Illiona 2021 dec. 21. - 22:38:34 Előzmény Ljerk
(238997/239047)
Sziasztok! Hol van mindenki? Filmet néz?

elkezdtem letölteni ezt a sorozatot, majd beszámolok róla, milyen.
Az AvistaZról több százan letöltötték az angol feliratot, talán nem véletlenül.
Igy első látásra érdekesnek tünik
10/10
Ljerk 2021 dec. 18. - 00:47:28 10/10
(238996/239047)
Yae on Sakura - beköszönt az ősz a szamuráj nagyúr kertjében is
10/10
Ljerk 2021 dec. 17. - 22:33:35 10/10
(238995/239047)
Yae no Sakura - abban az időszakban játszódik Japánban, mint az Acu hercegnő. Izgalom csak néhány részben van, de szép betekintést ad a főszereplőnő életén keresztül több korszakba és eseménybe.
Illiona 2021 dec. 12. - 12:36:53
(238994/239047)
Tomiris avagy Legend of Tomiris

már többször is irtam erről a ragyogó filmről, akkoriban amikor megjelent, illetve amikor a felirat elkészült. Most aki nem tud letölteni annak december 30-án este 9 órakor az M5 csatornán látható lesz.
Akinek van tv-je, illetve abban adás, az vésse be a naptárába, nehogy elfelejtse.
Én most emiatt a beirás miatt rákattintottam, (videa) és csak hallgatom, eredeti nyelven, olyan ez az eredeti nyelv, mint valami lélekcukorka.
10/10
Ljerk 2021 dec. 09. - 05:19:15 10/10 Előzmény Illiona
(238993/239047)
Örülök, hogy tetszettek - én is azért szerettem meg őket, mert más a világlátás, másrészt nem terhelődik le az ember érzelmileg annyira... :)

Ugye Gou. mint az első hivatalos Tokugawa sógun feleség hozza létre az Ooku-t (a sógun asszonyainak lakhelyét), aztán Acu hercegnő - az egyik utolsó Tokugawa sógun feleség zárja be.

Arról a korszakról is sok taiga készült, de mondjuk fél fokkal kevésbé jók.
Illiona 2021 dec. 08. - 15:18:14
(238992/239047)
Sziasztok!
egy hónapja, hogy nem tudtam belépni, végül irtam a PORTnak, és egyszer csak rápróbáltam, és simán sikerült is.
Ezt csak azért irom, hogyha valaki szintén nem tudna belépni, van erre jó példa...
Ljerknek:
megnéztem mind a 3 tajgát, amit ajánlottál, nagyon jó, érdekes és tanulságos volt. Igazi felüdülés.
Nagyon tetszettek a sorozatrészek utáni pár perces bemutatók az egykori csaták és kastélyok mai helyszinéről. Sőt hogy melyik megállótól hány percre található :)
azért fájdalmas volt az a sok épitészetileg csodás kastély, amiket simán leégettek a háborúk során. Az oké, hogy eleve fából csinálták, és nem a jövő nemzedékeknek a jövőben, de akkor is.
10/10
Ljerk 2021 nov. 11. - 20:09:21 10/10
(238991/239047)
Érdekes emlékfolyamban volt részem. A YouTube -on most találkoztam először egy annak idején (1975) 18 éves japán gitáros/énekesnő albumával, ami nagyon megfogott ( https://www.youtube.com/watch?v=hboXXVfj24M ). E nosztalgikus stílus hatására eszembe jutott az "Answer Me 1988" koreai sorozat amely az ifjúság édes-szomorkás elmúlásáról szól, el is kezdtem nézni, ahol a főszereplőnő a 27 évvel ezelőtti múltra emlékezik - 1988 környékéről. Mit ad isten a Neoton Família Korea című száma is hallatszik egy rövid ideig..., nekik is ott van az emlékeik közt :)
Illiona 2021 okt. 24. - 20:22:11
(238990/239047)
Szia!
Igen, a Zöld sárkány gyermekei nagyszerű kinai-magyar mozifilm volt az , amit ajánlottam egy másik oldalon. Örülök hogy tetszett.

A mult hétvégén éppen Szakire javaslatára jártam Grabensiában, ez egy pici faluban, Garábon található buddhista szentély, amit egy kinai - magyar házaspár tart fenn.
Itt hallottam egy történetet, ami a kinai Bazsarózsa története, ez a kinai tulajdonosnő kedvenc története.
https://hu.tutkrabov.net/articles/bazsarozsa-szimboluma-klnaban.html
https://hun.koshachek.com/articles/kina-nemzeti-viraga-tipikus-kinai-viragok.html

A magyar férfi kedvence viszont egy könyv, a James Hilton Kék Hold völgye. Ez a könyv magyarul, és angolul ott is volt a szálláson. Sajnos hiába ez egy egyestés és éjszakás könyv, de fény miatt nem tudtam elolvasni (talán 170 oldal) megrendeltem, csak antikváriumban kapható, ezen a héten hozza a posta.
A könyv 1933-ban iródott, és 1973-ban készitettek belőle egy nagyon rossz filmet, de ennek ellenére meg kell nézni, a videán fenn van, szinkronizálva. Nem tetszik hogy holivúdban készitették, hogy musical elemeket is tartalmaz. De csúcs szereplők vannak benne, és maga a téma nagyon érdekes, sok kérdést vet fel.
Az édenkert és annak megtalálása nagyon érdekes felvetés, ahol nincs betegség, nincs öregség, béke és boldogság honol, elhozza-e a boldogságot? 5 fő megmenekül egy repülőgép szerencsétlenség túlélőjeként, a Tibet magas hegyei között, hóviharban. 5 különböző ember, megannyi indittatás.
Nézzétek meg, és várom ki mit is gondol minderről.

itt egy leirás: (Antikvárium.hu)
"Titokzatos tibeti pilóta eltérít egy repülőgépet, és leszáll vele valahol egy ismeretlen, hóborította síkságon. A repülőgép utasai - nők, férfiak, angolok, amerikaiak - végül egy kolostorba kerülnek, civilizált körülmények közé, távol a háború felé rohanó világ eseményeitől.
Csak fokozatosan derül ki, hogy elrablásukat megtervezték, s az is, hogy a kolostor lakói szinte az időn kívül élnek, s arra készülnek, hogy a pusztulás után újra közkinccsé tegyék az emberiség örök értékeit, segítsenek a világ átrendezésében. Az utasok vérmérséklete azonban különböző. Van, aki megérti a tervet, s jól érzi magát távol a zűrzavaroktól, de van, aki börtönnek érzi a holdsütötte völgy békéjét, s menekülni akar. Ezektől az emberektől, jellemük kibontakozásáról, szerelmükről, kalandjaikról szól James Hilton szomorkás hangulatú regénye. "

és egy wikipédiás oldal:
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_K%C3%A9k_Hold_v%C3%B6lgye_(film)
Mennyei Harmónia 2021 okt. 21. - 20:16:28
(238989/239047)
Kedves Illiona! Köszönöm, végül megtaláltam a filmet, amelyet egyszer említettél - bár nem koreaia volt, hanem magyar film. Talán emlékszel: könnyed, humoros, mégis érdekes, egy kínai és egy magyar férfi találkozása. :)
Mennyei Harmónia 2021 okt. 21. - 20:14:56 Előzmény Ljerk
(238988/239047)
Pont a napokban gondoltam az Acu hercegnő c. sorozatra. Nekem is nagyon tetszett és egyben megrendítő volt, milyen szépen vezetett végig egy korszakon.