10/10
Ljerk 2018 febr. 28. - 22:49:14 10/10 Előzmény Illiona
(232547/239047)
Az NHK a japán állami TV. Jól gondoltad, hogy hol lehet felllelni.
A címe: [NHK] Unit 731 - Elite Doctors and Human Experimentation - 720p HDTV x264 AAC - MVGroup - Documentary

Igazából nem akarom jelen pillanat megnézni - elég volt az Eyes of Dawnban az errõl szóló jelenetek, meg az 5 perces részlet a (doku)-horrorból.
Illiona 2018 febr. 28. - 21:16:10
(232546/239047)
Cross 9-10

Sokat gondolkodtam azon, hogy mit is lehetne tenni ez a szervkereskedelem ellen.
Mert hiába dolgoznak rajta a nyomozók, mindig lesznek akik meg tudják fizetni, és lesznek akiknek nincs lelkiismeretük ezt (mármint a szerveket) begyüjteni.
És mindig lesznek elesettek, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak, akár a szegénységük folytán.
Koreában is biztosan van ilyen, de tudom hogy Thaiföldön, meg a többi távol-keleti fejletlenebb országban nagyon is divatos "szakma" ez.
Talán akkor fog ez eltünni, ha már a szerveket tudják a rendes sejtekbõl elõállitani mesterségesen.

De addig marad ez, jó témát adva a sorozatok készitõinek.
De a mozifilmeknek is, hiszen a kinai Paradox cimû 2017-es mozifilm is ezen téma kürül forog,
Annak idején, amikor megnéztem, irtam itt róla részletesen.

Kép: a 2 fõszereplõ a sorozat bemutatása elõtti sajtófotózáson.
Illiona 2018 febr. 28. - 21:05:43
(232545/239047)
Cross 9-10

Továbbra is maradt az izgalom, bár mindenképp ezt beárnyékolja a Koreában most felmerült botrány.
Mert nem tudom, hogy ezt a két rész elõtte leforgatták-e, vagy most forgatták, vagy ujrairták, és ujraforgatták.
Végül is már-még 6 epizód van hátra.
A mai (tegnapi) részben az egyik fõszereplõ, Cho Jae Hyun, aki érintett a botrányban, itt a sorozatban fegyelmi tárgyalás alanyaként, majd elmarasztaló itélet elszenvedõjeként, hogy halmozzuk, hogy BIZTOS be kelljen fejeznie e filmbéli küldetését, egy valamilyen daganat súlyosbodásaként is kiírásra kerülhet.
De akkor ki fog maradni? a fiatal, tehetséges, jóindulatú de bosszúszomjas sebész egyedül????

Vannak tehetséges mellékszereplõk, pl. Tal Tal, aki elég vértelen volt eddig, most a 10.ben mutatott némi színt.
A kórház igazgatójának fiaként nehéz helyzetben volt, hiszen meg kellett felelni a papa elvárásainak, ami a legjobb, legtehetségesebb, legkarrieristább sebész tulajdonságaival, de szerette volna a másik vezetõ lányát is, gyöngéden, titokban, és megvoltak a maga elképzelései a tisztességrõl, az orvosi hivatásról, az elõrejutás munka általi lehetõségérõl.
Eddig ugy élt a papa árnyékában, mint egy robot. (Tal Talként megszokhattuk azt a szenvtelen arckifejezést ) :))))

De most a 10 epizódban épp a versenytárs felbukkanása ürügyén (munkában és szerelemben is) végül kiállt önmagáért, és megmondta az apjának, hogy szégyelli õt.

(Na gondoltam, ez is mehet a halála után a "gyermeki engedetlenség poklába" magyarázkodni :)))) )

Kép KIm JI Han munka közben
hanguktaekwondoo 2018 febr. 28. - 17:34:37
(232544/239047)
Azon töprengek, mi lesz azokkal, akiket nem SZEXUÁLISAN tett magáévá egy -egy aktusozó zseni.
rettenetes, hogy milyen KÖNNYEN kiölik az empátiát az emberbõl
való igaz..
:-)
Illiona 2018 febr. 28. - 11:53:52
(232543/239047)
itt egy következõ:
Sun Woo Jae mindent tagad. De ugye hiába, mert a neve már besározódott.

https://www.hancinema.net/sun-woo-jae-duk-denies-allegations-of-sexual-assault-115991.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Illiona 2018 febr. 28. - 11:49:32
(232542/239047)
Folytatódik a szexuális zaklatással megvádolt szinészek vesszõfutása:

Itt a tegnap már emlitett Oh Dal Soo tagadja vádakat. De egy szinhésznõ?????(nek nevezné magát) nyilatkozott, hogy valamikor régen elhivta egy motelszobába, ahová õ ugy ment oda, hogy kérdezni akart csak valamit(??????), de elfutott mikor a szinész kezdeményezett.
Ez akkora mûbalhé, lehet rajta csámcsogni!!!
Ez az Oh Dal Soo nekem annyira ellenszenves, nem birom a filmeben sem látni, ( igy majd nem is kell,) de ez nagyon nagy szegénységi bizonyitvány a nõkrõl is.

Részben elmaszatolja azokat a tényeket, akiket TÉNYLEG szexuálisan megerõszakolnak. Igy már nem is lehet, hogy együttérezzünk velük, hiszen az empátia igy nincs többé!

https://www.hancinema.net/lily-s-take-oh-dal-soo-formally-leaves-my-mister-116000.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
hanguktaekwondoo 2018 febr. 28. - 01:13:10
(232541/239047)
Singer erõsen hízásra hajlamos, nõies testalkattal kellette magát.
Minden volt, csak nem súlytalan –konkrétan vonszolta magát :-))
Remek látni kedves Iliona az igényszintet és a mélybõl feltörõ, mindennapokba sikeresen átplántált masszív vágyakat.

szédíts, kábíts, tiporj, uralj,
manipulálj.

Hát :-)
és még azt sem mondhatnám, hogy unikum vagy e kérdésben.
Sajnos, ma az az unikum, akit az ilyesmi hidegen hagy.

És tudod, miért hagyja hidegen mindez a konkrét személyt?
Mert
t u d a t o s.. :-)

mellesleg ez a kölyök énekelni sem tud
Illiona 2018 febr. 28. - 00:23:56 Előzmény micike_MSc
(232540/239047)
Itt van egy videó, amin a kinai Hua Chenyu énekel, a most szombati mûsorban elhangzó dal.
(maga a dal 1,30 mpnél kezdõdik)
https://www.youtube.com/watch?v=WyGAgbvRzAQ

Nekem kifejezetten tetszik ez a Singer.
Már az elején ugy éreztem, nagyon hasonlit a METHOD Singerjéhez. :))))

Ugyanolyan elõször is külsõleg. Vékony, sulytalan, hanyag öltözködés.
De a tekintete is ugyanolyan: Vagány, másokkal nem aggódó, félelmet hirbõl sem ismerõ.
Benne van a mozdulataiban: enyém a világ - és lám! tényleg az övé.
Manipulativ: látszik hogy a tudatosságát soha egyetlen pillanatra sem ereszti el, pedig látszólag annyira lezser!

Egyszóval: Jó a srác!
Illiona 2018 febr. 27. - 20:33:34
(232539/239047)
viszont tegnap hétfõ volt, és teljesen elfelejtettem a Box Office oldalt.
Nem is reklamáltatok!
Mentségemre legyen mondva, hogy igazán nehéz nap volt a tegnapi, munka szempontjából.

https://www.hancinema.net/hancinema-s-box-office-review-2018-02-23--2018-02-25-115930.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Végül is csak a Golden Slumber az érdekes, annak volt igazi jó nézettsége, és elég izgalmas a trailer is.
Illiona 2018 febr. 27. - 20:27:16
(232538/239047)
és itt a harmadik: õ viszont soha nem tartozott a kedvenceim közé, nem is hiszem, hogy valaha is pozitiv karaktert alakitott, õ is visszaélt a hatalmával.

na, ezt azért már nem értem????

https://www.hancinema.net/lily-s-take-oh-dal-soo-denies-the-sexual-harassment-accusations-115950.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Mostmár jó lenne, ha a koreai szinésznõk is vállalnának arcot, hadd lássuk!
(persze nem érdekel, csak poénból irtam)
Illiona 2018 febr. 27. - 20:22:06
(232537/239047)
Több ismert szinész neve is elhangzott a mostani koreai erõszak-feltárási hullámban.

Tegnap már irtam a Cross Fõszereplõjérõl, és itt egy mára is:
Cho Il Hwa, számomra ugyan közömbös volt, de tudom hogy sokan viszont rajongtak érte.
...
https://www.hancinema.net/choi-il-hwa-admits-to-sexual-harassment-115936.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Ugye korábban mig edimir is velünk volt, arról beszélgettünk, hogy mi lesz ha ez a sok sztárocska beleöregszik a középkorú szerepekbe!
Ha sokan akarnak fiatalos szerepet alakitani, mig mások elfogadják a koruk kihivását.

Hát EZ!!!!
Egyszerûen kiüritik nekik a helyet!
https://www.hancinema.net/choi-il-hwa-admits-to-sexual-harassment-115936.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Illiona 2018 febr. 27. - 17:00:58
(232536/239047)
egy kis Korea: 30 év börtönt kérnek Park Geun Hye volt elnökasszonyra, talán márciusban illetve áprilisban meglesz az itélet.
A volt elnökasszony már nem is vesz részt a meghallgatásokon, nem birja !!!???

A barátnõjének már megvan az itélet, 20 évet kapott!

Elõtte talán egy hónapja még arról is cikkeztek, hogy talán életfogytiglanit kaphat, hát majd meglátjuk!
http://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2018/02/251_244835.html

http://hvg.hu/vilag/20180227_Harminc_ev_bortont_is_kaphat_DelKorea_volt_elnoke_korrupcioert
Illiona 2018 febr. 27. - 12:35:02
(232535/239047)
I Can Speak
helyesen.
Illiona 2018 febr. 27. - 12:20:41
(232534/239047)
A I Can Speek cimû mozifilm felkerült az Avistára - egyenlõre angol nélkül.

Nagy siker volt Koreában, nagy nézettséggel ment, és többen is nagyon vártuk, hogy megnézhessük.
Nem is nagy fájl, vagyis a helyszükében szenvedõknek is kedvezõ.
Illiona 2018 febr. 26. - 20:09:45
(232533/239047)
Grand Prince 0.

Azért a tollkabátok sem tradicionális viselet!!
Illiona 2018 febr. 26. - 19:43:46
(232532/239047)
Grand Prince 0.

most ha két elõzetest adnak le, akkor két nullát kell egymás mellé irnom?
Csak kérdezem?
Illiona 2018 febr. 26. - 19:41:37
(232531/239047)
A Grand Prince a hétvégén fog indulni, de már feltettek az Avistára egy nulladik részt.
Itt tulajdonképpen egy csomó forgatási jelenetet láthatunk, általában humorosan tálalva.

Itt Woljának ragasztanak éppen szakállat, amit utána hajszáritóval rögzitenek....
Illiona 2018 febr. 26. - 19:35:49
(232530/239047)
Sziasztok!
Hol van mindenki?
Filmet néz?

Ma volt a 9. rész a Cross cimû soriból, de rossz hirek jöttek felõle.
Az egyik fõszereplõ, Cha Jae Hyun bejelentette, hogy visszavonul a szinészettõl, meg bocsánatot kért, meg stb.
Biztosan olvastátok mindannyian, hiszen ezzel volt tele a net.
Emiatt kiirják a karakterét a sorozatból!!!??? nem is értem hogy miért?
Oké, akkor játsszon negativ figurát!

Itt a Cross cimû sorozatban egy nagyon odaadó orvost alakitott.
De a Syndrome cimû soriban szintugy.
Az már az én gondolatom volt, mint ahogy a Syndromaban, itt is ki fog a kétarcúsága derülni
Hogy a szervkereskedelemben is része van...
Igy leültetni egy jó sorozatot! nem is tudom, hogy nézzem-e ezután.
https://www.hancinema.net/cho-jae-hyun-leaves-cross-115906.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Kép: a fõszereplõ, aki már nem is az....
Illiona 2018 febr. 25. - 18:29:47
(232529/239047)
Misty 8

Viszont legnagyobb sajnálatomra a 4. epizódben meggyilkolt Kevin Lee a 7. ben 3 mp-re szerepelt, a a 8.-ban pedig egyetlen egy pillanatra sem.

Viszont itt egy fotó róla: Go Joon
Illiona 2018 febr. 25. - 17:46:56
(232528/239047)
Misty7-8

Mint már irtam, Im Tae Kyung is feltünik ebben a filmsorozatban.
Hát ez is egy szakma, ezt még gyakorolni kell, elég nehézkesen mozog a vásznon, de ennyi belefér: végül is a szerepe szerint 19 év börtön után jött ki.

Egyenlõre nem tudjuk a kilétét, de annyi már bizonyos, hogy anno még diákként történt az a gyilkosság, ami miatt ült.
Akkor ott volt jelen a fõszereplõnõ is, kicsit véres ruhában, majd a fiú elzavarta onnan, és ezután lecsukták.

Azóta is ezen gondolkodom, hogy talán azt a gyilkosságot nem is a fiú követte el, csak magára vállalta:
Hogy valaki esetleg erõszakoskodott volna a lánnyal, aki ezért leütötte?
Ez persze csak az én fantáziám, majd meglátjuk.
Illiona 2018 febr. 25. - 17:35:13
(232527/239047)
Misty

Akkor pár mondat Kevin Lee feleségérõl.
Nagyon jó a szinésznõ, A pasztás fiú felesége egyébként civilben.
A szerep amit játszik nagyon jó alkalmat ad neki, hogy megmutathassa a képességeit, eddig a karakter 3 különbözõ, ellentétes arcát mutatta meg.

Volt elõször a nagymenõ golfjátékos felesége, a kicsit naiv, csupa lelkesedés feleség, olyan édes, aranyos, akit azért semmiképp nem kell komolyan venni.
Azután meghal a férje, és kiderül hogy terhes.
Akkor normális, aggódó, segétséget kérõ nõ, aki gyászol, viisza akar térni Amerikába, hogy ott nevelhesse fel a gyermekét.
De õ a férje által nem kivántan terhes!!!
A férje halála után 1-2 héttel valamit kapisgálni kezd, hogy talán volt valami a férje, és a fõszereplõnõ között.
Erre gondol valamit? és elkezdi behizelegni magát a fõszereplõnõ ügyvéd férjének: hizeleg, odahajol közel hozzá, eljátsza a gyenge nõt, rosszulétet szinlel, hogy kórházba elvigye, megjelenik találkozókon. Ugy viselkedik, mint egy kokott!!!! Hogy majd igy áll bosszút, hogy elszereti a férjet???? Terhesen????
A mai 8. epizódban, amikor a liftben kifakad idegenekre, akik róla és a férjérõl pletykáltak, egy pillanatra ugy éreztem, ez a kirohanás õszinte: de vajon tényleg õszinte volt-e:
És egy ilyen nõ megérdemli-e hogy gyereke legyen? és milyen gyereke lesz egy ilyen anyának?

Végül megkeresi a fõszereplõnõt, és elvárja, hogy kérjen tõle bocsánatot! De a föszereplõnõ egyáltalán nem akar (hiszen jelen állás szerint nincs is miért)
Erre elmegy a rendõrségre, hogy bevádolja, õ találkozott a férjével legutoljára.
Pont akkor, amikor az tényfeltáró riportot adott le a tv-ben egy nagyvállaltról.
Pont aznap, amikor jóváhagytás a kinevezését a Kék Ház szóvivõjének!
Illiona 2018 febr. 25. - 17:15:29
(232526/239047)
Misty 7-8

Uh! továbbra is nagyon izgalmas!
Rengeteg minden kiderült ebben a két részben, sok embernek megláthattuk a másik arcát is, de a kérdésünkhöz nem jutottunk közelebb:

ki ölte meg Kevint?

Még az összes lehetséges gyilkosjelölt ott van, és a fõszereplõnõnk nyakán is szorul a hurok!
Az ország fõhatalmasságai is akarják hogy börtönbe menjen, hiába a férje háttere, de riporterként beléjük mart rendesen, igy akarják megsemmisiteni.
A férje továbbra sem hisz neki, csak mellette akar lenni - olyan semmilyen az a pasi, engem mindenképpen idegesit, persze tudjuk, hogy Koreában ez igy kivánatos!?
Illiona 2018 febr. 25. - 17:08:48
(232525/239047)
Ki az az NHK?
És itt az Avistára gondolsz?
valami közelebbi?
Illiona 2018 febr. 25. - 17:07:37
(232524/239047)
Szia! én nem nézek tv-t évek óta, igy nem néztem meg egyetlen dijátadást sem.
Sajnálom.
10/10
Ljerk 2018 febr. 24. - 18:46:54 10/10
(232523/239047)
Még nem néztem meg, de a szokott helyen megjelent az NHK dokufilmje (1990) a japánok mandzsúriai "járványügyi és víztisztító" egységérõl.

Ennek az egységnek a "mûködését" ismerhetjük az Eyes of Dawn (1992) elejérõl.

Az, hogy kénytelenek voltak a japánok ezt elkészíteni - szembenézve a múltjukkal, a 1988-as Men Behind the Sun hong-kongi - kínai film világbotránya okozta. Belenéztem a YouTube-on 5 percig, de nem ajánlom annak, aki aludni is szeretne az idén.
ferenc12 2018 febr. 24. - 14:27:42
(232522/239047)
Milyen sapkát viseltek a koreai dij átadó lányok?A hozzászólásom félbeszakadt.
offtopic
ferenc12 2018 febr. 24. - 14:24:52
(232521/239047)
Nagyon sok koreai filmet,soroz
offtopic
ferenc12 2018 febr. 24. - 14:23:31
(232520/239047)
Nagyon sok korei filmet,sorozatot láttam,de olyan sapkákkal,amilyet az olimpián a
Illiona 2018 febr. 24. - 10:03:39
(232519/239047)
és egy fotó a régmultból: egy magyar gyár arhív fotója:

Csepel Autógyár...

Vajon a feliraton mi az, ami nem látszik?
Illiona 2018 febr. 24. - 09:47:53
(232518/239047)
Misty

Van egy fotó, egy sajtófotózásról, ahol a fõszereplõk mellett ott van az egyik kis mellékszereplõ is. Lehet hogy azért, mert késõbb nagyobb szerepet kap?
A hiradó fõszerkesztõjérõl van szó, aki ugyan teszi a dolgát, de emberileg nagyon szint alatti, õ az, aki udvarol a fiatal bemondónõnek, (nem udvarol, hanem teszi amit ilyenkor szoktak, a nõ meg engedi, sõt talán élvezi is, (ráér 20 év mulva feljelentést tenni :(((( ), csak az erre megfelelõ szavakat kimoderálják) .

Szóval, ha egyszer csak ráébred hogy kedvenc kis játékát lenyúlta egy menõ golfjátékos, amennyire alacsony szinvonalú érzelmileg a pasi, simán lehetett õ is egy gyilkos!!

Kép: a fõszerkesztõ
Illiona 2018 febr. 23. - 18:46:24
(232517/239047)
Sziasztok! Hol van mindenki? Filmet néz?

Itt a második OST a Misty cimû sorozatból, ez is ugyanolyan dallamos, mint az elsõ.
https://www.youtube.com/watch?v=Efw_ac5iK5E

Én már túl vagyok a 7. epizódon, de sok mindent nem értettem, vagyis megvárom a holnapi feliratot.
De a meggyilkolt volt szeretõ ma már csak mindössze 3, azaz 3 másodpercig volt látható, már az özvegye sem emlékszik rá, inkább ráhajt a barátnõje férjére, szegény nem tudja, hogy az annyira tehetetlen....
Kép: Go Joon
Illiona 2018 febr. 22. - 19:25:14
(232516/239047)
Misty
Nem tudom forditja-e valaki, én nem tudok róla.
De a googlees felirat is elég jó, kb 95 %-os.
Én mindig 2 x nézem, elõször aznap délután azonnal, és másnap felirattal.
Hibái ellenére is az egyik legjobb sorozatnak tartom, amibe beszámitom az utolsó 15 év filmsorozatait.
De még ne kiabáljuk el, lehet hogy késõbb olyan fordulat lesz, ami elrontja, vagy egyszerûen leül.

A történet nem túl bonyolult: egy nõ találkozik régi szerelmével, egy üres házasság közepette.
a 4. epizódban meghal ez a volt szeretõ, és kb 6 gyilkos jelölt van, azzal együtt hogy akár öngyilkos is lehetett.
És szépen fejtõdik ki a az hogy mi is történt, az utolsó éjszaka eseményeibõl mindig csak 10 percet láthatunk.
Akik összevárják, jobban járnak, hisz õk maratont tartva egybõl végignézhetik, de van ebben is némi izgalom, hogy egy hetet várni kell a folytatásra.
Az alacsony vérnyomásban szenvedõknek biztosan gyógyszer, az orvos is akár felirhatja!!!

Kép: Go Joon, aki a volt szeretõt alakitja. Sajnos õt már csak pici jelenetekben láthatjuk.
Illiona 2018 febr. 22. - 19:11:39
(232515/239047)
Nekem pedig tetszik ez a fiatal fiú!

Szerintem nagyon vagány dolog, hogy 20 évesen kiáll a Föld egyik legnagyobb tv mûsorában, és ott bemutatja magát.
Egyuttal görbe tükröt is tart, hiszen megszólal a rep, a tardicionális kinai zene, a Pekingi Opera, a zongorajáték.
Több müfaj keveredik, és olyan igazi polgárpukkasztó, ahogy elõadja.
Semmiképp nem olyan mint a polgárbarát Dimash.
Mindkettõ olyan szeretnivaló.
https://www.youtube.com/watch?v=WyZ4Wl14Guc
Egyébként a mûsorban az 1-2-3 dalát én sem szerettem, szerintem meg kellett érnie ehhez a 4. és 5. dalhoz!
Illiona 2018 febr. 22. - 19:03:34
(232514/239047)
Hár ezt a Farkastotemet, amit feltettél, semmiképp nem kell megnézni.
BRRRRRR
van egy jó kinai-francia film, WOLF TOTEM a cime, és magyar felirattal is rendelkezik, a filmet LE KELL tölteni, az 5,4 Gb-os verziót, mert ahhoz igazodik csak a felirat.
Ha megnézted, akkor egy nagy levegõvétel, és lehet kezdeni ujra. :)))))
Én nem tudom hányszor láttam eddig de biztosan többször, mint 20.

Ez egy alapmû, amit egyszerûen látni kell.

A magyar szinkronos verziót én is láttam, muszáj volt, mert anyámat is elvittem moziba, amikor ment, + még 2 barátnõmet, igy tudom, hogy egyszerûen borzasztó!
És ezek a szinkron szinészek vajon mennyit fizettek azért, hogy elbarmolhassák ezt a filmet, nem tudom, de biztos gazdag lett a filmszakma!

Kép: a filmbõl. "és mi az a szabadság" kérdi a nõ. a fõszereplõ (Csen Csenben még a lélegzet is elakadt, az öreg pedig gyorsan másra terelte a szót.)
Illiona 2018 febr. 22. - 18:50:20
(232513/239047)
Mr Sunshine
Hát a koreai filmipar eléggé szabadosan kezeli (nem "szabadon" irtam!) kezeli az életkori problémákat, szinte minden sorozatban van valaki, aki nem illik a sorba: 80 év és a végtelen közötti öregembereknek 20 éves lánya, amin én csak mosolyogni szoktam, hiszen kit is érdekel egy 10. szereplõ, hogy odaillik-e vagy sem.

De ha konkrét példát akarok irni, akkor elég az Endless Love cimû sorozatra utalni, ahol a reszketeg öregembernek volt 20-25 éves lánya ? és a szerelmespárunk között is a nõ sokkal öregebbnek nézett ki, mint a szerelme, (Misaeng, aki fiatalabbnak látszik a koránál, és a miniszerelnökné, aki viszont sokkal öregebbnek néz ki a koránál, de az Ázsiawiki szerint is volt talán 4 (vagy 6) év a férfi javára.)

Hogy egyáltalán mi lesz a kapcsolat a két szinész között, azt nem tudom, de remélem Lee Byung Hunnal nem a hõsszerelmest akarják eljátszatni, attól még lehetne fõszereplõ.
Ebben a párosban -ritka alkalom - de Kim Tae Ri a kedvenc, de majd meglátjuk, hiszen az mindkettejüknek eleve egy rossz pont, hogy visszajöttek a filmek világából a sorozatok világába.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 21. - 22:39:21 10/10 Előzmény Illiona
(232512/239047)
Ez a Misty elég rejtélyesnek és izgalmasnak tûnik, lehet, hogy begyûjtöm a magyar feliratát, ha lesz.
Ez a klip is felkeltette az érdeklõdésemet, pláne Lee Seung Chul miatt, aki volt szíves az Édenhez is két örökbecsû dalt énekelni. :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 21. - 22:34:25 10/10 Előzmény Illiona
(232511/239047)
Lehet, hogy idén ez a fiú a sztár, de nekem nem igazán tetszik. Se a dalai, se a hangja; szerintem nincs benne semmi különleges.

Dimash viszont nagyon tuti, õ tényleg különleges hangi adottságokkal bír és hozzá még olyan kis szelíd-szolid is.
De róla már beszéltünk/írtunk eleget. :)

Itt egy friss felvétel: a kínai Holdújév alkalmából énekelt egy 18. századi, Jázmin c. népszerû kínai népdalt Dimash és Wu Tong.
Mondjuk az eleje jobban tetszik, az áthangszerelt verziója egy kissé túl modernizáltra sikerült. :)
https://www.youtube.com/watch?v=_x8VZ-yNpBc
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 21. - 22:22:33 10/10 Előzmény Illiona
(232510/239047)
Ezt a Farkastotemet is meg kellene néznem végre...
https://www.youtube.com/watch?v=oNiLXTSkR7c
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 21. - 22:21:17 10/10
(232509/239047)
Hiába no, a vastag fekete szemöldök nyerõ, nálam is bejön... :)
Ez a fiú meg még rá is játszik, ahogy végigsimítja egyiket a másik után, majd kacsint, végül vigyorog, mint egy fogpaszta-reklám. :)))

Nem csodálom, hogy a k-popper idolokon nevelkedett dél-koreai leányzók odavannak érte.
Ráadásul európainak eléggé ázsiai, ázsiainak meg eléggé európai, vagyis kellõen egzotikus megjelenésû...
(Mind a két fiú természetesen, de azért az idõsebb Liu Shaolin Sándor a showman kettõjük közül.)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 21. - 22:13:58 10/10
(232508/239047)
Bár Kim TaeRi 27 évesen már nem kislány, és Lee ByungHun sem "vénember" 47 évesen, de egy kicsit sokallom azt a húsz évet egy szerelmespár között...
Azért a sorozatra azt hiszem, kíváncsi leszek, mert Lee-t eléggé bírom. :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 21. - 22:05:23 10/10
(232507/239047)
Szép estét Mindenkinek!

Délután-estefelé sikeresen letöltöttem a filmet (egy 1 gigás verziót, de tökéletesen passzol a felirat).
A feliratért újfent köszönet Lilo-nak, bár a facén is megtettem már... :)

Õszintén szólva, mikor meglátom ezeket a kezdõ képsorokat, ezeket az élénk színeket, én mindig rögtön beleszeretek a filmbe, akármilyen is. :))))
Ma este azt hiszem, meg is nézem.
Illiona 2018 febr. 21. - 21:18:05
(232506/239047)
A film felirata az Ázsia Ékköveirõl letölthetõ!

https://azsiaekkovei.hu/film/along-with-the-gods-the-two-worlds
Illiona 2018 febr. 21. - 21:06:17
(232505/239047)
Lilo elkészitette a magyar feliratát az Along With The Gods cimû mozifilmnek.

ez a film jelenkeg Dél-Korea 2. legnézettebb filmje, december 20.-án mutatták be, de most már mi is nézhetjük rendes magyar felirattal.

Köszönet a fordításért!

Én már megnéztem aznap, amikor kijött az Avistán, és most akkor ujra!
Gyönyörû fényképezés, látványos képek, jó forgatókönyv, szerintem maga a tökéletesség!
Illiona 2018 febr. 21. - 16:27:55
(232504/239047)
itt egy videó -3 perces- a Golden Slumber cimû mozifilmrõl, forgatási jelenetekkel, poénokkal, és egy jó zenével.
Nem lesz ez egy rossz mozi!!!

https://vimeo.com/256777354
Illiona 2018 febr. 21. - 08:18:26
(232503/239047)
Mr sunshine

kép: lee Byung Hun a filmsorozatban.

A sorozat a japán megszállás idején játszódik, a 20. század elsõ felében.
Illiona 2018 febr. 21. - 08:15:45
(232502/239047)
Mr Sunshine
ujabb részletek a júliusban bemutatásra kerülõ sorozatról:
A nõi fõszereplõ az eddig mozifilmekbõl ismert Kim Tae Ri lesz, aki a A Szobalány cimû filmben játszotta a cselédlány szerepét.

A másik fõszereplõ - ahogy már irtam itt- Lee Byung Hun.
Vagyis két nagy mozi szinész fogja nekünk prezentálni ezt a sorozatot.
Nagyon jónak kell lennie a forgatókönyvnek ahhoz, hogy ez a munka megérje nekik!!!
mindenesetre majd meglátjuk!

Kép: Kim Tae Ri
Illiona 2018 febr. 20. - 17:50:02
(232501/239047)
Cross 7-8 epizód

Eza soroza tmost tart a felénél, és továbbra is nagyon izgalmas.

Jók a karakterek benne, egészen más, mint a Misty, de nem rosszabb annál.
Ez a sorozat sok kórházbeli epizóddal, és sok börtönviselt ember alvilági cselekményei körül játszódik.
A szervkereskedelem tudjuk, hogy jelenleg is divik arrafelé, és fog is lenni, amig nem tudják a szerveket mesterségesen elõállitani.

De van valami, amit még nem tudtunk mi sem, és a fõszereplõ fiú sem összerakni, kell egy összekötõ kapocsnak lenni a kórház, és az alvilág között.
Nagyon izgalmasan tárja fel a dokink ezeket a rejtélyes összefonódásokat Hol õ van elöl, hol pedig csak az események után kullog, veszélybe sodorva magát.
De hogy szem elöl téveszteni a célt, vagy a bátorsága megbicsaklana, na olyan nincs.
Nagyon szimpatikus, ahogy küzd az igazságért.
Kép: a fõszereplõ
Illiona 2018 febr. 20. - 16:50:26
(232500/239047)
Sziasztok!
Hol van mindenki? Filmet néz?

arról már irtam hogy mitõl illetve kitõl õrülnek meg a kinai nõk, de ezektõl a magyar - kinai fiúktól is mind Kinában, mind Koreában.

http://www.insight.co.kr/news/140640

és nem igazuk van?
Illiona 2018 febr. 19. - 13:51:12
(232499/239047)
Ha hétfõ akkor Box Office!

most nem sok ujdonság van, nem kellett meglepõdnöm.

https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2018-02-16-~-2018-02-18-115651.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Ami érdekes lehet, az a Golden Slumber, nagyon jó a nézettsége, és Kang Dong Won neve is garancia.
Na majd meglátjuk, ha megláthatjuk!

Kép: KAng Dong Won
Illiona 2018 febr. 19. - 03:07:31
(232498/239047)
"Park Chan Wook rendezõ "The Handmaiden" címû filmje a 2018-as brit Academy Film Awards-on nyert!

A Brit Filmmûvészeti és Televíziós Mûvészeti Akadémia (BAFTA) éves rendezvényeként a ünnepli a filmipar évente elért eredményeit. Az idei ünnepet február 18-án (helyi idõ szerint) tartották a londoni Royal Albert Hallban.

"A Handmaiden" lett az elsõ koreai film, amely díjat nyert a BAFTA filmdíjakban. Az elsõ koreai film, amelyet a díjakért jelölnek ki, a film az "Angol nyelv" kategóriában a Legjobb filmre jelölték, és "Elle", "First They killed my Father", "Loveless" és "Salesman" ellen szólt. ”

Park Chan Wook és a színészek nem voltak jelen az eseményeken, és késõbb fogják fogadni a BAFTA trófeát."

https://www.soompi.com/2018/02/18/handmaiden-becomes-1st-korean-film-ever-win-bafta-film-awards/
Illiona 2018 febr. 19. - 02:37:10
(232497/239047)
Ha megnézitek a videót egy ismerõs arcot is fel lehet fedezni:
Wang Feng, aki a Wolf Totem dalát is énekelte.(amikor már a betûk mennek)
Most ebben a versenyben is versenyzõként tünik fel, de a dalai olyan discosak, vagyis nem éppen az én izlásemnek megfelelõ.
De persze minden megbocsátva neki, a farkasos dal miatt!!

Csak az izléstelen gagyi mikrofon ne lenne!!!

https://www.youtube.com/watch?v=pxkpOoBHgzQ
Illiona 2018 febr. 19. - 02:24:34
(232496/239047)
Már irtam arról hogy most megy a kinai Hunan tv-n a The Singer cimû verseny uj szériája.
Tegnapi , 6. adásból hoztam egy dalt: ez a fiú teljesen levette a lábáról a kinai nõket, majd megõrülnek érte,
Láttam repülõtéri jeleneteket, õrjöngés a köbön.
Tavalyelõtt a koreai Hwang Chi Yeul volt az abszolút sztár, tavaly a kazahsztáni Dimash Kudaibergen, idén viszont ez a fiatal srác:

https://www.youtube.com/watch?v=tmeFDVlIRkM

A neve: Hua Chenyu
bár már késõ este van, de ne feledjétek a hangerõt feltekerni!!!!
Illiona 2018 febr. 18. - 20:27:25
(232495/239047)
Go Joon egy másik fotón

Ezeket a képeket a facén kaptam egy ottani ismerõstõl, ugyanis a googleba beütve a nevet összesen 2 db képet adott ki!!!!!

Nagyon rejtõzködik a fiú! Fiú? 40 éves!!!
Illiona 2018 febr. 18. - 20:21:39
(232494/239047)
Kép: Go Joon

a valamikori volt szeretõ

és itt az elsõ OST is, nagyon jó képek a sorozatból, tulajdonképpen néhány izgalmas pillanat:

https://www.youtube.com/watch?v=tsDYS7y3krM
Illiona 2018 febr. 18. - 20:12:56
(232493/239047)
Misty 6

Pár szót irnék a fõszereplõnõrõl is, aki nagyon "megvett" engem, Kim Nam Joo a szinésznõ neve, jelenleg 46 !!! éves, és simán eljátsza egy 36 éves nõ szerepét.
Fiatalon már elhatározza, hogy tényfeltáró ujságiró lesz, és eljut egészen addig , ameddig csak lehet.
A legfontosabb számára a karrier. Emiatt szakit a barátjával, akivel szoros, érzelmi és érzéki kapcsolat füzte, hiszen együtt is éltek, és forró együttléteik emléke még mindig benne él! (diplomatikusan fogalmazva). (Ezzel a fiúval utána csak a gyilkosság elõtt egy hónappal találkoztak ujra, a csóró fiúból ünnepelt golfjátékos lett.)

Feleségül kéri egy ügyész, aki késõbb otthagyja az ügyészséget, és állami védõ lesz, aki szereti õt. Szereti benne a gátlásokat nem ismerõ, szókimondó nõt, aki mindig harcol az igazságért, a gyengékért, soha semmitõl nem ijed meg, már az 5. elismerést kapja, szereti a kapzsiságért, hogy egyre följebb jusson.
De persze a szerelem az egy illanó valami, az elsõ nagy összetûzés, amikor a nõ teherbe esik, és elveteti a gyereket, neki a karrier a fontos, ez rossz idõzités.
A férfi meg pofára esik: Hát õ ugy hitte, hogy majd megváltozik!?
Nem, a nõ soha nem is akart gyereket, soha eszébe sem jutott. Pont olyan volt, mint a mai amerikai és európai nõk bizonyos százaléka: a karrier, és nem kell senki. A férje sem kellett volna, ha az nem erõlteti, és nem igér neki ujabb karriert! Nem otthont igért, és jó fizetést, hanem karriert!
Emiatt érzem nagyon álságosnak a férj viselkedését!
Aztán itt vagyunk, amikor a sorozat kezdõdik: a feleség találkozik az egykori szerelmével.
Soha nem csalja meg a férjét, végig hûséges marad hozzá.
Soha nem nyujt mást a férjnek, mint amiben elõre megállapodtak.
A férj azonban nem hisz neki, õ is õt gyanúsitja, de kötelességbõl melléáll. Felajánlja magát :))))))
Késõbb, amikor a nõ bátran kiáll a gyanusitgatások ellen, akkor mégis hinni kezd neki, de azért még mindig nem õszintén.
A férj legszemetebb húzása, amikor a felesége mellett kiáll, igy megakadályozza, hogy egy igazán tehetséges ügyvéd védje!!!
Odatolja magát, és nem is hisz a felesége ártatlanságában.
Ugye csak az a segitség, amit kérnek tõlünk! amikor valaki nem kér, az ugye egy terhes adomány.
Mert õ nem is tehetséges, csak az apjának vannak jó kapcsolatai!!!!
Ez a nõ pedig mindig mindenkin azonnal átlát, utánanéz, cselekszik, mindig a férje elõtt van egy lépéssel.
Ez még csak a 6. rész volt, vagyis bármerre lehet hogy fordul a történet.
Én csak remélem, hogy nem lesz a vége egy rózsaszin vattacukor történet, amikor a nõ szül 3 gyereket, és boldog feleségként él a lúzer férj oldalán, reménykedve egy busás örökségben!
Illiona 2018 febr. 18. - 19:31:48
(232492/239047)
Misty 6

Ma sikerült megnéznem a 6. epizódot magyarul, azért egy csomó minden kiderült a feliratból.
Spoiler

Im Tae Kyung (az énekes) elsõ szerepe egy gyilkosé, aki 19 évet ült le a börtönbe, épp most szabadult. Elment a fõszereplõnõ férjéhez, aki ugye ügyvéd jelenleg, és munkát kért - és kapott. Egyenlõre csak megfigyel és követ, ezt adták ki feladatul, de majd csak megtudjuk, mi motiválja igaziból, hiszem a börtönben már kitüntetett figyelemmel kisérte a fõszereplõnõ megvádolását, illetve az ezzel kapcsolatos sajtó hireket. Itt nekem gondom volt az idõvel, hogy éppen hol és mikor vagyunk, hiszen ugy tünt, mintha hamarabb követte volna a férfit, és a nõt, de lehet hogy nem figyeltem eléggé.

Most lett világos ki az a fickó, aki a temetésen tünt fel, és annyira arrogánsan viselkedett a fõszereplõnõvel.
Õ a meggyilkolt (vagy csak meghalt) Kevin Lee volt menedzsere, segitóje, de iszonyúan el van adósodva, több tizezer dollárt veszitett lóversenyen!
Egy soha el nem apadó pénzforrást jelentett volna neki a nõ, ha az hagyja magát zsarolni, de nem hagyta!
Mert vele szembenézni, és határozottan, bátran viselkedni !

Kép: a férj. Nos a volt szeretõ a golfjátékos halálával egyre többet van a képernyõn, én nem örülök a cserének.
Ji Jin Hee örökké búbánatos arca, és feszült testtartása kicsit már unalmas.
Már az I Have a Lover cimû 50 részesben elkezdte, itt is folytatta. Oké, persze megvan az oka is rá, a szerepe szerint: gazdagék elkényeztetett gyereke, aki szerelem nélkül vett el egy nõt, aki sikeres lett (hiszen emiatt is ment hozzá) mig õ lecsúszott. Minden héten együtt ebédel a z anyjával, aki számonkéri rajta a nem létezõ gyereket (gyerekeket). Nem érdekli a papa üzlete, aki nyomorékon tengeti napjait, és dolgozni kénytelen, hiába az üzleti világ kemény.
Ezek miatt soha nem mosolyog, a szemöldökét mindig összehúzza (mint Rózsa Sándor), mindig panaszosan szólal meg, folyton szótlanul tesz szemrehányást a boldogtalanságukért, meg szóval a gyerektelenségért.
Most gondoltam hogy ebbõl ki fog törni, ebbõl a búskomorságból, de még most sem igazán tud hinni a felesége ártatlanságában, csak eljutott odáig (hatalmas töprengések árán) hogy legalább ugy tesz, mintha hinne benne.
De a mai 6. részben egyértelmû lett, hogy a papa kapcsolatait felhasználja, hogy semmiképp ne vádolja meg az ügyészség, még akkor sem, ha bebizonyodna, hogy mégis a nõ volt !
Illiona 2018 febr. 18. - 19:04:26
(232491/239047)
Szia Dorombka!
Jó hogy jöttél, és köszönöm a jókivánságokat!
Illiona 2018 febr. 18. - 19:02:30
(232490/239047)
Sziasztok!
Az ocean's Elevent én láttam anno többször is, de hát itt látszik meg, hogy sokkal idõsebb is vagyok.
De én már ujra biztosan nem nézem meg. Kapok amerikai filmeket egy filmklubban, amiket kielemzünk (mások kielemeznek) de egyszerûen nem birom megnézni sem.
Miközben a többiek áradoznak hogy mennyire jó! De már a szinkron is zavar!
Én ugy tünik maradok örökre a koreai és kinai filmeknél.
Ebben a filmklubban egyetlen koreai filmet elemeztek ki, de akkor még nem voltam tag: a Tavasz, nyár, õsz, tél, és ujra tavasz cimût, amit már mindannyian láttunk.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 18. - 16:43:41 10/10
(232489/239047)
Amikor ezt írtam, akkor arra reagáltam, amit Edimirrel írtatok róla, és nekem akkor az jött le, hogy "meg kell védenem" ezt a filmet... :)))
Tkp. hasonlókat írtál, mint most is, talán Edimir volt kritikusabb, de ezzel nincs semmi gond. Jó kis film ez. :)
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=3843870&postorder=desc&result_per_page=45&highlight=3843870#3843870

Õszintén szólva az amerikai eredetit még sosem láttam egyben, mindig csak éppen hol itt, hol ott belepislogtam, ha volt a TV-ben. De egyébként sem láttam egy csomó amcsi filmet, ami elvileg "alapdarab".
Be vagyok szûkülve na, nincs mit tagadni, ha van idõm, koreait nézek, azokért viszont akár órákig tudok kajtatni a neten... :)))

A tábor remélem, összejön valamikor nekem is.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 18. - 16:39:42 10/10
(232488/239047)
Sziasztok, szép napot!

Szép ez a kanna, jó, hogy hoztál egyet, már régen volt. :)
Kapsz érte egy macit. :)))
9/10
offtopic
dorombka 2018 febr. 18. - 09:06:03 9/10
(232487/239047)
Hát akkor beköszöntött a kutya éve...sok BOL-DOG-ságot és minden egyéb jót kívánok mindenkinek !

...és már régen volt kanna...

akkor újévi ajándéknak, jól jöhet ez egy hideg, havas napon :)
http://www.bellacor.com/productdetail/a-and-b-home-fd69858-florence-de-dampierre-by-ab-home-blue-and-yellow-ceramic-tea-pot-1639748.htm
Illiona 2018 febr. 18. - 08:39:57
(232486/239047)
mai insta kép: Lee Jung Jae (THe Thieves pl.) és Jung Woo Sung (Steel Rain)
Illiona 2018 febr. 17. - 19:17:17
(232485/239047)
Misty 5-6

igen, ezt az elõbbi képet a felirat miatt vágtam ki, ez a "fejétõl bûzlik a hal" kifejezés.
Csak ha megint valamelyik fórumtársunk megvádolna, hogy nem tudom értelmezni a googlees feliratot :)))
Illiona 2018 febr. 17. - 19:15:06
(232484/239047)
Misty 5-6

Im Tae Kyung énekesként nem tudom hogy miként szerepel ujabban, nem követem a teljesitményét.
Egyetlen dalát örzöm, ami nálam ráadásul az elsõ 10-ben is benne van:
https://www.youtube.com/watch?v=uvwKY-r37ok

A többivel ugy vagyok, hogy néhányszor alulintonál, és ezt még én is meghallom (nem vagyok szakértõ) és erre mondta a facén egy rajongó hölgy, amikor szóvá tettem, hogy a studio felvételeket kell hallgatni, mert élõben ez valóban elõfordul, na akkor én befejeztem az õ hallgatását, meghagytam az igazi rajongóknak.

De most feltünt itt, ez az elsõ filmszerepe, eddig minden epizódban mutatták, amint a börtönben magába roskad, és vár.
Most a 6. epizódban szabadul, ezután meglátjuk, mit is fog produkálni, végül is hiánycikk a jó 40-es felnõtt férfi szinész :)))))
Illiona 2018 febr. 17. - 19:03:55
(232483/239047)
Misty 5-6

Nagggggyoooon jóóóóó!!!!!!!

Még mindig ugyanaz a feszültség, ugyanolyan érdekes mint az elsõ 5 perc, egyetlen pillanatra sem ül le a történet.
Ma megnéztem az 5-öt felirattal, és a 6.at felirat nélkül, majd holnap felirattal.

SPOILER
A multkor már irtam 5 feltételezhetõ gyilkosról.
Most ujabb kettõt is elkönyvelhetünk, aki most lépett be a képbe, a golfjátékos feleségének a valakije, aki agresszivan lépett fel mind a temetésen, mint utána a kórházban.
És itt van Im Tae Kyung, az énekes, aki még mindig nem tudjuk, mi a szerepe, kit is személyesit meg, de börtönben volt, és most kiszabadulva rögtön a fõszereplõnõnk nyomába eredt.
Miközben az összes többi gyilkosjelöltet is "melegentartják", vagyis nem tárják fel a végzetes éjszaka cselekményeit.
És még a gyilkos jelöltek közé besorolom ezt a béna rendõrnyomozót, akit annyira jónak lehetne látszatni, de õ semmiképp sem alkalmas rá. (külsõleg, fizikailag stb...)
Bár a gyilkosságban nem vett részt, de engem megöl, mire vége lesz, az biztos......:)))))
Kép: reklámfotózáson a 4 fõszereplõ (ebbõl 1 halott és 3 gyilkosjelölt van)
Illiona 2018 febr. 17. - 18:42:55
(232482/239047)
a The Thievesrõl azonban nincs ennyire rossz véleményem, mint ahogy irtad.
Bármikor megnézném ujra, és lehet hogy sorra is fog kerülni.
Attól hogy megfogalmazok vele szemben kritikát, vagy más véleményt, attól még lehet jó! Abból induljunk ki, hogy nincs tökéletes film.
(Számomra ami tökéletes, az talán egyetlen: a Wolf Totem.(kinai) meg még egy, de az francia, és ezen a topikon semmiképp sem!!!)
Az összes többinél lehet felróni ezt azt, lehet attól még nagyon jó film.
Itt a Tolvajok esetében azt találtam kicsit furának, hogy aki irta, valószinûleg látta az amerikai film párját, au Ocean's Elevent, és mindent másképp akart megcsinálni.
És ez a koncepció nem sikerült neki.
Ami az amerikainak az erõssége volt, oda odatette azt amiben a koreaiak jobbak. De szerintem mindez balul sült el, mert én amikor néztem folyamatosan eszembe jutott a másik film.
Pl az hogy a tagok elárulják egymást, ellentétben az amerikaival. De pl mindenkinek a lelki életét, személyiségének a szineit megmutatni - ebben a filmben nem érdekelt semmiképp.
Ettõl még persze a koreaiak megnézték sokan, egy jó kis bûnügyi film volt.
Egyébként mindkét filmnézõ táborban ott volt ez a film is, hogy megnézzük, de azután mégsem került rá sor.

Lehet hogy miattad?!. Megvárunk...
Illiona 2018 febr. 17. - 18:28:06
(232481/239047)
Igen, jól gondoltad, õ az Kim Hae Sook. Rengeteg szerepe volt eddig, de mindig ugyanazt ugyanugy eljátszotta, vagyis a képessége nekem egysikú, de miután csak kisebb szerepeket kapott, igy annyira nem is érdekelt, és itt az Along... nál is csupán megjegyeztem, a vállamat is ránditottam rá, csak épp nem láthattad. :))))
Bekerestem az ázsiawikin, de nem számoltam meg, egyszerûen az a pár perc is haszontalan idõtöltés lenne. :))))

Õ az örök anya, aki affektálva beszél, legyen gazdag, szegény mindig ugyanugy, ugyanolyan hangsúllyal.
Ennyi leütést megérdemel, de ennél eggyel sem többet!!!
Kép: az Along... ból
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 17. - 12:45:00 10/10
(232480/239047)
Ez de cuki. :)))))
"Menjen egyenesen 9999 km-t,... aztán ha még életben van, forduljon..."
... föl...?! :))))

Most mennem kell.
Legyen szép napotok, kellemes hétvégétek! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 17. - 12:42:37 10/10
(232479/239047)
Az ajtóról kerestem képet és egy korábbi bejegyzésemnél meg is találtam. :)

2016. jún. 12. 23:04 | 267113/275561
Ha már szóba került a Tolvajok:
Azt olvastam, hogy Te és Edimir beszéltetek róla, nem tudom, más is látta-e.
Veletek ellentétben nekem ez a film "bejött", amikor elõször belenéztem, magával ragadott a pörgõssége.
Persze nagyjából mindenki átvág mindenkit, de ez nem meglepõ abból az alapszituból kiindulva, hogy Makao Park azt a régi társát kéri fel egy nagyszabású akcióhoz, aki anno jól átverte.
A kezdõ jelenet, amibe ezen az ajtón lépünk be, tulajdonképpen már az átvágásról szól, de abban szerintem nagyon elegáns.
Makao Park tényleg nem egy karizmatikus pasi, a háttérbõl irányít, kihasználja a többieket az elterelés miatt; nála sokkal macsóbb és vonzóbb a hongkongi banda fõnöke, Simon, akinek a Rágógumival kibontakozó késõi egymásra találása és gyors végzete igazán romantikus és echte koreai ("rossz álmot vettem meg")...
Itt nincs egy nagy csapat, kis (érdek)kapcsolatok vannak. A maguk területén profik, másban ügyetlenek. Vagy pl. ahogy Zampano feláldozza magát Jennycall megmenekülése érdekében. Kis gesztusok, nagy meglepõdések.
Nekem ez a film mindenképpen többször újranézõs, pláne a kritikátok után fogok figyelni a részletekre (majd egyszer). :))))

http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=3847181&highlight=3847181#3847181
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 17. - 12:38:02 10/10
(232478/239047)
Sziasztok, szép napot!

Feltételezem, Kim Hae Sook-ra gondolsz. :)))
Mivel én a The Thieves/Tolvajok Rágógumijaként láttam elõször, és az a film engem már az elsõ pillanatokban látható különleges ajtójával megvett (meg különben is, a legnézettebb filmek listájának 5. helyén tanyázik közel 13 millió nézõvel), így aztán én eleve szimpatizálok vele.
Ráadásul 3 olyan sorozatban láttam, amit SSH miatt néztem, bár az igaz, hogy a Saimdang-ban nem volt szimpi szerepe... :)
Illiona 2018 febr. 16. - 19:21:10
(232477/239047)
igen, eltaláltad! pontosan 10 305 km Puszan és Szeged távolsága.

(Puszanban egy kávézó teraszán üldögélve némi honvágyhoz hasonlót érezvén beütöttem a telefon utvonal tervezõjébe, és az megmutatta, hogy merre is kéne elindulni.)
:))))
Illiona 2018 febr. 16. - 19:13:11
(232476/239047)
Ritkán szoktam elõre filmeknek utánanézni, vagy csak a fõszereplõknek.
És itt annyira el volt maszkirozva Lee Jung Jae, hogy nem ismertem fel, pedig ezt a fotót korábban lementettem a netrõl.
Csak amikor a film elején kiirták a fõszereplõket, akkor figyeltem fel a nevére, és szinte csak a hangjáról ismertem meg.
De Kang Dong Woon is ilyen meglepetés volt.
Az Ázsiawikit is azután néztem meg, hogy már láttam a filmet.
Viszont volt olyan nõi szereplõ, akit nem tettem volna ide be, eddig kizárólag 2. osztályban való sorozatokban mutatta magát, de itt csak picit szerepelt, pár percig, ennyi igazán belefért.

Most mégis nézek mást, Lilo pár napon belül igérte a fordítást, kivárom!
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 16. - 16:04:24 10/10
(232475/239047)
Ebbõl is látszik, hogy nem csak tízezernyi kilométer különbség van az országaink közt... :(
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 16. - 15:59:31 10/10
(232474/239047)
Szép napot Mindenkinek!

Én is kíváncsi vagyok erre a filmre, de még nem volt idõm letöltést keresgélni.
Azon mondjuk csodálkozom, hogy Lee Jeong-Jae szereplését csak közben vetted észre, mert a múltkor már raktál fel róla képet. ;)

A megtekintésig egy kis trailer kedvcsinálóként azoknak, akik még nem látták, vagy emlékeztetõ azoknak, akik már látták...
Kb. 2 perc angol felirattal. „Along with the Gods: The Two Worlds Trailer 2 (2017) Korean Fantasy Movie”
https://youtu.be/U4yukSDQTzM

Illetve egy hosszabb, több látványos elemmel, sejthetõ történettel, angol felirat nélkül.
https://youtu.be/GEKG74PFrno
Illiona 2018 febr. 16. - 15:02:09
(232473/239047)
http://hvg.hu/gazdasag/20180213_Husz_ev_bortont_kapott_a_volt_elnok_stromanja_DelKoreaban

Húsz év börtönt kapott az volt elnökasszony barátnõje Dél-Koreában!
A volt elnökasszony pedig akár életfogytiglanit is - hát nem egy következmények nélküli oszág, az már biztos!

Kép: egy falragasz: a dróton rángatott elnök egy utcai dohányzófülke falán
Saját fotóm.
Illiona 2018 febr. 16. - 10:46:26
(232472/239047)
Az Along With the Gods cimû mozifilmnek Lilo késziti el a magyar feliratát innen a szomszéd topikról.
Vagyis aki vár, az hamarosan egy nagyon jó minõségû magyar felirattal nézheti meg!
Én még egyszer megnézem googlésan ezen a hétvégén, vannak olyan részletek, amelyeken muszáj elidõzni, és emészteni is, és majd a rendes magyar felirattal is.
Illiona 2018 febr. 16. - 10:42:04
(232471/239047)
és itt egy másik ( de még akár 100 képet is választhattam volna!)
Illiona 2018 febr. 16. - 10:41:11
(232470/239047)
Sziasztok!
Hol van mindenki? filmet néz?
Remélem koreait!!!
Vagy kinait!!!!

Boldog Kinai Uj Évet! Ezzel van tele az egész internet.

én egy olyan képet választottam, ami garantáltam kinai (Made in Chine: Wallace Chung)!
Illiona 2018 febr. 14. - 21:15:16
(232469/239047)
Illiona 2018 febr. 14. - 21:13:42
(232468/239047)
Along With the Gods: The Two Worlds

megnézve.
Tényleg nagyon jó!
Egy mese a túlvilágról.Nagyon jó szereplõkkel, hiszen a 4 fõszereplõn kivül még meglepetésszerûen Lee Junk Jae, és Kim Dong Won is kapott benne szerepet, mindkettõt nagyon szeretem.
Fantasztikus megoldások voltak benne, lenyügözõ képi világ.
Ki nézte még meg?
Illiona 2018 febr. 14. - 18:34:53
(232467/239047)
Ezekben a napokban többször is volt szó szomszéd oldalakon az As Korea avagy Hajrá Korea cimû filmrõl, aminek az aktualitását a mostani olimpiai események adják.

Itt egy link, ahol megszólal az egykori teniszezõ, és egy csomó videót is bevágtak a régi asztalitenisz versenyrõl.
Nem a filmbõl, hanem az eredeti versenybõl.

Angolul tudók elõnyben, a többieknek majd hétvégén lefordittatom.(a cikkben van egy videó, azt!)

http://www.bbc.com/news/world-asia-43054453?ocid=socialflow_facebook&ns_mchannel=social&ns_campaign=bbcnews&ns_source=facebook
Illiona 2018 febr. 14. - 17:33:30
(232466/239047)
még mindig 10 perc, mire a film leér...

edimirnek!

kérted, hogy szóljak ha a Cheese in the Trap mozifilm kikerül.

na egy állomás: a hivatalos elõzetes itt van:

https://vimeo.com/255612396?ref=fb-share
Illiona 2018 febr. 14. - 17:24:29
(232465/239047)
amig a film jön lefelé...

Ebbõl a cikkbõl megtudhatjuk, hogy a dél-koreai buzditó: fighting az nem igy irandó, ejtendõ.

http://olimpia.hu/kiemelt-hirek/hogyan-szurkoljunk-koreaiul-

A cikket jegyzõ Taszár Dávid -biztosan sokan már ismeritek- perfekt beszéli a koreai nyelvet, egy ügyfelemnél volt is egyszer lenn tolmácsolni.(az angolt is egész biztosan)
Jelenleg az olimpián van kint, mint segitõ. (és nem mint sportoló)
Illiona 2018 febr. 14. - 16:52:35
(232464/239047)
Sziasztok!
Hol van mindenki? Filmet néz? (remélem!)

az Along with the Gods letöltõlinkje fenn van az avistán, letölthetõ.
És ami ritkán szokott lenni, hogy egybõl az angol forditás is!

Vagyis Hajrá. Én mindenesetre ma már megnézem, akkor is a ha a googlees forditást ellenzõk csoportja hangosan tiltakozik!
Illiona 2018 febr. 13. - 19:24:14
(232463/239047)
És még egy hir: Észak Korea szurkolótábora nagyon nagy figyelmet kapott, ugymond elvitte a showt.
Itt egy cikk a jelenségrõl:

https://index.hu/sport/2018/teliolimpia/2018/02/11/eszak-koreai_szurkolocsapat_a_teli_olimpian/

Nekem tetszettek!
Illiona 2018 febr. 13. - 19:13:15
(232462/239047)
Liu testvérpár

és itt a fotó is.
(olyan gyors most a Port, hogy csak ellenõrizni akartam, meg minden, és egyszerûen feltöltõdött!)
Illiona 2018 febr. 13. - 19:11:01
(232461/239047)
és még visszakanyarodnék az olimpiára:

http://olimpia.hu/a-magyar-short-track-es-testverpar-korea-kapj-el-minket-ha-tudsz-

Nagyon népszerûek a Liz testvérpár Koreában. (Ugy tünik, a vérfrissités mindig jó)
Illiona 2018 febr. 13. - 18:40:36
(232460/239047)
itt az Ázsiawiki, és egy szereplõt nevez meg: Raint.

http://asianwiki.com/Sketch_(Korean_Drama)

Ez szuper, még a gondolataimat is kitalálják!!!!
Illiona 2018 febr. 13. - 18:30:16
(232459/239047)
Sziasztok!
Hol van mindenki? Filmet néz?

Rain új sorozatot vállalt el, Sketch - Vázlat ??? cimmel.

a sorozat olyan embereket mutat be, akik a sorsuk megváltoztatásán dolgoznak.
Talán ebben semmi misztikus szál nem lesz :)))))
A JTBC csatorna fogja adni, talán májusban vagy júniusban.

Már csak valami elfogadható szinésznõ kellene mellé.
Illiona 2018 febr. 12. - 17:02:08
(232458/239047)
ebben a rövid beszélgetésben pedig Dr Csoma Mózes elemzi a mostani olimpiai eseményeket.

https://www.youtube.com/watch?v=ojLRU5mnEBI&feature=youtu.be
Illiona 2018 febr. 12. - 14:52:09
(232457/239047)
nem szeretek pletykálkodni, nem is szoktam, de most megint itt egy megdöbbentõ hír:
Lee Joon talán öngyilkos akart lenni.
017 október 26.-án vonult be katonának, és azóta a 8. zászlóaljnál szolgál, az alapkiképzést kiválóan fejezte be.
Állitólag Lee Joon csuklóját vizsgálták, és felajánlották a katonaság "Zöld Tábor"programját ahová azok kerülnek, akik nehezen viselik a katonaságot.
A család és az ügynökség persze tiltatakozik, hogy semmi ilyesmi nem történt.
De december 18-a után azért lehet aggódni, nem?
2019 július 23-án fog leszerelni.

https://www.soompi.com/2018/02/12/lee-joons-agency-denies-reports-alleged-suicide-attempt/

Lee Joon a Gap dong cimû sorozatban volt fõszereplõ és legutóbb a "Szerencse Kulcs" cimú mozifilmben alakitott nagyot.
Róla mondtam, hogy mennyire jó lett volna, ha a Method fõszerepét is õ játszhatta volna el.
Illiona 2018 febr. 12. - 12:22:13
(232456/239047)
A Misty cimû sorozatról való beirásomban 1 milliard Forintról irok, de az a valóságban 1 milliárt Won!!!!

Kép: milyen beszédes egy fotó!
Az õszi táj az elmúlást, a közelgõ fagyot jelenti, valaminek a végét.
A fõszereplõ házaspár házassága is pont ilyen lett!
Vajon jön-e tavasz számukta, némi téli pihenõ után?
Illiona 2018 febr. 12. - 12:09:26
(232455/239047)
ha hétfõ akkor Box Office.

https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2018-02-09-~-2018-02-11-115451.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ami nagyon érdekes, az Along... szárnyalása, de errõl már irtam hétközben.

a következõ nagyon figyelemreméltó film a 14.én kikerülõ Golden Slumber, aminek a fõszerepét Gang Dong Won alakitja. Ezek gondolom az elõvételben eladott jegyek?

Kép: a Golden Slumber plakátja
Illiona 2018 febr. 11. - 15:06:53
(232454/239047)
Misty 4

igen és még egy lehetséges gyilkos: Kevin Lee maga.
Hiszen a nõvel akit szeretet annyi éven keresztül, már csak a vádaskodás, az egymásra mutogatás maradt.
Az egyértelmû volt, hogy neki maradtak a régmúltból érzései, talán az autóban lévõ harc (amit majd még késõbb talán láni fogunk) után egyszerûen oszlopnak hajtott.

Vélemény? Ki nézi?

Kép: Kevin Lee
Illiona 2018 febr. 11. - 14:56:25
(232453/239047)
Misty 4
Felirattal is megnéztem, és jó hogy tegnap felirat nélkül, igy birtam az izgalmakat elviselni!
Csak lehetne már belelesni a végébe, az olyan jó lenne.
Mert hát ugye a történet elérkezett oda, hogy a golfjátékos meghalt.
És ki a gyilkos?
Az eddigi történések az elõzetes szinopszisból elõre kiderült, de ettõl a pillanattól kezdve minden lehetséges, és annak az ellenkezõje is.
-- Lehet hogy tényleg a fõszereplõnõ? végül is inditéka volt rá, a fiú a multból veszélyeztette az uj munkáját - a kék házban szóvivõnek lenni nem lehet akárkinek - veszélyeztette a házasságát, hiszen lépten nyomon kétértelmû helyzetekbe hozta.
-- lehet hogy a férj. A Ji Jin Hee által megformált személyiség nagyon zavaros, bár egyszerûnek tünik, mint a bot, de ha jobban megnézzük, számtalan sérelmet hordoz. Szerelemnélküliség, amit õ elfogadott, az intimitás teljes hiánya -milyen férfi az, akinek nincsenek vágyai - tisztelet hiánya: minden az apjának köszönhetõ, a gyermeknélküliség : a felesége soha nem is vágyott rá, de soha nem is igérte, hogy majd lesz.
-- lehet a golfjátékos felesége, hiszen terhes, ez eleve megzavarja a józanságát, a férjének szeretõje van, a könnyûvérû nõ személyében, aki levakarhatatlan, egyedül csak a férje biztositotta a pénzt, a jólétet, mi is lesz vele terhesen, késõbb gyerekkel.

-- lehet a cég, akivel a sportoló reklámszerzõdést kötött. Õk nagyon nagyot veszitenek az 1 milliárd forint reklámért, és a sok bünti a bevándorló miatt ( ehhez nézd meg a filmet). Mennyibe kerül nekik bérgyilkost fogadni?

-- lehet a kis könnyûvérû nõ: aki mindent bevet hogy elõbbre jusson, de ez nem sikerül, elveszitheti a türelmét. Eddig mindig a nõiessége volt az amivel elõrébb jutott, behálózta a hirszerkesztótõl kezdve mindenkit, De a Sportolóval neki is meggyûlik a baja. A férfi ugyan a szeretõje lesz, de érzelmeket nem tesz bele, csak a bosszú miatt - talán a saját fizikai vágyai miatt) de most hogy akár le is bukhatnak, simán bosszút tervelhet ki a nõ.
-- lehet a hirszerkesztõ, akinek a biztos csaját egyszerûen lenyúlta ez a sportoló...

--és végül lehet egy baleset is...

Kép: Kevin Lee, a golfjátékos. Vajon ki ölte meg?
Illiona 2018 febr. 10. - 19:24:30
(232452/239047)
Misty 3-4 epizód

hûh! ez azután izgalmas! bár a 4. részt egyenlõre még felirat nélkül néztem meg, de jól kavarják a szálakat!
Több idõsikban is ugrálnak most már, vannak jelenetek arról az idõrõl, amikor a fõszereplõnõ és a férje megismerkedtek, amikor megkérte a kezét, és amikor összeházasodtak, a férfi szüleivel.
Akkor játszódik jelen idõben, egy hónappal, vagy most már talán 1-2 héttel vagyunk a baleset elõtt, és a baleset után, amikor a nõt kihallgatják a rendõrségen.

De még vannak a történetben lyukak, pl a bross hogyan került vissza a nõhöz???
a férj honnan tudja, hogy a nõ (a felesége)nõ kavar a golfjátékossal? Vagy tévesek az információk, és a valóságben nem is kavar? Kitõl?
Valakinek kellett ott információt csöpögtetni a fülébe?
A golfozó felesége most akkor tudja, hogy a férje nem a barátnõjével, hanem azzal a kis lotyóval hetyeg? Vagy nem tudja? vagy hiszi hogy a feleséggel, mármint a fõszereplõnõvel?
Szóval vannak titkok, amiknek ki kellene még derülnie.
Csak az a bizonyos 6 nap!!!!

Kép: a férj (Ji JIn Hee) hallgatózik. A saját anyja épp felmossa a feleséggel a padlót. micsoda szenvtelen arc.
Illiona 2018 febr. 10. - 18:54:53
(232451/239047)
Teljesen igazad van. Általános a felháborodás a magyarok ruhája miatt, olyan semmilyen. Szerinted miért kellene azt nézni, hogy másoknak - akár holmi tésztaevõknek- milyen a ruhájuk? kit is érdekel? ha egyforma, akkor egyforma!
De igy megszemélyesitették a semmilyent. Hol marad az identitás, a nemzethez tartozás, a hazaszeretet, a büszkeség a gyökereinkre?
BRRRR
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 02:43:51 10/10
(232450/239047)
Most viszont aludni térek, mert már csak alig 3 órácskám maradt munka elõtt... :(
Bízom benne, hogy hétvégéhez méltóan nyugisabb napunk lesz.

A szemem és a pilláim tuti nem lesznek ilyen szépek holnap reggel (sem),
de azért jó éjt, szépségeSSH álmokat, kellemeSSH ébredést!

Meg persze jó hétvégét! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 02:39:51 10/10
(232449/239047)
Ez egy nagyon jó kérdés: én is erõsen gondolkodtam rajta, hogy vajon milyen nemzeti hagyományokat szimbolizál ez a neonzöld vagy milyen szín... :)))

A tongai fiút még muszáj idetennem!
"Pita Taufatofuára mindenki azért emlékszik, mert beolajozott felsõtesttel vitte Tonga zászlaját a riói olimpián." Na ja, ha láttam volna azt a megnyitót is... :)
https://24.hu/sport/2018/02/09/sieles-kozben-mindig-egy-kicsit-meghal-a-tongai-felisten/
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 02:29:18 10/10
(232448/239047)
Én végignéztem a megnyitót, nem is mertem volna kihagyni, mert azt írtad, muszáj! :))))

Egyébként éppen szabadnapos voltam, pont a konyhában tébláboltam, meg ettem is, így aztán elkezdtem nézni és ottragadtam. :)
Soha nem néztem még egy olimpiai megnyitót sem, nem nagyon érdekel a sport, ami persze nem nagy dicsõség.
De ez a megnyitó annyira látványos és monumentális volt (gondolom, mint a többi is), hogy örülök, hogy láttam.
Jó volt nézni, ahogy a sportolók mosolyogtak, sok országból csak 1-2 sportoló jutott ki, mindjárt az elején pl. Ghána - na, az az egy darab fickó olyan vidám volt, hogy öröm volt nézni. A tonga-i sem volt semmi a "fûszoknyájában"... :))))
Tetszett az is, hogy pl. Oroszországot ugyan diszkvalifikálták az elõzõ, általuk rendezett téli olimpián kiderült állami dopping miatt, de a tiszta sportolók mégis részt vehetnek a versenyeken, az "olimpia orosz atlétái" (OAR) gyûjtõnév alatt, esetükben az NOB himnuszát fogják játszani.
http://www.nemzetisport.hu/teli_sportok/teli-olimpia-a-cas-elutasitotta-az-orosz-sportolok-fellebbezeset-2617981

A végén bevonult KOREA - semmi észak és dél meg egyéb jelzõ, csak így egyszerûen. Úgy folytak a könnyeim, hogy nem láttam rendesen. :)
És akkortájt a zene is mintha szintipop-ra hangszerelt Arirang lett volna...

Itt egy lelkes beszámoló a megnyitó érdekes pillanatairól és további képek: https://millyfansub.blogspot.hu/2018/02/olimpiai-lazban-egve.html