offtopic
Heathcliff 2009 jún. 19. - 22:17:05
(302/482)
Gondolom, a feleséged direkt terápiás célzattal nézette meg veled :P
:D
3/10
deadscott 2009 jún. 19. - 21:30:52 3/10
(301/482)
én kishíján elaludtam rajta :(
hiába van mondanivalója, hiába jók a színészek, ha összességében kb. annyira izgalmas a téma, mint a Szomszédok 2345-ik epizódja (csak itt Vágási Feri szerepében DiCaprio látható)
3/10
6/10
beo71 2009 jún. 17. - 17:03:04 6/10
(300/482)
Nehéz beleélnem magam a kedves amerikai polgárok fájdalmába(akik annyira jól élnek,hogy elkezdenek unatkozni,majd elkezdenek elméleteket gyártani,hogy mennyire rossz is az õ életük)a mi kis gazdasági válságban(amit speciel ezeknek a kedves amcsiknak köszönhetünk vastagon)megroggyant szemét országunkban,ahol a mindennapi megélhetésért kell küzdeni folyamatosan.
Egyébként a film jó,bár teljesen kiszámítható és nem túl érdekesen van kibontva,de a színészek maximálisan elviszik a hátukon.6/10.Kate Winslet isteni,Leo is jó,Michael Shannonnak pedig olyan szerepet írtak,amiben muszáj volt brillíroznia.
Utóiratként megkérdezném a teljesen ellágyulókat:vajon ebben az állítólag tehetséges országban hány millióan adták fel álmaikat,életüket,mindenüket,hogy fiatalon dolgozhassanak (másoknak,másokért)a megélhetésükért,ami,mint tudjuk nem igazán az amerikai álom színvonalán mozog!
offtopic
Heathcliff 2009 jún. 12. - 18:23:43
(299/482)
Bocs, david, de ez zseniális: nem ábrázol, hanem bemutat :))
offtopic
Heathcliff 2009 jún. 11. - 00:58:04
(298/482)
Nem azért mondom, hogy dicsekedjek, de már annyit rágtuk a filmet, hogy ha visszaolvasnád a hsz-okat, megtalálnád a megoldást is.
8/10
Zozeeta 2009 jún. 10. - 23:57:14 8/10
(297/482)
Dicaprio úr a véres gyémánt óta ontja magából a meglepetéseket, így volt ez most is a legújabb filmjével. Õszintén meglepõ számomra, hogy ez a film pozitív csalódást okozott az után a rengeteg pozitív kritika után, amit kapott, de tény, hogy nagy dobás volt. Az alapötlet, vagyis a párhuzam a jelenkori emberek „üres kilátástalansága” és az ötvenes évek megváltást remélõ fiatalsága között jó, én azonban mégis kevesebbre számítottam, azt hittem egy újabb film az élet nehézségeirõl, de tévedtem. Túlmutat azon, mi több, nevetségessé teszi, kifigurázza, majd újra komolyra fordítja és jól átdolgozva visszaadja azt. Egyszerûbben fogalmazva a film zseniálisan közvetít mindenki számára olyan vitathatatlan igazságokat, amiket idõvel mindannyian felismerünk. Személyes tapasztalatból tudom, hogy a kezdeti lelkesedés egyben naivság is, és az élet a maga különös módján bosszút áll ezért. A filmben sok minden megelevenedik elõttünk, magánélet és beilleszkedés, társadalom és ítéletek, kérdések, ötletek, boldogság remény és kétségbeesés. Mindezt olyan páratlan színészi alakításokkal tálalva kapjuk meg, hogy a film szinte megszólal. Mi több, ordít, és süt belõle az igazság, a kérdés, ami sokunkban megvan. Az egyetlen hibája a filmnek, hogy erre a kérdésre választ nem ad. Nem kapunk egy opcionális képet, vagy egy szimbolikus lehetõséget, semmit, csak a meztelen, nyers igazságot, a brutális felismerést, a bûn forrását és az eredendõen lehetetlen vállalkozást, de semmi megoldást. Izgalmas, fordulatos, drámai film, ajánlom mindenkinek, aki feltette már azt a bizonyos kérdést magának. Aki már érezte hülyének magát azért, mert egyfolytában azon van, hogy beilleszkedjen a többi hülye közé, csak azért, hogy õt ne nézzék mások hülyének. Azoknak, akik elég bátrak szembenézni az igazsággal, nálam a film 8/10-es.
Heathcliff 2009 jún. 10. - 01:12:59 Előzmény qci
(296/482)
Ha nem csalódom, erre gondoltál:
http://mek.niif.hu/06300/06345/06345.htm#96
qci 2009 jún. 09. - 19:52:31
(295/482)
Szerintem remek alkotás. Nagyon színvonalas dráma, bár a párbeszédek némelyikével volt némi kis problémám. A történet maga akár mindennapos is lehetne. Örkénynek is van egy hasonló mondanivalójú Egypercese.
Ajánlom mindenkinek a filmet.
10/7
reila 2009 jún. 05. - 19:59:15 Előzmény Allen87
(294/482)
Húha!!! Jó gondolat, szépen megfogalmaztad! Nekem is tetszett a film, és sokat gondolkoztam rajta. A cselekmény lassan indult be és látszólag egy teljesen hétköznapi családot mutatott be. Én azon morfondíroztam, hogy ezek nem is "nagy problémák", és hogy ez az egész Párizsi költözés olyan banális tragédiát szült mint April halála. Ezek az amerikaiak jó dolgukban nem tudnak mit kezdeni!!!!
Azonban utána feltettem magamnak a kérdést, mi a fontosabb a szabadság és az álmaink megvalósítása, vagy csak élni "úgy" ahogy mindenki más. "Úgy" ahogy a társadalom elvárja.
April nagyobb lázadó volt, valami többre vágyott mint ami megadatott neki, de azon is el kell gondolkodnunk vajon nem túl nagy önzõség mindent a háttérbe szorítani a saját álmaink érdekében?
pacica 2009 jún. 03. - 12:26:36
(293/482)
2
offtopic
Allen87 2009 jún. 02. - 17:12:40
(292/482)
Nekem nagyon tetszett a film. A problémát tekintve akár ma is játszódhatna...
Feladjuk a kényelmet a "személyes történetünk", önmagunk megvalósításáért? Önzõ az ember, ha ezt teszi? Megéri mindent feldobni? Tényleg nem lehet megvalósítani az álmainkat, vagy ezek csak kifogások?
Az ötlet, hogy Párizsba költözzenek nem volt rossz, látszott rajtuk, hogy évek óta elõször boldogok. Szerintem ott követtek el nagy hibát, hogy nem voltak tisztában azzal, hogy mekkora döntést hoztak, hogy nem olyan egyszerû a dolog, mint kimondani. Nem voltak kitartóak, mert ahogy közeledett a költözés idõpontja egyre több kétely merült fel, és folyamatosan lejjebb és lejjebb adtak az álmaikból.
John lehet antiszociális, de mindenesetre nagyon érdekes dolgokat mondott. Abszolút pozitív személyiség, aki ki meri mondani azt amit a rózsaszín ködben élõ amerikai családok a szõnyeg alá söpörtek, csak hogy minden tökéletesnek látsszon. Szerintem neki ugyanaz a problémája, mint Aprilnek. Nem tudott kitörni a társadalom és önmaga által állított börtönbõl, ami már szinte megfojtotta...
7/10
taxy 2009 jún. 01. - 11:00:17 7/10
(291/482)
Jó film. Egyszer érdemes megnézni, mert az idealista túlzásai jó gondolatébresztõk. Ha viszont egyszer megnézted szerintem nem akarod majd még egyszer, mert az egész egy féktelen hisztéria.***SPOILER*** Az elején még reménykedsz, a színház utáni jelenetnél hogy, na ezek már komolyan összevesztek, nem húzzák már sokáig, de ez csak hiú ábránd. Ez megy az egész filmben végig. Dehát ilyen a stílusa, amitõl elviselhetetlen, az hozza meg az egyediségét.A fájdalmas az egészben az, amit végig meg lehet figyelni, hogy a szereplõk között nincs valódi ellentét, csupán kommunikációs hiba. Ez annyira ki van sarkítva, hogy az már szerintem kicsit szürreális hangulatot kölcsönöz a filmnek. Igaz hogy a szereplõk meglepõen õszinték egymáshoz érzelmileg. De ennyire különbözõ értékrend esetén ez nem elegendõ. Ki kell elemezni a másik ember értékrendjét, bele kell bújni a bõrébe kicsit. Mármint ha akarnak egymással valamit kezdeni. Amúgy meg az embernek nyilván vannak korlátai, van olyan is hogy fel kell adni. De itt még ez sem merül fel lehetõségként, inkább a halál. Vitatkozásaik során fõként az érzelmeket használják hivatkozási, bizonyítási alapnak. Ami egy nagyon-nagyon tipikus hiba. A végén az a vihar elõtti csend, tényleg hátborzongató volt. Mint a tébolyult kacaj filmekben, amikor olyan hullámzó, és kiszámíthatatlan a delikvens tudatállapota. Ha jobban belegondolunk azonban, a fõszereplõ is ugyanúgy érezhette volna ezt, mint mi. Tiszán látni hogy ezzel teljesen hülyére veszik a nézõt, ami jelentõsen ront a film hitelességén.***SPOILER VÉGE***
heromark 2009 máj. 30. - 23:15:09
(290/482)
Ezentúl, ha olyat tartalmaz a hozzászólásod, ami utalhat arra hogy mi fog a filmben történni, légyszíves írdd be hogy "SPOILER".köszi
MosFet 2009 máj. 30. - 16:35:23
(289/482)
Keményen adta elõ a csávó! Ékezetek és írásjelek nulla :D :D Mintha sms-t írna.. Ez egy komoly fórum szerintem, nem dedó.. a másik pedig, hogy "download" szavak sem túl kívánatosak itt. Hihetetlen milyen emberek vannak..
maukaar 2009 máj. 28. - 11:06:22
(288/482)
Szerintem nagyon elgondolkodtató film. Vállaljuk e önmagunkat, vagy hazudunk egy életen át társadalmi kényszerûségbõl.
8/10
akos015 2009 máj. 26. - 17:58:31 8/10
(287/482)
Az elsõ 1 óra meglehetõsen unalmas/vontatott,de az utánna következõ 1 óra nagyonjó!!!
bt ice dogg j 2009 máj. 26. - 15:34:25
(286/482)
Nem értem egy ilyen romatikus szar két nyáladzó szinésszel mé jobb min pl. wanted or fast and furious na persze csajoknak de nem hiszem hogy csak azok nézték inkább nem nézem tovább kár volt a downloadra kattintani
ovan 2009 máj. 07. - 11:05:34
(285/482)
Hát nem akarok senkit lehervasztani, de nekem szörnyû unalmas volt. Én a mûvészfilm kategóriába sorolnám, nagyon szép és elgondolkodtató, jók a színészek és jó a zenéje is. Azt hiszem csak a kellõ hangulatom nem volt meg hozzá meg talán az volt a baj, hogy jobbra számítottam.
10/10
Túrin 2009 máj. 02. - 01:34:50 10/10 Előzmény ribizliszörp
(284/482)
Amúgy nagyon tetszettek az utolsó néhány bekezdésben írt megfigyeléseid. ;)
10/10
Túrin 2009 máj. 02. - 01:33:07 10/10 Előzmény ribizliszörp
(283/482)
Mármint gondolom a saját nevedben beszélsz arról, h mennyire nem tudtál azonosulni a szereplõkkel (királyi többesben :) ), mert én például kellemetlen mélységekig tudtam.
Persze ez lehet az önismeretnek is egy szintje, de nincs jogom és nem is akarok vájkálni benned, vagy másokban, csak tény az, hogy amit nagyon nem szeretnénk látni magunkban, azt könnyebb az elsõ lépcsõkben tagadni.