Téma: A szer

6/10
AdiRicka 2025 júl. 06. - 23:22:13 6/10
(137/157)
Ha valaki szeret borzalmasan gusztustalan horrort nézni, akkor imádni fogja ezt a filmet. Nekem David Cronemberg és David Lynch filmek jutottak róla az eszembe, amelyek azért általában egyel fogyaszthatóbbak ennél. Ennek a body horrornak a film kiváló és egyébként tartalom is van mögötte, meg érdekes, elgondolkodtató téma, csak nem értem miért nem lehet ezt a drámát valamivel szofisztikáltabban elmondani, úgy, hogy közbe ne forduljon ki a bele az embernek. De ez csak az én személyes preferenciám, érdekes volt főleg az elején, de soha többé nem szeretném megnézni, egyszer is sok volt.
ElmoBlatch 2025 júl. 06. - 15:26:23
(136/157)
Félrefordíthatták a címet, ez nem szer, hanem szar
1/10
Angie80 2025 jún. 22. - 21:32:11 1/10
(135/157)
Szörnyű, rossz film! Senki ne pocsékoljon időt rá
9/10
danek87 2025 jún. 22. - 12:26:49 9/10 Előzmény Szab001
(134/157)
Mindenki eldönti maga, hogy megnézi-e v sem.. Mert neked nem tetszett ,attól még másnak tetszhet (és tetszik is)
1/10
Szab001 2025 jún. 21. - 09:59:28 1/10
(133/157)
Úgy éreztem muszáj leírnom a véleményem, hogy megóvjak néhány érdeklődést mutató embert a film iránt. NE NÉZD MEG! BORZASZTÓ!
Nem értem...ezt komolynak szánták? És még vártam, hogy kevésbé legyen rossz és érdekelt a vége, ami még rosszabb. Sajnálom, hogy megnéztem, pedig csak egy film.
k11zoltan 2025 jún. 20. - 21:41:13
(132/157)
Érdekes film a hiúságról. Az mindeképp baj, hogy túl hosszú. Amúgy egynek elmenne.
bkriszta80 2025 jún. 18. - 10:07:51
(131/157)
Ez lehetett volna az év filmje is, nagyon sok potenciál van benne, de egy kemény film helyett egy nevetséges paródiát kaptunk. Demi Moore nagyon próbál önreflektív lenni, de inkább csak erőlködés az egész. Kár mert az öregedés elutasítása, a fiatalság hajszolása, a szépészeti műtétek és az egész média által irányított női tökéletesség kultusz egy mély és offenzív téma, lehetett volna megfogni ezt drámai oldalról vagy akár horror oldalról is, de nem így.
1/10
Johny75 2025 jún. 14. - 22:30:31 1/10
(130/157)
Borzasztó egy film! Nem ajánlom senkinek!
9/10
Kodaxin 2025 ápr. 14. - 17:30:50 9/10
(129/157)
lletve :)

Még az is lehet, hogy a kirúgás, új kolléga megtörtént, és:

- rémálma van, amiben így éli át a helyzetet [vizualizáció]
- berúgott, bedrogozott, de kőkeményen [hallucinálció]

Egy dolog azonban biztos: Még mindig csendben röhögök magamban azokon, akik szerint "a film megtörtént eseményeket dolgoz fel" :D

9/10
Kodaxin 2025 ápr. 14. - 10:41:40 9/10 Előzmény Kodaxin
(128/157)
Sőt!

Már nem tudom az előzőt szerkeszteni, ezért ide:

Igen, Tarantinos volt a film! Azért voltak szürreálisak már a balesetet megelőző jelenetek is EGYET(!), a balesetet(!) kivéve, mert már azokra is csak visszaemlékezett! Azokat is csak "átpörgette" az agya a kómában, hogy MI VEZETETT a balesethez és ahhoz, hogy abban az állapotban van, amiben.

És így kerül a helyére minden > a nő az egész idő alatt [az egész filmben] a klinikai halál állapotában/kómában volt, és például ÍGY kerülhet a KÓRHÁZI ablakával szembe oda az új műsorvezető képe... és amivel el is indult benne az a fajta fantáziálás, hogy az valójában "ő"! Hiszen azt a karaktert, amit a fiatal nő vitt tovább - azt tulajdonképpen ő építette fel, az "ő volt". Ugyanazt csinálta tovább, csak más néven.

Ámde hiába változik a műsor neve és a főszereplő, az valahol akkor is az "ő gyereke", az valahol "ő", és azt el kell engedni egy "szülőnek" ha sikeres. És az lett végső soron, vagyis a "klónozás" az, hogy "belőle bújt ki az utóda". Ő alkotta meg, ő teremtette, csak nem így kellett volna ennek történnie, ahogy a bunkó producerek, meg a stúdió ezt intézte. És ezért nem lehet "megölni" az új showt, mert akkor valóban nem marad belőle semmi. Így pedig - még ha nem is a saját nevén - de túl fog élni, mert a MŰSORA(!):

megy tovább egy "younger, better version of herself."

Királyság :)

9/10
Kodaxin 2025 ápr. 14. - 10:15:31 9/10 Előzmény pixelekofficial
(127/157)
Üdítő élmény, amikor az éttermiségben hirtelen megjelenik valaki, aki még tud gondolkodni és saját véleményt formálni! :)

"A film nyitja az autóbaleset, onnantól kezdve csak egy álomszerű helyen a főszereplő szemszögéből látjuk a dolgokat, az sem kizárt, hogy meghalt és ez az ő saját pokla. Vagy egy test-lélek metaforát látunk, vagy azt amit itt írnak többiek ez a film négy szinten értelmezhető, ezt így megírni nehéz lehetett. Alább részletezem az első kettőt:"

Sőt, ma egy ilyen nap van, még valakinek volt esze is, nem csak billentyűzete:

"gyereamozibabe jan. 05. 10:00:08 6/10 Előzmény pixelekofficial
(88/107)
Ohh.. akkor ez tisztára olyan film volt, mint a Világítótorony.
És még egy érv a verziód mellett: a nő fürdőszobája gyanúsan steril. Mint egy boncterem."

Na ez még nekem se ugrott be, bár az világos volt, hogy egy olyan lakásban NEM ilyen a fürdőszoba. De igazad van, az egy BONCTEREM volt. Csakhogy nem "gyanúsan az", HANEM AZ.

A sztori lényege ugyanis az, hogy:

A nő az autóbalesetnél kómába, a klinikai halál állapotába kerül. Ez onnan tudható, hogy ADDIG minden jelenet érthető, elfogadható, és bár "szürreálisan van fényképezve" (Quaid rulez!), de teljesen hihető, és reális, olyan, ami meg is történhet. Onnantól viszont SEMMI SEM lehet reális!

Ez rögtön onnan tudható, hogy egy ekkora autóbaleset után SENKI sem száll ki úgy egy autóból, hogy "rögtön haza is engedik", "meg sem figyelik" - mert egy KARCOLÁS sincs rajta! Ilyen nincs! Ezt már csak a halálközeli élményben éli át, amikor ÉRZI azt, hogy a teste darabokban van, mállik, omlik szét, folyik ki belőle minden. Látja, hogy próbálják megmenteni és az agya még próbál "kapaszkodni" az életbe.

És akkor indul a film zsenialitása, az, ami nem jutott az eszetekbe (igaz, nekem se egyből, aludni kellett rá egyet), ez a film a GYÁSZ FELDOLGOZÁSÁT mutatja be, a gyász fázisaival együtt. Pontosan! Vagyis ez bár egy alternatív művészfilmnek I.o. lenne, de azért ez nem egy Oscar díjra esélyes film, lássuk be. Még így sem.

Most nem sorolnám fel a végtelenül sok célzást arra, hogy NEM LEHET valami valóság:

- nyilvánvalóan nem lehet olyan, hogy 1:1 méretű ember kikászálódik egy másik ember hátából, MIKÖZBEN(!) a test sértetlen marad
- ha varrod a testet, VÉRZIK [kivéve, ha halott vagy -> lásd, kóma -> boncolás! -> fentebb:boncterem!]
- nem terem hirtelen a semmiből egy nagy helyiség a szobád és a fürdőszoba között
- pöröllyel ajtót nyitsz, majd TÖKÉLETES élben elvágott helyiséget találsz
- a csajszi megcsinál egy TÖKÉLETES rejtekajtót, élben elvágólag? Saját kezűleg, házilag? LOL
- betolnak egy ÓRIÁSPLAKÁTOT(!!) az ablaka elé? CSAK NEKI?! LOL
- beengednek egy szörnyet egy előadásra, mert rá van ragasztva egy HATALMAS KÉP?

[satöbbi]

Ezek mind-mind EGY KORÁBBI FILMRE utalnak, ezeket mi is MIND LÁTTUK, ezek a nőnek az EMLÉKEI. Ezekből próbál "menekülni" és "valamit összerakni" az agy, és látható, hogy ez egyre nehehezebben megy.

Ergo, ha megnézitek, ez történik:

Tagadás: NEM hiszi el, hogy ez történt vele [kirúgták/baleset]. NEM fogadja el, hogy kómában fekszik a kórházban, majd a boncteremben.

Harag: NEM fogok hagyni, hogy ez történjen, akkor tegyenek át egy másik testbe. Akkor legyek újra fiatal, ha ez kell ahhoz, hogy tovább élhessem az életem! Akkor tegyenek ki ebből a testből és tegyenek át egy másikba! Ehhez tartozik amúgy a tehetetlenség érzése is, hiszen szó szerint "moccanni sem tud" CSAK FEKSZIK ÉS TÁPLÁLJÁK, hetente némi változással... ismerős?

Alkudozás: Menjen tovább a gépeken(!), SZEREKEN(!!) [substance] tartása? Legyen torzszülött, aki össze-vissza van csonkolva, akinek hal el a keze-lába szép sorban? [kóma > felfekvés > mozgáshiány]. Egyre inkább azon kezd gondolkodni, hogy EGYRE TORZABB, sokkal torzabb, mint amilyen a valóságban. Itt utalnék arra, hogy amikor kezd "megöregedni", akkor egy darabig nettó öregséget lát, DE EGY IDŐ UTÁN MÁR TORZUL, a végén ("de jóval a szer újbóli beadása előtt") már kifejezett szörnyszülöttnek néz ki. Aki amúgy ismerős pár filmből ;) Itt utalnék egyetlen alkalommal a 6. napon című filmben arra a jelenetre, amikor félkész klón öli meg a haldokló eredetit. Még a látvány is ugyanaz, a maszkmester király volt :) Amúgy, Tarantino módjára még az is lehet, hogy valójában nem az a jelenet volt a kezdete a filmnek, amit láttunk, HANEM A BALESET, és MÁR A FILM ELEJÉTŐL(!) azt látjuk, ahogy átéli a múltját, a vele történteket! Így méginkább megfelel ennek a "stációnak" a filmbeli történet.

Depresszió: Amikor "legyen vége" van, utána az üresség, a semmi érzése. Nem bírja ki, hogy elveszítse azt, AMI MÉG megmaradt belőle, vagyis a SAJÁT megálmodott énképét. Nem bírja se elengedni, se megtartani, nem bír megoldást találni... és akkor elmegy, felvállalni ömagát, elképzeli magát torzan... és akkor megy végül az utcára, szép lassan, egyedül meghalni.

Amikor végre eljut oda, hogy "ELFOGADÁS", amikor megbékél azzal, hogy meg fog halni. Ekkor "szó szerint" és belemenekül AZ ARCÁBA, ami "nem örgedett úgy, mint a teste", a kinézetébe és abba, hogy ő egy színész, akinek csillaga is van(!), és hogy úgy akar meghalni, hogy AKKÉNT emlékezzenek rá. Ezért megy "tudat alatt vissza oda", ahol UTOLJÁRA boldog volt. Hiszen, ha belegondoltok, egyedül volt, nem volt családja, gyereke, senkije, mert ez komplett hiányzott a visszaemlékezésből. Csak a karrier, a show műsorok, és ennyi. De akkor már inkább haljon meg, mert akkor nem látják ilyen torznak, és legalább az emberek emlékében "szépként" marad meg.

A történet paradoxona pedig az, hogy ez valóban elhozza a számára a megnyugvást és ez az, aminem a tudatában - jól láthatóan - végre békében hal meg, mert megbékélt önmagával és a világgal is. A film tehát azt mutatta be, hogy milyen LEHET ami egy végzetes baleset és a halál között zajlik le egy a világra és mindenkire haragvó ember fejében. Akinek EGY(!) ember jut csak eszébe, akinek VALÓBAN tetszett, aki valóban önmagáért szerette, de az sem kellett neki. Mondjuk, ránézve a fejére, érthető - de egy ilyen állapotban ezt is másként éli meg az, aki éppen meghal.

És hát, az igazi társadalomkritika valójában az, hogy talán ha hárman voltunk, akik felismerték, hogy ez nem egy paródia(!), nem egy klasszikus - öncélú - horror, hanem valami egészen más.

És ez az igazán szomorú ebben a történetben.

10/10
Csernobil24 2025 ápr. 05. - 21:09:55 10/10
(126/157)
Sokáig nem akartam megnézni, de azóta többször újranéztem. Egy ideig talán új kedvenc.
rjb 2025 márc. 31. - 06:37:29
(125/157)
A film utolsó része (mindenki tudja melyik jelenetre gondolok, aki látta), el lett túlozva, nekem az már egyáltalán nem jött be, számomra a vége már valami Z-kategóriás bohóckodás kategória - persze tudom, a műértők, filmesztéták ezt úgy magyarázzák, hogy groteszk ábrázolás.
Egyébként az ötlet nem rossz, a film mondanivalója is egyértelműen átjön: a főhős karakter nem képes méltósággal elfogadni az idő múlását, amiért a végén egy hatalmas árat kell megfizetnie.
Öt pont a tízből.
5/10
Patrick Macnee 2025 márc. 03. - 15:55:24 5/10
(124/157)
Nálam fifty-fifty. A végét eltúlozták, anélkül is lehet érteni a mondanivalót.
3/10
NN1532 2025 febr. 15. - 23:08:27 3/10
(123/157)
Nincs kivel azonosulni. Az első egy órát kibírtam, utána elkezdtem rettenetesen unni. Ez egy nevetségesen gyenge film.
plokmi 2025 febr. 12. - 16:58:36
(122/157)
Megnéztem, de engem nem fogott meg. Az ötlet kétségtelenül jó, de a megvalósítás nem. Horror kategóriába sorolták, de (szerintem) nincs benne semmi horrorisztikus, félelmetes vagy ijesztő. A végére nálam a trash horror filmek közé került. A végső kreatúra szánalmas volt, nekem az Űrgammák idegen lénye jutott eszembe róla. (Aki még emlékszik erre)
6/10
Ayaran111 2025 febr. 11. - 02:19:22 6/10
(121/157)
Elvetemült egy groteszk és morbid alkotás bakker...Demi csodásan alakít! Nekem az is fura hogy egyáltalán ezt beválalta...De nem sajnálnak! Az elején még minden szép,aztán bele a "lecsóba" ! Minden ami a csövön kifér! Szerintem nem egy randira vagy vacsora mellé való ez a film!Az elején nem tudtam hogy mit is fogok látni! Szexista és lekezelő a nőkkel szemben,de pont erre reflektál. Csak a fiatalság,meg a szépség számit. Nem az hogy addig mit értél el. Elmult 50! Mehet a levesbe,kell a friss hús...De bakker,minek kellett ennyire túl dramatizálni,és spilázni? Mintha a végére már megunta volna a rendező kb...6 csillag,de csak a csodás Demi meg Margaret miatt! És a látvány miatt,ami hányinger,de hibátlan!
8/10
Kovács B. 2025 febr. 10. - 00:12:00 8/10
(120/157)
Őrült, groteszk, bizarr egy alkotás, komoly társadalomkritikával. Remélem akik látták, átmegy az ,,üzenet". Demi Moore teljesen megérdemelten kapott ezért díjakat, a forgatókönyvírónak is járna bőven elismerés. Mindazonáltal csak extrém, különleges élményre vágyóknak ajánlanám és nem csak a néhol horrorisztikus jelentek miatt. Minden szempontból szokatlan, de briliáns, ahogy megcsinálták. Örülök, hogy megnéztem.
10/10
davenef 2025 febr. 02. - 17:30:45 10/10
(119/157)
A film minden várakozásomat felülmúlta. A történet mély és gondolatébresztő, a végkifejlet pedig teljesen indokolt, hiszen tökéletesen illeszkedik a cselekmény ívéhez. Demi Moore alakítása lenyűgöző; hitelesen és erőteljesen jeleníti meg a karaktere belső küzdelmeit. A film látványvilága és rendezése is kiemelkedő, összességében egy emlékezetes és megrázó élményt nyújtott.
8/10
DDT- 2025 febr. 02. - 16:15:05 8/10
(118/157)
Ez a film alapvetően a tengeren túlon csodaszernek tartott plasztikai műtétek kultuszát támadja, úgyhogy igen vicces hogy pont abban a hollywoodi közegben van a sztorinak ekkora hájpja, amelyik a legtöbbet teszi azért hogy a mai lányok és asszonyok rosszul érezzék magukat a saját bőrükben.