8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:44:35 8/10
(234047/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

KÉP: - felirat - A Mr Sunshine-hoz hasonlóan itt is van egy hármas beszélgetés, amiben elhangzik a "Kit mentenél ki a folyóból?" kérdés más-más páros vízbepottyanása esetén...
A beszélgetés résztvevői: a Fiú, a Lány.. és az egykori gengszterfőnök... Itt azonban egészen más a kimenetele a válaszoknak, mint a Mr. Sunshine-ban, mert itt a szereplők is másként viszonyulnak egymáshoz....
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:40:10 8/10
(234046/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

KÉP: tésztából egyfajta lufi készítése... az érdekessége miatt hoztam... lehet otthon kísérletezni!:))))))))))

8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:37:58 8/10
(234045/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

KÉP: a páros.... én a lány pólójának felirata miatt vágtam ki!:))) Tényleg az a lány, kedves. Ja, és neki is van egy bizonyos mosolya (más, mint Kim titkárnőé), az egykori gengszterfőnök tüsszent is tőle!:))))))))

A sorozatban 2 évvel, a valóságban 9-cel idősebb a pár női tagja, de remekül működik közöttük a kémia, helyesek együtt.....
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:32:44 8/10
(234044/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

A Fiúnak, miután a bandatagokkal nem tud együttműködni, így a kínai konyhához értő segítőkre van szüksége... A Lánynak pénzre, hogy a felvett hitelt törleszteni tudja, a megélhetéshez se ártana...
Bár fogalma sincs kezdetben a konyhai munkáról, de fokozatosan beletanul... A Fiú kézsérülése miatt ő lesz a wok "kanala"... S mint megtudjuk, a wok és a kanala elválaszthatatlan, kell közöttük a harmónia!:)))))))))))

KÉP: konyhai baleset, tűzoltás testtel.... ugyan sikeres, de lehet, hogy másfajta tüzet lobbant?:)))))))))))))))))))

Csak hát az a gond, hogy a Fiú és a Lány is házas, mégpedig mással....
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:23:00 8/10
(234043/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

Tehát adott egy elkeseredett Fiú... és egy elkeseredett Lány...
s mert a kínai konyhát bemutató sorozatról van szó... így

KÉP: - felirat - mindkettőjüknek jut egy szerencsesütis jóslat... amivel nem igazán tudnak mit kezdeni...
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:18:04 8/10
(234042/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

KÉP: Jang Hyuk az egykori gengszterfőnök szerepében... Bevallom, tartottam tőle, hogy milyen lesz? Aztán nagyon kellemesen csalódtam a játékában, semmi egzaltáltság, semmi manír, semmi furcsa hangkitörés.... rendkívül visszafogott... egyetlen eszköze a napszemüveg....

Hmm, azért a Chunoban látott elegáns, szinte könnyednek tűnő, de határozott és gyors mozdulatsorokból álló verekedés még most is megy neki...
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:10:06 8/10
(234041/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

A Fiú mellett más is készülődik az esküvőjére. A Lánynak sincs szerencséje... az apját, aki jónevű gazdag bankár, az ügyészség veszi őrizetbe pénzügyi csalás miatt.... Az addig védett környezetből a Lány a pénztelenek kiszolgáltatott helyzetébe találja magát..... 4. stádiumú rák, a műtéthez pénz kell...

Ő is felkeresi a gengsztert, akinek pénzkölcsönzőjét "Fény és árnyék"-nak nevezik....
KÉP: - felirat - Hmm, már csak a Mr Sunshine miatt is kivágtam!:)))))))))))))))

Egyébként a Lánynak lesz igaza... Ez a egykori gengszterfőnök valóban Mr Fény... egy igazi Lovag!:))))))))))

Lehet, hogy szándékosan utaltak a párhuzamosan futó Mr Sunshine-ra?
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 12:01:48 8/10
(234040/239047)
OFF

Wok of Love

Spoiler

Akitől a Fiú a a kis éttermet bérli és az induláshoz tőkét szerez, egy jó útra tért gengszter, akinek kikötése, hogy a bandatagokat a Fiú tanítsa meg főzni, legyen nekik így esélyük egy tisztes szakmával tisztességes életre....
Természetesen a bandatagok, akik eddig a kis éttermet próbálták üzemeltetni ehetetlen ételekkel a csődbe juttatva, nem értik a Fiú elkötelezettségét az ételkészítés/vendéglátás iránt.... Nem fűlik a foguk. hogy hallgassanak rá, nemhogy az utasításait elfogadják...

Sőt, hogy megtörjék, a bandatagok tetoválását is rátetetik a Fiú hátára....

KÉP: a hatalmas szárnyak mellett a Göncölt is.... Hmm, egy Sillásnak ez mindig bejön!:)))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 11:44:22 8/10
(234039/239047)
OFF

Wok of Love

Ez egy kedves, szórakoztató vígjáték, amit május-július között adtak... A címből is sejthető, hogy a kínai konyhaművészet jelenti a hátterét.
a sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Wok_of_Love

KÉP: - felirat - Nekem jöhet!:)))))))))))))) Fantasztikus ételeket készítenek, sokszor különleges hozzávalókból... élmény nézni!:) A wok és tűz... a készítés ritmusa....csupa energia...

Egyébként én nem ismertem a főszereplő fiút, de most megjegyeztem magamnak... Lee Joon-Ho

Az alaptörténet eléggé egyszerű... Adott egy kreatív szakács, aki már 10 éve az elegáns hotel kínai éttermében dolgozik, neki köszönhető az étterem Michelin csillaga, így a hotel prosperálása is. Úgy tűnik, hogy élete végre révbe ér, elveheti a nőt, akit gyerekkora óta szeret, s ő lehet a Kínába visszatérő vezető séf utóda....

Természetesen semmi se a várakozásainak megfelelően alakul... A nőért harcolnia kell... s a luxus éttermi állást is kénytelen feladni....

Csalódottságában a hotellel szembeni kis kínai éttermet bérli ki, hogy elcsalogassa a korábbi munkahelye vendégkörét... ez amolyan Dávid és Góliát harca... (a hotel neve is beszédes: Giant!)...
Az ő fegyvere mindössze a szorgalma és a szakmai tudása.
8/10
edimir 2018 aug. 19. - 11:15:28 8/10 Előzmény kimbin01
(234038/239047)
Üdv újra itthon!:))))))))))))) Azért jó, hogy így ki tudod segíteni a fiatalokat... tündériek a kislányok, de azért minden szépsége mellett is alaposan elfáradhattál a "bébisintérkedésbe". Micsoda szó-kreálmány!:)))))))))))))))))))

Nos, a Mr Sunshine mellé kell mindig vmi, amit az egyhetes újabb részre várakozva az ember beiktat,,,
Te kíváló háziasszony vagy, nekem ez sem tartozik az erényem közé. (Hmm, lehet. hogy nincsenek is erényeim?) De mindig szívesen nézek olyat, ami a főzéssel kapcsolatos....

Talán láttad te is, Wok of Love.....én most ezt néztem meg...
Illiona 2018 aug. 19. - 10:57:59
(234037/239047)
és egy plakátkép kettejükről.

Ki nézi még??????
Illiona 2018 aug. 19. - 10:56:27
(234036/239047)
let me introduce - Bemutatom Őt

a sorozatban sok érdekes karaktert mutatnak be.
A bérgyilkos igazi karakterszinész, a gőgös , gazdag nő, aki azt hiszi életekkel is játszadozhat kénye, kedve szerint, az anyának nem nevezhető nőnemű lény, aki szinte eladja a lányát, A kis öccs, aki olyan ártatlan még és tisztalelkű, talán el sem hiszi ami körülötte történik.
Az ambicióval rendelkező házvezetőnő, aki (többek között) szexuális szolgáltatásokat is nyujt a ház fiatalurának, az áruló cselédek és a hűséges cselédek a Nő szemszögéből, és ugyanez a ház urnője szemszögéből...
A háziorvos, aki próbál segiteni, de az ő keze is megvan kötve.
A plasztikai sebész, (Kim Jae Won) a főszereplő Férfi, aki olyan naivan élte eddig az életét, és belepottyan egy ilyen életveszélyes helyzetbe, és beleszeret a Nőbe, de az már máshoz tartozik, meg amugy is meg akarják ölni, de amikor nem, olyankor ő próbálkozik öngyilkossággal.

kép: a főszereplő nő.

Illiona 2018 aug. 19. - 10:16:16
(234035/239047)
Let Me Introduce
Most fut ez a sorozat, minden szombaton leadnak 4 félórás részt, és most tartanak a 23-24.-nél.
A történet érdekes, izgalmas, nagyon jó szereplőkkel.
az alapszituáció (1-2 epizód) szerint a főszereplőnőt valaki (k) meg akarják ölni. Már nem bizik a családjában sem, a férje családjában sem, egyedül csak az orvosa tudja a z igazat, de ő is meg van félemlitve. A Sors összehozza egy plasztikai sebésszel, akinél kikönyörgi, hogy mütse át az arcát, felismerhetetlenre. A mütét sikerül, egy gyönyörű nőt csinál belőle a sebész, de van egy bökkenő, a nő elvesziti az emlékeit, azt sem tudja, ki ő, mit akar, hogy meg akarták ölni: semmit!
És elkezdenek nyomozni, és sorra tárulnak fel titkok, de még most jelenleg is van egy csomó rejtély.
A nő kénytelenségből az orvoshoz költözik, és együtt próbálják kideriteni, ki is ő.
Ez nem egy szerelmi történet. Bár én szurkolok nekik, és mindenképpen van egy láthatatlan szál a Nő és az orvos között, az egymáshoz tartozás érzése, de ez a filmben nem jelenik meg cselekményként.
Inkább egy bünügyi történet, amit nem a rendőrség nyomoz ki, hanem a szereplők maguk.

Kép: a sorozat plakátja.Pontosan kifejezi a nő altatásból felébredve mennyire elveszettnek érzi magát, minden emlék nélkül, amikor azt sem tuja ki ő, nem ismer senkit, és minden ami körülveszi, olyan kaotikus.
10/10
offtopic
kimbin01 2018 aug. 18. - 22:16:11 10/10 Előzmény Illiona
(234034/239047)
Kérés nélkül is sütök, majd még kitalálom. Egy dolog biztos, hogy a Jégvarázs című filmet első nap non-stop kellett néznem (úgy kell nekem, mert én vettem), de nem múlt el nap, hogy minimum 1x ne
láttam volna. Mára már minden Elzás, és Annás, no meg Olafos. A kicsi meg Bogyó és Babóca, úgyhogy most "képben" vagyok.
Illiona 2018 aug. 18. - 18:42:28 Előzmény kimbin01
(234033/239047)
Üdv itthon.
a legfontosabb hogy november első hétvégéén lesz filmnéző tábor, péntek szombat vasárnap.
(valami sütemény felajánlás????)
Azonkivül itt végig nagyon meleg volt, és VAN. (alig kibirható)

Nézzük a Mr Sunshinet, egyszerre többen is, nagyon jó , izgalmas, és hát természetesen bizonyos női szereplők tekintetében eltér a véleményünk edimirrel, de igy izgalmas maga a fórumozás is.

Nézzük még mi ketten a Time cimű most futó sorozatot, az is nagyon izgalmas, jó szereplőkkel, klisémentesen.
Én nézem a Let Me Intriduce cimű sorozatot, minden szombaton leadnak 4 részt (félórásat) és épp am a 23-24 -es részekkel fejeződött be, már bele is kukkantottam, de 10 óra körül lesz angolja, majd akkor végignézem.
és nézem a Life cimű, szintén most futó sorozatot, ami egy kórház életébe enged bepillantást, ez is izgalmas, és jók a szereplők is, és talán ez is klisémentes.

Kép: a befejező képkocka a Let Me Introduce sorozatből, a két főszereplő elképedve néz valamit, kellő felvezetés után, és lehet izgulni a következő szombatig!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2018 aug. 18. - 17:31:11 10/10
(234032/239047)
Sziasztok! Újra itthon! Nagyon jó volt, igaz fárasztó, mert úgy mentem, mint bébisintér. A szülők dolgoznak, nincs annyi szabadság ott sem, ami fedezné a gyerekek nyári szünidejét.
Mi újság a megszentelt partoknál? Történt valami olyan, ami fontos?
8/10
edimir 2018 aug. 18. - 00:20:39 8/10 Előzmény Illiona
(234031/239047)
Tévedtem, Dong Ha-val kevertem össze...

KÉP: Dong Ha
http://asianwiki.com/Dong_Ha
Illiona 2018 aug. 17. - 22:32:35 Előzmény edimir
(234030/239047)
oh, ez igazságtalanság
Azt hittem valami technikai izé miatt nincs fönn az Avistán.
na sebaj, akkor holnap Mr Sunshine!!!
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 22:29:49 8/10 Előzmény Illiona
(234029/239047)
Time

Ne várd! Most olvastam az oldalon, ahonnan letölteni szoktam, hogy a 15-16. részt majd csak aug. 22-én fogják leadni...
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 22:01:27 8/10
(234028/239047)
off

Mr Sunshine - Goblin

Úgy tűnik, mindkét sorozat támogatói között volt gyorséttermi üzletlánc, amit aztán beépítettek a sorozat történéseibe...

KÉP: Mr Sunshine - Francia Pékség / Goblin - Subway
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 21:47:09 8/10
(234027/239047)
off

Mr Sunshine - Goblin

Természetesen más a két sorozatnak a szerelemhez való "viszonya". A Goblinban főszerepet kap a szerelem, mint eszköz, ami a Dokkaebit rádöbbenti az élet szépségére, hogy pont amikor már a halhatatlanságba belefáradva szeretne megszabadulni e furcsa léttől, akkor ismerje meg.

A Mr Sunshine-ban a szerelem fontos, de nem uralja, ott a változó Csoszon háttérként, a politikai játszmák, az emberi életek....
A szerelemre Choinak van szüksége, hogy eltérítse a bosszú útjáról... és "kívülállóból" visszavezesse Csoszon-t hazájának elismerő emberré

Érdekes hogy a Dokkaebi 800 évvel később találkozik múltja reinkarnálódott alakjaival...
Choi pedig 31 év múltán teszi ugyanezt Csoszonba visszatérve... találkozik múltjából az emberekkel...
Mindkettőjüknek fel kell ismernie őket...

KÉP: Szerelmes pár - Goblin / Mr Sunshine

8/10
edimir 2018 aug. 17. - 21:30:15 8/10
(234026/239047)
off

Mr Sunshine - Goblin

Érdekes, hogy sok minden működött a Goblinban, ami a Mr Sunshine-ban döcögősebb.. ilyen a nagy szerelmi páros..... a nagy korkülönbségével.... és szerintem ez nem a lányokon múlik ők tényleg kihoznak mindent, ami a karakterükben van... ők adják meg a szerelem dinamizmusát, igazi sodró erejét... Kétségtelen, hogy Ae-shin a szebb, de nekem Eun-Tak mosolya az igazán ragyogó.
Bevallom, Kim Go-Eun természetes bája, fantasztikus játéka belopta magát a szívembe. Kim Tae-Ri is jól játszik... DE mégsem tud úgy magával ragadni....

Tudom a Goblin a jelenben játszódik, a Mr Sunshine 100 évvel régebben, eleve mást engedhet meg egy párkapcsolat ábrázolásában az adott kor... és mégis... még így is érzek ezen túl is a kettő között különbséget, a Dokkaebiről egy menyasszonyáról elhiszem, hogy valóban egy pár míg Choi és Ae-shin csak eljátsszák nekem, hogy azok....

KÉP: a két szerelmes nő-: Ae-sin és Eun-Tak
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 21:12:46 8/10
(234025/239047)
off

Mr Sunshine - Goblin

KÉP: Goblin - kard.... Mr Sundhine - ékszer

A Goblin kardja egy mélyebb, egyetemesebb igazságra, az élet értelmére akar rávezetni. A Mr Sunshine ékszere a bosszúra emlékeztet. ... DE

DE, ha a két történetet végiggondoljuk, akkor van egy közös üzenetük... add fel a bosszút, becsüld meg az életet, engedd, hogy beleköltözzön a szeretet/szerelem

8/10
edimir 2018 aug. 17. - 20:48:39 8/10 Előzmény edimir
(234024/239047)
off

Mr Sunshine - Goblin

egyszerűen nem hagyott nyugodni ez a Choi kapitányféle "cukiság"....

Általában két fejlődési iránya szokott lenni a "hősöknek" a koreai sorozatokban.
1. A "harcos útja" ahol a kezdetben nem sok mindent nézünk ki belőle, avagy ő maga sem akarja a predesztinált sorsot aztán mégis, a benne rejlő képességek, az, hogy képes "megnyerni az emberek szívét"... stb. a magasba juttatják, ahol az emberek érdekében munkálkodik. Ez tehát egy felfelé ívelő életpálya...

2. Eleve magasról indul, de az a magasság rideg, embertelen (lásd elkényeztetett chebol fiú, zord igazgató) ez a magasság társadalmi polc, nem emberi mérce szerinti, ahonnan természetesen egy sorscsapás vagy egy szeretettel teli nő mozdítja ki... itt nem újabb "magasság" következik, inkább minőségi változás, érzelmi kiteljesedés, az életcél megváltozása, átértékelése.

Hova tegyük Choit?
Úgy tűnik hogy élete első negyven éve a 1. kategóriájú "hős"-nek felelne meg... Rabszolgaivadék,
aki szabad, megbecsült állampolgárrá válik. Katonatiszt, ez a hivatás azonban még nem egészen az a "magasság", ahová egy igazi 1. kategóriás "hős"-nek el kell jutnia. Lásd Dam-deok, Deokman.. stb akik nem önmagukért jutnak fel, hanem másokért hogy jobbá tegyék a világot segítsék az embereket.

Ugyanakkor Csoszonban visszatérve meg a 2. kategóriájú "hős"-ként kezd el működni... Fent van, bizonyos kívülálló magány veszi körül, van egy bizonyos életcélja... majd ebből a helyzetből egy nő billenti ki...

Mitől sajátos Choi? Hogy az 1. kategóriájú hősként nézve nem jut el az igazi célig, ill. a 2. kategóriájú hősként sincs tökéletesen "fenn", hiszen származása bélyege Csoszonban igenis számít, hiába emelkedett fel időközben.

Aztán jött hogy hol láttam én már hősnél "cukiságot"? Ez általában az 1. kategóriás hős pályájának elején fordulhat elő...

Vagy a 2. kategóriájú hősnél, amikor felbukkan az a bizonyos nő.

Persze ez a bizonyos "cukiság" a sorozat műfaji besorolásától is kicsit függ. Természetesen egy vígjátékban nagyobb hangsúlyt kap....

Aztán bekattant! Hát persze a Goblin! Ott is kaptunk egy nagy korkülönbségű szerelmi párost... és ott is szerelmes Dokkaebi egész furcsán kezd viselkedni, ahogy kis Menyasszonya felbukkan... Ott látunk egy csomó humorral teli jelenetet, ahol bizony a "magányos isten" nagyon is emberi dolgai kuncogásra késztetnek minket.

A papírevő Choi.... honnan ismerős?

KÉP: a moziban a horror filmtől félő Dokkaebi... mert ugyebár elég faramuci, ha belegondolunk, hogy ő előző, valódi életében ellensége vérében térdig járó hadvezér volt Kim Shinként, mielőtt Dokkaebivé vált volna....

8/10
edimir 2018 aug. 17. - 18:42:56 8/10
(234023/239047)
OFF

Time
spoiler

Aztán jön a madár... ami lehetne nyálas, de nem az, épp ellenkezőleg
valóban működik, mert érezzük mögötte a szándék őszinteségét... a Fiú valóban szeretné, ha a Lány boldog lenne egyszer

KÉP: a madár mint boldogság/remény.... kézről kézre majd a Fiú röpteti a magasba...

S ebben a jelenetben benne van mindaz már amit megtudtak egymásról, a közös pont, elvesztett családtag, kétségbeesett magány, az öngyilkossági kísérlet .... s az amit szeretnének... a lelkük nyugalmát....

ez az egyikük számára megtalálni a családtagjai gyilkosát s talán békére lelni így...

a másiknak, emberként élni le a hátralévő időt, segíteni a másiknak....
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 18:30:54 8/10
(234022/239047)
OFF

Time
spoiler

Innentől viszont elmarad a sablon, nem megy oda a lányhoz, akinek a sablon szerint véreznie kellene a kezének az üvegdarabtól, nincs megható sebpátyolgatás....

helyette kapunk egy abszolút nem sablonos megoldást...

KÉP: a Fiú megjátssza az elkényeztetett tulajt akinek napfürdője felett őrködni kell....
s ezzel teremt lehetőséget a Lánynak, hogy "Őrként" egy kicsit leüljön, megnyugodjon, feltöltődjön...

Mennyivel finomabb és mélyebb támogatás holmi üveg okozta seb pátyolgatásánál.... mert ez a lelket gyógyítja....indirekt beavatkozás, ami észrevétlen akar maradni....
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 18:20:12 8/10 Előzmény edimir
(234021/239047)
OFF

Time
spoiler

KÉP: A sablon szerint a Fiú látja a Lány megaláztatását....

Az eltört poharat a sablon szerint a Lány csupasz kézzel szedegeti fel.....

Mert ugyebár a sablon szerint ilyen esetekben tilos seprűt-lapátot használni.....
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 18:16:46 8/10
(234020/239047)
OFF

Time
spoiler

Azért is szeretem ezt a sorozatot, mert cseppet sem sablonos...
Nézzük meg a másik szép jelenet felvezetését, ami kimondottan sablonosan indul...

KÉP: A Lány a Fiú éttermében dolgozik, kettejük kapcsolata bosszantja a Menyasszonyt. Jön a kis példálózás a kétféle emberről... "szemetelés"... Igen, az egyik bármit megtehet, a másik pedig sosem törhet ki a rá szabott sorból, hogy örök vesztesként utána "takarít", hogy alávetett marad...
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 18:09:28 8/10 Előzmény Illiona
(234019/239047)
Time

Az élőbb néztem meg én is, pont ez jutott az eszembe...

A falszomszédság milyen meghitt körülményt teremt... a falon keresztül előbb beszélgetni tudnak... utána pedig a lány halott anyjának kedvenc dala... s mindkettőjük visszaemlékezése az elvesztett édesanyára

legördülő könnyek kontra csendes zokogás....
van közös pont... mindkettejük veszteségei.....
Illiona 2018 aug. 17. - 17:41:41
(234018/239047)
Time
megvolt 13-14 rész, és nem ült le a sorozat, továbbra is gyülik a kis kettősünknek az információ.
Ez egy nagyon szép lirai rész volt, ahogy hallgatják a zenét, meg ahogy az étteremben egymással vannak.
Ma még lesz 2 epizód, várom hogy mikor töltik fel
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 16:23:55 8/10 Előzmény Illiona
(234017/239047)
Meglepett az írás, ahogy Észak-Korea jelenét taglalja... bizony el kell dobnunk a korábbi beidegződéseket vele kapcsolatban... amit pedig a jövőjével kapcsolatosan fejteget... számomra megdöbbentő volt.
Érdekes volt az egykori Keleti Blokk országaira ilyen szempontból tekinteni, ahogy az írás teszi, hiszen mi ezt átéltük!

Egy másik (jóval régebbi írás) az autoriter gazdaságokban rejlő veszélyekről.... Igaz, főként az orosz példát elemzi, de az ázsiai országokat is érinti.
http://blog.kromek.hu/?p=2915
Illiona 2018 aug. 17. - 13:59:44
(234016/239047)
Már régen foglalkoztunk Észak-Koreával, itt egy viszonylag jó cikk a mai napon.

"Észak-Korea vezetőjeként Kim Dzsongün a legitimációját a gazdasági teljesítményre alapozza. Ez azonban jóval sebezhetőbbé teszi a válságokkal szemben, mint elődeit. Ha hatalomban akar maradni és a saját vezetése alatt elérni a félsziget egyesítését, Észak-Koreát a következő kelet-ázsiai kistigrissé kell tennie....."
https://ryanggang.blogspot.com/2018/08/eszak-korea-2018-s-gazdasagpolitikaja.html

Kép: csak ugy a netről... No comment...
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 10:43:12 8/10 Előzmény edimir
(234015/239047)
Off

Ha már a Gap Dongot emlegettük, akkor Kim Min-Jung Oh Maria szerepében is ugyanazt a lófarkas frizurát hozza, mint az interjúnál
KÉP: Gap Dong - Oh Maria/Kim Min-Jun
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 10:28:24 8/10
(234014/239047)
Off

3 Days

és felbukkan Sillából a jó öreg Chilsuk...amiért a képet hozom róla, hogy...

KÉP: őszes, nincs festve a haja! Tehát ő ehhez a szerephez így gondolta magát hitelesebbnek....
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 10:25:51 8/10
(234013/239047)
Off

3 Days
Spoiler

KÉP: akiben tuti, hogy nem tévedtem, az vonder kedvence: Jang Dong-Jik. Még a Kim Soo Ro-ban kedvelte meg, ezúttal egy észak-koreai katonatisztet játszik
http://asianwiki.com/Jang_Dong-Jik

KÉP: Jang_Dong-Jik a 3 days-ben
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 10:12:46 8/10 Előzmény Illiona
(234012/239047)
Szép napot Mindenki!

Bevallom, nem néztem akkor utána, amikor feltettem. A szeméről, a mozgásáról nekem annyira a Gap Dong-os fiú ugrott be.

Viszont megnéztem, 2014-es évnél a Gap Dong és a Mr Back sorozatokat említi nála, mást nem... a 3 Days-t meg sem említi sehol....
https://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Joon

Tehát nagyon úgy néz ki, lehet, hogy tévedek, mégsem ő....
Illiona 2018 aug. 17. - 07:47:42 Előzmény edimir
(234011/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
A 3 Days-t láttam akkor amikor ment, de már nem sokra emlékszem belőle.
Viszont akkoriban nem rajongtam még Lee Joonért, lehet hogy emiatt nem is emlékszem rá, de megnéztem gyorsan az Ázsiawikin, és ott sem irják. Mindegy estére megkeresem, mert le van töltve és el van téve a sorozat, belenézek.
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:29:38 8/10 Előzmény edimir
(234010/239047)
Off

3 Days
Spoiler

KÉP. háttttttt már itt is félelmetesek a szemei!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:28:09 8/10
(234009/239047)
Off

3 Days
Spoiler

KÉP: Illiona nagy kedvence, a Gab Dong-os fiú is felbukkant
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:22:55 8/10
(234008/239047)
Off

3 Days
Spoiler

s ha már az elnök biztonsági szolgálata a problémák kezelésével nem bír... akkor jól jön a külső segítség...

KÉP. egy okos rendőrlány személyében....
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:20:42 8/10
(234007/239047)
Off

3 Days
Spoiler

Látványos verekedések, autós üldözés, váratlan fordulatok, árulók lelepleződése... és

KÉP: ... és robbanások....

tehát cseppet sem unatkozunk... bár nekem kicsit sok volt kicsit szájbarágós magyarázatok... "igazságok"....
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:13:29 8/10
(234006/239047)
Off

3 Days
Spoiler

Vajon képesek-e a testőrök elhárítani minden veszélyt? Főként, ha különleges helyzetbe kerülnek.. olyan bombatámadás éri őket amely az elektronikát vágja haza... nincs világítás, a komputerek meghalnak, a mobiltelefonok, kommunikációs eszközök elnémúlnak, még az autók elektronikája is tönkremegy...

KÉP: hmm, vajon mi történik, ha a "send2-re kattint az ujj?
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:07:06 8/10
(234005/239047)
Off

3 Days
Spoiler

Természetesen megkapjuk a pénz kontra igazság harcát... S elgondolkodhatunk azon, vajon tényleg muszáj-e egy 16 éves ügyet bolygatni, főként, ha nem sok esély van a feltárásra, ugyanakkor emberek életébe kerül....

KÉP: a Főgonosz... a pénz valóban sokra képes, mindenütt megtalálhatóak az emberei a legmagasabb körökben... hadsereg, nemzetvédelmi hivatal, Kék Ház...

sőt még talán az elnök testőrei között is?
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 04:01:53 8/10
(234004/239047)
Off

3 Days
Spoiler
Közel ezer ember felel az elnök biztonságáért...

Kép. köztük a viszonylag újoncnak számító Han Tae-Kyung is...
Park Yoo-Chun itt vállalt először más típusú szerepet, mint korábban... hmm, nem alkotott korszakalkotót, de érdekes lett a profi testőr mögötti érzékeny ember...

Épp az elnökre vigyázol, ráadásul veszélyes kinti helyszínen... ilyenkor maximálisan kell koncentrálnod. Természetesen nem használhatod a mobilod saját célra..... De mi van akkor, ha pont előtte értesültél az apád balesetéről... ha várod a hírt, hogy túléli-e?

Sikerül megőrizned a kezdeti eltökéltségedet, vagy lehet olyan vmi a megingatja?
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 03:52:49 8/10
(234003/239047)
Off

3 Days

KÉP: a testőrparancsnok
A végtelen aprólékosság, minden részletre kiterjedő figyelem, igazi profizmus.... Vajon van-e gyenge pontja? el lehet-e tántorítani az elnök oldaláról, van az a pénz, ami ilyen becsületességet képes megingatni? Vagy talán vmi más?
8/10
edimir 2018 aug. 17. - 03:47:21 8/10
(234002/239047)
Off

3 Days

A változatosság kedvéért most egy régebbi (2014) politikai témájú sorozatot néztem.
a sorozat ismertetője itt: http://asianwiki.com/3_Days

Kicsit megtévesztő a cím, mert nem csak 3 nap történetét öleli fel. A jelenben is több napon át zajlanak a történések... de a 16 évvel korábban történtek is fontosak, sőt.....

A Kék Házba (elnöki rezidencia) látogatunk ezúttal... a sorozat az elnöki biztonsági szolgálat munkájára koncentrál... a testőrökre. Arra a különleges kapcsolatra, ami a VIP-et (Elnök) összefűzi az őt védő testőreivel.....

KÉP: az elnök

vajon köteles vagy minden körülmények között megvédeni, az életed árán is? ki árulta előbb el a másikat? Kiben bízhatsz? Kinek adhatsz még egy esélyt?
8/10
edimir 2018 aug. 16. - 00:03:13 8/10 Előzmény edimir
(234001/239047)
Off

Mr Sunshine

Érdemes az öt színész öltözékét megnéznünk.... Lee Byung-Hun elegáns konzervatív, Yoo Yeon-Seok-on minden csíkos: öltöny, ing, nyakkendő, az eleganciát megtöri az a furi mellény..... Byun Yo-Han inkább entellektüel benyomást kelt.. szemüveg, a zakó alatt galléros póló... és a hölgyek? Kim Tae-Ri egy viszonylag semleges nagy virágos ruhában...

KÉP: de Kim Min-Jung itt is hozza Kuho Hina eleganciáját... fantasztikus ez a fehér kosztüm... finoman rafinált, roppant nőies...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:51:21 8/10
(234000/239047)
Off

Mr Sunshine

Természetesen Kim Tae-Ri megkapta a kérdést, a mit szól, hogy 20 évvel idősebb partnert kap....
Még természetesebb, hogy fut egy tiszteletkört... "megtiszteltetés", "áldás"... stb...

KÉP: - felirat - és Lee Byung-Hun-tól egy kis +instrukció... kezelje humorral a dolgot...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:42:57 8/10
(233999/239047)
Off

Mr Sunshine

Érdekes, ahogy az interjú során az öt színész szinte alig néz egymásra, míg a másik nyilatkozik, általában lefelé, semleges irányba néznek....DE

KÉP: azért akad kivétel is.... úgy tűnik, nem csak Dong Mae és Kudo Hina, de Yoo Yeon-Seok és Kim Min-Jung is barátok lettek.....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:38:36 8/10 Előzmény edimir
(233998/239047)
Off

Mr Sunshine

Érdekes, ahogy Kim Min-Jung beszél Kudo Hina karakteréről... Azért tetszik neki, mert mindennek ellenére nem kétségbeesett... a nagy/félvilágiság helyett (ilyesmiről nem is beszél a karakter kapcsán!) inkább a magabiztos magányos nőt emeli ki... akit....

KÉP: - felirat - magabiztosnak, nagylelkűnek és egyenesnek jellemez....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:32:15 8/10 Előzmény edimir
(233997/239047)
Off

Mr Sunshine

Dong Mae karakteréről se tudtunk meg többet, mint amire magunktól nem jöttünk volna rá...

KÉP: - felirat - hát igen, a rajongóinak tetszik a karakter nagy egyoldalú szerelme....

Hmm, megjegyzem Dong Mae-ként van egyfajta kisugárzása.. míg a színész Yoo Yeon-Seok így öltönyben... hát... nem tudom, kinek az ötlete volt az a mellény... kár volt érte....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:26:33 8/10
(233996/239047)
Off

Mr Sunshine

Byun Yo-Han még az interjúban is hozta Hee-sung karakterét (vagy maga a karakter nem áll távol tőle?)

KÉP: - felirat - milyen precízen emlékszik az utolsó szerepére... év+hónap!
Érdemes nézni, hogy a mellette ülő Kim Min-Jung reakcióját!:))))))))))))))) Igazi, őszinte mosoly!:)))))))))

Egyébként milyen ügyesen terelt a fiú... A Six Flying Dragons-ban bajuszt növesztett a karakterhez, a Mr Sunshine-ban hozzá szakállat is.... El is vitte a kérdezőket szépen.... elegánsan megoldotta...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:19:05 8/10
(233995/239047)
Off

Mr Sunshine

Csak Kim Min-Jung beszél arról, hogy a kisebb mellékszerepeket alakítók is fontosak...

KÉP: - felirat - mert ők adják meg a mókás aspektust....

Hmm, de úgy tűnik, ezen túlment a sorozat, nem csak a reflektorfénybe nem kerülő szereplőkre lett igaz, de némely főszereplőre is....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:08:01 8/10 Előzmény edimir
(233994/239047)
Off

Mr Sunshine

Nézzük, volt e szó arról a bizonyos "iróniáról"...
KÉP: - felirat - Csak Kim Tae-Ri említi a saját szerepével, Ae-shin karakterével kapcsolatban....
erről is beszélgettünk... az elkötelezett honleány és a nőiességét felfedező Kisasszony furcsa kettőssége...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 23:02:37 8/10
(233993/239047)
Off

Mr Sunshine

Megnéztem egy videót,
https://www.youtube.com/watch?v=4z2cM8EhsJk
amolyan felvezető jellegűt, ahol kérdezhettek a sorozat öt főszereplőjétől.
sok újat nem tudhattunk meg belőle, amire már magunktól nem jöttünk volna rá, de azért van benne néhány dolog, amire felfigyelhetünk....

KÉP: - felirat - igen, hiánypótló, Csoszon erről az időszakáról valóban kevés film/sorozat készült..

erről beszélgettünk.... talán a "hiánypótló" szerepe miatt is nem mindegy, hogy miként, hogyan akarja ez a sorozat a korszakot láttatni.... hmm...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:36:11 8/10 Előzmény micike_MSc
(233992/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

Lee Young-Ae

KÉP: talán épp ezért vállalta ezt a szerepet a sorozatban, hogy a gólyákat köszönti az egyetemen....

Várható filmje a Find Me
http://asianwiki.com/Find_Me... az anyaszerepben, az imidzséhez illik....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:20:59 8/10
(233991/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

Illiona, bár te ingeket gyűjtesz, de talán egy póló is jöhet a kollekciódhoz

KÉP: az a bizonyos 6 kocka, ha másként nem, hát a pólón....

az egyetem kémia szakos hallgatói utcai standot állítottak fel, persze a legszebb lányokat válogatták ki a felszolgáláshoz az 1. évesek közül. Hogy biztosra menjenek, még külön szexi felszolgáló ruhát is vettek nekik az alkalomra.....
... ezek a pólók a visszavágás a lányoktól.... Természetesen a felsőbb éves uraknak ez vmiért nem tetszik... hmm, nem is értem...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:13:49 8/10
(233990/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

KÉP: - felirat - Teljesen érthető a politikus lányának kérdése... de felesleges... egy politikusnak minden szavazat számít, vagy inkább, csak a szavazatok számítanak....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:10:51 8/10
(233989/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

KÉP: hálálkodás egy buddhista szerzetesnek....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:09:51 8/10
(233988/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

KÉP: hálálkodás egy keresztény papnak....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:07:29 8/10
(233987/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

KÉP: Lám, az Úr Házába is befészkelte magát a politika... Épp politikusunkat magasztalja fel a pap.... aki üdvözülten fogadja a dicshimnuszt... a hívek keze pedig nem imára hajlik, hanem tapsra.....

Hmm, tapsvihar egy templomban? Vannak furcsa dolgok....
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 15:02:59 8/10
(233986/239047)
Off
My ID Is Gangnam Beauty

Épp futó sorozat, még csak 6 rész ment le belőle... egyszerű történet a "szépség" mibenlétéről, igazi tanmese...
Ismertető: http://asianwiki.com/ID:_Gangnam_Beauty

Hoztam belőle néhány képet....
Korábban beszélgettünk a koreai vallásokról, így az ottani kereszténységről, templomokról.
az első képek ehhez kapcsolódnak.

KÉP: Nincs igazi oltár, helyette kivetítőn látjuk a papot!!!!
egy nyomorult kereszt sincs a templomban, csak egy csengettyűn, egy parányi! Jézust emleget a beszédében, de sehol semmi nem emlékeztet rá a templomban...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 00:13:37 8/10
(233985/239047)
Off

Mistress
Spoiler

KÉP: - felirat - A legnehezebb döntés... kit választunk... a sorozatban végig ezeket a döntéseket és következményeiket követhetjük nyomon.... Ki a fontosabb? Bízhatsz benne? Adnád-e az életed érte?

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Mistress_(Korean_Drama)

Dal a sorozatból, a képkivágás a kezdősora...
https://www.youtube.com/watch?v=dWCNGFgMVn8

Köszönet szebszisznek a fordításért...
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 00:03:39 8/10
(233984/239047)
Off

Mistress
Spoiler

Az utolsó előtti másodpercben ismét befut egy rejtélyes hívás....

KÉP: az utolsó másodpercben a szomszédba beköltözik egy titokzatos nő...

Természetesen előkészítik a 2. évadot... én nem bánnám!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 15. - 00:01:16 8/10 Előzmény edimir
(233983/239047)
Off

Mistress
Spoiler

KÉP... aki a bajokért többek közt felelős... őrdögi molyos... és egy igazi gazember tartozik hozzá... az a fajta elvetemültség, ami nem ismer se Istent, se embert... se....
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:58:49 8/10
(233982/239047)
Off

Mistress
Spoiler

A sorozat készítői már az első perctől borzolják az idegeinket, hiszen olyan jeleneteket vágnak be, amik a végkifejletre utalnak... mindvégig váltanak az időben, néha csak pár nappal megyünk vissza, máskor többel... s ha már azt hisszük, hogy végre kezünkben a megoldás kulcsa, akkor se dőljünk hátra, mert tuti, hogy nem így van... mert...

KÉP: ... a négy barátnő még nagyobb bajba kerül....

8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:54:13 8/10
(233981/239047)
Off

Mistress
Spoiler

A négy barátnő hamarosan bajban találja magát...

KÉP: nagy bajban.....
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:52:23 8/10
(233980/239047)
Off

Mistress
Spoiler

Gyilkosságok a múltban és a jelenben...
KÉP: lehet, hogy a háttérben az ártalmatlan "szerelem-gyertyák " állnak?

Tényleg, mitől lesz egy gyertya "szerelem-gyertya"? ... Csak ha leég, fedi fel a titkát!
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:49:23 8/10
(233979/239047)
Off

Mistress
Spoiler

KÉP: a negyedik barátnő pedig pszichiáter. Ő is szingli, akinek nem rég ért véget tragikusan egy szerelmi kapcsolata.... egy nap felbukkan nála egy fiú, aki az apja gyilkosát keresi, aki szerinte csakis az apja szeretője lehetett...

....tovább bonyolítja a dolgot, hogy a fiú úgy gondolja, a pszichiáternő ez a bizonyos szerető....
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:38:54 8/10
(233978/239047)
Off

Mistress
Spoiler

KÉP: a harmadik nyomozó egy ügyvédi irodánál... ő olyan szingli, aki nem tér ki a kalandok elől, sőt...
De mi van, ha egy megbízás nem is egészen az, mint aminek látszik?

Hmm, hogy koreai sorozatban ez többnyire így van? Ezúttal jókora csavarokkal igazolják ezt a tételt...
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:35:28 8/10
(233977/239047)
Off

Mistress
Spoiler

KÉP: A a Tanárnő... a férje sztár séf, már régóta szeretnének gyereket... az ebédszünetben is épp ennek érdekében tesznek meg mindent....
....de mi van, ha épp akkor történik a baj?
S miért okozhat galibát egy szexi fehérnemű?
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:29:51 8/10
(233976/239047)
Off

Mistress
Spoiler

A négy barátnő teljesen átlagos 30-asok... Élik a maguk hétköznapi életét, amíg be nem kavar valami...

KÉP: Egyikük kávézót vezet... egyedül neveli kislányát, a férjét két éve veszítette el, folyamatban van a férje biztosításának kifizetése... jókora summa... márpedig ahol pénz van, ott bonyodalom is... vagy mégsem?
Mindenesetre titokzatos telefonhívásokat kap....
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 23:25:10 8/10
(233975/239047)
Off

Mistress
Spoiler

Nem tudom, ki hogy van vele... de a nagy melegben jól esik egy kis borzongás... A Mistress-től ezt meg is kapjuk. Rejtély, izgalom, gyilkosságok, pattanásig feszülő idegek... mindössze 12 részben....de garantáltan az utolsó pillanatig bizonytalanságban tart....

KÉP: a 4 főszereplő... a négy barátnő... és ők valóban azok, hiszen tudjuk, a bajban ismerszik meg a másik....

Hogy négy nő, semmi "virágfiú"? Hát én cseppet sem bántam.....
8/10
edimir 2018 aug. 14. - 16:28:09 8/10 Előzmény edimir
(233974/239047)
OFF

Mr Sunshine - OST

Nos, valóban van az OST-ban néhány gyönyörű... az egyik kedvencem a 6. dala: My Home (Eugene's Song)
Érdekes, hogy a dal elején és végén a zenedoboz által lejátszott Greenleeves-ből hallunk pár ütemnyit

Itt a videója, amin az énekelt angol szöveg is nyomon követhető:
https://www.youtube.com/watch?v=OJbLKdfFRo0

Itt pedig külön a dalszöveg, egyszerűbb így, ha vki le szeretné fordítani:
https://ilyricsbuzz.com/2018/08/savina-drones-my-home-mr-sunshine-ost.html

8/10
edimir 2018 aug. 14. - 04:33:35 8/10
(233973/239047)
OFF

Mr Sunshine

KÉP: ... a forgatásból....Hmm, lehet, hogy még sincs baj a virággal?)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 23:49:01 8/10 Előzmény edimir
(233972/239047)
OFF

Mr Sunshine

Beszélgettünk arról, hogy "megszépíti" a sorozat a helyszíneket....

KÉP: - fenn a sorozatból - lenn a forgatásból ugyanaz a helyszín, azaz a városfal
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 23:46:27 8/10 Előzmény edimir
(233971/239047)
OFF

Mr Sunshine

KÉP: míg az előbbi táncolgattak forgatás közben... itt a kardot próbálja ki Ar-shin....

tényleg, a kard/sword is "s"-sel kezdődik, mint a sunshine!:))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 21:26:26 8/10
(233970/239047)
OFF

Mr Sunshine

KÉP: a forgatás közben... az a bizonyos selyemszoknya

Hmmm, lehetett volna így is a folytatás!:))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 20:01:13 8/10
(233969/239047)
OFF

Mr Sunshine
KÉP: Illiona, ezt csak neked!:)))))))
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 19:56:48 8/10
(233968/239047)
Hoztam egy kis vidámságot a forgatásról!:))))))))

https://www.youtube.com/watch?v=Rg_a_CzZ2o4
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 19:55:53 8/10
(233967/239047)
OFF

Mr Sunshine 13. rész - prewiev
KÉP: Vajon kinek a véres kezét szorongatja Choi?
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 19:53:55 8/10 Előzmény edimir
(233966/239047)
OFF

KÉP: vajon Choi megmenteni jött Dong Mae-t?
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 19:52:15 8/10
(233965/239047)
OFF

KÉP: ilyennek se láttuk Dong Mae-t... legyőzöttnek...
Vajon mi vezethetett idáig?

Ő a közelharc, a kard mestere... mondjuk a lőfegyver már más dolog... láttuk, tud vele bánni, de mégsem hord magánál még egy pisztolyt se....

Meg minden zordonsága ellenére is bizony van mivel zsarolható... szerintem az emberei életéért hajlandó megadni magát...
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 18:03:37 8/10
(233964/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

A Tolmácstól megtudtuk a Go család idősebbik fiának a nevét, Dong Mae a templomban látja Ae-shin szüleinek névtábláján az anyja teljes nevét... így most már tovább helyesbíthetünk

KÉP: a Go család leszármazási táblázatán....

Hmm, remélem, hogy semmi rokoni fokot nem jelez, hogy mind az "áruló", mind Ae-shin édesanyjának a családneve "Kim".....
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 17:43:36 8/10
(233963/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

Choi virágocskái nem Sadaham szilvavirága..... csak törékeny illat-pillék...

Mikor indult a sorozat, Illiona biztatott, hogy talán majd most, talán majd ez, hogy végre egy Silla kaliberű, egy igazi 10-es....

Nekem eddig a sorozat hullámzó, néha elgondolkodtató. mint a csumónál vízzel nyakon öntött Hae-sung, vagy elementárisan megrázó, mint Dong Mae a templomban.... és igen, tudok jókat mosolyogni a Tolmácson, a zálogházasokon, mondjuk körmöt nem kell rágni az izgalomtól, de egyes akciójelenetek pazarak (Jemulpo - kikötői hajsza), mások inkább csak üres teatralitás (átugratni lóval a gyaloghintót), sok erénye van a sorozatnak, de sajnos számomra bosszantó hibái is...

Szerencsére ízlések és pofonok... és tényleg mást várunk egy-egy sorozattól...
Épp a felénél tartunk, még adok neki esélyt....

KÉP: a Szilvavirág, Sadahamé......
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 17:24:16 8/10
(233962/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

S miután Ding Mae-t hallottam... innentől szívesen átengedem másnak, hogy a részből még hátralévő 12 percben bemutatott Choi & Ae-shin pár jelenetein örvendezzenek... és igen, jöhetnek azok a bizonyos jelzők is....

Az én lelkem ott maradt a templomban....

KÉP: a titkos fiókban szilvavirág.... Choitól

Ez csak amolyan szél sodorta virágok...
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 17:16:08 8/10
(233961/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

KÉP: Dong Mae Ae-shin szüleinek névtáblájához beszél....
Katarzis... no komment....
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 17:12:51 8/10
(233960/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER
Dong Mae elmegy Jemulpoba, nézi a tetőt, ahonnan leesett az ő golyójától megsebesített Ae-shin... majd ...

KÉP: felmegy a templomhoz, hiszen a lány a vasútállomáson gyászruhájára hivatkozva lökte őt félre az útból... s azt mondta, hogy a templomban járt... Most ellenőrzi, hogy legalább ebben igazat mondott-e a Kisasszony....

... és igen, valóban gyászszertartást rendezett a szülei névtáblája előtt....

Dong Mae pedig belép a templomba....

8/10
edimir 2018 aug. 13. - 16:46:57 8/10 Előzmény edimir
(233959/239047)
OFF

Nos, a rész végén lévő előzetesben van egy röpke bevillanás...
KÉP: - felirat - Hee-sunk riksája beleütközik Lee Wan-ik riksájába....
És Hee-sungnak is felteszi ugyan azt a kérdést...

Hmm, vajon tényleg férjet keres a lányának? Bár látszólag egy végtelen rideg, gátlástalan, önző alak Lee Wan-ik, de vmi furcsa kötődést mégiscsak érez a lánya iránt. Meg van győződve arról, hogy a lánya is épp olyan számító és hideg, mint ő. Egy kicsit büszke is a lánya ravaszságára, intelligenciájára, sikereire...

Hmm, talán szeretne unokát? Egy "dinasztiát" megalapozni vele a saját egyre növő kis birodalmának örököseként?

Hátttttttttttt, rossz helyen kopogtat vőlegény ügyben... se Choi, se He-sung erre nem kapható....

8/10
edimir 2018 aug. 13. - 16:30:27 8/10
(233958/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

A Glory Hotelből távoztában Lee Wan-ik belefut a hazatérő Choiba... a lányával való összecsapás után ez már szinte csak egy szelíd csörte...Felidézi találkozásukat, amikor a meggyilkolt Logan Taylor házát megvette... erről átkapcsol a háza kirablására.. Choi se marad adós, az ő szállodai szobáját is átkutatták, mégpedig olyan, aki Lee Wan-ik emberéhez közel áll...

KÉP: - felirat - a beszélgetésük egy érdekes kérdéssel zárul: Ön házas? S hogy még véletlenül se legyen se Choinak, se nekünk kétségünk... láthatjuk, hogy ki miatt érdeklődik....
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 16:12:01 8/10
(233957/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

Aztán megint kapunk egy zseniálisan megkomponált jelenetet...
Kudo Hina és az ő tükrei!:) A szépítkező szépasszony a tükörben... az Ae-shin fegyvere okozta túródást igyekszik púderrel elfedni...

és aztán egyszer csak halljuk a bot és a léptek koppanását... szinte végtelennek tűnően.. már a hátunk borsódzik bele...

Kudo Hina is tudja, ki járkál a hoteljében.... és ki meri nyitni az ajtót!!!!!

Aztán jön a nem hétköznapi apa és nem hétköznapi lányának cseppet se hétköznapi egymásnak feszülése... elmék, akaratok, lefojtott indulatok csapnak össze.. a hideg ráz minket tőle...
Egyedül Kudo Hina hívja Lee Wan-ik-et Rinoie-nak, szándékoltan japán nevén szólítva, hogy ezzel is jelezze, nincs köze hozzá.... és állja a sarat, mint kevesen Lee Wan-ikkel szemben....
És milyen jól dobja vissza a labdákat!

KÉP: Kudo Hina tükrei... az első tükör a nőnek szól, a szépítkezőnek... a 2. tükör körbezárja őket: őt és a Gonoszt!
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 15:40:51 8/10
(233956/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

Visszatérve Choit várja az áthelyezési kérelmének elfogadásáról az értesítő irat...

KÉP: Choi reakciója.... összegyűri a papírt... a szájába gyömöszöli, rágja... majd Kyle megjegyzésére, hogy csak másolat, kiköpi

És itt most nevetnem kellene, de valamiért mégsem tudok....

Bidam kezdeti bolondozása benne volt a karakterében, hogy elrejtse vele a harcost, a "hüvelyét kereső kardot".... Deokman csetlése-botlása a Sárkányvirág alakulat kiképzésekor szintén benne volt a karakterében, a fizikai megterhelést legyőző akaratként.... de SOHA sem karakteridegen elemként.
Nem láttuk Alcheont keresztülesni a saját lábában, Yushint, hogy kétbalkezesként megvágja kardjával az ujját csak azért, hogy mi nézők nevetgéljünk, hogy milyen "aranyosak", milyen "édesek", milyen CUKIK!:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Igen, én ilyen sótlan, humortalan, begyöpösödött agyú maradi vagyok! Mert ne várja tőlem egy sorozat, hogy komolyan vegyem a hosszan elnyújtott Ae-shin-Choi párbeszédet a szerelmük reménytelenségéről, ha utána ugyanez a Choi papírzabálással akarja megoldani az áthelyezését... tipikus reakcióként egy 40 éves katonatiszttől!

Igen, látjuk Kyle Moor őrnagyot, mint vmi kerge turistát hosszúszárú pipát, csoszon kalapot venni... látjuk a befagyott folyón itallal a kezében "Joseon, Sarangeeeeeeeeeeeeeee!"-t kiabálni. De az ő karakterében eleve benne volt a kettősség, a látszólag könnyed világfi... és a nagyon is realista katona, aki tökéletesen átlátja a dolgokat. Nála ez harmonikusan összesimul, szerves egészet alkot.

Nem, nekem a papírzabáló Choi idétlen, oda nem illő, nem pedig helyes kis bolondozó! Erre a szintre még Kudo Hina se süllyedne, van annyira "úrinő"!

Hmm, már megint gonosz vagyok, nagyon gonosz!
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 15:02:46 8/10
(233955/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

KÉP: - felirat - !:)))))))))))))))))))

Ezt a poént nem hagyhattam ki, mint ahogy a forgatókönyvíró számított is rá, hogy beugrik nekünk Hee-sunk első látogatása virágcsokorral felszerelkezve kis Menyasszonyához... Ae-shin reakciója a virágra... majd locsifecsi Haman asszony megjegyzése....

ami jó pár résszel később lám, megvalósul... egy másik férfi puskát hoz ajándékba!:))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 14:48:19 8/10
(233954/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

Choi különleges kéréssel keresi fel a zálogházasokat...
KÉP: - felirat - egy Mosin-Nagant puskát rendel náluk.... ajándék Ae-shinnek...
De miért? Ez egy jó minőségű orosz mesterlövészpuska....

Ismertető a puska eredetéről, leírása, adatai:
https://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/114-mosin-nagant-189130-sniper

Ae-shin legyen mesterlövész a segítségével.... "Sniper"

Hmm, MR SUNSHINE & MISS SNIPER!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 14:32:45 8/10
(233953/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

Végre (eddig nem is értem, hogy miért nem) Choi kezdi kifaggatni a Tolmácsot Ae-shin családjáról.

KÉP: - felirat - végre mi is megtudjuk az idősebbik fiú nevét és sorsát. Tehát Go Sang-jin, és egy katolikusok elleni támadás során a falusiakat mentve veszítette életét. A fiatalabbik fiú, Ae-shin apjának neve pedig összekapcsolódik a fotóval. A fotó hátulján kínai karakterekkel (azt el tudja olvasni Choi) felirat...

Hmmm, ebben a részben csak annyi a felirat: Tokyo, 1874.
viszont a 11. részben így adták meg: Tokyo, tavasz, 1874, Go Sang-wan

Tehát Choi igenis be tudja a tolmács ismertetője után azonosítani, hogy a fotón szerepel Ae-shin apja....
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 14:00:03 8/10
(233952/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

KÉP: csoszoni miniszterek megbeszélése... bal szélen Lee Wan-ik... vele szemben Lee Jung-Moon.
Az ellenrendezés kettejük kapcsolatát tükrözi, ők a meghatározó személyiségek és ellenfelek is egyben.
A tanácskozás témája a japán hitel elfogadása, áttérés a japán valutára. A vasút építésének lehetőségét Japán kapja meg....

Lee Jung-Moon jól érzi ebben a csapdát. A vasút stratégiai ágazat, a közeledő orosz-japán háborúban a csapatszállítás és hadsereg utánpótlási vonalának egy olyan záloga, mely biztosítja nagy tömeg gyors szállítását. Csoszon és a csoszoni vasút csak a japán hadigépezet felvonulási útvonala lenne Oroszországot megtámadva.... S végső soron a független Csoszon végét jelentené....

Természetesen a Lee Wan-iktől már "koncot" kapó miniszterek ezt másként látják... s forszírozzák a csoszoni külügyminiszteri poszt betöltését... a jelöltjük természetesen csakis Lee Wan-ik lehet...

Az uralkodónak sajnos számolnia kell a "belső" nyomás erősödésével, amikor a királyi udvarból kapja az össztüzet saját minisztereitől....
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 13:24:53 8/10
(233951/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

És itt most álljunk meg egy kicsit... gondolkodjunk el a párhuzamos építkezésen, a 3 férfi, 3 lecke esetén....
KÉP: a 3 "lecke"
1. Choi
akitől kapja: Allan, amerikai külügyminiszter
"Lecke": csoszoni vagy amerikai mundérban
Choi reakciója: béka lenyelése, mert feljebbvaló, de nem felejti!

2. Hee-sung
akitől kapja: nagyapja egykori bérlője
"Lecke": családod bűnei a fejedre szállnak
Hee-sung reakciója: a karma elfogadása, alázat, megkísérelni a jóvátételt....

3. Dong Mae
akitől kapja: japán uracs
"Lecke": rá is vonatkozik a társadalmi osztályok, annak függvényében ő alantasnak számít továbbra is, az "új" Japánnak nincs rá szüksége...
Dong Mae reakciója: látszólag tagadás, de értelmesebb annál, hogy ne gondolkodjon el rajta...
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 13:00:54 8/10
(233950/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

Szállása előtt Dong Mae-t egy erőszakos jelenet várja...

KÉP: gazdag japán uracsok alázzák meg éppen a kis néma Hotarut és embereit. Természetesen megvédi őket... DE közben ő is kap egy leckét, ahogy korábban Choi és Hee-sung, őt szembesítik azzal, hogy Japánban igenis léteznek osztályok, ő, az emberei, Hotaru pedig csak amolyan szemetek ebben. És ezzel a legfájóbb pontján találják el.. Ugyan már nem henteskölyök, de mégis a társadalmi alantasságát vághatják a szemébe.

Az uracs (nyugati ruhában, pisztollyal), amolyan az "új idők embere", azé a Japáné, amely nagy birodalommá akar válni, ebben a birodalomépítésben pedig Dong Mae egy haszontalan senki.

Hiába vág vissza az uracsnak Dong Mae azzal, hogy Hayashival kölcsönösen "kedvelik" és "használják" egymást.... Ez csak ideiglenes... Másrészt Dong Mae függetlensége csak látszólagos.. most még halászhat a zavarosban... de ahogy tért nyer Japán, úgy lesz az ő szolgáltatásaira egyre kisebb az igény... ha majd rendelkezésre állhat a japán hadsereg/rendőrség legálisan, akkor már nincs szükség az ő illegális bandájára, sőt...

Bár kedveljük Don Mae-t, de az uracsnak bizony valahol igaza van... Tessék, Dong Mae, ezt kapod Japántól!
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 12:07:33 8/10
(233949/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

A szállodába visszatérő Choi meglepetten látja...

KÉP: ... hogy Dong Mae épp a 205-ös szobát dúlja fel, vmit keresve... felajánlja a segítségét, de Dong Mae nem kér belőle... átengedi a terepet... Choi csak egy borítékot lát a földön.. felveszi, majd érdektelenül eldobja... mi ne kövessük a példáját! Semmi sem szerepel véletlenül a sorozatban... majd csak egyszer megértjük a boríték rejtélyét...

Más- más miatt fontos a szoba lakója a két férfinak...

Choi számára egyszerűen csak Lee Wan-ik bérence, aki az ő szobájában kutakodott, aki megpróbálta lelőni

Dong Mae számára a Kisasszony családja után szimatoló veszélyes alak... Arra keresett nyomot, hogy választ kapjon a szimatolás okára és arra, hogy ez egyéni akció, vagy netán Lee Wan-ik megbízásából történt....

Egyik férfi sem ment semmire, a szoba nem adott nekik választ a kérdéseikre....
Talán másutt van a megoldás...
8/10
edimir 2018 aug. 13. - 11:12:02 8/10
(233948/239047)
OFF

Mr Sunshine 12.

SPOILER

A jelenetnek van egy szemtanúja... Choi

KÉP: aki a vizes-fázós Hee-sungnak felajánlja a zsebkendőjét.... Az pedig köszönettel nem fogadja el...

Miért? Choi a jelenetből megérti, hogy Hee-sung más ember, mint a nagyapja, vagy az apja... Van lelkiismerete, valóban szégyelli a felmenői által elkövetett bűnöket... az az alázat, ahogy a "büntetést" fogadja, Choiban kioltja a büntetés vágyát.... Már nem "nemesember" a szemében Hee-sung, hanem Ember... akinek felajánljuk a segítségünk a bajban...

Hee-sung pedig értékeli Choi gesztusát, de úgy érzi, hogy túl nagyot véthetett Choi ellen a családja, semhogy elfogadhatná.... azt még előbb vmi módon jóvá kell tenni, addig nem méltó erre a gesztusra...

Ez egy csodálatosan felépített jelenetsor... a nagyapai örökség kettős arca... Hee-sung érzékenysége és alázata... Choi engesztelődése és belátása.... a 12. rész számomra egyik csúcsa....

Úgy tűnik, az "ellenfelek" közötti feszültségek enyhülése folytatódik... az eddigi páros jelenetek (Choi - Dong Mae; Kudo Hina - Ae-shin... és most Choi - Hee-sung) ebbe az irányba mozdulnak....