8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 14:07:04 8/10
(229947/239047)
Tomorrow With You

A vers rendkívül népszerû. Érdekes, hogy a koreaiak város szerte mennyire szívesen helyeznek el versfeliratokat. Ez is közöttük szerepel!:)

Visitor by Jeong Hyun-jong, Summer 2011
사람이 온다는건
실로 어마어마한 일이다
한 사람의 일생이 오기 때문이다
One's visit / Must be tremendous / Because it happens with a whole life.

Forrás: http://www.koreanlii.or.kr/w/index.php/Poems_all_around

KÉP: - felirat - a vers részlete a sorozatból
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 14:00:52 8/10
(229946/239047)
Tomorrow With You

És egy vers a sorozatból: Jung Hyon Jong: Vendég - Perszephone fordításában így olvashatjuk a sorozatban: "Fantasztikus dolog egy ember számára, aki eljön… az az ember… és annak a személynek a múltja, és a jelen… egyúttal annak az embernek a jövõje is vele jön… egy ember teljes élete."

A vers angolul:
"In truth, one's visit is a tremendous thing... for he comes with his past, present, and future... for it is because he comes with his whole life "

KÉP: - felirat - a vers a sorozatban
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 13:16:11 8/10
(229945/239047)
Tomorrow With You

SPOILER
Mi van, ha eredetileg a két fõhõs nem szerepelt a másik életében, nem egymásnak rendelte õket a Sors, hanem vki tanácsára lesz közöttük kapcsolat? Mit tudnak kezdeni a másikkal, lehet ebbõl valós érzelmeken alapuló kapcsolat? Minden beavatkozási kísérlet csak "ront" a jövõn? Mi számít, hogy mennyit élsz, hány évet, vagy inkább az, hogy hogyan?
SPOILER VÉGE

A válaszokat nem kifacsart, kimódolt helyzetekben kapod, hanem a hétköznapok valóságából.... És mindezt két jó színész remeklésével

KÉP: a fõszereplõk - Shin Min-A és Lee Je-Hoon
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 13:02:50 8/10
(229944/239047)
Tomorrow With You

A sorozat ismertetõje: http://asianwiki.com/Tomorrow_With_You

Az itt olvasható nézõi vélemények közül egyet emelnék ki: "Tyas Mar 12 2017 7:28 am
This drama really reminds me of lao tzu's wise words tho "If you're depressed, you're living in the past. If you're anxious, you're living in the future. If you're at peace, you're living in the present." ❤

Ami magyarul így hangzik: "Ha depressziós vagy, a múltban élsz. Ha aggódsz, akkor a jövõben. Ha békében élsz, akkor élsz a jelenben!" Lao Tzu

Úgy látszik népszerû ez a mondás, több helyen felbukkan. Érdemes elolvasni a mondás nyomába eredõ magyarázatot: http://www.aranyelixir.hu/content/laozi-pszichoanalitikus-terapeuta [2017.06.11]
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 12:51:37 8/10
(229943/239047)
Tomorrow With You

Jaj, egy újabb idõutazásos sorozat!... sóhajthat fel különbözõ elõjelel a mûfaj kedvelõje és az, akinek már elege van belõle.... Tényleg, kell még ilyen, tud vmi újat mondani a korábbiakhoz képest?

SPOILER
Nekem tudott. Eltúlzott karakterek helyett természetes emberek a maguk problémáival. Hogyan tudok együtt élni a múltammal? Hagyom, hogy szerencsétlenné tegye a jelenem? Fõhõsnõnk ezzel a problémával küzd, egykori gyerekszerepe mint egy árnyék telepedik rá az életére, önerõbõl nem tud kitörni a csapdából, alkoholba menekül, látszólag egy igénytelen, erõtlen és jelentéktelen vki.

A jövõrõl szerzett "tudásom" miatt vajon képes vagyok igazán a jelent értékelni, élvezni? Ezt a kérdést bizony fõhõsünk tehetné fel magának. Persze egy fiatalembernek nyomasztó a tudat, hogy sosem fog megöregedni, percre pontosan ismeri halála idõpontját, ami csak 3 évnyire van.... Ugye, így már elég nyomasztó a jövõ ismerete. Nem erre vagyunk kíváncsiak, ha kártyát vetnek nekünk, a horoszkópunk alapján akarunk beleselkedni a Holnapok rejtélyébe....

KÉP: a sorozat nyitóképe... a metró, amivel az idõutazás történik... - felirat - köszönet a fordításért Perszephonénak!
Illiona 2017 jún. 11. - 11:21:27
(229942/239047)
Song Seung Hun valóban egy kivétel, mind a filmszerepeiben kiválót alakit, mind a sorozataiban. De nincs is neki sok!
Az hogy 2-3 évente egy sorozat, meg 2-3 évente egy film - hát megunni nem lehet!!
De a másik szépfiú, Lee Jung Jae is ilyen, összesen 2 sorozata volt, és tucatnyi mozifilmje: ennyibõl nem lehet ráunni!
De vannak még páran ilyenek!!!

Kim Sang Hó-t példának hoztam arra, hogy ha valaki túl sokat szerepel, meg lehet unni, azért 36 filmmel, és 17 sorozattal akkor is meglehetne, ha éppen szép lenne.
De én nem is néztem igy rá, hogy szép-e vagy sem, éppen õrá immunis vagyok, vagyis lehet felõlem bármilyen.

De van még ilyen sokat szereplõ számtalan: pl. Kim Mi Kyung 47 sorozatban szerepelt eddig :((((((( Tudom, hogy õ pl sokak kedvence, de ez még gombócból is sok!
Jeong Dong Hwan eddig 58 sorozatban szerepelt, mondjuk õt én nagyon rossz szinésznek is tartom! de akkor is!
Illiona 2017 jún. 11. - 11:05:02
(229941/239047)
Saimdang

Azt hiszem a sorozat arra tökéletesen megfelel, hogy bemutathassa azokat az automatizmusokat, amik régen mûködtek, de ma már semennyire.
Egy mérföldkõ lesz ez a sorozat, mert ez a bukás után mind a sorozatgyártók (milyen gyakorlatias szó is ez: sorozatgyártóK!!) mind a nézõk más igényekkel lépnek fel.

De ezt majd meglátjuk: Lee Young Ae a sorozat óta sehol nem szerepel, egyetlen fotó nem jelent meg róla (nem hiányzik, csak megjegyeztem).
Gondolom majd az év végi gálákon majd félénken próbálkozik nagymenõ lenni, de ezt én már nem fogom látni sem!

Hogy szerepel-e majd más sorozatokban? erre nagyon kiváncsi leszek. Én arra szavazok, hogy nem.

Song Seung Hun pedig megtette amit csak lehetett: szép volt, fiatalos, erõs.
A szerepe szerint a romantikus örök szerelem megtestesitõje!
Mindig sokat tett a nõért, cselekvõ, taktikus, aktiv segitõ.
Bár mindig tett valamit, soha nem volt sok. Ebben rejlik szerintem a szinész nagysága is: soha nem játsza túl a szerepét, magát!!!!
Megérdemelt volna egy másik nõt, de majd a következõ életében (filmszerepében )
Illiona 2017 jún. 11. - 10:48:39
(229940/239047)
Saimdang

Gondolkodtam, mit is irhatnék, ugy hogy senkit ne bántsak meg, még azokat sem, akik más topikokban szinte beájultak ettõl a sorozattól, hogy hû de jó!.

ez mind az én szubjektiv véleményem!
Szerintem ezek kaptak erre egy csómó pénzt, amit ugy gondolták, hamár itt van, akkor vigyük is haza (mienk a gyár, visszük is haza - nagy szoci jelszó).
Egyszerûen nem jutott rendes forgatókönyvre.
Nem gondolták át, miként szövödik a cselekmény, nem néztek utána semminek, csak valami "nagyon romantikusat" összedobtak, amitõl az ajummák majd elszédülnek, a valóságos történelmet elmaszatolták holmi misztikus dolgokkal. Az akkori konfuciusi szemlélet sok mindent takart volna, de a mai közönség már nem ugyanaz (nem a Palota Ékköve közönsége!)
Hiába szerették volna megismételni a 12 évvel ezelõtti sikert, ugyanazok az automatizmusok már nem mûködtek: részint ott is változott a társadalom, az emberek nyitottabbak, uj problémáik vannak, modernebbúl élnek.
Beleszólt a nagypolitika is, szerintem cikis részeket vágtak ki, hogy ne blamálják jobban.
A külföldi rajongók nemigen számitanak (reklám szempontjából legalábbis), de azok is megváltoztak idõközben.
Már nem nézek meg én sem válogatás nélkül "mindent", hanem válogatok, és bizony sok sorozat végzi belekattingatás után megnézetlenül a kukában.
De a nagy sorozatkészitõk késõn ébredtek, -ha egyáltalán már felébredtek,- és még nem változtattak a saját szemléletükön - hogy ezeknek minden jó ugyis!
Talán a következõ években, jónéhány nagy bukás után rájönnek, hogy mi kell az Istenadta népnek, és kevesebb, de sokkal igényesebb sorozattal jönnek elõ.

A Saimdangban a mult és jelen kapcsolata is ilyen maszatolás, nincs semmilyen összefüggés sem a régi és jelen dolgai között. Nagyon kevés kellett volna azt hiszem, hogy ez müködjön, még egy pici odafigyeléssel a történelmi tényekre lehetett volna egy sokkal jobb sorozat - de nem lett.
És uj értelmet nyert a bemutató idõpontjának tologatása is: Mikor látták, ez milyen olcsó fordulatokat használ, esetleg felvetõdött, hogy hogyan másznának ki belõne: Hagyják az egészet dobozban, vagy kivágva ami kényes, hadd szóljon, és lesz ami lesz.
Nagyon kár volt, amikor a 10. epizód környékén kiderült a sajtóban, hogy Lee Young Ae nyilatkozta, hogy õ kikötötte szerzõdésben, hogy nem csókolózik.
Ekkor zuhant le a nézettség is, ez már a nagy romantikus sorozatevõ koreaiknak is sok(SOKK) volt!!!
Amugy sem lettek volna benne nagy meztelenkedõs lepedõakrobatákat megszégyenitõ jelenetek, de azért egy meghitt ölelés, egy kis összeborulás, egy kis csókimitáció is más lett volna.
A barlangbeli jelenetnél látszott egyértelmüen, hogy ez mennyire hiányzott. ÉS MÉGEGYSZER leirom, kizárólag egy ölelésre gondolok!
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 08:44:24 8/10
(229939/239047)
Saimdang - 26. rész

KÉP: a három tárgy.... és lám, aztán mégis ott a három tárgy náluk!:))))))))))) Ah, mily meglepõ!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 08:41:28 8/10
(229938/239047)
Saimdang - 26. rész

"- az addig oké, hogy a JiYoon által átadott papírdarabka együtt öregszik a naplóval, ha már odakerült...
- de mivel inkább csak a lelkük találkozott, hogyan adhatott át bármi kézzelfoghatót?!"

A válaszért a forgatókönyvíróhoz kéretik fordulni!:))))))))))) Eleve miért van náluk az a három meghatározó tárgy: napló, cetli és a Rubens krétarajz reprodukciós kártyája? Hiszen mindketten "üres" kézzel kerülnek kritikus állapotba?

"Azt meg nem is írtam korábban, hogy az is furcsa volt abban a jelenetben, hogy tkp. JiYoon önmagához képest roppant határozott volt, míg Saimdang volt végtelenül zavart, bizonytalan, kétségbeesett - mintha "jellemet" cseréltek volna."

JiYoon számára Saimdang személye, története és a köztük lévõ hasonlóság ismert, volt ideje ezeket megemészteni... Saimdang szemszögébõl egészen más ez a találkozás, egy vadidegen tud róla és a naplójából idéz, ráadásul egy fura öltözék és hajviselet ellenére elképesztõen hasonlít hozzá, természetes, hogy õ a zavarodottabb....

KÉP: a két nõ kritikus állapotban... úgy tûnik, egyiknél sincs semmi....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 08:19:03 8/10
(229937/239047)
Szép reggelt!:))))))))))

A válaszod minden volt csak nem meglepõ!:))))))))))) Én csak mezei "fogyasztó" vagyok a sorozatok és mozifilmek terén. Nem igazán szoktam foglalkozni a színészek hátterével, egyik se érdekel annyira, ugyanígy vagyok a filmek és sorozatok készítésének, fogadtatásának vonatkozásaival. Ronda önzõ módon az egészbõl csak annyi számomra a fontos, hogy vmiért megfog-e vagy sem... és ez vonatkozik az alkotásra (mozifilm/sorozat) épp úgy, mint az alkotásban közremûködõkre (színész).

De elfogadom, hogy másoknál ez másként mûködik. És a filmes szakmai berkek meg aztán fõleg egészen más.

Illiona egy más nézõpontra igyekezett rávilágítani, egy más összefüggésre, egy nagyobb egészben elhelyezni azt a parányi töredéket, amivel mi megismerkedtünk a koreai filmkészítés termékeibõl és közremûködõibõl, hogy mit "jegyez" igazán a szakma és mit a mérvadó koreai közönség.

SSH számodra miben nem volt tökéleteSSH?:))))))))))))) De vajon hány igazi nagy rendezõ kérte fel, hogy igazán fajsúlyos filmben legyen fõszereplõ? Mennyire "húzó név"? Mennyire képes megtölteni a mozit, jegyvételre késztetni a moziba járókat? Külföldön, nemzetközi szinten mi e téren a helyzet?

Szóval vmi más, objektívebb mércék alkalmazására is próbál Illiona rávenni minket, én úgy érzem.
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 11. - 03:53:25 10/10
(229936/239047)
Ezt még elfelejtettem:
- az addig oké, hogy a JiYoon által átadott papírdarabka együtt öregszik a naplóval, ha már odakerült...
- de mivel inkább csak a lelkük találkozott, hogyan adhatott át bármi kézzelfoghatót?!
A válaszod többi része igazán romantikus a téren-idõn átívelõ sorsról, ezt még "be is veszem"... :))))
Azt meg nem is írtam korábban, hogy az is furcsa volt abban a jelenetben, hogy tkp. JiYoon önmagához képest roppant határozott volt, míg Saimdang volt végtelenül zavart, bizonytalan, kétségbeesett - mintha "jellemet" cseréltek volna.

Na, most már tényleg mentem. :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 11. - 03:36:43 10/10
(229935/239047)
Szép estét, hajnalt az erre járóknak!
(elõbb elfelejtettem köszönni...)

Most biztos meglepõ leszek, de legalább egy színészt tudnék mondani, aki sorozatokban ÉS filmekben is mindig tökéleteSSH... :)))))))))))))
És ha azt vesszük, hogy 20 év alatt úgy 6-8 sorozatban és kb. ugyanennyi filmben játszott FÕszerepet, és amit eddig láttam, mind jobbnál-jobb volt - már amennyiben számít a véleményem. :)))))))))))))
(És KNG-nál 5 évvel idõSSHebb.)

Jó éjt, szépségeSSH álmokat, kellemeSSH ébredést! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 11. - 03:20:33 10/10
(229934/239047)
"Azt mondtam egy szinész hiába jó, ha túl sokszor szerepel, a nézõnek már egy idõ után elég!"
De az is lehet, hogy az a nézõ is hibás, aki túl sok filmet és sorozatot néz... :)))))))))))

Kim Sang Ho igazi karakteres arcú (vagyis nem szép) karakterszínész. :))))
Én eddig kétszer találkoztam vele:
- a City Hunter-ben õ volt LMH mindenese (pótpapa/-mama, házvezetõnõ, szakács, õrangyal...); igazi bohókás figura, aki kimondottan feszültségoldóként volt jelen, pl. mikor teljesen bele volt gyönyörödve a tv-s teleshop-mûsorokba, és állandóan megrendelt mindenféle kacatot, mire LMH letiltotta a hitelkártyáját.... :)
- a másik a Wonderful Nightmare, amit meg SSH miatt néztem meg; ott szigorúbb szerep jutott neki, de természetesen ott is bírtam a fejét (neki is). :)
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 00:58:45 8/10
(229933/239047)
További szép hajnál/éjt!:)))))) Silla 8 csillaga vigyázza álmaink!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 11. - 00:56:52 8/10
(229932/239047)
Sokszor beszélgettünk már a témáról, hogy sorozat v.mozifilm? Igen. Koreában némely hazai gyártású mozifilmnél fantasztikus jegyeladásokról tettél fel listákat, ott valóban benne van a hétköznapok rendjében, hogy moziba mennek. Biztos van igazság abban, hogy mozifilmes színésznek "nagyobb a megbecsültsége, rangja", mint a sorozatokban játszóké. Talán az életmóddal is összefügg. Te említetted, hogy sorozatot jóformán csak a kisgyerekes anyukák és a háztartásbeli ahjumák néznek... megjegyzem, a dolgozóknak erre nem is igen lenne idejük, nem csak a hosszú munkaidõ, hanem a munkanap utáni szinte kötelezõ közös céges "levezetés" miatt sem. Természetes, hogy a a 16-50 órás sorozatok helyett egy hétvégi 2 órás filmet fognak inkább elõnybe részesíteni, amit nem vmi kütyün néznek meg, hanem olyan körülmények között, hogy a kép és hanghatások maximálisan érvényesülnek. Így alakult ki, náluk ez van....

Hogy ki miben és mennyit játszik? Biztosan vannak ott is olyan nagy sztárok, akik megengedhetik maguknak, hogy forgatókönyvek, felkérések között válogassanak, de ez csak egy nagyon szûk felsõ réteg. Nem ismerem a gázsit, de a többségüknek, legyenek bármilyen jók is, azért igenis szükségük van arra, hogy foglalkoztassák.... ebbõl él!

Nem mindenkinek bankár a házastársa, hogy megengedhessen magának x évnyi kihagyást, mint Lee Young-Ae a PÉ és a Saimdang között. És talán nem csak a pénz, a megélhetés játszik szerepet, de az, hogy õ színész! Színész, aki szerepelni akar, aki ott akar lenni a képernyõn, a mozivásznon, akinek mindez a lételeme.... te már lehet, hogy unod a sokadik szerepben feltûnve, de õ örül, hogy csinálhatja....

Bizonyára terhes a népszerûség, a közismertség, de sokkal rosszabb, ha mellõzöttnek érzi magát a színész....

Most mondok vmi roppant idétlen hasonlatot, a mozifilmszínész a telivér, a sorozatban játszó az igásló.... a telivér a versenypályán lefutja a maga távját... az igásló pedig hóban-fagyban teszi a dolgát nap mint nap.... egyik sem könnyû, nem minden ló alkalmas az egyik, vagy másik feladatra...

Nem vagyok sznob, nálam más a mérce... bevallom, Kim Nam Gil filmet is csak Silla miatti nosztalgiából néztem meg az utóbbi idõben... Lehet, hogy idõközben átnyergelt a mozifilmekre és ettõl a színész ranglétrán feljebb lépett, de szerinted pszichésen és fizikailag kibírna még egy Silla kaliberû 62 részes sorozat forgatását, mint anno???????????
Illiona 2017 jún. 10. - 18:03:44
(229931/239047)
és vissza is értünk a délelõtti témánkhoz: sorozat vagy mozifilm?
Azt mondtam egy szinész hiába jó, ha túl sokszor szerepel, a nézõnek már egy idõ után elég!

Kim Sang Ho ( a képen) pl. eddig 36 filmben szerepelt, amit jegyez az Ázsiawiki.
Sorozatban eddig összesen 17-ben.
Most kérdezem: kinek nem sok ez már?
Hiába jó karakterszinész, most amikor megláttam, csak sóhajtottam, hogy már megint!
Illiona 2017 jún. 10. - 17:44:39
(229930/239047)
Fabricated City

ma jelent meg a rendes magyar felirat, és mivel a film már a gépemen volt, gyorsan hozzá is fogtam, hogy megnézzem.
Hát kár volt.
3/4-részéig bírtam, a további idõt már sajnáltam rá, inkább alszom egyet.
A fordítója, Lapishun már az elsõ mondatban kiirta hogy: "Indonéz és angol felirat alapján összehazudta: Lapishun" , akkor már nagyon meglepõdtem, hogy mi lesz ez.
Azt hiszem, nem az én korosztályomat célozták meg, ahhoz hogy valaki élvezze a filmet, kellõen fiatalnak, nemtörõdömnek kell lennie, aki szereti a modernebbnél modernabb kütyüket, és nem gondolkodik, miközben nézi. Persze szájtátva, annyira látványos, csakhát...
Én itt és most kijelenthetem, hogy én már 2 nappal idõsebb vagyok egy normál korú ajummánál, vagyis mostmár megengedhetem magamnak, hogy egy delete gomb megnyomásával elbúcsúzzak a filmtõl.
Persze Ji Chang Wook most is tökéletes volt, tökéletes akciókat hajtott végre, végül is a K2 sem miatta lett bukás.
Illiona 2017 jún. 10. - 14:26:33
(229929/239047)
akkor folytassuk egy nagyon kényes témával.
Nem mindegyik sorozatszinész alkalmas filmszerep eljátszására.
Sokszor lehet olyan is benne, hogy valakire csak annyit mondanak, hogy sorozatokban szerepel, és már nem is annyira vonzó az a film.

Nem véletlen hogy a nagy szinészek egyáltalán nem, vagy csak ritkán, nagy szerepekre tünnek fel sorozatokban.

Ha Ji Won egy jó sorozatszinész, tudom hogy fiatalon volt filmje is (100 Days Mr Arrogant - ha jól emlékszem), de egy moziba járó embernek nem biztos hogy huzónév.
Ahhoz egy nagyon jó forgatókönyvnek is kellene lennie.
Illiona 2017 jún. 10. - 14:10:52
(229928/239047)
Igen, láttam a fotóját az egyik ilyen jelenetfotón.

én nem állitottam, nagyon nagy kérdõjellel irtam. De volt már arra példa, hogy egy nagyon jónak beharangozott film bemutató után elsikkadt.
Lásd pl. Kim Nam Gil utóbbi filmjét.
Hogy ennyi ország megvette? Õk láthatták korábban?
Lehet hogy a nagy nevek miatt?
De amikor egy nagyon hires szinészt már a 5. 6. 7. filmben látjuk viszont, akkor kicsit sok lesz belõle.
Egyszerûen ilyenek vagyunk.
és legyünk õszinték, a NAGY név volt Hwang Jung Min, de a Violent Prosecutor-ban már nem volt elfogadható, egyáltalán nme nézett ki ügyésznek, és ha nincs mellette (elõtte) Kang Dong Won, biztosan nem lett volna ekkora siker.
De errõl még kár vitatkozni, mert majd elõször leadják kint, megnézzük a nézettségi adatokat, utána hetek mulva letölthetjük, és ujabb hetek mulva lesz angol forditás.
Akkor visszaterünk a témára :)))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 10. - 12:55:25 10/10
(229927/239047)
Általában jók szoktak lenni a megérzéseid, de azért ezt nem hiszem... :)))
Tegnapi hír a facéról: 113 országnak adták el a Battleship Island-et.
http://m.kpopherald.com/view.php?ud=201706081635160866168_2

SONG JoongKi és SO JiSub mellett az a HWANG Jung-Min* a fõszereplõ, aki Neked is nagy kedvenced és már több filmjét láttad, ajánlottad...
*Íme néhány az utóbbi évekbõl: A Violent Prosecutor (2016) / The Wailing (2016) / The Himalayas (2015) / Veteran (2015) / Ode To My Father (2014) / New World (2013)
10/10
Ljerk 2017 jún. 10. - 11:53:14 10/10
(229926/239047)
Ha Ji-Won -nal készült a Sector 7 - az IMDB és a kritikák mélyre lehúzták a megjelenés után, pedig a fõszereplõnõ alapján jó filmnek tûnik. :) Igaz Lee Yo-Won is fogott már pisztolyt a kezében, és abból sem lett jó film.
Illiona 2017 jún. 10. - 09:25:58
(229925/239047)
Battleship Island

juliusban jelenik meg ez a mozi, de máris rengeteg fotót tesznek közzé.
Nem is tudom, talán gyenge a forgatókönyv?

http://www.hancinema.net/photos-added-new-stills-for-the-upcoming-korean-movie-battleship-island-106796.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Illiona 2017 jún. 10. - 08:52:18
(229924/239047)
ma délután kezdõdik a Real c dráma.

Remélem hogy jó lesz!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 10. - 00:50:10 10/10
(229923/239047)
:(((
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 10. - 00:48:36 10/10
(229922/239047)
:)
Illiona 2017 jún. 09. - 21:00:38
(229921/239047)
:(
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 20:46:29 8/10
(229920/239047)
:(
10/10
offtopic
kimbin01 2017 jún. 09. - 19:51:49 10/10
(229919/239047)
:((((((((((
10/10
Ljerk 2017 jún. 09. - 14:19:04 10/10
(229918/239047)
Nakano Takeko kapcsán, az Aizu csatában (1868) sok neves nõi harcos is részt vett. A Yae no Sakura taiga az egyikük életét dolgozta fel, bár õ már nem a hagyományos naginatával harcolt.
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 13:23:37 8/10
(229917/239047)
Az eredetmítoszokban épp ez a szép!:)))))))) Az alapítók, a hõsök nem születhetnek csak úgy!
9/10
napraforgó 2017 jún. 09. - 12:25:45 9/10
(229916/239047)
"Lám, egyetlen forrás... és mindenki másként értelmezi, koreai, japán, kínai mást állít róla. A koreaiak még azzal is megvádolták a japánokat, hogy utólag belehamisítottak."

Ugyan már, ahol az elsõ koreai uralkodó egy tojásból született.... Ott azért minden elõfordulhatott....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 12:11:50 8/10
(229915/239047)
Jingu császárnõ és koreai inváziójával kapcsolatban egy remek fórumot találtam, ahol képek , forrásidézetek sokasága mellett vélemények ütköznek pro és kontra...
https://www.politicsforum.org/forum/viewtopic.php?t=151711

Sosem hittem volna, hogy találkozom még Karl Marx idézettel!:)))))))))))))))))))))))) Itt az is felbukkant!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 11:47:31 8/10
(229914/239047)
Ez tényleg érdekes volt!:)))))))))))) Ez a Jingu császárnõ nem kis vihart kavar még most sem....

Életrajz: http://dictionnaire.sensagent.leparisien.fr/Empress%20Jing%C5%AB/en-en/

Azért szép kort ért meg... 99 év!:)))))))))) Persze a "legendás" alakokhoz mindig kapcsolódnak különleges dolgok, mint az õ esetében a magas életkor mellett a 3 évig tartó terhesség.

Érdekes, hogy a Gwanggaeto sztélét kapcsolják hozzá.

A sztélé olvasata körül is megy a vita. Ebbe is érdemes beleolvasni:
http://dictionnaire.sensagent.leparisien.fr/Gwanggaeto%20Stele/en-en/

Lám, egyetlen forrás... és mindenki másként értelmezi, koreai, japán, kínai mást állít róla. A koreaiak még azzal is megvádolták a japánokat, hogy utólag belehamisítottak.

Számunkra azért is jó beleolvasni a feliratba, mert áttekinti az alapítástól Koguryeo királyait, a hozzájuk kapcsolódó mítoszokat és történéseket.

KÉP: Jingu császárnõ a 1881-ben kiadott 10 yenes bankjegyen
Kép forrása: http://www.worldbanknotescoins.com/2014/09/japan-banknotes-10-yen-empress-jingu-1881-great-imperial-japanese-government-note.html
9/10
offtopic
napraforgó 2017 jún. 09. - 08:11:04 9/10
(229913/239047)
Egy kis érdekesség:
http://mystique.cafeblog.hu/2017/06/08/harcos-nok-a-tortenelemben-az-onna-bugeisa-tortenete/
Koreát csak épp csak érinti, de azért érdekes a harcos nõk története keleten.
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 06:37:52 8/10
(229912/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))) Induljon jól a napunk!:))))))))))) Nemsokára itt a hétvége!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 02:19:12 8/10
(229911/239047)
További szép hajnal/éjt!:)))))))))))))))))) Silla 8 csillaga vigyázza álmaink!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 02:17:05 8/10
(229910/239047)
Tényleg, ahogy mondtad!:))))))))))))))))) Lám, ez is vkinek a szülinapján készült!:))))))))))))) Freud?:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 02:14:12 8/10
(229909/239047)
Csatlakozom az elõttem szólalóhoz!:)))))))))) Éltessen a te istened még sokáig erõben és egészségben!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 01:56:54 8/10
(229908/239047)
SAIMDANG.

A két nõ találkozása a múlt és a jelen kölcsönhatása, kisegítik egymást, a Mûvészettörténésznõ megtudja Saimdangtól, kit ábrázol a krétarajz, Saimdang pedig így megerõsítést kap arról, hogy a Herceg mégis megmenekülhet. Az idõrend nem számít, hiszen találkozásukkor még Saimdangnál a naplója. Ez a kulcs, a Kezdet!

Most kerül minden a helyére. Miért õ találja meg a naplót a sorozat elején? Itt kerül Saimdang kezébe a vers a Mûvészettörténésznõ kézírásos cetlijén, amit a naplójába tesz.... a cetli így a részévé válik... bele "öregszik".... A Herceg nem találkozik a költõvel, sem a versével... A Mûvészettörténésznõ kedvenc versérõl van szó. Miért épp ez a kedvence? A Saimdanggal összekötõ Sors miatt... mintha a tudatalattija sugalmazná... és persze Saimdang és a Herceg kapcsolatának tökéletes kifejezõje.

Röviden, ne akarj mindent az értelmeddel megközelíteni, hiszen itt a Sors kiszámíthatatlansága ural mindent... teret és idõt egyaránt....!:)))))))))))

KÉP: Saimdang 26. rész - felirat - !!!!

Miért van a Rubens kép? A 25. részt ismertetve már leírtam. Megjelent egy fikciós könyv, ezt építették be a sorozatba kicsit "átszabva", azaz a Hercegre "igazították"!:))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 09. - 00:51:23 8/10
(229907/239047)
Szép estét neked is!:)))))))))))))) Míly aprócska a dióhéjad!:))))))))))))) Nem diagnosztizáltak nálad némi grafomán hajlamot?:)))))))))))))))))))))))))))))

KÉP: akkoriban válaszoltál a felvetésemre... nem csoda, ha te nem láttad... elvégre van ami/aki a teljeSSH nézõtered kitölti!:)))))))))))))))))))))
Illiona 2017 jún. 08. - 23:33:37
(229906/239047)
edimirnek:
itt a videó, amirõl beszéltem, kézi felvevõvel rögzitva (telefonnal esetleg) ezt figyelembe kell venni.

https://www.youtube.com/watch?v=S-b8HTRo_FY
és itt egy profibb változat ugyanarra a dalra:
https://www.youtube.com/watch?v=rNtrGUBcz80

és mégegy: ez az amit nem lehet megunni
https://www.youtube.com/watch?v=7KpCKbcTdZM
Illiona 2017 jún. 08. - 23:23:40
(229905/239047)
Köszönöm!
Miután egy Dimash koncerttel szerettem volna megünnepelni magamat, de nem sikerült, igy a következõ alkalomig hagyom is a dolgot: egyszerûen mostmár nem öregszem tovább.
Ha eljutok egy Dimash koncertre, akkor utána már minden mindegy lesz!!!!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 08. - 22:31:43 10/10
(229904/239047)
SAIMDANG.
Bár egy hónapja véget ért a sorozat, de még mindig nem írtam meg azt a kérdést, ami foglalkoztat... :)

SPOILER!!! Ugyebár az elején egyszer átkerült az eszméletlen JiYoon a múltba, legalábbis a lelke, bár a kezébõl szétporladó kis kínai szegfû többet sejtetett, de aztán a múlt és a jelen eseménysorai csak egymás mellett párhuzamosan zajlottak, az összekötõ kapocs a napló volt a két idõsík között.
Engem a naplóban talált, ugyanabból a korból származó versrészlet zavar: az, hogy John Donne és Rubens egy jó fél évszázaddal késõbb élt és alkotott, mint Saimdang és a Herceg, még nem volt zavaró, hiszen a történelmi hûség nem szokta befolyásolni a készítõket... :)
Simán elképzeltem, hogy oké, ez JiYoon-nak is kedvenc verse, de mondjuk az Itáliába keveredett Herceg találkozott az angol költõvel, akinek a versét belerakta a naplóba, s így maradtak fenn több száz éven át a festménnyel együtt, egy elhagyatott toszkán villában...
De mikor Jiyoon késõbb lemásolta a verset, majd rájött, hogy a két írás egyezik (vagyis a sajátja), majd egy baleset kapcsán eszméletlenné válva visszakerült a múltba és ott találkozott a kétségbeesett Saimdanggal - tulajdonképpen csak a lelkük... akkor õ volt az, aki a versrészletet tartalmazó kis papírt átadta Saimdangnak, és elmondta, hogyan menekülhet el a Herceg, milyen úton kerülhet el Csoszonból a távoli, biztonságos Itáliába...

Na, én itt vesztettem el a fonalat! Hiszen a Herceg már "el volt jutva Itáliába", naplóstul, virágmagostul... és JiYoon (lelke) úgy találta meg ezeket a kincseket, hogy egyébként korábban sejtése sem volt a létezésükrõl... De akkor egyébként körbe-körbe megyünk a világban, a múltban, a jelenben, összekapcsolódik a sorsunk anélkül, hogy emlékeznénk a korábbiakra... ?! Hát ezt az én racionális agyam nem veszi be!
Semmi gondom nem volt a végével, ahogy a fotóSSH útmutatása alapján végül "visszaviszi" Saimdang lelkét az õ Hercegéhez - ezt el tudom fogadni...
De a "cetli" átadása nekem nem fér bele...

Ez volt a kérdésem. Válasza van valakinek?! Köszi :))))))
10/10
offtopic
kimbin01 2017 jún. 08. - 22:22:51 10/10
(229903/239047)
Persze ilyenkor egy klassz torta is dukál az ünnepeltnek.
10/10
offtopic
kimbin01 2017 jún. 08. - 22:12:27 10/10
(229902/239047)
Sziasztok, szép estét!

Ezúton köszöntöm Illit születésnapján.Boldog születésnapot!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 08. - 22:09:51 10/10
(229901/239047)
Battleship Island - So JiSub oldalára már írtam róla pár keresetlen sort, de aki nem járt arra, annak idemásolom:

Általában szeretem a háborús filmeket, ezt is meg fogom nézni egyszer.
Mindenesetre tényleg borzalmasnak tûnnek a viszonyok, a film ennek megfelelõen biztosan kellõen megrázó és patetikus lesz.
Ezt találtam a "Csatahajó sziget"-rõl: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Hasima
Mondjuk ezek a számok is borzalmasak (a wikis cikkben):
"Volt olyan idõszak, amikor ötezernél is több lakosa volt a 160x480 (!) méteres szigetnek, vagyis hektáronként 835 lakos. Ez a mai Tokió népsûrûségének mintegy hatszorosa, és ez idõben (1959 körül) ez számított a világ legsûrûbben lakott településének. 1916-ban itt épült meg Japán legmagasabb vasbetonépülete, amely kilencemeletes volt. Az itt épült lakások zöme nem volt nagyobb tíz (!) négyzetméteresnél."

Ami a japánokat illeti: én annyira bírom a koreaiakat és annyira tudok azonosulni a lelkületükkel, a történelmi viszontagságaikkal, hogy ebbõl kifolyólag a japánokat nem annyira bírom... Mianhae. :)
Bár 70 év eltelt a 2.vh. óta és ezek a japánok már NEM azok a japánok, de azért az azt megelõzõ évszázadokban bizony gyarmatosítottak és elnyomtak rendesen más ázsiai népeket... :(
A színészek népszerûsége a rajongók körében nem hiszem, hogy nagyon csökkenne, de a japán politika biztos nem fogja szeretni ezt a filmet - pláne, hogy Koreában is új, baloldali elnök van, aki a megelõzõ konzervatívokhoz képest sokkal nacionalistább, ha pl. japánokról és amerikaiakról van szó.
(Ha esetleg a japán rajongókat mégis negatívan befolyásolják az ilyen filmek, akkor viszont SSH-t nem fenyegeti ez a veszély, mert a "Man of will" c. legújabb filmjében egy japán-kollaboráns börtönigazgatót alakít... :)

Találtam egy részletesebb blogot is:
http://falanszter.blog.hu/2011/02/12/a_pokol_bejarata_hashima_a_lakatlan_szigetvaros
10/10
micike_MSc 2017 jún. 08. - 21:56:59 10/10
(229900/239047)
Jackie Chan és Dimash: természetesen ezeket is láttam, a korábbiakat és a frisseket is.
Jackie Chan a maga mûfajában egy klasszis, és jó, hogy ettõl függetlenül is közvetlen, kedves ember.
Dimash pedig õstehetség, fantasztikus hangja van és rendkívül élvezi a színpadot, a reflektorfényt...
Edimir linkjeibõl meg még többet megtudhatunk róla, bár Illinek ezek lehet, hogy nem újdonságok.
Ez pl. nekem is személyes kedvencem, vidám és szemtelen, ugyanakkor káprázatos is... :)))))
https://www.youtube.com/watch?v=anKmU1J0l9g
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 jún. 08. - 21:42:51 10/10
(229899/239047)
Szép estét Mindenkinek!
Természetesen elolvasok mindent, de ha egy kicsit több idõm van a munka és a család mellett (mer' ugyebár ez csak engem érint... :)))), akkor meg SSH csábít el...
Mindenesetre rendesen felcsigáznak azok a sorozatok és filmek, amikrõl ismertetõket írtok, így a késõbbi "boldogabb" idõkre gyûjtögetek, de egyelõre csak feliratokat.
(Aztán hogy egyszer majd a filmeket, sorozatokat is be tudom-e gyûjteni, még rejtély, pláne a régebbiek esetében.)

- Sangdo: edimir olyan szépen írt(ál) a sorozatban ábrázolt szerelemrõl, hogy egészen megkívántam... :)))
És már csak azért is tervezem a letöltést, mert ha én nem is érek rá, de egy nagyon kedves, nemrég nyugdíjba ment ismerõsömnek is jó lehet majd. Úgy két hete újítottam a vinyóján a koreai sorozatokat (2013-ban kapott elõször koreai néznivalókat, de azokat már megnézte mostanában; a 49 naphoz, a Chuno-hoz, a Thank You-hoz... ragaszkodott, de a többi helyett újakat kért). Végül nem kellett törölnöm semmit, mert volt elég hely a vinyón, de ha ezeket is kivégzi, akkora már új sorozatokat kell majd szereznem, mert nem lesz annyi, amit oda tudnék neki adni... :) Viszont most kapott LMH-t és SSH-t dögivel, + 1-2 egyebet is. A Summer Scentet már megnézte, most az Éden felénél tart... Természetesen tetszenek neki, és "hálásan gondol rám", miközben nézi... :)))) Én meg irigykedek... :)
- The Great Merchant (+korábban Jang YoungShil): nekem is tetszenek a valós történelmi alakok életét feldolgozó sorozatok, ezekbõl lassan már többet lehet megtudni a koreai történelemrõl, tudományról, kereskedelemrõl, hagyományokról, stb. mint a miénkrõl... Hogy itthon miért nem készülnek ilyenek? (Bár az igaz, hogy ezek baromi sok pénzbe kerülnek, úgyhogy már meg is van a válasz...)
- Gap Dong: szintén felkerült a listámra, a Tunnel még nem biztos, bár érdekesnek tûnik a másfajta pszichológusnõ miatt, a Signal (felirata legalábbis) régebb óta letöltve...
- A most futók közül a Man to Man engem fõleg Budapest és a magyar vonatkozások miatt érdekel, a Chicago Typewriter pedig Yoo Ahin miatt, akit nagyon bírtam a SSKScandal-ban Vadlóként (egyéb indokom nincs rá...) :)
- felirat keresgélés közben még a Padam Padam (2011), a Resurrection (2005) és a Woman with a suitcase (2016) - utóbbi Joo JinMo-val - keltette fel az érdeklõdésemet; a régebbieket biztosan már mindenki látta rajtam kívül... :))) (mindegyiket Ocu fordította, ajánlotta)
- Master's Sun: mindenképpen meg kell néznem So JiSub miatt... :)))))), meg akkor már az Allways c. filmjét is.

- SANDGLASS (1995) és GIANT (2010): az Éden kapcsán a párhuzamosan futó Giant rég betervezve, de a Sandglass-nak csak most néztem igazán utána, bár már sokszor olvastam róla... meg a KHT-ban is éppen vetítik. :)
Mindenképpen ez utóbbival fogom kezdeni, ha lesz rá idõm, mivel csak 24 részes... és Lee JungJae miatt is muszáj (a történetrõl, a történelmi háttérrõl nem beszélve, az evidens). Viszont ma találtam egy klipet, ami a fõhõsnõre fókuszál... Hát edimir, meg kell kövesselek, mert bár azt hiszem, végül akkoriban nem reagáltam a szokásos idõhiányomban, de mikor azt írtad, hogy Lee JungJae egy kicsit hasonlít SSH-ra a finom arcvonásaival, akkor marhára nem értettem, mirõl beszélsz,... de most már érteni vélem... :)))) Bár SSH ott a piedesztálon nincs veszélyben. :)))))))
* Hye Rin's theme (ไฟรักแผ่นดินเดือด 모래시계 Sandglass) Korean Series 1995: https://www.youtube.com/watch?v=AjnhTE0nQoo
LJJ-t eddig csak a Tolvajokban láttam (nekem a film is tetszett, nemcsak Popie), de pl. az Assasination és az Operation Chromit itt van a gépen, meg a 2000-es Il Mare is (am.remake-je a Ház a tónál), + az Interjú, A szobalány (2010), a New World, a Face Reader is betervezve... Meg persze ezek után egyértelmûen a legújabb Warrior of the Dawn is... :)

Dióhéjban ennyi. :))))))))
Illiona 2017 jún. 08. - 20:52:14
(229898/239047)
Jackie Chen itt volt Budapesten az idén, áprilisban, a Kinai Filmfesztiválon, és ki más tolmácsolhatott volna, mint Mohl Richárd.
Vagyis a pestieknek adott volt, én itt idõben szóltam.
Állitólag itt is énekelt???

a Szegedi filmfesztivál vendége egy 82 éves filmrendezõ volt ...

Én már szóltam egyébként, hogy akár Ming is lehetne itt vendég (Szegeden) de egyenlõre semmi.

http://magyarmozik.hu/jackie-chan-tolmacsa-voltam/
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 17:49:56 8/10
(229897/239047)
Bizonyára a megnyitóhoz kapcsolódhatott. A Kazmediacenter Koncertterem a június 7-én megrendezésre kerülõ kínai filmfesztivál megnyitója, a díszvendég volt Jackie Chan. A nyitó film pedig a Kung Fu Yoga... - mondjuk én is megnézném!:))))))))))

Itt a Trailere: https://www.youtube.com/watch?v=5KcwjfPdFC0

Az eseményrõl itt olvasható: https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.inform.kz/en/jackie-chan-comes-to-astana_a3033643&prev=search

Richárdnak adhatnál tippet!:))))))) Film és díszvendég ügyben!:))))))))))

Mondjuk a kazakoknak annyival egyszerûbb, hogy van pénzük az olajból, és Kína is igyekszik a szomszédot megnyerni.

KÉP: Kíváncsi lennék, hogy a dala végén vajon melyik filmbõl vághatták be ezt a képet?
Illiona 2017 jún. 08. - 14:39:51
(229896/239047)
Igen, Jackie Chen talán pont ettõl volt olyan emberien aranyos!
Õ valóban egy jó szinész, és nem is kell neki tökéletesen énekelni.
(Viszont vannak énekesek, akiknek pedig a jól éneklés kötelezõ.)
Szerintem nem is tudott semmi mást kezdeni egy ilyen megnyitón, hiszen mégsem verhette le az összes rendezõt, bár látványos lehetett volna :))))

Én nagyon szeretem mindkettõt, Jackie Chen-t és Dimash-t is, igy most 2 az 1 -ben tökéletes volt.

Astana nagyon szép város, de 6 nap az én munkám mellett, és a barátnõm munkája mellett sok lett volna, meg nem is az én világom ez. :)))
Ha ugy lett volna a repülõ, hogy 3 napon belül vissza, akkor mindenképp elmentem volna, 58 000 lett volna a repjegy, a koncertre a belépõ 5000 forintnak megfelelõ valami + a szállás az 10000 körül egy éjszaka/fõ.
De csak 1 hét mulva lett volna visszajárat, és igy lemondtam róla.

Megtartják a koncertet nélkülem is. Már megint...
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 14:12:08 8/10
(229895/239047)
Sosem hittem volna, hogy egyszer Jackie Chant hallom majd énekelni. De azért nem tagadhatná le, hogy elsõsorban színész, a jobb kezével végig, mint vmi sajátos jelbeszéddel elmutogatja, hogy mirõl énekel!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 12:22:33 8/10
(229894/239047)
Ehhez nem értek, mert az ázsiai könnyûzenei élethez lövésem sincs. De azért T.O.P. szerintem több lábon áll, hiszen nem csak elõadó, de dalszerzõ, sõt színészként is eléggé sikeres. A katonaság szerintem mindenkit megvisel, azt átvészelni egyik hírességnek se könnyû, a marihuánás botrányát nehezen felejtik majd el Koreában... ez a pechje....

Dimash... a népszerûség kontra magánélet... szerintem ott a szülõk is erõsen befolyásolják, kérdés, hogy ez mindig így marad-e? Nekem úgy tûnik, hogy egy nagyon tradicionális család, ráadásul erõs vallási meggyõzõdéssel....

Érdemes beleolvasni! Szóval epekedhetnek a világ bármely pontján a nõnemû rajongók, apuci kazah, jócsaládból való lányt szán a fiacskájának....
https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://kazworld.info/%3Ftag%3Ddimash-kudaibergen&prev=search
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 12:04:14 8/10
(229893/239047)
Az új fõváros monumentális építkezéseirõl itt olvashatunk: http://index.hu/nagykep/2013/11/10/egy_diktator_jatekvarosa/

KÉP: Asztana - jurta

Hmm... az óriási jurtát formázó Khan Shatyr szórakoztatóközpont. A pláza 10 focistadionnál is nagyobb alapterületen fekszik, és van benne csónakázócsatorna, minigolfpálya és strand is. A központot Nazarbajev 70. születésnapján, 2010-ben nyitották meg, az ünnepségen Andrea Bocelli is fellépett.
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 12:00:27 8/10
(229892/239047)
Akadt volna látnivaló a kazah fõvárosban egy hétre!:))))))))))))

KÉP: Asztana - Bayterek
Milyen érdekes... a kazah megújulás jelképe a türk eredetmítoszt szimbolizáló, egy nyárfa ágai között fekvõ aranytojást ábrázoló, 105 méter magas torony

Fa és aranytojás... nem ismerõsek ezek máshonnan?:))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 11:57:10 8/10
(229891/239047)
Azért nem semmi lett volna a koncert helyszíne, ha elmentek....

KÉP: Asztana - A "Sivatag Virága" - koncertterem

Kép forrása és ismertetõ róla: http://blog.oik.hu/?p=15738
Illiona 2017 jún. 08. - 09:08:34
(229890/239047)
és itt a Battleship Island posztere is.
Illiona 2017 jún. 08. - 07:27:16
(229889/239047)
Igen, mondtam ilyet.
De ma már azt mondom, annyi buktató van, és Dimash annyira fiatal, (23 éves) hogy még bármi is lehet.
És nem kell feljusson a csúcsok csúcsára, csak énekeljen nekünk minél többet.
És itt kifejezetten T.O.P esetére gondolok, nem mindenki birja el a nagy népszerûséggel járó feszültséget, azt hogy nincs, nem lehet magánélet.

Kép: Dimash Kudaibergen
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 07:14:48 8/10
(229888/239047)
Whisper

Bizonyos szavak fel v. épp leértékelõdnek....

KÉP: - felirat - ebben a sorozatban ez a legnehezebb
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 07:12:57 8/10
(229887/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))) Induljon jól a napunk!:))))))))))))))

KÉP: Whisper
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 08. - 07:11:46 8/10
(229886/239047)
6-10 évet jósoltál, lehet, hogy elõbb jut fel a csúccsok csúcsára?
Illiona 2017 jún. 08. - 00:49:47
(229885/239047)
Illiona 2017 jún. 08. - 00:45:20
(229884/239047)
és a nagy szerelem a négyzeten:

Jackie Chan és Dimash egy szinpadon egy tegnap feltett videón:

https://www.youtube.com/watch?v=qgcObDSiXqo

majd figyeljétek meg, olyan mint a higany, amikor Dimash átöleli is, szinte löki el magától, (?????), és amikor Dimash énekel, akkor ha közelit, akkor õ távolodik.
Nagyon aranyosak együtt, én már pár alkalommal végighallgattam.
Illiona 2017 jún. 08. - 00:04:56
(229883/239047)
Battleship Island

mindenesetre a képek nagyon igéretesek...
Illiona 2017 jún. 08. - 00:03:44
(229882/239047)
Battleship Island

hogy mikor fog bemutatásra kerülni az még várat magára...
Illiona 2017 jún. 07. - 23:58:35
(229881/239047)
Ma megjelent jópár fotó a Battleship Island c filmbõl.
Eza film az, ahol együtt zserepel So Ji Sub ls Song Joong Ki.
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 07. - 20:01:35 8/10 Előzmény edimir
(229880/239047)
Whisper

Tae Baek, az egyik szent hegy Koreában. Még élénken bennünk van az East of Edenbõl, amikor az apa a szeretet nagyságát méri a Tae Baek-hegyhez.... A Whisperben a Tae Baek egy hatalmas ügyvédi iroda neve, egy szupercég, amiben egykori miniszterek a tanácsadók, ahol a a cég feje szinte mindenható, az apja még szolga volt, õ pedig a hatalom csúcsára jutott.

KÉP: az irodájába vezetõ biztonsági folyosó sem akármi, a kínai agyaghadseregbõl néhány gyönyörû darab õrzi....

Itt bizony sok minden lakik, csak szeretet nem. Mindenki elárulja a másikat, az önérdek felülír mindent, bírói pártatlanságot, szülõ-gyerek kapcsolatot. szeretõket, fõnök-beosztott viszonyát. Ki mikor ki mellé áll, nem gyõzzük kapkodni a fejünk.... S ha az érdek úgy kívánja, akkor az áldozatból gyilkost fabrikálnak, bizonyítékok tûnnek el...

Nem újdonság a téma, de rendkívül fordulatos a körüljárása, a kártyák keverése, és újra leosztása....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 07. - 14:20:50 8/10
(229879/239047)
Jaj, de buta vagyok!:((((( Ti a Sandglass-ba vágtok bele... azt még mindig odébb tologatom késõbbre... nálam rá kell hangolódni ... most, hogy a dolgozóban/gayan a nagy projekteken túl vagyok, kicsit "jutalmazom" magam kifejezetten szórakoztató sorozatokkal... semmi "nagy", semmi "ebbe bele kell halni"....

Még be kell fejeznem a Whispert, utána pedig kinéztem már magamnak a Chicago Typewriter-t.

KÉP: Chicago Typewriter - plakát

Ismertetõ: http://asianwiki.com/Chicago_Typewriter
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 07. - 13:35:08 8/10
(229878/239047)
Whisper

A Whispert?:))))))))))))) Ne vígy minket a kísértésbe!:))))))))))) Én még csak a 8. részig jutottam hajnalban, eddig messze jobban tetszik, mint a Defendant. Ez a négyes fogat nekem nagyon bejön. Szeretem az okos, határozott nõket, itt pedig épp ilyen a két nõ, semmi szenvelgés, mártírkodás, problémamegoldásból jeles nekik!:))))))
Az egyikük a Seo Dong Yoban volt a sillai hercegnõ, a másik a Faith-ben a királyné, ott is intelligens, a párjukért mindent bevállaló nõket alakítottak, már ott megkedveltem õket.

És a történet se csak üres moralizáló, be merik vállalni, hogy bizony elõbb bepiszkolódsz, mielõtt tisztább leszel....

Lehet, hogy benézek... Én csak 480-asban töltöttem le, így a képminõség elég gyengécske. Úgy rémlik, hogy csak a 15. részig van meg a magyar felirat.

KÉP: A sorozat plakátja - a "négyes fogat"

Ismertetõ: http://asianwiki.com/Whisper_(Korean_Drama)

Köszönet a fordításért Ancsának!
bori4 2017 jún. 07. - 12:25:41
(229877/239047)
Edimir! Add meg magad, a KHT-ban most kezdtük nézni - gyere... :)))
10/10
Ljerk 2017 jún. 07. - 08:50:21 10/10
(229876/239047)
:) A Sandglass is a Faith, Legend alkotóinak a mûve. 4 évvel késõbb készítették mint az Eyes of Dawn-t.

Érdekes, hogy mivel az Eyes of Dawn-t láttam elõször - a Sandglass-t második nekifutásra sem tudtam végignézni. Valószínûleg amiatt, mert saját magukat plagizálták néhány filmszerkezeti elemmel, ami megmagyarázhatatlanul nézhetetlenné tette számomra a filmet.

Egyébként két fõbb szereplõ is ugyanaz. Lásd képen - a férfit a Legendben fel sem ismertem :(, csak most az adatlap alapján: õ játszotta az ellenlábas trónjelölt apját.
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 07. - 07:08:25 8/10
(229875/239047)
Szép reggelt!:)))))))))))) Induljon jól a napunk!:))))))))))))

KÉP: Whisper... egy kis színkavalkád!:))))))))))) A festõ a Nap!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 07. - 07:07:01 8/10
(229874/239047)
Szia!:)))))))))) Lassan meg kell adnom magam, annyi jót mondotok róla Boillal egyetemben!:))))))))))))))) De most egyelõre a Whisperben vagyok nyakig, jól beszippantott!:)))))))))))

KÉP: Whisper.... - felirat - lám, a Fairh korjói királynéja ezúttal is szenvedélyesen szereti párját, aki ugyan ezúttal nem a Király, nem is a férje... hanem a rosszfiú!:))))))))))))
10/10
offtopic
kimbin01 2017 jún. 06. - 14:53:48 10/10
(229873/239047)
Sziasztok!

Befejeztem a Sandglass címû sorozatot, amit Boil olyan nagy lelkesedéssel ajánlott, és nem csalatkoztam. Méltán volt a legnézettebb sorozat!
Ez az a dolog, ami a mai napig nem hagy nyugodni, hogy semmi sem lehet tökéletes sehol-e világon. Bár nem is kell tökéletesnek lenni, hanem, ahogy az
ügyész mondta, erkölcsösnek. Lassan ez is kiveszik a mai kor társadalmából is nemcsak az akkoriból. Erkölcs, és tisztesség. Szerintem nem is kell olyan messzire
mennünk e két dolog hiányáért, egy karnyújtásnyira van tõlünk. A pénzhatalmi elit összefonódása a politikai elittel, és a törvények olyan
változtatása, hogy kedvezzen ennek az adok-kapok helyzetnek.
Lehet vitatkozni azon, hogy ki a nagyobb bûnös, Tae-soo vagy valamelyik politikai szereplõ, bár a legfelsõbb embereket nem nevezték nevén, de sejtjük, hogy kik azok.
Szerintem börtönben vegetálni Tae-soo sem akart, inkább az elmúlás.
Úgy néz ki, hogy ez a felállás nem változik, se a múltban, se a jelenben, és ahogy látom a jövõben sem. Sõt, mintha ez volna a mérce!
A színészek jók voltak, sõt nagyon jók, semmi hibát nem találtam, de ez nem meglepõ, mert "öreg rókák" mellé a legjobb fiatalokat szerezték meg.
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 06. - 07:05:39 8/10
(229872/239047)
One More Happy Ending

A sorozat érdekes, de korántsem tökéletes....

A nászútra csakis egzotikus helyre lehet menni.... Moldávia v. Maldív-szigetek..... a sorozat se tudja, mint ahogy szerintem az átlag koreai sem!:))))))))))))))

KÉP: - felirat - ha még a tanárnõ sem!:))))))))))))

Köszönet Ancsának a sorozat fordításáért!
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 06. - 06:55:24 8/10
(229871/239047)
... elkél a segítség....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 06. - 06:52:32 8/10
(229870/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))) Induljon jól a napunk!:)))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 23:30:11 8/10
(229869/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!:))))))))))

Sajnos vége a hosszú hétvégének, holnaptól jönnek a munkanapok.....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 23:26:53 8/10
(229868/239047)
One More Happy Ending

Az elsõ részeken hangosan kacagtam.... aztán persze jöttek az érzelmi hullámvasút más szakaszai....

Hmmm, a "Páros kemping" feladatait érdemes lenne minél több párnak magának is kipróbálnia....

KÉP: .... ez a ruhadarab nem az a ruhadarab!... nem egyszerûen egy kacér kis frivol rongy... hanem egy nõ lelki dilemmája a rákos mûtétje elõtt.... így azért ugye, kicsit más.... ahogy a sorozat is....

Vajon van új esély a boldogságra? Kb. a 10. rész táján nem értettem, minek még a további 6? Aztán megértettem, így lett a sorozat korrekt... Amikor kiderül, hogy a legnagyobb szerelem mellett sem egyszerû együttélni....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 23:12:59 8/10
(229867/239047)
One More Happy Ending

Nem csak a drámai helyzetekben kell a hõs védelmezõ, elkél bizony a hétköznapi törõdés is... Ez ugyan nem királyi törlõkendõ (Crutia leltára hiánytalan!), de ki bánja?!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 23:07:52 8/10
(229866/239047)
One More Happy Ending

.... és bizony nem csak a hát nagyszerû!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 23:05:23 8/10
(229865/239047)
One More Happy Ending

Persze megkapjuk a vérbeli romantikus szálat is.....

KÉP: HÁT... hát ezért szeretjük!:))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 23:02:27 8/10
(229864/239047)
One More Happy Ending

És végre a férfiak is húsvér emberek, ez a sorozat az õ problémáikat is felveti.... hárpiává vált feleség, síró baba... elhidegült asszony.... egyedül nevelni a gyereket....

Hmm, ha a Defendantban hatásvadásznak éreztem a pici lány szerepeltetését alkalmanként, itt apa-fia páros mentesült attól, hogy sziruppal lódítsák nyakon õket....

KÉP: gyerekpersely.... vajon mire költené, amit összegyûjtött benne?
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 22:53:56 8/10
(229863/239047)
One More Happy Ending

Keresni akartam egy vígjátékot, vmi olyat, amiben nem szokványos a romantikus szál.... azt hiszem, megtaláltam!:) Végre egy kicsit nyit másfelé. Férfi és nõ kapcsolata, a házasság egy kicsit másként kerül terítékre, mint ahogy megszoktuk.

Mi benne a szokatlan? Ahogy a romantikus szál mellett ott ellenpontként a kõkemény valóság... elég belehallgatnunk a házasságközvetítõ iroda klienseinek kívánalmaiba...

Tovább színezi, hogy több pár kapcsolatának alakulását is nyomon kísérhetjük.

KÉP: a sorozat plakátja......A négy barátnõ 34 éves, akad közöttük házas, elvált, esküvõ küszöbén álló.... és olyan is, akinek még komoly kapcsolata sem volt. Nem csak fõszereplõink... mindegyikük más egyéniség....

Ismertetõ: http://asianwiki.com/One_More_Happy_Ending
Illiona 2017 jún. 05. - 15:55:31
(229861/239047)
A Hancinema ma hozta a hétvégi összesítést a koreai mozikról:

3. "Warriors of the Dawn" (대립군) 2017/05/31 374 348 594 505
ez Lee Lung Jae uj mozija, amit már nagyon várok, hogy a letöltõlinkje megjelenjen.

és még a korábban említettekebõl:

"The King's Case Note" (임금님의 사건수첩) 2017/04/26 300 1 634 038
"The Mayor" (특별시민) 2017/04/26 300 1 361 734
A film melett a bermutató idõpontja, utána ezena hétvégén vásárolt jegyek száma, és végül az eddig mindösszesen megvásárolt jegyek száma.

Kép: plakát: Warriors of the Dawn
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 07:50:41 8/10
(229860/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))) Induljon jól a napunk!:))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 05. - 00:40:52 8/10
(229859/239047)
További szép hajnal/éjt! Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink...

Tudom, butaság, de számomra kezd bosszantóvá válni, hogy hozzászólásaim tûnnek el, majd keverednek vissza... eltûnik a topicok közül Silla, aztán felbukkan ismét... sajnos egyre elhúzódóbb és egyre gyakoribb az ilyen "üzemzavar"
10/10
Ljerk 2017 jún. 04. - 17:36:04 10/10
(229858/239047)
Manapság ki tudna elviselni egy Emperor of the Sea szintû lezárást ? :)

Kíváncsi leszek a Rebel végére, már gyûlnek a drámai szálak - A Király lányának vége legalábbis tetszett (a forgatókönyvíró elõzõ munkája).
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 17:10:35 8/10
(229857/239047)
Defendant - Saimdang

A Saimdang vége is olyan nagyon elsimogatós volt... és egy hasonló képi megoldás a két sorozat végérõl.... Kacsintás...

KÉP: felül - Saimdang ... alul - Defendant

Köszönet a sorozat fordítójának, aki Sohoney volt!
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 17:01:50 8/10
(229856/239047)
Defendant - Goblin

A Defendantban a reklámszerzõdés miatt esznek szendvicset, a Goblinban a szendvics a "csodatétel" eszköze.... érdekes, hogy a két sorozatnak van egy olyan képe, ami ugyanonnan készült..

KÉP: felül - Goblin .... alul - Defendant
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:53:00 8/10
(229855/239047)
Defendant

Gondolom nagyon is meg kell becsülni a szponzorokat, így aztán a forgatókönyvírók nem gyõzik becsempészni a termékeiket.... ebben a sorozatban folyton a Subway szendvicseit majszolják, ha véletlenül nem tudnánk a szendvics csomagolását elolvasni, akkor az üzletébe is be kell menni, ahol a falon ott szerepel öles betûkkel....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:43:11 8/10
(229854/239047)
Defendant

Sosem hittem volna, hogy egyszer egy börtönjelenet aláfestõzenéje lesz majd az Örömóda... ezt is megértem!:)))))))) Mondjuk olyan is ez a börtön és olyanok a rabok is....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:36:56 8/10
(229853/239047)
Defendant

Emlékszem, régebben többször is volt hiányérzetünk a sorozatok végén, a zárás olyan felemás lett, néha bizony szomorú.... Nem tudom, ki hogy van vele, de a minden szálat hatvanhatszor elvarrunk és a végén a sok szép színes cérnából egy rózsaszín gombóc kerekedik... hát vhogy az sem az igazi. Talán a nézõk korábbi óhajai miatt, de mostanság némely sorozatnál túlságosan is el van simogatva a vége, a bûnösnek megbocsátanak, a rossz jó útra tér...

KÉP: két rosszfiú... a hûtlen testvér... és a hûtlen barát... csak az egyikük kap feloldozást....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:27:50 8/10
(229852/239047)
Defendant

Régi igazság, hogy amiben kutya v. gyerek szerepel, az jó biznisz.... hmmm, itt is kapunk egy aranyos kislányt a sok csúnya bácsi között, hogy azért a kimbin papírzsepkendõ gyárainak részvényei felõl ne kelljen aggódnunk....

Talán, ha csak egyszer v. kétszer élnének bizonyos dolgokkal, akkor valóban meg tudnék hatódni, de az altatódal sokadszor....

KÉP: kicsi karok ölelése... pedig tényleg ez az egyik legszebb dolog a világon.....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:20:42 8/10
(229851/239047)
Defendant

A lemaradt ismertetõ: http://asianwiki.com/Defendant_(Korean_Drama)

De akkor már ideteszem a sorozat plakátját is... a plakátban semmi újszerû, ahogy a sorozatban sem. Egy pörgõs , akció dús sorozat az ügyészekrõl és bûnözõkrõl.....meg egy kis bepillantás a börtön világába....
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:14:36 8/10
(229850/239047)
Defendant

Megnéztem a Defendantot....
Ismertetõ itt:
8/10
offtopic
edimir 2017 jún. 04. - 16:12:32 8/10 Előzmény kimbin01
(229849/239047)
Szia!:))))) Te mindig szorgoskodsz!:))))))))))) Én most csak élvezem, hogy végre egy kis szünet a nagy hajtásban.....
10/10
offtopic
kimbin01 2017 jún. 03. - 10:56:50 10/10
(229848/239047)
A Sandglassba belekezdtem, de lassan haladok, mert csak 1-2 részt van idõm megnézni, és azt se mindig. Lehet, hogy ma megint megnézek 1-2 részt,
mert néha a másik dologból is elegem van. Amikor nagyon fáj a hátam, hanyattvetem magam, és filmet nézek.