Téma: A szer

Zahire okt. 22. 17:17:26 Előzmény Anna Dé
(40/60)
Na erről már inkább, de azért fura, hogy egy horrornak minősített film esetében ennyire kétséges, hogy miről is szól.Tarr Béla, vagy Enyedi Ildikó filmjeinél még érteném a látszólagos tartalom mögötti többlet jelentést....
offtopic
Anna Dé okt. 22. 17:05:17 Előzmény Zahire
(39/60)
Nem. Abban nem. :) De ezen nem is gondolkodtam. Az csak a látvány miatt volt, szerintem. Mert abban nem szűkölködött a film, valljuk be. Bendegúz biztos mondta volna a banyára hogy ilyen rút teremtés még a kalendáriumban sincs. :D
Zahire okt. 22. 17:00:43
(38/60)
A spoiler a végkifejlet elárulását jelenti, hol érzed ezt ? : )
Zahire okt. 22. 16:58:26 Előzmény Anna Dé
(37/60)
Nekem úgy tűnik, hogy ezt a filmet mély értelmű szimbolista alkotásnak találod, nekem valahogy nem így jön át. Ízlések és pofonok. Viccen kívül : a vértengerben is találtál többlet mondanivalót ?
7/10
And2727 okt. 22. 10:52:00 7/10 Előzmény Anna Dé
(36/60)
Demi Moore nem volt jò vàlasztàs erre a szerepre , mert a film elejèn bombasztikusan nèzett ki,ès egy kèrdès fogalmazòdott meg bennem ,hogy nem lâtja reàlisan sajât magàt?
offtopic
Anna Dé okt. 22. 09:47:31
(35/60)
Az ilyen nők mellé csak egy pasi kellene, aki minden nap elmondja nekik hogy milyen szép vagy meg milyen tökéletes, aztán megszűnne a problémájuk egy életre szerintem. (Az osztálytárs a filmben ez lehetett volna, aki rajongott a nőért tényleg, de ő nem kellett neki. Mert nem volt elég trendi. ) Egyébként igazi gentleman férfiakból is egyre kevesebb van, szerintem. Megtudják hány éves vagy, aztán továbbállnak. Mintha kihalt volna a tisztesség mindegyikből. Öregkorukra megkergülnek aztán minél fiatalabb csajokkal akarnak virítani.. Mintha ez valami presztizs kérdés lenne náluk. Vagy tudja a fene. Őket lehet ez teszi fiatalabbá, nem a plasztika. A nők meg ettől bef*snak, aztán próbálják felvenni a versenyt a fiatalabb futottak még kategóriával. Úgy hogy mindent bevetnek hogy ne maradjanak le tőlük. Szerintem erről szól a film.
offtopic
Anna Dé okt. 22. 09:29:54 Előzmény Zahire
(34/60)
Úgy hogy egy plakátot ragaszt az arcára. Ez is azt szimbolizálja hogy a végsőkig megpróbáljuk elfedni a valódi arcunkat. Azt hogy megöregedtünk. Azért megy fel a színpadra hogy megmutassa magát a világnak mert még megvan benne az a nő aki egykor volt. Az egész filmnek egyfajta szimbolikus értelme van, szerintem. Az hogy a fiatal csaj folyamatosan nyomja magába a szert, akkor is amikor már nem lehetne azt mutatja hogy mennyire átestünk a ló másik oldalára. Túl van idealizálva a szépség. És köszönhető ez a plasztikai sebészeknek, a kozmetikaiparnak, a divatvilágnak akik az összes terméküket fiatal, hibátlan testű nőkkel reklámozzák. Olyan méreteket ölt egyeseknél ez a mizéria, önrombolás hogy minél tovább fiatalabb maradjanak, hogy az hihetetlen. Milliókat invesztálnak bele hogy legalább 2-3 évvel fiatalabbnak látszódjanak. Aztán 2-3 év múlva ugyanez.. Megállíthatatlanul. Amíg tényleg egy szörnyeteg nem válik belőlük. Vagy meg nem halnak. Pedig a fiatalságukat már ez se adja vissza, ami elmúlt az elmúlt.. Csak röhejessé válnak mások szemében. Mint a filmben is megijednek tőlük, megszólják őket, aztán leköpdösik. Ez lett ebből a világból. Minden csak a külsőségekről szól. Közben meg körbevesz bennünket a szenny meg a mocsok. De az senkinek nem tűnik fel.
7/10
And2727 okt. 21. 21:21:35 7/10 Előzmény Zahire
(33/60)
A munka vilâgâra èrtettem,hogy fèrfiak hoznak döntêseket, istent jàtszva ,ezt jelenìtettèk meg a filmben.
7/10
And2727 okt. 21. 20:51:35 7/10 Előzmény Zahire
(32/60)
Igaz,de önmagànak nem tetszett,de ne spoilerezz:)
Zahire okt. 21. 20:06:10 Előzmény Anna Dé
(31/60)
Erre a szembeállításra elsőre nem gondoltam, de tényleg van benne valami !:) Megjegyzem, a film végén egyszerűen érthetetlen, hogy valaki aki mindenáron fiatal és gyönyörű akar lenni, és aki még a rajongóval nem ment randizni ....szóval, film végén meg mer jelenni a színpadon...nem spoileresem de biztosan érted, miről van szó.
Zahire okt. 21. 20:03:00 Előzmény And2727
(30/60)
Viszont a férfiközpontú társadalomban a régi ismerőse rajong érte, úgy ahogy van.
7/10
And2727 okt. 21. 16:00:21 7/10 Előzmény Anna Dé
(29/60)
Tènyleg ez eddig eszembe sem jutott, hogy a plasztika is szörnyet csinâl vègsősoron a nőkből,ès ezt pròbâlta kissê eltùlzott mòdon âbràzolni.Spoiler!!!!A szörny elnyelte magât az embert ,âtvette az uralmat.Mert Demi Moore alapvetően az elejên bomba volt ,ês îgy ,vègül egyre rondàbban öregedett,mìg vègül ,nem maradt belőle semmi.Illetve ,ebben a fèrfiközpontù tàrsadalomban,melyben egy fèrfi mond ìtèletet ,ès kirakja a munkahelyèről .
Anna Dé okt. 21. 13:34:03 Előzmény Zahire
(28/60)
Ellentétbe állítják a nő fiatalkori meg az időskori énjét. Spoiler!
Az idős énje megkönyörül a fiatalnak mert tovább akar élni a fiatalabbik formájában, míg a fiatalabb változat kinyírja az öregebbik énjét, mert szembesül azzal hogy mivé válik. Ugyanezen megyünk mi nők keresztül asszem. Kinyírnánk magunkban az öregebbik énünket csak hogy minél tovább fiatalok maradjunk. Ezért tud megélni a kozmetikaipar a nőkből. A plasztikai sebészek. Mert fiatal, hibátlan bőrű lányokkal reklámozzák a termékeiket, a szolgáltatásaikat aztán elhitetik veled hogy te is lehetsz ilyen. (Minden csak pénz kérdése.) Hogy aztán annyira szétoperáljanak amíg tényleg egy szörny válik belőled. A film szerintem groteszk formában ezt a jelenséget akarta megvalósítani.
Egyébként nem tudom hogy a felvetésedre válaszoltam-e, de nekem ez jött le a filmből. ;)
Zahire okt. 21. 10:38:32 Előzmény Anna Dé
(27/60)
Szerintem nem sugallja ....legalábbis általánosan nem.Itt egy meghatározott foglakozású, adott esetben fitneszműsort vezető nő kálváriájáról van szó, akit a bunkó főnöke egy fiatalabbra cserél le. De ezt nem vetíti ki a társadalomra, tehát nem arról van szó, hogy mondjuk , nagyon leegyszerűsítve egy vállalatnál minden x éves nőnek felmondanak, én nem mondanám, hogy ezt sugallja.Ráadásul a szimpatikus régi ismerősének úgy tetszik Elisabeth ahogy van, szóval számára a film szerint 50 + Elisabeth a nagy ő ....
Anna Dé okt. 21. 00:57:44 Előzmény Citizenx
(26/60)
Egy férfinak lehet tartogat a 60+ élet is sokat, de egy nőnek mégis mit? A hervatag bőrét, a szarkalábakat a szeme alatt?
Rohadtul nem kellett volna megnéznem asszem ezt a filmet így 40 pluszosan. Biztos vagyok benne hogy van még egy pár női pályatársam aki szívesen becsatlakozna a klubba. Ez a film nem is a megvalósitása miatt olyan horrorisztikus, hanem a témája miatt.. Azt amit sugallni akar. Hogy 50 felett már semmit nem érsz. Mint nő, mint dolgozó egyén. Kimentél a divatból. Mindenhogy. Egy olyan témát feszeget a film, ami tényleg megérett arra hogy valaki filmre vigye. De sokkal okosabbak ettől se leszünk. Meg fiatalabbak, szebbek se.
Nem is pontoznám, mert valahol tetszett is, meg nem is. Érdemes megnézni egyébként. Mindenképp.
7/10
And2727 okt. 20. 16:25:31 7/10
(25/60)
Tàrsadalomkritika.Nekem tetszett , a vêgêt leszâmîtva. Àltalànos problèmàkat boncolgat ,amire nincs megoldâs. Màs kèrdês ,hogy egy bombanő jàtssza a "a kiöregedett" 50est. El kell fogadni az öregedèst ,de ìgy, hogy mindenis a fiatalsàgròl szòl elèg nehêz elfogadni. A mai plasztikok vilâgâban kellett egy ilyen film .
Amikor a huszas korosztàlyom attòl fèl ,hogy hamarosan elèri a 30.at ,azèrt akkor elgondolkozom ,hogy milyen vilâgban èlek.
9/10
danek87 okt. 20. 12:05:42 9/10 Előzmény Zahire
(24/60)
Tudom ;)
Zahire okt. 20. 10:13:58 Előzmény danek87
(23/60)
Valóban ! Úgy tűnik, azt hirtelenjében kihagytam ...! Nem konkrétan ide tartozik, de a szemfog egy-gyökerű, nem kettő illetve injekciós tűben nem ajánlatos légbuborékot hagyni ( nem akarok spoilerezni, de biztosan tudod, milyen jelentekre gondolok ):
9/10
danek87 okt. 20. 10:02:35 9/10 Előzmény Zahire
(22/60)
Az említetteken kívül nekem még a https://port.hu/adatlap/film/tv/felelmetes-tarsasag-dark-society/movie-116280 fináléja is eszembe jutott.. Annak a vége is hasonlóan elborult testhorror...
Zahire okt. 20. 08:59:04 Előzmény MillerM
(21/60)
Úgy fogalmaznék, hogy ügyesen turmixolták a Dr.Jekill és Mr. Hide, A légy, A jól áll neki a halál, a Két test egy lélek filmeket és ezt még megöntözték rengeteg vérrel.Magam részéről az utolsó activátoros jelenettől nem is értettem a filmet...hogy ott miért is történik, ami ....