10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 22:35:48 10/10
(231/911)
Lehet, hogy te vagy a szikra, amire a tudósok 40 éve várnak. :)
10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 22:24:19 10/10
(230/911)
Hát kinek mi a csapda. :) van abban logika, amit mondasz, de egy enyhe fejfájás után ki-ki megpihen, mert ugyebár egyik felvezetett megvezetést sem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni. aludj jól azért. :)
10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 22:05:43 10/10
(229/911)
Egy biztos: ebben a filmben SEMMI sincs benne véletlenül. Ebbõl kell kiindúlni, és amik benne vannak, azokat már lehet több szempontból is vizsgálni. De a lényeg, hogy amit látsz, azt okkal látod, nem azért, hogy fantáziaként, vagy véletlenként felfogd, és egy varázslatba hitegesd magad. Ezek nyomok, olyan gondosan elrejtve, mint amilyen gondosan elrejti a bûvész a másik kezét egy mutatványa során. Megtörténnek. Csak nem akarunk mindrõl tudomást venni.
10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 22:01:36 10/10
(228/911)
Hinni sokmindenben lehet. Itt két lehetõség is van, és bármelyiket vesszük elõ, szerencsére egyik sem 100%. Ha az lenne, nem lenne ennyire élvezetes. Mindenesetre nem látom annyira szürkének azt az alternatívát, hogy az egész csak trükk, és átverés. Ez nem belemagyarázás, hiszen az egész film errõl szól! Átverésekrõl, trükkökrõl. Itt inkább mindenki csak az ego-ját védi, vagy tudomisén. :) Ez az átveréses magyarázat pedig legalább annyira színes, mint a másik, mert amennyire igaz lehet egyik vagy másik, ugyanannyira lehet megvezetés is.
10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 21:55:05 10/10
(227/911)
Mármint mi illik melyik verzióhoz jobban? a feltevésem, vagy a szám? :)

És egyébként: nem jöttem rá, ezért is élveztem annyira a filmet. Mérsékelten agyaltam, aztán jött minden meglepetésszerûen.
10/10
maximusss 2007 szept. 19. - 21:52:55 10/10
(226/911)
SPOILER!!!
És szerinted melyik verzióhoz illik jobban? (egyébként mindjárt válaszolok a kérdésedre)

És rájöttél, hogy Angier végig Lord Coldlow?

Csak úgy kiváncsiságképp.
10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 21:50:24 10/10
(225/911)
http://www.youtube.com/watch?v=WwSxzdqrxlI

Ez sokkal szebb verzió, csak zongorán adja elõ Thom Yorke. (a klip egy rajongói darab, de profi munka)
10/10
Redfield 2007 szept. 19. - 21:46:10 10/10
(224/911)
Nos elõször is: nem ismerem anyukádat, de egy oldalon állunk, tudom, nyugi. :) pozitív értelemben mondtam a megszállottat.

SPOILER!!!!!

És aztán: a dolog amit észrevettem azt hiszem: Ugyebár vagy Borden vagy az ikre megnézi egyszer Angier elõadását, még mielõtt közbelépne, és bekövetkezne a "tragédia" a végén, s az elején. Csakhogy Angier itt felkonferálja azt a számot, amiben egy "kollegínája" életét vesztette anno. Vagyis az akváriumos számot. Nem látjuk, hogy elõadja, mert nem mutatják, de nyílvánvalóan nem ok nélkül jelenti be a közönségnek, és az akvárium is ott van minden mûsorában. Tehát feltehetõleg õ mászik bele, és megintcsak feltehetõleg minden elõadásán megcsinálja a mutatványt. DE! Csak egy akváriumot visznek el minden elõadás után, (ezt látja Borden vagy az ikre is), letakarva. Akkorhát: hogy csinálhatná meg ezt a mûsorszámot Angier "halála" estéjén is, ha az egyetlen akváriumot ami rendelkezésére áll: nem lehet kinyitni, nem tud belõle kiszabadúlni? (Ugyebár Cutter mutatta is késõbb a zárat). Egyszerûen lehetetlen, azt meg kétlem, hogy átszerelte volna két mûsorszám közt, amíg a Dublõrje felkészíti a NAGY attrakciót. Érted? Az akváriumot használnia kellett elméletben a "halála" elõtt, de nem használhatta, mert nem lehet belõle kiszabadúlni.
10/10
maximusss 2007 szept. 19. - 21:44:48 10/10
(223/911)
ja meg egy kis érdekesség: a film végén a dal. Thom Yorke: Analyse
a szövege a következõ:

http://www.azlyrics.com/lyrics/thomyorke/analyse.html

Nos döntsétek el. Melyik verzióhoz illik jobban?
szerintem "az egész film egy trükk"-höz 100* jobban.

Bár ez csak egy dal egy film után. Felejtsük el ahogy van!

Ja és hogy a fagyi kicsit visszanyaljon: Nektek egybõl leesett, hogy Angier végig Lord Coldlow volt?
10/10
maximusss 2007 szept. 19. - 21:38:00 10/10
(222/911)
Spoiler!

Figyu redfield másold már be nekem azt a kérdést létszi mert nem találom. Egyébként nem értem mit anyázol, hisz mindketten a benke féle teóriát részesítjük elõnyben, sõt az interjúk is ezt támasztják alá, innentõl kezdve meg kár agyalni a sztorin. Én csak megpróbálom egy másik szemszögbõl megvilágítani, kicsit szájbarágósabban, hátha így másoknak is leesik a dolog.
Még egyszer mondom: nem értelek. Amit írok az épp oly logikus, mint benke teóriája (tulajdonképpen ugyanaz csak másik szemszögbõl).

De egyébként teljesen még nem fejeztem be. :) (majd késõbb folytatom)