1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 23:16:31 1/10
(948/2468)
jesszupepi....
9/10
Tenebra Mors 2008 szept. 08. - 23:10:00 9/10
(947/2468)
Tegnap néztem meg végre a filmet - gonosz köcsög is voltam, hogy eddig nem tettem. Sõt, nekem premierevetítésre kellett volna mennem, mert a Burton- és Nolan-féle Batman-eknek FAN-ja vagyok.
Egészen más ez, mint a Begins!. A címe is kevésbé idétlen (még angolul is), illetve sokkal "felnõttebb". Igaz, már az elõzõ rész is nagyon komoly volt, teljesen más, mint a Burton-féle, kicsit "horrormesés" dolog. Nolan szinte létezõvé, esetlegessé tette Batman-t. Legalábbis nem éreztem azt, hogy "hú, de jó lenne, ha lenne". Nem, teljesen olyan volt, mintha egy ilyen férfit kinevelne magából egy átlagos mocskos metropolis. Gyönyörû magyarázatok, s még a "szuperfegyverei" is akár létezhetnének is, hiszen ki tudja, a hadsereg miket rejteget. Tehát összefoglalva: e rész tökéletesen bemutatta, ki is az a Batman, és hogyan születik - s miért is más, mint a többi "szuperhõs" (fõleg, hogy õ nagyon nem szuperhõs).
Ezzel szemben a The Dark Knight-nak többet kellett bemutatnia. Nálam az ilyen filmek azért véreznek el, mert a "születés" mindig sokkal izgalmasabb, mint a "már-lét". Meg általában sokkal jobban meg is csinálják. Egy születõ hõssel több mindent lehet kezdeni még, mint egy gyakorlatban levõvel. Pl. Superman esete... Szerintem a 2. részre is simán kifulladt már a dolog (filmrõl beszélek). Sõt, a Spiderman 2 sem volt olyan izgalmas, mint a legelsõ. Egyszerûen azért, mert a szuperhõs karaktere nálam nagyon háttérbe szorult e filmekben a második részekre. Sokkal inkább a gonosz volt az érdekesebb.
A The Dark Knight-on is észre lehet ezt venni - de ezúttal nem sajnos. Mára már közhely lesz, de Heath Ledger tényleg feledteti, hogy Batman itt csak másodhegedûs (vagy: harmadhegedûs? - Harvey Dent miatt). Igaz, sajnos nincs annyit a vásznon, mint amennyit elvártam tõle. De, mikor ott van, akkor valami megváltozik. Addig csak "szimplán" jól szórakoztam, míg láttam Batman és két társának hadjáratát, de, mikor Joker mesélte a gyerekkori sztoriját (persze több változatban), akkor döbbenet uralkodott el rajtam. Azt hittem, ez csak frázis, hogy "az már nem Heath Ledger. Õ maga a Joker." Nem. Félelmetes, komolyan. Nálam minden filmnél azért felmerül, hogy "hopsz, ez a színész". Mindig végigfut az agyamon, hogy milyen szerepei voltak, mi lehet magánemberként stb. Nos, Jokernél ilyen nem volt! Én elejétõl a végéig elfelejtettem, hogy õt Heath Ledger alakítja. Nem, szerintem Joker megadta a kegyet Heath Ledger-nek, hogy a bõrébe bújjon. Leírhatatlan, amit õ mûvelt a vásznon. Én Jack Napier-t is imádtam (Jack Nicholson), s egy ideig csak legyintettem, hogy "ugyan már, nála nem játszhat jobban Ledger". Nem is játszik jobban, mert ez már túlhalad a játékon. Teljes mértékben eggyé vált Jokerrel. El is hiszem, hogy rémálmai voltak, és néha identitászavarai is voltak (bár ez kicsit bulváros feltevés már - de így, látva a filmet, még el is hiszem).
A másik nagyágyú Aaron Eckhart. Igaz, õ akkora döbbeneteset nem alakított, mint Ledger, de a SPOILER: Sötét oldalra áttérése ezerszer jobban volt itt megalkotva, mint Anakiné a III. részben SPOILER. A dühkitörései, a pénzdobálása, a pálfordulás - mind kiváló képességekrõl tanúskodtak.
E két ember lemosta Bale-t és Oldman-t a vászonról. Pedig mindkettõ kiválóság (legalábbis szerintem - de Garry Oldman mindenképp). Morgan Freeman és Michael Caine meg hozták az "öreges" formát, de ugye õk akkora legendák lettek mára, hogy puszta jelenlétük miatt leborulok elõttük.
Egyedül Maggie Gyllenhall-lal nem voltam megelégedve. Kinézetre ezerszer jobb volt, mint elõdje, de gyengécske volt, nagyon. Harmatos volt a játéka, és, mivel eredeti nyelven néztem, a szövegei is igencsak sablonosak voltak - tehát egyetértek a minap olvasott egyik kritikával: nemcsak a csajon múlott, a karaktere volt egy mellényúlás eleve. Mondjuk melyik Batman-csajé nem volt az? XD (Talán Michelle Pfeiffer, Catwoman szerepében.)
Az akció, és a sztori is nagyon rendben voltak. Egyszerre tudott e film izgalmas, akciódús, de mégis elgondolkodtató lenni. Igaz, ez a "hõs mereng a hõsség ideáján" már sokszor le lett lõve (a Superman 2-ben is, SPOILER: mikor ugye Superman leadja hatalmát SPOILER). Illetve nekem a cselekmény kissé tûl sûrû volt. Szinte a gyomrom fájdult meg, annyi minden történt. Mintha bezabáltam volna 8D. Kicsit átesett a ló túloldalára: annyira sok dolgot akart megmutatni, hogy ezek szinte összefolynak, már-már masszává. Szerencsére azért még nem ment el az "idegesítõen követhetetlenig", de néha vagy 20 percen keresztül meg sem álltak az események, az pedig kissé sok volt.
Illetve én is túlzásnak tartom, hogy "minden idõk legjobb filmje", meg "minden idõk legjobb képregényfeldolgozása". Igaz, én a Sin City-t azt mozgó képregénynek tartom, de végülis az is adaptáció - így szerintem az minden idõk legjobb adaptációja. Hiszen azt nem lehet überelni, hogy szinte kockáról kockára követi a képregényt. Persze ezen el lehet merengeni...
Én maradtam Batman-FAN, és az is maradok már. Két döglõdõ idiótaság után (Batman és Robin, meg a nem annyira rossz, de azért... Batman Forever) szerencsére Nolan másodszor is megmutatta, hogy Batman él, és élni fog! (A ciciknek meg végleg vége.)

9/10
10/10
offtopic
hErO 2008 szept. 08. - 23:01:37 10/10
(946/2468)
Amúgy én sem, homeopátiás szereket szedek.:))
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 22:58:57 1/10
(945/2468)
nem szedek gyógyszert...és nem vagyok haragtartó...
10/10
offtopic
hErO 2008 szept. 08. - 22:57:51 10/10
(944/2468)
Hát ez mongyuk igaz :D Csak arra gondoltam h te is berágtál...ezek szerint rosszul gondoltam.:D
Azért néha amikor lila köd van sztem inkább vegyél be egy nyugtatót és ne a többi fórumozón vezesd le;)
Greeta 2008 szept. 08. - 22:55:10
(943/2468)
uhh hát még a sokk hatása alatt vagyok :D...szombaton volt szerencsém megnézni a plazaban és hihetetlen volt h két és fél órán keresztül tudtam élvezni egy filmet! sztem nagyon korrekt movie, a szereplõk kivált képp Joker alakítása eszméletlen jó, Heath Ledger megérdemli az Oscart ezért a filmért és nem feltétlen azért mert nemrég hunyt el..egyszerûen jó színész! a többiek is hozták a formájukat, volt benne elég izgalom akció romantika vér bonyodalom önfeláldozás döbbenet minden..egyszóval 10/9 de a storynak még korán sincs vége a trilógia folytatódik ;)
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 22:52:47 1/10
(942/2468)
sosemvoltam összevszve, max te én kivagyok békülve már csak neked kell:)
10/10
offtopic
hErO 2008 szept. 08. - 22:51:31 10/10
(941/2468)
Nem a csillagokkal és a nyers véleményközléssel van a baj hanem h nem tartod tiszteletben egy-két emberke véleményét. De ezek szerint nem akarsz békülni...:S
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 22:48:34 1/10
(940/2468)
mi a baj a sítlusommal? a nyers véleményközlés csillagokkal mér fáj?
10/10
offtopic
hErO 2008 szept. 08. - 22:46:05 10/10
(939/2468)
Hát az kínos mert csak egy valakit nem csíptem xDD
De ha tiszta lappal kezdtél akkor megpróbálom ezt tiszteletben tartani.;)
Amúgy nekem csak a stílussal volt gondom azon meg változtattál ahogy elnézem...:))
Öhh, esetleg... nincs harag?:))))))
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 22:29:31 1/10
(938/2468)
ha nagyon érdekel már írtam kommentbe, de nem csíptél:)
10/10
hErO 2008 szept. 08. - 22:27:07 10/10 Előzmény Csuvatka
(937/2468)
Emészthetõ, csak kell vmi úúúúj, a kornak megfelelõ.;)
Amúgy mi volt a régi nickked? (priviben is megírhatod;):D)
sushi 2008 szept. 08. - 22:24:47 Előzmény Csuvatka
(936/2468)
na pedig az egy új szuperhõsös film...amit nem láttam volna se képregénybe se régebben...de úgy érzem hogy neked alapból a szuperhõsökkel van problémád és nem a Batman-nel amit kétszázszor feldolgoztak....
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 21:55:47 1/10
(935/2468)
sajnos nem nézek olyan szarokat mint a hancock vagyhogykellírni...alkoholistát és csövest látok eleget ittis, meg szipust, akik szuperhõsnek hiszik magukat.

Láttam a batmant, megnéztem, mert "annyirajóóóóóóó" hát nemjöttbe...tuod mi a látványos? amikor az orrod elött történik egy baleset, nah az látványos. Mikor fogjátok már fel, egy film nem attól film, h milyen k*rvajó animációt lehet beleb*xni. legyen valóságos és ne haccázszor feldolgozott karakterek és sztoryk, könyörgöm nemlehetne valami újat(ujjat)? eheheh
sushi 2008 szept. 08. - 21:51:19
(934/2468)
õõõõ...szóval izé...szerintem nem feltétlenül unalmas hogy szuperhõsös filmeket csinálnak meg napról napara újra és újra...mert egy a technika fejlõdik...kettõ egyre több színészbõl lehet választani aki újat és újat mutat...te láttad a filmet???vagy csak oltogatni tudod a filmet annélkül hogy meg se nézted, mert azért szerintem mutatott újat attól függetlenül hogy összegyúrták a gonoszokat, bár a pingvin embert nem láttam benne:P meg mérges csókot sem, pedig milyen izgalmas lett volna...:D...de mellesleg a rendezõ se volt ugyan az...meg szóval vannak ilyen emberek akik meglátják hogy batmen szerepel benne meg joker és azthiszik hogy egybõl lehet negatív kritikákat szórni rá hogy unalmas...nem értem egybõl elkönyveéted hogy ez csakis szar lehet???

ui:egyébként superman-t én se szeretem...az elég gyenge...

ui2:::Láttad a hancokot????
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 21:41:17 1/10
(933/2468)
lány vagyok, amúgy csak fiú testbe születtem by gyûlõlt másság
:DDDD
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 21:40:27 1/10
(932/2468)
igen valami mással, nem ugyanazzal...talán nem emészthetõ az eredeti batman film a mai tiniknek? na nemá...azisf*sezisf*s.eheheh
10/10
offtopic
hErO 2008 szept. 08. - 21:38:10 10/10
(931/2468)
Aha, én nem:D, de amúgy nincs bajom a melegekkel.:)
Sztem nem lerágott csont mert ez egy reboot, az egész teljes újragondolása. Van akinek ez bejön van akinek nem (mellesleg õk szokták szándékosan lehúzni mindkét Nolan filmet:S). Lehet h meggyalázták a régi Batman szériát de az újabb generációt is kell vmivel élteni.;)
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 21:24:26 1/10
(930/2468)
bala helyett bale (cristian)
1/10
offtopic
Csuvatka 2008 szept. 08. - 21:23:50 1/10
(929/2468)
nem azzal van bajom, h sármos, hanem minek újra és újra feleveníteni he? már mindent kiszipolyoztak a sztoriból...mostis csak fogták az összes batmangonoszt és egy filmbegyúrták, miért miért miért? amugy bala jópasi megb*sznám:)