10/10
Ljerk 2017 aug. 07. - 18:59:19 10/10
(230747/239047)
:) Megnéztem az Avistán - állítólag ez az angol sub, egy indonéz felirat guglizása - gondolom innen jött a királyfi elnevezés is :) ami persze teljesen rendben van, csak hozzászoktunk a koronaherceg címhez.
Illiona 2017 aug. 07. - 15:33:41
(230746/239047)
A Warriors of the Dawn cimû nagy sikerû, 2017-es mozifilmhez megjelent az avistán az angol felirat.

Letöltöttem, átfordítottam googléval, és nagyon jó!! (95 % )
Én már láttam egyszer, amikor megjelent felirat nélkül, egy csudaszép film.
Jó a forgatókönyv, jók a szereplõk, lehetett érteni felrat nélkül is.
A kis fiatal királyfi, és az öreg bölcs testõr "kalandjai", ahol azért közben élet és halál a kérdés, vagyis megvan a komolysága is.
Most majd megnézem, és végül majd ha lesz rendes magyarja is!

Kép: a filmbõl
Illiona 2017 aug. 07. - 12:53:16
(230745/239047)
nagyon izgalmas az elmult hétvégi boxoffice eredménytáblázata.

a Taxi drives csak most jelent meg, és egybõl a hétvégén 2 900 ezer nézõt vonzott be.
Érdekes lesz, hogy ez a elõzetes hireket és képeket nélkülözõ film megveri-e a Battleship Izlandot, ami most 6 077 ezer fõnél jár.
Ugye azt mondták korábban hogy kb 7 milliós negtekintés (moziban persze) kell ahhoz, hogy a film behozza az árát.
Nos, majd meglátjuk... :))))

http://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2017-08-04-~-2017-08-06-108609.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Illiona 2017 aug. 07. - 08:28:34
(230744/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

megjelent a Hancinemán egy Song Joong Ki interjú.
http://www.hancinema.net/interview-the-battleship-island-song-joong-ki-thinks-hard-on-the-next-movie-108610.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

én leforditottam googleval.
Arról beszél, hogy milyen a karaktere a Battleship Islandben, arról hogy a filmet megvágták amiatt, hogy máskor kerüljön a képernyõre, de a dvd változatban az eredeti lesz.
Hogy hogyan választ filmet.

és hát beszél a közelgõ esküvõrõl is, hogy utána lesz a következõ filmje.
Nagyon szeretné, ha legyõznék a Taxisofõrt, legalábbis a nézõszámot illeti.

Amióta kiderült a kapcsolata ezzel a szinésznõcskével, azóta MINDEN NAP jelenik meg valami kettõjükrõl.
nem gyõzöm továbbgörgetni a facén ezeket a képeket, riportokat.
Jó, elismerem, a nõnek nagyon kell a reklám, mármint némi ingyenreklám, de ez azért már sokK.
Én nem vagyok a különféle kapcsolatok ellen, sõt, hogyan tudná valaki megjeleniteni a szenvedélyt, ha azt sem tudja, mi fán terem, de ez az õ magánügyük, mi közöm hozzá.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 07. - 07:02:45 8/10
(230743/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))))))) Induljon jó a napunk, a hetünk!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 22:39:10 8/10
(230742/239047)
Shine or Go Crazy - Moon Lovers

SPOILER
Valahogy nekem jobban tetszett a kozmetikummal elfedem a sebhelyet külsõdleges megoldásnál az, amikor az abban a tudatban felnövõ szerencsétlen a saját tettével jut arra a felismerésre, hogy ne csak másoknak balszerencsét hozóként tekintsen magára, hanem lám, vkit képes volt megmenteni, nem csak õt, de a "világát" is.... Maga jelenet is megindítóbb....

KÉP: - felirat - a ráeszmélés és elhatározás ... Shine or Go Crazy
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 22:26:46 8/10
(230741/239047)
Shine or Go Crazy - Moon Lovers

Megint úgy jártam a Shine or Go Crazy-vel, mint más azonos témát feldolgozó sorozatoknál is, hogy a egy frissebb feldolgozás után néztem meg egy korábbit. Bizonyára mindenkiben ott még az emlék a 8 vidáman fürdõzõ hercegrõl, akik közé becsöppen egy lány.... és persze a balsors sújtotta 4. herceg!:) A Shine or Go Crazy is közéjük visz vissza az idõben, de másként dolgozza fel a témát....

SPOILER
A Shine or Go Crazy-ben (még csak a felénél járok) nem kapunk 8 herceget saját karakterrel, saját történettel, csak kettõt, a többiek csak épp felbukkannak.... ugyan a 4. herceget itt is eltávolítják a Palotából, de ez gyakorlatilag a túlélését szolgálja, bár kifelé az õt sújtó átokkal magyarázzák. Seb az arcon kontra az átok sebe a lelken... az egyik látható, a másik kevésbé. Mindkettõjükrõl úgy tûnik, hogy az anya hallani sem akar, elutasítás, kirekesztés a sorsuk... ugyanaz és mégis nagyon más....

KÉP: a 4. herceg - Wang So - a két sorozatban...
Illiona 2017 aug. 06. - 15:06:12
(230740/239047)
Szerintem mindenkit érdekli 23 millió észak-koreai ember sorsa.
De ezt nekik maguknak kell lépni, kezdeni, senki idegen nem fogja megtenni helyettük.
Mi itt nagyon türelmetlenek tudunk lenni, és olyan jó lenne megmondani innen, hogy ott hogyan is legyen, de nem lehet.
Az ö sorsukért õk maguknak kell tenni.
Ha más viszi el nekik a szabadságot, akkor az megint rátelepszik az országra.

Én nem olvastam a lány 7 Névvel c könyvet, de nem is akarom.
Akik már éltek ott, vagy csak éppen jártak ott, azok próbálnak jól eladhatóan meg is élni ebbõl.
Egy irodalmi mû még nem dokumentum.
Ha majd meglesz a megszabadulás, utána fognak kiderülni, hogy hogyan is éltek arrafelé az emberek.
Illiona 2017 aug. 06. - 14:57:31
(230739/239047)
Igen a libatepertõs képet még a nyáron Kecskeméten csinaáltam egy olyan kicsike kis borfesztiválon.
Nem tudom miért, egybõl a libagoly jutott róla eszembe, ami most ezzel a kegyetlen meleggel aktuálissá is vált!

Már arra is gondoltam tegnap és ma, hogy fogom az anyámat és elköltözöm valahová, mondjuk Sopronba, ahol hûvösebb van.
Csak hát a jól kiépitett klientúra is itt van...

Végül is internet mindenhol van, filmet nézni mindenhol lehet...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 14:39:37 8/10
(230738/239047)
10 év - 10 millió? Azért nem kell ennyire a számok bûvöletében élni, Silla az Silla, nem számokért szeretjük... és nem is a számláló miatt vagyunk itt....
Egyébként a sorozatban is elhangzik: Silla! Éljen 10 ezer évig!:))))))))))))))))))

SSH... szerintem neked ürügy se kell!:))))))))))))))) Már aggódnánk érted, ha nem terelnéd vmi módon rá a szót!:))))))))))))))))))))))))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 06. - 14:34:12 10/10
(230737/239047)
Ez is kapcsolódik a témához (az elsõ 7 perc):
„Katonai készültség Észak-Korea miatt” https://youtu.be/H4jmMCk4cHA

Érdekes a fiatal szerkesztõ szerint meghatározott két pólus: Észak-Korea mellett Kína, míg Dél-Korea mellett USA, Japán és szinte az egész világ (valami ilyesmi), de - kérdem én -, akkor hova tartozik Oroszország?!
Globális nagyhatalmi játszma van a háttérben, fegyverkezés, erõfitogtatás, látványszínház, de igazából senkit nem érdekel a kb. 23 milliónyi észak-koreai ember sorsa.

Amikor a Lány hét névvel címû könyvet olvastam, nagyon bennemaradt az agyamban a szerzõ (egy menekült lány) véleménye az egyesítés lehetõségérõl. Szerinte olyan agymosás folyik Északon, az emberek mindennapjaiba (és ezzel tkp. a személyiségükbe, mintegy a szocializáció részeként) olyan mélyen bele van égetve a gyanakvás, hogy õ szinte lehetetlennek tartja ennyi év után a "két nép" újbóli összeolvasását... :(
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 14:31:41 8/10
(230736/239047)
Valóban nagyon kellemes a hangja... A Rebelben énekelt, dobolt és táncolt... egy biztos, remek a ritmusérzéke....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 14:25:34 8/10
(230735/239047)
Szép napot neked is!:))))))))))

Igen, az ilyen szívbõl jövõ kis ajándékok a legkedvesebbek.:)

"édeni köszöntés"... nekem legalább akkora örömet okozott elkészíteni, mint - remélem - neked rábukkanni!:))))))))))) .. te is, azt East of Eden is megérdemli!:)))))))))))))))

KÉP: ... egy kis HercegeSSH
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 14:12:25 8/10
(230734/239047)
Szia!:))))))))))

Fokra nem tudom, sorry, mi lenyúltuk a szelet, itt már tegnap este óta kitartóan lengedez, szóval nem telepszik annyira az emberre a hõség, ha kimegy!:))))))))))
El lett osztva, no, nem igazságosan, csak testvériesen!:)))))))))))))))))

Jang Hyuk úgy emlékszem egy idõben vonder kedvence volt, nekem néha sok, de itt a karakterhez passzol ez az érzelmi hullámzás, kilengés, hiszen egy lelkileg sérült vkit alakít.

A My Sassy Girlt kihagytam, vhogy nem vonzott... így ehhez nem tudok mit hozzátenni....

KÉP: no komment....
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 06. - 14:07:24 10/10
(230733/239047)
És ha 7 év 7 millió, akkor 10 év 10 millió?! :))))
Bár ki tudja, hol leszünk majd akkortájt (10 év múlva, 100 év múlva, 1000 év múlva*), lesz-e még ilyen aktív Silla...

De ez nekem legalább jó ürügy, hogy egy kicsit eseshá-zzak. ;)
*Sad love story/Sad love song OST: Ten years after https://youtu.be/oPcHarCORKg
Ebben a sorozatban 2004-ben játszott volna SSH, két dalt fel is énekelt hozzá, de kénytelen volt bevonulni, így a szerepét az Éden-beli öccse, Yeon Jung-hoon vette át.

십년이 지나도 백년의 지나도 천년의 지나도 나는 너를 맛있어
십년이 지나도 백년의 지나도 너를 기다리는게 내겐 가장 쉬운 일이니까

(simnyeoni jinado baeknyeoni jinado cheonnyeoni jinado naneun nareul matisseo
simnyeoni jinado baeknyeoni jinado nareul kidarineunge naegen kajang swiun irinikka)

"Tíz év telhet el, száz év telhet el, ezer év telhet el, nem tudlak elfelejteni téged.
Tíz év telhet el, száz év telhet el, téged várni számomra a legkönnyebb dolog."

HallgaSSSHátok szeretettel (refrén kb. 1:32-tõl).
További szép vasárnapot, jó pihenést!
Sõt, enyhülést a déli határokon, meg ahol még maaarha meleg van.
Nálunk már elég kellemeSSH az idõ. :)))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 06. - 13:39:39 10/10
(230732/239047)
Még egy kis szösszenet-féle. :)
Két éve a facén ezzel köszöntem meg kedves ismerõseim köszöntéseit, de maga a bejegyzés amolyan általános érvényû, akár nagyképûen "ars poetica"-nak is hivhatom... :)))

Sokszor olvastam mindenféle hosszabb-rövidebb idézeteket megosztva különféle szerzõktõl arról, hogyan legyünk boldogok, harmonikusak, kiegyensúlyozottak - ezek többsége az adott pillanatban nagyon jól és bölcsen hangzik, viszont többségük megjegyezhetetlen (szerintem).
Van viszont 5 szó, ami könnyen megragad az ember fejében, így útmutatónak se rossz: "KACAGJ, KOCOGJ, LAZÍTS, ÉRINTS, SEGÍTS."
Ennyi, ilyen egyszerûen.
Akit érdekel, pl. itt többet is megtudhat: http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/a-pszichofitnesz-ot-kulcsszava-kacagj-kocogj-lazits-erints-segits/117146
[És szerény véleményem szerint ez remélem akkor is mûködik, ha nem megy mindegyik, hiszen senki sem tökéletes. Én pl. nem vagyok egy kocogós típus, és ezt akkor most finoman körülírtam. ;) ]
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 06. - 13:32:00 10/10
(230731/239047)
Jó ez a kép, már láttam a facén (ugye?)... :))))

A Shine or go Crazy-t (és a Fated to love you-t) Jang Hyuk miatt már rég letöltöttem, de még persze egyiket sem láttam.
Bírom, amikor eléggé eltérõ véleményetek van Edimirrel egy-egy sorozat, film kapcsán, az mindig felkelti az érdeklõdésemet. :)

Lee Honey nálad a "Szépszakácsnõ", nemdebár?
Olvastam a Wikipédián, hogy túl azon, hogy szépségkirálynõ volt,... komolyzenével komolyan foglalkozó családja van, ha jól rémlik, õ is konzervatóriumot végzett.
Én mindenesetre nagyon kedvelem a mély, búgó hangját és a többi koreai színésznõtõl eltérõen kerekebb arcát meg a gribedlijeit. :)))
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lee_Ha-nui
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 06. - 13:14:52 10/10
(230730/239047)
Szép napot Mindenkinek!

Kedves Edimir!
Köszönöm ezt az édeni köszöntést. :)))
Arany gyerekeim ezzel a kis meglepivel vártak aznap reggel, mikor felkeltem...
Semmi "különös", mégis a legkedvesebb ajándék a világon. :)

De sajnos közben újra elkezdõdtek a dolgos hétköznapok is (igen, szombaton).
Illiona 2017 aug. 06. - 12:45:55
(230729/239047)

Itt még mindig nagyon meleg van, nálam éppen 38 fok van kint. Az ország többi részében persze már hüvösebb.
Lehetne ezt valahogy igazságosabban?
Vagy csak igy testvériesen lehet?

Kép: no komment!!!

Én még akkor láttam a Shinét, amikor vetitették, akkor folyamatában.
Jang Hyuk nekem nem kedvencem, szerintem itt sem lép ki abból a felvett szerepébõl, hogy ripacskodik.
De ezzel együtt ennyit el lehet éppen fogadni, hiszen ha nem fogadnánk el semennyit, akkor nem tudnánk filmet nézni :))))

azzal is egyetértek, hogy a fõszereplõnõ nagyon jó. Itt még számomra uj volt, és meggyõzõ is.
Késõbb még a Come back Misterben is bizonyitott.
Az hogy most a My Sassy Girlben nem sikerült neki, egy számomra nézhetetlen filmsorozat lett, az viszont nem rajta mult.
Illetve rajta is, végül mondhatta volna, hogy na nem, ezt már nem vállallom be, de hát nem mondta.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 06:29:51 8/10
(230728/239047)
Jöjjön egy kis havas... hmm, ha jegesfürdõre épp nem is vágyunk, de találjunk enyhülést!:))

KÉP: Shine or Go Crazy
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 06:25:17 8/10
(230727/239047)
Szép reggelt Mindenki:))))))))))) Induljon jól a napunk!:)))))))))) Kellemes hétvégét!:))))))

KÉP: Shine or Go Crazy ... mára elég nekünk a shine!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 03:49:32 8/10
(230726/239047)
További szép hajnal/éjt!:)))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:)))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 03:38:16 8/10
(230725/239047)
Shine or Go Crazy

SPOILER

... és egyetlen különleges éjszaka, ami sorsdöntõ.... igazi mesebeli éjszaka, amit a fura helyzet szül, vagy inkább a Sors rendez... de már itt a sorozat elején tesz róla, hogy megteremtsen egy különleges atmoszférát, amiben ott van mindenbõl egy csipet... tisztaság, bölcsesség, kényszeredettség, a másikra figyelés... és igen, egy csipet varázslat....

Ez a mese pezseg, tele van humorral és cselszövéssel... érdekes elegy, igaz?

KÉP: egy éjszaka - két ember...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 03:25:55 8/10
(230724/239047)
Shine or Go Crazy

SPOILER

Még egy nagy erejû tárgyat kap fõhõsünk, egy szerencsét/védelmet hordozó talizmánt... egy lepkemedál felét... Hmm, mennyire szeretjük a Bichumnoo óta az ilyen felezett medálokat... és azt a párt, amely a nyakában hordja!:))))))))))))))

KÉP: kézbõl kézbe... a talizmán új gazdára talál.... egy szerencsétlen, mindenkitõl eltaszított, elutasított ember elõször találkozik elfogadással, jószándékkal.... ez pedig értékesebb minden talizmánnál a számára...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 03:20:18 8/10
(230723/239047)
Shine or Go Crazy

SPOILER

És természetesen itt is kap a fõhõs egy örökség-küldetést, amit neki kell beteljesítenie, ha ez nem is olyan nagyszabású, mint Sillában volt a Nagy Álom... itt már nem kell egyesíteni a Három Han-t, az már adott... a királyi hatalmat kell megerõsíteni a nép érdekében.... hmmm, és persze kiktõl kell ehhez megszabadulni? Hát ki mástól, mint az egykori államalapításban segédkezõktõl, aki túlságosan mohóvá váltak...

KÉP: az eszköz a küldetéshez - jelvény, mely magához rendeli a király egykori titkos katonáit
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 03:08:13 8/10
(230722/239047)
Shine or Go Crazy

A Rebel-ben figyeltem fel Lee Honey színésznõ játékára, a Rebel ismertetõnél erre bõvebben is kitértem, Ljerk említette akkor, hogy ebben a sorozatban is hatalmasat alakított, innen jött a késztetés...

Mondjuk kicsit riasztott, hogy viszont a fõszereplõ Jang Hyuk, akinek az utóbbi idõben az egzaltált játéka már többször átcsúszott a ripacskodásba, így számomra (elnézést a rajongóitól), de roppant idegesítõvé vált. Ebben a sorozatban viszont azt kell mondanom, hogy jó... bár még csak az elején tartok, de eddigi játékával egy izgalmas, rendkívül összetett karaktert sikerült felépítenie.

Ugyancsak kellemes meglepetést jelentett Oh Yeon-Seo, a másik nõi fõszereplõt alakító színésznõ... aki ragyog!:)

SPOILER
Bevallom, nagyon kedvemre való, hogy mindkét nõi fõszereplõ karaktere az intelligens nõ, nem holmi butuska "cukiság", már az elsõ percektõl érezzük bennük, hogy képesek környezetükbõl kiemelkedni, meghatározó személyiséggé válni...

KÉP: Hwangbo Yeo Won és Mishil... Az ebben a sorozatban Hwangbo Yeo Won-t játszó színésznõrõl (Lee Honey) említettem még a Rebelnél, hogy az õ szeme, olyan fantasztikusan szuggesztív, mint Mishil szemöldöke volt anno Sillában... és volt a Rebelben egy olyan jelenet, amikor egyetlen röpke idõre felnõtt Mishil-hez, királynõi magasságba...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 02:47:08 8/10
(230721/239047)
Shine or Go Crazy

SPOILER

Bár a sorozat a korjói idõben játszódik, de köszöni szépen, nem akar "történelmi" sorozat lenni, mindjárt az elején feliratban tisztázza, hogy õ bizony el fog térni tõle....
Helyette mit kínál? Egy mesét... mesét sorsokat befolyásoló csillagokról (ismerõs Sillából?), elátkozott Hercegrõl, akinek távol a Palotától kell felnõnie magára utalva, hol máshol, mint a kedvenc Gyémánt-hegyemen.:) .. és persze a születésekhez kapcsolódó jóslatokról (csak úgy, mint Sillában)...

Nézzük a csillagokat! Ezúttal nem a Göncöl, hanem egy Alkaloid nevû vörös csillag, aminek már színe is jelzi, hogy vér/öldöklés kapcsolódik hozzá, így persze mi más is lehetne a jóslat, mint hogy e csillag alatt született sorsának átka, hogy halát hoz családtagjaira, környezetére.... DE minden átok megtörhetõ... a Sarkcsillag jegyét viselõ képes erre.

... és itt magyarázatot is nyer a sorozat címe.. Tündökölj vagy tébolyodj! Hmm, nekem tetszett a fordító munkája, szeretem az alliterációt... kifejezõbb, erõteljesebb ez a szóválasztás...

De mi van, ha két lánygyermek is a Sarkcsillag jegyét viseli magán? Vajon melyik az igazi? mi van, ha az ember tudatosan akarja az átkot megtörni, kényszerrel, vajon akkor is hatásos? Mi van, ha a Sors elébed hozza többször is a megoldást, csak te nem ismered fel?

KÉP: a sorozat egy másik plakátja - ez már szûkíti a kört... az Elátkozott Herceg és a két Sarkcsillag-lány
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 02:21:54 8/10
(230720/239047)
Szia!:)

Tudom!:))))))))) Vitáztunk róla épp eleget anno... de egy Bidam for Ever-tõl nem is várhatni mást!:)))))))))))))) Chunchu védelmében annyi követ kaptam tõled, hogy vetekedett a rakás a piramisokkal.... tudod mennyi melóm volt kimászni alóla?!:)))))))))))

10 millió? Te kis mohó, szerintem ez a 7 év - 7 millió így tökéletes, ahogy van!:))))))))))))
10/10
Andó Gertrúd 2017 aug. 06. - 02:15:19 10/10
(230719/239047)
Nem lesz haboru .Akkor van haboru ha az a nagyhatalmak erdekeit szolgalja vagy esetleg olyan nagy a gazdasagi vilagvalsag, hogy amiatt kell kirobbantani. Most egyik eset sem all fenn. Egyesules pedig azert nem lesz, mert kihalnak azok a generaciok akiknek meg el rokon a hatar tuloldalan.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 02:12:34 8/10
(230718/239047)
Shine or Go Crazy

Bocs, Illiona, de ezúttal nem tartok veled. Kicsit mozgalmasra sikeredett a mai nap, így csak este jutottam hozzá, hogy vmibe belekezdjek... Hossza tipródás után inkább Ljerk egy korábbi ajánlása alapján a Shine or Go Crazy-re esett a választásom... bár még csak nagyon az elején tartok, de eddig nagyon bejön.:)

KÉP: a sorozat egyik plakátja a fõbb szereplõkkel.... mondjuk elég szokvány

sorozat ismertetõje: http://asianwiki.com/Shine_or_Go_Crazy
10/10
Andó Gertrúd 2017 aug. 06. - 02:08:47 10/10
(230717/239047)
Szia !

Nemsokara jon a 10.000.000 :)

En aztan meg nem bocsajtok sosem Chunchu-nak :))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 06. - 02:01:50 8/10
(230716/239047)
Szép estét!:) Szerintem dél-koreai... jól szabott kabát, divatosra vágott frizura... szóval bár szándékoltan sötét figura, de nekem déli... túlságosan trendi, hogy északi legyen...

Látatlanban ez a tippem a külsõ alapján....:)))))))))))))))
Illiona 2017 aug. 05. - 17:08:14
(230715/239047)
és akkor egy találos kérdés:

A haja takarja fél arcát: ez vajon észak, vagy dél-korea embere????
Illiona 2017 aug. 05. - 17:06:38
(230714/239047)
Elkezdtem nézni a Korean Peninsula c 18 részes sorozatot.
Még korábban Szakire javasolta, hogy ez miennyire jó, hát lássuk... :)))

Hát itt is elõjön az Észak-Korea - Dél-Korea feszültség - a déliek által tálalva.

De nehogy már valaki is felüljön ennek. Amit a déliek a különféle sorozataikban megfogalmaznak, néha propaganda jelleggel, az azért nem a valóság, hanem a déliek által látni gondolt, jól kiszinezett, de valóságosnak bemutatott propagandaanyag.
Több ilyen sorozatot is láttam már, most éppen a Szöul 45 jut az eszembe, de az Our Gap Son c sorozatban is ez jött elõ.

Kép: korean Peninsula
Illiona 2017 aug. 05. - 16:17:06
(230713/239047)
Battleship Island
Illiona 2017 aug. 05. - 16:16:23
(230712/239047)
Battleship Island
Illiona 2017 aug. 05. - 16:15:39
(230711/239047)
Battleship Island
Illiona 2017 aug. 05. - 16:14:54
(230710/239047)
Battleship Island

Pusani közönségtalálkozó
Illiona 2017 aug. 05. - 10:59:42
(230709/239047)
Milyen szörnyû még belegondolni is!
Azoknak akiknek fontosabb lesz asz országuk, a nép ugy globálisan, azoknak elõször ki kell mondani, hogy nem érdekli a saját anyja, apja, felesége, férje, gyermeke.
Eddig, az elmúlt 60 évben erre képtelenek voltak. Mint ahogy arra is, hogy a saját életük is hadd vesszen oda.
Ezt még a 35 év is kevés volt, hogy eltanulják a japánoktól.
Talán valamikor eljutnak odáig, hogy kimondják, a családjuk , és õk maguk is olyan már mintha nem élnének, és akkor megindulnak.
De amig ez nincs, addig remély sincs a változásra.

Egyébként Észak-Koreában ugy tartják, hogy Dél-Korea amerikaiak által megszállt ország.
Vagyis nincs szabadság, csak éppen az agresszor zászlaja más szinû.
És ebben van némi igazságuk is.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 10:14:09 8/10
(230708/239047)
illúzió.... még a sorozatokban fel-felbukkan....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 10:12:57 8/10
(230707/239047)
Mint ahogy a személyi kultuszuk is más, ázsiai gyökerekkel rendelkezõ....

változás belülrõl.... 64 év után vajon még hány esztendõnek kell eltelnie, amíg a tûrési küszöböt átlépik...
Illiona 2017 aug. 05. - 10:04:59
(230706/239047)
Igen, Észak-Koreával kapcsolatosan semmi nem igaz, ami minden más országgal kapcsolatosan igaz.
Nem is lehet ezt a kérdést ugyanugy megközeliteni.

Itt az fog dönteni, mikor fog a nép fellázadni oly módon, hogy nem fogja az sem érdekelni, a családtagjaival, és saját kis életével mi lesz!
Amikor erre a szintre el fognak jutni, akkor lesz ott is változás.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 09:29:57 8/10
(230705/239047)
Hmmm, azért milyen érdekes, hogy nehéz egy olyan országon fogást találni, ami ilyen hermetikusan elzárt és nincsenek kereskedelmi kapcsolatai.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 09:27:26 8/10
(230704/239047)
Szép napot neked is!:)

Köszönöm, hogy feltetted ezt a beszélgetést. Érdekes volt számomra, amit a lét Korea kapcsolatáról mondott, hogy fel kellett adnia Dél-Koreának a 2000 táján még meglévõ illúziót, hogy egy lassú változási folyamattal Észak majd betagozódik a rendes államok sorába, ill, hogy Észak tko. nem annyira más államra, mint inkább saját polgárai jelent veszélyt, ahol a cél a rendszer túlélésének biztosítása elsõdlegesen.

Remélem, a két szakértõnek lesz igaza és valóban nem lesz háború.... amen...
Illiona 2017 aug. 05. - 08:20:13
(230703/239047)

Egy igazi forró nap vár ránk, itt a déli határszélen 41 fokot mondanak délutánra.
Még kimondani is borzalmas.

tegnap reggel Dr Csoma Mózes beszélt az Észak-Koreai helyzetrõl.
Igaz, hogy a Dr nélkül, de hát...

https://www.youtube.com/watch?v=ogH8jKxjim0
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 06:14:15 8/10
(230702/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))) Kellemes hétvégét!:)))))))))))))

Egy kis hamisítatlan sillás reggeli frissítõ!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 06:06:19 8/10
(230701/239047)
Hmmm, milyen érdekes, amikor vki egy szívének kedves topikot védelmez....

'Kedves "provokátor" ....! Bocsáss meg, ha túl erõsnek érzed, de megvan rá az okom, hogy így nevezzelek. Mulatságosan döngicsélsz mindenfelé,
jókat is nevetek. De itt túllõttél a célon kedvesem. Te itt gyökértelenül tengsz-lengsz, be -benézel mindenfelé, aztán odébbállsz könnyû szívvel."

A hozzászólást noemisoul írta - idõpont: jan. 12. 10:46 - a bejegyzés helye az õ nagyrabecsült topikja...

Hmm, milyen érdekes, hogy azóta mennyit változott a szemlélete és a hozzáállása... Azóta az általa korábban "provokátor"-nak ítélt fórumozót és annak magatartását tekinti követendõ mintának...

Volt saját kedves topikja, amiben alkotott, ahová információk özönét gyûjtötte kitartó szorgalommal, aztán úgy döntött alkotótársaival, hogy bezárják a topikot. Ez természetesen szívük joga. Azóta alapított újakat... Talán azokban kellene elsõsorban áldásos fórumozói tevékenységét kifejtenie, magvas hozzászólásaival az egyetemes emberi bölcsességet gyarapítania...

Hmm, elnézést, de úgy vélem saját szavai visszaszállnak a fejére:"Te itt gyökértelenül tengsz-lengsz, be -benézel mindenfelé, aztán odébbállsz könnyû szívvel."

Ez itt Silla, egy 7 éves topik... aki szívesen lát bármely jószándékú fórumozót, de nem kíváncsi "provokátorok"-ra, méltatlan stílusú vitákat generáló, provokáló bejegyzésekre

... nem kell a kakukk, aki más fészkében élõsködik!

... nem kell ez a fajta hozzáállás, ami csak rombol, ami csak piszkít ... és mindez számára csak olcsó játszadozás a szavakkal

... nem, nem akarunk vele foglalkozni, nem akarjuk az általa kiokádott szemetet kerülgetni

... s bár az ételreceptek szintjére még mindig nem kívánok süllyedni, de egy ételt említenék... a rétest... hosszan elnyújtott tészta... persze a kinyújtása is egyfajta munka... de mit sem ér töltelék nélkül... ilyen a grafománia tartalom nélkül... nem kívánjuk a gyomrunkat terhelni más végtelenre nyúlt tésztájával, fõként ha az sületlen....

Nem, nem szeretnék se a témával, sem az ilyen típusú viselkedéssel, viselkedõvel foglalkozni.

Megkérnék mindenkit, hogy egyetlen provokáló bejegyzésekre se reagáljon a továbbiakban. Köszönöm.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 04:55:32 8/10
(230700/239047)
... és köszönet, hogy a mai kis 7 milliós ünnepünknek te is elõsegítõje és részese vagy!:)

KÉP: a nagy pillanat küszöbén!:)))))))))))))))))))) by Illiona
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 04:52:15 8/10
(230699/239047)
Kedves Olvasó! Köszönet, hogy ellátogattál Sillára. Reméltük, hogy rajtunk kívül is akad még olyan, aki betér ide...

Köszönjük, hogy a Megszentelt Partok továbbra is élõ, eleven hely maradhatott...

KÉP: az Olvasó a libagolyfán - ahogy maggi megálmodta és megalkotta!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 04:35:01 8/10
(230698/239047)
Silla öröksége - Koreai Nemzeti Kincsek

Kép: 31. számú nemzeti kincs - csillagvizsgáló - byLjerk
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 04:32:26 8/10
(230697/239047)
Silla öröksége - Koreai Nemzeti Kincsek

KÉP: 3. számú nemzeti kincs: Jinheung király határsztéléje - by Ljerk
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 04:28:44 8/10
(230696/239047)
Silla öröksége

szeretet

KÉP:- maggi verse Yushinról
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 04:25:42 8/10
(230695/239047)
Silla öröksége

szeretet... Silla erre is megtanított...jobban és bölcsebben szeretni... a nagy lángolások, kavargó szenvedélyek nyomában is még ott maradó örök melengetõvel....hogy megértõbbek, empatikusabbak legyünk sorozatbéli karakterrel, és fórumtárssal szemben egyaránt....

KÉP: Sadaham szilvavirága - egy emlék a kõkemény Mishil múltjából, amikor még õ is csak egy szerelmes lány volt.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 03:56:26 8/10
(230694/239047)
Silla öröksége

Az õszinte szenvedély... az ember esendõ, hibáktól, tévedésektõl és néha bûnöktõl sem mentes... nem tökéletes és nem is egy robot...Az értelem szabja meg az irányt, adja a kontrollt, de az emóció az igazi hajtóerõ. Megérteni és nem elítélni!... és igen, van helye a nap alatt a lelkesedésnek, az elragadtatottságnak, a szenvedélynek, a rajongásnak, ha az vki, vmi iránti és nem mások ellen szól... Miért ne varázsolhatna el egy sorozat, egy karakter, egy színész játéka?

DE a nárcizmusból, az önimádat, a mások pocskondiázásával összekapcsolt önreklámból nem kérünk!!!! Ha vki grafomán hajlamait úgy éli ki, hogy másoknak ártson, önjelölt ítélkezõ és "majd én megmondom a tutit" szerepben tetszelgõ az nem Sillára való, mert Silla szellemiségével ellentétes..... Szomorú. hogy csak szemétkedni és szemetelni tud...

KÉP: Bidam.. hetven lépés... ezt az õszinte szenvedélyt megértjük, a hibáit megbocsátjuk... és igen, szabad minden lépésénél összefacsarodnia szívünknek még most is....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 03:06:35 8/10
(230693/239047)
Silla öröksége

KÉP: és igen, nem a kard, a kitartás gyõzi le a követ... és a lehetetlen is elérhetõvé válik, csak az emberen és kitartásán múlik....

7 év... Silla még mindig élõ topik... létezik a Megszentelt Partok....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 03:04:26 8/10
(230692/239047)
Silla öröksége

A kitartás, az akarat próbája...de ez nem mások ellen irányul, hanem önmagadnak/önmagadról szól... és arról, amiért vállalod....

KÉP: Yushin és a kõ....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 02:55:00 8/10
(230691/239047)
Silla öröksége

Az összetartás..... Hogy soha senkit nem hagyunk hátra... nem butácska nyájszellem, együtt a világ ellen ostoba gágogás... hanem a közösség felvállalása a másik megértése, segítése, a sokféleség tisztelete alapján.... és mert jó együtt lenni, beszélgetni... és igen, együtt nevetni, mert a vidámság a lélek gyógyszere!:)))))))))))))))))))

KÉP: ... senkit nem hagyunk hátra... Yushin kimenti Deokmant a véres-sáros csatamezõrõl....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 02:37:08 8/10
(230690/239047)
Silla öröksége

A barátság, ami a másik elismerésén, megbecsülésén alapszik, mert van közös pont, Silla szeretete és öröksége, amiben az eltérõ személyiségek találkoznak, értékek, amiket fontosnak tartanak.... öröm, amit a másik társasága jelent... és jókedv, mert az életet túl rövid a sopánkodáshoz, egymás szapulásához... egyszerûen élni és élvezni kell!:))))))

KÉP: Alcheon és Yushin
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 02:27:24 8/10
(230689/239047)
Silla öröksége

következzen maggi versének részlete Alcheonról, a valódi hûségrõl....

KÉP: - felirat - a versrészlet
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 02:20:32 8/10
(230688/239047)
Silla öröksége

A hûség, nem vakon, hanem valaki vagy valami iránti tiszteletbõl, szeretetbõl.... és hûség önmagadhoz, az emberségedhez, az elveidhez. Legyen egy olyan célod, amiért áldozatokra vagy képes... hajtson a törekvés, hogy gyarapodj... légy több, mint tegnap voltál ... emberségben, ismeretben... a világra való nyitottságban...

KÉP: Alcheon hûséget esküszik Deokman hercegnõnek.... és innentõl segíti a Nagy Álom megvalósításában.. s hûsége nem száll sírba azzal, akinek tette.... Úrnõje sírjához kijárva megõszült fejjel is még jelenti a szeretett Sillájukban történteket....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 02:03:29 8/10
(230687/239047)
Köszönet mindazoknak, akik a sorozat vetítése után is fontosnak tartották, hogy ez a topik továbbra is élõ maradjon, hogy megõrizzék a Sillától kapott értékeket, bárki betérõ számára visszakereshetõ legyen a sorozattal kapcsolatos korábbi hozzászólások fantasztikus kincsestára....

... hogy Silla szellemiségét tovább vigyék a hétköznapokra...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 01:52:01 8/10
(230686/239047)
Köszönet mindazoknak, akik Silla kapcsán annyi érdekességet osztottak meg velünk a koreai történelemrõl, kultúráról és hagyományokról, hogy immár nem csak Silla, de Korea is kedves lett a számunkra... kezdtünk kicsit más, megértõbb és értõbb szemmel nézni...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 01:47:10 8/10
(230685/239047)
Köszönet mindazoknak, akik a sorozat párbeszédeibõl kiemelték mindazokat a bölcsességeket, amik egy ország vezetéséhez szükségeltetnek, de nem csak Sillán, hanem hanem számunkra is irányt mutathatnak..... akik kielemezték a szereplõk cselekedeteit, s rámutattak azokra az erényekre, erkölcsi magasságokra, amelyek nekünk is követendõek lehetnének....

KÉP: Yushin fogadalma, amit mindvégig megtartott, mi pedig szívszorítva láttuk, hogy beki ez mennye kínnal és lemondással járt....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 01:34:58 8/10
(230684/239047)
Köszönet minden Deokman, Bidam, Yushin rajongónak, azoknak, akik szívbõl tudták utálni Mishilt, de elismerni nagyságát, akik Chunchura követ hajigáltak Bidam miatt, de az államférfi racionalitását is megértették, akik tudtak lelkesedni, izgulni, aggódni kedvencükért.....

KÉP: a nagy páros - Deokman és Mishil
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 01:23:04 8/10
(230683/239047)
Szeretnénk megköszönni minden fórumtársunknak, akik aztán bekapcsolódtak, és olyan nagyszerû pezsgõ életet varázsoltak ide...

....hogy napi 10-15 oldalon folyt a beszélgetés az aznap sugárzott részrõl, hozták a kivágott képeket, kutatták a háttérinformációkat, rámutattak különlegességekre, vehemensen védelmezték kedvenc szereplõjük tetteit, magyarázták a történéseket... és igen volt vita is, a nemesebbik fajtából, ahol vélemények, érvelések ütköztek...

...és ez természetes is egy olyan nagyszerû sorozat esetén, ami indulatokat, érzelmeket volt képes generálni, amely egyszerre tudott hatni szívre és észre, ami képes volt a napjainkat szinte teljesen betölteni, magához vonzott és nem engedett.... ahol a szereplõk egyszerre csak olyan fontossá váltak a számunkra, hogy elkötelezett híveik lettünk, fogadatlan prókátoruknak csaptunk fel....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 05. - 01:02:28 8/10
(230682/239047)
Szép estét Mindenki!:)))))))))))

Ezen az ünnepi napon szeretnénk megköszönni mindazoknak a szeretetét A Silla királyság ékköve sorozat iránt, akik ezt a topikot létrehozták, elindították...

lana25-nek... "Egy újabb fantasztikus alkotás. Jó lenne ha végre új koreai sorozatokat sugároznának a tv-ben, például lehetne ezzel kezdeni. :)", aki remek jósnak bizonyult.
A sorozatot leadta TV, az általa létrehozott topik pedig lassan benépesült mindazokkal, akik vele együtt erre vártak, majd az elsõ észrevételeiket elkezdték megosztani egymással....

KÉP: ... hát így kezdõdött 7 évvel ezelõtt
hanguktaekwondoo 2017 aug. 04. - 18:23:39
(230681/239047)
Ez az eset példázza: komoly cyberháborút indukálnak azok, akik ezzel meg vannak bízva.
Bárki bújhat bárki nickje mögé, ha megadják neki a lehetõséget. ott aztán azt tesz, amit akar.
Edimir
vigyázz
nehogy egy nap önmagaddal beszélgess
h :-)

kellemes barátkozást bázissal
ez a lény pont idevaló :-)
hanguktaekwondoo 2017 aug. 04. - 18:16:20
(230680/239047)
:-)

https://www.youtube.com/watch?v=EO9xBoaAvPU

döncimama mikor leszel? :-)
Min-Rin 2017 aug. 04. - 17:43:28
(230679/239047)
Szia döncimama, noemiseoul az, akinek hanguktaekwondooo néven írt érdekességekrõl szóló szövegeit éveken át olvastad te is az Úticél: Korea topikban. A témában az egyik legavatottabb, ahogy nyilván emlékszel rá. Néha betrappol ide-oda, csipkelõdik, amit a humorérzékkel nem elég jól eleresztettek nagy lelkesedéssel értenek félre. Néha azok is, akik amúgy elismeréssel emelik meg a kalapjukat az általa közreadott koreai csemegék olvasása közben, azok azonban gyakran, akiknek meg sem fordul a fejükben, hogy talán érdemes lenne más topikokban is olvasgatni, mert esetleg az õket érdeklõ témában nagyobb mûveltséget szerezhetnek eközben.
Nem tudni valamit, nem bûn. Úgy ítélni, hogy nem tájékozódunk, nem törekszünk megismerni, megérteni a másikat, hiba, akár bûn is lehet.
Úgy emlékszem, te is sokszor jártál az Úticélba olvasgatni.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 17:04:43 8/10
(230678/239047)
Bocs, Cilia, lefelejtettelek, egy régebbi listát tettem fel.:(
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 16:37:45 8/10
(230677/239047)
Megvan!:)))))))))))))

"A Silla királyság ékköve 273737 lana25 7000000 ma 16:31 edimir"
Illiona 2017 aug. 04. - 16:37:13
(230676/239047)
Na átfordult a számláló a 7 millión!!!

Gratulálok magunknak, azért ez szép szám!

Azt a pillanatot sikerült kivágni, amikor 6 9-es volt éppen egymás mellett!!
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 16:31:58 8/10
(230675/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ - VÁROSLIGET

Nem búcsúztathatjuk a nyarat egy jó kis libagoly találkozó nélkül! :)))))))))))) Azt hiszem rengeteg élmény, mondandó, gondolat halmozódott fel bennünk a nyár folyamán, amirõl jó lenne újra beszélgetni. Kedves Mindenki, leendõ/egykori/jövendõ Libaglyok és szimpatizánsok! Aranykeretes egyénre szóló meghívó helyett, most csak egy szívélyes invitálás!:))))))))))

LIBAGOLY TALÁLKOZÓ (fogalmam sincs hányadik a sorban, majd dorombka kikeresi a Libalexbõl)

Helyszín: Városliget - a padoknál!:)))))))))))))

Jellege: "batyus" - hozol vmi kis finomságot, vagy csak magadat!:)))))))))))))

Program: beszélgetés face to face - facebook és port nélkül kötetlenül, nem korlátozva a billentyûzet leütési sebességétõl!:)))))))))))))

Az eddigi feliratkozások tükrében immár véglegesítem az idõpontot... már csak ehhez írhatja fel magát, aki szívesen eljönne...

Szeptember 2.
1. edimir
2. vonder
3. kimbin
4. micike (bár még nem biztoSSH...:))))))))
5. Illiona
6. maggi
7.
8.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 16:30:05 8/10
(230674/239047)
Szép napot!:))))))))) Szerintem azt õ maga se tudja.:) Egy ilyen ünnepi napon kit érdekel!:)

Tényleg, nem jössz a találkozóra?
Illiona 2017 aug. 04. - 15:08:22
(230673/239047)
Sziasztok szép napot mindenkinek!

Figyelitek a számlálót?
Erre mondta tegnap edimir, hogy ünnepelünk-e?
a 7 millió megtekintés azt is jelenti, mintha Magyarország minden lakosa egyszer ide kattintott volna?

Más:
A koreai mozikban jelenleg fut a A Taxi Driver c film.
Na nem akkora hirveréssel, mint nagy társai, de azért elég jelentõs megtekintéssel.
Szinopszis: Man-seob egy taxisofõr Szöulban 1980-ban, aki egy nap májusban hallja, hogy van egy külföldi, aki hajlandó fizetni nagy pénzt, hogy egy meghajtó le Gwangju város és vissza.
http://www.hancinema.net/a-taxi-driver-2017--108547.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Kép: A Taxi Driver
10/10
döncimama 2017 aug. 04. - 15:03:32 10/10
(230672/239047)
Nahát, ki ez a noemiseoul és a mi a csudát keres itt?
Egy unatkozó agyatlan?
Megáll az eszem.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:56:27 8/10
(230671/239047)
További szép napot!:)))))) Sajna nekem gaya goooooooooooooooo.... De szerencsére látótávolságon belül van már a hétvége!:)))))))))

Hmmm, lehet, hogy este megint ünnepelünk?:)))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:23:01 8/10
(230670/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))) Induljon jól a napunk!:))))))))) Egy kis hûvösség a nagy hõségben!:))))))) Szerencsére a napi szorgoskodás során erre nem kell idõt szakítanunk!:)))))))))))) ... és igen, akadhatnak azért még hóhányók!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:12:43 8/10
(230669/239047)
East of Eden - egy kis reggeli kérdés:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:08:45 8/10
(230668/239047)
East of Eden - egy kis reggeli jelbeszéd lecke tolmácsolással!:)

KÉP: Te vagy a legjobb!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:07:28 8/10
(230667/239047)

KÉP: ... a szívünkben.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:06:05 8/10
(230666/239047)

KÉP: a szeretet...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 06:05:06 8/10
(230665/239047)

KÉP: olyan hatalmas, mint a Tae Bael hegy
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 04. - 00:13:10 8/10
(230664/239047)
További szép hajnal/éjt!!:)))))))))))))))))) Silla 8 csillaga vigyázza álmaink!:))))))))))))))))

Jó, hogy vannak ünnepeink, hogy vkit felköszönthetünk... micike_MSC... köszönjük a kíváncsiságod, a kutakodó kedved, az õszinteséged, a felvállalt rajongásod, a vehemenciád, mi ilyennek szeretünk!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:59:07 8/10
(230663/239047)
East of Eden - ünnep

KÉP: - felirat - ....!:))))))))))) Szóval ezek az ünnep és ajándékai!:)))))))))))))))) Legyen benne részed!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:56:28 8/10
(230662/239047)
East of Eden - ünnep

Kép: ... hogy felmelegítsen a nevetés....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:54:33 8/10
(230661/239047)
East of Eden - ünnep

KÉP: ... ha neked is érdemes várni a várakozóra.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:49:00 8/10
(230660/239047)
East of Eden - ünnep

KÉP: ... és ünnep az is, ha hiányod teszi türelmetlenné a várakozót!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:45:46 8/10
(230659/239047)
East of Eden - ünnep

KÉP: ünnep lehet egy érintés is, az elsõ suta próbálkozás...testvér és fivér....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:44:16 8/10
(230658/239047)
East of Eden - ünnep

KÉP: ünnep lehet egy érintés is, az elsõ suta próbálkozás... anya és gyermek.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:36:02 8/10
(230657/239047)
East of Eden - ünnep

KÉP: ünnepi terítékké válhat az egyszerû étek is egy csupasz kõlapon, ha egy bizonyos vki terít meg!:)))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:29:11 8/10
(230656/239047)
East of Eden - Az apai tanítás a szeretetrõl 3.

Kép: -felirat - van hova bátorítani magunk, növeszteni a szívünk!:))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:25:06 8/10
(230655/239047)
East of Eden - Az apai tanítás a szeretetrõl 2.

KÉP: - felirat -
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 22:21:57 8/10
(230654/239047)
... és akkor csak itt... csak most... csak a te tiszteletedre jöjjön egy kis East of Eden válogatás, bár nem mindegyik gyönyörûségeSSH, de garantáltan édeni!:)))))))))))))

Elõször is a legfontosabb!:)))))) Az apai tanítás a szeretetrõl....

Tudom, van, akinek egy bidéreklám ad felemelõ érzést... de egy ünnepre másként tisztulunk....

KÉP: -felirat -
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 21:31:26 8/10
(230653/239047)
Ilyen nevezetes napon a virág mellé torta is dukál!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 20:23:23 8/10
(230652/239047)
micike_MSC!:)))))))))))) Az isten éltessen ezen a különleges napon!:)))))))))))) Egy kis virág az ünnepeltnek!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 19:50:57 8/10
(230651/239047)
Még mindig szeretem a tényeket... és a haikut!:)))))))))))) Milyen kár, hogy mások kevésbé.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 19:48:23 8/10
(230650/239047)
Én ugyan csak egy noname nickecskérõl írtam, bocs, nem tudtam, hogy az Ön inge!:)))))))))))))))
hanguktaekwondoo 2017 aug. 03. - 18:54:19
(230649/239047)
Dömesz.
Te valójában egy szomorú mazochista vagy.
te engem idehívsz, már napok óta.
moslátom.

Még mindig nem jutottál túl azon, hogy pár napja rá lett mutatva fehéren -feketén. nem csak a silla világa létezik itt a fórumon.
nyalogattad a sebeidet ezekkel az álintellektüell -agyasszonyos szellemi alsószoknyákkal
csak hamis a baba, mert közben szitkozódsz és közben önmagadba marsz.
mert engem aztán nem bántasz vele. cSak saját magadat.

Én bogárkám, nem szemetelek.
Anyám remek munkát végzett. Megtanított rá, apámmal egyetemben, hogy csak olyat hajítsak el szabadon, ami másoknak még hasznára válhat.
Azt is olyan helyre
ahová MEGENGEDETT és azonnal hasznosítható.

Egyetlen mostani és régebbi kommentem nem értéktelen
-még ha te szeretnéd is annak látni, hiszen sértett hiúságod és rémületed ezt is követeli az egódtól-
ellenben prezentál vmi olyasmit, amire sokan vagy nem szívesen néznek
vagy amirõl nem tudnak.

Túl gyakran használod a szemét szót.
Takaríts.
De elõször a saját portádon.
legbelül.
és ne arra irigykedj, hogy remek írói vénát adott nekem a Teremtõ.
mert az irigység számomra érdektelen megnyilvánulás.
Nekem minden szavam a helyén van :-)
és mond is valamit.

Arra még nem gondoltál, hogy TE vagy az, aki hiábavalóságokkal szemeteli tele pl. ezt a topikot, amit durvalelkû Ilionával együtt közösen uraltok?
mantráztok egy csomó délibáb felett, rágjátok a gittet, ki mit szeret.
Megy a szöveg, hogy kedves olvasó meg minden
de, ahogy nézem, mindenki húzott innen, mert olyan beton az atmoszféra.

csinájjad edimir, nem tiltja a törvény.
Mindenki másképpen relaxál, legalább nem kim ki duk Pietáját tárgyaljátok.

De az észt ne oszd úgy, hogy látszódjon:
csak forogsz magad körül, mert egy pillanatra vki rádöbbentett, hogy a falon túl is van élet
és árnyalatok is léteznek a Teremtés valóságként felfogott darabkájában.

azóta végtelenítve megy a hattyú halála.
Túl átlátszó ez a nagy gajdolás a szellemi otthonról.
troll
ugyan, kedves Olvasó.
Ha már nem vetted a fáradságot és nem olvastál itt és ott
legalább magadra orrolj
ne háríts, ne vetíts.

Én neked felkínáltam pár napja egy békejobbot, mert veled ellentétben nem veszem véresen komolyan sem a portot, sem a mindenféle meggondolatlan beírást, ami bámulatosan tudattalanul siklik ki a meggondolatlan népek ujja alól
aztán meg szívnak mint torkosborz a réten.

Buta gõgödben nem sejtetted: azzal hogy revánskodsz vagy mi a túrót csinálsz, valójában bérelt páholyt biztosítasz bázisnak picassónak vagy a fene tudja ki még õ, nem is érdekel.
ha te akkor felfogod, mire figyelmeztetlek téged és a többieket, bázisnak itt esélye sem lett volna.
mert bázis retteg az összefogástól.
Lásd Kimnamgil -topik.
Úgy eltûnt napokra, hogy csak mostanára kanalazta össze magát.

Így viszont ismét betessékelted :-)
Mert, ahová én beírok, õ is igyekszik.
nem számít hogy csávó, kellek neki
ritkán van ilyen ragaszkodó hódolóm.
ennyire nem kéne könyörögnie, idõnként fetreng. és a gyöngéd lelkem, úgy sajnálja szegényt.
nem túl tájékozott népek persze vele azonosítanak, de ez nem érdekel, mert az infó, amit a nyilvánosságnak szánok, így is megy
és ez a lényeg :-)
Én ugyanis mindenkit szeretek :-)

És, nem vagyok hajlandó figyelembe venni, ha egy bolha pattog. fõleg akkor nem, ha ordenáré vagy sematikusak a mondatai
egy saját gondolata nincs, tanították.
Én pedig, ha vmi eszembe jut és kedvem is van hozzá
vagy ilyen szépen hívogat vki mint te
akkor beírok.
Mert a port.hu fórum erre való.
minden topik.
A Silla is.

és, vhogy megkedveltem a Sillát :-)
Lehet hogy jövök még.
Lehet, hogy nem.
Megjegyzem ez bettölsip lófasz elég trének ígérkezik.
Jisub meg csak árnyéka önmagának.

Sajnálom edimir, hogy ennyire kömény a libapöcsönye.
Kissé hajlékonyabb hozzáállással egész jókat alkothattunk vón a Korea -szekcióban.

https://www.youtube.com/watch?v=cOXlF1t1ZyI
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 03. - 18:08:54 8/10
(230648/239047)
S mielõtt vmi noname nickecske feljogosítva érezné magát, hogy hosszas és kimerítõ fejtegetésekbe kezdjen....

Csak hadd idézzem azt, amivel anno ki lettem oktatva: "Amennyiben értékelni akarjuk az egyes fórumozókat, az egyedüli mérce az lehet, hogy tudásával, értelmesen megfogalmazott véleményével mennyit ad a többieknek."

Én szeretem a tényeket, azok makacs dolgok... és holmi szóvirágok helyett jóval megbízhatóbbak....

elegendõ egy nick adatlapjára kattintani, ott megnézni az "összes hozzászólást"... nos, ezt ajánlanám szíves figyelmébe az üres szóvirággyártó kisiparosnak....

csak meg kell nézni, hogy noname nicknek milyen hozzászólásai voltak Sillán eddig, ill. ugyanez a mûvelet elvégezhetõ az edimir nickkel..

ezt bizony úgy hívják, a fagyi visszanyal!!! És igen, akadnak szánalmas dolgok és szánalmas emberek.... Fõként azok, akik felállítanak egy mércét, aztán a saját mércéjük alapján kevésnek bizonyulnak.