7/10
itsme1 ápr. 15. 09:33:16 7/10
(5/5)
A film története a demokrácia vadhajtásait épp úgy pellengérre teszi, mint az emberi jellemek ütközését. Az egyéni érdek kinél, mikor előzi be a közérdeket vagy a szilárdnak hitt elveket? A főhősnek ez a szint igencsak magas áll, mégsem ért vele semmit, csak ellenségeket szerzett magának. Kár, hogy az írónak nem maradt ötlete, hogy ezt a feszültséget megnyugtatóan zárja le.
FilmExpert márc. 22. 18:14:37
(4/5)
Nekem picit más jött le ebből a filmből.
Én egy olyan tanárnőt láttam, aki végletekig ragaszkodott az elveihez, a saját igazához (ami az objektív igazság is volt mint kiderült), s a végén győzedelmeskedett.
Habár számos akadály nehezítette ebben.
10/10
trev márc. 22. 12:26:00 10/10
(3/5)
Remek film, különösen, ha szembeállítjuk a magyar Elfogy a levegővel. Utóbbiban jóindulatú tanárnő száll szembe naivan az autokrata rendszer és szervilis kollégái hülyeségeivel, míg ebben a szintén jóindulatú, de kissé meggondolatlan tanárnő kénytelen átgondolni a szabadság fogalmát és kereteit egy bűnténysorozat kapcsán, ahol maga a bűntény egyáltalán nem is fontos. Kellett kis idő a ráhangolódáshoz, de aztán az ember csak kapkodja a fejét, ahogy a "mi történt"-ről áttevődik a hangsúly a "minek kellett volna történnie" (beleértve a "mi történt volna, ha") szálra. Remek film azért is, mert felveti a kérdést, hogy jó-e az a rendszer, ahol ennyi hibázási lehetőség adódik, és ahol az ember szabadon hibázhat is bőségesen. Az én válaszom erre a kérdésre az, hogy mindenképpen, mert a labirintusban mégiscsak ott van a kiút is. Ahogy Jason Statham mondta már nem tudom melyik filmjében: "a jó megítélés tapasztalaton alapul, az pedig sok hibás döntésen."
Gabó58 márc. 16. 12:13:40
(2/5)
Elgondolkodtató.Ajánlom az igényes filmek kedvelőinek.
Thony 2023 okt. 27. - 20:13:02
(1/5)
Nagyon jó film, érdemes megnézni!