8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 24. - 12:00:09 8/10
(230447/239047)
Golden Cross

Jó és Rossz... igen, a harc örök... egy kis jin és jang... nem lehet hátradõlni, kiszállni, állandó mozgásban vannak....

így aztán mi magunkban tovább folytatjuk a sorozatot.. Gazdag Apa létrehozza az új Aranykeresztet... és talán megint akad majd egy Fiú, egy másik, aki az elszenvedett méltánytalanság ellen fel mer lépni.... a lenézett "Hangyák" egyike, aki felveszi az arcába vágott kesztyût, ahelyett, hogy alázatosan mély meghajlással beletörõdne, hogy õ csak egy kiszolgáltatott bûnbak-lábtörlõ.....

KÉP: jin jang... Undormány ügyészünk és Michael fondorkodása... a háttérben az ügyvédi iroda falán a kép: egy Jeanne D'Arc ábrázololás
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 24. - 10:30:54 8/10
(230446/239047)
Golden Cross

"A fiú viszont más. Õ is még fiatalon belenõtt ebbe a nálunk uram-bátyámosdinak nevezettbe, de hamar kinyilt a szeme, és hatalmas háborúba kezdett a hatalmaskodókkal szemben.
Nem volt könnyû dolga, hiszem az elit szinte minden területet uralt, de mégis így segíttõkkel a háta mögött elérte a célját.
Mindenképp csak õ a poziitiv hõs itt. "

SPOILER
Borzasztó érdekes a sorozat vége.... A Fiú ugyebár úgy tûnik, hogy egyenrangúvá tudott válni ellenfeleivel, sõt, sikerült legyõznie õket... jöhet az "elsimogató" zárás, mindenki megkapja azt, ami jár neki, letartóztatások...a bankot megmentik... De mit látunk? A Fiú nem marad ott a pénzügyi világ csúcsán, ahová sikeresen felemelkedett, de még olyan ügyész sem lesz, aki a további tisztogatásban teljes erõbedobással tovább küzdene....

...nem, róla a zárójelenet, hogy egy kis saját ügyvédi irodát visz, ahol a kisemberek piti jogi problémáiban segít. Van még egy kis szirupos anyai látogatás az irodában, ahol úgy tûnik, hogy anya-fia közös étkezésénél ott vannak az apa és a testvér immár megbékélt szellemei is, hiszen igazságot szolgáltattak nekik.... Ez a fajta befejezés a sokkal inkább a illik a "letûnt világ" karakteréhez, mint ahhoz, amilyennek a Fiút megismertük, amikor "karddá" vált, már csak olyan megbékélt bicskácska.

Aztán már azt hisszük ez a valódi lezárása a sorozatnak, elégedetten dõlünk hátra, hogy bár hihetetlen, de gyõzött az igazság... akkor jön a börtönbõl frissen szabadult Gazdag Apa....hohó, korán dõltünk hátra, ahogy a Fiú is!!!! Mert igen, nincs megbánás, nincs tisztulás, kezdõdik minden elõrõl... És tudjuk, hogy ez a realitás... és szépen visszahuppanunk a korábbi rózsaszín eufóriából a földre... a landolás kíméletlen, arccal csapódunk be... Mert nem kell Gazdag Apának olyan sokat törnie magát, hogy visszakerüljön a hatalom csúcsára, hogy egy másik Aranykeresztet hozzon létre... elég néhány telefon!

... és felmerül bennünk a kérdés, hogy akad-e majd bárki, aki megállíthatja ebben? A Lánya nem, sem elkötelezett ügyészként, sem szeretõ gyermekként nem volt rá képes korábban, mostanra meg már még kisebb az egész realitása.
A Fiú? Õ sem, már kikerült abból a körbõl, hogy eredményesen felléphessen ellene, nincs abban a helyzetben... és nem is foglalkozik vele... hiszen az õ részérõl a harc már lezárult....

Nos, úgy hiszem, a sorozat épp arra akarja felhívni a figyelmet, hogy nem lehet hátradõlni... hiába lepleznek le visszaéléseket, bûnöket, attól a Rossz/Gonosz még nem totálisan semmisül meg, újra és újra feltámad, ott lesz....

KÉP: - felirat - csak egy telefon!
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 24. - 09:45:46 8/10
(230445/239047)
Szia!:)))))))) Láttam anno, nem fogsz benne csalódni!:)))
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 24. - 08:10:17 10/10
(230443/239047)
De jó, csak a címre kell kattintani, hogy a szereplõgárda bejöjjön.
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 24. - 08:09:14 10/10
(230442/239047)
Asszem nem jó a link. Talán így.

http://asianwiki.com/Big_Man_(Korean_Drama)
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 24. - 08:07:17 10/10
(230441/239047)
Sziasztok!

Igen, láttam hallottam, de Yma Sumac is tudná ezt, a perui csalogány.

https://www.youtube.com/watch?v=1KprLT-JxPY

Elkezdtem nézni a Big Man címû sorozatot, jónak ígérkezik, már az elsõ részben bicskanyitogató történések vannak. Biztosíték a jó szeplõgárda is,
szerintem mindegyiket láttuk már valamiben, legalábbis én láttam.

http://asianwiki.com/Big_Man_(Korean_Drama)

Ha valaki nem tud beazonosítani valakit, csak szóljon!
10/10
Ljerk 2017 júl. 24. - 01:36:06 10/10
(230440/239047)
Vannak dolgok amiket nehéz elképzelni, pedig de...... Ha Lee Yo-won egy kicsit északabbra születik, egy géppisztollyal a nyakában vonulna, és nem piros szõnyegen mosolyogva, integetve.......Egyébként mindkettõ túlzás.....
Illiona 2017 júl. 22. - 23:25:32
(230439/239047)
egy egészen más filmes téma:

Emlékeztek még az 5. elem c filmre?
A benne lévõ dalt kiénekelhetetlennek tartották, és részletekben vették fel, majd összeszerkesztették.
20 évig tartotta is magát, mig jött egy fiatal kinai énekesnõ, akinek elfelejtették megmondani, hogy ez lehetetlen, és simán kiénekelte.

A felvételt azóta is vizsgálja a NASA, hátha mégis manipulált :)))))))))))))))))))))

itt a dal, elõször az eredeti filmrészlet, majd rögtön követi a kinai énekes:
https://www.youtube.com/watch?v=Gzx_Y0U9vhw

és a cikk a történetrõl:

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/07/20/egy_ember_sem_tudta_kienekelni_az_otodik_elem_operajelenetet_ugyhogy_digitalisan_manipulaltak_a_felvetelt._aztan_jott_jane_zhang./
Illiona 2017 júl. 22. - 23:15:03
(230438/239047)
Még a Golden Cross-hoz akartam irni, hogy a kis ügyésznõt alakitó szinésznõ szintén ügyésznõt (vagy rendört ) alakit a My Beautiful Bride c sorozatban, amit szintén most 1 hete néztem meg. 2 nap alatt :)))

Na az is kb ilyen magas színvonalon van, mint a Golden Cross. Egy férfinek elrabolják a menyasszonyát, és elindul kinyomozni, és ebben segít neki a rendõrnõ.
Persze a rendõrnõ szerelmes a férfiba, bár eltitkolja. ( a férfi olyan, hogy "és ki nem"
Mindenesetre õ az egyetlen, aki bízik benne, és segít neki, hol titokban, hol nyiltan.
Egy harcos, mozgalmas történet, jó forgatókönyv, jó szereplõk.
A karakter, amiben a szinésznõ játszik, pont ugyanolyan mint a Golden Crossban.
Ugyanaz a haj, ugyanaz a ruha, ugyanaz a beszéd stilus. Csak a férfipartner más. (jobb)

Kép: a My beautiful bride fõszereplõje, Kim Moo Yul.
Illiona 2017 júl. 22. - 23:01:29
(230437/239047)
Golden Cross

akkor most már bõvebben kifejtem mire gondoltam a " letünt kor embere"alatt.

Koreában elég sajátos módon zajlott le a modernizáció, miközben egyedülállóan tombolt a diktatúra, de azért kiépitettek egy olyan országot, ami 15 évvel van elõttünk minden téren. Hogy a modernizációban az biztos. A társadalmi fejlõdésben is, hiszen nem tagadták meg a hagyományaikat, az évszázados berögzõdéseket.
Ez viszont sok sok ember boldogtalansága által jöhetett csak létre.
Az országban a politikai elit és a gazdasági elit összefonódása, számos "Golden Cross" létrejövetele, és eredményes mûködése olyan, amit mindenki tud, mindenki beszél róla, de eddig szemet hunytak felette, mert ettõl müködött a gazdaság
De ott is mozog Föld, és csak ha a mult év végi tüntetésekre gondolunk, amikor egy este 800 ezren vonultunk az utcára, és több ilyen tüntetés is volt hétrõl-hétre.

Már ott sem olyan minden, mint volt régen, bár a teljes demokratizálódáshoz messze vannak (és elérte e ezt már akár egyetlen nemzet is?)

Az apa még ennek a régi kornak a szülötte, még müködnek nála a bevett autizmusok. Igen, tüntetett a korábbi munkahelyéért is, (de hét ott mindig tüntetnek valamiért) de ez csak olyan eredmény nélküli tüntetésecske volt.

A fiú viszont más. Õ is még fiatalon belenõtt ebbe a nálunk uram-bátyámosdinak nevezettbe, de hamar kinyilt a szeme, és hatalmas háborúba kezdett a hatalmaskodókkal szemben.
Nem volt könnyû dolga, hiszem az elit szinte minden területet uralt, de mégis így segíttõkkel a háta mögött elérte a célját.
Mindenképp csak õ a poziitiv hõs itt.
(Bár bennem felmerült az Amerikában történõ gyors meggazdagodás történetének tisztasága is, valamint a társai révén a maffiafõnöknek kijáró feltétlen bizalom, de ezt most hagyjuk)
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 21:57:41 8/10
(230436/239047)
Golden Cross

Vagyunk úgy, hogy vmit nagyon keresünk és sehogy nem akar elõkerülni. Én is így vagyok a Fiú és Michael beszélgetésével a a Hong Kong-i utazásról, a fejemben ott a párbeszéd foszlányai, de vhogy a pörgetéssel képtelen vagyok rábukkanni. Helyette hoztam vmi mást...

KÉP: - felirat - szerintem egy roppant találó mondás... tökéletesen visszaadja a helyzet fonákságát, amibe a lányát elkényeztetõ Apa kerül, amikor Ügyésznõnk elszánt igazságkeresése egyre inkább apuci torkára teszi a kést....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 13:50:25 8/10
(230435/239047)
Golden Cross

"azt hiszem elbeszélünk egymás mellett."

Szerintem te értettél félre vmit. Az írás, amire reflektáltál az alapvetõen a Szegény Apáról szól. Az Ügyésznõ apjáról csak egy röpke megjegyzés szerepel a KÉP-nél a vesd össze kezdettel. Az Ügyésznõ apjáról is szeretnék írni egy hosszabb lélegzetvételût, de nem most, mert családilag program jön..

Annyit, hogy a pár éves börtönbüntetést egyszerûen nem értettem, ha a gazdasági bûncselekményeit leszámítóm, akkor már az életellenes bûncselekményeiért önmagában kijárna az életfogytiglan úgy, hogy a cellája kulcsát eldobják....
a bûnlajtrom:
gyilkosságok
- agyonverte a Lányt (enyhítõ körülmény a hirtelen felindulásból elkövetés)
- megölte az Apát (ez viszont elõre megfontolt, aljas indokból elkövetett gyilkosság)
- lelõtte Hong igazgatót

gyilkossági kísérlet
- elüti az ügyvéd barátját
- a Fiú ellen (itt bûnrészes a lelövésében és élve eltemetésében)

emberrablás - emberi szabadság korlátozása
- a Fiú anyja

Szóval baromi jó ügyvédje és egy lágyszívû, mély zsebû bírója lehetett...!:((((((((((((((
De azért majd a sorozat zárásáról külön is szeretnék írni...

KÉP: - felirat -
Illiona 2017 júl. 22. - 13:48:41
(230434/239047)
Golden Cross

Akkor nézzük a hugicát, bár csak szerintem annyi a szerepe, hogy nagy hajtóerõt képvisel ahhoz a harchoz, amibe a fiútestvére fog.

Majdnem prostituált: akkor kérdezem, mi más???
Mi volt az élete célja? gyorsan meggazdagodni, és irdatlan sok pénzt keresni. (ezt õ maga mondta)
Tehetsége: talán vett részt valamilyen castingon, vagy filmsorozatban valami kis szerepben?
Hogy már megmutatta volna, hogy rátermett? Egyáltalán nem. Tudta hogy enélkül is menni fog.

Azt mondjuk, nagyon naív volt. De vajon lehetett-e ennyire naiv a szentem???
Vagy ugy hitte, hogy ez csak ugy neki külön majd valami szerencsének köszönhetõen megadatik?

És az a Hong Kong-i repülõút???
Ahogy ott az elsõ osztályon viselkedett???
Mint egy kokott, azzal a lehetetlen frizurával, és incselkedett a késõbbi gyilkosával???
Pont olyan volt, mint egy középiskolás lány, amikor elmegy bulizni az osztálytársaival.
Flörtöl mindenkivel, mikor nem is tudja, ki ûl mellette???
De ez egy több százezer forintot érõ repülõjegy volt!!!!!
Amikor üzletemberek között utazik???

Ezt a történetet ugy tudom elfogadni, hogy a fiútestvér nem tudott a hugi dolgairól, vagy éppen tudott, de elfogadja, mint az élet természetes részét, és igy is szereti, és családjának tartja õt. Hiszen azt az egyet semmiképp nem érdemelte meg, hogy egy ütõvel fejbecsapják!!!

(egyébként volt már ilyen hogy felnevettem a képtelenség révén: amikor Ha Ji Won a Hwang Jin Yi c sorozatban kiszengnek áll, ott tanul pár évet, és egyszerûen elképed, amikor férfiakat kellene szórakoztatni.)
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 13:22:02 8/10
(230433/239047)
Golden Cross

"Az apa testvére, hát tényleg visszatért, visszaadta az elvett pénzt kamatostul, sõt még fájdalompénzt is fizetett, , és ott volt mint egy támasz az özvegynek, és kiharcolta a bátyja helyett az igazságot, és mint egy kiemelkedõ ember halt meg 90 éves korában családja szeretõ körében!!! :)))
ugye ezt Te sem gondoltad komolyan!
Az öcsi egy szerencsétlen lúzer alak csak, és az volt akkor is, amikor a pénz elkérte az apától, és az is maradt!!!!
Szerintem."

Lúzer? Úgy látszik a testvérpár mindkét tagja nálad csak ebbe a kategóriába fér bele. Nálam az esendõ, de talpra álló kisember az öcsi. Fiatalon a szerencsejáték rossz útra viszi, ezzel az õt felnevelõ testvére családját anyagilag a padlóra vágja... A szerencsejáték megszállottjaként tûnik fel elõttünk a jelenben is, hogy aztán megrendüljön a bátyját ért tragédián... és igen, képes megváltozni... és igen, képes támasszá válni, ott van a kórházban, ott van az étteremben, teszi, amit tud. Nem nagy dolgokat, de a számunkra jelentéktelennek tûnõ apróságok igenis fontosak lehetnek másoknak. Az özvegynek és a Fiúnak azok. A tragédiában elvesztették a fél családjukat, az apát/férjet és a húgot/lányát... a nagybácsi/öcsi visszatérése nekik a megfogyatkozott család gyarapodása, aki velük osztozik mindenben, fájdalomban, munkában.... õ egy esendõ kisember, sohasem lesz Nagyember, de ezt tõle nem is várják... elég, hogy ott van velük. Fõként, amikor a Fiú 3 évre eltûnik...

Hmm, nekünk kisembereknek nem feltétlenül kellenek a nagy dolgok... és a családtagjainktól se várjuk el, hogy feltétlenül potentátok legyenek... néha elég a támogató jelenlét....

KÉP: a Nagybácsi/az apa öccse
Illiona 2017 júl. 22. - 13:10:29
(230432/239047)
Golden Cross

azt hiszem elbeszélünk egymás mellett.

elõször nézzük az ügyésznõ apját. Hát már a kezdet kezdetén is gátlástalan volt , és feltörekvõ, hiszen (nem tudom hány éves az ügyésznõ, de legyen mondjuk 30.) és még az aktiv életének kezdetekor elvette a nagymenõ család egyetlen leánykáját.
Csak érdekbõl. Szó sem volt semmilyen szerelemrõl.
Egyszerûen be akart kerülni egy családba, ami a hatalomról volt ismert.
Nem volt egyetlen olyan tette sem, ami nem a hatalommal való élés - visszaélés jegyében tette volna.
Az egyetlen - talán - pozitivum volt, a lánya iránti majomszeretet.
Mindenkinél jobban szerette a lányát, próbált elõtte jó emberként feltünni.
Volt még egy : a nép. Hogy milyen hangzatos szólamokat tudott kiejteni a száján, hogy a társadalomnak milyen szüksége van az õ eszére!!!!
És ezeket õ maga el is hitte, meg talán minden ember is, hiszen semmi nem volt aki ezeket egyáltalán megcáfolja. Én nagyon jókat kacagtam ezeken!!!
Egy népszerû ember, aki rendelkezett az Arany Kereszt hatalmával, ugymond az érinthetetlenek kevés táborába tartozott.
Hogy fokozatosan jut el a gyilkosságig ez igaz. De abból az érzelemmentességbõl, ahogy a lányt agyoncsapta, azért következik, hogy azért nem ölt eddig, mert talán az alkalom hiányzott hozzá. Vagy éppen ölt is, csak ez nem témája a filmnek.

Épp ezért volt megdöbbentõ az utolsó pár képkocka, amikor kijön a börtönbõl.
Hogy nincs itt szó megtisztulásról, sem a bünös megbûnhõdésérõl, sem az ujraelkövetés lehetetlenségérõl.
Egyszerûen ült pár évet, utána ott folytatja, ahol abbahagyta.
És ez a szomorú az egészben!!!
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 12:59:35 8/10
(230431/239047)
Golden Cross

"Sokkal érdekesebb a mai kor embere, a a fõszereplõ"

Ez kétségtelen, hiszen gyakorlatilag a sorozat az õ harcát kíséri végig. Igen, van egy belsõ fejlõdési útja is a karakternek. De milyen is ez a "mai kor embere"? Megtanul színlelni, manipulálni, szívósan kitartó a célja érdekében, de minden keménysége mellett sem ridegen kínéletlen. Egy ideig fel- és kihasználja az Ügyésznõ igazságkeresõ buzgalmát, aztán mégis van egy pont, amikortól már nem csak a szerelem, de az empátia sem engedi, hogy a lányt tovább felhasználja. Ugyanakkor képes némely bûnösnek megbocsátani, sõt, szövetségre lép velük, Hong igazgatóval és a sáros nyomozóval el is mélyül a kapcsolata pozitív irányban.

De tényleg túllép a "letûnt korszak karakterein"? Amikor a 19. részben megy Hong igazgatót megmenteni az elhagyatott épületben, ott van egy érdekes szóváltása Ügyésznõnk apjával. Ozz bukik ki a Fiúból, hogy igen, Terry Youngként 3 év alatt õ is felemelkedett a gazdagok és hatalmasok közé, hogy neki is eszébe jutott, hogy a bosszút feladva élvezze a megszerzett javakat... de erre végsõ soron képtelen volt... a "lúzer" apa és a "prostitúcióval kacérkodó" húgocska neki a tisztelt Apa és a szeretett Testvér... becsület és család... lám, számára ezek a hajtóerõk a harcban, ezeket akarja megvédeni, a besározódást tisztára mosni.

KÉP: - felirat - és az apának ilyetén való felvállalása nem a szokvány gyermeki jámborság, hanem egy harcokban kiküszködött mély hit. A tékozló fiú hazatér... az apja oldalára!
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 12:21:52 8/10
(230430/239047)
Golden Cross

" a prostitucióval kacérkodó lány,"
????????????????????? Az, hogy szeretett volna színésznõ lenni, azért az nem a prostitúcióval való kacérkodással egyenlõ. A rózsaszín szemüvegtõl nem látta a veszélyeket, de nem volt romlott eredendõen. Buta? Talán... Bizalommal van az emberek felé, erre fizet rá, mert szereti a családját, ezért válik zsarolhatóvá. Azért ezek nem halálos bûnök! Normál körülmények között élte volna tovább a maga átlag életét.... Azért valljuk be, alaposan megszervezték a becserkészését, amikor pedig belesett a csapdába, onnantól már hiába akart szabadulni belõle... a szökése után a villában találja magát, ami egy aranykalitka, nem hagyhatja el szabadon. A riporteren keresztül legalább próbál az apjának segíteni.. tehát azért nem egy megalkuvó áldozat!

"kisember lúzer apa, aki vakon meghajol a felsõbb akaratnak."
Vakon? Hát éppen nem! A múltban is õ volt az egyetlen olyan banki dolgozó, aki igyekezte megmenteni a bankot... lásd a fõpénztárkulcsot akarja elrejteni, nem véletlen,hogy amikor ezért bebörtönzik, akkor a dolgozók hat éven át kisebb pénzösszeget utalnak szolidaritásból a családja számlájára. A mostani bankátvételnél is rájön a BIS manipulásának okára... És készít róla feljegyzést, amit elment a számítógépe D meghajtóján. Ez késõbb fontos lesz az illegális bankvásárlás leleplezésében. Ha õ nem így élt volna, ilyen becsületes "lúzerként", akkor vajon hány emberben lett volna kétely, hogy gyilkos és sikkasztó? De így hiába vallott önmaga ellen, mégis voltak, akik hittek az ártatlanságában.

"Õk egyébként is éppen egy letünt korszak karakterei"
Hmm, bizalom, a család szeretete, becsületesség.... Tudom, hogy mára ezek az értékek devalválódtak, de igenis szükség van rájuk... és ilyen "letûnt korszak karaktereire" is, hogy vmilyen szinten élhetõ legyen a világunk. Mert ha mindenki bizalmatlan, kiveszik a családtagokat összetartó szeretet, ha mindenki becstelenül önzõ és mohó, akkor hiába a klímaváltozás, egy végtelenül rideg világban élhetnénk, ahol a lélek dideregne....

KÉP: - felirat - vesd össze az Ügyésznõ belsõ tépelõdésével, akinek az apja bizony minden csak nem "lúzer", rá aztán nem fogható, hogy egy letûnt kor karaktere. S ha belegondolsz õ is mélyrõl indul, önerõbõl felkapaszkodik, de közben elveszíti a tisztességét fokról fokra, míg aztán többszörös gyilkossá válik. Ez olyan nagyszerû?????
Illiona 2017 júl. 22. - 11:21:24
(230429/239047)
Golden Cross

Én nem is boncolgatom az apa, és a lány sorsát.
Egyszerûen áldozatok, amit a saját butaságuk, valamint a hatalmaskodók embert nem nézõ önzõ magatartása idézett elõ.
Õk egyébként is éppen egy letünt korszak karakterei, a prostitucióval kacérkodó lány, aki nem talál más kiutat, valamint a kisember lúzer apa, aki vakon meghajol a felsõbb akaratnak.
Sokkal érdekesebb a mai kor embere, a a fõszereplõ, aki mindezen multbeni hatások miatt kinyilik a szeme, és a kezdeti elfogadó magatartás helyett, azokból táplálkozva elkezd egy olyan harcot, ami után már semmi nem marad ugyanolyan.
Ez a harc szinte teljesen fel is emészti, de sokkal magasabbra jut, mint enélkül.
Viszont a társadalmi felemelkedés nem jár együtt a boldogsággal, le kell mondania a szerelemrõl, a gyilkos lányáról.

Számomra ez a fõ vonulat.

Az apa testvére, hát tényleg visszatért, visszaadta az elvett pénzt kamatostul, sõt még fájdalompénzt is fizetett, , és ott volt mint egy támasz az özvegynek, és kiharcolta a bátyja helyett az igazságot, és mint egy kiemelkedõ ember halt meg 90 éves korában családja szeretõ körében!!! :)))
ugye ezt Te sem gondoltad komolyan!
Az öcsi egy szerencsétlen lúzer alak csak, és az volt akkor is, amikor a pénz elkérte az apától, és az is maradt!!!!
Szerintem.
10/10
döncimama 2017 júl. 22. - 10:43:46 10/10
(230428/239047)
Maggi kedves, boldog névnapot kívánok!
10/10
döncimama 2017 júl. 22. - 10:38:35 10/10
(230427/239047)
Köszönöm szépen!
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 22. - 10:38:02 10/10
(230426/239047)
Isten éltessen Maggi névnapodon!

Egy jó név a második legjobb örökség.
Közmondás

Egy jó név elõnyösebb, mint a jó szokások.
Közmondás

Egy jó név értékesebb, mint egy bársony ruha.
Közmondás

Az élet egy emberöltõ hosszúságú, egy jó név örök.
Közmondás
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 09:24:59 8/10
(230425/239047)
döncimama!:))))))))))))))) Isten éltessen a névnapod alkalmából!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 09:22:26 8/10
(230424/239047)
Fõpapnõnknek - magginak!:))))))))))))))))

Az Isten éltessen, hajoljon le hozzád a Menny, tegye derûssé a névnapod!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 09:17:32 8/10
(230423/239047)
Isten éltesse a Magdolnákat névnapjukon!:))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 23:07:15 8/10
(230422/239047)
Golden Cross

""Élj A veszteséggel" : ne lázadj, ne hangoztasd, hogy de neked mégis igazad van. hagyd rá a feletteseidre, ne lásd meg a világodban az igazságtalanságot, vagy ha látod is, hagyd rájuk. "

... és ehhez tedd mellé az Apa másik többször is hangoztatott mondatát... "Az igazság úgy is felfedi magát"... Az Apa hitt ebben, és ezért bírta ki épp ésszel a kibírhatatlant, a megfélemlítést, a zsarolást, a szörnyû vádakat.... Mindaddig passzív, míg nem szembesül azzal, hogy a Fia az õ beismerõ vallomása miatt nem lehetett ügyész, ill. hogy rákerül a
te egy gyilkos fia vagy bélyeg... itt változtatja meg a hozzáállását...

KÉP: a tenyéren az üzenet a fiának, hogy hol és kit keressen, ha az igazi gyilkost akarja megtalálni
Illiona 2017 júl. 21. - 22:27:01
(230421/239047)
Golden Cross

"mindig élj a veszteséggel"

Ezek azért nagy szavak, talán ezen alapul az egész koreai társadalom berendezkedése.
Mert szolgálatkészek, megalázkodóak, közben tisztelettudóak, és hûségesek.
Kétezer éve ilyenek, és sikerült megõrizniük magukat ott a nagyok árnyékában, ez azért nagy szó.

"Élj A veszteséggel" : ne lázadj, ne hangoztasd, hogy de neked mégis igazad van. hagyd rá a feletteseidre, ne lásd meg a világodban az igazságtalanságot, vagy ha látod is, hagyd rájuk.

Számomra is vannak ilyen mondatok, amik vezetnek: "minden ugy jó ahogy van".
Meg "minden ami veled történik az vagy jó, vagy érted van"

Maga a férfi attól, hogy ezt mondta, -talán a fia életének a védelmében, mert a sajátjában nem tartotta be.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 22:16:18 8/10
(230420/239047)
Golden Cross

Apai intelem 3.

KÉP: - felirat - ez a "Nem élsz egyedül ezen a világon!" kettõs tartalmat rejt magában. Egyrészt, hogy tekintettel kell lenni másokra, másrészt, hogy számíthatunk is mások segítségére. Mindkét értelmét megtapasztalja a Fiú.

... és a lesajnált apa becsületes élete meghozza ezen a téren is a maga gyümölcsit... Ott a tántoríthatatlan barátnak bizonyuló Képviselõ... és lám, a link Szamcsun-ról is kiderül, hogy a bajban képes a család támaszává válni.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 22:08:19 8/10
(230419/239047)
Golden Cross

Apai intelem 2.

KÉP: - felirat - empátia! Micsoda remek jelenetek születnek ennek bemutatására, az Ügyésznõ vergõdésének megértése, de akár a sáros Nyomozó lányának esete, akinek végül nem az apját leleplezõ anyagot, hanem egy kedves zeneszámot küld el a Fiú.... és épp azért, mert megvan benne az empátia, ezért tud korábbi ellenségeket is megnyerni magának....

... és látjuk a tökéletes ellenpólust. A mások iránti abszolút érzéketlenséget.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 22:02:02 8/10
(230418/239047)
Golden Cross

Apai intelem 1.

Nézzük meg azokat az apai intelmeket, amelyeknek utólag ad igazat a Fiú

KÉP: - felirat - Ezt így elsõre a lúzerképzõ bejáratának felirataként tudnánk elképzelni. Mi az, hogy mindig éljünk veszteséggel? Fõleg a mindig piszkálja a csõrünk. Szerintem itt vmi fordítási hiba lehet, talán már a koreaiból angolra nem sikerült vmi jól. Szerintem nem azt akarja ezzel mondani az apa, hogy légy örök vesztes, vagy azt, hogy mindig bele kell törõdni minden rosszba. Talán inkább arra akar rávezetni, hogy tanuljuk meg a veszteség elfogadását, igen, nem lehet minden a miénk, ne legyünk túl mohók... Ez nem pusztán passzív beletörõdés, hanem egy olyan aktív életvitel, amibe belefér néhány minket megerõsítõ buktató és kudarc is.

Ne feledjük, nálunk is vannak hasonló mondások, amik a jellemet akarják erõsíteni.. pl.: "Veszíteni tudni kell."

... és lesznek olyan bûnösök, akik képtelenek erre, ezért egyre mélyebbre sodródnak a bûneikben.... képtelenek lesznek leállni....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 21:38:45 8/10
(230417/239047)
Golden Cross

Azt hiszem, hogy a sorozat az igazság mellett a "hogyan éld az életed?"-re is keresi a választ. Bemutat családokat, kapcsolatokat, barátokat, kollégákat... aztán bemutatja elég kíméletlenül, hogy ezek hogyan mûködnek, vagy éppen nem mûködnek. Mi az, ami tartós, mi az, ami nem állja ki közülük a próbát. Van benne bocsánat az elkövetett vétkekre, és van, aki nem tart rá igényt, mert mindenki felett állónak hiszi magát.

Épp az jutott eszembe, ahogy az East of Edenben az Apa szeretete lesz mint egy etalon a meghatározó... ugyebár nagyobb, mint a Taebek hegy... úgy ebben a sorozatban a szegény Apa becsületessége válik ilyen etalonná. Lehet élhetetlennek, merevnek, "lúzer"-nek minõsíteni, de végül ez lesz a megfellebbezhetetlen alap, amihez vissza kell térni minden szereplõnek, még a kezdetben az apát megtagadó Fiúnak is. Szükség van rá, hogy hozzá mérhessük a többieket. Kell az abszolút világos, hogy mellette jól érzékelhesd a sötét valamennyi árnyalatát. Csak az apa ilyen rendíthetetlen becsületessége mutathatja be igazán, hogy milyen könyörtelen a hatalom világa, amely megpróbálja ezt a tiszta embert megkísérteni, majd a legmocskosabb váddal besározni. A munkájában mindig megbízható, korrekt, szorgalmas dolgozóból sikkasztót, a lányáért rajongó apából gyermeke gyilkosát csinálni. Vétkezhetnek ellene ennél nagyobbat? Valóban azt kell éreznünk, hogy a hatalomnak nem szabadna, hogy akkora tenyere legyen, hogy ennek a talpig becsületes embernek az igazságát eltakarja....

KÉP: - felirat - sok fájdalom, küzdelem után a Fiúnak is be kell látnia, hogy a korábban lesajnált apai út/életvezetés a helyes....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 20:39:45 8/10
(230416/239047)
Golden Cross

És a 20. részben másodjára a Fiú mondja a sajtótájékoztatón...

KÉP: - felirat - ... Hmm, talán nem véletlen, hogy az igazság, annak elfedése, illetve felfedése körül forgó sorozatban ez a mondás újra és újra felbukkan, mindig más szájából. más helyzetben....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 20:36:35 8/10 Előzmény Illiona
(230415/239047)
Golden Cross

"Talán már a végére is értél a sorozatnak?
Mert az utolsó résznél vannak ezek a mondások, ha jól emlékszem."

Most értem a végére!:) Egy kicsit még emészteném...

Hát az a tenyérrel eltakarni az eget... azaz elfedni az igazságot többször jön elõ a sorozatban.

4. rész a Szegény Apa mondja.. ezt tettem fel korábban

Aztán 20. részben elõjön még kétszer...

KÉP: - felirat - Ügyésznõnk kérése a nagyapjához... nehéz sors, nem csak az apában, a nagyapában is csalódni kell...
Illiona 2017 júl. 21. - 15:11:46 Előzmény edimir
(230414/239047)
a tétje ennek a leválásnak az lesz, hogy tud-e szakitani a végletesen gonosz apával a szerelem kedvéért.

Vagy majd megy mindenki a maga utján.
Mert az hogy látja a papa minden szennyes ügyét, egészen az emberölésig, nem biztos hogy hátat tud neki fordítani.

Én már tudom a váaszt!
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 12:20:54 8/10
(230413/239047)
Golden Cross

Még 4 rész van vissza. Most még nem érek rá megnézni, de ma mindenképp szeretném. Mivel a Tour tegnap számomra lezárult, így talán belefér a napba....

Azt hiszem, lesz mirõl beszélgetnünk, ha befejeztem... hmm, jókat fogunk vitatkozni már látom!:))))))))))))))))))))))))

Késõbb is szóba kerül a sorozatban, az "újjászületett" Fiú és Michael között... majd visszakeresem és kikockázom, mert elgondolkodtató, hogy a színésznõ-szex kinek mekkora benne a felelõssége....

KÉP: Golden Cross 13. rész ... én csak úgy neveztem el a kivágáskor, a "leválás".... Ügyésznõnk már tudja az igazságot az apjáról, úgy tesz, mintha aludna, amikor a kórházi szobájában meglátogatja.... nem engedi, hogy megfogja a kezét, háttal fordul neki az ágyban..... és ez a mozdulatsor már árulkodik... többé nem apucit feltétlen csodáló kicsi lánya többé... a valóság levette a szemérõl a rózsaszín szemüveget....
Illiona 2017 júl. 21. - 11:30:55
(230412/239047)
Golden Cross

Talán már a végére is értél a sorozatnak?
Mert az utolsó résznél vannak ezek a mondások, ha jól emlékszem.

Egyébként ez a "szexelj és sikeres leszel" momentum csak az elején volt, és egyáltalán nem errõl szól a sorozat, csak mint mellékes szál megjelenik.
Én szerintem a "szegény" jelzõ egyáltalán nem is illik a szinésznõre, meg a történetre, inkább szánalmas mint szegény.
Azért 100 alkalommal csak megtette, és jó képet vágott a dologhoz!!!
És nem volt szexrabszolga, választhatta volna a másik utat.
Egyszerûen egy gyenge személyiség volt.

Engem sokkal jobban érdekel a kis ügyésznõ haladása az igazság felé.
Az idealizált apa igazi arcának a felfedése.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 10:34:06 8/10
(230411/239047)
Golden Cross - Empress K

KÉP:- felirat - Golden Cross

Hmm, szegény öngyilkos színésznõ esetében vajon a tenyér meddig tudja eltakarni az eget? ... és vajon mi lehet a tenyér mögötti ég????????????????
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 10:30:07 8/10
(230410/239047)
Golden Cross - Empress Ki

Szép napot Mindenki!:)))))))))

Most csak egy mondást hoztam... Mondhatnánk, hogy felbukkanása a két idõben egymástól távol játszódó sorozatban jelzi, hogy ez a mondás sajnos bármely korszakban aktuális, mindig volt/van/lesz igazságtalanság és mindig akad, aki bízik abban, hogy az igazság mégis kiderül....

... de ha kevésbé vagyunk a pátoszra vevõk, akkor gyanakodunk egy kis újabb klisére, netán a forgatókönyvíró szellemi restségére, hogy bedob egy "klasszikus"-t vmi eredetibb helyet!:)))))))))))))))))))

KÉP: - felirat - Empress Ki
Illiona 2017 júl. 20. - 19:46:15
(230409/239047)
Golden Cross

hát elég reménytelen a helyzet, még mostanában is.
Az egyik, amiért nem lehet ezeket a dolgokat felfedni, és megakadályozni, mert vannak a szolgáltatói oldalon is elegen, akik önként, és szivesen tették, és élvezik a hozadékát!
Persze mert ez nem ellenérték nélküli, hanem hát igy jön a hirnév, és a pénz.
Hány százan lehetnek ilyen áron a csúcson és sikeresek!
Csak hallgatni kell, ennyi az egész!

De páraknak sikerül ezt a titkot felfedni, (és túlélni.)

Ez a szinésznõ is ha hallgat, akkor talán szerepeket kap, de nem tette, igy meg kellett hogy haljon. Mert ha nem lesz öngyilkos, akkor is ki állt volna vele szóba már, ki bizott volna benne, ki barátkozott volna vele.
Ráadásul tényleg csak valami alja munkát dolgozhatott volna.

De van egy másik oldala is a dolognak.
És ha ment volna õ, de nem kellett?
Ha érvényesülni akart volna gyorsan, kemény munka nélkül, de nem álltak vele a bizalmi emberek szóba?
És ha emiatt bosszut esküdött?
És egy kitalált történetet, és egy listát átadott, amelyet az aznapi ujságokból állitott össze?

Mert azért Koreában sem mindenki csak és kizárólag igy érvényesülhet!!!!

Vagyis ebben a kérdésben az az igazság, hogy nincs igazság. :))))
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:46:30 8/10
(230408/239047)
Golden Cross - szexuális szolgáltatás fejeseknek

KÉP: - felirat - ... aminek árát "szívességben" kéretik leróni vmilyen ügylet lebonyolításában.... és lám, mindenki jól jár.... a kiválasztott "híresség" pedig örüljön, hogy Mr. Nagykutya kedvében járhatott... lelkiismeret kéretik lecsillapodni a számlájára utalt csontocskával

Cru, azt hiszem, a kiszengházaknak bealkonyul.....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:40:44 8/10
(230407/239047)

KÉP: - felirat - azaz kaptál egy kellemetes hosszúhétvégét... a "csobbanás" már egy komolyabb búvár tanfolyammal felér.....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:37:15 8/10
(230406/239047)

KÉP: - felirat - Hmm, mint vmi étlapról, vagy katalógusból... lám, a "hírességet" te választhatod ki!!! Micsoda gondoskodás, az "ágymelegítõ" már bekészítve a szobába, mire megérkezel.....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:32:10 8/10
(230405/239047)

KÉP: - felirat - úgy tûnik, megadják a módját... Firth Class, alább semmiképp... luxus álomkivitelben..... indulhat a hétvégi kiruccanás!:(
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:28:45 8/10
(230404/239047)

És akkor lássuk, hogyan is mûködik a dolog 2014-ben! Ja, kérem, haladni kell a korral, a fejlõdésnek töretlennek kell lennie!:(

KÉP: - felirat - Tehát ez lenne a "csobbanás" 5 évvel késõbb.... Bár láthattuk a szegény naiv kislány esetét, de azért érdemes Michael kimerítõ tájékoztatóját tovább hallgatnunk...
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:24:03 8/10
(230403/239047)

KÉP: - felirat - szerintem nyugodtan behelyettesíthetõek ebbe a megvesztegetési módba más szektorok Mr. Nagykutyái is....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:20:29 8/10
(230402/239047)

KÉP: - felirat - Nos, "csobbanás" bizony már jóval több, itt nem elég jópofizni, itt bizony el is kell merülni az "élvezetben", azaz Mr. Nagykutya megkapja a hölgyet estére desszertnek.

Hmmm, ez lehetett a régi verzió, mondjuk az, amit a tragikus sorsú színésznõtõl is elvártak esetleg 2009-ben......
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:15:16 8/10
(230401/239047)

KÉP: - felirat - Tehát jön a magyarázat... egy kis "fröcskölés"-be ugyebár nem kell belehalni... egy kis kényszeredett mosoly, mímelni, hogy el vagyunk ájulva Mr. Nagykutyától, netán töltögetni a poharába.... és a falat mellett némi tapogatást is lenyelni.... aztán a hányingert kéretik visszatartani, amíg Mr. Nagykutya kegyeskedik távozni....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 08:11:08 8/10
(230400/239047)

Nem megy ki a fejembõl Ocu írása a tragikus sorsú színésznõrõl. Már írtam róla, hogy nem igazán bízom a tisztulási folyamatban e téren. Nos, tegnap olyan részhez (6.) értem a Golden Crossban, ami e szkeptikusságom támasztja alá. Szándékosan kikockáztam a párbeszéd ide vonatkozó részét. Képzeljük el hozzá Michael cinikus mosolyát, ahogy ismerteti naiv kis ügyésznõnkkel, hogyan is játszadoznak a nagyok.

Ugyebár a színésznõ halála 2009-ben volt, a Golden Cross pedig 2014-es... tehát akkor lássuk, mi változott 5 év alatt!

KÉP: - felirat - Egy kérdés Michaeltõl... hmm, hát nem vmi medencés bulira, netán a Balatonra kérdez rá.....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 20. - 04:07:48 8/10
(230399/239047)
Szép hajnal/éjt neked is!:))))))))))) Hmm, a még le nem fekvõk is kortyolhatnak belõle?:))))))))))))))))))))))))))))) Bár én teás vagyok.....
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 20. - 03:16:39 10/10
(230398/239047)
Szép hajnalt éjt mindenkinek, remélem még alszotok!?
Engem kivetett az ágy, mert a tegnapi nap után csak beájultam az ágyba koraeste, és most meg már kivetett az ágy.
Majd egy kis csöndes foglalkozást végzek, hímzek egy kicsit.
A korán kelõknek meghoztam az elsõ kávét.
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 20. - 03:03:14 10/10
(230397/239047)
Láttuk már néhány filmben, és az egyikben tényleg undorítóan, szinte gyomorforgatóan aljas volt.
A The King Dae Joyoungban volt asszem, de Kingdom of the windsben sem volt semmi!
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 21:37:32 8/10
(230396/239047)
Szép estét!:))))))))))) Gyönyörûséges a csokor, ennél már csak a beszélgetésünknek örültem jobban!:))))))))))))) Köszönöm!:))))))))))
10/10
Cilia 2017 júl. 19. - 21:11:42 10/10
(230395/239047)
Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Drága edimir, kívánok neked itt is sok boldogságot, Isten éltessen!
Szeretettel küldöm a mellékelt lila csokrot! :-)
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 20:38:11 8/10
(230394/239047)
Golden Cross

Azt hiszem ez a természetes folyamodványa a dolgoknak, a Fiú nem maradhat ilyen naiv, ha ki akarja deríteni az igazságot....

Azért egy apró megjegyzés... A riporter sem áll a helyzet magaslatán... Délután fél négykor bejelentik a lány megölését a TV-ben... õ pedig este a lánytól kapott SMS alapján megy, hogy találkozzon vele... Nem néz híreket, nem informálódik, nem követi a történéseket nyomon egy riporter???????

KÉP: - felirat - ... az a bizonyos SMS
Illiona 2017 júl. 19. - 20:32:47
(230393/239047)
oké, akkor ez a végszó mára, holnap ujabb részek következnek!!!

Kép: kimbin szerint õ az "undormány".
Ez igy itt igaz is, de majd ha a Jing Bi Rok-ban meglátjátok!!!
Az lesz igazán undoritó!!!
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 20:25:49 8/10
(230392/239047)
Golden Cross

SPOILER

Gazdagék. Majomszeretet? A mi szemünkben talán az. Azt hiszem az Apa "az én édes kicsi lányom" szerepet tudja csak a lánya számára elképzelni, mintha nem venné észre, hogy felnõtt nõ, aki ráadásul egy olyan pályát választott, ami lelkileg nem könnyû. Mert azért valljuk meg hosszú távon emberek bûncselekményeibe elmerülni, az emberi mocskosságot tanulmányozni... hát... persze tetszeleghet az igazságfeltáró, igazságosztó szerepben a lány, de azért mi azt tudjuk, hogy ez hatalmas felelõsség, neki talán ez még csak egyfajta nemes küldetés. Apuci pedig lehet, hogy úgy gondolja, hogy kis hercegnõje most épp ezt a játékot választotta, õ majd ott áll mögötte midig, hogy megóvja a csalódástól.....

Szegényék. Az Anyának biztos, hogy nehéz sors jutott ilyen becsületes férfi mellett. De tudta, amikor õt választotta, hogy milyen. Azt hiszem, a lánya halála kellett ahhoz, hogy felismerje, hogy igenis a családja tagjai a legfontosabbak a számára, fontosabbak a család anyagi biztonságánál, a pénznél. Sírás-rívás.... Az sok mindennek szól, a lánya elvesztésének, a férje bebörtönzésének, a hirtelen rászakadt bajoknak.... A férje beismerõ vallomása ellenére is hisz a férje ártatlanságában! Õ élt vele, ismeri, épp ezért nem hiszi el a bûnösségét. Lehet, hogy egész életében zsémbelt vele, lehet, hogy õ is lúzernek tartja, de azért nem gondolnám, hogy meg akarna tõle szabadulni, hiszen akkor nem feküdne a rabszállító elé.

Az Apa link testvére. Ha jól emlékszem, akkor 14 éves korától õk nevelik, azaz testvér helyett inkább a gyerekükként gondoskodnak róla. Aztán a link testvér "hálából" anyagilag tönkreteszi õket. Mondhatod az apára, hogy lúzer.... de vszínûleg ez az Apa/Testvér együttes szerepkör tette elnézõbbé a link testvérrel szemben. Talán lehet még egy kis bûntudata is, hogy nem nevelte megfelelõen a testvérét, hogy hátha vmi módon neki is köze van ahhoz, hogy rossz útra tért....

KÉP: - felirat - miközben látjuk, hogy mi módon veszik rá az apát a beismerõ vallomásra... ott gúnyolódik szinte az egészen a zsaroló táblagépének hátulján szereplõ felirat....

Hmmm, úgy tûnik, hogy esély sincs rá, túl hatalmasok az ellenfelek, de mi mégis reméljük, hogy a sorozat végén így lesz... elvégre ez egy sorozat... és nem a valóság!
Illiona 2017 júl. 19. - 20:11:24
(230391/239047)
Golden Cross

azért ezek még csak a felvezetõ részek, ezután fog bedurvulni.
Az ügyészként sem lesz majd ügyészke, hanem egy megvadult farkas!!!
Szóval csak nézd tovább.
Késõbb olyan játszma lesz itt, hogy azt is elfeledjük, milyen kis naivak voltak.

Na, a gazdagék lánykája az is megváltozik, de...
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 19:54:02 8/10
(230390/239047)
Golden Cross- 2-3. rész

...és igen, ott a zsarolás.... Ki tudja, hogy az öngyilkos színésznõ esetében ez hogyan is történt.... Ezt a sorozatban remekül megoldják...vidd külföldre, így a családtól elszigetelten, számára idegen környezetben könnyebb megtörni... mint ahogy a szegény lány meg is törik... aztán amikor menekülni próbál, akkor jöhet a családtaggal való érzelmi zsarolás... és már ott is van egy olyan helyzetben, amibõl nehéz kitörni egy tapasztalatlan naiv lánynak.....

... de azért az ügyésznek tanuló bátyuska se kevésbé naiv. Hmmm, ja kérem, van olyan lift, amibe akárki nem léphet... ez bizony már egy olyan szint, ami számára se adott, hiába tanult 10 évet.... ez a hatalom szintje....

Hmm, a gondoskodó, a húgáért aggódó bátyuskának az internet korában a biztonsági õröknek kell a neten megmutatniuk, hogy az épület, amelynek 12. emeletére fel akar jutni minden áron, az bizony nem az az ügynökség, amely a húgát színésznõi szerzõdéssel kecsegtette!!!!! Hát hogy is nézett utána a cégnek ez a gondoskodó bátyuska, ha még ezt se tudta?

KÉP: - felirat - a biztonsági õrök többet tudnak, mint a bátyuska, akinek illene tájékozottabbnak lennie!!!!!!!
Illiona 2017 júl. 19. - 19:44:49
(230389/239047)
Golden Cross

Igazából az anya egy mellékszereplõ csupán, oda sem engedik, de nem is akar, ahol a nagy dolgok készülõdnek.
Ez csak olyan töltelék lesz.
Illiona 2017 júl. 19. - 19:43:09
(230388/239047)
Golden Cross

Gazdagék:
Azért én ezt a szeretetet apa és lánya közt inkább nevezném egyszerûen majomszeretetnek.
Mert olyan, ami semmit nem ad a gyermeknek, nem lesz tõle erõsebb, talpraesettebb, jobb.
Szegényék:
Az apára is inkább illik a lúzer jelzõ.
Mert igaz hogy az igazságért harcol, de a testvére is fontosabb volt a saját feleségénél, és lányánál.
Ha nem kerülnek ebbe a pénzügyi egérfogóba, akkor könnyebben tudott volna becsületes maradni. (lehet, de ez ott akkor nem biztos).
Egyébként nem hiszem, hogy a valóságban egy bank mutatóját ilyen kisemberre biznák, én biztosan egyetlen wont sem biznék erre az emberre, meg a bankra sem, ahol ilyenek dolgoznak vezetõ beosztásban.
Vagyis a tökéletes alany egy óriási bûncselekményre.
De épp ez az alapok nélküli igazságérzet az, ami miatt muszáj is eltünnie, hiszen megbizhatatlanná is válik.

A feleség meg örülhet, hogy egy ekkora tehertõl megszabaditják, persze a sirás- rivás ugymond kötelezõ kellék.
Kép: az apa
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 19:28:30 8/10
(230387/239047)
Golden Cross 2-3. rész

SPOILER
Talán az apa-lánya kapcsolat egyfajta véd és dac szövetség is, ami az évek során kialakul. Hiszen mindkét családban a lány pártolja ki az apát igazán, az anya nem igazán törõdik a lányával. Szegényéknél vszínûleg az ügyésznek tanuló fiú az anya szemefénye, szereti ugyan a lányát, de van egy olyan érzésem, hogy a fia az, aki igazán számít neki. Õ a Fiú, rá vár fényesebb karrier.

Gazdagék. Nekem úgy tûnik, hogy anno az Apa pénzügyi szakemberként házassággal akarta a karrierjét tovább építeni. Benõsült pénzügyi potentát lányát elvéve, de az após, bár segíti a felemelkedésben, azért alapvetõen a mihaszna lánya pártján áll, aki sportot ûz a férj megalázásából.... így aztán a Férj számára az elismerés és vigasz csak a gyerekétõl érkezik a családban kizárólag... Nem véletlen, hogy közös játékuk, hogy "feltöltik" egymást, amikor a másiknak vmi nehéz, fáradt, vagy rosszkedvû.

Az Anya. Miután otthagyta a galéria vezetését (szerintem ott se csinálhatott semmit se ténylegesen) már csak azzal múlatja az idejét, hogy leissza magát, fiatal szeretõt tart... és igyekszik minél botrányosabban élni, hogy felbosszantsa a férjét, akirõl tudja, hogy csak érdekbõl vette el. Talán így akarja magára irányítani a figyelmét, vagy így akar bosszút állni elhanyagoltságáért. Biztosan szálka a szemében Apa-Lánya nagy egyetértése. Egy frusztrált gazdag nõ, aki egyre jobban vágja maga alatt a fát....

KÉP: Golden Cross 3. rész - egy beszédes kép gazdagék hálószobájában. Két külön ágy! Vszínûleg a kislány fogantatása óta nem osztják meg a hitvesi ágyat....
A feleség részegen és felcicomázva fekszik az ágyon... a férj fortyogó undorral nézi....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 19:08:40 8/10
(230386/239047)
Golden Cross - 2-3. rész

Tudom, hogy már hónapokkal ezelõtt felvetetted a sorozat megnézését. De most nem volt igazán ilyen nyomasztó sorozatba belevágni. Elhiszem, hogy nagyon jó, csak én most túl feldobott vagyok hozzá, hogy önként ilyet nézzek. Persze majd biztosan eljutok ahhoz a részhez, jelenethez, amikortól érzem a "szívó" hatást, amikortól már képtelen leszek abbahagyni, mert annyira beszippant, de most még a Tour áll az elsõ helyen, így még kicsit képes vagyok ellenállni!:))))))))))))))))

SPOILER
Lassan kezd felvázolódni az alaphelyzet. Adva van egy nemzetközi pénzügyi biznisz, ami egy koreai bank megszerzésére irányulva a koreai pénzvilágra akar hatással lenni.
Ahhoz, hogy a bank eladásra kerülhessen, ahhoz bizonyítottan instabillá kell válnia. De mit tesz a sors, a bank mutatói nem ebbe az irányba változnak. A mutatókat meg kellene hamisítani, ebben kellene a szegény családból az Apának egy kis adathamisítással besegítenie. De mint láttuk, az Apa végtelenül becsületes, nem akarja ezt megtenni. Ezért aztán jönne egy kis pénzügyi megvesztegetés. Hiszen a szegény család csak hitelre tudta a lakását megvenni, az asszony pedig a vendéglõt, korábbi munkahelyét szeretné, ha megvásárolhatnák, de erre már képtelenek összekaparni az újabb hitelt.... Az Apára nem csak a munkahely, de a család (feleség és fiú) is nehezedik a nyomás.... És õ, aki korábban egy bank megmentéséért zajló tüntetésben való szerepléséért kerül börtönbe... nos, úgy tûnik, ezúttal enged a nyomásnak.....

Választás.... Hmm, igen, a feleség eddig is zsémbelhetett a férjével, de most szinte megszállottan akarja az éttermet. Persze a család megélhetésen ez nagyot lendítene, már nem csak az apa fizetésére lennének utalva. A feleség nem akar egetrengetõt, nem ékszert, bundát akar, csak a kis éttermet. De mi van, ha ez a "csak" akkor és ott nem reális....

Választás, mi van, ha az ügyésznek tanuló fiú is csak az örök vesztest lát az apában, akinek végre kicsit végre engednie kéne a merev becsületességbõl....

Hmmm, türelem.... a fiúnak és a feleségnek elfogy.... nem õk az okozói a tragédia sorozatnak, ami majd sújtja a családot, de vhol azért mégis van benne szerepük....

KÉP: - felirat - Nem véletlen, hogy a feleség ezt kiabálja a rabszállító elé feküdve... Azért igenis ott volt az õ türelmetlen mohósága is
Illiona 2017 júl. 19. - 18:49:13
(230385/239047)
Golden Cross

Igen, mindkét lány nagyon naiv.
Az ügyészkénk sem jobb, annyira szereti a papát, hogy az már beteges.
Mint ahogy a papa is õt, ez a ragaszkodás sem normális.

Késõbb ennek lesz jelentõsége is.

Azt hiszem ezekben a körökben az életkornak nincs is jelentõsége, hiszen csak ugy, mint egy tárgyként tekintenek a lányokra (fiúkra).
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 18:39:29 8/10
(230384/239047)
Golden Cross

SPOILER
Hmm, a család naiv kislánya... Nos, érdekes, hogy gazdagéknál ez éppúgy megvan. Ott is az apa és lánya kapcsolat nagyon erõs, ott is a lány az, aki az apát maximálisan elfogadja és támogatja, akár még az anyával szemben is.... És mindkét lány védett családi környezetben nõtt fel, bár eltérõek a körülményeik, de mindkettõ kicsit burokban élt korábban. És mindkettõ elveszíti az ártatlanságát, az egyik fizikailag is, a másik csak naiv hitében fogja.... Mert a tények ismertében borítékolható, hogy bizony gazdag kislány szemérõl is lekerül majd az apát tekintve a hályog.....

KÉP: - felirat - Golden Cross 3. rész - Hát igen, az õ kislánya ne sérüljön még csak álomvilágában se, míg másét agyon lehet verni.... Azért apuci ízlése is fura, lánya korabeli szeretõt akar... megjegyzem, anyucié is a fiatalabb évjárat híve a szeretõ terén....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 18:26:46 8/10
(230383/239047)
Golden Cross

Más kapcsán is írtunk már a szórakoztató ipar szereplõinek kiszolgáltatottságáról, hogy mindig jönnek az újak, nehéz a toppon maradni... nos, az általad idézett Ocu írás azt is, hogy milyen nehéz egyáltalán bekerülni..... nem véletlen, hogy megszületett a szereposztó dívány fogalma anno, most az is kiderült, hogy ez alól a koreai filmgyártás sem volt kivétel. Biztosan nem egyedi a színésznõ esete. Megrázó, hogy meg is verték és kényszerítették....És ez bizony nem az õsködben történt, hanem 2009-ben! Nem tudom, hogy lett-e tisztulás e téren, én ronda szkeptikus vagyok, nem hiszek benne. Akik úgy gondoltak, azok nem valószínû, hogy magukba szálltak volna. Ahhoz a férfigõgbõl és a magasabb rangúnak minden jár szemléletbõl engedni kellett volna....

Abban igazad van, hogy a választás mindenki elõtt adott. Mehetett volna pincérnõnek is, vagy tanulhatott volna tovább, hogy vhol a képzettségének megfelelõen elhelyezkedjen. Nem tudhatjuk, hogy elõször milyen szerzõdést írt alá, aztán hogyan derült ki az apró betûs részrõl, hogy másként értelmezendõ.... vagy csak olyan helyzetbe kellett hozni, amiben sikerült megtörni.....

Hmm, a színésznõ történetét érdemes összevetni azon színésznõk nyilatkozataival, akik a 3. X-en felül is még érintetlennek mondják magukat, ill. akik még filmes csókot se hajlandók vállalni.... Persze sorsok és pályák alakulhatnak különbözõen....

Visszatérve a Golden Crosshoz... elgondolkodtató, hogy ki mennyire mohó... ill. mennyire és mivel zsarolható

KÉP: - felirat - Goldenn Cross 2. rész
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 17:57:15 8/10
(230382/239047)
Köszönöm!:)))))))))))))))))) Azt külön, hogy a virág fotóját te magad készítetted a saját két kezeddel!:))))))))))))))))))

Hmm, aki a virágot.... fotózni..... szereti, rossz ember nem lehet!:)))))))))))))))))
Illiona 2017 júl. 19. - 16:39:15
(230381/239047)
Golden Cross

Spoiler

Azt irod, csak miattunk fogtál bele.
Én azért javasoltam ezt a drámát, mert nagyon jónak és igényesnek, izgalmasnak találtam.
Mindenképpen sokkal több, mint pl. az idei drámák többsége.

De ez nem kötelezõ, csak ha Te is jónak tartod.
Illiona 2017 júl. 19. - 16:35:08
(230380/239047)
Golden Cross

Spoiler

Mint minden sorozat, ez is él a túlzással, hogy megdöbbentõbb legyen.
A lány, a hugi naivsága is ilyen.
Nem hiszem, hogy van ennyire naiv lány, ami azért már idiótaság is ebben a valós világban.
Ehhez burokban kellett eddig élnie, nem kellett ujságot olvasnia, hireket néznie.
És persze nem kellett a sztárvilág hireit böngészni egyáltalán.
Csak valamiféle mesevilágban élni!

Na persze, ezt a véget akkor sem érdemelte meg! De mindenképpen hozzájárul a kialakitandó képhez!

Persze, mire kialakitódik, akkorra itt a következõ csavar...

Képen a fõszereplõ.
Illiona 2017 júl. 19. - 16:26:18
(230379/239047)
Golden Cross

Még a Golden Cross elejéhez irnék, ugy általánosan.
Amirõl a hugival kapcsolatban célozgatnak, az a valóság, nem csak fantázia.
Itt egy szinésznõ feltáró vallomása, és róla készitettek egy filmsorozatot is.
A nõ öngyilkos lett, pont ezek miatt az erõszakos-kötelezõ szexpartik miatt.
A történetrõl Ocu forditó oldalán találtam:

http://koreandramas.esy.es/uncategorized/the-secret-scandal/

Jang Ja Yeon

(1980. január 25. – 2009. március 7.)

“A 2013-ban készült Dél-Koreai film a 8 évvel ezelõtt elhunyt Jang Jae-Yeon színésznõ történetére alapszik.”

Jang Ja-Yeon színésznõ 26 éves korában 2009. március 7-én saját lakásában önként vetett véget életének. Öngyilkossága elõtt egy néhány oldalas levelet írt, amelyben megfogalmazta, hogy többször is megverték és kényszerítették, hogy szórakoztasson néhány program igazgatót, vezérigazgatót és média személyt, akikkel szexuális együttlétet kellett folytatnia. Összesen 31 embert kellett több, mint 100 alkalommal kiszolgálnia .

Köztük olyan nevek szerepelnek, mint:

Chosun Journal egykori vezérigazgatója,
Sports Chosun alelnöke – Bang Myung Hoon,
Kolon elnöke – Lee Woong Ryeol
Lotte elnöke – Shin Kyuk Ho
KBS volt producere – Go Dae Hwa
KBS ‘All My Love’ Producere – Jun Chang Geun
KBS, MBC, SBS producere – Jung Seho
KBS ‘Boys Over Flowers’ producere – Jun Gi Sang
“Playful Kiss”, “Boys Over Flowers”, “Perfect Couple”, “Goong” zene producere – Song Byung Joon

Nem tudom, ezek a nõk (férfiak nem is voltak? - csak kérdezem! ) mennyire voltak kényszer alatt, mennyire vágyták volna a sikert, és nem lehetett elmenni mondjuk éhbérért pincérnõnek? Mert választás mindig van, nem kell a könnyebb utat választani annak, aki lelkileg, fizikailag nem birja. De azok nem álmodoznak álomfizetésrõl???
Sikerrõl? Munka nélkül persze?
Illiona 2017 júl. 19. - 15:58:38
(230378/239047)
Sziasztok!

edimir, sok boldogságot kivánok egész életedre születésnapod alkalmából.
Kivánom, hogy minden álmod, vágyad teljesüljön!

A virágot pedig egyenesen a szöuli virágnagybani piacon fotóztam két kezemmel személyesen, kölcsönfényképezõvel!
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 19. - 11:53:55 10/10
(230377/239047)
Sziasztok!

Nem, csak általában, ha nem nézek hajnalig sorozatot, ekkor kelek.
Barack annyi van, hogy bele lehet fulladni, asszem ma bejezem, a többivel azt csinál apánk, amit akar! Jó az folyékonyan is, legalább pénz is áll
a házhoz.Fölösleges többet, mert vannak még maradékok tavalyról, meg elõttrõl, és nálunk minden évben terem.
Az utolsó adagot fogom forrázni, aztán gyorsan egy kis halsütés, délután meg kifõzöm.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 10:30:37 8/10
(230376/239047)
Köszönöm, a Mennyei Szárny alakulatra való tekintettel a sárgát lenyúltam!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 10:27:20 8/10
(230375/239047)
Phantom/Ghost

4.

KÉP: - felirat - a sorozat nagy érdeme, hogy felhívja a figyelmünk arra, hogy egyetlen kattintásnak mekkora súlya lehet a világunkban, hogy hathat ki mindenre és mindenkire, így akár ránk is. Mit mondjak, félelmetes.....

Néhány hónapja a rendszergazdánk figyelmeztetett bennünket, hogy új vírus van forgalomban, az ismeretlen eredetû e-mailjeinket még véletlenül se nyissuk meg, pedig belsõ levelezési rendszerünk van a munkahelyen, de mégis....

Ne legyenek illúzióink, a 2012-es sorozatban szereplõ kiberbûnözés az eltelt 5 év alatt vszínûleg csak még elterjedtebb lett, még kifinomultabb, még veszélyesebb.... hmm, egy kattintás...
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 10:11:49 8/10
(230374/239047)
Phantom/Ghost

3.

KÉP: - felirat - sokan megszerettük, néhány alkalmazásával napi szinten élünk, annyi mindent tett egyszerûbbé, elérhetõvé, annyi új ablakot tárt ki, új ösvényre csábított....

sajnos a jelenet folytatását már nem kockáztam ki... aki látta, tudja... aki nem, annak feltétlenül érdemes megnéznie és elgondolkodnia rajta.... mert ahogy belépsz a virtuális világba, az nem csak Csodaország, te is a része leszel.. de nem mindegy, hogyan... és itt nem csak a "zõdbogár"-effektusra gondolok, a sokadnickek arctalanságba bújtatott kellemetlenkedéseire, hanem arra, hogy óvatlanok vagyunk, néha naivak... és felkészületlenek....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 09:58:31 8/10
(230373/239047)
Phantom/Ghost

2.

KÉP: - felirat - Igen, bármilyen közhely is, de így lett. Megismerkedtünk vele, ki ódzkodva, ki kíváncsiságból, ki muszájból....és mára már tényleg ott a munkahelyünkön, a kapcsolattartás és szórakozás egyik eszközévé vált, ügyeket intézünk a segítségével, ismerteket szerezhetünk.... ne feledjük... Silla Megszentelt Partjai is bizony általa léteznek......
9/10
offtopic
dorombka 2017 júl. 19. - 09:52:53 9/10
(230372/239047)
Minden jót kívánok a születésnaposoknak és az Emiliáknak
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 09:51:12 8/10
(230371/239047)
Phantom/Ghost

Ti már bizonyára láttátok, nekem restancia volt. Gondolom, a So Ji-Sub rajongóknak kötelezõ, de azt hiszem a sorozat témája sajnos nagyon is aktuális, bár a sorozat 2012-es.

Az ismertetõ róla:
http://asianwiki.com/Phantom_(Korean_Drama)

Most csak négy képet hoznék róla, négy képfeliratot....

1.
KÉP: - felirat - Van generáció, amelynek ez nem kérdés, mert születésétõl fogva természetesen belenõ.... De mivel a szülinapom nekem már a sokadik, így ahhoz a generációhoz tartozom, amely felnõttként találkozott vele elõször.... és igen, nekünk még kérdés volt anno.... Szerencsére volt elõtte egy olyan gyerekkorunk, amikor a barátainkkal játszottunk a valóságos térben, könyveket olvastunk, a megélt érzelmeink, tapasztalataink is a valósághoz kötõdtek, abban gyökereztek.....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 09:35:08 8/10
(230370/239047)
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.... ezt a tortát vétek felvágni!:))))))))))) Sárkány és még kék is!:)))))))))))))))))) Egy ilyen legendás torta mellé már csak némi itóka hiányzik meg egy kis beszélgetés!:))))))))))))))))))))

Remélem, nem hajnalig raktad el a barackot? Ugye, ez már a barack utáni .... egy kis sorozattal levezetem a napi szorgoskodást .... zárása volt a hosszúra nyúlt napnak?
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 19. - 09:25:39 8/10
(230369/239047)
Köszönöm!:)))))))))))))) Tökéletes a csokor!:)))))))))))))))) Lebuktam, egy õsliagoly még a kedvenc virágom is tudja!:))))))))))))))))))))
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 19. - 04:15:05 10/10
(230368/239047)
Persze a torta elengedhetetlen egy születésnapi partiról.
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 19. - 03:57:16 10/10
(230367/239047)
Kedves edimir, nagyon boldog születésnapot kívánok.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 18. - 23:21:07 8/10
(230366/239047)
Szia!:)))))))))))) Azért mindig örülünk, ha egy kis hírt adsz magadról!:))))))))))))) Egy találkozó talán augusztus végén nem lenne rossz a szokott helyen. A családi nyaralásokat addigra talán mindenki kipipálja, egy szombat pedig belefér akkor is, ha már letelt a szabadságunk.
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 18. - 23:17:08 8/10
(230365/239047)
Golden Cross 1. rész

SPOILER

Bevallom, nekem eddig még egyik szereplõ se volt szimpatikus. Vhogy egyiküket se sikerült megkedvelnem. A Ghost óta 2 vígjátékot néztem meg, régi kedvenceket... érezhetõ, hogy itt egy nagyon aljas és ocsmány ügylet van kifejlõdõben, nincs nagyon kedvem belemászni, mert már az elsõ rész alapján megítélhetõ, hogy nem csak az igazságérzetem, de a gyomrom is háborogni fog..... csak miattatok folytatom....
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 18. - 22:36:16 8/10
(230364/239047)
Golden Cross 1. rész

Az elõbb fejeztem be az elsõ részt.

SPOILER

A húgocskához annyit, hogy állítólag diplomás, aki már három éve munkanélküli. Õ lenne az önfeláldozó "jó" gyermek, aki ugyebár nem szívesen élõsködik a szülõkön, próbálja az otthoni pénz miatti ellentéteket elsimítani.... és bõdületesen naiv. Fogalma sincs a színészi pályáról, de természetesen majd õ megmutatja, hogy sztár lesz, aki megváltja a családot....

De az egész családról meg van a véleményem. Senkibe nem szorult annyi józan ész, hogy az állítólagos filmes cégnek utána nézzem? Holmi légbõl kapott infók alapján megy az egész, senki semmit nem ellenõriz, nem kér semmilyen referenciát... elég egy elsõ osztályú repülõjegy Hong Kongba és ettõl már minden rendben????

A fiatalok vagyunk és roppant lelkesek azért nem megoldás minden problémára... a felkészült, képzett sem egy mellékes vmi!

A bátyuska is érdekes. Még csak gyakornok, de a tisztességrõl/becsületrõl elég lazán gondolkodik, elég sok minden fér neki bele... pedig ugyebár 3 hét múlva épp a törvények betartatására fog felesküdni....

Az apáról jobb nem is beszélni... õ a megtestesült morál emberileg és a munkájában... érezzük, hogy családi nyomásra el fog bukni, mert a szeretete, a gondoskodása, a felelõsségérzete miatt került eddig is anyagilag bajba...

Õk lettek volna ugyebár szegényék....

Nos, gazdagék családja még furább...
10/10
Cilia 2017 júl. 18. - 19:56:25 10/10
(230363/239047)
Sziasztok!
Csak egy beköszönés, hogy vagyok, olykor benézek és részben visszaolvasok, de keveset, mert nem tudok úgysem hozzászólni. Mostanság nem néztem filmet ismét, pláne nem azokat, amikrõl itt beszéltek.
Az õszi tábort nem vállalom be most sem, nem vagyok abban a kondícióban..
Azért remélem, õsszel ezen kívül is szervezõdik egy újabb találkozó itt a nagyfaluban valahol..
Szép estét mindenkinek!
Illiona 2017 júl. 18. - 08:18:23
(230362/239047)
természetesen a "család" összes pénzét....
Illiona 2017 júl. 17. - 22:10:58
(230361/239047)
Golden Cross

Spoiler

És ott van az apa. Õ sem egyértelmûen csak jó.
Most ezeket ugy hivjuk hogy lúzer.
Elajándékozza a csalás összes pénzét, azt is, amit a felesége hajtott össze magának, és család többi tagjának.
Még csak szégyenérzete sincs, hiszen a testvérének adta, aki az egyetlen rokona.
Mindig harcol a valós vagy vélt igazáért, de az árát a családdal fizetteti meg.
Most van lehetõsége hogy valamit nyujtson is a családjának vissza, de mekkorát kellene csalni érte!!!
És a másik oldalról hogy bekeritik a kisembert, hogy késõbb zsarolható legyen!!!
Zseniális!!!
Illiona 2017 júl. 17. - 20:58:40
(230360/239047)
Golden Cross

Spoiler

ez egy nagyon jó kép!!!

Szerintem is jó a sorozat, jobb mint a hasonlók ilyen témában.
Most ujranéztem az 1. részt, nagyon pörgösen kezdõdik. Szinte az összes szereplõt megismerjük, és mindenkinek minden titkát.

Hogy az aranyos kis hugi hogyan próbál sok pénzt keresni és vezetõ szinésznõ lenni, ugy hogy nem tanul, nincs benne akarat a jóra, és nincs benne kitartás.
Tudjuk, a való világban is van ilyen, emiatt már lettek öngyilkosok is, és vannak akik menetelnek az élen, és csak nézünk, hogy mire föl, amikor semmilyen tehetsége nincs.
Nagyon naiv amugy a kiscsaj, vagyis nem biztos hogy tudja, ez majd mivel jár. De annyit biztosan tudnia kell, hogy ez szexért cserébe adják!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 17. - 19:48:45 10/10
(230359/239047)
Déli sziesztaként befejeztem a Golden Crosst, mert 4-kor kidõltem, de és 7kor kelni kellett.
Nagyon kardoskodnék amellett, hogy ezt bemutassa a tévé, talán némi világosság gyújna a fejekben.
Szuper volt! Mint mondtam régóta kacsingattam rá, csak valamiért késett a megnézése, na de most! A dolgozóknak csakis szabadság idejére ajánlom,
mert még az én akaratomat is legyûrte, no meg az álmosságomat!
Néha egészen fojtogató volt a kilátástalan harc, a tehetetlenség, és a harag egyvelege. És ráébredünk, hogy ilyen, és ehhez hasonló emberek döntenek
egy ország, és az emberek sorsáról, árakról, mindenrõl. és nem tudot ez ellen felvenni a harcot, csak úgy, ha te is egy kicsit olyanná válsz.
(a kép is jó példázza ezt a helyzetet)

Holnaptól barackkal kelek, és fekszem, majd meglátom mennyi erõm marad valamire.
Illiona 2017 júl. 17. - 12:15:39
(230358/239047)
itt a hétvégi Box Office a koreai mozikról.

(az Okja csak kábelen látható ugyan, de beleteszik, tekintettel a nemzetközi nagy hirnévre.
Szándékosan nem népszerûséget irtam. Általam már kipipálva))

http://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2017-07-14-~-2017-07-16-107924.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ami a listából érdekes, és már régóta várom az angol feliratot, az a
The Merciless
The Villainess
Real.

a Real elég rossz kritikát kapott, amit itt magyar forditók is elérhetõvé tettek, de hát néhány kritikus vélamény még nem tántorit el a megismeréstõl.

Kép: The Merciless poszter
Illiona 2017 júl. 17. - 08:18:08
(230357/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

itt van még egy világhirû és európai dal két koreai elõadásában:

https://www.youtube.com/watch?v=ld7MzctZ2-Q
Illiona 2017 júl. 16. - 21:42:18
(230356/239047)
Már nagyon régóta nem hoztam zenét, de most egy igazi csemegére bukkantam, (hiába az, hogy fél éve csak Dimast hallgattam, magyarázatul szolgál) de most elõvettem a téli- tavaszi-nyári koreai popzene termést, és abban találtam ezt a gyöngyszemet:
Son Jun Ho: Time to Say Goodbay
1 perc 40-tõl nézzétek csak a videót.
https://www.youtube.com/watch?v=5-dl6ai4Q7o

és még egy szépség a mult hónapból:
https://www.youtube.com/watch?v=kQPBYfbPeYo
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 16. - 18:51:40 10/10
(230355/239047)
Ezek a képen az a színész látható (Jung Bo-Suk), aki a Gyeongsuk apja minisorozatban is, ami a koreai Indul a bakterház.
Ott is negatív szerepe van, de a végn egy igazi jótettel még nálam is feloldozást nyert.
Az Arang és a magisztrátus, és a Háború istenében káttam még.
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 16. - 18:44:54 10/10
(230354/239047)
Igen, kedvenc Undormányunk ( Kim Kyu-Cheol ) is játszik benne, részben nevetséges, a hajviseletével, de ne tévesszen meg bennünket, mert szövetséget
kötött az ördöggel. Idézõjelben!
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 16. - 18:38:16 10/10
(230353/239047)
Úgy látszik van némi alapja ezeknek a történeteknek, szinte kifogyhatatlan téma, ami mutatja az emberek vágyát egy igazságosabb világra.
Reményre ad okot, hogy ezt a témát boncolgató sorozatok talán a legjobbak, ahogy fejlõdik az információáramlás, és a kisemmizett
emberek haragja, reményvesztettsége meg nõ, talán egyszer................én is reménykedek.
Szeretek egy-egy színésztõl minél több filmet megnézni, még azoktól is akikkel nem túlzottan szimpatizálok, hogy a megformálás hitelességét
minél több alakban láthassam.
Ezért került sor 2 vagy 3(?) Choi Jin-Hyuk filmjeire, aztán majd más következik.
Ezzel a sorozattal is már régóta kacérkodtam, elõbb-utóbb minden sorra kerül, nem gondoltam, hogy ennyire izgalmas, bicskanyitogató, és csak
emiatt maradt mostanára.

Kép. Choi Jin-Hyuk a Gu Family Bookból.
Illiona 2017 júl. 16. - 11:40:32
(230352/239047)
Igen, napi egy részt gonodoltam.
De attól még irhatsz másról is, ebben nem lesz annyi hozzászólás, lévén, hogy nem lesz benne annyira megosztó személy, mint volt a Gap Dongban: Ryo Tae Oh, Oh Mária, és az õrült szerzetes, ezek mindegyike olyan személy volt, akiket lehetett mindenféleképp minõsiteni, hangilattól, napi fáradságtól függõen.

Itt a Golden Crossban egyértelmûbbek a karakterek.
Vannak a jók, és vannak a rosszak.
Bár ezek is árnyaltabb vizsgálatra érdemesek...
:)))

Kép: némi ökölharc azok között, akik egy oldalon álnak ?????
8/10
offtopic
edimir 2017 júl. 16. - 11:31:57 8/10
(230351/239047)
Szia!:)))))))

Én még nem láttam, most a Ghost-ot nézem, a felénél tartok. Úgy képzeled, mint a Gap Dong-nál, azaz esténként egy-egy rész? Mert akkor esetleg hétfõtõl megpróbálhatjuk.
Bár én még szerettem volna írni a Bridal Maskról is.
Illiona 2017 júl. 16. - 10:27:06
(230350/239047)
Golden Cross
igen ennél a sorozatnál is fontos, hogy ha már abba kell hagyni, akkor ezt epizód közepén kell tenni, mert a végén szinte lehetetlen!
Mindig tudják ugy befejezni, hogy MUSZÁLY : na még egy rész!

Mindkét sorozatban benne van a vezetõ politikai gazdasági elit mérhetetlen korrupciója, és gátlástalansága.
Ebbõl a szempontból még a Whispert is ide sorolom.

És benne van ugyan a kisember küzdelme egy igazságosabb, demokratikusabb világért, de ott a válasz is a Golden Cross végén.

Kép: Golden Cross: egy hatalmaskodó...
Illiona 2017 júl. 16. - 09:35:51
(230349/239047)
Jó reggelt , szép napot mindenkinek!

bemutattak egy koreai filmet New Yorkban az Ázsia Filmfesztiválon, Vanishing time a boy who returned címmel.

Kang Dong Wook uj filmje egy Sci Fi alkotás, azt hiszem ez lesz az elsõ ilyen, amit én is megnézek.
a tartalom:
A Sci Fi talán a koreai mozikban legkevésbé látogatott mûfaj. Eom Tae-hwa azonban úgy döntött, hogy megoldja a kategóriát, és egy meglehetõsen egyedi perspektívát használva sikerül meghaladnia határait.
A tizenhárom éves Soo-rin távoli szigetre költözött mostohaapjával, aki ott felügyeli a nagy építkezést. Õ összebarátkozik Seong-minal, egy helyi árvával, , és mivel ketten közös álmaikat, fantáziáikat és az okkult közös érdekét kezelik, kapcsolatuk valami többet jelent, mint a barátság. Egy nap Soo-rin követi Seong-minot és három barátját az építkezre, a hegyek mélyén, hogy egy nagy robbanás tanúja legyen. Utazásuk alatt egy barlangba ütköznek, és elhatározzák, hogy feltárják. A barlangban lévõ tóban egy tojást találnak, amely egy helyi népi kultúra szerint idõigényes goblint tartalmaz. Baleset következik be, ahol az idõ úgy tûnik, hogy megállt. Kezdetben szórakozást nyujt, csinálnak, amit akarnak, de ahogy rájönnek, hogy nem tudnak menekülni és az évek elmúlnak, aggódni kezdenek, és a betegség és a depresszió eluralkodik.
Több év után Seong-min-nak sikerül visszatérni, de most egy felnõtt fiatalember, míg mindenki ugyanolyan korú, hiszen csak néhány nap telt el a való világban. Ahogy újra meglátogatja Soo-rin-ot, szembenéznie kell a társadalommal, az apjával és a rendõrséggel, akik mindegyikük veszélyes pedofilnek tekinti õt.

Az a tény, hogy Eom Tae-hwa filmét különválasztják, a valóság és a fantázia összeolvasztásának koncepciója, ahogyan a Seong-min visszatérése után történik. Az Eom veszi át a különbözõ dimenzióban élõ emberek tudományos fantasztikus incidensét, és bemutatja, mi fog történni, ha egy ilyen koncepció ütközik a valósággal. Ilyen módon a film eredeti és realisztikus módon ábrázolja a fantáziát, ezáltal a film egy dráma átalakítása.Ugyanakkor párhuzamot találtam a kereszténységgel is, mivel a tojás feltörése szimbolizálja az eredeti bûnet, és az egyik feltételezett halott visszatérése, csak a társadalom minden aspektusának vadászata hasonlít Jézus történetére.

Egy másik pont a középpontban a szeretet, amelyet Eom olyan érzésként ábrázol, amely az esélyeket és a végsõ áldozatok okait meghaladó idõ és valóság fölé emelkedhet. A szülõk és a gyermekek kapcsolatára vonatkozó másodlagos megjegyzések, valamint a nagyvállalatok környezetre gyakorolt ​​hatása szintén jelen van, de nagyon epidermikusan vizsgálják õket.

http://www.hancinema.net/guest-film-review-vanishing-time-a-boy-who-returned--new-york-asian-film-festival-107884.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kép: a két fõszereplõ
10/10
offtopic
kimbin01 2017 júl. 16. - 09:05:07 10/10
(230348/239047)
Sziasztok!

Remélem a reggeli kávé jöhet, szigorúan a reggeli után!

Illi belekezdtem én is a Golden Crossba, és 4-kor tudtam csak rávenni magam, hogy aludja is egy kicsit, amikor már laposakat pislogtam.
Nagyon jó, valóban a lány fiatalka a vezetõ ügyészi feladatra, de gondolom ez csak arra az irodára igaz, azaz a másik 2 fõnöke.
Gyors ebédfõzés, annak is csak a felét kell, és folytatom! Még kész leszek bõven vele, aztán már nem nagyon lesz idõm, mert a barackkal kell
foglalkoznom. Ezekkel a pár hûvösebb nappal nem úgy érik, és még az is lehet, hogy az utolsó napokban kell befõznöm.

A Chaser korábbi idõszakban játszódik, mára már sokkal kifinomultabbak a módszerek, és érinthetetlenségük tudatában sokkal nagyobb
gaztetteket is megengednek maguknak.