maggi99 2011 jún. 27. - 19:49:29
(41747/239047)
Legyél büszke magadra, mert már mások is észreveszik, hogy megváltoztál. Neki szegénynek meg meg kell küzdenie az oroszlánokkal :((((
Ha jobb a kedved és magabiztosabb vagy, akkor mások is jobban bíznak benned. És talán munkát is bátrabban bíznak Rád :)))
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 19:42:42
(41746/239047)
Szép estét neked is!

Csak félórája gondolkodom a témán,töröltem,írtam,ez jött ki belõle.:-)Pedig nem könnyû nekem megfogni,felfogni a sorsát.Tokmánról is lehetne hetekig beszélni,én szeretem a szerepét,jellemét.:-)))
Képzeld tegnap kaptam egy bókot,egy régi barátnõtõl,kivel rég beszéltem.Azt mondta:Meg se ismeri a hangom,olyan felnõttes lett,és mosolygok.:-)))csodáll,h. milyen a helyzetem,mégis tudok öszintén,tiszta szívbõl mosolyogni.:-)))Irigyel is,õ meg sajnálja magát,a pasik miatt,meg más miatt....
kriszti97 2011 jún. 27. - 19:38:26
(41745/239047)
Juud amint mondtam ide leírom a gömb hajtogatását.
Remélem nem zavarok senkit vele. Végülis nem teljesen off mert Chunchu is ilyet hajtogatott. :)))
Négyzet alakú papír kell hozzá, amit téglalapból is lehet csinálni.
maggi99 2011 jún. 27. - 19:34:52
(41744/239047)
Szia Fióka, :))
Ha fiatal az a fej, ha nem, nagyon jót írtál. Nekem tetszik a gondolatmeneted :))) Bizony számított a döntésében, hogy szeretettel nevelték és az vette körül. Tudta, hogy számítanak rá és õ is számíthat sokakra. És ez bizony szárnyakat ad :))))
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 19:27:54
(41743/239047)
Drága orosz!

Tegnap este épp Tokmánról írtam,milyen hatással volt rám.:-)Megpróbálok,én fiatal eszemmel,valamit kihozni a kérdésedre válasznak.
Mi motiválta a barlangnál,h. meghozza a döntést?!Elõttem jó páran leírták,igy lehet ismétlem õket.
Mikor az ember,meghoz egy döntést,sokat rágodik,gondolkodik rajta.És bár nem láttuk Tokmán is ezt tehette.mert ott voltak az érvek,miértek.
A bosszú nem olyan erõs rúgó,h. egy ember csak ez alapján döntsön.Volt benne bosszú (nem olyan sok szerintem)de szenvedély,elhivatottság,gyõzni akarás,töretlen hit,szeretet is.A szemébõl ezeket is ki lehetett olvasni.És persze a félelmet is,mert ekkor még nem tudta az utat,és emlékezzünk rá remegett Misil elõtt már.De ott volt a dac,a sértõdés,a fájdalom,bánat is a döntésében.Talán nem is lehet jól megfogalmazni,mit is érezhetett.:-)

Én szerintem ez volt a sorsa,ahogy a nõvérének is,átvette a strafétát a nõvérétõl.Nem fordíthatott hátat a sorsának.Mert akkor nem válik belõle,egy nagyszerû uralkodó.
A jelleme is befolyásolta,mert erõs volt,nem félt semmitõl,minden veszélyt túlélt,mert kockáztatni,bátor volt,mert szeretni,remélni,hinni a jóban...stb.Megedzette az élet rendesen,hiszen sokat elvett,de sokat adott neki.és sokan szerették,és e szeretet volt az erõs rúgó az életébe.Mert Sohwa szerette õt,felnevelte,kockáztatta az életét miatta.a bajtársai is szerették,az ellenfelei is tisztelték õt.És hát Yusin,biztosan tudta,h. mit jelenthetett neki.A nõk ezt csak megérzik.Aztán ott van Csomjong is.
a szeretet fontos érzés,még a mai világba is.ha szeretnek,az maga a csoda.:-))Szárnyakat ad!.-)))
ezen tulajdonságai nem hagyhatták,h. hátrahagyjon mindent és elmenjen Yusinnal.
maggi99 2011 jún. 27. - 19:19:04
(41742/239047)
Sziasztok szép délutánt (vagy estét?)
Most már engem is beszippantott a fejtegetés. Én is elmondom, amit gondolok és érzek, bár lehet, hogy még fog változni a véleményem. Ez egyelõre a mostani gondolatom:
Szerintem olyan létezik, hogy valaki hoz egy tiszta érzelmi döntést (ez a hirtelen felindulásból elkövetett....), de olyan nincs, hogy tisztán értelmi döntést hoz. Még amikor azt gondoljuk, hogy csak a fejünkkel döntünk, akkor is beleszólnak láthatatlanul az érzelmeink. Az ember már csak ilyen. Jobban, vagy kevésbbé, de befolyásolják az érzelmei.
Tokmán nem értelmi döntést hoz, de nem is csak a bosszú vezérli. Eleget látott és tapasztalt az udvarban. Látta a király csekély hatalmát és rettegését, Misil félelmetes és becstelen játszmáit. Látta az egyszerû emberek mindennapi gondjait. Jobban is, mint mások. És hogy mennyire csak eszközök a hatalomért marakodók kezében.
Azonkívül eleve nehezen indult el Jusinnal. Õ a sivatagban nõtt fel és férfiként élt. Egyenlõként kezelték a kereskedõk és a barátai. Tokmán nem alkalmas arra, hogy egy férfi csöndes és megadó felesége legyen. Ezt õ is érzi, de Jusin is. Mégis menni akarnak, mert õszintén szeretik egymást és esélyük sincsen más az életben maradásra.
A testvére halála azonban mindent megváltoztat. Kibújik belõle a makacs, tenni akaró, és igen, talán bosszúra is éhezõ ember. Utálja azt a világot, ahol gyereket kell eldobni félelembõl (Valahol az elején elmondja a király, hogy az ikerszülés miatt a gyerekek és a királynõ élete is veszélybe kerülhet. Nem csak a trón elvesztésétõl félnek), ahol évekig üldöznek valakit országokon át, ahol egy ország retteg egy hataloméhes embertõl, ahol bárkivel bármit meg lehet tenni. És dühös és tenni akar. De nem tudja mit vállal. A gyász és a jogos harag nagy szavakat mondat vele és nagy döntést hoz. A hogyanról csak késõbb kezd gondolkodni. De azt hiszem, ez minden nagy elhatározásnál így van.
Jusin érzi, hogy Tokmán milyen sokra hivatott és hogy sosem lenne boldog egy férfi mellett másodikként. Nem királynénak, hanem királynõnek született. És mert õszintén szereti, hát felajánlja, hogy akkor ebben segíti majd. Jusinnak van ideje gondolkodni, õ már tudja mit vállal. Tokmán csak akkor kezd erre rájönni, amikor Jusin visszamondja neki a Gayai ellenállás melléállítása után. De mivel erõs jellem, bevállalja így is. Talán nem is olyan nehéz, hiszen Jusin mindig ott van. Mindig vele van, mindig segíti. Látja rajta mennyire szereti õt. Nap, mint nap bizonyságát adja a szerelmének és megbecsülésének. Egyenlõ társak a harcban. Ez való Tokmánnak.
Igazán sosem kell lemondania róla. Amikor már úgy tûnik, hogy vége mindennek, mindig újra visszakapja. Az esküvõje után is ugyanúgy mindig vele van. A koronázás után is neki hozza haza a gyõzelmet, mint egy ajándékot. Amikor letartóztatják, visszajön, hogy megmentse a lehetetlen helyzetbõl és végül még új szerelmét is elfogadja, támogatja.
Tokmán erõs érzelmektõl vezérelve, de nem felelõtlenül hozta meg a döntését. Jobbító szándék, õszinte tenniakarás dolgozott benne, amit még személyes veszteségei is alátámasztottak. De a döntése valódi súlyát és valódi tétjét csak késõbb tapasztalta meg. De akkor már tiszta fejjel tudatosan vállalta a küldetést.
(((Te jó ég, már megint grafomániám van, bocsánat :)))))
k.szilvia86 2011 jún. 27. - 18:58:34
(41741/239047)
Szép napos délutánt/estét mindenkinek!:-)
10/10
Ljerk 2011 jún. 27. - 18:09:51 10/10
(41740/239047)
Deokmán döntése értelmi döntés volt - ilyen értelmi döntése az is amikor Yushint nem engedi többet maga közelébe.
Értelmi döntések ezek ami rengeteg tapasztalaton és érzelmi válságon alapultak, szeretné mindvégig hogy ne kelljen ilyen döntéseket hoznia, de nem tehet másként.

Az én meglátásom az, hogy Deokmánnak nincs értelme már elmennie, és ha el is menne Yushinnal - tudna "boldogabb életet élni, nõként" ? Nem tudna, és azt is látja, hogy Yushin szerelme sem mindent elsöprõ irányába. Másrészt ebben az értelmi döntésben benne van, hogy van kikkel együtt küzdenie és azok akik Mishil ellen vannak kellhet egy legitim vezetõ akivel együtt (tehet vele Deokmánnal) mégiscsak erõsebbek. Az hogy õt akarták megölni, számára egyértelmû (ruhacsere okán tévedés), ezért akar majd Chunchutól késõbb bocsánatot kérni.

Ez egy már "hideg fejjel" meghozott értelmi döntés, ami azonban nem "rideg", tehát az õ célja nem tisztán a bosszú, hanem az összes addigi tapasztalat, érzelem és a helyzet leképezése, hogy NE ÍGY LEGYEN.
jelem 2011 jún. 27. - 18:02:09
(41739/239047)
A kérdés nagyon érdekes mi motiválta Deokmant a döntésben valóban csak bosszú, harag keserûség az igazságtalanságok miatti harag és bosszú vágy? Nem hiszem az õ gondolkodása más volt mindig mint a többieké elõrébb látott és mindig többet és jobbat akart adni a körülötte élõknek képes volt megvédeni,tanítani példát mutatni a környezetében élõknek. Igen akarta a hatalmat,de nem a bosszúért /hiszen be került a hatalomba és senkin nem állt bosszút/- nagyon kicsiben a saját életemben volt rá pl,hogy döntöttem de a szívemben nem bosszú volt hanem makacs dac- "Ez így nem jó meg akarom mutatni lehet jobban csinálni még nem tudom hogyan de megcsinálom, érzem meglesz" és sikerült is .Igaz ára volt küzdelmes harc de gyõztem!!! Tudod aki a piramis csúcsán van az lát a legmesszebbre. Deokmán alátudta rendelni az személyes érdekeit egy nagyobb cél érdekében itt még nem tudta mi az de azt már érezte hogy képes rá. Elindította a nagy álom beteljesedését és ez olyan szép nekem nagyon sokat adott:)))))))) Kérlek gyere sokszor :)))
10/10
M42 2011 jún. 27. - 17:04:01 10/10
(41738/239047)
A bosszú a döntését mindenképpen befolyásolhatta, viszont hosszú távon nem mozgathatta, mivel akkor mindenen, mindenkin átgázol, és nem épít. A célja Dokmannak és Mishilnek is a fejlõdés volt, de Mishil a saját érdekét nézte elsõsorban.
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:53:45
(41737/239047)
semmi baj :)
úgyis jó szövegeket találtál ki:D tetszett az összes :)
neked is kellemes délutáni pihenést:)
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:51:24
(41736/239047)
:)
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:50:35
(41735/239047)
szia! :)
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:17:52
(41734/239047)
5.kép
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:17:22
(41733/239047)
4.kép
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:16:55
(41732/239047)
3.kép...
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:15:34
(41731/239047)
2.kép...kimutatja a foga fehérjét...
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:14:46
(41730/239047)
1.kép
noncsi93 2011 jún. 27. - 16:14:07
(41729/239047)
Szeretnék 5 darab képet feltenni...remélem nem zavar senkit..
kymara 2011 jún. 27. - 14:31:57
(41728/239047)
Ajaj! Csak kapkodom a fejem. Mintha egy tenisz mérkõzést néznék.
Kedves Orosz. Köszike mélyrõl jövõ gondolataidat, nagyon jók, habár még párszor át kell olvasnom, hogy teljesen megértsem. Megint olyan témát hoztál fel, ami idevonzott olyan tagokat is akik csak ritkán látogatnak el erre felé.