Illiona 2018 okt. 09. - 15:59:49 Előzmény edimir
(234847/239047)
Along with the Gods - 2.

SPOILER

azért ha már arról beszélünk, mi lett volna jobb megoldás, akkor nem a külföldi örökbefogadást kellett volna megnézni, hanem körülnézni ott Koreában van-e valaki.
Lehet hogy volt olyan rokon, aki szivesen befogadta volna, vagy egy gyermektelen házaspár. Azért nem minden örökbefogadó szülő kinozza és lelki nyomorba taszitja a gyerekét! Vannak akik felelősséggel, szeretettel nevelik fel a befogadott gyereket, mint az élet egy ajándékát.
Őszintén, én ismerek ilyen párokat, és csak jó véleményem van! N incs is olyan a környezetemben, aki rossz örökbefogadó szülő lenne.
Tudom, hogy ez sem jó megoldás, de itt két rossz megoldás közül kell választani.
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 23:51:27 8/10
(234846/239047)
További szép hajnal/éjt!:)))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:))))))))))

Úgy tűnik, hogy a Mr Sunshine zárultával is tűntek fel olyan új sorozatok, amiket érdemes nézni, szinte a hét minden napjára jut....

Van tehát miről beszélgetni, véleményt cserélni....

Hmm, hogy egyesek a Megszentelt Partokat honokozónak nézik... és játszogatnak benne? Tegyék, csak ne vesszenek össze a kisvödrön és a kislapáton!:))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 23:38:29 8/10 Előzmény Illiona
(234845/239047)
Ha a Táborig nem készül hozzá magyar felirat, szerintem a guglis is megteszi, van mindenki olyan intelligens, hogy azt a pár félrefordítást korrigálja magában, szerintem olyan jó 90%-ban korrekt.
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 23:31:35 8/10 Előzmény Illiona
(234844/239047)
OFF

Along with the Gods - 2.
Spoiler

A Nagyapa... nos, épp az jött le az x-dik próbálkozásnál is, hogy a többi alternatíva mennyire nem járható... végül is a befektetés bejön, így a gyerek jövője anyagilag legalább biztosított... az a külföldre örökbeadás azért nem minden rizikó nélküli... ki tudja, hova keveredik, más kultúra, eltávolodás a gyökerektől, beilleszkedési nehézségek.....

Számomra a legizgalmasabb a "barbárok" voltak... ilyen egyértelműen pozitív szerepet talán még sohasem kaptak... különösen a lány, de a "barbár testvér" se kutya, ahogy jobban átérzi a tábornok apa emberségét, mint a vér szerinti fia....Azok nagyon jó kis jelenetek....
Illiona 2018 okt. 08. - 23:24:54 Előzmény edimir
(234843/239047)
A felirat nálam nem csúszott, de néha kevés időre több sor is megjelent, kb 4-5 alkalommal mentem vissza pár másodpercet, és megállitottam elolvasni. Ez teljesen kezelhető.
Illiona 2018 okt. 08. - 22:59:44
(234842/239047)
Along With The Gods 2

Az első mindenképp tervbe volt, és én csak reménykedtem abban, hogy meglesz a 2. rész is, talán a forditás is? De ha nem akkor is megnézzük.

Igen, a 2. résznek más hangsúlyai vannak, önmagában ez is érdekes, csak éppen más.
Azért a kisfiú helyzetének nem örülök.
Lehet hogy a nagyapa szereti őt, hiszen az unokáját ki ne szeretné, de azért egy százéves embert FELELŐS gondviselőnek kijelölni?
Nekem jobban tetszett volna, ha valaki örökbefogadja, aki fiatal, gyemekszerető, és 20 év mulva is még elfogadható korban van.
Hiszen a gyermeknek épp 20 éves kor körül vannak igazán nagy "dilemmái" az életről, és akkor is okos szóval, türelemmel mellette KELL állni. De nem százévesen!!! Koreában ugyis nagyobb divat az örökbefogadás, mint pl nálunk.
Épp ez a baj mai korral, hogy a szülési hajlandóság kitolódott 35-40 évre a nőknél, és ha ehhez hozzáveszünk 2 gyermeket, és ezekhez hozzáadunk 25 évet, akkorra már a szülők nem rendelkeznek akkora nevelési elképzelésekkel.
Egy pillanatra feltünt az Anya is, most nem kapott akkora hangsúlyt, mint az 1. ben. (na, nem is baj!)

Szerintem is a kis félszeg katonát fogják a 3. részben átsegiteni, megértetni vele a valóságot, de ugyanúgy a katonai vezetőjüket is sorba vehetik, ő is "ásott", egyenlőre még ő is bűnös. Mármint a túlvilágiak szerint :)))
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 22:55:55 8/10 Előzmény Illiona
(234841/239047)
Hmmm, milyen érdekes, hogy a napokban beszélgettünk a megbocsátás lényegéről... nos, azt hiszem, ennek a filmnek ez a kulcsa.... emellett Choi személyes bosszúja és haza feladása még inkább kicsinyes és olcsó....
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 22:48:17 8/10 Előzmény Illiona
(234840/239047)
Rossz az időzítés a feliratnál? Nálam nem csúszott el, jó volt.
hanguktaekwondoo 2018 okt. 08. - 22:03:16 Előzmény edimir
(234839/239047)
Ez engem is érdekel.
hanguktaekwondoo 2018 okt. 08. - 22:02:22
(234838/239047)
Hízeleg a halál!
te vallottál szerelmet két hsz.-od után egy rövid harmadikban, aztán bölcsen és idejében kitörölted :-)))
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 21:22:02 8/10 Előzmény Illiona
(234837/239047)
A Táborban érdemes lesz a 1. részt is hozzávenni, úgy lenne az igazi... egyrészt az építkezés miatt, másrészt, hogy beszélhessünk a két rész közötti koncepcióváltásról, azonosságokról és eltérő hangsúlyokról..
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 21:06:31 8/10
(234836/239047)
OFF

Along with the Gods - 2.
Spoiler

A film ismertetőjében szerepel, hogy 3. és 4. rész is tervbe vett...
Ismertető: https://en.wikipedia.org/wiki/Along_with_the_Gods:_The_Last_49_Days

KÉP: a 3. részben várhatóan az öngyilkosságot is megpróbáló kiskatona lesz az ítéletre váró lélek, aki az 1. részben véletlenül lelőtte az őrmestert...

Hmmm, csak most esett le, hogy ő játssza a 100 Days My Prince sorozatban a Koronaherceget!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 21:01:15 8/10
(234835/239047)
OFF

Along with the Gods - 2.
Spoiler

Jelen, múlt és túlvilág szépen egységet alkot... igen, nem az őrmester túlvilági útja ezúttal a lényeg, hanem a 3 Kísérő múltbéli kapcsolata... a történetük összefonódása.... Nem a szemünket nyűgözik le most, inkább a szívünket... Aki csak a látvány miatt volt kíváncsi, az talán csalódni fog, aki egy szép történetre kíváncsi emberi gyarlóságról és igaz emberségről, az értékelni fogja a 2. rész kicsit "más" koncepcióját.....

KÉP: a 3 Kísérő
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 20:54:58 8/10
(234834/239047)
OFF

Along with the Gods - 2.
Spoiler

Az őrmester 3 túlvilági kísérőjéből ketten, Haewonmak és a lány, Lee Deok-choon "földi" feladatot kapnak, a renitens "házi isten" megregulázását, ami eddig még senkinek sem sikerült....
S miközben a regulázást próbálják végrehajtani, óhatatlanul belefolynak a kisfiú és nagyapja sorsának problémájába....
De a renitens "házi isten" bír még egy különleges tulajdonsággal... a két kísérő múltját ismeri.... ő mesél nekik, mi is történt 1000 évvel korábban az északi határnál a "barbárokkal" folytatott harcok során

KÉP: 1000 évvel ezelőtt....Lee Deok-choon
Illiona 2018 okt. 08. - 20:51:14
(234833/239047)
Along With The Gods 2

SPOILER
Meglepődtem, amikor ma beszéltem telefonon edimirrel, és mondja hogy nézi ezt a filmet. Kiderült, hogy addig rakták fel 3 hete az Avistára, amig én nem voltam itthon!

Csodálkoztam is, hiszen ezen a hétvégén mindössze 150 fő vett csak jegyet rá. hogy miért nem adják ki, de ez van. edimir végül is nem használja az Avistát....

Na, mindegy, most letöltöttem, és már meg is néztem.
Hát ez sem egyszerű film, mint ahogy az első rész sem volt az.
Most még ezt azért emészteni kell.
Mégegyszer meg fogom nézni, pár nap mulva.
Meg a táborban is! De ott oda kell ülnöm a laptop mellé, mert többször is meg kellett állitani a rossz időzités miatt.
Kép: Lee Jung Jae. Még mindig tökéletes!!!
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 20:47:08 8/10
(234832/239047)
OFF

Along with the Gods - 2.
Spoiler

A jelen valóságát egy renitens "házi isten" bolydítja fel, aki egy kisfiú érdekében rúgja fel a "rendet", az égi törvényeket... A Kisfiút a beteg nagyapja neveli egyedül, az anya szülésbe halt bele, az apja a szerencsejáték rabjaként a Fülöp-szigeteken tűnt el...

KÉP: a "házi isten" egykor udvari festő volt... most a lebontásra ítélt összefirkált házfalakat szépíti meg a fiúcska kedvéért többek közt.... A Kisfiúnak ő a "Nagybácsi", a védelmező, a támasz.....
Mi pedig a szívünkbe zárjuk ezt a nagyra nőtt renitenst!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 08. - 20:39:24 8/10
(234831/239047)
OFF

Along with the Gods - 2.
Spoiler

Már augusztusi megjelenése óta vártuk, hogy letölthető legyen. Elérkezett végre ez az idő, a film angol felirattal elérhetővé vált, letölthető, nézhető!:)))))))))))))))

Az első rész megteremtett egy túlvilágot a maga ítélkező kapuival, fantasztikus látványvilágával, erkölcsi kódexével. Szájtátva bámultuk, s közben azért igyekeztünk egy kicsit a látványtól elkábulva értelmezni is magunkban az erkölcsi mondanivalót. Már akkor nyilvánvalóvá vált a számunkra, hogy be vannak építve olyan elemek, amire egy második rész épülhet szervesen....

Nos, a készítők ezekre a rejtett pillérekre építették fel a 2. részt. De most kevésbé dominált a túlvilág fantasztikus látványvilága, fel-felbukkant, de plusz töltetet alig kapott, inkább a jelen valóság és a 1000 évvel ezelőtt történtek kötötték le a figyelmünk....

KÉP: az őrmester fivér, aki cseppet sem töri magát a reinkarnációért, úgy tűnik, a Kísérőit sokkal inkább izgatja, hogy méltányos elbírálásban részesüljön, mint őt..... Kivételesen nem tragikus a szerepkör, pedig a színészt eddig többnyire ilyenben láttuk tündökölni....
hanguktaekwondoo 2018 okt. 08. - 14:29:54
(234830/239047)
Miért is ne vágtathatnék be időnként? :-) Hiszen a fórumot már nem rendszeres ismeretterjesztésre használom; megcsinálták a rendszert úgy, hogy erre alkalmatlan legyen. Baráti kapcsolattartásra szintén nem használható.
De ha úgy hozza hangulatom, visszanézek. No nem rendszeresen, azt te csinálod, a port hallgatólagos hozzájárulásával :-)
Az emberi butaság, sündisznoizmus viszont, legyen a rendszer bármilyen, mulattat
ezenkívül az is elszórakoztat, mikor késve reagálsz :-)

lassult a reakcióidőd, bázis :-))
kiestél a ritmusból
hanguktaekwondoo 2018 okt. 08. - 13:21:13 Előzmény kimbin01
(234829/239047)
Én oroszlán vagyok. az ascendensem az. Egyébként Skorpió vagyok.
És vegetáriánus.
10/10
kimbin01 2018 okt. 08. - 06:35:07 10/10
(234828/239047)
Szép jó reggelt kívánok, megint hétfő, újabb munkás napok, de ennyivel rövidül a táborravárás ideje is. Csak egy röpke kérdés. Hányan leszünk hozzávetőlegesen? Tudom, tudom, inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl.
Illiona 2018 okt. 08. - 01:05:08 Előzmény edimir
(234827/239047)
Azt hiszem a tábor filmjei tekintetében nem szorulunk magyarázatra, sem magyarázkodásra.
Akik jönnek, azok tudják mi is várható, akik pedig nem , azoknak a véleménye sem számit.

Azonkivül az együtt töltött időnek a filmek szüneteiben is "varázsa" van, amit nem is tudnak értékelni azok, akik nem barátkoznak, nem mennek el ilyen közösségekbe, nem vállalnak semmilyen közösségi munkát, áldozatot.
Illiona 2018 okt. 08. - 00:56:29
(234826/239047)
Én is nézem a Ms Ma-t.

Amit már sokszor elmondtam, szeretem ha egy sorozatnak egyszerű cime van, mint pl. volt a W, meg a K2. Ez a Ms Ma is ezek közé tartozik, vagyis egy jó pontja már van.
Tetszik a forgatókönyv, az egész sorozat hangulata.
Persze ez a késői , mai korra átirat nem igazán szerencsés.
(pl. az a zavar ott az Intézetben a szökéskor: ma már minden ilyen helyen Koreában (és Kínában is) arcfelismerő kamerák vannak, vagyis csak akkor ül a sztori, ha ezt nem vesszük figyelembe.)

Amugy én nem szeretem Agatha Christiet, számomra ő lehet bármennyire sikeres, de egy másik embercsoportnak a kedvence. Persze ezzel nem vonok le az érdemeiből, csak éppen én nem...

Egyáltalán, nem szeretem azokat a filmeket, (fiatal koromban sem szerettem!) amikben csupa öreg, vén szereplők játszanak, tekintettel arra, hogy már én is közéjük tartozom, vagyis elég a tükörbe nézni, és nem kell olvasni, meg filmen is ilyeneket nézni. Ez volt a bajom az angol változat(ok)kal is.

De ugy tünik, itt a koreai adaptációban ezt nem vették át, itt mindenki legfeljebb 40 éves.
A Nyomozó személye pedig telitalálat! Jung Woong In személye már lehet is garancia a sikerre.
Vagyis összegezve eddig mindenképpen 10 pontból 10-et kap.
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 22:31:16 8/10 Előzmény hanguktaekwondoo
(234825/239047)
Nos, erről Illionától érdeklődj. Általában több mint 100 filmből állít össze kínálatot, arra mindig ügyel, hogy műfaj, kor tekintetében is változatos legyen, akadjon közte régi klasszikus és új kasszasiker film is. A tavalyi táborban a két legnagyobb vitát kiváltó film az Apám háza és a Taxisofőr volt, ott némi indulatok felforrósodása és elszabadulása is fennforgott...

"Gatyapőcös csirkevadászok" nem szerepelnek a repertoárban, ha jól sejtem, hogy mire fordítandó a te olvasatodban, a plasztikai beavatkozás vagy annak hiánya pedig nálam sosem volt vki színészi teljesítményének fokmérője.

"A székrekedéses nyögdelmény"... nos, eddigi tapasztalataink szerint még nem akadt, de olyan annál inkább, ami hosszabb emésztést igényelt....
hanguktaekwondoo 2018 okt. 07. - 22:14:07 Előzmény edimir
(234824/239047)
Nem mindegyiket. Van közöttük sok selejt is, főleg, ahogyan haladunk előre az időben. Nagyjából 2014 után kezdődött a minőség renyhülése. Ma már sok a székrekedéses nyögdelmény, melyek elődeikből táplálkoznak.
Igaz, vannak remek kivételek.
Mi lesz a domináns műfaj?
A gatyapőcös csirkevadászok remélem, nem uralják a terepet.
Olyan filmek is legyenek, melyekben a hímtársak normális nadrágban flangálnak.
és vmi karakteres nőideál. nem baj, ha műtve van az ott már kötelező. csak ne keverjem már össze a többi százhatezerrel. utóbbi óhaj, belátom, magasra rakja a lécet.
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 22:05:02 8/10 Előzmény edimir
(234823/239047)
A táborban mindenki önmaga moderátora... ja, és face to face folyik a beszélgetés!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 22:02:57 8/10 Előzmény hanguktaekwondoo
(234822/239047)
Ha szereted a koreai filmeket, akkor szívesen látunk!:))))))))))))))
hanguktaekwondoo 2018 okt. 07. - 21:57:36
(234821/239047)
Én is mehetek?
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 21:55:50 8/10 Előzmény Illiona
(234820/239047)
Off

Mr Sunshine
Spoiler

Igen, erről a sorozat kezdete óta beszélgettünk, felemlegettük az egyes részeknél. Talán az egyetlen igazán negatív amerikai figura az amerikaiak csoszoni követe volt, Allen, aki ugyebár megvásárolhatónak tűnt, Lee Wan-ik-nek mindössze csak egy táska pénzébe került. Az orvosból lett diplomata igazi kis patkánynak ábrázolt, aki az alatta állót kioktatja, de meghunyászkodik, ha emberére akad....

Azt hiszem Choi és Ahn Chang-Ho közötti beszélgetésben hangzik el, hogy az USA az elsők között vette fel a diplomácia kapcsolatot Csoszonnal... majd az első között hagyta el, hogy Japánnak adja át a "terepet". Choi magyarázza el azt hiszem Ae-shinnek, hogy az USÁ-t csak a biznisz érdekli, márpedig számukra Japán jelenti a bizniszt, nem is kicsit.... Tehát Choi világosan látja és láttatja választott hazája negatív oldalát is...

Ha belegondolsz, akkor Choi alakja önmagában furcsa, az USA a "hazája", ezt Kyle-nak utolsó beszélgetésükkor ki is fejti. A szülőföldje nem hazája, az Igazságos Hadsereghez is "külföldiként" csatlakozik. A kötelék csakis Ae-shin, a szerelem. Ez az, amit én nem tudok elfogadni. Nem a szülőfölded vét ellened, hanem az ott élő emberek esetleg, hazát megtagadni, átnyergelni egy másikra bármilyen megfontolásból is, ez számomra semmilyen indokkal nem megy....

Megjegyzem, azért a sorozat vége felé a japánok között is találunk szimpatikusakat... ott már kezd a sorozat a negatív masszából végre egy kicsit kilépni. Mintegy utalva arra, hogy nem az egyszerű emberek szintjén volt a két nép közötti probléma... de ez a sok japán atrocitás mellett szinte a fehér holló, alig érzékeljük az erőszak túlsúlya miatt.
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 21:27:15 8/10
(234819/239047)
OFF

Ms Ma

Spoiler

Egy kis vidéki városkában él Ms Ma-kéntl. De nem csak a lánya halála után nyomoz, hanem a falucska lakóival történő eseteket is segít felderíteni.....

KÉP: látszólag ő is kötöget, mint Miss Marple, miközben mindent alaposan megfigyel a környezetében... a megfigyelés és az emberi viselkedés alapos ismerete vezeti az "ügyek" megoldásához.... Itt már fel-felbukkan a humor oldásként... Ms Ma a kezdetektől szimpatikus, úgy tűnik, a falucska lakói is azok lesznek... A virágot/lepkét szerető, de verekedni nagyon tudó pénzbehajtó, a "hölgykoszorú", a helyzet magaslatán éppen nem álló két helyi közeg!:)))))))))

Nos, lehet belevágni!:))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 21:17:27 8/10
(234818/239047)
OFF

Ms Ma

Spoiler

A börtönkórházból való szökés után az egyetlen célja az Anyának, hogy megtalálja a valódi elkövetőket....
A "csoszon kori szellem"-et is keresi, aki valójában a 9 évvel korábban épp abban az erdőben forgatott Sámán c. film szereplője volt... ez tehát a magyarázat a furcsa öltözékére

KÉP: Az Anya igyekszik összeilleszteni a lánya halálának mozaikdarabkáit....
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 21:13:34 8/10
(234817/239047)
OFF

Ms Ma

Spoiler

KÉP: - felirat - Az igazi hunyó ebben az erőszakos és ambiciózus Ügyésznő lehetett, aki a fájdalomtól megtört Anyára igyekezett rátolni a gyilkosságot, gyors eredményt produkálni így. Gazdag, elkényeztetett nőnek állította be az Anyát, aki nem tudta elviselni, hogy lánya inkább a férjét választja, ezért volt erőszakos a lányához.... Az élettől mindig mindent megkapó nő egyfajta hisztijeként...
Pedig az Anya próbálja felhívni a figyelmüket egy szemtanúra... de mivel az csoszon kori kinézetű, így senki nem veszi komolyan, a nő miért akar velük vmi szellemet megtaláltatni... csakis őrült lehet....
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 21:06:31 8/10
(234816/239047)
OFF

Ms Ma

Spoiler

KÉP: - felirat - az Anya viselkedése a szökése közben kétséget ébreszt a Nyomozóban, hogy esetleg elsiklottak vmi fontos felett 9 évvel korábbi nyomozás során... De az Ügyésznő félti az azóta felépített karrierjét, így semmiképp sem akarja a nyomozás újraindítását. Hogy is venné ki magát, ha kiderülne akkori tévedésük.... Lám, fontosabb a saját presztízse, mint egy ártatlan ember élete....

Igen, kezdjük sejteni, hogy 9 évvel korábban hibát követhettek el a nyomozás során...
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 21:01:17 8/10
(234815/239047)
OFF

Ms Ma

Spoiler

A váltás 9 évvel később a börtönkórházba visz bennünket, ahol éppen vki sikeres szökést hajtott végre, mint kiderül, az "őrült nő", azaz a meggyilkolt kislány Anyja, akit lánya gyilkosaként ítélt el 9 évvel korábban a bíróság. A szökés felderítésére pont azt a nyomozót jelölik ki, aki a 9 évvel korábbi ügyben is nyomozott...

KÉP: - felirat - a rendőrség a férjet is próbálja felhasználni az Anya elfogásához, de az inkább az asszonynak segít. Lám, 9 év után is szereti még.... S talán hisz a feleségének, aki ártatlannak mondja magát, amikor telefonon beszélnek....
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 20:54:58 8/10
(234814/239047)
OFF

Ms Ma

Spoiler

Nos, kellett vmi a 3 vígjáték mellé, amit nézek kicsit fajsúlyosabbnak, így esett a választásom a Ms Ma-ra... Különösen érdekelt, hogy mit kezdenek Agatha Christie-vel és Miss Marple-lal. Egyébként is annyira tetszett a Let Me Introduce Her, hogy érdekelt, a SBS milyen új sorozattal áll elő.

A sorozat ismertetője itt: http://asianwiki.com/Ms._Ma,_Nemesis

Eddig az első négy részt láttam, nekem tetszik!:)

KÉP: Egy halott gyermekét megtaláló anyával indul az erdőben a sorozat... aki őrjöng gyermeke holtteste felett.... a z erdőben a gyermek után kutató rendőrök így találnak rá.....
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 20:45:47 8/10 Előzmény Illiona
(234813/239047)
Nem akartam más tollával ékeskedni, lenyúlni a szavaid, de úgy gondoltam, hogy mivel te szervezed, ezért az általad megadott feltételeket minél hívebben teszem bele a felhívásba, hogy a későbbi félreértéseket elkerüljük. Részemről ennyi.
Illiona 2018 okt. 07. - 19:11:28
(234812/239047)
Mr Sunshine

amikor a mult héten összefoglaltam a sorozat erényeit, és negativumait, egy nagyon lényeges dologról elfeledkeztem.
Nagyon NEM tetszett hogy a forgatókönyvirónő annyira elfogadó, illetve az a jobb szó hogy túl barátságos az USÁval.
Amikor megjelentek Csoszonba, akkor ők is agresszorként léptek fel. Nagyon pozitiv félként tüntette fel az amerikai katonákat, és diplomatákat.
És mig a japánokat kiüzték, akkor szépen beengedték az amerikaiakat. Ugye mindannyian hallottunk a modern kori "rabszolgaságról" ??? Ők még ma is ott vannak, ott vigyorognak Itewonban.
Az Észak-Koreai felfogás szerint azért nem lehet addig egyesülés, és béke, amig Dél_korea "megszállt" ország. Azért ezen érdemes lenne elgondolkodni, és tessék csak, lehet tüntetni is!
Illiona 2018 okt. 07. - 19:03:14
(234811/239047)
Sziasztok!
TÁBOR
igen, jó a helyesbités, november 2-3-4. A listára nem iratkozik fel mindenki, de nálam jelezte, és az elég is.
Azért furcsa érzés, hogy a saját szavaim, amiket ugy humorosan, és lényegkiemelően megfogalmazok, azokat viszontlátni más tollából, de nem probléma :))))
A filmeket. a,iket gondolok, azokat összekészitem, de persze ti is hozhattok, pendrivén, vagy külső winchesteren , felirattal együtt.

Jó lesz ujra együtt beszélgetni, és kibeszélni, vitatkozni...
10/10
kimbin01 2018 okt. 07. - 09:54:43 10/10 Előzmény edimir
(234810/239047)
Szia, sziasztok, szép vasárnapot!

Na igen, de az alapozásnál az úszás is szóba jöhet, mert jó állóképességet ad. Itt is volt terepfutás például, hegynek föl és le.
Remélem dióst, és szilvást ehet mindenki? Liszt és cukor, vagy édesítővel mérgezzelek benneteket? De lesz pogácsa is!
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 09:09:48 8/10
(234809/239047)
TÁBOR - időpont javítva!

3. Koreai Filmnéző Tábor!

Ez NEM Libagoly program. Minden koreai filmet/sorozatot kedvelő szívesen látott!

Időpont : 2018 november 2 -3- 4.

Tehát érkezés péntek délelőtt, szombat, majd hazautazás vasárnap.

Helyszín: a már megszokott. Testet és lelket felüdítő környezet, szíves vendéglátás kényeztet.

Az étkezés: Illiona gondoskodik róla. Kizárólag ezen a vidéken termelt zöldségek és gyümölcsök kerülnek akár főzve, akár nyersen az asztalra. A húst is itteni kisüzemből szerzi be. Garantáltan finom és egészséges!:))))))))))))))

Filmek: Ismét több száz film vár bennünket Illiona jóvoltából. Hatalmas, sokszínű választék. Csak győzzük!:)))))))))))
Jelentkezni Illionánál lehet, de jó lenne itt is jelezni:
1. Illiona
2. edimir
3. kimbin + süti!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
4.
5.
6.
8/10
edimir 2018 okt. 07. - 09:07:07 8/10 Előzmény edimir
(234808/239047)
UTW/Yushin kézis lányokat edz, nem úszókat!:)))))))))))))))))))))))))))))) Nagyon jónak tűnik az ismertetőd alapján, ha megtalálom vhol, akkor én is megnézem.
10/10
kimbin01 2018 okt. 06. - 22:05:59 10/10
(234807/239047)
Sziasztok, szép estét.
Mai film: Életünk legszebb pillanatai (Forever the Moment/Uri saengae choego-ui sungan)
A filmtörténetben először pillanthatunk be a női kézilabdacsapat életébe, követhetjük nyomon, hogyan is készülnek fel a négy évente megrendezett legnagyobb kihívásra.

Sportfilm, de koreai - a keret adott, de a stiláris elemek is. Az alkotók nem titkolt szándéka volt, hogy felszítsák a kedélyeket a közelgő Olimpiára, közelebb hozzák, emberibbé tegyék a koreai csapat tagjait, s emellett mitizálják a 2004-es athéni játékok végkifejletét. Ennek szellemében arányaiban jóval több személyes történet, mint akció került a filmbe. A korábbi Olimpiákon aranyat nyert játékosok most bolti eladóként tengetik életüket, vagy adósság-behajtók elől menekülnek. Többen családot alapítottak, a gyerek és a megbízhatatlan férj mellett nehezen megy az edzés. Az idősebb játékosok kiégtek, a fiatalok pedig felelőtlenek és tiszteletlenek. Az új férfi edző pedig önfejű, beképzelt és friss, modern, euro-konform módszerei visszatetszést keltenek. A koreai kézilabda eddig nem látott válsággal küzd.
http://asianwiki.com/Forever_the_Moment
Tulajdonképen azt hittem, hogy talán ez az a film, amiből Jusin ominózus fürdőgatyás képe származik, de sajna nem ez. Remélem Maggi már nem pirul.

Mindig olvasok, de a sorozatokkal el vagyok maradva, a többi más elfoglaltság csak egy kis filmet enged meg. Még nincs vége a munkának, a körte még hátravan, meg némi diótörés is. Pedig sokat törtem már meg, mogyorót is, de még mindig van. Majd apródonként, mert mással is haladnom kell.

A táborba megyek, mivel nyílt felhívást kaptam sütemény felajánlásra, és többnapos szünet miatt egyébként az itthon maradók is elvárják.
8/10
edimir 2018 okt. 06. - 09:18:13 8/10 Előzmény micike_MSc
(234806/239047)
A "mesémtől" még bátran nézheted, a kép+ szöveg sosem helyettesítheti a valódi filmélményt egyrészt, másrészt nagyon hevenyészve pakolásztam fel, mert siettem, így aztán lehet benne félreértés, tévedés is, "emészteni", igazán végiggondolni se volt időm, csak amolyan első megérzés. Harmadrészt ez az én nézőpontom és nem a tiéd, lehet, hogy neked egészen másként jön le.
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 23:22:02 10/10
(234805/239047)
Most viszont balra el...
Talán nézek még valamit, ha bírom, de elég nagy alváshiányt sikerült begyűjtenem megint.

Jó éjt, szép álmokat, kellemes hétvégét! :)
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 23:17:33 10/10 Előzmény edimir
(234804/239047)
Method.
Csak a kibeszélésről maradtál le, de mindent leírtunk - talán még túl sokat is. ;)
Most, hogy már nem kell vetítened a Mr.Sunshine-t, akár el is olvashatnád.
Ha a filmre nem is emlékszel, biztosan eszedbe jutna minden olvasás közben.
Én mindig szeretem, amikor van időnk kitárgyalni egy-egy filmet, sorozatot, mert mindig vannak más szempontok, amikről lehet beszélni, vitatkozni, és ez olyan jó.
Én annak idején kíváncsi lettem volna a véleményedre, de nagyon nem értél rá.
Most is kíváncsi lennék... de ha nem, hát nem... :)
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 23:12:07 10/10
(234803/239047)
Black.
Bár Illiona szerint "csak Song Seung-Hun miatt volt nézhető" (ahogy a Saimdang is), azért szerintem ennél izgalmasabb volt a sorozat.
A Kaszás(ok) szereplése egyszerre volt misztikus és mulatságos. Ezek a koreai kaszások ráadásul teljesen mások, mint mifelénk; valójában ún. "túlvilági kísérők" (저승사자 - csoszüngszadzsa).
De Te szeretted a Goblin-t, ez az infó nem lehet újdonság...

SSH-nak tökéletes volt ez a szerep: a kezdetben gyenge gyomrú, rózsaszín/sárga/kék mesefigurás kapucnis pulcsikban szerencsétlenkedő nyomozó testét (túszejtés általi meghalását követően) megszállja 444 ("szászászá"), a túlvilági kísérő, ezzel főhősünk úgy átesik a ló túlsó oldalára, hogy a társai (No.007 és 419) győzik fedezni és korrigálni a hülyeségeit... aztán végül 444 rátalál a fekete ing-fekete öltöny menetfelszerelésre, amit többet le sem vesz, de milyen jól teszi!
Imádtam benne gyönyörködni! :))))
(És a sztori is kellően izgalmas volt, egyrészt egy 20 évvel ezelőtti, egyre mocskosabb bűntény felderítése, ami mellett részenként kaptunk egy-egy aktuális gaztettet, miközben Black egyre inkább emberibbé vált, tele számára érthetetlen érzésekkel...)

A felirat csak a 15. részig van kész, de ez nem lehet probléma...
https://speedysublife.wordpress.com/2018/07/26/black-15-resz-sajat-felirat/
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 23:08:42 10/10 Előzmény edimir
(234802/239047)
Természetesen nézem a Playert, hogy' ne nézném?! :)))))
Írtam is róla SSH oldalán, meg egyebekről is szoktam, mikor mire van egy kis időm.
Örülök, ha Neked tetszik a sorozat, talán amiatt is, hogy a Mr.Sunshine után kompenzálnak a könnyedebb sorozatok - nem kell mindig a drámai szomorkodás. :)
[Jó, hogy írtál a "Terius behind me"-ről is, azt is begyűjtöm, főleg SJS miatt is, hogy majd egyszer jól megnézzem azt is...)

Viszont ha "miattam" nézed a Playert, ahogy írtad, akkor mindenképpen javaslom, hogy "miattam" nézd meg a Black-et is (ha még nem láttad). :))))
Tavaly a Black-nek már a vetítés előtti videóit nagyon élveztem, a sztori előzetesen is és közben is magával ragadott, ahogy alakult, a kezdeti könnyedség fokozatosan vált komorabbá, végig nagyon szerettem.
A Player-nél ezt nem éreztem előzetesen, ehhez képest azt is élvezem, tkp. jobban, mint vártam. Az első részt elég fáradtan néztem, de a második már kifejezetten pörgött. Újra kell néznem az első részét, mert holnap már jön a következő. :)

Képek az 1-2.részből nézegethetők itt:
https://m.post.naver.com/viewer/postView.nhn?volumeNo=16800610&memberNo=1005482

Ja, és cameo szerepben feltűnik Yoo Seung-ho, Silla "Csuncsuja" is... :)))
Ezt előzetesen nem reklámozták. Neki azért a fiatal kora ellenére nagy múltja van, így ha elvállalt egy ilyen kis szerepet, akkor biztos jó benne lenni ebben a sorozatban. :)
(Emlékszem a My Princess-ben "Voljára", amint pár percig a hercegnő egykori oppájaként domborított, némileg féltékennyé téve szépségeSSH diplomatánkat... :)))))))
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 23:04:28 10/10 Előzmény edimir
(234801/239047)
Csodálkoztam az időponton, de rájöttem, hogy nekem végül jobb lenne az 1-2-3.
Ehhez képest a 2-4. kevésbé tökéletes, jobb lett volna vasárnap már egész nap itthon lenni... de persze még az sem biztos, hogy el tudok-e menni... :(
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 22:59:19 10/10 Előzmény edimir
(234800/239047)
Nem a lendülettel van gond, hanem az idővel.
(Mivel "elmesélted", így nem lyukad ki az oldalam sem...)
A múltkor csak egy órácskán volt éjszakás műszak előtt, hát megnéztem a Chuno 1. részét nosztalgiából - úgyhogy most azt is újra nézném, ha tudnám. :)
8/10
edimir 2018 okt. 05. - 18:34:21 8/10 Előzmény micike_MSc
(234799/239047)
Te emlékeztél jól, még Illionát is megkutyulta az utazás utáni időeltolódás és a fáradtság. Én is most néztem utána rendesen a naptárban, aztán felhívtam, hogy tisztázzuk a dolgot, így derült ki az elírás az első portos felhívásnál.

Hmm, vízszivárgás a konyhádban, az sem rossz.... nekünk ez a hétvége lesz a 3., amikor folytatódik a villanyvezetékek cseréje.... Nekem is lennének róla sztorijaim, milyen élmény állandóan pakolni, dobozolni a millió törékeny cuccot, harci ösvényeken közlekedni az eltolt bútorok és bedobozolt cuccok közepette.... vagy amikor szegény gépem várta, hogy a védőcsomagolásból kikerülve este végre újra működhessen.... és persze mindenütt a por..... Közben pedig hét közben dolgozik az ember... Majd csak túl leszünk egyszer rajta!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 05. - 18:22:47 8/10 Előzmény micike_MSc
(234798/239047)
Mr Sunshine

Igen, szándékolt volt, hogy az utolsó két résznél igyekeztem elkerülni minden olyat, ami a főszereplők sorsának alakulására utalhat, had izguljon mindenki értük a kedvére.

A nézettsége folyamatosan emelkedett, az utolsó résznél már 20 fölé emelkedett... és persze mindenki kíváncsi volt a végére... szerencsére szép, igényes volt a befejezés, méltó a sorozathoz.

A 16. rész már a 2/3-a... már csak egy kis lendület kell!:))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 05. - 18:11:14 8/10 Előzmény edimir
(234797/239047)
TÁBOR - időpont javítva!

Ez NEM Libagoly program. Minden koreai filmet/sorozatot kedvelő szívesen látott!

Időpont : 2018 november 2 -3- 4.
Illionától most kérdeztem rá telefonon, véletlenül elírta korábban.
Tehát érkezés péntek délelőtt, szombat, majd hazautazás vasárnap.

Helyszín: a már megszokott. Testet és lelket felüdítő környezet, szíves vendéglátás kényeztet.

Az étkezés: Illiona gondoskodik róla. Kizárólag ezen a vidéken termelt zöldségek és gyümölcsök kerülnek akár főzve, akár nyersen az asztalra. A húst is itteni kisüzemből szerzi be. Garantáltan finom és egészséges!:))))))))))))))

Filmek: Ismét több száz film vár bennünket Illiona jóvoltából. Hatalmas, sokszínű választék. Csak győzzük!:)))))))))))
1. Illiona
2. edimir
3.
4.
5.
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 17:20:07 10/10
(234796/239047)
És ha már Byun Yo-han Hedwig alakításán lelkendeztünk, úgy érzem, nem maradhat ki az az infó, hogy ez a szerep 2017-ben Yoo Yeon-seok-nak is "megvolt" (a mellékelt videó 7. percében látható néhány kép Hedwig-ről is)
https://youtu.be/suT1jRLbbfo

LBH-ról nem tudok, hogy ő is játszotta volna... (azt hiszem, jobb is...:))))), viszont ezügyben -
illetve ettől függetlenül - továbbra is Byun Yo-han a kedvencem. <3
S ha Hedwig nem elérhető, akkor énekeljen a Six Flying Dragons-ból:
"A sorozat koreai címe ókoreai nyelvű, a narusja modern koreai megfelelője a nara oruda (날아 오르다), melynek jelentése „a magasban szárnyalni”. Így a sorozat címének jelentése „magasan szárnyaló hat sárkány”. (wikipedia)
Íme csak a dal, "zavaró, elterelő" képek nélkül.
https://indavideo.hu/video/Byun_Yo_Han_-Hun_sub
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 17:16:46 10/10
(234795/239047)
A Mr.Sunshine még megnézésre vár, a 16. résznél elakadtam. :(((
Úgy mondjuk ki lehet bírni, hogy Edimir részletes vetítést tartott, de az utolsó részekről nincs konkrét infóm, azt jól körülírtátok... majd megnézem, amikor végre eljutok odáig. Bőgni ráérek akkor is... :)
Így aztán általános véleményt sem írok egyelőre, bár az eddig kialakult véleményem nem hiszem, hogy érdemben változni fog. Én mindenesetre bátran ajánlom bárkinek.
Ez mindenképpen egy jó sorozat volt, bár nem teljesen hibátlan, de méltó volt a várakozáshoz, ami megelőzte.

[Ebből a szempontból éppen fordítva alakult, mint a Saimdang: az 15-16%-os nézettségről indulva visszaaraszolt 10-ig, sőt 8-ig... itt viszont a kezdeti 8-10% stabilan elérte a 16-18-at, az utolsó rész pedig 20% feletti volt.
http://asianwiki.com/Mr._Sunshine
Az egyetlen visszaesés szept. 1-én az Ázsiai Játékok focidöntője napján volt, Dél-Korea és Japán mérkőzött, végül 2:1-re Korea nyert. Még szép! :)))
https://hosszabbitas.hu/foci/nemzetkozi-foci/premier-league-nemzetkozi-foci/gyozott-a-valogatottal-meguszta-a-katonasagot-a-tottenham-sztarja ]
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 17:13:27 10/10 Előzmény Illiona
(234794/239047)
Egyébként napok óta a She-t dúdolom...
4 évvel ezelőtt Nyáry Krisztián írt cikket az akkor 90 éves Legendáról:
https://www.nlcafe.hu/szabadido/20140522/a-90-eves-charles-aznavournak-eszeben-sincs-abbahagyni/amp/
Nyugodjék békében!
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 17:11:16 10/10 Előzmény Illiona
(234793/239047)
Tábor. :)))
Nagyon fenem rá a fogam, remélem, idén összejön végre nekem is.
Október végén szabin leszek, így néhány közös napom akkor is lesz a gyerekecskéimmel az őszi szünet miatt, ha elkujtorgok 3 napra Szegedre (nekem az már majdnem olyan, mintha Korea lenne...:))))
Eredetileg 2-3-4-re emlékeztem, de ez az 1-3-ig még jobb. Az majd csak okt. 20-25-e körül derül ki, hogy szabad leszek-e, én mindenesetre kérni fogom.
Aztán már csak aurámon múlik, mert ha zabos, akkor utálja a koreaiakat... :))))
10/10
micike_MSc 2018 okt. 05. - 17:08:35 10/10
(234792/239047)
Szép napot Mindenkinek!
Teljesen el vagyok havazva, pedig még csak ősz van... :)
Ha éppen akad egy lazább napom, akkor csőtörés (na jó, csak fali szivárgás) miatt kell szétverni a konyhát, ezzel járó ideiglenes vízhiánnyal, mosás nuku, főzés, mosogatás csak módjával, meg ilyesmik.
Most éppen két éjszakás műszak után vagyok, két adag ruha végre elintézve, meg szőr mentén aludtam is...
Továbbra is mindent elolvasok és csak "jegyzetelek", hátha egyszer le is tudom írni. :)

Most pl. aktuális, ha valakinek útba esik: közeleg a Koreai Filmfesztivál, idén már a 11. alkalommal, november 5-11. között.
A vetíteni tervezett filmek pl. itt tekinthetők meg:
http://www.koreaifilm.hu/filmlista/
8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:17:55 8/10
(234791/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:17:33 8/10
(234790/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:17:02 8/10
(234789/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:14:24 8/10
(234788/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:13:58 8/10
(234787/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:13:28 8/10
(234786/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:13:03 8/10 Előzmény edimir
(234785/239047)
TÁBOR

8/10
edimir 2018 okt. 05. - 08:12:20 8/10 Előzmény Illiona
(234784/239047)
TÁBOR

Időpont : 2018 november 1 -2 -3.
1. Illiona
2. edimir
3.
4.
5.

KÉP: helyszín
8/10
edimir 2018 okt. 04. - 21:14:48 8/10 Előzmény Illiona
(234783/239047)
TÁBOR

Már nagyon várom!:)))) Épp az előbb vettem meg az ajándékod!:))))))))))))) Tökéletesen illik a Mr Sunshine-hoz... és egy kicsit a nagy kedvencedhez, Dong Mae-hez is!:))))))))))))))))))
Csak annyit róla, hogy eredetileg 2506 db készült belőle... de alig maradt fenn belőle mára. Ez egy történelmi replika!:))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 03. - 23:12:11 8/10
(234782/239047)
Off
Let Me Indroduce Her - Bemutatom őt
Spoiler

Az kifejezetten tetszett a végében, ahogy a Feleség megtalálja a család mellett a hivatását is.. és ez az, amiben ő igazán jó, amihez mindig volt affinitása, tehetsége... s milyen ügyesen belecsempészték a sorozat címét is!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 03. - 18:32:08 8/10 Előzmény Illiona
(234781/239047)
Off
Let Me Indroduce Her - Bemutatom őt
Spoiler

A Szerető az utolsó részig meg volt győződve arról, hogy a Férj vele másként bánna, mint a Feleséggel, ezt korábban ki is fejtette a Feleségnek, hogy őt biztosan nem verné meg. Nos, ez mégis bekövetkezik. A Szerető igen ambiciózus, de szerelmes is a Férjbe. Ez vmiféle rögeszmévé növi ki benne magát, önmagáról is eléggé hamis képet dédelget magáról, pedig ő csak pótlék.

Igen, a verés után van is egy ilyen jelenete, amikor látjuk, hogy eldöntötte magában, neki még így is kell a 2. feleség szerepe, ha ennek a mindennapi verés is az ára..... de ez egyben jelzi is a torzultságát... normális ember nem megy bele egy abnormális kapcsolatba!
Az egész nő egy úrhatnám liba, egy mini zsarnok, akiben ott a másokkal szembeni erőszakosság, kegyetlenkedés... igazi basáskodó vki, aki felett ha nem lett volna korlátként a Férj és annak Anyja, akkor egy igazi pszichopatává vált volna....szerintem a Férj hozzá képest kismiska

azért gyilkost felbérelni.... már eleve ez jelzi, hogy erkölcsileg milyen mélyrepülésben volt....
8/10
edimir 2018 okt. 03. - 18:14:31 8/10
(234780/239047)
Mr Sunshine

SPOILER

Silla vagy Mr Sunshine? Hmm, alma és a körte... nem igazán összevethetőek... és nem pusztán a részek számának nagyságrendi különbsége folytán, ami ugyebár a bemutatásban is jelent lehetőséget ill. korlátot... nem csak a kor, de a helyzet is borzasztóan eltér... a Nagy Álom kontra a Hiábavaló Remény... egészen más...

Ami talán közös bennük, hogy mindkettőben feledhetetlen karaktereket sikerült teremteni... mindkettő zenéje még évek múlva is a fülünkben lesz, összetéveszthetetlenül, mint ahogy képsorok, jelenetek maradnak meg retinába égve....és ez a lényeg....
8/10
edimir 2018 okt. 03. - 17:58:54 8/10 Előzmény Illiona
(234779/239047)
Mr Sunshine

SPOILER

A sorozat egyik érdeme a hihetetlenül erős párbeszédek. Egyszer már korábban írtam erről, hogy sokszor amolyan "félmondatosak"... elsőre néha értelmetlennek tűnhetnek, pedig nem azok, sőt... a nézőtől nagyon is aktív befogadást igényelnek, emlékezzen részekkel korábban elhangzott kijelentésekre, történtekre. Előszeretettel adja az egyik szereplő szájába azt, amit korábban a másik mondott, közben zseniálisan továbbfűzi, vagy teker rajta egyet. Itt nem lehet "beletekerni", hogy ezt átugrom,mert nem érdekel... mert esetleg olyat hagysz ki, ami szerves folytatás, vagy amire később hivatkoznak....

Nagyon össze van rakva a szavak és szimbólumok szintjén a sorozat, remekül építkezik velük és mindvégig ott vannak, egészen a végéig.... Ezért is mondtam, hogy olyan kerek, egész....

Olyanok leszünk, mint Ae-shin, aki Hee-sung tokyoi lakásában a könyveit olvasva jön rá, hogy a szavaknak igenis erejük van.... Hát a sorozatban elhangzottakkal is ez a helyzet.. ott van bennük a mélység, de csak akkor észleled, ha nem felületesen nézed.

Hmmm, mennyit vitatkoztunk az elején, hogy miért Mr Sunshine? A végére megértjük.... nem egyetlen ember, hanem mindazok, akik a megváltozott Csoszonra ráboruló sötétségbe az emberségükkel, a bátorságukkal, az önfeláldozásukkal képesek fényt, hitet vinni.....
KÉP: a golyó lyuggatta zászló a képi kifejezője... ez az igazi Mr Sunshine....
8/10
edimir 2018 okt. 03. - 17:37:33 8/10 Előzmény Illiona
(234778/239047)
Mr Sunshine

SPOILER

Én bátran merném ajánlani nem kifejezetten "korearajongók"-nak is, talán épp azért, mert olyan értékekkel, helyzetekkel foglalkozik, amelyek egyetemesek.. hiszen mind a közösséget, mind az egyént nézve bárhol, bármikor a történelme/élete során találkozik a kiszolgáltatottsággal, amikor az erősebbek "játékszere", a "hiábavaló reménnyel", a küzdelemmel, mely nem kecsegtet győzelemmel, de egyszerűen muszáj küzdeni..... szerelemmel, mely ellen minden szól, de még sem lehet feladni.

Ha belegondolunk, egy végtelenül depressziós korszak... és mégsem ez jött le! Ez pedig nagy érdeme a sorozatnak. És ez tényleg az általad említett nagyobb és kisebb szereplőknek köszönhető. Teljesen egyetértek veled abban, hogy a mindenki egyedi/egyéni vonásokkal rendelkezik még az apróbb szerepekben is.

Hiánypótlómű, hiszen erről az időszakról nincs, vagy csak kevés alkotás született. Sajnos minden apró utalást a valós történelemre még nem bogozgattunk ki, erre a nagy rohanásban nem igazán volt még idő... Biztosan jóval több van, mint amiről írtam.... A képes ismertető készítése közben erre már sem időm, sem energiám nem maradt, de majd apródonként ezeket is felderítjük közösen. Jaj, ilyenkor nagyon hiányzik dorombka a Libalex-szel, de micike biztos hoz majd néhány érdekességet, ha ideje engedi.

Szerintem egyáltalán nem volt hiba az 1871-es és 1875-ös események bemutatása a sorozatban, kellett a folyamat jellegének megértéséhez, nem csak az egyes szereplők hátterének megismeréséhez... Kell látnunk nem csak az egyes ember, hanem Csoszon változását is, ahogy fokozatosan csúszik kényszerpályára, ahol már csak lavírozni tud, de saját sorsának irányítása kicsúszik a kezéből....

Abban viszont teljesen egyetértek veled, hogy Choi bosszújának ilyen hosszú és néha túlzó jeleneteket tartalmazó bemutatása a sorozat egyik gyenge pontja. Értjük, hogy vmilyen szinten kell ábrázolni a benne lezajló folyamatot, de ez túllihegett volt, részek pazarlódtak rá. Mennyivel zseniálisabb volt ez Hee-sung oldaláról megmutatva... Choi alakjánál csúsztak el a dolgok, az nem volt jól eltalálva, az sikeredett falsra. A vége felé már ez szépen a helyére zökkent.
Szerencsére a vezető négyes annyira briliáns volt, hogy elbírta az ötödik főszereplő esetenkénti gyengélkedését.

A zenéje tényleg gyönyörű, ahogy a képi világa is kivételesen szép lírai....
Illiona 2018 okt. 03. - 16:35:16 Előzmény edimir
(234777/239047)
Let Me Indroduce - Bemutatom őt

Szerintem a szerető ezt eddig is tudta. Azzal már tökéletesen tisztában volt, hogy a Feleséggel hogyan bánnak, é s azzal is, hogy a Férj nem szerelmes belé.
Vagyis ő vállalta a verést, hogy vinnyogott, az az ő baja, de ez volt az ára annak, hogy bejusson mint 2. feleség a házba, mint a ház úrnője! Utána viszont már fürdött (ill. hempergett) a boldogságban a Feleség hitvesi ágyán... Végül is ha megnézzük, ez nem nagy ár.
Utána ha megszerezte amit akart, biztosan nem fordul magába, mint az első Feleség, hanem bolondokházába záratja a férjet, ha az anyós tiltakozna akkor őt is, és övé a hatalom, és a pénz.
Csakhogy ebben tévedett, hogy eddig eljuthat.
Illiona 2018 okt. 03. - 16:27:27
(234776/239047)
Mr Sunshine

SPOILER

Ami nem tetszett viszont: annyira nőcis helyzetek voltak benne, amikről egyből lehetett tudni hogy nő irta.
Bár tudom hogy a sorozatoknak 90 %-át nő irja, de én akkor sem szeretem kiérezni az iró nemét. Nem is tudom, hogy az iró férfi van nő talán csak 10 sorozatról.
szintén nem tetszett a főszereplő megszemélyesitője Lee Byung Hun nagyon öreg volt erre a szerepre. Talán nem lett volna ez feltünő, ha a lányka nem annyira hamvas, fiatal hozzá.
Valaki talán szólhatna neki, hogy ideje lenni második házasságbeli, vagy középkorú emberek történeteit filmre vinnie. Eddigi filmjeiben ez nem tünt fel, hiszen itt nem 2 órahosszat van képernyőn, hanem 12 szer annyit. A Masterben pedig korának megfelelő karaktert játszott, és az ott rendben is volt.
még a sorozat eleje volt ami nem tetszett, mégpedig az, hogy visszamennek 30 évet a történetben, és ott elidőznek részeken keresztül, majd egy ugrással 30 évvel később vagyunk és egy kivétellel mindenki él, és virul, és jól van, egyedül a matuzsálemi kort megélt öregember hal meg, de az is csak 10 éve!!! Senki nem öregedett, és mindenki jól van. Azért az átlagéletkort megnézve ez azért nem lehetséges.
Nagyon kirészletezték a Choi bosszuszomját, meg az igazságkeresését is, részeken keresztül ez teljesen felesleges időtöltés volt. Dong Mae multja, valamint bosszúja belefért összesen 6 percbe, és megértettük.
A sorozat talán első 10 epizódjában emiatt érdektelen, elnyujtott párbeszédek, jelenetek voltak.
Persze utána felgyorsult, pörgősebb lett.
Bizonyos elemeket beleépitettek, amelyeket edimir nyomozása nélkül semmiképp nem érthettünk volna meg. Sajnálom azokat, akik ez az infók nélkül csak megnézik...
Illiona 2018 okt. 03. - 16:07:36
(234775/239047)
Mr Sunshine

SPOILER
Én is a végére értem a Mr Sunshinénak , nagyon vegyesek az érzelmeim.
az rögtön leszögezhető, hogy az egyik legjobb koreai sorozat. Hogy a Sillát veri -e nem tudom, ez majd megérik. Ugyanis ha levesszük a Silláról azt, hogy az első koreai filmsorozat volt sokunk számára, ami által beleszerettünk ezekbe, és igy hasonlitjuk össze, akkor lehet akár ez a legjobb is.
De mégis van bennem némi kritika is, mert vannak olyan hibái is, amelyek kiküszöbölhetők lettek volna egy alaposabb irói tevékenységgel, odafigyeléssel, esetleg lektorálással.
Nagyon kár ezért a pár kis momentumért, hiszen oké, nekünk igy is jó, de én már nem ajánlom senkinek, aki nem korearajongó.
És ez a vizválasztó, hogy valami olyan szinvonalú, hogy megállja a helyét bárhol a világban, vagy csak elvakult rajongóknak tetszik, mindenki más, aki civil, csak megrántja rá a vállát.
És ez nem pénz, csak kizárólag igény és igényesség!!!!

Ami tetszett benne: a karakterek, a történet, a kor amiben játszódik.Nagyon jó volt kitalálva a 4 fő karakter, az elkényeztetett urilányka, aki titokban fegyveres harcos, és ájulgatás helyett inkább öl.
Dong Mae alakja, az egykori mészáros palánta, aki japánba tünik el egy végzetes találkozás után, és felnőttként jön vissza, mint egy rettenthetetlen, okos, harcolni tudó férfi.
Hae Sung, aki egy gazdag ember unokájaként születik meg, és japánban tanul, majd hazatérve tájékozódik, hogy mi is a helyzet Csoszonban. Mindig kedves, nevetős, könnyű fiúnak látszik, de az első pillanattól kezdve( gyerekkorától ) tudjuk róla, hogy igazságos, a dolgokat a helyükön kezelő fiatal, aki igazságkeresésében jut el az ujságirásig.
És ott van a katona, aki amerikában ér el sikereket, és hazatérve Csoszonba sok sok esemény átélése után odaszegődik az Igazságos Hadsereg egyik harcosának, és átélheti a szerelmet , és meg is hal érte.
Nagyon jól kitalálták az összes kisebb szereplőt is, mind egyedülálló karakter, akiket jó szinészek is személyesitenek meg.
Fantasztikusak a zenék benne, a dobozka zenének tünő hangja is.
A fényképezés pedig egyedülállóan jó, gyönyörű képek vannak benne, és ez a rendezőnek is érdeme.
Ezek mind nagyot alkottak.
Kép: Ahogy Dong Mae bejön, ugyanazzal képsorral távozik is a sorozatból.

Hiába: aki kardot ránt, az kard által vész el. Ez igy volt régen, és ma is a Föld nevű bolygó minden táján.
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 23:11:05 8/10
(234774/239047)
További szép hajnal/éjt!:)))))))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:)))))))))))))))

8/10
edimir 2018 okt. 02. - 22:37:20 8/10 Előzmény bori4
(234773/239047)
Köszi!:)))))))))) Ez igazán jó hír!.))) Csak én borzasztó türelmetlen vagyok, holnap már jön az új rész...., csütörtökön a következő...

már kicsit tartok tőle, hogy nehogy úgy járjunk, mint a Mr Sunshine-nal... ott is kb. az 5. részig minden szép és jó volt, aztán belassult az egész... már vége a sorozatnak, de még csak a 8. résznél tart a felirat, azaz a sorozat első negyedénél.....
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 22:31:21 8/10 Előzmény edimir
(234772/239047)
OFF

Let Me Introduce Her- Bemutatom őt

Spoiler

KÉP: és végre a Szerető is megtudta, milyen "gyengédségben" volt része a Feleségnek 7 éven át....Ezúttal neki szólt Berlioz... az ütéseket ő kapta...

Hmmm, hát igen, egy ilyen tapasztalat után felmérhette, mi az ára az álmának.....
bori4 2018 okt. 02. - 22:28:37 Előzmény edimir
(234771/239047)
Van már magyarja is ám... :)
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 22:26:15 8/10 Előzmény edimir
(234770/239047)
OFF

Spoiler

Azért a nagy megbocsátás előtt volt egy kis igazságtétel is, bevallom... igenis ez is kellett, legalábbis az én igazság érzetemnek, mert azért szentek se vagyunk!:))))))))))))))))

KÉP: egy kis bor szervírozva a fejen!:))))))))))))))))))) Tudom,drága nedű,de ezúttal külsőleg fogyasztandó.....és egyetlen cseppje se volt pazarlás!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 19:46:56 8/10 Előzmény Illiona
(234769/239047)
OFF

Spoiler
Nos, én szándékoltan nem vágtam ki az utolsó jelenetből képet.... az már túl direkt volt, túl szájbarágós és túl szirupos.... Tudom, vannak, akik ezt igénylik.... de annyira nyilvánvaló volt, hogy nyugodtan megengedhettek volna egy finom jelzést... egy sejtelmes szép ráutaló képet.... ennyi bőven elég lett volna....

Kár, mert a sorozat erénye éppen az volt, hogy a "hétköznapit" tudta művészi szintre emelni, megmutatni, hogy nagy romantikus jelenetek nélkül hogyan lehet bemutatni két ember igazi összetartozását, mély elköteleződését... harcát a közös boldogságért, egymásért.....

Sejtettem, hogy a vége elsimogatós lesz.... bűnhődnek a bűnösök, de nagy megtorlás nélkül.... inkább segítséget kapnak, hogy a rossz útról letérhessenek.... Nagyon empatikus és emberséges maradt a sorozat ilyen szempontból is... mintha a két főszereplő életszemlélete sugározna ki erre is.... élni és élni hagyni, tudni megérteni, elfogadni és megbocsátani... és ez nem naivitás a részükről, hanem nagyon helyesen felismerni azt, hogy az asszonyverő ugyanakkor egy apa is egyben, a feleségnek elviselhetetlen teher, de a gyereknek akkor is az Apa.... Nem mindegy, mivel terheled meg a gyereke lelkét, akinek már eddig is épp elég traumában volt része....

KÉP: a virágtenger helyett én a szívecskés pizzát vágtam ki!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 18:14:32 8/10
(234768/239047)
OFF

Terius Behind Me
Spoiler

egykori titkosügynökünk átlátja, hogy a két halálesetnek köze lehet egymáshoz... Ms Káosz férjével talán mégsem a stressz végzett... érdemes lenne Ms Káosz családjának kicsit jobban utána nézni... s a gyerekekre is jobban kell vigyázni... így felajánlja gyermekcsőszi szolgálatait.....

KÉP: - felirat - Hát igen, tényleg hasonlít rá, kicsitttttttttttt!:)))))))))))))))))))))))))
Az anyukáknak mindenesetre a játszótéren megakad a szemük ezen a gyermekcsőszön!:))))))))))))))
Hmmm, kicsit többet foglalkoznak vele, mint saját csemetéjükkel..... ejnye, hölgyeim!!!

Nos, míg a két gyerkőc az egykori titkosügynököt képes leamortizálni, addig a sorozat a nevetőizmainkat strapálja le!:)))))))))))) S anyuci pedig rácsodálkozhat a lakásra, ahol nincs többé káoszt!:))))))))))))))))) ez a gyerekcsősz tud vmit!:))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 18:05:10 8/10
(234767/239047)
OFF

Terius Behind Me
Spoiler
A Sors úgy hozza, hogy Ms Káosz családja veszélybe kerül... A férj olyat lát, amit nem kellett volna... a gyermekeket el akarják rabolni.... Kell, aki felügyel rájuk, amíg anyu dolgozik....

KÉP: egy kedves ismerős a Let Me Introduce Her-ből a konyhafőnöknő... itt a randi jobban izgatja, mint a gyermekfelvigyázás....
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 17:58:54 8/10
(234766/239047)
OFF

Terius Behind Me

A Sors természetesen gondoskodik róla, hogy ne csak egyszer találkozzanak!:))))))))))

KÉP: - felirat - Hmmm, már megint egy francia pékség!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 17:56:15 8/10
(234765/239047)
OFF

Terius Behind Me

Sajnos a "jóslat" nem személyre szabott, hanem csak amolyan egyen jóslat a csillagjegyed szerint, elképzelhető, hogy vmilyen számítógépes program generálja....

KÉP: az úr is megnézi, de nem "jóslat"-ra van szüksége, hanem a kártyán lévő koordinátára.....

Hát igen, ez a különbség a mezei háziasszony és az egykori legendás titkosügynök között... és nem csak ez és ennyi!:)))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 17:51:39 8/10
(234764/239047)
OFF

Terius Behind Me

A családanya, feleség és háziasszony úgy dönt, hogy nem lenne rossz munkába állni....

KÉP: - felirat - a neten nézi meg a napi horoszkóp mit jósol a számára... a "jóslat"tarot kártya formájában csupa jóval kecsegtet!:))))))

Illiona, a kedvedért vágtam ki!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 17:48:48 8/10
(234763/239047)
OFF

Terius Behind Me

Mióta a Mr Sunshine olyan lelket facsaró lett, kell a kompenzáció... egy kis felhőtlen nevetés!:))))))))))
Nos, a Terius Behind Me úgy tűnik, hogy ebben nagy szolgálatot tud tenni, fergeteges!:))))))99

Az ismertető itt róla: http://asianwiki.com/Terius_Behind_Me

Remek párosnak ígérkezik a kétgyermekes anyuka, akire szívem szerint ráragasztanám a Ms Káosz elnevezést, mert szegénykém nem igazán bír a csemetékkel és a háztartással... nem úgy lépcsőházi szomszédja, a csupa önfegyelem és kimértség úr.

KÉP: egy kis ízelítő a káoszból... az első találkozás.... hmm, lehengerlő a hölgy... legalábbis elsőre levesz a lábadról, ha másként nem, hát úgy, hogy feldönt!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 okt. 02. - 00:27:22 8/10
(234762/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

Egy érdekes adalék Csoszon lélekszámára az egyik levélben....
KÉP: - felirat - ... tehát 20 milliós lakossággal számolhatunk ekkoriban Csoszonban....
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 22:09:15 8/10 Előzmény edimir
(234761/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

A forgatókönyvírónak alapforrásai lehettek McKenzie könyvei is. A ‘Korea’s Fight for Freedom’ c. könyvéből szinte szó szerint jelenik meg a sorozat forgatókönyvében az Igazságos Hadsereg egyik tagjának nyilatkozata arról, hogy jobb szabad emberként meghalni, mint a japánok rabszolgájaként élni...
KÉP: - felirat -
Részlet McKenzie: ‘Korea’s Fight for Freedom’ c. könyvéből: "‘We may have to die,’ he said. ‘Well, so let it be. It is much better to die as a free man than to live as the slave of Japan.’”
Forrás: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20151117000310
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 22:00:53 8/10 Előzmény Illiona
(234760/239047)
Még idős korában is csodálatos, jellegzetes hang... a francia sanzon egyik utolsó nagy alakja....

Nyugodjék békében.....

https://www.youtube.com/watch?v=rqsBrF4eD6c
Illiona 2018 okt. 01. - 21:10:48
(234759/239047)
Illiona 2018 okt. 01. - 21:08:48
(234758/239047)
OFF

egy nagyon off, és nagyon szomorú hir:

Charles Aznavour (Párizs, 1924. május 22. – Mouriès, 2018. október 1.) örmény származású francia sanzonénekes, zeneszerző és színész. NYUGODJON BÉKÉBEN !
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 20:50:40 8/10
(234757/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler
KÉP: hogy aztán a japánok meghátrálással felérő elvonulása után már kiengedhessék a görcsöt, végre kibújhassanak a magukra kényszerített kitartásból... ők, az utca emberei... hősökből újra hétköznapi emberré váltak
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 20:45:26 8/10
(234756/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

Kegyetlenül szép rész, ami katartikus pillanatokat is tartogat a számunkra..

KÉP számomra ilyen volt az utca emberének a bátorsága... spontán éreznek rá arra, hogy meg kell védeniük vmit, amit a visszatérő japán katonák nem vehetnek észre, ezért élő sorfallal takarják el a japánok elől..... hétköznapi emberek, akik belül csupa rettegés és feszültség, mégis kitartanak... farkasszemet néznek a rájuk szegeződő japán fegyverekkel... kitartanak a másik kezének szorításából nyert erővel.....
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 20:32:38 8/10
(234755/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

szerettem a sorozat építkezését, ahogy mondatok, jelenetek köszöntek vissza, épültek egymásra több résszel később....
Ilyen volt a csoszon kalap/gat is... egy kis gyöngyszem....

Indult Kyle szuvenírt gyűjtő bevásárló körútjával, amikor elsüti a szóviccet a csoszon kalap nevéről , az Isten szót behelyettesítve vele.. " Oh, my gat!"....

Aztán jött az álgésa megmentése... Kyle a lány fejére teszi a kalapot, megint csak a gat/God szójátékot alkalmazva búcsúzik el minden jót kívánva a megmentett álgésától.... a kalap jelentése..."Isten a csoszonok mellett áll"

KÉP: - felirat - most pedig kedvenc tolmácsom nyomja a kis Sumi fejébe a kalapot a régi jelenetre emlékezve....
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 20:16:42 8/10
(234754/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

KÉP: Milyen jó, Hee-sung, hogy az utókornak megörökítetted a Glory Hotel alkalmazottjait és tulajdonosnőjét.... Hina, ilyen mosolygósan akarunk rád emlékezni!
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 20:12:59 8/10
(234753/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

KÉP: Hee-sung fotói augusztus elsejéről, a koreai hadsereg vérfürdőbe torkolló feloszlatásáról... lám, Choi ajándéka jó kezekbe került....

Hmm, Hee-sung is megtalálta a maga útját... ő lett a kor krónikása... szóban és képben....
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 20:07:21 8/10
(234752/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

KÉP: Jó volt látni újra a 3 férfiút együtt iszogatni... nagy utat tettek meg egymás felé az első közös poharazgatás óta..... s végre Hee-sung fizetett!:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Megkedveltük ezt a triót, ők így hárman... s végül mégis csak barátok lettek, ami kezdetben olyan elképzelhetetlennek tűnt... a végére szépen beérett... szívesen fizetnénk nekik egy újabb kört... csak örökre együtt maradhatnának így.....
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 19:56:24 8/10 Előzmény edimir
(234751/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

A filmben szereplő újságíró valóban létező személy volt: Frederick Arthur McKenzie (1869-1931)
A The Korea Heraldban megjelent írás nem csak részletesen mutatja be újságírói munkásságát, Koreával való kapcsolatát, de lehozza a fényképeit is, melyeket ő készített. Nem véletlenül tüntették ki a koreai kormány 2014-ben posthumus.... Valóban nagyszerű ember és újságíró lehetett....

A cikk róla itt: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20151117000310
KÉP: - felirat - ahogy a sorozatban bemutatkozik Choinak....
Illiona 2018 okt. 01. - 16:58:50
(234750/239047)
TÁBOR

az idén is megrendezzük a 3. Koreai Filmnéző Tábort!
Az időpont 2018 november 1 -2 -3.
A halottait mindenki lerendezi Mindenszentek napján, és akkor már szabad is az elseje.
Mindenkinek van elhalt szerette, akik ha tudnák, milyen szuper program van, akkor örülnének hogy egy igazi boldog napunknak vagyunk részesei.

Helyszin nem változott, most beszéltem a tulajdonosnővel, minden készen áll a fogadásunkhoz (mármint a kényelmes székekre gondoltam, és a vetitővászonra, valamint a melegre, melegre, melegre. )

Az étkezésről én gondoskodom (na persze anyám és a menyem segitségével, már ők is tudják....)
Kizárólag ezen a vidéken termelt zöldségek és gyümölcsök kerülnek akár főzve, akár nyersen az asztalra. A húst is itteni kisüzemből szerzem be. Azt Hiszem mindenki látta már az OKJA cimű filmet, igy semmit nem is kell magyarázni, miért kerülöm el már 2 éve a nagyipari húsipari termékeket.

Felhivom a figyelmet arra, hogy ez NEM Libagoly program. Én később csatlakoztam ehhez a közösséghez, de vannak, voltak más érdekeltségeim is, akik szintén igazi jó barátok, és jó humorú, belevaló korearajongók, és őket nem szeretném kizárni, illetve nekik is csinálom ezt.
Csak a multkor, az előző tábor után, amikor beszéltünk velük erről, akkor tudtam meg, hogy ők azt hitték ez privát baglyos program, pedig én soha semmi ilyet nem mondtam.
Megpróbálom az idén ezt visszacsinálni.

A filmek itt vannak mind letöltve, készen arra hogy megnézzük. Remélem, a mostani nagy sikerfilmek is addig felkerülnek az avistára, és lesz legalább googlézhetó angol feliratuk.

Kép: egy út eligazitó tábla Sanghaiban. Nem igy kell a helyszinhez találni, igérem :))))))))
Illiona 2018 okt. 01. - 12:34:48
(234749/239047)
Hétfő lévén Box Office .

Box Office - admissions (www.cine21.com & www.kobis.or.kr) Week-end
# Movies Week-end
2018.09.28 ~ 2018.09.30 Total
1 The Great Battle (안시성) 2018/09/19 307 122 4 528 535
2 The Negotiation (협상) 2018/09/19 144 291 1 743 441
3 Fengshui (명당) 2018/09/19 86 261 1 968 495
4 The Soul-Mate (원더풀 고스트) 2018/09/26 61 673 377 781
5 The Nun 37 517 964 663
6 Searching 21 100 2 918 031
7 Yo-Kai Watch 4 (映画 妖怪ウォッチ シャドウサイド 鬼王の復活) 15 360 151 054
8 Luis and the Aliens (Luis & die Aliens) 7 525 89 501
9 Egg Angels Cocotama (かみさまみならい ヒミツのここたま) 3 866 42 980
10 Boing The Play Ranger: Super Secret Transformation (극장판 뽀잉: 슈퍼 변신의 비밀) 2018/09/20 2 443 35 251
Following Korean movies
Monstrum (물괴) 2018/09/12 2 455 719 008
Dark Figure of Crime (암수살인) 2018/10/03 2 302 16 801
After My Death (죄 많은 소녀) 2018/09/13 1 665 18 480
On Your Wedding Day (너의 결혼식) 2018/08/22 1 653 2 817 547
Along With the Gods: The Last 49 Days (신과함께-인과 연) 2018/08/01 818 12 269 979
The Spy Gone North (공작) 2018/08/08 502 4 971 175
Last Child (살아남은 아이) 2018/08/30 297 10 167
Adulthood (어른도감 ) 2018/08/23 238 6 765
Butterfly (나부야 나부야 ) 2018/09/20 189 1 117
Wild Berries 5 (Re-release, 1992, 산딸기 5) 188 188

Azért ez jó, hogy a The Great Bottle 4,5 millió nézőtt vonzott eddig, az Ansi csataról, Jo In Sung uj filmje.
https://www.hancinema.net/korean_boxoffice.php

Kép: a Great Battle posztere
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 06:39:31 8/10 Előzmény edimir
(234748/239047)
OFF
Mr Sunshine

Biztosan nem véletlen , hogy a sorozat végén az 1919-es évszám szerepel és a felnőtt Domit látjuk...
Utal az ellenállás új lendületére....

"Tudtad-e, hogy ami nekünk, magyaroknak Március 15-üzenete, azt a koreaiaknak „Március 1-je” jelenti, vagyis a Samil Függetlenségi Mozgalom (Manse Demonstrations 만세운동) kitörésének napja? Tudtad, hogy nekik is voltak márciusi ifjaik, akik mintegy harminchárman – Petőfiékhez hasonlóan – egy étteremben gyűltek össze 1919. március 1-jén, hogy felolvassák az ő „12 pontjukat”, amit Függetlenségi nyilatkozatnak hívtak? És tudtad-e, hogy ez a nap volt a kezdete Korea talán legjelentősebb, országot végigsöprő szabadságmozgalmának a japán hatalom akkor már majd tíz éve tartó gyarmatosító megszállása ellen? A mozgalmat kegyetlenül eltiporták és Korea a II. világháború végéig Japán gyarmat maradt. „Március 1.” Dél-Korea egyik legnagyobb nemzeti ünnepe, és ezen a napon felhúzzák az ország lobogóját. Ki-ki a maga módján ünnepel, emlékezik, vagy próbál felejteni…"
Forrás: https://koreainhungary.blog.hu/2015/03/02/_snowy_road

KÉP: Mr Sunshine - 1919 - Domi és az ifjak ... és a Napfény