Lau003 2008 aug. 19. - 16:52:57 Előzmény Humpy
(3/4)
A Wikipédia szerint:

"A Pan Am 103-as járata a Pan American World Airways harmadik menetrend szerinti transzatlanti járata volt London Heathrow és New York JFK repülõtere között. 1988. december 21-én az ezen az útvonalon repülõ N-739PA lajstromjelû, "Clipper Maid of the Seas" névre keresztelt Boeing 747-121 megsemmisült, roncsai a skóciai Lockerbie kisvárosára zuhantak. A katasztrófát követõ nyomozás során kiderült, hogy a gép elsõ rakterében egy 350-450 gramm közötti tömegû plasztikbomba robbant. A robbanás a gép szinte azonnali megsemmisüléséhez vezetett. A 130-190 km/h sebességû szél a roncsokat mintegy 130 km hosszan, 2189 km² területen szórta szét. A katasztrófának 21 országból összesen 270 áldozata volt, közülük 4 magyar és 189 amerikai."

Sajnos a Discovery nem írt róla ajánlást.
Humpy 2008 jún. 17. - 21:35:36
(2/4)
Belenéztem az ajánlott linkbe. Meghökkentõ, mert egészen másként beszél az általunk ismert és elfogadott valóságról. Ez is elhangzik benne:
’Úgy találjuk, hogy a kereszténység ténylegesen semmi más, mint egy politikai célzattal kitalált római mese. A valóság az, hogy Jézus a gnosztikus keresztény szekta Napistene volt, és mint az összes többi pogány isten, mitológiai alak. A Kr.u 325-ben Konstantin császár által összehívott Niceai zsinat után a Vatikán vasmarokkal, politikai befolyás alatt tartotta egész Európát (sötét középkor, keresztes hadjáratok, inkvizíció). Krisztus létében való hit arra való, hogy elválasszon a természettõl, és ugyanígy egymástól is. Támogatja a hatalommal szembeni vak engedelmességet.
Lecsökkenti az emberi felelõsséget, hisz Isten irányít mindent és így szörnyû bûnöket lehet igazolni Isten akarata nevében. Legfõképpen pedig felhatalmazza az igazság tudóit, hogy a mítoszt a társadalmak manipulálására és irányítására használják. A vallási mítosz a valaha létrehozott legalkalmasabb eszköz, és pszichológiai táptalajkánt szolgál, melyen egyéb mítoszok burjánozhatnak.’
Én, mint egyszerú elme, csak annyit tehetek mindehhez, hogy ez nem lehet igaz. És hogy honnan tudom ezt ilyen biztosan? Onnan, hogyha az ellenkezõjét állítanám akkor megköveznének érte.
A Pan Am esetérõl nem tudok semmi biztosat, a 'Discovery' csatornát sajnos nem fogom, de majd az interneten utánanézek.
1/10
Z 2008 jún. 17. - 19:49:26 1/10
(1/4)
S mi van, ha nem igy tortent? Mi van, ha azoknak van igaza, akik azt mondjak, hogy a terrort oltonyos urak targyaloasztal mogott talaltak ki azert, hogy a fenntarthato gazdasag helyett fenntarthato haboruk alakuljanak ki, hogy a demokracia zaszlaja alatt az emberek biztonsagerzetet ugy noveljek, hogy megnyirbaljak es elveszik szamos szabadsagjogukat? A temaban sok film keszult.
Vitainditokent ezt a filmet ajanlom: http://zeitgeistmovie.com/