10/10
gladiátor1 2018 febr. 25. - 22:18:55 10/10
(9/9)
Alessandro Preziosi Elveszve Firenzében /Lost in Florence/ c. filmje per pillanat a Film Box Prémiumon, ismétlés 2018. február 27. (kedd) 22:40 és 2018. március 04. (vasárnap) 00:00-tól. rettenetesen silány a szinkron sajnos... de legalább adnak tõle végre egy filmet!


Filmbox Premium
malvinkicska 2015 febr. 10. - 16:33:45 Előzmény gladiátor1
(8/9)
Nagyon köszönöm a bõ tájékoztatást, az biztos az utóbbi idõkben nem lehet hallani, hogy olasz filmet vagy sorozatot vettek volna, meg csak, azt az egy kaptafára íródott Mexikói sorozatokat, nyomatják egy téma többször át dolgozva mondani való semmi, csak szenvelgés, én személy szerint, most török sorozatot nézek és egy brazilt. A neten van fent sok olasz magyarul, mert nyelvet nem tudja az ember, és egy filmben nagyon fontos a párbeszéd, és ha nem értem engem nagyon zavar.Utóbb a Sólyom és Galamb cimû sorozatot néztem lenyûgözõ volt az is.
10/10
gladiátor1 2015 febr. 09. - 21:53:21 10/10 Előzmény malvinkicska
(7/9)
Mindenkit nagyon sok szeretettel üdvözlök. Alessandro Preziosi hazai fórumának moderátora vagyok. Már nagyon sok éve követjük ezt a csodálatos tehetségû, briliáns karizmájú olasz filmszínészt, színpadi színészt és rendezõt, aki 30 évesen, a jogi egyetem elvégzése után kezdett el színészkedni és vált hazájában egy csapásra híressé Conte Ristori szerepében az Elisa di Rivombrosában. Szerencsére színpadon is láthattuk õt két alkalommal a Hamlet címszerepében és találkoztunk is vele, az életben ugyanolyan fantasztikus mint a szerepeiben, ezt a mûvészt nem lehet nem szeretni. Közremûködésünknek hála a mûsorszolgáltatók az Elisa di Rivombrosa sikere után jó pár filmjét megvásárolták és szinkronizálták. Ha bármilyen filmjére, mini sorozatára nem találtok rá az interneten, nekem meg van minden filmje amit nálunk leadtak és ami egyáltalán valaha Olaszországban dvd-n megjelent. Feltölteni nem szoktam, de örömmel és szívesen segítek, ha tudok. Ráadásul a Rai honlapján és egyéb netes elérhetõségeken fenn van egy-két filmje olaszul, ha valaki nem idegenkedik annyira az idegen nyelven történõ mozizástól. Preziosi itthon bemutatott filmjei: Vanília és csokoládé, Szent Ágoston, Szerelem, pászta, tenger, Pacsirtafarm, Az alkirályok, Szerelem és vérbosszú, Aki ellopta a Mona Lisát, De Luca felügyelõ és persze a legismertebb, Elisa di Rivombrosa, melynek három évadából kettõben játszott. Aki pedig tényleg szeretné magyarul is teljesebbnek tudni az õ filmográfiáját, ne sajnálja az idõt és a fáradtságot, és írjon a Közönségszolgálatnak, hogy vásároljanak több filmet Preziosi fõszereplésével, mert õ az az alkotó, aki megérdemli a figyelmünket, a szeretetünket és drága idõnket. Jó volna látni rendõrnyomozóként az Il Capitano filmekben és modern papként a Per amore del mio popolo c. filmjében pld, - a lenti képen - de a teljes filmográfiát mindenki megtalálja az interneten. Remélem, hogy minél többen meg fogják itthon is szeretni a színészi játékát és a zsenialitását amellyel a filmbéli karaktereit megeleveníti.
malvinkicska 2015 jan. 25. - 18:16:36
(6/9)
A Szent Ágostont is kerestem, de nem találom, jobban fogok figyelni eztán, ezt a sorozatot, most a Film Café ismétli sajnos nincs ilyen csatornám , amíg volt sok szép filmet néztem meg, én nagyon figyelem a színész alakítását az nekem fontos, hitesse el velem amit én gondolok az adott szituba és õ az aki szinte, lubickol a szerepébe. Játszi könnyedséggel szenved szeret, problémát megold, tehát õt az Isten többszörösen megáldotta ezzel a képességgel.
10/10
gladiátor1 2015 jan. 25. - 00:02:51 10/10 Előzmény malvinkicska
(5/9)
Örömmel olvastam pozitív véleményedet Alessandro Preziosiról és két itthon is ismert sorozatáról, az Elisa di Rivombrosáról és a Szerelem és vérbosszú c. most futó filmsorozatáról. Preziosi Olaszországban az egyik legismertebb és talán legelismertebb színész, rendezõ, aki színházban és filmben is játszik és a kórházban tartósan betegeskedõ gyerekeket az EDR sikere óta nagyon sok pénzzel és munkával támogatja, nagyon sokan szeretik a hazájában is. Ami a színészi megformálásait illeti, én teljesen elfogult vagyok de meg van rá az okom, sok száz filmet végignéztem már életemben de ilyen könnyed, érzéki, szenvedélyes megformálást nagyon keveseknél láttam. Preziosi egyszerûen egy õstehetség. Mintha Marlon Brando a Vágy villamosából, Paul Newman a Macska a forró bádogtetõnbõl és Clark Gable az ELfújta a szélbõl reinkarnálódott volna egyetlen színészben. Szenvedélyes, karizmatikus, tehetséges és vonzó mûvész. Ez mind Preziosi. Azon kellene lennünk, hogy minél többen írjunk a Közönségszolgálatnak, hogy itthon is több filmjét megismerhessék. Ameddig ez nem következik be, marad az a pár film, amelyet már leadtak: Elisa di Rivombrosa, Az alkirályok, Szent Ágoston, Vanília és csokoládé, De Luca felügyelõ, Pacsirtafarm, Mine vaganti/Szerelem, pászta, tenger, Aki ellopta a Mona Lisát. De olaszul is érdemes követni a filmjeit/Per amore del mio Popolo, Il sangue dei vinti, Maschi contro femmine, Femmine contro maschi, Passione sinistra, Il Capitano 1-2, Gli anni spezzati, Edda Cinao e il comunista, stb. szerencsések vagyunk, hogy oly korban élünk, amikor részesei lehetünk a munkája gyümölcseinek. Kívánom, hogy még nagyon sok kellemes és pozitív filmes élményed legyen vele! Aki igényes arra, hogy mit és kit néz meg a tévében, az biztosan meg fogja szeretni.
malvinkicska 2015 jan. 19. - 13:46:37
(4/9)
Elegem van ebbõl a sok Mexikói feldolgozásos sorozatokból, hála az istenek a húgom és a fórum társam felhívta a figyelmem az olasz sorozatokra, és a Elisa di Rivombróza után , most a Szerelem és Vérbosszú címû sorozatot kezdtem el nézni, ez a színész egy csoda ahogy alakít. Az a kár fõmûsor ídõben nem adnak semmit olyan csatornák akiket sokan elérnénk.
10/10
gladiátor1 2010 szept. 03. - 21:33:36 10/10 Előzmény gladiátor1
(3/9)
Nagyon örülök, hogy a Magyar Televízió Közönségszolgálatának tájékoztatása valamint a Duna Televízió tájékoztatása szerint az idei évben Alessandro Preziosi hûséges rajongói a magyar képernyõn is láthatják 3 nagysikerû filmjét is ennek a kivételes olasz színmûvésznek, rendezõnek, aki nemcsak filmen, hanem színházban is csodás alakításokat nyújt és 2010-ben elnyerte többek között az év legjobb olasz színmûvésze címet.

A Commissario di Luca egy szenzációs 4 részes olasz sorozat, amely több évet ölel fel a fasiszta Olaszország belsõ ellentéteirõl, briliáns és élvezetes színészi játékkal, minden rész különálló történet. Preziosi egy megalkuvásra kevéssé hajlamos, talpig becsületes rendõrnyomozót alakít a filmben a rá jellemzõ elemi erõvel. Sajátos hangulata van a filmnek, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Várható még az I Vicere, szicíliai családregény, amely a maga nemében egyszerûen páratlan és remélhetõleg sokaknak tetszeni fog nemcsak Preziosi miatt, a filmben az olasz színjátszás nagyjai is remekelnek. Hasonlatos a feledhetetlen Burt Lancester/Claudia Cardinale Párducához... mindazonáltal a történet rendkívül drámai és megindító, a zenéje pedig valami gyönyörû.

Karácsonyra pedig ígérik Preziosi új kosztümös remekmûvét, a Szent Ágostont. Errõl a filmrõl maga a Pápa is elismerõen nyilatkozott, remélhetõleg itthon is tetszést fog aratni, hûen és megrázóan ábrázolja Szent Ágoston kalandos életútját. Alessandro a fiatal Szent Ágostont alakítja, akinek bõven voltak kalandok az életében, sõt még gyermeke is született.

Ha pedig a filmek megtekintése után szeretnéd megosztani tapasztalataidat, vagy szeretnéd jobban megismerni az Elisa di Rivombrosában megismert színészt, várunk az alábbi fórumon.

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=elisaforum
10/10
gladiátor1 2008 máj. 08. - 13:37:09 10/10 Előzmény rics.izabella
(2/9)
Alessandro Preziosi az egyik legkedveltebb színész, musicalszínész és elõadómûvész hazájában.
Szerintem is fantasztikus volt a sorozat, õ pedig olyan észbontóan élethû és vonzó Ristori gróf volt, amilyen átûtõ színészi alakításhoz manapság nem vagyunk hozzászokva de ajánlom figyelmedbe a többi romantikus és mai témájú filmjét is.

Ha pedig beszélgetni szeretnél a filmrõl vagy a szereplõkrõl, látogass el a http://www.elisa.cwi.hu/ honlapjára, ahol ezt regisztráció után megteheted.
rics.izabella 2008 máj. 06. - 18:57:14
(1/9)
amikor elkezddték forgatni a filmet azt gondoltam ez is ugyan olyan unalmas lesz mint a többi, de nem ahogy teltek a hetek egyre jobban vártam, hogy elteljen a hét és vasárnap legyen, hisz régebben vasárnap esténként adták. kedvenc sorozatom lett és egy részét sem hagytam ki. a színészek közül pedig számomra Alessandro bizonyult a legkedvesebbnek. nagyon jó pasi és megmondom õsszintén ha én Elisa helyében lettem volna nem sokáig huztam volna a dolgot , rögtön a nyakába ugrottam volna. nagyon szeretem a sorozatot és remélem ha vége lesz újból meg újból le adják. Szóval ez a lagkirályabb sorozat.