Illiona 2018 aug. 09. - 16:11:10 Előzmény edimir
(233847/239047)
Hát én már annyit foglalkoztam a Methoddal, hogy már nem akarok rá visszatérni, legalább 5-6 alkalommal láttam.
Az felől kétségem sem volt, hogy a feleséget te a védelmedbe fogod venni.
Csak rajta, de szerintem annyira kis fajsúlyú, annyira jelentéktelen szereplő, hogy igazából engem nem is érdekel.
Csak ird oda szorgalmasan, hogy "szerintem" vagy az "én véleményem szerint".
Ennyi
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 13:55:54 8/10 Előzmény Illiona
(233846/239047)
Hát nem is több rózsaszín vattacukornál, ami holmi "kosztüm"-re ragadt!:))))))))))))

Viszont megnéztem a Method-ot.... még emésztem... mondjuk csak most láttam először ...
Emlékszem, elég sokszor visszatértél rá anno, nagyjából a is a véleményedre is emlékszem.
Nos, én a feleséget kicsit másként látom. De a végén a "csak Walter"... az nagyon ott volt!

Azért már a találkozás előtt se volt csak egy idolocska a fiú, zenei zseninek tartották... Ott volt benne a potenciál ha vmit igazán jól akar csinálni, abban tud nagyot alkotni.... hozta is... ő lett a profi a végén.
".- Meleg vagy?"
"- Én csak téged szeretlek." Ez nem egyszerűen csak nemi identitás....hanem a lényeg. Valóban többször nézős.... Sőt, igényli is,

KÉP: nem kell a biztonsági karabiner!
Illiona 2018 aug. 09. - 11:29:01 Előzmény edimir
(233845/239047)
A Hercegnő és a jós
Ez az egész jóslásos hiedelmek aránytalanul el voltak túlozva.
Ennyire nem lehettek babonások :)))
Vagy ha mégis ennyire tudatlanok, akkor hogyan olvasott minden ember a piacon.
És hol vannak a nyomorgók? Csupa jól öltözött nép!
Maga a születési képletből meghatározni egy ember jellemét természetesen lehetséges, de minden életesemény, ami vele történik, az már torzitja.

Én hogy őszinte legyek már sajnálom azt a majdnem 2 órát, amit ezzel töltöttem!
A borra van egy jó mondásom: "túl rövid az élet ahhoz, hogy rossz bort igyunk"
ez igaz a filmekre is talán: túl rövid az élet ahhoz, hogy rossz filmet nézzünk"
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 10:37:32 8/10
(233844/239047)
off
The Princess and the Matchmaker/A Hercegnő és a Jós

Úgy tűnik, a könyörületes szívnek sikerült megérintenie az eget.....

KÉP: jól jön ilyenkor egy esernyő!:))))))))))))))))))

http://asianwiki.com/The_Princess_and_the_Matchmaker
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 10:34:57 8/10
(233843/239047)
off

KÉP: - felirat - a "titok".... Hmm miért is nem lepődünk meg?:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 10:32:32 8/10 Előzmény Illiona
(233842/239047)
off

Nem tudom mit szóltál a sorozatbeli jósláshoz... de talán feltűnt, hogy mennyire "rímel" Gong Mae legutóbbi (a pofonos napi) jóslatával: "Szárazságban kívánni a felhőket és a szivárványt"

KÉP: - felirat - Mihez is kellene megmozgatni a mennyeket? Természetesen az esőhöz....
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 07:50:52 8/10 Előzmény Illiona
(233841/239047)
Én is itt ragadtam az oldalon... mondjuk az alvás kimaradt... de most ez is belefér!:))
A Mr Sunshine befagyott folyós jeleneténél beszélgettünk a vízen járásról...
KÉP: erre tessék! :))))))))))) - The Magician (2015)

Illiona 2018 aug. 09. - 07:36:19 Előzmény edimir
(233840/239047)
Igen, A Tigris, én kétszer néztem meg googlés felirattal, de azóta elkészült a rendes magyar is.
Én is most találtam erre az oldalra, én is sorba fogom nézni.

Tegnap a Hercegnő és a Jós c filmet néztem még meg, hát az olyan...

Talán nem kellett volna azokat a megrázó képeket hoznom, és megnéznem tegnap...
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 05:19:35 8/10 Előzmény edimir
(233839/239047)
a lemaradt kép...
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 05:18:46 8/10 Előzmény edimir
(233838/239047)
A TIGRIS - DAEHO

Vadászok, hajtók... majd a japán elit alakulat dinamittal, kutyákkal...mert ez a vadászat presztízs kérdés a japán kormányzónak...
KÉP: - felirat -

8/10
edimir 2018 aug. 09. - 05:05:32 8/10 Előzmény Illiona
(233837/239047)
Egy kicsit körülnéztem... és rátaláltam a Tigrisre.... nosztalgiám támadt, még te ismertetted itt, aztán együtt néztük a táborban...

Azt hiszem, kicsit kapcsolódik is a Mr Sunshine- hoz, ha 20 évvel később is játszódik...
A film egyfajta tisztelgés... hiszen a Hegyek Ura már nem is csupán egy valóságos állat... sokkal inkább egy mitikus lény, a megszállt ország lelke, töretlen függetlenségi vágya...
A TIGRIS - DAEHO

https://indavideo.hu/video/A_TIGRIS_-_DAEHO

KÉP: a Hegyek Ura.... az utolsó tigris Koreában...
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 00:11:36 8/10 Előzmény Illiona
(233836/239047)
Hát nem is!:)))))))))))) Köszi, tényleg üdítő volt... és kiszámíthatatlan.... mekkora ötletek benne.....
Illiona 2018 aug. 08. - 22:25:34
(233835/239047)
Going by the Book / Előirás szerint

bár itt a forditó kiléte ismeretlen marad, de attól függetlenül hálás vagyok neki!
Sőt azért is, mert az indavideóra feltette, igy mindenki, aki nem tölt le, az is megnézheti.

Nem fogja megbánni!
Illiona 2018 aug. 08. - 22:22:39
(233834/239047)
Előirás szerint.

https://indavideo.hu/video/ELOIRAS_SZERINT

"ELŐÍRÁS SZERINT (filmkomédia)
Az elsőfilmes Ra Hee-chan zseniális módon küld egy akkurátus, ügybuzgó rendőrt egy rutinfeladatnak tűnő rendvédelmi tréningre, és rá osztja a képzeletbeli bankrabló szerepét. Hogy ez nem olyan lesz, mint a többi, az garantált."

én épp most néztem meg ezt a filmet, és ilyen kánikulai napon ennél üditőbbet el sem lehet képzelni.
Nincsenek nagy nevek benne, de minden szereplő nagyon jó.
A történet ujszerű, nem klisék halmaza, és csak másfél óra.
Itt egy ismertető róla:
http://asianwiki.com/Going_by_the_Book

Jó szórakozást hozzá!
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 21:51:18 8/10
(233833/239047)
OFF
Mr Sunshine

Ha jól emlékszem, a sorozatban az ellenállók csoportját "igazság harcosainak" nevezik.

Nos, ez nagyon emlékeztet arra az "Igazság Hadserege" elnevezésű, a koreai történelemben többször is felbukkanó szervezettel...
Itt olvashattok róluk:
https://en.wikipedia.org/wiki/Righteous_army
A szócikk 19. és 20. század része az, ami időben kb. a Mr Sunshine
adhat támpontot Ae-shin és társai lehetséges jövőjéhez....

Bár Ar-shinével kapcsolatban van egy rossz érzésem, ugyebár azt mondja Choinak, hogy tisztában van azzal, hogy meghalhat, de ha meghal, előtte még szeretne nagyot lobbanni (azaz vmi nagy tettet végbevinni)... remélem, hogy nem egy látnoki sugallatra vmiféle önjóslat a saját jövőjéről?!

KÉP: Choi aggódik Ae-shinért... annak maszk kendőjét szorongatva... Hmm, mi is aggódunk érte...
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 21:28:19 8/10
(233832/239047)
Mr Sunshine

Borzasztó nehéz ez a pro-japán dolog. Pont azért, mert nem csak negatív elemeket tartalmazott.
Épp sorozatban említett Gabo reform is ezt igazolja. Az japánbarát politikus nem feltétlenül volt "hazaáruló", csak úgy gondolta, lehet eltanulni Japántól, hogy hogyan kell modernizálni egy elmaradott országot.
Később, már a Japán megszállás tükrében persze ezekre a jó szándékú törekvésekre is rásütötték a bélyeget.

A reformról itt az ismertető:
https://en.wikipedia.org/wiki/Gabo_Reform

Érdemes beleolvasni, mert az előzményekben kifejtik részletesen az ország állapotát. Pl a lakosság 90%-a írástudatlan paraszt! (ennyit a falragaszokat olvasgató doráma szereplő nép fiairól), a Kína és Japán befolyás alakulását az erőviszonyok elmozdulása mentén... És persze az egész tehetetlen királyi udvart, ami csak sodródik.....
A sorozat csak kettőt említ a reform kapcsán, a rabszolgaság és a régi (korrupt) hivatali rendszer eltörlését, de érdemes a többi intézkedést is megnézni....
Hmm, eltörli többek közt, hogy a bűnös családját is sújtsa a büntetés!!!!! lásd Yujin!

KÉP: Gabo reform hirdetmény a sorozatban ... tessék olvasd írástudatlan tömeg!

8/10
edimir 2018 aug. 08. - 20:53:14 8/10 Előzmény Illiona
(233831/239047)
Igen, épp erre gondoltam én is. Csak most vettem észre a hozzászólásod, mert közben az enyémet írogattam, képet szerkesztettem hozzá...

Igen, populáris sorozatot akartak csinálni, ami eladható, szép főszereplőkkel és rendkívül látványosan, néhol festőien megkomponált képi világgal. Erre mondtam, hogy képi eufémizmus...

Igen, talán a könnyebb utat választotta a látványvilággal... Látod, már így is vihart kavart, hátha még realisztikus is lenne?!
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 20:33:06 8/10 Előzmény Illiona
(233830/239047)
OFF
Mr Sunshine

És az a bizonyos "hiszti", amire utal az általad idézett magánvélemény....
Véleményem szerint, itt az illető a sorozat körüli felháborodásra utalt, hogy túl elmaradottnak mutatja be a korabeli Csoszont, ill. a pro-japánok szimpatikus ábrázolására, ha jól emlékszem....

Nos, a fotókat elnézve nincs miről beszélni, szerintem a mai Szöul lakói se nagyon ismernének rá a korabeli nagy falunak tűnő Hanseong-ban az ő ultramodern fővárosukra....

Másrészt, mint említettem az előbb, a sorozat készítői a látványvilágban a tényleges elmaradottság/nyomor realisztikus megjelenítése helyett inkább a megjelenő újdonságokra (közvilágítás, villamos, vonat, telefon) teszik a hangsúlyt ... és valljuk meg, ez kevésbé sokkoló a nézőnek, ez végül is egy doráma, nem dokumentumfilm, tehát a nézőpont és a mit és hogyan fényképezek más. Szerintem ennek csak örülhetnek a koreai nézők....

Milyen helyszínek/terek bukkannak fel a sorozatban? Királyi palota, nemesi ház, Glory Hotel a főbb helyszínek, felvillannak kisebb boltok (szabóság, gyógynövényáruda, kovács műhelye), néha az utcán is járnak szereplőink, de ott is inkább rájuk fókuszál a kamera, a háttér csak alig kivehető....

Hentesék kunyhója a múltban szinte egyike a ritka kivételeknek, Dong Mae karakterének megértéséhez elengedhetetlen...

A hétköznapok emberei mellett a domináns főszereplők mind szépek és jól öltözöttek...

KÉP: hordszékek és nemes kisasszonyok - fent Ae-shin a sorozatból - lent korabeli fotó
Archív fotó forrása:
https://soranews24.com/2014/03/05/35-fascinating-photos-of-korea-from-100-years-ago-before-k-dramas-took-over-asia/

Hmmm, ugyebár nem mindegy a látvány? És itt nem csak a színekről van szó.....
Illiona 2018 aug. 08. - 20:07:02
(233829/239047)
szerintem a Mr Sunshinében egy egészen más Csoszon van.
Mintha nem is ott lenne.
Azt hiszem a forgatókönyviróNŐ nem is akarta a sorozatot ebbe a nyomasztó világba elhelyezni. Igy is támadják, hogy túlontúl lehúzza Csoszont a japánok előnyére.
Vagyis előbb szembe kellene nézniük a multjukkal. Ebben ez a sorozat nem fog segiteni.
Ez a nő számomra még egy minusz pont, annyira szánalmas. Nem meri felvállalni a valóságot, inkább csak vállal ránt és szinezi kifelé.
Vagyis megfelel a sorozatipar követelményeinek.
De ez nem művészet.
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 19:45:44 8/10 Előzmény edimir
(233828/239047)
OFF
Mr Sunshine
A sorozat készítői például a városfalat is szerepeltetik, eddig kétszer is egy-egy fontos beszélgetés helyszíneként....
1. Kyle és Choi beszélgetnek... Kyle Csoszonba érkezésének estéjén, miután ezt némi alkohollal megünnepelték... Kyle itt kezdi el a "versét"... Choi itt beszél először a szülei megbosszulásáról....
Csak annyi látszik az éjszakában (jótékonyan takar a sötétség), hogy két alak ül a városfal kövein... aztán már csak a beszélgetők arca...

2. KÉP: Hee-sung és a kis Do-mi beszélgetése szintén a városfalnál... viszont a kamera a lehangoló városkép helyett a festőien hajnali párába burkolt hegyeket mutatja a távolban....

Képi eufémizmus.... a készítők inkább ezt az eszközt használják

Természetesen villannak fel a nyomorról is képek, de csak elvétve...
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 19:30:17 8/10 Előzmény Illiona
(233827/239047)
Szép napot!:)

Jó, hogy hoztad ezt a videót, már elég régen volt, amikor itt Sillán a 100 évvel ezelőtti Koreát bemutató archív fotókat kibeszélgettük ennek az írásnak a nyomán:
https://soranews24.com/2014/03/05/35-fascinating-photos-of-korea-from-100-years-ago-before-k-dramas-took-over-asia/
Ezek a képek a videón is visszaköszönnek. És igen, "Egy kép többet ér ezer szónál."
Lehet őket nézegetni és közben elgondolkodni az akkori állapotokon. Döbbenetesek!
Hogy mennyire és hogyan adja adja vissza ezt a Mr Sunshine? Ezen is eltöprenghetünk...

KÉP: Látkép - Hanseong/Szöul - archív fotó
forrás: a fentebb megadott link
Illiona 2018 aug. 08. - 14:06:08
(233826/239047)
itt egy kis adalék Mr Sunshinéhoz:
Milyen is volt Csoszon 100 évvel ezelőtt?
Hát nem akármilyen volt az elmaradottság!

https://www.youtube.com/watch?v=qUrt4WDuN8Y

És egy magánvélemény a Catherina boszorkánykonyhája oldal készitőjétől:
" Azt nem tudom,túlhajtják-e a hisztit, avagy nem. Viszont ha volt mélypontja Korea történetének, az egyik biztos a 19.század vége volt - a leggyengébb állapota, totális pusztulat - addigra teljesen kifosztogatták őket, a mandzsuk az utcán verték a népet a feudalizmus teljes sötétsége azért elég ellentétben állt a nyugattal, mellétennénk Budapest képét 1900-ban és Ég és Föld!Tényleg elmaradott volt - mert a kínaiak is elmaradtak akkor és bezárta a kapuit."
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 03:01:57 8/10
(233825/239047)
Most pedig idekészítek egy kis nyugtató lábfürdőt... nem csak kellemes, de segít a toxinokat eltávolítani a szervezetből, méregtelenít is....

KÉP: hogy Choi épp megissza?????? Ej... szegény.. ez kizárólag külsőleg használandó!:)))))))))))

A lábfürdő mellé egy mosoly, így már tökéletes!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 02:52:03 8/10
(233824/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:)))))))
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 02:33:09 8/10
(233823/239047)
OFF

Mr Sunshine
spoiler

KÉP: -felirat - Egy kérdés Kudo Hinától.... Számunkra nyilvánvaló a válasz....:)))))))))))))))

Tudom sokak kedvence lehet a 10. részben, ahogy párhuzamosan fut Choi és Ae-shin nyelvleckéje... s gyakorlatilag egymástól elszakadva egy kicsit a nyelvlecke közöttük a kapocs, lehetőség vmi módon a másikra emlékezni... így a szál nem szakad el teljesen közöttük...

DE bevallom, nekem az Illiona által kedvelt Dong Mae & Ae-sin és a pofon jelenete mellett a nagy kedvencem a 3 férfi közös jelenete, ezúttal egy szobában!:))))))))))))... briliáns ezeknek a jeleneteknek a sorozatban az egymásra épülése, ahogy a 3 férfi viszonya egymással, egymáshoz folyton mozgásban van... egyszerűen megunhatatlan....

Nos, Kudo Hina bizonyos kérdése zárja ezt a jelenetet, most csak idetettem... de válaszolni csak holnap fogok rá!:))))

Nagyon utáltam volna a Megszentelt Partokat éjjelre úgy itt hagyni, hogy holmi ződbogár szemete csúfítsa a csillagport... :((((
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 00:37:49 8/10
(233822/239047)
OFF

Mr Sunshine -11. rész - preview
Spoiler

Bevallom, nagyon érdekel az új részből, hogy mi lehet a háttere ennek a bizonyos képnek
KÉP: egymással harcoló két alak, egyiknél puska, a másiknál vívótőr... csakis Ae-shin és Kudo Hina lehetnek, a két fegyver beazonosítja őket... (Kudo Hinát már láttuk a tőrrel vívni korábbi részben)

Vajon Kudo Hina kinek az oldalán harcol álruhában, maszkosan... hogyan kerül oda Ae-shin... vajon itt is egy cél és két merénylő, mint anno Ae-shin és Choi????? Lehet-e a két nő egy oldalon? Egy japán és egy csoszon, ráadásul a szerelemben vetélytársak?!

Nos, nem véletlenül gyanakodott Choi arra, hogy Kudo Hinának is lehet egy másik élete, de akkor a nő ezt nem kötötte az orrára....
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 00:19:13 8/10 Előzmény edimir
(233821/239047)
OFF

Mr Sunshine - 11. rész - preview
Spoiler

...és most úgy tűnik a 11. rész preview alapján, hogy ebben a részben meg is érkezik....

KÉP: az áruló megérkezése Hanseongba.

A háttérben ugyan ott látjuk Dong Mae-t és embereit, de szerintem nem őt várják, Dong Mae már összerúgta a port Lee Wan-Ik-kel, tehát csak véletlenszerű, hogy épp egy helyen vannak....

S tudjuk, véletlenek nincsenek, főleg nem egy koreai sorozatban.....
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 00:11:18 8/10
(233820/239047)
OFF

Spoiler

Ez az áruló egy régi fotót tart a kezében...

KÉP: fotó - rajta négy férfi... a bal szélen ülő csokornyakkendős Ae-shin apja, aki a vállára tett kézzel fölé hajolva nevet, az az áruló... vajon ki lehet a másik két férfi a képen? Vajon mind a négyen az ellenálláshoz tartoztak 1875-ben?

Ne feledjük, Ae-shin szülei is csak közvetlenül haláluk előtt tudták meg, ki volt az áruló, az információt már nem tudták továbbadni senkinek. Lee Wan-Ik-en kívül más nem is tudja...

És most ezt az alakot hozatja vissza Mandzsúriából Lee Wan-Ik. Vajon mire akarja felhasználni az árulót?
8/10
edimir 2018 aug. 08. - 00:02:25 8/10
(233819/239047)
OFF

Spoiler

ugyebár már a 10. részben láttuk, hogy Lee Wan-Ik dühöng, mert nem ő lett Csoszon külügyminisztere, csupán a mezőgazdasági tárcát kapta... bosszúvágyában elküldi emberét Mandzsúriába vkiért.... a elvillanó képekből pedig tudjuk... ez a vki nem más, mint az a férfi, aki annak idején Ae-shin szülei ellenálló társa, majd elárulója lett.

Mára lepusztult alakként látjuk egy mandzsúriai ópium barlangban....

KÉP: Ae-shin szüleinek árukója... 1875-ben és 1902-ben...
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 22:35:19 8/10 Előzmény edimir
(233818/239047)
OFF

Mr Sunshine
Spoiler

Társadalmi megítélés... érdekes dolog, adná ugyebár a származás/kaszt, a család/klán ereje, hatalmi pozíciója, jön még hozzá a vagyon, mint anyagi támasz, így nézne ki a régi Csoszonban. most ez a nagy hármasság: születési előjogok - hatalom - vagyon, kezdenek egymástól szétválni, már nem a nemesség kezében összpontosulnak...

ott van például Hee sung családja, régi nemesi család, de se hatalma, vagyona is leapadva. Társadalmi megítélése magas a származásból kifolyólag, még fenn tudják tartani a látszatot, kérdés, hogy meddig. Persze a régi arisztokrácia szemében "közülük valók", de vajon meddig keresik velük a kapcsolatot, ha kiderül az anyagi mélyrepülésük.

Vajon Hee sung mennyire kívánatos vőlegényjelölt lenne más nemesi családoknál? A származásán kívül mit tudna nyújtani? És itt most egy olyan jövendő após szemével nézzünk rá, aki a lánya férjétől családjuk helyzetének megerősödését, felemelkedését reméli. Hee sung családjának természetesen vannak kiterjedt kapcsolatai, csak éppen ezek a kapcsolatok a jelen Csoszonában már egyre kevesebbet érnek. Nem visel hivatalt, nem hogy vmi kormányközelit, semmilyent se , így innen se hatalom, se fizetés nem várható. Várható öröksége a családi vagyonból apadó... ha utána nyomoztat kicsit a jövendőbeli após, akkor rájöhet, hogy bizony ez a fiatalember talán mégsem olyan ígéretes vőlegény a családjuk számára....

A sorozat kicsit talán rá is játszva képileg, de elég érzékletesen mutatja be a régi elit deklasszálódását, az újak felemelkedését...
Hee sung ugyebár a zálogházba viszi személyes tárgyait, hogy a látszatot fenntarthassa, az ő családja Csoszonban a leggazdagabb... eközben Kudo Hina szép csendben megveszi az árulással vádjával kivégzett külügyminiszter nem épp aprócska rezidenciáját... s a legszebb, hogy a a tőle lopott aranyrudakon. (ezt ugyebár a miniszter szeretője lopta el, Kudo Hina csak a szerető szorultságát kihasználva jut hozzá).

Hogy nem igazán tetszik nekünk ez a kibontakozó új rend? Hát nem is, de a régi sem volt épp ideális....

KÉP: két nagy múltú nemesi család fiataljai a zálogház előtt... Hee sung és Ae-soon....
fiatalok, akiken (is) Csoszon jövője múlik....
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 21:17:00 8/10 Előzmény Illiona
(233817/239047)
OFF

Mr Sunshine

Mert egy hentesgyerekből lett japán yakuzát a keblükre ölelnének, vagy a rabszolgaivadékból lett amerikai tisztet? Persze a férfiaknak könnyebb...

És ne feledd a társadalmi megítélés nem azonos a tényleges hatalom birtoklásával! Főként nem a változó Csoszonban!!!

lásd Lee Wan-Ik előtt is ott térdepelt hízelegve a csoszon külügyminiszter.... Pedig ugyebár társadalmi rangban, elismertségben felette állt....

De mit szóljunk a 10. rész igazán megalázó képsorához, amikor a csoszon kormány 4 minisztere is megvert kutyaként lábal át a folyócskán, hogy Lee Wan-Ik, elé járuljon megbeszélésre... És az is
mennyire beszédes kép, amikor Lee Wan-Ik a nyárson sülő disznót késsel a kezében farigcsálja nekik... tipikus koncosztás, és Lee Wan-Ik kezében a kés/hatalom, ő dönti el, hogy kinek mennyi jut a disznóból/koncból....

bár Kudo Hina lehet társadalmilag megvetett nő egy csoszoni szemében, de hatalom neki is van a kezében, ez pedig az információ! Nem lebecsülendő.... a miniszter tőle próbál meg Choi-ról többet megtudni. ... és micsoda remek megfigyelő Kudo Hina, milyen jól látja Choit és a helyzetét, és képes ezt mindenkinél tisztábban kiértékelni!

KÉP: a királyi palotába belépő Lee Wan-Ik - zseniális kép több szempontból.... mindent elárul a korról, a viszonyokról....
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 20:50:16 8/10
(233816/239047)
OFF

Mr Sunshine

Azért van min aggódnia Ae-shinnek is, ha úgy vesszük. A szűkebb családjában az egyetlen férfi az idős nagyapja. Az, hogy ő eddig viszonylagos szabadságban élhetett a nemeskisasszonyság keretein belül, ill. lehet egy titkos élete, ezt csakis a nagyapja megengedő hozzáállásának köszönheti. Kevés ilyen nagyapa akadhat, ő vszínűleg a ritka kivétel.

Mondhatta ugyan Aeshin a Vőlegényének, hogy el tudja képzelni az életét egyedül, férj nélkül... ez addig talán megy is, amíg az őt védelmező nagyapa él.... De ugyebár az sem él örökké...

Már a korábbi részben is volt rá utalás, a nagynéninek pedzegette íjászat közben egy rokon nemesasszony, hogy a Nagyapának örökbe kellene fogadnia egy fiút a távolabbi rokonságból, hogy legyen férfi örököse.

A 10. részben pedig már azt látjuk, hogy a klánjuk öregjei kezdik ezt forszírozni a Nagyapának, mégpedig elég rámenősen. A Nagyapa igazi potentát, tehát kell egy férfi örökös, amolyan vér a véréből, még ha ez nem is egyenesági.

Tényleg furcsa helyzet adódna a Nagyapa halálával. Maradna a három nő egy ilyen ház élén.... és tegyük hozzá, hogy a férfiak uralta világban, ahol ők a származásuk miatt ugyan megbecsültek, de mint nők teljesen súlytalanok.....

... és akkor Ae-shin, akinek révén férfi kerülhetne a családba, nem akar férjhez menni....

Vajon meddig tudja még a Nagyapja megvédeni, fedezni?
Illiona 2018 aug. 07. - 20:48:28 Előzmény edimir
(233815/239047)
Én nem itélkezem, egyszerűen objektiv vagyok. Te ugyanabba a hibába estél, mint a forgatókönyvirőNŐ, hogy a mai szemmel mai értékrend alapján véleményezel embereket.
A mult század elején nem lehett ilyen szabadosan élni egy nőnek, mert megvetés volt az osztályrésze. Mint japán nőnek koreában miért nem hisszük el, hogy emiatt is minden koreai megvetette????
Ez, amit a film is sugall, és te is megetted, ez a mai életben talán már igy van, sőt a téli események miatt ma már BIZTOSAN igy van.
De én nem akartam Kudo Hinát megitélni!!!!! nem akartam beszélni róla, nem akartam foglalkozni vele ennyit!!!!!!!!
Egyszerűen nem érdekel!!!!
ez azért nagy különbség.
És nagyon haragszom magamra, amiért hagytam, hogy észrevétlenül bevigyél az erdőbe!!!!
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 20:23:51 8/10 Előzmény Illiona
(233814/239047)
OFF

Mr Sunshine

Akkor részemről utoljára Kudo Hináról...
Lehet a te véleményed szerint "rossz nő". Ám legyen.

Saját meglátásaim ennek kapcsán:
De vajon mennyivel jobbak azok a tisztes családanyák, feleségek, otthonteremtől, akik emellett gonoszak, kicsinyesek, buták? Mint mondjuk a gyermek Dong Mae-t és anyját megalázó parasztasszonyok, akiknek biztosan volt férjük, gyerekük. A húst hitelbe henteséktől nem csak ők ették meg, hanem a férjüknek és gyereküknek is jutott belőle.

Bevallom, engem férfiban és nőben egyaránt az Ember érdekel. Így Kudo Hinában is. Az emberektől nem várom el, hogy szentek legyenek (én se vagyok az), hogy ne legyenek hibáik, tévedéseik (nekem is akadnak jócskán), próbálom őket a maguk összetettségében nézni. És ilyen szemmel számomra Kudo Hina egy érdekes ember, akiben van potenciál, sok jó és értékes tulajdonság, amit becsülök... és akadnak olyan dolgai, amiket nem, de próbálom megérteni az ítélkezés helyett.

Hogy talán túl megértő, túl elfogult vagyok az irányába? Lehet. Sokkal izgalmasabb, mint sok más női karakter. Sokan a "rossz fiúk"-at kedvelik.... Úgy tűnik, hogy én meg felcsaptam a "rossz nők" fogadatlan prókátorának.:)))))))))))))))))))))))) Ő is egy szomorú karakter, tudjuk, érezzük, a szimpátiám talán ezért is szól neki, hiszen a valódi boldogságra nincs esélye... most még rúgjak is bele?

Csak a pontosság kedvéért.
A szállodájában nem lehet szexuális szolgáltatásokat kapni, nem tart örömlányokat, sőt pincérnőjét is megvédi, amikor egy vendég ilyesmit feltételezve zaklatja. Hogy a hotel vendégei légyottok lebonyolítására is használják a szállodai szobájukat, ez az ő erkölcseikről inkább árulkodik. Kudo Hina jó üzletasszonyként ebben csak diszkrét... Ilyen a világ és ő ebből hasznot húz, nem szép, de ez van.

Szeretői: magányos nyugati férfiak, szerintem egyedülállók, a fiatalabb évjáratból....Diszkrét, tehát a férfi családja semmiképp se szenvedi meg a sad ending románcot.

Amit Ae-shinnek mond a hotelben zajló dolgokról: Az szándékolt, a szándék mögött az áll, hogy a Kisasszonyt a riválisának gondolja Choi kapitánnyal kapcsolatban. Adott ez a kis ártatlan nemeskisasszony, aki felette áll minden szempontból... és most egy olyan területre viszi, ahol úgy gondolja , ő van felül, mert ő "tapasztalt nő", így elbizonytalaníthatja a lányt.... Talán van benne egy kis kísértés is, tesztelés... Látod, itt az igazi hatalom, itt a pénz, a szórakozás...a férfiak.... csak oda kell ülni ezek birtokosa mellé az asztalhoz.. és megszerezheted.
Azért jó pár nemesasszony elcsábult már a Hotelben, lásd Ae-shin unokanővérét, Ae-Soon-t is.
És ugyebár az ő hoteljében lakik Choi kapitány is! A pont betoppanó Choi magyarázkodik is, hogy csak a kényelem miatt lakik a hotelben.

Szerintem egy társasági összejövetelen az asszonyoknak nem kellene félteniük a férjüket, Kudo Hina biztosan nem flörtölne velük nyíltan, annál sokkal intelligensebb, tudna disztingválni. Hogy a férjeknek esetleg a nyálelválasztásuk megindulna egy szép nő láttán, ez nem Kudo Hina bűne... hanem a férfiaké....

KÉP: - felirat -:)
Illiona 2018 aug. 07. - 19:43:25 Előzmény edimir
(233813/239047)
én ugy gondoltam, hogy Kudo Hinát elemezzük. És nem 4 milliárd ember sorsát, (és akkor még nem is beszéltem az "egyéb" kategóriába sorolt transzvesztitákról, őket ugyan hová is)
Mert 4 milliárd nő egyéni sorsa az bizony 4 milliárd. És talán nincs 2 egyforma élet!
Ahhoz, hogy ebből a dzsungelben valamilyen módon rendszerezzük, szinte lehetetlen.
Hisz ott vannak az indiai nők, akiket 12-14 évesen már férjhez adnak. Ott vannak az arab származásuak, akiket már 7 évesen!!!! És épp a héten volt hir, hogy egy 7 éves kislány belehalt 49 éves párja "bántalmazásába". És ezen a szinten nincs is megoldás, az azt egész társadalom tudatának a felemelése jelentené, de épp arra készülünk, hogy visszamenjünk 300 évet.
Azért ez döbbenetes, nem?
De ha az európai (és É-Amerikai) nőket nézzük, akkor itt sincs feltétlen boldogság. Minden nő megélheti azt amit csak szeretne. Olyat tanulhat, amit akar, azt dolgozhat amit csak akar, választhat hivatást, és élhet annak megfelelően. És választhat olyan párt magának, amit csak akar. De boldog-e a mai nő? Biztosan nem. Amikor az álommunkát megkapja, talán egy évig, kettőig. Nem tudja összeegyeztetni a munka és a család követelményeit, el is válik, utána ott marad egyedül a gyerekekkel. De a legtöbb családban jó, ha 1 gyerek van. Hol vannak ma már a 4-6 gyerekes nagy családok? Az öregek egyedül laknak, nincs gondviselő, a nők szintén egyedül, felvállalva a háztartás minden gondját. Ebben a társadalmi mintában a nők elmagányosodnak, jó esetben vesznek egy kutyát, na annak majd alárendelődnek. Állandóan vadásznak, pasit követelnek maguknak, de egy pasival már nem érik be, nekik FÉRFI kellene!!! Na, ja!!!!! Azt a párat, ami még van, az már foglalt, és bizony az aktuális feleség két kézzel fogja, hogy el ne váljon, de mindig talál olyan nőt, aki hajlandó titkos szerelmi kapcsolatra. Igy élnek a régmult hagyományai a mostani életben.

Én itt a fórumon kizárólag Kuno Hináról beszéltem, aki 1 ember (akkor még kb 6 milliárdnyian lehettünk, annak a fele 3 milliárd?) . miért számomra ő már elveszett nő ennyi, és nem több?
Folyt köv...
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 19:15:10 8/10 Előzmény Illiona
(233812/239047)
OFF

Mr Sunshine
Illiona véleménye: "A nő attól nő. hogy az ősi mintákat követve mer igazi NŐ lenni: igazi házastárs, igazi anya, igazi otthonörző (majdnem ház őrzőt irtam :))))) ) . De ahhoz, hogy ezt mind megvalósithassa, kell egy egyenrangú férj is."

Az "egyenrangú férj" kitételed számomra nem tiszta.

Az én véleményem szerint ez a nőnek egy leszűkítése. Az ősi minta követése: házastárs, anya, otthonteremtő az egyenrangú férj oldalán, ez csak nagyon keveseknek adatott meg.

Hová tartoznak azok a nem hímnemű emberek, akik vmilyen oknál fogva ezt az ősi mintát nem tudták, vagy nem akarták követni?

Te erre nem tértél ki, de a saját véleményem alátámasztására hoznék néhány példát:
1. Olyan hajadon, aki vénlány maradt, mert nem akadt kérője, vagy olyan kérő, akihez hozzáment volna szívesen

2. Özvegyen maradt gyermektelen nő...

3. Meddő feleség

4. Feleségek, akiknek a férje zsarnok, a feleségét bántalmazó, megalázó....

5. Olyan helyzetbe került nő, akinek a társadalmi megítélés miatt mindezekre nincs esélye

Akkor ők már nem is nők? Semleges nemű emberek? Tudom, sarkítok. De az élet sem vegytiszta helyzetekből áll.

Egy nőnemű ember sorsának alakulásában jóval több volt a ráható külső körülmény, amire befolyással nem bírt... és csak nagyon kevés az, amiben számított a saját döntése. De csak azért, mert olyanok a külső körülmények, vagy mert a saját döntései miatt nem lett feleség, anya, otthonteremtő, én nem rekeszteném ki őket a NŐk sorából.

8/10
edimir 2018 aug. 07. - 18:32:57 8/10 Előzmény Illiona
(233811/239047)
1. Másként használjuk a VÁLASZ gombot, te az illető utolsó hsz-énél, én mindig annál a konkrét hozzászólásnál, amelyikre reflektálnék.
Mindenkinek szíve joga, hogy úgy használja, ahogy jónak látja. Szerintem a konkrét hsz-re VÁLASZ egyértelműbb. Mivel adott hozzászóló esetleg több hozzászólásában másról is írhat.

2. Ha egy hosszú és több kérdést is felvető/boncolgató hozzászóláshoz írok "választ", akkor szerintem praktikus "idézni" csak azt a részletet (igen, idézőjelbe téve szó szerinti kimásolással)az eredeti hozzászólásból , amihez kapcsolódóan írni szeretnék. Szerintem ez is az egyértelműséget szolgálja.
Egyúttal elkülöníti a hozzászóló gondolatát az én gondolatomtól, mivel "a tőle való szó szerinti idézet" után már a saját, erre reflektáló véleményem, meglátásom fejtem ki. Tény, hogy ilyenkor nem írom oda, hogy véleményem szerint, de ez az ilyen gyakorlatnál már annyira nem szükséges az egyértelműsége miatt.

3. Elnézést, ha valahol félreértettelek, rosszul vontam le következtetéseket a szavaidból, ill. ha ennek nyomán olyan véleményt tulajdonítottam neked, ami a te eredeti szavaidba nem volt benne.
A félreértés, a helytelen értelmezés esélye szerintem mindig benne van az ilyen hozzászólásokban. Elvégre nem látunk a másik fejébe! Másrészt eltérő lehet a szóhasználat, azaz mást értünk bizonyos szavakon, pl "rossz nő".

4. a "véleményem szerint" kitétel elég körülményeskedő, de ha ragaszkodsz hozz, akkor a neked írt válaszokban használni fogom.
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 15:02:16 8/10
(233810/239047)
Off
Mr Sunshine - 11. rész preview

KÉP: az arcok.... Dong Mae-én mosoly!!!! Nagyon bízom benne, hogy csak egy vmi "Fel a fejjel!" Dong Mae-s kicsit ugrató, fanyar változatát kíséri ez a mosoly.... Különben beleíratok a forgatókönyvíróval még egy pofont neki Ae-shintől......

Még a sorozat elején kérdeztem is tőletek, hogy vajon kik lesznek a 2. számú szerelmi páros... hát nagyon remélem, hogy nem őket akarják összeboronálni... a két viszonzatlan szerelemtől hajtott, az elérhetetlen után vágyódót, hogy egymást vigasztalják, amolyan "ha ló nincs, szamár is jó" alapon....

Ne, most én tiltakozom!!!!! Ez eddig nem volt benne se a karakterekbe, se a történésekbe!

Illiona 2018 aug. 07. - 14:52:00
(233809/239047)
Mr Sunshine
Én mindig az utolsó hozzászólásra kattintok...
Ujraolvastam a hozzászólásodat, és először is kimásolod az én hozzászólásomat, utána megfogalmazod a saját szavaiddal, amit én nem is mondtam, de ugy irod le, hogy szerinted én ezt mondtam, vagy gondoltam. Tiltakozom!!!!!
Légyszi, ugy irj a nőről, hogy mondd csak el a saját véleményedet!!!!!!!!
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 14:47:11 8/10 Előzmény edimir
(233808/239047)
Off
Mr Sunshine - 11. rész preview
Találtam preview-t, ez most kicsit elbizonytalanított...

KÉP: Kudo Hina megérkezik a vasúton (?), Dong Mae várja, átöleli...

Illona, van egy rossz hírem... bármi is történt közöttük, Dong Mae a kezdeményező... nézd a kezüket!
Illiona 2018 aug. 07. - 14:41:36
(233807/239047)
Mr Sunshine
ne adj olyan értelmet a szavaimnak amit nem irtam.
És amikor védőbeszédet irsz a nőnek, akkor tedd csak oda szépen hogy "véleményem szerint".
Ezt a Kudo Hina kérdést egyszerűen másképp látjuk.
Kettős mérce? IGEN. ebben a viszonylatban ez elfogadható véleményem szerint.
Még ma sem, és itt Európában sem ugyanolyan a két nem, nem egyforma feladatuk van, és nem ugyanannak a mércének kell megfelelni. Hát akkor száz éve Ázsiában!
Persze, lehet valamiféle felvett viselkedésmintát követve ugy tenni, mintha akár férfiak is lehetnénk, de attól még nem leszünk.
A nő attól nő. hogy az ősi mintákat követve mer igazi NŐ lenni: igazi házastárs, igazi anya, igazi otthonörző (majdnem ház őrzőt irtam :))))) ) . De ahhoz, hogy ezt mind megvalósithassa, kell egy egyenrangú férj is.
Kudo Hina olyan világba született, és olyan világban élt, amikor minden korábbi értékrend felborulni látszott. uj értékrendek pedig még nem alakultak ki.
Azzal, hogy az apja férjhez adta, tulajdonképpen elvesztette azt a jogát, és a lehetőséget arra hogy később szerelemből házasodjon ujra.
A férjről nem tudunk semmit, ,csak azt hogy japán volt, attól még lehetett volna egy rendes ember is.
De a nő (vagy más?) meg is mérgezte. (Na hopp, még egy gyilkos, aki nő?!)
Erre olyan férfiaknak (többes szám) lesz a szeretője, akikkel eleve a szomorú vég lehet csak.
Müködtet egy olyan szállodát, ahol akár szexuális szolgáltatást is lehet kapni, ha valaki azt akar. Erről ő nyiltan, kérkedve mesél egy olyan lánykának, aki ártatlan (annak látszik) még.
Ő nem akar férjet, családot, gyerekeket. Nem akar letelepedni , és feleségként hűségesen élni valahol. Nem keres ennek megfelelő férfit.
Honnan derül ki, és ki dönti el, hogy egy nő rossz nő e? Szerintem onnan, hogy a rendes családanyák idegesek lesznek e a látványtól, ha egy ilyen könnyű nő dörgölőzik a férjükhöz. Ez régen is igy volt és mai igy van.
Choi kapitány nagyon tetszik neki. Ha Ha... De ő amerikai, és rá sem néz mint nőre. Igényesebb.

Nem tudom mi ez a jelenet Dong Mae-val, de csak remélem, hogy valamiféle bajtársiasság van köztük. Majd szombaton kiderül...

Kép: Kudo Hináról egyetlen fotót sem mentettem le. Hát igy járt.
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 12:23:44 8/10 Előzmény edimir
(233806/239047)
Mr Sunshine

""Hiába van mindenre indoka, és miértje, de ha akkor mélyre csúszott, és ne fájjon már a foga "tisztességes" férfira, aki legalább a kapcsolataiban tisztességes."

Egy férfiak uralta világban... és ez Ázsia esetében hatványozottan így van! ... nehéz független nőként élni. Nincs mögötte támogató család, csak az özvegyi státusa. Ez utóbbi védi már amennyire ez lehetséges. Kicsit kuriózum is a maga nemében, hoteltulajdonos, de nem "madan" egy gésaházban!

Az özvegyi státust , aminek köszönhetően függetlenül élhet, természetes önvédelemből fenntartania.
Hogy nem gyászoló özvegy? Hogy meri a nőiességét megélni? Én ezért nem vetek rá követ, egészséges nő, egészséges vágyakkal, szükségletekkel. Ha ezt a férfiak esetében elismerjük, akkor miért tagadjuk meg egy nőtől? Kettős mérce?

Csak feltételezed, hogy mindenkinek a nyakába ugrik, aki férfi. Szerintem nem, eddig olyan nőnek tűnt, aki büszke és van tartása... szerintem igenis válogat... és korántsem volt annyi férfi az életében, mint ahogy feltételezed... A kapcsolatai diszkrétek.... és miért ne lehetne bennük tisztességes a maga módján....
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 11:54:46 8/10 Előzmény Illiona
(233805/239047)
Mr Sunshine

????????????????
A piros sálas hozzászólásomra kattintottad a Válasz-t... De a hsz-edből úgy tűnik, hogy az említett OST-ban az öleléses kép lehet....

"Hiába van mindenre indoka, és miértje, de ha akkor mélyre csúszott, és ne fájjon már a foga "tisztességes" férfira, aki legalább a kapcsolataiban tisztességes."

Ezalatt Dong Mae-t érted, hogy rá ne fájjon Kudo Hina foga? Szerintem itt vmit félreértesz...

1. Kudo Hinának Choi tetszik. Ez persze nem zárja ki, hogy közben esetleg vigasztalódjon más karjaiban, hiszen nincs állandó partnere. De szerintem akkor se egy fehérmájú férfifaló....

2. Tudom, számodra igazi "bukott nő", akire szót sem érdemes vesztegetni, erkölcsi nulla.... Én másként látom (miért is nem lepődök meg?!:) ).... De nézzünk mögé, hogy miért is lehetett ilyen!

Adva volt egy csoszoni szép lány, akit a japán férje szadista állatként kezelt.. A férj halála után ott marad Tokyoban tök egyedül, borzalmas lelki sebekkel, a férfi nő kapcsolatról pedig csak rémálmai lehetnek... erre jön egy gáláns nyugati, aki egy másik fajta kapcsolatot kínál... ebben a kapcsolatban bókolnak neki, elhalmozzák figyelmességgel, ajándékokkal... a testi kontaktusban felfedeztetik vele az örömet, a gyönyört... Csak később érti meg, hogy az ajánlat kizárólag "Sad ending". ..

Hogy nem kellett volna belemennie? Hogy várnia kellett volna az igaz, nagy szerelemre? Honnan kellett volna tudnia, hogy olyan egyáltalán létezik? Miután belement, jött rá arra, hogy ez milyen kevés is... Ha a szeretőjétől tanult meg ilyen jól angolul, akkor az bizony nem egy egyéjszakás kaland volt... vagy Kudo hina nyelvzseni.
Hogy azóta is csak ilyen kapcsolatai vannak? A körülötte lévő "merítési kör" ezt adja, rövid kalandra kapható nyugati férfiak.... És azért a nagy áron megszerzett függetlenségét se akarja feladni, egy férjjel már "bevásárolt". Hogy megalkuvó? Igen. De Choi utáni érdeklődése mutatja, hogy igenis lenne képes tiszta, nagyobb szenvedélyre is a megfelelő férfival, férfiért....

Miért Choi? A zsebkendőért, amit a kezébe nyom Choi, amikor látja, hogy vérzik a nő keze... ez az apró gesztus pont olyan meghatározó... mint Dong Mae számára a gyerek Aeshin szavai, hogy minden ember fontos és egyenlő..... Ezek olyan "megváltó" gesztusok, új világot nyitnak a másik számára...

KÉP: Choi zsebkendője... az a bizonyos
Illiona 2018 aug. 07. - 11:13:12 Előzmény edimir
(233804/239047)
Mr Sunshine

Ezt én is láttam már az egyik OST-ba belevágva, és meg is döbbentem rajta.
Nem azért, mert van egy néma párja már, hanem messze nincsenek egy szinten, ami a társadalomban ki nem mondott törvényesség.
Mert van ugye a születések szerinti különbségek - ez a Kisasszony és Dong Mae között ott van. Ha akisasszony mint lázadó ezt ledobja magáról, akkor mint nő és férfi lehetnének egyenrangúak.
Shin Ae nagyon közel áll már ehhez, csak SAJNOS mással.
Kudo Hina pedig bár egyenrangúnak született Dong Mae.val, de az eddigi életében nagyon mélyre lesüllyedt, ami nem a születéséből adódik, hanem ahogyan az életét élte. (no comment)
Hiába van mindenre indoka, és miértje, de ha akkor mélyre csúszott, és ne fájjon már a foga "tisztességes" férfira, aki legalább a kapcsolataiban tisztességes.
Kép: egy kis direkt marketing.
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 11:10:11 8/10 Előzmény edimir
(233803/239047)
Off
Mr Sunshine

Csak úgy elgondolkodtam ezen a bizonyos ölelésen... Miért olyan szomorú Kudo Hine.. erős nő, vmi nagy horderejű dolognak kell történnie, hogy így letörje...

Másrészt Dong Mae se kínálna baráti vállat vigaszként csip-csup szenvelgéshez...
A fizikai kontaktus terén tartózkodó barátságukba egy ilyen gesztushoz komoly ok kell...

A tippem az ölelés megoldásárá:
Csakis az keresett anyjáról tudhatott meg vmit Kudo Hina, akit annyira szeretett.... A szomorú arca és az, hogy vigaszra szorul, az pedig tragikus hírt sejtet az anyjáról.....

KÉP: Kudo Hina anyja a kereső hirdetményen - anya és lánya egy régi közös fotón....
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 10:36:38 8/10
(233802/239047)
Off

Mr Sunshine

Hmm, vmiért úgy megütötte a szemem a Kisasszony sáljának a színe.... van egy sanda gyanúm, hogy nem véletlen....Elvégre a forgatókönyvírónő korábbi Goblinjában is szerepelt, piros volt az elhíresült sál....

KÉP: a piros sál a két sorozatban..... és két mosolygó női főszereplő
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 10:19:40 8/10 Előzmény edimir
(233801/239047)
Off
Mr Sunshine

Azért a 10. rész vége után a 11. rész előzeteseként felvillantott képek között van egy nagyon meglepő...

KÉP: Dong Mae átöleli Kudo Hinát

Gondolom kedély borzolónak villantották be.... de szerintem ez csak egy amolyan baráti vigasz ölelés.... több nem lehet. Szeretője már van Dong Mae-nak (a néma tarot kártyavető), Kudo Hina csak a barátja... Eddig semmi jele nem volt, hogy mást, többet akarna tőle. És miért is akarna? A szerelem végzetesen a Kisasszonyhoz köti. Másik szerető pedig minek neki.... elég jól megvan a néma lánnyal.
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 05:08:42 8/10 Előzmény edimir
(233800/239047)
Off

Dong Mae

Akiket mélyebben érdekel a karakter, netán a színész rajongói lettek, azoknak benézhetnek ide:
https://yeoniverse.wordpress.com/2018/02/23/mr-sunshines-goo-dong-mae-characters-description/

Hmm, lehet csatlakozni!:))))

KÉP: Dong Mae & tarot :)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 04:25:12 8/10
(233799/239047)
S annak, aki erre jár... egy kis kávé... nem akármilyen társaságban.. ugye, milyen "fenséges" kávé?:)))))))))

8/10
edimir 2018 aug. 07. - 04:09:55 8/10
(233798/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:)))))))
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 04:03:43 8/10 Előzmény edimir
(233797/239047)
Off
Mr Sunshine

Kíváncsi vagyok, hogy a következő hónap 15-én vajon melyik oldalát mutatja meg Dong Mae a Kisasszonynak? Elvégre az botor módon belement az alkuba... azt hívén, hogy az ár pénzben értendő, pedig.... Dong Mae csak fizetségről beszélt....azt pedig ugyebár lehet máshogy is...

Vajon Dong Mae előbb ráijeszt, aztán megmutatja a gáláns, nagyvonalú oldalát? Vagy megint elszúrja, mert annyira rágörcsöl az egészre, hogy a kisasszonynak megint sikerül kiborítania, és akkor megint csak a rosszabbik oldalát hozza ki belőle....

Tudom, hogy nem kaphatja meg, de legalább neki is kijárna annyi, mint a vőlegénynek... a "barát"
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 03:26:42 8/10 Előzmény edimir
(233796/239047)
Off

Mr Sunshine - 10. rész Dong Mae - Aeshin

"A selyem ezúttal is vágott, de legalább nem a nyakát!:))))))))))))))))))))))"

Vagy ha úgy jobban tetszik...

A selyem vágott most is, ezúttal pofon!:)

Ja, Ashin mondta korábban Choinak, hogy Láng akar lenni, hát most lángolt is, a dühtől:)

Nos, ennyit a pofonról.... Ez a jelenet tényleg "csattanós" volt!:)

Remélem, valamennyire sikerült megvilágítanom, amire rákérdeztél.....

Egyébként jópofa volt, ahogy később a nyelvével belülről kitapogatja az ütés helyét... még véletlenül se a kezével érne az arcához... elvégre ott a Kisasszony kezének nyoma... az pedig annál becsesebb..

Hmm, s ha úgy vesszük, Dong Mae elérte, hogy a Kisasszony önként "hozzáérjen", hogy "megérintse", ha a szárazság idején nem is felhő és szivárvány... csak egy vízcsepp, de ez is mennyire tud éltetni... (lásd tarot kártya jóslat)
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 02:51:59 8/10
(233795/239047)
Off

Mr Sunshine - 10. rész

Azon gondolkodtam, hogy mennyire naiv a király, amikor felajánlja Choinak, hogy legyen a felállítandó Királyi Katonai Akadémia oktatója....

Ki az a szellemileg visszamaradott, aki Choi helyében ezt elfogadná? És egyáltalán hogy képzeli ezt a király? Hogy az amerikai haditengerészet tisztjeként alkalmazza, az amerikai haditengerészet hozzájárulásával? És akkor Japán és a többi külföldi követség nem követelné, hogy az ő katonatisztjüket is alkalmazza? (remek lehetőségként, hogy a hadseregbe is beépülhetnének)

Vagy arra számít netán, hogy Choi kilép a haditengerészettől, feladja az addigi karrierjét egy ilyen kutya vacsorája bizonytalanságért... amerikai állampolgárként ottmarad a származása miatt őt alacsonyabb szintű vkiként kezelő Csoszonban?

Ugyan mit várhatna Choi a királytól egy "változó Csoszonban", pont ő, aki büszke volt arra, hogy amerikaiként az országa elég erős ahhoz, hogy megvédje polgárait... és ugyebár pont azt taglalta anno Dominak , hogy Csoszon erre képtelen, mert gyenge....

31 éven át hozzászokott vmi egészen más minőségű élethez... és most dugja a fejét a hurokba önként... másszon vissza a feudális viszonyok közé....

Persze honnan is tudhatná ezt a király a trónja magasából...

KÉP: - felirat - a királyi ajánlat...
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 02:15:54 8/10
(233794/239047)
Off

Mr Sunshine - 10. rész

Spoiler

Boldog új évet!:)))) A sorozatban átlépünk az 1903-as esztendőbe.... ami még annyira se lesz boldog, mint az előző... emlékszünk, mit mondott az újság a jövőről, hogy "ijesztő"...

Nos, egy biztos, Illiona kedvenc péksége tovább prosperál... Dong Mae rendületlenül veszi és eszi a cukorkákat....

KÉP: - felirat - és mert ő olyan kérgesszívű, durva alak, hát másnak a fogát is rontja vele!:)))))))))))))))

Találkozás a múlttal... kár, hogy ilyen olcsó reklámra váltották....

....
Elnézést, a spoiler a korábbi 10. részhez kapcsolódó hsz-eknél lemaradt....
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 01:30:20 8/10 Előzmény edimir
(233793/239047)
Off

Egyébként egy briliánsan felépített jelenetsor, ahol egyik elem hozza magával a másikat remek átkötéssel: jóslat - emlék selyemszoknyáról - másik selyem - Taylor kudarc okozója - megmentő kisasszony - konfrontáció - pofon - live

De nem irigylem lapishunt, amikor majd fordítania kell ezeket a az odavetett félmondatokat, amik mögé mindig emlékképeket, régebben elhangzó kijelentéseket kell hozzátenni, hogy értelmezhetőek legyenek....

Márpedig erre nincs mód ugyebár a felirat készítésénél (jó sok lábjegyzetet igényelne), így aztán vmi módon a feliratban kell olyan frappánsan ezeket a félmondatokat fordítani, hogy a szituációban lévő jelentésüket adja vissza.... Fighting!:)))))))
8/10
edimir 2018 aug. 07. - 01:08:17 8/10
(233792/239047)
Off

És akkor jöjjön, amire vártál:)))))))))) Lehet, hogy csalódást okozok és tévedek, de ez van....

A Kisasszony ugyebár kiront az üzletből és rátámad Dong Mae-re, amiért így bánik Domi nővérével..

Ae-shin: - felháborodottan - " Miért csinálod ezt/Hogy teheted ezt? ... A csoszon embereknek segíteniük kell egymást. Miért vagy olyan durva? Hiszen ő csak egy gyermek.

Dong- Mae: - gúnyosan - " Felnőtt vagy gyerek, sohasem hittem, hogy segítenének egymásnak. [henteskölyök tudna erről mit mesélni] ...
"Ez nem a te üzleted, Kisasszony." [ez már egy higgadtabb, beszélgetést lezárónak szánt megjegyzés]

Persze a Kisasszony nem hagyhatja annyiban, még Dong Mae után szól, amivel megállítja azt az elmenésben...

Ae-shin: "Én látlak csak ilyen időpontban/időszakban/időben, amikor ezt kedveled, vagy mindig kedveled?"
(Itt ugyebár Ae-shin Dong-Mae erőszakosságára/durvaságára utal... ezzel jól fel is húzza Dong Maet, hogy ilyennek látja őt a szeretett nő, csak egy durva alaknak... alaposan megsérti vele....

Dong Mae: "Milyen időpontról beszél a Kisasszony?"
Hajánál cibálva ragadja meg Domi nővérét és húzza a Kisasszony elé (rá nem jellemzően bánik egy nővel!) Szándékolt durvaság, Dong Mae rátesz egy lapáttal, mintha azt üzenné vele, ha durvának tartasz, hát tudok még durvább is lenni!
Dong Mae: "Ilyen időpontról beszélt?" [mármint amikor durva?]

Ae-shin a provokációtól elveszíti a fejét, pofon üti Dong-Mae-t.
Ae-shin: "Remélem, te szintén átélsz ilyen időszakot, mint ez. [azaz, amikor durvák veled]
Az angol jobb: "I hope you also LIVE through times like that."

Mert itt a LIVE/ÉLNI szó a lényeg... ezért mosolyog Dong Mae később, amikor visszaidézi a jelenetet.

Meg is magyarázza a főemberének…
Dong Mae: „Azt kívánta, hogy éljek. Nemrég még azt kívánta, hogy meghaljak.”
Ezzel visszautal arra, hogy utoljára a vasútállomáson találkoztak, akkor Aeshin azt mondta neki, hogy megöli.

Erre mondtam neked, hogy Dong Me-nak „szelektív” a hallása, csak azt hallja meg/ki a szavak közül, ami neki a fontos…. Van humorérzéke a fiúnak!:))))))))

És ezzel visszajutunk a kiindulópontra, a kártyajóslatra: "Kétségbeesett vágy a reményre"
Mert csak ez a fajta kétségbeesett vágy képes ebből a „LIVE” szócskából reményt meríteni….

A selyem ezúttal is vágott, de legalább nem a nyakát!:))))))))))))))))))))))

8/10
edimir 2018 aug. 06. - 23:17:49 8/10
(233791/239047)
Off

Előzmény - kártyavetés

Szokás szerint Dong Mae a szeretőjétől érdeklődik, hogy mit mutat számára a kártya erről a napról...
Első kártya a Sorskerék (majd te kielemzed, te értesz hozzá)... a többi kártyát nem látjuk.

A néma kedvese által a lapra írt jóslat:
" Wishing for clouds and a rainbow in a drought" ami az én kontár fordításomban vmi ilyesmi:
"Felhőt és szivárványt kívánni szárazság idején"
A felvillanó magyarázó szöveg: "Kétségbeesett vágy a reményre"

Dong Mae vissza is kérdez elgondolkodva? Reménykedni a felhőben és a szivárványban?
És a két szó (felhő, szivárvány) azt az esős napot idézi fel benne, amikor a könyvárusnál a kisasszony szoknyáját megfogta....

.... aztán keserűen megjegyzi... "micsoda szivárvány"...

.... majd az emlékezésben addig jut vissza, hogy a kézfején átsuhan a selyemszoknya... most erről mondja... "A selyem is vágja a bőrt." ?????? Ezt szó szerint nem gondolhatja komolyan. Tehát csak arról a fájdalomról lehet szó, amit Ae-shin megvető elutasítása okozott, miközben őt a selyem érintése/a Kisasszony közelsége még mindig elvarázsolta.

Az én "olvasatomban" Ae-shin Dong Mae számára a szivárvány, ami után vágyakozik...
A "Kétségbeesett vágy a reményre" természetesen Ae-shinhez köthető. Remélni a reménytelent, a szinte lehetetlent, hogy az abszolút elutasításból enyhül az irányában.

Ha a jóslat nem idézte volna fel benne a selyemszoknyás jelenetet, akkor Dong Mae simán elment volna a Glory Hotel hátsó udvarán teregető lány (Do-minak , a Kullancs Kiskölyöknek a nővére) mellett... De így megakad a szeme egy másik selymen... és innentől már tudjuk... okos fiú... összerakja, hogy Taylor házának átkutatásakor miért nem jártak sikerrel.

Do-mi nővérének magával hurcolása pedig hozza magával azt a bizonyos jelenetét a Kisasszonnyal, amire olyan kíváncsi vagy!:))))))))))))))))))))))))))

Egyébként a szivárvány jelentéséről ezt írja a Terebess:
https://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/szivarvany.html
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 22:28:51 8/10 Előzmény Illiona
(233790/239047)
Off

Megpróbálom, de lehet, hogy tévedek...

Nézzük az előzményeket!
Aeshint :
Choi és Vadász rádöbbenti Csoszon társadalmi problémájára, törvényei merevségére
már másként gondol vissza ennek fényében a gyerek Dong Mae szemrehányására, hogy ő csak egy luxusban élő elkényeztetett kisasszony. Tehát Dong Mae sem csak a megvetendő "áruló", tkp. Csoszon ugyanolyan kegyetlen volt hozzá, mint Choihoz, tehát ha megérti Choi Csoszon elutasítását, nemesek elleni haragját, sorsa szánalomra méltóságát, akkor ezt Dong Mae esetében is meg kell tennie.....

Tehát találkozásukkor már ez is benne van abban, ahogy Dong Mae-hoz viszonyul.
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 21:19:14 8/10 Előzmény edimir
(233789/239047)
Off

Mr Sunshine

És milyen érdekes... a LOVE... ugyebár először (akkor tévesen) a kisasszony "bajtárs" kapcsolatnak értelmezte... meg is mosolyogtuk érte Choival együtt

DE mostanra kiderül, hogy ez a jelentésben való tévedés tkp. éppen hogy nem az, mert a szerelemük csak akkor lehetne folytatható, ha "bajtársak" is tudnának lenni, de most az, ahogy Csoszonról gondolkodnak, hozzá viszonyulnak, az elválasztja őket....

Nem csak Yujin rabszolga származását kell Aeshinnek megemésztenie, hanem Csoszon és a nemesek elleni haragját, bosszúvágyát... és persze azt is, hogy ő a Choi által gyűlölt nemesi kasztba tartozik....
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 21:07:00 8/10 Előzmény Illiona
(233788/239047)
off
Mr Sunshine

Hát igen....
Csoszonban már az idegen hatalmak felbukkanása előtt/nélkül is baj van. Belső társadalmi problémák, mégpedig elég súlyosak.

Ezért van az, hogy az Igazság Harcosai tagjai sem lehetnek egységesek, csak abban, hogy a külföldi befolyás ellen fellépnek. De nem egyformán gondolkodnak az országról, amit védenek. És igen, van, aki úgy gondolja, hogy a külföld visszaszorítása után kell egy következő lépés is, a belső bajok megoldása... és igen, ez lehet nagyon radikális elképzelés is.

Ugyebár eddig így nézett ki a probléma (már az 1. résznél írtam róla):
Csoszon vajon hazája-e mindenkinek, aki ott született?
Köteles vagy-e hűségesnek lenni ahhoz az országhoz, amely téged megtagad, elárul?
Az országod vajon azonos-e azzal, amilyen a belső berendezkedése? Vajon csak a belső berendezkedése miatt elutasíthatod-e magát az országot is? Vagy, ha megfordítjuk: A belső berendezkedése ellenére is megmented-e az országot?

Nézzük az eddigi válaszokat!
Choi: a belső berendezkedése miatt elutasítom, a szüleimet elpusztította, engem is meg akart ölni, a hazám Amerika. A bosszúm a nemesek és Csoszon ellen szól. (megingás a bosszúban Aeshin miatt)

Ae-shin: Csoszon a hazám, amit meg kell védenem. Eddig még nem gondolkodott el a társadalmi problémákról, de a 10. részben Choi és a Vadász szavaira rádöbbentik, hogy milyen igazságtalan társadalomban él, ahol a nemesek kivételével a többi kasztba tartozóknak a kiszolgáltatottság és a nyomor az osztályrésze....

Vadász: az országot igen, de a fennálló rendet már nem védené, mivel az uralkodói elit elárulta a népet.

8/10
edimir 2018 aug. 06. - 20:33:49 8/10 Előzmény Illiona
(233787/239047)
A "Kaszás" szerepért érdemes is volt könyörögni... garantált néző kedvenc.. igazi pzs-halmos... könny-cunamis!:))))))))))) Nem néztem nagyon utána, de biztos, hogy anno sokat dobott a népszerűségén...

A Sent of Woman-ben nem emlékszem, hogy annyira "szenvedős" lett volna a szerepe, persze volt benne az is, de ott alapjáraton a szerelem,/szenvedély erejére rádöbbenő, azt felvállaló férfin volt a hangsúly.
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 20:25:52 8/10 Előzmény Illiona
(233786/239047)
Látom, Kim titkárnő és az ő mosolya már mindig (vagy legalábbis jó időre) felemlegetésre kerül, rám szárad!:))))))))

Hmm, ami a profizmust illeti... Kim titkárnő perfekt beszélt japánul, angolul... és nem mellesleg, nem csak a főnök nyakkendőjét tudta kiválasztani és megkötni, de céges válság idején is képes volt a problémát átlátni, koordinálni a csapatot, hogy kinek mi a feladata a veszély elhárításában...

ja, hogy közben még mosolyogni is merészelt? Nem kívántam már ebbe a mosoly dologba annyira belemászni, mert a sorozatról írtaknál erre is kitértem, de akkor lássuk.

1. a What's Wrong with Secretary Kim egy VÍGJÁTÉK! A Life nem tudom milyen műfajba tartozik, de feltehetően"orvosi"....

2. A két sorozatban más szerepet szánnak a két titkárnőnek, Kim titkárnő főszereplő, a vezető pár egyik tagjaként, a Life titkárnője max. "támogató" mellékszereplő... Másként, másért vannak az adott sorozatban.

Kim titkárnő mosolyáról már írtam anno... azt itt nem ragoznám

Hogy miért volt számomra ez a fajta mosoly szimpatikus? Mert a hétköznapjaimban szeretem a mosolygó embereket, sőt én is szeretek mosolyogni. Nem kedvelem a rinnyogó, mindenen, mindenért folyton csak panaszkodó embereket.

Ez nálam nem felszínesség, nem az empátia hiánya, hanem a dolgok megközelítése alapjáraton. Épp elég gond, veszteség ért az életben ahhoz, hogy megtanuljam, mi az igazán fontos....

Kim titkárnő mosolya mögött a lelkierő tetszett, az ő hozzáállása. Ha le is mondtam valamiről a családomért, ha felvállaltam vmit a családomért, az az én döntésem, azért még nem kell az életem úgy leélnem, hogy haragszom a világra és innentől már csak borongok és panaszkodom mindenkinek.
Illiona 2018 aug. 06. - 20:22:41
(233785/239047)
Mr Sunshine
egyedül Dong Mae és a Kisasszony beszélgetése lenne a fontos, amit ugye googlezott angollal már megnéztem, na ott leszek kiváncsi a rendes magyarra is, illetve ha Te kinyomztad, hogy mi hogyan hangzik el.
Illiona 2018 aug. 06. - 20:20:30
(233784/239047)
Mr Sunshine
azért a 10 rész nem tartalmazott olyat, ami miatt annyira várnom kellene a 11-et.
Nagyon szép volt, ahogy az Igazság Hadserege bemutatkozott, egyre többet tudunk meg a szereplőkről, és hogy kik is alkotják.
Hát sokféle emberek, sokféle végső céllal.
Ott van a Kisasszony, aki maga az idegeneket akarja a határon kivül látni, a hazaszeretet vonzotta ide.
De ott van a vadász is, aki egyenesen a királyság(császárság) megdöntésére játszik, a történelemben az ilyet anarchistának mondjuk.
Ök ketten még jó barátok, illetve bajtársak. De Meddig vajon?
Ha megnézzük a nagy forradalmakat, látható hogyan vált az első cél szent végül egészen mássá, más szereplőkkel. És bizony a korábbi barátok mind ellenségként a kivégzőosztag keze között végezték.
Illiona 2018 aug. 06. - 20:09:19
(233783/239047)
Lee Dong Wook a Goblin főszerepét is ugy kapta meg, hogy kikönyörögte magának, annyira tetszett neki. Miért? mert lehetett benne szenvedni.
Már a korábbi sorozataiba is ha belegondolunk, mindegyik ilyen szenvedős volt. Legalábbis amit én láttam vele.
A Hotel King, a Blade Man a Bubble Gum (azt együtt néztük) mind mind végtelen szomoruságot árasztó filmsorozat. Igy hamar rajta fog ez ragadni, bár lehet hogy ő nem bánja...
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 19:48:41 8/10 Előzmény Illiona
(233782/239047)
"A film sztárfőszereplője Lee Dong Wook, aki már rutinos sorozatszinész.
Eddig mindig borongós volt az arca, olyan depressziósnak kinéz. "

Kár, hogy dögunalom a játéka... a "borongós" karaktert olyan fantasztikusan hozta a Goblin Kaszásaként... persze ott azért a humor is társult a borongás mellé... feledhetetlen volt ott az alakítása....

Bár tudom, hogy te a Goblint eleve nem szeretted....
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 19:33:16 8/10 Előzmény Illiona
(233781/239047)
Egyébként a Horse Doctor-ban is nagyon hasonló a karaktere... ott egy életvidám vki, aki nehézségeket is humorral, mosollyal fogadja és oldja meg....

hmmm, a rendező lehet, hogy (veled ellentétben) emlékezett a Horse Doctor-ban nyújtott játékára... és ezért kapta meg itt ez a szerepet?:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 19:23:58 8/10 Előzmény Illiona
(233780/239047)
Cho Seung-Woo

Háttttttttt, kapaszkodj!:))))))))))

Pedig játszott történelmiben, ráadásul főszerepet a Horse Doctor-ban, ahol királyi orvos lett lódoktorból....
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 19:17:45 8/10 Előzmény edimir
(233779/239047)
OFF
Mr Sunshine

Most várhatunk egy hetet a folytatásra.:(

Mondjuk, aki annyira el akar utazni, ennyi előkészületet tesz... az tuti, hogy marad!:))))

De azért az egy kicsit furcsa volt, hogy mindegy hova helyezik át... Szerinted mennyire örültek volna neki Japánban, a Tsuda őrmesteres lövöldözés után?

Azért az a Japán v. Sanghai, akárhogy nézzük, ez Ázsia... marad "fekete hajú" amerikainak... és így mindegyik helyen magyarázkodnia kell, hogy ő amerikai állampolgár....
Illiona 2018 aug. 06. - 19:10:18
(233778/239047)
Life
na ő az uj pártfogoltam, ha valaki még rajtam kivül nézné a sorozatot, bizony fel kellene gyürnöm, hogy megvédjem. De igy nyugodtan rajonghatok, dicsérhetem...
Cho Seung Woo
(már láttam olyan sorozatot, amiben játszott, de nem volt emlékezetes, ráadásul történelmiben el sem tudom képzelni....)
Illiona 2018 aug. 06. - 19:05:34
(233777/239047)
Life
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Life_(Korean_Drama)
Nagyon tetszik a nagyfőnök titkárnője: egy 50 körüli, talpraesett, nagy tudásu nő, akinek van humora, de amikor az kell, akkor komoly tud lenni.
Ő nevezi "görög isten"nek Lee Dong Wookot, és le is megy a sürgősségire, megnézni.
Közben eszembe jutott az edimir által feldicsért kim titkárnő. Hát ez a nő nem olyan! ez egy TITKÁRNŐ.
Illiona 2018 aug. 06. - 19:01:07
(233776/239047)
Life
már amikor az első képek megjelennek, akkor látni ezt a képet: A szöuli belváros az uj Lotte Toronnyal. Szépséges, de ugyanakkor érezzük az ürességet, az épitett környezet uralmát.
A kérdésekre, amiket a sorozat felvet, amiket az előző beirásomban felvetettem, nem hiszem megadja a választ. Ezt az eddigi általam látott vagy 500 sorozat adja a bizonyosságot, hiszen egyikben sem tették meg, egyszerűen gyávák és megalkuvók hozzá.
A film sztárfőszereplője Lee Dong Wook, aki már rutinos sorozatszinész.
Eddig mindig borongós volt az arca, olyan depressziósnak kinéz. Jó, a főnöke meghalt, de ez akkor is túlzás. Vagyis a sztárfőszereplő játáka ITT IS dögunalom. Bár a nagyfőnök titkárnője egyenesen "görög isten"nek nevezi....
Van viszont egy (számomra) ismeretlen másik szinész, 40 körüli, aki pörög, életvidám, nem fél a kihivásoktól, energikusan teszi a dolgát.
Cho Seung Woo - hiába, őt is meg kell tanulni...

Illiona 2018 aug. 06. - 18:50:27
(233775/239047)
Life
szeretem az ilyen rövid, egyértelmű cimeket.
Amelyeket nem kell kijelölni, másolás beillesztés....

Egy uj sorozat, eddig 4 részt adtak le, én most a 3.-nál tartok.
Nagyon jóóó!
Tulajdonképpen egy örök vita körül forog a sorozat.
Van egy egyetemi kórház, és vannak elkötelezett, hivatástudó, sokat dolgozó orvosai, nővérei.
Szöul közepén természetesen.
Egy nap jön a parancs, hogy 3 elit osztályt kihelyeznek vidékre, ugyanis a vidéki kórházakból elvándorolnak az orvosok, de a betegek is inkább a fővárosba mennek, mert ott szakszerűbb ellátást kapnak. Nincs-e ugyanolyan joga egy vidéki nagymamának, mint egy szüulinak?
A szöuli orvosok persze dehogy mennének az Isten háta mögé, hiszen az itteni munka lehetőség és egzisztencia is.
Hol Itt az igazság?
Persze kiderül hogy a fennkölt eszmék mögött a pénz van. De ettől megváltozik valami?
Érdekes kérdések, ugye? Megválaszolhatatlanok...
Kép: a két főszereplő Cho Seung Woo és Lee Dong Wook
Illiona 2018 aug. 06. - 16:18:23
(233774/239047)
Life on Mars

itt a záróbuli tortája.
Legalább megadták a módját.
Illiona 2018 aug. 06. - 07:53:54
(233773/239047)
Sziasztok, szép meleg napot mindenkinek!
Reggel az első dolgom az volt, hogy a koreai Box Office számait megnézzem.
"
Korean Box Office for the Weekend 2018.08.03 ~ 2018.08.05

The number one movie this week is "Along With the Gods: The Last 49 Days" (신과함께-인과 연)

Korean Box Office - Admissions for the Weekend 2018.08.03 - 2018.08.05 (www.kobis.or.kr)
# Films Release date Week-end Total
1 "Along With the Gods: The Last 49 Days" (신과함께-인과 연) 2018/08/01 3 847 951 6 194 396
2 "Mission:Impossible- Fallout" 850 922 5 495 264
3 "Hello Carbot Theater Version: The Cretaceous Period" (극장판 헬로 카봇: 백악기 시대) 2018/08/01 327 970 621 803
4 "INCREDIBLES 2" 199 170 2 889 502
5 "The Haunted House: The Secret of the Cave" (신비아파트: 금빛 도깨비와 비밀의 동굴) 2018/07/25 99 802 621 961
6 "MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN" 63 445 75 221
stb....

Az "Along With the Gods: The Last 49 Days 2" mozifilmre 3 847 951 fő vett jegyet.
Eddig ez a film minden rekordot megdöntött.
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 04:25:21 8/10
(233772/239047)
... és egy kis reggeli kávé a korán kelőknek.... egy kis különlegesség... a Glory Hotel specialitása!:))))))))))))

Induljon jól a nap, a hét!:))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 04:22:23 8/10
(233771/239047)
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 04:06:48 8/10 Előzmény edimir
(233770/239047)
OFF
Mr Sunshine - 10. rész

Szerintem megteremtette Kudo Hina a demokráciát Csoszonban... legalábbis a Glory Hotelben...

KÉP: - felirat - :))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 04:02:59 8/10 Előzmény Illiona
(233769/239047)
OFF
Mr Sunshine
Spoileresen:

Én is megnéztem... és szerintem is nagyon jó!:)))

Egyébként nem a pofonnak örült, hanem a pofont kísérő szavaknak, amiket dühében Aeshin mondott neki... hiába, szelektív a hallása... csak azt hallja meg, ami reményt ad neki!:))))))))

Én is kíváncsi vagyok, mi lesz jövő hónap 15-én!:))))))))))))

Szerinted mi volt a tarot kártyában neki aznapra... csak az 1. kártyát mutatták: Sorskerék...

Hát megkaptuk a Mr Sunshine megfejtését... nem hittem volna, hogy angol nyelvlecke lesz!:))))))

KÉP: Kyle... no komment!:)))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 00:53:58 8/10 Előzmény edimir
(233768/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Sajnos a 9. rész végére nem csak a folyó, de a hangulat is fagyottra vált... Aeshin már megismerte az Amerikába érkezett kis Yujin életét/napjait... most kíváncsi lesz élete első 9 évére is....

Choi pedig őszinte.... rabszolgák gyermeke...
Vajon mit szól hozzá a nemeskisasszony?

Ezt már csak a 10. részből tudjuk meg....

KÉP: immár szemben... az arcok komolyak... nincs mosoly.... fagyott folyó.... igazi keret...
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 00:47:05 8/10 Előzmény edimir
(233767/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Úgy tűnik, hogy Choi és Ae-shin kapcsolata egyre mélyül...

Ahogy egyre kevesebbet látjuk Hae sungot mosolyogni, annál többször derül fel most Choi arca.... a közvetlenebbé válása, az arca felélénkülése végre egy kicsit megmutat a felszabadultabb Choiból is valamit, belátunk a fegyelmezett katonatiszt rétege alá... néhol már szinte csintalan kamasz (pénzdobás a kíváncsiskodó tarkójára), zavarodott férfi (lelepleződése, hogy nem tud koreait olvasni)...
Még szokni kell ezt az új arcát...

KÉP: meghitt séta a befagyott folyón... egymás MELLETT....
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 00:29:52 8/10
(233766/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Mindenki azért maradéktalanul nem elégedett...

KÉP: Choi lefogja a Vadász fegyverét... nem engedi, hogy lelője a királyt.... Nem könnyű a Vadásznak leengedni a puskát, még 31 év után is fáj neki, hogy akkor cserbenhagyta az amerikai fogságba esett katonáit...

Mert a vállalkozásban a 2. lövész a Vadász volt...

Szövetségek tehát , de nem biztos a szövetségesek között a teljes egyetértés, int ahogy az sem, milyen irányt vesz a kapcsolatuk a közös cél elérése után...

De ezt majd meglátjuk....
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 00:23:14 8/10
(233765/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

KÉP: A megérkező király a külügyminisztert árulónak nyilvánítja... Minisztere pedig végre is hajtja rajta az ítéletet a kardjával... Choi szavai beteljesedtek... Valóban egy csoszon keze által halt meg....

Ügyes húzás, a veszélyes papírt visszajuttatta a királyhoz, ellenségéből a legnagyobb bűn elkövetőjét, azaz árulót csinált, akit más keze által szépen meg is öletett....

Lám, érdemes volt szövetkeznie a miniszterrel... mindenki megkapta, amit akart a miniszter a papírt, megszabadult japánbarát hivatalnoktársától, Choi pedig legalább 1 főt kipipálhatott a bosszúlistáján....
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 00:12:15 8/10 Előzmény edimir
(233764/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler
KÉP: megérkezik a miniszter... természetesen a házkutatás során a vázából előkerül a rejtélyes papír, ami nem más, mint a király banki letétjéről szóló iromány...
8/10
edimir 2018 aug. 06. - 00:07:58 8/10 Előzmény edimir
(233763/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

KÉP: míg a külügyminiszter kirohan a házból pisztollyal a kezében és a szolganépet trombitálja össze... addig a lövész besurran a házba... egy papírlapot rejt a vázába....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 23:51:51 8/10 Előzmény edimir
(233762/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

KÉP: ráadásul vki belődöz a házába is...
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 23:48:46 8/10 Előzmény edimir
(233761/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Úgy tűnik, a külügyminiszter számára nincs vége még a nap kellemetlen meglepetéseinek....

KÉP: este kénytelen rájönni, hogy a szeretője lelépett az aranyrúdjaival....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 23:39:43 8/10
(233760/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

KÉP: - felirat - "egy csoszon ember keze által fog meghalni"

Kicsit meghökkentő mondat. Choi eddig amerikainak vallotta magát....

és lám, mégsem vágja el a külügyminiszter torkát.....

Akkor most hogy is értsük ezt a bizonyos mondatot? Jegyezzük meg, tegyük el kicsit későbbre!
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 23:35:15 8/10
(233759/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

KÉP: Choi eljut a hordszékig, amit kardjával át is döf...

Közben elmagyarázza az egyre jobban rettegő külügyminiszternek, hogy ő kicsoda... és miért is áll éppen bosszút rajta....

Hmm, most muszáj kicsit gonoszkodnom.... (elnézést, ha vki galamblelkűbb nálam), de természetesen a külügyminiszternek 31 év távlatából is világosan felidéződik Choi anyjának képe, ahogy szemet vetett rá... Mintha bizony ez a vén kujon az elmúlt 31 évben nem lett volna számtalan szolganővel ilyen kapcsolatban, biztos, hogy visszaélt a helyzettel, kényszerített nőket az ágyába... most ugyan van egy fiatal szeretője, de nem hiszem, hogy ez számít, ha bárkit megkíván...
hogy Choi anyja mit tett? Azt ő nem látta, csak hallgatott róla anno, ha egyáltalán elmesélték neki... Nem hiszem, hogy megrázta volna az eset... a rabszolga az csak rabszolga....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 23:21:29 8/10
(233758/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Ezúttal változik a forgatókönyv... Choi leszáll a lováról....

KÉP: a külügyminiszter felé haladtában igyekeznek a csoszon katonák megállítani... persze sikertelenül...

Hmm, természetesen Choi kapitány ezt is megengedheti magának a nyílt utcán....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 23:17:56 8/10
(233757/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

S mintha az élet ismételni magát...

KÉP: a külügyminiszter hordszékén, Choi a lován ülve találkozik ismét

Hm, vajon most is átugratja?

A rémült hordszékvivők mindenesetre elfutnak....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 22:55:32 8/10
(233756/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

A Choi által annyira gyűlölt csoszoni külügyminiszter (Choi anyja utáni koslatása indította el a családjuk tragédiáját) szénája meglehetősen rosszul áll...

Kiderült, hogy egykori embere, akivel legutóbb egy kínos és megalázó incidensbe (kioktató sértő szavaira az kesztyűjével képen vágta) került... bizony fontos ember lett... mégpedig a japán miniszterelnök "jobbkeze."

A sértet büszkeségét lenyelve próbálja behízelegni magát egykori emberénél, Lee Wan-Ik nél....

Megalázkodás, nyelvcsapások ezerrel...

KÉP: még térdre is borul Lee Wan-Ik előtt..

De az kineveti...
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 22:39:53 8/10
(233755/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Tényleg furcsa hely ez a változó Csoszon... olyan embereket is egy asztalhoz ültet, akiknek elvileg nem sok közük, nemhogy közös ügyük lehetne...

KÉP: Choi és a Vadász

Hmmm, vajon miért van rá Choinak szüksége? S vajon miért hallgatja meg az ajánlatot egyáltalán a vadász?
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 22:35:23 8/10
(233754/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Úgy tűnik egyik legmegbízhatóbb és legsokoldalúbb segítői Choinak a zálogházasok lesznek...
az egykori könyörületes szívű rabszolgavadászok szívesen segítenek a miniszter mozgásának megfigyelésében... és ne feledjük, ők őrzik Choi számára a király banki letétjéről szóló papírt....

KÉP: épp egyikük "jelent" Choinak....

Ha belegondolunk, akkor egy csoszoni miniszterről egy amerikai tisztnek.... de már lassan úgy összekuszálódnak ezek a kapcsolatok, oldalak, identitások, hogy csak kapkodjuk a fejünk....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 22:26:37 8/10 Előzmény edimir
(233753/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

KÉP: Kudo Hina régi ajánlatával él.. iszik vele egy pohárkával...

jó ürügy, hogy kicsit szimatoljon körülötte... De a nő ügyesen kibújik, nincs a kormányzattal kapcsolatban... ő japán állampolgár a volt férje révén... stb....

A tanács a tolmáccsal kapcsolatban is csak apró baráti szolgálat volt a részéről....

Itt nem megy semmire egyelőre...
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 22:05:53 8/10 Előzmény edimir
(233752/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Maradt néhány elvarratlan szálunk... Choi is tervez vmi nagyszabásút, amihez kellenének segítők....
Most következzenek ezek...

A miniszterben nem maradnak hatástalanok Choi szavai a tolmács szándékos félrefordításáról....

KÉP: a tolmácsnak nincs kegyelem, a miniszter személyesen vágja le, miután a tolmácsot beismerésre kényszerítette....

De talán még jól jöhet a miniszter Choinak....
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 21:58:15 8/10 Előzmény Illiona
(233751/239047)
Life on Mars

Binky a 2. rész fordításánál tart... Én jövő hétre tervezem, hogy megnézem a nekem még hátralévő utolsó részeket... Ma éjjel/hajnalban a Mr Sunshine 10-et terveztem be...

Ha meg tudsz várni, akkor két Sunshine közötti 1 hét szünetben jöhet egy másik égitest... a Mars!:))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 21:51:07 8/10 Előzmény edimir
(233750/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

A tulaj újabb italt hoz a 3 "barátnak", akik élénken tiktakoznak a barát szó ellen...
Kapcsolatukat magyarázandó Hee sung egy különös (kicsit tréfás, de valahol roppant találó) módon írja le... Egy amerikai csoszoni (Choi)... egy japán csoszoni (Dong Mae).... s mert csoszoni csoszonit mégsem mondhat, hát saját jellemzéséhez ironikusan a "jóképű" csoszonit használja....

Majd Dong Mae fiatal sántát keresésére... látványosan biceg ki...

KÉP: - felirat - S miután Dong Mae megjegyzi, hogy a másik láb... azaz nem jó lábra sántít...
Hee sung folytatja a sántítást, de most már a megfelelő lábra....
(Ae-shin, egy puszit megérdemelne ez a barát!)
8/10
edimir 2018 aug. 05. - 21:34:33 8/10 Előzmény edimir
(233749/239047)
OFF

Mr Sunshine - 9. rész
Spoiler

Már örülünk a kettő közötti békességnek... amikor...
KÉP: megérkezik Choi kapitány is... Dong Mae amolyan szíves invitálásként kirúg a lábával neki egy széket az asztaluknál....

Hee sung éppen nem örül túlságosan, hiszen legutóbbi találkozásukkor Choi bosszúval fenyegette a családját, még élénken emlékszik annak keserűen vádló szavaira....

Dong Mae kíváncsi a másik kettő közötti feszültség okára, de Choi ügyesen tereli át a szót a Dong Mae által keresett sántító emberre... mert, hogy látott ilyet...

Erre igazán Hee sung kapja fel a fejét.... bevillan a biliárdozás közben sántító Ae-shin képe...
Dong Mae is kíváncsi, bár ő tudja, hogy ki is az a bizonyos sánta, de arra kíváncsi, vajon kit is nevez meg Choi?

Lee Wan-Ik-ot... Dong Mae kíváncsisága kihuny... közismert Lee Wan-Ik sántasága, régi ügy...
Annál jobb alkalom Choinak, hogy ráterelje a szót.

Meglepetésére Dong Mae közli, hogy Lee Wan-Ik-kel megromlott a kapcsolata.
Különben is, az általa keresett sánta fiatal ember, nem idős.

Ettől Hee sung lesz aggodalmas, még inkább igazolódni látja a gyanúját.... ( kisméretű öltöny, fiatal, sánta... kezdi összerakni az információkat)

Illiona 2018 aug. 05. - 21:21:31
(233748/239047)
Mr Sunshine
Spoilermentesen:
én már megnéztem a 10.et is, felirattal, nagyon jó, mindösszesen az a jelenet, amikor Dong Mae és a Kisasszony összevitatkozik.
És bár a kisasszony fölényesen győz a szócsatában, de azért mégiscsak a fiú oldalán van a nyereség.
Részben mert tudatlanul a kisasszony kötelezettséget vállalt valamire, amiről azt sem tudja hogy mi, részben pedig pofon ütötte a srácot.
Ez pedig egy nagy kihivás!
Dong Mae pedig először a sorozatban mosolyog, ugy ahogy gyerekkorától sosem: meg is lepődik az embere!
Mi tudjuk hogy miért (a kisasszony nagyon nem tudja... nem is értem, nem néz dorámákat?)
Ugye egy bandafőnököt egyetlen esetben pofozhat fel nő: abban az esetben, ha az ő nője!!!! (lesz?)
Ezt egyébként egy kinai sorozatban láttam...