Téma: Agón

1/10
kb.ronaldinho@gmail.com 2022 dec. 17. - 17:29:43 1/10
(1/1)
Tisztelt Érdeklődő!

A következő hozzászólás azt hivatott szolgálni, hogy aki még tájékozatlan a darab jellegével és tartalmával kapcsolatban, ízlésének megfelelően dönthessen, és ha mégis a megtekintés mellett dönt, ne ringassa magát hiú ábrándokba.

Ilyen színházi előadást még soha nem volt szerencsém látni, holott láttam már olyat, ami enyhén szólva nem nyerte el tetszésemet.

Úgy találom, hogy a színdarab szembemegy mindennel, ami érték, és komédiát csinál olyan dolgokból is, melyek az emberiség legnagyobb szégyenfoltjai, és a világ legszomorúbb tragédiái. Ízléstelenség tekintetében csakis superlativusokban lehet a darabról beszélni. Túlmegy minden határon, a megbotránkoztatás minden lehetőségét igyekszik teljességében kimeríteni. Ehhez a becses és kultúrális feladathoz minden eszközt segítségül hív, válogatás nélkül. Nemi erőszak, pornó újságok (az egész darab során, mindenfelé), nemi szervek mutogatása és fogdosása. Egyszóval minden, ami a végső, modern műveltséghez vezető út kikövezésének esszenciális kelléke.

Mi a legjobb az egészben? Eltalálták! A közönség is aktív, tevékeny élvezőjévé válik e művészeti javaknak, a kultúra mindenkinek jár!

Végül megemlítendő, hogy a látványterv és a hanghatások magas színvonalat képviselnek, a tárgyalt esetben azonban ez teljesen haszontalan, csupán az undor és megvetés dominanciáját növelik, így mindössze a poszttraumás stressz kialakulását serkentik, jó hatásfokkal.

Mindenkinek meleg szívvel ajánlom.