Téma: A sivatag fia

7/10
Muttley536 aug. 23. 13:43:37 7/10
(3/3)
Egy idealizált (helynként mesés elemekkel) történet, szerethető szereplőkkel, megható jelenetekkel, amely eszeményíti a szabad, kötetlen, romlatlan életet, ugyanakkor felveti a természettel való kapcsolódás kérdését is, amelyet az emberiség egyre inkább elveszít. Szinte hihetetlen, hogy a történetnek lenne valós magja (bár Magyarországon is lehetett hallani olyan kisgyerekről, akiket kutyák "neveltek fel"). Idealizált, mert egy ilyen kisfiú szociális-tanulási készségei messze elmaradnának a kortársaitól. Nekem az igazi drámai tetőpont hiányzik a történetben (talán mikor Hadara kilétére fény derül az egyik szálon, illetve mikor kiderül, hogy Christian volt Sun nagyapja a másik szálon).
10/10
WSM aug. 14. 14:16:59 10/10
(2/3)
Nagyon jó film! Minden percét élveztem! Szerintem nagyon megindító, megható jelenetek voltak benne. A Dzsungel könyvéhez lehetne hasonlítani. Még el is tudnám képzelni, hogy a szaharai legendának volt ihletettsége, és tényleg megtörtént. Őszintén, ritkán nézek filmeket, és ez több szempontból is tetszett - nincsenek benne agyonmaszkírozott színészek, kevés CGI, és inkább a történéseken van a hangsúly, állat és ember egymásra utaltsága zord körülmények között, és a valódi kapcsolódás üzenete van benne.
1/10
Lord Macadam aug. 06. 22:04:39 1/10
(1/3)
Ennél rosszabb "filmet" még nem láttam... 92 perc tömény unalom, nulla színészi játék és a legdurvább, hogy gyakorlatilag nincs cselekménye, története. Ami van, azt 2 mondatban össze lehet foglalni... És akkor arról, hogy a Szaharában, a homoksivatagban nem élnek struccok, még nem is beszéltünk... Vagy arról, hogy a tündibündi kisrókának semmilyen szerepe nem volt. Igaz, a többieknek se sok...