8/10
edimir 2018 okt. 01. - 00:39:19 8/10
(234747/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

KÉP: búcsúzzunk a sorozattól azzal, ami felemel... kezek.... s miként a kezek a zászlón, úgy a szereplők ... és a sorozat is nyomot hagy maga után....
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 00:24:14 8/10
(234746/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

Kyle ajánlásával egy amerikai újságíró érkezik, Choi segítségével jut el az Igazságos Hadsereghez, beszélget el tagjaival...
KÉP: ... és készít róluk fényképet....

Hmm, mennyire emlékeztet ez a fotó az eredetire...
https://en.wikipedia.org/wiki/Righteous_army
8/10
edimir 2018 okt. 01. - 00:08:42 8/10
(234745/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

Tévedtünk, a felszabadulásig nem jutunk el, csak 1919-ig...

KÉP: Domi felnőtt....
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 23:52:31 8/10
(234744/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

KÉP: Ez a zászló valóban egyedi... Choi kapta a Királytól... aztán egy gyermek elesett.... s a sáros kéznyomának követői lettek... golyók lyuggatták... csupa dicsőséges lyuk, hogy emlékeztessen a névtelen hősökre... s legyen, ahol a Napfény átragyoghat rajta....
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 23:45:11 8/10
(234743/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler

KÉP: Lám, még a zenedoboz is képes esőben didergő, éhes gyermeket, felnőtteket megvigasztalni...
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 23:43:16 8/10 Előzmény edimir
(234742/239047)
OFF
Mr Sunshine- 24.rész

Spoiler
A válaszokat megkaptuk, hogy melyik kedvencünk éli túl.... Kegyetlenül szép a vége....
A sorozat az elején, de különösen a vége felé, az utolsó negyedében igazi 10-es...

Fáj, de vhol ott az elemelkedés... Azt a lófarkas dolgot... és azt a dorongot fájlalom igazán... ők többet érdemeltek volna.... de kerek és egész lett a vége....Lám, a zálogház rejti az igazi kincseket... tárgyak, amiknek ismerjük a történetét, kihez tartoztak egykor...

Sikerült olyan karaktereket teremteni, akik feledhetetlenek....akiket igazán megszerettünk...így a végén bizony nehéz őket elengedni... furcsa lesz, hogy a következő hétvégén nem találkozunk velük...

KÉP: zálogház... tárgyak...

Mennyei Harmónia 2018 szept. 30. - 19:25:30 Előzmény Illiona
(234741/239047)
Ez a videó számomra is fantasztikus élmény volt - szeretek jönni és pihenni a partokon. :) Remélem, hogy mindenki jól van. Kellemes meleg őszt mindenkinek.
Illiona 2018 szept. 30. - 18:20:32
(234740/239047)
és a Let Me Introduce plakátja. Igy hogy vége lett, most látszik mennyire jó ez a plakát.

Hogy a nő mennyire elveszett az erős akaratú emberek világában, és egyedül a szerelem ereje tudta visszarángatni.
Még sokat szeretnék irni a sorozatról, a karakterekről, de majd később, most Mr Sunshine következik
Illiona 2018 szept. 30. - 18:17:56
(234739/239047)
Let me Introduce- Bemutatom őt

Nos, sikerült megnéznem a befejező epizódokat.

SPOILER

Vártam is ezt a befejezést, és annyira szirupos volt, talán ezzel ellensúlyozták a 20-40 epizódon keresztüli izgalmat, feszültséget. Virágtenger, pillangóvirággal, és a lány (asszony) kérés ...
Az egész sorozatban nem volt szerelmes jelenet, de ezek ketten a Doki meg a Feleség annyira tudtak szavak nélkül is érzékeltetni érzelmeket, már nagyon hiányzott egy ilyen sori a koreai sorozatokból.
Azt hiszem ez egy igazi 10 ből 10 pontot érő sorozat.

Akkor az idén Let Me Introduce, a Life on Mars, és a Misty. Eddig ezek 10/10-es sorozatok.
Na persze messze még az év vége...
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 14:27:49 8/10
(234738/239047)
OFF

The Player

Eddig az izgalmat és a humort kellemesen vegyítette a sorozat

KÉP: a teszt kiSSHé leamortizálhat!:)))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 14:24:29 8/10
(234737/239047)
OFF

The Player

KÉP: - felirat - és természeteSSHen ő is kell....miatta (no, meg micike kedvéért )fogjuk megnézni!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 14:22:24 8/10
(234736/239047)
OFF

The Player
KÉP: Kell egy "gyors" vki is.... az, hogy hölgy, nem tűnik hátránynak!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 14:20:27 8/10
(234735/239047)
OFF

The Player
KÉP: Kell egy erős ember a verekedésekhez... nos, ez az izomtorony úgy tűnik alkalmas lesz.
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 14:18:13 8/10
(234734/239047)
OFF

The Player
KÉP: természetesen kell a csapatba egy számítógépes guru...
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 14:15:12 8/10
(234733/239047)
OFF

The Player

Miközben mi várjuk, hogy sorozatok záródjanak, addig micike annak örülhet, hogy a The Player elstartolt!:))))))))))))))))

Ismertető: http://asianwiki.com/The_Player_(Korean_Drama)

KÉP. a csapat
8/10
edimir 2018 szept. 30. - 08:02:52 8/10 Előzmény edimir
(234732/239047)
....
8/10
edimir 2018 szept. 29. - 23:17:03 8/10 Előzmény edimir
(234731/239047)
OFF
Mr Sunshine- 23.rész

Spoiler

Megnéztem felirat nélkül.... sajnos így is szinte tökéletesen érthető... Szép... szomorú rész...
Többektől köszönünk el, akik a szívünkhöz nőttek.....
Illiona megjött... és az utolsó két részhez nem szeretnék képes összefoglalót írni, azt majd nézze meg ki-ki maga... tényleg nem szeretnék már ennyire spoilerezni...

KÉP: a korábbi tengerparti séta ismétlődik, csak most másként... a hátoncipelős jelenet számomra már sohasem lesz ugyanaz... innentől hozzátartozik majd a piros cipellő... és a tenger, mely érte nyújtózik...
8/10
edimir 2018 szept. 29. - 20:01:07 8/10 Előzmény Illiona
(234730/239047)
OFF
Mr Sunshine

Spoiler

Nem láttad, de Choi és Ae-shin szertartás nélkül is lélekben házastársaknak vallják magukat. mindketten viselik a gyűrűt, ragaszkodnak hozzá, ahogy a másik emlékéhez is még 3 év különválás után is. Ők egy pár, függetlenül attól, hogy fizikai valójukban éppen hol tartózkodnak.

Dong Mae és Ae-shin nem volt gyermekszerelem, Ae-shin részéről biztos, hogy nem, Dong Mae számára viszont egy meghatározó komplex élmény... vki embernek tartotta!!! Ez nem holmi vonzódás vkihez, mert számunkra vmiért megnyerő, vmit meglátunk benne... ez Dong Mae számára egy új világ megnyitása, amiben nem kirekesztett, hanem másokkal egyenlő. Ezt kapja gyermekként Ae-shintől, ettől különleges számára a lány, hogy az ő szavai adnak neki távlatot, önbecsülést.

Ettől függetlenül én is örülnék, ha túlélhetné Dong Mae... bár neki adnám a legkisebb esélyt.

Hee-sung... a Speciálban úgy tűnt, mintha letartóztatták volna, nem életbiztosítás a tudósítóé, főként, ha az igazsághoz ragaszkodik.... Börtön, kínzás bizony benne van számára is a pakliban...

Choi... ő biztos, hogy a 24. rész utolsó órájáig életben lesz, esetleg a vége 10 percet már nem éli meg... de annyira megígértette vele Kyle, hogy visszatér az USÁ-ba, ami ugyebár a hazája, hogy ilyen jelenet nagyon is elképzelhető.....

Hina, én kedvelem őt, már sokszor leírtam, miért... lehet, hogy sok mindent megélt, de egy kis boldogság neki is kijárna... ebben még nem volt része... előbb még adassék meg neki is ez az érzés...
mert attól tartok, hogy ő lesz az első, akitől elköszönünk.... a speciálban volt egy gyanús jelenet, ami ezt sejtette.....

Ma este megint kicsit okosabbal leszünk....
Illiona 2018 szept. 29. - 09:46:25
(234729/239047)
Én is mindenképpen a Let Me Introduce cimű sorozatnál jó végére számitok.
Az nem lehet, hogy ők ketten egymástól függetlenül létezhetnének.
Az anyáról is már van véleményem (mindkettőről) de majd a jövő héten...

A Mr Sunshine esetében viszont én Dong Mae és Ae Shin kettős életbemaradásában reménykedem.
Ők voltak, akik már gyerekkorban felfigyeltek egymásra, és a koreai sorozatoknál ugye mindig a gyerekkori szerelem a döntő (?)
Itt a Mr Sunshinében a főszereplő, Lee Byung Hun engem nem győzött meg.
Igaz, még nem néztem meg a távollétem alatti epizódokat , igy az első részek benyomásaira támaszkodom, és Te mondtad, vagy irtad, hogy mostanra már beleért a szerepébe, de ezt én még nem tapasztaltam.
A nap ugyis lemegy, és a nappalok olyan rövidek (tapasztaltam) , hát mennyen ő inkább, mint Dong Mae.
Hina nem érdekel annyira, ő élt már egy egész életre való éltetet! Viszont Hae Sung remélem túléli a nagy ujságirást, és ha nem is koreában, de valahol túlél, és boldog lesz!
8/10
edimir 2018 szept. 29. - 08:33:20 8/10 Előzmény Illiona
(234728/239047)
Szép napot Mindenki!:)) Kellemes pihenést a hétvégén!:)))))))))))))

Nos, valóban sűrű lesz a hétvége akár sorozat, akár program tekintetében.

Az általad említett mindkét sorozat befejeződik a hétvégén. A Let Me Introduce Her esetében én is bizakodó vagyok a vezető páros tekintetében, már korábban is írtam, őket az Isten is egymásnak teremtette, csak későn találkoztak, addigra már másfelé köteleződtek el, de talán nem túl későn!:))))

A Mr Sunshine.... nos, csak abban bízom, hogy azért a vérzivataros utolsó két részt lesz az öt főszereplő közül, aki túléli.... addig ki-ki döntse el magában, hogy kinek a túléléséért küld több fohászt.... nem mintha a már leforgatott részen változtathatna... csak úgy, a magunk megnyugtatása végett, hogy mindent megtettünk kedvencünkért!::))))))))))))))))))

Egy biztos, a türelmetlenségemben megint megnézem majd a legelső, felirat nélküli változatot, hogy aztán megnyugodva, vagy épp a forgatókönyvíróra mélyen neheztelve újra megnézzem felirattal!:))))))))))
Illiona 2018 szept. 29. - 08:13:41
(234727/239047)
Sziasztok szép napot mindenkinek!

Akkor ma Let Me Introduce utolsó kettő, és Mr Sunshine utolsó előtti része.
Sajnos ma meg reggelig tartó elfoglaltságom van, igy csak holnap reggel tudom megnézni, pedig biztosan miattam halasztottak a koreaiak egy hetet. (na jó, talán mégsem) .

és egy kis jó reggelt zene: kivételesen nem keleti, hanem izig-vérig olasz: Andrea Bocelli és a fia, Metteo Bocelli. Valami fantasztikusan gyönyörű, felkerült a mindennap meghallgatandó listámra.
vannak képek, amik magukért beszélnek...

https://www.youtube.com/watch?v=ChcR2gKt5WM

Kép: a Let Me Introduce cimű film két vezető párosa: a Doki és a Feleség. Ma elbúcsúzunk tőlük, de maradandó alkotás lesz.
Illiona 2018 szept. 27. - 13:06:15
(234726/239047)
Köszönöm az értesitést, már be is jelöltem.

Az érdeklődésem iránta kicsit sem csökkent, ma is mindennap meghallgatom a kedvenc 4-6 dalt tőle, sőt ha egyszer koncertezne, akkor el is mennék rá,
Sajnos egyenlőre Kínában szokott fellépni, és az túl messze van, legalábbis még friss az "élmény" nem szeretnék még egyszer 12 órát repülni.
Bár .... ez olyan mint a gyerekszülés, pár hétig azt mondja az ember lánya, hogy soha többé, azután mégis.
DimashDearsHU 2018 szept. 27. - 12:04:07 Előzmény Illiona
(234725/239047)
Magyar nyelvű információs oldal és csoport DIMASH KUDAIBERGEN kazah énekesről a Dimash Dears Hungary közösség kezelésében.
https://www.facebook.com/Dimash.Kudaibergen.HU/
DimashDearsHU 2018 szept. 27. - 11:57:46
(234724/239047)
Magyar nyelvű információs oldal és csoport DIMASH KUDAIBERGEN kazah énekesről a Dimash Dears Hungary közösség gondozásában.
https://www.facebook.com/Dimash.Kudaibergen.HU/
8/10
edimir 2018 szept. 27. - 00:06:04 8/10 Előzmény edimir
(234723/239047)
Off

100 Days My Prince

Akik online tervezik megnézni a sorozatot, azok számára jó hír, hogy az első négy rész már fel is került a SB-re. Akik viszont letöltenék, azoknak talán kevésbé, hogy a magyar felirat kizárólag a SB számára készül, letölteni ezért nem lehet....

A fordítónak természetesen így is jár a köszönet az önzetlen fáradozásáért!:))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 26. - 18:47:52 8/10
(234722/239047)
Off

100 Days My Prince

óhhhhhhhhhhhhh........... hogy én milyen vaksi vagyok!!!!!! Nem is figyeltem, hogy vki elkezdte-e már fordítani. Szerencsére akadt vállalkozó, mégpedig nagyon gyorsan készül a fordítással. Már az első négy rész kész is. Én eddig angollal néztem, de már kezdtem arra gondolni, milyen jó lenne esetleg többször nézősnek, magyar felirattal lehet, hogy el is teszem. Köszönet érte BrokenAngel- nek!:))))))))))))))))

KÉP: a "kívánság-lótusz"-ra jó egészséget, sok energiát írunk fel neki!:)))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 26. - 17:16:03 8/10
(234721/239047)
Off

100 Days My Prince
Említettem a vezető páros üdítően friss játékát....
Bevallom, a Koronaherceget alakító Do Kyung-Soo-t én nem ismerem, mindazok szemében ez halálos bűn lehet, akik velem ellentétben a K-pop rajongói....
http://asianwiki.com/Do_Kyung-Soo_(D.O.)

Viszont a Hong-Sim / Yoon Yi-Seo-t, azaz a nemes kislányból lett parasztlányt alakító Nam Ji-Hyun-t már annál inkább. Régi ismerősünk Sillából, hiszen ő alakította a kamasz Deokmant. Szerintem a rendező is láthatta abban a szerepben. Bizonyos dolgok visszaköszönnek abból, amit már anno megszerettünk, a talpraesettséget, ahogy másokat képes vezetni, értük felelősséget vállalni, a töretlen energikussága, életigenlése.... A gyerekszínész felnőtt... és sem a tehetségéből, sem a bájából nem veszített, sőt!:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Már a nosztalgiám miatt is számíthat ez a sorozat a jóindulatomra... De úgy tűnik hogy a nézettsége is araszolgat felfelé...

KÉP: Nam Ji-Hyun a két szerepben
http://asianwiki.com/Nam_Ji-Hyun
8/10
edimir 2018 szept. 25. - 22:45:15 8/10 Előzmény edimir
(234720/239047)
Off

100 Days My Prince
Spoiler

A 6. rész ment le ma este a sorozatból... gyakorlatilag minden kérdésre választ kaptam, amit az első két részben feltettem...már teljesen tiszta, hogy ki kicsoda.. és sajnos arra is, hogy bizonyos emberekkel mi történt. ilyen szempontból kicsit talán kiszámítható volt eddig a sorozat, viszont van egy hallatlan nagy erénye... a bája.... nem tudok rá jobb szót, biztosan van rá találóbb...

...egyszerűen felderülünk, ahogy nézzük a faluban történteket.. mert ugyebár kellene vmi munka, amivel pénzt kereshet az ifjú férj... de mit tegyünk, ha a legegyszerűbb munkáknál is felsül, ám amikor megtalálja a neki passzoló feladatot, nos, abban is akad egy kis csavar.... természetesen nem érzékeli a pénzt, sem az adósságot, a környezete amolyan ütődöttnek véli, de mégis ott a tartása, az önérzete, ami nem hagyja annyiban a dolgot.... megannyi eredeti kis sziporka, meghintve a két főszereplő remek játékával... az ő kettősük olyan üdítő...

KÉP: amit sejtettünk - amit reméltünk....
8/10
edimir 2018 szept. 25. - 22:16:26 8/10 Előzmény Illiona
(234719/239047)
Üdv újra itthon!:)))))))))))))) Azért jó, hogy még "hullafáradtan" is benéztél a Megszentelt Partokra!:)))

Pedig úgy sejtem, hogy hegyekben állhat, amit el kell intézned, ami felgyülemlett, összejött, amíg nem voltál itthon....
Meg aztán jóval több sorozatot néztél, mint csak azt az említett bizonyos hármat, gondolom, ott is pótolnád a restanciát....

A tartalmi kivonat nagyjából eligazít a történésekben, de sosem képes visszaadni a film igazi varázsát, így a "vetített" részeket is meg fogod nézni... kár is lenne kihagyni... Szerintem ezek a legjobb részek a Mr Sunshine-ban... úgy nézheted, hogy már nem kapsz szívszélhűdést, amikor a Nagyfőnök karddal levágja Dong Mae-t és az elmerül a vízben!:)))))
Akkor és ott bennem is megállt az ütő egy pillanatra....Főként hogy a korábbi jelenetben túl sokat és túl meggyőzően mondogatta, hogy rossz fiúként neki korán kell meghalnia....

Szombat estig igyekezz a dolgaid végére érni, mert onnantól jön az igazi nagyüzem, a Let Me befejező 4 része + a Mr Sunshine 23, része... ezekről jó lenne beszélgetni végre.....

A szervezeted azért kapja meg, ami jár neki, jó pihenést!!!

hmmm, nem tudom, a küldöncnek örülsz-e még, de egy kis "jó, hogy megjöttél"-virágcsokor azért még dukál!:))))))))))))))))))

egyébként a hegymászó és sorozatnézés... nos, egy libagoly hegymászót azért ismerünk, aki ha sorozatot nem is feltétlenül néz, de Sillát nagyon is szerette!:))))))))))))))))))
Illiona 2018 szept. 25. - 13:50:50
(234718/239047)
Sziasztok szép napot mindenkinek!
Hazaértem, ma délelőtt 11 órakor, egy 12 + 1 órás repülőut után hullafáradtam.
De gyönyörű helyeken jártam , életreszóló tapasztalatokat gyüjtöttem be, mindeközben uj barátokra is leltem (hegymászók !!!! - én: mi is az hogy hegy - ők: mi is az hogy sorozat és film?). :))))

Kina hatalmas ország, a földrajza, történelme is egyedülálló.
Bejárni lehetetlen, bár több ezer km-t tettem meg, minden szálláson 2 -3 éjszakát töltve.
Utaztam repülővel, belföldi járatú kis repülőgépekkel, éjszakai hálókocsis vonattal.
Mentem busszal, metróval, kerékpárral, tuk-tukkal, hajóval, és néhány bambusznád összekötözésével tutajnak kikiáltott alkalmatossággal. És a végére a koronát a Maglev gyorsvonat tette fel: 301 km/óra sebességgel 10 perc alatt vitt bennünket a célhelyünkre.

Ezen idő alatt nem internetezhettem, a szállásokon a portán volt vakami kis gyenge internet, a facebook egyáltalán nem jött be, a YT sem működött, a googlee semmilyen szinten nem volt alkalmazható. De estére mindig kellőképp elfáradtam ahhoz, hogy nem is hiányozzon.

De persze itt hagytam félbe 3 sorozatot, amik viszont nagyon érdekeltek, és lehetetlennek tünt hogy 3 hétig ne tudjam mi lesz a szereplők sorsa. Sőt, mindhárom ugy tünt előre, hogy véget is ér közben.
És meg is kaptam minden sorozatrész ismertetőt olyan részletezettséggel, hogy szinte magam előtt láttam az egész epizódot. Ennyit mindig megnéztem indulás előtt a portán.

HÁLA ÉS KÖSZÖNET edimirnek, aki részről részről ismertette ezeket, ugyhogy semmilyen hátrányba nem érezhettem magam.
És ugyanugy szintén köszönöttel tartozom Boilnak is, aki vállalta még elutazásom előtt, hogy az aktuális részeket leforditja googléval, és átküldi edimirnek. Az olyan sorozatokét is, amelyeket egyébként nem is néz.

Mindketten tették ezt önzetlen, szivből jövő barátsággal, amiért én csak hálával tartozom!

Köszönöm edimir!

Köszönöm Boil!

8/10
edimir 2018 szept. 25. - 06:46:49 8/10
(234717/239047)
Isten hozott itthon, Illiona!:)))))))))))))))))))))))))) Egy kis kávét készítek ide a csészédben!:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 25. - 06:18:41 8/10
(234716/239047)
Off

100 Days My Prince
Spoiler

KÉP: S bár az esküvőre nagy nehezen sikerül is rávenni, de a nászéjszakával gond van... és ezen a későbbi praktikák sem segítenek, amik a két fiatalt próbálják összeboronálni...
8/10
edimir 2018 szept. 25. - 06:10:02 8/10 Előzmény edimir
(234715/239047)
Off

100 Days My Prince
Spoiler

Nos, a folytatásból kiderül, hogy ez egy roppant aranyos kosztümös vígjáték. A humor forrása az amnéziás koronaherceg cselekedetei és környezete reakciói. Mert bár nem emlékszik a Koronaherceg a múltjából semmire, de azért mégis tudat alatt motoszkálnak benne a dolgok....
Nem tetszik neki a szegényes környezet.... és sajna nem tetszik a neki szánt ara sem.... Hiába akarják elhitetni vele, hogy egyszerű katona volt korábban... a "koronaherceg" ösztönösen kibújik a ráerőszakolt szerepből...

Nézzünk erre egy példát!
KÉP: koronahercegünk megcsúszva a trágyadombon végzi... természetesen kiakad... hiába viszik a mindenki által tisztálkodásra használt folyópartra... a hideg folyóvíz cseppet sem vonzza... helyette kísérőjét a vízbe hagyva ő maga inkább a faluban néz körül, az uraság virágokkal meghintett meleg vizes fürdője már inkább megfelel a kényes ízlésének... s ha már ott van, akkor a kikészített tiszta ruhát is magára ölti.... sőt, a sokfogásos lakomát is megeszi... ekkor talál rá az uraság felháborodottan a fiú szemtelenségétől, ám az nem zavartatja magát, helyette kifejti, melyik ételből milyen fűszer hiányzott, miért és hogyan készítették el rosszul...
8/10
edimir 2018 szept. 24. - 15:23:16 8/10
(234714/239047)
Off

Time

Spoiler
Úgy tűnik a Time 3 immár klasszikus összetevőre épített... az első a hatalom és a vele szembeni eszköz a nyilvánosság, ami tömegeket képes mozgósítani adott ügy mellé...

A másik elem a pszichológia tényezők... kiemelten a bizalom kérdése...

A harmadik pedig a technikai vívmányok szerepeltetése az ügy megoldásában... nem mindenhatóak, az embereken múlik, élnek-e velük, vagy éppen a rajtuk rögzített bizonyítékokat semmisítik meg...
Biztonsági kamerák, okostelefonok által rögzített videók, óriás kivetítők, hírportálok, közösségi oldalak...

És természetesen az Igazság nagy i betűvel, mert elhallgatása, elkendőzése mindig csak nagyobb bajok forrásává válik....

Úgy tűnik, a Let Me Introduce Her is kicsit ebbe az irányba mozdult el.... Remek volt az amnézia miatta bizonytalanság, bizalmatlanság.... De úgy tűnik a megoldáshoz itt videó és hangfájlok rögzítése hoz közelebb bizonyítékként... Mivel a Férj annyira nem akarja belátni, hogy mindennek ő az okozója, így a megtöréséhez valószínűleg itt is kelleni fog a nyilvánosság, a bántalmazás bizonyítása.. a "tökéletes férj" álarcának lerántása..

Szerencsére nagyon mások ezen felül a két sorozat, ezért nem is érezzük kaptafára húzottnak egyiket se... eltérőek a karakterek és a színészi játék is...
8/10
edimir 2018 szept. 23. - 14:06:17 8/10
(234713/239047)
Illiona, boillal teljesítettük a vállalásunk....

A Time véget ért...

A Let Me Introduce Her és a Mr Sunshine befejező részeinél már itthon leszel, így azokat már itthon magad is meg tudod nézni... (1 héttel csúsztatták mindkettőt... hmm, csaknem a kedvedért?:)))) )

Élvezd az utazásból, ami még hátravan!:)))))))))))))) Már nem kell lesned, hogy a telefon, nem kell bosszankodnod, hogy milyen lassan kerül fel a hevenyészett ismertető a sorozatok részeiről...
Hamarosan az olvasó üzemmódból visszaválthatsz... és aztán zúdíthatod ránk az észrevételeid, a kommentjeid, áradozhatsz és vitatkozhatsz kedvedre....

Addig is minden jót, töltekezz!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

KÉP: majd koccints vmi kedves utastárssal az egészségünkre és a gyönyörű utadra!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 23. - 13:44:47 8/10
(234712/239047)
Off

Time

Spoiler

Nem túl vidám a sorozat vége, igazából csak a Fiú sofőr-barátja és a Barátnő lettek egy boldog páros, mindenki másnak ez nem jön össze...

Bár a lány összeállítja a bakancslistáját, látjuk is, hogy próbálja betartani, de a "telesítés után" újra magányos, egyedül van... Persze még friss az emlék... bizonyára évek múltán már csitul a gyász...
de egy kicsit az az érzésem, hogy nála az IDŐ mindig másként jár... előbb a húga halálába fagyott bele, most olyan érzésünk van, hogy a Fiúéba....

Egy kicsit megmarad kívülállónak, egyik közösség, ember mellett sem kötelezi el magát...
Persze tetszik az árvaházi gyerekeknek a kincskeresős-ajándékozós játék, a virágültetés, de ez csak amolyan alkalmi dolog... hol van ez attól, hogy örökbe fogadna közülük és azt nevelné fel... Hogy igazán felvállalná vmelyiküket, mondjuk a Kisfiút....

Igaz, ki-kilép, de alapvetően marad az Elefántcsonttoronyban, a Fiúval közös lakásukban egyedül....
Számomra ez így olyan kevés,olyan rideg.... még fiatal, annyit adhatna... ez a magányra ítélem magam nekem túl korai egy életút első harmadában....

KÉP: virágültetés... szép gondolat, de a virág-család nem pótolhatja az igazit.... Ha a Fiúhoz élete végéig hűséges is akar maradni, attól még az anyaságról nem kéne lemondania....

Nem baj, hamarosan hazaérsz, és akkor majd jót vitatkozol velem!:))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 23. - 13:25:26 8/10
(234711/239047)
Off

Time - 31-32. - befejező rész

Spoiler

Látjuk az előző részben elítélteket, hogy már szállnak fel a rabszállító buszra, mely a börtönbe viszi őket egyenesen...
Az Exmenyasszony ítélethirdetése következik... A Kány húgának halálához nem kötik közvetlen elkövetőként, de bűnösnek találják bizonyíték (a biztonsági kamera felvétele) megsemmisítésében, a cella felgyújtására adott megbízás és a Sofőr külföldre szökésének elősegítésében. Ezért a megfelelő paragrafusok alapján 3 év börtönre ítélik 5 év próbaidőre felfüggesztve... tehát nem kell egyelőre letöltenie.....

A per zárultával a Lányt látjuk a Fiúval közös lakásukban... egyedül van a hatalmas, néma térben... a Fiú teknőseit eteti...
A Fiú sofőr-barátját kéri meg arra, hogy dobozolja be a Fiú ruháit... Persze a ruhák emlékeket idéznek fel a Fiúról, amikor viselte őket.. A Lányt elönti a megbánás, hogy mindent csak elfogadott a Fiútól, de ő nem tett érte semmit... a barátnő azzal vigasztalja, csak a jó dolgokra emlékezzen, ne arra, amit bánnia kellene...

Csak lézeng a lakásban, igazán étvágya sincs... azon tépelődik, mihez is kellene kezdenie magával...
Eljut a lakás párlányára... mint régen, amikor öngyilkos akart lenni, de a Fiú megmentette, a Fiú akkora szavai jutnak az eszébe... ez visszatartja...

Másnap új életet kezd, megcsináltatja a húgától kapott órát...és hordani kezdi..
Az étteremben a közös ebédnél a dolgozók kedves emlékeket idéznek fel a Fiúról... Lám,ők se a megbánás felől közelítenek...
A Fiú sofőr-barátjának üzlete remekül megy...

Nem úgy a Fiú Apjának cége... A Fivér és a Mostohaanya meglátogatja a Fiú Apját, akit egy kórházi szobában és nem börtönben látunk, gondolom, ezt sikerült kibuliznia magának...
A Fivér arról számol be, hogy a cég vacakul megy, felére csökkentek a részvényárfolyamok 1 hónap alatt... Arra kéri az apját, hogy adja át neki a cég részvényeit, vonuljon vissza. De a Fiú Apja erre nem hajlandó, attól tart, hogy a visszavonulással a hatalomtól is elesne, anélkül pedig ellenségei hátba támadnák...Hiába próbálja a fia győzködni a briliáns tervéről, amivel a közvéleményt újra megnyerhetnék maguknak, a cég újra szárnyalhatna... az apa nem kér belőle.... A feleség azonban kiszól a kalap alól... van még korrupciós bizonyíték a kezében, amit átadhat az ügyészségnek és akkor 10 évnél is tovább rohadhat bent a férfi., ne reménykedjen abban, hogy egy kormányváltás számára kedvező fordulatot hozhat....

Az Exmenyasszony meglátogatja az Ügyvédet a börtönben.... Beszámol arról, hogy otthagyta a vendéglő vezetését, a szülei férjhez akarják adni, de nem akar belemenni. Örül annak, hogy az Ügyvéd végül is helyesen döntött, a 10 millióval való elszökés helyett visszajött a tárgyalásra.
Az Ügyvéd azonban kiábrándítja... amikor a Lányra lőtt, eredetileg felötlött benne, hogy a Lány fejére céloz fejére céloz.. megöli... és akkor eltemeti vele együtt az egész ügyet és lelép a pénzzel....megszabadul a Fiú Apjának zaklatásától is. Eszébe jutott, de mégsem ezt tette, a golyóálló mellényre célzott, amit a Lány viselt, véletlen baleset volt, hogy a mellényen kívül találta el a vállát...
Az Exmenyasszony megköszöni az Ügyvédnek, hogy nem szökött el. De az figyelmezteti, ne keresse fel többé, térjen vissza a saját életéhez, nekik többé nem lehet közük egymáshoz.

A Lány kincskeresős-ajándékozós játékot rendez az árvaház gyerekeinek, mint egykor a Fiú az étterem dolgozóinal a közös pikniken.

Levelet ír a Fiúnak, amiben a saját bakancslistája szerepel...
Naponta egyszer boldognak lenni, segíteni egy rászorulón...
Főzni a gyerekeknek
segíteni egy idegenen
puszit kapni egy gyermektől..

Látjuk süteményt sütni... az étterem dolgozói ismét piknikeltek... vitt ki a temetőbe a Fiú sírjához is...

Aztán újra az árvaházban látjuk, virágot ültet a gyerekekkel, a Kisfiúval is egyet, amit a Fiúról neveznek el, kis névtáblát tesznek a virág mellém aztán magukról elnevezett virágokat ültetnek mellé.... a Lányról és Kisfiúról ... egymásra nevetnek...

Otthon a Lány befejezi a Fiúnak írt levelét... bár rövid ideig ismerték csak egymást, de sohasem fogja elfelejteni.. minden pillanatban visszatér hozzá a Fiú.. Amíg nem lesz belőle csillag (meg nem hal) ez volt élete legboldogabb időszaka..

A levélből papírrepülőt hajtogat és eldobja az éjszakába...
Ezzel ér véget a sorozat...
KÉP: levél-repülő

8/10
edimir 2018 szept. 23. - 11:54:44 8/10 Előzmény edimir
(234710/239047)
Off

Time - 31-32. - befejező rész

Spoiler

A dupla befejező rész a Lány ért tragédiák rövid néhány kockányi bejátszásával indul .... húga fejét veri a táskájával az Exmenyasszony... stb.
Aztán újra leadják az előző rész végét, ahol a Lány a saját sorsán keresztül a társadalom visszásságára hívja fel a figyelmet, nem nevezhetjük "normális"-nak, ha a gazdagoknak kedvez, a szegényeknek pedig igazság helyett csak a tehetetlen sírást adja....
Azt is láttuk még az előző rész végén,hogy az Exmenyasszony elismeri a Fiú fivérének vádjait, a riportműsor felfüggesztését, a tűzesetet a cellában,és a Lány húgának halálhoz vezető ütéseket a táskájával...
most viszont folytatja, a beismeréshez vallomást is fűz... közömbös volt mások fájdalma iránt, sőt nem is akart tudni róla, változást Fiú halála hozott az életében, innentől értette meg a Lány elkeseredett küzdelmét az igazság felderítésében és nyilvánosságra hozásában.... Őszinte megbánást és fájdalmat mutat, valóban szerette a Fiút, ezért tudta megérteni a Lányt. Bár a Fiúval elrendezett esküvő lett volna az övék, de ő a látszat ellenére valódi érzelmeket táplált a Fiú iránt.

Most bocsánatot kér a Lánytól és le is térdepel előtte... A Lány lehajol hozzá... felemeli... és megköszöni, hogy volt bátorsága az őszinteséghez.... Az Exmenyasszony közli, hogy vállalja a tetteiért a társadalmi felelősséget (gondolom,itt a hatósági eljárásra, bírósági perre gondol alatta), majd a Fiú Apjához fordul, hogy ő tegye meg ugyanezt.... A Lány is csatlakozik ehhez. Utal arra, hogy a Fiú mindvégig segített neki az élete kockáztatásával is. Hiába gazdag sem az igazságot, sem az igazságra vágyó embereket nem lehet megvásárolni.
A Fiú apja szótlanul elmegy...

Bejátsszák a Lány és az Exmenyasszony egy korábbi beszélgetését, az Exmenyasszony elismeri, ha először beismerik, amit csináltak, akkor nem került volna sor a többi, súlyosabb bűncselekményre...
Még kitérnek az Ügyvédre, a Menyasszony elmondja, hogy neki is adott egy esélyt, hogy hozzá hasonlóan elismerje a bűnét.... Az emberek változnak, ők is... és talán mások is... A Lány a nyilvánosságot akarta, de az Exmenyasszony szerint fontos a törvények érvényre juttatása is, szükség van a bírósági büntető perre is. Átadja az Ügyvéd által a Lánynak visszaküldött tollat a felirattal: "Az igazság érvényesül"...

Közben az emberek mindenütt tüntetnek a Fiú apja ellen... nyilatkozzon az ellene felhozott vádakról...A nyilvánosság meghozta a hatását, a társadalom, az emberek megmozdultak....
A Fiú apja azt hiszi, most is mindent a régi módon el tud kenni, hamis tanú stb., erre utasítja az Ügyvéd Főnökét.
Ám a körzeti ügyészség emberei jönnek érte, hogy letartóztassák....

A Fiú Mostohaanyja is próbál iratokat kicsempészni, de lefüleli az ügyészség.

Megkezdődik a bírósági tárgyalás, a vádlott a Fiú apja... Az Ügyvéd Főnöke azt hozza fel védelemként, hogy a felvétel a Lány lelövéséről előre megrendezett színjáték volt, aminek célja a 10 millió dollárkizsarolása volt, amin a Lány osztozni akart az Ügyvéddel, mivel ők egy párt alkotnak...A főindíték az egész mögött a pénz megszerzése volt, a Fiú apja csak áldozat... Az Ügyvéd pedig biztosan megszökött a pénzzel...

Ekkor felbukkan a tárgyaláson az Ügyvéd, hozza magával a 10 millióról az igazolást. Nem szökött meg. Kéri, hogy tanúként vallomást tehessen a bíróságon.
Azzal indokolja, hogy vallomást akar tenni, hogy amikor még ügyészként dolgozott, volt egy olyan esete, amikor a piti tolvaj 30 évig menekült, közben gyilkossá vált. Maga a piti tolvaj is megbánta, hogy nem előbb fogták el....
Az t ígéri az Ügyvéd, hogy mindenről bizonyítékokkal alátámasztva be fog számolni a kezdetektől fogva....

A tárgyalás szünetében a Fiú Apjával a felesége és a fia beszél. A fia próbálja rávenni, hogy új védőügyvédi csapatra van szüksége, a Felesége arra, hogy adja végre fel... De a Fiú apja továbbra is bízik a pénze hatalmában, hogy megveszi a bírót és az ügyészt, ha minden kötél szakad.

Az Exmenyasszony kihallgatásába kapcsolódunk be... Elismeri a bíróság előtt, hogy a Lány húgát a táskájával többször fejbe ütötte, pénzt szórt a medencébe. De azt tagadja, hogy a cellában gyújtott tűz miatt meghalt volna a sofőr, aki a Lány Anyját megölte... az ugyanis él.

Látjuk is a képsort, hogy a férfit elkapjál a rendőrök. Ugyanis Kínából hazatért, a régi üzletét folytatta, lányok kiközvetítését. Így az Exmenyasszony a legsúlyosabb vád alól mentesül.
A Lányfuttató sofőrt most behozzák kihallgatásra a bíróság elé. Tagad mindent. De az Ügyvéd a beismerő vallomásában a sofőrrel való kapcsolatát is tisztázza, így gyakorlatilag rávall, miközben a saját bűneit is beismeri...
Az Ügyvéd szándékosan nem beszél a Lány lelövéséről, hogy az arról készült videót az ügyész lejátszhassa bizonyítékként...

Persze a Fiú apja most is mindent tagad.
A 31.rész végén az ítélethírdetés történik a níróságon...

KÉP: - felirat - ki mennyi börtönbüntetést kap, a legtöbbet az Ügyvéd, 15 évet, de a Fiú apját is elítélik 10 évre...
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 22:42:26 8/10
(234709/239047)
OFF

Mr Sunshine

KÉP: Kedves Nagynéni, te ott Mandzsúriában...kérünk, imádkozz értük... hadd élhessenek és harcolhassanak még Csoszonért tovább....

A Vadász után már ne kelljen újabb kedves hősünktől elbúcsúznunk....
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 22:39:05 8/10
(234708/239047)
OFF

Mr Sunshine
SPOILER

A japánok elleni harcban bizony...

KÉP: mindenki megsebesül, éri fájdalom, veszteség.... Dong Mae... Choi...... Hee-sung
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 22:33:28 8/10
(234707/239047)
OFF

Mr Sunshine
SPOILER

A 22. rész azzal ért véget, hogy Hinát és Ae-shint a robbanás messzire veti... Choi és Dong Mae pedig megkövülten nézi a szörnyűséget....
Ami nagyon aggaszt...

KÉP: A sebesült Hinát Dong Mae tarja az ölében, az a lila ruha van rajta, amit a hotelben történt robbanásnál viselt... Tehát Dong Mae rátalál ugyan, de nagyon rossz állapotban... félek csak elbúcsúzni lesz idejük egymástól 3 év után... és Hina Dong Mae karjaiban hal meg....

Nagyon remélem, hogy nem a hoteljével együtt pusztul Hina, hiszen annál jóval több van benne, mint hogy csak hoteltulajdonosként definiáljuk az ő karakterét.... Én a sorozatban mindvégig nagyon kedveltem, én igenis el tudnám képzelni a hotel nélkül is az ellenállásban.... Remélem, a forgatókönyvíró is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 22:22:29 8/10
(234706/239047)
OFF

Mr Sunshine
SPOILER

Sajnos nagyon rossz előérzetem van... Azt hiszem, Hinától fogunk elbúcsúzni végleg a 23. részben. Miért gondolom? Nézzük az erre utaló képsort....
KÉP: Hina kicsinosítja Dong Mae házát, amit megvett, újra berendezi és díszíti, mintegy jelezve, hogy nem adja fel a reményt, visszavárja a barátját...
DE egy másik képsoron mintha Dong Mae fájdalmas arccal nézne körül a házban...mintha a kedves változtatások a veszteséget juttatnák eszébe, hogy akinek köszönheti mindezt, az nincs már....
Jaj, ne legyen igazam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 22:14:01 8/10
(234705/239047)
OFF

Mr Sunshine
SPOILER

KÉP: Hee-sungot látjuk az 1907. aug. elsejei vérengzés (csoszon hadsereg feloszlatása királyi rendeletre) során fényképeket készíteni a Choitól kapott kamerával... lám, ahogy sejtettük, a Krónikás nem csak a szavak, de a képek erejét is felismerte....
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 22:09:32 8/10
(234704/239047)
OFF

Mr Sunshine

Aki a hétvégén szerette volna a sorozat befejező részeit, annak még egy további hetet kell várnia...
"Az utolsó két epizód, az ep.23 & 24, egy héttel később, mint az eredetileg tervezett, levegő lesz. Egy különleges koreai hálaadásnapi rendező "Mr. Sunshine Gun, a Glory, a szomorú befejezése" szombaton, 2018. szeptember 22-én lesz szó, és a "Great Escape" szórakoztató program 2018. szeptember 23-án vasárnap lesz. Ep.23 most szombaton, 2018. szeptember 29-én és az ep.24-es napon 2018. szeptember 30-án, vasárnap."
Forrás: http://asianwiki.com/Mr._Sunshine

A kb. 1 óra 8 perces speciál rész 90 %-ában az eddig látott részekből hoz tematikus összevágásokat...

A végén, 1 óra táján jön be néhány új képkocka.. sajnos még angol felirat se volt hozzá, így csak sejtem, hogy melyik mi lehet

SPOILER
KÉP: A Csoszonba visszatért Choi találkozik az Igazságos Hadsereggel... szerintem a kendőben átkötött dobozban az a koreai zászló lehet, amit még a királytól kapott Choi, amikor a Királyi Hadi Akadémia oktatója lett... Egyébként jó látni a kis csapatban a kadétokat is!:)))))))))))))

8/10
edimir 2018 szept. 22. - 20:51:40 8/10
(234703/239047)
Off

Time - 29-30. rész

Spoiler

Az Exmenyasszony hezitál, de a Lány éjfélkor feleszi a netre a felvételt., ami szinte azonnal körülötte minden gépen nézetté válik, a nagy, városi kivetítőkre kikerül... A Fiú apja hiába próbálja blokkoltatni... már nem lehet, túl sokan látták és töltötték le... hiába van meg az IP cím, egy nyilvános hely, nyilvános számítógépéről tette közzé a Lány...

Az ügyvéd hiába próbál az anyjával meglépni, rendőrök jönnek az anyjához, egyedül kell menekülnie....

Persze a Fiú Apja beindítja a gépezetet, hogy hamisított a felvétel, "szakértők" nyilatkoznak a kétségeikről vele kapcsolatban, sőt "tanút" is megszólaltatnak az ügyben, aki azt állítja, a felvétel készültének idején a Fiú Apja Japánban tárgyalt....

Az Exmenyasszonyra gyanakodnak, hogy ő hozta nyilvánosságra a felvételt a Fiú halálát megbosszulandó. A Fiú Apja magához hívatja, rá akarja venni, hogy közösen lépjenek fel a videó hamissága mellett, így lezárható lesz az ügy, eltemethetik. Az Exmenyassonyt megfenyegeti a Lány húgának megölésében játszott szerepének nyilvánosságra való hozásával. Ők egyformák, próbálja meggyőzni a Fiú Apja, ezért egy oldalon kell állniuk...

A Lány elkeseredik a felvétel fogadtatásán, azt remélte, hogy a Fiú apját letartóztatják...

Az Ügyvéd megpróbál titokban üzletelni a Fiú fivérével, eladná neki a főkönyvet, ha segít, hogy az anyjával külföldre szökhessen..., de annak a főkönyv nem elég, a felvétel leállítását is akarja cserébe...

Az Ügyvéd hiába megy a rejtekhelyre, az Exmenyasszony elvette a főkönyvet és a Lánynak adja. Mondván, ő más,mint a többi ember (mint a Fiú Apja). Az Ügyvéd nem mer ellenkezni, még mindig úgy tesz, mintha a Lányt akarná csak önzetlenül segíteni.

A Lány és barátai az egész várost kiplakátolják, szórólapokat osztanak szét, sőt a Lány még egy személyes nyilatkozatot is feltesz a netre, hogy 100 ezer dollárt kap, aki megtalálja a Fiú Apjának hatalmas cégbirodalmának korrupciós ügyeit bizonyító főkönyvet, mely a cég hoteljében, a tengerparton és a kikötőben lehet. Az emberek teljesen felbolydulnak a lehetőségtől... mindenki azt kezdi keresni...

Közben a Riporternő, aki korábban segítette,majd cserbenhagyta a Lányt, most jóvátenni akarja, hogy nem fejezte be a Lány húgának halálát kinyomozó műsorát... így a főkönyv keresésről készít műsort, hogy a helyszínek, ahol a Lány a kereséshez elrejtette a főkönyv darabjait, nem más, mint ahol szerettei meghaltak... a Hotelben a húga, a Kikötőben az anyja, a tengerben pedig a Fiú, a férje... Így teszi mindenki számára érthetővé a Lány által hirdetett főkönyv-keresés valódi célját... bevonni az embereket..., felhívni a figyelmüket a 3 ember halálra.

A Lány felhívást tesz közzé a neten, 7 órakor nyilvánosan beszél arról, mi történt vele...

A Lányt látjuk az utcán, magára irányítva a telefonját... ami egyből a netre közvetíti, ahogy megy és amit mond....

Hatalmas az érdeklődés, a nagy kivetítők is a Lányt adják... az pedig beszél...

Azért ment a Fiúhoz feleségül, azért tett meg eddig mindent... mert olyan társadalomban él, ahol a hatalmasok büntetlenül megúszhatnak bármit, majd elmeséli a kálváriáját, ahogy a húga halálának körülményeit akarta tisztázni, de a hatóságok 2 nap múlva lezárták öngyilkossággal... Aztán az anyja halálát, aki szintén nyomozni segített neki.... rámutat arra, hogy a feltáró riportműsort levették adásból... a gépkocsivezető rejtélyes tűzben halt meg a fogdában...mindezek azt mutatják, hogy nem egyes elkövetők voltak csak, de maga a társadalom is hibás vhol az egészben, ami a kisembereket magára hagyja a hatalmasokkal szemben...

A Fiú fivére kihasználja az alkalmat az Exmenyasszony eláztatására, ő álltatta le a riportműsor adását, neki van köze a tűzesethez... és ő ölte meg a Lány húgát is...

Az Exmenyasszony pedig nyilvánosan elismeri mindenki előtt....igen, mindhárom esetben ő állt a dolog mögött... ő volt az elkövető.

Ezzel a beismeréssel zárul a rész....

KÉP:a Lány az utcán... a beismerés...
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 19:06:45 8/10 Előzmény edimir
(234702/239047)
Off

Time - 29-30. rész

Spoiler
A múlt részben a Lány lőtt sebbel zuhant a korláton keresztül a vízbe....

Azóta eltelt egy hét.... Mindenki a fejleményeket vitatja meg. A Fiú apja kíváncsi, hogy túlélhette-e, de megnyugtatják, hogy olyan helyen érte a lövés, hogy kizárt, a folyó szakaszát végigkutatták, kórházba se került senki lőtt sebbel.

A Fiú Mostohaanyja és Fivére nem igazán örül, a Lány a titkos kártyájuk volt az Apával szemben, keresniük kell az Alapítvány élére új elnököt is....

Az étteremben is beszélgetnek a Lány eltűnéséről, ahol a barátai keresik... egy hete nem használta se a bankkártyáját, se a mobilt... bajt sejtenek.... az Exmenyasszony fűz hozzá annyit, hogy ne aggódjanak, erős lány....

Az Exmenyasszonnyal tartunk... az visszaemlékezik, ebben látjuk, hogy a lány nagy vérveszteség és fájdalmak közepette kezelik egy kis elhagyatott kórházban ( se beteget, se orvost nem látunk), itt is műtötték meg... most éppen meglátogatja. Ott van már a betegágynál az Ügyvéd is. A Lány éppen azt a pendrive-ot követeli tőle, amin felvételen szerepel a Lány lelövése és előtte az Apával folytatott vitája.... A felvétel, a 10 milliós átutalás , a Lány lelövése mind terhelő bizonyíték a Fiú Apja ellen....

Bár az Ügyvéd azt ígérte, hogy a végén beismerő vallomást fog tenni, ha a felvétel nyilvánosságra kerül, de a Lány nem bízik benne, mi van, ha az ügyvéd továbbáll az anyjával együtt.... ezért is nem adja ki a kezéből a pendrive-ot, pedig az Ügyvéd nagyon szeretné megkapni....

Az Ügyvédet követte vki a kórházba, a Lány észreveszi, az Ügyvédet a fürdőszobába csalja, rányom az ajtóra egy ágyat, ő maga pedig megszökik a kórházból.... az, aki követte, csak az Ügyvédet látja a fürdőből kinyomakodni, a Lányt nem vette észre....

A Lány hazament, a barátnőjére támaszkodik, aki semmit se ért, csak elhűl a sebesülést látva....

Az Exmenyasszonynak eddig is voltak kétségei az Ügyvéd felől, de még bizalmatlanabb lesz, amikor az Ügyvéd beszámol a körházban történtekről... ő túl alapos ahhoz, hogy csakúgy vki követni tudja...

A Lány az Exmenyasszonyt találkozóra hívja, ahol átad neki egy pendrive-ot, amin a felvétel másolata szerepel... hozza nyilvánosságra, amennyiben nem teszi meg éjfélig, úgy a Lány fogja megtenni...

Közben az Ügyvéd anyjánál már ott vannak a Fiú apjának emberei, akik hozzá kísérik az Ügyvédet. Az Ügyvédnek hoznia kell a Lány haláláról egyértelmű bizonyítékot, akkor leszállnak róla, nem követik többé

KÉP: a sebesült Lány... a felvétel a pendrive-on
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 01:15:41 8/10
(234701/239047)
OFF
Let Me Introduce Her - Bemutatom őt
SPOILER

Nem vagyok az agresszió híve, de kivételesen nem bánnám, ha a gengszter beváltaná a Szeretőnek tett ígéretét, hogy a pofikáját kidekorálja egy csinos vágással. A szemet szemért mondás egy átirata... de a Szerető tenyérbemászó pofátlanságát, a Kislánnyal szembeni gonosz kegyetlenségét azért eddig is nehezen emésztettük meg... kevesen fognák le a gengszter kezét a késsel....

KÉP: a Szerető vastagbőrű pofikája... a szemet szemért folytatása .... a kést a késért... és az a bizonyos pendrive, a gyilkossággal való megbízásról.
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 00:58:32 8/10
(234700/239047)
OFF
SPOILER

Így a záró részel előtt azért vhogy mégis az az érzésünk, hogy biztosan lesznek még nehézségekés fordulatok, de azért számítunk a lelkünk mélyén a heppiendre, mert a sorozat nyilvánvalóvá tette, hogy csak úgy lehet a négy ember (Doki, Feleség? Kisfiú, Kislány) boldog, ha sikerül végre egy családdá válniuk.
Természetesen bekavar ebbe a Férj és a Szerető, mindkettő labilis, defektes lelkivilágú, így tőlük irracionális, erőszakos cselekmény se kizárt, sőt.... A Férj ugyan megpróbálhatja a Dokit tönkretenni anyagilag azzal, hogy a Feleség arcműtétjét használja fel ellene. De abban a pillanatban, amikor a Feleség bántalmazásáról a videónyilvánosságra kerül, akkor az is mindenki számára egyértelművé válik, hogy az arcműtétre miért volt szükség, így a vádaskodás méregfoga kihúzva....

Ugyanakkor a Feleség kezében ott a két videó,ill. a Dokinál a pendrive, ezek sokkal súlyosabb bizonyítékok, mint holmi koholmányok. Nemkétséges, hogy szükség esetén élni fognak velük.

A Kisfiú anyját max. zavarni fogja a Doki és a Feleség kapcsolata, talán kicsit betart a Feleségnek, de ne, hiszem, hogy részéről nagyobb gonoszságba belemenne, bár elég önző, de azért belátja majd, hogy mi a jó a gyerekének. A Doki apjával elég jól kijön, talán az is tud majd rá pozitív irányba hatni, ahogy eddig is sikerült elérnie, hogy ne erőltesse a Dokit, vegye el feleségül a Fiúk kedvéért.

A Férj Anyja. Úgy tűnik, hogy alapjáraton egy eléggé normális gondolkodású nő. Reálisan látja a fia fogyatékosságát , bűnét. Ha nehezen is, de a fia mentális kezelésének szükségességét is belátta. Csak sajnos képtelen ezt a fiával is felismertetni. Az unokáját szereti, ezért a Feleséghez is pozitívan áll, benne látja azt, aki képes a Kislányt felnevelni. Ha arra a döntésre kényszerülne, hogy a fia és az unokája között kell választania, akkor szerintem az unokája mellett fog dönteni, bármennyire is szereti és félti a fiát.

Szóval bizakodó vagyok az utolsó 2 órával kapcsolatban... sok izgalom, könny, de a vége megnyugtató lezárás....

KÉP: a videók a telefonról... az adu ..amivel a lavina beindítható
8/10
edimir 2018 szept. 22. - 00:27:22 8/10
(234699/239047)
OFF
Let Me Introduce Her - Bemutatom őt - 33-34. rész
SPOILER

Érdekes, ahogy a sorozat a gyerekekkel operál. A Feleség Kislánya mint láttuk a villámhárító szerepét töltötte be a szülei között, az anyját védte a jelenlétével. Ebben a részben utalnak arra is, hogy a Férj gyermekkora és a Kislányáé mennyi hasonlóságot tartalmaz. Mindketten egykék, mindkettőjüknek az egyik ágról a család ki van rekesztve az életéből. A Férj gyerekként az apja családjával, a Kislány pedig az anyja családjával nem találkozhatott...

Érezteti a sorozat, hogy bizonyos társadalmi elitnél ezek a gyerekek nevelésénél felléphető elzártság/kapcsolat és szeretet hiány/elvárások később esetleg a személyiség fejlődésében zavart okozhat.

Ugyanakkor a Doki Kisfia egyfajta híd a Doki és az Apja között, akiknek rossz a kapcsolatuk. A Doki imádta az édesanyját, de az apja mindig megbüntette érte, ha az anyjával kapcsolatban mondott v. tett bármit. Hiszen a szülei házassága boldogtalan volt, veszekedésekkel teli, amit az asszony halála után sem követett megnyugvás, az emlékét is ki akarta törölni a Dokiból az apja.

A Kisfiú megjelenésével viszont a Doki apja megváltozik, egy nagyon melegszívű nagyapát ismerünk meg. Teljesen másként viszonyul az unokájához, mint a fiához (Doki) anno. Mi is és a Doki is kezd rájönni, hogy a korábbi kíméletlen apa az tkp. csak egy mélységesen elkeseredett férj volt, aki imádta a feleségét, de nem tudta elérni, hogy az is szeresse, ezt a keserűséget vetítette ki mindenre, ez tette a fiával szemben is olyan rideggé, ha a meghalt felesége szóba került. A Doki kezd belátni az apja álarca mögé, ha meg nem is bocsát neki, de lassan többet ért belőle, a viselkedése hátteréből....

A Kisfiú ugyanakkor a hagyományok felé is híd. Mivel egy időben vidéki anyai nagyanyja nevelte, így hozza magával a vidék kicsit archaikusabb, hagyományokhoz jobban ragaszkodó örökségét... ízes akcentussal beszél, ebben a részben arra kéri az apját, vigye buddhista templomba imádkozni.

Részről részre érezteti velünk a sorozat, hogy ami kezdetben éknek tűnt a Doki és a Feleség között, a Kisfiú és a Kislány, az nem ék, hanem sokkal inkább kapocs is lehet. A gyerekek kedvelik egymást, szeretnek együtt lenni, a Doki és a Feleség is vonzódik egymáshoz... így igenis a Feleség válása után lehetnének ők együtt egy boldog család. Sokkal inkább nagyobb lenne így az esélyük a gyerekeknek harmóniában felnőni, mintha a Kisfiú az anyjával, a Kislány az Apjával maradna.

KÉP: a buddhista templomnál... Doki, Kisfiú és a Feleség
8/10
edimir 2018 szept. 21. - 23:44:13 8/10 Előzmény edimir
(234698/239047)
OFF
KÉP: - felirat - vagyis kicsit megzavarodtam, de ezek szerint jövő hét szombaton adják az utolsó részeket....
Nem tudom az 1 hetes csúszás okát, de az Ázsiawikin is ez a dátum szerepel már.
http://asianwiki.com/Let_Me_Introduce_Her

Illiona, itt már nem lesz rám szükséged. Ezt már te is itthon nézheted. Legalább ezt kibeszélhetjük, nem kell összefoglalóból kihámozgatnod!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 21. - 23:21:35 8/10
(234697/239047)
OFF
SPOILER
A Feleség a megbeszélésről visszatér a bérelt apartmanba, ott az Öccse, a laptopjára van kimentve a kertész telefonjáról a két videó. Az Öcs odaadja a telefonját a nővérének, aki elküldi az egyik videót a Férjnek... aki éppen a 8 órási hírekben szerepel, bele is bakizik, amikor meglátja a videón magát a Szeretővel az ágyon akció közben....Az adás után közvetlenül a Feleség várja a Férjet, közli vele a feltételekeit. Egyezzen bele a válásba és a gyermekfelügyeleti jogába a Kislányuk felett, különben a főnökének küldi el a videót, onnantól pedig vége lesz a "legjobb férj" imidzsének.

A Férj a TV-s Lánynak adja a cikket a Felesége plasztikai műtétjéről azzal, hogy nem találta nyomát autóbalesetnek, nézzen utána ő is, a Doki elmondása a műtét előtti körülményekről hátha sántít.

A Férj Anyja és a Feleség találkoznak, megerősítik a korábbi megállapodást, ennek alapján a Feleség gyakornok lesz a kozmetikai cégnél.

A Férj lerohanja az Anyját, miért ad munkát a Feleségének, nem hiszi, hogy nyilvánosságra meri hozni a videót, tagadja, hogy bármikor is verte volna a Feleségét, tehát nem fog tőle elválni és a Kislányt se adja... megtorpedózza az Anyja és a Felesége közti megállapodást. A Férj azt akarja,minden maradjon a régiben, az Anyja semmire se tudja rávenni. Hiába akarja szembesíteni azzal, hogy csak önmagát csapja be. A Férj azzal vág vissza az Anyjának, hogy ő szülte és nevelte ilyenné. Visszadobja a bűntudatot az anyjának.

A TV-s Lány felkeresi a Doki rendelőjét, ahol annak unokaöccsébe botlik. Faggatni kezdi a Feleség plasztikai műtétjének előzményeiről. Az pedig mit sem sejtve kikotyogja, hogy nem volt semmilyen baleset, a Feleség arca teljesen sértetlen volt a műtét előtt, tehát nem igaz a cikkbeli állítás az arcműtét indoklásáról.

A Szerető se nyugszik bele abba, hogy kiebrudalják. A Férj Anyjának bemutatja a Feleség küldte videót, amin a Férjjel hetyeg, odadörgöli az orra alá, hogy ő nem egyszerű dolgozó a háznál, nem megy el.

Úgy tűnik a megkéselt Gengsztert tényleg meg tudta korábban menteni a Doki, most felkeresi, hogy meghálálja az életmentő segítséget. Ad neki egy pendrive-ot, amin a Szerető bízta meg a Feleség megölésével. A Doki bármit csinálhat vele, akár a rendőrségre is elviheti, a Gengszter nem bánja. A maga módján is bosszút akar állni a Szeretőn pluszban, a megkéseléséért az arcát végigvágni. Köszön mindent és eltűnik a képből egyelőre.

A Doki és a Feleség nagy egyetértésben beszélik meg, hogy hol lakjon a nő. A Feleség költözzön a Doki lakásába, ő pedig a Gengszter által korábban bérelt lakásba fog, ami csak 1 emelettel lejjebb van a háztömbben. A Doki még énekel is a feleségnek a teraszon.

Ezt látja a papírt lobogtatva befutó Férj... a Felesége rámosolyog a Dokira... egy másik férfival érzi jól magát... Észrevétlen akar visszavonulni, de lebukik. A Doki utána megy, így derül ki, hogy a Férj milyen akciót tervezett a Felesége megállítására. A Dokit akarja megzsarolni, hogy vegye rá a Feleséget, maradjon nyugton, különben tönkreteszi a sebészi jóhírét és a rendelőjét azzal, hogy kihasználta a Feleség depresszióját és úgy vette rá az arcműtétre. A Dokit hiába úszik már így is az apja miatt az adósságban, nem érdekli a Férj fenyegetése, hogy anyagi csődbe juttatja, számára a nő a fontosabb, hogy megmenthesse a Feleséget, akibe régóta szerelmes. A Doki közli a Férjjel, hogy a Feleség eddig csak azért nem hozta nyilvánosságra a videókat,mert a Kislányuk apja, de többé már semmi sem fogja sem a Feleséget, sem őt visszatartani a Férjjel szembeni küzdelemben.

A Feleség is hallja a férfiak vitáját.... még nem tudjuk, hogy döntött... a rész utolsó képkockáján a laptop monitorját látjuk, a kurzor a 2. videóra mutat, amit a telefonról mentettek le.... a videót ugyan még nem láttuk, de feltehetőleg ezen szerepel, ahogy a Férj brutálisan megveri a Feleségét.

S ezzel véget is ér a rész. Most szombaton pedig zárul a sorozat is az egyben leadott 4 utolsó résszel.

KÉP: a rész záró képsora

8/10
edimir 2018 szept. 21. - 18:13:51 8/10
(234696/239047)
OFF
SPOILER

A Férj Anyja a megállapodásnak megfelelően hazaérve közli a Szeretővel, hogy ki van rúgva... Az persze sértett és megbántott... A Férj nem áll ki mellette... annál jobban érdekli, hogy találjon vmit fegyverként a Doki ellen... A korábban a Felesége plasztikai műtétjéről megjelent újságcikkben a baleset szón akad meg a szeme, hiszen korábban azt adták be a riportereknek, hogy közlekedési baleset miatt volt szükség a plasztikai műtétre... Sejtjük, hogy merre veszi az irányt, csak a módot nem ismerjük....
8/10
edimir 2018 szept. 21. - 17:58:54 8/10
(234695/239047)
OFF
SPOILER

A Feleség találkozik a Férj Anyjával (anyósa). Kiderül, hogy eddig rosszul ítéltük meg őt, most értjük meg korábbi tetteit is, ami nem holmi gazdag anyós lenézi a szegény menyét hozzáállásból születtek, hanem ellenkezőleg. Mikor rájött, hogy mit csinál a fia a feleségével, igyekezett válással megoldani, hogy a nő szabaduljon. Tisztában van azzal, hogy a fia szörnyeteggé vált. Azt ajánlja a Feleségnek, hogy dolgozzon nála a cégnél, így megélhetést és stabil mentalitást is tud igazolni a bíróság előtt a válásnál és gyermek elhelyezési perben. A Férjet (fiát) ráveszi, hogy kezeltesse magát. Cserébe azt kéri csupán, hogy a Feleség ne hozza nyilvánosságra a videókat, mert azzal megölni a fiát, aki bár szörnyeteg, de mégiscsak a fia. A Feleség rááll, egyetlen kikötése, hogy a Férj Anyja szabaduljon meg a Szeretőtől a házban és a cégnél egyaránt, mert a Szerető az, aki mentálisan beteg, aki a Kislányt majdnem tönkretette....

Megtudjuk, hogy az Orvost is a Férj Anyja rendelte korábban a Feleségnek segítőként, tehát az Orvos nem pusztán felebaráti szeretetből volt a Feleség mellett a sorozat elején. Most inti a Feleséget, hogy szerinte a Férj nem fogja kezeltetni magát, ahhoz be kellene önmagának is látnia, hogy egy bántalmazóvá vált. Tőle kapunk némi magyarázatot arra, hogy miért is deformálódhatott el a Férj már gyermekként. Magányos gyerek, se testvér, se barátok, az apa rokonságával nem is találkozott, az anyja dolgozott, másokra bízta, nem vette észre az intőjeleket... magas elvárások,megfelelési kényszer, ezért kifelé a "tökéletes", de belül bizonytalan és sérülékeny....

Lehet benne vmi, hiszen a Férj nem úgy tűnik, mint aki bármit belátna, megbánna a stresszt képtelen kezelni....

KÉP: a két megállapodásra jutó nő... és a falba dühében csapó Férj....
8/10
edimir 2018 szept. 21. - 17:22:20 8/10
(234694/239047)
OFF
SPOILER

Az új rész azzal kezdődik, hogy semmivel sem törődve a Feleség a gázra lép, a biztonsági őrök riadtan szétspriccelnek előle, a kapu kinyílik... ő pedig kijut rajta... az aggodalmaskodó Doki már ott várakozott... a Feleség átszáll a kocsijába és elhajtanak...

A háziak mindezt nyomon követik a kapu videocsengőjén, így értesülnek a fejleményekről.
A Férj ki van akadva, gyorsan elviszi magával a Kislányát, elvégre az az adu a kezében. A Fiú anyja látszólag rezignált, de a Feleség Anyja kitör. Nem tudta, hogy a Férj így bántalmazta hosszú ideje a Lányát.
A Fiú anyja viszont rámutat, hogy már öt évvel ezelőtt a férje temetésén a Feleség az Anyjához fordult segítségért a Férjére panaszkodva, De az Anyja arra biztatta, hogy maradjon mellette, ne váljon el, mindent ki lehet bírni. Rámutat arra is, hogy a Fiától mennyi mindent kaptak, a Feleség öccsének szívátültetési műtétjét fizette, boltot, lakást vett neki. Magyarán,mind ha mindezekért cserébe eladta volna a lányát...
A Feleség anyja replikázik, hogy csak az életmentő műtétet fogadták el, a lakás és a bolt a Férj nevén van, azokra nem is tartanak igényt, Egyáltalán fojtogató számára a tudat, hogy egy olyan ember lekötelezettje az egyik gyermekének az életéért, aki a másik gyermeke életét viszont pokollá tette....

A Férj Anyja végre átlátja, hogy bár szorult helyzetben volt a Feleség családja, de mégsem haszonlesők.

Közben a Feleség találkozik egy riporterrel, kilátásba helyezi, hogy a plasztikai műtétjéről beszél.... A nyilvánosság is jó eszköz lehet a számára adott helyzetben.

Abba a bérelt apartmanba megy, ahol 6 hónappal ezelőtt bujkált... Itt a naplója azzal a bizonyos mondattal az Egy ágyban az ellenséggel c. filmből. A Feleség elmondja, hogyan változtatta meg őt a film megnézése... A beletörődés helyett inkább a harcot választotta... küzdősportot tanult, kidobta a tablettákat, a kertész elveszett telefonjával videót készített rejtett felvételként arról, hogy veri a férje.
Így már lett a férje ellen bizonyítéka.... de szerencsétlenül alakult a menekülése... (ezt már korábbi részben felidézte) kislánya elesett, a telefon egy bokor alatt eltűnt, neki pedig gyereket és telefont hátrahagyva kellett rohannia tovább a nyomában lévő Férje elöl...

A z Orvosa segítette , tőle kapta a videót is a Kislányáról, ahogy a Szerető viszi Japánba... ettől omlott össze, ezért akart öngyilkos lenni, hiszen úgy vélte minden rosszabbra fordult, a bizonyíték elveszett, a gyereke külföldre került... Így találkoztunk vele a sorozat elején a gengsztertől üldözve elkeseredetten..... A Fokival kölcsönösen megmentették egymás életét...

A Férj felhívja a Fokit, küldje vissza a feleségét, ám a telefonba a Feleség válaszol, bejelenti, hogy a házasságukban csaj az első évben volt feleség, utána már a stresszét oldotta azzal a férje, hogy élő bokszzsáknak használta. El akar válni tőle, sőt a Kislányukat is ő akarja felnevelni. Kezében van a bizonyíték videó, amivel a férje hírnevét tönkre teheti.
A Férj azt hiszi a Felesége csak blöfföl, hiszen a telefon üres volt... nem tudja, hogy arról már lementették a videókat. A Szerető embereket akar küldeni a Feleségre, de a Férj visszatartja ettől, ott a Doki, nem kockáztathatnak...
A vörösginszenges allergiás roham miatt a főszakácsnőt a Szerető ki akarja dobni, de az a Fér j Anyjától kér és kap támogatást, maradhat a posztján... Egyébként is szerettük a Főszakácsnőt, nem épp az az alázatos típus ki nem állhatja a Szeretőt, ahogy mi sem!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

KÉP: nyitókép... kijutás a kapun
8/10
edimir 2018 szept. 20. - 21:56:14 8/10
(234693/239047)
OFF
SPOILER

KÉP: -felirat - és bármilyen kicsi is a Kislány... tökéletesen átlátja a családon belüli hierarchiát... az erőviszonyokat... és a saját helyét ebben...

Nagymama a legerősebb és az szereti őt... így a már nem kell tartania a Szerető zaklatásától....
8/10
edimir 2018 szept. 20. - 21:50:58 8/10
(234692/239047)
OFF
SPOILER

KÉP: A Kislány tudatosan vállalja fel a "villámhárító" szerepet... ezért is kéri, hogy közéjük fekhessen az ágyba... Másrészt próbálja az apját rávenni, hogy legyen kedves az anyjához "Ne legyél Kékszakáll!".. ezt a mesekönyvet olvassa folyton, ráérez, hogy az apja is vmi rosszat tehet az anyjával... ennek ellenére még szereti az apját....
8/10
edimir 2018 szept. 20. - 21:44:00 8/10
(234691/239047)
OFF
SPOILER

A Férj úgy gondolja, hogy a verés után vmi módon ki kellene engesztelnie a Feleséget, ezért lemondja a golfozást, helyette meghívja hozzájuk a Feleség anyját és öccsét látogatóba.

Az új fejleményekről a Feleség és a Doki telefonon beszélgetnek. A Doki azt javasolja, hogy a látogatáskor a Feleség Öccse színleljen szívrohamot, a Feleség nyújtson neki segítséget, így a kiérkező mentővel ki tud majd jutni a házból az öccsével együtt... a Kislányát majd később utánaviszik valahogy.....

Sajnos a Férj meghallja a beszélgetést, rájön a Feleség tervére. Úgy dönt, hogy a Feleséget mégis "mentális kórházba" viteti, közvetlenül a családja látogatása után. Elveszi a Feleség telefonját, így az már nem tudja a Dokit értesíteni a legújabb fejleményekről....

Közben a Doki a régi terv alapján beszél a Feleség Öccsével a szívroham imitálásáról másnap.

A Szerető persze boldog, végre megszabadul a Feleségtől... Ám úgy tűnik neki, mintha a kertben a Gengsztert látta volna... aztán megnyugtatja magát, hogy biztos tévedett, hiszen azt már megölette...
A Kislánytól kérdezi, hogy látott-e vkit, de azt nem érdekli az egész. Az ideges Szerető elveszíti a fejét, a gyereket mérgében bezárja a garázsba. Szerencsére a Férj Anyja feltűnik időben, hogy meghallja unokája segítségért kiabálását. A Kislány kiszabadul, a Férj Anyja eltiltja a Szeretőt a Kislány mellől.

Közben megérkezett a Feleség családja (anyja, öccse) látogatóba. Az előbbi incidens után a Feleség felviszi a Kislányt átöltözni. A Kislány mindent elmesél, ami történt vele. A Feleség megnyugszik, még ha ő el is menekül a házból, a Kislány nem marad oltalom nélkül, a Férj Anyja vigyázni fog rá. A Kislány is bízik a Nagyanyjában, így a Feleség megérteti a Kislánnyal, hogy 10 napra el kell mennie, de utána vissza fog térni érte. A gyerek nyugodtan fogadja a dolgot.

A Feleség a szépen felöltöztetett Kislánnyal visszatér a családi körbe. Ahol a Férj Anyja utal rá, hogy a Feleséget be kívánja vonni a kozmetikai cégébe. Kíváncsi annak családja hogyan reagál rá, ugyanis haszonlesőnek tartja őket, különösen a Feleség Anyját.... Eközben a Feleség próbál jelezni az Öccsének, hogy ne színleljen szívrohamot... az Öcs veszi a jelzést... mosdóba megy, onnan telefonál a Dokinak, hogy vmi gond lehet a tervvel. A Doki felhívja a Feleséget, hogy rákérdezzen, mi történt, de a Férj veszi fel a Feleség telefonját, hiszen korábban elkobozta az asszonytól...

Közben a Feleség átmegy a személyzeti szárnyba, ahol készül az ebéd. A Főszakácsné korábban mesélt neki a Férj allergiájáról, amit a vörös ginzengben található egyik alkotóelem vált ki. Most kétféle öntetet készített az egyik ételhez, egy vörös ginzengeset (anyósa kedvence)... és egyet anélkül, a Férj számára....

Már a desszert következne, a Feleség úgy tesz, mintha azt menne intézni, de valójában az autóval szeretne elmenekülni, aminek a kulcsát a Férj óvatlanul az öltözőszoba asztalkáján felejtett.

Közben a Kislány elszólja magát arról, hogy az anyja 10 napra el akar menni, ebből a Férj átlátja, hogy meg akar szökni a "mentális kórházba" zárás elöl... a mentő épp ebéd után érkezne érte, hogy odaszállítsa.. A Férj egyből utasítja a biztonságiakat, hogy állítsák meg a Feleséget... és zárják be a kaput...

A Feleség azonban megtalálja a kerti úton a kocsit, az egyik biztonsági őrtől egy válldobással megszabadul... majd hajtani kezd a bezárt kapu felé... közben a Férjnek allergiás rohama van... az anyja adja be neki az injekciót leküzdeni....

KÉP:a Férj allergiás rohama... feleség a bezárt kapu előtt...

Itt ér véget a rész...
8/10
edimir 2018 szept. 20. - 20:56:32 8/10 Előzmény edimir
(234690/239047)
OFF
SPOILER

Ott folytatódik az alagsorban a jelenet, ahol a múlt részben abbamaradt. A Férj feszülten figyeli a Feleség reakcióját, hogyan reagál a piros kötésre a kezén. A Feleség természetesen retteg, egyszerűen tehetetlen a rátörő félelemmel szemben. A Férj számára ez visszaigazolás a gyanújára, a Felesége emlékezete visszatért...

Kíméletlenül elveri a Feleségét. Majd, mintha mi sem történt volna, csatlakozik a Dokit vendégül látó anyjához. A Doki furcsállja is a Feleség távollétét. A Nő hamarosan csatlakozik , viselkedése hűvös, de már összeszedte magát a verés után. A Doki sétát javasol a kertben, így módja nyílik a Feleséggel négyszemközt beszélni.

A Feleség elmondja, hogy a Férj mindent tud, muszáj, hogy elmeneküljön tőle a kislányával, különben tönkreteszi a Férje. A Doki javasolja neki, hogy a másnapi golfozást használja fel erre, amikor a Férj távol lesz....

A Feleség este véletlenül kihallgatja, hogy a Szerető a Férjet akarja rávenni, hogy szabaduljanak meg tőle, vitessék "mentális kórházba". A Férj ezt még nem akarja, úgy gondolja, a gyerekükkel sakkban tudja tartani a Feleségét. A hallottak csak megerősítik a Feleséget a szándékában, felhívja a Dokit, hogy másnap mindenképp szöknie kell. Az pedig a Feleség öccsével beszéli meg, hogy segítsen.

A TV-s Lány és a Doki Unokaöccse a zeneboltban nézelődik. Itt derül ki a Berlioz szimfónia igazi jelentése. A TV-s Lány emlékszik, hogy a Julia Roberts filmben, az Egy ágyban az ellenséggel-ben volt az a bizonyos mondat, ami a Feleség naplójában szerepelt... A filmben Julia Roberts is retteg a bántalmazó férjétől, akiről a külvilág azt hiszi, hogy tökéletes.... gyakorlatilag ugyanaz a képlet....

A Doki egykori Szeretőjének rá kell jönnie arra, hogy a Doki mennyire szereti a Kisfiukat, mennyit törődik vele, milyen kedves hozzá, de talán még sem kellene erőltetnie, hogy vegye el a Doki, amikor nem szereti őt. Ugyanis a Doki apja elmeséli neki a saját történetét, amiből megtudjuk, hogy ő egyoldalúan szerette a feleségét, de a házasságuk pokoli lett ettől, a Doki úgy nőtt fel gyerekként, hogy szülei folyton veszekedtek, harcoltak egymással.

KÉP: A rész nyitóképe... a Férj megveri a Feleséget...
8/10
edimir 2018 szept. 20. - 07:07:21 8/10 Előzmény edimir
(234689/239047)
Off
Mr Sunshine
Spoiler

Arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Glory Hotel leégése után mi lesz Hinával.... szerintem innentől ő már nem élheti többé Kudo Hina, a gazdag japán özvegy életét, az itt lezárult... Innentől ismét Lee Yang-hwa, egy csoszon nő lesz... Azért neki Hinaként jelentős pénzügyi tartalékai voltak, ingatlanokat vett rajtuk... Hmm, azokkal vajon mi lesz? Jól jönnének az Igazságos Hadseregnek....

Furcsa lesz Hinát nem elegáns nyugati v. japán ruhában látni... de azért a stílusérzéke biztos, hogy megmarad....

KÉP: még anno, mikor Dong Mae-nek árulta el a csoszon nevét...
8/10
edimir 2018 szept. 20. - 06:09:26 8/10 Előzmény edimir
(234688/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

Még elutazása előtt beszélgettünk Illionával arról, kit hogy tudnánk elképzelni a sorozat alakulásában. Dong Mae-ben éreztem azt, hogy tökéletes lenne egy ellenálló gerillacsoport élén, felelős vezető, intelligens, bátor, gyorsan átlátja a kialakuló helyzeteket....

Most, hogy a Yakuza Nagyfőnök fizikailag és jelképesen is átvágta a köztük lévő kapcsolatot, korábbi emberei eltűntek a képből, már semmi sincs, ami visszatarthatná attól, hogy egy teljesen más, új útra térjen, egyedül, vagy az Igazságos Hadsereghez csatlakozva Csoszon oldalán harcoljon....
A forgatókönyv ügyesen oldotta meg a korábbi életével összekötő szálak eltépését (yakuza, emberei, Hotaru), már semmi nem köti hozzá. Go Sa-hongnak tett fogadalmát is megtartotta, Ae-shinnel a kapcsolatuk új alapokra helyeződött...

Kíváncsian várom, miként dönt majd..... Szerintem az, amit a főváros utcáin látott... sebesültek, halottak... az őt is megrázta... talán nem csak Ae-shin iránti érzelmei fogják befolyásolni, hanem a csoszon vére is.... talán innentől már csoszon férfi, de majd meglátjuk.....

KÉP: - felirat - de régen mondta ezt Hinának az Igazságos Hadseregről... talán már kezdi érteni az elhivatottságukat....
10/10
micike_MSc 2018 szept. 19. - 14:36:15 10/10
(234687/239047)
"A jövőben a nyári olimpiákon a két Korea egy csapatban indul..."
Ahogy ezt már láthattuk az idén februárban Dél-Koreában rendezett téli olimpia idején. <3 :)))
10/10
micike_MSc 2018 szept. 19. - 14:34:55 10/10
(234686/239047)
Szép napot Mindenkinek!

Most csak egy gyors bejelentkezés a két Korea közti 3 napos találkozó alkalmából. :)))

"...mindkét fél tartózkodik a másik elleni háborútól, provokációtól, bármilyen fegyveres konfliktustól.
Gyakorlatilag megkötötték a békét, és előkészítették azt, hogy Amerika, és Kína részvételével aláírják a teljes békeszerződést a Koreai-félszigetre vonatkozóan.
A minden évben tartott Japán elleni felkelés ünnepét ezentúl a két ország közösen ünnepli. [...]
A másik nagyon jelentős dolog, hogy szuverenitásra hivatkoznak, mint egy nép, egy félsziget, melynek jogában áll bárki mástól függetlenül rendezni közös dolgaikat. [...]
Látható volt, hogy Mun elnök roppant elégedett a megállapodással, és az is, hogy Kim nagyot vállalt, kicsit nehéz volt a lelke, de igyekezett leplezni."
https://fuhu.hu/vendeglato-a-diktator/

[A cikk szerzője Eugenia S.Lee, egy magyar hölgy, aki koreai férjével néhány éve költözött vissza Dél-Koreába, és rendszeresen tudósít a mindennapjairól.
Vannak magánjellegű írásai (ezek ma már nem nyilvánosak a facén, csak az ismerősök számára elérhetők) és vannak a közélettel, politikával kapcsolatos publikációi, amik rendszeresen megjelennek pl. a fühü oldalán, így azok bárki érdeklődő számára elérhetők a facétól függetlenül.
Már korábban is írni szerettem volna róla, de nem volt elég időm, viszont a további írások is elérhetők a fent mellékelt linkről.
Egyik kedvencem pl. a "Pink felvágott" című, ami a fura címe ellenére nagyon kedvesen ír arról, hogy a koreaiak miért is olyan szerethetők...]
8/10
edimir 2018 szept. 19. - 00:15:56 8/10 Előzmény edimir
(234685/239047)
Megkértem a Nagynénit, hogy segítsen... már csak 2 rész van hátra...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:59:53 8/10
(234684/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:))))))))))))

Rég volt ilyen elköszönés, de most vmiért úgy éreztem kell ez a zárás a napnak....

Magam helyett itt hagyom Choit és Dong Mae-t üldögélni... sörözgetni a Megszentelt Partokon..:)))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:55:19 8/10
(234683/239047)
KÉP: Puszta kíváncsiságból megnéztem a mai vetítés utáni "megtekintések számá"-t...

Lee Wan-ik halálánál 666-ra végződött... ma 7777-re.... a 7 kitüntetett szerepű a számmisztikában...

Hmmm, vajon a 7777 mit jelenthet... ez a rész döntő fordulattal zárult a sorozat szempontjából... vajon a szám egyben jel?????????????

Csak egy kis játék... de talán van benne több is... ki tudja... néha olyan meglepő dolgokkal találkozunk...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:42:46 8/10
(234682/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: annál félelmetesebb számukra a követ pillanatban a robbanás, amelyben a Glory Hotel hatalmas tűzgömbbé válik... a lányokat messzire löki a robbanás ereje...

Annyira szerettünk Glory Hotel... csak az vigasztal, hogy lángsírodba több tucat japán katonát viszel magaddal.....a nevedhez méltón végül csak te győztél felettük!

S ezzel elköszönünk a 22. résztől....

Itt vannak főhőseink mind Csoszonban... Dong Mae már nem yajuza többé, Choi pedig nem amerikai katona... Hina nem Hoteltulajdonos már... Ae-shin már az, ami akart lenni... függetlenségi harcos... már csak Hee-sung hiányzik....de a 23. részre ő is ideér talán, csatlakozni a többiekhez...

Te megváltozott Csoszon, engedd, hogy éljenek!
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:27:20 8/10
(234681/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: döbbent megkönnyebbüléssel nézik a két feléjük futó női alakot...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:24:41 8/10
(234680/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Choi és Dong Mae is felfigyel a lövésre...plusz löketet ad a lábnak a futásban, hogy a Glory Hotel felől hallották a dörrenést....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:21:46 8/10
(234679/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Hinával erőszakoskodik az egyik japán... de az érkező Ae-shin lelövi...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:15:17 8/10
(234678/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP Choi és Dong Mae találkozik össze a földön heverő testek közepette... a másik látványa árulkodó... egymás szavait adják vissza szó szerint....

És itt a messzi, ahol eddig voltak, s ahonnét visszatértek, az nem csak földrajzi távolság, nem csak az idő, a három eltelt év, hanem mindaz, amin közben keresztül mentek... Choi sem az a kifogástalan eleganciájú katonatiszt, aminek ismertük... és Dong Mae sem az a rátarti kardember...

Nem volt egyikükkel sem Ae-shin.... ez a legfontosabb ibformáció, amit kicserélnek, s ami igazán érdekli őket....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 23:01:35 8/10
(234677/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler
KÉP: A japán katonák ünneplik a sikert a Glory Hotelben....

Ae-shin rohan át az erdőn puskával...

Egy nyugati férficipő lépdel a sebesültek és halottak között...

Egy japán papucsos férfiláb is épp ezt teszi...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 22:54:41 8/10
(234676/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: éjjel a jajveszékelő emberek keresik hozzátartozóikat a gyékényekre fektetett holtestek között...

Mi is megtaláltuk a magunkét... a kezén lévő égéstől származásról mindjárt felismerjük, bár a korom alatt is felismerjük vonásait..... Megállunk felette... az a nagy szíve már nem dobban... de nem felejtjük, hogy mennyire tudott vele szeretni... pihenj békében.....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 22:46:25 8/10
(234675/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Az utcákon folyik a mészárlás... van, aki a saját bőrét félti, más hirtelen segíteni akar... mint a kis szabó inas is.... Hina is próbálja pisztolyával megmenteni, akit csak tud, lelőve a japán támadóját...

A kis kadét és két társa eljut a Vadász kunyhójához, ahol az Igazságos Hadsereg harcosai vannak... ezek csak tőlük tudják meg, mi is történt... s értesülnek a Vadász önfeláldozó haláláról....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 22:36:06 8/10
(234674/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: A Vadásznak sikerül a robbantás... a Kis kadéték kijutnak.....
Ezért érdemes volt az önfeláldozás...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 22:33:26 8/10
(234673/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler
KÉP: Vadászunk mint egykor, mikor apja puskájához tartotta oda a parázsló botot, most is mindent megtesz....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 22:25:37 8/10
(234672/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: A kis kadétnak eszébe jutnak Choi szavai, hogy a japánok majd fel akarják számolni az akadémiát, a hadsereget... és az, hogy ekkor bátraknak kell lenniük... ezért magához ragadja a vezetést a zavarodott társai között, feltörik a fegyverraktárat, puskát szereznek... felveszik a harcot..

Sajnos a japánok felkészültek, a falakról lövik őket gépfegyverrel...

A Vadász bejelenti a lemondott királynak, hogy elhagyja, neki most kint van a helye, hogy a fiúkat védelmezze... A király félti, nem akarja elveszíteni, de a Vadász "lázad"!:)

Sok kadétot ment meg azzal, hogy hátulról leszedi a géppuskafészekben tüzelőket, de tudja, hogy hamarosan még több japán katona fog érkezni.. előbb a fiúknak ki kell jutniuk... ő addig feltartóztatja a japánokat...

A fiúk próbálnak kijutni... A Vadász visszafordul... Több találat is éri, de utolsó erejével még fel akarja robbantani a dinamitrudakat....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 22:10:34 8/10
(234671/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler
KÉP: Ito Hirobumit az ellenállás akciói arra ösztönzik, hogy visszavágjon. A minisztert utasítja, hogy az új királlyal (lemondatott uralkodó fia) első uralkodói parancsában saját csoszon haderejét oszlassa fel...
1907. augusztus 1. a rendeletet végrehajtják,valamennyi csoszon katonai központot bezárnak, a katonákat lefegyverzik, aki ellenáll, azt lelövik....
Zavarodottak a csoszon katonák.... a japánok alig várják, hogy ürügyet találhassanak közéjük lőni....

Az egyik katonai központ parancsnoka inkább öngyilkos lesz, mint hogy a megalázást elviselje...

A Királyi Hadi Akadémián is kimondatik a felszámolás....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 21:55:05 8/10
(234670/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Choi felkeresi Japánban Kyle-t... Sörözgetés közben megköszöni, hogy segített neki és Ae-shinnek... Aztán elmondja, hogy egy újabb "piknik"-re készül Csoszonban... Kyle rákérdez, hogy Csoszon-e az igazi hazája. De Choi azt állítja a hazája Amerika, uniformis nélkül is. Ezt a hazát nem menekülve hagyja el (utal a gyerekkorára).
Kyle csak annyit kér tőle, hogy térjen majd vissza. Ezt Choi megígéri.
Rákérdez, hogy miért lett a barátja... Kyle válasza, mert Choi igazi katona volt, a többiek az idióták.
Igaz barátság az övék....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 21:38:19 8/10
(234669/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: De egy mandzsúriai ópiumbarlangban egy kéz pénzérmét simogat....aztán meglátjuk a zilált külsőt.... de már a pénzérméről tudtuk.... TÚLÉLTE!!!! DONG MAE ÉL!!!!!!!

Hogyan, miként, nem tudjuk, nem is számít, csak a tény maga.... Hogy került Mandzsúriába? Mit keres az ópiumbarlangban? Mi történt vele a 3 év alatt? Semmi támpont....

Most nem agyalunk, egyszerűen csak örülünk!.:)))))))))))))))))

Bocs, Illiona, hogy eddig kétségek között hagytalak, de az eufóriához kell előtte egy kis szenvedés, nem lőhettem le előre....

Én a pénzérmét meglátva ezt éltem át....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 21:24:08 8/10
(234668/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Hina megveszi Dong Mae 3 éve üresen álló házát... eddig senki se merészelte...

ott a köntös, amit akkor viselt, amikor az anyja sírjától eljőve a tengerparton vigasztalta őt s beszélt a saját közeli haláláról....

Már csak a köntös... nincs benne a váll, amelyre támaszkodhatott, amelyen kisírhatta magát....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 21:16:48 8/10
(234667/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: A z Uralkodó lemondatásának hírére megindító, ahogy népe spontán módon reagál... gyászt tartanak... tiltakozásként a japánok ellem... kiállásként a királyuk mellett....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 21:03:35 8/10
(234666/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: de a japánok nem ülhetnek nyugodtan Csoszon nyakán... az Igazságos Hadsereg akció nyomán robbanás, tűz emészti fel a japán érdekeltségű épületeket épp úgy, mint a kollaboráns csoszon vezetők házait....

A körözöttek között ott van Ae-shin álarcos képe is... Hee-sung épp azt nézi a Varrólánnyal, aki jól érez rá, hogy Hee-sung szívében van.... Hee-sung pedig csak most érti meg, mit érezhetett anno Ae-shin, mennyire sajnálhatta őt egyoldalú szerelméért, mert most ő éli ezt át a kis Varrólánnyal kapcsolatban... Fivérének, nem kedvesének érzi magát ... hiába szerelmes a lány... Hee-sung nem képes elfogadni ezt a szerelmet, viszonozni pedig végképp nem....

Hmm, érdekes, ahogy a Varrólányt kijavítja Hee-sung, amikor Ae-shinről készült rajz kapcsán a Varrólány megjegyzi, hogy nőt ábrázol..... Nem, -mondja Hee-sung.... embereket!
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 20:37:20 8/10
(234665/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP:Az eltelt 3 év Choi számára börtönbüntetése lejártát jelenti.... De nem igazán találja a helyét New Yorkban... minduntalan az Ae-shinnel közösen elképzelt ábrándok jutnak az eszébe, amit itt csinálhattak volna együtt, de Ae-shin nics itt, nélküle üres, céltalan minden....

Egy koreai fiatalember kér tőle útbaigazítást... tőle tudja meg, mi történt az elmúlt 3 évben Csoszonban...
Győztek a japánok az oroszokkal szemben a háborúban, majd győztesként kizsarolták Csoszontól 1905-ben a protektorátusi szerződést. Névleg függetlenek maradtak, de csak névleg.
Búcsúzáskor bemutatkoznak....
A fiatalember Ahn Chang-Ho.... Choi még nem tudhatja, hogy nem akárkivel találkozott... mert
a független Csoszonért való harcban később ez a fiatalember az ügy egyik legnagyobb harcosává, erkölcsi vezetővé válik...
Szóba kerül közöttük az Igazságos Hadsereg is...
Choi pedig már tudja az útját... a vonat felé tartva magában Josephnek ír "vallomást"... Csoszon függetlenségéért való harcra teszi fel az életét.....

Ahn Chang-Ho-ról már írtam egyszer korábban a sorozat kapcsán, amikor három olyan koreait mutattam be, akik Amerikába mentek ekkortájt... akiknek élete,munkássága ihlető forrásként is szolgálhatna a forgatókönyvhöz.... Még kicsit dohogtam is, hogy a haladó értelmiség bemutatása kimarad.... Hát most íme,itt a cáfolat... legalább egy rövidke jelenet erejéig felbukkan a sorozatban...
Életrajza:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ahn_Changho
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 20:10:59 8/10
(234664/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: s ha még nem lenne elég a megaláztatásból... koszos bakancsú japán katonák rontanak be a koreai Birodalom Császárának palotájába puskával a kezükben.... Mert csak illúzió volt eddig is a független Csoszon léte... amolyan diplomáciai szóvirág, de a japán protektorátus igazi arca ez....

A gyalázattal felérő erőszakos inzultust az uralkodó állítja meg.... lemond a trónjáról, de utolsó uralkodói szavaival még megvédi a Vadászt, nem engedi bántani egyetlen hűséges emberét... s a Vadász most megkapja azt, amire 1871-ben hiába várt.... a lemondó uralkodója nem hagyja cserben....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 20:01:46 8/10
(234663/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Az eltelt három évben mindenki megtapasztalja az élet keményebbre fordulását... már mindenütt csak japán zászló van... csoszon népe csak töltelék a gyorsan fejlődő japán gyáriparnak, dolgozatható különleges "állatok"....a Király Hágába küldte titkos megbízottjait diplomácia tárgyalásra, de kitudódott, a japánok pedig ezért meg akarnak tőle szabadulni, ehhez készséges szószólóik az áruló csoszon miniszterek, akik lemondásra szólítják fel a királyt....

Egyikük még pisztolyt is szegez rá nyomatékként.... A Vadász természetesen nem marad adós... ő is fegyvert fog a pofátlan árulóra....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 19:59:20 8/10
(234662/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: 3 év telt el... 1907 kora nyarát írjuk... Ae-shin a karikagyűrűjét morzsolgatja az ujjai között, mint az elválásuk óta eltelt hosszú időt... nehéz a megváltozott Csoszonban... de nagyon nehéz Choi nélkül is....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 18:54:59 8/10
(234661/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Hinához pedig beállít a japán katonaság... Japán iránti hazafiasságát bizonyíthatja, ha a rendelkezésükre bocsátja a szálló teljes második emeletét és további szobákat a vendégeiknek.
A Glory Hotelről lekerül a koreai zászló.....

Már kapott korábban ízelítőt Hina Mori ezredes katonáiból, most egy hasonló bagázs szállásolja be magát... sok jót nem remélhet...

8/10
edimir 2018 szept. 18. - 18:36:07 8/10
(234660/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Varrólánykánk érdekes hölgyemény... a zálogházasokhoz beállítva közli, hogy férjre van szüksége, mégpedig Hee-sungra... Mielőtt Hee-sung nagyon eltelhetne magával, kiderül, hogy a férjre csak azért van szüksége, hogy támogassa az akadémián tanuló testvérét, akinek kezese elhagyta az országot....

Hát persze, hogy a kis Kadét, Joon-Young nővére a lány, az eltávozott kezes pedig Choi..... A zálogházasok így már minden segítséget megígérnek a lánynak...

De Hee-sung figyelmét is felkelti az értelmes, határozott, bájos lány... Aki még a a kiadó jelének számító virágot is érti... sőt, mivel az már elhervadt, így gyorsan egy sosem hervadót hímez Hee-sungnak....!:)))))))))))))))

Tessék, Hee-sung, most kaptál egy érdekes leányzót!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 18:22:46 8/10
(234659/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Hee-sung anyja feleséget keres a fiának... de nem egyszerű... senki sincs, aki Ae-shinnel felérne...

ám mégis megakad a szeme a fiatal lányon, aki varrást hoz a vendéglátójának....

A fiatal lány elszegényedett nemes, aki fivéreit támogatja a varrásból....

Hmm, a mi szemünk is megakad rajta....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 18:11:55 8/10
(234658/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

Hina a külföldiek temetőjébe küldi Ae-shint

KÉP: ....ahol az Hamanékkal találkozik... nagy az öröm... A Nagynéni és az unokanővér Mandzsúriában biztonságban van, így a két kis öreg visszatért az ő Kisasszonykájukhoz...

mi is örülünk nekik, igazi színfolt a két kis öreg... locsifecsi asszonyság és a kevés szavának a sarlójával súlyt adó szolga....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 18:03:13 8/10
(234657/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: A Francia Pékségben találkozik Hina és Ae-shin... Hina Ae-shin Japánból küldött táviratának szavait idézve indítja a beszélgetést... azon a napon, abban az időpontban... S Ae-shin neki és Hee-sungnak is köszöni a kimentéséért tett fáradozását... De Hina ezt elhárítja... vmit még nem tud Ae-shin... hogy Lee-Wan-ik volt az apja, aki az ő szüleit megölte... Ae-shin megdöbben a számára gyűlölt ember másnak az édesapát jelentette... van mit megemészteni...

kicsit olyan ez, mint Choi és Hee-sung kapcsolata... tragédiával terhes, ahol a bűnös felmenők leszármazottai igyekeznek jóvátenni a bűnt...
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 18:02:05 8/10
(234656/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler
KÉP: A Király fogadja Ae-shint. köszöni a közreműködését, Song Young megérkezett Sanghaiba, már hozzá is fogott a terv megvalósításhoz... fegyvert szerezni a banki letétből....

Ae-shin a kimentését köszöni meg...
A Királytól ajándékot kap, a Vadász által javasoltat.... mesterlövész puskát és férfiöltönyt..:)))))))))
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 17:36:43 8/10
(234655/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP:a hónap letelt... Yoojo, Dong Mae jobbkeze átveszi a csapat irányítását... emlékszik még Dong Mae utolsó utasítására, ha ő nem tér vissza egy hónap múltán, akkor hagyják el a fővárost... most épp ezt jelenti be....

Visszatérnek-e Japánba? Vagy vmi vidéki helyet keresnek inkább Csoszonban, ki tudja... A Musin Társaságot talán tanácsos lesz elkerülniük... hátha rájuk is bizalmatlanul néznek egykori vezetőjük miatt... Dong Mae nélkül azért nehezebben boldogulnak majd... lesüllyednek a jelentéktelen banda szintjére...

A kis Hotarut nem látjuk... lehet, hogy a forgatókönyvíró egyszer még ad neki egy lehetőséget, hogy vezeklésként vmi jót tegyen, de engem innentől nem érdekel a sorsa, nálam elásta magát... féltékenységből másokat halálos veszélybe sodorni, erre nálam nincs bocsánat!!!!
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 17:24:45 8/10
(234654/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Hee-sung csomagot kap Japánból... Choi ajándéka egy fényképezőgép... tökéletes ajándék annak, aki megörökíteni és tájékoztatni akar.....

Hmmm, talán nem csak a szó, de a kép erejében is hinni fog Hee-sung... egy fénykép is lehet "krónika"....

Lám, még erre is volt korábban gondja Japánban Choinak, pedig rövid ott tartózkodása elég mozgalmas volt... Ő a börtönben, de ajándéka azért célba ért....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 02:09:42 8/10
(234653/239047)
Bocs, Illiona, de itt most megállok... tudom, hogy tiszta ideg vagy... de extra hosszú és húzós napom volt ma dolgozóban... több nem megy...

Most járunk a 32. percnél... ez a rész 1 óra 20 perces... tehát durván 50 perc hátra van még a részből... és persze rengeteg történés....

Muszáj aludnom, bár nem sok idő marad rá....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 02:04:33 8/10
(234652/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Choit a hadbíróság 3 évi börtönre és a hadseregből való kizárásra ítéli....
Choi meg is kezdi börtönbüntetése letöltését....

Ja, és itt nincs jó magaviseletért, hogy kedvezményként korábban szabadulhat....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 01:58:40 8/10
(234651/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Ám újabbak érkeznek, velük a Nagyfőnök, aki személyes vágja le egyetlen kardcsapással Dong Mae-t... az a vízbe zuhan...a kard kiesik a kezéből.... test és kard egyre mélyebbre merül.....

Mi pedig a kétségbeesésbe merülünk egyre mélyebbre.....
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 01:50:23 8/10
(234650/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Dong Mae a tengerpartra igyekszik... feltehetően hajót keres a hazatéréshez... de körülveszik a yakuza emberei.... jaj, rengetegen vannak!

Dong Mae felvállalja a harcot... ami az éjszakába nyúlik... kimerülten legyőzi az utolsó ellenfelét is...

8/10
edimir 2018 szept. 18. - 01:35:25 8/10
(234649/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: Choi megérkezik Amerikába, ahol hadbíróság elé állítják. Magyarázatul a vakmerő cselekedetére arra hivatkozik, hogy csak így menthette meg a hölgyet, akit a japán szamurájok (sic!) üldöztek, mivel a hölgy a saját hazáját, Csoszont védelmezte. Az utolsó szó jogán megköszöni a követségnek a hölgynek nyújtott segítséget.

A bíró árulásnak minősíti a tettét, de Kyle Moore őrnagy, közvetlen felettese , azonban úgy nyilatkozott róla, hogy az enyhítő körülménynek számít... a döntése...

Nos, ezt még nem kötik az orrunkra...

Hmm, itt a bíróságon mind a bíró, mind Choi szamurájoknak nevezi a japán Mushin Társaság kardforgatóit.....

Tényleg nem értek hozzá, de vagy a wikipédia tartalmaz téves információt, vagy ez baki a forgatókönyvben
Szamurájokról: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szamur%C3%A1j
Eszerint az elnevezést és a kasztjukat is eltörölték már eddigre. A hadsereg modernizálódott nyugati mintára, ebbe már nem lehetett beilleszteni ezt a típusú és harcmodorú katonai elemet.

Tényleg nem értem, miért keverik össze a sorozatban a klasszikus feudális harcost egy "Musin Társaság" fiktív elnevetésű bűnszövetkezettel, mert akárhogy is nézzük, ez utóbbi az.... Dong Mae igenis a Musin Társasághoz tartozva nem több, mint egy bandita, pénzért ember öl... ez a klasszikus szamuráj esetében kizárt!
8/10
edimir 2018 szept. 18. - 01:00:52 8/10
(234648/239047)
Off
Mr Sunshine - 22. rész
Spoiler

KÉP: és végre Dong Mae is megnyugodhat... a küldetés ráeső részét teljesítette... Ae-shin biztonságban van immár a küldöttség tagjaként... így háborítatlanul térhet haza Csoszonba....

....hogy vele mi lesz, hogy neki sikerül-e? Ez már nem is olyan lényeges, az igazán fontos már teljesült...

Nem, Dong Mae, neked is haza kell térned Csoszonba!!!!!!!!