8/10
Mákostonhal 2007 dec. 21. - 16:31:17 8/10
(10/290)
Szegény Tony Scott. Sosem fog egy szintre emelkedni a testvérével, ebben a filmben egyik legjobb rendezését tisztelhetjük, igaz nem muszáj testvér háborúzni, ezek azonban mégis csak tények. A tûzben edzett férfiben Denzel bácsinak sem a legjobb alakítását láthatjuk, azonban kétségtelenül remek, kisebb átalakulás érzékelhetõ, a kemény, morcos, fõszereplõ mikor megnyílik lelkileg a kislánynak, egész szépen, azonban picit hatás vadászan lett meg jelenítve. Különben a kis Dakota Fanninggel nincs semmi baj, ha nem baszódik el felnõtt korára, mint anno Macaulay Culkin, remek színésznõ válhat belõle. Christopher Walken jópofa, de tulajdonképpen semmi extra, sajnáltam, hogy úgy háttérbe szorult. A sztori pozitívuma, hogy nem szimpla bosszúfilm, az események lassabban úsznak, mégsem éreztem vontatottnak, egyszerûen csakúgy bemutatják részletesen, mi is történt. (Mert ugye igaz történet) Az akciók szerintem jók, a vallatások is, csak sok volt a fölösleges zenei betét a filmben, a fõcím zene szép, erõteljes, de náhány helyen túl szentimentális. Az operatõri munka elõször szépnek, fél óra után azonban abszolúte túl stilizáltnak tûnik. A vágás is ezt a kategóriát gazdagítja, de tulajdonképpen egyiket sem nevezném irritálónak. A film sajnos bele esik egy szakadékba, túl sok aprócska hibát ejt, ezek fel tornyosulva rontanak az összképen. Valami hiányzik. A sok apró hiba ellenére egészen jó darabbal van az embernek dolga, legalábbis az az évi színvonalból biztosan kiemelkedik. Nem rossz. 75%
Ezüstliliom 2007 dec. 14. - 18:21:03
(9/290)
Most megnézheted az elejétõl, ha tudod fogni az HBO-t.:)
Bov 2007 máj. 12. - 17:33:27
(8/290)
Denzel Washington akciófilmjei mindig jók... nekem is tetszett a film, jó kis pörgõs.. csak kár, h így elb*szták a magyar címét..
Matyi1 2007 máj. 11. - 09:33:30 Előzmény Mara60
(7/290)
Úgy látszik megtaláltam a kedvenc filmemet, bár az elején nem tetszett hogy annak gyereknek levágták a fülét, de azért ilyen egy film. És szerintem is jól játszott Dakota. Úgyhogy én ajánlom mindenkinek!
9/10
Alternat 2007 márc. 31. - 00:30:33 9/10
(6/290)
Nah sikerült megnéznem a filmet. Igen hosszúra sikerült, de egy másodperc sem telt el úgy, hogy untam volna. Arról nem is beszélve, hogy nem is tudom mikor láttam már ilyen jó akció filmet.
Ez a film nálam megütötte a maximumot.

***SPOILER***
Az ügyvéd nekem az elejétõl gyanús volt, már a szeme se állt jól :-), de amúgy én ezen az egyen kívül semmi mást nem tudtam elõre kitalálni. Az hogy mennyi szereplõ benne volt a balhéban, kicsit megdöbbentett.
***SPOILER vége***

Ez egy remek film, remek történettel, a többirõl ne is beszéljünk. De azért hogy rosszat is mondjak, nekem ezek a hûdehúde vizuális effektes átvezetések nem annyira jöttek be, de ez meg izlés dolga. Szóval ez legyen a legnagyobb hibája a filmnek.

Mindekinek kötelezõ!
amatõr 2007 febr. 05. - 16:12:04 Előzmény Brambilla
(5/290)
Nekem si tetszett, jó kis eksön:)
Mara60 2007 febr. 05. - 15:08:09
(4/290)
Én Dakota játékát is kiemelném benne. Hihetetlenül tehetséges a kislány.
Brambilla 2007 febr. 05. - 10:42:02
(3/290)
Jó film, nem az a tipikus mindenkit kinyírnak akció, bár azért elég furcsa, hogy Denzel egy golyóval a mellkasában flangált fél órán át.
Newcastle United 2007 febr. 05. - 09:30:02
(2/290)
Osztom a véleményt, Tony Scott mestere a mûfajnak. Washington is hatalmas volt, mint mindig. Ha akció akkor ez a film az, nem Steven Seagal vagy Chuck Norris.
9/10
Zolkó 2007 febr. 04. - 22:26:11 9/10
(1/290)
Eszméletlen jó film volt. Megkockáztatom, hogy DW eddigi talán legjobb filmje. Legalábbis egyre sem emlékszem, ami ennyire letaglózott volna. Dehát Tony Scott rendezte, valószínûleg ez lehetett az oka.
Zsibbadás volt.