magyar krokodil 2010 febr. 27. - 22:11:41
(571/911)
SPOILER van benne!
nekem nem igazán tetszett, talán csak azért, mert valahogy nem ezt vártam. több olyan dolog is volt, ami nagyon ostobának hatott. mindjárt a feleség megfulladása. már csak technikailag is, de annyi idõ alatt senki sem fullad meg, fõleg hogy még mozog az elõtt a pillanat elõtt, h betörik az üveget, utána meg halott? jó, szõrszálhasogatás, de kifelé ostobán hat. aztán érdekes módon akárhányszor be akartak kerülni egymás trükkjeibe a színpadon, valahogy kiválasztották õket. ez is fura. Angier minden, csak nem bûvész a filmben, csak lopkod és végig egy hülye benyomását kelti, akivel játszik a riválisa. persze ez így is van, de akkor is.a segédek össze-vissza ingáznak a két bûvész között. a Tesla-vonal nekem olyan volt, mintha a Honfoglalás filmbe leszállna egy ufo, nekem agyonvágta a bûvész-érzést, elment az egész misztikus irányba. miután kiderül a hogy a gép mire képes egyértelmû a folytatás, mit tervez Angier, mi a trükk, minden. az is nyilvánvaló, hogy Borden sem csak egymaga van és valahogy "visszatér" a halálból, fõleg mert mikor a börtönben búcsúzik a trükkmesterétõl az elõször megszólal a filmben és pont olyan a hangja, mint Bordené, de már csak a teleportos trükkbõl is egyértelmû. szóval nekem nagyon ostoba lett a film, semmi titok, csak éppen várni arra, hogy ki mivel rukkol elõ a másik ellen. viszont ez a Tesla-vonal, ez nagyon nem illett ide.
egy dolog volt nagyon jó, az egésznek az érzelmi háttere. az szépen kijött a filmben, mélypontok és öröm. ez 10pontos megjelenítés volt, ahogy megjelenítették a harc érzelmi momentumait.
10/10
marc1990 2010 febr. 22. - 23:19:37 10/10
(570/911)
A kalitkás trükk is egy szép párhuzamot vetít elõre: ugye a kisfiú a trükk bemutatása után sír, hogy a madár meghalt... Aztán Alfred "elõvarázsolja" neki, megmutatva, hogy a madár nem halt meg; a kisfiú azonban tudja, hogy ez nem ugyanaz a madár.
Nos, errõl szól a film is, nem? Csak kalitka helyett Tesla-gép, madár helyett Angier.
10/10
jail 2010 febr. 17. - 09:29:50 10/10
(569/911)
Az egyik legjobb film amit valaha láttam.
K82 2010 febr. 14. - 19:55:46
(568/911)
***SPOILER***

A legjobb, hogy harmadszorra nézve egyértelmûen meg tudtam különböztetni hogy melyik jelenetben melyik Alfred szerepel. Vagyis melyik jellemvonású, amelyik épp Saraht, vagy a másik lányt szerette.
Nagyszerû játék volt!

***SPOILER VÉGE***
10/10
Anditos 2010 febr. 01. - 10:30:24 10/10 Előzmény petyu1
(567/911)
Kb 10x láttam a filmet, de csak most legutóbb tudatosult bennem egy jelenet, ami szintén ezt támasztja alá.
---SPOILER-----

A végén Cutter és Ancier a masinát betolják a helyére, és Cutter elmenõben azt mondja, hogy hazudott, mert a fuldokló tengerész nem arról számolt be, hogy olyan a fulladás, mintha hazamenne az ember, hanem pokoli fájdalommal jár. Nem figyeltem eléggé és nem értettem, miért rúg bele Ancier-be egy jó nagyot, még akkor is ha megérdemli, és célozgat a felesége halálának körülményeire. Na, most esett le, hogy nem arra célzott, hanem a sok tartályra, amikkel tele volt a hely. Ez után Ancier ráteszi a kezét az egyikre és azt mondja, "senkit nem érdekel, aki eltûnik." Csak õ pusztult bele lelkileg, hogy minden este megölte "saját magát".

Gondolom ez nektek nem újdonság, de nekem ez csak a film 10. megnézéskor "esett le". :-)
truly 2010 jan. 12. - 20:06:10
(566/911)
SPOILER
visszaolvastam jópár hozzászólást.Angier "klónozta" magát egyértelmûen kiderült a filmbõl mivel még mutatták is a klónt meg aztis hogy lelövi.
meg a teli tartályokat is, igaz eggyet mutattak h õ volt benne vagyis egy klón de a többibe is lehetet látni hogy van benne vmi.
10/10
Illumination 2010 jan. 10. - 01:33:51 10/10
(565/911)
Srácok, srácok. Azthiszem a megoldás a következõ (SPOILER): Mivel ez eredendõen egy teleportáló gép, nem pedig klónozó, az eredeti személy, aki belép a gépezetbe, valójában elteleportálódik (az elsõ kalapos jelenetnél is kiderül, hogy rosszult volt kalibrálva a megérkezés), és a probléma az, hogy egy másolat ott marad a helyén (a macskás segéd tesz erre utalást). Ezért is készített be pisztolyt a kísérletezéseknél, mert sejtette, hogy ez lesz, és ezért mondta mekkora áldozatot hoz (hisz végülis folyton önmagát kellett kinyírnia). Ezért dolgoznak vakok segédként nekik, letakart tartályokkal, hogy a klónhullák ne derüljenek ki. Így tehát a kérdés, hogy a végén õ halt meg, a válasz igen. Így egész kerek. :)
10/10
Illumination 2010 jan. 10. - 01:09:03 10/10
(564/911)
Eszméletlen jó film, oltári végkifejlettel. Ha az ember kicsit figyel, akkor tudja tartani a lépést a filmmel, nagyon izgalmas. 10/10
petyu1 2010 jan. 06. - 22:11:33 Előzmény HahóHód
(563/911)
Éppen az a lényeg, hogy Angier akárhányszor beszállt Tesla gépébe, mindig klónozta magát, ezért van a végén az a sok vízzel teli doboz..Az az Angier aki belépett a gépbe mindig megfulladt, és elõjött a klón vhol, ezért is mondta,h õ is hozott áldozatot, és hogy Borden nézzen körül a teremben.
10/10
offtopic
Anditos 2010 jan. 05. - 12:41:57 10/10
(562/911)
Tegnap fejeztem be a könyvet. A film és a könyv között a hasonlóság kb 30-40%. Az alaptörténet - a két rivális harca - megmaradt a filmben is, de amúgy olyan volt, mintha egy teljesen más sztorit olvastam volna. A vége meg aztán teljesen más, sokkal összetettebb, komorabb, megdöbbentõbb és "fantasztikusabb". Számomra a filmbõl is egyértelmûen kiderült, hogy Tesla gépe mûködött, de a könyvben ez egyértelmûen így van. Meg még egy nyomasztó plusz "poén" is van benne. Akinek tetszett a film, olvassa el a könyvet, mert teljesen más élményt nyújt, fõleg mert a történések is mások benne.
Szegény C. Priest nem tudom, mit érezhetett, amikor a könyvébõl készült filmet megnézte a moziban. Ám mindenképpen vigasztalhatja a tény, hogy sikerkönyve alapján egy nagyon klassz film készült. :-)