violet82 2012 febr. 21. - 14:36:31
(743/2153)
Aranyos kutya ez a Bruno!Csak nem tudom milyen fajta, a múltkori részben sajnos nem jött rá válasz :))
Én golden retrieverre tippelek.
OneTreeHill 2012 febr. 21. - 13:41:13 Előzmény napraforgó
(742/2153)
Én is pont azt akartam kiírni, hogy Carmen mekkora szar alak...
Egyébként ez a sorozat, sem olyan jó, mint amire számítottam. Az elején sokkal jobban tetszett... elég vontatottan van megcsinálva, vagy már csak túl sok sorozatot nézek és az agyamra mennek ... :)
juan-ZSU 2012 febr. 21. - 12:25:15 Előzmény suxel
(741/2153)
ez nagyon jó lehet és a fõcímdal is tetszik :)
offtopic
napraforgó 2012 febr. 21. - 08:13:48 Előzmény suxel
(740/2153)
Ha az egyetemes jogtörténetben nyomoznánk, biztos lennének adatok arra vonatkozólag is, hogy mely korokban, mely kultúrákban milyen fokon lehetett házasodni.

Az ókori Egyiptomban a fáraó a lánytestvérét vette feleségül, vele nemzett utódot. A költészetükben is a szerelmesek fivérnek - nõvérnek szólítják egymást. Ha ez a fáraóknál megengedett, sõt elvárt követelmény volt, nyilván a köznépnél sem bûntették.
A gyerekhalandóság meg úgyis olyan magas volt, hogy most a genetikai hasonlóság miatt, vagy más okból halt meg egy csecsemõ, kisgyerek, nyilván nem is firtatták.
Valami statisztikában olvastam, hogy csak minden ötödik (!) gyerek érte meg a felnõttkort.

A biblia is ismerte a rokonházasságot - pl. Ábrahám és a felesége Sára is féltestvérek voltak (egy apa gyermekei két asszonytól). Az õ fiuk lett a késõn született Izsák, akit fel akartak áldozni a hegyen, de az Úr megkegyelmezett neki.

Aztán a középkorban a királyi házak is egymás között házasodtak, mindenki mindenkinek az unokatestvére, de legalábbis a másodunokatestvére volt.

Lehet, hogy valami egyházi, vagy világi törvény ésõbb behozta a rokonok közti házasság tilalmát - az unokatestvérekig bezárólag. Talán a Code Napoleon? Suxel talán tudja.
De ezt a tilalmat késõbb törölték, hogy mikor, azt nem tudom, de Magyarországon az 1952-ben született családjogi törvény már nem tiltotta.

Pár éve még arra is benyújtottak tv-javaslatot, hogy a nagybácsi-unokahúg, nagynéni-unokaöccs is házasodhasson, de ezt azért hálistennek nem fogadták el.

Azt persze nem tudjuk, hogy házasság nélkül hány ilyen kapcsolat van ténylegesen.... Halottam én már olyat, hogy a nagybácsi elcsábította a bátyja-nõvére lányát....
napraforgó 2012 febr. 21. - 07:54:20
(739/2153)
Carmen Galvan valóban egy ostoba lotyó. Amikor pincérnõ volt, le kellett feküdnie a sz@r munkáért is, most meg, hogy ici-pici hatalomhoz jut, játsza a fõnököt.
Azért ez furcsa, mert a két bátyja elég okos fiú. Antolin rosszra használja az eszét, Camillo a jó fiú, nyilván a család támasza.
napraforgó 2012 febr. 21. - 07:49:56
(738/2153)
Na ezeken a betegségeken én is kiakadtam. Saul megüti Luciát, ettõl zúzódást szenved. A lánynak szinte hetekre (!) kartartót kell viselnie. (egy ütéstõl!)
Aztán elkapja a Dengue lázat, amely egy sokszor halálos betegség - no ezzel csak egy-másfél napig van kórházban, és már haza is engedik....
Legalább mondták volna, hogy a Dengue lázra gyanakodtunk, de szerencsére nem az, csak nagyon le van gyengülve a kisasszony, mert vérszegény, stb, stb.
A Dengue lázat nálunk sokszor az Ebola mellé sorolják és egyáltalán nem veszik olyan félvállról, mint itt.
10/10
suxel 2012 febr. 20. - 22:53:04 10/10
(737/2153)
Röpke ajánló a holnapi részhez még így estére: :D
http://www.metatube.com/en/videos/57632/Avance-La-fuerza-del-destino-Cap-34/
Lucianak egyre nehezebb hallgatni az egész Alex históriáról, és Ivan már így is azt hiszi, hogy a fia. Ki is hívja majd apucit egy talira a parkba, ahol közli, hogy tegnap beszélt Ivannal errõl a témáról, s majd kifejti neki hosszabban a véleményét. A park az alkalmas hely, hogy Alexxel is csevegjen, aki közli vele, hogy Tia Carolina azt mondta, hogy Ivan el fogja rabolni/lopni tõlük. /Mondom én, hogy a robar igét használták/ Ivan pedig elérkezettnek látja az idõt, hogy bejelentsék az eljegyzésüket Luciaval.
juan-ZSU 2012 febr. 20. - 22:16:44
(736/2153)
jó hír :)
10/10
suxel 2012 febr. 20. - 22:13:03 10/10
(735/2153)
Többet már nem lesz beteg! :)
juan-ZSU 2012 febr. 20. - 21:47:59
(734/2153)
Carlota,Carolnia,Carmen ezeken mindig erõsen gondolkoznom kell melyik melyik xD
Lucia hogy elkapta azt a lázat :( lekerült a válláról az a "tartó" most meg ez...