1/10
paripapimpi 2019 máj. 16. - 23:57:37 1/10
(891/911)
Elmebeteg baromság. Kár volt rááldozni az estét.
Querelle82 2018 nov. 08. - 14:09:42 Előzmény durumdara
(890/911)
A legkézenfekvőbb változatot nem említetted.Ha duplikálni tudta magát, miért nem használta a továbbiakban a klónját, a teleportáló ember trükk látványban ugyanúgy működik, Borden ugyanúgy kíváncsi lesz a titok nyitjára, neki viszont nem kell a további duplikátumokat gyilkolászni.
Querelle82 2018 nov. 04. - 18:32:08
(889/911)
Felmerült bennem a kérdés : Ha Tesla nem talált támogatót, aki finanszírozta volna a kutatásait, viszont ott volt a teleportáló, amit elkészített, ami egyúttal duplikáló gép is volt , akkor miért nem duplikált pénzt, vagy teszem azt aranyat, vagy valamilyen drágakövet, amit pénzzé lehet tenni , hiszen akkor meg oldódott volna az összes anyagi problémája.
durumdara 2018 máj. 06. - 09:00:53
(888/911)
[SPOILER]

Elolvastam a könyvet újból, sajnos az más vonal, ott valódi teleportáció van, nem duplázódás, tehát a filmre nem ad magyarázatot.

A fő zavar a képben pár ellentmondás Angier oldaláról.

A hasonmás trükknél pont az a problémája, hogy konkrétan ő nem kapja meg a figyelmet és elismerést.
Ha ez a motivációja, akkor érthetetlen ami történik ezután. Pláne, ha meg kell halnia valakinek és az lehet ő is!
A gép az éntudatot nem tudja másolni, mert akkor egy tudat két lényt kellene egyszerre érzékeljen, és nem tudná magát megölni a pisztollyal sem.

a.)
Ha a gép az eredetit teleportálja és a másolat marad, akkor az eredeti Angier már az elején halott, hiszen a gépben maradó személy lelövi a relokálódott változatot, ami az eredeti.
Ennek a szálnak volna amúgy egyedül értelme fentiek alapján: ha Angier át akarja élni a sikert, akkor neki kell máshová kerülnie, majd ott felbukkannia és élvezni a közönség reakcióját és a másolatnak halnia.
De mivel önnön változata lelőtte, ő már nem lehet az eredeti.

b.)
Ha mindig az eredeti marad a helyén, és ő hal meg, az totál nonszensz.
1.) Így nem éli át a sikert, mert meghal, és elég kínos módon.
2.) Ki követne el öngyilkosságot, hogy egy alteregója éljen tovább sikerben, ha neki annyi, nincs tovább?

c.)
Random teleport.
Ez is értelmetlen, mert a sok teleportáció miatt az eredeti Angier már kirostálódott.
És ha egy új tudja, hogy a következő pillanatban ő is lehet a fulladozó áldozat, tuti nem vállalja.

Tehát abszurd, mert ilyen beállítottságú személy nem vállal ekkora áldozatot, ha nem élvezheti az eredményét.

[/SPOILER]
sexykex 2018 ápr. 13. - 15:00:12
(887/911)
Egy picit túlértékelt film – én legalábbis kevesebbet kaptam, mint vártam a történettől. Különösen zavart a Tesla féle teleportáló butaság, ami egyáltalán nem illett egy – különben – logikusan felépített sztoriba. (Hasonló zöldség a mezőn teljes fénnyel égő korabeli izzó, vagy az emberek általi áramvezetés az áram káros hatásai nélkül. Tesla csak álmodozott ezekről és az első Van de Graaff-generátor is csak később készült el, ezért nem silányulhatott cirkuszi attrakcióvá.)
Sajnos hamarabb találkoztam az éneklő Farkassal, mint a bűvész Farkassal, így ez az ámulat is elmaradt. Szo-szo azért tetszett, egyszer biztosan meg lehet nézni.
_goldie_ 2018 ápr. 02. - 21:13:03
(886/911)
izgalmas..néhol lassú..néhol nagyon is figyelni kell minden szóra..de mindenképpen többször nézős film! :)

***spoiler******spoiler******spoiler***
"te sose tudtad h miért csináljuk..de a nézők tudják az igazat
a világ sivár nyomorúságos és olyan kiszámítható
de ha az embereket becsapod akár egy percre is -megtörténik a csoda..
és akkor te is láthatsz valami csodálatosat" (Jackman meggyőzően haldokolt:))
10/10
csomolungma 2018 márc. 09. - 10:05:08 10/10
(885/911)
Tokeletes film!!!
dancyy_01 2018 febr. 19. - 13:20:44
(884/911)
Szuper film, izgalmas!!
10/10
bernilike 2017 dec. 22. - 03:25:15 10/10 Előzmény franszoá81
(883/911)
Teljesen igazad van - még annyival egészíteném ki, hogy a végén mikor Angierrel beszélget, akkor még említi, hogy "...ki-ki mást szeretett, én Saraht, Õ Oliviat..."! Tehát teljesen egyértelmû, hogy a kislány apja maradt életben... ;-) Nekem egyébként 10/11-es film, megunhatatlan - ma este láttam kb. tizedszerre, ha nem tizenegyedszerre... :-D
9/10
csvkata 2017 dec. 09. - 22:50:03 9/10
(882/911)