9/10
punkfy 2012 jan. 25. - 15:15:50 9/10
(93/273)
Most néztem meg és nekem ez is tetszett :)
Pedig az elején nagyon szkeptikus voltam, nem szeretem ha vmi "régit" felújítanak.
Ez sokkal emészthetõbb az "átlag" nézõ számára, na meg Fincher általában jó filmeket csinál.
A svéd kicsit vontatottabb, viszont az egy teljesen más kultúra, aki meg azt is szereti, meg
ezt is az nem fog csalódni :)
tanhu 2012 jan. 25. - 11:16:57
(92/273)
Igen minden bizonnyal te egy átlagnézõ lehetsz,ne keseredj el, az ínyencek vannak nagyon szórványban,és egyre inkább kiszorulnak,hogy ez jó e rossz e majd az idõ eldönti, azonban egy biztos aki igényes filmfogyasztó az a szórakoztató filmekben is valami többet keres, még akkor is ha teljesen kommersz filmet lát,és hidd el meghallgatja a másik érveit is ha azok valóban érvek,és nem pusztán személyre szabott érzelmek munkálnak benne .
A svéd filmek lehordását és az amerikai mozik ajnározását nem kívánom minõsíteni;de engedtessék megjegyeznem annyit,hogy addig amíg neves amerikai rendezõk nagyrészt elqrvulnak és bárgyú ötlettelen özönvíz elõtti csattanókon alapuló átlagszemetet gyártanak ez vonatkozik sajnos Tarantinora is (Akitõl azért a Kill Bill 3-at nagyon várom a becstelen Brigantyk nevezetû szörnyûség után ez joggal el is várható),Spielbergtõl semmi jót nem várok már jóideje,Finchertõl meg mégúgy se, Cameron meg jobb ha többé kamerát se vesz a kezébe,persze hangsúlyozom az avatár nevezetû giccs az átlagnézõk kedvence volt világszerte,-hisz könnyen azonosulni tudtak Pokahontasz színben pompás, másban se, butuska meséjével,- ahogy a Titanic is pfff; ezek eladták magukat egytõl-egyig vagy a pénznek vagy másnak... addig a Skandinávok, a Franciák illetve sok kis nemzet még olyan kiváló filmeket gyártanak, amik esetlegesen még kommerszek is lehetnek,de biztos nem kerülnek annyiba,és bármilyen beharangozott közönségfilmet helybõl leköröznek,még csak meg sem kell magukat feszíteni hozzá...
Tudod én annak a híve vagyok,ha valaki valamit lekoppint akkor tegyen bele valamit, ne szolgamód másolgasson,azt is rosszul.Számtalan kitûnõ filmet köztük sorozatot is hozhatnék példának amit a samubácsis lopkodók alaposan elszartak a legfrissebb ilyen pl. a tetkós bigén kívül, a Killing,vagy a Nikita egyik katasztrofálisabb mint a másik, de említhetném az engedj bet is akár vagy az amerikai taxit pfffuj.Ezek zömének eredetijét az átlagnézõ soha nem fogja látni,vagy ritka kivétellel, ezért IS átlag.Valahogy ez az egész amerkiairaszarom át nekem olyan mint mikor az ember megnéz egy természetes szépséget,akiben valaki lát valamit fogja kicseréli a melleit szilikonra,majd a seggét, majd az egész berendezését,tesz rá vakolatot bõséggel,átfesti a haját, minden szart rárak ami belefér,és megöli evvel a NÕT és csiál belõle egy szörnyszülöttet, droidot.Ezek a filmek pontosan ilyenek.Persze ez ugyanaz pepitában, hogy oly sokaknak az átlagnak a meki az étel,az ínyenc pedig nemhogy nem fogyaszt ilyen szemetet, hanem még a környékét is elkerüli,nem azért mert sznob lenne hanem azért mert törõdik avval mivel ajándékozza meg a testét lelkét,és ha esetleg lazább kaját pl. egy lecsót rittyent össze magának, annak is kellõképpen megadja a módját...
poinsettia 2012 jan. 25. - 08:41:14 Előzmény SouthBronx
(91/273)
Nem mindenki. :) De azért a svéd filmipart se kéne fikázni, az nem gyerekcipõben jár, hanem más úton: igen komoly filmkészítési hagyományai vannak, viszont nincsenek világhódító ambíciói, elsõsorban a skandináv közönség számára és ízlése szerint dolgoznak.
10/10
mr.nobody 2012 jan. 24. - 22:41:44 10/10 Előzmény tanhu
(90/273)
szoval ha ez a film tetszett nekem illetve magasztalom akkor én egy átlagnézö vagyok?! láttam a svéd változatot is, de semmivel se lett rosszabb (sõt) ez a verzió!ne haragudj de te tipikusan az az ember lehetsz akivel szemben ha valakinek más a véleménye vagy az izlése az csak rossz lehet. ha emiatt hogya film tetszett és agyon dicsérem akkor leszek a te szemedben átlagnézö:)
10/10
SouthBronx 2012 jan. 24. - 20:11:27 10/10
(89/273)
Itt mindenki fikázza az amerikai remake filmeket, de abba nem gondolnak bele hogy az európai filmek , sõt Svéd filmek nem jutnak el minden ország moziaiba, a másik meg érdektelen filmeket csinálnak. A svédeknek hány ismert filmje van az engedj be, és a tetovált lányon kivül??? Film készitésbe még nagyon gyerek cipõben járnak!
David Fincher neve azért garancia. Aki annyira fikázza az amerikai filmeket az remélem csak európai mûvész filmeket néz, és még csak véletlenül sem néz meg egy Martin scorsese, tarantino, vagy egy spielberg filmet.
tanhu 2012 jan. 24. - 19:52:41
(88/273)
Mint mondottam volt ez az átlagnézõnek maga a menny.Éppen ezért azt sem tudja az ilyen, hogy annak a bizonyos lécnek megvan a maga ideje helye és szerepe is... Éppen ezért amit az nem ismerhet, esetleg csak silány másolatban,arra hasonló figyelmet is kell szentelni, a véleményére nemkülönben, hisz ismeret hiányában az érvei is hasonlatosak, az igényességéhez...
10/10
vedder 2012 jan. 24. - 12:55:38 10/10 Előzmény tanhu
(87/273)
sztem meg te nem magasra raktad a lécet hanem máshova. csak szólok. (nálad egy hsz - egy mondat? akkor is ha 16 sort írsz?) amúgy látom többen magukra vették a véleményem.
tonijani 2012 jan. 24. - 10:37:46 Előzmény vedder
(86/273)
de bizony csak annyit csinált.
mármint csak a copy gombot nyomogatta.
az eredeti sokkal jobban sikerült.
nekem a tégla címû film jutott egybõl eszembe, azt is ugyanúgy lekoppintották, szóról szóra egy távol keleti (asszem kínai volt...)filmrõl.
4/10
adél82 2012 jan. 24. - 08:31:04 4/10
(85/273)
Rooney Mara nagyon gyenge volt....különösen Noomi Rapace-hoz képest. Ez nem az õ szerepe. Az, hogy külsõleg átalakították, még nem elég.
5/10
brrrrrrrrrr 2012 jan. 23. - 22:35:08 5/10
(84/273)
Nem akarok senkit elkeseríteni, de most néztem a svéd-német verziót és az amcsi verzió a bemutató alapján COPY PASTE, az elsõtõl, az utolsó jelenetig.
tanhu 2012 jan. 23. - 21:10:31 Előzmény vedder
(83/273)
No igen átlagnézõknek ez maga a menny,(hisz õket már régen hozzászoktatták ahhoz,hogy torokszorítóan izgalmasnak találjanak bármilyen mexikói,brazil,török stb.emberi fogyasztásra és ép észre kifejezetten emészthetetlenül káros ostobaságot lehetõleg 3000000000 részben,egy csomó nyáladzással és olyan színészinek csak a legnagyobb jóindulattal nevezhetõ felettébb ordítóan harsány teljesítménnyel,szarkavarással történetvezetéssel, amit félórában is kimerítõen el lehetne mesélni,és olyan bántóan butuska vásári fogásokkal amin amit és amivel még egy hároméves szellemileg visszamaradott szerencsétlenke is képes izgulni,összerakni és azonosulni gond és megterhelõ gondolkodás nélkül,még akkor is ha nem követi folyamatosan a filmfolyamot...)azonban igényeseknek inkább haza menj...hisz már engedelmet,de az átlag nézõ képes olyan nívótlan szemeteken is örömtáncot járva izgulni, betöltvén olyan szutyokkal unatkozó szürke létének szakadékait,mint az enyhe kifejezés rá - szegényes szókinccsel mûködtetett nyaló világ,anyátok közt vagy akármelyik moslék sorozat,ami a minõséget joggal igényelõ nézõ számára valóban sértõ...
5/10
offtopic
brrrrrrrrrr 2012 jan. 23. - 17:23:05 5/10
(82/273)
Én csak a címét nem értem, miért csak tetovált lány, amikor a haja is punkra van nyírva és a teste is tele van piercinggel?

új cím: "Piercinges, tetkós punk csaj"
10/10
vedder 2012 jan. 23. - 17:19:57 10/10
(81/273)
Rég láttam ilyen jó mozit. Kicsit féltem mert olvastam a Porton linkelt kritikákat, meg láttam a pontozást, de nagyon pozitívan csalódtam. Persze mit is várhatna az ember, mikor a magyar "profi" és önjelölt kritikusok legtöbbje hollywood-fóbiában szenved, és általában minden, filmrõl írt véleményét ennek hatása alatt képes csak megfogalmazni, ami sehogy nem szolgálja az átlagnézõ érdekeit. Nem láttam a svéd változatot és a könyvet sem olvastam, de gondolom Fincher nem csak annyit csinált, hogy megnyomta a copy gombot. Szóval, röviden nagyon is érdemes megnézni (megjegyzem: elég sokan voltak a moziban és elég csendben, senki nem untakozott).
tanhu 2012 jan. 23. - 15:39:42 Előzmény lippije
(80/273)
Nem tudom mit is lehet kihozni egy lányregénybõl, ami ráadásul trilógia, aminek készült egy meglepõen élvezhetõ eredetije -itt fõleg a hangulatára gondolok és a színészek pazar játékára ami megfogja az embert a sírnivalóan laposan unalmas, és olykor bántóan röhejes hatásvadász eszközökkel és a minõséget váró olvasó türelmével olykor pofátlanul visszaélõ propagandisztikus cselekmény ellenére(fenyegetõ nácik stb. DDD na persze, a fritzek meg a spájzban vannak)-,és amit az utóbbi esztendõkben felettébb gyengén muzsikáló rendezõ riméjkel...Hát tényleg nem tudom.Amikor azonban meghallgattam a zenéjét akkor ki voltam ütve,ugyanis nem értettem,nem értem, hogy egy ilyen felettébb sablonos plázatyúkoknak való fájóan kiszámítható középszerû sztorira,hogy lehet ilyen istentelenül jó zenét írni.Ami még ismervén Trent Reznor páratlan munkásságát még azok közül is kiemelkedõ...Ez azóta se fér a fejembe,nem is fog.Fincher már évek óta nálam az eltûrt- ám tekintettel a Hetedikre és elsõsorban a Harcosok Klubjára (ami örök kedvenc marad)- mégis elismert rendezõk sorába süllyedt vissza.Ugyanúgy mint James Cameron; az avatárt alulmúlni hát az már mûvészet, legalábbis cameroni szinten- és még sokan mások egyre többen...
Azonban visszatérvén az eredeti gondolatokhoz.Maga a film a tetkós bige CSAKIS azért érdekel, mert a zenéje egyszerûen lenyûgözõ, olyan háromórás remeklés, amit korántsem könnyû meghallgatni hisz különbözõ szintekre hat hitelesen,ami kellõképpen le is fárasztja a hallgatót,ám minden egyes pillanata az enyhe kifejezés,hogy megéri!
Alexa5 2012 jan. 23. - 12:58:13
(79/273)
Tetszett nagyon a film. Jó történet, jó színészi alakítás, minden meg van bent, ami kell egy jó filmhez. Végig izgalomban tart a cselekmény. Értékelésem 10/10.
Easy Rider 2012 jan. 22. - 17:57:27
(78/273)
láttam és tetszett ez a remake is. bár elõtte pár nappal láttam a svéd verziót, az értelemszerûen elsõre ütõsebb volt. (ugye ha ismered a sztorit, akkor nagy meglepetés nem érhet.) sokak szerint - én nem olvastam a regényt - ez az amerikai verzió jobban követi a könyvbeli történéseket. volt ami hiányzott nekem a svéd változatból, volt amiben viszont Fincher mozija nyújtott többet.
az a két "kemény" jelenet mindkét filmben eléggé gyomorforgató tud lenni, már ha valaki nem bírja...
a filmzene szerintem jó lett, Fincher a tavaly Oscart kapott Trent Reznorra és Atticus Roosra "bízta" a zenei aláfestést, szerintem passzolt. (az eredeti filmnek azért jobb volt a zenéje, meg kell hagyni.)
megérte megnézni, viszont a további részek újráforgatásával nem feltétlen értek egyet...
Zizu82 2012 jan. 22. - 12:35:50
(77/273)
Nekem bejött, a történet, a színészek, a hangulat. Egyedül a zene idegesítõ pár jelenetben, abszolút nem oda való. Viszont a nyitóképsor és az azalatt szóló zene az nagyon jó. Rooney Marának hihetetlenül jól áll ez a karakter, tetszett, hogy adtak neki egy kis érzelmet is, ami ugyan sosem egyértelmû, de a nézõ tudja, hogy vannak érzelmei. Nekem 10/10!
fraki 2012 jan. 22. - 03:25:51
(76/273)
Csak az amerikait láttam, eredeti nyelven, felirat nélkül. Nem értem, hogy ilyen verziók miért jönnek ki _feliratos nélkül, szinkronos mellett_. Hiszen a szinkron költségének a felirat a töredéke. Jó volt.

Csak annyit jegyeznék még meg samg hozzászólásához, hogy sztem nem érdemes hollywoodi szinten általánosítani. Rendezõi szinten viszont érdemes, és Fincher garancia a minõségre. Tudja mit csinál, még akkor is, ha másfél év után remake-el egy sztorit.
samg 2012 jan. 21. - 21:17:01
(75/273)
igen láttam a svéd verziót, és az nagyon tetszett, de akkor megnézem ezt az amerikai verziót is:DD
sdfm9c 2012 jan. 21. - 19:30:29
(74/273)
Én láttam mindkét verziót és ha tetszett a svéd változat, akkor nyugodtan tudom ajánlani ezt a filmet is, mert szerintem semmivel sem lett rosszabb (igaz jobb sem persze). Holywood meglepõ módon most kitett magáért.