Illiona 2018 jan. 21. - 23:46:03
(232347/239047)
Marrying the Mafia

az elsõ, amit meglátnak az egy bolt, és ime, mi szem szájnak ingere, arra rávetik magukat!
És hol van a szépen teritett asztal, a finom falatok?

remélem mindenki kedvet kapott ehhez a fajta humorhoz, és megnézi ezeket a filmeket.
Az Avistazról töltöttem le, és jó minõségû (99 %os) googlézott fordítással néztem meg.

Jó nevetést hozzá!!!
Illiona 2018 jan. 21. - 23:41:09
(232346/239047)
Marrying the Mafia

amikor elõkerülnek a z erdei kaland után.
Illiona 2018 jan. 21. - 23:39:32
(232345/239047)
Marrying the Mafia

Kép: itt meg az erdõben vannak, és a ruháik száradnak. Õk maguk pedig frissen fogott halat, és egy nyulat megsütnek.
A köret pedig? hát ugye a friss finom gomba, amit ott szed az egyikük!
Gáz lesz ebbõl!
Illiona 2018 jan. 21. - 23:36:37
(232344/239047)
Marrying the Mafia

Kép: ez a kép még a repülõtéren készült induláskor.
A mamának 55 kg-os bõröndje volt, amikor alig vitt valamit!!!
Illiona 2018 jan. 21. - 23:34:47
(232343/239047)
Marrying the Mafia

ha lehet a humort fokozni, akkor a 4. filmmel sikerült is a készitõknek: valami fergeteges vígjáték , vagy inkább talán bohózat ami sikerült.

Az anya a 3 felnõtt fiával elmegy kicsit pihenni Japánba.
Már maga az út, és odaérkezés is sok poént tartogatott, de azután Japánban bemennek pénzt váltani egy bankba, ahol hát éppen bankrablás készülõdött.

Az már biztos, hogy a kelekótyának tûnõ család annyira azért nem is kelekótya, simán leverik a bankrablókat.
És utána megkezdõdik a harcuk az elemekkel: tulajdonképpen semmi különös, de mégis: egy erdõbe kerülnek, és mindenféle kalandon mennek keresztül.

Kép: ez a film elején van, vajon mit is néznek meg ennyire???
Hát persze hogy egy lány szoknyája alá pillantanak be: erre megvan a közös akarat, és egyetértés a testvérek között!
Illiona 2018 jan. 21. - 23:27:45
(232342/239047)
Marrying the Mafia

Az 1. film végig poénos marad, nincsenek benne ripacskodó elemek, tiszta jóizû humor az egész.

Kép: a párocska vacsorázik. Milyen idiili! lenne, de a háttérben a 3 fiútestvér "megfigyel"...
Illiona 2018 jan. 21. - 23:24:00
(232341/239047)
Hallottatok már a koreai maffiáról?

Már semmi nem a régi! Verekedõs emlékekbõl éldegélõ "hõsök", akik még egy võlegényt sem sikerül fogni a testvérüknek.
Vagy mégis?
Ami soha nem fog kimenni a divatból, az a családi összetartozás érzése, az összetartás, a mindenki egyért, és egy mindenkiért felelõs érzése.
Lehet hogy némely módszer már nincs, vagy csak az idõsebbek kivánják, a fiatalok meg élik jól-rosszul a dolgaikat, de a CSALÁD az Család.

ma letöltöttem a Marrying the Mafia cimû 5 részes koreai filmeket, és ebbõl 2 filmet már meg is néztem.
Ez az 5 rész önálló nagy egyestés mozifilmek, külön szereplõgárdával.

A 2. és 3. filmet nem tudtam nézni, a tv-n nem indul el, majd valamit meg kell vele próbálni, az 5. re pedig már nincs idõ.

az elsõ filmben a webes szolgáltatásból élõ, és 6 éve meglévõ barátnõvel együtt járó srác reggel furcsán ébred, egy tökidegen nõ van az ágyában, akirõl nem tudja hogyan is került oda, sõt arra sem emlékszik õ maga hogyan került egyáltalán haza. Ráadásul a szende, szép leányzónak van egy idõs apja (jó akkor számoljunk apa 80 éves a lányka pedig 20. ) aki nagy maffiózó volt a hõskorban, annak minden külsõségével, és 3 fiútestvére akiknek nagy erejükkel fordítottan arányos a szellemi képessége.
És ezzel megkezdõdik a fiú becserkészése....
Kép: a film plakátja, a legidõsebb testvér és a fiatal párocska.
Kimbin: hogy irjuk helyesen azt hogy " valakineka bátyja, báttya" ?
Illiona 2018 jan. 21. - 11:33:42
(232340/239047)
Mennyei Harmóniának!

az egyik nagy kedvenc(ünk), a 39 éves szinész, de elsõsorban énekes Alex Chu megnõsül január 27.-én.
Csak szûk körû esküvõ lesz, és "üzletasszony" a feleség.

http://www.koreatimes.co.kr/www/art/2018/01/682_242820.html

http://asianwiki.com/Alex_(1979)
Illiona 2018 jan. 20. - 22:11:58
(232339/239047)
Prison Playbook

õ volt a kedvencem , egy katona, akinek nem kellett volna itt lennie, ha a társai egyik fele nem gonosz, a másik fele pedig nem gyáva.
Illiona 2018 jan. 20. - 22:09:20
(232338/239047)
Prison Playbook

megkerestem azt a fotót amit nem akart a PORT felengedni, ujra letöltöttem (na nem ugyanazt, hiszen hol is van az már )
talán majd most sikerül :)))
Illiona 2018 jan. 20. - 13:53:50
(232337/239047)
de ne feledkezzünk el a METHOD cimû moziról sem.
Aki nem tud letölteni (???) azoknak itt van az indavideóra is a forditó feltöltötte.
Már csak meg kell nézni...

Én már tucatnyi megnézésen vagyok túl. de okosabb semmiképp sem, rengeteg kérdõjel maradt bennem, de ahogy olvasgattam, másokban is.

http://indavideo.hu/video/Method_magyar_felirattal
Illiona 2018 jan. 20. - 13:29:19
(232336/239047)
Amugy hol van mindenki?
filmet néz?

Van egy kinai sorozat. 50 részes és 2008-as, The Legend of Bruce Lee cimmel.

"A Bruce Lee legenda egy kínai életrajz-sorozat, amely a harcmûvész és Bruce Lee színész életének története alapján készült. Az 50 epizód hosszú sorozat készült és sugárzott a CCTV és sugárzott 2008. október 12-tõl. Csillagozta a hongkongi színész Danny Chan Bruce Lee és az amerikai színésznõ Michelle Lang Lee felesége Linda Lee Cadwell. A gyártási idõszak kilenc hónapra terjedt el, forgatása Kínában, Hongkongban, Makaóban, az Egyesült Államokban, Olaszországban és Thaiföldön 50 millió jüan.

Lee lányát, Shannon Lee-t a végrehajtó producerek közé sorolták. A harcmûvészek, mint Mark Dacascos, Ray Park, Gary Daniels, Ernest Miller és Michael Jai White szintén szerepelnek a sorozatban, és Bruce Lee élete és karrierje során a családtagok szerepét játsszák.

A Bruce Lee legenda 2008-ban debütált. 2008-ban az elsõ 14 epizód megtörte a Chuang Guan Dong korábbi rekordját. A 2008. október 26-án megrendezett CSM-felmérés szerint a sorozat elsõ 30 epizódja 10,35% fölötti nézõszámot kapott. A végeredmény 14,87% -os nézõszámot ért el; a CCTV mindent elhúzódó rekordját 2003-ban."
eddig az ismertetõ.
A kinai sorozatok, filmek felé orientálódva én még most hallottam errõl elõszörre, de majd belenézek, hogy érdemes-e.
Valaki?
Illiona 2018 jan. 20. - 08:28:21
(232335/239047)
itt az uj sikergyanús filmajánló: Golden Slumber.

A fõszerepben mindannyiunk nagy kedvence? Gang Dong Won.
Megjelenik február 14-én, de 2017-es évszámmal?
https://www.hancinema.net/photos-gang-dong-won-leaps-into-action-in-new-posters-for-golden-slumber-114595.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
A japán író, Isaka Kotaro eredeti története egy közönséges emberrõl, akire vadásztak, miután felfedezték, hogy gyilkos...

Kép: a film posztere
Illiona 2018 jan. 19. - 17:22:17
(232334/239047)
Hiába, ez a fotón mindenki olyan szörnyû börtöntölteléknek néz ki, hogy még a PORT is csak borzong, és nem lehetett feltenni.

nem baj, van másik: a fõszereplõ, és õre: Jung Kyoung Ho

és egy cikk:
https://www.hancinema.net/spoiler-prison-playbook-ends-on-a-high-114572.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#!prettyPhoto
Illiona 2018 jan. 19. - 17:08:59
(232333/239047)
.
Illiona 2018 jan. 19. - 17:03:16
(232332/239047)
Prison Playbook

Micsoda alakok!
szinte hátborzongató, ugye?
Ezeknek mindnek megvan a maga személyes története, és mindegyik fénykép mögött egy ember van.

Volt két nõ is a sirozatban: az egyik olyan jelentéktelen, õ volt a barátnõje a fõszereplõnek, és végig ki is tartott amig a börtönben volt.
Jól tette, hiszen a sportoló fiúnak börtönviseltként is jó fizetése, kiemelkedõ életstilusa volt, õ is sütkérezhetett a fényében, egyéb jót nem tudok róla elmondani.

A másik, a húg viszont teljesen pozitiv szerep volt, az eleinte folyton bõgõ csaj (ugy miatta került börtönbe a hires testvér.)
De maga a szinésznõ _ már bocsánat - de olyan csunyácska, hogy annak is vaknak kellett lenni, aki meg akarta erõszakolni!
Õszinte részvétem Jung Kyoung Ho iránt, akinek el kellett játszani a szimpátiát. Ebbõl is látszik mennyire jó szinész! :))))
(csak nehogy a bulvárhirekbõl az jöjjön a jövõben, hogy összejöttek!).
Illiona 2018 jan. 19. - 16:53:36
(232331/239047)
Prison Playbook

Kép: és a böntönõrök is lesik AZT a hirt, a hirek között...

még nem ért véget az örömködés egyébként a sorozat miatt, az angol fordítás mindig egy héttel késõbb került fel, igy a 15-16-ra még most is várni kell.
Akkor fog egy csomó dolog letisztulni, de igy felirat nélkül is muszáj volt megnézni.
Illiona 2018 jan. 19. - 16:47:47
(232330/239047)
Prison Playbook

végetért.

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, mert ugyan nem sok minden történt benne, de mégis hiánytalanul vezette végig a börtönlakók, annak az egy zárkának az életét, a kinti kapcsolataikat.
Végig nagyon jó alakitásokat láthattunk, a fõszereplõ szinte az ismeretlenségbõl jött, nem volt szép, sõt idõs is volt a szerephez, mégis nyert nálam. Kedvességgel- amikor senki nem volt kedves, és férfiassággal - amikor arra volt szükség.

A 2 nagy sztárnak számitó szinész pedig tudott ugy a 2. vonalba húzódni, hogy nem õ alakitotta a történetet, de mindig jelen volt.
Jung Kyoung Ho emiatt nagyra nõtt a szememben (mármint ha lehet még nagyobbra).
Miseng pedig olyan volt mint mindig, nagyon jó karakter szinész. Mindig vártam tõle, hogy "majd most" bedurvul, és csinál valami komoly akciót a rabok ellen, de ez nem következett be, szinte hiányérzetem volt miatta. Pozitiv szerepet alakitott az az elején, és a végén is, de már annyiszor volt gonosz, hogy el sem akartam hinni.

itt egy ismertetõ:
http://asianwiki.com/Prison_Playbook

Kép: az utolsó epizód : hát igen ezek mind a tv-t nézik, valamelyikük szabadulásáról, vagy sem.
9/10
offtopic
dorombka 2018 jan. 17. - 19:26:42 9/10
(232329/239047)
Illiona 2018 jan. 17. - 15:13:29
(232328/239047)
egy uj kinai filmsorozat fog kezdõdni (illetve folyamatosan kezdõdnek naponta több is, hiszen több mint ezer van belõle évente) február 7-én, amire különösen kell figyelni: a fõszerepben Wallace Chung, aki jelenleg a legnagyobb szinész (számomra).
a címe könnyen megjegyezhetõ (na jó, ellenkezõleg) Blooming Flowers Shall Send Us On Our Way ????

A kinai sorozatok nem kapnak akkora figyelmet, hiszen ott nincs facebook, igy külön kell oldalakat végignézni, hogy információhoz jussunk.
Wallace pedig már önmagában is biztositék, hogy jó lesz - (bár ebben a mai világban mi az ami biztos?)

A történet szerint akik szerették egymást elválnak, és 10 év mulva találkoznak ismét.

https://cfensi.wordpress.com/2018/01/17/wallace-chung-jiang-shuyings-romance-drama-confirms-air-date-releases-theme-song/

ezen a linken itt a történet, és jó sok kép is.

Kép: Wallace Chung ebben a filmben.
Illiona 2018 jan. 17. - 15:02:30
(232327/239047)
Na! semmi megfejtés? ennyire nehéz volt?

Igaz kattintani kellett volna, hiszen elég sötét volt a kép, hiszen - elárulom, hogy Észak-Koreában készült, ahol ugye spórolosok az árammal.
A falon pedig diszitésül az egész Kim familia felmenõstûl....

Legalábbis igy képzelik el a déli forgatókönyvirók.

Kép: Steel Rain - Acélesõ
azért a fõszereplõ közben szelfit is készít: hiába enélkül nem lehet semmit csinálni :))))
Illiona 2018 jan. 16. - 19:38:46
(232326/239047)
Steel Rain

és egy szobabelsõ az elsõ 10 percbõl: ez vajon melyik Koreában készülthetett???

Megnéztem a filmet, nagyon jó, de nem irok róla az angol feliratig.
Annyi, hogy amerika betámadja Észak-Koreát, és az északiak megpróbálják eltitkolni az incidenst.

Igazi harcos, pörgõs film.
Illiona 2018 jan. 16. - 19:35:21
(232325/239047)
és segitendõ a gondolkodást: ez a saját fotóm, a Szöulbéli Lotte Áruházból (ami a az uj torony mellett van)

Nos, nem csak csodálkozni, simán lehúzni ezt sem lehet.

Egy csomó próbálkozás után lehet csak öblíteni. :)))))
Illiona 2018 jan. 16. - 19:29:38
(232324/239047)
Steel Rain

szerintetek a film az Észak- vagy Dél-Koreában kezdõdik????

Tudom hogy ez nagyon fogós kérdés, de hátha....
Illiona 2018 jan. 16. - 11:47:06
(232323/239047)
Sziasztok!

A STEEL RAIn letöltõlinkje megjelent az Avistán!!!!

ki mit csinál ma este? Hát persze hogy megnézzük!
Illiona 2018 jan. 15. - 21:08:46
(232322/239047)
Tribes and Empires

16-17. epizód

Hû , ez most már végig ilyen izgalmas lesz?
Nagyon jó volt, igazi õserõk!
Semmi nyafkákodás az uralkodó palotájában, hanem a természeti nyers erõk összecsapása.

Nagggyon jóóóóó!
Illiona 2018 jan. 15. - 08:20:39
(232321/239047)
az Along With the Gods: The Two Wollds cimû mozifilmnek 2019-ben készülni fog egy kizárólag neten terjesztett folytatásos változata.
A film alapjául szolgáló Webtont fogják követni a történettel, de 1-szereplõt kiiktatnak, és egyet pedig be.

https://www.hancinema.net/along-with-the-gods-the-two-worlds-to-be-made-into-a-drama-114397.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Illiona 2018 jan. 15. - 08:13:29
(232320/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Nagyon jó a hétvégi Box Office, Koreában, az Along With the Gods: The two Worlds 12 844 291 nézõvel büszkélkedhet!

Az admirális cimû film egy hazafias hangvételû, minden koreainak szinte kötelezõ darab volt, de ennek a filmnek semmi ilyen mellékzöngéje nincs, csak magában lehet érdekes. Feltehetnék már a netre igazán, hogy mi is láthassuk!!!

a hétvégén egy másik sikerfilm is nagy nézõszámot ért el, a december 27.én bemutatott 1987: When the Day Comes cimmel, 5 787 141 -et. Errõl a filmrõl nem is irtam, nem is terveztem megnézni, de ugy tünik, hogy mégis megkerülhetetlen lesz. :))))

és végül a Steel Rain, az Acélesõ ami 4 436 248 nézõvel már megállt. Na ez is persze jó nagy szám!!!
a 3 vezetõ film közel 20 millió jegyvásárlót jelent decemberben és januárban! Bõdületesen nagy szám, egy 49 milliós országban!!!

De ez azt is jelenti, hogy a Steel Rain hamarosan elérhetõ lesz!
Már várom!
https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2018-01-12-~-2018-01-14-114398.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kép: 1987: When the Day Comes plakátja
Illiona 2018 jan. 14. - 22:26:06
(232319/239047)
Plasztic China

itt belenézhettek, illetve meg is nézhetitek:
https://www.plasticchina.org/

https://vimeo.com/ondemand/plasticchina

angol felirattal:
https://www.youtube.com/watch?v=nlqISwhPW0I

Jó szórakozást - mondanám, de itt nem lehet.
Egyszerûen meg kell nézni!
Illiona 2018 jan. 14. - 22:18:48
(232318/239047)
Plasztic China

összesen csak 3 képet vettem ki, ugyanis teljesen lesokkolt a film.
Oké, hogy vannak akik a társadalom peremén élnek, és éppen irtak az ujságok most a kinai szegénységrõl, hogy mennyien vannak, akik statisztikailag oda sorolhatók, és bár küzdenek ellene, de még mindig sokan vannak.

De legalább ne szülnének gyerekeket! Persze tudom, hogy a szegénységhez a primitivség is hozzátartozik, a tudatlanság, és mi örömük lenne ezeknek az embereknek a gyermeknemzésen (nem ezt a szót gondoltam ide, csak a moderáció miatt) kívül: hát semmi.
Ez egy kilátastalan , de boldog helyzetben megélt élet!
Ilyen is van!
Illiona 2018 jan. 14. - 22:12:15
(232317/239047)
egy dokomentumfilmrõl is hozok hirt, kinai és 2017-es, Plasztic China a cime.

Ezt mindenkinek kötelezõvé tenném megnézni, akkor talán meggondolná, hogy kér-e nylonzacskót, vagy megoldja másképp.

De szerintem a Föld nevõ bolygónak már igy is vége, csak amikor nem értjük hogy miért, akkor kell ez ez a film, hogy megértsük.
Tudom, hogy ez csak egy a környezetszennyezések közül, de brutális így látni töményen, mondhatni SokKoló.

A filmet az Avistáról töltöttem le, és semmilyen felirat nincs hozzá.
(Illetve ha jól emlékszem beégetett angol van a filmen, vagyis azok, akik bírják a nyelvet, érteni is értik.)
De mindennemû felirat nélkül is beszédes film, nekem legalábbis elég volt igy....

Kép: Plasztic China
Illiona 2018 jan. 14. - 22:04:35
(232316/239047)
A METHOD magyar felirata kész is, innen letölthetõ!
sohonei nevû forditónak lehet megköszönni.
Amikor a film megjelent az avistán, rögtön reagált, hogy lefordítaná, és ime itt is van!

http://mykorea-hu.webnode.hu/products/method-hamarosan/

Várom, hogy ki mit fog reagálni, én már többször is megnéztem, de persze most is megfogom!
10/10
Ljerk 2018 jan. 14. - 20:22:05 10/10
(232315/239047)
Hát igen. :) Nem érdemes összeveszni rajtuk (Tribes, Silla, Faith), kinek a pap.....
Illiona 2018 jan. 14. - 16:27:41
(232314/239047)
One Line

Persze a csalók közt sincs béke, az egyikük nagyot akar kaszálni, és nagyobb kockázatot is vállalni, de Jin Goo nem megy bele.
Ez a társ egybõl fel is adja a rendõröknek, és megcsinálja a maga sokkal piszkosabb üzletét.

SiWan pedig vele megy, hátrahagyva a korábbi barátot. Legalábbis látszólag.
A maga eszével, taktikusségéval és kockázatszeretetével felépit egy nagy hitelvállalkozást, és csak ugy dõl a pénz.
Itt már az emberektõl veszik el, õket csapják be, dehát...
Egy becsapott ember öngyilkos is lesz.

Nagyon jó film, nem az a pörgös, és nagyon kellene ismerni a hitelezõi szakmát, mert néha zavaros, hogy mit és miért.
Közben a félidõnél volt olyan félóra, hogy szinte untam is, de azután mégis fölpörgött a végére.

Kép: hát persze hogy nem gengszterek meg huligánok!!! már csak a feltételezés is sértõ!!! Õk annál sokkal kifinomultabb: de bûnözõk!! :)))
Illiona 2018 jan. 14. - 16:17:36
(232313/239047)
One-Line

2017-es mozifilm, márciusban mutatták be, és csak most tegnap lett angol felirata.
Gogglésan néztem meg, igy a felirat kb 98 %-os, vagyis nézhetõ, élvezhetõ.

A történet a hitelek világába visz el bennünket, vannak a bankok, akik hiteleznek, és vannak csalók, akik kijátszva õket felveszik a pénzt és eltünnek.
Ezek kis bûnözõk, kis csalások.
A rendõrság pipogya emberei pedig csak tudják, hogy valahol valakik mit is csinálnak, de kézzel fogható bizonyiték semmi.
Ennek a hitelekkel játszadozó kis csoportnak a feje Jin Goo, és az egyik most belépõ naiv(nak látszó, de csak látszó) fiatalember SiWan.
http://asianwiki.com/One-Line
Illiona 2018 jan. 14. - 16:09:50
(232312/239047)
Egyetértek veled. A Jumongban éppen kellõképp volt a misztikus szál, a valóság (-nak képzelt persze! ) elvitte a sztorit.
A Faith számomra is tulságosan misztikusra, természetfelettinek sikeredett, csak edimir rajongása miatt nem huztam le, de számomra valahol az épp csak nézhetõ kategória.

Itt a Tribes and Empires cimû kinai soriban a misztika épp csak jelen van, pont jó az arány szerintem.
A sorozat késõbb sem lesz pörgõsebb, ez a nagy beszédek, és látványos csaták, nagy taktikák sorozata.
Vagyis csöndesen, alattomosan szeretteti meg magát.

Én is összehasonlitottam a Sillával, de kár volt. Azt már nem nézném ujra, ezt pedig mindenképp, ha vége lesz, akkor kezdem elõlrõl.
bori4 2018 jan. 14. - 15:33:15
(232311/239047)
Fog ez még jobban tetszeni - szerintem.... :-D
Bele lehet felejtkezni úgy látványilag, mint tartalmilag - kicsit tedd félre a rációt :)))
10/10
Ljerk 2018 jan. 14. - 11:44:29 10/10
(232310/239047)
Az elsõ benyomásaim a Tribes sorozatról (9 rész után):

Nézhetõ. :) Ha nagyon izgalmasnak nem is nevezhetõ, de a jóslatok sorsa és néhány szereplõ alakja miatt kíváncsi vagyok a további történésekre - úgymond eteti magát a sorozat, az alábbi hibái ellenére.

Nekem a Faith is rossz arányban keverte a valós történelmet a fantasyval/sci-fivel. Itt nincs sci-fi, csak fantasy, de kitalált a régmúltat megidézni próbáló történelem, amely megpróbál hasonlítani a Han birodalom és az északi "barbárok" viszonyára a hun törzsek nagy részének kiûzése után (lásd például a Jumongot, ahol ugyanúgy megjelenik a vashadsereg :), szerencsére a Jumongban jó mértékkel vannak jelen fantasy/mítosz elemek, és a történet is jórészt valós alapokon nyugszik) - ez még rosszabb kombináció számomra. Emiatt az egész történelmi környezet beleélhetetlen - a fõszereplõkkel sem tudok oly mértékben azonosulni, mint Sillában.

Az 1984-es Dûne mozifilm minden hibájával együtt nagyobb élmény. A Dûne fixen a jövõben, egy sci-fi/misztikus kitalált világban játszódik, úgy folyik a különbözõ csoportok közti harc és sors beteljesedés. Újra is néztem a Tribes hatására. :) A film alapjául szolgáló regény, amely egy egész regényciklusban folytatódik - meg nagyon jó.
Illiona 2018 jan. 14. - 09:49:24
(232309/239047)
az One-Line cimû mozifilm angol felirata az avistán megtalálható.

Több hónap után lett egy googlézható felirat, majd délután megmondom, hogy milyen.
Az One - Line Siwan, és Jin Goo filmje, szinte már el is felejthettük, mirõl is szólhat.
http://asianwiki.com/One-Line
Illiona 2018 jan. 13. - 17:04:15
(232308/239047)
Már régen irtam a Prison playbook cimû sorozatról, most volt a héten a 13-14 részei, vagyis a jövõ héten be is fejezik.
Angol felirat továbbra is csak egy hét mulva van, vagyis gyakorolni lehet a türelmet ... .)))))

A szereplõk most ellátogattak egy igazi börtönbe, és a tapasztalataikat meg is osztották.
A fiatalabb szinészeket ugy tünik, jobban megviselte.

https://www.soompi.com/2018/01/11/watch-jtbc-drops-first-preview-new-prison-reality-show/

Maga a sorozat nagyon jó, azt nem mondom, hogy sok akció van benne, de mégsem unalmas. Egy-egy részben a cellában lévõ 6 fogoly élete rajzolódik ki, mindig történik valami. Ez nem egy akciósorozat, inkább foglallkozik a szereplõk lelki életével, hogy hogyan is lehet, hogy egyik napról a másikra valakibõl börtöntöltelék lesz, ezt hogyan is viseli, hogyan viselik a kint lévõ barátok, hozzátartozók, milyen ügyekkel lehet bekerülni, hogyan is lehet ezt elfogadni, a börtönben is hogyan lehet egyáltalán embernek maradni.
Kép: a sorozatból. Ugye milyen idillikus? vagy mégsem?
Illiona 2018 jan. 13. - 16:53:53
(232307/239047)
Along With the Gods TheTwo Worlds cimû mozifilmre mostmár tényleg illik a bombasiker elnevezés, közben átlépte a 12 milliót a nézettsége.

https://www.hancinema.net/fantasy-spectacle-reaches-12-million-viewer-mark-114349.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Azért ez akkor is nagy siker! Még mindig semmilyen letöltõlinken nem találni meg! pedig naponta ellenõrzöm!!!
Illiona 2018 jan. 13. - 16:48:20
(232306/239047)
Sziasztok!

Nekem (már) nincsenek (velem) gyerekeim, igy az összes szabadidõmet a filmekre tudom forditani.
Az az igazság, hogy nem igen érdekel semmi más.
Pedig van egy csomó más tevékenység, ami összefügg, kiegésziti ezt a tevékenységet, de azokra is kevés idõt fordítok.
A kinai filmek és sorozatok felé pedig a kényszerûség vitt, annyi gagyi sorozatot gyártott Korea, hogy valamit muszáj volt keresni.
A kinai sorozatok sem rosszak, csak itt nem lehet olyan egyszerûen kiszûrni, mi a gagyi. Évente több mint ezer sorozatot készitenek, ebbõl ha 10-15 van, ami nagyon jó, ezeket megtalálni! De legalább van kihivás benne.
A mozifilmekbõl 6-700 között készül évente, azok között jobb az arány, de van egy csomó, amit egyszerûen kitörlök, anélkül hogy irnék róla.

A sorozatokat, amennyiben tetszett, akkor mindig megnézem ujra, van hogy csak a fontos részeket, igy meg is jegyzem.
De van ami egyszer nézõs, és utána törlõdik is a memóriámból.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 13. - 03:32:54 10/10 Előzmény micike_MSc
(232305/239047)
Korábban írtam két magyar film koreai bemutatójáról, amiknek a nézettségét, fogadtatását a daum.net oldalon követtem.
● Testrõl és lélekrõl
A bemutatója tavaly november 30-án volt, az azóta eltelt hetekben végül közel 11ezer (10.957) nézõje volt. Ez így nem tûnik soknak, de már tudjuk, hogy a koreai filmek között sem alap a többmilliós nézettség, sokkal több a néhány 10-100 ezres nézõszám, emellett vannak olyan mozik, amikre mindössze néhány száz ember vesz jegyet…
A film értékelése végül 7,0 (22fõ szerint), a kritikusoké 7,4 (5) volt.
http://movie.daum.net/moviedb/main?movieId=109812

● Kincsem http://movie.daum.net/moviedb/main?movieId=116410
Roppant lelkesen és kíváncsian vártam a bemutatót, ami elvileg december 7-én volt esedékes - de a daum.net hivatalos adatai alapján 1, azaz egy darab (na jó, fõ) nézõje sem volt… (?!)
Most függetlenül attól, hogy ez a „mi” filmünk, de létezik olyan, hogy a koreai filmforgalmazók (is) megveszik a vetítési jogokat, mert valamiért érdekesnek találják, aztán még az a két nézõ sem megy el, aki lelkesen 10 pontra értékelte a filmet? Ezek szerint igen… :)
https://24.hu/kultura/2017/10/05/amerikaban-is-oriasi-siker-a-kincsem/

Idõközben sikerült megnéznem a Kincsem-et. Moziba nem jutottam el, interneten nem keresgéltem utána, viszont január 1-én leadta az HBO (most/ma szombat este és jövõ hét szerda délután is lesz, ha valakit érdekel és elérhetõ számára ez a mód).
Én nem fogok ráérni, mert dolgozom, pedig újra megnézném… mert valahogy nem olyan volt, mint vártam… bár nem igazán tudom, mit vártam…
Az eleje nagyon jól, kellõ drámaisággal indult, de valahogy nem volt egyértelmû, hogy a két fõhõs mikor és hogyan szeretett egymásba. Mintha nem lett volna íve a kapcsolatuknak.
A közbeszúrt, mainak szánt „beszólások” számomra nem voltak viccesek (a szelfi-szerû jelenet még elment, bár nekem nem is tûnt fel elõször, a gyerekeim vidultak rajta, de Fluor Tomi Mizu-ja a két kicsi legóról, meg a modernnek szánt társastánc a bálon inkább volt nagyon oda nem illõ, mint humoros, legalábbis az én ízlésem szerint…)
A párbeszédek sem voltak ütõsek, egy mondatot nem tudnék idézni. A végén pedig (spoiler: a majdnem tragédia, amit végül a megmenekülés után egy „laza” nevetgéléssel ütöttek el) inkább hiányérzetem maradt - mintha nem tudták volna eldönteni, hogy milyen mûfaja legyen a filmnek.

Vagy lehet, hogy túl sok (jó) koreai filmet néztem az utóbbi években (biztosan többet, mint magyart vagy bármi mást), és talán hiányolom azt a hangulatot, amit egy koreai film ad. Mert azok akármilyen drámaiak, van bennük humor, ami oldja a feszültséget (pl. Miss Granny), vagy ha egy pörgõs akció, abba is úgy visznek tragédiát, hogy az ember nem a keserûséget, hanem a sorsszerûséget érzi benne (mint mondjuk a The Thieves Rágógumi-ja, aki egy autós üldözés után olyan természetes megnyugvással múlik ki az árnyékvilágból - „rossz álmot vettem”-, hogy az ember lánya végül kevésbé sokkolódik…)
Biztos számtalan példát lehetne említeni, amikor egy-egy pillanat visszaköszön a filmekben, nekem sajnos viszonylag kevés filmre van/volt idõm, de valahogy ezek a párhuzamos jelenetek adják a történetek ívét, az emlékezetes mondatok meg az ízét-zamatát…

Itt egy kritika a Kincsemrõl, innen a Port-ról. Azt hiszem, nagyjából mindennel egyetértek, ami olvasható benne (talán annyiban nem, hogy én a Magyar Vándor-t szeretem…:))). De azért még megnézem, mert hátha legközelebb jobban fog tetszeni, hogy már tudom, mire (ne) számítsak… :)
https://port.hu/cikk/mozi/megszeliditeni-nem-betorni-kincsem/article-44970

[Egyébként korábban a Liza, a rókatündért is hasonló lelkesedéssel vártam, és amikor végre megnéztem, eleinte egy kicsit mást, vagy nem is tudom mit vártam, de aztán megláttam Schmied Zoltán „korhû” pajeszát, és annyira kellett rajta röhögnöm, hogy onnantól már imádtam azt a filmet, mert az volt, ami: egy groteszk mese... :))))]

Kép: daum.net-rõl, a film oldaláról
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 13. - 02:08:40 10/10
(232304/239047)
És még egy pár sor, ha valaki nem szeretne másfelé kattintgatni... egy eléggé közérthetõ és lelkes bemutatása a történetnek:
„Démonok, sárkányok, mindenféle rendû és rangú szörnyetegek állják az útját annak, aki az igazi tudásért indul vándorútra. Így van ezzel Hszüan-cang is, aki Kínából veszi nyakába a fél világot, hogy Indiából elhozza Buddha szent könyveit. A gyámoltalannak látszó szentéletû barátot három szerzetes kíséri el a hosszú úton, hogy megvédje a nehézségektõl. Címszereplõnk, a pimasz, megátalkodott, de ügyes és agyafúrt Szun Vu-kung, azaz a majomkirály, egy minden hájjal megkent bajkeverõ. Mivel felforgatja a mennyei istenek palotáját is, súlyos büntetést kap. Büntetésébõl csak úgy szabadulhat, ha jó útra tér, szerzetes lesz belõle, és segít a barátnak elhozni a tanítást Kínába. A majomkirály természete szemernyit sem változik, de immár a jó ügy szolgálatában küzd, és tudja, nélküle mestere aligha érne célba…
Vu Cseng-en regénye felvonultatja a hagyományos kínai hitvilág minden nagyobb szereplõjét. Számtalan kaland és rengeteg fordulat köti le az olvasót, aki a mulatságos történet sodrása mellett szinte észrevétlenül magába szívja azt is, amit a több ezer éves kínai hagyomány az emberi természetrõl, a szellemi tudásról és az állhatatosságról mesél.”
https://moly.hu/konyvek/vu-cseng-en-nyugati-utazas-avagy-a-majomkiraly-tortenete

Érdemes olvasgatni a kommenteket, vagy legalább az elsõ kettõt:
* „Minden pikareszk és fantasy regények tiszteletre méltó kínai õsatyja.
Ez a száz fejezetbõl álló, 1100 oldalas monstrum legalább olyan mélyen beépült a Távol-keleti legendáriumba, mint Európában az Arthur-mondakör, s nem ez az egyetlen hasonló vonás a két történet között.
A Nyugati utazás a wuxia (vu-hszia) mûfajnak – a keleti lovagregénynek – az egyik legfontosabb alapmûve. Ezt a mûfajt legkönnyebben a fantasy kard és boszorkányság alzsánerével lehet rokonítani, hiszen, ha egyszerûsíteni szeretnék, akkor ez nem más, mint a „kung-fu és démonok”. […]
A Nyugati utazásban szent küldetést kell végrehajtania a fõhõsöknek: a Szent Grálnak itt Buddha magasabb rendû (nagy szekér) tanításait tartalmazó könyvei felelnek meg, amelyért egészen Indiáig kell elzarándokolni. A zarándoklat közben Hszüan-canghoz, a tiszta életû szerzeteshez csatlakozik három segítõ, és együtt járják végig a történet szerinti 108.000 mérföldes utat.
Mivel azonban ez elsõsorban nem egy buddhista tantörténet, hanem egy közszájon forgó meséket feldolgozó kalandregény, ezért fõhõse nem Hszüan-cang, hanem az elsõ és legravaszabb kísérõje Szun Vu-kung, a Majomkirály.
[…] kettejükhöz csatlakozik még két, a mennyekbõl kitaszított, hozzá hasonlóan vezeklésre ítélt szellemlény: Nyolctilalmas, a Disznó és Homoki Barát, a Vízibivaly.
[…] démonok leselkednek az utazókra, melyek hol erõvel, hol sokkal körmönfontabb módon próbálják feltartóztatni õket, hogy aztán a szent életû kínai barát húsából lakmározva… õk maguk is halhatatlanná váljanak, és feljebb léphessenek a mennybéli hierarchiában.”

** „Stein Aurél: Ázsia halott szívében címû mûvének olvasása közben […] derült ki számomra, hogy létezett egy Hszüan-Cang nevû kínai buddhista szerzetes, aki a VII. században úgy döntött, hogy eredetiben akarja tanulmányozni Buddha szövegeit, és átzarándokolt Kínából Indiába. Eltartott neki tizenhét évig, míg oda- meg visszaért. […] az útleírása olvasható angolul, de utólag olyan mesehagyományt rakott rá a kínai nép, hogy Münchhausen báró történeteivel felér, és ezeket a meséket, jó sok saját agyszüleménnyel együtt, Vu Cseng-en dolgozta fel regénnyé a XVI. században…”
*** „A regényt olvasva nagyon sokat megtudhatunk a kínai plurális világképrõl, hogyan élt együtt a Tao, a buddhizmus (elsõsorban csan-buddhizmus) és a konfucianizmus. Olykor ízelítõt is kapunk ezekbõl a tanokból, de emészthetõ mennyiségben. Az istenek világa nagyon emberies és esendõ, csalnak, hazudnak, nyerészkednek, rémes bürokrácia jellemzi, viszont nagyon jó a humorérzékük is. Hszüan-cang karakterében Vu Cseng-en szatírát alkot, passzív, gyáva, félõs, gyámolítani kell, csupán a szútrák olvasásához, elmélkedéshez ért, életidegen figura, az õ ellentétpárja Szun Vu-kung, aki aktív, rafinált, bolondos, praktikus és fittyet hány az isteni elõírásokra, etikettre. A nõk ábrázolása rosszhiszemû, a szép nõk többnyire démonok.”

Nos, aki látta a sorozat (Hwayugi) elsõ részeit, már be is azonosíthatta a szereplõket: Lee SeungGi (majom), Lee HongGi (disznó), Cha SeungWon (bika) - és akinek a halhatatlanná tevõ húsából, vérébõl lakmároznának, Oh YeonSeo, vagyis a lótuszillatú „Sam Jang”, aki kislányként kiszabadította a Majomkirályt… És szívesen nézem, a Black szomorú-merev doktornõjét, Lee El-t, aki itt a jó értelemben ugyan, de nagyon ripacs „démon-bika-király” igazgató hûséges (kutya) titkárnõje, aki bárkit megöl, ha fõnöke úgy akarja (de persze nem akarja úgy, mert higgadt,… mer’ a Mennybe készül…) :)))))))
Fura egy mese: néha túlságosan idétlen, miközben kifigurázza az emberek bûneit, a mindennapi hiúságukat, de komolykodik is, mert azért egy kicsit meg akarja menteni a világot…
Kíváncsi vagyok, mi sül ki belõle. :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 13. - 01:57:58 10/10
(232303/239047)
HWAYUGI - Koreai Odüsszeia

Volt már róla szó, többek között a szõrmebundától kezdve a vetítés körüli zûrökön át a forgatással kapcsolatos balesetrõl és egyéb bonyodalmakról…
Engem alapvetõen az ilyen típusú fantasy hidegen hagy, de mivel a Black fordítója párhuzamosan ezt is elkezdte fordítani és az oldaláról online is elérhetõvé tette, így végül megnéztem az elsõ részt (pláne, hogy a karácsonyi okostévénk is kéznél volt - mert ha már lapos, akkor legyen okos is...).
Továbbra is azt gondolom, hogy az ilyen félistenes, démonos, zombis-szellemes sztori nem az én világom, de közben mégis valahol szórakoztató. Úgyhogy már a továbbiakat is megnéztem, amikhez elkészült a felirat, vagyis az elsõ 4 részt - és élvezettel ismerem fel azokat az elemeket, amik a történet alapját képezik.

Mert mivelhogy idõközben utánanéztem az egyik fõ-fõszereplõ, a Majomkirály elõéletének, és sokkal többet találtam, mint amit elõre vártam… :)))
Valószínûleg sok más, a Távol-Kelet, vagy úgy általában Ázsia, a buddhizmus iránt érdeklõdõ olvasó számára nem lesz újdonság a „felfedezésem”, de biztosan vannak hozzám hasonlóan sokan olyanok is, akiknek ez a keleti kultúrához tartozó alapvetõ információ szintén kimaradt eddig…

„Az Odüsszeia Homérosznak tulajdonított Kr. e. VIII. századi eposz, az Iliasz folytatása. Ithaka királyának, Odüsszeusznak kalandos hazatérését és viszontagságos kalandjait meséli el Trója ostroma után. Odüsszeusz korának ideálját testesíti meg: okos, kíváncsi, mûvelt, találékony, emellett erõs, bátor és jó harcos.” A neten bárhol utána lehet nézni, ennél részletesebben jelenleg nem foglalkoznék vele, csak a koreai sorozat (al)címe miatt idéztem…

Nos, akkor mibõl, honnan ered a koreai változat?
„A Nyugati utazás Vu Cseng-ennek (kb. 1500–1582) tulajdonított mitológiai tárgyú regény, amely a négy legjelentõsebb klasszikus kínai regényként számon tartott mûvek egyike. A Ming-kori regény alaptémája a híres Tang-kori zarándok, Hszüan-cang indiai utazása, amely köré a 100 fejezetes regényben a buddhista és taoista legenda számtalan története és alakja fonódik. A népi mitológiai motívumok közül a regényben kiemelt szerepet kap az eget ostromló Szun Vu-kung, vagyis a majomkirály története.”
„Szun Vu-kung elõtörténete egy különálló egységet alkot a regény keretei között. Az 1–7. fejezet vitathatatlan fõszereplõje õ; a regény másik három fõkaraktere említésre sem kerül. Ez is jól mutatja, hogy a szerzõ több nyersanyagból, írásban vagy akár csak szóban létezõ mesés legendából dolgozott, melyeket több-kevesebb sikerrel gyúrt egyetlen regénybe. Szun Vu-kung történetének önállósíthatósága indokolja, hogy a magyar fordítás alcímében külön kiemelésre került: „avagy a majomkirály története”.
(megj: A majomkirály történetének 7 fejezetét a wikipedia oldala részletesen ismerteti, lsd. ott!)
„…Szun Vu-kung kiszabadulására a 14. fejezetben kerül sor, amikor a zarándokútra indult Hszüan-cang a Vu-hszing-hegyhez ér, és kiszabadítja az éppen ötszáz éve fogságban sínylõdõ majomkirályt. Szun Vu-kung vezeklésül bûnei miatt tanítványul szegõdik, és vállalkozik rá, hogy elkíséri és védelmezi veszélyekkel teli útján a szent életû szerzetest.”
Egy (vagyis 2) 1994-es filmfeldolgozás angol címe pedig: A Chinese Odyssey 1-2. (Hongkong)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyugati_utaz%C3%A1s

A Nyugati utazás magyar fordítása, legalábbis az elsõ kötet (1-49. fejezet), ha valaki szeretné elolvasni és még nem tette (velem együtt): https://terebess.hu/keletkultinfo/vu_cseng_en_nyugati_utazas_1.pdf

Mivel a wikipédiás cikk nagyon hosszú, itt egy talán emészthetõbb ismertetõ:
„Kínában a gyerekek legfontosabb meséje, ezen nõnek fel, ebbõl tanulják meg a buddhista és taoista tanok alapjait, ismerik meg a fõbb isteneket. […]
Szun Vu-kung, a kõtojásból született majom neve ismerõsnek tûnhet már a magyar kölköknek: õ volna "japánul" a Dragonball Son Gokuja. […]”
http://magyarnarancs.hu/konyv/vu-cseng-en-a-majomkiraly-tortenete-85302

Vagy egy másik: "Na mi volt az a könyv, ami a legtöbb család könyvespolcán ott figyelt a nyolcvanas években? Hát naná, hogy a Nyugati utazás, avagy a majomkirály története." (Nem emlékszem rá, de majd körülnézek...) http://konyves.blog.hu/2009/01/31/napi_kotelezo_nyugati_utazas_avagy_a_majomkiraly_tortenete
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 13. - 01:46:58 10/10
(232302/239047)
Azért arra kíváncsi lennék, hogyan tudsz egyszerre ennyi sorozatot nézni, azokon kiigazodni, követni a történetüket... pláne kínaiakat... :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 13. - 01:45:25 10/10
(232301/239047)
Szép estét Mindenkinek!

Természetesen a fan-SSHág nem Rád vonatkozott, hanem a hozzám hasonló elvetemült "mûgyûjtõkre és kincsvadászokra"... :)))
Illiona 2018 jan. 12. - 22:15:09
(232300/239047)
God of War

és végül egy kép a a japánokról...

Egyébként nem annyira véres, és erõszakos film, bárkinek ajánlom.
Illiona 2018 jan. 12. - 22:13:28
(232299/239047)
God of War
Illiona 2018 jan. 12. - 22:12:22
(232298/239047)
God of War

na jó, közelrõl...
Illiona 2018 jan. 12. - 22:11:35
(232297/239047)
God of War

és lámcsak milyen ismerõs képek!
azért az 1500-as években is tudtak edzeni!
Ez csak ugy messzirõl!
Illiona 2018 jan. 12. - 22:08:48
(232296/239047)
God of War
a filmhez angol van, én googles forditással néztem, nagyon jó minõségû, kb 90 %-os.

egy ismertetõ:
https://en.wikipedia.org/wiki/God_of_War_(2017_film)

és a trélere:
https://www.youtube.com/watch?v=pQ6xZ_Om2Mo
Illiona 2018 jan. 12. - 21:56:30
(232295/239047)
Sziasztok!

God of War - egy 2017-es kinai mozifilm.

A történet 1552-ben játszódik, amikor japán kalózok tanyát ütnek kinai földön, és ugy tünik senki nem képes arra, hogy kiüzze õket.
A japánok vezetõi okosak, a kalózoknak viszont nem számit semmi, csak legyen pénz és nõ, nem moralizálnak emberi kérdéseken.
Végül a ming csapatoknak uj vezére lesz, aki katonákat toboroz, és felkésziti õket a harcra, megedzi õket lélekben és testben is.
Az uj harcmodor, a fiatal uj hadvezés vajon eredményes lesz-e?
Látványos, pörgõs, háborús film, a bátorságról, a hazaszeretetrõl, az élni akarásról, és a halálról.
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 12. - 01:54:31 10/10
(232294/239047)
Szép éjjelt!

Sajna mindig felébredek éjszaka egy pár órás alás után.

Nem, nem láttam, "csak találtam". Már elnézéSSHt, de nem vagyok rajongója, de majd megnézem. Csak a magyar cím becsapott, és
nem az Obessed volt írva, így azt hittem valami olyat találtam, ami a "gyûjtõknek" ritka kincs.
Most a kínai sorozattal vagyok elfoglalva.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 11. - 22:19:20 10/10
(232293/239047)
Kíváncsivá tett az ajánlásod, pláne Bori kiegészítésével együtt. :)
És miután megtalálható online, így az elsõ részt megnéztem; éppen az északi törzset mutatta be.
A nyelv már nem is olyan furcsa (sõt, a Third Way of Love x-edik megnézése után már szinte kellemes a mély férfi- és a csilingelõ nõi hangok kontrasztja, bár a sok "-si-se/-csi-cse" néha még túlzásnak tûnik...)

Viszont a nevek számomra egyszerûen követhetetlenek, így nekem biztosan segítség az az oldal, ahol a szereplõ családok vannak felsorolva, képpel bemutatva, pláne, hogy a fõszereplõként feltüntetett Muyun-okat még nem is láttam.
De ha az elején a részenként csak egy-egy törzs illetve dinasztia ismertetése megmarad, akkor talán nem zavarodok bele a sok szereplõbe, mert annyian vannak, mint a... kínaiak... :)))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 11. - 22:16:35 10/10
(232292/239047)
Nos, Song Seung-heon tudtommal sohasem játszott japánt (a Ghost japán remake-jében és a kínai Bombázásban is koreai).
A Man of Will incheon-i börtönigazgatójaként (Kang Hyung-sik) is az, csak éppen a japánokkal szimpatizál és a honfitársait küldi kényszermunkára.

Ez a film még nem annyira a japán elnyomásról szól (1896-ban), hanem a hazafi és a hazaáruló koreaiak szembenállásáról - legalábbis az én meglátásom szerint, amit felirat nélkül mutatott számomra ez a film, bár errõl már írtam.

Egyébként a japán karaktert Hiromitsu Takeda alakítja (a wikipedia szerint Watanabe-nak hívják, de ugye még nincs felirat a filmhez), aki egyébként több, a japán megszállás idején játszódó filmben szerepelt; pl. Az árnyak kora, Anarchist from Colony, sõt elég sok koreai film fel van itt tüntetve:
http://asianwiki.com/Hiromitsu_Takeda
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 11. - 22:12:53 10/10
(232291/239047)
Sziasztok, szép estét!

Hát persze, hogy találtál VALAMI-t, nem is akármit... :))))
Ez egy SSH-fannak kötelezõ darab, viszont az szerencsére nincs limitálva, hogy hányszor lehet megnézni. ;)

Egyébként az érdekelne, hogy letöltve vagy online nézted-e (egy ismerõsömnek lenne jó online, de én nem találtam, legalábbis magyar felirattal együtt...)
Illiona 2018 jan. 11. - 21:03:33
(232290/239047)
Tribes and Emperor...

nekem is tiszta, ugyanis ujrakezdtem teljesen.
Egyszerûen közbeszólt az év vége, mást néztem, kicsit zavaros volt. De most hogy ujrázom, igy minden tiszta.
most következik a 13. epizód.
De nem kell sietni, a végének még angolja sincs.
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 11. - 07:14:00 10/10
(232288/239047)
Sziasztok!

Köszönöm, de nálam tiszta minden, nem szoktam belezavarodni a sokszereplõs filmekbe sem.
ferenc12 2018 jan. 11. - 07:02:39 Előzmény edimir
(232287/239047)
Az SB-n megvan végig magyar felirattal,kivéve a 19.részt
Illiona 2018 jan. 10. - 18:36:54
(232286/239047)
Az Along With the Gods : The Two Worlds népszerûsége egész Ázsiában szárnyal

A filmet három hete mutatták be Tajvanon,a box iroda szerint 2 millió tajvani dollárt keresett, ami a 2017-ben megjelent legsikeresebb ázsiai film.

Másodszor a második helyen állt a vietnami box office-en és a harmadik helyen Thaiföldön és Indonéziában.

Hongkongban a film várhatóan a csütörtökön jelenik meg, összesen 53 filmszínházban.
Illiona 2018 jan. 10. - 18:17:49
(232285/239047)
Ljerknek és kimbinnek is!!!!

A kinaiak uj sikersorozatához, a Tribes And Empires ... hez egy kis útmutató, hogy mégis ki kicsoda:

http://a-pop.eu/cikk.php?id=60

Itt Lapishun oldalán vannak a linkek is a fordításhoz.
10/10
Ljerk 2018 jan. 10. - 17:38:50 10/10
(232284/239047)
Lehet, hogy hamarabb belenézek mint gondoltam - mivel a tavalyihoz (pontosabban tavalyelõttihez) hasonlóan a 2017-es nemrég befejezõdött NHK taiga sem tudja hozni azt, amit megszoktam korábban. Sajnos a pénztelenség ott is nagyúr, megint elõvették az építsünk stúdióban külsõ helyszíneket - ami annyira látszik, hogy a kevés jóérzést is, ami van a filmmel kapcsolatban, el tudja venni.
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 10. - 09:09:43 10/10
(232283/239047)
Szia, sziasztok! Ajánlásodra elkezdtem, de még nagyon az elején vagyok, de folytatom, mert kíváncsi vagyok.
A 15. rész után újra nyilatkozom.
Illiona 2018 jan. 09. - 23:01:07
(232282/239047)
too late to say I Love You

semmi nem az aminek látszik.
Hiszen egy szerelmespár összesimulós keringõje az amit mindenki lát, de mi tudjuk, a feszültség nagyon nagy, lázadás készül a kormányzó ellen, a nõ információkat súg negédesen a Negyedik Mester fülébe.

Más: az epizódok végérõl levágtak 2 -2 perceket, ami néha nagyon zavaró, hiszen fontos információk vannak ott.
A YT-on is a vágott verzió van fenn, csak 2-3 olyan rész van, ahol meg lehetett nézni az utolsó 2 percet.
Illiona 2018 jan. 09. - 22:54:01
(232281/239047)

Nem tudom, miért pont ezt a cimet adták a sorozatnak, sokkal több benne a háborús, politikai helyzettel foglalkozó rész, de hát ez van.
36 epizódból áll, kb 40 perces részekbõl.
egy epizód 143 MB, vagyis nagyon kicsi, a tv-n elég rossz minõségû.
Ez az egyetlen letöltési lehetõség volt, vagyis nem választottam :)))
A felirat épp csak annyira elég, hogy megértsem a történetet, maga a googlezott felirat kb 50 %-os csak.
A hang több helyen is elmegy, igy pl van keringõ, amikor néma csend van, meg vannak háborús jelenetek, amikor nem hallatszik semmi, rossz a feltöltés.

De a történet pörög, a forgatókönyv egyedi, ujszerû.

Vannak benne hazafias tettek, és szövegek is.
Az idegen elnyomás, a japán invázió elleni tiltakozások a civil lakosság részérõl, a földalatti mozgalom (egy emeleti szobában :))9 a bebörtönzések, a katonák öngyilkos küldetése, hogy megvédjék az országukat mind jelen van, de ezt azért nem tudom a sorozat hibájául felróni.

Megtalálható benne a szolgák hûsége az uraik iránt. A végtelen szülõi szeretet, amikor pl. a tábornok lánya elárulja a japánoknak a háború elõzetes tervét, az apa önként megy harcolni, és meghalni, hogy a lányát megválthassa. (de azt nem lehet!)

Kép: azt hittem találtam egy hibát, hiszen azt hittem 1930-ban még nem is volt hajszáritó. De a googlee szerint már 1870-óta létezett, vagyis ekkor már 60 éve!
Illiona 2018 jan. 09. - 22:25:14
(232280/239047)

a mellékszereplõk mindegyike tökéletes választás a szerepre.
A gonosz kereskedõt, aki persze nagyon jófiúnak adja el magát, az a szinész játsza, aki a My Sunshineben is Wallace Chung ellenpárjaként játszott.
(Ugy tünik, ez páros kiséri õket éveken keresztül!)
De jól játszik a másik, az önzõ nõ, aki mindig mindent megkapott, amit akart, és a "tábornok lánya" mindössze egyetlen egyet nem kapott meg: a negyedik Mestert, és fel sem tudta fogni, hogy annak nem kell. Nem is értette, hiszen a lelke tele volt önzéssel, gyülölettel, ölni akarással (egy prostituáltat le is lõtt simán).

Az ellenpárja volt a fiútestvére, aki orvosnak tanult, a tábornok papa nagy bánatára, és humánumot hirdette, a szeretetet, az önzetlenséget. Õ is megszereti a fõszereplõnõt, de vallja, hogy az a szeretet, amikor hagyjuk, hogy a másik boldog legyen, ha mással, akkor mással.
Soha nem volt kétszinû, mindig minden veszélyt vállalt, le tudott mondani a szerelemrõl.
Nagyon jó párbeszédeket folytattak a húgával ezekrõl.

a fõszereplõnõ apja is összetett szeméyliség volt: a nagy mûveltségû, világot járt kereskedõ, aki a lányát már modernul nevelte, de mégis amikor férjhez kellett adni, akkor ragaszkodott a régi hagyományokhoz, hiszen minden modern gondolat csak akkor ér valamit, ha az tettekben megvalósul- hát a papa bizony elbukott.

Kép: Wallace Chung. A kormányzói dolgozószobában lévõ falidisz: egy hatalmas földgömb, ami az oszlopokhoz le van láncolva.
Az akkori Kormányzó teljhatalmát volt feladata megmutatni.
Illiona 2018 jan. 09. - 22:09:45
(232279/239047)

a Nõi fõszereplõ tökéletes választás volt, a szelid, halk hangú, nehezen levegõt kapó lány személyében, aki a vonaton ismerkedik meg a Negyedik Mesterrel, és egy viharos szerelem iveszi kezdetét.
A lánynak võlegénye van, akihez a szülei is hozzá akarják kényszeriteni. Az esküvõjérõl szökik el, hogy különféle kalandok árán megkeresse a harctéren a szerelmét.
De nem sokat örülhetnek egymásnak, hiszen kiderül a kapcsolat, és mindenki támadja õket.
Az egyik tábornok lánya, aki nagyon szerelmes a Negyedik Hercegbe, mindenféle aljas trükköket bevet, hogy szétszedje õket, ideiglenesen sikerül is.
A lány teherbe esik, el is menekül, de elvesziti a gyermekét, az élete is veszélybe van, végül egy barátja elmenekiti Európába.
7 év mulva térnek haza, amikor a japánok a "kertben vannak".
Illiona 2018 jan. 09. - 22:01:54
(232278/239047)
egy ujabb kinai sorozatot ajánlanék mindannyiótoknak: Too Late to Say I Love You cimmel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Too_Late_to_Say_Loving_You

A sorozat 1930-ban kezdõdik, amikor az akkori kinai területen elég kaotikus állapotok uralkodtak. A tartományokat Kormányzók irányitották, õk voltak a katonai hatalom vezetõi, teljhatalommal rendelkeztek minden élõ fölött.
Ezek a tartományok állandóan hadakoztak, hiszen ekkor már kialakultak a modern világnézet (azóta tudjuk, mennyire modern, de hát azt kell nézni, akkor mi volt) voltak tartományok, akik ezekhez csatlakoztak, és voltak a konzervativok, a régi rendszer urai, ezek állandóan harcoltak egymással.
Miközben ment a harc, a japánok is szépen inváziót inditottak, és agressziv módon avatkoztak be a belügyekbe, sõk a hatalmat is átveszik késõbb.
Maga a történet a japán kapituláció napján ér véget, vagyis kb 15 évet ölel föl.

Egy kormányzó ennek a sorozatnak a fõszereplõje (hõse!) Murong Feng, akit Negyedik Mesternek is hivnak. Az õ apjának a meggyilkolászásával kezdõdik, kalandos hazatérésével, azután felkutatja az apja gyilkosait, de nagyon körmönfontan kell eljárnia, hiszen a gyilkosok nagyon közel vannak hozzá.

A Negyedik Mestert Wallace Chung alakitja, mii is irhatnék róla mást, minthogy brilliánsan.

Kép: a sorozat plakátja. Az egyik...
bori4 2018 jan. 09. - 11:00:33
(232277/239047)
Ljerk, nem tudok szabadulni attól az érzéstõl amikor nézem, hogy akár a mi õseinkrõl is szólhat az "északi törzs" bemutatása.... vagy a mongolok elõdeirõl. A fantáziám száguldozik miközben nézem, és annyira "nem idegen" érzés fog el sokszor....
Te biztos jobban tudnád értelmezni, mennyi valóságalapja van az egésznek - amire én kíváncsi is lennék.... :)))
10/10
Ljerk 2018 jan. 08. - 23:22:21 10/10
(232276/239047)
Kíváncsivá tettél. :) Nem sok kínai filmet láttam, de azok úgy karaktereket nem tudtak közel hozni, hogy együtt éljek velük. De majd meglátom...
Illiona 2018 jan. 08. - 21:48:54
(232275/239047)
és ugyan majd még késõbb szerettem volna irni róla, de a Sillát nálam letaszitotta a trónjáról egy most adásban lévõ kinai sorozat, a Tribes and Empires: Storm of Prophecy.
Nemrég fejezték be a vetitését, Lapishun forditja, és a 70 részt februárban be is fogja fejezni.
Vagyis lehet kezdeni nézni, maga a sorozat az Avisztán elérhetõ.
Ebben is vannak fantasztikus elemek, de ami domináns, az a valós történet, csak kicsit megspékelték némi fantasztikummal.
Nagyon jó arányban keveredik a kettõ, és minden tökéletes a sorozatban.
Ragyogó forgatókönyv, ujszerû, átgondolt.
Nagyon jók a kösztümök, nem is tudom mennyi pénzt öltek ebbe a filmbe, de nagyon látványos.
A felvételek, a fényképezés mind mind ragyogó.
Jelenleg a 15. epizódnál járok...
Illiona 2018 jan. 08. - 21:30:16 Előzmény micike_MSc
(232274/239047)
Az Along With the Gods: The Two Worlds cimû mozi is túlvilági misztikus témával foglalkozik, de azért mozi szinten más, hiszen 2 óra, ennyit el lehet képzelni, beleélni magát, együtt élni a szereplõkkel.
Ami sorozatban már sok(K).

egy jó forgatókönyv, jó szereplõk, és mehet a fantasztikus kategória is!
Végül is 11 millió koreai csak nem téved!

:)))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2018 jan. 08. - 21:18:40
(232273/239047)
én sejtettem, hogy kimoderálják!
Marad a filmélmény magadnak, és az sem rossz!!!
Illiona 2018 jan. 08. - 21:17:50 Előzmény micike_MSc
(232272/239047)
Ha kellene megnéznem a Dr Jin-t akkor biztosan lapoznék, és semmiképp nem nézném meg.
De akkoriban szinte faltam a koreai sorozatokat, egyiket a másik után, és szinte válogatás nélkül megnéztem mindent.

Persze telitõdtem is velük, és mostmár megválogatom, mit is nézek meg.
A Dr Jin még az idõutazásos dömping elõtt volt, akkoriban alig volt illyen, és emiatt még ujszerû volt.
De annyira rosszul nézett ki Song Seung Hun itt, hogy a végére sem sikerült megszokni.
Igy az egyszer nézett, gyorsan felejtett sorozatok közé került.

Mostanában nincs ilyen baklövés, mindenütt ragyogóan néz ki.
Arra céloztam az elõzõ beirásomban, hogy miért kell neki japánt alakitani, miért nem japánokat szerzõdtetnek erre a szerepre.

A japánok külsõleg sem ugyanolyanok, talán a mi szemünkben igen, minden Távol-keleti ember ferdeszemû, és kész, de õk nagyon is külön tudják választani õket.
Amikor a borfesztivál volt itt Szegeden, és a koreai ismerõsömmel voltam kint, akkor kérdeztem is ott két fiatalemberrõl, hogy azok nem koreaiak. Õ csak odapillantott, és ellentmondást nem tûrõen közölte, hogy "Nem, azok japánok". Vagyis az hogy koreai szinésszel játszatják el a japán szerepeket, azért az nagy hiba. A multkor már irtam, hogy ha nem vállalja el japán szinész a japán szerepet, akkor azt a filmet kár is megcsinálni!
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 08. - 15:59:02 10/10 Előzmény micike_MSc
(232271/239047)
Mivel én nem láttam, és a cím sem volt ismerõs, azt hittem valami eldugott film, vagy mi a szösz.
Ha úgy írnák ki, akkor egybõl tudom, mert annyira azért képben vagyok. Kár. Azt hittem találtam valamit.....
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 08. - 15:54:45 10/10 Előzmény Illiona
(232270/239047)
Sziasztok!

Ez a kép még elbírta a nyilvánosságot, a másikat esetleg kimoderálnák.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 08. - 03:52:04 10/10
(232269/239047)
Szia! :) Nehéz lehet így messzirõl és ritkán unokázni - még jó, hogy örömteli, Neked és a kicsiknek is! :)
Nálunk hat unoka van, 3 fiú és 3 lány (csak két fiú az enyém, a többi gyerkõc húgomé) és õk minden szombaton a Mamát boldogítják... Bár 70 éves lett nemrég, de még bírják, Papával együtt. :)))

Obsessed.
Sajnos ez az a film, amit immár lassan két éve, elõször megtekintettem SSH alakításai közül... szerelem volt elsõ látásra... Már megszámlálhatatlanul sokszor láttam, kívülrõl tudom a... szövegét... (is)... (sóhaj! :))))
Idõnként írunk errõl Illivel, nem is tudom, hogy kerülhette el eddig a figyelmed. :)
Még májusban, a Saimdang vetítése után nyitottam egy topic-ot SSH-nak, mert már nem akartam szétoffolni Sillát a rajongásommal. Oda szoktam írni mindenfélét meg képeket pakolászok.
Ez pl. egy kritika a filmrõl, sõt, képek is vannak. ;)
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=4031901&highlight=4031901#4031901

Hm, most bevethetem az szokásos elköszönésemet:
Jó éjt, szépségeSSH álmokat, kellemeSSH ébredést! :)))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 08. - 03:44:12 10/10
(232268/239047)
Szerintem a Black nagyon is jó volt, izgalmas, fordulatos, sok meglepetéssel - viszont az igaz, hogy figyelni kellett. Mivel én a vetítéssel egyidõben néztem, így volt ideje hétrõl-hétre leülepedni az eseményeknek, mert amúgy nagyon pörgött a cselekmény.
Talán a vége (az utolsó 2 rész) volt furcsa az elõzõekhez képest, és õszintén szólva a legvégén volt némi hiányérzetem - de összességében nem lehetett más a befejezés.
Song Seung-heon meg vitathatatlanul mindig szép és tökéleteSSH... :)))))))

Bár arra azért kíváncsi lennék, milyen szerepet osztanál rá, mert (velem ellentétben) a Man of Will gazember karakterével sem voltál megelégedve.
Ha már prüttyögni kell, akkor nekem mondjuk dr.Jin-ként jött be legkevésbé, illetve az Autumn in my Heart önfeláldozó fiúja ment az idegeimre a vége felé (bár 2000-ben még más szelek fújtak, az akkori melodráma kifejezetten "újhullámként" hatott...)

Mint tudjuk, nem vagy egy trendszakértõ, mivel most éppen a box-office csúcsát ostromolja az Along With the Gods (az elmúlt 19 napban 11,5 millió nézõje volt, míg a Taxisofõrnek 19 nap a 10millióra volt elég - bár az sem kevés! :))).
És hát ugye ebben a filmben a koreai hiedelemvilág túlvilági hírvivõi (저승사자, csoszüngszadzsa) segítik a tûzoltó fiút a 49 napos, 7 próbás útja során, amidõn majd elválik, hogy a lelke a mennybe vagy a pokolba jut-e...

[Szerintem én KNG idõutazós, doktoros sorozatát is szeretni fogom, ha majd egyszer megnézem, éppen a modern és a hagyományos orvoslás pro és kontra bemutatása miatt. Ráadásul a doktornõ szívsebész, ami a szívem csücske kardiológiával rokon.]

SSH pedig sajnos nem domboríthat mindig katonaként, bár az már tudható, hogy végre május végén bemutatásra kerül a kínai The Bombing, amiben bombázó pilóta lesz...
Kíváncsi leszek, legközelebb milyen szerepet vállal. Mondjuk egy Vronszkij gróf-típusú szerepben el tudnám képzelni. Imádom, amikor hõsszerelmesként drámázik. <3 :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 08. - 03:36:04 10/10
(232267/239047)
Értem, mirõl beszélsz, ezzel semmi gondom, de én nem tudom laikus szemmel nézni.
Természetesen a Jonghyun környezetében élõ rokonok és barátok (ha voltak ilyenek) nem hibáztathatók, mert ilyen értelemben ez az "õ döntése", hiszen felnõtt ember volt...
Csakhogy õ járt pszichiáterhez, bár az nem ismert, hogy mikor.
Egy elmeorvosnak pedig az a dolga, hogy az öngyilkossági hajlamot, mint veszélyeztetõ magatartást felismerje. Amikor egy súlyosan depressziós beteg idáig eljut, akkor már olyan beszûkült tudatállapotban van (="nem beszámítható"), ami közbeavatkozás nélkül végzetessé/véglegessé válhat.

Jonghyun folyamatosan küldte a jeleket (ha csak azt a két áprilisi dalszöveget nézzük, már hónapok óta). A nyilvánosság elõtt élt és nyilvánosan beszélt a magányosságáról - amire még mondhatnánk, hogy a mûvészi önkifejezés része... de csak rá kell (kellett volna) nézni a vékony arcára, a szemeire...
Persze, ez így utólag már oly' mindegy, de pont ott Dél-Koreában, ahol a legmagasabb az öngyilkosságok aránya, hogy lehet figyelmen kívül hagyni - szakmailag!!! - egy ilyen folyamatos, nyílt vallomást?!
Ráadásul õ hihetetlenül ismert és népszerû volt a világ más tájain is...
(Van olyan videó a yt-on, ahol nyíltan beszélt a depressziójáról, sõt kamera elõtt sírt, bár én ezeket már nem nézegettem meg.)

Jonghyun december 9-én írta meg a búcsúlevelét. Tkp. nem hibáztatott senkit önmagán kívül... csak az orvost... :(
"Azt mondták, derítsem ki, miért érzek fájdalmat.
Túl jól tudom. A fájdalmam okozója én vagyok. Minden az én hibám és minden azért, mert túl kevés vagyok.
Doktor, ezt akarta hallani?
Nem. Én nem tettem semmi rosszat.
Amikor a gyengéd hang a személyiségemet okolta, azt gondoltam, "fenébe, könnyû orvosnak lenni." "
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=4084129&highlight=4084129#4084129

Néhány konkrétum, szakmai szempontból:
●Az öngyilkosság figyelmeztetõ jelei
http://www.ongyilkossagmegelozes.hu/cry-for-help.html

●Cry for help
"Így nevezzük az utolsó segélykiáltást, amivel a lehetséges öngyilkos a világ - annak egyik képviselõje - tudtára adja, hogy valami baj van, olyan, amivel nem képes megbirkózni, segítségre van szüksége, mert nem megy tovább."
http://www.lelki-segitseg.hu/2011/05/cry-for-help.html?m=1

●Öngyilkosság - A sötétbe vivõ út
"A pszichiátria egyik legproblematikusabb területe az öngyilkosság. Nem önálló betegség, mégis talán az egyetlen olyan pszichiátriai vonatkozású esemény, ami a beteg halálával végzõdhet."
"...az elkövetõk nem feltétlenül meghalni akarnak, hanem másképpen szeretnének élni."
"A cry for help jelenség a késõbb öngyilkosságot elkövetõ személy vívódását, ambivalens érzéseit tükrözi, egyfajta burkolt segélykiáltás, melyet ha meg tudunk hallani, akár tragédia elõzhetõ meg.
A búcsúlevél (levélvázlatok) írása, a tett elkövetéséhez való kellékek összeszedése (pl. gyógyszerek gyûjtögetése), halállal kapcsolatos gondolatok sûrûsödõ felbukkanása a gondolkozásban mind olyan jelek, melyek figyelmeztethetnek a közelgõ bajra.
Az öngyilkossági kísérlet elkövetése mint potenciális krízisállapot egyértelmû ok a pszichiátriai vizsgálatra, sõt a fekvõosztályos kezelésre." !!!
http://m.webbeteg.hu/cikkek/depresszio/1493/ongyilkossag-a-sotetbe-vivo-ut
Illiona 2018 jan. 07. - 22:34:23
(232266/239047)
Na igy a nap végére legalább nevettem egy jót!
De még hogy mennyire aljas!!!
Sõt! még annál is jobban!!!

Az Obsessed cimû filmet Micike szerintem szerintem jópárszor látta, én viszont kevesebbszer, talán 4-5 alkalommal.

Igen kegyetlen film, mégis a nem kegyetlen részekbõl van egész képtáram-runk - nem publikus sajnos.

És valóban, igy éjszakára megnézni! hát tényleg nem ajánlott, de ennek a véres jelenetekhez semmi köze :)))))

Kép: milyen fess katonatiszt: Song Seung Hun
És igen, pont erre céloztam, amikor azt kérdeztem, miért kellett ezt a Black cimû sorozatot elvállalni???
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 07. - 20:59:34 10/10
(232265/239047)
Sziasztok, szép estét. Ma aztán belehúztam az alvásba, nagyon szép volt, de nagyon fárasztó. Bár álmaim valóra váltak, éspedig, hogy Myrthe tárt karokkal szalad elém, beteljesült. Soha nagyobb öröm ne érje a nagymamákat! Nagyon szép volt, és nagyon fárasztó, állandóan topon lenni.

Mit találtam lányok! Illi, és Micike!!!!

Megszállottság (In-gan-jung-dok)

Színes, dél-kóreai szerelmi dráma, 132 perc

A 1969 nyarán, Kim Jin Pyeong ezredes visszatér Dél-Koreába miután Vietnamban szolgált. Poszttraumás szindrómában szenved és csapdába esett egy szeretetlen házasságban Soo Jin-el, aki kétségbeesetten vágyik egy gyermekre. Egy éjszaka, találkozik az új szomszéddal Jong Ga Heun-el, Kyung Jin Woo kapitány kínai-koreai feleségével,aki a közelmúltban helyeztek át a katonai táborba. A katonai tábor fojtogató légkörében,a két ember titkos, szenvedélyes viszonyba keveredik egymással.

Rendezte: Dae-woo Kim

Szereplõk:
Seung-heon Song, Ji-yeon Lim, Yeo-jeong Jo

Késõ estére tudom aljas dolog ilyet betenni.
Illiona 2018 jan. 07. - 15:50:49
(232264/239047)
Befejeztem a Black cimû sorozatot, én ha egy szóval lehet csak jellemezni, akkor borzalmas volt.

Ugyanolyan, mint Kim Nam Gil filmje, se jobb se rosszabb nem volt annál.
Song Seung hun miatt volt értelme egyáltalán megnézni, de õ volt a történet motorja, és a sorozat lelke is.
Az összes többi szereplõ szürke és feledhetõ volt.
A történet maga nem lett volna rossz, de állandóan uj és ujabb nevek, mindenféle fordulatok az idõben, és én végül már meg sem akartam érteni, csak végigérni rajta.
Egy ötlettelen ember akinek muszáj volt valami jó forgatókönyvet irni - hát jobb let volna , ha elküldik pihenni egy évre legalább...

Hogy song Seunk Hun miért vállal el ilyen forgatókönyvet?
És Kim Nam Gil miért is vállalta el?
Talán majd egyszer választ kapunk rá.
Illiona 2018 jan. 07. - 15:42:16
(232263/239047)
aki Jonghyunnal énekel, Lee Ji Hoon nem egy hires szinész, általában mellékszerepeket szokott (most akkor kapni, vagy vállallni??).

Nekem õ túl negédes a szerepeiben, igazi drámai alakitását még nem láttam, nem is tudom, hogy egyáltalán képes-e rá.
Eddig a You Are The Best, a Glass Mask, és a My Daughter the Flower cimû sorozatokban láttam, egy könnyen feledhetõ figura.
http://asianwiki.com/Lee_Jee-Hoon

Kép: Lee Ji Hoon
(3 szinész is van ugyanezzel a névvel...)
Illiona 2018 jan. 07. - 15:32:59
(232262/239047)
Sziasztok!
egyetértek veled mindenben.
Talán annyiban gondolom másként, hogy én nem hibáztatok senkit.
Felnõtt, önálló ember, saját öntudattal, akarattal.
A pszichiáter pedig lehet egy segitség, ha a beteg is meg akar gyógyulni, de nem kötelezõen jó utra terelõ gépezet, ami bármi áron életben tart.
Én tisztelem Jonghyun akaratát, szépen megindokolta, miért nem csinálja tovább, és szépen megcsinálta a végét.
Hiányzik, és szomorú vagyok miatta, de elfogadom a döntését, és az élet megy tovább nélküle is.

Nagyon jó azok a dalszövegek, amiket hoztál, talán igy utólag nagyon is beszédesek.
Egy hétköznapi gondolkodású ember hogy is lett volna képes megérteni õt, amit gondolt amit érzett???
És emiatt hogyan tudta volna lebeszélni???

Kép: Jonghyun
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 07. - 06:10:18 10/10
(232261/239047)
A 27-esek klubja nekem is eszembe jutott.
Egy rövid idézet a cikkbõl, amit belinkeltél: Eric Segalstad sokáig dolgozott a rock&roll huszonhét évesen elhunyt alakjait körüllengõ mítoszok feldolgozásán. Könyve 2008-ban jelent meg (The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll címmel). „Ez egy érdekes életkor, a legtöbb ember ilyenkor hagyja maga mögött a gondtalan fiatalságot, és kezd éretten, felnõtt fejjel gondolkodni”.

Innen pedig már könnyen eljutunk az ún. életciklus modellhez.
S hogy jön ez ide?! 4x7=28 (év)
Mintha a 27-es klub tagjai nem tudtak, nem akartak volna a következõ, az 5. ciklusba lépni...

„7 évente az emberi test minden egyes sejtje kicserélõdik. De nem csak a biológiában figyelhetõ meg ez a 7 éves ciklus.” (rövid ismertetõ az elsõ két link alapján)
* 0-7 év: folyamatos növekedés, a határok megtanulása, viselkedési minták elsajátítása (utánzás), fontos a szeretet és a bizalom; a világ JÓ.
* 7-14 év: azonosulás, felismerések, példaképek; esztétikai élmények, rend, harmónia, türelem; a világ SZÉP.
* 14-21 év: függetlenség/függetlenedés, saját belsõ világ felépítése, leválás a szülõkrõl, szoros baráti kapcsolatok, elsõ szerelem; logika, kommunikáció, megértés; a világ IGAZ.
* 21-28 év: felfedezések kora; határok és értékek, intimitás, kölcsönös kapcsolatok kialakítása - tudatos áldozatvállalás és kompromisszum; boldog párkapcsolat, anyagi biztonság (érzelmi fejlõdés, megérés az anyaságra, férfiaknál gyengédség, megértés tanulása)
* 28-35 év: meg-/letelepedés, megszilárdulás; hivatás, stabil kapcsolatok (negatívum lehet: magány, elszigetelõdés)
* 35-42 év: önmagunk megismerése, felelõsségtudat, szellemi érettség, önmegvalósítás (illetve: életközépi válság)
* 42-49 év: dinamizmus, hatalmas energiák, bizakodás
* 49-56 év: érés korszaka; belsõ nyugalom, megértés, harmónia (illetve: eddigi élet értelmetlennek érzése, siránkozás, befelé fordulás)
* 56-63 év: szociális érzékenység, a jövõ generációjáért való felelõsségvállalás
* 63-70 év: mottó a távolság, az idõ már nem fontos; visszatekintés egy sikeres életre, én-integritás (vagy ha nem értük el céljainkat: elégedetlenség, kétségbeesés, depresszió)
* 70 év felett: „A spektrum két végén a lelkileg megfiatalodott, kreatív, élénk fantáziájú, életet szeretõ, rugalmas gondolkodású, bölcs ember és a keserû, homályos emlékezetû, testileg is összetört, panaszáradatokat zúdító öreg található.”
http://furcsa.hu/page/eletciklus-modell/
„Bernard Lievegoed holland antropozófus orvos, pszichiáter és író az emberi életet 7 éves periódusokra osztotta és megalkotta az emberi életciklus modellt, ami Rudolf Steiner is felhasznált a munkájában.”
https://novakagnes.hu/az-emberi-eletciklusok-az-elso-negy-ciklus-szuletestol-28-eves-korig/

+ 1 cikk az elsõ 7 ciklusról, 49 éves korig...
http://coaching.reblog.hu/az-emberi-elet-7-eves-ciklusai-1-resz

És az elõzõektõl némileg eltérõ megközelítés, miközben a lényeg ugyanaz:
„Egy emberi élet felosztható tizenkét részre, úgy, hogy azt a Rudolf Steiner által leírt szaturnuszi ciklusokra, azaz 7 éves periódusokra osztjuk. Bár az élet hossza mostanság igencsak változó, az ideális léthossz 84 év e ciklusosság szerint. Azt is mondhatnánk, hogy a 84 éves kor az ideális, de legtöbben korábban meghalnak, mások meg többet élnek.
A 7 éves szaturnuszi ciklusokat sem lehet szigorúan 7 évesnek venni, s közöttük az átmenet sem éles vonal. Az archaikus kort véve alapul, számolnunk kell az azóta történelmi kornak nevezett elcsúszásokkal, azonban a hét év most is körülbelül hét év. Mindegyik hétéves, ún. szaturnuszi ciklus egy szellemi fejlõdési szférát, szintet határoz meg, kezdve egy kisgyermek fejlõdési feladatától egészen az öregkor szellemi tanulnivalójáig. Ezek a ciklusok arra is figyelmeztetnek, hogy melyik életkor „mire való", azaz mit kell megtanulnunk. Ennek az önnevelésben, és késõbb, a gyermeknevelésben is hasznát vehetjük.
A hétéves szaturnuszi ciklusokat elsõsorban az állatövi jegyekkel párosítjuk, ezen keresztül a bolygókkal. Ezek szimbolikája segítségével értjük meg, mi is a szellemi fejlõdésünkhöz elengedhetetlen tennivalónk és fejlõdésünk irányvonala.”
https://www.szepo.com/cikk/az_ember_eletciklusai_az_asztrologia_tukreben/

Kulcsszó: önismeret!
Mint ahogy az pl. egy éppen a hetedik hétéves ciklusát élvezõ Oroszlántól elvárható... :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 07. - 05:43:52 10/10 Előzmény Illiona
(232260/239047)
Azt hiszem, nyugodtan kívánhatok már jó reggelt, szép napot!
Természetesen továbbra is mindent elolvasok, és sokkal többet szeretnék írni, mint amire idõm akad...
(Most is csak egy témában sikerült összeszedni, leírni végre a gondolataimat.)

KIM JONGHYUN.
Azt hittem, már itt is írtam róla, de rájöttem, hogy nem ide, hanem a facé-ra tettem ki pár sort elsõ döbbenetemben.
Nem hallgatok kpop-ot, néha nézek ezt-azt, ha szembejön, mint pl. most ez a duett, amit idéztél (a klipben szereplõ Lee Ji Hoon-nal sem találkoztam még, pedig úgy nézem, figyelemreméltó jelenség…)
Itt a link újra, hogy ne kelljen keresni: https://www.youtube.com/watch?v=ixGnZcNAZeU
Legfõképpen azért is érdemes újranézni, mert az a húszéves JongHyun egy helyes „kisfiú” volt még, miközben a néhány évvel késõbbi (pl. a 2014-es „szívenlövõs” dalban, a Heya-ban) már egy nagyon vékony arcú, a koránál idõsebbnek tûnõ fiatalember… pedig csak pár év telt el...
Egyébként a 2014-es legek között ez volt a 2., amit akkor megosztottál velünk!
Korábban ennek a dalnak az elõadása szinte teátrálisnak tûnt nekem (tkp. az is, egy „kis meghalás” a színpadon)... de Jonghyun öngyilkossága után már nagyon is valóságos ez a szomorúság... :'(
És ezt a dalt (meg a többi hasonlót) vajon hányszor énekelte ez a fiú, teljes átéléssel, belehalással?!
Csak egy dal. De így 3-4 év eltelte után olyan, mint egy kétségbeesett vallomás - mintha senki nem vette volna komolyan... :( Nyugodjék békében!
https://www.youtube.com/watch?v=DLPo9_UWYls

A neten sok minden szembejön, ha az ember lánya keresgél…, mint pl. Jonghyun 2017. áprilisában megjelent albumáról ( https://en.wikipedia.org/wiki/Story_Op.2 ) két dal, magyar felirattal.
* Let Me Out [HUN SUB]
Mintha szakításról írna, de lehet, hogy csak a magányáról…
A refrén (aminek még a hangszerelése is olyan „zajos”, kaotikus, szinte fülsértõ)
„...Már nem is érdekel, hogy ki/mi jön.
Refr: Valaki, kérlek, tartson engem, elfáradtam ettõl a világtól.
Valaki, kérlek, törölje meg az arcom, beborítanak a könnyek.
Valaki, kérlek, vegye észre elõször a nehézségeimet.
Kérlek, vedd észre a nyomorult énemet.
Kérlek, segíts nekem.”
https://www.youtube.com/watch?v=S1Od4I7qMUc

* Elevator [HUN SUB]
Ez a dal, ha lehet, még szomorúbb és magányosabb vallomás. A dallama szinte lágyabb, finomabb, mit az elõzõé, de a szövege: Jonghyun a tükörképéhez énekel…
„Úgy hiszem, hogy már hallottam a világ összes jelentéktelen történetét,
De téged, akivel a levegõn egy életen át osztoztam,
Nem ismerlek… nem ismerlek… nem ismerlek…
[…] Tudod, ez nem mehet így tovább.
Mióta vagy egyedül?
Kellemetlen, amikor a tükörben lévõ szemekre kell nézni
Számomra… számomra… számomra...”
https://www.youtube.com/watch?v=jp3ekYV19GI

Tipikus cry for help… ennyit a pszichiáterérõl.

Még néhány kép errõl a csodálatosan tiszta hangú fiúról, akinek az egykor vidám, mosolygós arcát széppé, de egyenarcúvá sminkelte a kpop-ipar; az utóbbi évek videóin szinte már nem volt zsírszövet az arcán, csak a csont és a bõr (amit még erõsebben hangsúlyoz a viszonylag hosszúra hagyott frizurája), meg a hatalmas, szomorú szemei...
„[SHINee] Kim Jonghyun Predebut | From Childhood to 2017” https://www.youtube.com/watch?v=ER1aIw6h-yU

["A teljesítményelvû koreai társadalomban óriási nyomás nehezedik az emberekre, különösen a sztárokra. Nem véletlen, hogy itt az egyik legmagasabb az öngyilkossági ráta a világon."
http://m.origo.hu/kultura/20171219-ongyilkos-lett-az-kim-dzsong-hjun-az-egyik-legnepszerubb-del-koreai-enekes.html ]
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 04. - 13:10:59 10/10
(232259/239047)
A kicsik se maradjanak ki, mert akkor égiháború lesz! :)
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 04. - 13:09:43 10/10
(232258/239047)
Igazi szilveszteri hangulat. :))
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 04. - 13:08:29 10/10
(232257/239047)
Új év napja.
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 04. - 13:05:56 10/10
(232256/239047)
Sziasztok!

Elõször is boldog új évet kívánok mindenkinek.

Még 2 nap az unokákkal, és vége egyenlõre. Nagyon klassz volt, és fárasztó. Teljesült az álmom, Myrthe tárt karokkal várt az elsõ nap, hogy oma, oma!
8/10
offtopic
edimir 2018 jan. 04. - 07:00:05 8/10
(232255/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))))))) Induljon jól a napunk!:)))))))))))))) Úgy tûnik, én már megkaptam 2018 jó kis hóförgetegét, lapátolok, vége az édes pihinek.....

KÉP: Hotelier - a kedvenc világítótornyunk... kell vmi periszkópnak!:))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2018 jan. 03. - 06:54:02 8/10
(232254/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))))))) A múlt évi restanciákhoz, az új évi feladatokhoz fighting, hogy az elhavazás ne nõjön Hó-Hinalájává!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2018 jan. 02. - 22:35:53 8/10 Előzmény Illiona
(232253/239047)
...
8/10
offtopic
edimir 2018 jan. 02. - 22:28:00 8/10
(232252/239047)
KÉRÉS

Ilyentájt az ember mindenfélét rendezget. Én a filmeknél/sorozatoknál tettem. Töröltem, amit nagy valószínûséggel nem néznék újra, ami kedvenc, ott ellenõriztem a mappa tartalmát. Így vettem észre, hogy az egyik nagy kedvencemnél hiányzik a magyar felirat. Ha valakinek megvan a The Suspicious Housekeeper magyar felirata azt megköszönném, ha elküldené. Sajnos már elérhetetlen a neten, a fordító törölte. Hogy mi is a család, kevés sorozat mond nálánál többet, elgondolkodtatóbbat errõl....
8/10
offtopic
edimir 2018 jan. 02. - 22:14:06 8/10 Előzmény maggi99
(232251/239047)
Szia Kedves!:)))))))))))))

Ami szívbõl jön, az sohasem késhet!:))))))))))) Lám, már itt is az elsõ meglepetése 2018-nak!:))))))))))))))))

... hmm, és az is jó lenne, ha megmaradna a hitünk a sokadik próbálkozás után is....bárcsak 2018 a "kõtörõ" év lenne!:)))))))))))))))))
Illiona 2018 jan. 02. - 18:10:54
(232250/239047)
Tavaly 220 millió mozijegyet értékesítettek Dél-Koreában.
Ez azért brutális szám, ha 49 millióan vannak is.

Azt irják a cikkben, afiatalok elfordulnak a filmtõl!
Dehogyis fordulnak, egyszerûen letöltik és megnézik.
Az itt Szegeden lévõ koreai diákok is mindig mindent megnéznek, külön valami alkalmazás van a telefonjukon, és azzal.

https://www.hancinema.net/year-end-hits-fuel-record-box-office-113933.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
maggi99 2018 jan. 02. - 11:39:24
(232249/239047)
Sziasztok,
Kicsit megkéstem, de azért szívbõl kívánok nektek nagyon boldog Új Esztendõt.
Mindenkinek kívánom, hogy teljesüljön szíve minden jó kívánsága.
Kapjunk meg mindent, amire szükségünk van és néha egy kicsit többet is. Csak úgy meglepetésként :)
Illiona 2018 jan. 02. - 00:03:11
(232248/239047)
The Best Time

És végül egy kis magunkbanézés!
Hogyan is gondolnak ránt ezek a kinaiak?
A történetben egy idõsebb német fõnöknõrõl mesél, aki "szerette a fekete hajat, a fekete szemeket, és a karcsú férfiakat"

Hogy mik vannak, ezek a németek!!!!!!

Most többet nem teszek fel, majd ha aktuális lesz akkor elõveszem.
De nagyon jó sorozat, ajánlom mindannyiótoknak!