napraforgó 2012 febr. 07. - 07:01:16 Előzmény suxel
(453/2153)
Lukreciát és Maripazt tényleg túl sötétnek, velejéig gonosznak festik.
Én nem hiszem el azt sem, hogy Lucia olyan kis ártatlan naív angyalka, aki ezt nem látja. Már a gyerekkori részeknél lehetett látni, hogy Maripaz elég sokszor hülyére veszi, háttérbe szorítja. Egy gyereknél a normális reakció ilyenkor az, hogy "ha te így, én is úgy". De legalábbis kialakul köztük egy testvéri rivalizálás, kisebb-nagyobb ellenségeskedés, viszálykodás, stb.
Ez a sírdogálás az álnok nõvére, meg a gonosz anyja miatt valahogy nem hihetõ. Család ide-oda, õ már egy felnõtt nõ, mért kellene a gonoszkodó, hitvány családja miatt lemondania a boldogságáról?

Alicia jogosan igényt tarthatott volna a Curiel birtok egy részére - nyilván a felére - de az, hogy Lukrécia adósságot csinált, amelyre a birtok volt a fedezet, még nem jelenti azt, hogy Ivan, meg az anyja börtönbe zárathatta volna õket. (Azért nem élünk már Dickens korában, ahol az adósok börtönébe zárták a nem fizetõ adóst).
Arról inkább szó lehetett volna, hogy ki kell fizetni Alicia részét - megegyezés szerint egyösszegben, vagy részletekben. Ha az egyösszegû kielégítéshez ragaszkodott volna, nyilván el kellett volna adni a birtokot, legrosszbb esetben elárvezrezték volna. De megkaphatta volna a részét apránként, pl. havi részletekben is, amelybõl tisztességesen megél a fiával.

De el tudok képzelni egy olyan esetet is, hogy Alicia és Ivan is beköltözik a Curiel házba - nem cselédként - hanem egyenrangú tulajdonosként. A gyerekek együtt nõnek fel, mindegyiket egyformán taníttatják, stb. Lukrecia nyilván gyûlölte volna Aliciát, úgyhogy családi béke nem nagyon lett volna, de legalább az igazság érvényesült volna.

De látom, hogy az ilyen szappanoperákra a logika a legkevésbé sem jellemzõ.
10/10
suxel 2012 febr. 06. - 20:24:48 10/10
(452/2153)
Carolina egy csöppet önzõ, nem???
Camilo hamar összerakta a képet!
10/10
suxel 2012 febr. 06. - 18:13:30 10/10
(451/2153)
Majd szerdán megtudod, hogy miért. Azért Lucrecia meg Maripaz nem éppen az ártatlanság mintaképei és olyan jótétlelkek. Na most Lucia: Ivan vagy a család - egy gyerekkor óta tartó szerelem vagy a szeretteid, akik nem mind olyan ártatlanok és anno Carlota is belement, hogy Alicia cseléddé váljon, mikor õ az egyetlen vérszerinti utód, még ha Teodoro el is fogadta és szerette Lucreciat a lányaként és õ belõle lett a királynõ. És Carlota ott hibázott abban az esetben, hogy ezt tette a félelmei ellenére, hogy a becsületüket védjék és a jó hírnevüket. Nem hiszem, hogy pont Alicia börtönbe csukatta volna õket. Lucia az egyetlen, akit nem hibáztathat semmiért, de az a lány meg úgy tekint az anyjára is, mint aki ártatlan lenne, de ez is érthetõ meg nem is, mert csak az anyja. Kíváncsi lennék fordított esetben ha ez az egész Luciaval történik meg akkor mi lett volna, kb. belefúlt volna szerintem a könnytengerbe.
10/10
suxel 2012 febr. 06. - 18:03:51 10/10
(450/2153)
Most komolyan te bevennéd, hogy te vagy a gyilkos mikor nem is emlékszel rá és 3an rádrohannak?? Emiatt jóhogy nincsenek rémálmai. Azért annyira nem hülye, hogy bevegye, s ezért is kente Antolin Camilora, mert látta, hogy azért van sütnivalója a fiúnak. Viszont, amilyen jó barátságot ápol Camilo testvérrel, miatta képes lesz elhagyni az országot, mert túlságosan is becsületes.
Én teljesen megértem a fiúnak a viselkedését, sõt szerintem én sem lennék jobb a helyében a sok hányattatás végett. Viszont a szerdai lépésének egy részével nagyon nem fogok egyetérteni.
10/10
suxel 2012 febr. 06. - 17:56:48 10/10
(449/2153)
Próbáltam nem túl spoileresre fogni az elõzetest, de nem bírtam megállni! :)
sorozatkedvelõ 2012 febr. 06. - 15:56:24
(448/2153)
Köszi az elõzetest!Akkor a következõ részek eseménydúsak lesznek.Már alig várom.
napraforgó 2012 febr. 06. - 15:46:23
(447/2153)
Apropo, a munkás halálán is gond nélkül továbblépett. Kicsit sem érdekelte, hogy vajon õ ölte-e meg, vagy valaki más. Mi van, ha õ a gyilkos? Emiatt nem voltak rémálmai.

Valahogy nem tudom sajnálni karikalábú Ivánkát. Legyenek egymáséi lófejû Luciával.
napraforgó 2012 febr. 06. - 15:42:23
(446/2153)
Attól, mert tudom valaki mobilszámát, még nem biztos, hogy nekem is van mobilom. Ez igaz. De egy mobilt fel lehet hívni vonalas készülékrõl is, akárhonnan, sõt egy utcai fülkébõl is. Szóval ez nem érv.

Csóró cseléd fiából kb. 10 éve középgazdag üzletember protezsáltja lett. Szóval lényegesen jobbak voltak a lehetõségei, mint csóró cseléd korában.

Mellesleg nem tudom Ivánka miért is fog megint tombolni??? A Curiel család minden tagjának érthetõ a viselkedése. Csak Ivánkának nem. Mert õ tojt a Curiel család fejére épp 10 éven át. Hát akkor most ne tomboljon a lelkem.
napraforgó 2012 febr. 06. - 15:18:32
(445/2153)
A cselédek is arról beszélnek, hogy 10 éve Maripaz minden éjjel beosont Ivanhoz. Megosztotta vele a testét, de a telefonszámát nem. Ez valahogy nem annyira hihetõ. Már csak azért is meg kellett adja a számát, hogy nehogy anyu, vagy nagymami tudtára jusson a viszonyuk.
napraforgó 2012 febr. 06. - 14:53:53
(444/2153)
Persze mindegy, hogy a sorozat 102, 152, vagy 628 részbõl áll. A lényeg, hogy ne legyenek benne következetlenségek, ostobaságok. Azért, mert ez csak egy szappanopera, még nem muszáj hülyének lennie.

Arról, hogy van ennél a sorozatnál, pláne az Árva angyalnál is ostobább, rosszabb, nem óhajtok személyesen meggyõzõdni.