Téma: A szoba

9/10
sisteryes 2016 febr. 13. - 21:58:46 9/10
(6/106)
Szépen megfogalmazták az elõttem szólók.Megrendítõ mély film.Nekem is patakokban folyt a könnyem végig. Sokan félnek az elõzetes miatt,hogy a fogva tartó férfi ,bántalmazás stb...ez a része nagyon finoman van kezelve,és csodálatos és megrendítõ,ahogy az anya megóvja gyermekét mindattól ami számára világos. Gyönyörû példája ,hogy a világ kerek lehet egy gyermeknek-aki beleszületett abba,amibe- ,még egy kis szobában is ,bezárva is, hogyha szeretet veszi körül.Mert ez minden.Ez az az üzenet ami számomra átjött, és magával ragadott.Bátran nézzétek meg!
10/10
Kisrozsdás 2016 febr. 12. - 23:21:38 10/10
(5/106)
Én patakokban folyó arccal néztem, nagyon megérintõ. Hogy lehet egy ilyet elviselni, kedvesnek lenni a fogva tartóval, megvédeni a kisfiú lelkét, újra visszatérni a szabad világba...
9/10
iamtheonlyone 2016 febr. 11. - 20:48:35 9/10
(4/106)
Megrázó film, anya és fia kapcsolata egész különleges benne. Az anya a gyerek nélkül valószínû nem tudta volna megõrizni az ép eszét. SPOILER!! Szerintem durva volt, amikor már kiszabadulva egy riporter azt kérdezte tõle, miért nem kérte meg fogvatartóját, hogy a gyereket vigye el valahova, például egy kórházhoz, hogy megtalálják és normális gyerekkora legyen. Egyrészt nyilván nem tudott ilyen logikusan gondolkozni, másrészt mondott volna le az egyetlen dologról, ami életben tartotta (hogy gondoskodnia kell a fiáról)?
eIemes 2016 jan. 31. - 19:04:07
(3/106)
Irigylem az angoltudását annak, aki nem vette észre, hogy ez nem szinkronos, hanem feliratos elõzetes :-)

https://indavideo.hu/video/A_szoba_-_szinkronos_elozetes
9/10
fantyoyo 2016 jan. 18. - 17:36:43 9/10
(2/106)
nagyon jó film.

borzasztó nehéz történet, végig az elviselhetõség határán mozogva, ugyanúgy, ahogy a fõhõsnõnek kellett minden erõfeszítésével tartania magát a személyisége teljes megsemmisülésétõl. aztán anya és gyereke együtt, egymásba kapaszkodva, ezen abszurd körülmények között felépítik azt a mikrokozmoszt, amibõl végül kiszabadulva szinte újra a semmibe zuhannak.

igazából én úgy éltem át az egészet, hogy ez a konkrét történet helyett egy nagy utazás volt önmagunk és a külvilág megtapasztalásának drámáján át.
10/10
benvenuto1 2016 jan. 08. - 16:54:36 10/10
(1/106)
Ez a ritka kivétel: jobban tetszett a film, mint a könyv. A könyv túlmagyarázza a bezártság lélektani világát, a film pedig váratlan vágásokkal jól leköti a figyelmet. Nagyon jók az operatõr szokatlan látószögei, a szõnyegjelenet, vagy amikor megpillantja a fákat és az eget stb.