6/10
rajdi szept. 24. 19:41:24 6/10
(3/3)
Az előző sorozat sem volt egy Trónok harca vagy Fargo, így azért akkora színvonalesést én nem tapasztaltam. Ugyanilyen limonádé krimi sorozat ez is. Talán egy fokkal felületesebb, de egész nézhető.
5/10
nick név szept. 22. 16:19:40 5/10 Előzmény nick név
(2/3)
Megvan, hogy mi zavart pontosan a túlkompenzáló és képmutató aktualizáláson túl ebben a folytatásban. Elmore Leonard szellemiségét emiatt szinte egy az egyben dobták ki a szemétbe a készítők.
5/10
nick név szept. 13. 15:48:21 5/10
(1/3)
Nem kell mindenben kiszolgálni az új filmes etikettet, egyszerűen hiba ezt tenni, hiszen öli a kreativitást és az atmoszférát - bizony az új filmes etikett öli, nem a közönség igénye, hiszen a közönség is trenírozva van az etikett szerint és a tömeg úgy tükrözi azt vissza.
Egy újabb USA-féle feketék sorozat, ebben hasonló mint a Maffiózók-film, csak nem annyira kritikán aluli. Nyilván csalódás, az eredeti sorozat 9/10-es fényében is elégedett lettem volna egy 7.5/10-essel, de ez messze lett attól. A Justified világában irreleváns kérdések túl nagy hangsúlyt kapnak - és nem feltétlen jól -, egész jó, új karakterek és történetfonalak meg a bemutatást követően indokolatlanul a perifériára kerülnek ennek fényében. Durva hangsúlyeltolódás figyelhető meg, olykor még Raylan is egy mellékszereplőnek tűnik. Ha nem akartak/tudtak Raylan-ről 8 epizódon keresztül - az eredeti sorozathoz hűen - mesélni, kár volt belekezdeni. Lehet egyébként erről a témáról beszélni gyakorlatilag bárhol, de ne az alapmű igazodjon ehhez a témához, hanem a témát próbálják a sorozat világába beleilleszteni, adekvát módon. Nem túl ízléstelenül, de aktualizál ez a darab és ehhez bizony a főkaraktert is hozzáidomítja bizonyos fokig.

Ha a Sons of Anarchy kapna egy folytatást, gondolom már abban is feketejogi hangsúlyok domborodnának.

5/10