8/10
edimir 2019 jan. 26. - 14:57:37 8/10
(235547/239047)
Off
Kingdom

A Koronaherceg szerepére eredetileg Song Joong-ki-t kérték fel még nyár elején, de szerencsére visszamondta szeptember végén.... Bevallom, én a szépfiús kölyök képével egyáltalán nem tudom elképzelni a Koronahercegként, szerintem Ju Ji-Hoon igazi telitalálatnak bizonyult...

KÉP: Ju Ji-Hoon, a Koronaherceg.....
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 14:26:28 8/10
(235546/239047)
Off
Kingdom

Sajnos tragédia is kapcsolódik a sorozat elkészültéhez. A halálesetről és annak hátteréről itt olvashattok: http://www.xportsnews.com/jenter/?ac=article_view&entry_id=933708
Eddig is ismert volt, hogy a filmes iparban milyen óriási a hajtás, a számadatok elképesztőek, mintha ott nem is 24 órából állna a nap. Az írás kitér ennek a kizsigerelésnek az élettani hatására, a komoly egészségügyi következményeire.
A cikk megemlíti, hogy a 2016-os adatok szerint a filmiparban dolgozók napi átlagban 19,18 órát dolgoznak! Heti szinten 116, 6 órát!!!
Mindez kihat a munkavégzésre, a dekoncentráltság munkahelyi balesetekhez vezethet. Rámutat arra is, hogy milyen összefüggés lehetséges az ilyen feszített munkaheteknek az egészségre, cerebrovaszkuláris és szívbetegségek kialakulásában.

Nyugodjék békében!
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 12:34:11 8/10
(235545/239047)
Off
Kingdom

Spoiler
A Koronaherceg nem fordít hátat a bajba jutottaknak, magára vállalja a küzdelmet a titokzatos kór ellen. Személyes példamutatása csatlakozókat vonz köré, "megnyeri a szíveket"..... Mi pedig torokszorító jelenetek közepette "szorítunk" nekik, hogy sikerrel járjanak....

KÉP: éhező gyerekek eszegetik a Koronahercegtől kapott szárított húst, aki a tartalék elemózsiáját is szétosztja az emberek között....
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 12:23:54 8/10
(235544/239047)
Off
Kingdom

Spoiler
KÉP: - felirat - a Koronaherceg szavai jól tükrözik, hogy ő másként gondolkodik az országról, mint a hatalomra törő klán... s ez nem üres fogadkozás, tetteiben is megmutatkozik.....
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 12:14:28 8/10
(235543/239047)
Off
Kingdom

Lám, lapisgun az első részhez már el is készült a fordítással. Köszönet érte neki.
Megtalálható itt: http://a-pop.eu/film.php?id=415
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 11:31:28 8/10 Előzmény edimir
(235542/239047)
Off
Kingdom

Spoiler

S mintha csak az ország rothadását szimbolizálná... a titokzatos kór terjedni kezd.. drámai gyorsasággal, szinte megállíthatatlanul... a következmények katasztrofálisak... az éhező, nyomorgó tömegek szinte szabad prédájává válnak, mert az urak csak saját létük megmentésre törekednek, a szükséges intézkedésekkel mit sem törődve....

"Kardélen táncol", használjuk szófordulatként a rendkívül veszélyes, ingatag helyzetre....de nem igazán gondolunk az eredetére.....
KÉP: Íme, a sámán épp ezt teszi szó szerint, mi pedig ledöbbenünk..... Elementáris erővel hat ránk!
Főként, hogy tudjuk, a "járvány" terjedésére teljesen hatástalan.....
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 11:16:05 8/10
(235541/239047)
Off
Kingdom

Spoiler

A bajt tovább tetézi, hogy a regnáló uralkodó súlyos betegségbe esett. A Királyné megakadályozza, hogy bárki is meglátogathassa, még a Koronahercegnek sem lehetséges! A napok egyre telnek, nő a bizonytalanság a Király állapota felől. A nagy titkolózás miatt óhatatlanul ott kezd lebegni a kérdés a levegőben: Vajon él-e még egyáltalán?

Az Idő fontos tényező a hatalmi harcban, hiszen a Királyné terhessége előrehaladott, bármely napon megindulhat a szülés... ha pedig megszületik egy újabb királyi gyermek... és fiú, akkor a jelenlegi Koronahercegnek már nem csak a Király életéért kell aggódnia, hanem a sajátjáért is!

KÉP: a Király... és az ő rejtélyes betegsége
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 10:55:12 8/10 Előzmény edimir
(235540/239047)
Off
Kingdom

Spoiler

A lemaradt kép pótlása.... Hiába, mire hajnalban mind a 6 rész végére értem, már szétcsúsztak kicsit a dolgok a fáradtságtól...:(
KÉP: Jo Hak-Joo, a királyné apja, a klán vezetője
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 04:54:36 8/10
(235539/239047)
Off
Kingdom

Spoiler
Joseon bajban van,,, történelmét tekintve nagyon nem is várunk más,t Itt is egy klán igyekszik a királyi hatalmat elorozni...A Királyné a klánból származik, így gyermeke is királyi utódként klánját erősíti.
KÉP: Jo Hak-Joo, a királyné apja, a klán vezetőke
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 04:46:38 8/10
(235538/239047)
Off
Kingdom

Spoiler
KÉP: - felirat - mint láthatjuk, úgy kell felnőnie, hogy csak magára számíthat... Szüksége is van erre a leckére, erre a hozzáállásra..... nem elég csak rúlélni, mások megmentése is fontos...
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 04:42:51 8/10
(235537/239047)
Off
Kingdom

Spoiler
Nagyon friss, hiszen 2019. január 25-én adták le a 6 részt egyben. így az időeltolódás miatt szinte a koreai nézővel közel azonos időben láthattuk.

Ez is a Joseon-korban játszódik, hogy ezen belül mikor... ez szerintem lényegtelen, sokkal egyetemesebb a mondanivalója, hogy egyetlen konkrét történelmi időhöz/uralkodóhoz akarjuk mindenáron kötni.

KÉP: - felirat - lecke a Koronahercegnek arról, hogy mi is a kötelessége
8/10
edimir 2019 jan. 26. - 04:35:21 8/10
(235536/239047)
Off
Kingdom

Spoiler

Sosem hittem, hogy egyszer egy zombis filmet fogok megnézni, de van akiért még erre is hajlandó lettem. Ju Ji-Hoon kedvéért megtettem, hiába, aki az Along With the Gods filmekben játszott, csak nem megy bele vmi ócska sorozatba.... legalábbis feltételeztem. A Kingdom mindössze 6 részes minisorozat.
Bevallom, hogy sok szempontból meglepett.... az, hogy fantasztikusan jól kameráztak, az talán a legkevésbé, hogy pazar a szereplőgárda, még ez sem... de hogy ilyen drámai feszültséget fogok kapni, ilyen építkezést... és ilyen lezárást... húúúúúúúúúúúú... megérte fennmaradni, egyvégtében megnézni! Még szerencse, hogy februárban jön a 2. évad... azaz lesz folytatás!:)

Ismertető itt: https://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_(South_Korean_TV_series)
Itt láthatod a sorozat plakátját is.
Ha Illiona megdicsérte a The Crowned Clown plakátját, akkor szerintem a Kingdomé is megérdemel némi méltatást....

A részeket felvezető képsor sem akármilyen, nagyon látványos és roppant hatásos....
KÉP: én ebből vágtam ki....
8/10
edimir 2019 jan. 25. - 18:41:49 8/10
(235535/239047)
Off
The Last Empress/ Empress's Dignity - női karakterek
Spoiler

KÉP: Empress Dowager Kang - az Anyacsászárné
Érdekes ez a sorozat.... fikcióra épül, s vhogy egy kicsit meseszerű is egyben... Mintha azt mondaná a nézőknek, gyere, játszunk együtt egy "mi lenne, ha" játékot.... S mert játszunk, ezért a szereplők kicsit kikacsintanak ránk, kicsit eltúlozzák az alakítást, a mimika, a mozgás, a szituációk esetében néha érezzük, tettek még rá egy plusz lapáttal. Ez ad sajátos hangulatot, olyan humort, ami a szörnyű tetteket oldja.... nem válnak nyomasztóvá, nem telepednek hangulatában a sorozatra ... s a "negatív" szereplőket is bizony megkedveljük. Tipikusan ilyen az Anyacsászárné.

Hmmm, a The Crowned Clown Özvegy Királynéja unalmas tucat intrikussága a poros nyomába se léphet ennek a ragyogóan színes karakternek. Mert bizony élvezzük, ahogy pillanatról pillanatra változtatja "arcát" az Anyacsászárné.

A császári családon belül ő fogja a gyeplőt vaskézzel, irányítja a fiát, a császárt. Roppant hiú, az örök fiatalság és szépség megszállottja, no, meg a pénzzé.... Nincsenek erkölcsi skrupulusai, ha bárkit el kell tüntetni az útjából. Kitűnően ért a látszat megteremtéséhez, a társadalom szemébe port hinteni.
Kezdetben azt tapasztaljuk, hogy a vitákban villámgyorsan kapcsolt, vált érvelést, hengerel le.

Aztán a sorozat előrehaladtával egyre nehezebb manővereznie, egyre nehezebb előbb az első feleséget, aztán a Császári Szerető, majd az ifjú császárné jelentette kihívást leküzdenie.

A mimikája félelmetesen erős, mindent kis rezdülése köteteket mesél. Nem Mishil-féle szemöldök felhúzás, annál változékonyabb és kevésbé sejtelmes... ő kiadja magát a nézőnek, engedi, hogy a megtévesztő kifelé szánt főhajtás közben észrevegyük a"most vertem át mindenkit a színlelésemmel" kaján mosolyt. Vhol kalapot emelünk előtte, ahogy képes megcsavarni a nyilvánvaló hazugságot, hogy az igazságnak tűnjék, sőt, ő kerüljön ki úgy a helyzetből, hogy vádlottból vádló lehessen.
Nem bölcs, csak amolyan igazi fineszes, megvan a magához való esze... és az vág is.... kivágja a nehéz helyzetekből!:)))))))))))))))))))))))))

Önzésében maga teszi tönkre a császári családot, nyit utat azoknak, akik a csúcsra törnek. Csak a saját túlélése érdekli, ami látszólag jelenlegi hatalmának megőrzését szolgálhatja. De ezek hosszabb távú kihatásaival, az így keletkező károkkal már nem foglalkozik, fel sem méri őket. Olyan tűzoltó, aki mindig az éppen fellobbanó szikrácskákat igyekszik eltaposni, miközben a tűz gócpontjára éppen miatta ömlik folyamatosan az olaj.....
8/10
edimir 2019 jan. 25. - 17:39:39 8/10 Előzmény edimir
(235534/239047)
Off
Spoiler

KÉP: Grand Empress Dowager Jo - a Császári Nagyi:)

A császári család legidősebb tagja, ő adja ennek a családnak az igazi méltóságot, legitimitást. Egyfajta "híd"---- híd, mely összeköti a múlt tradícióját a modern korral , de híd az emberek felé is. A hatalom magasában ő képviseli az erkölcsi felelősséget a császári család társadalomban betöltött szerepéért, miatta hisszük, hogy ennek az alkotmányos császárságnak esetleg lehet keresnivalója a modern Koreában.
Bár látszólag a napi ügyek intézést átengedi az Anyacsászárnénak, de amikor kell, akkor van bátorsága és tartása ahhoz, hogy megmutassa, igenis tud a hatalmával élni, ha kell.

Imádjuk, amikor csak egyszerű idős hölgyként kipróbálja az élet apró örömeit. Őszinte, kíváncsi, belevaló!:)))))))))))) Mi is hozzá fordulnánk tanácsért, vigaszért... szívesen kószálnánk vele Szöul utcáin.....

De azért ott van mögötte a múlt felhalmozott bölcsessége és tapasztalata, nem szenilis, gyermeteg nénike.... képes nagy távlatban reálisan gondolkodni, s meghozni a súlyos döntést is.
Igazi nagyformátumú vki, akinek súlyát nem a betöltött helye adja, hanem ő képes pozíciójának súlyt adni....

Minden porcikájában hiteles előttünk, az őt megformáló színésznő kitűnően oldotta meg a kettősség harmonikus egységét. Egyszerűen muszáj szeretnünk és tisztelnünk!:)
8/10
edimir 2019 jan. 25. - 16:39:00 8/10
(235533/239047)
Off
Spoiler

KÉP: Seo Kang-Hee, A-ri hercegnő "nevelőnője"
Emlékszem, amikor először megláttam, kicsit meg is sajnáltam a magas vékony alakot, aki a kis hercegnő árnyékaként roppant illedelmesen, szinte észrevétlenül járt-kelt a palotában, kitéve a szolgákkal lekezelően bánó kis hercegnő ridegségének. Igazi tökéletes nevelőnőnek tűnt, amolyan elkötelezett vénkisasszonynak nézhettük volna, aki kizárólag a rábízott előkelő csemete megfelelő nevelését tartja élete céljának. Mint aki, teljesen feloldódik ebben a feladatban, nincs saját élete, vágyai... amolyan savanyú kis kóró.....

Ő a tipikus "alamuszi macska"! A történet előrehaladtával az észrevétlenségből elő-előlép. Rá kell jönnünk, hogy nem tart igényt a sajnálatunkra... átejtett bennünket (is)! Igazi álcázóművész, a köpönyegforgatás bajnoka... és "túlélőnek" sem utolsó.... A szerény alázatosság máza mögött hallatlan ambíciók, kőkemény elszántság bújik meg. A nagy cél érdekében gátlástalan, kiválóan felismeri , ha vből előnye származhat, és kíméletet nem ismerve csap le a lehetőségre. A környezetét maximálisan képes kihasználni, mindig tudja, kinek mikor mit kell mondania, hogy elnyerje támogatását, esetleg manipulálja a célja érdekében.

Isten óvjon tőle bennünket, mert érezhető benne személyiségében rejtőző kegyetlenség. Ez az alamuszi macska nem csak nagyot ugrik, de képes karmolni is... ez nem csak amolyan kis felszíni karmincálást jelent, hanem a megsemmisítő szétmarcangolást.

A savanyú kóró bizony képes a testét is ügyesen felhasználni... s egyszer csak rá kell jönnünk, hogy a női fegyvert nagyon is szakértő módon tudja bevetni.

Ennél a sorozatnál többször jártam úgy, hogy "negatív" szereplőket is vhol megkedveltem, de őt egyszerűen képtelen voltam, egy megmagyarázhatatlan érzett, vmi belőle áradó hideg mindig visszatartott tőle.... Lám, most, amikor kiderült múltbéli tette, vhogy igazolást nyert a fenntartásom vele szemben, a sorozat talán legsötétebb figurája...

8/10
edimir 2019 jan. 25. - 00:53:49 8/10
(235532/239047)
Off
The Last Empress/ Empress's Dignity
Időközben letölthetővé vált a 37-38. rész is.... természetesen meg kellett nézni!:)))))))))))))))
Hmmm, még 10 rész van hátra... úgy tűnik, eddig sikerült kitölteni, megtartani a lendületet, fenntartani az izgalmat.....

Most csak egy kis...
KÉP: befagyott tavat hozok a palotából.... Lám, így is lehet tükröződni!:))))))))))

Aztán nehogy hajnalban csúszkálni kezdjen itt nekem rajta vki!:)))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 24. - 22:45:55 8/10
(235531/239047)
Off
Spoiler

KÉP: Vegyük elsőként Sojin hercegnőt, a császár húgát!
A sorozat elején egyszerűen kirázott tőle a hideg, annyira idegesített... alig bírtam elviselni a képernyőn... Igazi buta, elkényeztetett libának tűnik, aki se viselkedni, se öltözködni nem tud. Állandóan vibrál, kapkodva rendezkedik, holott semmihez sem ért és semmit se ért! Ha csak kinyitja a száját, már attól falra mászni, de már a látványa is borzolja az idegeinket az összhatásában csiricsáré frizura és divatmajom öltözékével, túlzott sminkjével. Ridegnek, mások iránt érzéketlennek tűnik a cseppet sem hercegnői megjelenés mögött. Az egész egy zavarodott, izgága elszállt nőt sejtett, aki előkelő származása ellenére is ostoba és primitív. Én kezdetben ki nem állhattam...

Aztán láss csodát, később már elviseltem... és igen, ha nem is lett a szívem csücske, de egyre szimpatikusabbá vált. Lassan belátunk a királyi áruházat amolyan privát játszótérként kezelő, divatőrült álarca mögé... és ott találunk egy roppant naiv, kicsit butuska nőt, aki annyira vágyik arra, hogy szeressék... Persze ki nem?!:) De mégis... szinte megsajnáljuk, ahogy szinte csüng Na Wang-Sik-on, a testőrön. Oly könnyen befolyásolható, oly könnyen irányítható, hogy a tisztességes testőr épp ezért érzi rosszul magát, hogy ki kell használnia a rajongását.

Sojin nagyon kilóg a császári családból.
Nincs meg benne a fivére érzéke az eleganciára, nincs meg benne a többiek intelligenciája, képtelen a hercegnői méltóságnak még csak a közelébe is kerülni. Igazából az élete kudarcok sorozata. Elvált, a tényen kívül nem sokat tudunk a korábbi házasságáról, de az, hogy a divatmániába menekült, elég sokat sejtet a házasságának mibenlétéről. A családon belül nincs respektje, senkit nem érdekel se a véleménye, se a vágyai, egy családtag, akivel nem kell különösebben törődni, csak alkalmanként terelni rajta, ha épp slamasztikába került.

A sorozat előrehaladtával kezd egy kicsit kinyílni, Ssu-Ni császárné üdítő természetes melegsége és a Testőr figyelmessége kezdi felszínre hozni énjének szinte kislányosan naiv, kedvesebbik részét. Olyan, mint aki most éli át az első szerelmet... kicsit mérséklődik a vibrálása, törődni kezd másokkal....
S rájövünk, egész rendes emberke, csak senki nem segített neki igazán eddig, hogy megtalálja a helyét a világban.... A császári családból azzal is kilóg, hogy nincs benne hatalmi ambíció, sem ártó szándék, jóhiszemű és bizalommal teli.... Ezért is sajnáljuk már előre, amikor majd rá kell eszmélnie családtagjai igazi arcára, tetteik szörnyűségére, arra, ahogy őt (le)kezelték.
8/10
edimir 2019 jan. 24. - 22:01:08 8/10
(235530/239047)
Off

Hmmm, milyen érdekes... hétfő/kedd a The Crowned Clown... aztán szerda/csütörtök a The Last Empress... ahogy egymás után nézi az ember a két sorozatot, óhatatlanul jönnek fel benne apró összevetések... Persze erre mondhatnánk, hogy a körtét az almával, de mégis kikívánkozik belőlem...

Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a The Crowned Clown-ban mintha megelégedtek volna a nagy ötlettel, az álkirály szerepeltetésével, az ebből adódó bonyodalmakkal, de a karakterek nincsenek igazán kitöltve... lötyög rajtuk a Joseon-kori kosztüm.... Olyan semmilyenek igaziból. A női szerepek eléggé gyengécskék... az Özvegy Királyné semmiben nem haladja meg a szokott intrikust, az ifjú Királyné pedig a csendes, bájoskát testesíti meg, nem túl megerőltetően, alkalmanként a felragyogtatott mosoly, máskor a szolid serteperte a király körül.... a Bohóc húga sem visz bele túl sok egyediséget a maga karakterébe... S ha a női szerepek haloványak, hát akkor a férfiakéról sem mondhatok sokkal több jót...Egysíkú, kiszámítható mind a karakter, mind annak megjelenítése...

Tudom, a romantikára vágyóknak ez nem igazán tűnhet fel, hiszen a kedvükbe jár a sorozat.... de mégis, amikor a Last Empress izgalmasan összetett karaktereit próbáljuk megérteni, élvezzük a kissé túlzó, de a szerepben valósággal lubickoló színészek játékát, akkor érezzük az eleven lüktetést a párbeszédekben, a konfliktusokban... nem folyik szét az egész lagymatag negédességben....nem andalít, hanem felpezsdít.....
Nézzük meg tehát a nőket a Last Empress-ben kicsit jobban, mindjárt kiviláglik a két sorozat közötti kontraszt!

KÉP: a NŐK a Last Empress-ben
8/10
edimir 2019 jan. 24. - 02:17:34 8/10
(235529/239047)
Off

Szerencsére WViki szinte azonnal hozza a fordítást. Nagy köszönet érte neki! Így legalább sokan bekapcsolódhatnak a megnézésébe. Megéri belevágni... s ha belevágtál, akkor folytatni!:))))))))))

KÉP: Végre a sorozat nyitó képsorára is fény derül, megtudhatjuk az 1. rész óta izgalomban tartó rejtély megoldását, ki is lehet a megtalált holttest a nyakékkel?

Ha vki érdekel az előbbi dal nyers fordítása (ahogy a google "kidobta")
Miért találkoztam veled most?
Jobb lehetne egy másik napon
Váratlan napok
Ez fáj, hogy nem alszom
A könnyek, melyeket tanítottál nekem
Győződjön meg róla, hogy nevet.
Milyen lenne?
Többet kellett volna adnom
Nem fogom bántani a meleg szívedet
Boldog ember Ha én voltam
Miért találkoztál itt?
Jobb lehetne máshol
A napok, amikor még a szél is
Szintén hiányzik még több fájdalom
Egy olyan szív, amely még nem érte el
Nem tudtam, mielőtt megsérültem.
Milyen lenne?
Többet kellett volna adnom
Nem fogom bántani a meleg szívedet
Boldog ember Ha én voltam
Egyre világosabb az idő.
Felhős a szívem megtelt
Még ha nem is tudod tartani
Együtt leszek.
Milyen lenne?
Ha egy kicsit hamarabb kiderült
Köszönöm a szívedet
Ha egy lépést vársz előre
Az eredeti dalszöveg itt található: https://lyricsterjemahankdramaost.blogspot.com/2018/11/jang-deok-cheol-what-would-it-be-last.html
8/10
edimir 2019 jan. 24. - 01:36:48 8/10 Előzmény edimir
(235528/239047)
Off

Ideje, hogy kicsit áttekintsük, hol is tart jelenleg a sorozat így a 36. rész táján.
A felvezető hsz-em róla: január 01. 04:51:21 (238097/238341) - Hmm, lehet, hogy most sem pontos a "válasz" hivatkozása a rendszerben....
Kicsit ráhangolódásként hallgassunk bele az OST-ba.... egy csendes, szomorkás dal....
https://www.youtube.com/watch?v=pyQhMwZ2vAU

Bizony átnyúlott az új esztendőre a sorozat, legalább szerda és csütörtök éjjelenként /hajnalonként a maga különleges világával nyújt szórakozást....
Furcsa sorozat, kiemelkedően jó színészi alakításokkal és egy igazán érdekes forgatókönyvvel... ami garantáltan mindig meg fog lepni.....

KÉP: mint az első ismertetőnél... a 36. résznél is igaz, nagy játszma a táblán és az életben....
8/10
edimir 2019 jan. 24. - 00:51:21 8/10 Előzmény edimir
(235527/239047)
off
The Crowned Clown - 6. rész

Mivel főszereplőink a fesztivál kavalkádjában keveregnek úgyis....
KÉP: itt a Királyné által készített gyömbéres tea, ami jó a megfázásra!:))))
Egészségetekre!:))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 21:35:46 8/10 Előzmény Illiona
(235526/239047)
off
The Crowned Clown

"én is megnéztem ma az 5-6 epizódot, de mintha másik sorozatot néznék."

Nem értem, hogy mire gondoltál?
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 21:27:42 8/10 Előzmény Illiona
(235525/239047)
off
The Crowned Clown

Ha még emlékszel, én pont ugyanezt kérdeztem a sorozat indulásakor... mire használják a többlet időt, amivel a mozifilmnél hosszabb a sorozat?
Kb, arra, amit írtál...
1. romantikus szál a Bohóc és Királyné között
2. udvari intrikák
- Özvegy Királyné
- Királyi Rokon
- Bal Államtanácsos
3. reformok az ország érdekében
4. néhány látványos esemény
5. esetleg vérfrissítésként néhány új szereplő belépése... lásd Matekzseni....

Nekem a Moon Drawn by Clouds sorozat jutott az eszembe... mert csináltak egy romantikus komédiát kosztümbe bujtatva... és lám, akkoriban vevők voltak rá a nézők.... de azóta X+Z ilyen készült, jobb v. gyengébb... az az érzésem, hogy ez is közéjük fog tartozni....

a plakát... tényleg jó, ahogy a kiterített királyi köntösön áll a Bohóc az álarcával... a vöröse szinte lángol.. a királyi köntös szabályos és statikus, míg a rajta álló csupa dinamizmus és sejtelmesség....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 21:02:52 8/10
(235524/239047)
off
Spoiler

Kicsi a világ! A forgatókönyv/Sors szeszélye összegabalyítja azok útját, akiknek nem kéne most összefutniuk....
KÉP: A zavarodott Király kiszabadulva csatangol a város utcáin... lemaradozva a nyomában ott a kislány, a Bohóc húga, aki "bátyját" szeretné utolérni... és természetesen a Bohóc és a Királyné kézen fogva....
A Kislány szólongatására mindkét férfi felfigyel... s a tekintetek a kislány felett összetalálkoznak... Királyé és Bohócé....

Hogy ebből mi est??????????? Egy hát múlva megtudhatjuk.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:53:28 8/10
(235523/239047)
off
Spoiler

Korábbi tetteink a fejünkre szállhatnak vissza. Így jár a Bohóc is, aki még a sorozat elején bohózatában a királyt csúfolta bujaságáért...
KÉP: most a Királynéval együtt épp egy hasonló előadást látnak...S míg a közönség jókat derül a vaskos humoron, addig a Bohóc átérzi, hogy milyen kellemetlen lehet mindezt a Királynénak látnia....
Ezért elfut vele ... Szegény Királynénak ne kelljen látnia, ahogy kigúnyolja az előadás a fájdalmát és megaláztatását, ingatag helyzetét, amibe a tőle elfordult királyi férje sodorta..... A Király helyett is szégyenkezik a Bohóc....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:43:17 8/10
(235522/239047)
off
Spoiler

A Bohócnak eszébe jut, hogy húga felől tájékozódjon, így a városba megy érdeklődni...
A gyógyuló Királyné türelmetlenül siet vissza a Palotába , hogy a szeretett királya mellett lehessen újra....
Mindketten a városban éppen folyó fesztiválra is kíváncsiak...
KÉP: így futnak egymásba véletlenül.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:38:59 8/10
(235521/239047)
off
Spoiler

A Bohóc nem csak Főtitkárát, de a Királynét is kénytelen nélkülözni

KÉP: Mivel orvosi javallatra annak el kell hagynia a Palotát, hogy vidéken gyógyuljon....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:36:30 8/10
(235520/239047)
off
Spoiler

S ha még ennyi nem lenne elég a királyi pár elleni intrikából....
KÉP: egy kiképző táborba csöppenünk, amit a Királyi rokon vezet, aki a trónra áhítozik...

Érdekes az eset, aminek tanúi lehetünk, két új tagfelvételre jelentkező is elbukik a vizsgán, arra késztetik őket, hogy egymással harcoljanak.. bíztatván, hogy az életben maradó felvételt nyer....
Ami érdekes, hogy a társadalom legalsó rétegeiből érkeztek... egyikük rabszolga, a másik hentes (Dong Mae óta erre külön felfigyelünk!)... amivel kecsegtetik a felvételt nyerőket, hogy paraszti státust kapnak!

Nos, elég veszélyesnek tűnik ez a kiképző tábor, egy király elleni majdani lázadás katonai magjává válhat.....A lelepleződéstől nem tartanak, hiszen hivatkozhatnak arra, hogy az országhatárt akarták csak védeni....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:26:24 8/10
(235519/239047)
off
Spoiler

A Királyné megbetegedése mögött az Királyi Özvegy áll. Korábban termékenyülést gátló virágteát küldött a Királynénak, az gyengítette le.

KÉP: a királyi Orvos természetesen tájékoztatja a fejleményekről... s megnyugtatja, a Királyné nem eshet teherbe....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:20:53 8/10
(235518/239047)
off
Spoiler

KÉP: egy királyi törlőkendő Crutiának, hogy a leltárba felvegye... steril, a Bohóc bár szerette volna, de nem merte a Királyné homlokáról a verejtéket felitatni vele.....
aggódnia érte szabad, megérintenie nem!
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:16:30 8/10
(235517/239047)
off
Spoiler

KÉP: Ráadásul még a Királyné is megbetegszik.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:15:12 8/10
(235516/239047)
off
Spoiler
A seb veszélyes, ám mégsem hívathatnak hozzá orvost, nehogy kitudódjon a dolog... így kénytelenek a Királyt is ápoló szerzetesért üzenni...
KÉP: aki az erősen vérző sebet ellátja

Sokszoros a probléma... a szerzetesnek el kellett jönnie a Király mellől... a Bohóc a Főtitkár gyógyultáig elveszíti fontos tanácsadóját, egyedül kénytelen döntéseket hozni.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:09:49 8/10
(235515/239047)
off
Spoiler

KÉP: A Királyi Főtitkárt eközben leszúrja a koldusok egyike, akiknek épp alamizsnát adott....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:07:57 8/10
(235514/239047)
off
Spoiler

Ezúttal sikerül a kislánynak jobban szemügyre vennie a rejtélyes alakot

KÉP: az ajtó hasadékán át, mintha bátyját vélni felfedezni......
Ajaj, mi tudjuk, hogy az valójában a zavarodott elméjű lábadozó Király! Mi lesz ebből?????
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:04:56 8/10
(235513/239047)
off
Spoiler

Eközben a Bohóc Húgát nem hagyja nyugodni a korábban látott titokzatos épület... és annak még titokzatosabb lakója... Rőzsegyűjtéskor elszökik
KÉP: hogy utánajárjon a rejtélynek....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 20:01:53 8/10
(235512/239047)
off
Spoiler

Miután a királytól a megaláztatásra nem kap semmilyen kárpótlást, sőt az ledorongolja azért, hogy mennyire nem törődik a néppel....
KÉP: a Bal Államtanácsos forró indulattal, de hideg fejjel terveket kezd szőni hazatérve....
Illiona 2019 jan. 23. - 19:57:41
(235511/239047)
A Koronás Bohóc
én is megnéztem ma az 5-6 epizódot, de mintha másik sorozatot néznék.
Maga a történet olyan kis megszokott, mi uj van ebben?
És a szerelmi szál is milyen? olyan bugyutácska.
Ezt eddig egy jó közepesre értékelném, ha nem lenne még 10 rész hátra.
Mivel fogják vajon kitölteni?
A királyné és az álkirály nagy nagy vágyódásával? ez lesz a 16-ból 3-4 óra.
A különböző frakciók vetélkedése a hatalomért, meg a király befolyásolásának lehetőségéért - pont ugyanugy mint 2000 évig egyfolytában: ujabb 3-4 óra.
Volt egy vadászat, ami jó volt, és lesz még egy (megigérték) : oké, ez rendben is van, ez érdekes volt.
Hogy a bohóc húga mit kavar ott az erdőben az egyáltalán nem érdekel, semmilyen szinten.
Tudni lehet előre, hogy összeakad az eredeti királlyal, és lesz valamiféle románcocska, de ezt másoknak tették a sorozatba, nem nekem.
Ami viszont sokat sejtet az a cim: koronás bohóc....
Ez azért elgondolkodtató. Vagyis marad bohócnak a bohóc örökké? Nem túl biztató.
És bár csak közepesre értékelném, azért nézem továbbra is: azzal a reménnyel hogy a következő epizód már jobb, ötletesebb lesz!
Amiben viszont messze felülmulja magát a sorozat: az a plakátja! Nagyon jó, mostmár értem, hogy miért!
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:57:25 8/10
(235510/239047)
off
Spoiler

A vesszőzés ismerős már nekünk történelmi és mai sorozatokból egyaránt...
KÉP: szaporodnak a csíkok a lábszáron, míg a száz ütést ráméri a Bal Államtanácsos a fiára... törnek a pálcák...
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:52:35 8/10
(235509/239047)
off
Spoiler
A király látszólag kegyet gyakorol. Az apa érdemeire hivatkozva eláll attól, hogy a Ming Kódex, azaz a törvények alapján büntesse meg a fiút.
KÉP: - felirat - helyette az apát alázza meg azzal, hogy neveletlen fiát kell önkezével megreguláznia nyilvánosan..... Ez igazi szégyen, nagy presztízsveszteség...
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:46:51 8/10
(235508/239047)
off
Spoiler

KÉP: A Bal Államtanácsos fiát hozzák a király elé az ítélethozatal meghallgatására....
Matekzsenink arcán kaján mosoly terpeszkedik!:)))))))))))))) Ez a mosoly kikövetelte a képkockát!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:42:58 8/10
(235507/239047)
off
Spoiler

A Bohóc örül, hogy a gyilkosságra való felbujtás vádja módot ad neki, hogy húga megerőszakolóján végre bosszút állhasson. De a Főtitkár lelohasztja a lelkesedését. Hiába születik elmarasztaló ítélet az ügyben, a Bal Államtanácsos túl nagy hatalommal rendelkezik, el tudja érni, hogy a törvényt kijátszva amnesztiát kapjon a fia.

KÉP: felirat- szerencsére a Főtitkárnak akad egy remek ötlete!:)))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:37:04 8/10
(235506/239047)
off
Spoiler

Matezsenink nem éri be ennyivel. Elmondja, hogy előző este az életére törtek.

KÉP: felirat - sőt a Bal Államtanácsos fiát nevezi meg a bérgyilkos megbízójaként....
Itt idéződnek fel a merénylet képsorai... kiderül, hogy a királyi testőr védte meg Matekzseninket, az élve maradt bérgyilkost pedig a Főtitkár veszi rá egy kis pénzzel, hogy hazudjon a megbízójának....A megtévesztési manőver tökéletesen sikerül. Az ellenség mit sem sejtve megnyugodott, hogy végleg megszabadult a Matekzsenitől és a lelepleződéstől....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:30:04 8/10
(235505/239047)
off
Spoiler

KÉP: A Bohóc természetesen egy kukkot se ért a tekercsen szereplőkből, de a Főtitkár szemjelétől megnyugodva bejelenti, hogy elfogadja a bizonyítékot, az Adóügyi Miniszter helyett a Személyzetiügyek Miniszterét marasztalják el.
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:26:25 8/10
(235504/239047)
off
Spoiler
KÉP: - felirat - Nem véletlen a hitetlenkedő felhang, bonyolult számításokat igényelt a bizonyítás, de Joo Ho-Geolt nem véletlenül tartják matekzseninek... nem véletlenül tartott tőle annyira a Bal Államtanácsos.
Hmm, az alsó képen látható a bizonyíték, a számítások. Lehet ellenőrizni és utána számolni!:))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:21:28 8/10
(235503/239047)
off
Spoiler
A Királyi Főtitkár nem egyedül érkezik....magával hozza a Matekzsenit is...
KÉP: - felirat - aki talált bizonyítékot a visszaélésekre.
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 19:17:53 8/10
(235502/239047)
off
Spoiler

A másnap reggel nehéznek ígérkezik. Most kerül sor az Adóügyi Miniszter esetének kivizsgálására a Palota tanácstermében.
Az Adóügyi Miniszter igyekezett az iratok alapján nyomára bukkanni a sikkasztásoknak, adócsalásoknak. De az iratokat a Személyzeti Minisztérium lefoglalta és elvitte, mondván, hogy túl sokáig tart az Adóügyi Miniszter vizsgálata, fennakadást okoz az új tisztviselők kinevezésében.
Most tehát nem kisebb a tét, mint a Bal Államtanácsos és frakciója szemében szálkát jelentő Adóügyi Minisztertől megszabadulni a vádakkal egyetemben... két legyet egycsapással!
Természetesen összehangolt felszólalásokkal igyekeznek a királyra nyomást gyakorolni. Az Adóügyi Miniszter meghátrálásra kényszerül, felajánlja lemondását, de az ellentábor a fejét követeli....

KÉP: a Bohóc komoly bajban, hiszen fontos támasza az Adóügyi Miniszter... szerencsére érkezik a felmentősereg: a Főtitkár!:))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:57:51 8/10
(235501/239047)
off
Spoiler

KÉP: Apuci tanácsára ellenőrzi a bérgyilkos állítást. A Matekzseni valóban a hullaházban van a többi holttest között kiterítve.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:55:56 8/10 Előzmény edimir
(235500/239047)
off
Spoiler

Még az előző részben a Főtitkárral való találkozóra igyekvő Matekzsenit megtámadták-
KÉP: a bérgyilkos jön jelenteni a Bal Államtanácsos fiának, hogy a megbízást elvégezte....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:52:29 8/10 Előzmény edimir
(235499/239047)
off
Spoiler

KÉP: már 1 órája tart a csuklás makacsul, de a Királyné távozása hirtelen elvágja.... immár nincs rá szükség! A Bohóc megúszta a csók okozta kínos helyzetet, hát csak kikecmergett belőle!:))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:49:05 8/10 Előzmény edimir
(235498/239047)
off
Spoiler

Nagyon segítőkész és kreatív az öreg....
KÉP: - felirat - a harmadik tanács már roppant fárasztó.... no, nem annyira a testnek, mint inkább agyilag!:)))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:45:56 8/10 Előzmény edimir
(235497/239047)
off
Spoiler

Mivel a csuklás nem áll el...

KÉP: az Eunuch a levegő visszatartását kombinálja a nyelv megfogásával új tanácsában.....:))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:44:12 8/10
(235496/239047)
off
Spoiler

A királyi lakosztályba visszatérve az Eunuch is bekapcsolódik a csuklás feletti konzíliumba...
KÉP: - felirat - első tanácsa roppant ismerős, kapásból mi is ezt mondanánk!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:42:10 8/10 Előzmény edimir
(235495/239047)
off
Spoiler

KÉP: Mivel a királyné a másik nyitott szemében nem lelkesedést, inkább döbbenetet lát, így maga is elszörnyed merészségén... mentegetőzni kezd... a kínos helyzetet a Bohóc csuklása menti meg... mindjárt van, amiért még jobban lehet aggódni... Őfelsége egészsége!:))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 18:38:51 8/10 Előzmény edimir
(235494/239047)
off
Spoiler

Akkor hát jöjjön a folytatás!:))))))))))))))))

KÉP: itt hagytuk abba... a Bohóc szeme nyitva!
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 12:21:01 8/10 Előzmény edimir
(235493/239047)
off
The Crowned Clown - matekzseni és a magyar történelem

Az 5. részben bukkant fel a semmiből a törvénytelen származású matekzseni, aki nélkül képtelenek lennének a megfelelő számításokat elvégezni az adóreformhoz.

A magyar történelemben is szerepelt egy a számolásban rendkívül járatos vki, aki ennek köszönhette felemelkedését, de ma mégsem a matematikai ismeretei miatt ismerjük és emlékezünk meg róla hálás szívvel.

Ki ő? Zsigmond király legtehetségesebb hadvezére, aki 18 alkalommal győzte le a törököt. Neki köszönhetjük a törököt több mint száz éven át feltartóztató kettős végvárrendszer kiépülését az ország déli határán. Ő Filippo Scolari, de mi általában inkább Ozorai Pipóként emlegetjük.

Lássuk hát a matekot!:))))))))))))))
A kezdet:
"Pipo, családi nevén Filippo Scolari, 1369-ben a firenzei köztársasághoz tartozó Tizzanóban született. Családja ekkorra már elszegényedett, erre utal, hogy nevük nem szerepel a firenzei nevezetes famíliák között. Életrajzírója, Poggio szerint is „szegényen éltek”. Filippo számára a felemelkedést valamely szakma elsajátítása vagy az üzleti élet kínálta. Tizenhárom évesen került inasként egy kereskedő mellé. Szerencséjére gazdája, Luca Pecchia Firenze egyik köztiszteletnek örvendő, jelentős polgára volt. Neve a város határain túl is ismerősen csengett. A módos üzletemberrel eljutott Németországba, majd Budára került. A budai olaszok selyemmel és fűszerekkel üzleteltek. Boltjaik az Olasz (ma Országház) utcában, a város legelőkelőbb részén sorakoztak. Mivel főleg drága fényűzési cikkeket árusítottak, ügyfeleiket elsősorban a királyi udvar előkelői jelenthették.

Hogy miként került a fiatal Scolari a Kanizsai család szolgálatába, arról Poggio leírásában a következők olvashatók: „Zsigmond király kincstartója, Kanizsai Miklós Pecchiához jött bevásárolni. Látva, hogy Pipo milyen ügyesen intézi Pecchia számadásait, és mily gyors észjárású, nyomban megkérte, adja át neki a fiút, azt ígérve, hogy saját fiaként fogja nevelni. Pecchia pedig, minthogy igencsak igyekezett elnyerni a kincstartó jóindulatát, és még inkább szeretett volna testvérének, a nagyhatalmú esztergomi püspöknek (Kanizsai János 1387-től volt esztergomi érsek és főkancellár) jóindulatába férkőzni, odaadta a fiút.”

Találkozása Zsigmond királlyal:
"Az életrajzírója úgy tudja, hogy Pipo abban az időpontban látogatott Esztergomba az érsekhez, amikor a király éppen ott vendégeskedett. A lakoma után arról tanácskoztak, hogy egy tizenkétezer lovasból álló hadsereget kellene kiállítani, amely a Szerbiát nemrég (1389-ben) elfoglaló török betöréseitől az országot megóvná. Mivel senki sem volt a jelenlévők között, aki a számoláshoz valamit is értett, és a várható hadiköltségeket kiszámíthatta volna, ezért Filippót szólították. Ő oly gyorsan elkészült a számítással, hogy valamennyien csak álmélkodtak és dicsérték. Zsigmond, aki a kor krónikása, Thuróczy szerint is sok alacsony származású nemest és közrendűt emelt magas méltóságra, úgy vélte, hogy a fiatalember nagyobb dolgok elvégzésére született, az érsek pedig, hogy uralkodója kedvében járjon, átengedte neki Pipót."
Forrás: https://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/100_falu/Ozora/pages/003_a_frigy_melybol_varos.htm

Kedvenc internetes oldalunkon is van róla írás!:))))))))))))))))
https://tortenelmiportre.blog.hu/2015/10/27/ozorai_pipo_471
Ebből csak 1 mondatot emelnék ki: "De ami talán a legfontosabb és döntő érdeme: az ő keze alatt kezdte hadapródként a pályafutását a kor méltán legnagyobb magyar hadvezére Hunyadi János."

KÉP: Filippo Scolari - Ozorai Pipó
Forrás: https://tortenelmiportre.blog.hu/2015/10/27/ozorai_pipo_471
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 06:52:44 8/10
(235492/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))))))))

Nos, nem bírtam megállni, hajnalban meg kellett néznem a 6. részt is.... A The Crowned Clown sorozat bizony tényleg alakulgat... a humor és a bonyodalmak kellemesen társulnak az érzelmes húrokhoz..... De most előbb irány a dolgozó, aztán este jöhet egy kis képes áttekintő....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:59:40 8/10
(235491/239047)
off
The Crowned Clown - 5. rész
Spoiler
KÉP: a gyógyfőzet.... mivel a királyi pár most éppen úgyis mással van elfoglalva... így lenyúltam a főzetet. Ilyen meghűlésekkel, nyavalyákkal teli téli napokon jól jöhet...
Egészségetekre!:)))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:56:29 8/10
(235490/239047)
off
Spoiler

KÉP: a meglepett Bohóc feje pedig főhet, hogy mi lesz ebből..... de aggodalomra nincs ok, a forgatókönyvíró természetesen segít kimászni ebből az édesen zavarodott helyzetből....

A romantika kedvelői elégedetten dőlhetnek hátra üdvözült mosollyal a szájuk sarkában.... "Alakul"... sóhajthatnak fel!:))))))))))))

Igen, alakul a sorozat. Innentől már új, más irányba, mint a mozifilm, ez egyre nyilvánvalóbb...

A szép pár, szép háttér, romantikus szál szent hármassága talán mégsem fullad bele teljesen a szirupba... azért még van más is a sorozatban, ami potenciált jelenthet....
1. A titkár és a titokzatos , a kapcsolatot vele egyelőre nem vállaló csoport...
2. a Bohóc húga
3. a felbukkant matekzseni....

Annyiban igazuk volt a sorozat készítőinek, hogy a mozifilmet nehéz lenne überelni, így vmi más irányt választottak...

8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:45:53 8/10
(235489/239047)
off
Spoiler
KÉP:... és célba ér!:))))))))))))))))))))))

Tessék, az 5. rész végére megkaptuk, most nem jön közbe az Eunuch felbukkanása... megvan a "csattanó"!:))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:43:23 8/10
(235488/239047)
off
Spoiler
KÉP: nincs hezitálás, megtorpanás.... a Királyné itt bizony "letámadja" a védtelen "alvót"!:)))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:41:03 8/10 Előzmény edimir
(235487/239047)
off
Spoiler

KÉP: ha már megvolt a vallomás, akkor jöhet a következő lépés!:))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:39:15 8/10 Előzmény edimir
(235486/239047)
off
Spoiler
KÉP: hmm, vajon tényleg alszik?:)))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:37:06 8/10 Előzmény edimir
(235485/239047)
off
Spoiler

Az, hogy a másik alszik, nem csak érintésre bátorítja fel a Királynét, de...
KÉP: - felirat - a szerelme beismerésére is....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:33:34 8/10 Előzmény edimir
(235484/239047)
off
Spoiler

A Királyné pedig képtelen a kezét kordában tartani....
KÉP: végre megérintheti az alvó arcát.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:30:49 8/10 Előzmény edimir
(235483/239047)
off
Spoiler

Este ismét a gyógyfőzetet használja ürügyként a Királyné, hogy felkereshesse a királyt a könyvtárban, de ezúttal.... alva találja...

KÉP: hmmm, úgy tűnik, a látvány igéző.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:28:26 8/10 Előzmény edimir
(235482/239047)
off
Spoiler

Van, amiben viszont a Bohóc a verhetetlen!:)))))))))))))))

KÉP: a svindliben..... Később társainak válasz helyett inkább felfedi a magyarázatot.... a királyi köntös ujjaiból csak úgy potyognak ki a játékpálcák... De ki is merne egy királyt csalással vádolni!.)))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:24:27 8/10 Előzmény edimir
(235481/239047)
off
Spoiler

Ahhoz, hogy a Bohóc által bevezetendő adóreformot meg lehessen valósítani egy új szereplő felbukkanására van szükség a sorozatban... Joo Ho-geol egy rabszolga anya és egy arisztokrata apa törvénytelen gyermeke, aki bár matekzseni, de természetesen ilyen származással nincs esélye udvari pályán érvényesülni..... Számolási képességét a szerencsejátékban kamatoztatja....

Felkutatják, meg kell jelennie a Király előtt, de bizony nem akarózik kötélnek állni, hogy udvari szolgálatba lépjen... hmmm, még a szokásos tirádákat se halljuk tőle... végre egy kis modortalan őszinteség!:)))))))))))))))))))))))))))))))
A Bohócnem alkalmaz kényszert, helyette inkább felajánl egy partit... aki nyer, annak a kívánsága teljesül. Joo Ho-geol bátran belemegy, hiszen kivételes képességei révén verhetetlen a szerencsejátékban....

KÉP: a Bohóc és Joo Ho-geol partija, amiben ez utóbbi marad alul.....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:11:25 8/10 Előzmény edimir
(235480/239047)
off
Spoiler

A Bohóc húgáért aggódok is megnyugodhatnak... a kislány már van annyira jól, hogy a nagybátyjával az erdőben gyűjtögesse az ehető terméseket.... Eközben véletlenül felfedezi azt a kis épületet, akol az igazi király ápolja a szerzetes.....

KÉP: szerencsére a résen át leselkedve nem látja az ápolt arcát.... Szegénykét alaposan összezavarná....
8/10
edimir 2019 jan. 23. - 00:05:52 8/10 Előzmény edimir
(235479/239047)
off
Spoiler

S ha a romantika kedvelői talán kissé csalódottak is a jelenet végkifejletében, a kultúra iránt érdeklődök egy érdekes adalékkal gazdagodhatnak...

KÉP: - felirat - a Királyné kedvenc költője kínai....
Életrajzáról itt olvashattok.... https://en.wikipedia.org/wiki/Tao_Yuanming
Érdemes vele megismerkedni, hiszen a 20. század kultúrájára is inspirálóan hatott... hitted volna, hogy a beat-korszakhoz is köze van?:))))))))))))))))))))))))))))))))

Illiona, szerette és megénekelte a borivást!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:58:26 8/10 Előzmény edimir
(235478/239047)
off
Spoiler

Hogy a vallomás "válasz" nélkül marad, az csak

KÉP: az Eunuch felbukkanásának "köszönhető"... a meghittséget megtöri az "elefánt"...:))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:55:48 8/10 Előzmény edimir
(235477/239047)
off
Spoiler

KÉP: - felirat - ez bizony egy vallomással felér... az udvart utáló Királyné számára végre van kiért és miért maradni!:)))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:51:39 8/10
(235476/239047)
off
Spoiler

KÉP: Bohóc és Királyné meglepődik ezen a véletlenszerű érintkezésen... mi kevésbé:))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:50:00 8/10
(235475/239047)
off
Spoiler
A gyógyfőzet jó ürügy volt a találkozásra... a találkozás remek lehetőség egy kis beszélgetésre kettesben...

KÉP: ... és természetesen arra is, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz, főként ha egy kis balesetet is beépítenek a forgatókönyvbe...:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:46:44 8/10 Előzmény edimir
(235474/239047)
off
Spoiler

A pihenőt kapó és távozó Eunuch helyébe vki más érkezik....
KÉP: a Királyné a könyvtárba is elhozza a beteg gyógyitalát, amit saját kezűleg készített...
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:44:16 8/10
(235473/239047)
off
Spoiler
Kissé körülményes, hogy az Eunuchnak kell a kínai karaktereket lefordítania, hogy a bohóc el tudja olvasni a rengeteg beadványt...

KÉP: - felirat - szerencsére a sorozat további részei nem végtelen iratolvasással telnek!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:38:05 8/10
(235472/239047)
off
Spoiler

Természetesen a sebesülés helyett meghűlésre hivatkozva lábadozik a Bohóc. Jó ürügy, hogy mellőzhesse a látogatókat. Természetesen a Királynéja ez alól a kellemes kivétel. De lassan muszáj visszatérnie az udvari élethez....
Amint sejthető volt, az államügyek is lassan terítékre kerülnek. A Bohócnak muszáj ebbe is beletanulnia.....

KÉP: - felirat - ... lám, nem is olyan könnyű!:))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 22. - 23:33:18 8/10 Előzmény edimir
(235471/239047)
off
Spoiler
KÉP: ugyebár itt maradt abban az előző rész, a Bohócot leszúrták, hogy a Királyhoz hasonló sebbel rendelkezzen.
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 20:46:45 8/10 Előzmény edimir
(235470/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Nos, akiknek lapishun ajánlója, vagy ez a kis felvezetést kedvet csinált a sorozathoz... azok nézzék csak bátran. Fordítója ugyan még nem akadt, de a szöveg elég egyszerű, megkockáztatom, hogy felirat hiányában is simán követhető a történés....
Valóban friss, ötletes, néhol roppant eredeti....

Amiért én nem fogom folytatni, hogy számomra néhol már kifejezetten bárgyú. Például a főszereplő Lány (akiért lapishun annyira lelkesedik) engem kifejezetten irritál. Felnőtt nő létére teljesen gyermeteg a gondolkodása... ezúttal a gyermeteg negatív előjellel. Nem egyszerűen csak bizonytalan és határozatlan, de egy 5 évvel ezelőtti plágiumos ügy kapcsán belesüpped az önsajnálatba és a nihilbe. Persze, sérelem érte, de eltemetkezni egy szaunába a lábát lógázva.... hát!!!!! Nekem nem "cuki", hanem bosszantó... s mindaz, amit csinál, vhogy attól se tudtam megkedvelni. Csal a versenyben, aztán még neki áll feljebb!
A Fiú egy igazi földönjáró szent, csak éppen szebben mosolyog. Kedves figura lenne a nagy kitartásával, eltökéltségével. De ahhoz képest, hogy ő vmilyen egyetemen képesítést szerzett, hát elég gyengus a saját vállalkozásánál, józan paraszti ésszel reálisabban látnánk a teendőket. Kezdetben a kongó étterem, ő pedig fecsérli az időt és a pénzt, mintha az üzleti terv fogalmáról sosem hallott volna.... ennyire azért nem lehet naiv!!!!
A legszimpatikusabbnak a hajléktalan séf figurája tűnt. A sorozat erénye, ahogy a hajléktalanokat igyekszik bemutatni mély empátiával.
Nekem sajnos ez a fajta humor nem jön be, nekem ez bárgyú és erőltetett. Egyáltalán nem emlékeztet az Age of Youth-ra , ez egy primitív tucat sztori... A "hangulata"? Ki ki ítélje meg maga.... nekem fárasztó, de hát ízlések és pofonok.... Aki vevő erre a fajta humorra, az biztosan élvezni fogja. Én képtelen voltam rá. Hiába, nem egyformán vagyunk összerakva!:) S ez így is van jól!:)))))))))))))))))

8/10
edimir 2019 jan. 21. - 20:11:35 8/10 Előzmény edimir
(235469/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Aztán ahogy már azt a koreai sorozatoknál megszokhattuk, minden szándék a visszájára sül el... a szórólap fenomenális sikert arat szokatlanságával, a kíváncsi vendégek pedig nem csalódnak, mivel a hajléktalan séf is csatlakozott a csirkés vendéglő csapatához, így a csirke is feledhetetlenül különleges és finom....

KÉP: immár hármasban csodálkoznak rá a vendéglő sikerére.....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 20:07:16 8/10 Előzmény edimir
(235468/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

A kritika megalapozott, a hobbiszakács Fiú ismeretei kevesek ahhoz, hogy olyan csirkés vendéglőt üzemeltessen, ahová visszajárnak a vendégek... a csirkéje vacak.....

A hajléktalan megmutatja, miként kellene igazán ízleteset készíteni... Nem a ruha teszi az embert! A látszat ezúttal is csal.....

KÉP: a hajléktalan egykor 3 michelin csillagos séf volt.... , akinek rejtélyes kézremegése miatt kellett otthagynia fényes jövőjét és pályáját....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:59:04 8/10 Előzmény edimir
(235467/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

KÉP: Eközben felbukkan egy éhes hajléktalan....

Ám bármennyire is korog a gyomra, a Fiú rántott csirkéjéből mégsem eszik.... Éhes gyomor nem válogat mondásra alaposan rácáfol, sőt... nem átallja a Fiút és főztjét kritizálni!
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:56:05 8/10 Előzmény edimir
(235466/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

A gyerekeknek osztogatott ingyen csirkés falatok mellé...

KÉP: ... ez a szórólap kerül árukapcsolásként a Lány képregényével.....
Hmm, ezek után ugyan kinek lenne szíve "csirkeanyu"-t enni?! A Lány roppant elégedett a húzásával....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:52:15 8/10 Előzmény edimir
(235465/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

A Fiú megbízza a Lány, hogy vigye a nyomdába a vendéglő szórólapját sokszorosíttatni. A szórólap a 12 egy tucat kategóriájú, árral, képpel. A Lány gondol egy nagyot... és készít egy képregényt.. Kakas és tyúkanyó+ csibe szereplőkkel, ahol a csúnya ember rántott csirkére éhezik meg...... ennek következtében a
KÉP: - felirat - tyúkanyu a forró olajban végzi be földi pályáját, míg szerettei, a kakas és csibéje elsiratják...
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:45:51 8/10 Előzmény edimir
(235464/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

A Lány értesül az ingatlanos barátnő révén a szerződés őrá vonatkozó kitételéről. Elhatározza, hogy ugyan munkába áll, vállalja a részmunkaidős állást a csirkés vendéglőben, de a Fiú vállalkozását tönkre teszi. A Fiút egy elkényeztetett vkinek gondolja, aki számára az egész csak egy hobbi, amolyan úri passzió...
Ott árt neki, ahol csak tud....
Többek között lenyúlja az ötletét, a benevezést a csirkeevő versenyre, ahol bekötött szemmel kell kóstolás útján kell beazonosítani az egyes csirkés vendéglők termékeit. A győztes nem csak pénzjutalmat kap, hanem pár másodperces megjelenést is a TV-ben, ez utóbbit szeretné a Fiú kihasználni saját vállalkozása reklámozására, ezért készül roppant módszeresen a versenyre...

KÉP: a verseny.... Titeket nem emlékeztet a kosztümös sorozatok nagy vizsgáira? Csak ott épp gyékényen l/térdelve volt mindenki előtt a nagy papíros kifeszítve a két fadarabbal.....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:34:44 8/10 Előzmény edimir
(235463/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Korai volt az örömük. A Fiúnak megtetszik a szauna... és a Nagyapának is támad egy ötlete....
KÉP: - felirat - az ajánlat egyszerű, kedvezmény a Fiúnak a bérleti díjból, ha Nagyapa unokáját, a Lányt alkalmazza a csirkés étteremben....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:30:17 8/10 Előzmény edimir
(235462/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Ám a Fiú, a jövendő bérlő, teljesen szokatlanul reagál, az utcát feltakarítja, a szaunában villanyt javít... nem hajlandó se megijedni, se elborzadni... segítőkész és mosolygós....

A Lány és barátai mégis bizakodóak...
KÉP: bulival ünneplik, hogy "megúszták", a Fiú biztosan más helyet fog keresni.....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:26:13 8/10 Előzmény edimir
(235461/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Eközben a Lány is igyekszik a szaunát

KÉP: amolyan szellemek járta épületté változtatni.... hátha szívbajt kap a bérelni szándékozó, vagy a látványtól menekülőre fogja!:))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:24:13 8/10 Előzmény edimir
(235460/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

A hatás fokozása érdekében...
KÉP: még az arckifejezést is igyekszik marconává vált külsejéhez igazítani...
Édes, hogy eközben a tükrön a felirat:"Naponta mosolyogj százszor!' :)))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:21:18 8/10 Előzmény edimir
(235459/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Fontos, hogy a potenciális bérlő riasztónak találja az itt élőket is....

KÉP: a galamblelkű hentes marcona külsőt ölt... ő a karjára húzza a harisnyát... így amolyan műtetkói lesznek!:))))))))))))))) Na, ez egy zseniális ötlet, ez igazán tetszett!:)))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:18:25 8/10 Előzmény edimir
(235458/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Ha a látvány önmagában nem elég riasztó, jöjjön hozzá egy kis kellemetlen szag is...

KÉP: készül a műhányás.....a készítők majdnem valódit is produkálnak a gyártása közben....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:15:15 8/10
(235457/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Milyen szerencse, hogy a Lány barátnője az ingatlanosnál dolgozik, így az gyorsan leadja a vészjelet: potenciális bérlő felbukkanása várható.... Természetesen a Lány két barátja, a hentes és a zöldséges is tudja ilyen esetben a dolgát. El kell riasztani az érdeklődőt...

KÉP: a tiszta utcát villámgyorsan szeméttel kell teleszórni.....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:11:36 8/10 Előzmény edimir
(235456/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Valaha (5 évvel ezelőtt) még webtoonokat rajzolt
KÉP: de mint látszik, mára mintha ihletét és lelkesedését is elveszítette volna
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:08:42 8/10 Előzmény edimir
(235455/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Eközben egy lepukkadt szaunával is megismerkedünk, ahol a bevétel mínusz, azaz ráfizetéses! A szauna gondnoka egy fiatal lány. Túlzottan nem igazgatja magát a bevételek és kiadások ilyen kedvezőtlen alakulásán, hiszen a tulaj a nagyapja, biztosan kap majd haladékot a nagyapjától.

KÉP: ifjú szauna gondnoknőnk.... kellően unott és érdektelen....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 19:04:28 8/10
(235454/239047)
Off
Best Chicken
Spoiler

Jelenleg futó koreai sorozat, amit rövid mérlegelés után, az "ezt kihagyom" kategóriába tettem különösebb szívfájdalom nélkül.....

DE aztán olvastam egy beharangozót az 1. részről szerzett benyomások alapján vki mástól:"A sorozat így elsőre egy „feelgood” alkotásnak tűnik, ahol nem a viharos történeten, hanem a hangulaton van a hangsúly. Még nem merem elkiabálni, hogy az Age of Youth köszönt vissza az első rész láttán, - azt a szintet nehéz lesz megugrani – de mindenképp pozitív benyomásokra tettem szert."

Micsoda?????? Emlékeztet az Age of Youth-ra?! Hiszen ez utóbbit imádtam... akkor elő vele, kapjon egy esélyt ez a legjobb csirke!!!!!
Az a bizonyos ismertető itt: http://a-pop.eu/cikk.php?id=187
A sorozat ismertetője pedig itt: http://asianwiki.com/Best_Chicken

Nézzünk bele hát kicsit mi is!

Adva van egy Fiú, aki egy nagyvállalatnál dolgozik, biztos állás, jó kilátások az előmenetelre.... ám egy napon mégis felmond, hogy a számára érdektelen taposómalomból kitörve az álmát valósíthassa meg... egy csirkés éttermet.

KÉP: itt még öltönyben... ép a felmondást nyújtja be.....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 13:24:52 8/10
(235453/239047)
A rendszer nem vmi megbízható!:(
Direkt micike hsz-re nyomtam a választ, erre visszaellenőrzéskor egészen másik oldalra dobott...

Micike kezdő hsz-e:
2018 júl. 14. - 01:13:42 (235962/238266)
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 12:51:04 8/10 Előzmény micike_MSc
(235452/239047)
Mr Sunshine - a kezdet

Micike első részekhez készített magyarázó Vetítése....
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 12:17:17 8/10 Előzmény Illiona
(235451/239047)
Mr Sunshine - a kezdet!:)

Valahonnan innét startolt a beszélgetés, amikor a sorozat indult. Akit érdekel, innen nyomon követheti a sorozatról folyt beszélgetést. Micikének hála sok hasznos háttérismerettel lehet gazdagodni. Ő igazi sasszemű, és borzasztó alapos, ha kutakodni kell!:)
Ma már megmosolyogtató néhány feltevésünk, jóslatunk, prekoncepciónk, de legalább senki nem vádolhat minket a kreativitás hiányával!:)
Most sem úsztuk meg nagy viták nélkül, még ha ezúttal az ajtócsapkodás el is maradt, vagy legalábbis nem hallatszott át több száz kilométerrel odébb!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kinek-kinek meglett a maga kedvence, aki mellett kiállt körömszakadtáig védelmezve.

Talán az első 3-4 részhez volt akkoriban magyar felirat, így aztán az egyébként sem egyszerű történéseket, párbeszédeket igyekeztünk közösen kibogozni egy google-s felirattal. Ha tévedtünk, ha félreértettünk, hát... Megjegyzem, magyar felirattal is megköveteli a sorozat a figyelmet, azt, hogy emlékezz 4-5 résszel korábban történtekre, hogy asszociálj. Itt nem lehet "beletekerni", mert fontos szálat veszíthetsz el.

Jó szórakozást mindazoknak, akik most vágnak a sorozatba!:))) Mert bár igaz, hogy a várakozás ellenére csúsztak bele hibák, de ezt akkor is látni kell!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 08:34:43 8/10 Előzmény Illiona
(235450/239047)
MAL-Mo-E : Secret Mission

Amit olvastam róla, az felsőfokon méltatja, "az évtized egyik legjobb filmje".
Itt olvashattok róla egy részletes kritikát: http://khnews.kheraldm.com/view.php?ud=20181219000247&md=20181222003244_BL
Azt hiszem, felvehetjük a következő filmes tábor programjába.

Illiona 2019 jan. 21. - 07:54:43 Előzmény edimir
(235449/239047)
Sziasztok, szép napot kivánok!
én néztem a BoxOffice adatait hétről hétre, de nem volt emlitésre méltó film.
Most talán ez az MAL-Mo-E : Secret Mission eléggé igéretes, eddig 2 225 ezer megtekintéssel, de a plaktja olyan nyomasztó: ( a képen), majd meglátjuk.

"MAL-MO-E: The Secret Mission" (말모이) 2019/01/09 617 638 2 225 355
2 "Inside Me" (내안의 그놈) 2019/01/09 477 826 1 597 269
3 "Glass" 267 271 339 711
4 "Ralph Breaks the Internet" 141 601 1 607 000
5 "The Underdog" (언더독) 2019/01/16 70 056 122 010
6 "Theater Version Dinosaur Mecard: The Island of Tinysaurs" (극장판 공룡메카드: 타이니소어의 섬) 2019/01/10 54 212 379 566
7 "Mirai" (未来のミライ) 47 026 77 985
8 "Duck Duck Goose" 40 727 60 534
9 "Bohemian Rhapsody" 38 832 9 866 662
10 "Aquaman" 35 847 5 019 236
Korean movies only
"Rosebud" (그대 이름은 장미) 2019/01/16 33 199 71 878
"Swing Kids" (스윙키즈) 2018/12/19 908 1 467 796
"Speckles The Tarbosaurus 2 - The New Paradise" (점박이 한반도의 공룡2 : 새로운 낙원) 2018/12/25 833 548 661
"Mate" (메이트) 2019/01/17 663 1 392
"Take Point" (PMC: 더 벙커) 2018/12/26 478 1 669 303
"Extreme Job" (극한직업) 2019/01/23 432 19 158
"Possible Faces" (얼굴들) 2019/01/24 412 836
"Sermon on the Mount" (산상수훈) 2017/12/07 325 50 307
"Rampant" (창궐) 2018/10/25 308 1 599 598
8/10
edimir 2019 jan. 21. - 06:52:41 8/10
(235448/239047)
Illiona, régen volt hétfői box office, áttekintés a héten futó koreai mozifilmekről és a jegyvásárlások által kialakult listájukról..... Vmi érdekesnek ígérkező?