Illiona 2018 nov. 25. - 23:44:53
(235147/239047)
Hundred Year Inheritance

a másik férfi szereplő a főszereplőnő férje, akitől az első részekben elválik.
Illetve elválasztják őket gazdagék furfanggal, erővel.
A férj olyan mama fia tipus, erőtlen, gyenge, nagyszájú, senkit és semmit nem tisztelve éli a napjait.
Ezt szinészt, Choi Won Youngot is ismerjük már több sorozatból, de olyanra most hirtelen nem is emlékszem, ahol pozitiv karaktert alakitott volna.
Itt végig borzalmas ruhákban, borzalmas frizurával jelenik meg. A viselkedése, más emberekhez való hozzáállása minősithetetlen.
De a koronát a volt feleségéhez való hozzáállással tetézi meg: tulajdonképpen szereti őt, de nem képes semmit tenni a nőért az anyja ellen. Meg a többi nő ellen. Meg az alkohol ellen.
Annyira szemét, annyira tenyérbemászó, hogy már szinte jó, a végére már csak nevetni lehetett rajta, és végeredményben meg is szerettem a szinészt, pedig eddig semmiképp nem tartozott a kedvenceim közé.
Kép: Choi Won Xoung - ugye mindenkinek ismerős :)))
Illiona 2018 nov. 25. - 23:34:24
(235146/239047)
Hundred Year Inharitance

egy 50 epizódból álló családi hétvégi sorozat. Már ugy 2-3 éve végignéztem egyszer, de most forditják, csak épp nem birtam kivárni, igy ujranéztem.
Nagyon jó karakterek vannak benne, és teljesen életszagú a történet, semmilyen fantasztikus elemet nem tartalmaz.
Egy kis családi tésztagyár hétköznapjaival foglalkozik, és amikor eljön a 100 éves évforduló, az öreg gyáros át szeretné adni a gyárat a gyerekeinek, akik már e világi modern, illetve hát kicsit sem modern középkorúak. megkezdődik a 4 gyerek között a harc.
Közben nagyban is megy az adok-kapok: egy hatalmas vállalat örököse 3 éve balesetben elvesziti szerelmét, a konkurencia pedig próbál megszabadulni a szegény menytől, akit a fiuk korábban elvett, hogy egy jó házassággal szilárditsák meg a helyzetüket.
Ezek a szálak azután jól összegubancolódnak, hogy 50 részen keresztül boncolgassák majd kifelé.
A két férfi főszereplőt emelném ki, mindketten nagyot alkottak ebben a sorozatban.
Az egyik már régóta kedvencem, több sorozatban volt főszereplő, Lee Jung Jin személyében.
Ebben a sorozatban annyi arcát meg tudja mutatni. Ő nem az a virágfiú tipus, de a kisugárzása mindent visz.
http://asianwiki.com/Hundred_Year_Inheritance

Kép: Lee Jung Jin a főszereplő
Min-Rin 2018 nov. 25. - 16:45:25 Előzmény Illiona
(235145/239047)
Tán azért nem, mert az angolban nincs olyan szó, hogy willage. :) Ha confucius village-re keresel, meg még odabiggyeszted mellé a download szót is, akkor lesz találat, több is.
Ez itt a trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=KlLoNOK2icY
Az önzetlen segítségért nem várok köszönetet, naivság lenne részemről azután, hogy pl. a My Father fordításáért sem fáradt a társaság megtenni. :)
Illiona 2018 nov. 25. - 15:55:01
(235144/239047)
Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Tegnap egy nagyon .... rendezvényen voltam, ahol találkoztam egy régi kedves ismerőssel, aki a ..... tv-nél szerkesztő riporter. Nemrég volt valahol a lengyel határ innenső oldalán egy filmfesztivál, sok ország, sok különböző moziját nézték végig. Azt mondja végig rám gondolt közben, én mennyire örülnék egy ilyen lehetőségnek:

Kina is képviseltette magát, mégpedig egy dokumentumfilmmel. Van egy falu valahol Kinában, ahol válaszul a globalizáció kihivására Konfuciusz eredeti tanai szerint próbálnak élni.
Ezekkel a falubéliekkel készült a dokumentumfilm, és azt mondta ez a barátnőm, hogy izgalmas, érdekes, és ami a lényeg, hogy nagyon tanulságos volt.
Ő pendrivén elhozta ezt a filmet felirattal együtt.
A film cime ( ő szerinte) Konfucius Willage.
Nos, ilyen cimmel sehol nem találtam semmit, kerestem az Avistán, a YT-on, és a googleeba is beütöttem, de semmi. Miután legközelebb csak január 19-én találkozunk hivatalosan, igy most a héten ráirok, és elkérem a filmet tőle, (itt lakik Szegeden) utána feltöltöm a googlee drivera, és ekkor minden érdeklődő számára elérhetővé válik.
Csak ez a részemről egy csomó idő, és pénz: minimum 1-2 üveg jó minőségű pezsgő, és minimum fél - 1 nap, és semmi pletyka, ez csak a legszükségesebb megbeszélésekre elegendő!
8/10
Sumomo 2018 nov. 25. - 14:29:53 8/10
(235143/239047)
ssss
Illiona 2018 nov. 22. - 23:50:57 Előzmény bidamangyal
(235142/239047)
Szia! az okostv egy nagyon jó találmány, csak nem kell benne a tv adás. :)))), csak maga a a Televiziós készülék!
De lehet nézni filmet a pl. a YT-ról, vagy zenét hallgatni.
Én számitógéppel szoktam letölteni, az Avistaz nevű oldalról, Innen biztonságosan lehet töltögetni, soha nincs virus, és a videók mérete a legtöbbször egyezik a felirattal.
Minden sorozat és mozifilm megvan hosszú évekig.
Egyetlen hátránya, hogy számolni kell a visszatöltést, és csak annyit lehet letölteni, ami összegyült a felső sorban mindig irja, hogy hány Gb szabad keret van.
Ha többet töltesz le, akkor kitilt. Vagy az arany jelzésű sorozatokat lehet letölteni pontok hiányában, de ezek nagyon nagy méretűek, vagyis kell egy külső vincsi is a tároláshoz, valamint egy hétig minimum ott kell hagyni, hogy mások is tölthessék.
Épp most volt szabad regisztráció a mult héten, legközelebb talán karácsony körül lesz, majd figyeljed. Nincs másik ilyen jó oldal a keleti filmekhez, sorozatokhoz, csak eleinte nehéz a szabályokat megtanulni, de viszont nem lehetetlen.
CD-t másolni viszont egy informatikus ügyfelem tett fel egy programot, ez a CD Burner XP nevűt, azzal percek alatt megirok egy cd-t.
De én már nem szoktam kimásolni, csak ha valaki kéri tőlen, mert inkább külső winchestert használok, egyszerűbb, áttekinthetőbb, biztonságosabb, jobb, kényelmesebb.

bidamangyal 2018 nov. 22. - 20:09:15 Előzmény Illiona
(235141/239047)
Nekem elegem van a letöltő linkekből meg az Okos Tv ből semmire valók. Mindig errort írnak ki nálam. Anyukám kedvenc sorozatait cd re akartam másolni, Szülinapi ajándékként ,de vagy error jön be vagy kiírja a gépem ,hogy a folyamatosan frissülő vírus keresője vírust talált :( Ti honnan tőltitek le a filmeket?
bidamangyal 2018 nov. 22. - 19:54:43
(235140/239047)
Sziasztok. Nehezen találtalak meg benneteket a dizájnváltásnál a fórum oldalt. Írtam egy másik kóreai fórumra ott adták meg a régi libagoly klubbosok fórum oldalát :) Korábban Bidám ként voltam itt most is ezt használom kiegészítve. Az új sorozat ami tegnap kezdődött közel távol sincs olyan jó minta Síla Királyság volt pedig abban a kórban játszódik . De sem a képminősége sem a szinkronhangja sem a szereplők sincsennek olyan jók.
bori4 2018 nov. 22. - 18:37:46 Előzmény Illiona
(235139/239047)
Lehet, hogy átcsoportosultak innen egyrészt az FB-re, mert ott aztán egyre nő a koreai tábor, másrészt ennek a fórumnak a dizájnváltása sem használt talán a megtartáshoz.
Az FB-t azért is szerethetik, mert a gyors, felületes kommunikáció, egy-egy lájk odadobása, vagy 1-2 mondat általánosság lett a favorizált, nincs ma se affinitás, se idő az elmélyült, elemzős beszélgetésekre... vagy csak keveseknek.
Illiona 2018 nov. 22. - 14:43:19
(235138/239047)
Á, dehogyis mondok le róluk!
Én is a királyi tv-n kezdtem nézni a Silla királyságot annak idején, és lám, most hol tartok.

Engem csak kizárólag az idegesít, illetve hát nem is idegesit, csak éppen elkeseredek miatta,
amikor látom, hogy vannak emberek, akik elvannak a langyosban, és nem is akarnak fejlődni, okosodni, ügyesedni. Amikor kimerül náluk a Korea szeretet abban, hogy bámulják a sorozatbarát oldalt, és sóhajtoznak, hogy milyen jó. Jónak mondják a virusos, rossz minőségű filmeket!
Pedig az agytekervényeknek is legalább olyan jó mondjuk az Avistán való pontszámolás, mint a halolaj kapszula! :)))
Még az én 79 (no jó már közben 80 ) éves anyám is simán olvassa a feliratot, pedig csak fél szemére lát.
Annyi segitséget kaptak már ahhoz, hogy letöltsenek, és hogy legyen egy film táruk, ahol őrzik a kedvenceket. És az sem igaz, hogy ez pénzkérdés. Hiszen mindenkinek (de legalább 95 %-nak van pénze, csak legfeljebb sajnálja erre. Minden idősebb embernek van egy fiatalabb családtagja, aki segithetné!
Amikor most az elmúlt években vetitettek koreai sorozatokat, én nem hiszem hogy annyira megugrott volna a rajongók száma. Mondjuk annyira, mint 2010-ben, amikor a Silla ment. Én is azt hittem előtte, hogy majd "szaporodunk", de sajnos nem.
hanguktaekwondoo 2018 nov. 22. - 14:12:49 Előzmény Illiona
(235137/239047)
igen.
:-)
bori4 2018 nov. 22. - 10:41:40 Előzmény Illiona
(235136/239047)
Á, ne mondj le a TV nézőkről.... :)))
Speciel én is ott láttam első koreai sorozatomat - és hát mi lett belőle :-D
Akit az egzotikus látvány, furcsa történet egy furcsa világról most megfog, az tovább is fog lépni. Ezért szerintem jó, ha a TV csatornák leadnak egy-egy koreai sorozatot, mert sok embert hoz ez közelebb ehhez a kultúrához.
Illiona 2018 nov. 22. - 08:48:13 Előzmény Ljerk
(235135/239047)
Sziasztok , szép napot mindenkinek!

a Magam részéről szintén kihagyom.
Tulajdonképpen az Empress Ki kivételével az utóbbi években a magyar tv-ben leadott sorozatok számomra nem jelentősek. (nagyon finoman fogalmaztam) Nem akarok senkit megbántani, de olyan ciki amikor nem koreafan ismerőseim megkérdezik, hogy én ezekért vagyok-e odaáig, meg vissza?
Hát nem!!! ennél csak 2 fokozattal jobbakért!
Azon kivűl ez az ócska szinkron! Brrrr
De hát egyszerűen aki nem is tud róla, hogy van egy másabb minőség, azzal mit is lehet tenni?
Semmit.
8/10
edimir 2018 nov. 22. - 07:01:50 8/10 Előzmény Ljerk
(235134/239047)
Köszönjük a tájékoztatást!:) Részemről ezúttal kihagyom a sorozatot. Viszonylag még elég jól emlékszem rá....
10/10
offtopic
Ljerk 2018 nov. 21. - 13:06:08 10/10
(235133/239047)
Néhány perc, és az Izaura TV-n indul A fény árnyékában (Shine or Go Crazy) sorozat Jang Hyuk főszereplésével. 13:35, ismétlés 23 órakor.

Lehet online számítógépen is nézni, ha a böngésző és a stream kompatibilis:
https://onlinestream.hu/izaura-tv/videoplayer/6163-1

vagy remélhetőleg visszanézve a honlapjukon keresztül (nem tudom ide mikor fog felkerülni):
https://tv2.hu/izauratv/#sorozataink
hanguktaekwondoo 2018 nov. 21. - 11:22:26 Előzmény edimir
(235132/239047)
Feledhetetlenül jólelkű vagyok
https://www.youtube.com/watch?v=oNxsgJ1p_t4

Én nem törekszem eleganciára, kedves döme, mert
nekem
nincs rá szükségem.
Az ugyanis a lényemből fakad, tehát nem kell küzdenem érte.
Így hát megengedhetem magamnak, hogy a frissen mosott, napon ropogósra száradt, vasalatlan póló és farmer legyen a kedvencem :-)

Na most ismét feldolgozási szünetet adok neked. még egy kis elegáns ferdeszemű póttunning
https://www.youtube.com/watch?v=sQv2bjkPWAE

Ezúton hívnám fel a figyelmedet: bosszúságmentes :-)
Ha mindenképpen külön akarod írni, akkor egy piciny toldalékocskával megoldható és esetleg: bosszúságoktól mentes.
de semmiképpen sem "bosszúságok mentes" és tsai:-)
Ennyit a nyelvi igényszintről.

De sose késő.
Pl. megérteni azt is, hogy egy dolog az egyéni /meg/fogalmazás és szóhasználat, és más dolog a nyelv kerékbetörése.
https://www.youtube.com/watch?v=BfdkQGQ5xpA

/ A Jó reggelt Mindenki sántító, magyartalan alakjáról -hangzásáról nem is szólva :-) Másnak is sérti a fülét, vagy zavarja, de nem fogják megmondani neked. Inkább helyesen használják ;-), mintegy jelzésszerűen../

Feltételezem, hogy ellentétben velem, magyar az anyanyelved
-tiszteld már meg ezt a csodaszép, ősi, szakrális nyelvet azzal, hogy nem gyilkolod le :-) Látod, nekem is sikerül :-))

Illiona 2018 nov. 21. - 08:00:23 Előzmény edimir
(235131/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Már dolgozik rajta, vagyis nem zaklatom, ő is jó a keresésben, meghagyom neki.
Lara Fabian dalt vagy 10-et énekel Dimash, de nem kattintottam soha az eredetire, és talán nem is fogok .
Az én elkötelezettségem nem szól akárkinek :))))
8/10
edimir 2018 nov. 21. - 06:54:22 8/10 Előzmény Illiona
(235130/239047)
Úgy tűnik, a dalt más is énekelte már...

Itt a dal szövege oroszul: http://www.megalyrics.ru/lyric/lara-fabian/liubov-ustavshikh-liebiediei.htm
Talán segít tovább finomítani a fordítást.....
8/10
edimir 2018 nov. 21. - 06:29:01 8/10
(235129/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))))

Áramkimaradások, bosszúságok mentes derűs napunk legyen!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 21. - 06:25:06 8/10 Előzmény hanguktaekwondoo
(235128/239047)
Hadd köszönjem meg!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ha már a hiányzó "d" betűnél tartunk... szerintem elegánsabb nem fennakadni a hiányon....
"nemes feladatát meg kellene hagyni az MTA Nyelvtuományi Intézetének."
hanguktaekwondoo 2018 nov. 20. - 23:57:54 Előzmény edimir
(235127/239047)
hadd,
döme.
Úgy írják, hogy
hadd :-)

A többiről nem is szólva..

Pedig már Min -Rin is adott néhány tanácsot.. :-))
8/10
edimir 2018 nov. 20. - 23:41:09 8/10
(235126/239047)
brrrr... ez max. a legyeknek jön be, ahogy elnézem......

ha már állatvilág, akkor kanyarodjunk inkább vissza a hattyúkhoz, még ha fáradtak is...
8/10
edimir 2018 nov. 20. - 22:33:51 8/10 Előzmény edimir
(235125/239047)
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ... csak ezért akkora, hogy látszódjon, a jobb is megvan még... had bosszantsa a fogatlan oroszlánt!:)
8/10
edimir 2018 nov. 20. - 22:21:32 8/10 Előzmény hanguktaekwondoo
(235124/239047)
Boldog hiéna, neki még van bal hátsó hatosa!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 20. - 22:19:54 8/10 Előzmény Illiona
(235123/239047)
A kedvenc Wolf totem-ed könyvváltozatában van 1 fejezet a hattyúkról.... többek közt erről is ír...

Elnéztem az első sorokban ülők arcát.... hmm, azért ez egy nagyon hivatalos ünnepség volt... fegyelmezett egyenruhások.... jó kis kontraszt... szenvedélyesen letérdelő énekes... faarcú néző....
persze volt taps és tetszés nyilvánítás, de kevesen merték átadni magukat a dal/élmény hatásának....
hanguktaekwondoo 2018 nov. 20. - 21:56:40
(235122/239047)
te jó ég
ez a sok vigyorjel hatvanhat zárójellel. eszembe jut a hiéna bal hátsó hatosa bizonyisten :-)
8/10
edimir 2018 nov. 20. - 21:39:20 8/10 Előzmény Illiona
(235121/239047)
Szép estét Mindenki!:))))))))))

Azért még messze vagyok attól, hogy e téren utolérjelek!:)))))))))))))) Ez még csak egyszeri alkalomnak bizonyult, talán nem állandósul nálam!:))))))))))))))

Kiindulásként egyszerű a képlet, adott a tipikus kisember, akinek nincs ideje a családjára, mert a napi munkájához hozzátartozik az "üzlet", azaz a nagyfőnök fiacskájának füttyentésére csapot-papot otthagyni és rohanni szórakoztatni, csemetéjét az oviból elhozni, ha unatkozó gazdag nejnek nincs hozzá kedve... stb. Erre még alkalmas is lett volna a színész, de innentől már, ahogy jön a betegség, a változás... innentől kellett volna a karaktert kibontani, kitölteni......nos, innentől lett kevés a tálentum... itt volt a kelleténél egy kicsivel több a mimika, rinnyogósabb a hang... mindig csak épp az az apróság, amivel átbillen a mérleg. Nem ragozom....

Én is csak most keveredtem a gép elé, beütött egy kis be nem tervezett külön program, mondjuk a legalább a kellemesebbik fajtából!:)))))))))))))))) Vérnyomás, pulzusszám rendben!:)))))))))))))
Illiona 2018 nov. 20. - 21:33:33
(235120/239047)
és még egy utolsó beirás mára: itt egy paródia a napokban annyit emlegetett Hunyadi film okán!
Én hatalmasat nevettem ezen, el is mult a mai napi aggodalmaskodásom!

Csak a nevetésen túl: maradt az aggodalom a magyar történelmi filmprojekt iránt!

És ne feledjétek: ha elfeledkezek magamról, én is Ő-zök :)))))

https://magyaridok.hu/belfold/breking-megszereztuk-a-hunyadi-film-masik-titkos-forgatokonyvet-3690023/?fbclid=IwAR3d9LEa9C9Q0SqiMEn-_H3TJFb_o9BDrBRCd-ah_fO9yTyoIXpw5O83p74
Illiona 2018 nov. 20. - 21:07:20
(235119/239047)
és visszatérnék egy dalra, amit pár napja tettem fel:

https://www.youtube.com/watch?v=x6q3I-xHbi0

Dimash énekli, és Fáradt hattyúk szerelme a címe.

Már a cim is olyan figyelemfelkeltő, és nyomoztam utána, és bár lehet hogy ez csak nekem új: a hattyúnak egész életében csak egyetlen párja van: Monogám párkapcsolatban élnek . Nem véletlenül lett a két hattyúnyakból formázott szív a szerelem jelképe: egy-egy hattyú pár sok-sok évig, olykor életük végéig együtt él. Igaz, ennek gyakorlati okai is vannak: egy állandó partner azt is jelenti, a párkeresésre fordított időt másra - vándorlásra, területszerzésre, fészekrakásra, gyereknevelésre – tudják használni.

Nem hagyott békén, és lefordittattam egy barátnőmmel. ( aki angolul és oroszul perfekt)
Azt állitja Dimash oroszul énekli, a Kremlben, valamilyen állami ünnepen. (a kazah nyelv némileg eltér az orosztól) Na ezt sem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen videókat nézek!!! ezért nem szabad mondani, hogy "soha" :))))))))

itt egy nyers forditás:

Beletudsz nézni a szemembe? Bocsáss meg, annyira sajnálom
Drágám, szeretlek , te vagy az életem! Tudom már, szükségem van hogy veled legyek
A kezemben akarlak tartani /ölelni akarlak/
Annyira fáradtak voltunk és annyira nehéz volt. Most egyedül vagyok
Nagyon hiányzol, Szerelem nélkül semmi más nem számít
Egy hattyúpár sosem int búcsút egymásnak, várj, ne hagyj engem egyedül
Ne mondd nekem hogy a szerelmünknek vége, és soha nem jön vissza
egy hattyúpár sosem int búcsút egymásnak, várj, ne hagyj engem egyedül
Ölelj meg gyorsan és kezdjük ujra a szerelmünket még egyszer
A fáradt hattyúk szerelmét
Visszanézek az életünkre, és emlékszem, hogyan kezdtek bonyolódni a dolgok
A visszanézés /átgondolás/ könnyeket hoz
Hallgass meg engem a szerelmed nélkül fáj minden
Bocsánatodat kérem a szívem minden nap kínlódik
Egy kis időbe telt de most már értem, téged akarlak és nem akarok új szerelmet
Egy hattyúpár sosem int búcsút egymásnak, várj, ne hagyj engem egyedül
Várj, ne fuss el tőlem, ölelj meg
Kezdjük a fáradt hattyúk szerelmét újból

Azt igérte, ha megtalálja az eredeti irott szöveget, akkor egy alaposabb forditást is fog csinálni.

Ugye milyen gyönyörű!

Illiona 2018 nov. 20. - 20:49:03
(235118/239047)
Rampant posztere
Illiona 2018 nov. 20. - 20:47:56
(235117/239047)
A Rampant cimű mozifilmet ma éjjel feltették az Avistára, más szerintem egyéb oldalakon is fent van.
Egy hónapja mutatták be, eddig 1596 ezer mozijegyet vettek meg rá.
Ma este bele akartam nézni, de már nem megy.

Hyun Bin uj filmje.
Illiona 2018 nov. 20. - 20:42:04 Előzmény edimir
(235116/239047)
Sziasztok, szép estét!
Ma egész nap nem tudtam belépni, csak benézni, állandóan áramszünet, pár pillanatos áramkimaradás volt, ami minden technikát megzavart. Alig tudtam mostanra az áfa bevallásokat elküldeni, már az egekbe szökött a vérnyomásom is.
Egyetértek veled abban, hogy néhány színész irritáló. Én amikor elkezdtem koreai sorozatokat nézni, akkoriban mindenevő voltam, és semmilyen sorozatot nem hagytam ki.
Egyszer azután pár éve jött az elég: kezdtem bizonyos szinészekre allergiás lenni. És ez csak fokozódott, szinte időről időre kiderült valamelyikről, hogy nem birom.
Azért vannak ennek fokozatai: van akivel semmiképp meg nem néznék egy filmet sem, és vannak akikkel megnézek, ha jó szinészek vannak mellettük, és jó a forgatókönyv.
Te ebben a tekintetben most érsz csak be engem, de megnyugtatlak, nem fog ez visszafordulni, csak szaporodni, akikre érzékeny vagy. :))))
És a másik: maradt még igy is jó sok figyelemre érdemes színész, soha nem fognak elfogyni, újratermelődnek.
hanguktaekwondoo 2018 nov. 20. - 18:58:56 Előzmény Illiona
(235115/239047)
Megnéztem a linken lévő ezévi sorozatokat és ez a terményállapot lehangoló.
nem is emlékszem,volt -e ilyen redva év.
Vagy egymást -előzőeket koppintják, vagy úgy túl van turbózva az anyag, hogy lassan már nézhetetlen a különféle effektek és túlhajtott információáradat miatt.
Egyértelműen csökkent a színvonal -idén is- az előző évekhez képest. De tavalyhoz képest mindezt már nem sajnálkozva, hanem némileg blazírt képpel állapítom meg.

Irreál szövevényes bűnügyek, az orbitál erkölcstelenségek, a kegyetlenségekben és azok bemutatásában élvezkedő filmek -sorozatok szeretetlen, ezért üres légköre, nos, mindez hervasztó.
A sémák ugyanazok: név -személyiség- újabban nemváltás, bosszú, szegény lány -gazdag fiú /mily érdekes lenne egyszer fordítva/, túltolt természetfeletti képességek, előző élet vagy életek triköbre emelve, csillagosfiúkák, amnézia, ájemnatörabot -perverziók
és persze a gyilkos hierarchia,
no meg mindenekfelett a lóvé.
A leányok -asszonyok idegileg kivannak, gyilkos dühvel támadnak nemtársaikra, ugyanakkor minden hímet, legyen az a sántakromoszómás akármilyen csökött kívül és vagy belül
sejtjeik minden áramával körbetáncolják
-halálosan morbid, mert mindez egy olyan kor erkölcsének és szellemének megjegecesedett és mára teljesen bebetonozódott maradványa, melyet fejlettebb nemzetek már rég maguk mögött hagytak, vagy legalább törekszenek így tenni..

Mit adnak ezek a filmek a pillanatnyi izgalmakon túl? Egymás csesztetése, bugyuta viccek és idiotizmusok
unalomig ismert, alapvetően egészségtelen lelkialkatot és hozzáállást promotáló "minél jobban szeretlek, annál jobban ütlek, meg ne tudd.."
mindez oly infantilis és pattern.

A fentebb említett klisék nem túl fantáziadús váltogatása indított el arra, hogy a minimalizmus felé forduljak.
No persze, nem ahhoz az istentagadó, nihilizmusát minimalista köntösbe bújtató képmutató eszmeiségről, és, sajnos, gyakorlatról beszélek, ami manapság oly divatos a koreai és egyéb filmekben.

Minimalizmuson azt értem, hogy a film nélkülözi mindazt az érzékekre és gondolatokra ható csődtömeg szemetet, amely gondolkodni sem hagyja a nézőt.
Az effektek kikapcsolva, van idő levegőt venni, a szereplők nem csinálnak mindig kényszeresen vmit, egyszerűen csak élnek, a zene és a szöveg szól vmiről,
és a főhősök nem a "meglátlak és megszeretlek, de mivel még nem tudom, ezért gyűlöllek és alig várom hogy bosszút álljak rajtad vagy valakiden" -séma alapján kommunikálnak.
hanem emberként. Magasra tettem a mércét: ráadásul még tiszta lelkű embereket is akartam látni ebben a felállásban.

Idáig-bár több nagyon jó sorozatot láttam már- egyetlen filmet találtam, amely minden kritériumnak megfelel
igaz, a lóvé itt is szerepet játszik de hát hyungéknak ez olyan mint só a kávéban. az amnézát pedig egészen rendhagyóan, mégis kedvesen dolgozták fel.

Erős társadalomkritika, mégpedig több szinten
az embertelen, milliós Szöulban barangol -hányódik két kölyök -az amnéziás csávó meg a faluról felkerült virágszál- és mégsem kurvulnak el.
/Többször említettem már máshol is: Koreának erős változásokra van szükség, hogy ne legyen még nagyobb gond. /

Roppantul tetszett kettőjük játékára jellemző nyugodt természetesség
és az, hogy a két főhős nem robbant rögtön egymásra, nem ekörül forgott a történet, hanem tisztán baráti, már -már testvéri kapcsolat alakult ki közöttük.
Nem tudom, hogy ment át ez a naturál tempójú sorozat a szűrőn, talán biztonsági szelepnek szánták, mert nem szokás ilyen értékekben gazdag filmet csinálni, a romboló kliséket kihagyva.
Rendkívül pozitív alkotás, mint egy friss, üde tavaszi fejessaláta
https://www.youtube.com/watch?v=3M6VCcHHnjQ

Sok ilyen kellene még, mert az a meglátásom, hogy a koreai médiatermékekben alig van szó valódi szeretetről.
nem arról csöpögős érzelgősségről beszélek, mely megfelelő zenekísérettel a sorozatok több, mint felében felüti csúf fejét
hanem a valódi, a másikat feltétel nélkül elfogadó szeretetről..
8/10
edimir 2018 nov. 20. - 06:27:44 8/10 Előzmény Illiona
(235114/239047)
Szép reggelt MIndenki!:)))))))))))))

Köszi!:) Megnéztem.....

KÉP: - felirat - háttttttttttt... bizony nem könnyű.... súlyos döntések, a döntés súlya.....
Az Ansi erőd ostroma után nézni egy plusz töltetett adott...
Illiona 2018 nov. 19. - 15:27:20
(235113/239047)

A The Fortress cimű történelmi filmnek van rendes magyar felirata, amit Melisszának köszönhetünk.
Az Ázsia Ékköveire tette fel, a filmek között kell keresni.
https://azsiaekkovei.hu/film/the-fortress-2017#thanks88
8/10
edimir 2018 nov. 19. - 00:05:58 8/10
(235112/239047)
Off
MyLast Love

Spoiler

Ritkán vagyok úgy, hogy ellenérzésem van egy színésszel kapcsolatban. Most sem kifejezetten a színésszel volt bajom, inkább azzal, hogy többnyire bűnügyi sorozatok kissé gügye rendőreként maradt meg bennem... ott még elment.... de ebbe a filmbe vki más kellett volna a szerepre. Mert ahogy hozta a szokásos, kissé túljátszott mimikáját, meghallottam az erőtlen, kicsit rinnyogó hangját... onnantól mindig kizökkentem, a film nem tudott beszippantani. Miért volt ez gond? Mert ő volt a központi szereplő, akinek tragédiája meg kellett volna, hogy rázzon.

Sajnos előbb vagy utóbb, de mindannyian találkozunk életünk során azzal, hogy szűkebb-tágabb családunk egyik tagját vmilen komoly betegség támadja meg.... és persze ez a családra is kihat....
Mivel könnyzáporos elragadtatott külföldi hozzászólásokat olvastam a filmről, gondoltam, jöjjön egy kis megható családi történet.

Korábban kicsit enyhe túlzásnak éreztem Illiona ódzkodását egyes színészektől bizonyos szerepekben, most viszont ennek egyre erősödő tüneteit vettem észre magamon. Vártam, hogy elmúlik, átfordul az érzésem vmi másba, de nem akaródzott, sőt, a film is hiteltelenné vált a szememben. Talán az is közrejátszott, hogy viszonylag nem olyan rég láttam a My Golden Time-ot, ahol szintén volt egy beteg apa. Óhatatlanul adta magát bennem a két színész összehasonlítása... bizonyára ez is közrejátszott, hogy még inkább kritikus szemmel nézzem....

A betegség, a nagy baj idején általában összezárja sorait a család, a kisebb nézeteltérések a süllyesztőbe kerülnek, mert a nagy baj elhárítása minden energiát, figyelmet megkíván. Itt is ezt próbálja a film bemutatni, de ahogy az Apa hiteltelen volt a számomra... lassan a filmnek se kezdtem hinni.... nem hatott... pedig általában elég fogékony vagyok a koreai filmek/sorozatok érzelmi hullámvasutaira, de most semmi..... csak néztem... de egy semleges kívülálló szemével..... nem lettem "részese".... A forgatókönyv gyengesége is kiütközött elég bántón.

KÉP: a zuhanyzós jelenet... ezúttal másként másért.... sajnos a víz se mosta le róla a kisszerűségét.....
8/10
edimir 2018 nov. 18. - 10:44:30 8/10 Előzmény Illiona
(235111/239047)
Én is végignéztem. És ez tényleg nem pénz kérdés!!!! Szégyen!!!

Azért igenis kellett volna vmi komolyabb előkészület, hogy 7 milliárdot milyen forgatókönyvre/filmre is fognak odaadni, mert az a tétel alaposan kimeríti a kasszát, utána már nincs lehetőség egy javított verzióra, v. másik film leforgatására.

Nekem is megütötte a fülem a záró mondatok. És igen, a "fantasztikus" ezúttal többértelmű... csak ne Bán Jánosnak legyen igaza, mert tényleg felesleges fiktív szereplőt/eseményt belevinni abba, ami ennyire erős önmagában is.

Nagyon tetszett Vitézi László gondolata, igen, ki vagyunk éhezve a jó magyar történelmi filmekre... és igen, a pozitív kicsengésre is. A megszólaltatott pályázaton részt vett Író/forgatókönyvíró is olyan dolgot vetett fel, ami az én csőröm is birizgálta, az a bizonyos zsűri és a kukába dobott 390 pályamunka....
10/10
kimbin01 2018 nov. 18. - 09:26:22 10/10
(235110/239047)
Sziasztok, szép, és tartalmas vasárnapot!
Bemelegítésnek rögtön megnéztem Illi által feltett majd egy órás magyarázom a bizonyítványom-at, és meg kell állapítsam némi emberismeret folytán, hogy amílyen mesterkélt, és pozőr beszéde van az illetőnek, ilyen az általa készített bármi is. Ez nemcsak a filmre, bármire igaz. Mindenestre Bán János (Mór) által írt Hunyadi történetből talán filmsorozat készül, pesze nem itthon, viszont elképzelhető, hogy hívebb lesz Hunyadihoz.
http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20121015-kanadai-magyar-film-keszul-hunyadi-janosrol-robert-lantos-cegenel.html
https://azoreg.hu/trukkozes-a-hunyadi-film-korul/
Addig valóban marad a Nagy csata, és a többiek.
Most épp kávészünetet tartok, kis pihenő két főzési művelet között.
8/10
edimir 2018 nov. 18. - 07:28:10 8/10 Előzmény Mennyei Harmónia
(235109/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))))))))))))))))))

Örülök, hogy tetszett a film. :))))))))))))))

KÉP: a filmből.... hmm, nem csak a kép, de az egész film illik a nickedhez!:)))))))))))))))
Mennyei Harmónia 2018 nov. 18. - 00:10:47
(235108/239047)
Sziasztok Libagolykák! Jó itt lenni a Megszentelt partokon. Edimir írása nyomán én is megnéztem a Little Forest c. filmet - nekem is tetszett. Számomra az volt a kulcsmondat, amit a fiatalember kimond: a földművelésben legalább nincs csalás és átverés. Ennek a kislánynak a mosolya hihetetlen - annyira kifejező. Szép film.
Illiona 2018 nov. 17. - 19:03:12
(235107/239047)
Végignéztem a beszélgetést, amit az előbbi hozzászólásomban feltett kinken van.
Nagyon tanulságos!!!
A Nemzeti Filmalap képviselője és a Hunyadi film irója, Hegedűs Bálint: borzalom...

A beszélgetés utolsó mondata: Hegedűs Bálint: Egy egy fantasztikus film lesz
erre Bán Mór: én is attól tartok
Illiona 2018 nov. 17. - 18:41:45
(235106/239047)
itt egy beszélgetés a készülő Hunyadi filmről.
Benne van Bán Mór is, aki a Hunyadi sorozatot irta, és nagyon nagy élharcosa a magyar történelmi filmeknek.

https://www.mediaklikk.hu/video/ez-itt-a-kerdes-2018-11-16-i-adas/?fbclid=IwAR0HSY2taSYeZKyK60fssx3oy8iFY0C3EmYeBfl605UY2fyKCEQXOVjusAM#

Én ugy látom, hogy még nagyon messzi vagyunk egy "rendes" magyar történelmi film elkészülésétől!
Addig is nézzük csak szorgalmasan a "A Nagy Csata" cimű koreait.

Sajnos...
Illiona 2018 nov. 17. - 18:35:38 Előzmény edimir
(235105/239047)
Még nagyon tetszett (volna) a Cross cimű sorozat is. Ott meg a téli szexbotrány szólt bele: a főszereplőt a vége előtt 3-4 résszel kiirták. Igy az egész sorozat olyan okafogyottá vált.
Kár volt.
De ugy látom, hogy az utolsó hetek sorozatai teljesítenek jól.
8/10
edimir 2018 nov. 17. - 11:05:49 8/10 Előzmény edimir
(235104/239047)
Aminél kísértésbe estem:
- Miss Ma, Nemesis (SBS) - tetszik, de még futó sorozat, elég sok van belőle vissza, így meglátjuk.....
- Mistress (OCN) - egy mini gyöngyszem, zseniális a 4 nő... mégis szavazok rá!:)))))
- Mystery Queen 2 (KBS2) - az 1. széria tetszett igazán, de itt is vannak olyan "ügyek", amelyek felkavaróak.. lásd a gyermek elkövető...
- Terius Behind Me (MBC) - remek arányt talált el kezdetben a humor és az izgalom között, sajnos a vége felé (kb. Jeju-szigeti résztől) már néhol kilógott a lóláb, ami könnyed volt, túl direkt lett.... kár...
- Wok of Love (SBS) - imádtam a wokot és az ő kanalát.... Fény urat és a közös sörözést, no meg a tapétát!:))))))
8/10
edimir 2018 nov. 17. - 10:36:54 8/10 Előzmény edimir
(235103/239047)
Hmmm....

Miért is tetszett?
- 100 Days My Prince (tvN) - végig egyenletes, igazi üdítő derű, fantasztikus páros és remek mellékszereplők
- A Poem a Day (tvN) - maga az ötlet, hogy ebből is lehet!!!!!
- Let Me Introduce Her (SBS) - egy csendes összetartozás rendkívül finom ábrázolása, a hétköznap ereje
Life on Mars (OCN) - ahogy képes játszani velem....
Mr. Sunshine (tvN) - lírai festőiség a képi világában, izgalmas karakterek, emlékezetes alakítások (Choi kivételével!)
My Golden Life (KBS2) - a család oda... és vissza! Apa-lánya kapcsolat, kivételes alakítás a részükről!!!
My Mister (tvN) - a "jó" ember... egyszerűség.... elementárisan megrázó jelenet.....
8/10
edimir 2018 nov. 17. - 10:08:46 8/10 Előzmény edimir
(235102/239047)
Megnéztem a 2017-es szavazás eredményét. Hát.......

Tudom, te a Goblint nem szeretted, de nálam kedvenc akkor is!:))) A . Strong Woman Do Bong Soon sorozatot én nem láttam, te viszont anno többször is írtál róla. Nagyon örültem a The Package sikerének, mert egy kis gyöngyszem. A While You Were Sleeping is érdekes volt a számomra a maga forgatókönyvi húzásával. Viszont a Suspicious Partner és a The Legend of the Blue Sea a kifejezett gagyi kategóriába tartozik nálam....
1. Criminal Minds (tvN)
2. Goblin (tvN)
3. Romantic Doctor, Teacher Kim (SBS)
4. Strong Woman Do Bong Soon (jTBC)
5. Suspicious Partner (SBS)
6. The Legend of the Blue Sea (SBS)
7 The Package (jTBC)
8. While You Were Sleeping (SBS)
Forrás: https://www.koreandrama.org/the-best-korean-drama-of-2018/?fbclid=IwAR3Qbb9oJhZyWg1lfebbLl2oJn8zXP-II_71zvlgHzrOuZEoTl_CfKGzHz0
8/10
edimir 2018 nov. 17. - 09:56:14 8/10 Előzmény Illiona
(235101/239047)
Szavaztam, kicsit másra!:))))))))))))))))))
100 Days My Prince (tvN)
A Poem a Day (tvN)
Let Me Introduce Her (SBS)
Life on Mars (OCN)
Mr. Sunshine (tvN)
My Golden Life (KBS2)
My Mister (tvN)

Többnél is kísértésbe estem, de aztán mégse.....
8/10
edimir 2018 nov. 17. - 09:41:53 8/10 Előzmény Ljerk
(235100/239047)
Jéééé, ez nekem fel se tűnt. Már egy jóideje használom, kizárólag itt. Tudom, a három pont eredetileg a gondolat befejezetlenségét hivatott jelenteni, de feltűnt, hogy "ránézésre" jobban tagol. mint a vessző, segít a szemnek és az agynak érzékelni a gondolati egységek közötti szünetet, esetleg váltást. Időt ad a közbeni gondolkodásra, végiggondolásra. Szeretem a fanyar humort, maggi szokta mondani, hogy ő mindig "hallja", amit írok... és "kihallja" belőle a "sistergésem" is,:)))))))))

Nem igazán elemeztem még ki magamban, hogy mikor, miért is használom, többnyire ösztönös. Nálam, az én használatomban egy többfunkciós eszköz, ha úgy tetszik, akkor biztonsági szelep a gőz kiengedésére, mélázó behalkulás, előkészítése a váltásnak, ami a következő szövegegységben fog történni, vagy csak úgy, mert nálam egyszerűen oda kívánkozik.:)))))))))))))))))))))))))))))))

Mishil... és az ő szája, szeme, szemöldöke.... nos, ezek is az ő sajátos fegyvertárának fontos eszközei voltak. Igen, az a bizonyos néhány másodperc tényleg borzongató volt, hiszem mindig előre jelezte, hogy várható tőle vmi rendkívüli húzás, ill. hogy tkp. mit is gondol az épp történtekről, elhangzott beszélgetésről. Egyszerűen imádtam ezt a mimikát, annyira kifejező volt, itt mutatkozott meg Mishil igazi belső ereje.

KÉP: akinek még a halálában is sikerült......
Illiona 2018 nov. 16. - 19:33:14
(235099/239047)
Koreában lehet szavazni az idei sorozatokra: összesen 109 sorozat versenyez
https://www.koreandrama.org/the-best-korean-drama-of-2018/?fbclid=IwAR3Qbb9oJhZyWg1lfebbLl2oJn8zXP-II_71zvlgHzrOuZEoTl_CfKGzHz0

nekem egyébként a Prison Playbook
a Misty, a Let my Introduce Her és a Life on Mars, és a Mr Sunshane tetszettek.
Az 0,045871... százalék.
Kiváncsi vagyok, másoknak melyik
10/10
offtopic
Ljerk 2018 nov. 16. - 19:03:31 10/10 Előzmény edimir
(235098/239047)
Ez a pontokkal való írás az én rossz szokásom, lehet, hogy tőlem vetted át - nevezhetném nagyképűen képírásnak is. Olyan, mint Sillában Mishil arca (persze a magyar verzióból ezeket jórészt kivágták - időmegtakarítás céljából). Amikor rajta kívül mindenki kimegy a szobájából a beszélgetések végén, de még mutatják vagy 10 - 20 másodpercig az arcát. Látszólag cél nélküli ez a beállítás, de nálam nagy hangulatot keltett mindig....... :)

A mellékelt kép nem biztos, hogy ilyen pillanatot örökített meg, de valami ehhez közelit.
Illiona 2018 nov. 16. - 18:43:44
(235097/239047)
Wolf Totem

Van 6 percetek?
én csak a nagy sikerű mozifilm miatt kattintottam a linkre, de ez egészen más!
Meg érdekelt az is hogy : The HU ?????

https://www.youtube.com/watch?v=jM8dCGIm6yc

Egy egy mongol dal, de micsoda ritmus, és előadás!
hanguktaekwondoo 2018 nov. 16. - 10:30:22
(235096/239047)
bázis. nagyon szomorú lény lehetsz, hogy ilyesmiket sugallsz, minden alap nélkül. és még élvezed is. pedig hogy kínlódsz közben..
10/10
kimbin01 2018 nov. 16. - 07:56:44 10/10
(235095/239047)
Sziasztok, szép napot!
Újabb film az emlegetett oldalról. Hajléktalan szerelem (Road Movie) 2002.
A Suk-won üzletember, akinek fehér galléros munkája és magas fizetése volt. Elvesztette a munkáját, és családját, az utcára került, hajléktalan lett.
Dae-shik egy jól ismert hegymászó volt, akinek álmai voltak a himalájai hegymászás, de most Ő is az utcákon él.
Segít Suk-wonnak valamennyire talpraállni,
Csatlakozik hozzájuk egy nő is, aki szintén a társadalom peremén él. Ők hárman indulnak útnak az országban, próbálnak jobb életre találni.
Szereplők:
Jung-min Hwang,
Chan Jung,
Rin Seo
https://www.youtube.com/watch?v=yW-7x_r2DR8

http://asiafan.hu/archives/2005/11/04/Road_Movie/
8/10
edimir 2018 nov. 16. - 02:12:23 8/10 Előzmény Ljerk
(235094/239047)
A káka és az ő bizonyos csomója..... oly nemes küldetés lehet keresni..... Bizonyára hatalmas siker és nagy elégtétel lehet, ha vki megtalálja.... Teljék benne öröme...

Még jó, hogy itt Sillán kicsire nem adunk... a nagy (betű) meg nem számít!:)))))))))))))))))
Ami igazán számít, az a fórumtárs tisztelete... Örülök, hogy te is így látod!:)
8/10
edimir 2018 nov. 16. - 01:54:01 8/10 Előzmény kimbin01
(235093/239047)
Jobbulást!))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 16. - 01:37:41 8/10 Előzmény Horváth Magdi
(235092/239047)
Kedves Magdi!:)

Egy kis kávé neked.....:)))))))))))) És nyugodtan írj bármit.... elvégre te is elmondhatod: "Terius behind me"!:))))))))))))))))))))))))))))))
10/10
offtopic
Ljerk 2018 nov. 15. - 23:52:47 10/10
(235091/239047)
Nem akarom elkenni: bizton igazad van a szabállyal kapcsolatban, ráadásul én sem offtopikban válaszoltam.

Azonban itt is az van, hogy milyen helyen, és hogyan közli ezt valaki. Nyilván egy újságban, folyóiratban ilyenfajta hiba nem megengedhető. Ez a fórum azonban nem műveltségi fórum, hanem beszélgetés egy-egy adott témáról, amely beszélgetésbe akárki beszállhat - alapvetően a témához hozzászólva, kérdezve. Volt olyan ismerősöm, aki értelmesen beszélt, szakmát is szerzett - "hejjessirrása" azonban szörnyűséges volt, mégis ha olvastam a levelét, semmiféle késztetést nem éreztem sem a kiröhögésére, sem a kiokosítására - mivel tudtam, hogy egyébként milyen ember.

Nyilván, ha valaki vét az ilyen olyan szabályoknak, vagy rosszul tud valamit, érdemes felhívni a figyelmet rá, azonban súlyos litániákat a nyakába önteni, olyan hiba miatt, ami nem is a topik témája - ezt zavaró volt még úgy is olvasni, hogy nem nekem szólt.
offtopic
Min-Rin 2018 nov. 15. - 22:37:42 Előzmény Ljerk
(235090/239047)
Abban egyetértek veled, hogy más a beszéd és más az írott szöveg. Az sem vitás, hogy nyelvünk eredetéről keveset tudunk, ill. a vélemények megoszlanak ezzel kapcsolatban. Elég, ha a Hunfalvy és Budenz által szárnyra bocsátott finnugor elméletre vagy az egészen más irányban tapogatózók-kutatók által felvetett török, ill. szanszkrit nyelvrokonságra gondolunk. De a nyelvészkedés, főként ha mindezt a témában nyilván laikusként tesszük, ebben a topikban végképp offtopiknak tekinthető.
Mivel az eredet a kutatók számára sem egyértelmű, mi, a magyar anyanyelv használói, és remélhetőleg azt közös kincsnek tekintői egyet tehetünk: betartjuk a lefektetett szabályokat a nyelv megőrzésének érdekében, s óvakodunk az idegen szabályok átvételétől. A köznevek nagy kezdőbetűvel való írása német és főleg angol hatásra történik, miközben a nyelvészek között abban egy pillanatig sincs vita, hogy a magyar nem tartozik a germán nyelvcsaládba. Különösen vicces, hogy manapság elsősorban azok veszik át ezeknek a nyelveknek az írásmódját, akik az említett két idegen nyelvnek egyikét sem beszélik.
A csupa nagybetűvel írt szavak valóban nyomatékosításra szolgálnak, ezzel mérsékelten kulturált formát választva mondandójuk alátámasztására a régóta jól bevált felkiáltójel használata helyett. Ám ennek említésével elkented az általam elmített rossz szokást, mert a topikban nem erre látunk példát. Azt hiszem a szövegértésemmel nincs probléma: a nagy kezdőbetűvel! írt köznevek egyik fórumtárs szövegébe sem a kiabálás szándékával kerültek be. Amennyiben nem nyelvhelyességi problémáik vannak, akkor egy olyan modorosságról van szó, amelyet szerencsés lenne elhagyni, mielőtt még további követőkre talál.
Eddig még csak a butasággal ötvözött túlzott tisztelet eredményét volt alkalmam csodálni - nem feltétlenül ebben a topikban -, amikor ázsiai emberekről így írtak: Japánok, Koreaiak. Megható az ilyen mértékű tisztelet, de az említett népek iránti elragadtatáson felül mást is elárul íróikról.
Az itt látható hibák mentségére szolgál, hogy ezek legalább hamar elsüllyednek az újabb és újabb beírások miatt, míg a koreai filmfeliratokban, mondhatnánk, örök időkre megőrződik a szomorú valóság: a fordítók jelentős része angolul talán tud, de magyarul nemigen. Olyan primitív hibákba lehet botlani, hogy a néző nem tudja, sírjon vagy nevessen. Esetleg öljön.
Száz szónak is egy a vége, a más kultúrák iránti tisztelet remek dolog, de közös kincsünknek, anyanyelvünknek is adjuk meg a tiszteletet!
10/10
Ljerk 2018 nov. 15. - 19:55:48 10/10 Előzmény Min-Rin
(235089/239047)
Nem vitatkozni akarnék - csak néhány gondolat. A nyelv, a beszéd és az írás is különböző dolgok. A jelenlegi netes világban a fórumokon, beszélgetős oldalakon például a csupa nagybetűvel írt szó nagyon erős hangsúlyt jelent - tehát a gyorsan írt szövegben minden magyarázat helyett ez szolgál az erős hangsúly, kiabálás jelzésére.

Az helyes dolog egyébként, hogy az MTA feladata, hogy konzervatív módon álljon ellen a tiszavirág életű nyelvújításoknak . Ebben, akárcsak a magyar őstörténelem terén - egyetlen dolog hibádzik. Az, hogy 150 év óta ugyanúgy nem tudjuk a magyar nyelv eredetét, mint a magyarság őseit - így nehéz a sarokpontot meghatározni, legyen az egy nagyon ősi állapot amit még ismerünk írásokból, vagy már a német, szláv és latin, görög szavaktól és nyelvtantól torzított 1700-as, 1800-as évekbeli változat.

Kiss Dénes költő és nyelvkutató a magyar nyelv alapjait kutatta (Magyar ősnyelv - https://www.youtube.com/watch?v=aU1Q7qfK8KA ), nyilván ha az alapok nincsenek tisztázva, nehéz pontosan felmérni, hogy mihez ragaszkodjunk mindenképp a nyelvünkkel kapcsolatban.
hanguktaekwondoo 2018 nov. 15. - 18:19:24 Előzmény Horváth Magdi
(235088/239047)
Ugyan, hiszen Illionát és engem is félreértettél, Magdi. Ez időnként megtörténik az interneten, mert a villanybetűk nem mindig képesek közvetíteni egy -egy ember összetett auráját, a szavak pedig önmagukban gyakran képtelenek tisztán átadni az információt.
Az ilyesmi -főleg eltérő karakterű embereknél- időnként még szóban is megesik ;-)
Nem olyan nagy baj ez, főleg akkor nem, ha a társalgók még nem nagyon ismerik egymást.

Illiona hajlamos sarkosan fogalmazni, mert határozott véleménye van egy -egy tárgyról. De attól még bizonyos, hogy nem dob ki mindent, ami nem egyezik az ő nézeteivel.
Jómagam, a koreai topikok rémületes kedvenceként, sok fanatikus orra alá törtem már borsot, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének itt barátaim; és ha én beírok a számláló beindul ;-))
Aljas viszont még senkivel nem voltam, mert nem a profilom ;-)

Viszont kedvelem, ha vkinek van humorérzéke és mer gondolkodni. Ez visz, ugye, előre, nemcsak a bamba monitorbámulás.. :-) Semmi probléma nincsen abból, ha tíz embernek tizenkétféle véleménye van, ettől színes a világ, gondolom, egyetértesz..
Úgyhogy csak bátran és lazán ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=UYISUvLkqm0
offtopic
Min-Rin 2018 nov. 15. - 17:59:35 Előzmény Illiona
(235087/239047)
A nagyfogyasztótól nem várható el, hogy a filmekben/sorozatokban szereplők nevét megjegyezze, ezért azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy a Ctrl+C és a Ctrl+V használatával valamivel intelligensebbé lehetne tenni az "filmismertetők" szövegét.
Az állítólag rendkívül olvasott - vajon miért? - topikban egyre jobban elharapózó nagy kezdőbetűvel írt köznevek esetében viszont más a helyzet: édes anyanyelvünk újabb rombolási kísérletét tapasztalhatjuk.
A Magyar helyesírás szabályainak legutóbbi, 12. kiadásának A szabályzati rész változásai c. fejezete így szól:
Ezután bizonyos közszavak nagybetűvel kezdhetők hivatalos iratokban.
A 148. pont szövege az új változatban a következőképpen fog hangzani:
„A köznevek nagybetűs kezdése nem szokásos a magyar írásgyakorlatban,
kivéve a hivatalos iratokban, például: Alperes, Felperes,
Eladó, Vevő, Szerző.”
A fórumban hivatalos iratok aránylag ritkán fordulnak elő - értsd, soha - szóval az olyan nagy kezdőbetűs szavak, mint a Nő, Férfi és társai helyesírási hibának tekinthetők. A topik nagyszerűségéhez nem férhet kétség, de a nyelvújítás nemes feladatát meg kellene hagyni az MTA Nyelvtuományi Intézetének.
10/10
kimbin01 2018 nov. 15. - 09:00:35 10/10
(235086/239047)
Még a tábor előtt néztem meg egy filmet az előbb említett oldalról, a szokásos kémfilm kategóriából.
A berlin-akta /Bereullin/
Pyo, az észak-koreai titkos ügynök akciója rosszul sül el Berlinben. Őt és terhes feleségét, aki tolmács a berlini Észak-Koreai nagykövetségen, haza árulással vádolják meg. Közben egy Dél-Koreai ügynök is üldözi, de a Moszad se marad ki a játékból. Tisztáznia kell magát és feleségét...
A magyar mozik már bemutatták.
Szereplők
Pyo, Jong-Seong
Jung-woo Ha
Jeong Jin-soo
Suk-kyu Han
Dong, Myeong-soo
Seung-beom Ryu
Ryeon, Jung-hee
Gianna Jun
Abdul
Numan Acar
10/10
kimbin01 2018 nov. 15. - 08:53:25 10/10
(235085/239047)
Sziasztok, szép napot!

Elkapott egy fránya köhögős betegség, aminek egy előnye van, nem tudok aludni tőle, így marad a sorozatnézés. Isten látja lelkemet, nem akartam, de mégis újra Jumongozok! Valahogy nem tudom megunni. Igaz, az utolsó pár rész következik, hogy utána mi lesz nem tudom, mert állítólag 2-3 hétig is köhögtek mások vele.Amit említettem a táborban, hogy sok filmet tesznek fel a MV oldalra is, ma épp nézem, az Admirálist is feltöltötte valaki. A múltkoriban a Taxisofőrt is láttam fent.
offtopic
Illiona 2018 nov. 15. - 06:34:22 Előzmény Horváth Magdi
(235084/239047)
Kedves Magdi!
Én sem vagyok szakértő, (talán itt senki) az én véleményem is csak egy a sok közül, van hogy az megfelel az átlagnak, van hogy nem.
Ne hagyd azért abba a fórumozást, nyugodtan ird le csak a véleményedet.
Sajnálom hogy ha dicsekvésnek vetted a hozzászólásom, igaziból nagyon távol áll tőlem minden ilyesmi. Veszekedni soha nem szoktam, de talán vitatkozni sem. Az hogy véleményem van, és az esetleg ellentétes más véleményekkel, az azért nem igazi veszekedés. :))
Itt azokkal, akikkel vélemény különbségeink vannak, azokat általában mind ismerem személyesen is, Sillás találkozókról - amikre jellemző a vidám , jó hangulat, sok nevetéssel.
Horváth Magdi 2018 nov. 15. - 00:34:37 Előzmény Illiona
(235083/239047)
Kedves Illiona! Nem mindenki olyan nagy "szakértő", mint te vagy, nem minden filmnéző és nem minden dél-koreai-sorozat-imádó jár táborba, meg Kínába stb. amikkel te itt eldicsekedtél!
Jómagam is csak egy átlagos filmnéző, sorozatnéző, dél-koreai filmeket kedvelő, itthon ülő, beteg, öregedő asszony vagyok, távol áll tőlem olyan, mint "tetemrehívás)!
Nem is fogok többet ide írni, nem hiányzik nekem vitatkozás, veszekedés - ha enélkül nem írhatom le a véleményemet egy-egy filmről.
Illiona 2018 nov. 14. - 23:56:38
(235082/239047)
egy kis Dimash

"Elfáradt hattyúk szerelme" The Love of Tired Swans"

egy rajongó irta róla: a tökéletességnek nincs határa"
és tényleg nincs...
https://www.youtube.com/watch?v=x6q3I-xHbi0

és egy vélemény+ képek+ a dal :
https://www.facebook.com/notes/dimash-dears-hungary/milyen-%C3%A9rzelmeket-v%C3%A1ltott-ki-az-elf%C3%A1radt-hatty%C3%BAk-szerelme-c%C3%ADm%C5%B1-dal-dimash-el%C5%91ad%C3%A1/529973967471869/
Horváth Magdi 2018 nov. 14. - 22:36:17 Előzmény hanguktaekwondoo
(235081/239047)
Nem vitatkozom veled legalábbis érdemben nem, mert nem érdemes. Látom, te sokkal fiatalabb vagy, neked az a véleményed, nekem pedig emez, mert nekem nagyon tetszik a szóban forgó My Secret Terius /Terrius behind Me c. filmsorozat (leszámítva persze a negatív szereplőket, akiknek az volt a dolguk, hogy negatív figurák legyenek).
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 22:09:28 8/10
(235080/239047)
Off
Be With You - 2018

Spoiler

... és felidéződik egy suta, ám annál szebb szerelem története.... visszatérnek az emlékek és az érzések... a napok megtelítődnek újabb közös élményekkel... s vmi mással is közben.... felkészüléssel... mert hiába mese, de a bárcsak nem tarthat örökké... miként az eső sem... és mégis... az ajándékba kapott idő megteremt vmit...

s a végére kapunk még egy csavart, egy másik nézőpontot.... igen, nem számít meddig, csak azokkal lehessünk, akiket szeretünk...

KÉP: a titkot rejtő házikó..... hmm, mint a mesékben!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 22:00:40 8/10
(235079/239047)
Off
Be With You - 2018

Spoiler

Oly kevés kell a boldogsághoz... néha egy toll, egy lóhere, egy a másik zsebébe csúsztatott kéz... kis dolgok, apró gesztusok, amik mögött ott a bátortalan nagy szív.... és szeretjük az esetlenségét, a báját... és épp attól áll meg a csöpögősség határánál, hogy egyszerű tud maradni...

KÉP: .. mi azt kívánnánk, bárcsak....
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 21:47:14 8/10
(235078/239047)
Off
Be With You - 2018

Spoiler
Vajon be tudják tartani az ígéretet?
KÉP: az alagút... már annyi sorozatban láthattuk, hogy különleges hely.....
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 21:44:18 8/10
(235077/239047)
Off
Be With You - 2018

Spoiler

De van egy ígéret...

KÉP: ... és a kisfiú várja az esőt......
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 21:42:00 8/10
(235076/239047)
Off
Be With You - 2018

Spoiler

KÉP: apa és fia
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 21:40:59 8/10
(235075/239047)
Off
Be With You - 2018

Spoiler

Varázslatos film...
Ismertető: https://en.wikipedia.org/wiki/Be_with_You_(2018_film)
Nem ismerem az eredeti japán változatot, de megkapóra sikeredett a koreai adaptáció....
Gyönyörűen fényképezett... egy kis külön világ apa és fia, saját kedves rituálék, mint a reggeli elköszönő puszi a fotónak.... igen, mert ebből a külön világból immár hiányzik vki... az anya

KÉP: a kisfiú az anya ruhásszekrényében... az anyu illatú ruhák között....
hanguktaekwondoo 2018 nov. 14. - 16:13:19 Előzmény edimir
(235074/239047)
Mindenkinek.
hanguktaekwondoo 2018 nov. 14. - 16:12:52 Előzmény Illiona
(235073/239047)
Ne hangsúlyozd ki, hogy csak a Magdikáét olvastad el, mert így nagyon kilóg a lóláb
és látszik, hogy elmélyedtél az enyémben is. ;-)
8/10
edimir 2018 nov. 14. - 07:03:37 8/10
(235072/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))

Egy kis reggeli kávé!:))))))))

KÉP: - felirat - amolyan elköszönés a The Playertől....
8/10
edimir 2018 nov. 13. - 23:37:52 8/10
(235071/239047)
Off
The Player

Micike, a kedvedért megnéztem... könnyű, szórakoztató, bár kicsit egykaptafás....

KÉP: - felirat - címzett: Mindenki!:))))))))))))))))))))))))))))) Úgy legyen!!!!:))))))))))))))
Illiona 2018 nov. 13. - 18:11:12 Előzmény Horváth Magdi
(235070/239047)
folyt...
A Férjet Ji JIn Hee személyesitette meg, szerintem nála jobbat el sem lehetett volna képzelni.
Az akaratgyenge, kisebbrendűségben szenvedő Férj szinte reszketeg figurája alkalmas volt arra, hogy elvigyék a figyelmet más szereplőkre, a gyilkos személyét illetően. Mert róla nem is lehetett elképzelni, hogy ölni tudjon!!!

És hogy ez mennyire Ji Jin Hee saját személyisége? Volt egy 0. epizód, sajnos már nincs meg a gépemen, amikor a bemutató előtt beszélgetnek a studióban. Mindenki fesztelen, vidám, egyedül Ji JIn Hee ült ott, esetlenül, komolyan.
Nekem soha nem volt a kedvencem, nem láttam a Palota Ékkövét sem, bár elismerem, hogy az egyik legnépszerűbb szinész. Számomra viszont ő erőtlen, és ha a kinézetelével nincs is semmi bajom, de a hangja nagyon kevés.
Emiatt volt nagyon jó a Helios cimű kinai mozifilmben, ahol szinkronizálták! (itt volt a legjobb)
Volt egy sorozata is, ahol egy aranyeres 35 év körüli férfit alakitott. Volt az a pénz...
Ezt már többször is kifejtettem itt a fórumon.
A "bús képű lovag" azt hiszem a legtalálóbb, mert szerintem mimikában, hangban, az érzelmek megmutatásában ő nagyon kevés, pedig ez a sorozat, a Misty alkalmat adott volna, hogy megmutassa a képességeit.
Elnézést kérek, ha valakinek ő a kedvence.
Illiona 2018 nov. 13. - 17:15:10 Előzmény Horváth Magdi
(235069/239047)

akkor a mai Házi Feladat: a Mistyben a Férj, és a megszemélyesitő Ji JIn Hee.

ma többször is elolvastam az a pár szavas véleményt, amit irtál.
Nem is értem igazán, mert olyan mintha nem egy sorozatot láttunk volna.
Lehet, hogy Te még csak az elején tartasz? Mindenesetre c sak az elejéről irok, hogy mindenki tudjon izgulni.
Én csak arról tudok beszámolni, amit én láttam, és ahogy láttam. :))))

először is kezdjük a karakterrel:
A Férj egyáltalán nem szerette a feleségét, ez inkább olyan volt, mint egy megszállott érzelem .
A szerelemhez az kellett volna, hogy elismerjük annak, hogy találkoznak, ismerkednek. figyelnek egymásra, és egymásba szeretnek. Ez egy folyamat. mindenképpen kétoldalú!!!
Itt egészen másképp történt, a Férj egyszerűen megkérte, hogy feleségül veszi. Ugyanis birtokolni akarta, és nem szeretni!!!
A Nő pedig - ízig -vérig nő - karriert akar, és emiatt belemegy. Nem hazudozik, hanem megmondja miért megy hozzá - a kapcsolatai miatt.
Gyerekről szó sem volt. Ezt a Férj kezdte el később a szülei hatására mondogatni, és elvárni, pedig a Nő a kezdetekkor bevallottan nem is gondolt rá. (egyébként a Férj maga sem volt apa tipus, csak a szülei miatt erőltette.)
Hogy hogyan esett mégis teherbe? Talán a Férj becsapta? Erre sajnos nem tér ki a sorozat, pedig fontos lenne.
A Nőről kiderülnek dolgok, fiatalon ő is volt szerelmes, sőt együtt is élt egy fiúval, de ezek mindegyike a házassága előtt történtek. Vagyis nem lépett félre.
Szerinted kinek nincs házasság előtti "előélete"? mindenkinek van, legfeljebb olyanok vannak akik nem vallják be.
A Férj a gyilkosság után elvállalja rögtön a feleség védelmét. Ez pozitiv lenne? Dehogy!!!
Ő ügyvédi munkája révén rögtön "lecsap" a lehetőségre, nehogy a feleség egy rendes ügyvédet kapjon. Azután egyet tesz: megpróbálja elkenni a kapcsolatai révén a gyilkosság bizonyitékait.
Miért? mert ő is gyanúsitott!!! és ha mégis minden kiderül, akkor legfeljebb elviteti a balhét a feleséggel. Csak nézd ilyen szemmel!!! Ha nem is itélteti el, de fogságban tarthatja ezzel, és bábként bánhat vele.
Azonkivül milyen ügyvéd is ő?
Milyen is az irodája?
Milyen titkárnője van?
Szerinted ki csinálja ott a papir munkát?
És azok a papirhegyek az irodában? biztosan egy egészséges személyiség dolgozik ott?
A házassága előtt ügyész volt, amit azért hagyott ott, mert nem akart asszisztálni a hatalmi rendszerek uram-bátyámozásának. De rögtön, amikor itt ügy lesz, akkor ezeket az uram-bátyám "kapcsolatokat" veszi elő, ahelyett hogy objektiv bizonyitékok után kutatna, mint egy rendes ügyvéd.
Csak a Nő itt még hisz benne, igy hagyja.
Számomra ő is végig egyik lehetséges gyilkos volt.
Még gyilkosnak gondoltam az ügyvéden kivül a Feleséget, a golfozó feleségét, és a férj apját is (a tolószékes),a golfozó menedzserét).Szinte minden rész után mást gondoltam gyilkosnak :))))
Nagyon szerettem ezt a sorozatot, hétről hétre néztem, és igazán izgultam, hogy végül is ki lesz a gyilkos.

Kép: a ki meghal a 4 részben Go Joon, a golfozó.
Képem csak róla van, bocs :)))))

folyt köv

hanguktaekwondoo 2018 nov. 13. - 00:43:16 Előzmény Horváth Magdi
(235068/239047)
Ezzel a sorozattal egy nagy gond van: egyik figura sem szerethető.
vhogy sikerült olyan karaktervonásokat összehozni egy szereplő belső határain belül, hogy nehezen lehet eldönteni a felvonulók kértékből, ki a legkevésbé ellenszenves.

A múmianő más filmekben is rettenetes, dzsini pedig már csinált jobb filmet. Nyomasztó cucc.
Legalább egy pozitív karakter lenne.
és jöhet a példálózás az emberi kapcsolatok bonyolult,szövevényes fonadékáról, meg a psziché ide -odacsápolásáról, a lényeg, hogy a filmben nincs semmilyen egyensúly -sehol- harmónia tehát nuku. Kellemetlen eposz.

A két színész összepasszítása baklövés, no chemistry, semmi az égadta egy világon. mondjuk ilyen nőre én se gerjednék még akkor sem ha én lennék long dong. mintha egy szöcske fejét rápreparálták volna egy aszott denevérkoponyára.
ha már dzsini, akkor az a kutyás izé, a végbélvizsgával
http://www.pdjournal.com/news/articleView.html?idxno=22502

a képen a folyamban is szereplő burninges Ah -in, zsengén és főként még a saját fejével
Illiona 2018 nov. 12. - 22:25:29 Előzmény Horváth Magdi
(235067/239047)
viszont a bús képű lovagot meghagyom holnapra, ha nem baj, mert arról sok mondanivalóm lesz....
A Misty volt az idei év legjobb sorozata a számomra, vagyis nem csapom össze :)))))))))))
Illiona 2018 nov. 12. - 22:23:24 Előzmény Horváth Magdi
(235066/239047)
Lee Dong Gun
nekem ő nagyon nagy kedvencem, és trónbitorló volt avagy sem, én mindenképp neki szurkoltam a másik hercegecskével szemben.
Mert aki király, annak kell lennie méltóságának is.
Számomra ő volt az igazi, még amikor számüzetésbe ment, utána is.
A maga vivódásait, az élet és hatalom kérdéseiben való gondolatait nagyon szerettem.
Az az igazság, ha ő nincs, akkor nem is nézem meg ezt a sorozatot, a Királynő 7 napra ciműt, annyira semmilyen volt.
Ő szerepelt a Sketch cimű sorozatban is, Rainnal, ami egy szintén gyengus forgatókönyv volt. De a két főszereplő miatt megérte megnézni. Itt olyan harcos, könyörtelen katonát játszott, annyira hitelesen.
Kép: a Sketch cimű sorozatban
Illiona 2018 nov. 12. - 22:11:37 Előzmény Horváth Magdi
(235065/239047)
God of War
Ez egy egyrészes kinai mozifilm cime is, amit én korábban meg is néztem, és irtam is itt róla.
Amikor a tábor előtt edimir eljött hozzám egy nappal korábban, akkor az ő kérésére megnéztük együtt, de már sokadik filmként, igy bealudtunk, és edimir egyedül fejezte be otthon.
Ez egy történelmi film, a japán kalózok kinai területre való átcsapongásaival foglalkozik.
Közel ezer japán beveszi magát egy kinai erődbe, és nincs senki, aki legyőzze őket, mert kegyetlenek, félelem nélküliek (nem bátrak) nincs vesztenivalójuk, és irgalmatlanul tudnak harcolni.
Akkor van lehetőség a sikeres szembenállásra, amikor a kinai oldalon is feltünik egy tehetséges hadvezér, aki rendelkezik bátorsággal, irgalmassággal, ésszel, tehetséggel, meggyőzni tudással, harci képességgel.
Ez a film tulajdonképpen a hit erejét mutatja meg.
Illiona 2018 nov. 12. - 22:01:37 Előzmény Horváth Magdi
(235064/239047)

Kedves Magdi! ez most egy beszélgetés lesz, avagy egy tetemrehivás? Csak kérdezem?
Állok egyébként mindkettő elébe.
Az elmult hetekben amugy is kevesebbet fórumoztam, volt a kinai ut (amit hetekbe telt kipihenni, bár még most is sántítok) azután jött a koreai filmnéző tábor, ahol háziasszonyként helytálltam, és jött egy-két hosszabb sorozat, amit már láttam korábban, ismétlésileg, a Márton napi liba és ujborral kapcsolatos teendőimet itt és most nem is taglalom.
(Kiss e) edimir viszont többet fórumozott, bár volt némi lelkiismeret furdalásom irányába,
de legalább itt volt.
Akkor kezdjük:
God of War
ez egy nagyon általános cim, több filmhez, több országban is használják. A koreai sorozatot én is láttam, talán 2-3 éve, akkor tetszett is nagyon, bár azt hiszem ujra már nem nézném. Persze a sztorival nem voltam teljesen elégedett, hiszen én a forgatókönyviró helyében másik nővel hoztam volna össze, de ez nagyon sok sorozatnál igy van. Számomra a hercegnő volt az, aki ezért a szerelemért folyamatosan áldozatokat hozott, megérdemelte volna, hogy viszontszeressék. Ráadásul azzal a szinésznővel sokkal jobb volt a kémia is. Azt is megértem viszont, hogy az egy férfiúi (HÍM) mentalitás, hogy szeretnek megküzdeni a szeretett nőért, és nem annyira érdekli őket a mások által meghozott áldozat. Persze használják, hiszen igy túlélhetnek, de szeretni azt szeretik, akiért küzdeni kell, ha nem is hoz értük áldozatot.
Az élet már csak ilyen igazságtalan. (sóhaj!)

A főszereplő szinész tragédiájáról hallottam, én is irtam itt a fórumon róla. Mondjuk a szinésznő menyasszonyról nem, de azért mert ez a része már nem érdekelt.
Nagyon nagy kár érte.
Sokáig vártam hogy leforditják legalább angolra az Argon cimű 4 része sorozatot amiben főszereplő volt, de végül tragédia ide vagy oda, nem tették, és igy ki is törültem.
Horváth Magdi 2018 nov. 12. - 21:02:22 Előzmény Illiona
(235063/239047)
Ezzel a címmel (God Of War - A háború istene) én koreai sorozatot láttam, aminek a főszerepét az a Kim Joo Hyung játszotta, aki 2017-ben 45 évesen autóbalesetben meghalt. Éppen megkapott egy fontos díjat, és éppen készült feleségül venni egy jóval fiatalabb színésznőt..... :(
Horváth Magdi 2018 nov. 12. - 20:47:59 Előzmény Illiona
(235062/239047)
Na és ő játszotta a félelmetes, (sokak szerint trónbitorló) királyt a Királynő egy hétre c. sorozatban!
Horváth Magdi 2018 nov. 12. - 19:33:27 Előzmény Illiona
(235061/239047)
A búsképű lovag amúgy kitűnő férj, aki kezdettől szereti az őt nem szerető, rideg, komor, karrierista TV-s személyiség feleségét, aki nem akar gyereket, sőt, amikor lett volna, azt is elvetette.... - Ráadásul most mindenféle titkok derülnek ki róla, amik részben igazak, részben nem, s a férj mint ügyvéd elvállalja a gyilkossággal vádolt feleségének jogi védelmét...
hanguktaekwondoo 2018 nov. 11. - 18:36:13
(235060/239047)
Szervusztok kislányok,
remélem, jól sikerült a kedves filmtábor ;-)

Itt meg egy másik vélemény a Burning című filmről.
Időnként megragadja a lényeget és ment a művészieskedő hozsannáktól.
mert ezeket már szinte kötelezően zengik azok, akik azon igyekeznek, hogy benyaljanak az új vonalnak avagy csápolásukkal erősítsék az értelmetlen és sok esetben károkat okozó fősodort
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/09/19/gyujtogatok_burning

"Hosszú, meztelen tánc a naplementében, zaklatott futás az ország határvidékén, implicit maszturbálás a semmire, lépten-nyomon felbukkanó aktuálpolitikai utalások"

"nehéz is lenne egy valóban mély alkotásként tekinteni rá. Sokkal inkább egy blöffnek, ami különböző stilisztikai eszközökkel akarja bújtatni a saját gyengeségeit - vagy ha a film egyik kedvenc metaforájávál akarjuk leírni saját magát, akkor a Gyújtogatók nem más, mint egy óriási, üres tekintetű maszturbálás a semmire."

vki, aki éppen divatban van, megint tojt egy szemetet és ez most ismét felmagasztaltatik.

Ah-in meg jobban tette volna, ha nem hagyja magát ilyen rondára operáltatni. Megvolt őneki a rendes, nézhető fizimiskája, és bőven akadtak akik úgyis rajongtak érte. Ez a lépés szintén értelmetlen volt és káros.
Úgy látom, a koreai sztárok plasztikai sebészei is magukévá tették a mostanában elharapódzó trendet, mely szerint a csúnya az új szép.
/vonatkozik ugyanez a negatív főhős -normális esetben szabadon és karakteresen létező, itt meg csak állítólagosan sem- ellenpontjára/

A kép abból az időszakból, amikor még művészi szintre emelt játékkal gazdagított egy valódi alkotást
redkuruc 2018 nov. 11. - 11:14:32
(235058/239047)
Sziasztok!Nem feltétlen ide tartozik,de segítsen valaki!Hol találom a telefonos Port.hu applikációt!?A google play áruházban már nincs!Köszönöm!
Illiona 2018 nov. 11. - 10:42:27
(235057/239047)
Szegediek (és környéke figyelem!
Szerdáig vetitik a Gyujtogatók című Dél-Koreai trillert a Belvárosi moziban.
Egészen szerdáig 17.15-kor mindennap.
itt a tartalomismertető:

"Van abban valami ígéretes, amikor Dzsongszu, az alkalmi kihordófiú és Hemi, a csillagszemű bombázó, gyerekkoruk óta először újra találkoznak. Mi több, Hemi a cicáját is a fiúra bízza, amíg ő Afrikába utazik. Ám Hemi egy titokzatos és dúsgazdag fiúval, Bennel tér onnan haza és egy furcsa szerelmi háromszög veszi kezdetét. Ben egy görbe estén bevallja, mi a titkos kedvtelése. Murakami Haruki Gyújtogató című művét a koreai rendezőóriás Lee Chang-Dong álmodta vászonra lélegzetelállító mesterművében."

kép: a filmből
Illiona 2018 nov. 11. - 10:32:01
(235056/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
most egy kinai film és valóság kapcsolatáról hozok egy hirt nektek:
egy kinai dráma esete a sírrablókkal
Kata Picurka irása
"A sírrablás mindig is elég divatos tevékenység volt a mindenkori Kína területein, de talán soha annyira nem örvendett népszerűségnek, mint a 21.században. Egy kutató szerint ma akár 100 000 fő is foglalkozhat üzletszerűen történelmi mauzóleumok fosztogatásával az országban. De ki hinné, hogy az ötleteket és technikákat regényekből és filmsorozatokból merítik!

Xu Lei, "The Grave Robbers’ Chronicles" címen történeteit eredetileg egy weboldalon tették közzé, és hamarosan több mint 18 millió nézője akadt. A súlyos rablások és természetfeletti események - melyekről írt a szerző - vonzották a rajongó közönséget. A könyv 2011-ben megjelent nyomtatott formában is, majd képregényeket, videojátékokat és végül egy film- és tv-sorozatot készítettek belőle. Hamarosan képernyőre kerül második évada! A rajongók online fórumokon csevegtek a könyvvel kapcsolatos témákról, a vérszívó zombiktól s az ókori kincsek kereséséről.

Ekkoriban történt, hogy Zhejiang tartományban betörtek egy 400 éves Ming-dinasztia korából származó mauzóleumba, Qin Minglei miniszter épen maradt sírjába, és kb. 1 millió yuan értékben vittek el régiségeket. Mint kiderült, a fantasztikus drámából és könyvből merítették az ihletet s módszereket hozzá! Az online chatszobákon keresztül egy Nuan nevű vendégmunkás bevonta a bűntársait, és 2 000 jüant is biztosított programja finanszírozásához. Támogatója, egy Feng nevű tolvaj szintén nyomozni kezdett, hogyan lehet feltörni egy sírt. Összesen öten fogtak hozzá, hogy a minisztert a síron túl megszabadítsák értékeitől. Egy olyan mauzóleumról van szó, amit még a nagy kínai "kulturális forradalom" idején is sikerült véletlenül épségben meghagyni...

A rendőrség egy lovat ábrázoló kőfigura eladása után buktatta le végül az öttagú bandát.

Hihetetlen történet volna? "Mesének szántam, nem instrukciónak!"

https://www.viki.com/tv/25731c-the-lost-tomb

Kép: a filmből
8/10
edimir 2018 nov. 09. - 23:30:37 8/10
(235055/239047)

off
On Your Wedding Day - 2018

Spoiler

Egy kis romantikus vígjátékra vágytam a változatosság kedvéért... kaptam egy érdekes történetet szirup nélkül a szerelemről és a barátságról... szakaszokat az életben és kapcsolatban.... és nagyon szerethető szereplőket....

Ismertető a filmről itt: http://asianwiki.com/On_Your_Wedding_Day

KÉP: kézcsók... kicsit másként!:))))))))))))))))))))))))))) Hogy miként valósul meg igazából?:))))))
10/10
kimbin01 2018 nov. 09. - 07:25:22 10/10 Előzmény edimir
(235054/239047)
Szi, sziasztok!
Szerintem én is a Tűzszekerekre asszociáltam volna.Bár láttam a Descantes of de Sunt, de nem voltam elájulva tőle. Egy a lényeg, ha hatásvadász akar lenni valaki, jó visszanyúlni az eredetihez.Viszont ahhoz, hogy olyan jó legyen, kell egy Vangelis is.
https://www.youtube.com/watch?v=L-7Vu7cqB20
8/10
edimir 2018 nov. 09. - 06:58:07 8/10 Előzmény edimir
(235053/239047)
"hongongi"=honkongi...

Hmm, lám, az elírás emlékeztet a tábornok nevére... Qi Jiguang, amit "Gong"-nak ejtettek.....
Mikor először meghallottam, pont az jutott az eszembe, hogy magyarul "hangzása" van a névnek!:))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 08. - 23:03:20 8/10 Előzmény Illiona
(235052/239047)
A futkározunk csupasz felsőtesttel növelni a nézettséget.... igen, nekem is eszembe jutott a Descantes of de Sun... de a futás a tengerparton szívből.... ez nálam csakis a Tűzszekerek!:))))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=L-7Vu7cqB20
Illiona 2018 nov. 08. - 21:59:19 Előzmény edimir
(235051/239047)
God of War

Ha Ha Ha..
ezt a tengerparton futást én is kivágtam, amikor először néztem a filmet.
Én egyébként a Descantes of de Sunra asszociáltam .)))))
Lám, amit ki lehet találni, azt Kinában ki is találják....
A képet most már nem keresem vissza...
8/10
edimir 2018 nov. 08. - 21:21:17 8/10 Előzmény edimir
(235050/239047)
Off

God of War - kínai-hongongi film - 2017

Spoiler

... sikert hozhat, ha nyitott szemmel járunk....
KÉP: lám, a sártengeren is át lehet kelni:))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 08. - 21:18:50 8/10
(235049/239047)
Off

Spoiler

De stratégia hibát se véthetsz.... át kell látnod az ellenség szándékán...
Hmm, nehéz a választás: család védelme, vagy az ellenség főcsapásának kivédése.....
.....nem marad más, mint bízni az otthoniakban.... Lám, Kínában is akadtak "egrí" szívű nők!:))))))))))))))
KÉP: a tábornokné sem vmi gyenge virágszál!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 nov. 08. - 21:10:43 8/10 Előzmény edimir
(235048/239047)
Off

Spoiler

Kellenek az új fegyverek, a fegyelem, a begyakorlott taktika, harci alakzatok, az egyes fegyvernemek összehangolt bevetése....
KÉP: és mindezt a végsőkig való kitartással megcselekedni harc közben....