a besorolás.... A Kutyás Fiú rájön, hogy nem igazi testvérek, de látja a nőn, hogy őszinte... tehát megnyugszik... nem zavarja, hogy egy fedél alatt laknak...
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:09:52 8/10
(235989/239047)
Off
Spoiler
A Kutyás Fiú és a Nő a buszmegállóból egy kis vendéglőbe mennek közösen vacsorázni...
KÉP: ideje, hogy bemutatkozzanak egymásnak és telefonszámot cseréljenek....
8/10
edimir 2019 febr. 11. - 00:06:28 8/10 Előzmény edimir
(235988/239047)
Off
Spoiler

Nézzük, hogyan folytatódik történetünk!
Piros Melltartó a Fiúnál szeretne meggyőződni arról, valóban együtt él-e egy másik nővel, bár ez sem tántorítaná el attól, hogy megszerezze magának a Fiút....

KÉP: minden látogatásakor szerelmes levelet dug el a Fiú könyvei között... ez már a 13. levél... úgy tűnik, a Fiú még nem találta meg egyiket sem.....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 22:03:02 8/10 Előzmény Illiona
(235987/239047)
Lehet, hogy az alliteráció tetszett meg neki, így hatásosabb és egyszerűbb..... talán a "kelet" nem is földrajzi fogalom nála....
Illiona 2019 febr. 10. - 19:31:31
(235986/239047)
off

Kelet könnye -

van a PORTon saját oldala, és jó beirások is a filmről:
https://port.hu/adatlap/film/tv/kelet-konnye-china-cry-a-true-story/movie-60900
a tartalomismertetője:
"Kereszténynek lenni az ötvenes évek kommunista Kínájában - többszörösen nehéz, életveszélyes választás. Egy kínai lány, Szun Neng Jí, a későbbi Nora Lam megrázó és felemelő élettörténete során a vallásüldözés és koncepciós perek közepette válik elkényeztetett úrilányból hittel és akarattal az igazságot kereső asszonnyá, aki nem hajlandó a szolgaság földjén megszülni gyermekét. A megtörtént eseményeket feldolgozó regény filmváltozata. "

China Cry: A True Story a film angol címe, ennek adták a magyarok a Kelet könnyei cimet.
Nos a Közel- Kelet számomra Izraelt jelenti, a Kelet pedig Indiát.
A Távol -Kelet jelenti Kinát, Koreát, és talán Japánt.
A cimet kitaláló magyar ötletelőnek meg mindent, ami tőlünk keletebbre van, vagyis a cim már nem is annyira kiváló!
Kép: a filmből
Illiona 2019 febr. 10. - 17:52:27
(235985/239047)
OFF
Kelet Könnye - China Cry: A True Story

ma délután futottam bele ebbe a filmbe, és nagyon meg is örültem, azt hittem, kinai.
Már maga a cím: Kelet könnye : benne van minden...

De örömre üröm: szinkronizált változat. Nos, jó, egyszer kibirom, gondoltam. (fogcsikorgatva, de kibirtam)
Már egy jó negyedórája néztem, amikor valami nagyon gyanús lett: valahogy nem jött a kinai életérzés, gyorsan megnéztem a wikipédián, és igen , ez egy ANGOL film... Angol szereplőkkel, akik kinainak néznek ki. De lélekben angolok....
A szinkront most nagyon kritikusan megfigyeltem, a szinkron szinészek túljátszák a szerepüket, nem alámondják csak hanem eltúlozva elripacskodják. Ők nem hallják magukat? csak kérdezem.

Azonkivül itt van a fő mondanivalója a filmnek: ha van hited, akkor túlélheted, és lehet egy minőségesebb életed. Ez oké, de Itt hangsúlyozzák a keresztény hitet, bár ez a mondanivaló bármelyik vallásnál, sőt a vallásokon kivül eső hit esetén is megáll. Nem tudom az angolok miért nem a saját országukban keresnek filmtémát, ott is találnának vallásügyben bőségesen, tekintettel a kettészakadt, és nem békülő két keresztény egyházra, meg az összes többire: de ezt csak ugy magamban dohogtam.
Kina sosem volt keresztény, megvolt a maga hitrendszere, vallása, erre odamentek (többek közt épp az angolok) tüzzel és vassal, erőszakkal tériteni. No comment.
Itt a filmben Mao katonái erőszakosan lépnek fel mindenféle hittel, vallással szemben.
A főszereplőnő hányattatása és utkeresése lehetne hogy például szolgáljon mindenkinek, akár a ma emberének.
Egy kicsit fals, önimádó maga a a forgatókönyv, ( a forgatókönyv a főszereplőnő önéletrajzi regényéből iródott)
Mindenesetre én végignéztem, de "tetszik" és "nem tetszik" jelzőt kapott, ötpercenként váltom.
Mindenképpen ajánlom megnézni, de közben fenntartással, de jó korrajzot ad az akkori Kína , Sanghai életéből. Ha valakinek persze más a végső véleménye, akkor csak irja meg, elfogadom.

http://sentfilm.hu/play/kelet_konnye_teljes_film?fbclid=IwAR1QUHkdxB7bMMebeuXh10vBk36xlWQ-Ymytgpu9M0rOIWYb8XgAkJ_ftsc

8/10
edimir 2019 febr. 10. - 12:21:34 8/10
(235984/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

KÉP: ők öten....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 12:20:29 8/10
(235983/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

KÉP: táncos lábak... és a nyomuk.... nem csak a padló őrzi... a nézőbe is belevésődik...
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 11:10:12 8/10
(235982/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: az egyikük megérinti az egykori színpad deszkáit.... még ott van rajtuk a karistolás az öt pár lábtól... az érintéstől feléled a múlt... ő pedig újra átél mindent...

Szándékosan hagytam ki sok mindent... mert ezt tényleg látni KELL!:)))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:54:12 8/10
(235981/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: az egykori fogolytábor mára már szabadtéri múzeum, ahová turisták érkeznek....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:50:18 8/10
(235980/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: Pitypang... a Goblin óta ismerjük a jelentését, a 100 Days My Price sorozatban pedig megismerhettük a meséjét is...

Ezúttal átkötés az időben
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:46:42 8/10
(235979/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

Szólótánca lenyűgözi a közönséget....

KÉP: boldogan mosolyog Jacksonra.... de sok minden van ebben a mosolyban!!!
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:43:58 8/10
(235978/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

A műsor végeztével levonulna a színpadról...
KÉP: De ott marad.... int... a kézmozdulattal emlékezteti társait az előadás előtti kérésére.....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:40:52 8/10
(235977/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: kigyullad a csapat nevével a fény: Swing Kids... és kigyulladnak a szívek is... tombol a közönség....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:38:27 8/10
(235976/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: szédületes ahogy táncolnak!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:37:16 8/10
(235975/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

Ám előtte még Rho Ki-soo figyelmezteti a társait... a műsoruk után feltétlenül hagyják el a színpadot, hagyják őt egyedül ott... A
KÉP: felirat - de rég is hallottuk már utoljára ezt a mondatot.... igen, még Sillában!:)))) A Sárkányvirág alakulat egyik alapszabálya volt ez Yushin vezette kiképzéskor....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:32:01 8/10
(235974/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: eljön a nevezetes karácsonyi fellépés...
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:30:06 8/10
(235973/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler
Jacksonnak törlesztenek az amerikai katonák, így az börtönbe kerül....
Riporterek érkeznek a táborba, hogy tudósítsanak az ottani szabadidős programokról a rabok számára... dögunalom foci meccs... épp csak lézengő, parancsra jópofizó rabok...
KÉP: amikor váratlanul berobban a fogoly táncosok kis csapata... frenetikus a sikerük, az újságírók is csak velük akarnak foglalkozni... de számukra csak az a fontos...hogy Jackson újra szabad.... A tánc nemzetközi nyelvén jól megértik egymást... összekovácsolódtak...

... de sajnos a táboron belül már elindultak a veszélyes folamatok...

Persze Roberts parancsnok ragaszkodik a karácsonyi fellépéshez... Jackson előtt meglebegteti az okinawai áthelyezésről a papírt...hogy kis csapatával mi történik majd?????... ez nem az ő dolga....

8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:17:58 8/10
(235972/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

Az amerikai katonákat irritálja a foglyokból álló tánccsoport, amolyan táncos párbajra hívják ki őket...
KÉP: miután Rho Ki-soo is beáll táncolni, onnantól nem terem a katonáknak babér....

Már bosszút állnának a fiún, de Jackson őrmester közbelép....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:11:58 8/10
(235971/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

A válogatás a csapatba katasztrófába fullad, a sok jelentkező közül senki sem alkalmas... csak talán egy kissé gömbölyded kínai, egy dél-koreai.... és a táncos lányok egyike, akit csak a pénz érdekel bevallottan... most tolmácskodik... de a lába bizony függetleníti magát, ha zenét, ritmust hall...

KÉP: felirat - a dél-koreai a tánc révén akar híres lenni, hogy így találja meg feleségét...
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:07:21 8/10
(235970/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler
Robert, a tábor vezetője elhatározza, hogy a rabokból tánccsoportot kell létrehozni, természetes olyat, ami amerikai táncot jár.... Ezért megzsarolja Jackson őrmestert, aki a háború előtt a Broadway-n lépett fel...

KÉP: - felirat - a húzódozó őrmesternek megígéri, hogy siker esetén visszatérhet japán kedveséhez Okinawára....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 10:02:41 8/10
(235969/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

Rho Ki-soo beszökik a klub raktárába barátjával... és alaposan megdézsmálják a készleteket... akad közötte alkoholtartalmú is....
KÉP: részegen eltéveszti az irányt és a klubban köt ki, ahol táncolni kezd, egyedi táncára felfigyelnek... van, akit irritál...
De Jackson, a néger őrmester, felfigyel rá....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 09:58:34 8/10
(235968/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

A táborban tartózkodó amerikai katonák jó hangulatának felelősei...
KÉP: a koreai táncos lányok... nem prostituáltak, csak táncolni, flörtölni járnak a tábor területére... hogy több is megesne, hát.....
Természetesen mindnek amerikai neve van... csak az újonnan csatlakozó fiatalkának nem jutott még.... Vezetőjük egyszerűen kifogyott az általa ismert amerikai női nevekből!:)))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 09:53:53 8/10
(235967/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: az észak-koreai szektorba új fogoly érkezik, Rho Ki-soo, aki roppant népszerű, hiszen társai hősnek tartják....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 09:51:05 8/10 Előzmény edimir
(235966/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler
KÉP: - felirat - A zavargások leállítására olcsó eszköznek tűnik a szabadság illúziója, ami kb. olyan valódi, mint a táborban felállított szobra.....

De ugyebár a fránya Genfi Egyezménynek is meg kellene felelni... tehát hajrá....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 08:03:58 8/10
(235965/239047)
Itt most megállok... bosszantó, hogy egyetlen képet se látok, amit feltettem.. ez technikai hiba... leellenőriztem egy tegnap már feltett képpel, az sem jelent meg... pedig tegnap nem volt vele probléma...

Sajnálom, de ez a film nem ezt érdemli.....

Szép reggelt!:)))))))))))))))) Bosszankodás menteset!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 07:56:12 8/10
(235964/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler
A nagy tábor 3, kerítéssel is elválasztott szektorra oszlik... kínaiak, észak-koreaiak. kommunista dél-koreaiak... ez utóbbiaknál bizony a deportálás nem mindig tükrözte az egyes emberek politikai meggyőződését... magyarán, csúsztak be hibák...

Az egyes szektorok között néha fellángolt az összetűzés, aminek halálos áldozatai is lettek....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 07:52:08 8/10
(235963/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler
KÉP: erre legalkalmasabbnak Koje szigete tűnik, itt létesítik a P.O.W. tábort...
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 07:50:39 8/10
(235962/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

KÉP: - felirat - a 140 ezer foglyot, észak-koreait, kínait, kommunista dél-koreait el kell helyezni vmilyen gyűjtőtáborba....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 07:48:34 8/10 Előzmény edimir
(235961/239047)
Vajon hova lettek a feltett képein????????:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Pedig jpg formátumúak.....
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 07:46:50 8/10
(235960/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler
KÉP: 1951 írunk, javában tart a koreai háború, amibe beavatkozott a két nagyhatalom... az USA és Kína...
8/10
edimir 2019 febr. 10. - 07:44:39 8/10
(235959/239047)
Off

Swing Kids - film - 2018

Spoiler

Az egyik leggyönyörűbb zenés dráma, amit láttam... A tánc, a ritmus fantasztikus erejéről... bár itt most teszek fel képet, írok pár sort, de ez semmi!!!! Mert ezt látni kell!!!
A véred is másként fog dübörögni az ereidben, a lábad pedig léptelen lesz nyugton maradni... garantáltan elvarázsolva meredsz a képernyőre... mert ez valóban lenyűgöző....

Az ismertető: https://en.wikipedia.org/wiki/Swing_Kids_(2018_film)

A Trailer, hogy a hangulatából érzékelj vmit... https://www.youtube.com/watch?v=tLU1NQGh3cg

KÉP: a cím és a nagy páros...Do Kyung-soo és Jared Grimes
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:47:48 8/10
(235958/239047)
Off
Romance is a Bonus Book - 5. rész
Spoiler

KÉP: ahol egyszer csak a beérkező buszról épp a kutyás/cipős Fiú száll le... Természetesen nagy az öröm mindkét részről a váratlan találkozásnak!:))))))))))))))))

Jó, tudom, hogy nincs esélye a forgatókönyv szerint, de én akkor is szeretem ezt a kutyás/cipős Fiút. Vhogy nekem sokkal érettebb benyomást kelt a Fiúnál.

Majd a 6. részben meglátjuk, hogy is alakul ez a találkozás!:))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:43:24 8/10
(235957/239047)
Off
Spoiler

Mivel Piros Melltartó részeg és szokása szerint a Fiú házánál köt ki, így a Nő, nem akarván lelepleződni, sem megzavarni őket, úgy dönt, hogy vhol várakozni fog...

KÉP: így téblábol el a buszmegállóba....
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:40:24 8/10
(235956/239047)
Off
Spoiler

KÉP: felirat - Na végre! Végre szembenéz a Fiú is a saját érzéseivel... csak óvatos, a Nő számára nem akárki, hanem a legfontosabb... bevallani neki? Igen, de még tart tőle....

Hmm, talán túl sokat totojázol!!!!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:35:36 8/10
(235955/239047)
Off
Spoiler

KÉP: a két nő megünnepli a könyv elkészültét... közben beszélgetnek. Piros Melltartó mesél arról, hogy a szerelmi csalódások elöl menekül a munkába... Szerelmét nem viszonozza a szeretet férfi... Hmm, mi eddig is tudtuk, hogy kibe van belepistulva!:))))

S hogy a Nő számára is nyilvánvaló legyen, kiről beszél, a férfi furcsa szokását említi, hogy részegen a szeretett nő házához szokott menni... itt esik le a nőnek a tantusz.... tehát a Fiú az!

Ő maga is átvette a férfi szokását, ha részeg, akkor felkeresi szerelme házát.... itt pedig a magyarázat a Fiúnál talált piros melltartóra....
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:27:29 8/10
(235954/239047)
Off
Spoiler

KÉP: elkészül az új könyv az új marketinges ötlet alapján... nekem bejön!:))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:26:06 8/10
(235953/239047)
Off
Spoiler

Az elsőkönyves szerző bepánikol, visszavonja engedélyét a kiadónál a megjelentetésre... természetesen meg kell győzni... Piros Melltartó (bocs, de most lusta vagyok kikeresni a sorozatbeli nevét a kiadó női munkatársának, aki a Fiúnál hagyta az ominózus ruhadarabot), a Nő és a Fiú közösen felkeresik a szerzőt... és meggyőzik. A Nő és Piros Melltartó nem csak remekül tudnak a könyvborítós projekten együtt dolgozni, de a munkán kívül is remek közöttük az összhang.

KÉP: a Fiú boldogan nézi őket a kocsi visszapillantótükrében, nekünk is jó őket így látni!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:19:02 8/10
(235952/239047)
Off
Spoiler

KÉP: a Fiú a nő kezét a saját kabátzsebébe dugja, hogy ne fázzon... közösen ünneplik meg a nő első fizetését és azt, hogy a volt férje jelentkezett, pénzt utalt át neki... helyesek együtt... csupa kedves, meghitt gesztus, látszik rajtuk, hogy fesztelenül, jól érzik magukat a másik társaságában.....
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:14:45 8/10
(235951/239047)
Off
Spoiler

És végre a Nő és a Fiú leülnek beszélgetni a nő házasságáról...
KÉP: - felirat - a férjében a szórakoztató oldala fogta meg... és igen, az akkori érzéseit tényleg szerelemnek hitte... Őszinte volt akkor is, csak nem jól mérte fel az embert, sem azt, hogy mire vágyik igazán....sem a saját érzelmeit... tetszik, hogy dráma nélkül, ilyen keresetlenül beszél élete elhibázott döntéséről....Érett, higgadt szavak....
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 23:09:11 8/10 Előzmény edimir
(235950/239047)
Off
Spoiler

KÉP: beszédes képek a marketing igazgatónőről, hogy mennyire sekélyes... és mennyire kusza az egész nő a fennhéjázó látszat alatt...

Külön öröm volt nézni, ahogy a Nő ezúttal végre eléri, hogy a marketing ötletét az új könyvvel kapcsolatban ne nyúlhassa le az igazgatónő... és igen, tetszik ez a becsomagolt könyv, mint ajándék, remek ötlet!:))))))))))))))

A könyvek bezúzását csak két módon tudják elkerülni...
1. optimalizálni a példányszámot, jól belőni, hogy kb mennyit tudnak értékesíteni...
Meglepődtem, hogy egy ismeretlen, első könyves szerzőnél ez mindössze 3000 példány. Háromezer!!! A sorozatokban annyit láthatjuk, hogy olvasnak, könyvesboltba járnak, könyvet vesznek... nos, úgy tűnik, a valóságban ott is visszaszorulóban vannak a könyvek, az olvasás....

2. Jó reklámmal megnyerni a vásárlókat. Mivel a könyvillusztrátort nem sikerült odacsábítani a kiadóhoz, így tőle nem remélhetnek újszerű, vonzó könyvborítót... ezért is olyan Fontos a Nő marketing ötlete.. ez az ajándék csomagolásos könyv, meglepő, titokzatos, figyelemfelkeltő....
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 22:57:33 8/10
(235949/239047)
Off
Spoiler

KÉP: a borospohár szakszerű fogása... Illiona, ezt csak a kedvedért vágtam ki, hogy lásd, figyelmesen olvassuk a borkultúrával kapcsolatos ismeretközléseid...

Megjegyzem, a marketing igazgatónőnek több pozitívumot nem is tudok jóváírni.....
8/10
edimir 2019 febr. 09. - 22:54:32 8/10
(235948/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - hát bizony van miért szégyenkeznünk a fák előtt..... Nem csak a bezúzott könyvek papírlapjaiért....