Téma: A vigéc

Térszínház 2014 márc. 06. - 17:46:31 Előzmény Johann
(2/2)
Tisztelt Cím!
Köszönjük sorait. Nagy öröm ilyet olvasni.
Ezúton is tájékoztatjuk tisztelettel, hogy a várva várt felújítás megtörtént.
Páskándi Géza: A vigéc újra a Térszínház mûsorán részben megújult szereposztásban.
A közönség eddigi egyhangú véleménye szerint jót tett a darabnak a frissítés.
Következõ elõadások:
2014. március 27. (cs) 19.00 (A színházi világnapon)
2014. március 29. (szo)19.00
Várjuk szeretettel csöpp színházunkba!
www.terszinhaz.hu
10/10
Johann 2013 okt. 15. - 00:30:33 10/10
(1/2)
Lassan két éve, hogy megnéztem a Térszínházban Páskándi Géza eme zseniális "zord bohózatát". Akkor - többek között - ezt írtam róla a szerzõ itteni fórumában: "Nagy élmény volt! A nézõtér csordultig megtelt, ha jól vettem ki, valamelyik - feltehetõen közeli - oktatási intézménybõl jöttek a diákok, többé-kevésbé szervezetten (kicsit csúszott miattuk a kezdés - de ez volt az egész este egyetlen negatívuma). Az elején aggódtam, hogy ha a pontos érkezéssel ennyire hadilábon állnak a fiatalok, akkor esetleg a nézõtéren is fegyelmezetlenek lesznek - ami egy ilyen színház esetében, ahol a színpad nem igazán különül el a nézõtértõl, elég zavaró lett volna. De aztán szerencsére a darab õket is megfogta, érezhetõen élvezték, s talán el is gondolkodtak rajta. (...) Csak remélni tudom, hogy láthatom még színpadon A vigécet és Páskándi más mûveit is. Igazán megérdemelné a szerzõ! Ez a darabja legalábbis kifogástalan... Ennyi mai kamaszt így lekötni és közben elgondolkodtató üzenetet is átadni - nem semmi."
Azóta - egyértelmûen elõnyére - alaposan megújult a Térszínház honlapja és, ha jól látom, maga az intézmény is. Ennek talán egyetlen hátránya, hogy az átalakulás következményeként jelenleg A vigéc nincs mûsoron náluk, s így én sem tudtam még újranézni. De az legalább biztatónak tûnik, hogy azt írják, "az elõadás felújítás alatt van.". ( http://www.terszinhaz.hu/index.php/eladasok/repertoar/52-szinhaztermi-eladasok/18822-paskandi-geza-a-vigec )
Az pedig végképp örömteli, hogy az elmúlt szûk két évben újabb Páskándi mû került színpadra: az Újszínházban tavaly mutatták be a Vendégséget és még idén is mûsoron tartják. Ráadásul Pataki András rendezésében, akit már a Forrás Színházas munkái miatt is tisztelek-szeretek. Így hát látatlanban is csak ajánlani tudom azt is!