Téma: A tenger

miarak 2009 márc. 23. - 23:41:13
(5/5)
Kellene ez nekem, de nagyon... de nagyon nem találom. ötlet?
9/10
Newcastle United 2007 jún. 08. - 08:42:31 9/10
(4/5)
A Hideg fény szintén egy remekmû, Oscarra is jelölték. Talán a legjobb - de mindenképp a leghíresebb - izlandi színész benne a fõszereplõ, Ingvar Eggert Sigurdsson. Fantasztikusan van a filmben ábrázolva az elhagyatott táj, és ezzel párhuzamosan az ember lelke.
A Niceland kicsit mérsékeltebb társadalmi dráma. Angol nyelvû, a színészek is nemzetköziek, fõként britek.
A Rossz idõkhöz sajnos még nekem sem volt szerencsém.
verdeleth 2007 jún. 07. - 21:25:50
(3/5)
A 101 Reykjavikot még nem láttam de kiváncsi lennék a Rossz idõk c. filmre Anspach nevû izlandi rendezõ, Kormákur az egyik szinész Jónak tûnik Nem láttad a Hideg fény vagy a Nicerland c. filmet? Szintén izlandi filmek És örülök hogy tr is láttad :)
9/10
Newcastle United 2007 jún. 07. - 17:18:08 9/10
(2/5)
Csak egyetérteni tudok veled. Karmarkur legjobb filmje, bár a legismertebb a 101 Reyjavík, de szerintem ez még azt is felülmúlja. 3 éve láttam moziban, nehezen bírtam felállni a székbõl. Egy Strindberg drámához tudnám hasonlítani, végigrobog az emberen. Megint bebizonyosodott, hogy Izland kis ország (legalábbis lélekszámban), de nagy filmeket képes termelni.
verdeleth 2007 jún. 07. - 00:13:41
(1/5)
huh szédületes film Újból bebizonyosodott hogy ott északon (norvég, izland) nagyon tudnak filmet csinálni Fergeteges ahogy a a rengeteg felszin alatti (moder vs hagyomány, titikok vs valóság, megcsalás, alkoholizmus..) elfojtott indulatból szép lassan kitör a konfliktus, megváltoztatva mindet és mindenki életét. Ehhez jön a szédületes és jellegzetes északi ill. izlandi képek, szinek. Nagyon erõs film üresjáratok nélkül Fantasztikus