8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 02:39:35 8/10
(229247/239047)
Gap Dong 13. rész

Mekkora kontraszt... két ember a beszélgetésük során megjárja és feltárja lelke legmélyebb. legsötétebb bugyrait... a rendõrségen ezt visszanézve csak azon örvendeznek, hogy végre megvan a beismerõ vallomás, amivel a mostani Gap Dong, a Fiú elítélhetõvé válik... Egyiküknek se jut eszébe, hogy ehhez a "sikerhez" õ személy szerint szinte semmit se tett hozzá, mint ahogy az sem, hogy a Doktornõ mekkora árat fizetett érte... nem véletlen, hogy betegszabadságot kell kivennie...

KÉP: - felirat -
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 02:32:16 8/10
(229246/239047)
Gap Dong 13. rész

Szinre az egész jelenetet kikockáznám szívem szerint, mert annyira fontos és árulkodó minden szava... egyet még muszáj.... Egész éjjel és hajnal tart a beszélgetésük reggelig. És ez nem annyira fizikailag, mint inkább lelkileg kimerítõ. Különösen a Doktornõ számára, aki a gyerekként átélt 9. gyilkosságot idézi fel a Fiú kérésére.

KÉP: - felirat - a Fiú pedig képes aggódni a Doktornõért!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 02:26:07 8/10
(229245/239047)
Gap Dong 13. rész

KÉP: - felirat - És a Fiú a vele történteket végiggondolva arra a felismerésre jut, hogy nincs leállás, ez Gap Dongnak se sikerülhetett. Tehát az, hogy 20 évvel ezelõtt megszakadt a gyilkossági sorozat a 9. eset után, arra csak az a magyarázat lehetséges, hogy Gap Dong meghalt.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 02:21:04 8/10
(229244/239047)
Gap Dong 13. rész

Azt mindig tudtuk, hogy a Fiú megkülönböztetett módon bánik a Doktornõvel, most egy adalék ahhoz, hogy miért... Mert a saját leállása miatt oly fontosnak hitt 9. gyilkosság túlélõje, aki mesélni tud róla....

8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 02:17:43 8/10
(229243/239047)
Gap Dong 13. rész

Lehet-e egy másik ember önfeláldozó szerelme, szeretete a "leállás" kulcsa?

KÉP: - felirat - Utalás a Bûn és bûnhõdésre...

És ki lehetett volna az övé?
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 02:14:11 8/10
(229242/239047)
Gap Dong 13. rész

Tényleg egy nagyon jó rész, megint kicsit közelebb kerülünk némely szereplõ jobb megismeréséhez, megértéséhez.

Mindjárt a rész elején a Fiú beszél arról, hogy miért is kereste Gap Dongot, miért tekintette a bálványának? És megrökönyödünk, nem a gyilkos volt a bálványa, hanem az a sorozatgyilkos, aki képes volt abbahagyni az ölést. Ez pedig óriási különbség! Tudott a saját bajáról, a belsõ késztetésérõl, hogy embert öljön, Gap Dongot azért kereste, hogy a "leállás" titkát árulja el neki, azaz ki akart törni a saját belsõ késztetése nyomása alól. Az már az õ tragédiája, hogy a hamis Gap Donra talált rá, aki azzal áltatta, hogyha leutánozza, akkor a 9. gyilkosság után magától is rá fog jönni. Így ahelyett, hogy kontrollálta volna a baját, szabadjára engedte, csak a 6, gyilkosságnál érezte meg, hogy vmi mégsem "jó"... az áldozat szavai visszhangra találnak benne....

8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 01:55:10 8/10
(229241/239047)
"Azért van véleményem minden szereplõrõl, és soha nem mondtam véleményt arról, amit irtál, ha nem is értettem egyet.
A személyeskedést jobb ha hagyjuk....
Ez nem volna méltó egy 50 000 -eshez."

????????????

Nem tudom, mire gondolsz? Természetes, hogy van véleményed minden szereplõrõl, épp arról szól egy ilyen beszélgetés, hogy ezt el is mondjuk. Miért nem írtad le, ha vmelyik véleményemmel nem értettél egyet?????? Mint ahogy te sem tartasz igényt arra, hogy mindig, mindenki egyetértsen veled, úgy én sem igénylem az állandó bólogatást.

Személyeskedés? Nem tudom, mit értettél félre. Azt, hogy a szarkazmusodra azt mondtam, hogy sok és durva? Olvasd vissza a saját hozzászólásaid! Egyedül csak Ryoo Tae-Oh-t vagy hajlandó pozitív szavakkal illetni, mindenki más a földbe van döngölve általad. És ez tendenciózus. Nem csak erre a részre igaz.

maggi mondta egykor a hajnali beszélgetéseink idején, hogy éjfél után jönnek az õszinteség órái.... Most is éjdél után van. Ha te a megjegyzésem személyeskedésnek veszed, akkor az nagy baj! Észrevenni a helytelent, a rossz megoldást, a következetlenséget ez nagy erényed, a frappáns megfogalmazás is az. Számomra nem fontos, hogy mindig "igazam legyen", próbálom más nézõpontját is elfogadni, sõt, kifejezetten örülök neki, mert újabb megközelítési aspektussal gazdagodom általa.

50 ezer... egy szám, egy mennyiség. Bárki könnyedén elérheti, ha csak egyetlen pontot bepötyög az "üzenet tartalma" mezõbe és rákattint az Elküld gombra, és ezt megteszi 50 ezerszer. Ugyanis a mechanikus számláló az egy pontot és egy hosszabb hangvételû filmismertetõt, elemzést is ugyanúgy egy hozzászólásnak könyvel el.

Nekem 7 év alatt gyûlt össze ez az 50 ezer. Nem mindegyik míves, nem mindegyik olyan borzasztóan "tartalmas", rengeteg bennük a félreütött betû, de arra az egyre büszke vagyok a kapcsán, hogy soha, egyetlen hozzászólásom se volt gyûlölködõ, vagy rosszindulatú, soha senkit szándékosan nem akartam megbántani egyikkel sem. Nem szokásom személyeskedni! Sillán alapvetõ elvárás, hogy "zöld bogár", ismeretlen hozzászóló sértõ megjegyzésére is csak udvariasan reagálunk vagy sehogy. Akkor miért bánnék másként egy baráttal????????

Sajnálom, de én 50 ezer hozzászólás után is csak olyan maradok, mint elõtte... ha méltatlan, hát méltatlan!:))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 00:54:48 8/10
(229240/239047)
Gap Dong 12/20

"A doktornõ és Ha nyomozó kapcsolatáról.
Ez nem egy szerelmi történet."
Szándékoltan írtam férfi és nõ kapcsolatáról és nem szerelemtõl. Mert ez utóbbi taglalásába, értelmezésébe nem kívánnék belemászni, ez mindenki számára eléggé sajátosan, egyénileg értelmezett, felesleges róla vitát nyitni.

Azért a kapcsolat igenis építkezik, nem pusztán egy üres félóra egy lakókocsiban két magával mit nem tudó ember számára, akik egy kis lepedõakrobatikával kívánják elütni az idõt. A köztük kibontakozó intimitás valóban mellékszál, de mivel a történet fõszereplõi közé tartoznak így azért is többet hordoz magában.

A Doktornõ és Ha nyomozó/Õrült Szerzetes mindketten gyerekként az áldozatai a 20 évvel korábbi Gap Dong ügynek, a nõt kislányként majdnem megölik, a legjobb barátnõjét a szeme láttára gyilkolják meg. A férfi az apját veszíti el, sokáig gyilkos fiának bélyegét cipelve kell élnie. A két sérült gyerek jövõjét is meghatározza a gyerekkori élmény, olyan pályát/hivatást választanak, ami a Gap Dong utáni nyomozásukat szolgálhatja. Mindkettõjükben ott a bûntudat az apa. ill. a legjobb barátnõ haláláért. A céljuk és a bûntudatuk mindaddig magányra ítélte õket, amíg nem találkoznak a másikkal és fel nem ismeri egymásban a sorstársat, a bûntudat és a cél egyezését.

Ettõl még nem feltétlenül kellene ebbõl "romantikus" szálat kreálni, hiszen lehetnének barátként is egymás segítõi, amiért mégis ilyen szálat kreál belõle a forgatókönyvíró, az azért van, mert arra is választ akar adni, amit a 13. részben tesz fel kérdést magának a Doktornõ: "lehetek így boldog?" Talán épp egymás megváltói. Az aggodalom a másikért, a figyelem, a másik tisztelete egy lassan kibontakozó kapcsolat, amiben megjelenik a test igénye, a másik kezének, arcának megérintése, van benne vigasz és van benne öröm. És úgy tûnik, a Sors is egymásnak rendelte õket, lásd 13. rész a 9. gyilkosság körülményei. Nem véletlen, hogy a Doktornõ családja és az öreg szerzetes egyformán szurkol nekik, hogy egymásra találjanak igazán.

KÉP: Gap Dong 13. rész - felirat
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 07. - 00:03:15 8/10
(229239/239047)
Gap Dong 12/20

Most értem ide, mert a tegnapi nap miatt csúszott az egész hétvége, a jövõ hét kiemelten húzós, ott is elõ kell készíteni dolgokat, így hoztam haza egy rakat munkát is.

Hmmm, a koreai sorozatokra általában jellemzõ, hogy a karakterek egyes vonásait eltúlozzák, mint ahogy a történetvezetésben is vannak olyan elemek, amiket annak érzünk, tehát ez nem a Gap Dong sajátossága, csak követi a sémát.

Hogy miként dolgoznak a sorozatbeli nyomozók/rendõrök, már korábbi részek kapcsán szó volt. Szóvá tettük a profizmus, a nyomozati munka alaposságának és precizitásának hiányát, az elõítéletet, ami tévutakra vitt, miként az agresszív nyomásgyakorlást a feltételezett elkövetõre.

Egyrészt ebben is van túlzás, de mivel tény, hogy a sorozat alapjául szolgáló valós sorozatgyilkosság is megoldatlan maradt tíz nõ megerõszakolása és meggyilkolásáig, tehát a sorozatnak vmi magyarázattal kellett szolgálnia erre is. A sorozatbeli magyarázat egy profi elkövetõ és egy kevésbe profi rendõrség.

Másrészt, mivel a gyilkosságok mögött az emberi elme megbicsaklása van, ezért a sorozat alapvetõen lélektanra épül. És igen, azt veszi sorra szereplõrõl szereplõre, hogy kit miként változtat meg az ügy. S eljutunk az ember sötét oldalának boncolgatásához. Emberek és bûneik, kicsik és nagyok. A karakterekben lehet túlzás, de a felvetés jó, elgondolkodtató, ez a sorozat erénye, amiért nézzük.

Én nem a Fiút alakító színészrõl beszéltem, aki szerintem is zseniális, hanem a karakterrõl. Én sosem gondolok rá úgy, mint ahogy a sorozatban emlegetik: nem ember, hanem szörnyeteg. Számomra ember, aki rettenetes dolgokat csinál. Ez a karakter egy a "megnyerõ gyilkos", de akkor is gyilkos!

Az öreg szerzetes. Õ most lett hajléktalan, hiszen korábban Gwanum templomban élt, de azt lebontják vmi építkezés miatt. Miért kell a templom és a szerzetes szerepeltetése? Nem tudom, lehet, hogy a 20. rész megnézése után tudnék válaszolni. Most csak az a tippem, hogy õk képviselik talán a történetben a bûnös ember felettit, emlékeztetnek bennünket, hogy van a gyarlóság, érdek, gonoszság felett vmi más is. Talán épp ezért van szándékoltam a csecsemõ is a hátán, az ártatlanság, a tisztaság.
Persze ez csak tipp, ha úgy tetszik, belemagyarázás!:))))))))))))) Mindenesetre fura, ahogy fel-felbukkan, annyira "kilóg" az adott környezetbõl, miliõbõl... és aztán mond vmi kis félmondatot, ami helyre teszi a dolgokat....

Dosztojevszkij Bûn és bûnhõdésénél is ott volt a megoldásnál a szakralitás, Szonja mély vallásossága.

KÉP: Gap dong 7. rész - Lány pólójának felirata!:)))))))))))))
Illiona 2017 máj. 06. - 20:34:46
(229238/239047)
Gap Dong 13/20

Spoiler

Még egy furcsaság: amikor a régi Gap Dong a 9. gyilkosságot elkövette, akkor megzavarta egy hang, amiatt kellett a gyilkosság tanúját életben hagynia.
Ekkor Ha nyomozó, még gyerekként, aki ott élt a templomban - tekintve a szürke egyenruhát- és járkált az erdõben, és egy vasdarabot vagdosott a fákhoz.
Ennek a hangja riasztotta meg a gyilkost, Óh Mária ennek köszönheti az életét.

Nos, csak egy kis spiritualitás: a fákat nem vagdossuk egy vasdarabbal, de mással sem.
Szoktak tartani fák napját, ahol ölelgetik a fákat, én magam még sosem vettem részt ilyenen, nem szoktam megölelni sem, de hogy ez egy felemelõ élmény, azt mondják számomra szavahihetõ emberek. Fõként aki buddhista szerzetesnek készül, vagy legalábbis ott él velük, az hogyan is teheti ezt.
Ilyen akkor sem teszünk, ha sosem hallottunk még ezekrõl a faölelgetõs dolgokról, csak elmegyünk mondjuk sétálni az erdõbe.

De persze akkor Oh Mária is másként végzi.
Kép: az utolsó képkocka az epizódból: a felismerés
Illiona 2017 máj. 06. - 20:22:11
(229237/239047)
Gap Dong 13/20

Spoiler

Ez is jó epizód volt.
Bár olyan sok izgalmat nem hozott.
Részben a multkoriban már Ryo Tae miután megcsinálta a 7. gyilkosságot, és bevitték, innen már sok ujdonság vele kapcsolatosan nem lehet.
Hogy megtöri a felismerés, hogy nem tud leállni, talán elõször szembesül azzal is, hogy ez mit is jelent, hogy embereket öl, ez megrázza.
Eddig soha nem mutatta ezt az emberi oldalát. Bár a sorozatban folyamatosan mondják, hogy õ nem ember, de számomra igenis az: egy beteg elméjû, de ember.

Az is kiderült már a multkori részben, hogy ki is lehet az igazi Gap Dong. Igaz annyira nem mutatták, de sugallták.
Most azután belendültek, hogy elkapják.
Érdekes a levél is, ami ott lóg a rendõrségen már mióta, az üzenõfalon, és nincs gazdája.
Ismét felvezettek több szálat, amit ki kell majd bontani.
Ha nyomozó végre igazi nyomozó lett: az õrült megszállottságnak, erõszakoskodásnak. De persze ez azért még kevés: vajon képes egy ember pár nap alatt teljesen megváltozni, mikor 40 évet élt megszállottként?
Illiona 2017 máj. 06. - 09:37:34
(229236/239047)
Gap Dong 12/20

sPOILER

Azért van véleményem minden szereplõrõl, és soha nem mondtam véleményt arról, amit irtál, ha nem is értettem egyet.
A személyeskedést jobb ha hagyjuk....
Ez nem volna méltó egy 50 000 -eshez.
Illiona 2017 máj. 06. - 09:30:30
(229235/239047)
Gap Dong 12/20

arra már nem is annyira emlékszem mit is irogattunk össze a Két Hét - rõl.
De ott olyan szituáció volt, hogy a nõ amolyan "biztonságravágyás" miatt mondott igent a nyomozónak, és hogy ez akkor szerelem avagy sem.
Szerintem biztosan nem, hiszem el is mult ez az érzés, egyetlen pillanat alatt, ahogy felbukkant a régi párja.
Sokféle érzelmet belemagyarázhatunk- belemagyarázhatnak!!! a szerelem szóba, de számomra egyetlen aspektusból jöhet szóba: a szó egyetlen nemes értelmezésében.

A doktornõ és Ha nyomozó kapcsolatáról.
Ez nem egy szerelmi történet. Mégis beletettek ilyen szálat, talán azért, hogy a romantika iránti elfogultak is kapjanak valamit, ne csak a a Csöpögõ vér látványa legyen.
De ez nem sikerült valami jónak, egyszerûen nem kerek ez a történet.
Nincs kibontva ez az egymásra találás, nincs aláalapozva. De persze, ha két ember ugy gondolja, meg van az a félóra, meg ott a lakókocsi is a nagy embert próbáló nyomozás közepette, akkor miért ne! Csak nevezzük nevén, mondjuk ki, hogy ez mi! Szeretkezés? az valami egészen más, valamelyik másik sorozatban....(na, de inkább filmben!!!!)

Ami pedig Ha nyomozó " feleségét" illeti: nos én sem komolyan gondoltam, hogy ezek ilyen kapcsolatban lennének. Ki lehetett volna hallani a szarkasztikus elemeit a mondanivalómnak! DE! ez a nyomozó azért nem nagy talentum, az biztos, egy alapszinten gondolkodó nagy melák. Akkor is tartják ezt a "feleségem" dolgot, amikor már igazán komoly dolgokról van szó. A "feleségem" nek nincs a másik nemmel kapcsolata, és ugrik minden egyes bántó szóra. Ha nyomozónak is csak egy ilyen kapcsolatocskája vagyogat. Vagyis az õ esetükben a szarkasztikus megjegyzések teljesen indokoltak!!!
Illiona 2017 máj. 06. - 08:55:19
(229234/239047)
Gap Dong 12/20

Spoiler

Épp errõl irtam az este, valószinûleg nem olvastad el...
Ez egy film, olyan mértékben vannak benne lehetetlen elemek, hogy megengedhetjük magunknak, hogy rajongjunk, vagy éppen az ellenkezõje, ne rajongjunk.
Mert a sorozat minden percében ott van az, hogy "na ilyen nincs".
Ha pedig nincs a való életben, akkor miért is ne szimpátia alapján itéljük meg - játákból - a szereplõket!

Nincs ilyen gyilkos, az biztos, sehol a világon. De nincs ilyen rendõrség sem.
Nincs ilyen szerzetes sem -szerencsére- !
Ha egy virtuális világban játszódik, ha játék az egész, akkor miért is kellene ezt ennyire komolyan venni? Maga a téma igy is nagyon komoly.

Az egy másik sorozat lehetne, ha komolyan vennék a rendõrségi felderitõ munkát, és igazi rendõrök, hiszen ilyen bûnbanda, mint itt ennek a társaságnak egyénenként - nincs a világon sem.

Pont arra épül fel a sorozat, hogy nincsenek bûntelen emberek. Kinek kisebb, kinek nagyobb bûne van.
Van aki ténylegesen gyilkol, van aki ténylegesen meg is hal, van aki csak jelképesen, de lelket öl. Melyik rosszabb?
20 részen keresztül dilemmázunk ezen, és minden részben merül fel ujabb és ujabb szituáció, és ujabb bûnök, amikor már Ryo Tae bent van az Intézetben, akkor is.
és elárulok valamit: a 20. rész végén sem leszünk okosabbak, bölcsebbek, problémamegoldóbbak.

Ugyhogy én csak rajongok tovább Ryo Tae-ért, lenyûgöz az, ahogy ez a fiatal szinész játszik, mindig elfelejtem hogy ez csak egy szerep, annyira jó benne. Hiszen már 3. alkalommal nézem, de még most is csak rácsodálkozom estérõl estére.

A szerzetesrõl: 20 évvel ezelõtt még voltak szerintem ilyen esetek, amikor a templomban neveltek fel gyerekeket, bár már akkor is gyanús, ezt a modern élet kivette a kezükbõl. Megjegyzem szerencsére. Azért azok a fiúk ott együtt? és hát ne beszéljünk már butaságot! a mai világban amikor anyák ezrei várnak örökbefogadható babára, és azokat mindenféle szempontból vizsgálják, akkor mit is keres egy hajléktalan öregembernél egy csecsemõ??? ez is olyan, hogy a való életben már nincs. Ezt a momentumot ki is hagyhatták volna a sorozat készitõi, de már megszokhattuk hogy nem igy van.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 06:40:16 8/10
(229233/239047)
Illiona, ezt külön csak neked!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 06:38:11 8/10
(229232/239047)
Egy kis reggeli frissítõ!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 06:36:58 8/10
(229231/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))) Kellemes hétvégét!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 02:13:55 8/10
(229230/239047)
További szép hajnalt! Silla 8 csillaga vigyázza álmaink és a Sárkány kék mosolya!:)))))))))

Kellemes hétvégét...

Hmm, az hiszen, a "hivatalos távollétet" ezennel ledolgozottnak nyilváníthatom, magamat pedig dög fáradtnak!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 02:09:15 8/10
(229229/239047)
Dap Dong 12. rész

"Hát akkor miért ne védeném meg a kis gyilkoskát???? Csak kérdezem!"

Tedd, szíved joga!:)))))))))))) Attól még GYILKOS! És lehet bármilyen a szeme, a tekintete, magas az IQ-ja, a tényen nem változtat.

Megjegyzem, az EQ-ja viszont nagyon alacsony lehet, és az a fontosabb!

Hmm, vajon, ha egy túlsúlyos, ragyás ötvenes lenne, akkor is ennyire lelkesednél a szeméért, a tekintetéért és az IQ-jáért?

Neki adva van egy kiváltságos társadalmi helyzet, a jó külsõ, a sármos, megnyerõ modor... és mire is használja mindezt? Nem kötelezõ, hogy gyilkos legyen!
De neki ezek az adottságok a hübrisszel párosulva ezt eredményezik, mindenki felett, mindenkit lenézve csak játékszerek vagyunk.

Ha neked ez imponál, lelked rajta!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:54:32 8/10
(229228/239047)
Gap Dong 12. rész

"Kivéve Ha nyomozó férfi szeretõjét.
Akkor ha már becsajozott, akkor nem kellene a férfi feleségét a nevén neveznie?
Vagy hogy is van ez?

Most edimir igazoltan van távol, de jó lenne, ha jönne, és a védelmébe venné ezt a párost!"

Hát bizony muszáj is védelmembe vennem õket, mert tévedésben leledzel.

A rendõrök párban dolgoznak, mivel így tudják bevetésen a legjobban fedezni egymást.megosztani a munkát a bûnözõ üldözésénél... stb. Ezt már számos filmben/sorozatban láthattuk és nem csak koreaiakban! A társ az évek során nem egyszerû kollégád, hanem az egyik legfontosabb ember az életedben, akire rábízod magad, az életed.
Ez nem homoszexuális kapcsolat, hanem természetes egymásrautaltságból születõ emberi kötödéssé váló munkakapcsolat.

Miért "feleség" néven van lementve a telefonjába és úgy is szólítja, mások is így emlegetik? Talán azért, mert Õrült Szerzetesnek nem igen voltak szerelmi kapcsolatai a nõkkel a Doktornõ felbukkanása elõtt, a Gap Dong ügy eléggé benyelte. Másrészt azért elég nehéz természete van, a társa úgy aggódik érte, mint egy feleség, és épp úgy tûri a különcségét is. Szerintem elõször csak ugratásként hívhatta így a társát az Õrült Szerzetes, aztán rajta ragadt. Ennyi.

Semmi nem utal közöttük férfi és férfi közötti más jellegû kapcsolatra, fõleg nem szexuálisra!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:39:10 8/10
(229227/239047)
Gap Dong 12. rész

A rész újabb lebegtetéssel zárul...

KÉP: .. ezúttal a nyomozást most folytató parancsnokot látjuk úgy fütyülni és nádaz simogatni, ahogy 20 évvel korábban Gap Dongot....

Hmm, vajon itt mi derül ki?
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:36:33 8/10
(229226/239047)
Gap Dong 12. rész

A sok bûntudat között egy nem indokolt. A képregény rajzoló lányé, aki azt hiszi, ha a Fiúval utazott volna Svájcba, akkor nem történik meg a gyilkosság a repülõn...

Talán igen, talán nem... itt a HA nem játszik szerepet... a Fiú tette, amit tett...

KÉP: - felirat - miközben a Fiú a repülõn van, a Lány beleszövi beszélgetésüket a készülõ képregényébe.... a szó... EGYÜTT ott motoszkál benne, a Fiú újabb gyilkolása ezért is kavarja fel még jobban....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:30:31 8/10
(229225/239047)
Gap Dong 12. rész

Tehát a 7. gyilkosság a múltban és a jelenben egyaránt kilóg a sorból....
A jelenben miért is?

KÉP: - felirat - igen, jó a megérzése, tényleg nem elõre eltervezett, inkább a pillanat mûve, amikor több kisebb dolog összeadódva váltotta ki a Fiúban a gyilkolási vágyat.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:25:31 8/10
(229224/239047)
Gap Dong 12. rész

További csavar a történetben, hogy másnapra a holttestet már Gap Dong "kézjelével" ellátva találják meg, azaz a halászcsomóval megkötözve, zokni a szájban.... Így már nem baleset, hanem a sorozatgyilkos 7. áldozatának lesz elkönyvelve...

Tigris véres rendõrjelvénye is ott volt a kezében, amit a Professzor dugott el, mert úgy gondolta, hogy ezzel Gap Dong a Tigrisre akarja terelni a gyanút.

KÉP:- felirat - a holttest a halászcsomóval... és a professzor utólagos magyarázata a jelvény eldugásáról....

Hmm, milyen érdekes, Gap Dongot akarták elkapni, erre õs figyelte meg az utána leskelõdõt és használta fel a balesetet arra, hogy legkitartóbb üldözõjétõl nem csak megszabaduljon, de helyette elvigye a balhét... Tigrisnek szerencséje volt, hogy a professzor bízott benne!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:15:36 8/10
(229223/239047)
Gap Dong 12. rész

Tigris bûntudata 20 évvel visz minket vissza az idõben, a 7. "gyilkosságig". Már felmentették, amikor õ ennek ellenére titokban folytatta egyénileg a nyomozást Gap Dong után (hübrisz?). Aztán egy esõs éjjel egy alakot lát közeledni az elhagyatott úton férfi esõkabátban, aki õt a fa mögül leskelõdve megpillantja, majd menekülni kezd. A folyó töltésénél elesik, a fejét ért ütésbe belehal. Ekkor jön rá Tigris, hogy akit üldözött, az nem Gap Dong, hanem egy nõ.

KÉP: az áldozat és az a beismerõ vallomás, amit azóta is magánál hordott, hogy miután a valódi Gap Dongot elkapja, akkor azonnal benyújthassa
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 01:04:10 8/10
(229222/239047)
Gap Dong 12. rész

Tigris és az Õrült Szerzetes kapcsolata tényleg 180 fokos fordulatot vett eddigre már... szép fokozatosan jutnak el idáig a kezdeti elõítélettõl és szembenállástól a közös csónakban evezésig....

Nem csak Gap Dong kapcsolja õket össze, hanem az ügy kapcsán mindkettõjükben kialakult bûntudat, amely nem hagyta õket eddig leállni....

De elõbb nézzük, mibõl táplálkozik a bûntudatuk, ami nem engedte leállni õket!

KÉP: - felirat - Õrült Szerzetesét már egy korábbi részbõl ismerjük. Apja csirkevéres kabátjának elégetése, mert apját gyilkosnak hitte... csak késõbb értette meg tettének következményét, azta tárgyi bizonyítékot semmisítette meg, amivel apja ártatlanságát bizonyíthatták volna, innen a bûntudata...

hübrisz kicsiben... vhol lebecsülte az apját, képesnek tartotta a gyilkolásra... okosabbnak hitte magát, hogy majd õ megoldja a problémáját, erre még nagyobbat csinált, ráadásul jóvátehetetlenül....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 00:42:21 8/10
(229221/239047)
Gap Dong 12. rész

Éjjel hazaérve kutyafuttában megnéztem a 12. részt. Számomra nem csak a Fiú "leállási" problémájáról szólt, de a többiekérõl is, úgy tûnik, Tigrisnek talán sikerült, de Õrült Szerzetesnek nem....

Hmmm, a szarkazmus néha helyén való.. A Saimdangban Pipogya Férj, de alkalmanként Saimdang is kapott tõlem épp eleget, de itt most egy kicsit soknak érzem és fõként durvának...

Doktornõ és Õrült Szerzetes kapcsolata. Azt hiszem, a Two Weeks/Két hét sorozatnál vitatkoztunk errõl elõször anno. Akkor sem tudtad elfogadni az Anya és a Nyomozó kapcsolatát, a nõre ezerrel dobáltad a sarat a "megalkuvásáért", hogy csak a biztonság miatt fogadja el a férfi közeledését. Én már akkor is próbáltam kifejteni, hogy férfi és nõ között sokféle kapcsolat létezhet, és nem kizárólag csak a "nagy szerelem" lehet egy párnak üdvözítõ. Nem mindenki ugyanazt várja egy kapcsolattól, nem mindenkinek ugyanaz a jó. Nem kéne efölött ítélkezni.

Bocs, de mivel alapjáraton se kedveled sem az Õrült Szerzetes, se a Doktornõt, ezért a kapcsolatukra se tudsz elfogulatlanul nézni.

Nekem természetes, ahogy fokozatosan fordulnak egymás felé... és két felnõtt embernek miért ne lehetne testi vágya, ha már a másikban a lelki társát felfedezte? Ezt muszáj ilyen vulgárisan minõsíteni?

A szerzetes és a csecsemõ.... A Szerzetes fogadta be gyerekként az Õrült Szerzetest. amikor senkinek se kellett... hol is volt akkor a gyámügy és a gyerekvédelem?

Hogy kerülhettek hozzá a gyerekek... így a csecsemõ is? Talán volt olyan anya, aki nem a kórház lépcsõjén, hanem a szerzetes templomáén hagyta a gyerekét...

Hol van az elõírva, hogy csak egy nõ képes egy csecsemõt ellátni? Számtalan fiatal férj segít a kismamának, amikor a csecsemõt hazahozzák a kórházból fürdetni, pelenkát cserélni. Ja, hogy õ már idõs, akkor erre képtelen? Miért? Nyugodt és elfogadó, tele van szeretettel... szerinted nem ez kell egy pici babának elsõsorban?

KÉP: - felirat - leállni v. folytatni? Tigrisnek talán sikerült, de Õrült Szerzetesnek nem....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 00:05:53 8/10
(229220/239047)
My father is Strange

"Ime egyí ujabb különlegesség: rózsaszin ing, és pisztolymintás.
Hogy milyen alkalmakra?"

Egy napszemüveggel a gyûjteményébõl v. a szerencsétlen "hugica" egyik harisnyáját a fejébe húzva ebben az ingben stílusosan lehetne elkérni egy olyan bár aznapi bevételét, melyet férfiak látogatnak férfipartnereikkel!:)))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 06. - 00:00:20 8/10
(229219/239047)
My Father is Strange

Hmm, akkor én max. csak "felebarát" lehetnék, mert meghallgatok, szobatiszta is vagyok, de nem mindig bólogatok!:))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 05. - 23:57:38 8/10
(229218/239047)
My Father is Strange

"Ez is egy olyan kérdés, amin lehet vitatkozni, hogy akkor most mi van?
Vannak a gyengék, álljunk melléjük, és legyen egy csomó élhetetlen senki?
Vagy álljunk az erõselhez, akik igaz hogy bántják a gyengébbet, de õk lesznek a jó munkaerõk, akik hajtanak, akiknek ötleteik vannak, akikre egy vállalat támaszkodik, akiket felljebb tesz a ranglétrán?
Te melyikkel dolgoznál inkább?"

A lány iskolásként valószínûleg lelki problémákkal küzdött, és kényszeres evéssel kompenzált. Aztán ami kompenzációnak indult az +50 kilóval már maga lett a fõ probléma.
A pletykák szétkürtölésével talán csak barátokat szeretne szerezni, vagy csak egyszerûen a társaság perifériájától beljebb evickélni, ehhez rossz módszert választ, de nem ez az elsõ rossz döntése... lásd evésbe menekülés...

Ki a "gyenge" és ki az "erõs" és fõként ki dönt errõl? Vezessük be a társadalmi Taigetoszt? És miért kötelezõ az erõsnek bántani a gyengébbet? És mi van a személyiség fejlõdésével, vki örökre csak abba a skatulyába lehet, ahová besorolták? A gyenge nem fejlõdhet? Az erõset nem törheti meg vmi tragédia?

A munkámból kifolyólag én minden kollégámmal együtt kell, hogy mûködjek, ilyennel és olyannal egyaránt. Az együttmûködésnél nem ez volt a fõ szempont, ha jó vagy abban, amit csinálsz, akkor segítõje tudsz lenni a gyengébbnek és méltó partnere az erõsnek, csak tudni kell az emberekkel bánni és érteni a dolgod!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 05. - 23:36:04 8/10
(229217/239047)
Korábban olvastam micike által feltett meghatározást, de akkor nem volt idõm reagálni, most viszont lassan már elengedhetetlen, ahogy egyre messzebbre jutunk a sorozat nézésében.
Hova sorolnánk be a Fiút?

A micike által hozott meghatározás:
'Egy kis szösszenet a pszichopata/szociopata személyiségzavar meghatározásáról - a Fiú vajon melyik?!
"A hétköznapi életben a pszichopata kifejezés mellett a szociopata megnevezés is igen gyakran elõfordul. Egyes pszichiáterek szerint a két megnevezés közt nincs különbség, ugyanazt az embertípust jelölik, míg mások szerint ezek az antiszociális személyiségzavar két altípusát képviselik. A pszichopatának nevezett altípus örökli a betegséget, míg a szociopatákat a körülményeik, az elhanyagoló szülõi magatartás, iskolai traumák, a szegénység vagy a rossz társaság viszi tévútra. Egy harmadik megközelítés szerint szociopata az a pszichopata, akinél a törvénnyel és a társadalmi szabályokkal való szembehelyezkedés dominál."
Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/11642/antiszocialis-szemelyisegzavar '

1. örökli? Nekem úgy tûnik nem, hiszen az apja tartotta már gyerekként szörnyetegnek, mondjuk az anya elég furán reagált, de õ képes a normális életre, a másik gyerekük normális... tehát én ezt kilõném.....

2. körülmények..a felsorolt példák közül egyik se áll rá, bizonyára a kistestvér születése után a Fiú kevesebb figyelmet kapott, mint egykeként, de teljes elhanyagolás a gyerekkorára az apja megöléséig szerintem nincs... az utána, már egy másik kérdés... de természetes, hogy az anya tart tõle....

3. ez már inkább... nem véletlen tettem fel reggel a hübriszt... szerintem a sorozatban nála jön ki leginkább, bár más sem mentes tõle egészen....

Érdekes, a Gap Dongban a képregény rajzoló lány, majd az Õrült Szerzetes is ugyanazt a meghatározást adja a pszichopatára...

KÉP: Gap Dong 8. rész - felirat - pszichopata meghatározása. "Akik embereket ölnek, nincsenek érzelmeik"
Illiona 2017 máj. 05. - 21:04:25
(229216/239047)
Gap Dong 12/20

Spoiler

Ryo Tae-ról is kivágtam vagy 20 képet, egyszerûen annyira gyönyörû.
A szomszéd portálon irta róla Lili, hogy más , mint Lee Joon el sem tudta volna játszani ezt a nehéz szerepet.
Azt hiszem, ehhez külön kellett válogatni, ki tud ilyen személytelenül nézni, bárki biztosan nem.

Nem arról van szó, hogy a jóképûsége, meg az okossága miatt én elnézem a bûneit, de ez egy film csak, lehet nyugodtan rajongani, ha egy sorozatgyilkos, akkor is.
A rendõrséget meg lehet lenézni.
De ez nem jelenti a valós életben hogy melléálljak egy sorozatgyilkosnak, de olyan sincs, hogy dilettánsak a nyomozók, és dilettáns a pszichiáter.
Ilyen valójában elõ sem fordulhat.

Hát akkor miért ne védeném meg a kis gyilkoskát???? Csak kérdezem!
Illiona 2017 máj. 05. - 20:52:55
(229215/239047)
Gap Dong 12/20

Spoiler

A rendörség irodája.
A háttal álló nõ az ujságiró csaj.
Igy, miután kiderült, hogy a régi Gap Dong egyik áldozatának a lánya, igy már jogosan van ott, jogosan kap információkat.
Hát?????
Illiona 2017 máj. 05. - 20:49:25
(229214/239047)
Gap Dong 12/20

Spoiler

Az egész rendõrség ma visszafogott volt, pedig nagy öröm lehetett rabizonyitani Ryo Tae-ra a gyilkosságot.
Kivéve Ha nyomozó férfi szeretõjét.
Akkor ha már becsajozott, akkor nem kellene a férfi feleségét a nevén neveznie?
Vagy hogy is van ez?

Most edimir igazoltan van távol, de jó lenne, ha jönne, és a védelmébe venné ezt a párost!
Illiona 2017 máj. 05. - 20:44:24
(229213/239047)
Gap Dong 12/20

Spoiler

Azért a mai epizódban Ha nyomozó nagyon érzékeny volt, és visszafogott, mindenki iránt olyan megértõnek mutatkozott.
Ez teljesen más arcát mutatta, egy jobb arcot. Persze mi nem felejtünk, az erõszakosságát, a brutalitását!
Egyetlen piillanatra sem hagyjuk áltatni magunkat, ezt csak ugy megjegyeztem.
Mennyire nagy barátok lettek a Tigrissel!
És kiderült a Tigris titka, túlkapásokban, hibákban õ is elõkelõ helyen végzett. Ja! Meg bûnbánatban is nagyon jó!!!
Illiona 2017 máj. 05. - 20:38:34
(229212/239047)
Gap Dong 12/20

Spoiler

Azért ez a rész is nagyon jó volt, izgalomban nem volt hiány

A lényeges elem, hogy Ryo Tae belátta, hogy nem tud leállni, nem tud uralkodni a gyilkolásra késztetésen, és ez elszomoritotta.
Nem tudni, most milyen gondolatok kavarognak az õ bódult agyában, de úgy megöleltem volna!
Azért nem mondom, hogy sajnáltam, meg "szegény Ryo Tae" , mert még igy is fényesebb az õ csillaga, mint az egész rendõrségé együttvéve.
Nem szorul õ senki sajnálatára!

Oh! Mária pedig félretette az épp esedékes kefélési vágyát (erre más szavak nem lennének helytállóak, ahogy ezek érzelmek nélkül csinálják) hogy kihallgassa, de csak a nõ beszélt, olyan volt, mintha õ szorulna segitségre.

Kép: elõkerült a csecsemõ a szerzetes hátán!!!
Már hiányoltam, biztos nem minden forgatási napra kap bért!!!!
Én szivem szerint feljelenteném a gyermekvédelmiseknél a filmet készitõket ezért!!!!!!
Illiona 2017 máj. 05. - 17:31:48
(229211/239047)
My father is Strange

végül egy ujabb darab a különleges ing gyüjteményembe.

Ugye már volt a légymintás, akkor amelyiken egész állatkert volt található, és a multkor felraktam a hatalmas ananászosat sötétsárga szinben.

Ime egyí ujabb különlegesség: rózsaszin ing, és pisztolymintás.
Hogy milyen alkalmakra?
Illiona 2017 máj. 05. - 17:27:33
(229210/239047)
My Father is Strange

a szegény rokonok....
Illiona 2017 máj. 05. - 17:25:34
(229209/239047)
My Father is Strange

a szinészfiú uj szobája.
Még jó, hogy csak a legszükségesebbeket hozta el magával: mindenesetre a napszemüveggyüjteménybõl bármelyik kellhet ugye bármelyik nap...
Illiona 2017 máj. 05. - 17:23:23
(229208/239047)
My Father is Strange

a teknõs viszont költözött a szinészfiúval együtt, õ igazi barát: mindig meghallgat, mindig bólogat, nem szól vissza.

Gondolom, hogy szobatiszta is, vagy mi.
Illiona 2017 máj. 05. - 15:15:05
(229207/239047)
My Father is Strange

A cselekmény több vonalon is fut, de azt hagyjuk most, egyetlen fordulatra fókuszálván.

A legkisebb lány gyakornok annál az ügynökségnél, ahol a szinészfiú szerzõdésben van.
Voltaképpen a szinészfiú csicskása, abban az értelemben, ahogy ezt a szót használjuk.
Ki is akarják rugni, a szinészfiú menti meg a testvéri státusz miatt, nem pedig azért, mert a nõ valamiben is tehetséges lenne.
Kiderül, hogy ez a lány a középiskolában iskolai erõszak áldozata volt, amiatt ilyen félénk most is.
Aki ebben fõkolompos volt, az a nõ akar most a legidõsebb testvéréhez hozzámenni.

Ez a lány a középiskolában jó 50 kg-al több volt, egy elhizott, ronda, folyton evõ lány, akit ezért folyton piszkáltak.
De kiderül, nem véletlenül õ a céltáblája néhány erõs lánynak.
Mindent amit megtud, azt szétfecseg, az apjával hordatja be az ételt magának,. hisz nem bir kaja nélkül ki fél napot.
Vagyis õ sem volt az a szánni való bárányka.
A család ebbõl annyit tud, hogy bántották "szegény kislányt", de hogy ki és miért azt nem.
Ez is egy olyan kérdés, amin lehet vitatkozni, hogy akkor most mi van?
Vannak a gyengék, álljunk melléjük, és legyen egy csomó élhetetlen senki?
Vagy álljunk az erõselhez, akik igaz hogy bántják a gyengébbet, de õk lesznek a jó munkaerõk, akik hajtanak, akiknek ötleteik vannak, akikre egy vállalat támaszkodik, akiket felljebb tesz a ranglétrán?
Te melyikkel dolgoznál inkább?
Jó kis dilemma, nem ?
Kép: a szerencsétlen lány
Illiona 2017 máj. 05. - 14:32:41
(229206/239047)
My Father is Stange

A hétvégén volt a 17-18. epizód az 50-bõl, és egyre jobb -egyenlõre.

Van ugye a szinészfiú, aki az apjához költözik.
Igaz hogy jólétben él egy gyönyörû lakásban, de soha nem tapasztalta meg, milyen az, ha az apjával él valaki, és emiatt felvállalja azt, hogy testvérei lesznek, 4 fõ, az apjának van egy felesége, aki nme az anyja, az apának a feleségének van testvére, sógornõje, és anyja.
Ezek mind a társadalom peremén, szegényen élõ "ujdonsült rokonok".
Az apán kivül senki nem örül a fiúnak, megpróbálnak mindent, hogy lebeszéljék az öreget, de az hajthatatlan, hát akkor csak költözzön, majd utolag kiutáljuk - gondolják.

A szinészfiú beköltözik és kiderül: õ azért egy gazdag fiú, vagyis nem szükségbõl költözik.
Újabb problémák merülnek fel: felszereltet egy bidét, mert az neki kell, a "szegény rokonok" meg csak néznek ki a fejükbõl, hogy az mi?
Az éjszakai folyamatos fürdõszobába járástól nem bir aludni, hiszen már 7-en laknak egy 62 négyzetméteres lakásban.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 05. - 06:59:24 8/10
(229205/239047)
Gap Dong 11. rész

Mára ideteszek magam helyett egy fogalmat: hübrisz....
https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCbrisz

és egy kérdést: kit miként, miért sújt a hübrisz ebben a sorozatban?

KÉP: -feliratok - a hamis Gap Dongról, Lúzerrõl mondják... a Gap Dong-ügy kárvallottjaként kiváló képességekkel meg akarja mutatni, hogyha a nyomozóknak nem sikerült, majd õ elkapja Gap Dongot... láttuk, mi történt vele, mivé vált....

Várom a válaszokat!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 05. - 06:48:23 8/10
(229204/239047)
..egy kis frissítõ....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 05. - 06:45:45 8/10
(229203/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))) Induljon jól a napunk!:))))) Már csak egy pici türelem... és itt a hétvége!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 23:11:29 8/10
(229202/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))))))))) Silla 8 csillaga vigyázza álmaink!:)))))))))))))

Holnap utazás, csak éjjel érünk haza, így holnapra hivatalos távollét.....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 23:08:01 8/10
(229201/239047)
Gap Dong 11. rész

És vissza a részt felvezetõ hsz-ben szereplõ mottóhoz: "Bárki lehet Gap Dong, akár te is!"

KÉP: Még egy "meglebegtetés", ezúttal Tigris. Vajon milyen csontváz lehet az õ szekrényében még?
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 23:04:52 8/10
(229200/239047)
Kár, mert vagy bizonyítsák rá, vagy mentsék fel, ez a "lebegtetés" eléggé inkorrekt...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 23:02:59 8/10
(229199/239047)
Gap Dong 11. rész

DE, felfogta a jelentõségét.. ott vannak a szemében a könnyek, amikor a regény végére ért... tehát igenis megértette a regényt és megrázta, amit olvasott .. és megérti a Fiút és a problémáját...

Nem "csacsog" neki a telefonba, hanem komolyan és felelõsséggel válaszol... a Fiú szavait idézi a Bûn és bûnhõdés Szonjájáról... és azért utasítja el, mert érzi, hogy erre a feladatra õ kevés...

Miért az Õrült Szerzetes lehetne a megoldás? Nonszensznek tûnhet így elsõre... ostoba "csacsogás"-nak, de van azért veleje.... az Õrült Szerzetes a kihallgatószobában a hamis Gap Dongban, amikor annak kezében megremeg a ráemelt kalapács, az apja félreértett viselkedését fedezi fel helyesen... képes ilyen empátiára is, mert õ is többféle módon megszenvedte már ezt a "Gap Dong" dolgot... ha végre túljutnak a Fiúval egymás provokálásán, akkor bizony tudnának mirõl beszélgetni... és mindkettõjüknek használna....

KÉP: - felirat - még sajnos itt tartanak, az egymást provokáló pengeváltásnál....
Illiona 2017 máj. 04. - 22:52:14
(229198/239047)
Ezt nem bontják ki jobban, azt hiszem ez annak a sornak a része, amikor mindenkit kicsit lehuznak az anyag szintjére, vagyis azt sugallják, hogy nincs rendes ember egy sem.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 22:43:59 8/10
(229197/239047)
Gap Dong 11. rész

KÉP: - felirat - vajon a Professzorról igaz? Kecskére bízták a káposztát?

Hmmm, vajon a Doktornõ csak függetlenségi vágyból költözött el otthonról?
Illiona 2017 máj. 04. - 22:39:29
(229196/239047)
Ez egy kicsit csalóka volt nekem.

Részben hogy is olvasta el csak ugy a regényt, ez azért 2-3 hét, ha egyfolytában csak ezt olvassa.
Részben nem könnyû olvasmány, nem elég csak olvasgatni, ezt jól meg is kell rágni, fõleg ilyen fiatal lánykának, aki még nem találkozott a "bûnnel".

De jó, legyen, mondjuk már ismeri a "villámolvasást" (pedig ez magyar találmány).

Azért nem ugyanarról beszéltek: Ryo Tae most megnyilt, és elõször nyiltan mondta ki, hogy talán õ volt az elkövetõ, és szeretne leállni, és ezt nagyon tisztán mondta, mintha õ maga sem hinné el, hogy megnyilik a lánynak.
A lány nem fogta fel ennek a jelentõségét, csak csacsogott össze-vissza, meg Ha nyomozóhoz küldte.
Igy az elsõ õszinteség csiráját el is taposta.
Hiába, nincs azon a magas szinten kultúrában (és ebbe most sok mindent beleértek) mint Ryo Tae.
Vagyis megérthetnék egymást, Ryo Tae az õrületével, a lány meg a csacskaságával jó páros lehetnének.
De ha Ha nyomozóhoz küldi, akkor ennyi...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 22:37:38 8/10
(229195/239047)
Gap Dong 11. rész

Már csak 3 kép és három gondolat a részemrõl a részhez...

KÉP: - a Lány a Fiú után fut és megfogja a karját...

pedig tudja, mivel vádolják, pedig épp az anyjánál volt a kórházban, akit elõzõ éjjel akartak megölni... de õ egyszerûen ilyen... épp ezért (nem szerelembõl), hanem a Lány tisztasága és elõítéletmentessége miatt keresi a Fiú a társaságát....

és igen, neki Matildaként van a telefonjára lementve, mert õ így ismerte meg... egy furcsa képregény rajzoló lányként, akinek képregényében egy sármos fiú a gyilkos, amihez õt kérte fel modellként. De azt hiszem, már több a számára, mint Matilda....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 22:26:38 8/10
(229194/239047)
Gap Dong 11. rész

Nem véletlen, hogy a képregény rajzoló lány is elolvassa a regényt... és utána tér vissza a Fiú ajánlatára, hogy kísérje el Svájcba, legyen az õ Szonjája, legyen számára a piros lámpa, ami megállítja...

A lány nem vállalja ezt fel, de biztatja, "Menj ki az utcára és kiabáld, hogy gyilkos vagy!"

KÉP: - feliratok - hmm, meglepõ, hogy maga helyett kit ajánl piros lámpának....
Illiona 2017 máj. 04. - 22:25:00
(229193/239047)
én már nem tudok mit hozzátenni a 11. részhez, megyek aludni, ma még semmi mást nem néztem, délután a Saimdangot, és ebbõl a 11. részt.
Illiona 2017 máj. 04. - 22:23:11
(229192/239047)
Igen, a mult részben, amiután irtad a gardróbot, megjelent kék szinû kardigánban, és utána meg a taxiban piros sportruhában
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 22:20:46 8/10
(229191/239047)
Gap Dong 11. rész

Nekem is... de ebben a tágas térben talán mégis jobban kihangsúlyozódik a magánya

...rendezettség, hûvösség...

KÉP: épp ezért tettem fel a 9. részben a gardróbját....

A lakás árulkodik róla, a világáról... igazi luxuslakás, modern, világos, hihetetlenül tágas, praktikus, de van benne mégis formatervezettség, letisztultság....

Viszont sehol egy szobanövény... itt még teknõs sincs háziállatként (lásd Father is Stranger).. nincsenek meleg színek... csak fehér, szürke és króm....
Illiona 2017 máj. 04. - 22:16:40
(229190/239047)
Szerintem meg akárhogy is meg lehetne magyarázni, de ez jellemgyengeség egyszerûen!!!
Illiona 2017 máj. 04. - 22:15:35
(229189/239047)
Gap Dong 11/20

Spoiler

Dosztojevszkij Bûn és Bûnhõdés
Ami gondolatokat felvet a regény, azokat itt is feltehetjük, nagyon jó a link amit feltettél:
"
Melyek az egyén szabadságának korlátai? Átléphetõk-e a jog szabta elõírások és korlátok?
Mit tehet az ember a nyomor ellen? A nyomor milyen mértékben határozza meg az ember életkörülményeit?
Determinált-e a sorsunk?
Mennyire vagyunk felelõsek a tetteinkért? Mennyire kell felelõsséget vállalni azokért?
Egy (torz) eszme követése milyen következményekkel járhat?
Pszichológiai szempontból mi a bûn és a bûntudat? "

Ha ezt mind megválaszolhatnánk....!

Kép: Ryo Tae. Az õrült szemei
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 22:10:17 8/10
(229188/239047)
Gap Dong 11. rész

de aztán rájöttem, hogy talán csak azért teszi, mert ha a Lányt szembesíti az igazsággal könyörtelenül, akkor vmi butaságot csinál elkeseredésében... ezért próbálja féligazságokkal leszerelni...

KÉP: hol is kerül a beszélgetésre sor... a hídon... két évvel ezelõtt a Lány egy hídon akart öngyilkos lenni, mert az osztálytársai tolvajnak tartották.... nem kockáztathatja meg az Õrült Szerzetes, hogy a labilis Lányt végleg kiakassza... a Hídról biztos eszébe jutott kapcsolatuk kezdete, ezért kivételesen jól átgondolja, hogy mit mond...
Illiona 2017 máj. 04. - 22:09:31
(229187/239047)
Gap Dong 11/20

Spoiler

Nekem egyébként tetszik Ryo Tae lakása, bár kicsit olyan lélektelen, de rendezett, átlátható, kényelmes.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 22:03:18 8/10
(229186/239047)
Gap Dong 11. rész

"Amugy most lett volna lehetõsége Ha nyomozónak õszintének lenni, elmulasztotta - nagy jellemhiba."

Igen, ezen én is megrökönyödtem, mert elõtte pont azt magyarázza a Doktornõnek, hogy mennyire szeretné a Lány levakarni...ehhez képest..

KÉP: - felirat - nem mondja nyíltan a Lány szemébe, hogy te csak egy idegesítõ kislány vagy a számomra, a Doktornõ viszont nõként érdekel, hanem a beköltözést a Doktornõ múltjával kezdi magyarázni, ami megjegyzem a tanúvédelem alapján ugyebár titok!

Ki is akadtam az õszintétlenségén és a gyávaságán... de
Illiona 2017 máj. 04. - 21:58:04
(229185/239047)
Gap Dong 11/20

Spoiler

igen, ezek igazi kancsalitó szemek!
milyen torzo embert csináltak belõle, milyen jóképû volt még fiatalom a képen!

megállapitás: még mindig Ryo Tae a legnormálisabb köztük, nemde? :))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 21:54:27 8/10
(229184/239047)
Gap Dong 11. rész

A múlt részben csak egy villanásnyira láttuk, hogy a fiú Dosztojevszkij Bûn és bûnhõdését olvassa... ebben a részben már ki is bontják... a Fiú aképregény rajzoló lányt kéri meg, hogy jöjjön vele Svájcba, legyen az õ Szonjája...

KÉP: -- felirat - ... nem csak megállítsa, de rávegye a bûn bevallására és ezzel a tisztulás útjára vezesse...

Lásd Szonja karakterének bemutatása a regényben:
https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C5%B1n_%C3%A9s_b%C5%B1nh%C5%91d%C3%A9s
Illiona 2017 máj. 04. - 21:52:01
(229183/239047)
Gap Dong 11/20

spoiler

amit mindenképp leszürhetünk, hogy itt senki nem azt csinálja, amit lehet, amit szabad:

Ha nyomozó õrült ehhez a mnunkához, ráadásul maga is érintett egy nagy bûntényben, vagyis el sem várható tõle alapos munkavégzés, na nem is csinál semmit ezen az ügyön kivül.
a nõ pszichiátert játszik, miközben olyan esetei vannak, amikben érintett áldozatként és tanuként! Közben pedig bármikor találkozhat azzal, aki elõl bukkál.
Vajon ha megtalálná, hogyan reagálna?
A Tigris: túl erõszakos. Õ az állampolgárok védelmében kapja a fizetését, és nem azért, hogy 100 ártatlant kihallgassson oly módon, hogy abból 50 pszihiátriára kerül...
Hol van itt a "szolgálunk és védünk"???
Nam Nyomozó: õ mindig reális, bár jobban kiszolgálja a Tigrist mint kellene, de sosem mások kárára, de! ez a szerelembeesése a riporterlányba kicsit veszélyes: az simán beáldozza némi információért cserébe, de hát ebben a sorozatban nincs tiszta szerelem (sem)
a "feleség" nyomozó: undoritó a lihegése Ha nyomozó fülébe, bár ezt poénnak gondolták, de már nem az!!! Az hogy homoszexuális kapcsolat azzal semmi bajom, de nem igy nyiltan, egy rendõrségen. Ráadásul most Ha nyomozó becsajozott, mi lesz itt!
Matilda: milyen érdekes, hogy csak Ryo Tae nevezi igy! Mennyire jellemzõ, hogy Ha Nyomozó "tapadós"-nak hivja. Õ a szuperlány, mindig mindenütt ott van. Amugy most lett volna lehetõsége Ha nyomozónak õszintének lenni, elmulasztotta - nagy jellemhiba.
a pedofil szerzetes: na és hová tünt a csecsemõ a hátáról? Egyszerûen egy szerzetes nem lehet ilyen, ennyi...
Cha nyomozó: eddig õ az egyetlen, aki normálisnak látszik.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 21:43:23 8/10
(229182/239047)
Gap Dong 11. rész

Számomra teljesen érthetetlen volt, hogy az Õrült Szerzetes hallgatja ki "Gap Dong"-ot... még akkor is, ha õ fogta el, még akkor is, ha élete célját valósította meg vele... pont ezért lenne szigorúan tilos megengedni neki... érintett és elfogult az ügyben

Az állítólagos Gap Dong hallgat... erre jön az agresszív viselkedése, hátha sikerül felpiszkálnia Gap Dongot...

És ere még Tigris utasítására még rátesz egy lapáttal... kalapács és sál kötélként... aztán jön a váratlan reakció

KÉP: - felirat - Micsoda kérdés?!!!!!

és sajnos milyen jogosan feltett!!!!!

... és közben már a szeme is kamcsalít az egzaltált állapotában....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 21:34:00 8/10
(229181/239047)
Gap Dong 11. rész

Igen, kevés kell hozzá, de mégsem mindegy, hogy ki követi el a provokációt... Doktornõ esetében is elõször elragadja az indulat, de aztán képes kontrollálni...

A rész nyitójelenete a bárban (a 10. rész zárása volt).. igazi belsõ küzdelem önmagával... mi pedig hitetlenkedve nézzük, hogy robbanásig feszült Fiú... egyszer csak hihetetlen gyengédséggel simítja ki a hajszálakat a Doktornõ arcából...

KÉP: hajszálak... és egy gyilkos keze...
Illiona 2017 máj. 04. - 21:28:30
(229180/239047)
Dap Dong 11/20

Spoiler

Végig mikor néztem ezt az epizódot az a mozifilm járt az eszemben, az Erõszakos ügyész ( Violent Prosecutor).

Abban is hasonló a szituáció, de ott legalább eltölt börtönben 5 évet, és belátja, hogy az erõszak nem járható út.
(majdnem azt irtam, hogy "rosszat tett" - nagymama effekt) :))))
Persze én ott is keveselltem az 5 évet, de hát nem voltam ott birósági dolgozó!

Itt ebben a sorozatban Ha nyomozó semmilyen büntit nem kap, és valahol az az érzésem, hogy a koreaiak ezt pozitiv alaknak gondolták, pedig hát!
Na de még nincs vége, még sok minden ki fog derülni, mindenkirõl.
Illiona 2017 máj. 04. - 21:20:47
(229179/239047)
Gap Dong 11/20

spoiler

Az epizód elsõ része a régi Gap Donggal foglalkozott.
Hogy a 6. gyilkosság elkövetõje az a régi-e?
Mindenki megvádolt mindenkit, mindenki azt gondolta mindenkirõl....
Kiderül, hogy milyen erõszakosan próbálta a tigris megoldani az esetet, nem számitott semmi, senki.
Hogy a saját családja sem, ezt eddig is tudtuk.
de hogy tényleg senki, csak az "eredmény", ez már egy beteges.

De nem kevésbé volt beteges Ha nyomozó sem, ismét önmaga volt, iszonyatosan arrogán, erõszakos, mindent megenged magának.
Pedig tudható, hogy ez hová vezethet!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 21:14:42 8/10
(229178/239047)
Gap Dong 11. rész

Ki a lúzer?

Rávághatjuk, hogy aki elveszíti a munkáját, ráadásul még impotens is... és persze mindezek széles körben nyilvánosságra kerülnek róla holmi sorozatgyilkosság elkövetésének bélyegével együtt...

Hmm, ugyanekkor ez a lúzer azért képes mindezek után a Professzornak segíteni... miben is?

KÉP: - felirat - hmmm, nyelveket beszél, képes a szaktolmácsolásra... és milyen érdekes, a nagy prof. még azt sem képes megtanulni PC-használóként. hogy adatokat rögzítsen... elnézést, de ez azért egy minimum a mai világban, pedig nekem sincs sok lövésem az informatikához...
Illiona 2017 máj. 04. - 21:14:13
(229177/239047)
Gap Dong 11/20

Spoiler

hû, nem semmi rész volt.
hiába láttam már, mégis olyan izgalommal nézem, mint elõször.

Megint nagyon kevéske idõt volt a képernyõn Ryo Tae, 3-4 perc, de az legalább velõs volt.
Most igazán látszott, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy valaki felhuzza, milyen erõs késztetést érez, hogy gyilkoljon, és utána az az édes lenyugvás. :)))
És persze megint nem ártatlan báránykát ölt meg: a légikisérõknek, fõleg elsõ osztályon nem hiszem hogy az utasok füle hallatára kibeszélhetik õket, vagy fényképeket csinálhatnak róluk.
Persze, ez nem elég indok arra, hogy megöljék, de egy beteg elméjûnek több is mint elég!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 21:05:30 8/10
(229176/239047)
Gap Dong 11. rész

még mindig a felelõsség...

Vajon a megalapozatlan gyanú hány emberi életet tehet tönkre... vajon melyik a súlyosabb, megölni, vagy tönkretenni vkit? Mi a rosszabb, fizikailag v. erkölcsileg megölni vkit?
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 21:00:54 8/10
(229175/239047)
Gap Dong 11. rész

Az elsõ a felelõsség kérdése...

Vajon mennyire játszik közre a szándékos provokáció abban, hogy a Fiú nem tud leállni, pedig akar?

KÉP: - felirat - amikor riposztként az Õrült Szerzetes a képébe vágja, hogy egy hamis Gap Dong miatt követte el a gyilkosságait....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 20:57:16 8/10
(229174/239047)
Gap Dong 11. rész

Jó, addig teszek fel néhány nyitógondolatot!:)))))))))))))))

KÉP: széttört tükörfal a kihallgató szobában.....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 20:54:35 8/10
(229173/239047)
Gap Dong 11. rész

Így a sorozat felén túl kellett egy olyan rész, amikor minden eddigi feltételezésünk, sejtésünk ballaghat a kukába... a teóriáink megbuknak.... és a Gap Dong már nem pusztán egy sorozatgyilkos rendõrségi elnevezése, hanem egy annál sokkal tágabb és több mindent magába sûrítõ fogalom...

Igen, mindenkinek van sötét oldala, mindünkben ott lakoznak negatív dolgok, érzések, indulatok, gondolatok... aztán vagy képesek vagyunk uralni õket, vagy valamilyen külsõ v. belsõ ok, körülmény a felszínre hozza õket.

Ez a rész "az állj meg és gondold végig!" rész. Vizsgáld meg és vizsgáld felül, kirõl mit gondoltál!

KÉP: - felirat... akár ennek a résznek, de talán az egész sorozatnak lehetne a mottója...
Illiona 2017 máj. 04. - 20:53:31
(229172/239047)
Igen, én már nézem, mindjárt vége!
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 20:42:41 8/10
(229171/239047)
Szia!:)

Én még kicsit odébb toltam... még várok vele... nagyjából sejthetõ a vége... és szép ráérõsen akarom megnézni, ha már ez az utolsó rész...
A befejezõ rész megnézésének meg kell adni a módját... úgyis furcsa lesz nélküle...

Lesz ma Gap Dong 11. rész?
Illiona 2017 máj. 04. - 19:20:55
(229170/239047)
Végetért a Saimdang.

Szinte hihetetlen, milyen lelkesedéssel kezdtük nézni, és már vége is.
Igaz hogy kisebb lett 2 résszel, de igy is egy izgalmas, kicsit formabontó sorozat volt.

Adok rá a 10 pontból 7-et! De a zene, Song Seung Hun szépségessége, maga a történetvezetés megérdemli.
Amik nagyon lehúzták, az a Lee Young Ae minõsithetetlen szinészi (nem)játéka, de persze egyszer ez is elsüthetõ.
A történetnek az a része, hogy a romantikát teljesen kizárták.
Persze lehet igy is filmet csinálni, csak éppen minek? meg kinek?
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:42:01 8/10
(229169/239047)
Seo Dong Yo / Song of the Prince / Ballad of Seo Dong

KÉP: - felirat - a király testõrei feltartóztatják a kocsit... a piac népe megtudja, hogy ki van a függöny mögött... a Király...
Vajon mit jelent számukra a Királyuk? Hûségesebbek hozzá, mint az "após" volt? Akad bárki is, aki megmentené a Királyt?

Hogy mi történik, azt majd szombaton megtudhatjuk... Péntek hivatalos távollét egész napra, csak éjjel érünk haza...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:34:32 8/10
(229168/239047)

KÉP: - már meg is érkeztek a külvárosba... az emberektõl nyüzsgõ piacon vág keresztül a lefüggönyözött fülkéjû kocsi és kísérõi...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:32:31 8/10
(229167/239047)

KÉP: a Fiúnak és Bu Yeo Sunnak is megviszik a hírt... a Királyt hozzák vissza a fõvárosba...

Mindenki másként fogadja a hírt... a Fiú aggodalommal telten... Bu Yeo Sun elégedetten....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:30:07 8/10
(229166/239047)

Reggel hiába jön a király testõre, hogy urához csatlakozzon...

KÉP: - felirat - se király, se pecsét... csak egy mosakodó magyarázat....

Persze megértjük, de ez akkor is árulás...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:27:47 8/10
(229165/239047)

Végül elfogadja a Hwarang ajánlatát, miután rájön, hogy õ és klánja önfeláldozása csak idõnyerésre kell a Királynak, hogy hátha ezalatt sikerül nemeseket a saját és a Fiú oldalára állítania Bu Yeo Sun oldaláról.... A családja és klánja érdekében elárulja a királyt...

KÉP: az alvó királyt megkötözve kicsempészik, gyaloghintóba teszik, így adják át a Hwarangnak, aki kocsira rakatja....

A Király és a királyi pecsét megvan, küldetés kipipálva....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:23:36 8/10
(229164/239047)

A Hwarang azonnal útra is kell, hogy tárgyaljon a Királynak menedéket adó "apóssal".

KÉP: - felirat - méz és korbács... ígéretek, ha együttmûködik, megsemmisítés, ha ellenkezni merészel... 1 nap a gondolkodási idõ...

Amikor a Mester a nemesi családokról tartotta a Fiúnak az ismertetést hajnali 4 órakor... szóba került a Jin klán is. Õk adják a Baekje-i királyok feleségét, így a fõ támasznak számítanak. Sajnos azonban Kogurjóval háborúba keveredtek, ami vereséggel végzõdött, ez pedig katonailag meggyengítette õket. Ezért Aja Koronaherceg egykori apósa már nem rendelkezik olyan katonai potenciállal, amit ne tudna Bu Yeo Sun könnyedén felmorzsolni...
Nagy dilemma a hûséges "após"-nak... mit válasszon...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:14:53 8/10
(229163/239047)

Az iratban ugyebár szerepel, hogy a katonákat Achakba kell küldeni... tehát ott lesz a Király is. Achak a központja a Aja Koronaherceg apósának, természetes, hogy hozzá menekült a Király...

KÉP: - felirat - a Hwarang úgy gondolja, hogy Aja Koronaherceg apósa talán meggyõzhetõ....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:08:06 8/10
(229162/239047)

Ismét a Hwarang az, aki megtalálja a megoldást...

KÉP: - felirat - A Királyt el kell fogni a pecséttel együtt... és kényszeríteni a lemondásra...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:06:10 8/10
(229161/239047)

Bu Yeo Sun már a Hwarangot akarta megbízni, hogy készítsen egy hamis királyi pecsétet a hamis lemondó nyilatkozathoz...

KÉP: de miután az egyik nemestõl hozzá is elkerül a királyi pecsétes okiratok egyike, világossá válik a számára, hogy a pecséthamisításnak innentõl nincs értelme, senki se hinne neki ezek után, hogy a valódi pecséttel a nemeseket már értesítették a Király valódi szándékáról...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 15:01:14 8/10
(229160/239047)

Várakozó álláspont mellett döntenek, elvégre itt muszáj bölcsnek lenni, a saját és klánjuk élete, jövõje múlik a döntésen....

KÉP: - felirat - egy biztos, a 4. herceg (Fiú) tisztázódott a korábbi vádak alól...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:58:54 8/10
(229159/239047)

Természetesen a nemesek összegyûlnek, hogy megbeszéljék a kapott okiratok tartalmát. Ezt már komolyabban kell venni, mint a falragaszokat, hiszen ezen ott a királyi pecsét, aminek kötelezõ erõvel kell bírnia, ha egy iraton szerepel, az a király parancsa!

KÉP: - feliratok - végre megismerjük az okiratok tartalmát... Megölni Bu Yeo Sunt, a Fiút megkoronázni és magánkatonáikat elküldeni a Királyhoz Achakba.
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:54:34 8/10
(229158/239047)

KÉP: a hercegnõ testõre szépen becsempészi a nemesekhez a királyi pecséttel ellátott okiratokat... Azok pedig meglepõdve olvassák....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:53:11 8/10
(229157/239047)

KÉP: felirat - és a Fiút nevezné meg az iratokban mint Koronaherceget, akire a trónt hagyja... tehát nem csak elismeri, de szentesíti is a Fiú hatalmát....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:51:25 8/10
(229156/239047)

KÉP: - felirat - Bu Yeo Sun hívei is megingathatóak, ha az érdekük úgy kívánja, a gyilkosság vádja, ill a 4. herceg jó ütõkártya a kezükben, ha Bu Yeo Sun ellen akarnának fordulni...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:49:33 8/10
(229155/239047)

Mi még nem ismerjük az elkészült iratok tartalmát. A politikában járatlan Fiú nem is igazán érti, hogy mi célt szolgálnak. A Hercegnõ magyarázza el neki.
Hallgassuk meg tehát a sillai hercegnõ magyarázatát!

KÉP: - felirat - Mivel a Király úgy kellett elmenekülnie a ceremóniáról, hogy nem olvashatta fel a lemondó nyilatkozatát a Fiú számára, így a most készült okiratokban derülne ki, hogy Bu Yeo Sun a Koronaherceg gyilkosa és nem a 4. Herceg....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:44:30 8/10
(229154/239047)

Eközben a Hercegnõnél lázas munka folyik... A Fiú végrehajtja azt a feladatot, amivel a Király bízta meg.... Egyik okirat készül a másik után...

KÉP: mi pedig meglepõdünk, mert ezekre az okiratokra a királyi pecsét kerül... Akkor most kettõ van belõle, egy a Királynál és egy a Fiúnál?????
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:41:39 8/10
(229153/239047)

Vajon csak a katonai erõ számít? Megfordítható vmi módon az erõviszony?

KÉP: - felirat - a Királynak van egy terve erre, mindenesetre nála a királyi pecsét, erre alapozza...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:39:39 8/10
(229152/239047)

Bu Yeo Sunnak nagy szüksége lenne a királyi pecsétre, hogy lemondó nyilatkozatot lehessen vele a király nevében kiállítani apja javára...

KÉP: - felirat - de rá kell döbbennie, hogy a pecsétet a Király magával vitte....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:37:28 8/10
(229151/239047)

KÉP: - felirat - a Király jól méri fel, hogy katonai esély a másik félnek kedvez... a Király mellett csak maroknyi testõr és a Kapitány magánkatonái állnak egyelõre.
A nemesek magánseregei valószínûleg az erõsebb mellé állnak, tehát Fivére és Bu Yeo Sun mellé....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:32:42 8/10
(229150/239047)

KÉP: - felirat - a piacon kiragasztott plakátok a nemesekhez is eljutottak, természetesen összegyûlnek megbeszélni. Nyilvánvaló a számukra, hogy a király fivérét nem lehet megkoronázni, nincs szabályos lemondás a javára, ha erõvel koronáztatja meg magát az nem legális, csak trónbitorlás! Bu Yeo Sun pedig mint a Koronaherceg gyilkosa, hát nem a legjobb ajánlólevél a trónra ácsingózó Fivér számára.....
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:04:40 8/10
(229149/239047)

KÉP: - felirat - az a nõ élte egyedül a palota kapujában a mészárlást, akit a Hwarang kért meg a csatlós és katonái megkeresésével... sokkos állapotban számol be a Taehaksásoknak, mi történt társaikkal.. Most nem számít a két lány közötti ellentét... a tragikus esemény, a közös gyász közelebb hozza õket egymáshoz...
8/10
offtopic
edimir 2017 máj. 04. - 14:00:29 8/10
(229148/239047)

KÉP: a Király úton a biztonságos hely felé...